Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Kiviä plakkaris

Perjantai 12.12.2014 klo 7:51


Se on särkynyt?

 

Kaksi on useampi kuin yksi. Se on mielikuva nyt, totinen.

Onko se kuvauksen nuoruus, joka on herätetty liian aikaisin vai onko se tehtävän vanhuus, joka kypsyy liian myöhään?

Särkynyt se kuitenkin on.

Oliko se sittenkin vain illuusio paremmasta? Onko mitään tehtävissä, vai annetaanko vain olla.

Ei! Särkynytkin voidaan eheyttää.

 

Tietoa ja ymmärrystä kysytään

 

On erittäin tärkeää pitää kiinni sovitusta.

Vaikka jokainen tajuaa sen, että Jurvan ja Jalasjärven terveysasemat ovat äärimmäisen tärkeitä saneerata lähipalveluiden ylläpidon takia, pitää myös ymmärtää se, että rahat eivät aina riitä kerralla kaikkeen.

Yhdistymissopimuksessa on ”terkkarien” kohtalo turvattu ja siitä Me pidämme kiinni, vaikka ei aina tyyliin ”heti ja kaikki.”

Lehtitiedon mukaan talousjohtaja Kurikassa oli tyytyväinen Kurikan ratkaisuun.

Valtuusto ymmärsi, että olemme ajautumassa kriisikunnaksi useilla kriteereillä, ellei suitsia kiristetä.

Kuntajohtaja ei ollut tyytyväinen, koska kuulemma ”muualla oli sovittu jotain erilaista”.

Valtuuston päätös menee aina yli kähmintäsopimusten, siis pulinat pois.

Sekin on surullista, että Ilkan toimittaja tuttuun tapaansa kylvää päättäjien välille eripuraa, omine loistavine mielipiteineen, vaikka kuntien välinen sopimus on täysin selvä.

Jos ei sovitusta pidetä kiinni pilkuntarkasti, niin mistä sitten pidetään kiinni?

Kannattaisiko kysyä sopimusjuristeilta? 

 

Olisiko pitänyt maistaa "hyvän ja pahan tiedon puusta"?0022.jpg

Tuo kysymys tulee väistämättä mieleen, kun Kurikan ja Jalasjärven kuntajohtajien toimintaa seuraa. Se on ollut täysin vastuutonta viime aikoina. Tyrväinen viittaa esittelyssään "puheen-johtajistojen tulkintaan" yhdistymis-sopimuksesta. Mikä asema tuollaisella elimellä on demokratiassa? Nyt kannattaisi lukea kuntalakia.

Luukko taas yrittää harjoittaa vilpillistä omistajaohjausta vastoin solmittuja yhteistoimintasopimuksia ja JIK:n asiantuntijoiden sekä tilaajalautakunnan mielipiteitä. Pitäisikö lukea uudestaan JIK:n perussopimus ja siihen liittyvä kuntien tuotannonohjaus, 5§.  

Korruptoitunut ja homehtunut ilmapiiri on valitettavasti kokonaan kuntajohtajien ansiota.  Heidän ammattitaitonsa ja virka-asemansa edellyttäisi ymmärrystä tulkita sopimuksia oikein. Jos ei itse osaa, pitää kysyä viisaammilta, esimerkiksi kuntaliitosta. Toiminnan johtotähtenä tulisi olla moraali, eettinen näkökulma ja virkavastuu. Nämä arvot näyttää haudatun vanhojen virkamiesten lähdön myötä. Luottamusmiehiä ei sovi syyttää näistä virheistä, kun terävin johto on täysin hakoteillä.

Valtuustot tekevät päätöksiä ja ne on hyväksyttävä. Laittomuuksia ja sopimusrikkomuksia ei kenenkään tarvitse hyväksyä, edes valtuuston päätöksissä.


Kommentit

12.12.2014 8:26  Koska alkaa järki voittaa?

On uskomatonta, että kaupunginjohtaja Ilkka-nimisessä lehdessä kritisoi valtuuston päätöstä samaan aikaan kun talousjohtaja sitä kehuu. Nyt ollaan tien päässä.

12.12.2014 8:41  sekavaa

Kuntien virkajohto on johdattanut valtuutetut harhaan. Ikävä juttu.

12.12.2014 10:23  Tyrväisen typeryyttä

Ei kaupunginjohtajan pidä kritisoida julkisuudessa valtuuston päätöksiä.On suorastaan typerää lähteä rengin arvostelemaan isännän päätöksiä. Päätös on tehty, kaupunginjohtajan on siihen tyytyminen. Ei olisi liikaa, vaikka hallitus antaisi Tyrväiselle vähintään huomautuksen asiattomasta esiintymisestä julkisuudessa.

12.12.2014 13:17  Luukosta yritetään tehdä syntipukki.

Ilkka-lehdessä sekä Jalasjärven valtuuston puheenjohtaja että hallituksen puheenjohtaja selkeästi perustelevat valtuustonsa yksimielisen päätöksen Jalasjärven ensi vuoden investoinneista. He myöskin korostavat sitä, että investointikatto astuu voimaan 2016, jolloin kuntaliitos toteutuu. Täten Jalasjärven kunnanjohtajan asettaminen tämän asian syntipukiksi tuntuu oudolta.

12.12.2014 14:13  ei osaa narsisti

Syntipukki luukko onkin ja osaamaton. Sen tulemme näkemään

12.12.2014 14:30  Virkamiehen vastuu

Jos investointitarvetta olisi enemmän kuin yhdistymissopimuksessa on mainittu, niin se olisi pitänyt siinä huomioida. Laki edellyttää, että yhdistymissopimusta noudatetaan. Ei esittelijän pitäisi esittää lainvastaista päätöstä, siinä mielessä Luuko on syyllinen.

12.12.2014 15:44  Herätysliike Kurikan kuntatalouden puolesta, eikä änkyröintiä !

Kurikasta ei pidä väkisin tehdä kriisikuntaa. Hyvä, että joku Kurikasta oli ja on hereillä.

12.12.2014 16:24  Onko perää?

Huhun mukaan Tyrväinen ja Luukko olisivat syyllistyneet virkarikokseen tai virkavirheeseen tulkitessaan lainvastaisesti VALTUUSTON HYVÄKSYMÄN YHDISTYSSOPIMUKSEN OSALTA investointien rajoja rikkoen. Kuntaliiton lakimiehet ovat näin vastanneet.

12.12.2014 17:22  Eija

Kumpaa uskoa tämän blokin Jalasjärven ja kunnanjohtajan kaikessa syyllistävää kirjoittelua vai Jalasjärven luottamusjohtoa, johon kuuluu puheenjohtajiston lisäksi kunnan hallitus, siinäpä pulma? kovasti on vaikeaa, kun ei ole yritystäkään edes vähän luottaa toisiinsa!
Tammikuulle on luvassa yhteinen seminaari...

12.12.2014 17:42  Isoa riitaa jo nyt.

Tätä keskustelua lukiessa tulee tunne, että ei ala kovin auvoisissa tunnelmissa jalasjärvisten ja kurikkalaisten yhteiselo. Tekiköhän Jalasjärvi virheen liittyessään Kurikkaan. Kun jo nyt on tällaista koirien räksytystä, niin mitä sitten kun ollaan lähempänä kuntaliitosta.

12.12.2014 19:28  Kuano

Kamalaahan se toki on, kun pitäisi noudattaa yhteisiä sopimuksia.
Olisikohan jalasjärvisten aikaa kasvaa aikuisiksi ja tajuta sopimuksien merkitystä, sillä vaikka ryssitään kymmeniä miljoonia, niin silti halutaan olla ja elää, kuten siat ruispellossa. Varmaan se osa sopimuksesta ainakin pitää, jotta Luukko tulee turhaan virkaan syöpöttelemään.

12.12.2014 19:36  laittomuus rehottaa?

Totuushan tässä on, että Tyrväinen ja Luukko ovat reippaasti mokanneet. Nyt olisi aika pyytää kuntalaisilta anteeksi ja palata ruotuun kehittämään uutta kuntaa.

12.12.2014 20:33  MS

Yhdistymissopimuksessa näyttää kirjatun että uusi Kurikan kaupunki noudattaa lähivuosina 6 milj. investointitasoa , 3,5 / 2,5 . Näin ulkopuolisen silmin siinä puhutaan tulevan kaupungin investoinneista eikä nykyisten kuntien. Uusi Kurikka syntyy 2016 . Teksti on aivan selvä.

12.12.2014 21:33  luje viä

Testin kannattaa lukea. Siinä samotaan selvästi, että sopimus on voimassa, kun valtuustot ovat sen allekirjoittaneet.

12.12.2014 22:35  Ei millään tahtoisi Kurikasta uskoa tuota sanomaa !

Tärkein pointti: Hävyttömän huonoa hallintoa Kurikalla kun virkamiehen pitää lehdessä ilmoittaa, että velkaantumisessa ollaan lähellä kriisikunnan rajaa.

12.12.2014 23:10  tuota

Alkaa usko hiipua näihin Suomen päättäjiin kaikilla mahdollisilla tasoilla.

Ainuttakaan lakia tai sopimusta ei pystytä tekemään selkeästi, ja yksiselitteisesti.

Puolueet sählää omilla hiekkalaatikoilla,
mitään todellista halua hoitaa yhteisiä asioita ei näytä olevan.

Kunta ja muut johtohahmot oma lukunsa.

Sukupuoliakin on jo vähintään kolme. :)

Lisää konsulttia ja asiantuntijoita, niin kyllä se siitä.

12.12.2014 23:44  Ruotuun ja sassiin

Käsittämätöntä veivausta ja sananselitystä. Lienee kai itsestään selvää, että rehellisesti toimivat ja tervejärkiset päättäjät ovat tarkoittaneet elää yhteistä tulevaisuutta välittömästi, jos valtuustot niin päättävät. Aivan kuten asiakirjoissa lukee.

Jalasjärviset ovat lähteneet syömään ominpäin vastoin sovittua yhteistä, so. myös kurikkalaisten varallisuutta. Jalasjärviset ovat ryhtyneet röyhkeästi ns. lopunajan tuhlaukseen. Eihän tuo hyvältä näytä, että kahmitaan yhtesetä pussista miljoonakaupalla itselle.

Jalasjärviset on saatava ruotuun ja lopetettamaan kunnan itsenäisyydenkin menettämiseen johtaneet vilpistelyt. Jos vapaehtoisuus ei tuota tulosta, kannattaa Kurikan kääntää viimeinenkin kivi tässä asiassa. Jalasjärviset on syytä opettaa tavoille ennen lopullista kuntien yhdistymistä.

13.12.2014 6:42  Kiertoon T+L+H

Valtuutetut ja luottamusmiehet ovat pääosin aivan hyviä ja kunnollisia. Kun on kyvytön ja vailla moraalia oleva johto (Tyrväinen &Luukko) jotka tuhlaavat yhteisiä varoja vailla mitään järkeä ja suunnitelmia, on lopputulos tämä. Tuskin valtuustot ja hallitukset kykenevät estämään mannan jakoa. Kyllä esittelystä tulee lähteä järki ja suunnitelmat. Mutta kun esittelijät ovat tuuliviiriä, ei mikään voi onnistua. Kiertoon jo nämä herrat jotka tähyilevät tuhon tiellä

13.12.2014 7:48  Kurikkalaisille voimia J-järvisten opettamisessa.

Onko J-järvisillä todellakin tarkoitus ajaa Kurikka velkaantumisessa kriisikunnaksi. Nyt kiistellään jostakin sanamuodosta kun pitäisi olla aito huoli velkamäärän kasvusta. Käsittämätöntä, että Kurikan/kurikkalsiten pitää kantapään kautta osoittaa J-järvisille velkaantumisen surkeus. Eikö jalasjärvisten voimakas velkaantuminen(Jakki) edes pysähdyttänyt heitä ajattelemaan. Nyt vetäydytään jonkin sanamuodon taakse ja kasvatetaan velkaa entisestään. En kyllä ymmärrä koko touhua, mutta onneksi ei tarvitsekaan.

13.12.2014 8:22  Lantakuki

Onkohan tuo jalasjärvisten valtuustopäätös oikeen niinku laillinenkaa? Pitääkö niirenkin nourattaa sopimusta jos se sitoo toista osapualtaki? Tietääkö joku ja onko kysyny?

13.12.2014 12:27  Mitäs ny sanotta?

Kuuleman mukaan Kuntaliiton pääjuristi olisi lausunut, että sopimuksen mukaan sitä on noudatettava heti, kun sopimus on tehty. Toisin sanoen ventelöitsijät ovat tulkinneet väärin. Jalasjärven Valtuuston päätös ei ole lainvoimainen.

13.12.2014 12:27  Mitäs ny sanotta?

Kuuleman mukaan Kuntaliiton pääjuristi olisi lausunut, että sopimuksen mukaan sitä on noudatettava heti, kun sopimus on tehty. Toisin sanoen ventelöitsijät ovat tulkinneet väärin. Jalasjärven Valtuuston päätös ei ole lainvoimainen.

13.12.2014 12:40  JIK rikkonut yhdistymissopimusta?

Ettei asia olisi täällä näin yksipuolista jalasjärvisten haukkumista, niin huomasin jalasjärvisten keskustelupalstalla ilmoituksen, jonka mukaan JIK on rikkonut yhdistymissopimusta poistaessaan lääkäripäivystyksen Jalasjärveltä. Ehkä blogisti JIK:n johtokunnan varapuheenjohtajana tietää asian paremmin.

13.12.2014 12:53  Ei ole kyse Jalasjärvisten haukkumisesta

Olisihan se kummallista, jos ei toimita sovitusti ja tästä huomauttaminen koetaan haukkumisesksi ja huonotapaiseksi käyttäytymiseksi.

Muistan kun täällä blogissakin puolusteltiin Luukon välistävetoja sillä, että ainahan mies voi korjata tapansa. Elämän opettamana moni epäili jo tuolloin.

Miltäs nyt näyttää?

13.12.2014 13:12  :_)

Miten JIK:n toiminta kuuluu tähän? Tuntuu kaukaa haetulta? Tuota varmaan kannattaa kysyä JIK puheenjohtajalta, valmistelijoilta ja ennen muuta JIK:n johtokunnan jalasjärvisiltä jäseniltä, jotka perinteisesti ovat kyläpoliitikkoja.

13.12.2014 15:37  johtopäätös

Nyt se on tosi. jalasjärviset ovat tehneet laittoman päätöksen. Se on esittelijöiden vika, hyvä jottei rikos. Ainakin tuottamus. Lopputili Tytrväiselle ja Luukolle. Luottamus on mennyt,

13.12.2014 18:10  Eija

On ihme räksyttämistä ja uhoomista:" kyllä me kurikkalaiset osaamme panna Jalasjärviset ruotuun" , sekö on teidän käsitys yhteistyöstä?

Anteeksi nyt vain kun minä ainakin vielä uskon tähän meidän yhteistyöhön. Olen samaa mieltä siinä, että talousarvioon ei saisi tulla muita investointien osalta, kuin mitä on ollut jo vuoden 2014 talousarviossa. Jalasjärven kunnanvaltuuston esittämät investoinnit ovat siellä olleetkin, enimmäkseen jopa saman suuruisina. Joissakin tapauksissa on suuruus kasvanut, jota ihmettelinkin täällä keskustelukokouksessa.

Aivan uusia investointeja oli joitakin. Mutta investointeihin oli lisätty paljon erilaisia atk- juttuja, jotka palvelee kuntien yhdistymistä ja uuden Kurikan tarpeita. Mielestäni ne ehtisi sittenkin kun ollaan samassa kunnassa,ei niitä olisi pakko tehdä vielä nyt, tai ainakin niistä pitäisi sopia yhdessä.

TK:saneerauksista on vasta alustava kustannusarvio, joten toivottavasti se on yläkanttiin.

Yritetään, nyt kuitenkin sovulla sitä yhteistyötä ja opetellaan ihan rauhassa näitä uusia pelimerkkejä!

13.12.2014 18:08  Enemmän kuin omenavarkaissa !

Asennetta J-järviset, vain sitä teiltä odotetaan ja samalla huolenpitoa kuntataloudesta, Saalistaminen tuntuu tosi pahalta.

13.12.2014 19:35  Olavi Kandolin

Juuri näin Eija. Yhteistyöllä täytyy mennä ja haukkuminen on turhaa. Jos on asiat ylitsepääsemättömän epäselviä, niin silloin joku kuntaliiton juristi töihin, joka kertoo miten asia on ja sen jälkeen pulinat pois. Turha puolin ja toisin sormilla viisoa ja suuta soittaa.

Olen aina ollut myös sitä mieltä, että jos on väärässä ollut, niin se pitää myöntää ja melkein vielä tärkeämpää jos onkin oikeassa ei sitä pidä ivaillen ja pilkaten juhlia. Näin sitä yhteistyötä pitää rakentaa.

13.12.2014 19:47  lailllista pitää olla

Pitää rakentaa yhteistyötä. Ok. Mutta pitää pitää kiinni sovitusta. Johtajat eivät saa tehdä virkarikoksia. Luukko on pahis. Tyrtsi on ... en sano.

13.12.2014 19:58  Kurikkalaista oveluutta

Kurikalaiset ovat varsinaisia änkyröitä. Ennen kuntaliitosta luvattiin kuu taivaalta. Nyt kun kuntaliitospäätösten jälkeen Jalasjärven valtuusto tekee päätöksen, joka ei ole yhdistyssopimuksen vastainen, koska se tältä osin, kuten Jalasjärven valtuuston ja hallituksen puheenjohtajat toteavat, astuu voimaan vasta, vuonna 2016, jalasjärviset haukutaan pystyyn. Todellinen kiukun syy kurikkalaisilla on se, että liitossopimuksen jälkeen Jalasjärven terveyskeskus olisi näivetetty Kurikan terveyskeskuksen kustannuksella. Nyt se ei ole niin selvää, kun Jalasjärven terveyskeskuksen 10 vuotta vireillä ollut saneeraus toteutetaan.

13.12.2014 21:52  Jalasjärvisen vähemmistön oveluuksia

Oveluus taitaa yrittää asua ventelööjillä. Millä vielä pääsis liittyyn ääsjokehen, that is the main question and main goal, my loveones.

13.12.2014 22:04  Taitavaa vai ovelaa ?????

Nyt on menossa yhdistymispuhallus, Kurikka tyhjäksi ja heti.

14.12.2014 9:00  Jäitä hattuun ja järkeä

Kuntaliiton johtava lakimieskertoo seuraavaa:

Yhdistymissopimusta koskee kaksi lakisääteistä määräaikaa. Sopimusta on noudatettava siitä alkaen, kun valtuustot ovat sen hyväksyneet. - Sopimus on voimassa kolme vuotta yhdistymisen voimaantulosta eli valtioneuvoston määräämästä yhdistymisen ajankohdasta.

Sopimus sitoo sekä sen osapuolia että uutta kuntaa. Kyseessä on lakiin perustuva julkisoikeudellinen sopimus. Sopimuksesta voidaan poiketa yleisten sopimusoikeudellisten periaatteiden mukaisesti vain tilanteissa, joissa toimintaympäristö on muuttunut ja sopimuksen toteuttaminen ei ole käytännössä mahdollista. Sanktioista ei ole laissa säädetty.

Sopimuksen vastaisesta päätöksestä voidaan tehdä kunnallisvalitus sillä perusteella, että uusi valtuusto on ylittänyt toimivaltansa, jos päätös on lakiin perustuvan yhteistoimintasopimuksen vastainen.

Hän viittaa lisäksi kuntarakennelakiin:

Valtioneuvosto päättää kuntajaon muuttamisesta. Kuntarakennelain 22 §:n mukaan

päätös kuntajaon muuttamisesta on tehtävä ennen muutoksen voimaantuloa edeltävän vuoden kesäkuun loppua. Kuntajaon muutos on määrättävä tulemaan voimaan kalenterivuoden alusta.

Kuntarakennelain 9 §:ssä säädetään yhdistymissopimuksen voimassaolosta ja muuttamisesta:
Yhdistymissopimusta on noudatettava siitä alkaen, kun yhdistyvien kuntien valtuustot ovat hyväksyneet sopimuksen. Sopimusta on noudatettava siihen saakka, kun kuntien yhdistymisen voimaantulosta on kulunut kolme vuotta, jollei ole sovittu lyhyemmästä ajasta tai jollei jonkin sopimusmääräyksen noudattaminen tule aikaisemmin mahdottomaksi.

Yhdistymissopimusta voidaan muuttaa vain kuntien valtuustojen yhtäpitävillä päätöksillä kuntien yhdistymisen voimaantuloon saakka, jos olosuhteet muuttuvat niin, että jonkin sopimusmääräyksen noudattaminen olisi ilmeisen epätarkoituksenmukaista.

Kaikkiaan on vain lyhyesti todettava, että molempien kuntien kuntajohtajat lienevät syyllistyneen jonkinkaiseen rikkomukseen, eikä iitä ole mitään epäilystä Kysyä sopii, ovatko he tehtäviensä tasalla. Luottamus on nollassa.
Valtuutettujen ja hallitusten jäsenten kanta on ymmärrettävä. Sehän on polittinen itsemurha vastustaa terveyskeskuksen rakentamista, vaikka kuinka suunnittelemattomasti se toteutettaisiin.
Nyt olisi kuultava järkeviä miehiä ja naisia , esimerkiksi talousjohtaja Latikkaa. vain yhdessä tulevaisuuteen katosen rakennetaan uutta Kurikkaa ja unohdetaan Seinäjoen seireenit. kenen etu on panna tulevan Kurikan talous hunningolle?
Vai pitääkö vaihtaa yhteistyöstä vastaavia henkilöitä?
Kuntajohtajien luottamus on aina valtuuston takana.

14.12.2014 10:59  Vastausta odotellessa.

Mitä kuntaliiton lakimies sanoo siihen, että yhdistymishallitus, joka koostuu molempien kuntien valtuustoista oli muuttanut investointirajat alkamaan vasta 2016. Yhdistymishallitushan on kuitenkin lailla määrätty sopimuksen toimeenpanevaksi elimeksi.

Tämänkin johdosta Jalasjärvi päätti niin kuin päätti eli tähän olisi saatava vastaus.

14.12.2014 11:01  oikeus päättää..

Muutoksista sopimukseen voi päättää vain valtuustot.fi Eikö mene perille, yhdistymishallitus ei voi sitä päättää....Eikö mene perille yksinkertainenkaan asia..

14.12.2014 11:36  Lyhyt oppimäärä sopimusoikeudesta

Kun katsoo tätä yhdistymissopimuksesta kiehuvaa soppaa, niin sitä voidaan katsoa näinkin: Lähtkohta on se, että sopimukset on pidettävä. Tämä onkin aivan oikein.

Nyt on kyse sopimuksen sisällöstä, ei sopimuksen pitävyydestä. Sopimus on siis pitävä ja riita koskee tulkintaa.

Yhdistämissopimuksessa todetaan kohdassa, joka alkaa sanoilla "uuden Kurikan" investoinneissa pohjaudutaan vuoden 2014 talousarvioiden investointiperusteisiin ja että "uuden Kurikan" investointitaso on 6 milj euroa. Sopimuksessa ei oteta muutoin kantaa investointitasoon ennen "uutta Kurikkaa", kuin em. viittaus vuoden 2014 talousarvioihin.

Jalasjärven talousarviossa 2015 investoinnit ovat budjetoitu 3,7 milj. euroon. Nyt Jalasjärvi nosti tuota investointirahaa 4,2 ?:oon, joten sopimus rikkomus on tuon n. 500 000 ?, jolta osin Jven kunnanvaltuuston päätös on sopimuksen vastainen ja siis tältä osin laiton.

14.12.2014 11:44  Löperöt vastuunkantajat sekoittavat asiat

Tällaisia sotkuja syntyisi varmasti paljon vähemmän, jos luottamustehtäviin valitut perehtyisivät henkilökohtaisesti kunnalliseen päätöäksentekoon ja kulloinin päätettäviin asioihin ja niiden taustoihin.

Nykyiselläänhän suurin osa valtuutetuista ja hallitusten jäsenistä tuskin juurikaan perehtyy asoihin ja valmistautuu ennalta asioiden käsittelyyn ja päättämiseen.

Valtuutetut ovat ryhmittäytyneet poliittisiksi klikeiksi, joita "ryhmyrit" johdattelevat ja ohjeilevat ilman valtuutettujen omaehtoista mielipiteen muodostamista. Varsinaiset kokoukset perustuvat laumakäyttäytymiseen, johon ohjeistus saattaa tulla vasta minuutteja ennen valtuustojen kokousta.
Näin ei ole mikään ihme, että valtuutetut tekevät toinen toisensa perään kritiikittömasti jopa lakien vastaisia ja yhteisesti aikaisemmin sovitusta poikkeavia päätöksiä. Tämä on enemmänkin säännönmukaista kuin poikkeus.

Olisi suotavaa, että he jotka ovat hakeutuneet yhteisten asioiden hoitajiksi, tuntisivat vastuunsa valitsijoille ja toimisivat sen mukaan.

14.12.2014 11:59  Vastuunkantajat esiin ja toimeen.

Nyt tarvittaisiin J-järven virallinen lausunto ja kannanotto, ei niinkään sopimusjuridiikasta vaan siitä mitä Kurikan kuntatalous kestää. Luotan virkamiesten laskelmaan investointitasosta, luottamusmiehillä voi olla toiveita, mutta ne voivat olla kestämättömällä pohjalla. Nyt tarvitaan vastuunkantajien kannanotto asiaan.

14.12.2014 12:30  Että miten on?

11:01

En halunnut sinun mielipidettäsi, vaan pätevän juristin mielipiteen. Siihen tulokseen kyllä sitten tyydyn. Yhdistymishallitus kattaa molempien kuntien valtuustot ja laki sanoo, että sopimusta voidaan muuttaa molempien valtuustojen yhteisellä päätöksellä. Laki myös selkeästi määrittää yhdistymishallituksen olevan yhdistymissopimuksen toimeenpaneva elin.

14.12.2014 12:39  Kuano

Aikoinaan suurin peruste hallinnollisten virkamiesten lauman kasvattamiseen oli se, jotta joka asiaan saadaan esittelijäksi ja toimeenpanijaksi alansa tunteva riittävän koulutuksen omaava henkilö. Lopputulos on kuitenkin se, jotta nämä jotka on palkattu vaalimaan yleistä etua ja päätöksien laillisuutta vetoavat aina siihen, jotteivat ymmärrä mistä asiassa on laillisuuden nimissä kysymys. Johtopäätös tästä tyhmyyden taakse suojaanvetäytymisestä tulisi olla se, jotta kyvyttömien virkamiesten kuuluisi erota tehtävästään, eikä roikkua elättinä syyttelemässä luottamuasmiesten tapaa ymmärtää ja päättää asioita, joiden valmistelu rikkoo lakia ja muoto vastaa lähinnä lukihäiriöisten välikoetta. Irtisanomissuoja tyhmyyttä kilpenään käyttävillä virkamiehillä on huippu luokkaa näistähän ei pääse eroon muuten kuin maksamalla käsittämättömiä korvauksia irtisanomisesta ja/tai keksimällä jotakin uutta ja turhaa puuhaa irtisanotulle, vaikka kyvyttömyys hoitaa asioita saattaa vaikuttaa koko kunnan ja täten elättäjien hyvinvointiin. Palkkahan näille näille virkamiehen irvikuvillekkin määräytyy, jonkin työehtosopimuksen mukaan, niin ja kauhea vastuu viranhoidosta on usein käsittämättömän korkean palkan peruste. Voisihan näinkin tietenkin olla, mutta sana vastuu on kärsinyt katastrofaalisen inflaation ja on virkamiesten sanakirjassa ollut käytössä ainoastaan kohdassa, jossa selitetään kuinka kuntalaiset saadaan maksamaan virkamiesten vastuuttomasti hoitamat asiat ja kuinka kuntalaisten mahdollisimman mitättömiin asioihin puuttumalla ja oikeat asiat hoitamatta jättämisellä voidaan leikkiä ylevää.

14.12.2014 14:43  Eipäs, Juupas

Siltä tuo minustakin vaikuttaa mitä 12:30 esittää.

14.12.2014 14:47  Uskokoon ken uskoo

Ei kai kukaan tervejärkinen usko, että virkamiehet olisivat vain yksin tyhminä esittelijöinä syyllistyneet epäkelvon esityksen tekoon. Kyllä näistä aisanylipotkimisista on keskusteltu näiden "Ventelöiden" kanssa. Todennäköisesti koko aloite on sieltä suunnasta lähtöisin ja esittelijöiden velttoutta ja taipumusta tulla ostetuksi on vain käytetty hyväksi.

14.12.2014 15:24  Kuano

Laillisuutta virkamiesten tulisi virkamiesten joka tapauksessa valvoa esityksien yhteydessä, mikäli nämä olisivat tehtäviensä tasalla. Jalasjärvellä toki on toki oikeusjärjestelmänkin siunaama menettelytapa virkamiesten tulkinnoissa, tapa tosin on hiukan kallis, muttei arvokas. Kummallista on, jottei väärinmenetelleitä tahoja mitenkään pistetä vastaamaan tekosistaan. Kurikassa ainakin tarjotaan jo ainakin tavalliselle ihmisellelin perintätoimiston kautta lisälaskua, vaikka kaupungin laskuttaja on muninut laskuttaessaan. Täällä sitä on rotia kerrakseen, toivottavasti viimeistään yhdistymisen jälkeen Jakki käsitellään korvausvelvollisuuksien osalta aidosti loppuun.

14.12.2014 16:40  johtopäätöksiä on tehtävä.

Kyllähän tässä on virkamiesjohto syyllistynyt joko osaamattomuuttaan tai tahallisesti isoon virheeseen. Onhan tuo nyt uskomatonta, ett' valtuustojen mielipiteistä ja päätöksistä täysin piittaamatta esitetään miljoonia lisäinvestointeja yhtään välittämättä talousjohtajan laskelmista. Tähän asti on oltu huolissaan JAKK:n velkataakasta. Nyt ei millään ole enää mitään väliä. Hyi helvetti tätä näytelmää. Isot tekijät kuntajohtajat ja Jalasjärven hirsimäki heti pois. Josko Seinäjoki heidät huolisi.

14.12.2014 16:53  Ei tainnut mennä jakeluun

Esittelevä virkamies ei ole voinut olla havaitsematta sitä vastenmielisyyttä, mitä yhtyvässä kunnassa häntä kohtaan koetaan. Eikä syyttä. Nyt kunnanjohtajan tekemä, Jalasjärven rikosepäiltyjä mielistelevä esitys on suomalaista kunnaliskorruptiota härskeimmillään. Virkamies yrittää ostaa omaa jatkoaikaa keinoja kaihtamatta ja kavahtamatta. Peli vihellettävä poikki.

14.12.2014 18:53  Tuskallista on !

Asennetta Jalasjärvelle. Ei Kurikka ole kultakaivos, Jakissa on tarpeeksi vetämistä ja kestämistä, miettikää nyt vähän.

14.12.2014 19:00  Eija

Nyt pitää saada nopeasti kaikki tulevan uuden Kurikan valtuutetut yhteiseen kokoukseen asioista keskustelemaan ja keskustelemaan, kunnes yhteinen linja löytyy. Kummallakin puolella on varmasti tingittävää tekemistään päätöksistä, mutta sopu pitää löytyä!
Turha tätä on täällä blogissa yrittää ratkaista.
Tällä foorumilla ei ole asiassa päätäntävaltaa, se pitää muistaa. Toistemme kilpaa suohon laulaminen ei asiaa paranna!

14.12.2014 19:39  Mitä Eija tarkoitat?

Tarkoitatko, että yhteisen tien kulkeminen jalasjärveläisittäin on jatkuvaa välistävetämistä ja jo tehtyjen päätösten jälkilypsyä.
Vai mitä tarkoitat tinkimisellä.
Eihän se nyt kurikkalaistenkaan kanssa niin käy, että varastetaan tietoisesti ja sen jälkeen ehdotellaan jonkinlaista sopua ja tinkimistä ja kähvelletyn palauttamista vain osittain. Tuskimpa itsekään hyväksyisit ilomielin tällaista yksityielämässäkään

14.12.2014 19:42  Kuano

Nihilismiin pyrkijät haluavat unohtaa totuuden ja kieltää kansan oikeuden puolustaa totuuteen perustuvia oikeuksiaan.

14.12.2014 20:34  kenttä (mestari)

Tuo USA:aan Suurlähettilä "kehu kovasti Suomen ainaista keskustelua", toimia pitää eikä mitään sananparsia päästellä.

14.12.2014 21:13  Eija

Minä en tarkoita nyt pelkästään rahaa,vaan ylilyöntejä annetuissa lausunnoissa ja toiseksi talous linjaukset pitää olla yhteneviä, kumpikaan osapuoli ei kunnioita toista riittävästi?

Jos jommankumman päätökset saadaan lukea lehdestä, ilmanettä muuten ei ole tieto kulkenut muuten riittävästi, ei se ole oikein, vai onko?

Kuntaliitos neuvottelujen aikaan puhuttiin tasavertaisesta kumppanuudesta, ei toisten alistamisesta.

Itse en ole tässä poliittisessa sisäpiirissä, vaan vain rivivaltuutettuna.

Yhteisten pelisääntöjen rakentamiseen ei näytä pelkkä istuvien hallitusten yhteishallitus saavan riittävää sopua aikaan. Pitää istua alas laajemmalla kokoonpanolla. Virkamiesten tehtävä on viedä asioita yhdessä päätetyssä linjassa eteenpäin lakien mukaan.

14.12.2014 21:25  Paljon melua tyhjästä

Tuntuu erikoiselta tämä kurikkalaisten vaahtoaminen. Mistä tämä investointien nuukuus on yht`äkkiä kurikkalaisille tullut, kun tähän saakka on eletty kuin pellossa. Kun yhdistämishallitus, jossa on edustajat molemmista kunnista, on 17.11.2014 esittänyt, että ko. investointirajaa noudatetaan vuodesta 2016 alkaen ja Jalasjärven valtuusto on tehnyt yhdistämishallituksen mukaisesti päätöksen, niin voi todeta, että paljon melua tyhjästä.

14.12.2014 22:17  Kuano

Tyhjäähän se tietenkin joillekkin on, kun nakellaan miljoonia sinne tänne, selvähän se. Tyhjää meluahan se on puhua tämmöisestä toiminnasta. Parempi varmaan olisi kiitellä rahanhaaskaajia siitä, kun nämä tohtivat toimia härskisti. Olihan jalasjärvisten ajatusmailma toki tiedossa, huonompi juttu, kun kurikan päättäjät eivät mukamas käsittäneet, mikä risti on tulossa. Jurvan ja kurikan liitos oli aivan liian vaivaton tapaus, ehkä päättäjät kuvittelivat kaiken olevan aina yksinkertaista.

14.12.2014 23:48  Kurikkalainen

Muista EIJA, ettet piittaa täällä olevista nimimerkin takaa tulevista riidanhaastoista. He voivat olla ketä tahansa. Vaikka esim. Kahari kylvämässä riitaa meidän välillemme, että saa kirjoitettavaa...

Kannattaa suhtautua vakavasti lähinnä oikealla nimellä kirjoitettuihin kommentteihin. Toki muitakin pitää kuunnella, mutta räikeimpien taustalla voi olla mitä tahansa intressejä ja motiiveja. Parasta olisi kun pitäisitte yhteisen linjan Kurikan kanssa tai edes päättäisitte yhdessä asiasta kokoonpanolla jolla on laillinen toimivalta.

15.12.2014 5:16  Aletaan alusta taas, henkisesti

Minusta Eija on hyvin yhteistyökykyinen ja antaa osaltaan hyvän kuvan jalaslärvisten asennoitumisesta rahankäyttöön. Käsi sydämelle, kenen etu on tärvätä hyvän kunnan edellytykset. Kurikan valtuusto ymmärsi, että nyt on rahantuhlauksen mitta täynnä. Siis pulinat pois, etenkin kuntajohtajalta, joka on "töissä'" vain.
Nyt yhdessä miettimään asioita että saadaan velkakierre pysäytettyä. Onhan se varma asia, että uusi Kurikka tulee huolehtimaan itäisen Kurikan asioista vähintään samalla tavalla kuin on läntisen, eli Jurvan investoinneista huolehdittu. Tarpeiden kylki edellä mennään. Nyt vain pitää sahata sarvia ja Jalasjärven suunnassa, kuin Kurikan suunnakin huolehtia yksinkertaisesti, että sovitusta pidetään kiinni. Politiikassa turhan usein on, että asia on miltä se näyttää ja nyt näyttää aika pahalta. Jäitä hattuun ja yhteisen pöydän ääreen valtuutettuina. Eijaa tsempaten.

15.12.2014 10:25  Kuano

Tätähän tämä on, aina pitäisi hyssytellä, vaikka muut tekisivät mitä. Näin hampaattomalla touhulla käy todella huonosti. Monesti voi miettiä, jotta onko tämä hyssyttely tarkoituksenhakuisuutta, vai silkkaa tyhmyyttä.

15.12.2014 15:20  kymysys

Valtuuston kokouksessa Jalasjärvellä kuuluu Luukko sanoneen, että hän oli kuntaliitosta kysynyt ja saanut vastauksen, että Jalasjärven menettely investoinnin suhteen olisi laillista. Nyt on kuitenkin kirjallisesti kuntaliitosta johtava lakimies lausunut, että menettely on laiton. Kuka nyt puhuu muunneltua totuutta??

15.12.2014 20:10  vastaus

riippuu kuka kysyy ,ja keltä ja kuinka..

15.12.2014 21:32  Olavi Kandolin

Mitä ihmettä täällä ihmetellään!

Hankkikaa nimineen päivineen esille ja nähtäville kuntaliiton lakimiesten pätevä lausunto mitenkä tämä asia tässä nimenomaisessa tilanteessa on, niin ei tarvitse täällä ihmisten väitellä ja toisiaan suututtaa ja haukkua.

Kukaan ei usko mutu tekstiä tai huhu puheita ym. "kuultuja" lausuntoja. Virallinen lausunto kuntaliitosta ja sen jälkeen toimitaan miten siinä sanotaan. Ei ole vaikeata.

Väärässä olleet olkoot sitten hiljaa ja oikeassa olleet vielä hiljempaa, niin työ voi jatkua.

15.12.2014 22:20  Tiedoksi, kindly

Aihe: Kuntajako - yhdistymissopimuksen sitovuus

distymissopimusta koskee kaksi lakisääteistä määräaikaa. Sopimusta on noudatettava siitä alkaen, kun valtuustot ovat sen hyväksyneet.

- Sopimus on voimassa kolme vuotta yhdistymisen voimaantulosta eli valtioneuvoston määräämästä yhdistymisen ajankohdasta.


Sopimus sitoo sekä sen osapuolia että uutta kuntaa. Kyseessä on lakiin perustuva julkisoikeudellinen sopimus. Sopimuksesta voidaan poiketa yleisten sopimusoikeudellisten periaatteiden mukaisesti vain tilanteissa, joissa toimintaympäristö on muuttunut ja sopimuksen toteuttaminen ei ole käytännössä mahdollista. Sanktioista ei ole laissa säädetty.


Sopimuksen vastaisesta päätöksestä voidaan tehdä kunnallisvalitus sillä perusteella, että uusi valtuusto on ylittänyt toimivaltansa, jos päätös on lakiin perustuvan yhteistoimintasopimuksen vastainen.


Terveisin

Kirsi Mononen

Johtava lakimiesAlla vielä viittaukset kuntarakennelakiin:Valtioneuvosto päättää kuntajaon muuttamisesta. Kuntarakennelain 22 §:n mukaanpäätös kuntajaon muuttamisesta on tehtävä ennen muutoksen voimaantuloa edeltävän vuoden kesäkuun loppua. Kuntajaon muutos on määrättävä tulemaan voimaan kalenterivuoden alusta.Kuntarakennelain 9 §:ssä säädetään yhdistymissopimuksen voimassaolosta ja muuttamisesta:Yhdistymissopimusta on noudatettava siitä alkaen, kun yhdistyvien kuntien valtuustot ovat hyväksyneet sopimuksen. Sopimusta on noudatettava siihen saakka, kun kuntien yhdistymisen voimaantulosta on kulunut kolme vuotta, jollei ole sovittu lyhyemmästä ajasta tai jollei jonkin sopimusmääräyksen noudattaminen tule aikaisemmin mahdottomaksi.Yhdistymissopimusta voidaan muuttaa kuntien valtuustojen yhtäpitävillä päätöksillä kuntien yhdistymisen voimaantuloon saakka, jos olosuhteet muuttuvat niin, että jonkin sopimusmääräyksen noudattaminen olisi ilmeisen epätarkoituksenmukaista.

Pelkkä halu muuttaa sopimusta yksipuolisesti tuskin on tuollainen syy kuin edellä on kerrottu.

15.12.2014 22:31  Olavi Kandolin

Kiitoksia Kirsi!

16.12.2014 0:25  Kuano

Vihdoinkin pitää jo tyhmimmänkin tajuta, jotta mistä on kysymys. Sanktioiden käyttöön otto virheellisten esitysten kyseessä ollessa on virkamiestunkiossa melkoisen mahdotonta. Toivotaan, jotta edes kerran löytyy yksi, joka haluaa vapaaehtoisesti häipyä pois sotkemasta jalasjärven ja etenkin kurikan asioita, säästyttäisiin edes tulevaisuudessa yhdeltä turhaakin turhemmalta viralta. Taitaa olla unta, tai vähintään utopiaa kuvitella moista suoraselkäisyyttä yhdeltäkään virkamieheltä.

16.12.2014 7:41  Lopettakaa nyt höpöttäminen ja ryhtykää ajattelemaan !

Sitä vain olen ihmetellyt, että jalasjärveläisten kanssa pitää vääntää kättä jostakin sopimuksen sanamuodosta, jotta investoinnit saadaan siedettävälle tasolle. Eikö Jalasjärvellä pidä olla taloudellista tajua, mitä kaupunki kestää. Kova ja kivikkoinen tie on sopimuksen kautta löytää oikea taso, eikö se pitäisi löytyä ajattelulla ja laskelmilla. Lopettakaa nyt ihmeessä höpöttäminen jostakin sanamuodoista ja ryhtykää ajattelemaan eikä vain saalistamaan tulevaa kuntaanne kriisikunnaksi.

16.12.2014 7:52  Vähitellen asiaan jalasjärviset !

Niin tosiaan yhtäkään asiallista kommenttia en ole Jalasjärveltä kuullut onko investointien taso siellä liian korkea vai liian matala Kurikan kantokykyyn verrattuna.

16.12.2014 9:18  Eija

Kiitos Kirsi ja Olavi!

Kumpikin yhtyvä kunta voi tarkastaa omat talousarvionsa, että ovat sovitun vuoden 2014 talousarvio suunnitelman tasossa. Riisutaan kaikki ylimääräiset (jos niitä on) pois ja sitten yhtymävaltuusto, joka on päättävä elin, koolle joka hyväksyy molemmat talousarviot samassa kokouksessa. Silloinen jää enää mitään epäselvää päätöksiin.

16.12.2014 9:18  Eija

Kiitos Kirsi ja Olavi!

Kumpikin yhtyvä kunta voi tarkastaa omat talousarvionsa, että ovat sovitun vuoden 2014 talousarvio suunnitelman tasossa. Riisutaan kaikki ylimääräiset (jos niitä on) pois ja sitten yhtymävaltuusto, joka on päättävä elin, koolle joka hyväksyy molemmat talousarviot samassa kokouksessa. Silloinen jää enää mitään epäselvää päätöksiin.

16.12.2014 12:10  Kurikkalaisten ansa jalasjärvisille.

Kurikkalaiset rakensivat jalasjärvisille ansan. Ensin yhtenä miehenä yhdistämishallituksessa hyväksyttiin, että investointikatto astuu voimaan 2016. Kuitenkin Kurikan valtuusto päätti vastoin yhdistämishallituksen esitystä. Jalasjärven valtuusto taas päätti yhdistämishallituksen esityksen mukaisesti.

16.12.2014 13:09  Esim: 9:18 ("jos niitä on) ja 12:10

Oikea asenne on vielä tosi kaukana.

16.12.2014 15:33  moraalitonta

Vai Ansan teki Kurikka. Missä tarkoituksessa? Kyllähän asia on nyt niin, että herra Luukon esityksestä Jalasjärven kunta teki sopimusrikkomuksen, tämä lienee selvä asia. Kurikan valtuusto ymmärsi , vielä edellä, että sopimuksista pidetään kiinni ja leikkasi tämän laittoman valtuuston päätösesityksen tyylikkäästi. Nyt on korkea aika vaihtaa esittelijät, virkamiehet, joista etunenässä Tyrväinen ja sitten heti perään Luukko. Kyllä alkeellinenkin virkamiesmoraali edellyttää sopimusten noudattamista päätöksenteossa ja ennen muuta esittelyssä. Nyt on virkavirhe käsissä molemmilla kuntajohtajilla...

16.12.2014 15:39  avoimia kysymyksiä on

Tiedon mukaan yhdistymishallituksessa olisi Hirsimäen toimesta kerrottu, että he kyllä tiesivät mistä sopia ja mitä yhdistymissopimus edellyttää.

Mutta yhdistymishallituksessa sovittiin toisin kuin mitä kuntarakennelain mukainen yhdistymissopimus vaatii. Eli tehtiinkö tietoisesti "laiton" esitys. Onko näin? Ovatko virkamiehet tehtäviensä tasalla??

16.12.2014 18:12  Olemme hukassa

Nyt ovat asiat täysin rempallaan. Mikä on yhdistymishallituksen toimivalta. Mitä se pystyy tekemään muuta kuin merkitsemään tiedoksi? Mikä on yhteinen tavoite ja hyvä? Mitä päätöksiä missäkin tehdään? Ajatukset ja teot ovat hajallaan. Tavoitteet ovat epäselvät. Kuka tätä oikein johtaa vai johtaako kukaan? Ei ole pelisääntöjä tai sääntöjä. Villin Lännen meininki.

16.12.2014 18:40  Selkeyttä tai liitospäätös purkuun.

Eihän tästä tule yhtään mitään. Kuka/ketkä tämän ottaa hallintaansa, ehdotan kuntajohtajia.

16.12.2014 22:35  Otitko 18:40 huomioon?

Vai unohtuiko esittelijän virkavastuu, kun ehdotat, että kuntajohtajat ottaisivat asiat hallintaan.

Hehän ovat ilmeisimmin esitelleet lain ja sopimusten vastaisen päätösesityksen. Rikkoneet lakia esittelijänä.

Eiköhän tämän tuottamuksellisen toiminnan seuraukset olisi syytä puida ennen kuin asetellaan pukkeja kaalimaan vartijoiksi.

Jalajärvellähän rikosepäillyt ovat kyllä hoidelleet vuosikaudet omien rötöstelyjen selvittelyä. Kannattaneeko tuota kulttuuria kuitenkaa juurruttaa Uuteen Kurikkaan.

16.12.2014 22:39  ?????

Kysytään Kaharilta.

17.12.2014 9:46  HEHEHEH

HAHAHAHAHAHAHAHHA

Jalasjärven ja Kurikan välillä ei ole oikeasti mitään riita muuta kuin muutamien poliitikoiden ja Kaharin mielestä. Joku sijoituskeskustelu varmasti saadaan ratkaistua ja sitä on turha lehdissä paisutella. Maailmassa ja uudessa Kurikassa tulee olemaan paljon muitakin ongelmia ja työtä tehtävänä.

Nuija pöytään ja sinetti tälle ja polliitikot voivat jo lopettaa sen toistensa mollaamisen ja siirtää tämän asian mappiin ö.

Ja Kahari. Ei hyvää päivää, että on naurettava kaveri. Seinäjokiset tututkin jotka eivät Kurikan ja Jalasjärven asioista tiedä mitään nauravat tuolle Kaharin Kurikka vastaisuudelle. Toimittaja vaihtoon tai varhiseläkkeelle. Onko aamumuroihin kustu! :D

17.12.2014 11:08  Kahari on oikeassa

Kahari on oikeassa. Tällä palstalla on ollut kantakurikkalaisten hyökkäys jalasjärvisiä kohtaan. Kyllä Jalasjärvi teki pahan virheen päättäessään liittyä Kurikkaan.

17.12.2014 11:18  Naurettavaa...

Kyllä Kaharille nauretaan muuallakin kuin Kurikassa asenteellisen kirjoittelun vuoksi. Samoin täällä Teuvalla :D.

Ei ole enään riippumaton toimittaja. Sopisi keltaiseen lehdistöön paremmin.

17.12.2014 16:05  Uskoa Kurikkaan.

Hienoa SEDU !

17.12.2014 17:51  ex-jurvalainen

Voi teitä. :-(

17.12.2014 18:26  Seinäjoen talutusnuora

Kaharihan ottaa asiantuntijaroolin aiheessa, jossa kuntaliiton pääjuristi on täysin eri linjoilla. Sopimusrikkomus on täysin selvä. Tässähän on juuri se oleellista tulevan yhteistoiminnan kannalta, että suhteet pilataan ja sen taustalla on kyvytön virkamiesjohto. Kaharihan tekee kaikkea sellaista, millä saa mollata omaa kuntaansa.

17.12.2014 18:28  Jakk

Mitähän Seinäjoki olisi luvannut vastaavassa tilanteessa. Luultavasti pannut jalasjärviset nurkkaan häpeemään. Nyt ollaan sentään tasavertaisia ja -arvoisia.

17.12.2014 23:13  Blogista ja sen provosoinnista

Täytyy todeta, että blogisti on ansiokas tekemään blogeja, kun hän tässä blogissa on saanut näin paljon kommentteja. Eri asia on sitten, miten tällainen blogi ja sen provosoimat kommentit palvelevat Jalasjärven ja Kurikan tulevaa kuntaliitosyhteistyötä.

17.12.2014 23:13  Blogista ja sen provosoinnista

Täytyy todeta, että blogisti on ansiokas tekemään blogeja, kun hän tässä blogissa on saanut näin paljon kommentteja. Eri asia on sitten, miten tällainen blogi ja sen provosoimat kommentit palvelevat Jalasjärven ja Kurikan tulevaa kuntaliitosyhteistyötä.

18.12.2014 7:12  se on hyvä se

Keskustelu ja avoimuus palvelevat aina yhteisöä. Vanhan koulun salailulinja ei enää toimi.

18.12.2014 7:47  kysymys kuntajohdolle

Pitäisikö näistä ongelmista vaieta?
Kuinka kauan kunnissa kähmitään ja halutaan jatkaa hyvä-veli-verkostoa, ilman että kukaan puuttuu?


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini