Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Totuus

Torstai 12.3.2015 klo 12:30


Oletkohan vapaa, kuvittelet vain?

 

Kokonainen ja eheä, rehellinen, suoraselkäinen, pohojalaanen ja ”sitte sillä on korkea moraali”.

Sellainen se on kansanedustajaehdokas, ainakin kun se on pohojalaanen.

Oletko siis vapaa elämään oman tahtosi mukaisesti?

Totuus tekisi jokaisen vapaaksi.

Elämme luulossa, ettemme ole kenenkään vaikutettavia alaisia. Siitä luulosta on ainakin heti syytä päästä vapaaksi.

Olisiko syytä arvioida asioita uudestaan? Löytyisikö mistään integriteettiä?

Oikaisusotkusta

 

Kurikan ja Jalasjärven yhteiselle yhdistymishallitukselle on saatettu tiedoksi Jalasjärven kunnan talousarvion lisäksi vuodelle 2015 aloitettavaksi yhteensä noin kymmenen miljoonan euron hankkeet.

Kysyessäni kaupunginjohtaja Tyrväiseltä aikooko hän jatkossakin kuitata miljoonahankkeet pelkällä tiedoksi saattamisella eteenpäin vietäväksi, hän ei kommentoinut kaupunginvaltuutetulle mitenkään.

Tulkitsen siis hiljaisuuden myöntymisen merkiksi.

Jalasjärven Luukko taas kertoo lehdessä, että oikaisuvaatimus yli 10 miljoonan hankkeesta latistaa tunnelman?

Yhteen putkeen hän toteaa "yhteisen näkemyksen", että talous pitää olla vankka. Samaan hengenvetoon hän tulkitsee esitettyjen hankkeiden tarpeellisuuden eikä pidä niitä viimeisinä vedätyksinä.

Summattuna molemmat kuntajohtajat siis antavat ymmärtää, että ”asíoista on sovittu muualla”.

Kysymys kuuluukin: Missä on sovittu ja mistä?

Joka tapauksessa molempien kuntien valtuustojen hyväksymässä yhdistymissopimuksessa on sovittu, että taloutta hoidetaan pitkäjänteisesti ja vastuullisesti.

Sen lisäksi on määritelty lähivuosien investointitasoksi Jalasjärvellä 2,5 Meuroa/vuosi.

Nyt on Jalasjärvellä kertaheitolla päätetty 6 vuoden investoinnit.

Oleellista tässä on, että yhdistymissopimuksen muutoksista voi päättää vain kuntien valtuustot, yhdessä ja erikseen.

Voi siksi perustellusti kysyä, onko valmistelukoneisto tekemässä virkavirheen kieltäytymällä jääräpäisesti käsittelemästä investointeja asianmukaisesti valmistellen valtuustojen päätettäväksi saattaen?

Olen varma, että Kurikassa suhtauduttaisiin myönteisesti kaikkiin hankkeisiin. Tulevan Kurikan kestävä taloudenhoito ei kuitenkaaan riitä kerralla kattamaan kaikkia tarpeita.  

Ei voi välttyä ajatukselta, että vain ja ainoastaan huono valmistelu on saanut aikaan tilanteen, että poikkeukselliseen oikasuvaatimusmenettelyyn on menty.

Elleivät virkamiehet ala elää reaalielämää, jossa valtuustotkin noteerataan, pelkään siinä käyvän kaikkien huonosti. Ennen muuta unohdetaan kuntalaiset ja veronmaksajat.

Elleivät asiat oikene, syksyllä myydään Neste Oilit.

Sote tuli sote menidscn0265.jpg

-       Ei siitä sitten enempää.

Sote menehtyi, säästöt jäivät puolitiehen. Keskiasteen koulutuksen kaatumisen myötä myös ne säästöt jäivät toteutumatta. Kuka näistä jaksaa enää riemuita yhteisestä vahingosta. Oppositio ilmeisesti voi. Asiat ovat kuitenkin edessä seuraavalla hallituskaudella ja sitten taas yritetään päättää ja saada tuloksia aikaan.  Tuleeko käymään niin, että kun lähtee sutta pakoon, tulee karhu vastaan. Stubb oli kerrankin linjakas eduskunnan istunnossa eilen, kun puolusti hallituksen yksimielistä päätöstä. Paniikki valtioneuvostossa on todella kova ja lipsumisia ja välistävetoja tapahtuu toistuvasti. Tämä eduskuntakausi merkitsi kansalaisille32 mrd:n euron lisävelanottoa, maa on lamassa henkisesti ja taloudellisesti. Riemuun ei ole syytä, ei tasavallassa eikä kunnassamme. Voittajia tässä Pyrrhoksen sodassa ei ole.


Kommentit

12.3.2015 15:48  KuJa

Kyllä Karhu on vastassa.

12.3.2015 17:34  Kuano

Kahden uuden hallintotason nikkaroiminen vanhojen päälle tuskin tuo mitään säästöjä, päinvastoin. Säästöjähän hankitaan jo täyttä häkää jättämällä vanhat ja kipeät kotiin heitteille. Kurikka on tällä hetkellä parhaita paikkoja olla vanha ja hoidon tarpeessa, toista se on suurilla paikkakunnilla, joissa heikoimmassa asemassa olevat hukkuvat paskoihinsa ja joku käy joskus siivoamassa paskan seasta raadot pois. Tasa-arvon nimissä ollaan menossa suurin alueisiin, piittaamatta siitä, jotta monesti pystytään tarjoamaan pienillä ja sopusuhtaisilla alueilla yksikköhinnaltaan halpa ja hyvä hoidon taso. Erikoissaaraanhoito tuskin halpenee lisäämällä hallintoa ja ajeluuttamalla potilaita turhan takia pitkin suomea.
Uusin muoti-ilmiö on taksisynnytykset, jotka kuulemma ovat lapselle ja äidille pajon terveellisempiä, kuin kätilön avustama synnytys pienessä ylksikössä. Syntyvyys on pitkään ollut laskussa, joten onhan se kätevää, kun töiden vähyyden ansiosta hoksataan yhdistetää kätilön ja taksikuskin ammatit.

12.3.2015 17:29  miksei?

Syntyvyys Kurikassa onkin se todellinen ongelma, jota pitäisi ratkoa. Millä saisi nuoret parit pysymään vällyjen alla jonkin aikaa päivästä?

12.3.2015 18:46  Tukijatkin pettyneitä

Ihmettelen noita Eijan jasjärvisten puolusteluvärssyjä. Ei kai se nyt niin voi mennä, että jalasjärviset käynnistelevät työllisyysverukkeella yhdessä sovitun raamin ylittäviä hankkeita kurikkalaisten kukkarosta. Pitäisi hävetä jo pelkkää yritystäkin.
Nyt monet liitoksessa jalasjärvisiä tukeneet ja sen puolelsta taistelleetkin ovat ihmeissään ja pettyneitä virkamiesten ja heitä myötäilevien politikkojen röyhkeyteen. Jotenkin vain harmittaa, kun kehenkään ei voi enää luottaa, vaikka on yritetty laittaa mustaa valkoisellekin. Menneinä aikoina riitti miehen sana.

12.3.2015 19:34  Eija

Laskekaa mitä todella kuluu eri rakennusprojekteihin tänä vuonna, ensi vuonna jne. Niin Kurikan puolella kuin Jalasjärvelläkin!
Laskekaa montako henkilöä työllistyy! Miettikää millä me yhdessä teemme uuden Kurikan?
Tappelemalla toistemme kanssa, vai satsaamalla tulevaisuuden palveluihin? Jokainen investoitu päiväkoti ja vanhusten talo lisää palveluja. Niihin tarvitaan työntekijöitä, he tarvitsevat asuntoja ja palveluita, myös vapaa-ajalle! Ei riitä pelkät nopeat ohikulkutiet! Minä uskon työn tekemiseen, en kadehtimiseen! Minä uskon vielä ihmisiinkin!

12.3.2015 19:30  höpöjä

Työllisyyden hoito tietenkin on tärkeä asia. Toivottavasti ei jatkossa käy niin kuin Jalasjärvellä on käynyt eli yhden hoivakodin on rakentanut virolaaset eikä ainakaan jalasjärviset. Työllisyys ei voi olla kriteerinä jos vastapainona on kunnan konkurssi. Kaiken lisäksi nyt ei ole kysymys muusta kuin , että sopimusrikkomus on tosiasia. Jos rakentamisella Suomi saataisiin kuntoon, kylläpä valtio sitä tekisi. Mutta mistä maksetaan vanhusten ja sairaiden hoito ja hoiva, jos vaan rakennetaan. Älä Eija puhele höpsöjä, olet kohta kuin kuano.

12.3.2015 20:30  Kuano

Tuskimpa kuanon ja eijan mielipiteissä on mitään yhteistä. Ainoa yhteinen tekijä saattaa olla, jotta molemmat alkaa olla ikäloppuja.
Mahtava tämä vaaligalleria, Saarakkalakin oli parhaimmillaan, kun pisti äänen pois ja ruudun melkein pimeäksi. Esitys täten muistutti tämän politiikan ihmelapsen yhteiskunnallisia saavutuksia.

12.3.2015 20:31  Hävetkää edes ! Vai onko kaikki sallittua !

Jalasjärvisten asenteet on kyllä ollut suuri pettymys. Laskekaa ja miettikää jalasjärviset, mitä olisitte itsenäisenä kuntana tänä vuonna investoineet.

12.3.2015 21:02  ?????

Näyttää pahasti, että Jalasjärvellä on seottu (Eijan harhat) ja vastoin yleistä kehitystä tarvitaan lisää laitoshoitopaikkoja.

12.3.2015 22:21  ???

niitähän tulee koko ajan, ystävä hyvä

13.3.2015 8:16  kurikkalaanen

Olokaa ny vähä fiksummin aikuuset ihimiset.

13.3.2015 19:20  Rähisijät

Täällä on varsinaisia kurikkalaisia rähinöitsijöitä.

13.3.2015 19:58  Näin on näreet !

Kaikki tyynni !

13.3.2015 20:02  nääs

Jotenkin tuntuu valuvan nämä käytännöt tuolta valtakunnan edustuslaitoksesta tänne maakuntiin.
Törppöys näkyy tarttuvan, onkohan siihen juomaveteen sekoitettu jotakin.

Hiki otsalla on väännetty näitä uudistuksia tunteja laskematta ja jatkettu jo pimeän laskeuduttua.
Sote, koulu ja tietysti rakenneuudistus tämän osaa jo kaikki.

Eu on hieno juttu Suomipoika tarjoaa kaikille kierroksen joka hoksaa pyytää.

Suomi tarjoaa terveys ja sotepalvelut lähes kaikkein edullisemmin pohjoismmaiden ja euroopan mittakaavassa.
Siitä vaan on päätetty panna paremmaksi muutaman miljardin.

Muuten oon sitä mieltä jotta kannattaa äänestää Juhana Vartiaista vaikka on eri vaalipiiris hieno mies.

13.3.2015 20:02  Kumoi tärkeämpää: puhua sopimuksesta ( asian vierestä ) vai talouden realismista ( asiasta )

Vaikka osa kommenteista on "rähinäisiä", niin kumminkin kaikista paistaa läpi huoli taloudesta, kuinka sitä hoidetaan, jos edes hoidetaan. Totuus on, että moisilla ajatelluilla ja Jvellä päätetyillä investoinneilla jaetaan talous kuralle ennenkuin edes yhteistoimintaan päästään alkuunkaan. Vaikka Eija pyytää laskemaan, kuinka investoinnit ajoittuvat yms., niin noihin kaikkiin ei yksinkertaisesti ole varaa ja jos ne toteutetaan, niin ajaudutaan kriisikunnaksi, jolloin tulee sellainen selvitysmies, joka ei enää kysele, mihin ja kuinka "Uusi Kurikka" liitetään. Onpahan vain ilmoitusasia, että liityttävä on. Ja suunta on selvä.

Valitettavasti olen itsekin kuullut monesta Jvisestä suusta, että nyt on hyvä investoida, koska ei tarvitse itse enää kaikkea maksaa. Ja nämä kaikki puheenvuorot ovat olleet tosissaan sanottuja.

Eli nyt on kyllä hallintojen istuttava alas ja samaan pöytään sekä tosissaan alettava laatia sellaisia investointisuunnitelmia, joihin on varaa ja jotka todella pitää toteuttaa.

Yhdistymissopimuksen ( joka investointien osalta on tökerösti laadittu ) ruotiminen eipäs juupas -periaatteella pitää nyt lopettaa ja alettava oikeisiin töihin.

13.3.2015 21:13  Eija

Minun mielestä Jalasjärvelläkin maksetaan veroja, siis verot kertyvät uuden Kurikan hyväksi, ainakin jotkut ja maksetaan palveluistakin jotain. Nyt tehtävä iloniemen koti on investointi tulevaisuuden vanhusten hoitamiseen, kannatan samaa myös Kurikan puolelle! Ne vanhukset jotka eivät selviä kotonaan, tarvitsevat myös saada hoivapaikan, siis uuden kodin sieltä hoivapaikasta! Tuollaista investointia ei makseta yhtenä vuonna, ei edes Kurikassa. Työllistämisvaikutus on pitkäaikainen ja on hyvä, että hoivapaikkoja on lähellä ihmisten nykyisiä asuinsijoja, aivan samoin Kurikassa, Jurvassa ja Jalasjärvellä.
Iloniemen kodin rakennusurakat jäi kaikki tähän maakuntaan!

13.3.2015 21:19  20:02

Kyllä on huomiotu, koska totesin kuulleeni " koska ei tarvitse itse enää kaikkea maksaa".

Varmaan tarpeeseen olisi paljonkin investoitavaa, vaan kun ei ole varaa.

Vaikka investointia ei maksetaan yhtenä vuotena, niin investoinneista aiheutuneet velat pitää kuitenkin maksaa korkoineen.

Velka veli otettaessa, velipuoli maksettaessa.

13.3.2015 21:20  voi pyhä yksinkertaisuus etten sano naivismi,tuo riitti !

Kurikka konkurssiin kunhan vain J-järvelle rakennetaan.

13.3.2015 23:20  Varsinainen Eija

Blogiarkistostakin löytyy monta mielin kielin ennen liitosta kirjoitettua Eijan värssyä. Valitettavasti kaikki näyttää olleen vain harhautusta. Nyt on toinen ääni kellossa. Aivan toinen Eija asialla. Röyhkeästi ryöstöretkellä "ystävien" tanhuvilla.

14.3.2015 3:41  Kuano

Miksi Eija haluaa haastaa riitaa henkilökohtaisest, muut antavat asioiden riidellä. Itsekeskeisillä ihmisillä on valitettavan yleisesti tapana hermostua, kun joku ihmettelee näiden aivoituksien järkevyyttä. Tässä tapauksessa joidenkin jalasjärvisten omahyväisyys kääntyy koko kurikkaa vastaan. Edes hiukan voisi eijakin miettiä tulevaisuutta, vaikka vain jälkipolvien takia. Edellä on mainittu jalasjärvisten kyky maksaa veroja, ihmetellä oikein täytyy, jotta tälläiset raharuhtinaat ovat ajautuneet kurikkalaisten vaivoiksi.
Onko Eija miettinyt tarkkaan ketä kaikkia kunnianloukkaus käräjille haastetaan, pääseekö kuanokin lauteille?

14.3.2015 21:21  konservatiivinen

Ihmeellistä kuinka vähän kuntalaisilla on ymmärrystä tai halua puuttua oikeisiin aisoihin. Eikö tajuta, että kuntajohto on viemässä meitä hukanteille?

14.3.2015 22:15  Eija

Olette te uskomattomia, anteeksi teille Kurikkalaiset, anteeksi myös Kuanolle, kun olen teitä jälleen loukannut!
Minun ei ole tarve teitä käräjille viedä!

Kyllä minä olen edelleenkin sitä mieltä, että yhteistyö Kurikan kanssa on oikea valinta, minä en ole mielipiteitäni vaihtanut, olen edelleensamaamieltä, kuin kuntaliitoksenvalmistelussa: yhteistyöllä meselvitään, ei toistemme haukkumisella!

Valtio valta määräsi Jalasjärven tekemän kuntaliitoksen. Sitä halusi vuosi sitten keväällä enemmistö niin Kurikan kuin Jalasjärvenkin valtuustoissa!
Nyt me ollaan naimisissa halutaan sitä tai ei!

14.3.2015 22:46  Juhani (Vihaan kyllästynyt)

Virheen mahdollisuus on aina olemassa, mutta se on inhimillistä. Kaikkialla on ollut paljon vääntöä liitoksen kanssa, enemmän kuin itsekin ajattelin, mutta yksi asia on ihan varma. Me jatkamme yhtenä kuntana ja kuten Mietokin Jalasjärven valtuustosalissa sanoi. "Nyt pulinat pois".

On turha riidellä tai ainakin osoittaa mieltään hyvien käytöstapojen vastaisesti. Se on useimpien muidenkin kuin minun mielestäni vastenmielistä. Kaikki tekevät nyt täysillä työtä sen eteen että tästä tulisi hyvä liitos.

Oikeastaan on aika naurettavaakin osoittaa suurta rohkeutta ja sanoa suoria sanoja ja sitten häntä koipien välissä kirjoittaa nimen kohdalle nimimerkki. En minä vain vieläkään ole oppinut sitä arvostamaan.

14.3.2015 23:36  Niin yksinkertaista se vain on !

Jalasjärvi saalistaa.

15.3.2015 7:49  Eija

Olen Juhanin kanssa samaa mieltä!

15.3.2015 7:48  Niinkö se on ?

Vasta sitten on kivaa kun hyväksytään kaikki Jalasjärvisten vaatimukset.

15.3.2015 9:04  Juhani (Surun ja ilon kaupunki)

7:36, 7:48:

Kumpikaan ei ole tainnut vielä sisäistää sitä asiaa että Jalasjärvi on ensi vuoden alusta osa Kurikkaa. Mikään investointi ei karkaa rajan yli niin kuin ei ole karannut Jurvaankaan tehtynä. Tietysti siinäkin täytyy toivoa että Jurva on saanut nyt paikallisen kehittymisen suhteen sellaiset eväät että sielläkin on nähtävissä kasvua ja mahdollisuuksia työpaikkoihin ja asumiseen tulevina vuosina.

Investoinnit ovat yksi iso asia tässä yhdistymisketjussa. Tulkittiin investointirajan olemassaoloa miten tahansa niin on olemassa muitakin ehkä yhteisesti sovittavissa olevia ratkaisuja kuin riidellä yhdestä investoinnista. Eräs sellainen voisi olla esim. alentaa sopimusvuosien 2016-2018 investointirajaa entisestään tai tehdä esim. leasing-tyyppisiä ratkaisuja kunhan niitä ei voi tulkita investointirajan kierroksi. Minä toivon ainakin että Jalasjärven peruspalvelut toimivat hyvin heidän parhaakseen, mutta investoinnit kaikkialla pysyisivät silti maltillisina - olisi Kurikassakin pitänyt pysyä jo vuosikausia aiemmin ettei näin mataliin rajoihin jouduttaisi menemään.

Kurikka on sitoutunut lukion siirtoon kampusalueelle sekä asuntolan korjaukseen. Kyse on suuruusluokkaa ainakin kahden vuoden investointirajasta Kurikassa. On noloa tulla tuleviin vuosiin kun nyt ensin puhutaan toisen kunnan terveysasemasta ja me ylitämme investointirajan jo pelkän lukion kanssa emmekä voisi sen lisäksi investoida mihinkään muuhun. Tässäkin varmasti päädytään investointirajaa kiertävään ratkaisuun.

No keskustelut investoinneista jatkavat omaa elämäänsä muualla paljon minua asiantuntevammissa käsissä ja päättäjät tekevät ratkaisunsa joskus eikä minulla ole siihen mitään muuta sanottavaa kuin vaatimaton mielipide. Meidän on löydettävä näihin rakentavat päätökset eikä repiä omaa kaupunkiamme rikki.

Onneksi tiemäärärahojen suhteen on näkyvissä alueelle myös valtion mukaantulo paljon vahvemmin kuin aiemmin. Kun mekin nyt vain saisimme eduskuntaan oman kuntamme kansanedustajat.

Yhtä tärkeää kuin investoinnit on integraatio palveluissa ja sitä työtä yritetään nyt tehdä parhaan mukaan. Eikä Kurikka ole se jossa kaikki on aina paremmin. Samoin työmotivaatio on saatava kaikkialla kohdilleen ja työ mielekkääksi ja sitä kautta tehokkaaksi. Pienten vaikeuksien jälkeen tästä tulee hyvä lopputulos tältä osin. Vaikka aina pitää muistaa sekin että investoinnit aina lisäävät myös henkilökunnan tarvetta tai sitten jostain on karsittava mm. kiinteistöjä. Sekin työ lienee meneillään.

Ja pitää muistaa se että verotuspohja Jalasjärvellä kestää hyvin vuosittaiset 2.5 miljoonan investoinnit. Loppuetu siitä tulee Kurikalle, jossa suhteellinen veropohja on heikompi.

JAKK:n velat ja Kurikan osakeomaisuus tulevat varmaan pitkään olemaan katkeruuden aiheita, mutta nyt kun olemme yhteen menossa niin pitää kerta kaikkiaan käsittää se että kaikki huolemme ovat nyt yhteisiä. Demokraattisesti tehtyä päätöstä ei peruta vaikka kuinka naristaisiin. Nyt on rakentamisen eikä hajottamisen paikka molemmin puolin.

15.3.2015 10:26  Kuano

Näissä investoinneissa pitää käsittää, jotta jalasjärvestä tulee sivukylä, jossa investoinnit pitää kohdentaa siten, kuin kuihtuvan kylän investointien kuuluukin, eli huolehtia jäljelle jääville "kunniallinen kuolema". Kunnan toimivuuteen liittyvät toiminnot tulee sijoittaa kurikkaan, keskelle kuntaa.
Yksityisille pitää varata mahdollisuus toimia missäpäin kurikkaa tahansa, siinä asiassa byrokratia, tai virkamiesten vääräniskaisuus ei saa olla esteenä.

15.3.2015 11:31  Juhani (Joulu autiotalossa)

Sivukylistä kannattaa sanoa sen verran - jos nyt esimerkiksi otetaan Jurva.

Investoinnit ovat olleet sinne kohtuullisen isoja ja infra on kehittynyt hienosti. Minun ja monen muunkin mielestä Jurvan keskusta on nyt tosi hieno paikka ja jos se kesällä laitetaan kukkaloistoon, niin on aika kaunista.

Ihan sama onko investoinnin kohde sivukylä kunhan investoinneille löytyy niiden jälkeen niiden arvoon rinnastettava tuotto tai inhimillistä palvelutasoa inhimillisellä etäisyydellä ylläpitävä käyttö. Kouluja esim. Jurvassa ei ole ollenkaan liikaa, kyllä siitä yhdestä pitää huolehtia kunnolla!

Nyt mielestäni Jurvassakin on kuitenkin edessä sen kaikkein suurimman ponnistuksen paikka. Vetovoiman pitäisi alkaa purra toimintaympäristöltään houkuttelevaksi myös uusille asukkaille ja yrityksille. Ensimmäinen asia on tietysti oman kylän ja paikkakunnan yritysten ja tuotteiden suosiminen. Autioituvissa ja työpaikattomissa kylissä ympäri Suomen hienotkin investoinnit voivat olla pääosin virheitä.

Tuntien Jurvan aikaansaavat poliitikot, luulen että Jurvalla on tässä mielessä kyllä turvattu tulevaisuus kunhan he ottavat sen vakavasti agendakseen.

Jurvaan verrattuna Jalasjärvi on kuitenkin aivan erinomaisessa asemassa sijainniltaan kun kolmostien linjaus kääntyy Seinäjoen kautta Vaasaan. Tuleva ympyrä ohjaa liikenteen lähes suoraan Seinäjoelle. Risteysalueella voi olla luonnollinenkin teollisuuden kehittymisen paikka ja se hyödyttää sekä Kurikkaa että Jurvaa kun meillä on yhteinen verokertymä.

Elleivät investoinnit vaikuta millään tavalla mihinkään muuhun kuin katsojan silmään ja poliitikon äänimääriin, niin ei niitä tietenkään silloin kannata mihinkään tehdä. Pitää niistä hyöty olla ja ehkä sitä hyötyä tulisi arvioida tarkemmin tulevaisuudessa.

Asukasluku pitää saada kuitenkin nousuun, lisää työpaikkoja ja sopivasti asuntoja.

Ikävä puhua vain Jalasjärven ja Jurvan puolesta. Sillä en itse koskaan saa ääniä Kurikasta eikä se kuitenkaan riitä jalasjärvisten ja jurvalaisten ääniin ;-) Pitäisi taistella vain Kurikan puolesta kaikkia muita vastaan, niin johan äänihanat aukeaisivat.

Mutta en minä Kurikkaa unohda. On se niin että edelleen Kurikka on meidän keskuksemme ja ensisijainen kehittämisen kohde. Mutta Juhan puheenpartta lainatakseni: "Nämä asiat on ny tapeetilla!"

Keskustelu osaltani jälleen kerran päättynee tähän. Eduskuntavaalit ovat edessä ja kulutan nyt aikaa siihen. Ja vielä suuremman osan vievät työ ja luottamustoimet. En ehdi keskustella, mutta toimiessa aina oppiikin jotakin.

15.3.2015 12:14  Tosiasiat eivät muutu

Hyvä Juhani. Eivät tosiasiat siitä miksikään muutu, onko kirjoittajana "Juhani" tai "höpöjä".

15.3.2015 12:24  Kuano

Sivukyliä, mitkä sivukyliä, niin jalasjärvi, kuin jurvakin ja tulee kohedella sen mukaisesti. Kuntalaisten etu on se, jotta palvelut pysyvät siedettävällä tasolla ja kunta tarjoaa tasapuoliset mahdollisuudet, jota ei ole jonkin sivukylän kehittäminen yli muiden.

15.3.2015 11:57  Juhani

12:14 Voisitko kertoa nimesi niin voin minäkin arvioida tunnetko minua paremmin ne tosiasiat? ;-)

15.3.2015 14:47  Onko näin ?

Keskinäisen kehun kerho , kaksikko E ja J.

15.3.2015 16:58  Tekstit puhuvat

Tiettyjen tosiasioiden ymmärtämiseksi riittää, kunhan lukee esimerkisi näitä blogitekstejä ja paikallislehdissä kirjoitettua.

En epäile kirjoittelun perusteella, etteikö Jalasjärvellä ole ryhdytty investoimaan sellaiseen, mihin kunnalla ei olisi ollut itsenäisenä varaa.

Lisäksi lienee selvää, että Kurikka ja Jalasjärvi ovat sopineet kuntien yhdistymisestä.

Sekin on selvää, että kurikkalaisilla on takanaan kokemukset aikaisemmista kuntaliitosprosesseista. Niissä neuvottelevat kunnat, vaikka jatkoivatkin vielä itsenäisinä kuntina, sopivat jo heti neuvottelujen käynnistyttyä keskenään kaikista merkittävistä investoinneista ja rekrytoinneista. Tämä kirjattiin myös liitosasiakirjoihin myöhemmin.

En epäile, etteikö myös Jalasjärven kohdalla investointikatto olisi tarkoitettu sovellettavaksi välittömästi valtuustojen päätöksestä eteenpäin. Koko kohtahan olisi aivan tarpeeton, jos se tarkoittaisi vasta yhtyneen Kurikan aikaa, jolloin kuntaa johdetaan yhtenä yhtenäisenä kuntana, yhden yhteisen valmistelu- ja päätösprosessin mukaan.

Nyt vain näyttää, että Jalasjärvi on lähtenyt leikkimään "itsenäistä" kuntaa ja kokeilemaan kurikkalaisten hermoja sopimuksista ja kuntien taloudellisista realiteeteistä piittaamatta. Jalasjärvi vain harjoittaa kuntaliitostermein todettuna viimeisen päälle "lopunajan tuhlausta".

Blogikirjoitusten perusteella olen ymmärtänyt, että myös kuntaliiton asiantuntijat ovat teilanneet jalasjärvisten tulkinnat.

Se, mikä on pahinta, ilmenee myös blogikirjoittelusta. Jalasjärvellä toimitaan piittaamattoman omahyväiseti, kotiinpäivetäen. Eijan kirjoituksista ilmenee jalasjärvisten vastuuttomuus ja sitoutumattomuus tulevan yhteisen Kurikan taloudesta. Näin aivan riippumatta mitä sopimuksissa on kirjoitettu tai miten kukin niitä tulkitsee. Tämä on kirjoitusten henki.

Jalasjärvi on sitouttamassa koko tulevaa kuntaa investointeihin ja niistä johtuviin käyttömenoihin yhden kylän päätöksillä. Mitä ihmeellisimmin perusteluin ja verukkein (Eija/työllistäminen ym.).

Investointien kustannusrasitteetkin ovat elinkaaren aikana kutakuinkin samat rahoitusmuodosta riippumatta.

On aika käsittämätöntä, että vuoden perästä Kurikan kylänä jatkava Jalasjärvi päättäisi yksin miljoonien investoinneista pääosan maksajia kuulematta. Näin koen, vaikka taidatkin Juhani olla eri mieltä.

Tuskimpa asioista hyvin perillä oleva bogistikaan olisi näin huolestunut näistä jalasjärvisten tempauksista, mikä asiat olisivat hänen mielestään reilassa.

15.3.2015 20:43  Juhani

14:47 En kyllä kehunut Eijaa eikä Eija minua, mutta nyt kun tuli puheeksi niin kehun ;-)

16:58 No niin, heti oli paljon parempi! Nimettömästikin voi kirjoittaa perustellummin kuin pelkästään käyttäytyä asiattomasti.

Kuntarakennelaki ja sen 9§ on kenen tahansa luettavissa:

https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2009/20091698

En minä oikeastaan hirveän eri mieltä ole. Vain ehkä siitä että olemme tasapuoliset sopimuskumppanit.

Mutta nyt vain pitää selviytyä tästä eteenpäin. Toivottavasti seuraavasta yhdistymishallituksesta tulee ulos hyviä ratkaisuja.

Laitan tuon Gimmelin soimaan vaikka ei olekaan minun ikäisteni musiikkia, mutta kun se niin itseäni huvittaa kun ajattelen näitä juttuja. Väärinkäsityksiä siinäkin.

Mutta nyt keskustelu sitten jäänee muiden harteille. Blogistilta lienee tulossa uusi juttu lähipäivinä.

16.3.2015 6:16  Juhanille

Juhanista on tainnut tulla aikamoinen "osaaja", ainakin omasta mielestään.
Todellinen mielipide jää taka-alalle ja viisastelujen alle. Pitkästä aikaa asiaton syyttely ja muiden "tyhmyys" leimaa hänen näkökulmaansa. Viittaus kuntarakennelakiin ja yleisessä käytössä olevaan aineistoon ei todellakaan auta avaamaan tätä ongelmaa, joka on syntynyt toisen kunnan piittaamattomuudesta yhteisiä pelisääntöjä kohtaan. Sopimus on sopimus ja sitä on pohjalainen tottunut noudattamaan. Nyt ei ole niin käynyt. Investoinnit syövät käyttötalouden osuuksia ja se kaikki on pois hoivasta ja kuntalaisten palvelutuotannosta.

16.3.2015 6:20  tosiasioista

Muistin virkistämiseksi kuntalain 9§

Yhdistymissopimuksen voimassaolo ja muuttaminen

Yhdistymissopimusta on noudatettava siitä alkaen, kun yhdistyvien kuntien valtuustot ovat hyväksyneet sopimuksen. Sopimusta on noudatettava siihen saakka, kun kuntien yhdistymisen voimaantulosta on kulunut kolme vuotta, jollei ole sovittu lyhyemmästä ajasta tai jollei jonkin sopimusmääräyksen noudattaminen tule aikaisemmin mahdottomaksi.

Muistaako kukaan, koska valtuustot hyväksyivät sopimuksen?

Tuskin tuossa paljon tulkinnanvaraa on?

Yhdistymissopimusta voidaan muuttaa kuntien valtuustojen yhtäpitävillä päätöksillä kuntien yhdistymisen voimaantuloon saakka, jos olosuhteet muuttuvat niin, että jonkin sopimusmääräyksen noudattaminen olisi ilmeisen epätarkoituksenmukaista.

16.3.2015 13:12  Antero

Aivan kuten nimim. Tekstit puhuvat toteaa (15.3.2015 16:58), Kurikka ja Jalasjärvi ovat sopineet kuntien yhdistymisestä. Tähän muodolliseen ajankohtaan on enää 9,5 kuukautta, joten nyt viimeistään pitäisi toimia uuden Kurikan hyväksi, ei ulosmitaten ikään kuin Jalasjärven kunta olisi olemassa kalenterivuoden päätyttyä.

Lieneekö sitten osin kyse siitä, että monet Jalasjärven päättäjistä kannattivat yhdistymistä Seinäjoen kanssa, mutta eivät uskalla esittää kantaansa - oman maakuntakeskuksen 'vihaaminenhan' nostaa profiilia varsinkin kunnissa, jotka hyötyvät sijainnista 'pahan' Seinäjoen läheisyydessä.

Jotkut johtavat Jalasjärven kuntapoliitikot antavat edelleen ymmärtää, että "on tapahtunut oikeusmurha", kun Jalasjärvi ei pysty jatkamaan itsenäisenä. Heidän mukaansa Suomi on lähes terroristivaltio, kun valtiovalta/opetusministeriö edes mainitsi epäselvyyksistä Jalasjärven kunnan ja JAKK:n toiminnassa.

Tämä asia pitää selvittää perinpohjin kuntalaisille, ettei sitten vuosia tai vuosikymmeniä Kurikan päättäjinä toimi katkeroituneita henkilöitä, jotka aivan tosissaan väittävät: "Suomi ei ole oikeusvaltio" tai jopa "Olemme rikkoneet Raamatun sanomaa, sillä siinä mainitaan Jalasjärven pysyvän ikuisesti itsenäisenä, vaikka vahvasti velkaisenakin" ;)

JAKK:ssa täytyi olla jotakin mätää, muutenhan ei Jalasjärven kunta olisi vaatinut korvauksia rehtorilta. Myöhemminhän päästiin yhteisymmärrykseen korvaussummasta, mutta sopu ei tietenkään merkitse kannanottoa oikeudelliseen vastuuseen.

Siis hyvät Jalasjärven päättäjät: rohjetkaa myöntää, että teitte tai jätitte jotakin tekemättä, siksi on tapahtunut se, mikä on tapahtunut. Lähtekää myös rehellisesti ja vilpittömin mielin rakentamaan uutta Kurikan kaupunkia, jo pelkästään oman edun nimessä, sillä uudesta kaupungista runsas kolmasosa on nykyistä Jalasjärveä, niin asukasluvultaan kuin pinta-alaltaankin.

16.3.2015 15:19  häväistys

Tyrväinen ja Luukko ovat lähdössä kuntaliitttoon loppuviikosta hakemaan tulkintaa omalle käsitykselleen, etei kuntarakennelaki koske Kurikan ja Jalasjärven yhdistymissopimusta. Kuinka kauan kuottamusmiehet sietävät valtuuston päätösvallan väheksymistä. Luottamuksen yli on menty ja reippaasti. Kuntajohtajat tuskin voivat enää jatkaa...

16.3.2015 15:34  Eija

Edelleen ihmettelemme Jalasjärvellä valtion viranomaisten kohtelua ja suhtautumista Jalasjärven kuntalaisia kohtaan Jakk-asiassa.
tässä nettiosoitteesta löydät Matti Ylisen tekemän selvityksen:
http://www.toteutuikolakivaioikeus.fi

16.3.2015 16:30  Nyt ruotuun kaikki tyynni !

Eihän tämä nyt juristeriaa ole, tämä on elävää elämää, nyt pitää toimia ja toimia kuntien parhaaksi. Kinastelu nopeasti pois, eipäs-juupas halvaannuttaa koko touhun.

16.3.2015 17:33  Mitä ....

Mitä h....ttiä nämä kallispalkkaiset Luukko ja Tyrväinen oikein touhuavat? Ja kenen valtuuttamina? Aivan kuten 16:30 toteaa: nyt ei ole kyse juridisesta tulkinnasta. Olkoonpa se mikä tahansa. Nyt pitäisi toimia tulevan kunnan parhaaksi. Ei se sen kummempaa ole. Mikä pidättelee hallituksia panemasta näitä jääräpäitä ruotuun ja käynnistämään toimet miehistä irtipääsyyn. Sen verran outoa ovat olleet miesten puuhat.

16.3.2015 17:51  Eijalle vielä

Sääntöjen rikkojat ja syylliset harvoin myöntävät ja tunnustavat omaehtoisesti rikkomuksensa. Sen vuoksi lieneekin säädetty, että ei ole epäiltyjen tehtävänä arvioida rikkomuksia ja niiden seuraamuksia. Nyt on vielä niin, että JAKK:in tapaisia rikkomuksia esiintyy muidenkin opetuksenjärjestäjien toiminnoissa ja niistä määrätyt seuraamukset ovat yhdenmukaisia.

Jalasjärviset olette jostain käsittämättömästä syystä antaneet epäiltyjen jatkaa vastuullisissa toimissaan, mikä on aiheuttanut ja aiheuttaa vahinkoa ja harmia niin jalasjärvisille kuin nyt myös kurikkalaisille.

Voiskos tämän epäkohdan korjata? Löytyykö vastuuta ja luottamusta?

16.3.2015 20:27  Lailliseen ruotuun jo

Kuntaliiton herrat ovat tulkinneet yhdistymissopimuksen juuri niin kuin sen pitääkin tulkita eli voimaan ja heti kun valtioneuvosto on liitoksen hyväksynyt.
Sen jälkeen ei mitään muutoksia sopimukseen kuin molempien valtuustojen hyväksynnällä. Herrat Luukko ja Tyrväinen tehnevät hupimatkan kuntaliittoon varmaan omalla kustannuksellaan ja omalla ajallaan?
Veronmaksajat eivät hupiretkiä halua maksaa.
Myös hallituksen on noudatettava valtuuston päätöksiä ja pantava ne toimeksi. Kuka tästä vastaa.

16.3.2015 20:29  Hämmentynyt

Ennen kuntaliitosta Jalasjärven taloudenhoitoa (jakk sotkua lukuunottamatta) kehuttiin ja kerrottiin, että toivottavasti hyvät käytännöt siirtyvät myös Kurikkaan, joka on monta vuotta jo tuhlaillut. Nyt olen kyllä hämmentynyt ja huolissani.

16.3.2015 20:35  Juhani

Pakko vielä kysyä kun sitä koko ajan aina vain hoetaan. Kuka on sanonut ettei sopimus ole voimassa? Tottakai se on.

16.3.2015 21:10  Kuano

Miksi sitä ei sitten noudateta ja puolustellaan sellaisia tekemisiä, jotka sotivat sopimusta vastaan?

16.3.2015 22:51  Taivalma

Koska myös sopimusteksti kuuluu sopimukseen.sekin pitää lukea eikä vain lakipykäliä.

16.3.2015 23:13  Kuano

Johtopäätöskö on sitten, jotta on tehty laiton sopimus, joka ei sido ketään, eikä mitään?

16.3.2015 23:13  Kuano

Johtopäätöskö on sitten, jotta on tehty laiton sopimus, joka ei sido ketään, eikä mitään?

17.3.2015 8:21  Vielä kerran

Sopimus on voimassa, tästähän ei ole kahta sanaa.

Mutta sopimuksessa on investointeja koskeva kohta määritelty koskemaan "uutta Kurikkaa.

Vuoden 2015 investoinneista ei ole sopimukseen kirjattu mitään, eli vuoden 2015 investoinnit ovat jääneet sopimusta laadittaessa kokonaan käsittelemättä.

Tietoista toimintaako vaiko tökeröä sopimuksen laatimista ?

17.3.2015 8:34  Herätys teille "viisaat" ja "viisastelevat", Puhukaa asiasta eikä aidan seipäistä.

Voi teitä viisaat, väittelette jostakin sopimuksen tulkinnasta, sen sitovuudesta, sen voimaantulosta. Pitää puhua kestävästä taloudesta, siitä mihin Kurikan mahdollisuudet investoiunneissa vuosittain riittävät. Piiloudette jonkin sopimustekstein tulkintaa, väistelette pääasiaa. Jopa kaksi "viisasta" täällä duettona hymistelevät niitä näitä, mutta yhtään sanaa ei ole kuintatalouden lainalaisuuksista.

17.3.2015 9:18  Kuano

Ehkäpä tämä edellinen ei oikein ole käsittänyt, jotta edellä mainitut asiat ovat juuri niitä, jotka kuntatalouteen vaikuttavat.

17.3.2015 10:51  once more

"Vielä kerran" ei ole lukenut sopimuspaperia. Sopimus astuu lain mukaan voimaan heti. Eli koskee myös vuotta 2015, näin on kuntaliiton Harjulakin todennut. Toisekseen tänä vuonna tehtyjen päätösten vaikutukset ulottuvat ensi vuodelle ja sekin tulee ottaa huomioon...

17.3.2015 10:47  Vielä kerran, kerran, kerran, kerran

Niimpä, sopimus astuu voimaan heti siis sellaisena kuin se on kirjoitettu.

Mutta, kun tuossa sopimuksessa ei mainintaa vuoden 2015 investoinneista.

Keksitty esimerkki:

Tehdään sopimus, joka koskee ajanjaksoa 2015 -2018 ja jossa sovitaan osapuolten kesken vuosien 2015, 2016, 2018 investoinneista. Sopimus sovitaan astuvaksi voimaan heti.

Sopimus on siis astunut heti voimaan, mutta sepä ei lausukaan mitään vuoden 2017 investoinneista, joten vuoden 2017 osalta tilanne on täysin avoin ja niistä ei ole sovittu mitään.

Tässä yhdistyssopimuksessa on kyse juuri tuosta, sopimus on astunut voimaan heti, mutta se ei sisällä mainintaa vuoden 2015 investoinneista, joten niiden osalta ei ole sovittu mitään.

Tietoista toimintaako vaiko tökeröä sopimuksen laatimista ?

17.3.2015 11:50  Lopettakaa juupas - eipäs väittely !

On tämä merkillistä veivaamista. Pysähtykään nyt vihdoin miettimään mitä Kurikan talous kestää.

17.3.2015 20:19  Juhani (Tiedän kaiken)

Kurikan talous kestää vähintään kuntaliitosneuvotteluissa lasketut toimenpiteet. Siinä yhteydessä ne käytiin läpi tarkemmin kuin missään blogikeskustelussa voidaan käydä. Mukana oli konsultti ja kaupungin virka-ja luottamusmiesjohto eli parhaat asiantuntijat. Siihen voi sitä tilannetta päivittäen mielestäni myös luottaa.

10:47 väänsi sen mitä moni on yrittänyt selittää, hyvin rautalangasta. Enkä se vääntäjä ollut minä vaikka niin joku on jo luullut, tämä siis toteamuksena niille jotka ajattelevat niin.

11:50 Ainakin minun käsitykseni tuli noissa omissa kommenteissani hyvinkin esille. Ja ne jotka täällä ovat keskustelleet, tietävät että olen aina ollut sitä mieltä että investointirajoja olisi aina pitänyt laatia.

16.3.2015 6:16 Juhanille

Sinä liioittelet. En minä nyt sentään kaikkea tiedä eikä tiedollani olisikaan mitään muuta merkitystä kuin sen ilmaisemisen oikeus Suomen kansalaisena sananvapauden nimissä. En ole missään asteessa päättämässä esim. Kurikan investoinneista enkä luullakseni tulekaan olemaan.

Voitaisiin ottaa tämä keskustelu kasvokkainkin. Voit kernaasti soittaa niin vaihdetaan mielipiteitä.

17.3.2015 21:24  Älä kerro kenellekään !

Kenen rahoilla Kurikka investoi. Jos et kerro kenellekään niin kerron Sinulle , että lapsiesi ja sukulaistesi lapsien rahoilla.

17.3.2015 21:48  Ei tuleva yhteiselo näytä autuaalta.

Tätä keskustelua seuratessa tulee mieleen vanha sanonta koskien Jalasjärven ja Kurikan tulevaa yhteiseloa: "Hullun hommaa" Ennen kuntaliitosta täällä monet blogisti mukaan lukien toitottivat sitä, kuinka ihanaa tule olemaan, jos Jalasjärvi liittyy Kurikkaan. Nyt tilanne näyttää siltä kuin koirarakit koiratarhassa rähisevät toisilleen.

18.3.2015 11:51  Ihanuudesta en tiedä

En tiedä lupailiko kuka ihanuuksia. Tosiasiat kuitenkin puolsivat liitosta. Hyvä niin. Tietenkin jalasjärvisillä, jotka suurena enemmistönä saivat tavoitteensa toteutumaan, oli syytä olettaa, että valmistelijat ja päättäjät toimivat liitoksen toimeenpanemiseksi sopimusten mukaan.
Toisin on käynyt. Katkeroituneiden seinäjokivähemmistöä edustaneiden ylimpien virka- ja luottamusjohtajien annetaan sabotoida yhteistä tulevaisuutta.
Kuntalaiset tuskin ovat mieltänsä muuttaneet ja haluavat riidellä tai räksyttää. Heidän pitäisi saada vain nämä sabotoivat hemmot ruotuun.

18.3.2015 20:12  No joo

Juhani puhuu höpöä Jurvan uusista työpaikoista. Koulut ja lääkäripalvelut lakkautettu. Mäntykoti kiinni. Mistä töitä.

18.3.2015 21:10  höpönojoo

Ei lääkäripalveluja ole lakkautettu, yhtä vähän kuin kouluja on lopetettu nykyKurikan aikana. Se on tosiasia, että vakilääkäreitä on liian pieneen terkkariin vaikea saada.
Mäntykoti pitää lakkauttaa kun se ei anna asianmukaista hoitoa. Mäntykoto kiinni tai auki, ihan sama, tärkeintä on, että asiakkaat hoidetaan myös yöhoidon osalta.

18.3.2015 21:25  tik tak

Pitäisiköhän Kurikkaan saada oma velkakello, niin konkretisoituisi vauhti, jolla velkaannutaan.

Katso kuinka Suomen Valtion velka kasvaa:

http://velkakello.fi/

19.3.2015 7:29  Ainaiset Rutisijat

Minä en ymmärrä tuota jurvalaisten jatkuvaa valitusta. Sinne on kuitenkin satsattu miljoonia ja rakennettu ja uudistettu monia asioita. Jos yhdistymistä ei olisi tapahtunut, millä rahoilla tuo kaikki olisi tehty?? On rakennettu paloasema, päiväkoti, satsattu Sellaan, Botnia-rinkiin ja Sarvijokeen ja parannettu tiejärjestelyjä keskustassa....

19.3.2015 7:55  Kannatan velkakelloa !

Kannatan Kurikan omaa velkakelloa, ja siitä yhteys hallituksen huoneeseen ja kaikille esittelijöille sekä valtuustosaliin ja vielä yhteys Jalasjärven päättäjille. Jo aikaisemmin ehdotin pääkelloa entisen kaupungintalon tontille hiekkasaharan keskelle.

19.3.2015 20:21  Juhani (Me saamme kasvaa)

18.3.2015 20:12 No joo

Ei ollut tarkoitus puhua höpöjä. Tarkoitin että kun alueelle tehdään paljon investointeja, niin niille investoinneille odotetaan luonnollisesti syntyvän myös katetta. Kun kylvämme, niin on tarkoitus myös leikata. Infra on nyt aika hyvässä kunnossa koko Jurvan alueella. Se ei ainakaan ole kasvun este.

Jonna Kosonen sen kertoo tuossa laulussa.

19.3.2015 20:22  Juhani (Me saamme kasvaa)

Oho laulu jäi...

19.3.2015 20:26  No joo

Jurvassa vanhukset lisääntyy niin tehdään kunnon vanhustalo vai haluuako Jik työpaikat Kurikkaan. Kotikoulunmäki lähes tyhjä ja asuntoja on tarjolla. Kun palvelut viety ja koulut ajettu lähes alas päämäärä saavutettu. Työikäinen väestö muuttaa muualle. Päättäjät tämän tietää mutta pukeudutaan vielä viittaan. Kurikassa muuttotappio kiihtyy. No joo

19.3.2015 20:32  Löytyykö viisas

Juhani ei se nuon mene. Kun palvelut ajettu alas ja esim Jurvan lukiota uhkaa lakkautus niin ihmiset äänestää jaloilla muuttaen Seinäjoelle ja Vaasaan. Ei täälä pääKurikaskaan ole työpaikkoja vaan suuri työttömyys

20.3.2015 6:13  melko röyhkeää touhua

Pieni asia, mutta inhottava. Onko niin , että ainoa kunta E-P:llä, joka antaa mainostukea politiikkaan on Jalasjärvi? Kysymys kuuluukin, onko Luukko näin röyhkeä tälläkin tasolla ja käyttelee tulevan Kurikan rahoja humpuukiin? Ehkä ei iso asia, mutta antaa suuntaa asenteesta. Persut ja kokoomus panevat näinkin "lihoiksi" kunnan piikkiin....

20.3.2015 7:17  Ei haluaisi uskoa !

Oikeinko totta. Ei millään uskoisi, jos niin kuvaa toimintaa.

20.3.2015 8:11  harkintakyky puuttuu

Kyllä Luukkoo ny sais mennä vaikka sinne Anviahan, sais otella Elisan kans, kun kerran joka paikas haluaa kaivaa verta nenustaan.

Ei siis mitään harkinta tallella, jos koskaa on edes ollukkaa

20.3.2015 17:12  Juhani (Pohjanmaan Valtias)

Kuin vastauksena rukouksiin Kurikka-lehdessä oli Jurvasta juuri sellaista uutisointia joka voi johtaa johonkin suurempaankin. Yhteistyöllä tuolla kotikoulunmäellä saattaa syntyä vielä vaikka mitä isoa ja kannattavaa!

Tuemme Juhan kanssa itse Sellassa toiminutta pelifirmaa joka tunnetaan myös Pohjanmaan Valtias tuotteistaan. Kyseisiä tuotteita saa minulta ja myyntituotto menee vaalikampanjan ajan Juha Miedon kampanjakassaan. Muistaakseni 29.3. Hotellilla on Juhan kansalaisjuhla. Yritän saada pisteen sinne pystyyn varatkaa hiukan rahaa mukaan, niin saatte lapsillenne hienoja tuotteita vaikka lahjapussiin.

20.3.2015 18:50  Missä on valmistelu kaupungin johdossa?

Nyt ovat kuntajohtajat tehneet viimeisen temppunsa. Ovat räätälöidysti kysyneet lausuntoa Jalasjärven investoinneista vain terveyskeskuksen osalta.

Asia on tietysti sikäli ongelmallinen, että Jalasjärven talousarvio-päätöksestä ei ole valitettu ja se on siksi saavuttanut lainvoiman.

Oikaisuvaatimuksen esittäjien osalta kyse on kuitenkin laajemmasta kokonaisuudesta ja lähes 10 miljoonan euron edestä tänä vuonna päätetyistä ja aloitettavista investoinneista päiväkodista ja hoivakodista Jalasjärvellä. Kuntaliiton nämä vastaajat toteavat, että investointipäätöksiä on arvioitava siitä näkökulmasta:
- onko niillä merkittäviä uutta kuntaa sitovia vaikutuksia
- onko päätös yhdistymissopimuksen tarkoituksen vastainen
- onko päätös ollut kiireellinen

Kaikki nämä ikävät kriteerit täyttyvät näiden investointien tilauspäätösten osalta. Siksi ne tulisi päättää molemmissa valtuustoissa.

Loppukaneettina todetaan, että esittelijällä on vastuu yhdistymissopimuksen toteutukseen liittyvien asioiden valmistelusta ja esittelystä.

Esittelijä Tyrväinen ei ole saattanut miljoonien investointipäätöksiä asianmukaiseen esittelyyn vaikka Kurikan kaupunginvaltuuston linja ja ohjeistus hänelle on selkeä.

Onko hän näin syyllistynyt virkavirheeseen toimimalla esimiehensä tahdon vastaisesti?

Voiko valtuuston luottamusta hänellä enää olla?

20.3.2015 19:23  ei

Ei voi.

20.3.2015 20:53  johtajuuus

No mitä nyt tapahtuu. Vai onko loan heittoa. Seurataan.

20.3.2015 21:12  Kauanko kurikkalaiset sietävät?

Ei tarvita loanheittoa. Tarvitaan muutos. Pahoja virheitä on tehty, nimenomaan ison johdon suunnassa. Valtuusto on ohitettu, valtuusto on nitistetty, se on totuus.

21.3.2015 7:13  Konkurssi häämöttää, mutta menköön.

Tänään Ilkka-lehtikin uutisoi tuota investointiasiaa. Olisi kiva nähdä koko lausunto, mikä lienee totuus. Totuus taitaa olla se, että Kurikkaa viedään Jalasjärveltä käsin konkurssiin ja toisen taloudeltaan heikon S:llä alkavan kaupungin syliin. Senjälkeen Kurikassa ei ole enää mitään palveluja eikä myöskään Jalasjärvellä.

21.3.2015 8:14  missä johtajuus

Lausuntohan oli pyydetty koskien vain jalasjärven terveysaseman saneerausta 1,7 miljoonaa. Oikaisuvaatimus koski 10 miljoonan lisäinvestointeja, jotka on päätetty tänä vuonna tilata kuntakapiteelilta.
Joka tapauksessa lausunnonantajat eivät ole tuomareita eikä asiaa ratkaista kuntaliitossa.
Oleellista on, että esittelijä ei ole saattanut mitään investointipäätöksiä tai esityksiä valtuustojen tai hallituseten käsittelyyn. Siinä on se virkavirhe, joka vielä testataan.

21.3.2015 8:15  S itä saa, mitä kylvää ............

Jalasjärvi on jokatapauksessa häviäjä ja häviävä kunta, sillä siisti.

21.3.2015 8:08  Rähisijät saivat neilleen

Siinä ovat saaneet nenilleen erityisesti Luukon arvostelijat, että Luukko samoinkuin Tyrväinen olisivat toimineet laittomasti. Luukko on noudattanut yhdistymissopimista ja Jalasjärven valtuusto on ollut yksimielinen. Parkkamäki ja kumppanit ovat yrittäneet nostaa profiiliaan laittomasti.

21.3.2015 9:20  oharintekijät vastuuseen

Oikeudenhakijatko ovat rähisijöitä? Sopimuksen rikkojatko ovat sankareita? Outoja puheita. Yhä edelleen Luukko ja Tyrväinen ovat laiminlyöneet tehtävänsä. Asioita ei ole käsitelty valtuustoissa.

21.3.2015 9:26  Eija

Kuntaliitto yhdistymishallituksen kannalla
20.03.2015 15:46

Kuntaliiton lakiasioiden johtaja Arto Sulonen ja johtava lakimies Kirsi Mononen ovat antaneet lausunnon Kurikan ja Jalasjärven investointikiistasta.

Lausunnon mukaan investointiraja tulee voimaan vasta vuonna 2016 eli uudessa Kurikassa.

Kurikan kaupunginvaltuuston mielestä se olisi tullut voimaan jo tänä vuonna.

Lausuntoa käsitellään yhdistymishallituksen kokouksessa ensi viikolla. Se on jo aikaisemmin todennut yksimielisesti, että rajaa pitää noudattaa vasta vuonna 2016.

Lisäksi lakimiesten mielestä Margit Parkkamäen (sd.) ja Olli Kankaan (kesk.) yhdistymishallitukselle tekemä oikaisuvaatimus pitää jättää käsittelemättä. Sulonen ja Mononen viittaavat tässäkin kuntalakiin.

Lukekaa Ilkasta teksti

21.3.2015 9:47  Outoa on , hinnalla millä hyvänsä Kurikka konkurssiin

Eijako se onkin, joka vie Kurikan konkurssiin. Outoa kirjoittelua, ihmettelen.

21.3.2015 10:05  Töihin, töihin sanoi Lapatossukin aikoinaan

Ihmeelliseltä tuntuu, että Kurikan ja Jalasjärven kunnallishallintoa hoidetaan Kuntaliiton kautta ja toimesta. Mielestäni omat virkamiehet on palkattu hoitamaan kunnallishallintoa kummassakin kunnassa, eli onko kunnallishallinto ulkoistettu Kuntaliitolle.

21.3.2015 10:42  Kuano

Onko tämä lopultakin niin, jotta tyhmät ja hommaansa sopimattomat sopimuksen tekijät ovat jättäneet vittumaisille ja ahneille vapauden häärätä miten vain.
Jalasjärven kohdalla tilanne on valitettavasti tilanne sellainen, mikäli olisi kyseessä osakeyhtiö, niin puhuttaisiin velallisen epärehellisyydestä ja silloin se on henkilökohtaisesti vastuussa, joka häärää oman halunsa mukaan.

21.3.2015 11:01  Eija

Tuo minun aiempi kirjoitus 9.26, oli suora lainaus tämän päivän ilkasta!

Minun mielipide on, että työpaikkoja pitää saada lisää, asuntoja, päivähoitopaikkoja, niitä nuoret tarvii, että voi jäädä paikkakunnalle...

Kurikassa on tyhjiä asuntoja 55 (kerrottiin valtuuston koulutuksessa), miksi? Miksi asuntoja ei ole kunnostettu? Miten niistä on mainostettu? Onko se muka Jalasjärveläisten syy?

21.3.2015 11:53  listojen lukija

mitenkä kaupingin hallitus käsittelee asioita,eikö margit ollut jäävi olemaan kokouksessa kun tätä maanantaina käsiteltiin ja vielä teki asiasta ehdotuksen valtuuston viemiseksi .ihmettelen puh, jan käytöstä kokouksesta .ps minun mielestä ei laillinen kokous siltä osinkaan .mut siellä tehdään muutakin laitonta koko ajan mitä hallituksen listaa seuranneena ....olen seurannut.

21.3.2015 12:11  Kyllä on pimeää touhua !

Ei huolen häivääkään, ei hitustakaan E:llä alkavalla kunhan vain Jalasjärvelle rakennetaan kurikkalaisten rahoilla ja joidenkin myötävaikutuksella.

21.3.2015 12:00  Onneksi olkoon

Eijalle vielä sen verran, että Ilkka tai kuntaliiton Jalonen ei ratkaise näitä asioita, kun vielä on syötetty vajaata tietoa. Miksi pelätä hallinto-oikeuden kantaa, jos on niin varma lopputuloksesta Eija?
Tässä on nyt menossa vellit ja jauhot sekaisin, kun kukaan ei piittaa sopimuksista eikä velkaantumisesta.
Uskomatonta härvennystä ja sen aiheuttajat ovat Tyrväinen ja Luukko.
Tänä vuonnako siis tehdään velkaa yhteensä 25 miljoonaa lisää? vanhastaan sitä on jo 84 miljoonaa. Pian ylittyy 110 miljoonaa. Neste Oilista saadaan vajaa 40 miljoonaa. Ei tarvitse myydä kuin 4,2 miljoonaa Fortumin osaketta. Sitten on tehty investoinnit ja velat maksus ja vielä 2 miljoonaa Fortumin osaketta on jäljellä. Ei tarvittu kuin Tyrväinen Luukko ja lepsu hallitus ja pari vuotta kun Kurikan varat on syöty.

21.3.2015 12:53  Eija

12.00 Huom! lue kirjoitukseni 11.01, äläkä vääristele mitä sanoin

21.3.2015 13:41  Voisit kertoa Sinäkin vai pitääkö teititellä !

Kerro nyt Eija vihdoin mitä mieltä olet Kurikan velkaantumisesta äläkä aina hymistele ????

21.3.2015 16:41  Käsittämätöntä

Onhan tämä omituista, että Tyrväinenkin juoksentelee kyselemässä Helsingistä, mitähän olen sopinut. Kyllä pitäisi sopijan ja asian esittelijän itse tietää. Jos ei ole sitten asiantuntijoiden avustamanakaan ymmärtänyt ja osannut välttää epäluotettaviksi osoittautuneiden sopimuskumppaneiden värkkäämää porsaanreikää sopimuksessa, silloinkin olisi paras laittaa aurinkolasit silmille ja lähteä kävelemään vähin äänin. Kantaa valmistelijan ja esittelijän vastuu. Nyt on senverran suuresta mokasta kysymys.

Ei kai kukaan yritä väittää, että Tyrväinen olisi vain omasta päästään lähtenyt tulkitsemaan sopimusta Kurikassa toisin kuin mitä oli oltu sopimassa ja mitä jasjärviset yrittävät nyt yht´äkkiä selittää. Porsaat vain tunkeutuivat yhteiselle kaukalolle röyhkeydellä.

Vielä kummallisemmaksi asian tekee nämä Eijan höpinät samassa yhteydessä työllisyydestä ym.

On surullista, jos muutama epärehellinen veivari saa erehdytettyä jalasjärviset olettamaan, että kurikkalaisten putsaamisesta olisi sovittu joskus yhdessä. Se olisi kohtuuton hinta kurikkalaisittain ja jättäisi toteutuessaan miespolvisen särön tulevin kurikkalaisten keskuuteen.

Kurikkalaisetkin ovat saamassa tylyn opetuksen. Olisi kannattanut vähintäinkin seurata jo paljon aikaisemmin, mitä siellä Jalasjärvellä touhuttiin.

22.3.2015 9:06  Kunnallishallinto ja valtionhallinto ovat rämettyneitä

Onko kunnallishallinnossa enää mitään järkeä vai onko se vain sanoilla ja sopimuksilla "kikkailua", jolloin pääasia unohtuu. Viisastelu valtaa mielet, naivismi saa vallan, hymistelijät löytävät ihmeellisiä perusteluita, maksajan rooli jää kauas taka-alalle, sulle - mulle ajattelu ohjaa päätöksentekijöitä. Ei ole mikään ihme, että kansa kyllästyy, jättää äänestämättä, kantaa nurkumatta päättäjien päättömyydet, päättäjät ja kansa irtautuu toisistaan, ei sille mitään voi ajattelu valtaa mielet. Vaalipaneeliin ei vaivautunut ihmiset paikalle, ei auta, jos toreilla ja kauppojen edustoilla jaetaan karkkeja ja termoskahveja, sinne pitää melkein hihasta reepimällä kiskoa ihmisiä ihmettelemään ja vaalilehdyköitä hakemaan, jotka seuraavassa hetkessä singahtavat roskakoriin tai tuulien vietäviksi. Kurikan - Jalasjärven kunnballishallinto on saanut aivan outoja ja kummallisia piirteitä. Kansa ei enää ymmärrä eikä jaksa edes ajatella koko hoimmaa. Valtuutetut ajelevat kokouksiinsa, avaavat listansa, juovat kahvinsa ja palaavat koteihinsa ymmärtämättä asioista mitään. Virkamiehet ramppaavat Helsingissä kyselemässä, mitä me olemme sopineet. Kaiken takuumiehinä ovat kuntalaiset. Ei pidä ihmetellä , jos kuntalaiset vieraantuvat hallinnosta, äänestävät jaloillaan, vahinko vain, että kunnasta ei voi erota, jos voisi niin kato kävisi.

22.3.2015 9:49  Toisten housuihin laskevat

Jalasjärveläinen ajattelu ja toiminta ilmenee hyvin Eijan kirjoituksista ja kannanotoista. Ollaan, kuin olisi tehty tarpeet toisen housuihin ja närkästellään tätä: "Hyi kun haiset ja kehtaat vielä narista".

22.3.2015 13:04  Löyhyyttä hallinnossa

Hei Virkamiehet valmistelee ja poliitikot päättää. Onko poliitikoissa löyhyyttä jos virkamiehet tekevät mitä lystäävät. Tuntuu, että meillä on koko ajan näin. Asia ei parane viranhaltijoita haukkumalla. Jos ei palaa ruotuun vakava varoitus ja lopputili.

22.3.2015 13:18  Kuano

Onhan sitäkin yritetty, turpiin tuli. Virkamiehistä ei pääse eroon muuten, kuin tappamalla, joka ei ole oikein sovelias tapa, väitetään jopa rikolliseksi meiningiksi.
Vellihousu valtuutetut ja näitä hyväkseen käyttävät virkamiehet takaavat sellaisen katkeran sopan, jota kurikkalaisille juuri syötetään kalliilla hinnalla.

22.3.2015 13:31  odotellaan mielenkiinnolla

Eijan ajatuksia Kurikan velkaantumisesta edelleen odotellaan.

22.3.2015 13:47  Apua

Tähänkö tämä nyt meni. virkamiesten kyvyttömyyteen ajautui hieno kuntaliitos.
Kuka ottaa ohjat, jos ei nykyiset päättäjät pysty?

22.3.2015 16:01  Avoin kysymys, Mikä on laillista?

Kuntarakennelain 31§

Yhdistyvän kunnan viranomaisen toimivalta:

Kuntien yhdistymistä koskevan valtioneuvoston päätöksen tekemisen jälkeen yhdistyvän kunnan viranomainen ei saa päättää asioista, joilla olisi merkittäviä uutta kuntaa sitovia vaikutuksia ja joista päättäminen olisi yhdistymissopimuksen tarkoituksen vastaista. Yhdistyvän kunnan viranomainen saa päättää asioista, joilla olisi merkittäviä uutta kuntaa sitovia vaikutuksia, jos päätöksentekoa ei voida asian kiireellisyyden vuoksi lykätä.

Onko nyt niin, että Jalasjärven kunnanhallitus on tilatessaan kaksi eri investointia yhteissummaltaan lähes 10 miljoonaa euroa syyllistynyt mihinkään? Kuka sanoo, ettei näillä investoinneilla olisi vaikutusta tulevan uuden kunnan talouteen?
Onko viranomainen syyllistynyt rikokseen, jos hän allekirjoittaa tai edesauttaa näiden hankkeiden toteutumista jo armon vuonna 2015?

22.3.2015 17:38  pian entinen kura housu

hei hei eihän niillä mene yli paljon investointi mitä on ollut puhe ,nyt ei seata muita tähän ja jos seutaan katsotaan mitä kurikalla on mielessä siitähän ei paljon puhuta mutta hulluja menoja näkyy olevan ,magneetti, sedu,hoitolaitos,mietaan ali kulku,tässä muutama ja paljonko on vielä hihassa,et silleen.
Kannattaisi pitää pienempää meteliä vaan ,ennen kun koira kusee kintuille.yritetään vaan Jalasjärviset ottaa hyvään syleilyyn ja katsoa maailmaa eteen päin.
Eikö tästä selvitä kun mekin ollaan avoimia heille.

22.3.2015 18:21  Pimeys laskeutui

Pimeys näyttää laskeutuneen viimeistään 17:38 kaiken ylle.

22.3.2015 18:34  17:38

Pysyvä auringonpimennys !!!!!!!

22.3.2015 18:47  Mikä laillista

Laillisia lienevät sellaiset investointeja koskevat päätökset ja sopimukset, joissa niihin ryhtyvällä on valtuudet tehdä päätöksiä ja panna päätöksiä toimeen.
Tämä tarkoittaa, ensinnäkin että päätösten ja sopimusten tekoon on osoitettutarvittavat varat etukäteen. Toiseksee päätösten tekijöillä ja niiden toimeenpanijoilla pitää olla valtuudet toimia kyseisessä investointiasiassa.

Jos näistä kirjoitteluista mitään ymmärrän, näyttää siltä, että Jalasjärvisten puuhaamilta investoinneilta puuttuvat molemmat edellytykset.
Tämä ei tietenkään rajoita jalasjärvisten toimia. Hehän ovat tottuneet rikkomaan aikaisemminkin olemassa olevia säädöksiä. Saadaan jälleen tutkijoille töitä ja rikkomusten tekijöiden omaisuudet takavarikkoon.

Asiat ovat pyörineet onneksi sen verran julkisuudessa, että mahdolliset muut sopijatahotkaa eivät voi vedota tietämättömyyteen ja ovat varakkaimpina tahoina samassa rivissä varsinnaisten tekijöiden kanssa avunannosta.

22.3.2015 19:31  kuinka on?

Tietääkseni Kurikka ei ole tehnyt noita 17:38 väitettyjä päätöksiä ensimmäistäkään, Jos aikoo tehdä, on ne saatettava molempien kuntien valtuustojen käsittelyyn.

22.3.2015 20:37  KURA housu

19,31 NIIN PITÄISI ,JOOPA JOO::

23.3.2015 8:01  Siinä sivussa on syöty osingot sun muut.,?

Vanhastaan sitä on 84 miljoonaa, tänä vuonna otetaan 25 miljoonaa, pian ylittyy 110 miljoonaa. Niin mitä, ymmärsin blogia lukiessani, että luvut tarkoittavat Kurikan velkamäärää. En halunnut uskoa noita lukuja, mutta niin se vain taitaa olla, yritin muuttaa vanhoiksi markoiksi niin sain kokonaista 660.000.000 miljoonaa, Onkohan tuo oikein laskettu, jos on niin valtava määrä on velkaa ja mihin se on mätetty. Yritin muistella, että koulukeskuksen lasikäytäviin, maan alle putkiin, kaupungintalon hajotukseen, en oikein tiedä mihin. Kylllä noihin lukuihin pitää pysähtyä muuten "hukka" perii. Välillä tuntuu siltä, että luvut eivät voi olla totta, niin unohtui paloasema, on varmaan muutakin, mutta en nyt vain huomaa. Jalasjärvelle voisi nuo luvut kertoa ja nuo luvut pitäisi olla huoneentauluna jokaisella esittelijällä.

23.3.2015 9:05  Syytä toimia ripeästi

Nyt ei pidä toistaa samaa virhettä kuin tehtiin Jarvan siirtyessä pois Jurva-Kurikkaliitoksen alla ja liitostoteutus jäi tuuliajolle.
Kaupunginjohtajan ja luottamuselinten välillä on viimeaikaisten toimien vuoksi mitä ilmeisin luottamuspula. Hallituksen ja valtuuston on syytä toimia ripeästi, jotta tulevan yhdistyvän kunnan talosusarvion valmistelu ja liitostoteutus voidaan siirtää uuden, luottamusta nauttivan johdon vastuulle.
Jo nyt ollaan kovin viimetipassa.

Vitkuttelu ei paranna asiaa sen paremmin kaupungin kuin Tyrväisenkään kannalta.

Nopeasta ratkaisusta molemmat osapuolet hyötyvät. Se on vähiten vahingoksi sekä kaupungin imagolle, että henkilölle.

Kun asiat ovat ajautuneet tähän pisteeseen, on lopputulos joka tapauksessa selvä. Yhdeksänkin kuukautta on tässä tilanteessa liian pitkä aika. Sen ymmärtää Tyrväinenkin.

23.3.2015 11:00  Tyrväinen on tiensä valinnut

Tyrväinen on esittelijän vastuulla aikaansaanut toimintatavoillaan tilanteen, jossa jalasjärveläisten tulevaa Kurikan kaupunkia sitovien päätösten lainmukaisuuden selvittäminen ei ole mahdollista hallinnollisena valitusprosessina.
Jäljelle jää vain siviiliprosessi ja tutkintopyynnön tekeminen.
Voipahan ainakin siirtää miehen sivuun tutkinnan ajaksi, jos ei älyä muutoin lähteä. Eiköhän siinä yhdeksän kuukautta tärväänny.

23.3.2015 19:32  seurataan

Juna meni jo ja 10 milj investointi Jalasjärvelle. Kenellä on halua oikeuteen. Kurikka on pelannut huonosti kortit Jalasjärven suuntaan. Pääkurikka näivettyy. Vetikö JJ n johto pidemmän korren.

23.3.2015 20:47  Pelolla odottelen !

Olikohan tänään kaupunginvaltuusto, jos niin paljonko otettiin uutta lainaa ????

23.3.2015 23:27  Kuano

Parasta perua kuntaliitos. Eihän tälläisten kanssa voi pidemmän päälle olla missään tekemisissä. Jikin touhuista olisi päättäjien paremmin ymmärtää, jotta mikä jalasjärvisten rooli yhteistyökuvioissa tulee olemaan. Näivettäköön Seinäjoki nämä yhteistyökyvyttömät ennenkuin nämä hoitelevat koko kurikan perikatoon.
Varmaan kuntaliitoksen perumisen syyksi riittää sopimuksen tekijöiden kyvyttömyys hoitaa kyseisiä asioita.

24.3.2015 11:08  Kannatan Kuanoa.

Kannatan Kuanoa, ei tästä mitään hyvää tule, meinaan liitoksesta. Joku täällä kyseli Eijan miepidettä Kurikan velkaantumisesta, ei ole tullut, ei ole ilmeisesti mielipidettä.

24.3.2015 11:40  Sitä saa....

Lopultakin 2 järkevää ehdotusta (liitoksen peruminen), mutta tätähän te Kurikkalaiset Seinäjoen pelossa halusitte.

24.3.2015 12:30  Asiat tapaavat pitkittyessään mutkistua

Asioilla on tapana mutkistua pitkittyessään. Miten helppoa olisikaan ollut kätellä Tyrväinen sovitun kaupunginjohtajasopimuksen päätyttyä.

Jos näin olisi edetty, Kurikassa olisi valittuna uusi kaupunginjohtaja astumaan näillä tietämin peräsimeen. Yhdistämään Kurikkaa ja kurikkalaisia selviytymään tulevista haasteista.

Mutta, kun ei käynyt. Ei, vaikka saamattomuus oli jo monessa yhteydessä todettu. Piti vain kuunnella Tyrväisen henkilökohtaisia toiveita ja lähteä jatkoajalle. Soppa sen kuin vain sakenee.
Odottiikohan joku jotain muuta. Päättäjiä ainakin varoiteltiin.

Homma näyttää jatkuvan samaa rataa. Miten muutenkaan?

Tyrväinen ei voi mielestää jättää kaupunginjohtajan tehtävää ja titteliä ennen vuoden loppua, kun hoitelee kuntajohtajakerhon puheenjohtajuutta.

Näin ne ovat kaupunginjohtajan arvot järjestyksessä. Ensimmäisenä on oman tittelin suojeleminen ja kissanristiäisseuran puheenjohtajuuden säilyttäminen. Vasta tämän jälkeen tulevat palkanmaksajien, kurikkalaisten murheet.

Luulisi tuon nyt järjestyvän. Tyrväinen pitelemään vapaansa ja loput hetket ilman työvelvoitetta (vert. Lilja). Uusi johtaja hakuun välittömästi ja hoitamaan tehtävää vt:nä heti, kun vain pääsee irrottautumaan, kunnes "kaupunginjohtaja" Tyrväisestä on päästy lopullisesti. Vastaavia esimerkkejä kuntakentässä on parhaillaankin menossa.

Tämä on nyt kaupunginhallituksen puheenjohtajalle näytön paikka korjata virkasuhteen pidentämismoka.

24.3.2015 14:33  kyllä

Valittaas sitte semmonen joka oikeasti tältä alueelta.

24.3.2015 14:42  hyvä

Nyt oli asiaa, Tyrväinen heti vek...

24.3.2015 17:21  Eija

Minulla on muitakin kokouksia kuin nämä kunnalliset joten en aina ehdi heti vastaamaan tähän herjausta kirjoitteluun.

Kuuntelin Björn Wahlroosin haastattelua telkkaristaja ajattelin, että pitäis kyseinen herra saada puhumaan Kurikan ja Jalasjärven väelle, saisiko uusia ajatuksia...negatiivista korkoa yms..

Mielestäni Kurikan puolella voisi kiinnittää huomiota myös omien asioiden käsittelyihin,kuka siellä todella johtaa kuntaa? KH:n Pöytäkirjoja lukiessa tulee mieleen, että se ei ole suinkaan kunnanjohtaja vaan joku aivan muu, ja etsiä sitä malkaa myös sieltä!
Aiempien vuosien tuloksissa on Jalasjärven kunnan talous ollut aivan hyvässä hoidossa,mutta valitettavasti tilanne ei ole tällä hetkellä aivan sama, kiitos Jakk-sotkun. Erota siihenenempää kantaa kunnes on sielläoikeudessa käsittelyssä...

Kurikkalaisten talouden hoitoa on vuosia pystytty paikkaamaan todella hyvillä osaketuloilla hyvä niin, mutta kaikista konsernin osista ei voi sanoa samaa, että niitä olisi hoidettu riittävän tarkasti. Kun lukee näitä tämän blogin kirjoituksia voisi kuvitella, että kaikki tänne kirjoittajat ovat vähintään ekonomeja tai muita talous osaajia.

Ei Jalasjärvi mikään pulmunen ole. Minä en myöskään. Minä jatkan tätä kunta politiikan tekemistä siellä mihin minulla on kuntalaisista valtakirja.

Kehitystä pitää saada. Tulevan kunnan palvelut pitää pystyä turvaamaan, töitä pitää kuntalaisilla olla ja kehityksen pitää mennä eteenpäin. kaikenlainen valittaminen ja viranhaltijoiden sekä luottamushenkilöiden herjaaminen ei suinkaan vie asioita eteenpäin tai paranna yhteistyötä.

Olen saanut ohjeen jättää tämä asiaton blogi kiehumaan omaa soppansa. niinpä tämä olkoon viimeinen kirjoitukseni täällä!

24.3.2015 17:51  Hyvä Eija

Älä Eija masennu. On hienoa että uskallat sanoa mielipiteesi ja kantasi. Demokratian perusoikeus on käydä keskustelua ja se pitää kestää. Kukaa ei oo paree eikä niinkää hyvä, tavattiin ennen sanoa. Jatka Eija piristävää keskustelua. Ihmettelen kuka haluaa sinun ja knenkään muunkaan mielipiteitä rajoittaa?? Terveisiä Kurikasta

24.3.2015 18:33  Tuiskulan tähystäjä

Psykiatrialle olisi melkoinen haaste tähän blogiin aktiivisesti osallistuneitten eheyttämisessä, uskoakseni lähes mahdoton tehtävä. Varsinkin pääpukarien kaikkien sivupersoonien paimentamisessa saattaisi huippuspesialistinkin kädet nousta pystyyn. Valitettavasti tämä blogi on kuitenkin jo pitkään manipuloinut Kurikan hallinnon pääpiirteet ja sen kyllä huomaa, huutoa ja hasua piisaa:)

24.3.2015 18:42  Kuano

Hyviä ja opettavaisia nämä eijan kirjoitukset ovat olleet, sillä niistä selviää, jotta mitä on ahneuteen perustuva henkinen pimeys höystettynä itsesäälillä.

24.3.2015 18:43  Kiitos Eija keskustelusta tv. Juhani

Aika hauskaa kun ensimmäinen selkeä positiivinen kommentti tulee lopetettaessa. Se vain on niin että vielä investointejakin huonompi tapa kehittää kuntaa ja toimia sen asukkaiden parhaaksi on suun soittaminen asukkaille.

24.3.2015 18:47  Onneksi on tämä blogi

Ilman tätä kurikkalaista MOT:ia saisivat Eijat, Luukot ja Tyrväiset toimia tai jättää toimimatta vain omaan pussiin vetäen vastuistaan piittaamatta.

24.3.2015 18:59  Juhanille

Investoinnnit, niiden perusteltavuus ja nyt synnytetty häsmeli ovat kaksi aivan eri asiaa. Säädökset ja hyvä hallinto vaativat kuitenkin, että asioista pitäisi sopia ja päättää kuten ohjeistettu. Nyt ei ole toimittu näin. Erityisen tärkeää olisi, että rahallisesti merkittävät ja vaikutuksiltaan pitkävaikutteiset asiat hoidettaisiin erityisellä huolella. Nyt on kysymyksessä tällaiset asiat. Näin vaikka Teidä, sinun ja Eijan mielestä pitäisikin saada säveltää vapaasti, jos asia on mielestänne kannatettava.
Vaikka Jalasjärvellä ja Kurikassa on aikaisemminkin sekoiltu on tämä keissi vailla vertaa.

24.3.2015 19:02  mitä osakkeilla

Kukas halusikaan Jalasjärven liitoksen ettei vaan löydy omasta väestä. Kunnanjohtaja tekee valtakirjallaan työtään. Poliitikot vikisee kun ei eletä heidän ehdoillaan. Investointia lisää Jalasjärvelle ja Jurvaan työllisyyden pitämiseksi. Pääkurikassa on osinkotuloja jotka hassattu vuosia. Ei mitään erityistä saatu Kurikkaan. Vanhoja kerrostaloja joita nyt puretaan.

24.3.2015 19:12  Myrryspyytäjä

Voi mikä kehitys kunnantalo purettu ja vieläkö asuntotaloja puretaan. Investointeihin ei varaa kun palkkamenot 90 % verotuloista. Olisi säästetty Jurvan kunnantalo kun nyt ei varaa tehdä Kurikkaan uutta.

24.3.2015 19:15  historia puhuu

Kyllä varmaan on näitä hussaajia ja hassaajia, jotka ovat innokkaita tuhoamaan omaisuus ja rahat. Tiedän kuitenkin, että blogisti on yksi merkittävä niistä absiokkaista, jotka ovat olleet luomassa tuota osakeomaisuutta. Se on nyt aiheuttanut näin kovan ahneuden itsekkäissä mellastajissa

24.3.2015 19:16  Kurikka nousuun

Blogia luettaessa tulee mieleen nyt tarvitaan jo Mietaan neuvoja tässä pattitilanteessa

24.3.2015 19:42  Kevennyksiä?

Solmut auki Mietaan ja Wahlroosin neuvoilla! Kuka panee paremmaksi.

24.3.2015 19:43  ehta esiin

Eihän tarvitse muuta kuin noudattaa sääntöjä ja sopimuksia

24.3.2015 19:50  Niinpä niin, sääntöjä ja sopimuksia

Jalasjärviset ja Tyrväinen ovat vain eri mieltä.

24.3.2015 20:43  turhaa jargonia Eijalta

Ei vain tullut mitään mielipidettä Eijalta Kurikan velkaantumisesta johon Jalasjärvi meitä vie.Turhaa politiikon jargonia.

24.3.2015 20:49  aktiivisuutta liikuntapaikoilla

Koko Kurikkaa kehitettävä. Kun magneetti kauppakeskus ei etene voisi uudesta Kurikasta tehdä urheilun magneetin. Jalasjärven Jakk tiloihin sisäurheilutilat, Kurikkaan Monnarin taitoliikuntaa. Jurvaan Sellan kylkeen ampumahalli hyödyntäen ampumahiihtorata. Hieno lisä autoradan kehitys Eurooppa tasolle.

24.3.2015 22:34  Tuuleen huutamista

Mitä sellaisella uudella Kurikalla on tulevaisuutta, jonka väkiluku vuodessa vähenee yli sadalla henkilöllä ja väki on riitaista, kuten täällä blogissa on käynyt ilmi. Ihmettelen sitä, mistä se kurikkalaisten nuukuus on nyt yhtäkkiä herännyt, kun tähän asti on eletty kuin pellossa. Sitä paitsi väitteet Jalasjärven päätökset sopimuksenvastaisesta toiminnasta ovat tuuleen huutamista, mitä tuoreet Kuntaliiton lausunnot ovat osoittaneet.

24.3.2015 23:38  Tuuleen huutelet 22:34

Kannattaa hankkia lausuntoa ymmärtävä tulkki avuksi. Kuntaliiton Arto Sulonen ja Kirsi Mononen ovat vastanneet vain niihin kysymyksiin, joita Luukko ja Tyrväinen ovat heiltä kysyneet. Terveyskeskuksen osaltakaan asiantuntijoiden lausunto ei puolla menettelyä. Asiantuntijat eivät toimi tuomarin ominaisuudessa. He toistavat lausunnossaan vain, mitä Kuntarakennelaki sanoo asiasta.

Kuullut Kuntaliiton juristit toteavat lausunnossaan vain: Yhdistyvän kunnan (tässä tapauksessa Jalasjärven) viranomainen ei saa päättää asioista, joilla olisi merkittäviä uutta kuntaa sitovia vaikutuksia, josta päättäminen on yhdistymissopimuksen tarkoituksen vastainen tai jos päätöksenteon kiireellisyys ei sitä vaadi.

Asiantuntijat eivät ole lähteneet selostetun pohjalta arvioimaan ovatko nämä edellytykset olemassa vai ei.

Investointipäätöksellä on uutta kuntaa sitovia merkittäviä vaikutuksia. Investointi on euromääräisesti merkittävä ja vaikuttaa näin merkittävästi uuden kunnan taseseen ja lisää uuden kunnan velan määrää, kun Jalasjärvellä ei ole rahoitusylijäämiä millä rahoittaisi investoinnin.

Investointipäätös sitoo JIK:kautta uuden kunnan investoinnista johtuviin käyttömenoihin koko hankkeen elinkaaran ajaksi. Jalasjärvi ei ole hankkinut eikä saanut JIK:iltä hyväksyntää hankkeensta johtuvista käyttökorvauksista.

Kunnat ovat ilmaisseet liittymissopimuksessa tarkoituksensa rajoittaa molempien kuntien investoinnit terveelle tasolle. Tämän tahdonilmaisun vastaista päätöstä voidaan varmasti pitää myös yhdistymissopimuksen tarkoituksen vastaisena.

Päätöstä ei voi perustella myöskään kiireelisyydellä. Asia on jo nyt pitkittynyt siten, että se olisi voitu käsitellä moneen kertaan yhdistyvien kuntien päätöselimissä.

Asiantuntijoiden lausunnon mukaan Jalasjärvellä on puuttunut yhdistyvänä kuntana kaikki kolme Kuntarakennelaissa ilmaistua edellytystä yksipuoliseen investointipäätökseen.

Tilannetta pahentaa se, että Luukko ja Tyrväinen ovat jättäneet Kuntaliitossa kokonaan kertomatta Jalasjärvisten muista euromääräisesti terveyskeskushanketta suuremmista investointipäätöksistä.
Näistä Tyrväinen ei ole ollut halukas avautumaan Kurikan päättäjille kysyttäessäkään.

Jalasjärveltä puuttuvat näidenkin hankkeiden osalta edellytykset päättä niistä itsenäisesti samoilla perusteilla, kuin terveyskeskushankkeenkin kohdalla.

Uuden Kurikan hallintoa, taloutta ja palveluja koskevien päätösten valmistelu ja esittely kuuluu yhdistymishallituksen esittelijälle.

25.3.2015 0:51  Kertakaikkiaan huonoa hallintoa.

Eiköhän syitä huonoon hallintotapaan voi etsiä koko hallintojohdolta. Hallintojohtaja ja yhdistymishallitus ovat yhtälailla syypäitä sopimusten lähes lapselliseen laadintaan.

Jurvaliitoksella oli muinoin seurantaryhmä, jonka tuloksia nyt olisi tarvittu. Ainiin ei tullut tuloksia.

25.3.2015 0:53  KUANO käytöskurssille

Eija. Älä välitä Kuanon kommenteista. Kurikkalaiset eivät ajattele noin.

Kuano on vanha katkeroitunut Persupoliitikko, joka ei päässyt läpi vaaleissa. Persut ovat myös puolue johon hän selkeästi käytöstavoiltaankiin olisi voinut jäädä. Ei niin erottuisi massasta.

25.3.2015 1:35  Kuano

Niin, mutta kaiken tämän paskan keskellä Kuano puhuu kuitenkin yleensä itse asiasta ja totta, eikä ole persupoliitikko, ei nuori, paremmin, kuin vanhakaan, eikä vähääkään katkera, tuntee sääliä kaikkia kohtaan, jotka äänestävät perussuomalaisia ja uskovat satuihin.
Perussuomalaiset eivät uskalla ottaa tähän liitossotkuun mitään virallista kantaa, sillä eräät pelkäävät äänten menetystä, parempi vain odotella, jotta kaikki johon voi vaikuttaa menee ohi, sitten voikin alkaa rakkikoiraksi ja räksyttää nurkan takaa kuten aina tapahtuu, kun kaikki on peraatteessa ohi.
Eräitä se kyrsii rankasti, kun joku huomauttaa näiden ahneudesta ja sairaanloisesta vallanhimosta, ovat varmaan jonkin käytöskurssin tuotoksia suurine luuloineen.

25.3.2015 4:48  Kuanolle

Hyvä Kuano

25.3.2015 7:54  MS

Ennakkotiedot Kurikan tilinpäätösluvuista sellaisia että kannattais keskittyä omaan taloudenpitoon Jalasjärvisten mollaamisen sijaan.

25.3.2015 8:03  Lopputulos on karmeaa luettavaa, aina joku maksaa......

Talous on ihmeellinen asia. On kiva tehdä päätöksiä pala kerralla, uusia hankkeita kehiin, kustannusarvioitten ylitykset yksi kerrallaan ja erityisen kivaa on tehdä hankintapäätöksiä toisen lukuun ja toisen maksettavaksi. Kun nämä kaikki toteutuvat, niin tulos on kyllä karmea.

25.3.2015 8:28  Vihan pito jatkuu

Vihan pito jatkuu tämän päivän Ilkan mukaan. Ollila, Parkkamäki ym ovat yhdessä nyt ärhäköityneet ja käyttävät kovia aseita. Olisikohan tulevat vaalit yksi syy tähän merkilliseen näytelmään. Tosin voi kysyä, miten tällainen ilmiriitely palvelee Juha Miedon eduskuntavaalikampanjaa.
Ei ole syytä kadehtia jalasjärvisiä tulevassa uudessa Kurikassa tällaisen näytelmän jälkeen.

25.3.2015 8:34  Hieno juttu !

Jalasjärvi on todella hieno liitoskumppani. Siellä talous on hoidettu mallikelpoisesti, siellä kunnioitetaan liitoskumppania, keskusteluyhteys on säilynyt hienosti, kaikki vähänkin merkittävät päätökset tehdään yhdessä Kurikan kanssa. Kurikkaa ei sitouteta mihinkään ilman lupaa, ilman yhteistä näkemystä. Investoinnit käydään yhdessä läpi, velkapääomaa ei lisätä ilman yhteisiä päätöksiä. Toimitaan yhdessä ja yhtenäisinä, välistävetoja ei tehdä. Esiinnytään yhdessä ulospäin, selkäänpuukottamisia ei suvaita. Yhdessä tehdään strategiat aina muistetaan kuntalaisten asema- Yhdessä etsitään vahvuudet ja yhdessä voitetaan vaikeudet. Tehdään hallintoa toinen toistaan kunnioittaen, katsotaan ja toimitaan niinkuin liitos olisi jo tapahtunut.

25.3.2015 10:38  jurvan mahti

On tässä liitoksessa se hyvä puoli että jää jurvan ääni jatkossa paremmin kuulumattomiin... Ei taida enää 100 äänellä päästä läpi jurvasta. Osataan se äänien keskittäminen jatkossa täällä kanta kurikassa ja varmaan jalasjärvelläkin.. Hyvä niin

25.3.2015 10:22  missä on oikeus, omassa navassako?

Eiköhän tässä oikaisuvaatimuksen esittäjät ajattele ensisijaisesti kuntalaisia, tulevan Kurikan kykyä selvitä talouden paineista ja kuntalaisten palvelutuotannosta.

On aika uskomatonta taas kerran, että viestintuojat syyllistetään: "Turpa kiinni, me virkamiehet teemme mitä tahdomme, puheenjohtajisto on niin päättänyt ja muualla kuin valtuustossa on jo asiat sovittu.. Eikö ketään kiinnosta, että pian on edessä omaisuuden myynti?
Tutustukaa hyvät ihmiset näihin lainalukuihin, toistasataa miljoonaa pian.
Eikö huoleta? Miksi Jalasjärvi on muuttanut hienot säästäväisyysperiaatteensa näin äkisti, sitä ystävällisesti on syytä kysyä?

25.3.2015 10:46  Mitä isot edellä niin sitä pienet perässä !

Tuntuu tosiaan, että ketään ei huoleta, ei Kurikan valtuutettuja, ei Kurikan kaupunginhallituksen jäseniä, ei virkamiehiä, vain ani harva on huolestunut ja heidät kyllä vaiennetaan. Kurikan tyylillä toimiminen tulee pian kuljetuksi loppuun, sitten myydään ensiksi Neste ja sitten Fortum, entä sitten, kuka ostaa kaupungin kiinteistöjä, ei kukaan. Sitten onkin kysymys kuka ottaa Kurikan kumppanikseen. Kun keskustelee luottamusmiesten kanssa ja esittää huolestuneisuuden taloudesta niin vastaan saa vinon hymyn tyylillä et sinä ymmärrä. Virkamiehillä ei enää pitkään aikaan ole ollut huolta muusta kuin menojen lisäyksestä, kuka ensiksi ehtii, kuka kehtaa, tehdään komeasti, kukaan ei paina edes höyhenjarrutusta. Paljon virkamiehiä asuu aivan muualla kuin Kurikassa, sehän on perustuslaillinen oikeus, Kurikassa käydään töissä ja palkat kuittaamassa, eihän tälläinen joukko huolehdi aidosti Kurikan asioista.

25.3.2015 11:24  Kaharin erikoiset

Kähmintään, salailuun ja säännöksitä ja sopimuksista piittaamattomaan toimintaan on sopimatonta puuttua. Tällainen on paheksuttavaa vihanpitoa ja riitelyä. Näin määrittelee
asiat "kuntatoimittaja" Kahari päivän ilkassa. Onhan tuokin näkemys, mutta kuka enää yllättyy.

Liian monet näyttävät ottavan lehteen kirjoitetun edelleen totena. Jos näillä Kaharin opeilla mennää, on totta että hallinnon rämettyminen ja riitely jatkuu ainakin niin kauan, että Kurikan koko osakevarallisuus on syöty.

25.3.2015 14:16  Tyrväinen opastaa Parkkamäkeä

Eiköhän tuo Ilkan juttu, josssa kaupunginjohtaja opastaa lehden palstoilla valtuustoryhmän johtajaa, kerro kaiken asiasta.

Ylin virkamies on käynyt isännäksi ja pyyhkii mennen tullen pöytää valtuustolla.

25.3.2015 15:42  ILONIEMENKODIN MILJOONAINVESTOINTI PUSKISTAKO??

NS.ILONIEMENKOTI / PÄÄTÖKSENTEKOPOLKU:

- JIK johtokunta 25.5.2012 §67... Lausunnon mukaan Jalasjärvelle tulee rakentaa uusi tehostetun palveluasumisen yksikkö...
- Jalasjärven kunnanhallitus 29.10.2012 §199... KH päättänyt rakennuttaa vaaditun yksikön Jalasjärven vuokratalot yhtiön kautta. Hankkeelle päätetty hakea ARAN tukea..
- JIK tilaajalautakunta 1.10.2013 §47... Hyväksynyt hankesuunnitelman...
- JIK johtokunta 11.10.2013 §123... JIK johtokunta antoi rahoitushakemukseen puotavan lausunnon hankesuunnitelmasta
- Jalasjärven kunnahallitus 4.11.2013 §269... Puoltanut Jalasjärven vuokratalot oy: investointi ja korkotukihakemusta Ara:lle, perusteluina JIK:n tarpeet...
- Aran puoltava tukipäätös tullut keväällä 2014...
- Tämän jälkeen toteutus on lähtenyt käyntiin tehtyjen päätösten mukaan...

KENENELLE KURIKKALAISELLE PÄÄTTÄJÄLLE TÄMÄ ASIA OLI UUSI???
EIKÖ ESIM JIK:n PÖYTÄKIRJOJA OLE LUETTU KUNNOLLA...
KETÄ ON OLLUT KURIKAN EDUSTAJINA KOKOUKSISSA??

25.3.2015 16:17  Ilkan mukaan

Aina Kurkassa virkamiehet ovat ohjanneet. Nyt vaan blokistin sivuilla muistutellaan ja vikistään poliittisesta vallasta. Meillä sitä ei voi käyttää kun kaikki ovat omaa mieltä ja riidassa. Huonolle näyttää

25.3.2015 16:03  Päätöksentekijöinä

JIK johtokunnassa 11.10.2013 päätetty 6,5 miljoonan euron rakennushankkeen puoltavasta lausunnosta... Päättäjinä kurikasta näemmä ainakin Parkkamäki ja Ollila.

25.3.2015 17:09  Hurjia väitteitä

Onko tosiaan näin. ?

25.3.2015 16:40  järki hoi, missä äly?

Kuka Iloniemen kohteesta protestoi sinänsä. Kyse on vain marssijärjestyksestä. Iloniemi 6 miljoonaa, Päiväkoti 4 miljoonaa terveyskeskus 1,7 vai 2,7 miljoonaa vai 4,5 miljoonaa. Hammashoitola mitä maksaakaan ja paljonko kaikkea muuta? Kaikki yhtä aikaa. älkää aikuiset ihmiset hassutelko. 15 miljoonan investoinnit Jalasjärvelle yhtenä ainoa vuonna 6 vuoden sovitut investoinnit. Mikäs siinä jos niin tehdään, mutta valtuustojen pitää saada päättää ja hyväksyä. Rahoituksista pitää sopia. Mistään tällaisista summista ei ole puhuttu yhdistymissopimuksissa sanaakaan. Ei Kurikankaan kassa ole pohjaton vaikka kaikki osakkeet myytäisiin. Tämä on nyt juuri sitä röyhkeää lopunajan saalistusta. Missä se kuuluisa Jalasjärvinen taloudenhoito nyt luuraa?

25.3.2015 16:43  Höpöpuheita JIK:n mahdista

JIK Ei rakennuksia omista eikä rakenna. Kunnat ovat omistajia, JIK esittää priorisointia hankkeista ja hyväksyy ne. JIK:n rooli on ollut jarrutella varsin usein kun kunnat haluavat omistajina mahtailla. JIK ei tosiaan rakenna vaan esittää haluamansa rakentamisen, mutta ei rakentamisvuotta.

25.3.2015 17:29  totuus julki

No joo voi sen näinkin esittää jälkeenpäin. Kuitenkin 6,5 milliä johtokunta puoltanut. Säästönä lakkauttaa mäntykoti ja Jurvan lääkäripalvelut. Lääkäreitä saadaan kun vain halutaan eikä hyysätä vain Kurikan kirkolle.

25.3.2015 17:32  jik mahti

Missäänhän ei ole väitetty että jik olisi päättänyt rakentamisesta, vaan että se on puoltanut hanketta... Kaikki päätökset tästä suurimmasta miljoonahankkeesta tehty siis jo ennen yhdistymissopimusta

25.3.2015 17:30  voi älypäitä voi

Yhtään päätöstä ei ole tehty ennen kuin tänä vuonna noista miljoonahankkeista. On kunnilla hirvittävät hankkeet suunnitelmissa. Voi kuinka vaikeaa on joidenkin ymmärtää päätöksentekoa. Kymmenien miljoonien hankkeet polisi tehty kauan sitten jos olisi ollut rahaa.
Nyt ollaan uudessa tilanteessa. Siis vielä kerran, Jalasjärven kunnan budjetissa ei ole ollut näitä kymmenen miljoonan hankkeita vaan ne on päätetty tänä vuonna vaikka raami on jo ylitäynnä.

25.3.2015 17:33  nyt jäitä hattuun

Kurikassa on puollettu vuosien varrella jos mitä mutta aina on joku raami löytynyt. Jalasjärvellä ei ole vuosiin investoitu mitään, mutta nyt aiotaan rellestää, kun on muiden rahaa. Kaikki investoinnit on kuitenkin pois kuntalaisten palvelutuotannosta.

25.3.2015 20:13  Parkkamäki ym on aiemmin puoltanut ko. hankkeita?

Mielenkiintoista tietoa edellä kommentissa, jonka mukaan Parkkamäki ja Ollila ovat aiemmissa yhteyksissä puoltaneet ko. investointeja. Nythän he näyttävät asian johdosta repivän vaatteensa.

25.3.2015 20:38  Juhani

24.3.2015 18:59 Juhanille

Kun näen miten tekstiäni luetaan, niin oletan että lukija ei ymmärrä muutakaan lukemaansa. En ole puhunut koskaan mistään vapaasti säveltämisestä.

25.3.2015 21:03  r.öyhistelyä

Kun naispuolisia ympärillä niin kukko on luvannut Jikissä enempi kuin on rahkeet. Nyt menee omalle jalalle.

25.3.2015 20:41  talous kuntoon

Kuka oikaisuvaatimuksen tekijä olikaan? Sekö on oleellista? Tärkeintä on, että osataan hoitaa taloutta ja kyetään järjestämään palvelut ilman että osakevaroihin kosketaan.

25.3.2015 20:43  miten on?

Eikö nyt jo voisi tajuta, että kaikkea ei voi tehdä kerralla.

25.3.2015 21:42  Tuiskulan tähystäjä

Ettei nyt vaan olisi käynyt niin, jotta liitoskiimassa Kurikalla on on seisonut yht'aikaa kaksi asiaa, joista toinen on järki;
Pitääkin ymmärtää että harmittaahan se, kun kaiken kukkuraksi hommat meni reisille ennen tosi toimia ja kun vieläpä käy ilmi jotta morsio on kokenut lompuukin ennen kun kosiomies on pipariakaan saanut maistaa:)

25.3.2015 22:04  Kurikan liitto

Tuiskulan tähystäjä tietääKurikkaa johdettu maailman vanhimmalla konstilla. Saa nähdä ottaako jiki ja kunnan ihmiset ny ryhtiä eivätkä enää mene ansaan vaikka isoja luvataan

26.3.2015 5:40  Juhanille kysymys

Ihme on, miksei jokapaikan asiantuntija Juhani uskalla kommentoida sitä, mikä olisi oikein? Mikä mättää Johan Ludwig, niinkuin olisi kielletty toimimasta?

26.3.2015 6:27  Parkkamäen ym oikaisuvaatimus hylätty.

Tänään Ilkassa taas kohuotsikko Parkkamäen ym. oikaisuvaatimuksesta, joka on hylätty. Julkisuudentavoittelua tämäkin. Voi tietysti kysyä, mitä tämä merkillinen sirkus palvelee. Ilmeisesti on kyse siitä, että jalasjärviset halutaan etukäteen kyykyttää matalaksi.

26.3.2015 6:40  Avoin kysymys kaikille

Vanha loru jatkuu Ilkan palstoilla. Kyllähän tässä nimenomaan Kurikkaa halutaan kyykyttää. Asioista ja taloudesta huolta kantavat leimataan riitelijöiksi. Oikeat riitelijät löytyvät hullutusten ja tuhlaajien suunnasta. Omantunnon kysymys kaikille: Kun Jalasjärvi siis aikoo panna haisemaan yhteisillä rahoilla Kurikan valtuustoa kuulematta jo tänä vuonna aloittaen noin 15 miljoonan investoinnit, niin onko se yhteisen edun ja sopimuksen mukaista. Miksi kaikki heti? miksei priorisoida?
Ei kai kukaan aikuisikäinen ihminen voi ääneen sanoa, että tässä sopimus nyt toteutuu...
Miksi ihmeessä jalasjärvisten kovetut päättäjät lähditte pakottamisen tielle? Miksi ihmeessä Kurikan Tyrväinen kuuntelee kaikkia muita kuin työnantajaansa. Onko lähtölaskenta alkanut jo, kun luottamus on menetetty? Mahdollisuuksia on vielä paljonkin, mutta keskusteluyhteys pitää löytyä. Jalasjärvisten virkamiesten ylimielisyys on käsin kosketeltavaa.

26.3.2015 23:47  juhani

5:40 Kuka minua kieltäisi toimimasta? Saan minä politiikkaan osallistua siinä missä kuka tahansa muukin. Olisi laitonta rajoittaa sitä kun en minä kenenkään muun suulla puhu. Olen sanonut mielipiteeni joka vuosi mutta ne jotka ovat päättämässä ovat eri henkilöitä ja heidän pitää ihan itse päättää mitä tekevät. Mikä muuten nimesi olikaan?


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini