Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Kaikki kaikessa

Maanantai 15.6.2015 klo 7:07


Yksin ei saa unta

 

Jokaisella on paljon sisällään sellaista, mitä ei voi ääneen sanoa.

Väsyneenä tulee työstä, uupuneena aamuyöstä. Ei aina uni tule silloin.

Unessa saisi olla hetken poissa tästä kaikesta, vaan ei se lohtu saavu.

Tuska peitetään näyttelemällä vahvaa, sellaista joka ei tarvitse muita.

Se ei onnistu meiltä heikoilta.

Me tarvitsemme yhteyden, tarvitsemme toisen ihmisen läheisyyden.

 

 Totuuden sanominen ei ole riidan kylvämistä

 

Heikot väittävät toistuvasti, että asioita ei saa tuoda julki, "riidat pitäisi selvitellä keskenään sisäpiireissä".

Minusta se on heikon ihmisen puhetta.

Tosiasiat on otettava niin, kuinka ne ovat. Viestinviejää ja tuojaa  ei ole syytä ampua.

Totuus palkitsee lopulta aina, sen sanominen osoittaa rohkeutta.

Kiitos Margit ja Olli.  

JK-hallinto on nyt täysin sekaisin

 

JK-yhdistymishallitukselle on tiistaina 16.6 tulossa seuraava ehdotus:

” Yhdistymishallitus päättää, että uusi Kurikka ottaa vastattavakseen KOy Jalasjärven vuokrataloille enintään 5.000.0000 euron lainan takauksen 1.1.2016 alkaen ja esittää asian edelleen yhdistymisvaltuustolle.”

Tuo päätös merkitsee sitä, että yhdistymisvaltuusto on puun kuoren välissä jos ja kun asiaa käsitellään.

Mitä tapahtuu, kun Jalasjärvi on tuon takauksen jo antanut vuoden 2015 osalta ja haluaa siirtää sen uuden Kurikan vastattavaksi 1.1.2016 alkaen?

Mitä jos jatkotakausta ei tule?

Yhdistymissopimus edellytti yhteistä päätöstä, niin kuin VVM:n kuntarakennelain valmistelija yksiselitteisesti toteaa lausunnossaan (lausunto on oheistettu tämän jutun lopussa.  

Nyt on käymässä juuri niin järkyttävästi, kuin on pelätty.

Lopunajan saalistuksen merkeissä Jalasjärven johtotroikka on kaatamassa 5 miljoonan vastuut uuden Kurikan niskoille ilman ettei nykyKurikalla ole asiaan nokan kopauttamista.

Mielenkiintoinen kysymys on:  Kuka johtaa Kurikkaa nyt? Johtamistavat ovat suoraan sanoen vastuuttomia ja todennäköisesti laittomia.

Yhdisiymishallitus on vastuullisella paikalla. Myös sitä koskevat virkasäännökset.

Ikäviä tilanteita syntyy, jos joku katsoo asiakseen tehdä oikaisuvaatimuksia tulevan takauspäätöksen suhteen.

Hoivakodin rahoitus voi jäädä roikkumaan ilmaan ehkä vuosiksi.  

Jalasjärven vuokratalon hallituksen housuissa ei ole kovin innostavaa varmaan nyt istua. Vastuut kaatuvat heidän päälleen viime kädessä. Miksi piti mennä kiirehtimään urakkasopimusten kanssa?

dscn0645.jpg

"Kaikki aina kaikessa". Se on se sanayhdistelmä. Kaikki vaikuttaa aina kaikkeen. Nyt väkisin tehdyt päätökset yhdistymis-sopimusta ja toista osapuolta kunnioittamatta johtavat väistämättä isoihin ongelmiin. Ensijaisessa vastuussa asioiden solmuun menosta ovat tietenkin johtavat virkamiehet. Olisiko jo aika tuulettaa hiukan rajumminkin. Vaikka kuntarakennelain noudattamatta jättämisestä ei ole kunnalle taloudellisia sanktioita on kuitenkin jäljellä virkamiesten virkavastuu. Kannattaisiko tutkia onko lakeja noudatettu.

Oheistan tässä VVM:n kuntarakennelakia valmistelleen henkilön, Anu Hernesmaan käsityksen, johon joudun viitata useissa asiayhteyksissä.

Kuntarakennelain 31 §:n mukaan kuntien yhdistymistä koskevan valtioneuvoston päätöksen tekemisen jälkeen yhdistyvän kunnan viranomainen ei saa päättää asioista, joilla olisi merkittäviä uutta kuntaa sitovia vaikutuksia ja joista päättäminen olisi yhdistymissopimuksen tarkoituksen vastaista. Säännöksen perustelujen mukaan tämän tarkoituksena on rajoittaa yhdistyvän kunnan viranomaisen toimivaltaa sellaisissa luonteeltaan periaatteellisissa, uusissa tai laajakantoisissa asioissa, joista päättämisen olisi katsottava kuuluvan uudelle kunnalle. Tällaisina voitaisiin pitää esimerkiksi päätöksiä, joilla on pitkäaikaisia vaikutuksia uuden kunnan talouteen.
Uutta kuntaa koskevista asioista päätetään siis yhdistymishallituksessa ja yhdistetyssä valtuustossa, ei yhdistyvien kuntien omissa valtuustoissa. Yhdistymishallitus vastaa yhdistymissopimuksen toimeenpanosta ja huolehtii uuden kunnan toiminnan ja hallinnon järjestämisen valmistelusta. Ylintä päätösvaltaa uutta kuntaa koskevissa kysymyksissä käyttää yhteisvaltuusto. Lain 27 §:n 1 momentin mukaan jos yhdistyvät kunnat ovat sopineet yhteisvaltuuston muodostamisesta (kuten on sovittu Kurikan ja Jalasjärven yhdistymissopimuksessa), yhteisvaltuuston toimikausi alkaa valtioneuvoston päätettyä kuntajaon muuttamisesta. (Tämä tapahtui siis jo kesäkuussa 2014, yli vuosi sitten (kirjoittajan huomautus)).


Kommentit

15.6.2015 10:36  kuka paras?

On outoa ja erikoista touhua Jalasjärvellä. Kuka näistä toimista vastaa siellä? Luukko vai Hirsimäki?

15.6.2015 11:18  uunoa jaarittelua

Eihän ne vastuut mitään paina! Velka on kunnan omistamalla yhtiöllä.

Laina on myönnetty kuntarahooitukselta, joka on tutkinut lainan myöntämisen laillisuuden. Oli ao kunnan valtuuston lainatakaus. Kaikki siis ok. Lainaa tarvittiin jikn tarvitsemaan kiinteistöön, eli vuokralainenkin on varma.

Halusi sitä tai ei, niin juna meni jo

15.6.2015 16:25  alyn jättiläisiä

Eivät tosiaan tunnu vastuut painavan yhtään ketään. Ei ihme jos veroprosentit huitelevat 22:ta. Hienoa on, että joku tajuaa, joka ei ymmärrä :-)

15.6.2015 17:01  kurikan veroprosentti ollut vuosia alle 20%

Mut sillä on sitten kuntalaisille viimeaikoina saavutettu?

Ensinnäkin ylimitoitettu käyttötalous.
Toiseksi pelkästään torpattuja hankkeita. Ei näy kaupallista keskittymää magneetis, ei näy kaupungintaloa, ei vieläkään uusia tiloja lukiolla, ei energiahanketta, ei mitään kehitystä

Sen sijaan on menetetty oppilaitospaikkoja jurvassa, ruukki on käytännössä laittanut pillit pussiin, ja keskellä kaupunkia on julmetun ruma hiekkalaatikko. Ja onhan sitä päätetty purkaa kerrostalojakin.

Lisäksi tietenkin on oltu maakunnan suurimpia muuttotappio kuntia.

Jatkuvaa tappelua (sanansaattamista) sen sijaan on ollut luettavissa lehdistä jatkuvasti. Milloin on tapeltu tytäryhtiön johtajavalinnoista, tai omista investointirahoista, ja osakemiljoonistakin on nahisteltu jne. On ehditty haukkua tyrväinen alimpaan kastiin, Jalasjärvi liitospaperiakin ymmärtää vain muutama valittu kurikassa, eikä lakimiehet osaa "tulkita" Niinkuin olisi tarve.

Siinä kaikki mistä kurikan voi sanoa tunnettavan tänä päivänä. Ei ihme ettei matala veroprosentti ole houkutellut kuntaan muuttovoittoa.

15.6.2015 18:10  Kurikkalaisia turha osoitella

Ainakaan näistä viimeaikaisista Jalasjärven investoinneista ei kannata osoitela Kurikkaan päin, saatika etsiskellä syyllisiä, jos kaupunginjohtaja jätetään pois luvuista.

Jalasjärviset vain näyttävät toimivan mistään mitään välittämättä. Taitaa olla tuon vukrataloyhtiön hallituksella lompsat kunnossa, kun ovat käynnistäneet urakat omapäisesti, ilman etukäteistä rahoitusta.

15.6.2015 18:46  Mitä siitä sitten jää maksettavaa omasta lompsasta??

Laina maksetaan takaisin vuokrataloyhtiön saamilla vuokratuloilla. Ei siinä mitään sen kummempia maksuja tule vuokrataloyhtiön hallitukselle maksettavaksi. Laina on myönnetty heti kun takaus saavutti lainvoiman. Eli rahat on jo, eikä niitä enää tarvi mistään anella.

Jikky on jo aiemmin sitoutunut hankkeeseen. Ei siis tarvita enää edes jik johtokunnan vuokrasitoumusta edes, josta joku voisi taas valittaa. Eihän jik ole koko historiansa aikana tehnyt ainoatakaan muuta vuokrasitoumusta johtokunnassa asti.

15.6.2015 18:53  Näinkö luettava?

Onko blogistin tekstiä luettava ja ymmärrettävä niin, että jo lähes vuosi sitten toimikautensa aloittanut kuntien yhteinen ylin päättävä elin ei ole edes aloittanut toimintaansa?

15.6.2015 19:19  MS

Tehostetun palveluasumisewn yksikössä asukkaat maksaa vuokran jota Kela tukee . JIK tuottaa palvelun osoittamilleen asukkaille.
Taloudellista riskiä ei hankkeessa ole omistajalle jonka asiaa tuntevat kyllä tietävät mutta ohittavat sujuvasti.
Vaihtoehto on että asukkaat osoitetaan palvelusetelillä yksityisille toimijoille.

15.6.2015 20:09  Nyt on kysymys investoinnin aloituksesta

Nyt on vain yksinkertaisesti kysymys siitä,että Jalasjärviset ovat käynnistäneet rakennushankkeen ilman päättävän tahon päätöksiä rakentamisesta ja sen rahoituksesta. Ei muusta.
Kaiketi tällaisen päätöksen tehneet vastaavat lompsallaan tekemisistää ja sitoumuksistaan mm. urakoitsijan suuntaan. Mihin tässä kurikkalaisia tarvitaan?

Kurikkalaisten ei kannata rientää hätiin, kun tuolla edellä olevien kommenttienkin mukaan mennään ilmeisesti jalasjärvisten oppien mukaan. Antaa Jalasjärvisten hoidella nämä laittomat hommansa loppuun ihan itsekseen.

15.6.2015 20:30  laiton on laiton

Laiton on laiton vaikka voissa paistais. Näin on nyt tehty Jjärven johtokolmikon toimin. josita ainakin yksi on monella tuolilla istuja.

15.6.2015 23:24  Ei voi ku ihmetellä!

Kaikki nämä tapahtumat oli odotettavissa, vain naiivit uskoivat liitoksen olevan ruusuilla tanssimista.
Nyt nämä suurimmat liitosuskovaiset itkevät blokeissa ja lehtien palstoilla suurista vääryyksistä. Huhhuh!

16.6.2015 0:03  Jalasjärvisten logiikka hakusessa

Jalajärviset olette hakeneet tukea näkemyksellenne, että tämän KOy:n investointeja ei tarvitsisi lukea mukaan kunnan investointeihin. Olette selittäneet, että lainatkin ottaa KOy eikä kunta, jolloin niitäkään ei pitäisi sekoittaa kunnan vastuisiin. No, jos kerran on näin niin, miksi sitten sotkette kuntia takauksineen tähän soppaan? Miksi ette hoitele rakentamista ja rahoituksia siellä yhtiössä, kun sillä ei kerran ole mitään tekemistä kunnan talouden kanssa?
Vai tuliko jossain kohtaa oikosulku ja nyt tenkkapoo, eikä se menekkään, niin kuin olette selittäneet?
Oliskohan nyt vihdoin aika tunnustaa nuo tahalliset vedätysyritykset ja aloittaa alusta puhtaalta pöydältä, jos sellaista nyt Jalasjärveltä kaiken jälkeen enää löytyy.

16.6.2015 10:45  Jalasjärviset menkööt omille teilleen

Kuntaliitos purkuun. Heti.
Jalasjärvisten toiminta on osoittanut, ettei heistä ole kumppaniksi. Jatkakoot rumbaansa ilman kurikkalaisia.

16.6.2015 11:35  Jalasjärvi ruotuun !

Onko niin, että Jalasjärven johto ei vieläkään usko kuntaliitokseen Kurikan kanssa. Haluaako J:järven johto edelleen liitosta S:joen kanssa, sieltä saisitte todella kylmää kyytiä. Toiminta J:järvellä kuvaa tilannetta, jossa mitään liitosta ei olisikaan.

16.6.2015 18:31  röyhkeys vailla vertaa...

Jalasjärviset pitävät huomenna kunnanhallituksen kokouksen, jossa aikovat antaa takausesityksen valtuustolle viikon päästä. 3,5 miljoonan takaus annetaan pikavauhtia kuntakapiteelille, joka rakennuttaa saman tien päiväkodin Jalasjärvenkylän keskustaan. Sama takaus annetaan tiedoksi ja vastattavaksi Kurikalle kylmän röyhkeästi. Tämä teko on kyllä yliveto ja saa suupielet messingille. Mitä tekevät Kurikan kaupunginvaltuusto ja hallitus, kun muutamapetturi tekee mitä haluaa. Mikä on persujen kanta tällaiseen taloudenhoitoon? tÄLLAISTA KUNTAJOHTAJAA VIELÄ kURIKAN KOKOOMUS HAKEE kURIKKAAN . Onnea vaan kykypuolueen onnistuneelle toiminnalle.

16.6.2015 18:51  Yksinkertaista

Osalla Kurikan KH:n jäsenistä näkyy olevan mielessään vain etukäteinen suosion kalastelu tulevia valintoja elätellen jalasjärvisiltä. Ällöttävää, Röyhkeää äänestäjien aliarviointia. Petos omia äänestäjiä kohtaan. Jos tämä omien etujen tavoittelu jatkuu loppuun saakka, tätä kurikkalaiset äänestäjät tuskin unohtavat seuraaviin vaaleihin mennessä. Olisi siinä jalsjärvisillä ja seinäjokisilla naurussaan pitelemistä. Tulisi vedettyä Kurikan kolloja oikein kunnolla retkuun.
Kurikkalaisilta miljoonalunnaat ja ilkunnat kaupan päälle.

16.6.2015 20:31  Kuka pettää

Ala-Käkelä Liisa ja Persut osin ovat pettureita. Riippi ja varpula. Saarakkala on jo tietoinen.

16.6.2015 20:48  Hyvää Jussia

Nyt on Jalasjärven kunnanhallitus Luukon johdolla laittanut uuden Kurikan rahoja haisemaan Kurikan kahden vuoden osinkojen edestä vajaassa puolessa vuodessa. Saarakkala, Mäki, Mukkala kaupunginhallitus, kukaan ei pane kuinkaan eikä voi mitään. Kuka puolustaa uuden Kurikan taloutta? Tyrväinen on lähtenyt pakoon lomalle ja hallinto on kyvytön hoitamaan asioita. Nyt pitää jo hallitusta vaihtaa..

16.6.2015 21:01  ??? 20:31

Tässäkö oli tämä petturikaarti?

Liisako on keulilla?

16.6.2015 21:55  kurikkalainen ajatustapa paistaa!

Sivusta on helppo seurata, ja en ota kantaa jalasjärvisten tekemiseen, mutta ihmetyttää tämä tämänpäiväinen kirjoittelu.

Demokraattisesti valitut kurikkalaiset päättäjät on heti pettureita jos ei tanssi blogistin lauluja.

16.6.2015 22:06  kurikkalainen ajattelutapa

Onko tässä nyt kyse blogistin lauluista vai onko kyse Kurikan varojen tärväämisestä? Demokraattisesti valituista päättäjistä näyttää joku sortuvan konkurssin ja tuhlailun tielle. 15-20 miljoonaa euroa pannaan Jalasjärven kylän investopinteihin samaan aikaan kun sote-menot nollataan. On mieluisaa olla Blogistin laulujen takana, kun vanhuksista ja sairaista huolehditaan ennen kerskarakentamista.

16.6.2015 23:05  En ota kantaa, mutta ...

Varsinainen velikulta, 21:55.

.... en ota kantaa jalasjärvisten tekemisiin.....

Näet kuitenkin moitittavaa paistetta pelkissä kurikkalaisia puoltavissa kirjoituksissa.

.... että tällaista sakkia täällä.

17.6.2015 0:15  viel ropsun syöjä

Hei mihin kurikka kylvi rahaa ,paskaputkeen,jurvaan perkeleesti ja paljon muuhun paskaan,ottakaa nyt vain lusikka kauniiseen käteen te muutamat sontijat ja lakatkaa veivaamasta tätä sontaa..Ruvetaan tekemään uutta isoa kropsu pitäjää kun siihen niin halusitte lujaa mennä.

17.6.2015 8:02  On tämä aivan "hullua" !

Onko enää yhtäkään Kurikan puoltajaa, jolla olisi asemansa perusteella mahdollisuus hoitaaq Kurikankin asioita. Edellä luetellaan Saarakkala, Mäki jaq Mukkala. Kovia tappeja kaikki ja kovilla paikoilla. Kyllä vähitellen odotellaan ulostuloja Kurikan talouden puolesta. Ovatko he edellämainitut ja missä luuraa kokoomus. Ei tätä millään voi ymmärtää, että Kurikan kassan päälle lastataan miljoonakaupalla velkoja. Ovatko J:järviset aivan seonneet, ja jos ovat, niin miksei Kurikan edustajat vedä henkiä sisään ja pane asioita kuntoon. Ajatelkaa, melkein puolivuotta on vielä aikaa J:järvisten huseerata meidän maksettavaviksi. Tämä on niin "hullua" ettei sitä millään voi ymmärtää, eikä sitäkään, että Kurikan edustajat vain katsovat tekemättä mitään.

17.6.2015 8:32  Vieläkö jotakin keksitään Kurikkalaisten riesaksi.

"Hullujengikö" huseeraa !!!! Antakaa J:järvisten mennä menojaan, eli kuntaliitos nopeasti purkuun, ei ole enää sama J:järvi, joka aikoinaan liittyi Kurikkaan. Purkuedellytykset ovat varmasti olemassa, eihän tätä kestä mikään kunta. Pahinta on, että kurikkalaiset seisovat tumput suorina, voi, voi. Kokouspalkkioiden eteen pitää jotakin tehdäkin, tekemisen oaikka oli ja meni eikä kukaan ilmeisesti yritä mitään, luovutusvoitto ja valkoinen pyyhe kehään on lentänyt. Voi avuttomuutta, voi.

17.6.2015 9:31  tapani latikka ei halua nimeään julkisuuteen

Silti se on jo kurikan kaupunginhallituksen pöytäkirjassa näkyvillä.

Hyvin hoidettu, kuka lie tyrinyt

17.6.2015 9:31  tapani latikka ei halua nimeään julkisuuteen

Silti se on jo kurikan kaupunginhallituksen pöytäkirjassa näkyvillä.

Hyvin hoidettu, kuka lie tyrinyt

17.6.2015 10:14  kertokaa

Kuntarakennelain 31 §
Onko tällä mitään painoarvoa?

17.6.2015 10:33  kerron

kerro kerro kuvastin .....MITÄ Häh ei oo!

17.6.2015 11:33  Kyllä ja ei (10:14)

Tietenkin pykälällä on painoarvoa ja se on tarkoitettu noudatettavaksi.

Kuitenkin, jos toimitaan toisin ja tähän ei kukaan puutu, jää pykälä merkityksettömäksi ja pykälänvastaiset päätöksetkin voivat saada lainvoiman.

17.6.2015 11:44  kertokaa

Kenen tähän pitäisi puuttua?

17.6.2015 12:01  Näin

Kurikan kaupunginhallitus on temppelin harjalla...

17.6.2015 12:11  Kerrotaan

Velvollisuus puuttumiseen on vastuullisilla viranhaltijoilla ja luottamuselimillä, sekä oikeus kuntalainmukaisilla kunnallisvalitukseen oikeuttavilla. Kuntaliitostilanteessa kuntalaisvalitusoikeus on myös toisen kunnan asukkaalla silloin, kun toisen kunnan päätöksen vaikutukset ulottuvat toisen kunnan asukkaisiin. Tämä koskeevaltioneuvoston vahvistamisen jälkeisiä päätöksia ennen kuntien varsinaista yhdistymistä.Esimerkkinä valitusaiheesta käy kuntarakennelain 31§:n mukaisia asioita koskevat toisen kunnan päätökset.

17.6.2015 12:36  Ei vara venettä kaada

Rakennusurakoita koskevien Yleisten Sopimusehtojen mukaan osapuolten edellytetään toimivan kaikin tavoin uhkaavan vahingon haittojen rajoittamiseksi.
Jalasjärven terveysaseman urakoitsijana keskeyttäisin työt välittömäst tällä perusteella rajatakseni mahdollisen vahingon siinä tapauksessa, että hankkeen taustalla oleviin päätöksiin kohdistuvat valitukset ja tutkintapyynnöt johtavat tehtyjen päätösten uuteen käsittelyyn.

17.6.2015 13:42  Kaikki mopen puohon

Jalasjärven kunnanhallitus järjestänee tänään kokouksen päättääkseen esittää valtuustolle takauksen myöntämistä päiväkodin rakentamista varten. Netissä ei Jalasjärvi sivuilla puhuta kuin kokouksesta 29.06.15? Onko siis kyseessä salainen kokous? Ehdotetaan rakennettavaksi 3,5 miljoonan päiväkoti. Aiempi kustannusarvio oli 2,5 miljoonaa.
Kyllä rahaa åpiisaa. Suunnitelmat on tehty salauksessa , maksanee 200 tuhatta euroa.
Kuinka kauan tätä peliä katellaan. Kyllä magneetit ja muut kehityshankkeet jäävät nyt haaveeksi.

17.6.2015 13:44  ei vara venettä 2

Sanoisin samaa Iloniemen rakentamisesta kuin12:36

17.6.2015 14:50  Väärä suunta

Kuka näitä Mangneetti kauppa keskuksia tarvitsee,
ei ainakaan me Jalasjärviset.

17.6.2015 14:57  ???

öö kuka niitä hoivakoteja ja lastentarhoja.

17.6.2015 15:55  Huiskin haiskin koko hallinto......

Vuonna 2015 käydään valtavaa viidakkosotaa Kurikan ja Jalasjärven välillä. Kurikka ei edes yritä puolustautua, onko tieto ja osaaminen loppunut tyystin Kurikasta. Komeita titteleitä on kaupungintalo pullollaan, on johtajia ja päälliköitä, on puheenjohtajia pilvin pimein, missä ne ovat kun pitäisi toimia, missä organisaatio lymyilee, missä puheenjohtajat syövät pitkiä lounaitaan, missä on Kurikan edunvalvonta, missä huseeraa kykypuolue ja perussuomalaiset. Tähän on kestämätön tilanne, pyytäkää edes vapautusta tehtävistänne, kyllä kai te senverran osaatte.

17.6.2015 16:24  juha luukko pyydetty kaupunginnjohtajaksi

No niin tulihan se julkistus.

Kurikan terävin poliittinen johto haluaa Luukosta uudenpomon. Pelkästään ansiolistojen perusteella täysin ylivertainen

Kyllä nyt naurattaa.

17.6.2015 17:43  Kuano

Vaikea sanoa, jotta mitä kurikan päättäjille on syötetetty, sillä normaali ihminen ei käyttäydy jatkuvasti, kuin elokuvan zompi.

17.6.2015 21:00  Kurikkako pyytelee....????????

Pyydetty ?????

17.6.2015 21:24  kysyn

Mikä on Kurikan terävin poliittinen johto? Vanhinko vai väsynein?

18.6.2015 10:50  J. Varpula

Jotain rajaa toivoisi 16.06. 20.31 teksteihin, en ole osallistunut yhdistymishallituksen kokoukseen kertaakaan tähän mennessä!
Kehottaisin kyllä yleisemminkin palauttamaan mieliin, mikä olikaan taho , joka ponnekkaimmin vaati aikanaan kuntaliitosta JJ:n kanssa niin, että näihin kinkereihin osallistuneet kuulijat, jopa kolmanteen penkkiriviin saakka olivat naamanpesun tarpeessa!

Sanottiin, että n. 50 M?:n myötäjäisinä tuleva velka on vain rahaa , lukuja jotka talousjohtaja Latikka oli pistetty fiktiivisesti esittämään muutaman lähivuoden periodilla lähes siedettäviltä. Sanottiin että kysymys liitoksessa on paljon korkeammista asioista kuin rahasta. Kuvitteellisesti uskoteltiin Soten ratkeavan kohdaltamme parhain päin vain ja ainoastaan kuntaliitoksella JJ:n kanssa.
Epäilijät pyrittiin lynttäämään armotta, sanottiin, että eivät ymmärrä asioista mitään ja ovat jo sinänsä "jäävejä" näin korkeata osaamista vaativaan keskusteluun.
Noihin aikoihin jonkun toimesta tässä blogissa epäiltiin ja ihmeteltiinkin melkeinpä aiheesta, "kuinka koko maakunnan soteosaaminen on voinutkin rikastua vain yhteen värjättyyn päähän". Mitä ilmeisintä on, että sama harha johti uskollisten opetuslastensa myötävaikuttamana Kurikan ja Jalasjärven liitospäätökseen!

Ei auttanut realistiset näkemykset, että liitos aiheuttaa 5-10 vuoden sopeutumisjakson, jonka aikana strategiset kehitystavoitteet on pääsääntöisesti sivuun työnnettynä, tosin Kurikassa ne on ollut siellä jo kauan, ellei peräti aina!
Miksi siis samat tahot, jotka runnoivat liitospäätöksen läpi sanoen, että velat on marginaalikysymys muihin saavutettavissa oleviin asioihin, puhuvat kuitenkin nyt vain rahasta, kiistanalaisten summien ollessa kokonaisuuteen nähden vähäisiä, vaikkakin sinänsä suuria!
Tuossa blogin alkuteksteissä oli otteita kuntarakennelaista, jossa tuli esiin, että korkein päättävä elin on yhdistymisvaltuusto, jos sellainen on päätetty muodostaa ja että kaikki uutta yhteistä kuntaa merkittävästi koskevat asiat tulisi päättää täällä.
Olen samoilla linjoilla blogistin kanssa siitä, jotta on jokseenkin erikoista kun yhdistymisvaltuustoa ei ole kutsuttu koolle, on syntynyt myös epäily, olisiko Kurikan kaupunginhallituksen puheenjohtaja, joka on myös yhdistymishallituksen pj, mahdollisesti välttänyt koolle kutsumista vaikkapa siksi, jotta saattaisi olla muitakin asioita, kuten esimerkiksi juuri tämä Kurikan kaupunginjohtajan valinta, jotka loogisesti olisi luokiteltavissa uuden yhdistyneen kaupungin tulevaisuuden kannalta niin merkittäväksi, jotta ne tulisi käsitellä yhdistymisvaltuustossa!?
Tässä lopussa oleva ei ole kannanotto, ainoastaan pohdiskelua tilanteesta!

18.6.2015 11:41  Kun vastuulliset eivät kanna vastuutaan ......

Kun vastuutehtäviin valitut eivät kanna vastuutaan huolehtimalla tehtävistään, menevät asiat omalla painollaan omia latujaan. Aivan kuten Kurikassa on tapahtunut nykyisten luottamusmiespuheenjohtajiston ja ylimmän virkajohdon, esittelyvastuussa olevan kaupunginjohtajan aikana.

Koko demokraattinen valmistelu- ja päätöksentekojärjestelmä on hunningolla.

Räikein asioiden laiminlyönti koskee yhdistymisvaltuustolle asioita valmistelevan yhdistymishallituksen toimintaa. Yhdistymishallitus ei ole ollut tehtäviensä tasalla. Se on toiminut puheenjohtajansa johdolla niin saamattomasti, lainsäännöksiä ja sopimuksia kierrellen ja väännellen, että hallituksen luottamus on syytä punnita. Hallitushan ei ole kutsunut ylintä päättävää elintä edes päättämään asioista, vaikka niitä on ollut jalasjärvisten virittämänä yllin kyllin.

Vaikka vastuullisten toiminta on nyt menossa kärsivällisyyden selkärangan katkettua tutkintaa, kunnan kokonaisetu vaatii, että asianosaiset tekevät omat johtopäätökset aikaa hukkaamatta.

Kuntaliitoksen käytännön totetus on lyöty laimin ja liittyä pitäisi puolenvuoden perästä. Kuntaan pitäisi saada kykenevä luotsi. Tämänkin asian hoito näyttää etenevän yhtä amatöörimäisesti, kuin kunnan katastroofiin johtanut aikaisempi valinprosessi.

Kuntalain mukaan epäluottamusta ei voida kohdentaa yksittäiseen jäseneen. Nyt on kaupunginhallituksen vaihtamisen paikka.

18.6.2015 13:41  Ihan hyviä osviittoja

Ihan hyviä osviittoja täällä blogissa.
Nämä vastuulliset vain eivät taida lukea tai ymmärtää näitä osviittoja.

Tarvitaan avittamista elimien sisältä, kuten asat ovat jo lähteneet liikkeelle.
Toivon mukaan enemmistö lopettaa höppöttelemisen ja rohkaistuu muutoksen aikaansaamiseksi.

18.6.2015 14:02  Kuano

Ainoa oikea ratkaisu on kuntaliitoksen peruminen, täysin järjenvastainen ajatus kuvitella, jotta jalasjärvisten järjenjuoksu kuntaliitoksen edetessä joksikin kehittyy. Kauhea ajatus, jotta näille aletaa pedata valtaa kuntaliitoksen yhteydessä.
Varpula on sangen mielenkiintoinen otus näiden parussuomalaisten köörissä, uskaltaa muutakin, kuin kalastaa saarakkalalle ääniä, saattaa olla, jotta perussuomalaisetkin uskaltavat tehdä jotain muutakin, kuin mölistä ja lupailla rahanhaaskausta, sillä seuraaviin eduskuntavaaleihin on matkaa.

18.6.2015 19:00  Kiitos tuiskulan tähystäjälle :-)

Mielenkiintoista tässä on, että Varpula tarjoaa kaupunginjohtajan valintaa yhdistymisvaltuustolle. mutta kymmenien miljoonien investoinnit Jalasjärven toimesta Kurikan piikkiin eivät häntä hetkauta. Sehän tässä on hienoa, että rahan loppuessa ei mitään järjettömiä magneettihankkeita ole varaa toteuttaa

18.6.2015 19:56  Ei kannata kokoustaa

Onko yhdistymisvaltuusto jätetty paitsioon kun ei löydy riittävän suurta kokoustilaa
Voisihan sitä mennä vaikka S:joelle Areenaan kokoustamaan, jalasjärvisetkin voisivat sen hyväksyä. Olisko sitten asioita, ei taida olla kun miljoonien hankkeitakaan siellä käsitellä. Voisiko jalasjärviset kehittää niin suuren hankkeen , että se voitaisiin yhdessä käsitella,kurikkalaiset ei siihen kykene eikä kehtaa. Voishan siellä käsitellä omat kokouspallkiot sehän jo riittää hyvinkin kokoustamiseen. Tuo paikka voi olla vaikea, eihän jalasjärviset mitwnkään osaja henkisesti Sellaan. Eihän nyt toki, eli parempi olla kokoustamatta.

18.6.2015 20:23  Ihmettelijä

Miksi ei kokouksia voisi pitää Tuiskulan Kärrymiehessä, Jalasjärvisille tuttu paikka.

19.6.2015 6:56  BB

rauhallista juhannusta sateisessa Suomessa. On niin turvallista.

19.6.2015 8:06  Pitäisikö rakentaa, sehän Jalasjärvellä osataan.

Ei Kärrymies ole jalasjärvisille tarpeeksi loistokas paikka. Pitäiskö sellainen kokoustila rakentaa Jalasjärvelle. Siinä vinkki Jalasjärven päättäjille.

19.6.2015 9:31  Ihmettelijä

Se Jalasjärvinen kuntaliitos aktiivi (ps) onnistui sen Tuiskulan huotoaseman lopettamaan.

19.6.2015 10:34  Ei vain ole ellei rakenneta !

Ei ole poloisella paikkaa kokoontua !

19.6.2015 11:11  Lähinnä kaupunginjohtajaksi?

Blogisti haluaa Latikan kaupungi
njohtajaksi.Siksi hän täällä valheellisesti provosoi.

19.6.2015 11:13  kertokaa

Järjestyksessä ne valheet.

19.6.2015 11:13  Haluaa mitä haluaa !

Kuka mitäkin haluaa, jokaisella on vain yksi ääni.

19.6.2015 17:45  son niin

Onko blogisti ilmoittanut kantansa kuka tulee valita kuntajohtajaksi? Sitäkannattaa kyllä kuulla. Ainoa valtuutettu, jolla on jotain käsitystä yrityselämästä.?

20.6.2015 0:40  Lampaita.

Lampaat määkii,kun pässi puhuu.Olen surullinen näitä blogistin lampaita kohtaan.

20.6.2015 0:40  Lampaita.

Lampaat määkii,kun pässi puhuu.Olen surullinen näitä blogistin lampaita kohtaan.

20.6.2015 9:27  Surku tulee !

Kurikka on nykyvaltuutettujen aikana valunut kriisistä toiseen. Ehkä historian kyvyttömin valtuusto. Miten kansa on voinut nämä valtuutetut valita. Hallituskaan ei ole kyennyt ottamaan kyvyttömän valtuuston valtaa itselleen. Seurauksena onkin kaaos ja ennennäkemätön saalistus ja sitä kautta velkakurimus. Tulevaisuuden eväät pn syöty moneen kertaan. Tuöevaisuus on kuihtumisen tie ja näivettyminen. Pelimarkat on kylvetty taivaan tuuliin
Kurikka on auringonlaskun kunta, jonka valtuusto on aiheuttanut.

22.6.2015 8:11  hyvä

Nyt on Hirsimäki hakenut Evijärven tai jonkun pikkukunnan johtajaksi. Kuka sen uppoavan laivan taas jättikään?

22.6.2015 11:07  tänään kaupunginhallitukselle esitetään

Juha luukon ottamista mukaan johtajahaastatteluihin.(muutosesitys kärkipuolueelta)
Ja enemmistö päättää ottaa Juhan mukaan

22.6.2015 11:53  Kuano

Eihän se aina ole tyhmyyttä, jos kerran vahingossa lyö päänsä seinään, mutta täydelliset torvelot tekevät sitä yhtä mittaa.

22.6.2015 12:26  härmän häjy

Tuskin Kurikan pettäjää kannattaa ottaa mukaan. No tietysti jos pikaisesti liitytään Seinäjokeen.

22.6.2015 18:57  jalasjärvi-kurikka on takahikiä

Hirsimäki jättää tämän tuhon liiton.

Menee evijärvelle joka liittyy Kauhavaan.

Myöhemmin Lapua-Kauhava alue on sellainen ettei ep:ltä toista moista kuntaa löydy

22.6.2015 19:18  kiinteistö oy kurikan kampus

Nyt on käynnistetty julkisesti kiinteistö oy kurikan kampus oy toimesta uuden kampusalueen toteutusvaihe.

Julkinen ilmoitus löytyy hilmasta, taktisesti Seinäjoen kaupungin osoitteella.

Kohteen rakennusosoite on huovintie 1, kurikka.

Mitä ihmettä? Tekeekö kurikkakin investointeja osakeyhtiöiden lukuun? Eikös tällä kampuksella ollut 15miljonaan hintalappu.

Nyt kaikki äitin pienet pojat, ja muuten vain välittämisestä kiinnostuneet asialle. Ollilalta ja Parkkamäeltä saanee ohjeita kuinka vaikeuttaa ja hidastaa tätäkin hanketta.

22.6.2015 19:37  juha luukko mukana johtajakisassa

Sieltä se tuli...

Sen verran kovia kurikkalaisia politiikan ja yrityselämän menestyjiä nähty liikkeellä joten lopputulos oli selvä.

22.6.2015 22:08  kurikan kampus oy, miljoonahanke

Kuka tietää mitä tämä tulee oikein veronmaksajille maksamaan. Mikä on kurikan osuus kampus oy:n osakkeista?

Eräässä 2014 lehtijutussa puhuttiin jopa 30 miljoonan hankkeesta. Toisen lehtijutun mukaan kurikan kontolle tulisi myös uuden oppilas asuntolan rakentaminen vanhan purettavan tilalle, mitä se maksaa?

Kuinka hanketta on osattu viedä eteenpäin näin hiljaisuudessa. Jos nyt kaivataan projektikohtajaa, geosuunnittelua ja rakennesuunnittelua, niin arkkitehtisuunnitelmat lienevät jo valmiit?

22.6.2015 22:22  yritystele tietää

Kurikan kampus oy hallituksen jäsenenä on muuan kurikan talousjohtaja Tapani Latikka. Luottamushenkilöistä mukana ainakin Juhani Mäki.
Kovin on hiljaa ollut Mäki & Latikka tästä miljoonahankkeesta tässä kevään korvilla. Mahtaako tämä uusi velkarasite näkyä Tapanin viimeaikaisessa talouspaperissa joka yhdistymishallitukselle tiedoksi annettiin?

Hetkinen! Eikös Hirsimäki täällä blogin tuomioistuimessa todettu jo jääviksi toimimaan kunna tytäryhtiössä. Onko sama tuomio tulossa myös tapani latikalle?

22.6.2015 22:41  Nyky Kurikassa eivät vanhat viisaudet paina

Entisillä oli tapana sanoa, että tolkku se pitää olla pyytäessäkin. Tämäkin viisaus näyttää kurikkalaisilta unohtuneen. Jos joku on aivan tosissaan tätä Luukkoa kysynyt, ei tolkku päätä pakota. Tuskin löytyy Luukkoa ristiriitaisempaa henkilöä, jota kaupunginjohtjaksi voisi ajatella.
Mutta, jos hallitus pyrkii varmistamaan, ettei Kurikka normalisoidu miespolveen, niin siitä vain Luukkoa valitsemaan. Ei Morjens.

22.6.2015 22:49  tietää moni muukin

joopa joo eikö se tie järjestelytkin vie 10 miljoona ja sen maksaa vain itse Kurikka kampus 30milj. lienee sen verran maksavan ja mitä muuta?

22.6.2015 23:10  kyllä

Täällä taas paljon asiantuntijoita.

22.6.2015 23:14  Hieno hanke

Kurikka-kampus on loistohanke, antaa palaa, pitkästä aikaa todellinen kehityshanke, kateelliset kapinoivst, antaa heidän olla omissa liemissään.

22.6.2015 23:34  hieno hanke?

Riippuu katsontakannasta!

Mitä sillä saadaan? No ainakin Jurvan lukio loppuu siinä samassa.

Toisekseen ei Kurikka mitään uutta ole saamassa. Vanhija rakennuksia korvataan uudella, jossa ei sinänsä mitään hätää. Kaikella on aikansa.

Mutta onko siihen rahaa? Mahtuuko se investointiraamiin? Monenko vuoden investointirahat vie? Mikä on kyseisenä aikana jurvalaisten osuus investoinneista, saadaanko mitään?

Puoleen vuoteen ei ole muutakin tapeltu, päivitetty blogia, luettu kurikasta huonoja uutisia ilkassa yms ja kokoajan vain rahasta huudettu Jalasjärven tytäryhtiöhankkeissa. Äärimmäisen huonoa julkisuutta

Ja nyt kuitenkin meillä on kurikassa ollut kokoajan sama peli käynnissä. Kyllä hävettää olla kurikkalainen

23.6.2015 5:31  tutkia ennen kuin hutkia

Tässä taitaa olla nyt vain se ero näissä hankkeissa, että yhtään Jalasjärven hanketta, päiväkoti, hoivakoti, ei ole hyväksytetty missään yhdistymisvaltuustossa eli yhteisissä elimissä. Ne on vain aloitettu ja viety jo pitkälle. Sedun hanketta ei ole aloitettu. Tulevana hankkeena se on vaiheessa, jossa voi katsoa hyväksyykö Jalasjärvi sen.

23.6.2015 9:04  Hyvä hanke, karavaani kulkee oikeaan suuntaan.

Koulutukseen satsaus kannattaa aina, se on vanha viisaus. Kurikka-kampus täyttää kaikki hyvän hankkeen tunnusmerkit. Selvä piristysruiske Kurikalle.

23.6.2015 10:28  Hyvä hanke

Kurikan kaupungin osuus vain 10 % eli max 3 000 000 ?, josta osakepääoma 17 000 ?, loppu lainaa, lisäksi saadaanyhtiölle luovutettavista rakennuksista korvaus.

"Perustettavan yhtiön osakepääoma on perustamishetkellä 100.000
euroa. Se jakautuu 10 000 osakkeeseen á 10 euroa. Kurikan kaupungin
osuus osakkeista on 1 700 osaketta ja osakepääomasta 17.000 euroa." Lainaus valtuuston päätöksestä,

24.6.2015 10:13  sarjassamme ehdotuksia

Mieto siinä teki hienon ehdotuksen, kolme prosentti-yksikköä lisää veroprosenttiin. Se tarkoittaa lisämaksua jokaiselle kurikkalaiselle keskimäärin 350euroa vuodessa lisäveroa. lapset ja vanhukset mukaan laskien... Hienoa Mietaa.

24.6.2015 11:16  Ei kai sentään täysin kyvytön !!

Veroprosentin nosto on valtuustolta avuttomuuden tunnustamista. Avuttomaksihan valtuusto on jo ajautunut. En kuitenkaan halua uskoa että valtuusto täysin kyvyttömänä ajautuu veroprosentin nostoon.

24.6.2015 11:57  Kaksi "keitetystä lampaanpäästä" tehtyä vetoa

Kokoomukselaisten veto Luukon johtajuudesta ja Nyt Mietaan veroprosentti. Mitähän saamme kuulla seuraavaksi? Vastuun ymmärtäminen hukassa kurikkalaisvaltuutettujen keskuudessa.

24.6.2015 12:50  kurikan kampus

Kurikan valtuusto on jo hyväksynyt osakassopimuksen tänä keväänä, ja siinä sitoutuu takaamaan perustettavan yhtiön lukuun otettavasta investointilainasta sen oman prosenttiosuuden. Ja tämä sopimus on jo lainvoimainen. Eli kyllä kurikan täytyy takaus antaa, tai käräjille menee.

Mielenkiintoinen asia on lisäksi sedu(koulutuskuntayhtymä) joka on hankkeen toinen osapuoli. Se maksaa 90% investoinnista, mutta Kurikka-Jalasjärvi sedun omistajakuntina saa tätäkin kautta ison takausvastuun hankkeelle tämän 90% osuuden kautta

Tähän kun laskee vielä että Kurikka on luvannut itse purkaa vanhat oppilasasuntolat ja rakentaa tilalle uudet tilalle. Ne eivät kuulu kampus oy:n hankkeelle.

Kokonaisuutena isoista rahoista kyse tässä kampushankkeessa. Kaikenlaisia uhkakuvia on esitelty mutta näitä euroja ei ole mainittu missään! Mikä tulee olemaan loppusumma kurikalle tästä hankkeesta? Riittääkö kurikan osuudeksi 10 miljoona?

24.6.2015 12:55  Kuano

Joillain saattaa alkaa dementia jo alle kuusikymppisenä ja ilmenee toisten vaivoiksi vasta yli kuusikymppisenä. Saatta tälläiset esitykset olla toki synnynnäistä tyhmyyttäkin.

24.6.2015 13:20  Katkerako ?

Oletko hyvinkin katkera ja kateellinen kommentoija 12:50. Relaa vähän.

24.6.2015 15:06  13:20 ei katkera ollenkaan

Tuli vain mieleen että mahtaako Jurvasta löytyä muita samoin ajattelevia.

Kurikan KH ja valtuusto ovat linjanneet että kurikan ja jurvan yhteinen investointi raja on 3,5 milj ja myös tytäryhtiöiden lainat lainat kuuluu siihen.

Monenko vuoden rahat sijoitetaan pelkästään kampuksen mäkeen? Mitä jurvan keskus saa tuona aikana?

Sehän on jo "luvattu" että lukio loppuu jurvasta. Pitäiskö suunnitelmat ja rahoituskuviot paljastaa.

Tavan kurikkalainen pystyy onneksi valittamaan tulevista päätöksistä aina hallinto-oikeuteen, ja epedun päätöksenteosta samoin, ja ehkäpä myös kaikkien jäsenkuntien päätöksistä jotka koskee epedua.

Reitti uudelle kampukselle lienee pitkä ja kivinen

24.6.2015 15:54  kurikka-jalasjärvi osuus sedusta 13%

Toki eihän näistä yhtiöistä ja kuntayhtymistä tavallinen tallaaja mitää ymmärrä...

Ei kuitenkaan tullut sedulle uutta muutaman miljoonan navettaakaan osakaskuntien jättäydyttyä pois rahoituksesta. Tai voihan kurikka tietenkin nostaa omaa maksuosuuttaan

Saas oikiastikkin nähdä miten omistajakunnat lähtee mukaan 30miljoonan hankkeeseen.

24.6.2015 22:42  Asiahan

Kakkapuhetta ja täyttä potaskaa on täällä esitetty Sedusta. Tahallista ja valhetta. Jokaisen pitäisi tajuta, että kun koko maakunta maksaa se on eri asia kuin että omat maksaa.

24.6.2015 23:00  Kuano

Väärin, Sedu hallinnoi ja maakunta maksaa, kaikki omansa ja rapiat päälle.

25.6.2015 11:08  VALHEITA KAMPUKSESTA?

Mitä valheita täällä nyt sitten on muka kerrottu? Ainut valhe lienee että maakunta maksaisi viulut.

Lainvoimaisia päätöksiä rakennushankkeista ja osakeyhtiöstä löytyy muun muassa kurikan KH ja valtuustolta viime kesältä. Lisäksi paikallislehdestä löytyy iso juttu sedun hankkeesta ja asuntolan rakentamisesta.

On päätetty että Sedun hankkeen edetessä toteutetaan myös uusi 120 paikkainen asuntola, kustannusarvio 4,14 milj alv0.

Vastaavasti uuden lukion hinnaksi on arvioitu noin 5 miljoonaa

Edelleen sedun koulutilojen hinnaksi on arvioitu noin 23-24 milj


Eli tästä yhteenlasketusta potista 35 miljoonaa lienee kurikan osuus se 17% mitä osakkuus sopimuksessa lukee. Samassa paperissa omistajat sitoutuvat takaamaan omistusosuuden mukaisesti otettavia lainoja. Loput 83% jää sedun omistukseen ja taattavaksi.

Koulutuskuntayhtymä vastannee siis lopusta rahoituksesta. Mutta eihän se ole sen kummempi toimija kuin muutkaan kuntien tytäryhtiöt tms, vaan viimekädessä jotain kautta koulutuskuntayhtymän osakkaat vastaavat sen lainoista. Jos sedu saa ilman takausta 30 milj lainan

Jos joku viisas tietää niin varmaan osaa avata paremmin kuinka sedu näin ison hankkeen rahoittaa. Totta on että maakunta maksaa, mutta myös kurikka on osa sitä maakuntaa.

Ja totta on myös että Ilmajoelle ei ole vielä onnistuttu saamaan uutta opetusnavettaa kun esimerkiksi kurikkakaan ei suostunut lähtemän hankkeeseen mukaan

25.6.2015 12:29  Voi verrata muihin maakunnan hankkeisiin

Sedun Kampuskselle löytyy vertailukohta esimerkiksi Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin rakennushankkeista.
Sielläkin investoidaan jatkuvasti kymmeniä miljoonia uusiin sairaalarakennuksiin maakunnan rahoilla.
Ei tämä kampus sen kummempi asia ole. Hyvä, kannatettava ja tarpeellinen tulevaisuuteen tähtäävä ja seudun elinvoimaisuutta tukeva hanke.

25.6.2015 13:10  Epätietoa

Eiköhän uusi lukio ja asuntola ole Kurikan omia investointeja.

25.6.2015 13:27  :-)

Lukiota eikä asuntola ei ole vielä päätetty. Ne päätetään ensi vuonna tai yhteisessä talousarviossa vuonna 2015 vuodelle 2015. Elleivät jalasjärviset sitten päätä, että se TA merkitään tiedoksi kun Hirsimäki ja Luukko ovat sen uudella hallintokulttuurilla hyväksyneet.

25.6.2015 13:28  ;-)

Siis vuodelle 2016

25.6.2015 14:09  Epätietoa 2

Epätietietoa juurikin. Asia ei aivan täsmällisesti pöytäkirjoista selviä. poikkeaa osin päätöksistä tehtyyn lehtijutuun.

Joidenkin lehtijuttujen peruseella voisi juurikin ymmärtää että lukio ja asuntola tehdään kaupungin omista rahoista. Päätöksistä taas saa sen kun kuvan että kaikki rakentaa kampus oy.

Jos se olisi niin että kaupunki rakentaa yksin lukion ja asuntolan, niin silloin lukio + asuntola olisi yksin kurikan kassaan 10 miljoonan lovi
Tämän päälle tulisi tietenkin lisäksi sitten vielä se 17% osuus sedun hankkeesta sen kampus oy omistuksen kautta.

OLI NIIN tai näin, niin kallis paukku. Hyödyllinenhän tuo lienee kuitenkin

25.6.2015 14:14  Sairaalanmäen hankkeet ilmaisia vai?

Eikös juuri lähes kaikki Ep:n sairaanhoitopiirin jäsenkunnat edellyttäneen lausunnoissaan sairaanhoitopiiriä pidättäytymään kaikista rakennushankkeista. (ei auttanut, shp ilmeisesi päätti kuitenkin jatkaa hankeen eteenpäin vientiä)


Eihän näin maakunnan kannattaisi vaatia pidättäytymistä jos hankkeet olisi todellakin "ilmaisia" maakunnalle. Loppukädessä maksajina aina kaikki jäsenkunnat, ja niiden veronmaksajat.

25.6.2015 14:40  pyhä jysäys mikä uutinen väestösnuojasta

amerikkalaiset ovat hukanneet vahingossa kuukivet, mutta onhan ne pieniä hukattaviksi.

Mutta voiko olla mahdollista että kurikan kokoisessa kaupungissa saadaan hukkaan väestönsuoja? Lehtijutun perusteella sitä on oikein pitänyt isommalla porukalla pähkäillä missä se on. Luulisi vastuullisten tietävän missä suoja on ja miksi rakennettu.

Onhan se hyvä jos kurikkaankin on saatu yleinen väestönsuoja. Nyt vain porukalla ihailemaan sitä kun on kerran julkisella rahalla rakennettu. On meinaan sikäli harvinainen nähtävyys, kun pikaisesti googlaamalla ei koko eteläpohjanmaalta löyydy yhtään yleistä väestönsuojaa. Vaasassa taitaa olla lähin seuraava.

Kaikki jotka on isompia halleja ja taloyhtiöitä työkseen rakennellut niin tietää että väestönsuoja on pakko rakentaa kun tietyt rakennusneliöt ylittyy. Ja tällöinkin kyseinen väestönsuoja palvelee vain ja ainoastaan sitä taloyhtiötä jolle se on rakennettu, eikä ole siis yleisessä käytössä kuntalaisille. vapautustahan näihin ole yleensä saanut millään, koska kunta ei ole vapautusta saanut lakiin vedoten antaa, vaan aina on täytynyt tehdä lääninhallitukselle (nyk avi?) hakemus, mutta ainahan ne on bumerangina hylättyinä palautunut.

Tietenkin jos se on oikiasti hukassa, niin asia lienee monimutkaisempi kun rahaa ilmeisesti on kuitenkin siihen mennyt jos Ilkan juttuun on uskominen. Etsinnät käyntiin. Tosin eihän se hukassa voi olla jos on kaupungin osittain omistama niin kyllähän kaupungin miehet joutuu sen pyydettäessä veronmaksajalle esittämään

25.6.2015 14:42  Onhan sekin vaihtoehto

Kurikka lopettaa kaikki panostukset koulutukseen ja muuhun tulevaisuudessa elinvoimaa ja vireyttä tuoviin hankkeisiin, voitelee nykyisten rapistuvien tilojen saranoita niin kauan kuin ovat jotenkin liikkuu, sammuttaa valot ja lämmöt ja purkaa röttelöt kaupungintalon tapaan.

25.6.2015 15:08  14:42 juuri näinhän se onkin

Kuurikkahan on jos vuosia väännetty, käännetty julkisien hankkeiden kanssa mitään ei ole saatu aikaan. Purettu sen sijaan on

Sarkastisesta kirjoitustyylistäsi huolimatta lukion ja amishan kurikassa kylläkin on jo. Ei sinänsä lisää elinvoimaa tai kylämme virkeyttä.

Sitä ei käy kiistäminen etteikö se rakennuskohteena itsessään tietenkin loisi piristysruisketta ja työtä rakennusalan osaajille

25.6.2015 19:48  näin on

Tuiskulan tähystäjä näyttää kirjoittavan kovin monella nimimerkillä.

25.6.2015 20:49  Epätietoinen 3

Eiköhän jäähallinkin väestösuoja ole yleinen?

25.6.2015 21:04  kysyen

Kurikassa taitaa olla 3 kpl yleistä käyttöä ja yrityksiä varten tehtyä vs-suojaa. Mitä siitä? Varpulako riehuu olemattomia. Mikä on siinä se pihvi?

25.6.2015 21:37  pöllö

Sehän onkin kätevää terroristeille kun väestönsuojat löytyy googlaten.

25.6.2015 21:55  niin löytyy näemmä

Pöllö, pöllömpi,...

Ne löytyy kuntien sivuilta Oikeen osoitteiden kera. Mites muuten asukkaat niihin osaisi. Aika hyödytön on sellainen yleinen vss-suoja johon ihmiset ei osaja.

Tämäkin asia oli kaikesta melusta jä hälystä huolimatta selvä asia jonka sopimuspohja löytyy netistä

Vastaus tähänkin väestönsuoja asiaa löytyi kuuklaamalla.
Kurikan Kaupunginhallitus on vuonna 2004 tehnyt sopimuksen uutvallinkulman kanssa siitä että se rakentaan kurikkaan 125m2 väestönsuojan, jota se sitten vuokraa muille yrityksille

25.6.2015 22:24  Ymmärrettäis olla tyytyväisiä.

Uusi kampus-alue on paras uutinen Kurikalle kymmeniin vuosiin. Nyt tehtävä satsaus varmistaa keskiasteen koulutuksen säilymisen paikkakunnalla ainakin seuraavat kymmenen vuotta.
Myös sisääntulo uuden sillan kautta saa aivan uuden ilmeen, vanhan sillan sisääntulo onkin jo maakunnan kauneimpia.
Mikään magneetti tai Kurikan kehitykseen satsatut eurot eivät ole tuoneet/eivätkä tuo mitään lähellekkään vastaavaa Kurikkaan.
Jalasjärvelläkin säilyy, luojan kiitos, ammatillnen koulutus Sedun myötä. Eläkepaapat eivät tietenkään ymmärrä koulutusmahdollisuuksien tärkeyttä paikkakunnalle, se toki ymmärrettäköön.

26.6.2015 14:56  Olisiko ?

Onko jotakin yhteistä piirrettä Kreikalla ja Jalasjärvellä.

26.6.2015 23:51  Seireeni

Kyklooppi?

27.6.2015 9:18  Bönde

Reikaski ventelöörähän?

27.6.2015 10:18  Muiren piikkiin !

Velaat muiren maksettaviksi.

27.6.2015 10:47  jakin velat muuttuu saataviksi

Nyt on ennakkotapaus.

Etelä-suomessa käräjäoikeus on eilen toden opetusministeriön 30miljoonan takaisinperinnät adultalta LAITTOMIKSI ja kumonnut kaikki opetusministeriön vaateet perusteettomina. Asia ydin on juuri täysin sama kuin Jakissa, eli oppisopimurahoitus.

Jalasjärvihän valitti aikoinaan vain hallinto-oikeuden kautta, hallinnollisista päätöksistä.

Aika jännä tilanne adultalla. Opetusministeriön perusteettomien takaisinperintöjen takia koko adulta meni konkurssiin. Saas nähdä joutuuko valtio vahingonkorvausvelvolliseksi.

Vrt tilannetta jalasjärveen. Ajoi kuntaliitokseen, ja kovaan velkaan!

Olisihan se aika jännä tilanne jos velat muuttuisiki saataviksi, vahingonlorvausten kera?

27.6.2015 11:00  linkki uutiseen

http://kuntalehti.fi/kuntauutiset/lakiasiat/hs-adulta-jutun-petossyytteet-nurin

27.6.2015 20:12  ?????

Missä niin on kerrottu, että velat muuttuu saataviksi?

Ekös nyt ole vasta alimman oikeusasteenn ratkaisu rikosepäilyihin.
KHO:n päätös perusteettomista veloituksista ei mihinkään muutu.

30.6.2015 12:40  valinta

Kenestä kaupunginjohtaja?

30.6.2015 12:59  Etätyönäkö hoidetaan !

Toivotaan että olisi tai ainakin asuisi Kurikassa.

30.6.2015 13:55  Näin on

Asuin paikka ja työ paikka on nyky aikana kaksi eri asiaa, varsinkin kunnan ja kaupungin johtajilla.

30.6.2015 16:59  Onko ?????

Sitoutuminen ?????

30.6.2015 17:39  toive

Toivottavasti Paavosta ainakin nopeasti eroon.

30.6.2015 19:01  Jukka Pekkala

Paradoksaalista
Olen kuullut väitettävän, että Kurikassa on asukaslukuun suhteutettuna eniten Mensan ( huippuälykkäiden yhdistys) jäseniä Suomessa. Asiaa sopii epäillä, koska nyt Kurikassa näyttäisi olevan Suomen ylivoimaisesti tyhmimmät kuntapäättäjät. Mensan jäseneksi pääsee henkilö, joka saavuttaa älykkyystestissä paremman tuloksen kuin 98 % väestöstä. Suomen tyhmimmäksi kuntapäättäjäksi takuuvarmasti pääsee valtuutettu, joka
1) ottaa kunnan vastattavaksi naapurikunnan velkoja kymmeniä miljoonia euroja uskoen, että ehkä 30 vuoden kuluttua satsauksen hyödyt alkavat näkyä,
2) jakaa ilman vastiketta kunnan osinkovarallisuutta naapuri kunnille saamatta tilalle yhtään mitään,
3) tahallaan aiheuttaa toimillaan oman kunnan veronmaksajille 3 prosentin veronkorotuksen ja naapurille vastaavan alennuksen.
Se, että kuntapäättäjä jälkiviisaana - ja silloin kun on jo myöhäistä ? tajuaa tehneensä kuntaa vahingoittavia katastrofaalisia päätöksiä, ei tietenkään vaikuta asiaan.
Ei Mensalainen

30.6.2015 23:41  Kelekasta puronnut !

On se outoa, että asuinpaikkakunta pitää olla muualla kuin työpaikka on. Ainakin jos kommentoijaa 13:55 on uskominen ja ainakin yhdellä ammattikunnalla saman kommentoijan mukaan.

1.7.2015 16:22  Täysin samaa mieltä!!!

Jukka Pekka kirjotti asiaa ja vain asiaa!

1.7.2015 17:26  13:55

Nämä kuntien ja kaupunkien johto tehtävät on nykyään epävarmoja työpaikkoja, ns. kuntapäättäjät on todella arvaamattomia. Asunto riski voi realisoitua.

1.7.2015 18:12  Kuano

Kaupunki vuokraa ja vuokraa edelleen.

Melkoista kuntalaisten rahojen haaskausta, vuorata omalta leikkiosakeyhtiöltä ja maksaa alvia ja muita turhia kustannuksia näistä ääliöleikeistä, joita kunnallisten osakakeyhtiöiden kanssa leikitään.

1.7.2015 18:57  Asumisesta meinaan...

Olisiko siitä haittaakaan.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini