Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Yksinäisyys

Perjantai 29.11.2013 klo 18:05


Kaikenkarvaista politiikkaa

 

Kylven kyynelissä, itsesäälin kyynelissä.

Sen takia aika syö minua, vaikkei sillä ole nälkää eikä ruokahalua. Bón apetit. 

Siksi on hyvä olla liitossa kohtalon kanssa, on hyvä olla tietoinen kuolemasta.

Se on kuitenkin olemassaolon iloa tulevasta keväästä, auringosta ja piristyvästä toivosta.

On ilo saada ilmaa siipiensä alle. 

Salailijat siinä auttavat yrittämällä puhaltaa kumoon, kun päinvastoin käy.

 

Kyllä on komiaa

 

Pörinää ja pärinää, uhkakuvia ja valheita.

Näitä kaikkia sisältää Antikaisen ns. selvitys, joka tähtää SJK-alueen ”kehittämisen ja uudistamiseen”.

Keskiviikkoiltana käyty SJK-selvityksen esittely JAKK:n tiloissa Jalasjärvellä oli todella mielenkiintoinen tilaisuus.

Täysin selväksi siis tuli, jo aiemmin julkituomani suunnitelma, jossa valtioneuvosto, Antikainen ja Seinäjoen kaupunki tavoittelevat keskuskaupungin asemaa, hinnalla millä hyvänsä.

Kun Seinäjoki pääsee siihen valta-asemaan, että sillä on yli puolet asukasluvusta E-P:llä ja samalla määräysvalta asioiden hoitamisessa se myös toimii sen mukaan.

Keskittämispolitiikka myönnettiin jo ja se merkitsee reuna-alueiden kuihtumisen vauhdittamista.

Mielenkiintoista on nähdä, moniko jalasjärvisistä uskoo Seinäjoen seireeniin. Tuskin kovin moni.

Kyse on tietysti osin siitä, kuinka vaikea on hyväksyä "blogistin oikeassa olo. " Se on yksinäistä.

00321.jpgTuulimyllyjäkö tavoittelemme vai jotain muuta varmempaa. Nyt täytyy olla jo vakavissaan. Pitää päättää aidosti, mitä haluamme Kurikkana, Jalasjärvenä. Info-tilaisuudessa yksi kurikkalainen päästeli tuttuja ajatuksiaan Kurikan osake-varallisuudesta, Eiköhän nuo asiat jo tunneta ja tiedetä. Karkeinta pitkään aikaan oli joku kokoomuskurikkalainen, joka läpsytteli tyhjällä lompsalla. Hän luoennehti jalasjärvisille kutakuinkin niin, että: "Mitenkä tootta aikonu kuluttaa meirän miljoonat?" Eihän näissä mitään ihmeellistä uutta sanomista ollut, mutta täytyy muistaa, että' jalasjärviset ovat hyvin herkässä tilassa, kun syyllistetään köyhyydestä ja rötöksistä, vaikka kuntalaisilla ei ole asiaan osaa eikä arpaa. 


Kommentit

29.11.2013 18:47  Keskittämispolitiikka myönnettiin jo sekoomuksessa

Ei liene sattumaa, että Katainen ja Arhinmäki istuvat sulassa sovussa hallituksessa. Kataisen puoluetoveri Sampsa Kataja - joka siis junaili Merja Ailukselle poliittisen korruptionimityksen Kevan johtoon - ehdotti, että valtio ottaisi hoitaakseen eläkkeet, eli yksityiset eläkevakuutusyhtiöt sosialisoitaisiin valtion omistukseen.

Eivät jääneet sampsaa pahemmiksi Arhinmäen joukot, jotka vaativat telakkayhtiö STX:n sosialisoimista valtion omistukseen. Noh, takavarikoinnin sijaan he olisivat kyllä valmiita maksamaan omistajalle jotain, mutta kuten tiedetään, valtiolla on hienoinen etulyöntiasema tämän kaltaisissa neuvotteluissa.

Ihmettelen, että miten STX tai esimerkiksi Ilmarinen toimisivat valtion omistajaohjausyksikön hallinnassa paremmin kuin nykyisten omistajiensa valvonnassa?

29.11.2013 19:15  ihminen jalasjärveltä

Sjk seminaarissa ventelä oli siinä oikeassa että on täysin selvää etteivät nämä 3 kuntaa tule tässä vaiheessa yhdistymään.tosin eivät kurikka tai seinäjoki kumpikaan ilmaisseet erikseenkään yhdistymishalukkuuttaan jalasjärveen? Rahojensa puolesta molemmat murehtivat.

29.11.2013 19:31  Faari

Torakat kannattaa laittaa nyt kuntoon tai poistattaa. Valtion miljardi leikkaus lista tuli.
Hammashuolto heikkenee entisestään, kirjastoja lakkautetaan, Vanhusten laitospaikkoja vähennetään .... jne

29.11.2013 20:17  näin se on

Pakko tässä oikaista, että rahojensa oulesta murehti vain nuo kaksi. KURIKALLA NÄYTTÄÄ OLEVEN SELVÄ TAVOITE. kUMMA JOS EI SITÄ KUKAAN HUOMAA?
Arvaan, että Kurikassa ei ihmeemmin rahojen puoelsta murehdita, vaan palvelutuotannon puolesta. Siitäkin varmaan murehtivat, ettei Sjoki pääse kuittaamaan velkojaan Kurikan avulla. Jjärven aseman kaikki myönteisesti ymmärtävät.

29.11.2013 21:18  ihmeellistä.

Jo on kumma, kun ei kukaan uskalla ai ymmärrrä puhua tosiasioita minkään ratkaisun puolesta. Joku mietaa möläyttelee mitä sattuu ja missä on järjen ääni.

29.11.2013 21:39  Joku mietaa möläyttelee mitä sattuu

On tietysti eri asia mitä mediassa esittää. Poliitikot ovat tietysti tottuneet sanomaan aina sitä, minkä olettavat saavan kannatusta, olivat he itse mitä mieltä tahansa.

29.11.2013 22:05  Laskekaa itse

Kannattaa ottaa kuntien asukastilastot nenän alle ja laskea itse mitä Seinäjoki ja Seinäjon "agentit" ajavat taakaa, jos blogistin viestiä on jotenkin vaikea hyväksyä. Seinäjoki tavoittelee yksinkertaisesti väestöpohjaenemmistöön perustuvaa isäntäkunta-asemaa. Seinäjoki ja "agentit" laskevat, että määräenemmistö on aikaansaatavissa kahta kautta. Ensimmäiseksi on juonittava tarpeelliset kuntallitokset, joiden ei tarvitse vielä johtaa enemmistöön. Tästä Seinäjoki on valmis maksamaankin muutaman kymmenen miljoonaa. Ja kannattaa maksaakin, kun maan hallitus hoitaa Ilmajoen Seinäjoen syliin pakkoliittämällä. Tämän jälkeen Seinäjoki voi kupata reuna-alueitaan, "kumppanuuskuntia" isäntäkuntana aina siihen asti kunnes tulevat hallitukset toteavat mallin mahdottomaksi joskus parinkymmenen vuoden perästä. Silloin Kurikkalsitenkaan miljoonat eivät enää kummittele ratkaisujen esteenä ja kunnastakin saattaa olla vain muisto.
Sama se on jalasjärvisilläkin. Tuotakohan kuntalaiset haluavat. Tuskimpa. Sempä vuoksi kuntalaisten on korkea aika panna päättäjät ja selvittäjät tilille ja toimia aktiivisesti toisenlaisten ratkaisujen saamiseksi.

29.11.2013 22:33  suuresti ihmettelevä

Mietaako politiikko? Johan poukkas.

29.11.2013 22:41  niin

Nämä plogistin esittämät asiat on ollut hyvin monille selvää jo pitkän aikaa.

Asioille ei vain syystä tai toisesta haluta tehdä mitään.

Tuntuu että jos puolan johdossa on vikaa niin johto on vaihdettava.

Onkohan se ilmajoki sittenkin oikeilla jäljillä, siellä ainakin on jokin yhteinen kanta asiaan.

29.11.2013 23:00  juu

Tässä olisi nyt tälle Kurikan kehitys-laitokselle sopivaa duunia ei menisi sekään harrastus aivan hukkaan.
Pikku ilmoitusta vain ympäristöön kaikille jotka eivät halua tähän seinäjoen kolhoosiin mukaan.
Niitä uusia asukkaita itsenäiseen kurikkaan.

30.11.2013 8:00  Julkinen tilaisuus, julkinen asia !

Kokoomuskurikkalainen julkisessa tilaisuudessa, olisi hyvä julkistaa ettei koko Kurikka ryvety.

30.11.2013 10:25  Kuka tietää?

Oliko Mietaa ollu Jalasjärvellä jo sitä mieltä, että Seinäjokeen mennään?

30.11.2013 11:42  Kuano

Stalinisteilla on aikomus säästää vähentämällä vanhusten laitospaikkoja. Onkohan näistä päättäjistä yksikään ollut laitoksissa katsomassa, jotta mistä päästä porukkaa aletaan nakella hangelle. Onkohan menetelmä entten tentten vai jäsenkirjakohan ratkaisee inhimilliset olot onnekkaille.
Kaikille tekisi todella hyvää käydä katsomassa todellista tilannetta laitoksissa, voisi jokainen miettiä, jotta kuka näistä kotiutetaan, jotka eivät tajua tästä mailmasta pahimmillaan yhtään mitään.
Tottahan se on, jotta nykyinen meno maksaa ja kaikki laitospaikat voidaan hävittää, mutta missä kulkee inhimillisyyden raja. Tuskin todellisia säästöjä ainakaan siitä syntyy, kun hoitajat puolet työajanstaan lampsii tai ajelee pitkin teitä tai katuja hoitelemaan huonommissa olosuhteissa ihmisiä, joista sivistyneen yhteiskunnan kuuluu pitää huolta. Tähän tämä laitospaikkojen vähentäminen johtaa.
Parasta aikaa yhteiskunnan tuella rakennetaan lisää hoitopaikkoja vanhuksille, joilla on varaa osittain maksaa hoitonsa. Samaan aikaan kaavaillaan todellista hoivaa tarvitsevien olojen kurjistamista. Olisikohan yhteiskunnan syytä käyttää rahat perusturvan ylläpitoon, jota kaikki kuitenkin jossain vaiheessa tarvitsee ja kaiken muun maksavat sitä haluavat itse.

30.11.2013 13:16  Hyvä elämä vanhusväestölle

Kuanon kauhukuvat kurjistuneesta vanhusväestön laitostumisesta johtuvat meidän, miehuutemme ehtoovuosilla elelevien harjoittamasta harhapolitiikasta. Olemme halunneet siirttää halukkaasti vanhempamme yhteiskunnan ylläpitämiin vanhusväestön kokoomakeskuksiin. Selittäen itsellemme, että näin on hyväksi. Kysymättä laitoksiin siirrettävien mielipidettä. Riittää kunhan itselle järjestyy "laatuaikaa". Emme ole kuitenkaan olleet valmiit kustantamaan vanhemmillemme inhimillisiä, ihmisarvoisia olosuhteita, ylläpitävää fyysistä ja henkistä kuntoutusta ja hoivaa.
Emme ole ymmärtäneet, että "levossa" ihmisen lihasmassa hupenee viiden prosentin päivävauhtia. Samoin käy henkisen kunnon, kun ihminen siirretään uuteen ympäristöön, ellei hänen virikkeisyydestään pidetä huolta.
Valitettavasti tämän harhaisen huolenpidon seurauksena meillä on suuri joukko laitosväestöä, joiden kuntoutus edes välttävälle tasolle on suuri haaste. Tästä olen Kuanon kanssa yhtä mieltä.
Nyt kannattaisi itsekunkin arvioida uudelleen omia asenteitaan ja antaa kaikki tuki hallitukselle, eduskunnalle ja palvelunjärjestäjille, että kykenisimme irtautumaan tästä laitoskulttuurista ja voisimme turvata tulevaisuudessa hyvän elämän myös vanhenevalle väestölle. Lopettaisimme lietsomasta kauhukuvia ja haukkumasta niitä toimijoita jotka pyrkivät tosissaan uudistamaan ja korjaamaan itse tekemiämme virheitä.

30.11.2013 13:47  juu

Jotenkin tullut sellainen käsitys että sinne laitoshoitoon on pitkät jonot.
Ymärtääkseni siinä käytetään joitakin kriteerejä kuka tarvitsee laitoshoitoa.
Ei sinne niin vain kävellä.

30.11.2013 16:56  Kuano

13:16 onn niin raikkaan tietämätön todellisuudesta, jotta aivan hävettää. Kannattaisi varmaan tutustua aidosti tilanteeseen, eikä luulla mitään. Ei näihin "kuivaamoihin" ketään sijoiteta turhan takia.
Mahdottoman mukavaa olisi saada kuulla, jotta mihinkä muualle nämä kuolemaa odottavat ihmiset pitää sijoittaa.
Pakko ei kenenkään ole ole mennä mihinkään hoitoon, 13:16 voi vapaasti pysyä kotona, kun kohtaa omakohtaisesti hoidon tarvetta.
Omalta kohdalta on omatunto puhdas, jotta käsien pesemiseksi olisi turhan takia omat vanhemmat siirretty laitokseen.
Mielenkiintoista olisi kuulla, jotta mihin nämä vanhukset, joilla ei ole omaisia, jotka heistä voivat huolehtia, eikä liikuntakyvyn menetyksen, dementian tai jonkin sairauden vuoksi ole kykyä huolehtia itsestään, sijoitetaan, mikäli ei ole hoitopaikkoja. Tuskin sellainen lähtöä odottava ihminen, joka elämänsä lopussa tarvitsee huolenpitoa on pahemmin laitostumisen uhri, laitos tarjoaa inhimilliset olosuhteet kuolla.

30.11.2013 21:58  helluvei

Pakko uskoa, että kurikkalaiset eivät halua olla liitosmerkeissä Seinäjoen kanssa missään tekemisissä. Sen sijaan yleinen halu ja tahto on pyrkiä yhteistyöhön Jalasjärven kanssa.
Miäs tässä sitten muuta kuin tulta ja tahtoa päin.

30.11.2013 22:13  Eivätköhän nuo arvot ja ........

Eivätköhän nuo Kuanon vanhuutta koskevat arvot ja asenteet
tulleet kaikille selväksi?

"kuivaamot"
"kuolemaa odottavat"
"lähtöä odottava"

Näin ajattelee Kuano kymmenikisi vuosiksi laitoksiin suljetuista kanssaihmisistä.

30.11.2013 22:57  juu

Kuoanolta tosi hyvä kommentti.
Missä niitä vanhuksia sullotaan kymmeniksi vuosiksi laitokseen ?
Kuoanolla on värikästä kielenkäyttöä, mutta mitä muuta kerrottavaa 22:13:lla on sanottavaa vanhusten hoidosta.

30.11.2013 23:09  Kuano

Johan löytyi todellinen totuuden vääräksi vääntäjä.
Suomessa ei ketään voi ilman oikeuden päätöstä sulkea mihinkään laitokseen loppuelämäkseen, paitsi, jotta tehdään terveydellisin perustein pitkäaikaihoitopäätös, jonka takana on se, jottei potilas pysty huolehtimaan itsestään. Luuleeko tämä 22:13, jotta esimerkiksi terveyskeskuksien vuodeosastot ovat leppoisia kerhoja, joissa mummut ja vaarit nauttivat huvikseen ylenpalttisesta hoivasta ja huolenpidosta vuosikymmeniä laitostuen hoivasta, jota hoitajat näille huvikseen ilman mitään kunnollista syytä antavat.
Totuus on huomattavasti karumpi, siellä todellakin kuollaan ja monesti erittäin pitkäaikaisen kitumisen tuloksena. Sitä, jotta tätä kitumista helpotetaan hoivaamalla näitä potilaita kutsutaan hoidoksi, jota vuodeosastoilla pystytään tarjoamaan huomattavasti tehokkaammin, kuin kotioloissa. Tuleehan se vaemasti halvemmaksi, mikäli ihmiset jätetään kotiin kuolemaan, käydään joskus katsomassa, jotta joko Pietari on saanut uusia kavereita. Sellaisia yhteiskuntiakin varmasti on, mutta Suomesta yleisesti puhutaan sivistysvaltiona.
Jälleen löytyi yksi, jonka kannattaa mennä päiväksi seuraamaan, jotta mitä on elämä terveyskeskuksien vuodeosastolla. Näköjään tämä pitäisi asetuksella laittaa kansalaisvelvollisuudeksi, jotta jokainen on vuorollaan yhden vuorkauden ajan seuraamassa, jotta mikä on vuodeosastojen totuus ja mikä on tietämättömyyden siivittämää luuloa.

1.12.2013 8:03  "vääräksi vääntäjä"

Kannattaisi sinunkin Kuano ensin harkita ja miettiä mitä toistenkin kommenttien taustalle kätkeytyy. Eikä vain päästellä tietämättömyydestä pulppuavia harhoja.
Sinun kokemuksistasi en tiedä, enkä niistä siksi mitään väitä. Omat näkemykseni perustuvat mm. useamman vuoden aikaisiin säännöllisiin lähisukulaisen luona käynteihin terveyskeskuksen vuodeosastolla. Sekin on totta, että tässäkin tapauksessa aika halvauspotilaana vuodeosastolla olisi jäänyt varmasti paljon lyhyemmäksi, elleivät läheiset olisi avustaneet päivittäin ruokailussa ja pitäneet seuraa.

1.12.2013 9:38  Kuano

Varmaankin vierailusta jää ruusuinen kuva, kun joskus vierailee vierailuaikana terveyskeskuksen ja yleensäkin sairaalan osastolla. Vaati rutkasti töitä, jotta potilaat saadaan näyttämään edes hetkeksi auvoisen näköiseltä, monikaan ei ymmärrä ollenkaan paljonko työtä potilaat pahimmillaan vaativat. Siinä vaiheessa, kun vierailijat yleensä osastolle tulevat on vaipat vaihdettu, luita paistattavat, haisevat makuuhaavat hoidettu ja yleensäkin potilaan elämä saatu sen verran mallilleen, jotta hänet edes tunnistaa ihmiseksi, ei nämä kenkiksi makaa sängyn pohjalla joskus jopa aivan auvoisen näköisenä.
Tälläiset vuodepotilaat varmaankin pärjäävät mainiosti kotona, kun heitä hiukan kuntoutetaan.
Huonoilla elintavoilla selitetään sitä, kun 90-vuotiaalta mätänee syövän takia naama ja puoli päätä pois, on kuulemma harrastanut 30-vuotiaan lääkärin mielestä vääränlaista elämäntyyliä makaamalla auringossa liikaa. Todellisuudessa näillä vanhoilla ihmisillä on työnteko täyttänyt koko elämän ei pahemmin ole auringossa ehtinyt makoilla. Pitääkö näiltä kieltää hoito huonojen elämäntapojen ja itse aiheutetun sairauden takia, nuori lääkäri, kun ei ymmärrä muuta, kuin pullantuoksuisen lapsuutensa.

1.12.2013 9:57  Itsekeskeistä posmellusta

En nyt vain provosoidu Kuano enempää tuosta tarkoituksellisesta vääntelystä, vääntelehtimisestä ja ohitsepuhumisesta.
Ei ollut sinusta keskustelijaksi tästä vakavasta aiheesta. Kokeillaan jostain toisesta aiheesta.

1.12.2013 10:40  Kuano

Paljon löytyy porukkaa, joka ei ymmärrä tosiasioita ja sitten niitä jotka omaa etua ajaakseen ei niitä tunnusta. Omaa etua Kuanolla asiassa ei ole, joten pystyn elämään asian kanssa, sääliksi kuitenkin käy sellaisten tulevaisuus, jotka eivät enää pysty huolehtimaan itsestään ja huolehtivista omaisista on pulaa.
Toivotta vasti nämä, jotka väittävät tosiasioita vääräksi, viettävät oikein vittumaisen loppuelämän. Se tälläisille sopisi oikein hyvin, jotta halvaantuvat sänkypotilaaksi, mutta jäljelle jää se itsekäs tajunta, joka tällä hetkellä luulee mustaa valkoiseksi, niin ja onhan tälläisiä parasta aikaa viettämässä elämänsä ehtoota hyvässä hoidossa, osa jopa osaa olla siitä kiitollisia.

1.12.2013 11:04  Kuano tahallaan vääristelee

9:57 halusi vakavasti otettavaa ja provosoitumatonta keskustelukumppania. Ei tällä kertaa löytynyt, ainakaan Kaunosta.
Yksittäisellä dramatisoinnilla kyllä saadaan aikaan subjektiivisesti toivottuja lopputuloksia. Se on vähän sama asia, kuin että kaikkiin ei tupakan myrkyt tehoa, niin se antaa oikeutuksen kyseenalaistaa myös sen vaarallisuus.
Totuus tänä päivänä näkyy valitettavasti kansalaisten fyysisestä kunnosta. Se johtaa pitkäaikaissairaiden määrän lisääntymiseen ja hoitotarpeen kasvamiseen. Kun sitten paapotaan meitä laiskoja ja helppoa elämää kaipaavia soffaperunoita ja vielä annetaan sille laaja hyväksyntä, niin ongelmatiikka on kohta kuin Gorionin solmu.
Ei tule paapomalla suomalaisesta kelvollista ei. Antakaa lisää vain makuuhoitoa, niin päästään ajoissa surkeimpien kansakuntien joukkoon.

1.12.2013 11:31  Kuano

Kyllähän tämä eräänlainen laiskuuden ongelma on olemassa, nutta pitääkö niille kostaa sohvaperunoiden ongelma, jotka ovat tehneet töitä ja luoneet hyvinvoinnin, jota laiskat nykyään nakertavat.
Päivän selvää on, jotta näitä ylilihavia ja laiskoja, jota nuorisossa liian suuri osa edustaa, ei tulevausuudessa millään pystytä elättämään. Tulevaisuuden rahanpuute tulee kasvattamaan kuitenkin osasta näistäkin kunnon kansalaisia, sillä nälkä on tässä asiassa paras konsultti.

1.12.2013 17:05  Kuntaliitoksista vielä

Kuntaliitos ei ole mikään tarjouskilpailu, vaikka joku niin saattaisi luullakin. Silti voi helposti arvioida, että Seinäjoen huomassa ei saa muuta kuin kylmää kättä. Kurikka jakaa varallisuutensa aiheuttaman hyvinvoinnin 75 tuhannen kesken. Seinäjoella on tarjottavana vain velkaa. Jalasjärven kanssa saadaan aikaan sote-lain tarkoittama yhteistoiminta-alue, jolloin sote asiat saadaan hoitaa itse. Fortum-osakkeiden hyvinvointi jaetaan 22,5 tuhannen asukkaan kesken ja jako tapahtuu niiden toimien kautta. jotka voidaan kohdistaa pienemmälle porukalle. Jalasjärvi tuo mukanaan taloudenhoidon kulttuuria ja kolmostien logistiikka suunnan. Mitä tässä paljonkaan on miettimistä. Hylätään yksinkertaisesti Seinäjoki ja sen pörinä.

1.12.2013 18:03  suuresti ihmettelevä

17;05, ynnääppä ajatukses uudelleen, tulin niin kovasti läpi päähän.

1.12.2013 18:43  läpi ohi?

18:03 ihmettelee , mitä?

1.12.2013 21:52  kysyn

Kumma diili tuo kuntaliitoskuvio. Olisko parempi liittyä Vaasahan?

1.12.2013 22:07  Vaasaan, Vaasaan

Vaasahanko, joo, rajalta on vain 33 km Vaasan torille eikä Vähäkyrökään ollut rajanaapuri.

2.12.2013 7:02  Nykypäättäjät tekevät tunteella päätöksiä tulevaisuuden ihmisille !

Kuntaliitoksissa on yksi vakava ongelma;tämänpäivän päättäjät tekevät huomisen ihmisille kuntaliitospäätökset. Tämänpäivän päättäjillä on monenlaisia ongelmia, joista vähäisin ei ole ihmissuhdeasiat. Yksi ei tykkää yhdestä ja toinen toisesta, kukaan ei kaikista. Päättäjien antipatiat ja sympatiat ratkaisevat kuntaliitosasiat, jotka koskevat tulevaisuuden ihmisiä. Monet nykypäättäjistä ovat keskenään ryvettyneet ihmissuhdesuohon. Tee siinä sitten analyyttisiä päätöksiä kuntaliitoksista kun ihmissuhteet tökkivät.

2.12.2013 10:57  apua jostain

Eiköhän tuo ihmissuhdesuo ja tunneasiat ole jokaisen kohdalla niitä lähes ylipääsemättömiä ongelmia. Niiden kanssa nyt vain on kerta kaikkiaan elettävä, ei voi mitään. Kyse onkin siitä, voidaanko ne ohittaa terveen järjen avulla.

2.12.2013 13:18  Ikävä kyllä !

Ei voida !

2.12.2013 14:13  Käteisen taloustaidot nolla

Mitä tulee Suomen tuhoon, peli on jo menetetty. Sanotaanhan, että vahingon ilo on paras ilo, joten seurailen lähinnä vain huvittuneena näiden Suomi-syöjien touhuja.
Tämä tyhmyys on jotakin tavatonta! Kuinka yksi kokonainen kansakunta ja sen taloudellinen perusta onnistuttiinkin tuhoamaan runsaassa vuosikymmenessä! Siihen ei pystynyt edes viisivuotinen sota ja hävitys, mutta demarit, vasemmistoliitto ja rkp onnistuivat täydellisesti.
Odotan mielenkiinnolla tämän kusipäisyyden loppuhuipennusta!

2.12.2013 14:40  Onneksi on ulkolaista ruokaa pahanpäivän varalle

Mitä nyt tehdään? Painetaan pää alas ja tuumataan että tätähän tämä on ja
lapioidaan suuhun mitä lautaselta löytyy. Ja kiitellään että onneksi asiat
eivät sentään ole huonommin.

2.12.2013 22:12  SJK

Asukasilta huomenna SJK-liitoksesta yläasteen auditoriossa. Kaikki sinne kyselemään.

2.12.2013 22:31  Raamattu piruille

http://www.seinajoki.fi/material /attachments
/seinajokifi/seinajoenkaupunki/ sjkkuntarakenneselvitys/ DPltCholx/SJK__ selvitysmiehen_ raportti_291113.pdf

2.12.2013 22:43  Petoksen tunnusmerkkejä etsimässä

"SJK-­‐alueella on halu tehdä tulevasta
kaupungista isoo ja toimiva. SJK-­‐alueella ei vaharata taappäin, vaan
tahdotaan tehdä tulevaisuutta.
Ulkoisen vision mukaan kaupunki on
vahva keskus, joka on noussut
kansalliseen liigaan.
Sisäisesti kaupunki on tehokas ja
tasapuoliseen kehittämiseen
sitoutunut."
Ei tietenkään voi katsoa taakkepäin. Näyttäisi hurjalta.
Onko muuten mitään Seurantaraporttia Peräseinäjoesta Ylistarosta ym.

2.12.2013 22:56  Jikin päättäjät elokuviin

Gladiaattori on loistava elokuva 2000 alusta. Yksi kuolematon vuorosana oli: You can help me. Whatever comes out of these gates, we've got a better chance of survival if we work together. Do you understand? If we stay together we survive.

2.12.2013 23:57  Kuano

Ylistarolaiset ovat tervetulleita tilaisuuteen, paitsi kitinojalaiset. Joskus on haiskahtanut siltä, jotta nämä ovat paavillisempia, kuin paavi itse.

3.12.2013 7:49  peliäkö?

Ketä ovat JIK:n päättäjät?

3.12.2013 8:22  Sloganeita vilisee !

Teatteria koko asukastilaisuus. Kansaa hämätään konsulttisloganeilla. Tyhjän jauhamista, lukekaa raportti, jos saatte käsiinne, ei kannata tuhlata aikaa asukastilaisuuteen.

3.12.2013 8:24  Dynamiikkaa !

Dynamiikkaa Kurikassa. Minkälaiset paloasemat on Teuvalla ja Jalasjärvellä, Kurikka osaa konsultoida tässä asiassa.

3.12.2013 9:30  Ylistarolaiset ovat tervetulleita tilaisuuteen, paitsi kitinojalaiset.

Toinen puoli yhteiskunnallisesta keskustelustamme palaakin sitten siihen, että meillä vallitsee yhä historiallisesti rasittava, ruotsalaisperuinen, alistamis- ja alamaisasenteita ylläpitävä hallintokulttuuri, joka muuttaa kaiken "keskustelun" kahtiajakautuviksi rintamiksi. Keskustelijat keskittyvät kampittamaan toisiaan, muuttuvat toinen toisiaan nokkiviksi kiusaajiksi. Sellaisessa olemme eurooppalaisittain ennätyskansaa.

Meille on ominaista kurinpalautus- ja kontrollipolitiikka, jota kauas tavallisesta kansasta kaikonnut valtaeliitti harjoittaa. Emme elä demokratiassa, vaan puoluepukareiden ylläpitämässä puolueparlamentarismissa.

3.12.2013 9:39  7.49lle

Tarkoitan siis Jalasjärven, Kurikan ja Ilmajoen kuntapäättäjiä

3.12.2013 11:14  Kuano

Stalinistien itseriittoisuusriitit ovat ennallaan, oli sitten vuosisata mikä tahtoo. Näillä on samat periaatteet, kuin talouden antisankareilla, jotta itseä pitää palkita, vaikka kyvykkyys ja teot viittaavat täydelliseen katastrofiin.
Tapahtuukohan tämä Kataisen palkitseminen itsenäisyyspäivän vastaanotolla, jossa kuusi hevosta vastaaa kulmeasataa poliisia.
Mahtavaa glamouria olisi se, kun Katainen ratsastaisi kuudella hevosella ja kolmesataa poliisia tyrkkäisi pränikän rintaan ja kaikki laulaisivat maammelaulua, sotavetraanitkin kotona, sillä näitä kun ei sitten viitsittykään pahemmin juhliin kutsua. Riittää mainiosti, näille siviilimitalisteille, kun nämä oikeat ja aitojen kunniamerkkien kantajat ovat itsenäisyyden Suomen kansalle saavuttaneet ja taanneet pläkkirinikkamiehille juhlat vuodesta toiseen.

3.12.2013 12:13  Hyvä Kurikka

Kurikka onkin hyvä paloasemakonsultti tyylillä;maakunta maksaa !

3.12.2013 12:31  Mihin hintaan?

Kyllä Kurikka paloaseman ansaitsee ja ainakin sen ansaitsee Jurvan kylä ja vähintäänkin sen ansaitsee entinen palopäällikkö.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini