Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

kevät tullee

Tiistai 14.4.2015 klo 16:36


Uuteen voiteluun

 

Valituissakin on valittuja.

On korkeampi luokka, koulutetumpi luokka ja on ylhäissyntyisempi yhteiskuntaluokka.

Ja sitten on ihan tavallisten pulliaisten pohjasakka.

Nuo ajatukset palvelevat eritasoisia tarpeita. Ne ovat itämättömiä siemeniä, kasvuun lähtemättömiä ja hedelmättömiä ajatuksia.

Ne ovat tyynen ja myrskyn synnyttäjiä, kaksiarvoisia linjauksia.

Tuulet ja myrskyt vievät kehityksen tielle.

Mutta vasta valo ruokkii uuteen nousuun.   

Ollaanko siis miedon tiellä?

Sovitteluyritys

 

Jalasjärven johto on nyt kyykyttänyt Kurikkaa ja samalla tulevaa omaa kotikuntaansa kunnolla. Se lienee nyt jo kaikille tunnustettu tosiasia.

Jokainen varmaan tajuaa, että yli 16 miljoonan investointien aloittaminen Jalasjärven kylässä yhtenä vuonna ei ole yhdistymissopimuksen eikä minkäänlaisen kohtuuden mukaista vaikka tulkinnan rajoja mitenkä venytettäisiin.

Tämä on tosiasia, jonka edessä olemme.

Vetoankin kaikkiin ykkösketjun päättäjiin, virka- ja luottamusmiehiin kokoontumaan yhteisen pöydän ääreen ja sopimaan päätösten asianmukaisesta käsittelystä molempien kuntien valtuustojen ja/tai yhdistymisvaltuuston päätettäväksi.

Olen varma, että esimerkiksi Iloniemen Hoitokoti läpäisee seulan. Samantien syntyy sopu yhteisen tulevaisuuden kehittämiseksi.

Vastaisen mutkattoman yhteistyön nimissä tämä avoimuus on ainoa mahdollinen tie.

Nyt vain esittelijät ja kuntien hallitukset yhdessä hieromaan sopupakettia.  

dscn03662.jpg

 Harmaa lautaseinä kuvastaa läpipääsemisen vaikeutta. Kysyä sopii, miksi kaikki yhdessä sopiminen Kurikan ja Jalasjärven välillä on niin vaikeaa? Vastuutaan vaikeasta tilanteesta eivät kuntahallitukset voi väistää. Paikkakuntiemme kansanedusjaehdokkailta odottaisi muutakin kuin "älvästelyä" siitä, että hoitakoot kun ovat aloittaneet. Suurin vastuu tilanteen eskaloitumisesta on tietenkin yhteisellä virkamies-valmistelijalla Kurikan kaupungin johtajalla Tyrväisellä. Tässä pyydänkin anteeksi kaikilta kuntalaisilta, että olin yhtenä pääpukarina antamassa hänelle jatkoaikaa Kurikan johdossa. Hän on valitettavasti pettänyt meidän kaikkien luottamuksen olemalla kaikkien muiden palveluksessa, kuin työnantajansa Kurikan kaupungin. Hän tulee ikävä kyllä  jäämään kuntamme historiaan taloutemme, osakkeittemme ja henkisen hyvinvointimme tuhoajana. Nyt olisi vielä hetken mahdollisuus muuttaa kurssia.


Kommentit

14.4.2015 17:18  JokkePappa

Nyt se riita seis! Toistan vielä kun tämä jäi vanhaan blogiin.

Perkeles, että v-tuttaa tämä Kurikan ja Kurikkalaisten alistaminen ja jatkuva päälle räkiminen jokaisessa päivän Ilkassa.

Enkä nyt oikeastaan syytä siitä ketään enkä mitään, vaan haluan sen loppuvan!

Eikä ihme, että haukutaan ja nauretaan, kun Keskellä kylää on joku helevetin hiekkakuoppa. Mitä Hele...ttiä!

Ravintolat kuolevat ja talojen annetaan rapistua. Yhdenkin baarin terassin katteena heiluu tuulessa joku pressu keskellä kylää. En syytä tästä yrittäjää koska tyyli sama läpi keskustan. Kysyn taas mitä ihimettä?

Mitä helekuttia me Kurikkalaiset tällä tavoin päästämme vanhan arvokkaan kaupunkimme kuolemaan. Kaikki nauravat! Tässä tarvitaa pirunmoinen mälli rahaa ja rakentamista!

Vähintään Neste Oilit saman tien myyntiin. Rakennetaan Jalasjärvisille joka jumalan investointi mitä nyt esittävät. Kaikki tulee tarpeeseen Ja tuo hiekkakuoppa! Siihen se helekutin liikekeskus virastotalo ja äkkiä. Kaupungin toiminnot tekniikat ym. ovat nyt ympäri pitäjää ja saakelin Sahara on keskellä kylää!

Vaikka Jurvaankin vielä jotain jos haluavat ja on oikeasti tarpeen. Kunhan ruvetaan heti töihin! Näin tämä kaupunki kuolee.

Tyhjässä kaupungissa, Kurikassa vailla asukkaita ei kukaan tee enää osingoilla ja osakkeilla yhtään mitään. Nyt jukoliste kunnon piristysruiske koko kaupunkiin ja Ilkalle turpa kiinni ja ilmoitus, jotta näin on sovittu riidat.

Siinähän saavat ihmetellä! Toistan vielä Myykää ne nesteet kaikki pois! Ja vaikka vähän Fortumia, että saadaan koko kaupunki eloon! Valtiolta tätä elvytystä ei tule. Nyt osakkeiden pitäminen pyhänä lehmänä on väärin. on rakentamisen aika!

Kuten joku kirjoitti koko Fortumin salkku ja Nesteet toistasataa miljoonaa voivat olla yksi kaunis päivä arvottomia. Nolla euroa! Piankin jos Venäjä kansallistaa Fortumin tehtaat Venäjällä tai muutoin estää toiminnan Fortumilta. Ja tämä ei ole fiktiota.

Rahat siis tiskiin ja rakentamaan!
Sanon ei Saharalle, ei riidoille ja kyllä rakentamiselle ja investoinneille! Kyllä uudelle vireälle Kurikalle!

14.4.2015 19:07  Nyt ymmärrän !

Jaha, se olikin niin, että Kurikka liittyi Jalasjärveen.

14.4.2015 21:30  Missä yhteistyö?

ö kukaan Eikö kukaan hallinnossa halua mitään kompromisseja hakea?? Yhteistyöstä puhutan, teoriassa. Miten tosiasiat?

14.4.2015 21:33  Tyrväinenkö syntipukki?

Tulee mieleen se, että blogissa kaikki asiat kaadetaan Tyrväisen päälle. Tosiasiassa hän on kuitenkin vain asioiden esittelijä eikä päätä mitään. Sitä paitsi ihmetyttää, mitä tekemistä on Kurikan kaupunginjohtajalla Jalasjärven päätösten kanssa. Eihän hänellä sentään siellä ole mitään sanan valtaa.

14.4.2015 21:36  Antero

On joitakin johtavia jalasjärveläisiä luottamushenkilöitä, joiden mukaan Jalasjärvi ei olekaan kriisikunta, mitään JAKK-epäselvyyksiä rahojen käytön kanssa ei ollut jne., mutta "paha" valtio (eli me) vain päätti lopettaa Jalasjärven kunnan - melkein kuin sen ikuinen itsenäisyys olisi mainittu jo Raamatussa. Jos valtio tuosta vain yhdistäisi kuntia, kai se olisi sen tehnyt paljon ennemmin vaikkapa Ilmajoen ja Lapuan tapauksissa.

Jalasjärven joidenkin johtavien luottamushenkilöiden suorittaman kalvamisen pitää loppua tai pikaisesti jättää paikkansa täytettäväksi.

14.4.2015 21:45  estttelijällä on vastuu

Eikö sitten olekaan niin, että esittelijä tuo tai ei tuo asioita valmistellen hallitusten ja valtuustojen päätettäväksi? Jos ei Tyrväinen tuo asioita päätettäväksi niin miten niistä voi päättää? Tyrväinen on siis myös yhteisen yhdistymishallituksen esittelijä eikä siinäkään kohtaa toimi vastuullisesti ja asianmukaisesti.

14.4.2015 21:48  Vailla vastuutako?

Tyrväinen on esittelijänä kaiken pahan alku ja juuri. Onnistunut pilamaan koko kuntakuvion. Sitä makaa kuin petaa.

14.4.2015 22:45  Kuano

Parasta on lopettaa tämä tämä järjetön kihlaus, sillä morsian on on seinäjoelle paksuna. Kaiken kukkuraksi saadaan Igor kaupanpäälle, homma menee aivan venäläiseksi kaksinnaimiseksi.

15.4.2015 8:43  Kuntaliitoksen purkua haetaan?

Tämän päivän Ilkan pääkirjoituksen toisessa osiossa otsikolla "Tympeäksi kääntynyt kuntaliitos" ennustetaan, että Jalasjärven ja Kurikan kuntaliitoksen purkua voidaan hakea, kun riitely on yltänyt tasolle, joka tässäkin blogissa näkyy.

15.4.2015 9:12  Epäonninen kosiomies

No tällä purulla päästään Seinäjoen tahtotilaan, jota ankarasti vastustettiin. Tehtiin kihlat kuntien välillä eikä tiedetty mitä saadaan myötäjäisiä. Yleensä kyllä kosiomies joutuu pari härkää antamaan. Nyt lusikka kauniiseen käteen ja kuntien johtajat tapaamiseen vahvistettuna blokin pitäjällä. sopikaa investoinnit.

15.4.2015 10:28  takapirut esiin

Sopuun on helppo äästä, kun annetaan hiukan periksi. Niin helppoa se on...

15.4.2015 9:56  Investointieuroja suurempi ongelma

Kukaan vastunkantava ei voi suhtautua välinpitämättömästi 10 mil. euroonkaan.
Vastaahan summa 40 omakotitaloa tai 400 hyvätasoista perheautoa.

Tulkaa tajuihinne!

Jos raha sitten pakotta ranteita, olisiko todellinen vaihtoehto rakentaa 40 omakotitaloa ja luovuttaa ne veronmaksukykyisille kuntaan muuttajaperheille?

Suurin, pitkävaikutteisin ja eniten mietityttävä asia on kuitenkin jalasjärveläisiin kohdistuva, heidän itse aiheuttamansa epäluottamus.

Kuinka kauan kestää tällaisten arpien umpeekasvaminen? Paljonko kaupunki kärsii "jalasjärvisen viruksen" johdosta ja menettää lisää tehottoman toiminnan seurauksena tulevina vuosina?

Voi vain arvailla. Joka tapauksessa kyse on miljoonista, mutta missä pilkku, se nähdään kymmenen vuoden kuluttua.

15.4.2015 11:01  Sopu sijaa antaa

Nyt on tehty huono sopimus ja haettava sopu investointitasoon. Yhdistymisen jälkeen asioita päätetään yhdessä. Selväähän on se, että jokainen vetää kotiin päin. Näin se on isommassakin ympyrässä. Sieltä missä esim ministeri lähtöisin niin kyllä niitä valtion intressejä siirtyy hiukan enemmän kotimaakuntaan kuin yleensä. Kaikkihan pitää kotipesän puolta. Virussana ei sopine tässä JJ:n tapauksessa

15.4.2015 12:20  Jalasjärvi kulkee kohti paitsiota !

Jalasjärvi näyttäytyy yhteistyökyvyttömänä ja "minä itse" kuntana. Tänä aikana tuo tyyli ei kauan vetele, pää tulee vetävän käteen. Kipuillaanko siellä edelleen Jakin alasajoa, vai mistä oikein on kysymys. Eikö kunnassa ole "isäntää" , joka sanoisi missä kaappi seisoo.
Nykymenolla Jalasjärvi on paitsiossa ja hylkiön asemassa hyvinkin pitkään.

15.4.2015 14:51  En usko

Uskon että kun uusi kunta sulautuu, löydämme yhteisen sävelen. Tämän kaiken vellovan riitelyn sumentamassa kentässä voi vielä tulla hyvinkin yllättäviä tilanteita missä huomataan ettei jo tehdyt päätökset olekaan kiveen hakattuja. Ja näistä olen huolissani.

15.4.2015 15:07  Antero

Ehkä tässä voi olla hyväkin lopputulema: vaikka liitos purkautuisi, niin silloin Jalasjärvelle alkaa parempi aika osana uutta Seinäjokea - varsinkin, jos EK:n esittämä malli kahdeksan maakunnan manner-Suomesta toteutuu. Maakuntamme keskustaajama on jalasjärvisten luonnollinen asiointisuunta, pelkästään maatalous ei voi sanella kumppania. Valtatie 19 on Jalasjärven elämänsuoni, kun taas valtatie 3 on lähinnä vain ohikulkuväylä viimeistään Jokipiistä luoteeseen.

15.4.2015 15:22  Jalasjärvellä halua irtaantua Kurikasta

On ilmeisesti niin, että Jalasjärvellä on selvää tahtoa irtaantua Kurikan kanssa tehdystä sopimuksesta, kun riitely on näin pahaksi päässyt.

15.4.2015 15:39  Vain yksi suunta

Kunnan johto on hiljaa niin varmaankin ylin johto klaaraa tämänkin vaikean tilanteen yli. Kuntalaiset voivat olla rauhallisia ja luottaa hyvään ratkaisuun. Eihän tässä kukaan riitele vaan sopimusta paikkaillaan. Panostihihan se Kurikka Jurvaankin n 10 mil ja tietävä Jokke Pappa antaa lisää tarvitseville.

15.4.2015 15:54  toinen suunta

taisi panostaa 25mil

15.4.2015 15:54  Antakaa mennä !

Antakaa sen mennä. ihanb mihin vaan, ei taida olla paljonkaan ottajia.

15.4.2015 18:21  Panostus

Jurvaan on panostettu huomattavasti enemmän kuin 10 miljoonaa!

15.4.2015 18:29  Kuano

Panostettu, mitä panostettu, mutta yhteisellä päätöksellä, ei kuten varkaat.

15.4.2015 20:32  Kenellä vastuu

Kovasti huudellaan täällä blogissa sovun perään. Kukaan ei ole vaivautunut pohtimaan, mistä suunnasta näiden sovunhakijoiden pitäisi löytyä.

Jalasjärviset ovat omilla toimillaan pyrkineet väkisin suistamaan Kurikka-junan raiteelta. Nyt on vuoro näyttää, miten juna saadaan pysymään raiteella.
Kyllä kurikkalaiset varmasti jo aikaisemminkin kuntaliitoksen harjoitelleena tulevat talkoisiin. Kurikkalaiset osaavat myös kokemukseen perustuen arvioida senkin, milloin juna on niin kallellaa, ettei sitä saada yhteisin voiminkaan takaisin raiteelle. Sinne vain meni. Tällaista on elämä.

15.4.2015 21:24  Kurikan johtamiseen on saatava ryhtiä

Hallitus, valtuusto tai niiden johto on kädetön, mikäli valmistelevalta virkamiejohdolta puuttuu näkemystä, pitkäjänteistä ryhtiä ja johtajuutta.
Hallitus ja valtuusto voivat palauttaa johtajuuden vain viisailla johtajaratkaisuilla. Täälaiseen muutokseen hallituksella ei ole ollut munaa tehdä esityksiä valtuustolle. Ongelman kanssa on nyt vaikerreltu ja kärsitty liian monta vuotta.

Onneksi blogisti rohkenee tunnustaa olleensa mukana tekemässä virheratkaisua.

Onneksi tällaiset virheet ovat korjattavissa. Nyt vain ripeästi toimeksi.

16.4.2015 6:43  ihmettelyä

Hyvä kommentti 21.04. Kurikan johtamisessa saadaan yksituumaisuutta ja ryhtiä vain, jos kokoomuksen ja persujen sooloilu saadaan loppumaan. Tuntuu siltä, ettei tämä uusi kokoomuksen naiskyky hallituksessa oikeasti ymmärräkään talouteen liittyviä seikkoja. Persuilla ei taas tunnu olevan minkäänlaisia haluja puolustaa Kurikkaa ja sen taloutta. Ihmettelen eduskuntaehdokkaankin ulostulojen vähyyttä, vaikka hän vaaliohjelmissaan mainitsee taloudenpidon tärkeyttä. Se ei tunnu koskevan ollenkaan Kurikan taloutta.

16.4.2015 9:09  Kuano

Äänten kalastelua ajamalla kurikan taloutta suohon, se onkin eduskuntaehdokkaalta vastuullista politiikkaa. Herätyskellojen luulisi äänestäjillä soivan korvissa kovemmin, kuin katteettomien höpinöiden helinä.

16.4.2015 8:44  Ihmettelyä riittää

Tämänpäivän Ilkassa on selkeä kurikkalaisvahvistus sopimuksen tarkoituksesta. Vaaltuuston puheenjohtaja Mukkala todistaa, että sopimus on tehty Kurikassa. Silloin kai on ilman muuta ymmärrettävä, että kurikkalaiset ovat harkinneet myös, mitä he ovat sopimuksella tarkoittaneet.

Eli, että kuntien on ollut tarkoitus rajata investointejaan sopimuksen hyväksysymisestä lähtien. Aivan kuten Kurikka on itse menetellyt.

Jalasjärvisten toiminta on mitä röyhkein välistävetoyritys, jonka estäminen ei ole riitelyä eikä räksytystä, millaiseksi Jalasjärven valtuuston puheenjohtaja Anna-Maija Koskela kuvaa kurikkalaisten vaatimukset sopimuksen noudattamiseksi.
Jalasjärven toiminnan taustalla ei voi olla tulkintaerimielisyys. Kyllä Koskelakin tietää, mitä on tarkoitettu. Nyt on vain Piru kiskaissut ryöstöretkelle.

Kurikka kyllä pärjää oman kantansa kanssa Ilkan mielipiteistä huolimatta.
Kurikkalaisten näyttö riittää, jos Jalasjärvisille ei tolkku palaa sopimalla ja asia jouduttaisiin ratkomaan tuomareiden avustuksella.

16.4.2015 14:08  Äänestäjä

Kyllä monttu auki luin tämän blogitekstin ja kauhulla selasin kommentteja. Ei kyllä voi paljon painoarvoa antaa tälle sivustolle ja kirjoittajan ajatuksille.

16.4.2015 14:49  Antero

Selväähän on, että puhtaan juridisesti investointikatto alkaa vasta vuoden 2016 alusta eli kun uusi Kurikka syntyy. Eri asia sitten on, että onko järkevää tuhlata vielä syntymättömän uuden kaupungin varoja vuonna 2015. Ikään kuin nykyisen Jalasjärven alue haluaisi eristäytyä tai linnoittautua muusta uudesta Kurikasta erilleen useaksi vuodeksi ja sinä aikana nykyiset jalasjärviset kuntajohtajat voisivat rehvastella alueensa asukkaille itsekkäästi: "Ajoimme vain Jalasjärven asiaa" = Veimme leivän lapsen suusta, ennen kuin se oli syntynytkään.

16.4.2015 15:02  Puhdasta potaskaa Antero

Maallikkotulkintasi ei perustu mihinkään tosiasioihin. Toistaiseksi näkemyseroa ei ole käsitelty millään tasolla. Saatika, että siitä olisi jokin lopullinen ratkaisuesity tai ratkaisu.

Anteroiden kannattaisi nyt vain odottaa, kun asiata päästäään kumppaneiden kesken sopuun, riita ratkaistaan käräjätuvassa tai koko liitossopimus mitätöidään.
Anterot tai Ilkka eivät ole osapuolia tai riidan ratkaisijoita.

16.4.2015 15:07  Sivusto on kultaakin arvokkaampi kurikkalaisille

Ilman näitä sivustoja jalasjärviset ja äänestäjät olisivat todennäköisesti onnistuneet jatkamaan ohjelmaansa ja sitomaan Kurikan miljoonat kenekää älähtämättä.

Onneksi saatiin peli poikki.

Kiitokset blogistille ja muille asiaan paneutuneille asioiden esilletuomisesta.

16.4.2015 15:18  kysymys

mikä peli ,herran tähden

16.4.2015 15:24  Antero

Aivan oikein, nimim. Puhdasta potaskaa Antero, minä en ratkaise tätä kiistaa, mutta Suomen Kuntaliiton lakimiehet ovat tulkinneet sopimusta puhtaan juridisesti eli siellähän mainitaan vain vuosi 2016. Lakimiehet eivät ole ottaneet tai ehkeivät haluakaan ottaa kantaa siihen, miten jo tänä vuonna 2015 olisi järkevää toimia, nykyisen Jalasjärven investointien maksumiehiksi kun joutuvat myös nykyisen Kurikan asukkaat.

16.4.2015 15:43  Kurikkalaiset hereille

Jalasjärvi jatkaa itsepinataiseti investointien yksipuolista työntöä, vaikka pöydällä on kuntien kesken täydellinen näkemysero nyt käsittelyssä olevaa hanketta paljon suuremmasta, toistakymmentä miljoonaa maksavasta hankekokonaisuudesta.

Jalasjärven kunnanhallitus on päättänyt kokouksessaan jatkaa 6,6 miljoonan investoitihankketta päättämällä uuden Kurikan vastuiden kasvattamisesta
5 000 000 euron takauksella.

Nyt ei ole aika ratkoa palasia niin kauan, kun kokonaisinvestointitasosta ei ole saavutettu kuntaliitososapuolten kesken yksimielisyyttä.

Kuntalaisten on myös syytä seurata, etteivät kurikkalaiset päättäjät osta
5 000000 euron möhläystä oman valtansa varmistamisesksi ja vahvistamisesksi kurikkalaisten selkähiellä.


Onneksi tällä erää jalasjärviset ovat ymmärtäneet sen verran, että takaus pitää tuoda yhdistelmähallituksen hyväksyttäväksi.

Toivon mukaan yhdistelmähallituksen esittelijä huolehtii tällä kertaa siitä, että kurikkalaisetkin pääsevät ottamaan asiaan kantaa.

16.4.2015 15:47  Viisaita ihmisiä.

Hyvä lukea tätä riitelijöiden porukkaa, jota blogisti on onnistuneesti provosoinut. Kommentoija ("äänestäjä 14:08)") on oikeassa. Tuntuu siltä, että tänne on kerääntynyt puolihysteeristen ihmisten joukko, jotka enemmän tai vähemmän suurella tietämyksellä itsevarmasti kertovat kuinka asiat oikeasti ovat. Luulisi, että Kurikalla menisi paremmin, kun täällä on niin viisaista ihmisiä..

16.4.2015 15:53  Puhdasta ....

Hyvä täsmennys Antero. Tähän asti kovin harva toinen, kaikkein vähiten Ilkka ja toimittaja Kahari ovat kertoneet esille tuomasi asian.

Lakimiehet ovat vain todenneet, mitä sopimuksissa on kirjoitettu, mutta eivät halua lähteä tuomareina tulkitsemaan sitä, mitä sopimuskohdassa on tarkoitettu, tai edes arvailemaan millaiseen ratkaisuun asiassa mahdollisesti päädyttäisiin, jos se jouduttaisiin ratkomaan tuomareiden saaman näytön perusteella.

16.4.2015 17:02  Se oli siinä

Jalasjärvi menköön Seinäjoelle. Vihdoinkin positiivisia uutisia.

16.4.2015 17:20  Näkemiin, ei tule ikävä !

Näkemiin Jalasjärvi, hyvää jatkoa P-Joen ja Ylistaron kanssa.

16.4.2015 18:47  Niinpä niin 15:47

Kaikkeahan aina voi luulla. Ei kait kukaan ole väittänyt, että Kurikassakaan olisi vain tyhmiä tai viisaus asuisi vain Jalasjärvellä. Keskivertosakkia molemmissa. Sitten on aivan toinen asia, ovat virka- ja luottamushenkilöt tehtäviensä tasalla. Vaikka hekään eivät olisi tyhmiä, voivat olla kuitenkin väärissä tehtävissä ja hommista ei tahdo tulla mitään.

16.4.2015 19:13  Näin on

Yhdistelmähallitus ei riitä takauksen antajaksi, vaan asia tulee viedä kaupunginvaltuustoon...

16.4.2015 19:14  se siitä

Virkamiehet eivät ole tehtäviensä tasalla,

16.4.2015 20:25  HuuHaa

Kuntarakennelaki , virkamiehellä ei ole oikeutta tehdä esityksiä tai päätöksiä joilla on suurta taloudellista vaikutusta Uuden kunnan talouteen, Yhdistymissopimuksen voimaantulosta alkaen.Erkki Hirsimäki valmistellut 5 milj lainantakauksen Jalasjärven Vuokrataloille ..................... virkavastuu / virkarikos

16.4.2015 20:39  Kuano

Mikäli jalasjärvestä päästään eroon, muuttaa se jikinkin toiminnan yksinkertaisemmaksi ja myöskin kuntalaisille halvemmaksi.

16.4.2015 22:10  niin on juttu

Voi tyhmyyden tyhmyyttä täällä Käpy kolossa ropsu pitäjässä kuinka saatanan tyhmiä täällä oikein ollaan kun nuon kova meteli noin pienestä asiasta tulee ,täällähän on pantu monta vuotta tuota rahaa päin persettä perseeseen asti,eikä mitään tolkkua ole ollut
rahan käytössä...

16.4.2015 22:14  Kuano

Niinkin sitä saattaa pieni sielu joskus miettiä, jotta viisastua ei saa, ei sitten millään.

16.4.2015 22:26  fifty-sixty

Kurikka on viisaasti tähän asti säästynyt osakkeiden myynniltä. Kuka lyö vetoa, ettei ainakin Neste Oilin osakkeet ole myytynä jo syksyyn mennessä.

16.4.2015 22:42  Pekka Koskinen

Yhdistymissopimuksessa on sovittu, että valtuustot yhdistetään tämän kunnallisvaalikauden loppuun kestäväksi toimikaudeksi. Tämän yhdistetyn valtuuston toimikausi on alkanut viime kesänä, kun valtioneuvosto päätti kuntajaon muuttamisesta. Iältään vanhin valtuutettu ei ole kutsunut valtuustoa ensimmäiseen kokoukseen.
Yhdistyvien kuntien muiden luottamushenkilöiden toimet päätttyvät kuntajaon muutoksen tullessa voimaan, eli tämän vuoden lopussa.
Kuntien yhdistymistä koskevan valtioneuvoston päätöksen tekemisen jälkeen yhdistyvän kunnan viranomainen, jollainen valtuusto on, ei saa päättää asioista, joilla olisi merkittäviä uutta kuntaa sitovoa vaikutuksia ja joista päättäminen olisi yhdistyssopimuksen vastaista.
Lainaukset ovat kuntarakennelaista ja lopuksi mielipiteeni.
Minusta nyt olisi viisasta kutsua yhdistymisvaltuusto koolle ja yhdistyshallituksen pitäisi tehdä valtuustolle selkeä esitys lähivuosien investoinneista yhdistyssopimusta kunnioittaen.

17.4.2015 0:20  Jälkiviisautta

Eikö näiden Itämaan tietäjien olisi pitänyt selvittää etukäteen, mitä liitos tuo tullessaan. Ei se auta nyt jälkiviisaus ja muiden syyttely.

17.4.2015 0:47  Konstan Pylkkerö

Erittäin viisas ja asiallinen puheenvuoro Koskiselta. Niin se on nähtävä.
Aivan samaa ei voi sanoa "Jälkiviisaasta"
Totesihan jo Konsatan Pylkkerökin Havukka-ahon ajattelijassa tuon viisauden muodon kaikein viheliäisimmäksi. Annetaan olla, jos joku haluaa tuollaista viisauden muotoa viljellä.

17.4.2015 5:46  tosiasioiden edessä

Nythän on tuo Jalasjärven 5 000 000 euron takaus tulossa yhdistymishallituksen käsittelyyn. Vain valtuustolla on oikeus antaa tuollaisia takauksia, jotka ovat rahapäätöksiä tosiasiallisesti. Nyt olemme tosiasioiden edessä, joihin Hirsimäenkin on tyydyttävä jatkuvista venkoiluistaan huolimatta. Nyt mitataan kurikkalaisten valtuutettujen todellinen kantti. Nyt katsotaan myös ovatko Kurikan hallituksen jäsenet kurikkalaisia vai tyrvääläisiä.

17.4.2015 7:08  Samalla pidettävä mielessä 10 000 000 euron loukku

Jaslasjärvisten kokonaisvedätyshän on yli
15 miljoonaa. Viistoista miljoonaa ihan aikuisten oikeasti.

Jos kurikkalaiset hallituksen jäsenet osoittautuvat tyrvääläisiksi ja antavat mennä tuon 5 000 000, niin vaikea on senjälkeen enää estellä jalasjärvisiä toteuttamasta loppuja 10 000 000 euron investointejakaan. Silloin pääsivät naaprikuntalaiset (vuoden loppuun näin, vain kuntaliitossopimus rajaa jalasjärvisten itsenäistä päätösvaltaa) käyttämään kurikkalaisten miljoonat.

Osoittaisihan 5 000 000 hyväksyminen kurikkalaisten väitteet 2 500 000 euron investointikatosta epäilyksenalaiseksi.

Nyt kurikkalaiset hallituksen jäsenet hereillä. Toimikaa liitossopimuksen mukaan! JALASJÄRVEN INVESTOINTI EI VAJAASSA VUODESSA KARKAA MIHINKÄÄN. RAHANPUUTTEEN VUOKSI JALASJÄRVISET OVAT SIIRRELLEET SITÄ JO VUOSIKYMMENEN ALKUVUOSISTA ASTI. YHTYNYT KUNTA PÄÄTTÄKÖÖN AIKANAAN.

17.4.2015 7:10  Samalla pidettävä mielessä 10 000 000 euron loukku

Jaslasjärvisten kokonaisvedätyshän on yli
15 miljoonaa. Viistoista miljoonaa ihan aikuisten oikeasti.

Jos kurikkalaiset hallituksen jäsenet osoittautuvat tyrvääläisiksi ja antavat mennä tuon 5 000 000, niin vaikea on senjälkeen enää estellä jalasjärvisiä toteuttamasta loppuja 10 000 000 euron investointejakaan. Silloin pääsivät naaprikuntalaiset (vuoden loppuun näin, vain kuntaliitossopimus rajaa jalasjärvisten itsenäistä päätösvaltaa) käyttämään kurikkalaisten miljoonat.

Osoittaisihan 5 000 000 hyväksyminen kurikkalaisten väitteet 2 500 000 euron investointikatosta epäilyksenalaiseksi.

Nyt kurikkalaiset hallituksen jäsenet hereillä. Toimikaa liitossopimuksen mukaan! JALASJÄRVEN INVESTOINTI EI VAJAASSA VUODESSA KARKAA MIHINKÄÄN. RAHANPUUTTEEN VUOKSI JALASJÄRVISET OVAT SIIRRELLEET SITÄ JO VUOSIKYMMENEN ALKUVUOSISTA ASTI. YHTYNYT KUNTA PÄÄTTÄKÖÖN AIKANAAN.

17.4.2015 7:50  Miten on?

Eikö tämän kuntaliitoksen tavoitteena ollutkaan poistaa erilaisia itsenäisten kuntien ajoilta olevia päällekkäisyyksiä ja yksinkertaistaa asioiden hoitoa tulevassa Kurikassa. Jos näin oli, niin jo se tuntuu oudolta, että jalasjärviset hääräilevät edelleen omalla hiekkallatikollaan kuin mitään ei olisi sovittu.
On rakennuttajayhtiöitä, kiinteistöyhtiöitä ja kasvatetaan vain erilaisia härdeleitä rakentelemalla entistä sekavampia kuvioita.
Kyllä nyt on pakko epäillä, onko kaikilla pelut tallella, vai ovatko ne homehtuneet JAKK:n vehkeilyjä junaillessa.

17.4.2015 9:17  Suunnitellun mukaan

Koskisen kommentti ja lainaukset selventää asian. Sen mukaan edetään niin kaikki muu pulina turhaa.

17.4.2015 9:25  missä vastuunkantajat?

onko tosiaan niin, ettei pohjalainen pidä sopimusta? On aikoihin eletty. Voiko joku kunta k......aa toista näin ikävällä tavalla? Kuka on vastuullinen virkamies?

17.4.2015 13:55  Huolimattomia päätöksiä

Missä vastuunkantaja ?? Oletko nähnyt jossain vastuunkantajan valtion tai kunnan asioissa. Ministeri on voinut erota luottamuspestistä mutta ei virkamies. Virkamies esittelee ja poliitikot päättää. Jos on kumpikin asiaan vihkiytymätön tulee näitä Kurikka päätöksiä.

17.4.2015 13:58  Euro ohjaa

Kurikkalaisia päätöksiä ! Ulkoistakaa päätöksenteko. Hyviä kokemuksia jo hoitopalveluissa.

17.4.2015 14:25  Puolitiehen ulkoistettu

Eikös tämä näytä siltä, että joko päätöksenteko on ulkoistettu Jalasjärvelle tai sitten Kurikassa vain on lopetettu päätöksenteko ilman sen kummempia.

17.4.2015 15:16  H&L

Jokainen ajatteleva ja ymmärtävä ihminen tajuaa, että nyt on menty metsään ja pukarina ovat Luukko ja Hirsimäki

17.4.2015 15:31  Kurikka nousuun

Jokkepapan kommentteihin viitaten näin näyttää ulkoistus olevan. Antakaa Saharan alue asiantuntevalle rakennusliikkeelle uuden kunnantalon rakentamiseksi.

17.4.2015 18:38  Kuano

Onneksi kaupunginhallituksessa istuskelee oikein kansanedustaja. Kuinkahan tyhmiä päätöksiä saataisiinkaan aikaan, mikäli tälläinen suuri äly ei olisi edustettuna päätöksien teossa.

18.4.2015 7:23  Päin punaista vain ja rytinällä !

Jalasjärvi ajaa päin punaista ja siitähän seuraa ilman muuta sakot, ja kun se on vielä toistuvaa, niin kortti pois, eli kunnallishallinnossa toimintakieltoon määräämättömäksi ajaksi. Onko tosiaan niin, että Jalasjärveä johdetaan S:joelta ja Härmänmaasta.

18.4.2015 14:48  kika tietää?

Missä on kaupunginjohtaka Tyrväinen? Lomalla vai pihalla?

18.4.2015 15:44  ?

Raskas työ vaatii monta lomamatkaa peräkkäin??

18.4.2015 17:40  ???

Lihalla

19.4.2015 0:54  sammunut

onko kaikki kusi päät nukahtaneet ja odottavat kurikan saarakkalaa ja mietoa kansanedustajiksi ensimmäisestä on vähän potentaalia menoa sinne onhan hän järki mies ,mut toinen syö liikaa mämmiä ja muuta ... hyvää vaali päivää vain teille tämän tyhmän blogin lukijoille kun heräätte tämän illan kurjuuteen......ja näette kuinka kävi ,toinen pääsee toinen ei,eli ensimmäinen..

19.4.2015 9:43  Anturajärvinen

Ilkan päätoim. Satu Takalalta todella hyvä analyysi
tämän päivän Ilkassa, "Järki-,pakko-vai rakkausavioliitto". Kannattaa lukea, käsittelee näitä
kuntaliitos ongelmia, hyvä kirjoitus.

19.4.2015 9:52  Pakkoavioliitto

Mikähän avioliito se on kurikkalaisilla ja jalasjärvisillä. Tämän blogin perusteella se on pakkoavioliitto.

19.4.2015 9:46  Kuano

Valkavasti tarjolla on tuholiitto, jolla kurikkalaiset ajetaan nurkkaan ilman päätösvaltaa. Nurkkaan ajetut maksumiehet valitettavasti nykyään liiankin selvään muistuttavat suomalaisen demokratian rappiotilasta. Maksumiehille toki suomalainen virkamiesdiktatuuri antaa aina kaksi vaihtoehtoa, joko tulla rosvotuksi tai stten ryöstetyksi.
Menkää ihmeessä äänestämään uusia ministerioiden jojoja, niin näette sen ainon ihmeen, johon nämä potentiaali nerot pystyvät, nimittäin valehtelun ihmeen. Valehtelijaksi eduskunnassa ei etiketin mukaan saa kansanedustajaa koskaan nimittää, vaikka tämä päästää naamastaan aivan toista, kuin ennen vaaleja. Äänestäkää ihmeessä näitä potentiaalisia ihmeitä, niin olette ainakin pari yötä lottovoittajia, kuten torstaina lotonneet.

19.4.2015 16:54  Suomi nousuu

Ovensuu kysely kertoo Jytky 2 on tulossa !

19.4.2015 17:40  Pitävä ennustus !

Kurikkaan kaksi kansanedustajaa !

19.4.2015 17:42  Kuano

Tosi jytky on tulossa vaasan piirissä, lähtee yksi perussuomalainen puh pah pois.

19.4.2015 21:07  Voi voi

Mietaan kampanja oli aneeminen. Ei naama kirjapäivityksiä juuri mitään. Tupailtoja vähän.

19.4.2015 23:00  Todellakin aneeminen

Niin oli. Mainoksia sai oikein etsimällä etsiä joka lehdestä ja niissäkin käytettiin kuluneita fraaseja halonhakkuusta. Missään ei näkynyt niitä asioita, joita aiemmin eduskunnasssa aloitti. Mietaan jos jonkun kampanjassa olisi pitänyt tuoda esiin tavallisen kansan arvoja ja liikunnan tärkeyttä ja antaa ymmärtää, että viimeksi Mietaa putosi vahingossa ja nyt häånet viedään läpi.

19.4.2015 23:45  Kuano

Soinilaiset melkein pitivät pintansa, ei käynyt kuten lorun höpöille. Mielenkiintoista seurata, jotta millä keinolla perussuomalaiset lipeävät hallituksesta, vai alkaako kurikan potentiaalillekkin todelliset näytön paikat.
Mämmin syönti taisi olla todella heikko meriitti, sillä viisikymmentä rovetta mämmiä ei tiedä mitään muuta, kuin rutosti turhaa paskaa.

19.4.2015 23:45  Onnittelut !

Onnea Vesa-Matti Saarakkalalle !

20.4.2015  tekopyhät

Ja onhan sillä ehdokkaiden vastaisella kampanjoinnillakin aina joku merkitys.

20.4.2015 0:23  sankar jylhän kuusiston

Miedon "varma" eduskuntapaikka meni ketuille ! Onko halon hakkuu tähdellisempää puuhastelua kuin eduskuntatyö pelkillä puuhastelu taidoilla? Tuli varmaan selväksi ettei kansa kaipaa mietoa toiselle kaudelle.

Ps ONNEA VESA-Matti mies paikallaan, Onnea!

20.4.2015 0:29  Harmi, kun Juha ei mennyt läpi!

Juha M olisi varmasti pärjännyt nykyeduskunnassa, kun katsoo läpimenneiden sekavaa joukkoa, mutta kampanja.... niin oliko sitä? Ei ainakaan Ilkassa näkynyt mainoksia eikä kirjoituksia missään lehdissä?

20.4.2015 1:52  Äänestäjä

Tuskinpa Juhan kampanjassa mitään vikaa oli. Kurikan äänet nyt vain meni pitkälti perussuomalaisille.
Toivottavasti eivät nyt enään luista hallitusvastuusta. Jos sen tekevät taas niin kansa kyllä pettyy. Vesaa en äänestänyt, mutta olen todella iloinen puolestaan ja toivon kovasti menestystä eduskuntatyöhönsä ja toivon myös jotta pitää Kurikan lippua korkealla.

20.4.2015 5:40  Juhani Eilola

Onnittelut minultakin Saarakkalalle. Hänellä on vielä pitkä tulevaisuus kansanedustajana ja kuka ties missä muissa tehtävissä kansamme asioiden hoitajana.

Toivon kuitenkin että ilakointi muiden epäonnella tai tappioilla päättyy alkuunsa. Juha Mieto on tehnyt parhaansa omalta osaltaan ja kiittää kaikkia äänestäjiään luottamuksesta vaikka se ei edududkutapaikkaan riitänytkään. Elämä jatkuu.

20.4.2015 12:15  Kurikkalainen vaalityö

Kyllä tämä blogi teki hallaa ja karhunpalveluksen kurikkalaiselle Miedolle, valitan...

20.4.2015 11:42  tosi on

NYT tulee selityksiä selitysten jälkeen. Mieto ei vain nauti kansalaisten LUOTTAMUSTA ja sillä selvä ja PISTE.

Eilola, siinä meni avustajan paikka, sorry.

20.4.2015 12:31  Kansanedustajuus kunniaan

Tällä blogisivulla on jo ennakkoon lyöty Kurikkalaisia kansanedustajaehdokkaita tiedetään kenen toimesta ! Kurikkalaista sopimista jälleen kerran vrt kuntaliitos ohjataan äänet naapurikuntien ehdokkaille. Keskittämällä olisi saatu toinenkin ehdokas eduskuntaa. Ajetaan Ilmajoen, Kauhajoen ja JJ edustajille ääniä. Hävetkää

20.4.2015 14:55  kunnia meni

se on nyt myöhäistä keskittää ,kun oma ryhmäkin on vastaan ehdokasta ,todella törkeää kurikan kepulistit

20.4.2015 19:07  Juhani

Eilola on kertonut tällä areenalla jo aikoja sitten ettei avustajaksi lähteminen ole mahdollista. Eli minä en missään tapauksessa olisi ollut Juha Miedon avustaja tulevalla kaudella. Tosin sen olen luvannut että lyhyitä aikoja voisin sijaistaa avustajaa mutta kyse olisi ollut silloin lähinnä omista vuosilomistani.

21.4.2015 18:32  Äänisaalis enteilee ......

Kurikassa taitaa olla kuukauden päästä oma ministeri.

21.4.2015 19:32  ? mikä

ehkä näin ja pätevä sellainen,hattua täytyy nöstaa hänelle-

21.4.2015 19:58  kuano

Kun näkee missä mallissa Kurikka on, niin on kauheaa edes ajatella moista.

21.4.2015 20:11  Kurikkalainen

Minä äänestin keskustaa vaaleissa, mutta jos Saarakkalalle irtoaisi ministerin paikka se olisi suuri kunnia Kurikalle!

Ei löydy persuilta montaa pätevämpää ehdokasta!

21.4.2015 20:40  Kuano

Oikeastaan se, jotta persuilta ei löydy montaa pätevempää ehdokasta, ei kerro yhtikäs mitään, heikosti virtaavan kraanan tasoa. Muistelkaa mennyttä neljää vuotta ja hämmästykää toimettomuutta, verrattuna suureellisiin höpinöihin. Potentiaalia täytyy olla sillä tekemättömyys luo sitä.

21.4.2015 21:10  Näin on näreet !

Kyllä kai se o0n melko varmaa, että Saarakkalasta leivotaan vaikkapa opetusministeri.

21.4.2015 21:54  Ihmetouhua!

Jalasjärven erityistarkistus antaa tileistä puhtaat paperit, asettaa meidän virkamiehen tietotaidot outoon valoon.
No, kerrankos sitä 20 000 000 erehtyy..

21.4.2015 22:01  ihmekös tuo

joo onpa täällä viisas mies takana joka sitä narua vetää ja ohjaa....virka miehiä edes takas ja panee vettä myllyyn..

22.4.2015 7:20  Tuhka Tuuleen

Todella kaipaa niitä aikoja, kun Saartola oli kaupunginjohtajana ja Vuorinen kamreerina. Silloin oli visiot ja suunnitelmat, joista ei poukkoiltu edestakaisin ja talous kunnossa. Ja jotenkin tuntuu, että luottamusmiehissäkin oli enemmän talousosaajia. Oli pankin- ja yritysjohtajia jne. Kuinka voi olla mahdollista, että rikkaasta kunnasta on muutamassa vuodesta tullut näin velkainen. Rahaa on toosattu, kuin jossakin olisi ehtymätön kassa. Tässä on käynyt kuten joskus yritysten kohdalla. Ensin on ollut isä, joka on lähtenyt tyhjästä ja pikku hiljaa kasvattanut firmaa kuin lasta yhä paremmin voivaksi. Tehnyt pitkää päivää ja ottanut selkänahastaan kaiken irti. Sitten firman perivät lapset, joille se tulee valmiina, eivätkä he tajua sen arvoa, eikä sitä työmäärää, joka sen rakentamiseen on mennyt, vaan pessuttavat koko elämäntyön konkurssiin alta aikayksikön.

22.4.2015 7:44  Velka on syntynyt päätöshetkellä !

Ulkoapäin näyttää edelleen siltä, että Jalasjärvi on pimittänyt 20.000.000 euroa velkojaan. Kyllä maallikko ymmärtää niin, että Jakkin velka on syntynyt sillä hetkellä kun valtio on määrännyt takaisinperinnän. Ei se siitä mikikään muutu, velka,mikä velka, ei sen määrä ainakaan ole ollut tietämättä. Molempien osapuolten olisi pitänyt selkeästi tunnistaa velkamäärät kummastakin kunnasta, eli nyt on tietämättömyys ollut vallalla ja se jos mikään panee ajattelemaan koko liitoksen purkamista, on se vain tuo 20 milliä niin iso raha, että sen maksumiehiksi kurikkalaiset eivät halua.

22.4.2015 7:49  Klikki johtaa valehtelemista ja provosointia.

Omituista tämä valehteleminen Jalasjärven asioista. On ilmeistä, että tätä valehtelemisen ja provosoinnin asiaa johtaa joku klikki, joka tietoisesti yrittää sotkea asioita. kaiken huippu on tämän Kurikan virkamiehen väite 20 miljoonasta eurosta.

22.4.2015 8:23  Sopimus purkuun

Mahdoton ymmärtää tämän kuntaliitosasian hoitoa ja käsittelyä. Kummankaan kunnan puolella.

Eihän tällaisa asioita kukaan tolkullinen hoida lehdissä repostelemalla. Muut kuin jalasjärviset. He näyttävät jatkavan aloittamaansa sopimuskumppanin harhautusta ja painostamista julkisuutta käyttäen.

Kyllä on löperöä sakkia Kurikassa. Annetaan viedä kuin pässiä narussa.

Kun vastuulliset eivät vieläkään näytä kykenevän ottamaan koko hanketta johtoon ja ohjaukseen, lienee paras, että osapuolet lähtevät tosissaan hakemaan ulospääsyä koko liitosssopimuksesta.

Kerrankos sitä erehtyy.

22.4.2015 8:57  tosiasiaan

Totuus on se, että velat kyllä näkyy kun ehtii ja jaksaa etsiä. Mutta valtioneuvostolle tehdyissä laskelmissa Jalasjärven osalta on puuttunut parikymmentä miljoonaa. Tässä on haluttu kaiketi kaunistella lukuja, jotta veroprosentti saataisiin pienemmäksi laskennallisesti. Tässä tuossa Talousjohtaja Latikan puheenvuoroissa on huolta kannettu. Puhtaita papereita ei siis saa ainakaaan Tyrväinen.

22.4.2015 9:29  HuuHaa

Jalasjärveläiset on varmaankin maksaneet 20milj euroa velkaa pois. Tilinpäätös Jalasjärvellä 2013 .... kunnan velkamäärä on 38milj e .Vuonna 2014 sitä onkin vain 18 milj . Ilmeisesti heillä on ollut sukanvarressa ylimääräistä.

22.4.2015 9:41  Margit Parkkamäki

Lueskelin minäki Ilkka lehdessä Juha Luukon luottojournalistin tekemän jutun. Se tosi asia että Yhdistymissopimuksessa luvut todellisten velkavastuidenmäärästä on virheellinen on kiistämätön tosiasia. Lisäksi investoinnit on laskettu matalalle jotta ylivelkaantumiselta vältyttäisiin.Silti Jalasjärven alueen investoinnit ovat liki 15 milj 2,5 miljoonan sijaan . Vaikka niitä sitoomuksia tehdään kunnan omistamalle yhtiölle on takaus ja velka vastuu laajenevalla Kurikan kaupungilla .Yhdistymissopimus on kaunisteltu tietoisesti tämän asian on minulle vahvistanut Kaupunginjohtaja Tyrväinen. Sopimusta on talouden osalta kaunisteltu jotta saataisiin onnistumisen edellytykset näyttämään hyviltä valtiovaranministeriössä. Valkoiset valheet ovat aina todellisuudessa pikimustia. Onnettomimmin asia tulee nykyisen Kurikan veronmaksajien piikkiin.Aion jatkaa asioiden pärvöttelyä niin kauan kun totuus tulee kiistattomasti esille ja budjetti kyetään rakentamaan 20% kuntaveron varaan.

22.4.2015 9:46  Margit Parkkamäki

Ps olisi Motilla ainesta jutun tekoon

22.4.2015 10:05  Koko sopimuskäytännöt uusiksi

Hölmöimmänkin on pitänyt ymmärtää, että koko nykyinen kuntaliitossopimusmalli ja käytännöt sopimusasiakirjoineen on täysin kelvoton. Selkeän, yksiselitteisen sopimuksen sijaan on vain epämääräinen juridisesti väljä mielenilmaus ja mielenilmauksen tausta-aineisto, jonka juridista asemaa ei ole määritelty.

Niinkuin monet muutkin viime vuosien lakitekstit, kuntarakennelainsäädäntökin on poliittisen kädenväännön tulos niin, että asia julkistettiintiin viimeisen yön neuvottelujen jälkeen jo seuraavana päivänä.

Tämän poliittisen hössöttämisen seurauksena lakiin tuli ilman vaikuttavuusharkintaa mm. erittäin kohtalokkaaksi osoittautunut 5 vuoden irtisanomisssuoja. Oma tapauksemme osoittaa, että koko rakennelain pojalta toteutettava sopimuskäytäntö on täysin amatöörimäistä. Siitä huolimatta, että valtiokin on maksellut erilaisia asiantuntijapalveluita nelisen miljoonaa. Kunnat toisen mokoman. Enemmänkin. Tähän saakka sovelletut
käytännöt johtavat tulkintavaikeuksiin, jos joku taho tahtoo, ilkeää tai rohkenee asetaa jonkun kohdan kyseenalaiseksi.

Näin ovat nyt toimineet Jalasjärviset.

Jalasjärven ja Kurikan sopimuserimielisyydet osoittavat, että koko sopimusrakenne on sopimusoikeudellisesta näkökulmasta täysin tekele. Sopimus ei anna yksiselitteistä vastausta nyt vatvottaviin kysymyksiin. Lopputulos jää muulla tavoin hankittavan näytön varaan, elleivät osapuolet saa aikaan "poliittista" sopua.

Tämä johtuu mm. siitä, että varsinaiseen sopimukseen ei ole kirjattu selkeästi sitä, perustuuko sopimus ja millä tavoin esim kunnissa laadittuihin tilinpäätöksiin ja niiden antamaan informaatioon. Kuka vastaa annettujen tietojen oikeellisuudesta, miten ne tarkastetaan tai voiko virheellinen tieto johtaa jollakin tapaa sopimuksen tarkistamiseen.

Nyt vain menty luottamuksella ja aivan kuten esim. Juhani Eilola on todennut, sopimusjuridiikkaa tuntemattomien Riipin ym henkilöiden selvittelyjen pohjalta.

Itse sopimuksessa ei kuitenkaan osoiteta millään tavalla näiden selvitysten asiakirjaluonnetta osana liitosssopimusta.

Investoinneistakin ainaoa sovittu asia näyttää olevan, että kunnat noudattavat vuoden 2014 talousarvioissaan esittämiä tasoja. Tästäkin jäi sopimatta, milloin noudatetaan.

Ovatko kontaliitossopimukset aidosti kiinnipidettäviä sopimuksia muihinkin kuin valtioon päin, vai ovatko ne paikallisesti vain poliittisia tahdonilmauksia, joista voidaan aina livetä.

22.4.2015 15:02  "Hyvää päivää"-"Kirvesvartta"

Mitähän tilintarkastajakin ajattelee tuosta Ilkan uutisoinmasta jalajärveläisten touhuilusta.
Kyllähän tilintarkastaja on todennut ja vastannut. Vastannut kuitenkin aivan johonkin muuhun, kuin Ilkan lukijoilleen luulottelemaan kysymykseen.

Ilkalla olisi ihan oikeaakin kerrottavaa. On ollut vain kovin hiljaa tähän soppaan liittyvistä JIK:in laittomista päätöksistä.

22.4.2015 15:47  Juhani

10:05 Riippi on mainittu tuossa ihan turhaan. Hän oli palvelut -työryhmässä ja hoiti tehtävänsä mielestäni täysin moitteettomasti.

22.4.2015 16:11  Jalasjärvi saa mennä menojaan.....

Purkuun koko liitos, antakaa Jalasjärvisten mennä ihan minne haluavat ja ihan millä ehdoilla vain. Lopettakaa turha jaarittelu.

22.4.2015 16:32  Kuano

Jottako kaikki varmaan on aivan moitteettomasti hoitaneet hommansa, elä kehtoo Huhani.

22.4.2015 18:44  Kyllä osaava selviäisi

Mikään ei kumoa sitä tosiasiaa, etteivät ovelat jalasjärvisetkään olisi onnistuneet sotkemaan kuntien yhdistymisprosessia, jos oma Tyrväisemme hallitsisi edes tyydyttävästi omaan vastuureviiriin kuuluvia asioita.

Huonosta johtajasta kärsivät kaikkia.

22.4.2015 18:47  Auttaisko sekään

Mee ollila hoitoon!!!!!!!

22.4.2015 19:03  parkkamäen luotettavuus

Jos parkkamäki kuriikkalaisena kaupunginvaltuutettuna kirjoittaa toistuvasti että jalasjärven alueen investoinnit ovat 15miljoonaa niin voisiko näkökantaa perustella?

ala-asteen laskuoppi!
Iloniemenkoti 5milj-1,9miljoonan avustus Aralta =3,1milj
Kunnan investoinnit 2,5 milj.
TK saneeraukset 1,7 milj

Lopputulos 7,3 miljoonaa???

Mistä kohtaa nämä investoinnit on mun 15 miljoonaa??

EI ole kumma jos kaikki ei pääse elämässään jurvaa pidemmälle. EI herätä kunniotusta jos poliitikot saa turhaa lietsoa ja kirjoitella vääristeltyä tietoa.

Ja jos viitsitään palata vuoden 2012 päätöksiin, niin iloniemi on silloin päätetty toteutettavan heti kun ARAn rahat tulee

22.4.2015 20:18  Niin tai näin

Kuitenkin myönnät 19:03 sovitun investointitason ylittämisen jo näilläkin kaksinkertaisesti = 3Xsovittu taso.
Onhan tuota tuossakin.

Vahinko vain, ettei niillä vuoden 2012 päätöksillä ole mitään merkitystä. Yhdistymissopimuksessa ei luetella kohteita. Todetaan vain, että kunnissa noudatetaan talousarviopäätöksiin 2014 kirjattua tulevien investointien tasoa, Jalasjärvellä noin 2.5 milj.eur.
Näin olette valtuuston päätöksellä liittyessänne hyväksyneet.
Lopettakaan pullikointi omista päätöksistänne.

22.4.2015 20:55  kurikkalainen sopimustulkinta

Yhdistymissopimuksella todetaan uuden kurikan aloittavan 1.1.2016

Uusi kurikka noudattaa investointirajoja jotka ovat 2,5 jjärven alueella ja 3,5 kurikan alueella, jurva 0

Mikä tässä oli vaikiaa....

22.4.2015 21:05  Antakaa Jalasjärvisten etsiä uusi kunta, joka suostuu maksamaan. Liiktos purkuun, ei tule surku jalasjärvisiä....

Tämähän on aivan hullua, heitellään miljoonia jopa kymmeniämiljoonia sinne tänne niinkuin heinäladossa oltaisiin. Kiistellään rajoista ja sanoista, väitellään kuin vähäjärkiset. Kuka huolehtii Kurikan veronmaksajista, jos joku yrittää niin heti mollataan täydeltä laidalta (vertaa esim.Parkkamäki, jolla on sentään jotakin tajua), monikaan ei murehdi mitä Kurikka kestää, kunhan vain mun asiat menee läpi. Luullaan, että Kurikalla on varaa vaikka mihin, missä on Jalasjärvisten tunnot, mitä Jalasjärvi olisi "omillaa", ei varmaan investoitaisi mitää, mutta nyt Kurikka kumoon ja komeasti. On tämä "hullua" hommaa.

22.4.2015 21:17  viisaten ryhmä

Paljin kehuttu (jopa omakehuttu) Kurikan 3 viisaan ryhmä on saanut 2kk kurikalle paljon positiivista julkisuutta aikaan... EI taida 10vuotta riittää julkisuuskuvan kiilloittamiseen.

Oli jo tontti kurikasta varattu, MUTTA tutustuttuani tähän blogiin järki voitti. Tontti varaus vaihdettu seinäjoelle, sinne yritykseni vien.

22.4.2015 21:30  20:18 niin tai niin

Onko asioista vaikea sopia??? Miksi riidellä...

Jos jalasjärviset hussaa myt 7,5, eikö asia voida sopia valtuustojen toimesta siten että siinä on sitte esim ne 2015-2017 investoinnit??? Sitä paitsi ei taida jalasjärven alueella olla näiden jälkeen millekkää isommalle investoinnille edes tarvetta?

Eikö yhteistyö olisi nyt tähdellisempää. Tällä pelillä uusi kurikka ei tule ikinä saamaan mitään hanketta aikataulussaan etenemään, aina löytyy joukko katkeroituneita kuntalaisia jotka valittaa kunnan kaikista päätöksistä.

22.4.2015 21:52  Mikä tässä on vaikeaa?

Eihän tässä tarvittaisi kuin muutamia järkeviä (liikaa vaadittu) päättäjiä, vaikuttajia ja osaajia kokoontumaan ja sopimaan mikä on oikein ja sopivaa. löytyisikö Jalasjärveltä kokoonkutsuja, esim. Hirsimäki tai Luukko? Totuushan näkyy kaikille läpi.

22.4.2015 21:59  näin on loppu

Minäkin olen yrittäjä Kurikassa, Jos tosiaan on niin, että Jalasjärvi ulosmittaa Koko tulevan Kurikan varallisuutta tällä törkytavalla, niin meikä lähtee nyt ja syy näyttäisi olevan Luukon, Tyrväisen ja Hirsimäen. Samalla katoaa 10 työpaikkaa. Tyrväisen johtama kunta ansaitsee vain häpeän. Alanen on toinen tuhlari..

22.4.2015 22:15  rengonhovin teboil on vertauskuva kurikalle

Rengonhovin teboil, paljon suuria odotuksia, todellisuudessa vain ohiajavia autoja, lopputuloksena konkurssi

Sama tulevaisuus on kurikalla. Autot ajelee valtaväyliä ohi matkalla seinäjoelle tai vaasaan. EI siinä mangneetit auta. Loppu tulee. Aamen

22.4.2015 22:42  Kurikan henki haisee

Täytyy vissiin siirtää kirjat Ilmajoelle, siellä ei turhaa hötkyillä.

23.4.2015 9:30  Eihän tässä voi kuin ihmetellä

Miksi jalasjärviset vain jatkavat Ilkan avustamana tätä vedätystä? Eivät kai he voi uskoa aivan tosissaan, että voivat tomia pyrkimyksissään ilman kuntien yhteistä sopimista?

Kahdeksan kuukauden perästä pitäisi jalasjärvistenkin elellä sopuisasti kurikkalaisina Jalasjärven kyläläisinä! Käsittämätöntä.

23.4.2015 11:22  jäitä hattuun

Eksyin lukemaan tätä blogia ja nyt vituttaa oikeasti! Täällähän haukutaan kaikki ja ollaan niin jälkiviisaita kun olla ja taitaa.

Jos kirjoitus 21:17 on faktaa, niin jatkuvan haukkumisen / riitelyn seuraukset ovat juuri tuon kaltaiset. (Harkitse Kurikkaa vielä).

Toivon, että blogia seuraavat henkilöt eivät pidä näitä (ainakaan kaikkia) kirjoituksia kurikkalaisten yleisenä ajatusmallina.

23.4.2015 14:44  Tuhatkauno

Tämä blogihan on suuri sirkus kansanhvui ennenkuin pitäjä siirtyy sivuraiteelle. Tässä hämmennetään taloutta politiikka ja henkilösuhteita.
Ottakaa kevyesti. Kun Kurikan varat käytetään rakentamiseen menee se omaan kuntaan ja luo työpaiikoja. Tarviiko kaikkia jatkossa Kurikan kirkolle yrittää. Lehdessä luki, että lääkäritkin on jo ulkoistettu kun suomi lääkäreitä ei saa.

23.4.2015 15:22  Tarkoituksellista provosointia.

Ehkä on niin, että tässä blogissa tarkoituksellinen provosointi antaa väärän kuvan asioista. Tosin keskeinen luottamushenkilö sosialisti Parkkamäki näyttää olevan tosissaan kuin sonnanajossa. Hän ei näytä uskovan ketään muuta kuin itseään.

23.4.2015 15:25  Onko näin

Jurvan kylässä oli aiemmin 3 lääkäriä nyt jokunen käynti viikossa. JIK säästää ja saadaan kantakurikan potilaat hoidettua. Siirretään koko hoiva ja Mäntykoti kantakurikkaan.

23.4.2015 15:33  Kehitys koko kuntaan

Nautitaan Saarakkalan menestyksestä. Hänen äänisaaliillaan olisi 3 riviedustajaa pääsyt eduskuntaan. Nautitaan yhdestä isosta kunnasta 2016 ja jaetaan hyvinvointia ja parannetaan taloutta koko alueella. Parkanon rajakin kehittyy. Sarvijoella ei kehitystä kun ei kauppaa eikä koulua. Ainut julkinen palvelu postilaatikko

23.4.2015 15:33  Kehitys koko kuntaan

Nautitaan Saarakkalan menestyksestä. Hänen äänisaaliillaan olisi 3 riviedustajaa pääsyt eduskuntaan. Nautitaan yhdestä isosta kunnasta 2016 ja jaetaan hyvinvointia ja parannetaan taloutta koko alueella. Parkanon rajakin kehittyy. Sarvijoella ei kehitystä kun ei kauppaa eikä koulua. Ainut julkinen palvelu postilaatikko

23.4.2015 16:23  Olavi Kandolin

Nyt ei mielestäni missään nimessä tarvitse enää syyttää puolin eikä toisin ketään, vaan tälle riitelylle on tehtävä loppu. Tavallisia kuntalaisia ei enään moniakaan kiinnosta kuka tässä sopassa on oikeassa ja kuka väärässä kunhan tämä saataisiin päätökseen.

Hoitakaa investoinnit Jalasjärvelle. Kansa on menettänyt oman itsenäisen pitäjänsä ja Kurikkaa on kehitettävä päästä päähän vaikka se jotain kirpaisisikin. Ne investoinnit on joka tapauksessa tehtävä ennemmin tai myöhemmin. Ne tuovat työtä ja säpinää kaupunkiimme.

Vastaantulon tulevat myös jalasjärviset muistamaan ja olemaan ainakin myötämielisempiä esim. tuon kertakaikkiaan karmean hiekkamontun täyttämisessä keskellä Kurikan keskusta. Kyllä Jurvalaisetkin ovat huomanneet, että Kurikka on siellä laittanut tuulemaan investointien muodossa ja moni muistaa tämän.

Fortumin osakkeet pitäisin lypsävänä lehmänä, mutta jos kertakaikkiaan pakko on niin Neste Oilin Arvo on nyt n.26 miljoonaa euroa ja sen voi olla pakko pumpata uuden Kurikan talouden elvyttämiseen ja silti säilytämme vahvan selkänojan Fortumin osakkeilla ja osingoilla.

Mielestäni tämän hetkinen riitely tuo miljoonien edestä negatiivista tappiota Kurikalle jo kaupungin houkuttelevuudenkin nimissä.

Uskon koko uuteen Kurikkaan ja sen vahvaan tulevaisuuteen, jos tehdään nämä ratkaisut. Uskon myös kivijalkakauppojen, kahviloiden, ravintoloiden ym. Saavan valtavan piristysruiskeen, kun uusi kampusalue lähtee rakentumaan ja valmistuu.

Uusi 5 kerroksinen kerrostalo yhdellä maakunnan kauneimmista paikoista on myös paria asuntoa vaille lähtemässä käyntiin syksyllä. Katseet siis eteenpäin ja lisää uskoa yhteiseen tekemiseen.

En voi kuin todeta ja toivoa, että löydätte yhteisen sävelen ja teette nämä ratkaisut tai edes jotain vastaavaa. Seinäjoen ja Kauhajoen puristuksessa on mentävä maaliin ja vuoteen 2016, vaikka kuinka kolajuttaas ja vaikka sitten karmit kaulassa kirkkohon. Saapa ainakin Ilkka kirjootettavaa. 

Meillä on pian yhteinen valtuusto, jossa istuvat Jalasjärviset, Jurvalaiset ja Kurikkalaiset samassa tuvassa yhdessä päättämässä. Sinne on mentävä ilman kaunoja puolin ja toisin.
Ei muuta kuin yhdessä tehokkaasti rakentamaan uutta komiaa maalaiskaupunkia!

23.4.2015 22:32  Kandolin asialla

Ohoh Kandolin . Puhut asia et näköjään olet aito kurikkalainen, jonka tärkein asia on riitely.

23.4.2015 22:39  Jalasjärvi ruotuun.

Ei missään tapauksessa voida hyväksyä Jalasjärven kuppausta ja Kurikan kaatamista kriisikunnaksi, Sitä ei voi mitenkään hyväksyä. Nyt valppaana kurikkalaiset päättäjät, Jalasjärvi ruotuun ja sillä siisti.

24.4.2015 0:01  Kandolin ja kumppanit

Tarkoitatteko, että kaikenlainen sopiminen on turhaa ja tarpeetonta, koska sopimusosapuolen pitää mielestänne voida tulkita ja toimia oman päänsä mukaan toisen sopijapuolen näkemyksiä kunnioittamatta?

Viisasta puhetta. Mietin vain, kukahan tollo on milloinkaan keksinyt, että hoidetavat asiat pitäisi suunnitella, panna toimeen suunnitelmat ja valvoa ja johtaa toimeenpanon toteuttamista.

Kun kaikki ymmärtävät asiat näin, kenenkään ei tarvitsisi käyttää tarmoaan edes Parkkamäen tapaisten niuhottajien
hiljentämiseen. Vanhanaikaiset sopimuksiin hirttäytyneetkin oppisivat pitämään kitansa kiinni komentelematta.

Nyt lieneekin äänessä aivan toinen henkilö kuin Olavi Kandolin, joka kannusti aikoinaan Jalasjärveä ja Kurikkaa yhteen.

24.4.2015 1:00  Olavi Kandolin

00:01

En sanonut, että sopiminen on turhaa missään kohtaa. Se mitä tähän asti on tapahtunut nyt vain näyttää ainakin ulospäin seinään juoksemiselta.

En ole myöskään sanonut ettei toisen näkemyksiä pidä kunnioittaa. Tilanne vain näyttää siltä, että mitenkään pätevästi ei voi osoittaa kummankaan osapuolen olevan erityisen paljon oikeassa ja jos siihen otetaan kaikissa oikeusasteissa selvyys, niin vaikka se asia siellä varmasti ratkeaa, niin se on uudelle Kurikalle tuhoisampaa kuin kiistana olevat investoinnit koskaan voisivat olla.

Siksi näen, että tässä on pakko toimia esim. mainitsemallani tavalla. Toivon myös tekstissäni, että pääsevät sopimukseen näillä keinoin tai jollain muilla vastaavin keinoin.

Ja kun tuohon yhteen vanhainkotihankkeeseen on tulossa valtionkin rahoitusta, niin uskonpa, että se on niin valvottua touhua, että varmasti on "hoidettavat asiat" suunniteltu huolella.

Ja lopuksi ketään ei saa eikä tarvitse hiljentää tai käskeä pitää kitaansa kiinni. Siinä olisi hyvä uusi lähtökohta tulevan uuden Kurikan politiikalle. Avoimuus kaikessa on oikea tie.

24.4.2015 6:06  Naurun paikkako?

Sovitaan, ei sovita? Jokainen vähänkin sopimustekniikkaa tunteva Kurikan ja Jalasjärven yhdistymissopimuksen lukenut tajuaa, että tarkoitus on molempien osapuolien toimesta hillitä menoja ja investointeja ja saattaa yhteinen talous kuntoon. Nyt Jalasjärvi menee ryöstöä toista sopijapuolta kuulematta ja siitä välittämättä tai piittaamatta.
Hirsimäen johdolla Jalasjärven valtuusto purskahtelee nauruun, kun Kurikan talousjohtaja on huolestunut yhteisen velan lisääntymisestä ja veroprosentin noususta. Missä on nyt Jalasjärven mainostettu taloudenhoitokyky? Kurikan piikkiin pelataan vastuuttomasti ja piittaamattomasti. Siinä sitä on naurun paikkaa. Täysin sopimatonta tekstiä superjournalistilta.

24.4.2015 8:02  Margit

Parkkamäen luotettavuusJoku kirjoitti kyvystäni laskea.En ole toki mikään matemaatikko mutta oikeat luvut. Iloniemi 5 miljoonaa Jalasjärven valtuusto nauraen hyväksynyt, Tk kokonaisinvestointi 2,5 milj kunnan investoinit 2,5 milj , uusi päiväkoti n 3milj , hammashoitolansaneeraus n 1 milj ja Jakk velka tänä vuonna heinäkuussa 8 milj .Eipä siis mitään palio ja nauraen menee , kiva kun on mukavaa.

24.4.2015 8:06  Nimimerkki Kandolin esiintyy rauhanrakentajana !

Nimimerkki Kandolin esiintyy rauhan rakentajana, Se vain tapahtuu kurikkalaisten kustannuksella. On helppoa rakentaa rauhaa hyväksymällä vuosisadan vedätys Jalasjärveltä. Kysytään vaikka nykykurikan veronmaksajilta, haluavatko he ryhtyä jalasjärvisten velanmaksajiksi enempää kuin mitä on sovittu. Kyllä siinä kurikkalaisten veronmaksukyky hyytyy totaalisesti.

24.4.2015 8:12  Taloustaitaja

Vuosikausia paloturvallisuutta varten suunniteltu ja hankesuunnitelman mukaan rakennettava vanhuspalveluun liittyvä rakennus, lasten päiväkoti sekä terveyskeskuksen saneeraus. Niitä ei voi nimittää ryöstöretkeksi. Eivät nämä samat asiat joita Jurvassa juuri tehdään ja Kurikassa on juuri suunnitteilla myöskään sitä ole. Lukion siirtäminen sen sijaan on lyhyellä aikataululla täysin tarpeeton hanke.
Nyt neuvoteltaviksi voisikin ottaa lähinnä näiden Kurikan puolen hankkeiden aikataulut sekä Jalasjärveltä päiväkodin.

24.4.2015 8:13  Kandoölin ja kumppanit kirjoittajalle

Turha tpoivo että Parkkameän niuhottaja hijennettäisiin. Minuun ei vaikuta vinoilut ei sanalijut. Sillä aion viedä asiani loppuun viimeistä piirtoa myöten ja olen todella sinnikäs.Lait ovat lakeja , tällä touhulla syntyy vielä monta oikaisua , tutkintapyyntöä ja Valtiovarainministeriössä käyntiä.

24.4.2015 8:20  Margitti

Jurvan terveysaseman remontoinnista ei ole vielä tehty hankesuunnitelmaa eikä kustannusarviota. Lukio siirtyy Kampusalueelle koska he tarvitsevat nykyaikasit opetustilat ja terveellisen opiskelu. Kamppushanke on pitkän suunnittelun tuos .Mutta minä onn kiin kyllääntynyt jauhamasta tätä kakkoo.Joten lopetan.

24.4.2015 9:29  Päivän Ilkka

Ala-Mieto Markun kirjoitus Ilkassa.


Olette meidät rehelliset kurikkalaiset saattaneet häpeälliseen tilaan, ja olemme joutuneet koko maakunnan silmissä naurunalaisiksi teidän typerän toimintanne takia. Asian tekee käsittämättömäksi, kuten muistetaan, että alunalkaen voimakkaimmin tätä kuntaliitosta on ajanut tämä teidän johtajanne, jonka perässä te kuljette kuin pässit narussa ilman järjen häivääkään.

Kun tämä asia, teidän oikaisuvaatimuksenne ja siinä olleet kaksi johtonimeä, tuli ilmi, en ollut uskoa silmiäni. Siksi puhdistin silmälasini; sen jälkeen oli pakko uskoa, että nämä siihen asti arvostamani henkilöt olivat laittaneet nimensä aloitteen alle, jolla oli tarkoitus estää Jalasjärven terveyskeskuksen peruskorjaus. Sen itsenäinen Jalasjärven kunta oli päättänyt tehdä aikaisemman kuntasuunnitelman pohjalta.

Kunnallisliiton lakimiesten yksiselitteinen kanta oli, että Jalasjärvi on itsenäinen kunta vuonna 2015, kunnes se liittyy Kurikkaan 1.1.2016. Eli leikillisesti voi sanoa, että Jalasjärvi voi tehdä minkälaisen sairaalan haluaa, koska se on itsenäinen kunta vielä vuoden 2015.

Mutta kunnallisliiton lakimiesten kanta ei tunnu teitä pysäyttävän, vaan uhkaatte viedä asian korkeimpaan oikeuteen. Tämäkö on sitä uuden liitoskunnan suhdetoimintaa, jossa asiat tulee kuntoon?

Epäilen, että ei tule, vaan riita jatkuu koska johtajanne vaatii riidan ylläpitämistä. Olettehan te valmiita kaikkiin hänen vaatimiin toimenpiteisiin, jotta säilytätte luottamuksen häneen.

Myös tulevaisuudessa luottamus on kaiken A ja O. Olisin odottanut, että valtuuston puheenjohtaja olisi ollut johtamansa valtuuston päätöksen takana, mutta se olisi liikaa vaadittu. Kun lusikalla on annettu, ei voi kauhalla vaatia.

Jalasjärven ja Kurikan liitoksen epäröinti johtui JAKK:in 35 miljoonan euron sakosta. Sakkohan on järjestetty, ja jäljet johtavat sylttytehtaalle eli koulutuskuntayhtymään, jolta puuttui liikenneopetus, jota he havittelivat itselleen. Siksi asia yhtymän johtajien puoluetoverien eli SDP:n opetusministeriön Gustafsonin ja Kiurun avulla pantiin 35 miljoonan euron sakko, jolla koko kunta saatiin halvaustilaan: se teki Jalasjärvestä kriisikunnan, ja hallitus uhkasi kuntaa pakkoliitoksella.

Kävihän Urpilainenkin lupaamassa kevennystä sakkoon, jos kunta tekee vapaaehtoisen kuntaliitoksen. Missä lupauksen lunastus viipyy? Kevennystä ei ole kuulunut JAKK:in 35 miljoonan euron sakkoon Krista Kiurulta, mutta SAK:n Kiljavan opiston hän juuri vapautti vastaavasta takaisinperinnästä. Onko puhtaat jauhot pussissa Krista Kiurulla?

Markku Ala-Mieto

24.4.2015 9:49  Tietäjä ja osaaja tuo nimimerkki !

Nimimerkki Markku Ala.Mieto tietää ja osaa kaiken.

24.4.2015 10:12  heh

Ala-Mieto onkin varsin lähellä tätä kaikkea. Hän kyllä osaa ja taitaa, senhän kaikki tietävät. :-)

24.4.2015 10:36  JAKK-krapulako Jalasjärvellä !

Onko Jalasjärvellä vieläkin krapula JAKK:in takaisinperintäpäätöksestä. Nyt Jalasjärvi vie kaiken huomion ylenpalttiseen investointisumaan. Pitäisi hoitaa ensiksi JAKK:in krapula kuntoon, olisiko kriisiavusta mitään. JAKK-vyyhti on vieläkin selvittämättä, se pitäisi selvittää pohjamutia myöden, onhan käytös ollut ennenbkuulumatonta.

24.4.2015 10:52  3-5 viisaan ryhmä muistetaan

Onneksi tavalliset kuntalaiset pitävät tätä vyyhtiä häpeällisenä, negatiivinen julkisuusarvo on jo ylittänyt kaiken mitä riitelyllä oli edes mahdollista saavuttaa. Tämä jo nyt saauvutettu egatiivinen julkisuus tulee tuottamaan Kurikalaisille yrityksielle ja kurikan kunnalle tulevaisuudessa 10-20 aikana isot rahalliset tappiot.

Ja kyse on ollut pakollisten kunnallisten palvelujen rakennusten korjaamisesta tai uusimisesta.

Työpaikkakyseluyn perusteella vaikutta siltä että nämä riidanhaastajat voivat 2016 kunnallisvaaleissa todennäköisesti suosista jättäytyä pois ehdokaslistoilta. Ei tule enää ääniä, luottamus on mennyt. Kunnallispolitiikka voi tehdä, mutta tämä riitely ylittää kaiken yhteistyön ja normaalin päätöksen teon rajat.

Taitaa UUTTA KURIKKAA johtaa tulevaidsuudessa vanhan kurikan ja jalasjärven poliitikot... Vaikea Jurva 1500 äänestäjällä on enää vaikea saada ääniä kuuluviin

24.4.2015 11:28  Banaanitasavaltaan ......

Mielipiteidenne perusteella Te Ala-Mieto, Kandolin, Kommentoijat10:52, 15:22, 14:44, 22,42 jne, Kahari, sopisitte paremmin johonkin banaanitasavaltaan, missä kenekään ei tarvitse välittää sopimuksista.
Luulisin, että nyt arvostamanne itsekkään härski toiminta olisi siellä maan tapa ja sulautuisitte paikalliseen sakkiin ilman enempiä häiriöitä.

24.4.2015 12:06  Yrittäjän YSTÄVÄ ??

Onneksi Kurikan ja Jalasjärven yrittäjät on iso joukko, ja heillä edelleen isompi verkosto tulevissa kuntavaaleissa. On se kumma että yrittäjä syö yrittäjän kättä. Moni yritys kamppailee nyt vähien töiden kanssa ja joutuu laittamaan työläisiä pihalle. Samaan aikaan kun töitä olisi tulossa niin niitä erikseen oikein tappelemalla yritetään saada kumotuksi.

24.4.2015 12:19  Ilokaasua, komissaario palmu

Nyt näyttää tosi pahasti siltä, että tulevaa kurikkaa tyyrää jurvan ja jalasjärven poliitikot kimpassa, jos ei meno muutu.

No. Tässäpä se nähtiin, mitä tapahtuu, kun yhdistymiskumppania ei kuultu "Iloniemi" asiassa.
Olisihan Kurikka ko. investoinnin hyväksynyt!
Päätös rakentamisesta on tehty kuitenkin kurikkaa kuulematta ja naureskellen on lyöty nuija pöytään lainapäätöksestä.
Lainapäätöksestä jonka maksaja on joku muu, kuin lainan ottaja!

24.4.2015 13:25  työtä

Nyt on edullista rakentaa niin kaikki mahdollinen käyntiin. Luo työpaikkoja ja verotuloja tulevaan suur-Kurikkaan. Kunnanatalo suunnittelun alle

24.4.2015 14:38  Kurikka nousuun!

Mielestäni on liioiteltua sanoa, että lainan maksaja olisi kokonaan joku muu kuin lainan ottaja. Täytynee muistuttaa, että joka ikisen jalasjärvisen yksityisen ja yrityksen verot kilahtavat jatkossa Kurikan kassaan.

Näin jalasjärviset kantavat varmasti oman kortensa kekoon. Olen edellisen kirjoittajan kanssa samaa mieltä. Nyt on aika laittaa vasarat heilumaan.

24.4.2015 14:47  Työttömien YSTÄVÄ

Pelkässä Kurikassa näyttää pitkäaikaistyöttömien sakko olevan jo lähellä puolta miljoonaa. Teidän joilla on työtä, on helppo valittaa rakentamispäätöksistä vaikka työttömät odottavat jos edes jotakin työtä löytyisi.

24.4.2015 15:05  Jukoliste!!

Työtä ihmisille! Neste Oil myyntiin ja hankkeet käyntiin!! Elintärkeä on myös uudet järjestelyt kolmostien ja 67:n paikkeilla! Tähän menee kaupungin omaa rahaa n.5 miljoonaa vähintään. Ei ole muuta vaihtoehtoa näin kovien investointien edessä. Tyhjä kaupunki ei tee osingoillaan yhtään mitään! Fortum jää silti vielä turvaksi. Rakentaminen tuo kipeästi kaivattua työtä kaupunkiin!

Kaikki hankkeet käyntiin nyt! Muuten kylä hiljenee, valot sammuu ja viimeinen istuu osakkeiden päällä laskemassa osinkoja!

24.4.2015 15:30  Kuka pysäyttäisi tämän panikoinnin?

Johtajakin hyörii vain oman jatkopestinsä kimpussa.

Nyt kaupunginhallitus kiireesti ohjat käsiin.

Tyrväinen pellolle ja hommat hallituksen hanskaan.
Tätä hulabaloota ei ymmärrä kukaan.

24.4.2015 15:34  Hoituu itsestään

Tyrväinen jatkakoon pestinsä loppuun eikös hän ole jäämässä eläkkeelle tänä vuonna. Siitä on turha ruveta Mölisemään.

24.4.2015 16:38  15:34:lle

Huhujen mukaan ei kuulemma olisi.

24.4.2015 16:40  Routaa pukkaa

Ei tule blogistin ennakoimaa kevättä. Routaa pukkaa.

24.4.2015 17:20  Fiksuja ihmisiä

Jalasjärviset ovat fiksuja ihmisiä. Sen osoitti eilinen Jalasjärven valtuuston kokous. Kyllä Kurikastakin löytyy fiksuja ihmisiä. Sen osoitti Ala-Mieto mielipidekirjoituksellaan. On hyvä, että Kurikassa on ihmisiä joita riitely ja tämä blogi hävettää.

24.4.2015 17:25  Fiksu tuli yllättäen esille !

"Fiksuja ihmisiä" : Olet varmaan fiksu ja filmaattinen, kuitenkin luet tätä blogia, oletko utelias. Jos olet fiksu niin tuskin lukisit tätä. Vai oletko niitä ihmisiä, jotka katsovat telkusta vain uutiset ja luontoaiheiset lähetykset, mutta kuitenkin tietävät tv-sarjojen kaikki juonenkäänteet.

24.4.2015 18:43  Kurikkalainen

No nythän täällä on ruvettu puhumaan järkeä!! Kurikka on tekemässä raskaita investointeja lähivuosina! Jalasjärven investoinnit ovat hippuja niiden rinnalla. Ja se on oikein. Laina on nyt halpaa.

Riita heti seis ja Jalasjärven investoinnit käyntiin. Turha myöskään kuvitella että valtio maksaa 3 tien 67:n risteys alueisiin kaupungilta pyytämäänsä summaa! Kaupungilta siihen reilu 4 miljoonaa laitettava!! Se on ehdottomasti saatava käyntiin kunnan näkyvyyden ja vuoksi. On myös kovia epäilyjä että agrimarket ja Lidl odottaa tuota uutta aluetta.

Vaikka sitten tosiaan nesteet myymällä jos ei lainaa kestä. Kurikka nousee suosta vain kovilla investoinnella tämän laman aikana!

Näin saadaan kaupunkiin työtä! Tehkää nyt tämä ja saadaan kurssi kääntymään! Kurikka lähtee näiden avulla kovaan nousuun!! Hurja määrä töitä ihmisille!!

Edellisten kanssa samaa mieltä myös siitä, että. Tyhjässä kaupungissa ei enää tarvita ensimmäistäkään osaketta!! On myös olemassa vaara, että osakkeet putoavat!!!! Sitten on myöhäistä jossitella . Näiden uusien investointien kanssa lähdössä käyntiin vajaan 30 miljoonan kampusalue! Satojen miljoonien tuulivoimaprojektit. Ne tuovat sellaisen määrän säpinää Kurikkaan, että oksat pois! Kelkkaan on lähdettävä nyt! Jalasjärvi saakoon investointinsa. Ne on nyt totta vieköön tehtävä vaikka kuinka harmittaas. Kurikan menestys on käsillä. Syyttely seis ja Toimikaa!!

24.4.2015 18:57  Kyllä nyt havettää !

Jalasjärviset naureskelee Kurikkalaisille Ilkka nimisen lehden mukaan.

24.4.2015 18:58  Kurikkalainen

Näimme myös mitä kävi kun rakennettiin uusia liiketiloja keskustaan. Pian täynnä. Tuo hiekkalaatikko helkuttiin ja liikekeskus kaupungintalo paikalle. Liiketiloja alakertaan. Nyt tekniikka ja muut ympäri kylää!

24.4.2015 20:06  jep

Kaupunki se vaan rakentelee liiketiloja ja tuulimyllyjä.
Hoh hoijaa.

24.4.2015 20:37  Naureskeleva valtuusto

On hyvä, että Ilkka uutisoi, miten vastuullinen jalasjärven valtuusto kokoustaa naurunhörähdyksin.

Muuten emme tietäisi millaisen sakin vietäväksi sopuisat jalasjärveläiset ovat antautuneet.

Valttusto häpäisee koko porukan.

24.4.2015 20:41  Yrittäjä Kurikasta!

Nyt ei nauruista tartte piitata. Täällä tarvitaan työtä ja Jalasjärviset maksavat kyllä osansa investoinneista.

Nyt puhutaan koko uudesta Kurikasta!

Täältä myöskin ehdoton kyllä alkupään kommenteille ja investoinneile!

24.4.2015 20:42  sama

Muuten kaupunki kuolee varmasti!!

24.4.2015 21:00  jep

Näin tosi yrittäjä Aamen.
Hei me investoidaan. :):

24.4.2015 22:21  Näin Jalasjärvellä

Maksetaanko nauramisesta lokouspalkkio korotettuna. Luultavasti Jalasjärvellä ja otetaan siihen lainaa kurikkalaisten maksettavaksi.

24.4.2015 22:42  Naurujengiläiset blogissa

Viimeaikaisten kommentien perusteella voi päätellä, että Jalasjärven naurujengi on purkanut kokouksessaan jäseniltään osallistumiskiellon Ollilan blogiin.

On saatu väriä elämään.

24.4.2015 22:58  h.laatikko

voi voi teitä hyssyttelijöitä ja takapajun onnettomia kurikkalaisia,teitä on mukava seurata tästä hiekanlaatikon läheltä. Olkaa jalasjärviset viisaita ,ettäkä ottako itteennä ,teissä on hyvä liitos kumppani meille,kunhan täällä saadaan ruotuun nuo muutamat haaskalinnut vai pelättimiltä ne kyllä näyttää.tsemppiä j järviset.

24.4.2015 23:45  Kuntarahoitus

Yleensä rahoittajat syynäävät rahoittamansa hankkeet ja lainahakijan läpikotaisin. Miten lienee tuon Kuntarahoituksen laita? Katseleeko sormiensa läpitse anojien jo valmiiksi rikollista menneisyyttä, hakijan hakuvaltuutusepäselvyyksiä jne.
Tuollaisilla taustoilla ei ainakaan kukaan yksityinen lainahakija saisi näinä päivinä rahoittajaa vakuuttumaan ja availemaan rahamasun nyörejä.

Kaatsotaan miten korruptoituneen Suomen julkisrahoittaja arvioi hakijansa.

24.4.2015 23:54  Lämpimät terveiset Jalasjärvelle!

Samaa mieltä me arvostamme Kurikassa teidät jalasjärviset korkealle. Ei kannata välittää parista katkerasta, jotka täällä huutelee. No heilläkin on oltava joku tapa purkaa tuskiaan. Älkää kuitenkaan luulko, että heidän kirjoittamansa haukut ovat Kurikkalaisten yleinen mielipide. Sovitaan hienosti yhteen.

25.4.2015 6:48  Eteenpäin

Hyvä sopua löytyy. Kirjallisuudessa sana narsismi saa aikaan epäsuotusaa oloa ympärilleen ja itse aiheuttaja ei sitä huomaa. Ympäristöön ja läheisten kanssakäymisestä tulee kestämätön tilanne. Laman aikaan saa halvalla rakennettua ja korot olemattomat

25.4.2015 7:37  Näkemyseroista, ratkaisuista ja sovusta

Kurikkalaiset, jos ketkään ovat esittäneet ratkaisujen ja sovun hakemista asiassa täällä blogissakin.

Molempien kuntien virkamiehet ovat olleet toistaiseksi haluttomia ja kyvyttömiä ratkaisuesityksen aikaansaamiseksi.

Sopua odotellessa omilla yksipuolisilla
päätöksillään hämmingin aiheuttaneet vain nauraahörähtelevät ivallisesti.

sekin on aika erikoista, että sulautuvan kunnan virkamies piikittelee tulevaa kuntaansa naapuriksi ja sen peräämiä
kannanottoja terpeettomisksi naapurin neuvoiksi. Lehtiä lukiessa luulisi, ettei ko. virkamies tiedä mitään sovitusta kuntaliitoksesta. Naurunremahduksista päätellen päättäjätkin luullevat nähneensä vain pahaa unta kuntaliitoksesta.

25.4.2015 7:37  Kurikkalainen veronmaksaja

Minäkin toivon ettei Kurikkalaasia leimata riitaisiksi tämän takia. Eikä investoinneista voi puhua turhina ne ovat nyt tarpeen. Huonoa mainetta emme kaipaa enempää!

Nämä Jalasjärvelle tehtävät panostukset ovat välttämättömät ja investointi uuteen Kurikkaan. Siitä koska ne tehdään on turha enää krävätä. Pisara meressä. Työt käyntiin niin saa Kahari pettyä kun Kurikka tulee vastaan!

25.4.2015 8:14  Ihmettelyyn on aihetta !

On se ihmeellistä ajatuksenkulkua, jos jotkut pitävät huolta Kurikan taloudesta , niin välittömästä nämä huoltakantavat leimataan riidan rakentajiksi. Eikö voisi ajatella niinkin, että ylenpalttiset tuhlaajat rakentavat riitaa. Miettikää nyt vähän; Jalasjärvi ajaa Kurikan velkakurimukseen, Jalasjärvi lataa ylenmääräiset investoinnit viimeisenä itsenäisenä vuotenaan, Jalasjärvi ei noudata tehtyä sopimusta, Jalasjärvi naureskelee huoltakantaville kurikkalaisille, jne. Kuka tai ketkä tässä ovat riidanrakentajia. Kun maksun aika koittaa niin nyt rauhaa hyssyttelevät kurikkalaiset mollaavat kurikkalaiset päättäjät maanrakoon. Minä kyllä arvosta korkealle Kurikasta huoltakantavia ja samalla ihmettelen nukkuvien luottamushenkilöiuden asennetta. Samalla ihmettelen jalasjärvisten asennetta ja tehdyn sopimuksen mitätöimistä.

25.4.2015 8:49  Bravoo 8:14 Jämäkkää ja selkärankaista puhett

Kurikassa hyssyttelevät päättäjät ovat kunnostautuneet ennenkin. Aina kurikkalaisen hyvinvoinnin ja menestyksen hukkaajina. Nytkään ei näytä löytyvän miltää kolkalta päättäjiä, jotka ymmärtäisivät ja tarkastelisivat asioita vielä vuosi kuntaliitospäätöksen jälkeenkään tulevan yhtenäisen Kurikan tarpeista ja lähtökohdista. Maakuntalehden päätoimittajakin totesi aikoinaan kurikkalaispäättäjistä, että päillä ei näytä olevan muuta tehtävää, kuin pidellä selkärankaa valahtamasta housuihin.

25.4.2015 9:11  Hallitukseen kuuluvat yrittävät pestä kätensä, kuka milläkin tavalla.

Täytyy aina yrittää asettua myös toisen asemaan. Eli, jos Kurikka pakkoliitettäisiin Seinäjokeen ja sopimus mahdollistaisi investointipäätösten tekemisen, me melko varmasti käytettäisiin se mahdollisuus.
Tämän koko sotkun on mahdollistanut/aiheuttanut huono yhdistämissopimus ja yhdistymishallitus.

25.4.2015 9:48  oikeat päättäjät tietää (7.37)

Kuka sanoo ettei riitaa olisi sovittu??

Voihan olla että todelliset eturivin poliitikot ja virkamiehet ovat tavanneet ja tietävät missä mennään...

Ei tälläisiin tapaamisiin mitää vanhoja katkeroituneita "Kekkosen" kauden päättäjiä tai blogin seuraajia kutsuta... Se lumi suli jo

25.4.2015 9:51  Hynttyyt yhtehen.

Minusta täällä ei ole syyllistetty Parkkamäkeä ja muita. Fiksuja ihmisiä he ovat ja vastuullisia. Nyt on kuitenkin menty jo niin pitkälle riidan kanssa, että sille on aika tehdä loppu. Myös erittäin alhainen korkotaso ja lama puoltavat investointien tekemistä.

Kuten Saarakkala kirjoitti lehdessä Jalasjärvi on vapaa tekemään 2015 juuri sellaiset investoinnit kuin haluaa. Nyt ne ovat olleet sentään tarpeellisia. Tästä on kuitenkin enää turha kiistellä. Vanhainkoti ym. Pystyyn vain. Ainoa tie Kurikan selvitä lamasta on saada riita poikki ja investoida työhön!!

25.4.2015 11:12  Kuano

Saarakkalan mielestä kaikki ovat vapaita tekemään mitä itse haluavat, niin pitkään, kuin hänelle itselleen on vaalaissa siitä hyötyä. Kurikkalaiset ovat aina olleet turhan maksajina saarakkalan sörssäilyjen yhteydessä, ainoa hyvä puoli tämän touhuissa on ollut, jotta hääräämisessä on ollut lähinnä äänien hankinta, johon on riittänyt matalamieliset kansaan uppoavat hankkeet, joita ei ole aina edes viety loppuun.
Voi suomen kansaa, mikäli tästä tehdään ministeri, pelkkänä kansanedustajana tämä et ole saanut onneksi paljon pahaa aikaan. Rahalla ei ole arvoa, niin kauan kun vesa-matilla on tarmoa.

25.4.2015 11:40  Asennetta

Kuano on hyvä ja astelee peilin eteen ja kysyy. Miksi minua ei valittu... Olenhan minäkin sentään entinen persu. .. Niinpä niin ei loikkaus auttanut. Kyyninen asenteesi aivan kaikkeen ei myöskään auttanut.

Tee jotain itsellesi, että saisit paremman mielen. Mene vaikka pihalle lenkille. Aurinko paistaa. Kun suruprosessisi on ohitse ja olet löytänyt elämääsi ilon takaisin vaihda nimimerkkisi takaisin Kaunoksi.

25.4.2015 12:11  Kuano

Ei varmaan valittu, kun ei ole ollut ehdokkaanakaan edellisissä vaaleissa, eikä koskaan ole mitään panostanutkaan vaalityön eteen. Perussuomalaisista oli pakko häipyä, koska diktatuuri ei ole koskaan ollut mieleen.
Rehellisyys maan perii, eikä paska puheet, poliitikkojen paskapuheet tulee aina kansalle kalliksi.
Tuskin kuinkaan moni äänestäisi nykyään Hitleriä, mutta aikoinaan otti järjettömillä puheillaan vallan. Sopiva poika oli Putinkin aikoinaan miettikää sitä mitä on tapahtunut, kun tämä on saanut liikaa valtaa. Hurmoksella hankittu valta on aina, nimenomaan aina koitunut kansan tuhoksi, kukaan ei edes kuuntele sanomaa ja toisinajattelijat vaiennetaan. Tuskin mailma siitä paranee, jos Kuano vaiennetaan, siitä hyvästä, kun tämä huomauttaa tajunneensa, jotta missä mennään.

25.4.2015 17:52  nääs

Mitäköhan nämä matalamieliset Saarakkalan hankkeet mahtaa olla.
Vaihda ny kuano jo levyä sun viisaudet on jo nähty.

25.4.2015 18:29  Kuano

Kaikki sellaiset hankkeet ovat matalamielisiä, joilla ei saavuteta mitään kunnollista hyötyä ja maksat turhaan takia. Lue nääs Saarakkalan kirjoituksia, tai kysy häneltä itseltään näistä kirjoitusten sisällöistä. Pelko siitä, jotta äänestäjät huomaavat, jotta mitkä on perussuomalaisten politiikan katteellisuus näköjään hermostuttaa. Eiköhän se siitä selviä, mikäli nämä uskaltavat hallitukseen.

26.4.2015 16:03  Ei saara kuriin.

Suomi 24 palstalla Kurikan kohdalla, joku nimimerkki on huomannut Kurikan riitelyt ja on kirjoituksessaan todennut, että Kurikassa ovat asiat kuin Kittilässä. Hän ihmettelee, etteikö saada kuriin muutamaa Kurikan hemmoa ja yhtä naisihmistä. Vastauksena voi todeta, ettei saada. Ollaan nääs jääräpäitä.

26.4.2015 17:11  joo ei saada

siis kusi päitä ,kusi noussut päähän

26.4.2015 17:56  Painostamalla ja väkisin .....

Katsotaan nyt saavat nämä Jalasjärven hemmot painostamalla ja väkisin.

Voiko tähän ihmeteltävään jääräpäisyyteen olla syynä, että näissä päissä ei ole kustakaan välittäjäaineeksi?

26.4.2015 19:12  Margit Parkkamäki

Kyllä nyt taitaa olla niin että Olen väärässä, kun Perustusvaliokunnan jäsen V-M Saarakkala snoo lehden päällä että Kuntarakennelakia ja Yhdistymissopimusta ei tarvitse noudattaa niin varmaan sitten on-

26.4.2015 21:43  Kuano

Jalasjärvihän on selvitystilassa, joka aiheuttaa sen, jottei sillä ole oikeutta tänä vuonna ominpäin investoida yhtään mitään. Eihän konkurssissakaan entiset päättäjät päätä mitään, jolloin laillinen päätösvalta on pesänhoitajalla, jota tässä tapauksessa edustaa elin, joka vastaa yhdistymisen käytännön toimista. Jalasjärven päättäjillä ei kaiken järjen mukaan ole muuta päätösvaltaa, kuin liitoselimen ja kurikan päättäjien valtuuttamana hoitaa laillisesti juoksevat asiat.

26.4.2015 22:52  hoitaja potilaiden asialla?

Ei taida Margit hoitajana tietää mihin paskakasaan on jalkansa laittanut.

Kuka ajattelee potilaiden parasta jos tärkein lenkkikin aiheuttaa vain hallaa. Surkuhupaisaa on se että toisessa elimessä(jikky) kannattanut hanketta, ja nyt sitten ei olenkaan yhtäkkiä tarvetta.

Tähänkin iloniemen hankkeeseen liittyy paljon inhimillisyyttä, eli epätietoisia hoitajia, potilaita ja heidän omaisiaan. Osa odottaa mikä on oma koti ensivuonna, onko omaiset lähellä jne. Ja venkoilu vain politiikan tähde. Miten kukaan voi jatkossa luottaa tälläiseen asioiden hoitajaan.

No onneksi uusi kurikka ratkaisee ongelman, jalasjärven alueella 4kertainen äänestäjämäärä verrattuna jurvaan. Tämä ero näkyy kunnallisvaalien tuloksessa.

26.4.2015 23:15  Kuano

Tässähän on menossa kaiken kukkuraksi velallisen epärehellisyys. Ei se kumma ole, jotta kaiken sorttisia makselemisia kertyy jalasjärvisten takia kymmeniä miljoonia, kun nämä eivät välitä laeista, eikä asetuksista yhtään mitään. Pollevia vain puhutaan, vaikka edes kohtuullinen häveliäisyys vaatisi pitämään turvan kiinni.

27.4.2015 5:28  laittomuutta kannustetaan 22:52

Siis JIK on tehnyt laittoman päätöksen, jonka se itse on kumonnut. Kun oikein innostutaan, ei pitäisi mennä laittomuuksien puolelle, niin kuin eräskin JIK:n johtokunnan päättäjä on tehnyt.

27.4.2015 7:36  Jalasjärvi on ainoa, joka tekee hallaa

Jalasjärvi on ainoa osapuoli, jonka voidaan katsoa tekevän hallaa jos jonkun. Asioiden takkuaminen johtuu yksinomaan heidän tavastaan hoitaa asiaa toisin, kuin ovat sopineet Kurikan kanssa. Voivat kantaa epäinhimillisyyden häpeääkin aivan omassa keskuudessaan Jalasjärven raittilla. Taitaa vain olla, ettei tämä rikoksiin paatunut päättäjäporukka ole tuntenut häpeää mistää enää vuosikausiin.

27.4.2015 7:48  Anti mennä

Jos Jalasjärviset jatkavat enää yhtään tuota äänestäjämäärillä uhoamista ja voimankäyttöä yhteisten asioiden hoidossa, niin menkööt. Olkoot niin p...eleen itsenäisiä tai hakeutukoot kaikessa rauhassa Seinäjoen elätikksi.

Kaipahan hoitelevat velkansa ja takauksensa. Mihin noin tomerat Kurikkaa tarvitsevat?

Piuhat poikki ja Jalasjärviset investoimaan.

Mihinkähän ne valtion lähettämät holhoajat ovat hävinneet. Kait heidän kuuluu holhota jalasjärvisiä tekemästä typeriä niin kauan, kunnes uusi Kurikka ottaa kaiken vastuun.

27.4.2015 8:02  Kuntaliitos purkuun ja sillä siisti !

Näinhän se on:Jalasjärvi ei ole vieläkään henkisesti hyväksynyt kuntaliitosta, eletään kuin norsu lasikaapissa. Jonkinasteista ymmärrystä odottaisi jalasjärvisiltä, mutta ilmeisesti turha odotellakaan. Eli napanuora poikki ja antaa Jalasjärven elää omaa elämäänsä velkojensa kanssa.

27.4.2015 14:48  Kepulainen

Tulevissa kuntavaaleissa tulee Jalasjärvisillä puolueilla eteen iso ongelma, mistä saada ehdokkaat ja ennen kaikkea miten saada äänestäjät vaali uurnille. Kuka lähtee vapaaehtoisesti tällaisten "vänkääjien" touhuihin mukaan, on muutakin tekemistä.
Kiitokset Markku Ala-Miedolle hyvästä yo. kirjoituksesta J-P kunnallis sanomissa 27,4,2015.

27.4.2015 16:48  kurikka jalasjärvi jurva

Jurvalaiset keskitti äänet aiemmissa vaaleissa, tuloksena hallituksen pj sekä muita hallituspaikkoja.

Jatkossa jurvalaisia riidanhaistelijoota ei valtuustossa enää näy. Ensivuosi tulee liian nopeaan, nimet muistetaan, myös jurvassa.

Vähäkään jos tulkitsee tavallisten kurikkalaisten mielipiteitä, niin omien toiminta koetaan typeräksi, mikään ei ole etenemässä, kaikki on seisahtanut ja kylä kuolemassa. Vastaavasti jalasjärviset on tyytyväisiä omiinsa, jotka kehittävät ja reakentavat tulevaisuutta kuntalaisille.

Kyllä se on niin että jurvalaisia ei enää uudessa valtuustossa näy.

27.4.2015 17:50  Kuano

Kovia poikia nämä jalakajärviset kehumaan itseään, todelliset tulokset ovat olleet kuitenkin happoista luokkaa. Uhittelevat, aivan kuin olisi vakavasti otettavia miehiä asialla. Taitavat huudella samalla, kun ovat hyllykalliolla katajapuskan takana kyykkypaskalla ja samalla kuseskelevat kenkiinsä.

27.4.2015 21:19  Hyväkin pitää muistaa

Näistä kolmesta alkiosta asukaslukuun nähden Jurva on investoinut yli kaksi kertaa enemmän kuin toiseksi tullut.

27.4.2015 21:23  jalasjärvi porskuttaa, kurikka laahaa

Orkla food lakkauttaa lahden tehtaan, ja siirtää tuotannon jalkajärvelle.
Alavuden varjostin siirsi tuotannon jalasjärvelle samoin.

Kurikan uutiset olleet toisenpäin, työpaikkoja on lopetettu tai siirretty muualle.

27.4.2015 21:48  voi hyvä Sylvi

Onpa iloisia vertailuja, tulevan uuden kunnan sisäisesti ja kesken

27.4.2015 23:27  syvä hylvi

Hyvä vertailu. Jurva myös valittaa kaksi kertaa enemmän kuin muut.

27.4.2015 23:55  Olis kiva muistella

Joku vois kaivaa esille, ketkä äänesti liitoksen puolesta.

28.4.2015 0:12  Kunnia liittäjille. Riidat seis!!

Yhteen mennään vaikka kaivelisit mitä. Liitos oli pakollinen Kurikan tulevaisuuden kannalta. Isompi tekijä nyt!!

28.4.2015 0:29  Kuano

Jurva ei ole moneen vuoteen investoinut yhtään mitään, joku on heittäytynyt väärälle vuosikymmenelle.

28.4.2015 0:34  Kerroppa tuo jalkajärvisille

Kerroppa 0:12 tuo sama jalkajärvisille.

Olen samaa mieltä, että tämä kylien välinen pitäisi saada loppumaan. Nyt ei näytä siltä. Jalasjärviset vain runnovat uhossaan vastoin kuntarakennelain periaatteita tulevaa kuntaa koskevia ja sitovia päätöksiä yksikseen. Nauraa höröttelevät päälle päätteeksi kurikkalaisten tyhmyydelle, kun lain rikkomisesta ei ole säädetty minkäänlaisia seuraamuksia.

Tätä menoa kurikkalaisten ainoaksi ratkaisuksi jää tutkintapyynnön tekeminen esittelijöiden toimista.

28.4.2015 5:54  uutta putkeen

Esittelijä saisi jo äänestää jaloillaan. :-) . Tervemenoa Paavo.

28.4.2015 14:34  Itku pitkästä ilosta,menkööt menojaan nauruineen

Lopettakaa jalasjärvisten naureskelu ja purkakaa koko liitos eihän niistä ole kuin vaivaista vahinkoa. Naurakoot sitten tarpeekseen velkojensa kanssa.

28.4.2015 16:01  HuuHaa

Jalasjärven velka tällä hetkellä 4700e /asukas , eli 4700x8000= 37miljoonaa 600 000 .Hirsimäki sanoo notta 18milj eikö se osaa laskia?

28.4.2015 16:13  Margit

Joku kirjoitti että olen astunut paskaan, näin on joskus käynyt ihan konkreettisesti inhimillisessä sairaalaympäristössä.
Minua ei liikuta piirun vertaa miten joku joskus äänestää ja missä osassa kuntaa. Totuus on että Laajenevalla Kurikalla on tällä hetkellä velkaa 83 miljoonaa e .Liitossopimuksessa virkamiehet ilmoittivat 2018 päästävän lukuu 71 miljoonaa.Asiat eivät vaan täsmään millään Liitossopimuksen kohdalla.

28.4.2015 17:32  Muisteltu on

Ei liikuta piirun vertaa täälläkään.
Itse te tätä liitosta halusitte, tärkein asia näissä
tilaisuuksissa joita järjestettiin oli musiikkiopisto.

28.4.2015 18:16  Oppilaan etu määrääväksi eikä nurkkapolitikointi.

Jalasjärven musiikkiopisto ei mitenkään voi saada päteviä opettajia moniin moniin instrumentteihin. Myöskään tasokasta yhteissoittoa ei voida taata opiskelijoille Kurikan kannattaa ehdottomasti pysyä E-P:n musiikkiopistossa näiden seikkojen takia jos vähänkin arvostetaan oppilaiden tarpeita. Maakunnan kannattaa pyrkiä voimakkaasti yhteen toimijaan,vain siten voidaan taata tasokas musiikinopetus maakunnassa. Valvokaa konsulit opiskelijoiden asiaa musiikin kohdalla. Unohtakaa pienen Jalasjärven mus.opiston kosiskelu, nähkää kokonaisuus musiikin opetuksessa.

28.4.2015 19:12  Valvokaa yhdistymishallitusta ja laillisuutta päätöksissä.

Yhdistymishallitus ei ainakaan voi musiikkiopistopäätöstä tehdä,katsokaa laillisuuden perään, päätösvalta tässäkin asiassa on valtuustolla,ei millään muulla. Tuskin valtuusto haluaa musiikin opetusta heikentää. E-P: opisto on eduksi jalasjärvisillekin. Yhdyn edellä olevaan kommenttiin, oppilaiden etu tärkeintä.

28.4.2015 19:17  Mä sitä sanoon

Niin tätä Jalasjärven liitosta haluttiin mm. Margitti
Sehän oli päivän selvä asia Ojalan matematiikalla kuinka tulee käymään.
Kurikka on nyt Konkurssi tilassa. Hyvästi osake rahat.
Se oli siinä!!

28.4.2015 21:09  Margit

Liitoksella olisi ollut mahdollisuus onnistua jos molemmat osapuolet olisivat aidosti sitoutuneet tehtyyn sopimukseen. Olin niin perin tyhmä että uskoin mitä liitospaperissa on talouden osalta.Tänään selvisi että sitä on peukaloitu eli 20milj piilotettu johonkin hiton kuntasittomuksiin. Samoin organisaatiokaavio ei vastaa kuntaliitossopimusta vaan Jalasjärveläisten tärkein tehtävä on saada ns omat miehensä oikeisiin paikkoihin. Tämä on onnistunut huonolla kuntajohtamisella kaupunginjohtajan taholta. Oikeuskäsittelyt alakvat nyt ja justiinsa. Mikään mahti maailmassa ei saa minua nielaisemaan huijaamista ja asioiden peukalointia ja piilottelua. En enää lainkaan ihmettele että JAKK sotku tuli Jalasjärvelle.On niin outoa hallintoa.

28.4.2015 21:15  tonttu

Kyllä oli tyhmä kommentti tuo edellinen.Ei Kurikka missään konkurssitilassa ole. Ja jokainen joka osaa laittaa asioita tärkeysjärjestykseen tietää että osakerahoja tärkeämpiä ovat esim. vanhukset.

28.4.2015 21:16  tonttu

Margittia edellinen siis...

28.4.2015 21:41  Osakkeet

Mutta jos osakkeet myydään, siitä on vain hetkeksi pelastus. Osinkotulot loppuu ja sitten ei ainakaan ole varaa hoitaa niitä vanhuksia. Nyt on pitkälti eletty osinkojen varassa.

28.4.2015 21:43  toinen tonnttu

voi voi sinua pikku margit pieni ,mene nukkuun välillä jotta jaksat vaahdota taas eteen päin ja vappu sima odottaa joskus

28.4.2015 21:43  toinen tonnttu

voi voi sinua pikku margit pieni ,mene nukkuun välillä jotta jaksat vaahdota taas eteen päin ja vappu sima odottaa joskus

28.4.2015 22:45  vaikeita asioita

No hellanlestas, voihan ne luvut ja talousssiat oli jollekkin vaikeita ymmärtää. Joillekkkin vain sopii paremmin käteen avotakka ja eeva, kuin isojen miesten asiat. Suutari pysyköön lestissään.

28.4.2015 23:01  Viisauden alku?

On mielenkiintoista havaita, miten Margitin kommentit häkellyttävät hyvävelipiiriä.

Kaupunginjohtaja on kaikesta ihmettelystä huolimatta onnistunut peippaamaan hallitusta vuosikaudet ja käyttämään kaiken energiansa vain omien henkilökohtaisten etujen ajamiseen.

Tämä on ollut mahdollista tietenkin vain siksi, että myös luottamusjohdolla on kasvava oman vallan ja etujen juonittelu olleet päällimmäisenä. Siinä lojaali virkamies on hyväksi avuksi.

Uskaltaisivatpa muutkin hallituksen jäsenet puheenjohtajaa myöten todeta Margitin tavoin, ettei se, miten joku joskus äänestää, liikuta piirun vertaa.

28.4.2015 23:03  Hyvä sdp!

Joku joskus loihe lausumaan "ei meidän osakevarallisuus ole yksin meidän, vaan koko maakunnan yhteistä varallisuutta"
Nyt hänen toiveensa toteutuu ja voimme rahoittaa tukalassa tilanteessa olevaa naapuria!

28.4.2015 23:25  Historiaa

Joulukuussa 2014 tässä blogissa...Jalasjärven kesken tehtiin yhdistymis-sopimus, joka hyväksyttiin molempien valtuustojen toimesta. Kurikan valtuusto piti siitä kiinni loppuun asti, sopimuksen mukaan. Jalasjärven valtuuston toisenlaisen päätöksen taustalla oli esittelijän lipsuminen, ehkä virkavirhe ja ymmärrettävä päätös poliittisen itsemurhan merkeissä, kun "piti saada uusi terveyskeskus". Ymmärrän vaikean tilanteen ja suon jalasjärvisille tuon ja paljon enemmänkin...
Asioita tutkailtiin JIKin näkökulmasta.

28.4.2015 23:46  Kuano

Onko sitä mitenkään tutkittu, jotta paljonko tämän jalasjärvellä sähläävän porukan omalla lusikalla hämmennetään näissä puoliksi pimitetyissä hankkeissa. Pahin mahdollinen ajatus on, jotta jikin kautta aletaan rahastaa kurikkalaisia kurikan lopullisesti kontolleen ottamilla hankkeilla. Hiukan olisi asioita pikku hiljaa ruvettava miettimään puhalluksen näkökulmasta.

29.4.2015 6:48  Onko kaikki suurta huijausta?

Varsin erikoinen kommentti tältä Parkkamäeltä, joka sentään on ollut hallituksen puheenjohtaja. Ei uskoisi, ellei omin silmin lukisi hänen kommenttiaan. Ei voi kuin ihmetellä. Miten on mahdollista, että on istunut monia työryhmiä. On ollut ulkopuoliset selvittäjät. Molempien valtuustot ovat sopimukset hyväksyneet.
Tämän jälkeen Parkkamäki kertoo, että kaikki on ollut suurta huijausta. Voi kysyä, mikä hänen motiivinsa on muuta kuin oman profiilinsa nosto hinnalla millä hyvänsä. Mitähän näistä väitteistä ajattelee blogisti, joka kaiken kohun jälkeen on alkanut puhua sovintoneuvotteluista.

29.4.2015 7:56  Viimeinkin olisi aika !

Kyllähän jalasjärviset ovat olleet ovelan taitavia. Ilman kurikkalaisten myötävaikuttamista ei oltaisi tässä velkakurimuksessa. Ensin sumutus liitossopimuksessa (kurikkalaisten avustamina), sitten hankkeet läpi yhdistymishallituksessa ja jälleen kurikkalaisten avustamina. Eli pitäisisikö kurikkalaisten katsoa peiliin ja tehdä johtopäätöksiä. Jalasjärvi naureskelee julkisesti ja salaa kurikkalaisten hölmöydelle. Nyt jo viimeinkin kurikkalaiset voisivat tehdä jotakin, eli vaatia jalasjärvisten vedätykset liitosvaltuuston käsittelyyn ja siellä päätettäviksi ja sen jälkeen pulinat pois kummaltakin osapuolelta.

29.4.2015 8:50  Kuano

Parkkamäki on ilmeisen sinisilmäisen rehellisesti toiminut ja ajatellut tulevan kunnan etua. Ihmeellistä on, mikäli viisastuminen ei ole kunnalliselämässä vaikuttavalle sallittua. Yksiselitteisesti se on jopa suotavaa, jotta kaikki vaikuttajat, jotka ovat huolissaan tilanteesta, toimivat asioiden saattamiseksi oikealle tolalle. Todennäköisesti vedätys on edennyt, niin ptkälle, jottei ole muuta neuvoa, kuin purkaa liitossopimus, sillä muuten tämä myyräntyötä tekevä kööri saadaan aivan aidosti kurikkalaisten elätettäväksi. Tämän köörin elättämisessä ei ole kenenkään edun mukaisia näkymiä, sillä tarkoitusperiä vedätyksissä ei ole puntaroitu tarpeeksi. Kysyä voi, jotta onko oma suu sittenkin lähempänä, kuin pussin suu?
Mahdollista on, jotta Parkkamäki ei edes kerro kaikkea mitä hän tietää, se puolestaan saattaisi johtua hänen asemastaan kurikan hierarkiassa.

29.4.2015 9:30  Margit Parkkamäki

Arvoisat lukijat.Laitan tänne tästä aiheesta viimeisen kommenttini. Kiitos Risuista ja Ruusuista. Kuntaliitossopimuksen monien kohteien rikkomukset alkavat olla siinä mittakaavassa että on pakko siirtyä Suomen lain tulkintapyynöissä raskaampaan sarjaan kun kahdenväliseen kiistelyyn. Sopimus on sopimus ja sen laillisuustulkinta siirtyy korkeimpiin lainsäätäjiin. Minulla riittää rohkeutta ottaa selvää asioista huolimatta herjaamisesta , piruiluista ja syyttelemisistä. Perusturvan ainut turva ja tuki on suunnitelmallisesti hoidettu talous. Toivotan kaikille erinomaisen mukavaa kevättä. Perästä kuuluu sanoo torvensoittaja.

29.4.2015 9:51  Onnea matkaa M.P.

Onnea matkaan Margit P. Kyllä kai oikeuskin löytyy, onhan tämä Suomi sentään oikeusvaltio. Odotan mielenkiinnolla prosessia, jonka ymmärrän oikeutetuksi, tosin viimeiseksi keinoksi saada oikeutta asioihin. Prosessi palvelee koko kunnallishallintoa, ei kai kunnallishallinto voi olla mielivaltaa ja voimakasta saalistusta.

29.4.2015 11:14  jep

Parkkamäki näyttäis olevan oikeilla jäljillä.
Näiden pörinäkeskusten omin voimin tämä ei taida selvitä.

29.4.2015 13:09  Oikeus löytyy? Ei taida löytyä sellaista mitä toivotaan.

Vaikea sitä varmaan on sellaista lakimiestä tai oikeusoppinuta löytää joka tulkitsisi asian niinkuin joku on päässään tulkinnut tai mieltänyt olevan.

Oikeussalissa pätee vain kirjoitetu ja kirjoitetut sanamuodot. Eli turhaa työtä tekee tässä Margit. Kannattaa lukea yhdistymissopimuksen sanamuodot tarkasti; UUSI kurikka aloittaa 1.1.2016, ja UUSI kurikka noudatta inevstoinneissaan määriteltyjä investointirajoja.

Olisiko jo aika myöntää että on tehty yksinkertainen virhe. Syyllisiksi taitaa tässä tulla vain ne tahot jotka ovat yhdistymissopimuksen tekstiosan laatineet. Toisaalta allekirjoittaneilla taitaa olla vieläki kovempi vastuu! Ja niitä allekirjoittaneita löytyy Kurikastakin!

29.4.2015 13:19  Katsotaan rauhassa

Tämäkin on vain sinun (13:09) tulkintasi.
Annetaan asiantuntijoiden huoleksi.

29.4.2015 14:07  Luukko, Hirsimäki ja Tyrväinen voivat toimia

Kun miehillä näyttää olevan noin kova hinku rakentamaan, kannattaa toimia kuten satakuntalaisen kaupungin johto aikoinaan. Siellä kaupunginjohtaja ja teknillinen johtaja kirjoittivat kaupungin rakennushanketta vauhdittaakseen takaajina nimet vekseliin.

Tuskimpa Kuntarahoitus entistä Jalasjärven kuntaa koskevia rahoitusesityksiä edes noteeraa.
ilman takuumiehiä noteeraa.

29.4.2015 14:42  Samaa mieltä (13.09) kanssa

Juuri näin...

Yhdistymissopimus astunut voimaan keväällä 2014, mutta siinä sovitut asiat koskettavat uutta kurikkaa.

Esimerkkejä ei sitä ole vielä muiltakaan osin noudatettu, vaikka sopimus on allekirjoitettu:
- Ei ole vielä siirretty hallintoa kurikkaan.
- EI ole yhteistä maksu ja taksahinnastoa.
- Jalasjärvi ei käytä kurikan vaakunaa.
- Jalasjärviset ei saa vielä nauttia uuden kurikan alhaisesta tuloveroprosentista.
- Ei ole tullut yhdistymisvaltuustoa.

Laitetaan nuokin NYT heti sitten kuntoon!

29.4.2015 15:04  samaa mieltä

Ny uhootahan.

29.4.2015 15:37  Please... Joko riittää??

Jalasjärvi alittaa investointibudjettinsa päivän Ilkan mukaan. Joko riittää Margitillekkin.

29.4.2015 15:52  Sekoittelun mestareita

Tolkku hoi 14.42.

Vaikka Te jalasjärviset näytätte unohtneen kokonaan koskaan sopineen kuntaliitokseta, joku tolkku olisi kuitenkin hyvä säilyttää.

Kun nämä asiat eivät näytä menevän muutoin jakeluun, odotellaan kaikessa rauhassa, josko paikkakunnalta löytyy tarkkakuuloisia ja lukutaitoisia esitutkijoita ja oikeudenjakajia.

Siinä vierähtääkin mukavasti vuoden 2016 puolelle, mitä näytätte kovin odottavan. Pääsette opiskelemaan käytännössä demokraattista päätöksentekoa.

29.4.2015 16:02  Holhoojien heitteillejättämät

Turha jalasjärvisiä on mistään syyttää. Heidäthän asetettiin jo aikoja holhouksen alaiseksi. Holhoojat vain ovat häipyneet enenaikojaan ja jättäneet edesvastuuttomat sekoilemaan keskenään. Kyllä valtiovallallakin olisi tässä jälkiarvioinnin paikka. Tulevia käytäntöjä olisi syytä korjataa siten, ettei holhottavia jätetä ilman holhousta ja valvontaa minkäänlaiseksi siirtymäajaksi.

29.4.2015 16:21  Kahari ei tiedä vain luulevansa

Aika rohkea arvio Kaharilta Iloniemihankkeen etenemisestä. Itse luulen hankkeen hidastuneen entisestään.
Ehkä tutkiva journalisti voisi päätyä samanlaiseen tulokseen, jos vaivautuisi selvittelemään vähääkään, millaisia kiviä jalasjärviset kasaavat hankkeen tielle omilla pakkopäätöksillään.

Kuntien välinen sopu lähiajan kokonaisinvestoinneista on toistaiseksi ainoa asia, joka edistäisi hankkeen etenemistä.

29.4.2015 16:26  yhdistymissopimus

Jos parkkamäkeläinen sopimustulkinta oikeudessa voittaisi, niin niin aika monta muutakin asiaa näemmä pitäis olla jo toisin.

Kunnallisveron palautusta alan heti vaatimaan, sopimuspäivästä alkaen. Ja päivähoitomaksut pitää palauttaa, ja lasku kurikan mukaan. Tästä tulee paljon etua jalasjärvisille

29.4.2015 17:14  NÄSÄVIISAAT JALASJÄRVELÄISET

16:26, 14:4

Näin tolkuttomia voivat tarinoida vain esikertaa pappia kyydissä olevat näsäviisaat.

29.4.2015 17:35  tolkuttomia??

Samasta yhdistymipaprusta vastaavia sopimuskohtia kuin investointiraja.

Ei taida näsäviisaus auttaa lakituvassa. Se on joko tai ei. Ei löydy välimuotoa.

Ei saman sopimuksen eri kohtia voi lueskella vain sieltä täältä.

Kuka oli kurikasta hakemassa tätä mainiota kuntaliitosselvittäjää joka kirjoitti näin hyvän sopimuspaperin?

29.4.2015 21:44  kurikan vaakuna valtuustoihin

Ei muuta kuin hirvenpää vaakuna valtuustoon, kannatusta löytyy. Ja sama esitys myös jalasjärven valtuustolle, kyllä sielläkin varmaan ennemmin hirvenpäätä katsotaan kun sitä onnetonta jurva-kurikka palapeliä.
ei taida rikkoa yhditymissopimusta mitenkää tällöin.

29.4.2015 23:40  Kurikkalainen

Kunhan nyt vain löydätte sovun siellä. Kaikki häviää jos oikeuteen mennään. Margitilla on siihen oikeus, mutta toivon, että antaisi asian olla. Jaksottakaa vaikka investoinnit eri vuosille ettei tartte tapella!!

30.4.2015 3:45  Antero

Jotkut täällä esiintyvistä kommentoijista on todella lapsellisia: maailman tärkein asia tuntuu olevan Kurikan vanhan vaakunan palauttaminen ja hirveä haloo, kun vajonnut kaupungintalo purettiin, vaikka että nyt näkee risteyksessäkin kunnolla.

Miksi Jalasjärvi ei voinut investoida voimallisesti viime vuonna tai toissa vuonna? Jalasjärvihän on edelleen kriisikunta, kunnes vuoden 2016 alusta yhdistyy Kurikkaan.

30.4.2015 5:24  Että näin

Suurimmalle osalle kurikkalaisista Antero asia on hyvin tärkeä. Ja pitääkö kaikki loputkin rakennukset purkaa, että näkee paremmin Lakeuden? ??

30.4.2015 7:34  Paljon melua tyhjästä.

Tänään lehdessä kävi ilmi, että Jalasjärven tämän vuoden investointibudjetti alittuu. Tässähän on naurussa pitelemistä. Mitä tästä nyt ajattelevat Parkkamäki ja muut tällä asialla mellastaneet, kun hysteeriset puheet ylimitoitetuista investoinneista tänä vuonna eivät pidä paikkaansa. Oliko tässä blogissa nyt sitten paljon turhaa puhetta. Yksi hyvä puoli lienee siinä, että on saatu purkaa itseään.

30.4.2015 8:57  Mitä yritetty, mihin ajaudutaan ja miksi

Mukavahan täällä on hurskastella edellisen kommentoijan tapaan.

Nyt on kuitenkin hyvä tunnistaa, että
Jalasjärvi on herännyt kuntaliitossopimuksen solmittuaan valmistelemaan ja ajamaan läpi kuntien sopimaan nähden moninkertaista investointiohjelmaa.

Kukaan ei voi väittää, etteivätkö kunnat olisi tarkoittaneet investointien rajoittamisesta vuoden 2014 talousarvioissaan esittämään tasoon. Mitä merkitystä tällä pykälällä on, jos toinen sopija voisi kuitenkin ylittää tason sopimuksen voimassaoloaikana moninkertaisesti.

Tätä sopimuksen tarkoitusta ja tavoitetta Jalasjärvi on lähtenyt ylittämään tietoisella vääristävällä sopimustulkinnalla.

Sopimuksen mukaan Kurikka olisi voinut halutessaan ottaa kantaa Jalasjärven esityksiin ihan normaalijärjestyksessä.

Tämän tilaisuuden Kurikka missasi esittelijän (kaupunginjohtajan) taitamattomuuden vuoksi ja Jalasjärven päätös lipsahti lainvoimaiseseksi.

Ilman Kurikkalaisten puuttumista asiankulkuun, Jalasjärviset ajavat uuden Kurikan maksettaviksi tulevia investointihankkeita kurikkalaisia kuulematta kuin käärmettä pyssyyn.

On hyvä, että Kurikasta löytyy Parkkamäen tapaisia päättäjiä, jotka ovat valmiit asettamaan itsensä likoon ja pyrkivät siihen, että investoinneissakin toimitaan kuten on yhdessä sovittu.

On loukkaavaa nimitellä Parkkamäkeä ja muita sopimuksesta kiinnipitäviä mellastajiksi ja hysteerikoiksi.

Se, että Jalasjärviset nyt uutisoivat investointien jäämisestä ehkä sovittuihin rajoihin, johtuu nimenomaan Parkkamäen ja hänen kanssaan samaa mieltä olevien kurikkalaisten tähänastisista toimista. Jalasjärvisten pyrkimystä investoinneista edustaa tuore 5 miljoonan lainaottopäätös investointeihin.

Hatunnosto ja kumarrus Parkkamäelle ja kumppaneille. Ilkan uutisoinnista päätellen Jalasjärviset eivät tunnu halukkailta asian sopimiseen. Parkkamäelle voimia työhön, jonka tavoitteena on vain solmittujen sopimusten pitäminen tai uudelleen sopiminen sopimuksiin ja rakennelakiin kirjatulla tavalla.
Asiaa perääviä ei ole syytä leimata tai nimitellä menettelytapojenkaan johdosta. Tilanne ja sen edellyttämät menettelytavat johtuvat yksinomaan Jalasjärven toimista ja taitamattomattomasti laaditusta hallituksen päätösesityksestä.

30.4.2015 9:15  Kuano

Voiko joku tosiaankin leheteen kirjoittaa näin käsittämättömän tyhmiä. Mikä herran tähden on tälläinen idiootti, joka kirjoittaa, jottei "pers`aukinen ostelekkaan" niin paljon, kuin meinasi, perintöä odotellessa.

30.4.2015 10:17  Kaikki eivät ole tyhjiä tynnyreitä

Blogi täyttää erinomaisesti tehtävänsä tässäkin asiassa. Kurikkalaisillakin on tätä kautta mahdollisuus muodostaa tasapuolisempaa kuvaa kuin, mihin joutuisi tyytymään pelkästään Ilkan tyhjistä tynnyreistä kumisevan uutisoinnin perusteella.

1.5.2015 0:27  Antero

"30.4.2015 5:24 Että näin
Suurimmalle osalle kurikkalaisista Antero asia on hyvin tärkeä. Ja pitääkö kaikki loputkin rakennukset purkaa, että näkee paremmin Lakeuden? ??"

Jo kuusi vuotta on Kurikassa pärjätty uuden vaakunankin kanssa, myös entinen Jurva luopui höylävaakunastaan - on myös huomattava, että molemmat ovat nykyään kotiseutuvaakunoita.

Ihmettelen, että sellaisiakin vielä löytyy, jotka olisivat antaneet Kurikan vanhan kaupungintalon vajota, vieläpä ihan ydinkeskustassa Nyt on hyvä näkyvyys Asematien ja Kirkkopuistikon risteyksessä. Kaupunginviraston nykyinen paikka Velsanmäellä saa jäädä pysyväksi, ei kaikkea tarvitse ahtaa aivan kirkon ääreen.

13.7.2016 13:32  mabel hernandez

Tarvitsetko kiireellinen laina maksaa pois velkojaan? Tarvitsetko lainaa aloittaa uuden yrityksen? Tarvitsetko henkilökohtainen laina? Tarjoamme kaikentyyppisiä lainoja korko on 2%. Ota yhteyttä tänään email: (mabelhernandezloan@gmail.com)


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini