Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Päivän vain

Maanantai 4.9.2017 klo 6:00


Uusi alku

Päätös on vasta alku.

Muista aina tämä, kun uneksit uudesta elämästä ja hyvästä tulevaisuudestasi kuvitellessasi tehneesi oikean päätöksen.

Hyviä ennusmerkkejä on vielä liian aikaista tulkita onneksi. Mutta mitä lähemmäksi pääset unelmaasi, sitä paremmin alat tajuta olemassaolosi oikeaa tarkoitusta.

Siksi on syytä tavoitella unelmaasi.

Siksi on hyvä uskoa ja elää vailla epäonnistumisen pelkoa.

Siksi sinun kannattaa seurata oman elämäsi ennusmerkkejä nyt ja aina. 

Analyysin vaikeus

Olen ollut blogissani hiljaa kauan.

Syy on yksinkertainen, ei aina jaksa.

Erityinen syy on siinä, että todellinen, analyyttinen keskustelu asioista on vaikea laji.

Syystä , että hetikohta ollaan valmiita menemään henkilökohtaisuuksiin.

Voitaisiinko sopia, että vastedes käsitellään ensisijassaaiheita, ei henkilöitä, sitten jaksaisi.

Toki henkilöiden nimet vilahtavat aina ohessa, mutta analyysi tulisi koskea sitä käsiteltävää asiaa. 

Nyt on menossa paljon strategisia linjauksia, joita ei jostain syystä ole saatettu riittävään julkiseen tietoisuuteen.

On siis aika arvioiden ja analyysien.

Ihmeitä tapahtuu vai tapahtuuko

Ihmeitä ei ole vielä hirveästi tapahtunut, sillä Kurikan kaupungin hallinto ei ole oikein asettunut uomiinsa.

Vai mitä sanovat kuntalaiset siitä, että kaupungin hallinnon toimintaa seuraavat neljä vuotta (4? ) ohjaava hallintosääntö hyväksyttiin vähin äänin, vaikka monet valtuutetut saivat esityslistan vasta valtuuston kokouspäivänä.

Useat valtuutetut kertoivat tutkineensa 47-sivuisen esityksen tavu tavulta. En ihan heti usko.

Itse lueskelin eeposta 4-5 tuntia, enkä sisäistänyt kuin ehkä kolmasosan.

Erityisen hankala ja vastaisuudessa kompastuksia aiheuttava osio on erityisesti  "konserniohjeet"-kohta. Et tarvitse olla ennustaja, kun ymmärtää, että törmäyskurssille ollaan menossa.  

Kaikkiko on siis hyvin, vaikka valtuusto toimi kumileimasimena, seuraten huuli pyöteänä virkamiesten keskinäisen valtataistelun ensi askeleita?

Rahaa piisaa?

Talousarvion 2018 langanpäät ovat neljän miljoonan euron päässä toisistaan.

Silti kaupunginhallituksella on varaa antaa käyttövaroistaan yrittäjäjärjestön yrittäjägaalan järjestämiseen avustusta 500 euroa.

Lehtitietojen mukaan illalliskortti saadaan näin pidettyä köyhien yrittäjien kohdalla edullisena.

O' Tempore o' more sanoivat vanhat roomalaiset. Hävettää yrittäjänä omasta ja yrittäjäjärjestön puolesta.

Eikö järjestöjen, kaikkien, pitäisi maksaa omat viinansa itse? 

010.JPG

 Kuvassa on vanha viljavarasto

Sodan aikana siitä löytyi kansanhuollon tarkastuksen yhteydessä seitsemän vuoden ruisvarasto. Silloin elettiin tulevaisuutta silmällä pitäen, varautuen tulevaan vaikeinakin aikoina. Kurikan laupungin kassan ohja häämöttää ja ylijäämää on jäljellä niukasti yli 10 M€. Onko raamatun mukaiset seitsemän vuoden varastot nyt syöty.  


Kommentit

8.9.2017 7:50  Vastuunkantajat

Osakkeiden myyntikö edessä. Silloin tulopohja kapenisi olennaisesti. Ainakin ylijäämät on kulutettu, mutta mihin. Nyt varmaan vastuunkantajat astuvat esiin.

9.9.2017 10:51  Kuano

Eivät nämä mädättäjät astu muuhun, kuin omaan paskaansa.

27.9.2017 19:20  Säästöä pakon sanelemana

Vuosia olen seurannut Kurikan kilpailukyvyn heikkenemistä. Taakkana Jalasjärvi ja Jurva lisämausteena. Näissä kunnanosissa väki todella lähtee kunnasta. Palvelut haetaan Seinäjoelta ja Vaasasta. Kurikan virheet 80 ja 90 luvulla kostautuvat. Elettiin osingoilla ja elinkeinoelämän kehitys pysäytettiin. Katso Kauhajoki ja Seinäjoki.

28.9.2017 12:37  Juha A Kranni

No Kauhajoestahan sitä justihin kannattaa mallia ottaakin!

29.9.2017 12:16  Kuntaliitos

Jalasjärvestä en olisi tulevaisuudessa (kun Jakin velat on maksettu) huolissani. Sillä puolella on monta isoa firmaa ja suuria maataloustiloja. Sen sijaan Jurva on rahanielu. Iso alue pinta-alaltaan, vähän asukkaita ja heistä yhä enemmän vanhusväestöä.

30.9.2017 8:48  Korvallepäin

Hoo, nyppitääs myirä osakkehet pois ku vorttumi justahan teköö kovettua ostua, tätä jallujepettäjät vaatii jo ennenki. Pitää hajauttaa,heh. Sitähän kokkarit teköö, sillä saa kaveriillen mannaa. Vorttumin osakkehen arvo on noussu koko aijan, äläkää ny ristee niitä pois ruvekko kenkkihin. Osinko on ollu hyvä ja virman arvo tuollaaset vaatimatoon 15 000 000 000 eurua, nottaniinku viistoistatuhattamilijuunaa. Tästäkö pitääs ny luapua ja hajottaa, mikä talousvatipää tätä pitääs julukisen hallinnon seikkaalusankariarvonimen arvoosena kirmaamisena, haloo....
Mitä sanoos plokisti???

30.9.2017 12:54  Uskottavuusongelma vaivaa ......

Kurikka ei vain ole uskottava. Ei kuulosta uskottavalta hallinnon puheet asumiskunnasta, muuttohalukkuudesta. Kovin ontolta kuulostavat ja kuuluvat. Koittakaa arvata tai tietää miksi.

30.9.2017 18:08  Kuano

Menossa on jalasjärvisten älyä halveeraava satutuokio.

30.9.2017 22:40  pettynyt liittyjä

kuano vedä käteen ja jätä j järviset nostamaan kurikan imagoa ylös päin kun kerran halusitta meidät niin lujaa sinne seka melskaan mukaan
niin eikö tehdä kurikasta sen näköinen valtava
magneetti että vetää joka suunnasta uusia uran uurtajia....mukaan ja uusia työ paikkoja lisää..

1.10.2017 13:45  Kuano

Tuskin jalasjärvisten konstit riittää korjaamaan sitä imagon menetystä, jonka jonka viimekertainen kuntaliitos sai aikaan. Rahallisia menetyksiä toki voidaan vähentää, kun aletaan kiireen vilkkaa realisoimaan entisen kunnaan omistuksia.
Mikäli joku vanha runkkari kuvittelee, jotta asioita hoidetaan käteen vetämällä, niin ainoastaan voi ehdottaa psykiatrin vaihtoa kyseiselle onanistille.

3.10.2017 4:13  blogisti

Plokisti ottaa pikapuoliin kantaa niin osakkeisiin kuin Kurikan kehitykseen muutenkin

9.10.2017 17:11  Kurikan sote keskus

Nyt on kuulemma taas nähty tuttu mies hämmentämässä kaupungintalolla. Kurikan tk pitäisä saada kiiruulla kuntoon jotta voi toimia maakunnallisena sotekeskuksena. Pensseliremontti äkkiä käyntiin niin saadan jurvan terveysasemalta valot sammuksiin... Voiko rahas enää turhempaan laittaa kun palvelut keskittyy seinäjoelle jatkossa

9.10.2017 20:46  Korvallepäin

Kuka son ollu se hämmentelijä, nottoikehenko joku jalluje pettäjä elikkä kokkari vai kukka siä huuhaaloo. Eikäs ne palavelut mihinkää ääsjojellen keskity, son ropakanraa. Itte me omamma hoiretahan ja hyvikin jonsei mennä jepettäjien kelekkahan taas....

11.10.2017 8:02  Tarjontaa riittää.........velkarahalla luksusta

Niin , Kurikkaanko kolme uimahallia. Yksi uusi rakennetaan ja yksi vanha peruskorjataan. Velaksiko kaikki. Mitä järkeä. Onko Molskis ylikuormitettu, mahtuisko sinne vielä vähän asiakkaita, joskus näyttää tosi harvalta. Voisko asiointiliikenteellä hoitaa asiakkaat Molskikseen.

30.10.2017 9:15  seuraaja

29.92017 kuntaliitos aika paksua tekstiä päästelet jotta vain jalasjärvestä ei pitäisi olla huolissaan kunhan velat on maksettu...ketkähän ne velat sitte maksaa yksin jalasjärvisetkö...jurvaskin teherähän töitä ja maksetaan veroja niinkuin muuallakin ja meillä on mettääkin jalasjärvisillä ei ole palio paskaakaan ja ne suuret maatilat ne ei oo muuta kuin korvia myöten velekaasia...


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini