Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Se hänelle kertokaa

Perjantai 6.5.2016 klo 8:04


Kuka muistaa?

Onhan se niin, että sekä kostaminen, että palkitsemisen taito kuuluvat olennaisena osana politiikkaan.

Mutta miksi politiikkaan osallistuvat edellä kaikkia muita virkamiehet, joiden tulisi toimia virkavastuulla yhteisön hyväksi?

Toisaalta, optimismi ja pessimismi ovat vain toistensa kääntöpuolet sille erheelliselle uskomukselle, että Kurikassa olisi jotain objektiivista syytä toivoon.

Sensijaan pelkoon on kaikki ainekset.

Toivossa ja pelossa ovat kuitenkin totuuden siemenet.

Mitä Kurikka haluaa tulevaisuudelta?

- Haluaako Kurikka yhteistyötä ja ymmärrystä?

- Haluammeko löytää yhteisen sävelen?

Mitä Kurikassa oikeasti halutaan?

Aikaa on tuhlattu eikä kunnan palvelurakenteeseen ole aiottukaan näemmä puuttua.

Johdon ulostulot puuttuvat. Missä kehitysvisiot?

Miten Kurikan palvelurakennetta aiotaan kehittää, siihen kaipaa vastausta? 

Kaupunginohtaja (vs.) kertoi lehtihaastattelussa vuoden alussa, että katsotaan nyt vuosi.

Se tarkoittanee, että mikään ei muutu, ongelmiin ei puututa. Vai eikö niitä

ongelmia enää olekaan?

Sotessa alkaa tapahtua

Valtakunnallisesti työmarkkinajärjestö JHL on alkanut huolestua asemastaan.

Ennakoidaan kuulemma, että tulevat ratkaisut suosisivat yksityisyritteliäisyyttä.

Epäilen kyllä, että kyseessä on järjestön ennakolta suunniteltu vastaisku, jotta valtioneuvosto edelleen suosisi näitä rämettyneitä, vanhoja rakenteita, joissa muutos on pelkkä kirosana.

Kokemuksesta tiedämme. että yhteisöllisessä toiminnassa "häntä heiluttaa koiraa" ja usein työntekijät johtavat todellisuudessa prosesseja.

Ei suostuta muutokseen ja toteutetaan italialaista lakkomekenismia. 

Onneksi tulevaisuudessa Sote yhtiöitetään.

Vain sillä tavalla päästään läpinäkyvyyteen ja kustannusten vyörytykset kohdistuvat niin, että tilaaja pystyy valitsemaan kokonaistaloudellisesti parhaan ratkaisun. 

Tervetuloa kilpailu ja tehokkuusajattelu koko yhteiskuntaan.

DSCN1128.JPG

Sileä pinta, kuin järven selkä. Mutta mitä luuraa syvissä vesissä? Kuohuuko siellä kuinka?     Kurikan kaupungissa on taas alettu palkkojejn harmonisointi kierros. Tosin se huhupuheiden mukaan koskeekin tälläkin kierroksella vain niitä, joilla on palkka vanhastaankin kohdillaan. Kysymys kuuluukin: Miten tähän hetkeen kuuluu joillakin huomattavat tasokorotukset, kun työmarkkinoilla puhutaan nollalinjasta useiksi vuosiksi


Kommentit

6.5.2016 9:39  Kuano

Mitähän läpinäkyvyydellä tarkoitetaan, kun rakennellaan yhteiskunnallisia leikkiyhtiöitä, joissa on maksajille piikki pystyssä ja vaikutusmahdollisuudet olemattomat. Näistä yhtiöittämisistä tulee eittämättä mieleen, jotta Posti-Pekka perinteellä halutaan rahastaa sitä osaa kakusta, jolla pitää huolehtia niistä, jotka eivät pysty itsestään huota kantamaan..

7.5.2016 15:04  Perästä kuuluu

Mitä Kurikka haluaa. Jurvassa loppuu lyseo ja Sarvijoella viimeinen palvelu päiväkoti. Päätöksillä lopettaa koulu Sarvijoelta on päästy siihen, että kylä kuolee. Myös Jurvan kohtalona jäljellä 2 ruokakauppaa. Väkikadon mukana ei Pääkurikan ennuste näytä hyvälle 10 vuoden aikajanassa. Oman edun tavoittelu hajottaa kuntaa kute sanottu kosto ja palkitseminen kuuluu politiikkaan.

9.5.2016 16:03  Kuano

Pian alkaa liikenneministeriössä todellinen säästökuuri, likenneministeri on ollut laihialla tänä päivänä opiskelemassa kunnon nuukapeukaloksi.

11.5.2016 15:15  visiota poliitikot virkamiehet

Mitä Kurikassa voisi kehittää. Mikä on idea miten eteenpäin 10 vuotta. Maailma muuttuu ympärillä niin pitäisi vastata huutoon, puuttuuko rohkeus vai onko kaikki jo tehty.
Kreikassa tehtiin kuten ennenkin nyt naapurit ilmoittaa mitä tehdään. Otammeko kohtalon omiin käsiin vai annammeko sen muualle. Tässä tarvittaisiin yhteistyötä mutta siihen on varmaan vielä aikaa.

20.5.2016 5:25  johdolle Kurikassa

Seinäjoen tavoitteena 20 miljoonan vuosikate
SEINÄJOKI on oikealla tiellä. Missä Kurikan tavoite?

21.5.2016 9:17  Outo tapa, pöydälle?

Tuntuu, että Kurikassa ei halutakaan mennä missään asiassa eteenpäin, kun vaikka mitä pitää päättää, niin asia jää pöydälle, kaikilla tasoilla.
Onko päättäjät todella kaikki aivan yksinkertaisia?
Tämähän maksaa paljon. Vai jääkö asiat pöydälle kovien kokouspalkkioiden vuoksi? Saahan palkkion samasta asiasta moneen kertaan!

21.5.2016 10:43  Just Näin

Niinpä. Kaikki vain junnaa paikoillaan ja asiat ja rakentamiset venyvät. Katukuva on kuin aavekaupungista. Hietaläjän asukkaat ovat siirtyneet Jalasjärvelle asiakkaineen, ja Velsanmäeltä löytyy enää vain "Suuret Johtajat". Liiketiloja tyhjenee ja parin viikon päästä, kun koulut vielä loppuvat, ihmisiä näkee vain ennen juhlapyhiä ruokakaupan jonoissa. Ei uskoisi, että Kurikassa on ennen näkemättömän suuri lauma valtuutettuja ja korkeapalkkaisia virkamiehiä. Vai onko syy juuri siinä? Aika menee vain nahisteluun.

22.5.2016 20:01  hih

Valtuuston kokous maksaa 16000 euroa. Siinä on hintaa pöydälle panoille.

22.5.2016 20:29  hah

eik,taid saadakkaan ku kaikki virka ym, lasketaan mukkaan............................

22.5.2016 21:01  Korvallepäin

Moon kuullu notta niitä varapuheen johtajiaki on notta päät yhtehen kolaa. Mihinkä niitä tarvittihin nuan palijo, eikös sollu laitoontaki sellaanen määrä ku valittihin?

22.5.2016 23:35  ??????

Jos tuo 16000 euron kokoushinta pitää paikkansa, sillähän palkkaisi jo puoleksi vuodeksi hoitajan tai lastenhoitajan töihin

23.5.2016 21:14  tosiasioota, saa oikaasta

Seittemän on valtuuston puheenjohtajaa ja kaikki haluavat paikkansa hallituksen pöyräs pitää. Valittavat jos purotetahan, näin sanoo ainaki se lääkäri salonen. Yks hallituksen kokous maksaa3,5 tuhatta euroa ja niitä piretähän alvariinsa, niinku kaiken maailman kissinristiääsiä pitkin Suomea. Hupimatkat italiahan on toki korkeemman johoron eli Luukon ja Alasen matkoja. Sieltäon kiva ruskettunusena koriutua.

23.5.2016 21:16  Onko näin sovittu?

Hirsimäki on kuulemma muuttanu virkapaikkansa takaasi jalasjärvellä, pääosin, vaikka sovittu luulemma, jotta Kurikas pitääs olla. Nyt se tottelemattomuus on taas alakanu. Kuka näitä vahtiis? Vahtiiko Ala-käkelät ?

24.5.2016 21:44  Pohdiskeleva

Arvasin oikein. Ei päässyt Luukko loppusuoralle!!!

25.5.2016 6:56  Huolestuttavaa ynseyttä Kurikas !

Kurikassa sukkuloidaan reiteillä tullahan ja mennähän, mutta ollahanko ja jos niin koska: Ylistaro,Seinäjoki, Laihia, Teuva ja ne jokka olis Kurikas niin kokoomus ajoo Jalasjärvelle.

25.5.2016 13:22  Poikettiin samalla

Kuinkahan paljon kaupungintalon väen ja asiakkaiden katoaminen vaikutti torimyyntiin?

25.5.2016 16:37  valitus rumpa

Ja taas valitus ,onhan se ettei kuukautta ilman että jonkun ääliön pitää valittaa......... Ei tahti muutu puikoissa ollenkaan ,pitäisi vissiin kaikkien valtuutettujen olla varapj. niin homma pelaisi...

25.5.2016 18:37  missä mennään?

Onko hallinto-oikeuden päätöksestä valitettu? Kuka?
Lääkäri Salonenko?

25.5.2016 19:05  Pöhelöä !

Pöhölöä !

26.5.2016 7:50  Niin sitä pitää !

Kolme muskettisoturia hakee "oikeutta" !

26.5.2016 21:22  Taas pohdiskeleva

Kyllä on Kurikka joutunut sekavaan tilanteeseen. Kaupunki ajelehtii kuin
lastu laineilla!

27.5.2016 7:12  "Oma lehemä" tärkeintä,kaupungista viis !

Varmaan "oma lehemä ojassa".

28.5.2016 5:25  Itsensä kehuja

Mietin että kovin kaunaista tämän blogin keskustelu on.Osasyy on blogistin,joka lietsoo tätä asiaa.Hän muistaa aina haukkua johtoa ja nälviä sitä.Samalla kehuu itseään.Ennustan,että kyllä blogisti vielä jonkin vian tulee löytämään tulevasta johtajasta Pusasta.Tämä tiedoksi blogistin hännystelijöille.

28.5.2016 10:48  rivikansalainen 5:25:lle

Mietipä myös millaisessa tilanteessa Kurikka on, kuinka paljon asioita on siirretty ja pyöritelty, ja millaista alamäkeä syöksykiitona Kurikka on viime vuodet mennyt niin taloudellisesti kuin kaupunkikuvallisestikin. Pikemminkin liian vähän sitä kritiikkiä tulee. Enemmänkin luulisi kuntalaisten ottavan kantaa. Yksi asia on kyllä järjestetty hienosti: ruhtinaalliset kokouspalkkiot kokouksiin osallistujille.

28.5.2016 16:26  Kulissikaupunki

Oikein ajelin tässä kaupungin keskustassa ja totesin sen todella kuivuneen. Ei juurikaan toimintaa hotelli Kurikassa, grilli siinä vieressä seisoo laput luukulla, ja tyhjiä liikekiinteistöjä on toinen toisensa perään ja keskeisimmällä paikalla tonneittain hiekkaa. Muutama ruokakauppa ja hautaustoimisto sentään on jäljellä. Olennaiset.

28.5.2016 17:54  16:26:lle lisäys

Ja tänne Jalasjärviset halusivat.

28.5.2016 19:52  Ennustaja

Jalasjärviset voivat tästä kyllä hyötyä. Jos siellä osataan keskittää äänet, Kurikan magneetti jää unholaan ja aletaankin kehittää Jalasjärveä. Seinäjoelta Jalasjärvelle tulevan tien varressa on runsaasti tilaa. Kaupungin työntekijät ovat jo Jalasjärvellä ja siellä on ennestään ABC ja muitakin huoltoasema/ruokapaikkoja, Lennol, Juustoportti, Jokipiin pellava jne. Kurikka jakaa joka paikassa kalliita mainoslehtisiä, mutta eivät ne väkeä tänne tuo, vaan pitäisi saada työpaikkoja. Veikkaanpa, jotta sekä vanha Kurikka että Jurva näivettyvät asuinalueiksi ja Jalasjärvestä tulee kauppapaikka.

28.5.2016 21:51  Yrittäjä

Näin todennäköisesti tulee tapahtumaan. Kivistönkylän teollisuusalue/Seinäjoen tien risteys alue on kiinostava paikka, kunhan alueen tie järjestelyt saadaan kuntoon.
Kaupunki omistaa alueella paljon tontti maata.

29.5.2016 7:46  Kuntalaitos on tullut tiensä päätepisteelle.

Kuntalaitos on kohta tullut tiensä päätökseen. Ei meidän kannata veronmaksajina kustantaa hallintokoneistoa, jolla ei ole paljon mitään tekemistä. Emme myöskään tarvitse massiivista luottamushenkilöorganisaatiota, jolla ei ole päätettävää eikä tekemistä. Sote vie 60-70 prosenttia kuntien volyymistä(Kurikassa jo aikaa sitten vienyt Jik) ja lähes kaikki loput tehtävät on yhtiöitetty, kunta on "murentunut" ulkoa ja sisältä. Kuntalaitos on tyhjät kuoret. Miksi puhutaan palkkojen harmonisoinnista, kun pitäisi puhua mitä meillä tarvitaan. Meillä taistellaan valtuuston varapuheenjohtajien määrästä, kun pitäisi keskittyä olennaisiin asioihin, mutta kun niitä ei ole niin puuhastellaan aivan "lillukanvarsissa". Puhutaan kehittämistoimista suurina asioina, elinkeinoelämä ei kysele kunnalta toimistaan, se toimii markkinaehtoisesti, ei siinä kunnan virkamiesten tai luottamushenkilöiden viisautta tarvita, elinnkeinoelämä toimii itse ja ohi kuntalaitoksen ja markkinaehtoisesti, sillä on tulosvastuu.Turha puhua äänten keskittämisestä, ei sillä ole mitään merkitystä, juna meni jo ja jätti kuntalaitoksen aikaa sitten lopetetulle rautatieasemalle, siellä organisaatio voi puuhastella, mutta veronmaksajat eivät sitä kustanna.

29.5.2016 9:53  Yrittäjä

Nimim. ennustajan listasta puuttuu Jokipiissä toimiva turvajalkineita valmistava Ruotsalainen Ejendals ja Kivistönkylän teollisuusaluella toimiva ilmastointilaitteita valmistava KOJA.

1.6.2016 20:56  Hienoa

Kurikka ei myynyt Anviaa. Takkiin tulee. Arvo meni.

1.6.2016 22:28  tosi hienoa

Sehän on pieni möhläys isojen rinnalla!!!!!!!!!!!!!

2.6.2016 7:01  Ennenaikaista !

Pitäämuistaa, että voitot ja tappiot realisoituu vasta myyntitilanteessa, ja sellaista tilannetta ei ole vielä ollut.

2.6.2016 14:41  korvallepäin

2200-1300=900x330=297000, yksikkönä euro, nottoikehen hienua.

2.6.2016 16:32  Ei motivoi !

Kurikkaa kauko-ohjataan.

2.6.2016 18:45  Ei nouse

Koskahan Anvia taas nousoo "ennenaikaista"?
Ei koskaan enää, vaan takkiin tuli, ketä kiinnostaa .

2.6.2016 18:46  Miksei myity?

Takkiin tosiaan tuli ja lisää tulee kun ei ole ostajia. seinäjoki sai, Kurikka menetti

2.6.2016 21:30  Anvian Kaappaus

Toisaalta, jos mikään kunta ei olisi myynyt, tilanne ei olisi tämä. Firma toisensa jälkeen ajautuu ensin isompaan omistukseen ja sitten ulkomaille. Siinä vaiheessa luvataan työpaikkojen säilyvän, mutta kun menee vuosi, työt siirretäänkin muualle. Muistissa on vielä, mitä luvattiin Nokian myynnin yhteydessä. Ja kuinkas kävikään!

3.6.2016 6:51  Ei kiinnosta Kurikka !

Kurikkalaisia ei ole virkaportaassa.

3.6.2016 10:31  Kuano

Pyynä oksalla olevat Anvia-rahat herättävät ihmeellistä huolta. Vaikka kaikki lopullisesti toteutuisikin, niin varmaa on, jotta asiakkaat maksavat nämäkin kaupat ja korkojen kera.
Väitetyn möhkäkaupan tappioilla ei paljon jalasjärven, todellisesta älyttömyydestä johtuvia miljoonavelkoja makseltaisi.
Kaikki viittaa siihen, jotta kurikan osakeista koostuvaa omaisuutta ollaan valmistelemassa myyntiin.
Kurikan kannalta parasta on ruveta realisoimaan jalasjärven kunnan entisiä omistuksia. Vaikkei niistä varmaan pahemmin kassa liho, niin ainakin ylläpitokulut kiinteistöjen osalta pienenevät. Saattaa toki olla, jotta kurikkalaisistakin osa on höynähtänyt kannattamaan tätä muumilaakson ihmeellistä kotiseuturakkautta eikä kurikan kannalta löydy taaskaan mitään järkevää ratkaisua.

4.6.2016 7:17  Hävinnyt luonnonvara ! Onkomniin, onko joku tavannut ?

En tosiaan tapaa kurikkalaasia virkamiehiä kaupan kassajonoissa, en torilla, en tilaisuuksissa, en kirkossa, en missään.

4.6.2016 13:28  Myikää toki kaikki

Ei Kurikassa asu yhtäkään Kurikan johtavaa virkamiestä. Silti ollaan huolestuvinaan kurikan väkikadosta?
Neste Oilin myyntiä ollaan valmistelemassa, konkurssi-varpula myisi jo Fortumitkin. Näin kuultiin seminaarissa.

4.6.2016 16:03  Uskomatonta jos totta ?????

Onko totta tuo asumattomuus Kurikassa.

4.6.2016 20:10  Kuano

Sikakaan ei mielellään asusta samassa nurkassa, johon paskantaa.

5.6.2016 7:01  Mikä on totuus ???

Myikää toki kaikki: " Ei Kurikassa asu yhtäkään Kurikan johtavaa virkamiestä." Eihän tuo voi olla totta, sanokaa ny joku totuus. En voi uskoa tuota väittämää. Jos totta niin Kurikka on hylätty totaalisesti, siitä ei hyvää seuraa.

5.6.2016 10:04  Faari

Tutkija listasi Suomen vetovoimaisimmat kunnat
Ilmajoki 32 ja Kurikka listan häntäpäässä sija 257 ! Muuttokato vain lisääntyy. Maanantaina heti aamulla hätäkokous ja virkamiehet ja valtuutetut riviin. Tiukka kysymys mitä aiot tehdä Kurikan hyväksi, mitä ideoita on mielessä.

5.6.2016 10:53  Huominenkin tulee

Kurikassa on usein hyljeksytty valintatilanteessa "omia" ja otettu muualta vetenkuljettamia, joista ei lopulta ole tiedetty paljon mitään. Maalaisjärjellä ajatellen paikkakuntalainen tai naapurikunnassa asuva olisi siinä mielessä parempi vaihtoehto, että hän ei voisi vaikeuksien tai epäonnistumisten jälkeen vain häipyä ja jättää uppoavaa laivaa. Jos suku ja ystävät ovat täällä, olisi pakko katsoa tulevaisuuteen.

6.6.2016 7:08  Muuttolintujen kokoontumisajo Kurikkaan. No vapaassa maassa, sanoo joku viisas, ja on oikeassa.

Ei sitä hätäkokousta voi saada koolle, kun johtoryhmä asuu "taivaan tuulissa". Ei sieltä ehdi aamuksi Kurikkaan, mutta onhan liukuva työaika ja aina voi tehdä "etätyötä" ainakin omatunto on puhdas. Kuka "bongaa" muuttolintujen kokoontumisajon palkannostoon.

7.6.2016 8:37  Realisti

Lakeuden Ankkuri kauppakeskus näyttää toteutuvan Seinäjoellla, 60% tiloista vuokrattu(Ilkka 7,6). Magneetin suunnitelmat voi haudata.

7.6.2016 18:43  Aina Myöhässä

Kurikassa on monet vuodet ollut systeemi, että asioita vetkutetaan ensin aikansa ja sitten vielä riidellään niistä toinen tovi. Sitten aika onkin ajanut hankkeista ohi, ja kylä kuivuu kuivumistaan. K-marketti olisi silloin aikoinaan pitänyt rakentaa sisääntulotien varteen ja haalia sinne muitakin kauppoja. Onko jo liian myöhäistä? Siirtyykö kauppakeskittymä Jalasjärvelle Seinäjoen ja Jalasjärven risteykseen huoltoaseman vierelle?

7.6.2016 21:00  Realisti

Lidistä on huhuttu, toivottavasti pitää paikkansa, mutta epäilen.

7.6.2016 21:20  On jo myöhäistä

Kurikkaa olisi pitänyt jo 80 luvulta lähtien kehittää joen toiselle puolelle kun eihän tuosta rautatiestä vetoapua ole ollut enää pitkään aikaan :)

8.6.2016 17:21  Huolestuttavaa

Jotain käräjöintiä jurvan yrittäjä haastaa ku ei makseta kellarista tukea 30 000 ?/ vuosi

9.6.2016 7:06  Kuntalainen ei voi mitään, hiekkalaatikolla on valituyksienb ja riitojen lisäksi hiljaista.

Kurikassa valitetaan, käräjöidään, pannaan asiat pöydälle, viisastellaan. Kurikka on siirtotyömaa virkamiehille, kenen Kurikka, sopii kysyä. Onko Kurikka vain saalistuspaikka, saalistetaan etuja, kuitataan palkat, ollaan olevinaan kurikkalaisia, onko Kurikassa vetoa vai työntöä, onko vain massiivinen päättäjien organisaatio, kun vain tietäisi kenen asialla. Onko Kurikan vahvuus vain harrasteyhdistyksissä, onko palkat ja palkkiot rämettäneet koko hallinnon, oliko viimeinen kuntaliitos alku vai tuho, onko päättäjissä voimaa ja ytyä, onko edes halua. Onko Kurikka seisova vesi, jonne vain tullaan hoitamaan omat edut, missä viipyy todelliset avaukset, Sedu on loistava kohde, onneksi kunnallishallinto ei sitä pilannut, siinähän onkin toimijana aivan muu kuin kunnallishallinto, oliko onni, että kunnallishallinto sen siuunnittelun aikana puuhasteli omissa kiistoissaan, omissa valituksissaan. Kuka päättäjistä ja virkamiehistä tuntee Kurikan omakseen ?

9.6.2016 7:30  Masentavaa

Huonompaa johtamista, kuin viime vuosina, ei Kurikassa ole koskaan ollut.

9.6.2016 9:37  Jäi epäselväksi päätöksen motiivi, arvella aina voi.

Osakeomistuksella ei kaupungille ole muuta intressiä kuin osinkotuotto. On v vaikea kuvitella , että Tykkään vialla olisi osingonmaksukykyä kymmeniin vuosiin. Toisaalta jo kauan oli nähtävissä,että Anvian parhaat osat vallataan. Yllätys oli,että Arvottomat osat jätettiin Anviaan, mutta nyt ymmärrettävää, valtaajan näkökulmasta. Kaupunki piti osakkeet, mikä oli motiivi,s on jäänyt epäselväksi. Lopputuloksena on lukuja taseessa, onhan sekin arvo sinänsä.

9.6.2016 11:48  Bernerin pöydältä millin murunen

Kurikalle.

http://www.lvm.fi/documents/20181/871048/Perusv%C3%A4yl%C3%A4npidon%20lis%C3%A4rahoituksen%20kohdentaminen%202017-2019%20Ministeri%20Berner%209.6.2016.pdf/a2220d49-b265-497e-9156-1738a736a1f4

Katso kohta 22

13.6.2016 10:04  Hyvä Vuorinen

Entinen kaupunginjohtaja Vuorinen puhui asiaa Kurikka-lehdessä.

20.6.2016 14:16  Lopun alku

Onko Kurikka lopullisesti nukahtanut Ruususen uneen, kun mikään ei enää hetkauta? Ei ole montaa kommenttia tullut edes Vuorisen ja Kotirannan kirjoituksiin

21.6.2016 17:53  Onnea Hirsimäelle Parkanoon !

Hirsimäki Parkanoon. Saataisiinko nyt yksi johtoryhmän jäsenistä asumaankin Kurikkaan.

21.6.2016 17:57  talous

Jos tilalle siirretään taas Antila, niin eikös hän kulje Teuvasta

22.6.2016 10:36  Riidan pesä

Kurikka on riitelyjen Pesä
Hyvät viranhaltijat kaikkoavat

22.6.2016 11:16  Realisti

Kuka viranhaltija muuttaisi tänne riidan pesään?.

22.6.2016 16:10  laiskuus vaivaa

Hyvä palkka ja helppo työ houkuttavat. Mutta kykyjä ei tahdo olla riittävästi.

22.6.2016 16:56  talous 1

ei ole ei ,ku kuuntelee valtuutettujen vääntöä ja ohjailua jatkuvasti ,viranhaltijoiden suuntaan!!!!!!!!!
ps. pitäisi jo ottaa peili käteen ja katsoa mitä näkyy..

24.6.2016 10:53  Jotain positiivista

Hyvää Jussia kaikille blogin lukijoille ja kirjoittajille, pitäkää tästä ahdistuksesta lomaa!

Kesällä ei tapahdu mitään kun kunta on suljettuna!

24.6.2016 14:22  Pysähtyneisyyden Aika

Kuinka upea paikka Pitkämön leirialue kanjoneineen olisikaan loman viettoon ja kaikenlaisiin kesätapahtumiin! Olisipa ne kaikki rahat, jotka on laitettu Formuun ja sen hallinnonalan virkamiehiin, konsultteihin, ja lehdyköihin, joita on tullut postissa, satsattu maisemointiin, mökkeihin ja sen alueen viihtyisyyteen ja kahvilarakennukseen. Se on niin erikoista ja hienoa maastoa, että varmasti olisi ollut kävijöitä. Siellä kun vielä olisi ollut edes jonkinlainen maauimala, ettei tarttisi yleiselle uimarannalle lähteä. Ja ne kuvat siitä sitten nettiin sekä matkailumainoksena, että kaupungin sivuille. Nyt se on niin surkeassa kunnossa, ettei sinne kukaan mene. Täälä vain kyhätään toimikuntia toimikuntien perään, mutta kukaan ei ota vastuuta mistään. Kaikki alkaa ruomettua ja hiljentyä, eikä kukaan tee asioille mitään, kunhan riidellään. jätetään pöydälle, valitetaan ja kasvatetaan luottamus- ja virkamiesorganisaatiota jättihietaläjän ympärille. Jyllinkosken alueen kunnostajille täytyy antaa kiitokset, mutta siinä ei toimijanaa olekaan ollut kaupunki.

24.6.2016 15:22  Kuano

Joo, parempi olisi ollut tehdä viisikymmentä miljoonaa velkaa ja sijoittaa kurikkalaisten hyvinvointiin, kuin ottaa velat niskaan ja joutua muumilaakson ikeen alle.
Hallinnolla oli ilmeinen halu vittuilla elättäjilleen ja näyttää kuinka vittumaisia tarpeen tullen osataan olla.
Kiitoksia kauhiasta tästä kiusanteosta!

25.6.2016 1:42  lisää aijalle

JOOPA JOO PUHUU Kunnalliset Isät ja Äidit .Nyt Perkele Tuumasta toimeen VELLIHOUSUT ...

6.7.2016 6:43  HGeui haloo virkasmiehet ja hallitus !

Niin, olipahan aamujuttu. Luin aamun Ilkka-lehteä ja kauhistuin. Jutussa kerrottiin, miten k-hallitus oli päättänyt, että veroprosenttia nostetaan kahtena vuotena peräkkäin. Samassa jutussa kerrottiin tosi isoista osingoista ja liittymiskorvauyksista. Tuntuu, että mikään ei riitä. Asennetta kuvaa sekin, että avustuksia myönnetään vaikka rahaa ei olisikaan. Eniten ihmetystäni lisäsiu, että jutussa ei millään tavalla kerrottu talouden tervehdyttämistoimista, olisiko toimittaja sen unohtanut vai eikö hallitus todellakaan aio tehdä muutakuin veronkorotuksia ja avustuspäätöksiä. Olisin odottannut töitä ja töitä taloudenb tervehdyttämiseksi, mutta en vain hyuomaa enkä huomannut vaikka etsimällä etsin.

7.7.2016 9:39  Kuano

Mihinkä muuhun tämä järjettömien järjettömyys, voisi johtaa, kuin veronkorotuksiin turhan takia.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini