Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Uusi alku

Torstai 24.5.2018 klo 9:30


Tuuleeko joskus vastaan

Matkalla aina kohtaa vastoinkäymisiä, myrskyä ja tuulta.

Pakko on kuitenkin jatkaa matkaa, uupumuksesta huolimatta. Välillä kokee jo ajautuneeksi pois valitulta tieltä.

Ehkä tavoite ei olekaan niin selvä?

Ehkä tavoite on vain horisontissa?

Pakko on kirkastaa ajatuksensa, paluuta ei ole.

On vain jatkettava, keinolla ja tavalla millä hyvänsä.  

 

Alennustila

Mikä paikallispoliitikkoja vaivaa Kurikassa?

Puuttuuko meiltä kehityskyky?

Puuttuuko analyyttinen tapa osata ja osata pohtia asioita.

Onko meillä edellytyksiä kehittyä? Missä on keskustelun halu, aktiivisuus, tahto kehittyä ja kehittää.

Melkeinpä tässä kaipaa Hannu Koiviston provokaatioita.

Aiheita piisaa: Sote-tulevaisuus, kaupunkimme tasapainoinen kehitys, elinvoiman käsite, työ kuntalaisten parhaaksi, vaikka mitä.

Ääni kuuluu

Nimittäin yrittäjien ääni kuuluu Seinäjoella ja Ilmajoella.

Ei näy kuuluvan Kurikassa.

Ilmajoki listattiin samassa sarjassa Kurikan kanssa kakkoseksi. Mikä lie Kurikan sijoitus siellä häntäpäässä?

Kurikan kehittämisresurssit ovat viisinkertaiset Ilmajokeen verrattuna.

Siksi niin luottamushenkilöillä, kuin erityisesti palkkaa saavilla virkamiehillä on nyt tiukka peiliin katsomisen paikka.

Yrittäjäjärjestönkään roolia ei voi vähätellä, kun yhteistyöhalusta puhutaan.

Olisiko hyvä lähteä siitä tosiasiasta, että Kurikkana olemme vain epäonnistuneet totaalisesti?

Vain tosiasioiden tunnustaminen on uuden menestyksen alku.

Kaipaan virkamiehiltä vastauksia, he kun saavat kovaa palkkaa näiden asioiden hoitamisesta, tai hoitamatta jättämisestäkin.024.JPG

  Yrittämisen kannalta on tärkeää luoda teollisia työpaikkoja. Vain sitä kautta lisääntyy niin niin hyvinvointi kuin väkiluku kunnassa. Sitä samaa todisti pontevasti muunmuassa Jorma Kuusinen tämän päivän paikallislehdessä. 

Kehotan tässä jokaista kiinnostumutta teknologian ystävää hankkimaan aurinkopaneelit katoilleen. Ilmaista energiaa tulee nytkin lähes 2 kW:n vauhdilla kuvan mukaisesta 3 kW:n laitteesta.  

 Jk. Aloitan tässä blogissa käsitellä Sote-uudistukseen liittyviä asioita. Toivon aiheesta vilkasta keskustelua. :-) 


Kommentit

24.5.2018 15:15  kysymyksiä

Onko Kuano lähtenyt Jurvasta

26.5.2018 23:22  seilaaja

voi menikö tiibettiin ...toivottavasti......kunhan ei tule i.joelle...

27.5.2018 21:27  Voi hyvä mies

Kuano on ainoa joka enää ottaa kantaa. Eikö kukaan ymmärrä Sotesta yhtään mitään?

29.5.2018 9:59  Yrittäjäystävällinen kaupunkiko?

Kun sekin raha, mikä on lyöty konsulttipalkkioihin ja kaikenmaailman esitteisiin, joita kukaan ei lue, olisi laitettu matkailukohteiden kehittämiseen ja siistimiseen ja yrittäjien tukemiseen, niin tulos ei varmasti olisi niin masentava.

29.5.2018 10:59  avoin kysymys

Totta toinen puoli. Kehittämisen palkkabudjetti on myös aivan mahdoton, ottaen huomioon tulokset tai oikeastaan tulosten puute. Kenelle nämä 150 kirjettä ollaan aikeiisa lähettää? Kuinka monta toimetonta kehittämisen palkkalistoilla on? Ja mitä tälle ompeluseuralle eli elinvoimlautakunnalle mahtaa kuulua? Onko tulossa esityksiä vai keskitytäänkö vain matkusteluun?

1.6.2018 21:06  Korvallepäin

Totta yhyren kerran notton vissihinki pelehritty vain lilliputtijutuus siä yrityspualella. Onko siä kellään osaamistakaa muuhun ku kaveriiren kans pelehtimisehen. Eikoo halujakaakko? Mikä son se elinvoimakaa, kukas senki tiätääs...

2.6.2018 11:34  asiantuntijan velii

Kehittämistoimen ja elinvoimalautakunnan lopettaminen toisi varmimmin säästöä minkään kunnallisen palvelun yhtään vaarantumatta.

2.6.2018 17:23  Kuano

Kurikan kehityksen nimeksi olisi saanut jo ajat sitten laittaa Kurikan hävitys. Jikin nimeksi olisi pitänyt laitta Kaikkea joillekkin.

11.7.2018 22:15  Juhani

On hienoa että blogisti aloitti pitkän tauon jälkeen uudet päivitykset. Sotea on hyvä käydä asiallisesti läpi ja täällähän keskustelu välillä käy myös vahvasti tunteella. Olen lukenut vasta kolmen päivityksen kommentteja ja todennut että kurikkalaiset eivät ihan äkkiä kovinkaan sivistyneesti toisiinsa suhtaudu eivätkä pysy asiassa. No asiasta poikkeaminen on minunkin heikkouteni. Onnea kuitenkin debatin uudelle tulemiselle.

Yksi asia keskustelussa on jo pistänyt ikävästi silmään:

Samalla kun ihmiset edustavat erityistä osaamista omalla ydinalueellaan, niin markkinoinnissa edustetaan melkoista taitamattomuutta. On ihan sama millaisia tiedotteita, kirjeitä, puheluja, videoita, neuvottelupyyntöjä tai keskustelunavauksia kaupungilta lähtee, ne ovat täällä aina rahantuhlausta vaikka ei tiedetä edes mitä ne sisältää. En ole ihan varma mistä tuo asennoituminen kumpuaa.

Olen sanonut tämän ennenkin urheilukentän kohdalla. Nyt magneetin:

Oletetaan että sinun käsityksesi mukaan magneetti on ollut virhe ja siihen on pantu paljon rahaa. Mitä sitten? Sekö on ammattitaitoista markkinointia että julistetaan koko maakunnalle että olemme tehneet virheen eikä magneettiin ketään saada. Vai olisiko parempaa ammattitaitoa se että siitä kaikesta huolimatta otettaisiin kaikki hyöty irti? Eikö jälkimmäinen?

Luulisi että varsinkin yrittäjät tämän tajuaisivat, kun itsekin pyrkivät luomaan alallaan hyvää mainetta ja brändiä itselleen ja tuotteilleen. Sillä on selvä vaikutus menekkiin - vai onko? Huono maine ja tuotteiden julkinen arvostelu ja häpäisy saavat uudet asiakkaat vähintäänkin varovaisiksi. Miksi sitä pitäisi nyt harrastaa magneetin tai minkään kunallisen palvelun kohdalla? Eikö nyt pitäisi jokaisen rummuttaa kehittämisen puolesta kun tarjolla on rakennusmaata erityisen hyvällä paikalla?

Siinä ollaan oikeassa että kaikkia tulevaisuuden virheitä pitää kaikin keinoin välttää, mutta onko ammattitaitoista markkinointia itse haukkua omat tuotteensa. Kun puhallamme yhteen hiileen ja annamme toisillemme arvoa ja kunnioitusta, niin voitamme eniten.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini