Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Ajan hermolla

Perjantai 31.10.2014 klo 8:00


Erehtymättömänä esiintyminen

Kasvattajalleko tuo rooli kuuluu?

Ollako kaikki- tietäväinen, osaava ja erehtymätön.

Onko se, se suurin mahdollinen erehdys?

Kuinka paljon vaivaa näemmekään tuon roolin ylläpitämisessä. Innostumme innostumisesta, vaikka muut meihin väsyvät.

Voimmeko jatkaa järjestelmällistä ja tehokasta huijausta ajan mittaan turvallisesti oman tulevaisuutemme taaten? Kulutammeko järkemme typeryyksiin?

Vai yhdistääkö meitä kaikkia vain ajatus sosiaalisesta henkilöstä, joka on tosiasiassa riippuvainen muiden mielipiteistä?

Kokoomusta piinaavat yksityiset palveluyrittäjät

Sote-ministeri Laura Räty kertoo varmistavansa, että sote-uudistuksessa näkyvät kokoomuslaiset linjat.

Tärkeää kokoomukselle on kuulemma asiakkaan valinnanvapaus.

"Vales kiinni".

Julkiset palvelutuottajat ja yksityiset kisaavat raivokkaasti.

Kokoomus etsii vain sieluja, varmaksi katsomiaan äänestäjiå tulevissa vaaleissa, vailla periaatteita, kuntalaisista piittaamatta.  

Kokoomusta piinaa luulo yksityisten palvelutuottajien asemasta. Tästä on puhunut myös ministeri Risikko, "valinnanvapauden puolesta", Kirkossakin kuultu.

Mitä kokoomus sitten tekee. Puhuuko vain, vai onko seurauksena vain Sote-ratkaisun siirto vaalien jälkeen. Siltä se näyttää ja näin käykin. Sasi sen jo puki "perustuslaillisten ongelmien" muotoon. 

JIK:ssa on koetettu tavoitella tervettä kilpailua yksityisen sektorin ja oman tuotannon välillä.

Ongelmana siinäkin on, etteivät omistajat tunnu näkevän kokonaisuuksia.

Kuntien, lue kuntajohtajien omat intohimot ratkaisevat enemmän kuin kuntalaisten hyvä. Asiantuntijoiden lausunnoista viis veisaten.

 

0092.jpgVaalit pelottavat

Jumalatoon pahka. Ja jumalatoon oli Kokoomuksen alastulo korkeuksista. Suosio näyttää menevän Stubbin ylimielisyyden myötä, "ihan kivasti". Uskallan sanoa, että Kokoomuksen menestyksen kannalta vaalit kannattaa pitää heti. Toukokuussa tätä menoa Kokoomuksen kannatus on alle 15%.


Kommentit

31.10.2014 6:40  Kurikka on unohdettu, haloo kaupan kurikkalaiset päättäjät ja asiakkaat !

Osuva otsikko: Ajan hermolla. Sopii kysyä ovatko E-P Osuuskaupan kurikkalaiset päättäjät ajan hermolla. Kurikan Agrimarket lopetetaan. Sopii kysyä onko sitä ollutkaan, jonkinlainen nysä vanhassa viljavarastossa, vähän niinkuin vahinko. Katsokaa mitä muualla, Ilmajoella, Jalasjärvellä ja Kauhajoella. Mitä' Kurikassa, ei mitään, missä ovat kurikkalaiset päättäjät tuon kaupan hallinnossa. Ei ole myöskään ABC asemaa, minimyymälä keskustassa nököttää, palvelutiskistä ei hajuakaan. Kyllä E-P Osuuskauppa on totaalisesti "umohtanut" Kurikan. Auttaisiko ostolakko asiaa.

31.10.2014 8:01  Lähikauppa

Tuossa E-P:n osuuskaupan arvostelussa on kyllä perää. Siitä on tullut kuin lähikauppa, josta saa maidon ja muun jokapäiväisen, mutta ei muuta. Esimerkiksi lihavalikoima on uskomattoman suppea ja kesällä jos etsi jotain grillattavaa, ei paljon muuta löytynyt kuin makkaraa. Ja ABC:n puuttumisesta puhumattakaan polttoaineautomaattikin takkuaa turhan usein.

31.10.2014 18:35  Agri meille

Kyllä Agri pitää säilyttää. Nyt on kansanliikkeen paikka.

31.10.2014 20:28  Totta vai tarua ????

Tiimari, Agrimarket, Seppälä(?)..!!

31.10.2014 20:37  kenttä (mestari)

Jos kauppaa ei tehdä tarpeeksi niin sellanen liike lopetetaan. Liikkeitten jatkoon olis vaikkuttanut ostavat asiakkaat, turha mitään kansanliikettä on järkätä jos raha ei ole liikkunut. Järki käteen ja ostoksille Kurikkalaisiin liikkeisiin jotka vielä ovat toiminnassa.

1.11.2014 0:25  Juha Mieto palaa kansanedustajaksi?

Minusta Eepee katsoo, että onko ostajia. Ei Eepee satsaa kovin paljon sellaiseen paikkakuntaan, jossa väki vähenee 100:lla henkilöllä vuodessa. Ilmajoella väkiluku Seinäjoen läheisyydestä johtuen kasvaa ja siellä on hyvin menestyvä S-Market ja Agrimarket. Lisäksi Ilmajoella on iso Tokmanni. Lisäksi Kesko suunnittelee isoa markettia Siltalan risteyksen ääreen.
Mielestä blogisti puhuu täyttä asiaa Kokoomuksen töppäilystä. Kiinnostaisi kuulla,että eikö mitään keskustelua tällä palstalla herätä se, että Juha Mieto Ilkan mielipidekirjoituksessaan kertoo asettuvansa Keskustan kansanedustajaehdokkaaksi. Hänen mielipiteensä on se, että asiat ovat sillä mallilla, että Juhaa nyt tarvitaan.

1.11.2014 6:36  calle

eepee:n "politiikka" kurikan suhteen on jo vuosia ollut, otetaan kurikasta rahat pois ja investoidaan ne muualle, no mitenkä täällä voisi olla, eepeellä ajantasalla olevia kauppapaikkoja, kurikan agrimarket oli lähinnä huonovitsi, eepee jotenkin ei arvosta kurikkalaita jäsentään, ja miksi pitäisi sitten arvostaa osuuskauppaa ostamalla heiltä.

1.11.2014 7:18  Osuuskunta-aateko kannattelee !!!!!Vielä tänäänkin !

Haloo kurikkalaiset ! Katsokaa miten E-P:n Ousuuskauppa kohtelee meitä ! Osuuskunta-aatteen vuoksiko roikutte mukana. Raha ratkaisee, hyvät kurikkalaiset.

1.11.2014 8:48  eskortti meni poikki

Tasapuolista maakunnan rakentamista,alueosuuskaupalta,
Ilmajoki:Smarket,agri,ABC liikenneasema.
Lapua:Kauppakekus/Smarket,ABCravintola,Srauta/agri.
Kauhajoki:Kauppakeskus/Smarket,ABCravintola,Srauta/agri
Jalasjärvi:Smarket,ABCliikenneasema,agrimarket.
Kurikka:Smarket,abc bensaasema,
olisi mukava saada epee:n herroilta perustelut , miksi näin?

1.11.2014 9:16  masentunut

JAAha kyllähän se kurikkakin ABC pian saa täältä
emäpitäjästä ,et sellasta vaan

1.11.2014 9:31  Kuano

Onhan kurikassa hyvin pian agrimarketti ja ABC, miksi kurikassa pitäisi näytä olla tuplaten. Nämä ovat niitä kuntaliitoksen mukanaan tuomia "etuja", ostettiin siinä sitten kurikkalaisille 35 miljoonalla aatteen mukanaan tuomia matkakustannuksia. No, aivan koko summa ei tokikaan mennyt näihin "ostoksiin", joten lisää "hyvää" on varmaankin tulossa, niin ja saadaan koroillakin varmaan jotakin kivaa aikaan.

1.11.2014 11:22  jotain tasoa.

Kysyn nyt tässä aidosti ja rehellisesti: Mihin Juha Mietoa tarvitaan, paitsi seksimessuille puhutaan alapään asioita? Niissä hän on jos ei mestari, niin ainakin aktiivinen. Joka käänteessä on suu auki näistä asioista.

1.11.2014 12:32  kenttä (mestari)

Mietaan tiedonmittari on todettu matalaksi.

1.11.2014 19:40  Juhani

Puhun nyt täysin omasta puolestani ja omalla luvallani. Juhaa ei voi syyttää mistään mitä tässä nyt sanon. Tämä on täysin oma mielipiteeni.

-----------------------------------------

Suomi on demokratia, joka on hieno asia eri tavalla kuin suljettujen maiden, pahimmillaan jonkun Pohjois-Korean hallintorakenne jossa yksinvaltias teloittaa kansaa television katselusta. Suomi on tässä mielessä ihan maailman kärkimaita hallinnollisilla ihanteilla mitattuna, myös naisten osuuksissa maan johdossa.

Täällä on yksi armeija jolle veteraanit ovat tuoneet hyvän maineen ja kunnian, ei kymmeniä yksityisarmeijoja. Pekka kyllä sellaistakin yritti rakentaa, mutta Urho laittoi kaikki hänen hankkeensa kerralla jäihin. IKL, Pegasos-seura ja Turun hengentieteen seura, kaikki kiellettiin Kursiivin tuhopolton jälkeen.

Sodan jälkeen maata rakennettiin melkoisella yksituumaisuudella ja isoilla, kovakuntoisilla ja voimakkailla miehillä oli käyttöä. Kehityksen myötä myös koulutus lisääntyi, kansa oli ahkeraa ja Suomi tuli vuosien myötä tunnetuksi rauhantahtoisuudestaan.

Suomen eduskuntaan ei onneksi ole pätevyysvaatimuksia vaan kansa äänestää sinne jonkinlaisen läpileikkauksen itsestään niin että kaikenlaisille asioille ja kansankerroksille on puolestapuhujansa ja mukana on sekä kokemustaitoa että tietotaitoa. Jos kaikki olisivat samanlaisia korkeasti koulutettuja, rikkaita, kunniallisia kristittyjä ja lähtöisin johtavista asemista, niin uskoisinpa että pian eduskuntaan haluttaisiin kansan puolelta myös tavallisen kansan edustajia, joilla ei välttämättä ole niin kova kielitaito ja korkeat arvosanat vaan toisenlaista tietämystä ja samaistumista kansan keskuudesta. Siitähän on nytkin kyse. On hyvä jos eduskunnassa on mukana myös esim. kovia kokeneita ihmisiä. Onhan silläkin merkitystä että päättäjien joukossa on myös yrittäjiä. Eikä eduskunta onneksi olekaan tietokilpailujen pitopaikka eikä siellä ole pääsykokeita asioiden käsittelyyn. Korkeat oppiarvot kyllä ovat takuuvarmasti etu tiettyjen asioiden käsittelyssä, mutta laajemmin otettuna ne voivat olla myös rasite. Ja silti hänkin on vain ihminen.

Puoli vuotta kuuntelin työtä tehdessäni lähes kaikki salissa pidetyt puheet eikä niistä yksikään ylittänyt edes minun käsityskykyäni. Toisia puheenvuoroja pidin huonoina ja toisia hyvinä ja osasin muodostaa aika helposti omat mielipiteeni. Lait laaditaan loppujen lopuksi ihan tavallista elämää varten. Muistan hyvin keskustelut jätevesiasioista ja vaikkapa keskustelut vankien päästämisestä vapaaksi valvontapannan kanssa ja myös viimeisen budjettikäsittelyn. Aivan tavalliseen elämään liittyviä asioita ne olivat ja niihin oli kymmeniä näkökohtia. Ja kyllä keskustelu kulki aivan erilaisissa ulottuvuuksissa nissä aiheissa joissa siihen osallistui ihmisiä molemmilta puolilta lakia, niitä joihin se kohdistuu ja niitä jotka sitä joutuvat valvomaan. Eduskunnan laajuus on rikkaus.

Oma avustettavani oli luonut hyvät ja luottamukselliset suhteet oman puolueen edustajiin, mutta myös yli puoluerajojen.

On totta että isot miehet puhuvat joskus ronskisti, mutta silloin kun todelliset elämänarvot ovat kunnossa ja ihminen Juhan tapaan arvostaa kaikkia muita, myös niitä joilla on "rasitteena" usko, niin ei siihen vetoaminen ole kovinkaan kunniakasta. Olisi hienoa jos ihmisten keskinäinen arvostus olisi molemminpuolista. Saa kai ihminen sentään olla oma itsensä kun vain se oma itse ei ole rikollinen. Ja kyllä 11:22 silti hiukan liioittelee, jos tuota tapahtuisi ihan joka käänteessä, niin olisin minä eduskunnassa kuullut sen edes kerran. En kuullut kertaakaan. Päinvastoin kuulin lämminhenkistä puhetta perinteisistä perhearvoista.

Ja mittareitahan voidaan laittaa tiedonmittareiden lisäksi lisääkin. Arvostelijalla itsellään voi olla ensinnäkin ihan yhtä huono taso tai sitten esim. todellisuudentajumittari temppuilee.

2.11.2014 1:26  Kuano

Siinteleeköhän piianpaikka silmissä, monta on kuitenkin kantoa kaskessa, tai paremminkin klapia halkaisematta.

2.11.2014 7:24  Ei tarvittu ennustajanlahjoja !

Kyynikko (?), helppo oli arvata kommenttisi Juhanin kommentin jälkeen.

2.11.2014 8:02  Juhani

Mietipä onko avustajaksi lähteminen mahdollista? Lähtisittekö itse? Palkka on kokopäivätyössä n. 2200 euroa. Siihen ei kuulu mikään etu. Ei ruoka, ei asunto eivätkä matkat. Koko ansio menee käytännössä niihin. On aivan mahdoton ajatus että täällä asuva henkilö on pysyvästi eduskunnassa avustajana. Se vain ei taloudellisesti onnistu vaikka siihen kuinka olisi valmis. Eduskunnassa on kellokortti joka on leimattava tai anottava etätyötä joka sekin kontrolloidaan. Se tiesi itselleni kaksinkertaisia työpäiviä. Sellaista taas kukaan ei pitkään jaksa. Jos palkkaus on tässä välissä kaksinkertaistunut niin tottakai olen valmis avustajaksi kun se taloudellisesti onnistuu. Kahta työtä tekemällä ja parin vuoden lomat käyttämällä se onnistuu puoli vuotta tai korkeintaan vuoden. Viimeksi palkkaukseni oli 1880 euroa ja työviikot paljon yli sallitun vaikka eduskuntatyö olikin työnä poikkeuksellista ja piristi elämää.

2.11.2014 10:18  Kuano

Jälkikäteen ennustelu ja arvailu on aina kuulunut kylähullujen varmimpiin tunnusmerkkeihin, samohin tunnusmerkkeihin kuuluu toisten henkisen tilan arviointi, tällä yliviisaudella kylähullut yleensä yrittävät peitellä omaa erilaisuuttaan, joka harvemmin on kenellekkään eduksi.
Testosteronin tason lasku tekee herkimmistä miehisen sukupuolen edustajista usein feministien ymmärtäjiä. Niinpä kirjoituksissa usein yli keski-ikäisillä miehillä on huoli naisten asemasta yhteiskunnan rattaissa.
Pienemmällä palkalla, kuin eduskunnan apupiika, lähtee monikin rakentamaan tulevaisuuttaan ja tekemää huomattavasti hyödyllisempää ja raskaampaa työtä.

2.11.2014 12:40  Tuiskulan tähystäjä

AGRI LOPETTAA!!!
Ei lopettaisi, vaan olisi rakentamassa uutta liiketilaa Magneettialueelle, mikäli nämä meidän oraakkelit, lähinnä poliittisiksi ongelmajätteiksi luokiteltavissa olevat toimijat olisi ajoissa ymmärretty sysätä sivuun, yhteiskunnalle ja tässä tapauksessa Kantakurikan kehityksen kannalta yleisvaarallisinna aineksina!

2.11.2014 13:40  Mistä tällainen oikeutus?

Mikä on kanta Kurikka?
Vaikuttaa vähän samalta kuin IsoVenäjä. Jonkinlaista rasismia joka tapauksessa, isottelua ainakin...

2.11.2014 13:53  Tosi hyvä uutinen !

Mihin perustuu ajatus, joka olisi tosi hyvä, että kantakurikkkaan rakennetaisiin agrimarket ?

2.11.2014 18:09  Ajatuksia kansanedustajan työstä ja Juhasta.

Mielestäni Juhani, jota on täällä toisinaan kiitelty ja toisinaan moitittu kertoo minusta hyvin valaisevasti ja ymmärrettävästi paikalla avustajana kokeneena kansanedustajan työstä. Hyvähän sellaisten on huudella, jotka eivät asiasta tiedä. Minusta Juha Mieto on varsin valovoimainen ja aito ihminen. Olen ollut paikalla hänen yhden tuntemansa kaverin kanssa ja kysyin tätä naisasiaa. Hän sanoi varsin reilusti, että kyllähän niitä kysyjiä riittää, mutta minulla on omat periaatteet, joiden mukaan toimin. Päätelkää siitä . Onkohan se vähän niin, että Kurikassa, niin kuin täällä Etelä-Pohjanmaalla muuallakin, ei oikein tahdota hyväksyä sitä, että on sellainen ihminen, joka kiinnostaa valtakunnallisesti ihmisiä ja tätä mediaa.

2.11.2014 18:24  Taputetaan !!!!

Lidl ja Agrimarket Kurikkaan. Loistojuttu.

2.11.2014 20:20  Nyt viestä Lidlille

16:43 nyt viestiä Lidlille
http://www.talouselama.fi /uutiset/lidl+suomi +laajensi+taas+verkostoaan+ ja+etsii+uusia+ myymalapaikkoja+erityisesti+ nailta+alueilta/a2274403

fi

3.11.2014 22:12  Juhani

2.11.2014 10:18 Kuano

Kun tässä nyt alkoi taas vapaa-aika, niin kirjoitellaan nyt jonkinlainen vastausromaani Kuanolle. Heikkohermoisten ja hidaslukuisten kannattaa harkata vaikka ei tuota tekstiä oikein paljoa luettavaksi näytä syntyvän.

Ensimmäinen kappaleesi on vielä vaikeampi käsittää kuin blogistin filosofia, mutta kaiken kaikkiaan erotan tuossa kommentissasi kolme aihetta:

- erilaisuuden peittely
- naisen asema / feminismi
- työn tekeminen pienellä palkalla

Oman erilaisuuteni olen tiedostanut lapsesta saakka. Toisin kuin kaikki kaverini, olin asunut ruotsissa ja puhuin jonkinlaista sekakieltä kun tulin Suomeen. Muistan kun ehdotin kavereille hassaamaan menoa. Eivät tajunneet että kyse oli laskettelemisesta ja nauroivat ihan sikana.

Huomasin kiinnostuvani kirjallisuudesta jo pikkulapsena. Luin kaikki Viisikot ja Tarzanit ja siinä sivussa mielestäni kaikkein parhaan kirjan eli Raamatun. Se vasta omituista oli nuorelle pojalle ja taas ympäristö oli huvittunut. Varsinkin kun kirjoitin eka kirjani samaan aikaan.

Kaikkein pahinta oli kuitenkin se että olin täysin raitis ja se oli tuohon aikaan tosi suuri erilaisuus. Kokeilisit nyt... eipä tehnyt mieli kokeilla eikä tee vieläkään. Kun siihen sitten lasketaan mukaan harrastukset suunnistus, 4H, paini, öljyvärimaalaus ja tanhut, niin olin aina vain omituisempi.

Ja nykyisen erilaisuuteni kaikki tietävätkin. Kirjoitan ja näen monet asiat täysin toisin kuin muut. Ei tätä erilaisuutta tarvitse peitellä. Mielestäni erilaisuuteni on aina ollut jonkinlainen siunaus ;-)

Testoteronin taso on myös pysynyt korkealla tasolla niin että kerran karhun kanssa olin joutua ottamaan Närpiössä matsin kun se koki minut metsässä uhkana. Nousi jo takajaloilleen ja karjui mutta katsoi lopulta parhaaksi paeta ;-)

En hyväksy missään mielessä kiihkofeministisiä pyrkimyksiä. Pappeuden katson kuuluvan yhden vaimon miehelle ja siis osittain vaimolle. Vanha kunnon pappi ja pastorska -ajatus on tosi lähellä sydäntäni. Käytännössä he yhdessä johtivat seurakuntaa. Mielestäni se on tuossa oikeimmin ymmärrettynä.

Sitä vastaan minulla ei ole mitään että vaimoni tienaa enemmän kuin minä samasta työstä eikä sitäkään vastaan että nainen voisi olla pomoni. Egoni kyllä kestää jos joku nainen sattuu olla minuun verrattuna erinomainen. Kaikilla se ei sitä kestä.

Niin mikäs se viimeinen olikaan. Niin se palkka. Tuota... tottakai pienemmälläkin palkalla on menty töihin ja pitääkin nykyään mennä mutta yleensä muutettu työn perässä myös asumaan. Kahta asuntoa ei pysty tuolla palkalla pitämään ja matkustamaan viikosta toiseen niiden väliä. Eduskunnassa nukkuminen oli yöllä kiellettyä, mutta päivällä torkkuminen sallittua. Huoneessani ei vain ollut paikkaa torkkua. Juhalla oli mutta torkkupeitto oli huono eikä hän saanut uutta. Ne uudet meni Eduskunnan puolelle. Me olimme pikkuparlamentissa. Oli siis pakko keksiä yöksi joku muu paikka ja useinmiten se paikka maksoi. Ja melkein joka ilta ovella oli tarjolla myös maksullinen SexPartner, mutta onneksi kotona oli jo oma moottorisaha.

Tässä yhteydessä voisi nyt sanoa jos en koskaan ole sanonut: Olen blogistille valtavan julkisen kiitoksen velkaa kaikesta avusta ja yösijoista ensimmäisinä viikkoina!! Kiitos!

No nyt saa tarinointi loppua äläkä Kuano enää yllytä...

4.11.2014 12:59  Kuano

Näin tarinoi Juhani, tämä ruåtsalaisen kansankodin lapsi, joka nykyään sulostuttaa vaatimattomuudellaan kurikan ankeaa syksyä.

4.11.2014 17:13  Juhani (Sari Hellsten - Vaatimaton)

Kiitos kohteliaisuudesta Kauno Von Modesty!

Siteeraan mielelläni tässä kohtaa nuoruudestani asti arvostamaani ystävää, Daniel Nylundia:

?Jos lähdet rakentamaan omanarvontuntosi kokonaan muilta saadun hyväksynnän varaan altistat itsesi turhalle häpeälle. Jos ripustat ihmisarvosi siihen, että sinusta pidetään, sinua ihaillaan ja kunnioitetaan, olet hataralla pohjalla. Koska kaikki positiivinen palaute uppoaa itsearvostuksesta tyhjään kaivoon, annosten täytyy olla koko ajan suurempia. Tänään annettu kohteliaisuus pitäisi huomenna olla ylistyspuhe ja ylihuomenna seisaaltaan annettu raikuva aplodi.? (Alussa oli häpeä siv. 33)

Jos ihminen ymmärtää tällaisen vaaran ja jopa väistämättömyyden, niin kyllä se omanarvontunto tulee rakennetuksi toisenlaiselle pohjalle eikä sillä ole katastrofaalista merkitystä itselle mitä kukin minusta ajattelee. Ei myöskään sille sattuuko joku ulosantini nyt olla vaatimatonta tai ylpeää. Enemmän mietin sitä puhunko nyt varmasti totta tai onko antamani informaatio oikeaa. Minä en kuulu niihin perus_suomalaisiin joiden päällimmäinen ajatus on että ?mitähän tuokin minusta ajattelee?. Mieluummin ajattelen että haisenko hielle. Se kun vaivaa naapuria.

4.11.2014 20:31  Herätkää

Jumalatoonta keskustelua, jota uskovaiset harrastavat.

4.11.2014 21:12  Juhani

Kiva kuulla että täällä on muitakin!

5.11.2014 0:03  Olavi Kandolin

Hurjan kuuloista EP:täkin ajatellen

"Maan kaikki sairaanhoitopiirit saavat jättimäisen yllätyslaskun Potilasvakuutuskeskuksesta. Laitoksen uuden arvion perusteella potilasvakuutuksen vastuuvelka nousee lähes 185 miljoonalla eurolla vielä tänä vuonna.

? Jos uhkakuva toteutuu, siitä koituu nyt saadun arvion perusteella 16,4 miljoonan euron kustannus esimerkiksi Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirille kuluvalle tilikaudelle, kertoi piirin talousjohtaja Arja Pesonen tiistaina kokoontuneelle hallitukselle."

Uutinen Turun sanomissa

6.11.2014 16:58  Kuano

Ihmeellinen on tämän suomalaisen yhteiskunnan oikeustaju. Wincapita-huijauksessa hävisivät helpon rahan toiveissa elävät laiskiaiset ja tuomiolle pistettiin koko porukka, sekä rahat valtiolle.
Talvivaara-sotkussakin ovat sijoittajat häviämässä rahansa, valtio menettää satoja miljoonia ja puolet kainuusta on paskannettu kuntoon, josta ei tämän sukupoöven aikana ole paluuta normaalitilaan. Ihmetyttää sellainen asia, jotta mistä tässä sotkemisessa on siunaantunut sellaisia rahoja viisi miljoonaa, joka on maksettu tälle ylänappi auki kulkevalle paskanpuhujalle äskettäin pääomatulona.
Mikäli talvivaaran ympärillä tapahtuneet rötökset suhteutetaan muiden jostain erillisistä samankaltaisista rikoksista annettuihin tuomioihin, niin talvivaaraa johtaneiden kohdalla tuomiot olisivat luokkaa, vankilan avaimet kierrätysmetalliksi, siis, mikäli kantti riittäisi nostaa syytteitä johtoa kohtaan, eivätkä tuomarit olisi "väärästä" looshista.
Saattaa olla, jotta syytteeseen joutuu jokin lapiomies, joka on unohtanut ottaa pois liian terävän kiven jonkin altaan pohjalta, sellaisen altaan joka suunniteltu ja tehty muutenkin täysin päin persettä. Oikeus tapahtuu kuitenkin, kun lapiomies tuomitaan kaivosyhtiön tuhonneen tihutyön seurauksena viideksi vuodeksi linnaan ja maksamaan puolitoista miljardia ylänapittomille korvauksia.

7.11.2014 6:48  Olemattomien osinkojen tilalle lainaa ??????

Lehdessä luki kummia. Osikotulot jäivät alle arvion (minkä arvion?), toiveidenko ? Osingot maksetaan jo keväällä jolloin niiden määrä täsmentyy. Nyt loppuvuodesta "herätään" ja kas kummaa, otetaan lainaa, niin helppoa se on. Asia on ollut tiedossa jo kuukausitolkulla, onko eletty olemattoman tuloerän (osinkojen) turvin, nyt kiireellä lainaa. Eikö olisi pitänyt jo keväällä reagoida asiaan, leijuttiin kuukausitolkulla, ja nyt sitten kevyesti vain lainaa lisää.

7.11.2014 15:24  Jauhin

Rumaa jauhamista 6.48 vaikka olet yksi osallisista.

7.11.2014 19:11  Olisiko se viinatehdas vaan parempi sijoitus tulevaisuuteen

Kyllähän osingot jäivät alle arvion viime keväänä. Fortumhan myi sähkösiirron josta tuleva voitto olisi suoraan osinkotuloina ollut yli euron (siis lisäosinkoa) tarkkaa määrää en muista mut joka tapauksessa. Fortum ei siis jakanut voittoja osinkoina vaan rahat menivät venäjän investointeihin, joka huolestuttaa hiukan...

7.11.2014 19:59  Olavi Kandolin

Fortum sai Suomen kantaverkon myynnistä 2.6 miljardia euroa, josta tuli voittoa 2? osaketta kohden. Oikeutettujen odotusten vastaisesti Fortum vahvisti koko potilla kassaansa.

Kassa onkin kunnossa ja nyt Fortum on myimässä Ruotsin verkot noin 6 miljardilla eurolla. Vertailun vuoksi mainittakoon, että Nokia myytiin n. 2.5 miljardilla.

Fortumilla on siis nyt aivan älyttömästi kassassa rahaa ja on mielenkiintoista Kurikankin kannalta nähdä mitä Fortum niillä tekee. Mielestäni varmana voidaan kuitenkin pitää vähintään nykyinen osinkotaso.

7.11.2014 23:05  Aikaa olisi ollut !

Olennaista koko asiassa on se miten hallinto on asiaa vuoden aikana käsitellyt.

8.11.2014 6:36  Ei mikään ilo !

"Osallinen" - mielenkiintoista, velanmaksajanako - ei mikään ilo - tosiaan.

8.11.2014 9:00  Tietääkö joku ?

Sosialistit rakentaa kukolämmölle jonkun voimalaitoksen mitä kaukolämö ei halua ?

8.11.2014 9:35  Kuano

Mitähän nämä ylimääräiset osingot voisivat olla sellaisista myyntivoitoista, jotka paskannetaan siperian aroille. Venäjälle on liian usein lähdetty takki täynnä epämääräisiä toiveita ja jonkin ajan kuluttua tultu "poraaten kotia", epämääräisten tuliaisten kanssa.
Suomalaisten, brezneviläisellä politiikalla aateloitujen suurliikemiesten suurin vika on käsityskyvyn puute asioissa, joissa kaikki kallis ei ole arvokasta, varsinkaan kallis halpa, joka tulee usein erittäin kalliiksi. Venäläiset varmaankaan eivät ole pistäneet pahakseen tätä entisiltä tovereilta tullutta apua, jolla saadaan sähköt joka tönöön. Harvemmin tälläinen kehitysapu, joka joka lämmittää vanhan toverin sydäntä, lämmittää kukkaroa.
Varmaankin näillä myyntivoitto paskannuksilla on ostettu lisää aikaa mittailla aroa, sillä venäläiset varmasti osaavat sanoa, jotta täällä ei pers' aukisia tarvita norkoilemassa, varsinkaan sitten, mikäli hommat saadaan valmiiksi ja suomalaiset odottavat sijoituksilleen tuottoa. Kyllähän sähkö virtaa pitkin ja poikin venäjää valmiita johtoja pitkin ilman suomalaisiakin, ei siinä näitä tarvita johtoja paimentamassa.

8.11.2014 13:06  Olavi Kandolin

Olen Kuano kanssasi samaa mieltä, että on äärimmäisen roskapostia panna euroakaan rajan taakse. Kuitenkin tarkoitin lähinnä, että uskon osinkotason pysyvän ainakin toistaiseksi nykyisellään.

Suuriin lisäosinkoihin en ainakaan tällä hetkellä usko vaan epäilen Fortumin käyttävän miljardit yritysostoon. Toivotaan, että se ei ole mallia Siperian pora ja kaasu.

8.11.2014 13:42  Olavi Kandolin

Toki asiassa on myös todettava valuutta ja poliittisista riskeistä huolimatta, että Fortum kasvatti Venäjän energialaitostensa liikevoiton vuoden 2012 28 miljoonasta eurosta vuoden 2013 156 miljoonaan euroon yhdessä vuodessa.

2015 sinne valmistuu viimeiset 3 laitosta jotka kasvattavat voittoa hurjasti jo kapasiteettimaksujen puolesta.

Pakkohan meidän on pelon sekaisin tuntein tuolle touhulle peukkuja pitää kun sijoitukset sinne on jo kuitenkin tehty.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini