Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Ajan pahoja merkkejä

Tiistai 26.11.2013 klo 16:51


Raivostuttaa

Oma rotunsa on suuruuden ihannoiminen, epäinhimillisen ja mittasuhteiltaan järjettömän konseptin ihailu.
Pienuuden halveksiminen hipoo myös inhimillisen pienuuden rajoja.
Mutta raivostuminen totuuden puolesta torjuu turhan mielistelyn.
Ei riitä enää aikaa itselle eikä tehtävälle. Köyhä ilmaisu jättäisi asiat puolitiehen.
Jyrkempi tapa ilmaista itseään ohittaa ilmaistavan ja vetää huomion puoleensa.  Jos ei ole levottomuutta veressä, ei voi myöskään kasvaa sisäisesti.
Ajattele aina ensiksi itse.

Mielettömiä haaveita

Kuntarakenneselvittäjä Antikaisen mielestä Seinäjoen ja Jalasjärven tulee liittyä yhteen vuoden 2015 alusta.

Kurikan tulee liittyä mukaan joko samassa aikataulussa tai sitten myöhemmin, kun laajempaa kaupunkiseudun rakennetta tarkastellaan.

Näin visioi aluemaantieteilijä Antikainen Seinäjoen kaupungin selvästi ohjeistamassa lausunnossaan.

Väliraportin 23.10. mukaan Jalasjärven ja Kurikan liitos vielä oli hyvä ratkaisu välittömien hyötyjen saavuttamiseksi lähimmän 10 vuoden aikana.

Nyt on piipussa astetta kovemmat panokset. Ministeriöstä lienee ohjeistettu selvittäjää.

Valitettavasti se tietää prosessin keskeytystä vuosikymmeniksi, ainakin Kurikan osalta.

Ministeriö ei halunne vahvistaa kuntarakenteita vähimmässäkään määrin kuntien ehdoilla. Sanelusta seuraa kyllä vastareaktio.

Tämä on toki vain minun arvioni.

00320.jpgRantakoivun alla, usein istuttiin. Nyt on hyvä hetkeksi istua ja tuumahtaa. Onko niin, ettei mikään asiallinen käytös vie asioita eteenpäin. Vaikka Kurikka olisi ollut kuinka mallioppilas ja toiminut ohjeiden ja sopimusten mukaan, jopa ennakoidusti, vain kylmää vettä tulee niskaan. Onko niin, etteivät ministeriöt arvosta Kurikan kaupungin toimia millään tavoin. Onko kohtelu sama tai jopa huonompi, jos kaikessa vain on kränkkä ja  vastarannan kiiski? Olen aika varma siitä, että ministeriössä on Seinäjoen kanssa kaikki jo sovittu.  Jalasjärvi liitetään Seinäjokeen pulinoitta ja valtuustoja kuulematta. Aika sitten näyttää, ketkä ovat tämän demokratiaa halveksivan teon pelimiehet ja -naiset. Uskon, että suurimmalla osalla päättäjistä, niinkuin itsellänikin, ei tavoitteena ole sinänsä mitään kuntaliitoksia, vaam kuntapalvelujen järjestäminen lähellä ja toimivasti. Niille  ihanteille ja ajatuksille ollaan nyt jättämässä hyvästejä.


Kommentit

26.11.2013 21:09  irealisti

Kurikka siis säilyttänee yksinäisen itsenäisyytensä. Niinkö? Ei kovin hyvä vaihtoehto. Sen kanssa elää. Joko Mietaa on saanu selvää, paljonko selvityksiin menee?

26.11.2013 22:08  Aina ei voi käydä, niinkuin haaveillaan.

Sellaista se blogisti on. Aina ei käy niinkuin haaveillaan. Tosin tässä voi käydä niin, ettänykyhallitukselta loppuu aika. Tällöin tulee uudet kuviot. Tosin samat ongelmat ovat edessä silloinkin.

27.11.2013 4:35  että sillä lailla

Totuus on, ettei näillä eväillä tule valmista. Aikaa on, mutta osaaminen loppuu. Kaiken maksaa kuitenkin tavalliset ihmiset. Tuntuu turhauttavalta.

27.11.2013 7:50  Kylmää kyytiä kuntalaisille !

Ministeriössä ilmeisesti nähdään Pohjanmaa yhtenä maakuntana ja Etelä-Pohjanmaa yhtenä Seinäjoki nimisenä kuntana. Tavoite näyttää olevan todella karu, eli kaikki palvelut yhteen pisteeseen, eli täällä Seinäjoelle. Kuntarakenneuudistus tulee nimetä uudestaan palvelutpois-uudistukseksi. Tilalle tarjotaan palvelut netistä, palvelut mobiililaitteisiin. Näinkö yhteiskunta kehittyy. Jokaista palvelua ei voi saada nettiin, mutta ne voi viedä Seinäjoelle, tämäkö on päämäärä ja tarkoitus. Kurikan väestölle tämä ei ole katastrofi, mutta ajatelkaa reuna-alueita, Isojoki, Teuva, Soini, Evijärvi jne. Surkea on valtion visio kun ajatellaan meitä poloisia kuntalaisia. Kylmää on kyyti Kataisen ja Virkkusen kelkassa.

27.11.2013 8:00  blogisti

Seinäjoen ja valtioneuvoston yhteinen suunnitelma näyttää olevan, että Seinäjoki kasvatetaan kooltaan yli puoleksi maakunnan väestä. Se merkitsee sitä, että liitettävien listalla on Ilmajoki, Lapua ja Jalasjärvi sekä Kurikka. Tällöin väkiluku reilusti ylittää vaadittavan noin sadantuhannen asukkaan rajan. Samalla Seinäjoen velkataakka mukavasti vähenee Kurikan osakerahoilla. Suunnitelma on puhdasta valtapolitiikkaa ja hallintopolitiikkaa. Reuna-alueiden palvelut kuihtuvat ja Seinäjoki keskustana möhistyy entisestään. Kun näin tulee käymään, Kurikka sinnittelee omillaan seuraavat 20 vuotta.

27.11.2013 9:00  juu

Hienoja tämmöset selvitykset joista tulokset on jo etukäteen tiedossa.

27.11.2013 9:41  Onko jo liian myöhäistä.

Eikö olisi syytä vielä jos ikinä mahdollista vastalauseena lyödä äkkiä peli poikki kaikesta Seinäjoen kanssa käytävästä liitosneuvotteluista. Olen ihmetellyt miksi ylipäätään tällaista neuvottelua on Seinäjoen kanssa käyty. Onko tämä valtioneuvoston Seinäjokihanke jonkinlainen pilottihanke koko suomessa. Surkea on kohde kun puhutaan rappioituneimmasta ja korruptoituneimmasta maakuntakeskuksesta Suomessa.

27.11.2013 9:41  Niille ihanteille ja ajatuksille ollaan nyt jättämässä hyvästejä.

"Kokoomus on aito kansanliike, jonka tavoitteena on luoda mahdollisuuksien tasa-arvon Suomi. Haluamme säilyttää hyvinvoinnin ja toivon paremmasta myös vaikeina aikoina. Tervetuloa talkoisiin paremminvointivaltion puolesta, olitpa sitten puolesta, vastaan tai jotain siltä väliltä!""Kas näin heiluu leka ja leka heiluu näin... "

"Lähtee se miljardi kunnilta pois, vaikka vanhusten vaipoista ja kakrujen päikkäripaikoista. Kyllä jämpti on niin!"


Ja vielä säkeitä pikkujouluihin:

"Hupsis, tupsis, pimpeli pompeli,
hallitus se
Rehnille takkia
ompeli.

Kaikki vain joukolla
köyhiä lyömään ja
sanojaan syömään.

Hupsis tupsis, pimpeli pompeli,
vanhat ja nuoret on
vaarassa
jäädä alle..."

27.11.2013 9:51  Kuano

Mitä muuta näiltä stalinistisen hallituksen ohjaamilta KGB-kätyriltä voi odottaa. Valta ja rahat pois kansalta, kaupumkeihin lisää slummeja, onneksi kerjäläiset on jo ajat sitten ohjattu ruokajonoihin, sillä jonoihinhan aina mahtuu lisää porukkaa.
Kansa on kalliisti maksamassa tämän hallinnon hyvinvoinnin pelastusohjelman.

27.11.2013 10:37  Onnea jalasjärvisille S:joen sivikylänä !

Jalasjärven omaa tahtoa tuskin edes kysytään. Nyt vain seinäjokiset,vanha kettu, mukaanlukien maksamaan Jakin velkoja kun samaan aikaan Hylliksen koulu homehtuu käsiin.

27.11.2013 11:38  Eri näkökulmat tuovat saman lopputuloksen

Hallituksen olisi syytä tutustua biologiaan ja erityisesti syöpään. Samaa toimintaperiaatetta noudattaa maakuntakeskukset. Imetään kaikki elinvoima maakunnista ja entäs sitten. Sopii kysyä kumpiko on isäntä. Maakunta vai sen keskus

27.11.2013 11:55  Seinäjoella ei halua ottaa vastaan Seinäjoki

Keskustelin erään Seinäjoen vaikutusvaltaisen luottamushenkilön kanssa. Hän oli sitä mieltä, ettei Seinäjoen ole syytä ottaa vastaan Jalasjärveä. Kyse oli siitä, että samalla pitäisi ottaa vastaan JAKK:n maksut 35 miljoonaa euroa, kun Seinäjoella on riittävästi tekemistä oman taloutensa kanssa. Eri asia on, jos Jalasjärvi pakotetaan liittymään Seinäjokeen, kun se on kriisikunta.

27.11.2013 13:34  kovaa on peli

Tähän juoneen näyttää sisältyvän Luukon siirtäminen Jalasjärven kuntajohtajaksi torppaamaan siellä kaikenlaiset yritykset päästä eroon Seinäjoki kortista. Sitähän todistaa sekin, ettei Luukko ole vaivautunut eromaan vanhasta tehtävästään Seinäjoella.

27.11.2013 13:49  Kalliita ovat lunnaat valtiollekin, saati sittenb S:joelle.

Jalasjärvi ei ole lahja kenellekään, ei edes Seinäjoelle, ellei valtio alenna huomattavasti Jakin takaisinperintää. Luulen, että siitäkin on jo sovittu, ei S:joki ota Jalasjärveä velkoineen päivineen. Ministeriö huseeraa takana.

27.11.2013 13:56  niin

Kun liitos on sovittu niin voipi ilmetä uusia käänteitä.
Jakki ei toiminutkaan väärin.

27.11.2013 13:58  Kurikka avainasemassa

Urpilainen lupasi 5 miljoonaa alennusta ja Virkkunen millin. Saa nähärä mikä on lopullinen summa.

27.11.2013 15:06  Ei riitä enää aikaa itselle eikä tehtävälle

Mutta kuntien kuristuslaki etenee kuin pendolinoveturi ennen sähkökatkosta. Sotekurjistustakin setvii kohta komppanian verran porukkaa, sieltä ei enää taida puuttua kuin pelastusarmeijan edustaja. Jotain siitä sotkusta vielä seuraa, mutta eipä ehdi enää tällä hallituskaudella.

27.11.2013 17:50  Pätevintä ei saisi valita

Sekavaa kirjoitusta taas Ilkasssa.Joku oli soittanut telefoonilla jollekin Rehtori ehdokkaalle ja sitten ilo tehty kirjelmä joka oli allekirjoitettu ja sitten kiistetiin ja oli uhkailtu notta ei saisi valita talon sisältä.

27.11.2013 18:41  Faari

Selvitysmies ehdottaa, että Seinäjoki ja Jalasjärvi yhdistyvät vuoden 2015 alussa, Kurikka myöhemmin. Ilmajoki ilmeisesti pysyy ittellisesnä. Myykää äkkiä Fortumin ja Nesteen osakkeet.

27.11.2013 18:57  KA

http://www.ilkka.fi/
kysellään mielidettä ko. liitosehdotuksesta, saapi kommentoida, jos haluaa.

27.11.2013 19:09  filosofi

Pahalle näyttää. Sivukylä tulee Kurikasta ja Jalasjärvestä. Seinäjoki ja Vaasa kasvavat ja maille jää maatilat sekä vanhaan kuntakeskukseen ruokakauppa S-markett ja K-kauppa. Ihilkaa esim nykyistä Jurvan keskustaa ei paha. Työpaikat siirtyvät maakuntakeskuksiin

27.11.2013 19:12  Peruskurikkalainen

Missä Kurikan yksimielisyys. Ei auta jos on yksityisajattelijoita.Sama ko. armeijasta yksi mies poissa.

27.11.2013 20:38  57

Säätiöittäkää ne osakkeet nopeasti VANHALLE Kurikalle jottei roistot vie tuhkiaki pesästä

27.11.2013 21:09  Juhani

Nyt vain täytyy toivoa että illan tähdestä, eli blogistista kirjoitetaan Ilkassa reilusti ;-)

27.11.2013 22:08  sellaista se on

Taitaa olla turha toive, on Ilkka niin Seinäjokikeskinen.

27.11.2013 22:18  Kaksi kerralla !

Ikea ja Jalasjärvi Seinäjoelle !

28.11.2013 7:11  blogisti

Hei. Valitettavasti maakuntalehti ei ollut eilen JAKK:ssa paikalla, kun esitin puheenvuoroni, joka on pääosin esitetty tässä blogissa "puheita" osastolla.

28.11.2013 7:56  Eija

Vahvasti oli Antikaisen selvitys S-joen ohjastamana saatu valmiiksi. S-joen talous on paljon huonommin hoidettu kuin Jalasjärven! Miten selaiseen kuntaan haluaisi vapaaehtoisesti liittyä? Tämä on sitä valtion ohjausta, siis pakkopullana kunnat yhteen politiikkaa. Näkyy gallupeissa:keskustan kannatus on noussut jo 24,1%:iin!
Koko maakunnan kannalta olisi parempi, kun tulisi useampia tasakokoisempia keskuksia, kuin vain yksi Seinäjoki! Kyllä tässäkin tapauksessa Jalasjärvi olisi parempi liittää Kurikkaan, jos kerta pitää johonkin liittyä.

28.11.2013 8:19  Työrauha Jalasjärvelle !

Sääliksi tulee jalasjärvisiä. Jakin mukana sukeltaa koko kunta kohti tuntematonta tulevaisuutta. Kuntaa kuritetaan valtion toimesta säälimättömästi. Voiko Jalasjärvi edes valita liitoskumppania. Käytetäänkö Jalasjärveä pelikorttina, jotta Ilmajoen liittäminen S:jokeen näyttäisi entistä luontevammalta. Antikainen on selvästi ollut vain marionetti koko selvityksessä, onko ohjaus ollut vahvasti valtiolla ja S:joella, sopii kysyä. En kyllä ole nähnyt koko selvitystä, mutta ainakin päivälehdestä lukemalla voi tulla tuohon tulokseen. Tosin Ilkkahan on Seinäjoen paikallislehti. Nyt antaisin Antikaisen selvityksen jäädä sivuun ja antaisin jalasjärvisille täyden työrauhan työstää koko liitos ja samalla työstää myös kunnan selviämismahdollisuudet itsenäisenä kuntana. Ylhäältä ja sivuista annetut ohjeet tuntuvat karvailta nieltäviksi, kyllä järki löytyy Jalasjärveltä. Jalasjärvisten yläpuolelle asettuminen tuntuu pahalta ja oudolta.

28.11.2013 8:27  Kuano

Naitetuista suurkunnista on riittävästi esimerkkejä, tätä samaa kurjuutta haluaa nämä meidän pomot jakaa kaikille, tasapuolisesti. Kaikkea sitä tapahtuu, jotta hallinto pystyy säilyttämään asemansa, tekemättä yhtään mitään todellisen kehityksen hyväksi.
Suomalainen hallinto tukeutuu ennusteisiin ja taivaanrannanmaalareiden satuiluun, toteutunut tieto ei merkitse näille yhtään mitään, strutsiaivoiset pistävät päänsä piiloon ja kuvittelevat, jotta asema säilyy, kun ei ota huomioon tosiasioita.

28.11.2013 8:44  anturajärvinen

Mikä on ajatuksesi takana "työrauha Jalasjärvelle"? Eikö nyt ole tullut selväksi, että Jalasjärvi pakkoliitetään. Kyse on vain siitä, mihin suuntaan. Jalasjärvellä on ollut työrauhaa niin, että juna kohta jo menee ohi ja valtuuston päätösvalta ohitetaan. Työrauhaa on ollut ihan riittävästi, mutta mitään ei ole tapahtunut, eikä tapahdu, ellei hallitus ja virkamiesjohto jo ala tehdä töitä. Ei tässä mitään sääliä kukaan kysele vaan tehtyjä töitä ja päätöksiä. Pankaa jo röhinäksi turhia silittelemättä.

28.11.2013 8:47  Tietoa

Ikea menee Vaasaan

28.11.2013 8:56  Kuano

Kurikan perussuomalaiset päättivät laittaa Jikin asiat kuntoon. Allekijoittaneista voi päätellä, jotta ainoa mitä nämä saavat aikaan on sekasorto. Oikeiden asioiden eteenpäinviemisestä todelliset meriitit puuttuvat. Jälkiviisauden avulla tapahtuva oman edun tavoittelu ei tarkoita sitä, jotta pystyy viemään yhteiskunnallisia asioita eteenpäin, kenenkään todelliseksi hyödyksi.

Nimimerkillä Ristoveturin katto puuttuu edelleen.

28.11.2013 9:14  hallitus laittaa kaikki kunnat pakkoremonttiin ja kuntaliitoksiin,

Kuntien suurin menoerä on terveys- ja sosiaalitoimi. Pikkukunnissa on iät ajat tehty yhteistyötä terveydenhuollon ja sosiaalitoimen kesken. Hallituksen ns. Sote-uudistus on savuverho peittämään sitä tosiasiaa, että suurissa kunnissa - suurissa yksiköissä - sama lähipalvelu ei toimi, eikä edes voi toimia. Kysymys on ihmisistä ja perheistä, ei tunnusluvuista eikä keskiarvoista, joita suuruuden ekonomiasta viehättyneet sosialistit haluavat johtaa. Suurten kuntien ongelmien paikkaamiseksi hallitus laittaa kaikki kunnat pakkoremonttiin ja kuntaliitoksiin, vaikka suuruuden ekonomia ei toimi. Hyvän esimerkin tarjoaa Nurmijärven kunta, jonka alueella terveyskeskus tuottaa palvelut niin hyvin, ettei sinne ole syntynyt kysyntää yksityisille ulkomaisille tai kotimaisille isoille terveydenhuoltopalvelua myyville ketjuille. Edes tämä hyvin asiansa hoitanut kunta ei saa olla rauhassa, vaan sen asiat tulee saada yhtä sekaisin kuin eteläisillä naapurikaupungeillaan. Tasa-arvon vuoksi.

Perusterveydenhuollon osalta valtiovalta ei ole osannut eikä halunnut käydä arvopohjaista keskustelua siitä, keille tarjotaan maksutonta sairaanhoitoa ja mihin rajaan asti. Yksi syy on tietenkin se, että fascistinen ideologia on ennen kaikkea pragmaattinen eikä arvopohjainen. On helpompaa ratkoa teknokraattisia ongelmia kuin käydä sivistynyttä keskustelua. On se, uskokaa pois.


En todellakaan väitä, että yhdenkään nykyisen puolueen äänestäminen tuo muutoksia tai olisi edes luultavaa että voisi tuoda. Nykymeininki muuttuu vain ja ainoastaan valtion konkurssin kautta kuten 90-luvulla. Se on harmi homma, mutta näin tässä valitettavasti tulee käymään.

28.11.2013 12:26  martti järvinen

Kuinka JIK- yhteistyö toimii siinä tapauksessa, että Ilmajoki, Jalasjärvi ja Kurikka eivät ole samaa liitoskuntaa? Hajoaako yhteistyö ja jääkö Kurikan niskoille esimerkiksi kalliisti vuoratut tilat vanhasta Jyllinkosken talosta?
Tarvitseeko hajotettavan kaupungintalon tilalle välttämättä kiirehtiä rakentamaan mitään suurempaa? Jos vaikka perustettaisiin siihen edustava Keskuspuisto. Suunnitteilla oleva Kurikankylän magneetti ei tuo lisää asukkaita. Siis: unohdettakoon se tai jätettäköön "pöydälle" odottamaan parempia aikoja. Olen pannut hyvänä asiana merkille, että kaupunki on tehnyt yhtä ja toista pienempää merkittävää pankkoon osinkotuloilla. Olenkohan pahoin väärässä?

28.11.2013 13:30  Näin on Martti

Siinä olet M väärässä, että Jyllinkosken talo olisi jotenkin kallis vuokrattava. Siinä on vuokra kaupungille 9 euroa per neliö. Uuden talon lähtöhintavuokra on 14 euroa neliöltä. Yksikään kaupungin omistama kiinteistö ei jää neliövuokraltaan alle tuon 9 euron, jos kaikki vyörytykset oikeasti lasketaan. Muuten olet oikeassa.

28.11.2013 15:40  martti järvinen

Ajattelin lähinnä tilannetta mahdollisen kuntaliitoksen jälkeen, jossa liitoksessa ILJ ei olisi mukana. Mielenkiintoista olisi tietää, onko vuokra huoneiden lattiapinta- alasta. Vai maksetaanko vuokraa myös tyhjästä tilasta, joka on kerrosten keskellä, ja joka on neliöiltään lähes huoneiden kokoinen? Itse asiassa kaunis tila. Aikaisemmin tilan hissiseinää peitti valokuva Pitkämön altaasta. (On varmaan Suomen nopein hissi, suorastaa huimaava)

28.11.2013 16:38  Kurikankylän magneetti ei tuo lisää asukkaita

Kuntien rahoituspohja on siis kuralla eikä veron korotukset pelasta, koska ei ole enää mitään verotettavaa. Normaalin omakotitalon asumiskustannukset ovat vuosikymmenessä kaksinkertaistuneet ja ovat tällä hetkellä noin 750 euroa kuukaudessa sisältäen vede, lämmityksen, jätehuollon ja verot eli kaikki pakolliset maksut. Verojen osuus näistä kuluista on osapuilleen 75%. Veron korotukset ohjaavat kulutusta yhdestä paikasta toiseen, mikä on yksi sosialismin keskeisimmistä taloudellisista edellytyksistä. Keskusjohtoinen talousjärjestelmä tähtää nimenomaan siihen, että kansalla ei ole ylijäämiä vaan kaikkea kulutusta voidaan ohjata verotuksella. Tämä ei tietenkään salli säästämistä, mikä kurjistaa kansantaloutta, kuten voimme Suomessa jo nyt huomata.

28.11.2013 20:09  Kuano

Suomalainen sosialismi on tuhonnut elämisen ja toimeentulon edellytykset. Tämä stalinistien pakkosiirtoihin ja lopulliseen kurjistamiseen tähtäävä toiminta on vertaansa vailla. Kommonismin kurjuus on kaikkien tiedossa, silti ihmiset hyväksyvät mukisematta kaiken tämän paskan, jota nakellaan näiden niskaan. Mukava on tulevien sukupolvien yrittää toimeentuloa tälläisen velkataakan alta, jonka nämä inhimillisen elämän viholliset näille järjestävät, sen lisäksi, jotta verotus sinällään tekee elämisen mahdottomaksi.
Yhteiskunta aikoinaan koulutti ihmisiä, jotta yhteiskunta ja sen jäsenet pärjäisivät paremmin. Nykyään porukkaa koulutetaan yhteiskunnan eläteiksi vahtimaan turhanpäiväisiä lakeja ja asetuksia, jotka tekevät tuottavan työn kannattamattomaksi ja pahimmassa tapauksessa mahdottomaksi.
Kuinkahan pitkään mahtaa näin toimimaton yhteiskuntamalli pysyä pystyssä ilman kunnollista remonttia, joka takaa kansalaisille mahdollisuuden hankkia toimeentulonsa ja huolehtia yhteiskunnan toimivuudesta.

28.11.2013 21:55  Jyllinkosken talosta

Floor area 1,181 sq m +
basement 416 sq m

1000m2 vuokrattu kaupungille.

Mk

29.11.2013 9:34  Ympäripyöreä selitys Kurikan henkilöstövalinnoista.

Tänään Ilkassa kaupunginjohtajan ja henkilöstöpäällikön selvitys Kurikan henkilöstövalinnoita. Siitä voi sanoa "Hyvää päivää kirvesvartta"

29.11.2013 10:32  jep

Aivan tööt-selitys. Voiko kuivempaa plagitekstiä olla?

29.11.2013 11:11  juu

Heh hee kurikasta tuleekin pörinäkeskus.
Voi vattu:)

29.11.2013 11:14  jep

Se on jo nyt pärinäkeskus ka komia ja taapäin ei vilikuulla.

29.11.2013 11:54  oikean valinnan puolesta

Olispa aikanaan Tyrväisen valinnan kohdalla käytetty näitä Tyrväisen Ilkassa sanomia valinta perusteita niin Kurikalla olis nyt varmasti Kaupunginjohtaja eikä tyrväinen.

29.11.2013 12:25  jep

Silloin kun Tyrtsi valittiin, ei ollut valinnanvaraa. Auki olisi paikka pitänyt panna uudestaan.

29.11.2013 14:46  oikean valinnan puolesta

Aina on valinnanvaraa! Vaihtoehdot oli Tyrväisen valinta tai paikan uudelleen auki pano ja Kurikalle oikeanlainen johtaja. SITÄ SAA MITÄ TILAA. Näin nyt yölintua mukaillen.

29.11.2013 15:47  Kuano

Tyrväisen täytyy olla erinomainen kaupunginjohtaja, koska Kauno Kyvykäskin sai aikoinaan ainoastaan yhden äänen.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini