Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Viha

Maanantai 7.9.2015 klo 20:00


Täydellinen ihminen  

Älä yritä teeskennellä vahvaa. Tarvitset kuitenkin muita.

Etkö kykene elämään sovussa vahvuuksiesi kanssa? Et varmaan, sillä heikkoutesi ovat niitäkin suuremmat.

Synny uudestaan, jos olet individualisti. Ethän näe toisissa muuta kuin sen, mitä he voivat sinulle antaa, itse antamatta mitään edes takaisin.

Synny uudeksi persoonaksi ja auta maailmaa lepäämään.

Auta niin sinuakin autetaan. Avaudu, ettet kuihtuisi.

Älä torju rakastetuksi tulemisen mahdollisuutta.

Olethan täydellinen ihminen.

Täydellisiä ongelmia

 

Kurikan ja Jalasjärven erimielisyydet yhdistymissopimuksen moraalista ja hengestä ovat eskaloituneet, niin kuin hienosti sanotaan, eli kärjistyneet, kun kaupunginjohtajan valinnassa tuli eräille takkiin.

Tuntuu hiukan erikoiselta, että perussuomalaiset ovat vasta nyt heränneet soveltamaan yhdistymissopimusta. 

Ihme on, ettei heitä kiinnostanut sopimuksen soveltaminen silloin, kun Jalasjärvi pani haisemaan yhteisiä varoja lähes 15 miljoonan euron edestä.

Yksityisen ihmisen kyykyttäminen ja kiusaaminen näyttää olevan tärkeämpää, kuin asiasisältöjen ja asioiden laillisuus ja moraalinen oikeutus. Olen kyllä pahoillani tästä tavasta toimia.

Minusta alkaa tuntua, että Kurikka on ”vihapaikka” asua. Aika monen mieli alkaa olla karistaa paikkakunnan pölyt.

Ei kuitenkaan anneta periksi

Pääministeri Sipilä teki kansainvälistäkin huomiota herättävän teon ja antoi asuntonsa pakolaisten käyttöön.

Inhimillinen teko ansaitsee mykistyneen kunnioituksen.

Seuraanpa esimerkkiä perässä ja lupaan tässä luovuttaa tyhjillään olevan omakotitaloni ilmaiseksi pakolaiskäyttöön, jos joku taho sen huolii ja uskaltaa toimia eettisesti Kurikassa.  

Josko Kurikka näyttäisi jonkinlaista esimerkkiä E-P:lla, jossa ei vielä toimi yhtään pakolaiskeskusta.DSCN0795.JPG

Kaunis kukka siinä on. Tarkemmin katsoen keskellä on Hämähäkin verkko, saalistusväline. Se kuvaa tämän hetken trendiä paikka-kunnallamme. Saalistetaanko vailla vastuuta unohtaen , että huomenna yhdessä tämä kaikki lysti maksetaan. Kurikka ajautuu hirvittäviin ongelmiin, jos emme saa taloutta ymmärtävää henkilöä pikaisesti remmiin nyt, kun talousarvion lopullinen laadinta vuodelle 2016 alkaa. Latikan lähtö oli iso tappio. Peruskurikkalaiset eivät lähtöä kyllä aiheuttaneet, vaikka joku niin Koskuen suunnasta väittääkin. Kannattaa muistaa Jalasjärven hallintojohtajan toimesta järjestetty valtuuston nauratus-tilaisuus. Myöhemmin on selvinnyt, että Latikka oli sittenkin oikeassa sanoessaa, että Jalasjärveltä oli ilmoitettu velat 20 miljoonaa liian pieneksi. Johtoporukan kinastelu vei meidät perikatoon. Blogistin rooli on ikävä kyllä passiivisen viestinviejän rooli.


Kommentit

7.9.2015 21:19  Kuano

Meille saa vapaasti muuttaa, vaikka kaikki mailman pakolaiset, mikäli yhteiskunta järjestää vastaavasti yhtä hulppeat tilat, kuin sipilälle.

7.9.2015 21:56  Kysyn vaan

Puhutkohan nyt Kauno totta? Epäilen.

7.9.2015 22:06  olemmeko oikealla tiellä

Kuntien ongelmat pieniä. EU toimii kuin palokunta, paloja sammutellaan missä suunnitelmallisuus. Venäjä pakotteet vievät maanviljelijät ja jalostajat ahdinkoon koko Euroopassa. Missä EU n puolustuskyky. Voi aikoja ja Suomen taloudellista tilaa.

7.9.2015 22:10  Kuano

Ehdottomasti, sillä on helppo suhtautua myönteisesti ja olla humaani, kun muut kustantavat itselle paremmat olot.

7.9.2015 23:08  Kurikka nousuun!

Itse en kannata Somali nuorukaisten tuloa Kurikkaan mutta perheitä voisi tulla vaikka 300-500 henkeä. Saavat rahaa helvetisti valtiolta ja Kurikassahan ne sen käyttäisi. Positiivinen julkisuus ei olisi haitaksi Kurikalle.

Meillähän on purku uhan alla ripakopallinen kerrostaloja. Sinne vain iso vastaanottokeskus! Mutta vain niitä perheitä! ! Se ei ole syrjintää vaan perheet sen avun oikeasti ensin tarvii

8.9.2015 8:18  nääs

Suomi ja Kurikka pelastetaan pakolaisilla.
Rikas valtio maksaa.

8.9.2015 12:09  Onko tietoa

Mikähän se on ollut blogistin inhokki kaupunginjohtajaksi. Miksi Latikka sanoi itsensä irti.Blogisti ei tunnu sitä tietävän.

8.9.2015 14:42  Olavi Kandolin

Fortacolle pelastus. Sandvik ei suljekkaan Turun tehdasta. Jatkuuko poralaitevalmistus sittenkin Kurikassa?

8.9.2015 14:47  Sama

Taitaa myös Relicomp olla Sandvikin alihankkija.

8.9.2015 23:01  Hyvä

Rohkeita päätöksiä hallitukselta, toivotaan että ne viedään maaliin asti.

9.9.2015 10:17  arvaus

Blogisti lienee ainoa, joka tietää. Mutta luultavasti ei sano.

9.9.2015 12:00  Ei sss

Vai että rohkeita avauksia nykyhallitukselta, niin ovat todella rohkeita eivät vaan ihan lainmukaisia.

9.9.2015 16:53  Onhan vitsit vähissä.

Huikea virhe: 20 miljoonaa euro, sehän on 120.000.000 vanhaa markkaa, aivan käsittämätöntä ja sille vielä Jalasjärven valtuusto naureskeli, aivan ihmeellistä

9.9.2015 16:58  matti ollilaa vastaan tutkintapyyntö

Perätöntä paskaa saa näemmä jauhaa kuinka lystää.

Missähän nyt sitten tämä 20 miljoonan pimitys nyt on todettu?

Miksei arvon valtuutettu Ollila tee mitään? Vai loppuuko osaaminen?

9.9.2015 17:01  12.00

Niin, mutta onneksi lakeja voidaan muuttaa..

9.9.2015 18:20  utelias uuno

Eikös tutkintapyynnössä pitäisi olla jonkun allekirjoitus ja aihekin olisi hyvä olla?

9.9.2015 18:28  Juhani

Kyllähän täällä varmaan on opittu luulemaan että senkin voi tehdä nimimerkillä.

9.9.2015 18:33  tutkintapyynnön aihe kunnianloukkaus julkisella internet sivulla

Ei kai sitä nyt kirjoituksesta toiseen saa mitään perätööntä sontaa kirjoittaa.

Edelleen blogisti jauhaa 20 miljoonan pimitetyistä veloista. Missä nämä pimitetyt 20 miljoonan velat nyt sitten on? Ja olisiko kohteliasta kertoa kuka rahat on pimittänyt?

Onko tosiaan niin ettei rakennusalan yrittäjän tarvitse ymmärtää mitää lukujen ja numerojen perään. Onneksi äänestäjät tajusivat tämän jo vuosia sitten, eikä luottamus riittänyt enää muutakuin rivi valtuutetun rooliin.

9.9.2015 21:09  utelias uuno

Eikö tuossa "pimitys"-asiassa ollut vastakkain Latikan ja Hirsimäen mielipiteet? Ainakin lehtitietojen perusteella näin? Jospa tuo nimimerkki tekisi sen tutkintapyynnön, jos hän omassa asiassaan tuntee itsensä loukatuksi. Onko tuo asianosainen siis itse loukattu? Kunnianloukkaus on asianomistaja asia, tietääkseni? Olisihan se hienoa saada asia selväksi, ei muuta kuin tutkintapyyntöä kehiin.

10.9.2015 9:55  Jyvitetään velat0

Oli miten oli niin mahdottoman paljon Jalasjärvi tuo velkaa mukanaan. Olisko mahdollista jyvittää velat 31.12.15 Jalasjärvisten maksettavaksi ja Kurikan velat kurikkalaisten maksettavaksi, eli molemmat vastaisi omistaan ja yhteiset velat yhdessä. Ei liene vaikeaa tietokoneitten aikana.

10.9.2015 20:51  Ämmä

Tanttukangastakin jo ostellaan. Peli kovenee.

11.9.2015 0:08  Ei Pkele.

Toivon, että Kurikkaan tulee 500 hengen pakolaiskeskus. Tyhjiä kerrostaloja piisaa kaupungilla useita. Saisi ainakin muuta puheenaihetta.

Teidän päättäjien vuosien valitukset ja jatkuva itkeminen toistenne tekemisistä ja tekemättä jättämisistä vituttaa tavallista Kurikkalaista aivan p...keleesti. Ei jumaliste mitä jonossa itkemistä monien touhu. Teidän pitäisi valmistella sovussa uutta Kurikkaa, niin mitä hvettiä te siellä itkette ja valitatte.

11.9.2015 10:09  Marko Kinnunen

Henkilökohtaisesti kannatan, että Kurikka ottaisi vastaan esimerkiksi perheitä, joilla oikeasti tarve päästä turvaan. Oli tarve sitten väliaikainen tai pysyvä, aivan sama. Miksi ei? Päänsä voi piilottaa puskaan monessakin asiassa ja olla välittämättä mitä ympärillä tapahtuu. Jos viimeaikaisia tapahtumia alueemme kuntakentällä kuulostelee niin melkoista vässyttämistä on ollut. Josko saataisiin tehtyä hyvääkin Kurikassa ainaisen narinan sijaan, väriä raitille ja toimeliaisuutta kylälle. Maksajakin löytyy ainakin osaksi valtiosta, mutta hyvä teko itsessään maksaisi Kurikalle vielä paremmin..

11.9.2015 23:21  Sieltä ostetaan mistä kalliimmalla saadaan.

Varpula kirjoittaa jostain viiden koplasta Kurikka- nimisessä lehdessä.
Jäte yhtiön vaihto maksaa 2 miljoonaa euroa.
Onko logiikka sieltä ostetaan mistä kalliimmaalla saadaan.
Kurikkalaiset Veronmaksajat ei tähän suostu.
Onko tämäkin Jurvalaisten huuruja?

12.9.2015 1:36  Faari

Mukkala ainakin pitää kanta Kurikkalaisten puolta.
Jäte maksut on ollut nykyisellään kohtuulliset.
Yhtiötä vaihtamalla nousivsiat kohtuutomaksi Eläkeläisille.

12.9.2015 11:25  Justihinki Näin

No eihän tuossa ole kahta sanaa. Ei siis miljoonia hukkaan. Etappi selvä valinta.

12.9.2015 17:49  Juhani

On tosi hienoa kun täällä Monnrilla kurinkalaiset muusikot osaavat soittaa niin hienosti yhteen.

12.9.2015 21:34  jokus jopa

Puoli kahteen

14.9.2015 4:41  Juhani

Niin. Yhteinen sävel löytyi musiikissa, miksei sitten löytyisi paikallispolitiikassakin.

14.9.2015 7:39  Blogisti

Tässä blogissa muutama nimetön herjanheittäjä on kyseen alaistanut sen kritiikin, mikä kohdistuu Jalasjärven kunnan johdon ja Kurikan kaupunginjohtajan harjoittamaan talousterroriin tulevan Kurikan talouden hoidon suhteen.
Päätrendi väitteissä näyttää olevan, että blogisti onkin se syyllinen, joka on aiheuttanut huikean velkaantumis- ja takauskriisin, jonka taustalla ovat Jalasjärven vuonna 2015 aloittamat lähes 15 miljoonan euron investoinnit. Selvää on se, että nämä teot valmiiksi horjuttavat merkittävästi uuden Kurikan taloutta ja olemme menossa kohti hallitsematonta kriisiä. Käsi sydämelle: Kuka näistä teoista ensisijassa vastaa?
Viimeisin tempaus näyttää olevan, että 15.9.2015 yhdistymishallitukselle esitetään (KJ-hallitus, pykälä 63), että ?Yhdistymishallitus päättää esittää yhdistymisvaltuustolle, että uusi Kurikka ottaa vastattavakseen1.1.20156 alkaen 3.300.00 euron takauksen, jonka Jalasjärven kunta on (jo) myöntänyt Kuntakapiteelille Kuntarahoitus Oy:lle myönnetylle lainalle?
Avoin kysymys esittelijälle eli Kurikan kaupunginjohtaja Tyrväiselle: Onko housuihin alkanut tuulemaan, kun aikaisemmin vastaava takaus hoivakodin kohdalla esitettiin vain tiedoksi yhdistymishallitukselle?
Yhdistymissopimuksen mukaan asia olisi tullut saattaa yhdistymisvaltuuston päätöksenteon alaiseksi jo hankkeen alkuvaiheessa Vielä parempi vaihtoehto olisi ollut koettaa toteuttaa hanke yhteisessä talousarviossa 2016. Nyt ollaan jo niin pitkällä, että pian pitää alkaa puhua säästöistä, lomautuksista ja vanhusten ja avuttomien hoidon karsimisesta.
Avoin kysymys myös kaupunginjohtajan valinnasta valittaneille persuille: Aiotteko myös tässä asiassa olla johdonmukainen ja valittaa? hankehan koskettaa ilmiselvästi vuotta 2016 ja on yhdistymissopimuksen vastaisesti pitkälle toteutettu . Vai eikö 3,3 miljoonan euron hanke olekaan merkiitävä?

14.9.2015 9:32  Kuano

Nopeasti neuvottelut käyntiin kuntaliitoshankkeen purkamiseksi!
Eihän näitä miinusmiljonäärejä kannata paijata millään tavalla, selvittäköön itse sotkunsa.
Kummallista, jotteivat kurikan päättäjät osanneet millään tavalla vetää johtopäätöksiä jakin sotkuista, nyt viimeistään pitää viisastua ja pyristellä pois surullisen kuuluisimpien kuntapäättäjien rooleista, jonka itsenäisen suomen historia tuntee. Näillä kurikan ala-arvoisilla päättäjillä hirnuu jo rammat hevosetkin.
Kuinnka näin suuri päättäjälauma kehtaa nostaa palkkaa ja palkkiota siitä, jotta tuhotaan itsenäisen kunnan tulevaisuus ja omaisuus?

14.9.2015 10:38  Koettakaa ymmärtää

Koettakaa ymmärttä sitä, että esittelijän motivaatioha on aivan nollassa. Ajatelkaa millaista on työskennellä, kun on menettänyt statuksen kuntajohtajien puheenjohtjana. Kuka jaksaa tuollaisessa tilanteessa ajatella vähäpätöisten esitysten sisältöjä. Pitihän Tyrväinen tätä puheenjohtajuutta tärkeimpänä perusteena jatkopyrkimyksilleen kaupunginjohtajana.

14.9.2015 18:01  järjetöntä

Myös lautakuntien kokoonpanossa on esitys yhdistymishallitukselle, että jopa 20 hengen lautakuntia muodostellaan. Nyt on jonkun järki pahoon hukas...
20x150+6x150 = 3600 eurooa per kokous + matkat...

14.9.2015 21:26  hyvä kysymys

Ihmeen vähän tulee nyt kritiikkiä, vaikka Kurikan hallinnon esittelijä on täysin tuuliajolla. Mitenkähän lehdistö suhtautuu tähän hulluuteen?

14.9.2015 21:39  ymmärtäkää olla edes hiljaa

Uskomattoman tyhmiä kommentteja. Ei ne lautakunnat ikuisiksi ole tarkoitettu ja yhtä paljon niissä on nytkin väkeä. Ja niistä on sovittu jo neuvottelujen aikana. Uskomatonta mitä taulapäitä.

14.9.2015 22:57  Olkaa nyt kerrankin järkeviä.

20 hengen lautakuntia, eikö tämä ole vitsi vai onko nyt aprillinpäivä ? Siihen lisätään esittelijä ja sihteeri ja asiantuntijat ja hallituksen edustaja ja hallituksen phja ja kaupunginjohtaja niin onhan väkeä kuin Vilkkilässä kissoja. Ei kai tämä toteudu.onko tosiaan näin sovittu yhdistymissopimuksessa ja jos niin ihmettelen konsultteja ja neuvottelijoita. Kertokaa mitä tuossa sopimuksessa todella on.

14.9.2015 22:58  Samaa 21:39 itsellesi

Kannattaisko lukaista Kurikka Jalasjärvi yhdistymissopimusta.

Hallituksen ja lautakuntien kokoonpanoksi on sovittu luottamuselimestä riippuen 5-11 jäsentä.

15.9.2015 4:11  Apua

Missä ja kuka on sopinut lautakuntien koosta ohi valtuuston?

15.9.2015 7:28  Jos y-sopimus on tehty vain revittäväksi niin meitä on huijattu raskaasti

5-11 jäsentä on täysin riittävä määrä, 11 on ylärajoilla, isossa joukossa tyhmyys tahtoo tiivistyä ja siihen ei totisesti ole varaa.

15.9.2015 8:09  vetäkää jo johtopäätöksiä

Yhdistymissopimushan on tehty vain valtuutettujen huijaamista varten. Nyt on Jalasjärven kapiteeli tehnyt sopimukset päiväkodin rakentamisesta ja silti yhdistymishallitus nyt vasta esittää kohteen takauksia yhdistymisvaluuston hyväksyttäväksi. Äärimmäisen kornia ja suorastaan rikollista. Nyt olisi aika vetää johtopäätöksiä Jaakko ja Juhani. erotkaa yleisistä syistä. Luukko ja Tyräinen heti ulos.

15.9.2015 9:13  Samat johtopäätökset

Nyt olisi viimeinen hetki muidenkin vastuullisiksi kokevien tehdä samat johtopäätökse, kuin 8:09.

15.9.2015 12:03  Kuano

Kuka täällä mitään johtopäätöksiä vastuullisista eroamisista tekee, kun kerran kukaan ei mitään vastuuta kanna mistään.
Mukavaahan se on sitten eläkkeellä muistella, jotta kyllä piti olla tyhmää porukkaa, pistin nämä tyhmät hunttajussit piruuttani sellaiseen kuseen, jotta meni omat ja lainatut, onneksi palkka juoksi koko ajan.
"Elätetään kyytä povella", tapasi vanhakansa tälläisessä tilanteessa sanoa.

16.9.2015 7:22  Totta vai tarua, Yhtymähallitus selvittämään. Tuskin tuo lauselma on tuulesta temmattu.

"Myöhemmin on selvinnyt, että Latikka oli sittenkin oikeassa sanoessaa, että Jalasjärveltä oli ilmoitettu velat 20 miljoonaa liian pieneksi." Suora lainaus blogista. Karmeata luettavaa.

16.9.2015 10:54  Anna-Kaisa Psuan virkavastuu

JIK on aikaisemmin (anna-kaisa johtaessa) vakuutellut ja perustellut Jalasjärven Ilonimenekotia tärkeäksi ja rahaa säästäväksi hankkeeksi.

Nyt JIK yhtäkkiä ilmoittaakin ettei rahaa säästykkään Iloniemen kodissa niin paljon kun aiemmin oli arvioitu. Arvio oli pudonnut 50%

16.9.2015 11:38  Hurskastelua

Ilkka lehden mukaan Iloniemen vanhus palvelu yksikkö säästää vuodessa 200000 euroa.Tämä oli blogisntin mukaan laiton hanke jalasjärvisiltä.Toisen lehdessä olleen jutun mukaan jalasjärvisten aloittama päiväkoti on mainittu yhdistymistymishankkden selvitys raportissa.Tämä blogistille tiedoksi.

16.9.2015 11:58  Omituista säännöstöjen ja sopimusten tulkintaa

Se, että Jalasjärvellä kävellään lakipykälien ja sopimusten yli, ei ole mikään uutinen.
Tämän seurauksena Jalasjärvi ajautui valtiovallan holhoukseen ja menetti itsenäisyytensä. Nyt näyttää siltä, että samat jukuripäät yrittävät saattaa myös Kurikan, tulevankin kuntansakin ahdinkoon ja sekaannuksen tilaan.
Ainakin kuntarakennelain laatijoilla ja valtionvarainministeriön kuntaosastolla on selkeä käsitys siitä, että kuntien hyväksymät ja valtioneuvoston vahvistamat yhdistymissopimukset on tarkoitettu noudatettaviksi Jalasjärvellä ja Kurikassakin. Ministeriön asiantuntijoiden mukaan niitä voidaan muuttaa yhteisellä päätökselläkin vain perustellusta syystä, jos olosuhteissa on tapahtunut jokin muutos. Esimerkiksi, jos pidettäväksi aiottu päiväkoti sattuisi palamaan ennen kuntien yhtymistä, voitaisiin sopimusta muuttaa päiväkodin kohdalta.

Kurikka-Jalasjärvellä ei ole tapahtunut mittään sopimusten hyväksymisen jälkeen mitään sellaista muutosta olosuhteissa, että se antaisi perusteita muuttaa yhdistymissopimuksen uuden kunnan hallintoa koskevia sopimuskohtia.
Tuskin Jalasjärven sopimuksenvastaista toimintaakaan voidaan pitää sellaisena.

16.9.2015 12:51  Avuttomat lurikkalaiset ??

Minä kyllä katson kovasti yhdistymishallituksen kurikkalaisten jäsenten puoleen ja onko niin että kurikkalainen on puheenjohtajakin ja onko esittelijäkin. Jos näin on niin turha teidän on jäkättää jalasjärvisille y-hallituksen jäsenille. Ryhtiliike kurikkalaisille tai jäsenet vaihtoon.

16.9.2015 14:34  12:51 oikeassa ja niin väärässä

Sopimuskumppaneiden kesken kai lähdetään ensisijaisesti siitä, että sopimukset pidetään ja kukin toimii sen mukaan. Nyt eteläinen sopimuskumppani on pannut kaiken aikaa sopimuksen koetukselle. Heitäkö ei muka saisi osoittaa ventelöinnistään muutoin, kuin valittamalla, kantelemalla ja käynnistämällä oikeusprosesseja, jos näiinkään. Toisten kannalta on onnetonta,että Jalasjärviset ovat omaksuneet tämän röyhkeyden kulttuurin.

16.9.2015 15:23  Katseet peiliin kovat kurikkalaiset.

Jokatapauksessa avuttomat kurikkalaiset avainasemassa.

16.9.2015 16:38  Mistä tämä viisaus, ja näköjään rahaa palaa....

Yhtymävaltuusto kokoontuu !!!

16.9.2015 22:39  Hiljaiset kadut

Tämä on samanlaista farssia kuin Aapelin siunattu hulluus. Etsittiin viisasta miestä. Luultiin itseä viisaaksi. Täyttäkää Kurikan tyhjät asunnot nyt siihen mahdollisuus. Tarvittaisiin koulutettuja henkilöitä johtoon. Tässä ei tarkoiteta keskusteluun osallistujia.

17.9.2015 7:35  Kysyn vain lehtiä lukiessani ?

Kysymys: Kenen tehtävänä on esaim. kh:n päätösten tiedottaminen, onko se luottamushenkilöillä vai virkamiehellä/miehillä.

17.9.2015 19:36  Tämä on hyhä blogi

Minusta blogia ja kommentteja lukiessa tulee mieleen,että blogistille pitää antaa Kurikan ansiomitali hyvästä provosoinnista ja mahdollisuudesta kommentoijien purkaa pahaa oloaan.Eri asia on se,miten tämä blogi palvelee uutta Kurikkaan.

17.9.2015 21:21  Kuano

Varmaa ainakin on, jotta kymmenien miljoonien tuottamaton velka ei palvele ketään, ei uutta, eikä vanhaa Kurikkaa.
Vielä ehtii perua suomen tyhmimmän kuntaliitoksen.

18.9.2015 5:41  Santtu

Tämä kuntaliitos on Suomen tyhmin vain tämän blogin kommentoijien mielikuvituksessa.

18.9.2015 7:57  Kurikkalaisten avustuksella, valitan.

Kuntaliitos on ok, mutta jotkut sen toteuttajat täysin ulalla.

18.9.2015 8:06  Kuano

Santtu voi vapaasti selittää, jotta mitä viisasta kurikkalaisten kannalta voi olla kymmenoen miljoonien, osin rikollisesti aiheutettujen velkojen ottamisessa kurikkalaisten riesaksi. Melkoisella varmuudella tämä tyhmyys koituu kurikkalaisten tuhoksi. Viisasta syyttämättä jätettyjen luikureiden kannalta tämä yleinen järjettömyys toki on, mutta yhteiskunnalliset päätökset eivät kuulu sarjaan hyvä hallintotapa, mikäli näin järjettömästi kaadetaan paska sellaisten niskaan joilla ei ole mitään tekemistä rikolliselta haiskahtavan ahneuden kanssa.

18.9.2015 12:00  Rikollisia missä??

Onko jotain nyt jäänyt väliin??

Missä on rikoksia tehty. Onko jotaki tuomittu??

18.9.2015 12:08  Kuano

Mikäli joku yksityisessä yrityksessä olisi kavallettu väärin perustein tukirahoja, kuten tapahtui jakissa olisi korvaukset ja tuomiot olleet aivan toista luokkaa mitä tapahtui jakin kohdalla.
Tuomittuhan ei ole tosiaankaan ketään, eikä ketään tulla tuomitsemaankaan, sillä julkisella sektorilla tapahtuu ainostaan virheitä, jotka veronmaksajat maksavat. Rikoksia samassa tilanteessa tehdään ainoastaa yksityisissä yrityksissä.

18.9.2015 15:09  ja taas tyhjä arpa

Poliisin tulkinnan mukaan mitään rikosta ei ole tapahtunut jalasjärven ja kurikan virkamiesten toimesta.

Vielähän voi koittaa valittajat\kantelijat koittaa välillä kattoa peiliin. Kun vastapuoli on tähän mennessä kaikissa asiankäänteissä todettu syyttömäksi, niin voisikahan ongelma olla lopulta omassa erinomaisuudessaan.

Aika harva (1 tuhannesta?) osaa itsestään olla niin ylpeä ja varma omasta erinomaisuudestaan kuin eräät

18.9.2015 17:47  Kuano

Harvemmin poliisi jaksaa tämmöisistä kiinnostua, äkkiä joutuu saunakaveria tai jotain muuta tuttua kiusaamaan, niin ja vastassa on aina jonkin sortin virkamiehet, jotka saavat käytännössä häärätä miltei mielensä mukaan. Kuka sitä sitten viitsii sekaantua koko asiaan, kun aivan riittävästi ajellaan ilman turvavöitä, mikä puolestaan vaarantaa koko liikenteen, vaikkei sillä sitten tämän asian kanssa ole mitään tekemistäkään.
Olkoon, kun kerran ihmisillä vielä löytyy kykyä maksaa veroja, jolla saadaan masuun poliisien ja muiden virkamiesten palkat ja munimiset. Mikäli raha loppuu, niin otetaan velkaa, kyllä jälkipolvet maksaa, jos jaksaa.

18.9.2015 19:07  perästää kuuluu sanoi torvensoittaja!

Mikä on seuraava siirto?

Yleensä ku perästä kuuluu niin paska haisee. Ja tunnetusti mitä enemmän paskaa sörkkii niin sitä enemmän se haisee

19.9.2015 9:09  Korvallepäin

Mää luulen notta koko aijan jallujärvellä punnatahan uutta sontaagia, kyllä sitä siäpäin on kuulemma kuhinaa taloolla.

20.9.2015 16:22  Kurikkalaiset päättäjät tumput suorina !

Jalasjärviset elävät kuin viimeistä päivää, kaikki valmiiksi tänä vuonna, kaikki korjattava tänä vuonna, kaikki velaksi tänä vuonna, kaikki mulle ja heti.

21.9.2015 10:05  Kurikkalaiset päättäjät tumput suorina osa2

16.22 on aivan oikeassa, ei ole ollut osaamista puuttua asiaan. Sen sijaan ollaan yllättäen oltu jalasjärven puolella asioissa...

Mutta samaa saamattomuus on vaivannut Kurikan päättäjiä jo vuosikaudet. Ei ole saatu mistään päätöksiä, kaikki hankkeet on odotuksella Kurikassa.

21.9.2015 10:17  Kurikkalaiset päättäjät tumput suorina osa 3

Sellaisia päättäjiä kuin valitaan. On käsittämätöntä miten kovaäänisyys palkitaan vaaleissa vaikka ääni ja teot kuuluvat eri kehoihin.

21.9.2015 11:14  Ei voi luin ihmetellä !

Tumput suorina, osa 4. Miten kurikkalaiset päättäjät voivat hyväksyä tilanteen. Onko kysymys järjen juoksusta vai laiskuudesta vai mukavuudenhalusta vai ovatko kaikki tasapäisiä ja kukaan ei ota johtajuutta haltuun vai onko osa kokematonta ja silloin muiden vietävissä.

21.9.2015 20:29  Kurikkalaiset päättäjät tumput suorina FINAL PART

Eikö tavallinen kuntalainen äänestäjä tai blogilainen oikein ymmärrä mikä huijaus tässä on menossa?

Esimerkki 1:
Jalasjärven valtuusto on tehnyt päätöksen josta valitusoikeus hallinto-oikeuteen 30pv kuluessa. Valittaja tekee valituksen 5pv myöhässä, koska 30pv ei heille riittänyt. Hallinto-oikes teki sen mitä se voi tehdä laillisesti, eli jättää tutkimatta valituksen.
Kansalaistuomio: Huomionhakua lehtienpalstoilla ja ennenkaikkea julkisuustemppu joka ei johtanut muutokseen.

Esimerkki 2:
Kurikkalainen rivivaltuutettu tekee oikaisuvaatimuksen jalasjärvven kh:n päätöksestä. Kuntaliiton lakimiehen lausunnon mukaan kuntalaki ei mahdollista kurikkalaisen rivivaltuutetun valitusta Jalasjärven kh:n päätöksestä. Jalasjärven kh päätti olla siis käsittelemättä oikausuvaatimusta.
Kansalaistuomio: Huomionhakua lehtienpalstoilla ja ennenkaikkea turha julkisuustemppu joka ei johda muutokseen.

Onko oheinen toiminta pätevää politiikkaa?? Kyllä ne oikeat päätökset ja linjaukset on tehty jossain muualla kuin lehtien palstoilla. Ne joiden mielipide on jäänyt vähemmistöön huutaa nyt lehdissä ja tekee erilaisia valituksia jotta oma nimi säilyisi kuntalaisten huulilla.

Onneksi aika moni äänestäjä on jo tämän tajunnut, ja vaaleihinkin on aikaa enää vuoden päivät.

21.9.2015 22:33  Tietämättömät hölmöt

Nooh Kurikka on odotellut 30 vuotta massi täynnä jos jotain tehdään. Nyt JJ tyhjentää massia niin hölmönä Kurikkalaiset seuraa seinällä. Yritetään valittaakin mutta ei osata sitäkään. Voi poloisia.

21.9.2015 22:58  Kurikan kk vuoro kukoistaa

Yhteiseksi hyväksi tulee rakentaminen Jalasjärvellä. Jurvaankin on laitettu rahaa kehittämiseen ja hyvä niin. Viimeisenä tulee Kurikan keskustan infran jakoulujen rakentaminen. Iso velka voi viivästyttää näitä Kurikan hankkeita. 10 vuoden kuluttua lainojakin on jo lyhennetty.

22.9.2015 8:30  Kyllä minuakin naurattaisi jos joku maksaisi velkani !

Tänään Ilkassa: Yhtymävaltuuston avaaja Aulis Harju sivalsi kurikkalaisia ja samalla ilmoitti, että jalasjärvisiä naurattaa. Kyllä varmaan naurattaa kun saavat kipatuksi velkansa kurikkalaisille maksettavaksi. Kurikkalaiset ovat hänen mukaan valittaneet liikaa, eli Harjun ajatusten mukaan ilmeisesti demokratiaan ei kuulu oikaisut aivätkä valituksetkaan, jos osapuolena on Jalasjärvi. Harju "koulutti" näin kurikkalaisia kovalla kädellä. Mitä tekivät kurikkalaiset. Lehdessä en ainakaan huomannut, että kukaan kurikkalainen olisi puolustanut kurikkalaisia, eli edelleen "kyykyttäminen" saa jatkua sekä henkisesti, että taloudellisesti. Osoittaa melkoista avuttomuutta kurikkalaisilta.

22.9.2015 11:14  Kuano

Tässä selkiää taas vanha totuus, jottei ahneille saa koskaan antaa mitään, eikä olla missään tekemisissä.

22.9.2015 12:40  Nyt opitaan

Johtoryhmä on Laukaalla tutustumisretkellä. No sinne ehtii oikein hyvin, kun tuo kuntaliitos on niin, niin hyvässä mallissa.

22.9.2015 14:07  Stressaavaa !

Hyvä että tetkeillään. Raskasta se on ryhmätöitä yömyöhään, kylmä sauna ja huono ruoka ja litkujuomat.

22.9.2015 16:22  Kuano

"Joukkotappelu Oulun vastaanottokeskuksessa ? yhdelle vammoja teräaseesta, 5 otettu kiinni."
Iltasanomien mukaan kotouttaminen sujuu oulussa erittäin ripeästi ja mallikkaasti.

22.9.2015 18:24  ?!

Ja mitähän siellä Laukaassa on niin tärkeää nähtävää, jotta kaupungin väen piti sinne moneksi päiväksi lähteä? Sekö on sitä säästöä?

22.9.2015 19:08  Moralisti

Syyriassa Kuano yksi pommi surmaa n. 400 ihmistä.

22.9.2015 19:08  Moralisti

Syyriassa Kuano yksi pommi surmaa n. 400 ihmistä.

22.9.2015 19:23  Kuntaliitos

Voi valitusta, hölmö ei huomaa kun massi tyhjä. Kurikan 20 v riitely saa nolon lopun. Pukarit huutaa tuuleen.

22.9.2015 21:44  Juhani

Olen ollut kolmatta päivää sängynpohjalla ja ehtinyt pitkästä aikaa ajatella mitä voisi kirjoittaa. Tosi vakavia asioita hiukan leikkimielisesti esitettynä. Varmaan monen mielestä mautonta.

22.9.2015 22:43  Kuano

Moralisti on saanut selville tosi tson luvun yhden pommin uhreista, näkyy näitä silti riittävän suomeen asti kotoutumaan.

23.9.2015 7:12  Kaikkea eikä puoliakaan voi ymmärtää !!!!

Piispan asunto 900.000 euroa, eli 5,4 miljoonaa markkaa. Hulppea on, ei voi muuta sanoa. Täytyy vuokrankin olla melko korkea. Olisko se voitu rakentaa Lapualle, kun siellä sijaitsee tuomiokapituli, olisi yhteistyö ymmärtääkseni helpompaa kuin S:joelta käsin, tosin en kyllä tietenkään tiedä enkä ymmärrä piispan työn luonnetta, kun en ole koskaan "joutunut" asioimaan piispan kanssa, mikä tietysti on puute ja omaa heikkouttani. Näyttää uutisten mukaan kirkosta eroamiset lisääntyneet, mikä tietysti on kirkolle vahingoksi ja sinänsä iso menetys kirkolle.

23.9.2015 14:31  Voi voi Kurikan kokoomus, voi voi !

Pitäisikö Luopa-Opas liittää Jalasjärveen niin ovat tuon alueen luottamushenkilöt Jalasjärven lumoissa.

23.9.2015 15:10  kysyen

kurikan kokoomus veti tukipalvelut Jalasjärven kunnantalolle. Mitä vastaa yrittäjät Ala-Käkelä ja Isohella. Onnea vaan.

23.9.2015 15:18  Minne Jalasjärvelle

Onko Kurikkalaisilta unohtunut että tukipalvelut aloittaa uuden Kurikan alaisuudessa?? Sattumoisin taajamassa on vapaana siihen soveltuva koppero, eli vanha virastotalo. Kurikassa kuitenkin.

Ja mitä tulee Ala-Käkelään ja Isohellaan niin mitäs se tähän kuuluu

23.9.2015 15:51  Surku tulee ...

Voi kokoomus voi

23.9.2015 16:05  Typerä päätös

Kyllähän tukipalveluiden paikka olisi ollut jossakin välimaastossa, eli Kurikan keskustassa. Asioimisvälit muodostuvat nyt tosi pitkiksi, kun laskutus, kirjanpito, palkat, tietotekniikka ja eläkeasiointi aletaan hoitaa Jalasjärvellä.

23.9.2015 16:11  Kokoomuksen älyköt vauhdissa !

Typeryyden huippu Kurikan kokoomus. Tyhmyys korostuu, näitäkö pn meidän päättäjät, mitä vielä saamme kestää.

23.9.2015 17:44  Osmo

Se on tuo sähkö vikkelää kulkemaan. Kun vien Kittilässä roskapussin, tulee siitä lasku Inarista. Maksan sen Ruotsissa toimivaan pankkiin, joka tilittää sen Helsingin kautta Tornioon. Kai ne asiat nyt Jurva-Kurikka- Jalasjärvi akselilla kulkevat

23.9.2015 17:51  yhteisvaltuusto

Päättää yhdessä.

Enemmistö ratkaisee. Ei niitä päätöksiä yksin tee Matti ollila tai edes kurikan kokoomus.

Demokraattisesti valittu valtuusto, ja sen enemmistö päättää.

Nyt maksetaan rahoja siitä ettei saatu aikaiseksi rakentaa uutta kaupungintaloa jossa olisi ollut tiloja. Ja enää se ei kannata, seinäjoki kiitos tyhjää loputkin toimihenkilöt kurikasta

23.9.2015 19:29  kehitys

Vanhan Kurikan hölmöydet jatkuvat. Jurvan kunnantalo ei kelvannut arvoiseen käyttöön. Oma kunnantalo purettiin ja nyt siirretään toiminnot JJ lle. Voi elämän kevät näinkö suunnittelitte. Massi melkein tyhjä Kurikassa. Omaan kunnantaloon ei varaa. Tekijät esille. Ps hienosti hoitui JJn velkojen otto viime valtuustossa. Pientä hankaa vastaan tämän blogin kirjaltajalla.

23.9.2015 20:08  Paluu Ruotsiin

Osmo. ATK-asiantuntija ja tietotekniset laitteet eivät tule sähkönä vaan autolla. Laskutuksen siirtäminen sähkön päähän tarkoittaa sitä että niin kuin valtionyhtiöidenkin, niin Kurikankin laskutus hoidetaan 2020-luvulla Ruotsista suomalaisten ja kurikkalaisten työpaikkojen kustannuksella ruotsalaisen postin, ruotsalaisten servereiden, ruotsalaisen kuljetuksen, ruotsalaisen paperin ja ruotsalaisten kirjekuorien ja ruotsalaisten postimerkkien välityksellä.

23.9.2015 21:07  meni yli ymmärryksen

Kyllä nyt hommat hoituvat kun on valtuustossa oikein 6 varapuheenjohtajaa.

23.9.2015 21:32  VOIU ELÄMÄN KEVÄT MITÄ PÄÄTTÄJIÄ.

KUUSI VARAPUHEENJOHTAJAA , EI VOI OLLA TOTTA. NÄINKÖ VIISAS 0N MEIDÄN YHTYMÄVALTUUSTO.
EI MITÄÄN JÄRKEÄ , EI SITTEN HIVENTÄKÄÄN. TÄMÄHÄN ON AIVAN PELLEILYÄ KUNTALAISTEN KUSTANNUKSELLA, KUKA TAI KETKÄ TÄSÄ SIRKUSTA JOHTAVAT, LÄHTEKÄÄ NYT IHMEESSÄ SIELTÄ POIS, EIHÄN TEISTÄ OLE AIDANSEIPÄIKSIKÄÄN. NYT VOI KYLLÄ NAURAA JALASJÄRVISTEN MALLILLA.

23.9.2015 21:34  Herää uteliaisuus !

Voisiko joku kertoa kuka tämä yhtymävaltuuston avaaja ja puheejohtaja oikein on, huutelee rehellisyyden perään ja viljelee raamatunlauseita. Minkä ammatin edustaja näin viisas mies oikein on.

23.9.2015 21:36  Täysmokapäätös!

Sen minä ymmärrän, että jalasjärviset äänestivät palvelujen siirrosta sinne, mutta kurikkalaisia en ymmärrä. Läheskään kaikki ei toimi sähköisesti ja esimerkiksi Jurvan toisesta päästä ei kyllä tee mieli lähteä tekemään 150 km lenkkiä asioitaan hoitaakseen. Ja pitkä se on päivittäiseksi työmatkaksikin. Kun pitäjämme muodostuu nyt pitkäksi ja kapeaksi, luonteva paikka kaikille toiminnoille olisi ollut keskittää ne puoleen väliin Kurikan keskustaan. Ja kaikki toiminnot samaan, tai lähelle toisiaan, jottei ihmisten ja asioitten tarvitte hyppiä paikasta toiseen.

23.9.2015 22:58  kummallista ajattelua

Lehdessä sanottiin, että tukipalvelut eivät kosketa kuntalaisia, vaan ovat kaupungin sisäistä toimintaa varten. Hetkonen! Eivätkö laskujen saajat, laskuja kaupungille lähettävät ja palkansaajat ole kuntalaisia? Mitä he sitten ovat?

24.9.2015 0:34  Kuano

Mikäli joku saa päähänsä väittää, jotta kurikan päättäjät ovat kaikki tyynni ääliöitä. niin ei millään keksi perusteita väittää vastaan.

24.9.2015 8:24  no joo

Iltalehdesä eilen Nokian johtajaa verrattu Pohjois-Koreaan. Johtaminen tapahtui huutamalla. Empatiaa ei löytynyt ja keskijohdon / ylimmän johdon keskusteluyhteys poikki. Näin Nokialla. Mitä sanoo Kurikkalaiset

24.9.2015 11:34  Antura järvinen

23:34 Tiedoksi

Tämä yhtymä valtuuston avaaja on Jalaslärven entinen Kirkkoherra. Läänin rovasti ym.ym. kannattais vähän kuunnella mitä hän sanoo, myöskin Kurikkalaisten.
Tämän prosessin aikana on ainakin selvinnyt se että Jalasjärviset ja Kurikkalaiset EIVÄT OLE saman henkisiä, vaikka tätä liitosta sillä perusteltiin.

24.9.2015 11:45  Hyvä tietää, kiitoksia anturajärviselle.

Jaha ! Lehtien mukaan avaaja sivalteli kurikkalaisia, eli kovin on kristillistä tuomitsemists ja suvaitsevaista.

24.9.2015 12:44  Aulis Harju sivalsi karrikoiden tilannetta

Eikä suinkaan kurikkalaisia.

Toki ilkan toimittaja kirjoitti jutun niin että jutusta sai kuvan siitä että olisi vittuiltu.

Puhtaasti yritti keventää ilmapiiriä

24.9.2015 15:13  Outoa on !

Lehden varassa tässä ollaan. Ei kovin kristillistä eikä rakentavaa.

24.9.2015 15:19  Mahroton menestys /menetys

Onko kurikan riitelyllä yhteyttä Iltalehden kirjoitukseen. Kuinka moni riitelee loppujen lopuksi Kurikassa. Kurikan johtaminen on saman tahon alla ollut parikymmentä vuotta. Mitä on saatu aikaan ja nyt vielä annetaan säästöt pois. On siinä miehellä virka Rummukaisen sanoin.

24.9.2015 19:11  Sepe

Jokos Kurikka pian ottaa turvapaikanhakijaa? Hotelli Kurikkahan voisi olla oiva paikka?

24.9.2015 19:24  vastuunkantajat

Päätökset tällä viikolla. Kolme bussillista mahtuisi.

24.9.2015 19:55  Syytetäänkö pian ateismista?

Erityisen mauttomia olivat pappismiehen sivaltelut. Karrikointi sopii erityisen huonosti papilliseen suuhun. Kun siihen vielä lisää hurskastelua rehellisyydestä, ollaan aika kaukana totuudesta. Poliittinen silmä petti ja samalla pappi puhui joutavia.. Anteeksipyyntö kurikkalaisilta olisi paikallaan, mutta löytyykö nöyryyttä. Rehellisiä saa puhua sentään papinkin mielestä, mutta laillisuudesta ei kai niin väliä?

24.9.2015 20:09  Älkää ny viittikö

Valtuuston vanhin saa puhua jo ilman anteeksipyytelyjä. Tikusta saa aina asiaa jos niin haluaa.

24.9.2015 20:23  Tyyli pitää säilyä oppiarvosta riippumatta

Lehdestä luettuna puheenvuoro valtuuston avauksessa oli tökerö. Puheenjohtajan pitää valvoa että puheenvuorojen pitää pysyä asiassa ja olla asiallisia. Tämä ei oikeuta puheenjohtajaa itseään käyttäytymään asiattomasti. Puheenjohtajan moraalin pitää olla korkealla, eikä hänellä ole oikeutta olla loukkaava

24.9.2015 21:07  Samaa mieltä

Odotetaan näiltä senioreilta tyyliä ja kykyä jättäytyä päivänpoliittisten ristriitojen ulkopuolelle.

"Kunnallismies kutyymiä"

Nyt ei tainnut löyttyä tätä laatua.

Outoa puolustelua, että valtuuston vanhimman pitäisi saada puhua mitä ja miten sattuu, ilman kritiikiä. Hänenhän tulisi toimia esikuvana.

Valitettavasti Jalasjärvellä kirkonmiehetkin näkyvät katkeroituneen.

Mistähän syystä. Siksikö, kun löydettiin vapaehtoiseti Kurikasta maksaja ahneudesta menetetyille miljoonille.
Tämäkään ei riittänyt. Pantiin yksipuolisesti oman käden oikeudella haisemaan yhteistä varallisuutta moninkertaisesti (toistakymmentä extramiljoonaa) sovittuun nähden.

On siinä syytä kerrakseen sivallella?

24.9.2015 21:43  lisää ivaa

Sivaltelija osallistui Jalasjärven kapellimestari Hirsimäen johtaman orkesterin naurunpyrskähdyskonserttiin, jonka ainoa seuraus oli Latikan lähtö loukkaantuneena väärästä arvostelusta.

24.9.2015 22:14  latikka lähdällä ja naurulla ei mitään yhteyttä

Kyllä lähtö johtui siitä että hänet kutsuttin johtaja kisaan antamaan suostumuksensa...

Silti vain 1 pyytäjistä äänesti latikkaa.

Tästä on jo tiedossa lähdln taustat ja nimet. Ennen seuraavia vaaleja julkaistaan

24.9.2015 23:57  EHDOTUS!

Ehdotan Kurikan lakkitehtaalle vastaanottokeskusta. Ihmiset saa apua ja isot vuokratulot upean ja kestävän kiinteistön ylläpitokulujen kattamiseen. Tiedä vaikka saisi nykyinen yrittäjä työvoimaakin siitä!

Ottakaa joku omistajan tunteva yhteyttä.

Rohkeutta!

25.9.2015 7:57  Auktoriteetti on puhunut, kyykkyyn kurikkalaiset, jos ette jo siellä ole !

Tuomiopasuuna on soinut yhtymävaltuuston kokouksessa, nöyrtykää kurikkalaiset.

25.9.2015 8:01  Ihmettelen "ampujaa" !

"Ammuttu nuoli ei palaa "

25.9.2015 8:08  Äkkilähtö

Onhan sitä nyt ennenkin viranhaltijoilta suostumusta pyydetty, eikä sen takia yleensä ole irtisanouduttu, jos ei ole tullut valituksi. Pyytäminen kisaan ei tarkoita varmaa valintaa. Vaali on vaali ja siinä voi käydä miten tahansa. Tulokseen vaikuttaa monet asiat: arvioidut mahdollisuudet, vaikutelma haastattelujen perusteella, valitsijoiden odotukset ja mieltymykset jne.

25.9.2015 12:03  Kunta hunningolla

Yhtälailla niin Ilkassa kuin näissä blogikommenteissa keskustelu pyörii henkilöissä ja heidän napojensa ympärillä. Kuka on monentenakin varapuheenjohtajana, miten yks sun toinenkin availee suutaan miettien vain äänestäjäkarjaa ja seuraavia kuntavaaleja, kaikki päätökset syntyvät henkilökohtaiseen laskelmointiin perustuvissa klikeissä. Ilman asiallista valmistelua.

Kurikan tulevaisuus ei näytä kiinnostavan sen paremmin virkamiehiä kuin johtavia luottamushenkilöitäkään. Kaikki pelaavat vain omaa pientä totunnaista peliään.

Riesana on vain yksi inhottava asioista muistutteleva foorumi.Tältä se monesti tuntuu. Kaikkiko olisi hyvin ilman tätä blogia?

25.9.2015 12:07  Mistä erotuomari?

Pelikentältä tämä touhu on kyllä vuosia näyttänyt

25.9.2015 12:11  Kuano

Kurikan päättäjät ovat saaneet aikaan sellaisen tilanteen, jotta tavallisen kurikkalaisen osaksi on jäänyt paskahyysin kynnysmattona oleminen. Huonommaksi voi mennä ainoastaan sillä, kun naapurin sekarotuinen koira tulee hinkkaamaan mattoon persettään.

25.9.2015 14:51  en syyllistäisi kurika kaikkia päättäjiä

Kurikan päätöksentekojärjestelmään on pesiytynyt syöpä, joka pilaa koko järjestelmän. EI vika kuitenkaan ok kaikkien.

Varmaan olisi ollut halua tehdä päätöksiä, mutta asioita on kaadettu milloin minkä syyn takia. Ja tätä valmistelytyön tuhoamista ja mitättömäksi tekemistä on ajettu samasta suuntaa vuosia.

Yleensä syöpä hoidetaan pois. Tässä tapauksessa syöpää hoidetaan äänestämällä kunnallisvaaleissa

25.9.2015 15:45  tuomari

Potilas vain ehtii kuolla sitä ennen.
Näin koko Eu- suomelle käy.

25.9.2015 20:58  Joskus voisi myöntää olleensa totaalisen väärässä!

Poliittisesta vastuusta puhutaan usein ja useimmiten sitä vaaditaan toisilta. Harvoin sellaista kuitenkaan löytyy, ei ainakaan Suomessa tai Kurikassa.

Nythän kaikille on konkretisoitunut se, että kuntaliitoksesta Jalasjärven kanssa ei koidu kuin suurta vahinkoa. Vahinko on tässätapauksessa sekä taloudellista että myös imagollista.

Päätöstä kuntaliitokseen Kurikassa ajoi voimakkaasti tietyt, jotka nyt piiloutuvat pykälien taakse.

Suoraselkäisimpiä näyttävät olevan ne , jotka vastustivat aikoinaan liitosta, mutta nyt liitoksen toteuduttua, seisovat liitoksen takana ja katsovat eteenpäin.

Joskus nurinan voisi lopettaa ja oppia virheistä. Varmistaa tulevien päätösten oikeudenmukaisuus ja laillisuus. Kaikkien päämääränä tuli olla menestyvä Kurikka.

25.9.2015 22:30  Korvallenpäin

Jopah ny on kummaalua tuo erelline höpötys. Janusnaamasen puheeta veikkaan, käännetän oma pyrky toisen vijaksi ja kokemuksen varmuurella jepetetähän. Kyllä nää jallujärven veijarit osaa mutta saas ny nähärä....

26.9.2015 10:04  uuden kurikan nimeksi sopisi paremmin

Karikko


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini