Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Maailma ei kai tähän lopu

Lauantai 9.6.2018 klo 6:00


taulu.jpgHaasteet

Nehän eivät odota.

Emmehän halua katsoa  taaksepäin, vaan eteenpäin.

Aina on kyllin paljon aikaa katsoa taaksepäin, mutta vain halutessamme eteenpäin.

Kyse on vain siitä, hyväksymmekö kohtalomme vai haluammeko vaikuttaa siihen.

Huijarisyndrooma

Huolestuttava ilmiö on Dunning-Kruger efekti,

Siinä henkilö ei tiedosta omaa epäpätevyyttään tai tietojensa puutetta, vaan pitää itseään sitä pätevämpänä, mitä vähemmän hän asioista tietää.  

Valittavan usei poliitikoissa esiintyy vahvana juuri tämä ominaisuus: 

Sote vaivaa

Koko ajan viivästynyt ja näköjään viivästyvä Sote-ratkaisu syö uskoa koko sote-alalta.

Erityisesti se syö uskoa julkisen soten kyvystä toimia ja uudistua, valitettavasti. 

Tästå seuraa, että usko soten paljon puhuttuun ”rakenteelliseen uudistukseen” heikkenee ainoastaan ja vain päättäjien päätöskyvyttömyyden vuoksi. Silti syypääksi tulevatkin Soteihmiset.

Jarruttelu ei ole todellakaan hyväksi asialle eikä kansakaan usko enää verukkeisiin päätöksenteon jarruttelun syistä.

Esimerkiksi peruslakivaliokunta penää selvitystä siitä, että onko esimerkiksi kapitaatiokorvauksen laskeminen EU-tietosuoja-asetuksen vastaista profilointia?

Tämäkö on suomalaisten päättäjien tietosuojasta huolehtimista?

Moniko muuten tietää, mitä lause edes tarkoittaa?

Kapitaati tarkoittaa vain, että siinä ”profiloidaan” eri maakuntien sairastavuutta ja ikärakennetta väestön määrän lisäksi. Sen perusteella sitten tulee rahoitus eri suuruisena.

Miksi ihmeessa tietojen julkistamista pitäisi kysyä EU:lta?

 Rahoituksesta perustuslakivaliokunta taas sanoo, että rahoituslakia olisi muutettava siten, että riittävät sote-palvelut turvataan myös poikkeustilanteissa, kuten muuttuvissa markkinatilanteissa.

Sitäkö meinataan, että mitoitus pitäsi olla kriitilanteiden, esimerkiksi  epidemiakausien mukaista?

Tällaiset puheet ovat todella kaukana arjesta.

Meidän, myös JIK;n, todellinen pulmammehan on riittämättömyys kyetä kilpailla yksityisen sektorin kanssa.

Mitä kauemmaksi ratkaisut soten suhteen viipyvät, sitä heikommaksi julkisen sektorin mahdollisuudet kilpailla tehokkuudessa yksityisten kanssa käyvät, valitettavasti.

Se on asia, jota en tahtoisi.

 Nämä faktat ovat varmaan liian yksinkertasia pulmia ratkaista:

Eduskunnan oppositio kaiketi haluaa vain opponoida. Onkohan se isänmaamme edun mukaista?002.jpg

Koko Sote-keskustelua leimaa sekä tietämättömyys, että harhautus. Vastustajat eivät oikeasti näytä tietävän, mistä tässä ollaan edes päättämässä. Väitetään esimerkiksi, että hallintomalli on Keskustan intressi ja valinnanvapaus olisi Kokoomuksen intressi? 

Väitän , että molemmat ovat vain asiakkaan ja potilaan sekä veronmaksajan  intressejä. Pitäisi saada palveluja, paremmin ja edullisemmin. Jos Sote-uudistusta ei pian tule, se koituu kansakunnalle todella kalliiksi.


Kommentit

10.6.2018 13:12  Kuano

On se mahtavaa, jotta Mattikin on näin pristynyt. Kamalaa, jotta joku on näin mökötöksis, puuttuuko tästä enää muutaku vanha kettu, tämä mainio pläkkipönttömestari.

10.6.2018 20:46  Toi Veissa

Ensin, tervetuloa Matti kehään, on sua kaivattu.
Toiseksi, Valinnanvapaudesta hoilotetaan ja vieläkin myydään eri kunta/terveysalan toimijoille tk-ohjelmistoja, jotka eivät toistensa kanssa synkronoi.
Olisiko syytä tehdä päätöksiä asiasta kokeiluluonteisesti ja varovaisemmin pienemmässä piirissä ja katsoa kuinka hommat lähtevät menemään.

11.6.2018 21:16  Blohisti

Ylen A-studio näyttää yhtyvän kutakuinkin täydellisesti mielipiteeseeni siitä uhasta, minkä viivyttely synnyttää. Oppositio joutuu ottamaan vastuun kampituksestaan jos tämä nyt menee ketuille. Vieläkerran sanon, että oppositio tekee vaarallista työtä julkista sotea vastaan.!😇

12.6.2018 15:33  Sote ???

Jaa.aa Jotenkin tuntuu, että tällä kertaa vanhaa järjestelmää korjaamalla tulisi paljon parempi kuin nyt tämä huhdottu sote. Eihän Suomen perusterveydenhuollossa, erikoissairaanhoidossa ja sosiaaliturvassa nyt mikään niin pahasti ole pielessä, että kaikki vanha pannaan romukoppaan ja sieltä sitten arvotaan, millä jatketaan. Jäitä hattuun !!

13.6.2018 10:58  Kysyn vain

Rahat nyt vain ei kohta riitä nykyisen , tehottoman järjestelmän takia. Onko tuo nyt niin vaikea tajuta?

13.6.2018 17:40  Sote ??

Haluaisin kuulla, miten nyt ajettava malli olisi tehokkaampi kustannusten osalta, ottaen huomioon myös sen, että tulee uusi maakuntahallinto, joka osaltaan tulee vaatimaan uusia virkamiehiä, eihän valittavat luottamusmiehet mitään voi päättää, ellei asiota valmistella. Missään ei ole tuotu esille sitä, millainen virkamieskunta maakuntahallintoon joudutaan rekrytoimaan. Rahat neivät riitä edellenkään, ottajia on vain enemmän

15.6.2018 23:19  Korvallepäin

Sote? son ollut sivuraitehella näköjänsä ja pahoon ku nuan flataasta päästelöö. Ei tääläkään tarttis aiva pölijää valehrella. Nuan jos vähäki olis viittiny ja viittittä kattella niin seleviää kohta nottei lisää tuu ku justahankin luattamushenkilöötä, nekin varmahan kovettuja syväosaajia notta virkamieskutalehet saaki heittää nevahan,heh....

18.6.2018 8:10  Vastausta sote ???

Vastausta Sote ???:lle

Kiitos provosoivasta kysymyksestä.
On erinomaista, että sotesta keskusteluissa päästäisiin vähitellen asiakeskusteluun.

Valitettavan kiistaton tosiasia on, että julkinen sektori on melkoisella takamatkalla yksityiseen verrattuna, kutakuinkin jokaisella soteen liittyvällä osa-alueella.

Syy ei ole julkisen puolen työntekijöissä, vaan vanhentuneissa ja luutuneissa asenteissa, rakenteissa ja johtamisjärjestelmissä.
Uskon kuitenkin, että takamatkaa voidaan kuroa kiinni, mutta se vaatii asennemuutosta erityisesti johdon ja keskijohdon asenteissa.

Asennemuutos on siis tarpeellista jokaisella soten henkilöstön osa-alueella.
Aina puhutaan esimiestaidoista, mutta tarvitaan myös alaistaitoja ja asennetta.

Perustelen lyhyesti käytännön kokemusten kautta yksityissektorin tämänhetkistä paremmuutta julkiseen verrattuna:

Esimerkiksi ikääntyneiden tehostetun hoidon puolella yksityinen toimija tuottaa palvelun 10-20? edullisemmin ja silti käärii vielä 10-15% katteen toiminnastaan. Tässä yhteydessä on turha väittää laadun tästä kärsivän, koska palvelusetelin kautta asiakas saa itse valita hoitopaikkansa.

Kotihoidon osalta on toiminnasta viljalti kokemuksia eri puolella Suomea. Toiminnan kustannuksissa on jopa kolmasosan erot yksityisen hyväksi. Karmeat esimerkit Helsingin seudulta kertovat kustannusten nousseen käyntimäärien vähetessä.

Oulun seudulla ulkoistetun palvelun ansiosta tehokkuus on samaan aikaan noussut kolmanneksella.

Uskon julkisen puolen tehokkuuden ja palvelutason kehittymiseen. Tilanne voi parantua kuitenkin vain tosiasiat tunnustamalla ja työhön ryhtymällä.

18.6.2018 8:11  Blogisti

Edellä julkaistun tekstin laati blogisti

19.6.2018 12:42  Ihmettelen suuresti

Sitä vaan ihmettelen miksi hakea Kurikan kaupungin virkoja kun ei Kurikka kelpaa asuinpaikkakunnaksi. Miksi palkka kelpaa mutta ei asuminen. Mikä on sitoutumisen taso kun koko johto asuu aivan muualla kuin Kurikassa. Ihmettelen miksi Kurikan virat kelpaa mutta ei asuminen.

19.6.2018 22:48  ei edes luukkua Kurikassa

Kysy Luukolta.

20.6.2018 12:38  Korvallepäin

Tua asuminen on vekkulinkuuloonen aihes. moon kuullu nottei jokahinen luattamustekijäkää asu ku mukas vain Kurikas, onko näin...

20.6.2018 23:55  Kuano

Eiväthän elukatkaan viihdy, mikäli paskantavat pesäänsä.

21.6.2018 7:49  Kuulopuheiden varassa. Eikö magneetissa ole tartuntapintaa.

Onko tuo asuminen todellakin näin kuinka täällä kerrotaan. Jos on niin surulliseksi teköö. Samalla kuitenkin ylistetään Kurikan asumisviihtyvyyttä ja palveluja, kyllä nämä lausunnot saa heittää romukoppaan, jos täällä kerrottu pitää paikkansa. Olisko valtuustoseminaarin paikka ja tuuletukselle tilaa.

23.6.2018 2:57  Asioita seuraava ja tietäväkin

Kyllä se niin on, että johtavien virkamiesten pitää asua työkunnassaan. Jos oikeasti haluavat kehittä omaa kuntaa. Vuokra yksiö ja nimellinen asuminen ei riitä.

23.6.2018 2:57  Asioita seuraava ja tietäväkin

Kyllä se niin on, että johtavien virkamiesten pitää asua työkunnassaan. Jos oikeasti haluavat kehittä omaa kuntaa. Vuokra yksiö ja nimellinen asuminen ei riitä.

23.6.2018 19:20  noko

keskustelua sotesta, koskee myös meitä, ehkä ..https://keskustelu.suomi24.fi/paikkakunnat/etela-pohjanmaa/lapua

24.6.2018 10:23  Kuano

Sote on mitä on, mutta joidenkin onneksi johtavat virat alkavat olla selvillä. Lienee kaikille selvää, jottei säästöjä ainakaan virkojen vähyyden kautta synny, eli säästöjen saamiseksi täytyy "asiakkaita" jättää heitteille entistä enemmän. Työehtosopimuksiin tuskin tulee mittavia muutoksia, joten suorittava henkilöstö minimiin ja hiukan alle, jotta pystytään turvaamaan hallinnon etuudet. Kultaista vanhuutta rakkaat ystävät.

25.6.2018 21:23  äimänkäki

Kuano on kyllä entisenä yrittäjänä hukassa, kun ei näytä uskovan siihen, että asioita voidaan hoitaa hyvin tai sitten niitä voidaan hoitaa huonosti. Hyviä johtajia tarvitaan ja tarvitaan myös ahkeria ja osaavia työntekijöitä. Kuano puhuu "suorittavan henkilöstön minimoinnista". Tuskin kukaan sellaista haluaa. Sitä taas kaikki haluavat, että työt tehdään tehokkasti ja innostuen. Työstä saa väsyä ja tuntea tyydytystä. Ainainen sivullisten rutina ja voivottelu käy voimille. JIKissäkin on toista tuhatta työntekijää ja johdon määrän voi laskea kahden käden sormin. annetaan tuki ja kannustus, että järjestelmät ja työnkuvat kehittyvät laatu ja saatavuus saavutettavuuden edelle. Miksi Jurvassa lääkärikäynti maksaa moninkertaisesti muihin terveysasemiin verrattuna?

25.6.2018 22:15  Kuano

Kysymyshän on uuden soten mukanaan tuomista menojen kasvusta, jota ei pystytä hillitsemään muuten, kuin palvelua karsimalla.
Entisenä yrittäjänä tiedän mitä yrittäminen on, se ei ole yhteiskunnan rahojen rosvoamista, jota tapahtuu enenevässä määrin soten mentyä läpi.
Monen sortin tukiaispelleä sanoo olevansa yrittäjä, etenkin sosiaalipuolen yrittäjissä tuntuu olevan paljon venäjältä oppinsa saaneita pikkulyöppäreitä, joilta puuttuu täysin yrittäjän etiikka ja vastuu näitä kohtaan, jotka kustantavat toiminnan.

26.6.2018 7:13  Sote ??

Kiitos Blokistille poliitikon vastauksesta, joka ei oikeastaan kerro mitään, mitä etua on maakuntatason hallinnosta, joka on ollut ja on pointtini tässä asiassa. Kuano on myös oikeilla jäljillä kysymyksissään.

El, mitä etuja maakuntahallinto tuottaa nykyjärjestykseen.

Korvalle päin antoi ymmärtää, että Sote ?? on täysin hakotiellä ja antaa ymmärtää, että maakuntahallinto käsittää vain valitut luottamushenkilöt eikä muuta.

Mutta kukas ne asiat luottamushenkilöille valmistelee ?

Lainaus Sipilän lausumasta Ilkassa 26.6.2018:

" Silloin jää virkamiesarvion mukaan liian vähän aikaa, koska silloin maakunnat järjestäytyisivät kesä-heinäkuussa 2019. Puoli vuotta on liian lyhyt aika henkilöstösiirtoihin ja - valintoihin ja moniin päätöksiin. "

Eiköhän tuo tarkoita, että maakuntahallinnon muodostaa luottamusmiehet sekä virkamiehet.

Virkamiehiä siirrtetään nykyisistä organisaatioista ja Sipiln mukaan valitaan lisää.

Vieläkin kysyn, mitä etua maakuntahallinnolla saavutetaan ?

26.6.2018 9:07  Blogisti

Lyhyesti ja yksinkertaisesti sanottuna: Nykyinen julkinen sote ei ole tuotantokyvyltään erityisen tehokasta. Yrittäjäsektorin toiminta sitä on. Kaikki haluavat valinnanvapautta sitä KYSYTTÄESSÄ. Kuitenkin kaikki haluavat myös, että rinnalla on julkinen sote. Kaiken varaltako?
Kaikkea kuitenkaan voida saada, koska veronmaksajan rahat loppuvat.
Siispä keinoksi jää vain se, että julkinen sote tehostaa omaa toimintaansa ja on hyvä, että yksityissektoti sparraa ja opettaa toimentamalleja julkiselle puolelle.
Elämn ja kuoleman kysymys julkinen sotelle on saada oma koneisto toimimaan asiakaslähtöisemmin, tehokkaammin ja nopeammin.
Siinä ei ole kysymys johtajien luku määristä, vaan heidän kyvystään luotsata massiivista organisatiota kilpailukykyiseen suuntaan. Onnistuminen riippuu vain ja ainoastaan yhteisestä tahdosta ja motivaatiosta. Kuntalaisten olisi syytä esittää tueksi hyviä konsteja ja kannustaa yhteistä tavoitetta ainaisen narinan sijaan.
Maakuntahallinto on välttämätön muutos isojen kokonaisuuksien hallitsemiseksi ja rämettyneen kunnallishallinnon merkityksen vähentämiseksi.
Toivottavasti myös maakunnille siirtyy pikaisesti verotusoikeus ja sitä kautta kustannusvastuullinen ajattelu.

26.6.2018 11:38  Voi teitä valtuusto ja hallitus

Sote tulee ja menee, ei täällä käytävällä keskustelulla siinä suhteessa ole mitään merkitystä. Muualla se päätetään ja siihen on tyytyminen.
Paljon suurempi ongelma meillä on johtavien viranhaltujoiden ja lähes koko johtoryhmän asuminen aivan muualla kuin Kurikassa. Kurikka on menetetty ei meillä ole Kurikan kehittäjiä eikä huolenkantajia. Muukalaiset lypsävät Kurikan tyhjiin, ei ole mitään sitoumista, Kurikka on heille vain palkanmaksaja. Kurikka on heitteillä. Ongelma on tosi vakava, muta siitä ei kanna huolta valtuusto eikä hallitus eikä kukaan. Kurikka saa mennä. Täysin kornia on lukea näiden muukalaisten lausunnot Kurikan asumisviihtyvyydestä, tuuleen huutelua, eikä ollenkaan uskottavaa.
Toinen ongelma on tyhjyyttään koljottava magneetti, ei mitään toivoakaan yrityksistä, vain suuret puheet.

26.6.2018 16:47  Kuano

Yksityinen terveydenhuolto ja vanhusten hoivaaminen on toki eräässä mielessä tarpeellista ja varsin tehokasta. Tehokkuusvertailuja tehdään ja sangen tarkoituksenhakuisesti unohdetaan potilaiden kunto ja ikä. Helppo on kerätä tehokkuutta sellaisilla asiakkailla, jotka pystyvät huolehtimaan itsestään ja avun tarve on pieni. Jostain ihmeen syystä nämä potilaat ajautuvat kuitenkin yhteiskunnan hoivan piiriin siinä tilanteessa, jossa avun tarve kasvaa suureksi. Tämä niinsanottu yksityisektori ei todellakaan vastaa käsitystä yrittämisestä, lähinnä se on yhteiskunnan rahastamista kipeillä ja vanhuksilla monikansallisten rahoitusyhtiöiden toimesta.

27.6.2018 9:24  Yrittäjä

Valitettavan usein Kuano, sairaammat asiakkaat siirretään aina palvelusetelin eli yksityisen tahon huoleksi . Tästä on kuulu kokemusta

27.6.2018 18:25  Kuano

No, jopas nyt jotakin.

27.6.2018 21:30  saippuakauppias

voi teitä tali kynttilöiden paskanjauhajat... sote meni ja tuli ja meni ja menöö helvetin kuuseen josta ei ole paluuta viiteen vuoteen tai joko koskaan tällä kivi kaudella....

28.6.2018 6:08  heh

Rahanmeno ei tunnu huolettavan saippuakauppiastakaan. Ilmeisesti olet niitä pluspuolen poikia. Yhteiskunta maksaa, sinä saat.

28.6.2018 9:46  Kuano

Ei huoleta päättäjiä sairaiden vanhusten tilakaan, törkeitä heitteillejättöjä on enevässä määrin. Kieroin temppu salata tilannetta on ns. potilaan tietoturva, tämä kieroilu päästää teoriassa vastuussa olevat joka tilanteessa vastuusta, koska kukaan sivullinen, eikä edes omaiset saa riittävästi tietoa asioiden tilasta ja vanhus ei yksinkertaisesti ole tapahtumista mitenkään kartalla. Kustannukset kasvavat, silti vanhushuolto heikkenee, tässä sitä olisi sotea yllin kyllin, mutta riidan aiheena on ainoastaan se, jotta kuka saa johtaa organisaatioita ja ken saa rahastaa hupenevat rahat.

1.7.2018 21:44  Korvallepäin

Aina vian se sote?? hakuusas hauskasti ja höpäjää. Plokisti on kyä rivillä, justhan nuan se menöö nottoikehen. Se mua vain täs notta ei se kuntakassa millään kestä tätä metikalissation ja teknolokian ja viä ihimisen hinkumisen yhyristelmää jonsei entrata kunnolla. Mikä se virkamiäs on ku sitä lyärähän täälä, onko se jotenki kipiä tai kyvytöön, luattamusjäpikät osaas kaiken paremminko iliman ketään... Kuka tämänki tietääs

2.7.2018 12:08  Kuano

Voiko asiaa selvemmin ilmaista.

3.7.2018 9:37  Kuano

Jurvan markkinoilla oli varsinainen vitsikoju, siellä mainostettiin kurikkaa varsinaisena yrittäjien paratiisina. Pakko on miettiä, jotta mistä tälläinen hevosenleikki saa alkuvoimansa.

5.7.2018 22:07  Korvallepäin

No nynne lykkäs, uus räpiköömishalli jallujepettäjillen. Väki vähenöö ja ojjo kaks lutraa niin viä kolomatta keheratahan sinne himoota. Eihän tämän nynnäin sentähän kai mee, 5 milijuunaa sijehen paasathan, eihän nykumminkaa. Eikö ne kaharella pärijää, mensiä siihen lamminlutakkohon kun siä on se kovettu karikkapallotarioniki. Käyhän ne valamihiksi Molskikseski, laajennetehan ny sitä vaikka 4 milijuunalla niin säästyy milijuuna eikä trääsätä pölijähän paikkahan.

5.7.2018 23:04  Äänestäjä

22:07 Pöytäkirjahan on luettavissa netis. Prkl.. Mitä meinaavat Jalasjärven uimahallia rakentavat Rami Ala-Nisula, Hakola, Leppinen, Parkkamäki ja kumppanit.... Onko talouden realiteetit unohtuneet vai alkavatko eduskuntavaalit tehdä sen, että tanssitaan kaikkien pillien mukaan... Taitaa olla Kepulla väärä ehdokas vaaleissa... ei tule munattomille ääniä Kurikasta. Turha toivo.

5.7.2018 23:58  Kuano

Edustajat jalasjärvellä toimivat äänestäjiensä edun mukaan, toisin, jurvassa. Lauma turhanpäiväisiä lipojia höpöttää näiden erinomaisuudesta, vaikka kyllä hoksaavat, jotta mistä on todellisuudessa kysymys.

6.7.2018 0:47  Äänestäjä

Niinpä Kuano. Siksi en ymmärräkkää mitä nuo mainitsemani meinaa kun ovat kurikkalaasia.... Jalasjärviset tekevät kuten sanoot.

6.7.2018 6:59  kuinka on, ojas on?

Koska se uimahallin teko jalakajärvelle on päätetty? No hallitushan viöö hankkeensa läpi "viimehetken" tieroolla :-)

6.7.2018 9:41  Kuano

Halli viedään läpi jalasjärven päätöksellä, joka tehtiin silloin, kun Jalasjärvi oli periaatteessa selvitystilassa. Mikäli yrityksessä toimittaisiin näin, sitä selviteltäisiin leivättömän pöydän äärellä. Mitähän tässäkin pitäisi ajatella kurikan munattomista.

7.7.2018 20:45  kossu nyt ja aina

eihän siinä mitään kurikalle kaikki ,jurva saanut paskaa ym. hyvää koko ajan.magneetti ei tyhjästä täyty alanen vetää sikaaria ja istuu asemalla syömässä joidenkin pöydässä ja asiat ei etene,kuka johtaa ketäkin.tulkaa vaasan päin ja pannaan rajat kiinni,koskenkorvan notkoon uusi magneetti jos joku heräis tähän maailmaan..

10.7.2018 21:25  asiakas joka maksaa YLE-maksua

USA:n väkiluku on yli 325 Miljoonaa. Tuosta väestä yli 40% on vielä Trumpin takana eli ilmeisesti yli 130 miljoonaa ihmistä. Trump on yhdysvaltain demokraattisesti valittu presidentti, kuitenkin. Kysyn, miten meidän kaikki osaava YLEmme pystyy ja kykenee määrittelemään Trumpin viisivuotiaaksi hiekkalaatikko poitsuksi samanaikaisesti määritellen Putinin älykkääksi shakkimestariksi? Olematta samaa tai eri mieltä asiasta, kysyn, onko tuollainen nimittely kansainvälisten tai hyvien tapojen mukaista? Miksi ei yhtään kukaan silmäätekevistä ole kommentoinut asiasta julkisuudessa. Suomessa on totuttu ymmärtääkseni hyviin käytöstapoihin valtioiden päämiesten kohtelussa. Mitäpä suomalaiset sanoisivat, jos joku vaikka joku julkinen tietotoimista nimittelisi presidentti Niinistöä änkyttäväksi rääpäleeksi?
Olisiko YLEllä mitään oikaistavaa?

13.7.2018 0:51  Kuano

Soitat lääkärin ajan, hupsis sinut ottaa vastaan jokin hoitaja joka sanoo, jotta eihän sinun ole yhtään mikään. Kuluu pätkä aikaa, oireet pahenee, soitat lääkäriin, sanotaan eihän sinun ole ennenkään mikään ollut, lopeta häirintä. Lopulta tulet järkiisi ja menet oikealle lääkärille, joka toteaa, jotta olisi ajoissa ollut syytä hankkiutua lääkäriin, niinpä, eli jikkiin rutosti terveisiä.

18.7.2018 19:21  Kuano

Yksikään kurikan kaupungin papereita ja sähköposteja plaraava työntekijä ei olisi sekunttiakaan töissä näissä olosuhteissa, joissa makaa potilaat, joita hoitajien on pakko yrittää inhimillisyyden nimissä hoitaa.

18.7.2018 20:14  Juhani

Ehkä tuo on Kuano hiukan liioiteltua. Samanlaisia ihmisiä me kaikki olemme, mutta kaikilla ei ole koulutusta kaikkeen. Ainakin minä osaan kunnioittaa hoitajia joita meillä on omassakin perheessä. Kun vain osattaisiin kunnioittaa muitakin omien alojensa ammattilaisia.

Ammattitaito on kova sana millä alalla tahansa ja luulen että joku toinen ei olisi kaupunginjohtajana päivääkään. Eikä sitä karttaakaan synny ilman ammattitaitoa. Eikä siinä ole mitään järkeä että kartantekijä nostelee työn ohessa kuution kiviä että saisi työstä niin raskasta että sitä Kuanokin arvostaisi ;-)

18.7.2018 23:51  Kuano

Kysymys ei ole mistään kunnioittamisista, vaan siitä tosiasiasta, jotta ilmanvaihto pelaa sitä huonommin, mitä avuttomimmista ihmisistä on kysymys.

24.7.2018 12:22  5.7 äänetäjälle

Taitaa olla Ala-Nisulan Rami tajunnut että eduskuntavaaliäänestäjiä on sekä Jurvassa että Jalasjärvellä. Se että toiselle kumartaa, niin toiselle pyllistää. Kumpahankohan suuntaan kannattaa tässä tapauksessa pyllistää, kummassako suunnassa on enemmän potenttiaalisia eduskuntavaaliäänestäjiä?

26.7.2018 17:20  Korvallepäin

Onko tiaros kovettuja maakuntavaalieherokkahia kykypualueesta, sinipersuusta ja kepusta? Syväosaajia ja maakunnan kokonaasuutta älyäviä vai kyläpiipittäjiä pualustohon jonku uhaan eres omaa kylää parahite vakahalla kiimantarkkaalukokemuksella....

28.7.2018 17:10  Kuano

Sote- sekoilussa ei ole saatu muuta aikaan, kuin sekasotkua ja "tuotannollisen toiminnan" tehostamista. Voiko kukaan tuotannollisen toiminnan tehostamisesta kertoa joitakin tosiasioita, vai mennäänkö jurvalaisten valtuutettujen ja häntäkärpästen tyylillä, jotta asioiden tilan huomaaja on suurin rikollinen.

28.8.2018 16:14  Kyllä kai on vai oko ??

Onkohan Magneetissa kaavavlmiutta eri hankkeille.

12.9.2018 23:46  Kuano

Hyvin sujuvat säästöt kurikassa, senverran alkavat vanhukset olla heitteillä. Asiointipalvelujakaan ei järjestetä sellaisille, jotka pääsevät sileällä rollaattorilla, ovat kuulemma liian hyväkuntoisia.
Sotea ei tarvitse odottaa, osataan tämä törkeily vanhushuollossa aivan omasta takaa. Varmaan jurvan tärkeilevä kerma suuttuu tästäkin kirjoituksesta, niin ja häntäkärpäset.

15.9.2018 18:25  ?????

Kuanoa harmittaa jokin.

18.9.2018 1:35  Kuano

Hävettää oikein, kun ilkeämieliset väittävät, jottei Saarakkala ole eduskunnassa saanut mitään aikaan. No, ei tässä oikeastaan mitään tosiaankaan mieleen tule, mutta onhan hän sentään suvereeni taksinkäyttäjä, eräänlainen eduskunnan mestari ja vieläpä kunniamainintojen kera.

18.9.2018 17:23  Taxit kunniaan

Taisi Toivola porhaaltaa ohi

18.9.2018 21:16  Kuano

Hokki on Saarakkaka Kesä- Heinäkuussa, tosin Toivola rahastaa lisäksi osoitekikkailulla, jonka Saarakkala on toistaiseksi heivannut.

19.9.2018 8:01  KURIKAN RAKENNUKSET

Onko nyt niin että kurikassa on ollut osaamatonta rakennusliike, vai onko poliitikot olleet näin osaamattomia että rakennuskanta on päästetty näin huonoon kuntoon...

Vai löytyisikö syy sittenkin vihreästä teknisestä johtajasta?

19.9.2018 8:02  Työntekjo kunniaan

Kansanedustajan töitä hoidetaan tietysti taksissa, eli ahkeria ovat.

19.9.2018 12:41  Kuano

Taksithan ovat nykyään korvaamassa synnytyssairaalatkin, paljon halvempaa antaa taksikuskien suorittaa synnytykset, kuin kouluttaa kätilöitä. KELA-taksien uudet ohjeistukset ja käytännöt auttavat ihmisille itsehillintää ja pidättyväisyyttä. Oppiihan siinä olemaan, kun kahdeksan tuntia odottaa synnytystaksia koivet ristissä.

20.9.2018 7:43  Taksissa on tyyliä

Taksi onkin hyvä työpaikka; lämmin, liikkuva, halpa, tyylikäs, ilmastoitu, maisemoitu ja avustaja aina paikalla.Tekniikka pelaa, peilit paikoillaan, pehmustetut työtuolit ja liukuva selkänoja.

20.9.2018 20:02  jep

http://lasselehtonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/260679-mita-eroa-on-hyvinvointikuntayhtymalla-aluekunnalla-ja-maakunnalla
Tuolta soteasiaa.

24.9.2018 11:45  Ihmettelen

Kertokaa mulle onko joku nähnyt yhdenkin johtavan viranhaltijan maitokauppajonossa tai jossakin iltatilaisuudessa Kurikassa. Miksi ne ovat hakeneet Kurikkaan jos ei Kurikka kelpaa asuinkunnaksi. Onko Kurikka siirtotyömaa. Jykkä kornilta tuntui hyvin johtavassa asemassa olevan kirjoitus Asu ja Elä julkaisussa, jossa hän ylisti Kurikan palveluita ja asuinmukavuutta, missähän mahtaa itse asua. Ei tunnu mielipiteet uskottavalta. Olen surullinen tilanteesta.

25.9.2018 16:44  Kurikan muuttovoitto

Kuka idiootti enää uskaltaa muuttaa kurikkaan.. Kaupunki vajoaa ja tuhoutuu Ilkan uutisten mukaan... Onko Keski-lusa oikeasti kunnan asialla, vaan onko se palkattu karkottaan kaikki kurikassa... Miksei kepu puutu peliin?

2.10.2018 13:54  En oo nähäny

En oo niitä nähänyt. rläätköhän hengellä kun eivät käy maitokaupassa.

3.10.2018 16:37  Avoin kysymys Kurikan kepun pj:lle

Onko nyt loppuun asti mietitty Kurikan kehityssuunnat ja investoinnit.. Ollaanko oikeasti keksimässä uusia investointeja listojen takaa.. Eikö sinne eduskuntaan ollutkaan tarkoitus lähti... Terveisin äänestäjä

11.10.2018 16:56  Kysymyksiä

Onko kaupungilla johtavia viranhaltijoita, jotka tekevät osan työstään etänä, vai onko se vain villi huhu? Ajattelisi, jotta johtavassa asemassa olevilla olisi enemmän näkemystä, jos he asuisivat paikkakunnalla ja tekisivät myös kaikki työnsä siellä. Kun maksaa veronsa muualle, muu elämä on toisaalla ja käy täällä vain töissä, onko paikallisten asioiden tuntemus ja sitoutuminen ja motivaatio kunnan kehittämiseen silloin riittävän innostunutta?

12.10.2018 9:12  Kuano

Ei sikakaan nuku siinä nurkassa, johon se paskantaa.

13.10.2018 20:11  Katujuhlat

Hieno katujuhla Kurikassa. Yhden kaupungin työntekijän bongasin mutta en yhtään virkamiestä. Kiireisiä olivat tänään(kin).

25.10.2018 20:12  Jojo

Kuiva kesä isojen järvien vedenpinta 80 cm normaalia alempi. Kuinka käy Kurikan kun vedenpinta laskee metrillä Euroopan isoimmassa lähteessä.

29.10.2018 7:06  sivullinen

Kurikka on ollut vahvasti esillä, Ilkka-nimisessä paikallislehdessä. Läinnä on Kurikan itsekin julkaisemaa jobibpostia rakennuksistanja niiden sisäilmaongelmista tuotu esiin. Tärkeänä on koettu "tiedottaa" laajasti. Tutkimatta asiaa syvemmin on jo vedetty johtopäätöksiä, että kaikki pilalla ja kaunnantalo pitää nopeasti rakantaa, Terkkareista , kouluista ja muista viis.
Kooko maakunnassa on samanlaisia "ongelmia", joka kunnassa. Niitä ei vain reostella. Hyvät ja iloiset uutiset jäävät näiden mediasekkäiden uutisten varjoon. Nyt jo jätkeä käteen ja keski- ja muut lusat sordiinoa päälle ja alle.

29.10.2018 8:56  Kuano

Osaavat kurikkalaiset rakentaa kunnollista. Nytkin on kolmostien liittymäksi saatu aikaan täydellisen vittumainen risteys, todellinen magneetti, ei pääse, kuin tuurilla läpi.

1.11.2018 7:51  Massiivinen tilatoimikunta tarvitsee KONSULTIN ?

Konsultti !!!!

1.11.2018 11:05  Kuano

Tulisi halvemmaksi vaihtaa toimikunnan jäsenet sellaisiksi, jotka ymmärtävät tehtävänsä.

1.11.2018 14:18  Konsultit

Kuinkahan monta kallista konsulttia Kurikassa on ollut. Rahaa vain on palanut, ja mikä on ollut hyöty? Tyrväisen aikana tämä buumi alkoi ja jatkuu näköjään yhä. Mitä tehdään virkamiehillä ja toimikunnilla, jos joka asiaan pitää palkata konsultti?

1.11.2018 19:16  En ymmärrä ?????

Miksi konsultti, en ymmärrä, missä on virkamiesten tietämys, tietääkö konsultti enemmän kuin virkamihet, en usko. Nyt jäitä hattuun ja töihin Kurikassa ja nimenomaan Kurikassa. Konsultit osaavat kyllä rahastaa, nyt maksamme virkamiehille ja toiseen kertaan konsulteille, en vain ymmärrä.

3.11.2018 8:11  Konsultillako virkamiehet tarpeettomiksi

Konsultti

3.11.2018 17:57  Kuano

Monasti tästäkin asiasta on tieto ilman konsulttiakin.

6.11.2018 20:54  Miksi aina konsultti, konsultti ja konsultti

Jos vain kysyttäis esim. tällä palstalla, mitä kaupungin tulisi tehdä, niin tulisi varmasti halvemmaksi eikä ainakaan ideoista olisi puutetta ja luulisin kyllä vielä, että ideoiden laatukin olisi parempi kuin kuin ulkokuntalaisilla konsulttirääpäleillä.

7.11.2018 10:09  Konsultitko !

Konsulltitko tekevät Kurikan kaupungin työt ?

11.11.2018 10:34  Onttoa ja outoa !

Kuinka monta tonttipolitiikan ja maanhankinnan toimikunnan virkamiehistä asuu Kurikassa.

12.11.2018 10:58  edelliselle

Ja tehdäänkö näitäkin töitä etänä?

12.11.2018 15:01  Ei kai nyt sentää, kumotkaa ajatuskin !!?????

Ei kai näitä töitä nyt etänä tehdä, uskomatonta ajatuksenakin.

16.11.2018 4:19  Kuano

Sote-hommassa haiskahtaa pahemman kerran siltä, jotta kurikan johto kaupunginjohtajaa myöden, on pavillisempaa porukkaa, kuin Paavi konsanaan. Parempi kaupungin johdon on ajaa oman kunnan asiaa, kuin hävittää kilpaa toimintoja, joista maakunta tulevaisuudessa pitää huolen. Ilmeisesti kurikan johto on oppinut jurvalaisilta valtuutetuilta vieraskoreutta mallilla, paskat omista.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini