Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Kyllä Kurikka kehittyy

Tiistai 14.3.2017 klo 7:53


Onnistuu

Ei kannata olla tyytymätön menneisyyteen.

Se pitää unohtaa ja kuvitella itselleen uusi elämäntarina.

Uuteen pitää myös uskoa.

Keskity kunnolla, niin pääset tavoitteisiisi. Rukoile voimia auttamaan sinua saavuttamaan tavoitteesi.

Etsi sellaista , missä olet hyvä.

Ymmärrä paremmin itseäsi, niin muutkin ymmärtävät sinua.

Kolmen keskuksen Kurikka

Olen jo ennen Jalasjärvi-liitosta tuonut esille kunnan eri osien erityisiä vahvuuksia ja niiden merkitystä kehitykselle.

Jatkossakin on syytä tukea strategioita, joissa kunnan osakeskusten ”vahvuuksia vahvistetaan”.

Vanha Jurva on selkeästi kehitettävä matkailun, osaamisteollisuuden ja osin maatalouden keskittymä.

Jalasjärvi on kaupallinen keskus vahvan ruoka- ja maatalouden keskittymän avittamana.

Vanha Kurikka taas olkoon hallinnon ja koulutuksen ja metalliteollisuuden keskittymä.

Näitä vahvuuksia tulee jalostaa, arvostaa  ja päivittää valtuuston strategioissa ja käytännön arjessa.

Vain näin toimien kykenemme toimimaan tehokkaasti yhä kiristyvässä kuntien välisessä kilpailussa.

Kukin keskittyköön erityisesti siihen, missä on vahva.

Kannattaa tässäkin muistaa, että kannettu vesi ei kaivossa pysy.

DSCN1382.JPG

 Kirkko keskelle kylää, vai pitäisikö sanoa, että se on jo kallellaan vahvasti johonkin päin? Ellemme kurikkalaisina löydä sopua ja yhteistyön meininkiä kunnan osa-alueiden kehittämiseksi, emme pysty siihen työhön, mitä kuntalaiset meiltä kaikilta ja erityisesti nykyisiltä ja uusilta valtuutetuilta edellytämme. Sellainen harrastus, että masinoidaan äänestäjiä painokkaasti äänestämään ehdokkaita alueellisesti, ei edistä kehitystä eikä osoita kykyä arvioida kokonaisuuksia tai koko kunnan etua.


Kommentit

14.3.2017 16:32  Vaalilupauksia

Blogissa Kurikka säästi 650 000 lääkäripalveluissa. KurikkalaisetJik hallitusjäsenet esille. Vanhukset muuttaa Seinäjoelle palvelujen perään. Katse omaan napaan. Ei syytetä Ilmajokea

14.3.2017 19:11  blogisti

Kyse ei ollut mistään haetusta säästöstä, vaan lääkärien suoritehinnan noususta, mikä aluksi meinattiin rahastaa Kurikalta. Kun lisätalousarviota ei JIK:n johtokunnassa hyväksytty, JIK:n tulos jäi yli 300 tuhatta alijäämäiseksi. Se ei haittaa, koska tuskin JIK:n kannattaa kerätä ylijäämiä tulevaa sotea varten. Tällä ratkaisulla sensijaan päästiin siihen, että Kurikan ei tarvinnut maksaa ilmajokisten lääkäri-kustannuksia. Tätä ratkaisua ansiokkaasti tuki myös uusi kaupunginjohtajamme, joka ymmärtää talouden päälle. JIK:n johtokunnan kurikkalaiset jäsenet siis ansaitsevat kunniamaininnan Kurikan puolustamisesta.

15.3.2017 0:28  Kuano

Taitaa olla ainutlaatuinen kerta.

15.3.2017 8:28  Ei mikään neronleimahdus. Synkkää on Kurikassa.

Tuo taitaa osoittaa sen, että Ilmajoella on ollut lääkäreitä ja Kurikassa ei. Ei kai Kurikan tarvitse tyhjästä maksaa. Kokonaisuus Kurikan kannalta tosi huono ja vahvistaa sen, ettäIlmajoella on ollut lääkäreitä, mutta Kurikassa ei. Eipä hurrata.

15.3.2017 10:22  näin on

Kannatttaa varmaan etsiä syitä ja ehkä sitten syyllisiä.

15.3.2017 17:32  Uutta jäsentä Jikiin

Onko Jikin Kurikan jäsenet ajaneet Jj n Kurikan ja Jurvan lääkäritilanteen lähes nollaan. Vai onko vaan kahviteltu. Jurvassa tk ajetaan 2 3 pv työviikkoon

15.3.2017 18:00  Faari

Teuva selvitys tilassa. Nyt kannattaa soitella Kurikkalaisten sinne päin.
Niin on sitten liitetty kaikki konkurssikypsät kylät Suur Kurikkaan.

15.3.2017 19:30  onnea

Hyvä faari. Olet varmaan ollut päättämässä JJ n ja Jurvan liittymistä Kurikkaan. Näin yrittäjä toimii.

15.3.2017 20:56  Kuano

Saisiko mahdollisesti teakin mukana muutamat kymmenet miljoonat tyhmyysvelkaa, jotta alkaisi kurikan älyeliittiä kunnolla kiinnostamaan.

16.3.2017 7:06  Toimiva terveyskeskus

Hyvä Ilmajoen Jik jäsenet. Lääkäritilanne hyvä ja tk toimii. Näin demokratia toimii ollaan mukana kokouksissa ja päätetään asioista. Mukana toki kahvittelijoita jotka eivät välttämättä ymmärrä päätösten merkitystä

16.3.2017 10:05  Kurikka nousuun

Faari omille kintuille menee. Palvelut heikkenevät niin muuttosuunta kuntalaisilla ulospäin. Valtuustoon uusia henkilöitä saadaan vanha ajattelutapa loppumaan ja voidaan kehhittää koko kuntaa. Nyt paistaa esim terveyskeskus asioissa JJ ja Jurvan alasajo.

16.3.2017 10:17  Kampus nousee

Kurikan KH n pj lle kunnia kampusalue nousee. Varmaan voi ja käyttää vielä isännän ääntä terveyspalvelujen saannissa tasapuolisesti koska nykyiset toimijat ovat saaneet alasajon ja palvelujen heikkenemisen koko Kurikan kunnassa. Pitkä on matka Parkanon rajalta ajaa Ilmajoelle lääkärille.

16.3.2017 13:46  Älykkö

Kolmen keskuksen Kurikka. joo o. Maatalouden tulotaso puolittunut ja siihen lisättynä huonot palvelut sekä väkikato työttömyyden lisäksi. Se joka vanhoja kaivelee tikulla silmään. Vanhat kuntapoliitikot torpedoivat kaupan keskukset jotka olisivat tulleet Kurikkaan Citymaket Prisma ym.

16.3.2017 15:02  Heti toimeksi ja näkemiin Jikki Huonommaksi ei voi mennä.

Äkkiä sos. ja terv. pslvelut Pihlajalinnaan.

16.3.2017 16:53  Kuano

Yli nejän miljoonan liikevoitto varmasti ilahduttaa paskoissaan muhivaa mummelia.

16.3.2017 17:03  Älykölle

City-marketin torpedoivat kyllä kurikkalaiset yrittäjät addresseineen, johon kerättiin nimiä sen tuloa vastaan, koska pelättiin keskustan alueen kauppojen hiljenevän. City-marketti ei sitten tullut, vaan meni Kauhajoelle, ja asiakkaat käyvät siellä ja Joupissa, ja keskustan liikkeet tyhjentyivät kuitenkin. City-marketin ympärille olisi silloin voinut tulla muitakin liikkeitä.

16.3.2017 18:03  Päätöksenteko

Kunnan päätökset tekee poliitikot kh ja valtuusto

16.3.2017 20:21  n/to

Kauppa aiheesta kun nyt "lämpöiset" on jo pöksyissä, lienee paras magneetti se Lidl, paiskitaanko sen eteen hommia vai uotelaanko soittoa saksasta

16.3.2017 21:21  Lyhytnäköistä

Mutta loppuviimeksi päätöksen liikkeen tulosta paikkakunnalle tekee se liike itse. Ja jos jo valmiiksi kerätään vastustusaddressia, niin miksi tulisivat, jos naapurikunnassa otetaan avosylin vastaan.

18.3.2017 9:24  Kuano

Vaalit tulossa, ketä voi äänestää, kun joka puolue kannattaa islamisointia ja suomalaisten kurjistamista matuloisten ehdoilla. Kummallinen maa tämä Suomi, kun valtaa pitävät toimivat juuri päinvastoin, kuin virkavalat edellyttävät. Suomessa ei, puolueiden puheenjohtajien sepitelmien mukaan, ole yhtäkään puoluetta, joka ajaa suomalaisten etua suomalaisten ehdoilla, tai edes suomalaisia lakeja kunnioittaen.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini