Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Mitä vähemmän, sitä enemmän

Tiistai 8.12.2015 klo 7:47


 

Vapaus

Itseriittoisuus, narsismi, itsensä hukkaaminen.

Nuo kaikki seuraavat tavastasi elää. Mikä siis on oikeaa ja todellista vapautta?

Sinun täytyy löytää itsesi.

Vain sitä kautta vapaudut. Voit olla oma itsesi ja löytää oman onnesi.

Kun kuuntelet itseäsi, kun tunnet tarpeesi, voit elää itsesi näköistä elämää.

Vapaaksi voit päästä vain kuuntelemalla ja tottelemalla omaa itseäsi ja sisintäsi.

 

Menestyksen mittarit

 

Finnkumu Oy on saavuttanut paljon viime vuosina. Se on ollut Asiakastieto Oy:n mukaan Suomen vahvin 2014. Kauppalehden listoilla menestyvintä E-P:llä 2015, Kurikassa vuoden yrittäjä 2013. Nyt viimeisin maininta: E-P:n vuoden yrittäjä 2015.  

Pohjalaisittain voisimme jopa ylpistyä. Ylpeitä toki olemmekin, mutta emme ylpisty, vaikka aiheesta on kiitetty ja nöyränä ylpeitä olemmekin.

Kiitollisuus valtaa silti mielen, päällimmäisenä.

On ollut ilo omata sitoutuneet työntekijät, säällinen yritysympäristö ja ennen muuta nöyrä ja palveleva asenne asiakkaisiin.

Toiminta on vakiintunut yli kymmenen miljoonan euron tasolle. Työllistämme 20-30 henkeä, välillisesti jopa 120 ihmistä.

 Teollisella yrityksellä on iso merkitys myös muina myönteisinä sivuvaikutuksina. Työntekijöiden palkkojen ja verojen kautta ympäröivä yhteisö hyötyy lisääntyneen ostovoimankin kautta.

Pohjalla oli siis vuonna 2003 perustajien agendana järjestää Kurikkaan teollisia työpaikkoja. Yhteisöllinen ajatus poiki menestyvän yrityksen edellytykset. Tässä olemme ja ihmettelemme, miten jatkoa seuraa.    

Jatkoa seuraa, se on selvä. Tarkoitus ei ole vilkuilla sivuille, vielä vähemmän taaksepäin. Sillä edessäpäin on toivo ja edessäpäin on menestys. Taakse vilkuilu ei auta mitään eikä ketään

Suomi nousee vielä ja se vaatii työtä. Mutta siihenhän me olemme yrittäjinä tottuneet.

Suomessa on saatava yhteiskunnallinen sopimus, yhdessä ja erikseen sopien.

Pitää taata työrauha työmarkkinoille ja ennen kaikkea yrityksille

Suomi on monessa hyvä. Asenteissamme ehkä taantuva, mutta vaikeuksien edessä teemme parhaamme.

Me nousemme vielä.

010.JPGPalkinnot tulevat ja palkinnot menevät.  Jotta jotain konkreeettista jäisi on oltava suunnitelma. On Mietittävä, mitä huomenna teemme. Tulavaisuus aidosti on vain edessäpäin. Historiasta voi oppia, mutta sinne ei saa juuttua. Muistellaanpa vaikka Irlannin roolia muutama vuosi sitten. läntisen Euroopan taantuvin. Nyt se on ykkönen kasvun suhteen. Suomi on nyt viimeinen, jos ei Kreikkaa lasketa. Tavoitteena on oltava ykkössija vuonna 2020. Löytyykö sitä talvisodan henkeä?


Kommentit

9.12.2015 5:51  Ok

Hyvä.

9.12.2015 15:49  Voittoko kotiin

Hiljaa hyvä tulee. Onko jotain vialla kun näin hiljaista kertokaa tietäjät.

9.12.2015 18:04  onko näin

Hiljainen on kylätie, nyt JIK vie Jurvan hammashoidon. Voiko pitäjä tehdä jotain

9.12.2015 21:34  Kuano

Ehkä tämä hiljaisuus johtuu siitä, kun kaikki ovat ilmeisen kyllästyneitä virolaisten kehumiseen.

10.12.2015 5:14  Kuano tietänee?

Mihin Jurvan hammashoitoa ollaan viemässä? Ilmajoelleko?

10.12.2015 9:13  Kuano

Kurikkaan sitä ollaan siirtämässä säästetään kuulemma vuokrissa. Veronmaksajat maksavat avustuksia vuokratiloille ja jurvalaiset ravaavat kurikassa hampaineen, mistähän se oikea säästö mahtaa syntyä. Ei sille asialle vissiin mitään mahda, kun asioista päättää sekopäät, niin sitä enemmän maksaa kaikki kuntalaisille. Kurikka on kunnallispäättäjien tunkio.

10.12.2015 14:47  höpöjä

Perätön väite koko siirtohomma. Kuka tuon väitteen on kehitellyt? Jikkyn listalla ei moista ole eikä näköpiirissä.

10.12.2015 20:46  Jik ja tj näytön paikka

Onko lukutaidottomia. Kumpi paree 4000 jurvalaista ajaa 80 km hampaiden hoitoon vai hammaslääkäri jatkaa toimintaa entisissä tiloissa. Kuano taas oikeassa kunnallispolitiikasta.

10.12.2015 21:52  heh

Jurvan Sanomat ja oikea tieto eivät näytä löytävän toisiaan.

11.12.2015 7:54  Vastuullisuutta kuntapolitikointiin.

Suunnitelmilla on ihmeellinen taipumus toteutua. Annetaisiin nyt JIKIN toimia, ilman kuntapoliitikoiden ohjailua. Missä on asiantuntemus, sopii kysyä.

11.12.2015 8:21  Kuano

Jikkihän on kuntapolitiikkaa parhaimmillaan, josta hurikkalaisten päättäjien olisi pitänyt tajuta, jottei tätä suomen kunnallishistorian tyhmintä kuntaliitosta olisi saanut edes harkita. Nyt sitten kurikkalaiset maksavat kalliin hinnan tyhmyydestä, vaikka käytettävissä on ollut mailman paras kotiinpäinvetosimulaattori.

12.12.2015 7:29  Pitäjäneuvos !

Valtuuston puheenjohtajasta pitäjäneuvos.

12.12.2015 7:34  Mikä pitäjä ?

Pitäjä (aikaisemmin myös pitäjäs) on Suomessa jo esihistoriallisena aikana käytetty sana,[1] joka on ollut erilaisten hallinnollisten ja kirkollisten paikallisyhteisöiden nimenä 1800-luvulle asti. Sanaa pitäjä saatetaan epävirallisesti käyttää puhuttaessa myös ajasta, jolloin niitä ei hallinnollisina yksikköinä ole ollut olemassa. Sitä käytetään usein esimerkiksi murretutkimuksessa eri paikkakuntien murteita analysoitaessa.

Suomen kielen lautakunnassa on pohdittu, pitäisikö pitäjä-sana ottaa käyttöön uudelleen virallisestikin. Sillä voitaisiin viitata lakkautettuun kuntaan.[2]

12.12.2015 10:30  Kuano

Päästäjäneuvos sopii paremmin kaikille kurikan päättäjille, sillä nämähän ovat päästäneet käsistään sekä rahat, että vallan.

12.12.2015 10:41  Menetys

Nyt on Kuano kyllä oikeassa. Entisessä, varakkuudestaan tunnetussa, Kurikassa ei ole enää rahaa eikä valtaa. Molemmat on menetetty.

12.12.2015 22:14  kuano moittii katkeeruuttaan

Härskiä ja turhanpäistä jauhamista. Ei taida rahkeet muuhun piisata

13.12.2015 0:10  Kuano

Joo, ei tässä miljoonia ole siunaantunut, mutta eivät nämä typerät päätökset kurikan asioissa ainakaan kenenkään olotilaa kohenna.

13.12.2015 9:04  asiaan

Tavanomaiset jutun aiheet täällä kehkeytyvät, vaikka syytä olisi löytää ja havaita kaikki se positiivinen, mitä Kurikastakin löytyy.
Vai onko niin, että Kurikassa ei voi onnistua? ainakin jotkut näyttävät onnistuvan...

13.12.2015 10:11  Kuano

Sellaista, tai niin kurjasti hoidettua yhteiskuntaa ei olekkaan, jottei aina joku onnistu. Tosiasia kuitenkin on, jotta mikäli talous rämpii vuodesta toiseen, niin täytyy olla mielenvikainen, tai alansa totuutta vääristelevä diktaattori, joka väittää, jotta kaikki on kunnossa, vaikka yhteiskunnan pakolliset toiminnot rapautuvat ja virkakunta nauttii veronmaksajien elatusvelvollisuudesta.
Esimerkiksi veronmaksajien kustantamien tuulivoimaloiden huimasta menestyksestä ei tule mieleen muuta kuin Neuvostoliitto, jossa tavallinen kansa henkensä pitimiksi kaivoi politrukin tunkiolta mätiä kaalinpäitä.

14.12.2015 21:57  Uskoa veljet!

Meidän yhteiskunta on siitä erikoinen tai ehkä samanlainen muiden yhteiskuntajärjestelmien kanssa, että virheitä ei milloinkaan tunnusteta.
Nyt kun kuntaliitos jalasjärvisten kanssa on osoittautumassa Kurikan historian suurimmaksi virheeksi, kukaan ei muista miten liitokseen ajauduttiin.
No, historian kirjoittajille on kuitenkin jäämässä tarpeeksi sähköistä arkistoa, historian kirjoittamiseksi.
Eniten tilanteessa tympii kuntaliitoskiihkoilijoiden nykyinen asenne, nyt kun kusessa ollaan, ei tilanne parane sitä valittamalla vaan housut kuivaamalla.
Kuitenkin, sekä Kurikassa että Jalasjärvellä päättäjistä suurin osa on vastuuntuntoisia sekä eteenpäinkatsovia kuntalaisia.
Kääntäkää katseemme heihin!

14.12.2015 22:46  Parempi muisti

Hiukan ristiriitainen teksti, ikäänkuin päättäjät eivät olisi kuntaliitosta päättäneet. Taisi olla unohtamisen ennätys ja äänet taas vain heille.

15.12.2015 6:16  Tällä blogilla tärkeä tehtävä.

Minusta tässä blogissa ruokitaan ja ylläpidetään katkeruutta ja pahansuopuutta.Blogisti on ensin haukkunut pystyyn kaikki silmää tekevät ja hänen lakeijansa ovat siihen yhtyneet.Totuus on toisenlainen.Uuden Kurikan päättäjät ovat nyt varsin yksimielisesti asioita käsitelleet.Olisikohan tämä blogi eri syistä katkeroituneiden ihmisten purkautumiskanava.Silloin tällä blogilla on tärkeä tehtävä.

15.12.2015 8:00  Kuano

Ainahan se on valtaapitävien mielestä on ollut alamaisten katkeruutta ja pahansuopaisuutta, mikäli nämä eivät ymmärrä vallasväen toilailuja. Ensin tehdään järjettömiä päätöksiä ja sitten haukutaan alamaiset katkeriksi idiooteiksi, kiitokseksi siitä, jotta nämä maksavat tavalla tai toisella nämä typerät päätökset.

15.12.2015 11:23  Katkeruuttako vai tosiasioita ?

"Kurikan päättäjät ovat nyt varsin yksimielisesti asioita käsitelleet" Ihan totta. Tämä on suora lainaus kommentista 6:16. Kurikan päättäjät ovat jne...., entä Jalasjärven päättäjät, ei riittänyt , että Jakin velat , antaa mennä vainKurikan maksettavaksi, piti vielä viimeisenä vuotena tehdä roimasti lisävelkaa piittaamatta yhdistymissopimuksesta ja vielä vähemmän piittamatta Kurikan päättäjistä, heitä ei edes informoitu investoinneista, puhumattakaan, että niistä olisi yhdessä päätetty. Kun vielä Kurikan Kokoomus siirtyi Jalasjeärven leiriin, niin lopputulos on kammottava. Ei voi mitään, antaa mennä vain, näin ovat Jalasjärvi ja Kurikan kokoomus päättäneet.

18.12.2015 11:58  ON SE NYT PERKELES KUMMA!

Lehdenkin sivuilla jo ihmetellään lääkäripulaa. Kuinka tyhmiä päättäjiä meillä on. Kansakin sen syyn jo tietää ja on nähnyt. Lääkärit jotenkin vain ajautuvat kaikki Ilmajoelle kuten muutkin Jikin rahat uuteen terveyskeskukseen.

Ilmajoki ulos ja uusi Kurikka järjestäköön itse terveyspalvelunsa niin rupeaa meillekkin niitä lääkäreitä löytymään!

21.12.2015 22:26  Kuano

Kurikkalaiset ovat ilmeisen masentuneita typerän kuntaliitoksen johdosta, ei pahemmin ole kenelläkään uskoa tulevaisuuteen.

22.12.2015 9:21  KurJala

Sama tilanne täällä Jalasjärvellä.

22.12.2015 10:36  Kuano

Tavallaan sitä ymmärtää tavallista jalasjärvistä, nämä, kun eivät pääse eroon nokkelista pomoistaan, näistä, jotka tulevaisuudessa kiilaavat kurikkalaisten vaivoiksi entisten nerojen lisäksi.

22.12.2015 13:31  NÄIN ON!!!

Eikö Kurikka pysty jo itse järjestämään terveyspalvelunsa. Samaa mieltä ollaan täälä eli Ilmajoki pois ja tehään ite palvelut kaikki kiinteistöt ja systeemit löytyy.

Kuka näitä lääkäreitä oikein sijoittelee kun Ilmajoella aina piisaa lääkäriä/parhaat lääkärit tai lääkäriä ylipäätään. Joku ei ole tehtäviensä tasalla JIKISSÄ!

Jurvan Jalasjärven ja vanhan Kurikan palvelujen kannalta parasta olisi järkätä itse hoito eli ei enää resursseja Ilmajoelle! Tiedä vaikka lisääs työtä ja toimintaa uudessa Kurikassa!

Nykyinen järjestelmä näivettää uutta Kurikkaa!

23.12.2015 1:16  Blogisti auttaa.

Eikö blogisti voi auttaa.Hän kuuluu JIK:n hallintoon.

23.12.2015 1:27  Kiitos kannatan.

Ilmajoki pois Jikistä ja Uusi Kurikka järjestäköön itse palvelut. Paras ajatus kymmeneen vuoteen.

24.12.2015 19:10  Aidosti !

Joulua !

25.12.2015 11:24  Syy on tiedossa

Onkohan kuitenkin syynä lääkärien viihtymättömyyteen Kurikassa se,etteivät he halua niin riitaiseen paikkaan kuin Kurikka.

25.12.2015 12:06  Kuano

Paremminkin nämä ovat kyllääntyneet näihin tasapaksuihin paskiaisiin, jotka pitävät asioista keskustelemista riitelynä. Todella ikävä tapa narsisteilla tämä tyyli, jossa muiden mielipiteet koetaan haittana omien etujen ajamisessa ja kaikilla lapsellisilla konsteilla syyllistetään muita, vaikka nämä yleensä ajavat yhteistä etua.

29.12.2015 11:23  Uusi uljas Kurikka on lähellä. Pitäiskö nimi muuttaa, vaakuna jo meni.

Kohta pääsemme juhlimaan uutta uljasta Kurikkaa
Kuuntelemaan hyviä puheita ja syömään makkaraa. Raketit taivaalle ja juhlamieli esille


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini