Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Miten jaksaisi jatkaa?

Sunnuntai 9.10.2016 klo 19:41


Uskoisiko tulevaisuuteen?

Sinulla on aina uusi mahdollisuus turvanasi. Älä siis turhaudu.

Intuitio on johdatusta ja oma ajattelukyky ja itsenäisyyden halu takaavat menestyksen ja ennen muuta turvallisen olon, koska toimit silloin omantuntosi mukaan.

Tiedämme, että tulevaisuus on tuntemattomuuteen johtava silta.

Ei sitä kannata pelätä.

Mihin Kurikka olet menossa?

En ole tehnyt blogia pariin kuukauteen ja syykin on hyvin selvä. Olen väsynyt siihen, ettei Kurikassa mikään positiivinen tahdo edetä, valituksia silti piisaa. 

Otsikon kysymys on aihe joka päättäjien ykkösketjulle eli kaupunginhallitukselle ja virkamiesten johtoryhmälle on lupa esittää.

Elämmekö eräänlaista hiljaiseloa, tyyntä myrskyn edellä? 

Mihin on kadonnut säästämisen ja rakenteellisen kehityksen tarve uudessa Kurikassamme?

Onko talous oikeasti kunnossa eikä syytä huoleen siis ole? 

Johto toteaa kesäkuun välitilinpäätöksen perusteella, että kaikki on hyvin, vaikka esimerkiksi alkuvuoden tulosta vääristää sille ajalle jaksotetut osingot. 

Onko kaikki todella erittäin hyvin?

Koska alamme valtuuston toimin linjaamaan vuoden 2017 talousarviota? Nyt on satsattava tulevaisuuteen, elinkeinoelämän elvyttämiseen mitattavin tuloksin. 

Olisiko nyt syytä perustaa ideointityöryhmä vaikkapa 10-20 edellisen vuoden vuoden yrittäjistä Kurikassa?

Väestökato vaatii nyt konkreettisia toimia ihmettelyn ja huolestuneiden päänpuristelujen sijaan.

Avoimet ovet

DSCN1325.JPG

Tältä se näytti vielä kolme kuukautta sitten Finnkumun laajennuksen osalta. Nyt on työ valmis ja puitteet edellytyksillemme palvella asiakkaitamme entistä paremmin ovat nyt olemassa. Huomenna maanantaina 10.10.kello 10 alkaen tarjoamme kenttätykillisen verran lohisoppaa kuntalaisille sekä tietoiskuja muuntamoista, aurinkopaneeleista ja sähköautoista ja Satmatic viimeisimmistä innovaatioista. Tervetuloa, erityisesti  jokainen kurikkalainen. Esittelemme toimintaamme kaikille kiinnostuneille.  Lupaan vastatata kaikkiin kysymyksiinne.

Matti Ollila , toimitusjohtaja, Finnkumu Oy


Kommentit

10.10.2016 20:01  vastaaa kauno

Mistä keino jurvan suunnnan ryöstöyrityksille?

12.10.2016 16:02  Hyvä Finnkumu

Onnea Finnkumulle, aurinkokennot on hyvä keino säästää osto energiaa!

23.10.2016 18:51  tiedotus ei pelaa

Onko siinä perää, että viimekertainen valtuusto uusitaan?

Jo on aikakin ottaa tosiasiat käteen.

28.10.2016 16:54  Vapaa-ajattelija

Kyllä on Kurikka vajonnut hiljaiseloon,
tarkoittaako se "tyyntä myrskyn edellä"?

29.10.2016 0:14  Kuano

Demokraattinen päätöksenteko on vedetty alas vessanpöntöstä.
Pahemmin ei huvita seurata, kuinka jalasjärven miinusmiljonäärit huseeraavat ja naureskelevat kuntahistorian tyhmimmille päättäjille, jotka antoivat jalasjärvisille vallan päättää kurikan asioista, ennenkuin liitoksesta oli lyöty kunnolla edes nuijaa pöytään.
Tuntuu, jotta samalla nuijalla on jo ajat sitten nuijittu kurikkalaisten päättäjien aivot pellolle, sillä mitään järkevää selitystä ei kukaan ole koskaan antanut tälle anteeksiantamattomalle tyhmyydelle, jolla ratkaisevasti heikennetään kurikkalaisten kykyä seviytyä itsenäisenä kuntana.

29.10.2016 9:54  Korvallepäin

Kyä siä on ventelööttijät viä voimisnansa, non varmaha uureski valtuustos?

30.10.2016 0:29  Kuano

Eikös tämä Finkumu sijaitse tienpätkällä, jonka voisi oikeastaan nimetä vironsuoraksi. Terveisiä vain kaikille, jotka valittavat veroista ja sähkönsiirtomaksuista.
Totuuden nimissä on sanottava, jotta näytelmän oikeat konnat särpävät veronmaksajien rahoja arkadianmäellä käsittämättä, jotta suomen juna on oikeasti myöhässä ja ottaa väärää porukkaa kyytiin suomalaisten vaivoiksi ja eläteiksi.

1.11.2016 10:52  Vapaa ajattelija

Sano Matti suoraan, missä tilassa
Kurikan kaupunki on!!!

1.11.2016 17:21  Voi voi

lähellä konkurssia. veroja pitää nostaa vain taivas on valtuutettujen mielestä rajana.
Muutto edessä vähemmän verottavaan kuntaan.

1.11.2016 18:53  säästöä

Kurikan juna on jo mennyt kaupalliset keskukset Seinäjoelle ja Kauhajoelle. Jurvan kylän alasajo lopillaan. Jäljelle jää 2 ruokakauppaa. Mutta mutta näin käy Kurikankin väistämättä väestökadon myötä. Taloudellista päätöksentekoa ei ole ollut viime vuosikymmenillä. On vain varjeltu Fortumin osaketuloja ja oltu tyytyväisiä pieneen vero prosenttiin. Nyt tämä tekemättömyys tulee esiin. Jäänee ne ruokakaupat Kurikkaan.

1.11.2016 22:00  toinen ajattelija

eli. sano suoraan millä olet edellisilä kausila ollut näin sini silmäinen ja päästänyt jurvan ohjailemaan tämän tälläiseen kurjuuteen,kaikki rakennukset ränsistyy ja eletään vain osinkojen ilossa ,eikä kaunisteta kaupunkia eikä muutakaan.eli matti katso peiliinn ja kysy itseltäsi mikä meni vikaan....

2.11.2016 15:30  blogisti

ajattelijat esittävät yviä kysymyksiä siit'ä, mikä on Kurikassa mennyt pieleen. Avaan asiaa pikapuoliin eli lähiaikoina seuraavassa blogissa. Selvää on, ettei syyttely auta vaan kehitystä tulee ohjata analyyttisillä mielipiteillä, vailla ylimääräistä tunnekuohua. Muita peilin eteen kehottelu ei auta, vaan meidän tulee jokaisen itseltämme kysyä, miten haluaisimme meitä tasapuolisesti johdettavan.
Arvojen priorisointi ja arvojen palauttaminen rehelliseksi on ajankohtaista. Kokonaisuuden etu menee yksittäisen edun edelle.
Palataan pikapuoliin asiaan

3.11.2016 8:17  Aamun ajattelija takametsistä

On hyvä muistaa, että virkamiehet ja luottamushenkilöt on asetettu hoitamaan kuntalaisten asioita. Kukaan ei ole yksittäisen ryhmän , ammattkunnan, yksilön tai suppean harrastajaryhmän asialla. Työtä pitää tehdä kokonaisuus halliten. Paimostusryhmien esityksiä tulee kuulla , mutta niiden esityksiin ei saa sokeasti taipua. Meidän tulee olla kurikkalaisia ja työtä pitää tehdä kurikkalaisten hyväksi. Asuinpaikka ei saa ohjata päätöksentekoa. Esteellisydet ja jääviydet pitää hoitaa jämptisti,jotta uskottavuus säilyy. Kunnallishallinto ei ole puoluepolitiikkaa, vaan yhteisten asioiden hoitoa. Kunnallishallinnossa ei ole oppositiota. Toivon korkeaa moraalia kunnallishallintoon Kurikassa.

3.11.2016 13:39  Muuttolintu

Kurikkalaiset osaavat tehdä vain moraalisia päätöksiä???

4.11.2016 0:51  Kuano

Surkea oli lista kurikan yrittäjävastaisista valtuutetuista, näille kateille ei kelpaa kurikkalaiset yrittäjät. Surullisinta tässä nihilistien listassa on se, jotta siitä löytyy sellaisiakin, joiden luulisi tajuavan yrittäjyyden merkityksen paikkakunnan kehityksen kannalta ajateltuna. Nämä jalasjärven tunkiostalinistit on helpompi ymmärtää, nämähän uhraavat vaikka mitä, kun vain saadaan muilta kaikki pois, vaikkei itse kuitenkaan voiteta lopullisesti yhtään mitään. Tämä häikäilemättömyys on jikin yhteydessä tullut tarpeeksi esiin. Siitä näille röyhkimyksille on pakko nostaa hattua, jotta osaavat kusettaa tyhmiä mennen tullen.
Ihmetyttää kuitenkin se, jotta tälläinen valtuusto päättää asioista, joka ei millään muotoa täytä vaalilain velvoitetta, luulisi jonkun suoraselkäisen valtuutetun puuttuvan tähän äänestäjien pilkkaamiseen.

4.11.2016 12:36  On se kovaa kun Skall ei saanut lobbaustaan läpi

Outoa puhetta Kuanolta. Onko vain Jurvalaiset yrittäjät oikeita yrittäjiä? Viittaan Valtuustossa käytyyn keskusteluun jäteyhtiö asiassa. Juuri kun Jalsjäte, joka on nyt kurikkalainen yritys, voitti reilusti Etapilta tarjouskilpailua kolme kappaletta, niin vain suuret saa ajoajan niinkö? Eikö lähialue yrittäjiä ole kaikkien Etapin omistaja kuntien alueella toimivat yritykset?

4.11.2016 16:41  Kuano

No, ajaako jalasjäte jurvan roskat?

4.11.2016 17:06  skall

ei

4.11.2016 18:52  Juhani

Eikö olekin hienoa että liikenneympyrä on nyt päällystetty. Risteys on vielä kesken mutta liikenne käy nyt sujuvammin kuin koskaan. Suuret kiitokset.

4.11.2016 18:59  Juhani

Eikö olekin hienoa että työt magneetissa ovat alkaneet. Sekin on hienoa että Kandolinin Olavin toiminta antaa uskoa siihen että me kaikki voimme saada aikaiseksi jotakin kun vain toimimme paikkakuntamme hyväksi. Oli asema mikä tahansa. Suuret kiitokset uskon valaisesta!

4.11.2016 19:06  Juhani

Eikö olekin hienoa että hiekkalaatikolle ollaan harkitseassa uutta käyttöä.Nyt vain sitäkin yhdessä suunnittelemaan ja toteuttamaan. Kaupungintalotyöryhmä, tehkää niin hyvää työtä että sekin päättyy kiitoksiin.

4.11.2016 20:49  ???

Juhani! Mitä siellä magneetissa tehdään. Joko tehdään sisääntuloramppia kolmostieltä.

4.11.2016 21:04  Kuano

No, kuka?

4.11.2016 22:26  mark2

Kun on tiedä, kysyisin onko tämä Kandolin , tämän Alasen esimies, kun on n
harvemmin on kurikan kehityksen leivissä ollut nuon tomeraa kaveria kuin tämä Kandolin

5.11.2016 1:08  Keijo willman

Ei tule toteutumaan. On toiveajattelua Idea Park Kurikkaan. Ja epäilen, tuskin Seinäjoellekkaan.
Järkevää olisi rakentaa se ensin Lappeenrantaan, lähelle Pietaria. On turhaa kuvitella liian suuria asioita tällaiseen maakuntaan, ja ilmapiiriin.

5.11.2016 5:30  Juhani

Tavallaanhan me kaikki kuntalaiset olemme virkamiestemme esimiehiä.

Magneettia aloitetaan tuosta Käräjävuorentiestä ja sen sadevesijärjestelmästä ettei tule ongelmia vesien kanssa.

Kuanolle sanoisin että vaikkapa Lasse Mukkala.

En niinkään ole huolissani IdeaParkin toteutuisesta vaan iloitsen siitä myönteisestä esimerkistä itä Kandolin on vuosikausia Kurikassa muille antanut. Ei ole sanaakaan etteikö asenteilla ole merkitystä Kurikan kehittymisen ja onnellisen kunnan luomisen kannalta.

5.11.2016 7:57  Juhani

Hah... Vastasin näköjään väärin Kuanolle. En tiennyt mihin kysymys liittyy.

5.11.2016 9:40  Kuano

Mitä väärää siinä on, mikäli alitajuntaisesti haistaa korruption, Juhani on tunnetusti suoraselkäinen mies. Vaikea sanoa mitään varmaa, kun ei ole jaksanut kunnolla seurata tätä äänestäjiä kohtaan tapahtuvaa ilveilyä.

5.11.2016 19:27  vänni

Olisi kiva yhtyä tämän kandolinin ajatuksiin, jos niissä olisi jotain realismia. Kunnan toimintojen säilyminen varmaan tärkeintä, ei ideapark. Väkikato ei näin pienene. Kannattaisi keskittyä olenaiseen, ei liirumlaarumiin.

5.11.2016 19:55  Toisaalta

Niin no... elettäisiinpä aika hiljaisessä, kylmässä ja kuivassa maailmassa jos kaikki olisivat puhtaasti realisteja. Realismista voisi kysyä myös Vesa Keskiseltä :D

5.11.2016 19:58  Vielä näin

Pitäisi tosiaan kurikassakin keskittyä muuhunkin kuin pelkästään kriittisten toimintojen juuri ja juuri ylläpitoon...huh...

5.11.2016 20:28  Juhani

Eikö olekin hienoa että Suomessa on sananvapaus ja täällä voi sekä yrittää että estää yrittämästä. Ja voi arvostaa ja olla arvostamatta muita.

5.11.2016 20:30  Juhani

Itse kuitenkin ajattelisin että uudet työpaikat voivat vaikuttaa väestökatoon. Niistä olisin kiitollinen.

5.11.2016 23:20  Kuano

Kurikka valitettavasti edustaa yrittäjävastaisuuden huippua. Ei tule mieleen lähialueella yhtäkään kuntaa, joka tarjoaa eienkin aloittelevalle yrittäjälle yhtä heikot mahdollisuuden kuten Kurikka. Isolle satuileville saatetaan järjestää ummet ja lammet, mutta etenkin alkava yritys, luokitellaan lähinnä vaivaksi ja tarjolla ei ole muuta, kuin ivat niskaan.

6.11.2016 10:04  Juhani

Millä osa-alueilla mielestäsi pitäisi parantaa? Tontteja on tarjolla tietääkseni tarpeeseen kuin tarpeeseen. Ja taitaa olla myös vuokratiloja sekä yksityisellä että kaupungin tarjonnassa. Tilat eivät liene ongelma?

Ainakin aikaisemmin kaupunginhallitus on antanut avustuksen markkinointitutkimukseen ja järjestää vuosittain erilaisia koulutustilaisuuksia aloittaville tai yritystoimintaa suunnitteleville henkilöille. Olen itsekin ollut tässä vuosien varrella mukana joissain tilaisuuksissa. Mielestäni ihan hyviä vetoja kaupungilta.

Lisäksi varsinkin Jurvassa ollaan oltu yrityksissä aktiivisia Suupohjan kehittämisyhdistyksen suuntaan. Heilta saa palvelua tuossa Formussa keskellä kaupunkia. Yritykset ovat saaneet taloudellista tukea silloin kun ovat osoittaneet hyviä hankkeitakin.

Asu ja Elätapahtumassa ja monessa muussa yhteydessä yhteistyö kaupungin ja yrittäjien kesken on tosi hyvää enkä ole paikan päällä vielä kenenkään yrittäjän puhuvan tuollaisia kuin sinä puhut. Päinvastoin.

Mutta meillä on valtuusto joka päättää tietysti resursseista. Jos kyse on resurssien riittämättömyydestä niin niitä kannattaisi lisätä.

Mitä pilkkaamiseen tulee, niin enemmän sitä kuulee esim. näissä kommenteissa. Omaa yritystäni perustaessani suurin ongelma löytyi tässä suhteessa pankista jossa puhuttiin samalla sävyllä kuin pikkulapselle: "Jaa meinnatko oikein perustaa yrityksen, no mitä sä nyt sitten meinaat sillä tehdä..."

Nyt vain Kuano ne parhaat korjausajatuksesi tänne niin lupaan välittää eteenpäin. Tai laita suoraan Formuun tai käy siellä fyysisesti puhumassa. Asioihin voi aina yrittää kansalainenkin vaikuttaa niinkuin Kandolininkin tapauksessa. Ja onhan siellä Jurvan päässä ihan hyviä luottamusmiehiäkin joiden kautta vaikuttaa.

Tervetuloa kehittämään ja parantamaan Kurikkaa.

6.11.2016 10:11  kuinka on?

Miten on mahdollista, että Ilmajoen pirtti ohjaa Kurikkaa?
Sehän on lähestymiskiellossa?

6.11.2016 10:48  Jurvasta

Ideapark kurikkaan on nerokas ajatus.
Lähinnä hämmästyttää että yksityiset kansalaiset soittelee ja touhuaa.
Ilmeisesti Veronmaksajat ottavat ohjat käsiin kun Virkamiehet ja Valtuutetut ei jaksa ja huvita.
Täytyy kanssa ruveta soittelemaan

6.11.2016 11:26  Kuano

Mistähän näitä kohtuuhintaisia toimitiloja mahtaa löytyä? Sellaisilla toimitiloilla ei ole paskankaan merkitystä, joista puuttuu toimintaan oleelliset tekijät, yksi merkittävimpiä on järjellinen vuokrasopimus.
Kurikan kaupungin yritystappajilla oli suurin huoli päästä eroon kaikista kiinteistöistä, joissa vuokraustoiminta yksityisille oli mahdollista, ei kuulemma kannata huolehtia kiinteistöistä vuokraajien hyväksi, nämä hyötyvät. Helppo vetää se johtopäätös, jotta kurikan politiikka on ollut se, jotta yrittäjistä, etenkin aloittelevista pitää nopeasti päästä eroon, kun ei ole toimivia ja kohtuuhintaisia tiloja tarjolla, päästtään varmasti eroon pienistä ja alkavista yritystystoiminnoista, jotka häiritsevät sellaisten elämää, joiden kuuluisia toimia yritystoiminnan hyväksi. Keskustelu kurikan kehittämisestä palkkaa nauttivan henkilön kanssa selvitti täydellisesti, kuinka johtavat virkamiehet suhtautuvat yrittäjiin ja näiden tarpeisiin, lähinnä tuli mieleen halveksunta yrittäjiä kohtaan. Kurikka on sellainen kunta, jossa valittu politiikka on onnistunut täydellisesti, ei tule juurikaan uusia yrityksiä ja vanhat häipyvät, onnitella täytyy valitun linjan täydellisestä onnistumisesta, valitettavasti linja vain on ollut täysin väärä.

6.11.2016 14:39  Juhani

Oliskohan blogistilla vastauksia tähän toimitilakysymykseen?

6.11.2016 18:42  blogisti

Blogisti vain sanoo, että tiloja ei ole tarkoitus vuokrata subventoimaan yrittämistä. Nettoperiaatteella, vailla omanvoiton pyyntiä vuokrataan ja mielellään myydään vanhat kiinteistöt yrittäjille. He pystyvät parhaiten ja tehokkaimmin hoitamaan silloin omia kiinteistöjään.
Yrittämisen suosimisen yleisiä periaatteita noudattaen koetetaan yrittäjien asemaa kohentaa. Tällaisia suosimisia ovat mm. vesi- ja jätevesien liittymistaksan minimoiminen vailla neliökustannusperiaatetta. Tiet asfaltoidaan useinkin ja nettokustanteisia tontteja myydään. Pitää muistaa, että elinkeinopolitiikkaa pitäisi hoitaa kehittämistoimen ja kaupunginhallituksen voimin. Toimitiloilla on osakeyhtiölain nojalla kustannusvastuuvelvoite. Nollasummapeli pn siinä tavoite. Tiedän, että elinkeinopolitiikan tavoitteet eivät ole avautuneet yrittäjille. Tämä velvoite on kehittämispäällikkö Alasen ja kauounginjohtajan vastuualueella ja agendassa.

6.11.2016 19:41  Kuano

Se, jotta kurikassa toimitaan yrittäjien edun mukaisesti, ei ainakaan jurvan puolella totena usko kukaan. Satuja on kuultu ennenkin, totuus on näkyvissä.
Toimitilat on perustettu maksimoimaan kiinteistöhoidon kulut, Miksi näin, sitä ei äkkiä tajua kukaan, saattaa olla takana käsittämätön hallinnoimisen halu. Sillä taas ei ole kustannustehokkuuden tai yleisen edun kanssa mitään tekemistä. Näitä "yksityistettyjä" kiinteistöjä jurvassa on monta erilaisessa olotilassa, saattaa vielä jossakin lämmitys pelata tai sitten ei. Ehkä kurikan etu on sitten se, jotta kaikki loppuu ja kaupungin leikkiosakeyhtiöissä edelleen kaffuutellaan ja harrastetaan leikkiä, sekä laulua.
Saatta olla, jotta virolaiset, tai viron kautta kierrätetyt rahat kattavat tämän leikin ja pelleilyn, kun kurikasta loppuu yrittäminen. Epäilen sitä vaihtoehtoa suuresti, sillä yleensä viron kautta toimitaan silloin, kun halutaan välttää suomen korkeita kustannuksia.

7.11.2016 7:55  Tilapalvelu valokeilassa

Olisiko nyt tapahtunut/tapahtumassa toimintakulttuurin muutos. Jurvan kunnan ja Kurikan kaupungin omistamat yritystilojen kustannukset upotettiin kuntien talousarvioihin. Kunnallishallinnon oli erittäin vaikea nostaa vuokria vastaamaan kiinteistön kustannuksia. Näin osa, joskus jopa iso osa, yrityskiinteistöjen kustannuksista siirrettiin veronmaksajien maksettavaksi. Yrittäjät saattoivat ja usein varmaan löivätkin pöytään työpaikkansa ja niiden menettämisen vuokrankorotuksien seurauksena. Kunnallishallinto oli voimaton ja hiljalleen kiinteistökustannukset siirtyivät budjettien kautta veromaksajien maksettavaksi. Kunnallishallinto oli voimaton todellisten kiinteistökustannusten seurannassa. Jos tilapalvelut on onnistunut kustannusten läpinäkyvyydessä ja kustannusten kohdentamisessa vuokralaiselle, niin yhtiö on ainakin yhdessä tavoitteessan onnistunut. En tunne yhtiön koko toimintaa, joten sitä en pysty arvioimaan, varmaan siinä on puutteitakin, mutta olennaista on kohdistaa kustannukset ja vuokrat oikealle tasolle, kunnallishallinto ei siihen Jurvassa ja Kurikassa kyennyt. Kunnallishallinto on muutenkin voimaton kiinteistökustannusten osalta. Hallintokunnat surutta ylimitoittavat tilatarpeensa kun niiden kulut voidaan kevyesti upottaa kuntien talousarvioihin. Rakennetaan aulatilaa, lasikäytäviä, ylisuuria huonetiloja, torneja ja palatseja, ylimitoitetaan liikuntapaikat kun kerran kunnallishallinto maksaa. Jos tilapalveluyhtiö on edes yrtityskiinteistöjen kohdalla saanut tilojen kustannukset ja vuokrat tasapainoon, niin lopputulos on kaikille tasapainoissa.

8.11.2016 18:15  Eveliina

Ei Kurikassa valtavasti ole ylimääräisiä tiloja. Mutta olemme osallistuneet esimerkiksi Y-taloon jossa hoito- ja työtiloja on vähän verrattuna avoimiin käytäviin ja odotustiloihin ja auloihin.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini