Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Lähde kumpuaa vai ei?

Lauantai 15.11.2014 klo 14:04


 

Terävä teksti on tehokas hammastikku

Olkoon myrsky ensiksi, sitten vasta tyyni sää.

Myrskyssä mennään iloisesti, tyynessä joutuu soutamaan. Se kannattaa muistaa, kun muutosta valittaa.

Sillä muutoksen valo meitä ruokkii, ei suinkaan pimeys.

Missä taas on ihmismielen valo, kun se vaatii kuolemantuomioita?

Siis onko valo sitä matalampi, mitä pitemmät varjot ovat?

Korreloiko henkinen taso ontuvan ihmisen vaikeuksia? Vai onko se vain käänteinen mittari?

Kuntayhtymät tavoitteeksi vai?

Hallinnollinen sote-ratkaisu näyttää nyt tehdyn.

Valtioneuvosto kuvittelee, että ongelmat on ratkaistu, kun tuotantovastuu saatiin ratkaistuksi kuntayhtymien kautta.

Uskallan kuitenkin väittää, että asia ei ole alkuunkaan loppuun käsitelty.

Maantiede maakunnissa toimii kehä kolmosen sisällä tehtyä ratkaisua vastaan.  

Uskon vahvasti, että JIK:n kaltaistet liikelaitoskuntayhtymät jatkavat tulevaisuudessakin.

Alueet suurenevat jonkin verran, esimerkiksi niin, että Suupohjan LKY liitetään JIK:iin.

Erityisenä ehtona uskottavan toiminnan jatkumiselle kuitenkin on, että tehokkuutta kyetään kehittämään rakenteellisten muutosten kautta.

Se edellyttää kuitenkin ammatillisesti ajattelemaan kykeneviä johtokuntia mutta erityisesti omistajakuntien tukea. Tähän asti omistajakunnat ovat toimineet lähinnä opponenttina ja asaillisten ehdotusten torppaajina.

Tähän on tultava muutos nopeasti.  

Kauhavan tauti

Kauhavan nykyinen kaupunginjohtaja tilitti tuntojaan Ilkassa tänään.

Hänen testamenttinsa sisältyi kahteen ajatukseen: " Näyttämöltä poistuu uuden kaupungin rakentaja., joka suhtautuu kuitenkin toiveikkaasti tulevaisuuteen". "Jos pelimiehet ja puoluepukarit ottavat paalupikan, ei se lupaa hyvää."

Noihin ajatuksiin sisältyi epäsuora moite etiikasta jtai pikemmin sen puutteesta. Siitä kannattaa ottaa opiksi.

Vanhojen rakenteiden arvo ja tehdyn työn kunnioitus jää helposti taka-alalle ja arvostus unohtuu. Uudelta pomolta odotetaan paljon ja suvaitaan paljon enemmän kuin vanholita ja "turvallisilta". Luulenpa, että kauhavalaisten odotukset ovat ennenaikaiset ja turhan jkorkealla.

He eivät vielä varmastikaan tiedä kaikkea. Toivoa sopii parasta ja pelätä aina pahinta. 

133.jpg

Moraali ja etiikka

Meidän kurikkalaisten ja jalasjärvisten on syytä nyt ottaa etiikan ja moraalin arvot johtotähdeksemme, kun uutta kuntaa raken-namne. Vanhaa ei voi muuttaa ellei perusta, perustus ole kunnossa. Uutta ei voi rakentaa vanhan päälle. Mutta vanhaakin voi rakentaa kunnos perustuksen päälle. (Vrt. kuva). Tiedän, että pelimiehiä ja puoluepukareita löytyy niin luottamus- kuin virkamiehistäkin. Totuus on kuitenkin kaivettava aina esiin ja toimia voi kestävästi tehdä vain kuntalaisten parhaaksi.  Yksityisellä sektorilla toiminta-ajatus on automaattisesti kirkkaana mielessä. Julkinen sektori on kaukana jäljessä, se kun saa touhuta toisten varoilla. Tähän on tultava muutos, ennenkuin tilanne muuttuu kestämättömäksi.


Kommentit

15.11.2014 17:59  Pampaliini

Tänään haastateltiin entistä keskustalaista pääministeriä. Hänkin vaati toimia mutta oli oivaltanut hyvin merkittävän eron julkisen ja yksityisen sektorin välillä. Julkinen sektori ei pääse samalla tavalla menoistaan eroon koska kustannukset kiertävät uudelleen julkisen sektorin maksettavaksi. Ja jos tuota jatkaa niin myös yksityisen sektorin säästöt kiertävät julkiselle puolelle. Siksi tehostamisen pitää olla aitoa eikä sitä silmänlumetta jota ollaan harrastettu.

15.11.2014 21:24  tosi on

Nykyjohdon toimin Kurikka kaatuu

15.11.2014 22:21  Totuus Sote-alueen tuottamispalveluista Etelä-Pohjanmaalla

Blogisti uskoo nyt kaikkien puolueiden tehdystä Sote ratkaisusta huolimatta, että uuden Kurikan ja Ilmajoen muodostama JIK voi jatkaa toimintaansa enintään Suupohjalla vahvistettuna.
Totuus on kuitenkin toinen. Nyt tehty Sote-ratkaisu kertoo kuitenkin toista. Tampereen yliopistollisen alueen osalta todetaan selkeästi, että sillä alueella saa olla enintään neljä palvelujen tuottamisaluetta. Tämä alue käsittää neljä maakuntaa eli Pirkanmaan (521.000 asukasta), Etelä-Pohjanmaan (199.000 asukasta), Kanta-Hämeen(175.000 asukasta) ja Päijät-Hämeen (213.000 asukasta) eli yhteensä 1.100.000 asukasta. sopimuksen mukaan esim. Etelä-Pohjanmaalla Seinäjoki voisi olla koko maakunnan puolesta vastuukunta, jos kaikki kunnat olisivat siitä yksimielisiä. Tämä ei ole mahdollista, joten Etelä-Pohjanmaalle tulee tämän Erva-alueen yksi koko maakuntaa käsittävä kuntayhtymä, joka vastaa alueen Sote-palveluista.

16.11.2014 7:59  blogisti

Edellinen kirjoittaja lähtee henkilöön menevästä asenteesta "ennustaessaan" sote-ratkaisun lopputulemaa. Blogistilla ei ole mitään erityistä syytä kannustaa esimerkiksi JIK-LKY:n säilyttämistä muista syistä kuin lähipalvelurakenteen säilymisen vuoksi. Sote-sotku-prosessi on ollut niin tahmea ja jatkuvan muutoksen alainen, että on syytä uskoa vielä moniin muutoksiin matkan varrella. Huolestuttavinta on kuvitella, että pelkkä hallinnollinen muutos toisi mitään säästöjä tähän toimintaan, joka tapahtuu jatkossakin kunnissa ja terveyskeskuksissa. Kun uusi hallitus Suomeen valitaan keväällä2015, aletaan ottaa järki käteen, eikä arvioida tilannetta sellaisena, miltä se näyttää Helsingin horisontista katsottuna. Kokoomuksen tappio seuraavissa vaaleissa on välttämätön "itsenäisen Suomen säilyttämiseksi" koko maassa.
Jos sote-aluetta yritetään johtaa, niinkuin on sunniteltu, vaikkapa Tampereelta viittä tuotanto-aluetta, ei onnistumiselle voi olla edellytksiä. Sen sanoo jo pienyrittäjän järki. Kehitykseen on saatava mukaan nykyiset yhteistoiminta-alueet ja niiden kuntajohto. Myös valmius rakenteiden muutoksiin on löydyttävä omista asenteista. Vain osaava johto voi taata kuntien asukkaiden riittävän tyytyväisyyden. On oltava mukana tunne, että alueilla saadaan itsekin päättää jostain. Olemme itse muutoksen keskellä. Hyvää lopputulosta ei saavuteta niska nöyränä tämänhetkisen esityksenkään suhteen.

16.11.2014 15:46  Mökkiläinen

Äskeisestä huokui enemmänkin pahansuopuus kuin huoli työpaikoista.

16.11.2014 15:47  Kuano

Sepäs kävi sitten tavattoman äkkiä, onneksi tämän "isänmaallisen" teon seuraukset eivät ole oikeastaan mikään uutinen.

16.11.2014 18:42  Sote-sovusta

Sote.-sovusta vielä sen verran, että se on kaikkien puolueiden tekemä sopu. Tuskin keskusta ja sen puheenjohtaja Sipilä ryhtyy vaalien jälkeen sanansa syöjäksi.

16.11.2014 20:26  ajan vaatimus

Tuskin mikään puolue periaatteessa luopuu tehdystä esityksestä. On vain syytä nähdä, mikä on mahdollista ja mikä ei. Luultavasti E-P:n kokoinen alue kuitenkin joudutaan paloittelemaan pienemmiksi toiminta-alueiksi, vaikka niille yhteinen hallinto ja johtokunta muodostettaisiinkin.

17.11.2014 6:36  Ikävä episodi

Politiikka-riita J Mäenpään ja S Pirttikosken välillä syö molempien luottamusta vakavana edustajaehdokkaana. En äänestä. Molemmat ovat öykkärin oloisia tällä perusteella.

17.11.2014 19:01  huh

Liian vähän on ymmärrystä Kurikassa nyt. Kaupunginjohtaja vie talouden hunningolle.

17.11.2014 20:00  Tuskin kannattaa olla huolissaan

Useammissa kommenteissa tunnutaan olevan huolissaan Tyrväisen toimista tai toimettomuudesta taloudenpidossa.

Tämähän ei ole mitenkään uutta. Näin on menty jo Jarvan ajoista. Tuskin Kurikka nyt tähän yhteen vuoteen kompastuu. Tulevalla kaupunginjohtajalla on vain vähän enemmän töitä ja kuntalaisilla maksettavaa. Nykyisen suhteen muutosta on turha odottaa.
Nyt kannattaa panna kaikki toivo siihen, että Kurikalla olisi mennyttä parempi herraonni ja työskennellä sen eteen. Panna paikka auki niin pian kuin mahdollista.

17.11.2014 20:11  Sinnekö ?

Hunningolle ????????

17.11.2014 20:19  Jurvasta

Ja Sosialistit oppositioon seuraavissa kunnallisvaaleissa.
Helkkarinmoista tuhlailua veronmaksajien rahoilla.

17.11.2014 20:43  Kenellä valta kaupungissamme ?

Valtiolla on oppositionsa, kunnilla ei.

17.11.2014 21:53  Kylmä totuus

Tyrväisessäkö vika. Aikamoista paskanjauhantaa. Sama oli Jarvan aikana. Sitä haukuttiin ja Kaikki Jarvan vikaa. Vaihdetaan se äkkiä! Nyt on todella kehuttu johtaja. Katsokaa muut päättäjät peiliin ja jos Tyrväisen haukkuja ja syyllistäjä on rivikuntalainen niin katso sinäkin peiliin kun olet ajelemassa ostoksille Seinäjoelle päin. Aina helppo osoittaa sormella. Kurikan tilanne on sitä paitsi helvetin hyvä moneen moneen muuhun pitäjään verrattuna! Herätkää negatiivisuutenne keskeltä ja tehkää itsekkin asioille jotain sen sijaan, että syytätte muita.

18.11.2014 0:46  Nolan Street

Tuossa oli monta hyvää pointtia. On monta kovaäänistä arvostelijaa. Ei vain Tyrväisen vaan myös valtuuston päätösten. Kaikelle tälle voi tosiaan itse tehdä jotakin. Jopa niin että hakeutuu ehdokkaaksi ja näyttää kykynsä tehdä parempia päätöksiä. Vaikka ei niitä tehdä yksin niin kyllä näin valtavan hyvien miesten pitäisi osata markkinoidakin se muille valtuutetuille uskottavaksi. Vai onko niin kuinka epäilen. Eivät ole omat lääkkeet sen kummempia. Suuri ääni mutta vähän vaihtoehtoja.

18.11.2014 8:12  Kurikan Isäntä

Suomeen ollaan rakentamassa merkittävän kokoluokan LNG-terminaali, joka tarjoaa nesteytettyä maakaasua alueen käyttäjille. Balticconnector-yhdysputki puolestaan yhdistäisi Suomen ja Viron kaasumarkkinat.

Viroon rakennettaisiin pienemmän kokoluokan LNG-terminaali kaasun jakelua ja huoltovarmuustarpeita varten.

Suunnitelmaan sisältyy myös, että Baltian alueen kaasuinfrastruktuuria kehittämällä mahdollistettaisiin Suomelle ja Baltian maille yhteys Latvian maanalaisiin kaasuvarastoihin.

Kurikkaan tulisi LNG laitoksen yhteyteen myös jakeluasema. Voisi olla kova uuden teollisuus alan päänavaus Kurikassa ja vielä 3 tien varrella. Kurikka on aikoinaan ollut kova tekijä uusien teollisuuden alojen ansiosta. Näkisin, että tässä olisi meille mahdollisuus jonka ympärille voisi tulla muutakin alan teollisuutta, toimintaa ja varsinkin niitä työpaikkoja.

Samaan paikkaan voisi laittaa vety autojen jakelupisteen. Niitä on Suomessa 2 kpl ja EU On Antanut Suomelle 2 vuotta aikaa tehdä selvityksen näiden polttoaineiden jakelusta joten tukea löytynee varmasti.

Kunhan se tehdään siten, että maksaja ei ole kaukolämmön asiakkaat.

18.11.2014 11:45  Suupohjan edustaja maakunnallisen Sote-palvelujen tuottamisalueen kannalla

Tänään Ilkassa Suupohjan peruspalvelukuntayhtymä johtaja Kari Nuuttila haluaa koko maakuntaa käsittävän Sote-palveluiden tuottamisalueen. Täten hän ei ole sillä kannalla, että esim. JIK ja Suupohja muodostaisivat yhdessä tällaisen alueen. Hän viittaakin Sote-asiassa tehtyyn sopuun, jonka mukaan Tampereen Erva-alueella saa olla enintään neljä palvelujen tuottamisaluetta.

18.11.2014 12:59  n u

Varmaan Nuuttilan onkin pareempi olla pieni tappi isossa kuviossa kuin keskinkertainen tappi pienessä kuviossa

18.11.2014 15:45  Sotesoppa kiehuu .................

Sote on vielä monena, ei kannata hötkyillä, vaalitkin lähestyvät, sotesoppa kiehuu ja voi kuohua ylikin tai palaa pohjaan.

18.11.2014 16:03  ei yllätys tämä

Jokisalo: Ensihoitajat eivät voi vain pelata biljardia paloasemalla
18.11.2014 15:34. Niinpä niin, mutta kun ne vain pelaavat. Päivystävät vain, niin kuin partiopojat kusivahdissa.

19.11.2014 6:17  Porukkaako vaihtoon?

"Naamakirjassa" ja muussa somessa käy hirvittävä kuhina Kurikan kaupunginhallituksen järkyttävän päätöksen jäljiltä. Riippumatta kannanoton jyrkkyydestä Jalasjärven lukion suhteen, on kannanotto ilman yhdistymishallituksen yhteistä mielipidettä järkyttävä lipsahdus esittelijältä Tyrväiseltä. Outoon valoon asettuu myös hallituksen puheenjohtajan rooli valmistelutyössä. Miten hän on oikea henkilö tarkistamaan sivistysjohtajan lausuntoa? Nyt on haettu tarpeettomasti esteitä yhteisen kunnan kehittämisen tielle. Ovatko työpaineet muodostuneet liian suuriksi niin, että tällaisiin vahinkoihin on henkilötasolla sorruttu. Pitääkö ratkaisuihin avaimia hakea muualta?? Pitääkö kaupunginhallituksen olla paremmin hereillä vahtimassa erilaisten konklaavien työtä. Perussuomalaiset oivalsivat asian jujun, onneksi edes he.

19.11.2014 7:45  Roolijako selväksi ! Ja myös vastuu !

Virkamiehet valmistelevat, esittelijä esittelee, luottamusmiehet päättävät. Yksinkertaista pitäisi olla. Kaikilla oma itsenäinen rooli. Jokainen vastaa omista asioistaan eikä sekaannu toisten rooliin.

19.11.2014 10:43  Kuano

Mahtava tilaisuus Saarakkalalle kerätä ääniä vastustamalla, vastustamisen ilosta. Mielenkiintoista seuraavissa vaaleissa on se, jotta uskaltavatko nämä ammattivastustelijat ottaa hallitusvastuun. Mikäli uskaltavat, niin on siinä äänestäjille selittämistä, kun alkaa päätöstenteon aika ja loppuu jatkuva ääntenkalastelu muiden vastuullisia päätöksiä hyväksi käyttäen. Eihän nämä hallinto-klovnien päätökset aina kovin vastuullisia ja viisaita ole kansalaisten näkökulmasta katsoen, mutta valta, joka perustuu kaiken vastustamiseen, ilman kunnollista vaihtoehtoa tulee olemaan huteraakin huterammalla pohjalla. Tuskin veturinkatos-politiikka, joka edustaa perussuomalaisten saavutusten minimaalista määrää kirkkaimmin, vie Suomea paljonkaan eteenpäin. Voisihan katokseen kenties pistää Saarakkalan ja Riipin kuvat, kuten muissakin sosialistisissa mestarisaavutuksissa yleensä on, niiin ja teksti, "Perussuomalaisten vuosien uurastuksen tulos, jonka mittaamattomasta arvosta saa kurikan nöyrä kansa suuren poliittisen johtajamme ansiosta nauttia".

19.11.2014 11:39  Ei tullut kuntaliitoshuumaa.

Tämä lukiokohu muistuttaa siitä, mitä tuleman pitää. Ei taida tulla jalasjärvisille kuu taivaalta liittyessään Kurikkaan. Ei ole edes kunnolla päästy kuntoliitosasioiden käytännön toimenpiteisiin, kun jo ollaan Jalasjärven lukiota lopettamassa.

19.11.2014 18:02  Kuano

Hiukan vieraskoreudelta haiskahtaa se, jotta jurvasta hävitettäisiin lukio ja jalasjärvellä häärättäisiin kuten ennemminkin. Jalasjärvelle on syytä jättää yksi peruskoulu, siihen entiselle kirkonkylälle ja muut voidaan vapaasti lopettaa, kuten lukiokin.

19.11.2014 18:14  Ajattelija

Eihän se aivan nuon mene,vaikka KURIKAN ISOT
MIEHET NOIN PUHUU ,SE ON UNTA VAIN.
Pitäisi ajatella järjellä mitä lausuu ja kelle antaa
tiedotteet. HYI HÄVETKÄÄ,EI OLE PÄÄSTY ALKUA
PITEMMÄLLE JA NÄIN MENETELLÄÄN!!!!!

19.11.2014 21:38  kuinka on?

Kertokaa nyt kuinka on menetelty?
Taitaa olla niin, että hallitusten pj:t sopivat keskenään kaiken mistään sopimuksista piitaamatta ja muut nöyräilevät.

20.11.2014 7:33  Nyt peli poikki ja rauha Kurikkaan !

Kurikka kipuilee synnytystuskissaan.

20.11.2014 12:36  vai kuinka?

Kuinka voi syntyä rauhaa kun taitamattomat toheloi?
Kipuilua on vain muutamien silmäätekevien aivoissa, kun ei järki piisaa tehdä oikeita päätöksiä.

20.11.2014 16:57  Uskomatonta, jos on !!!

Voiko näin todella olla 12:36 ?

20.11.2014 21:33  Olavi Kandolin

Tätäkin draamaa kuvaa parhaiten se, että vaikka Kurikkalaiset lupaisivat Jalasjärvisille kuun taivaalta ja myös hakisivat sen oikeasti. Niin silti Ilkka kirjoittaa seuraavana päivänä, että Kurikkalaiset ovat valmiita ampumaan jalasjärviset kuuhun.

21.11.2014 18:08  provokaattori

O Kandolin on oikeassa. Turha provposoitua yhtä kuin provosoidakin.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini