Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Ihmisvihaaja

Tiistai 19.11.2013 klo 10:40


Tunne itsesi ihminen

 

Paranna, saarnaa, syytä itseäsi. Tee niin, kun et muutakaan voi.

Rakasta itseäsi, vihaa sieluasi, syvenny kohtaloosi.

Ole itsekäs ihminen.

Parannussaarnasi on itsesyytöksesi.

Liho, laihdu, inhoa. Ole itsepäinen, siihen ei voi kuolla, vai voiko?

Hallitse ja hillitse, demonisoi Hitlerisi.

Anna kyynelten tulla ja vaistosi toimia, sillä se on suojelusenkelisi.

 

Näin meille aina käy

Teuva liputti Kurikan suuntaan. Äänin 5-4 kunnanhallitus esitti, että kuntarakenneselvitys tehdään vain Kurikan kanssa.

Tuo esitys todisti äärimmäistä kyllästymista Kauhajoen sanelupolitiikkaan. Nähtäväksi jää, millaisen äänestystuloksen Teuvan valtuusto saa aikaan.

Jalasjärvellä näyttää Alkulan aloite Kurikan ja Jalasjärven kahdenvälisestä selvityksestä kohtaavan kovia.

Kunnanjohtaja esityksenä on kiireellisen valtuuston aloite vain merkitä tiedoksi.

Aika erikoista kuntalain tulkintaa. Valtuuston tahto vesitetään kirkkaasti, jos esitys on hallituksessa mennyt läpi.

Kukahan siellä sanelee?

Kurikassa priorisoitiin paloasema erillisessä kokouksessa kaiken muun rakentamisen edelle.

Ei siinä mitään, minä hävisin ja valtuuston enemmistö voitti, demokraattisesti.

Mutta kummajainen on siinä, että nyt Jurvan terveysasema jäi paloaseman jalkoihin, vaikka siellä lienee henkilökunta oirinut home-epäilyn merkeissä?

Kurikan kotoplassin sprinklaus on edelleen tekemättä, vaikka sille on ollut määräraha pitkään ja JIK on toistumasta toistanut suojatoimen tarpeellisuutta.

Kuinkahan ja missä nämä priorisoinnit lopulta määritellään, valtuuston kokouksissako? 

Vai onko se tekniikka, joka  kaiketi lopulta päättää, mitä oikeasti tehdään?  

masa_082.jpgTalvi tulee ja olosuhteet kylmenevät, kaikin tavoin. Talvinen matkailu-kohde Niinistössä on Lions Paitapiiskan ja muutamien muiden tahojen tahdonnäyte. Se sijaitsee Niinistössä, maantieteellisesti keskellä nykyistä  Kurikkaa.


Kommentit

19.11.2013 12:01  Kurikan priorisointiperuste

Ainoaksi priorisointiperusteeksi ja päätösehdotusten pohjaksi näyttää riittävän, kunhan esitykset ovat vain mahdollisimman poikkiteloin blogistin näkemysten ja perustelujen kanssa.

19.11.2013 12:07  blogisti

Tuskin kukaan nyt erityisemmin piittaa niin vähäisessä päättäjäroolissa olijan, kuin blogistin mielipietistä.
Sananvapaus kuitenkin on niin, ettei tarvitse vaieta inkvisiittioiden edessä.

19.11.2013 15:25  son nykyaikaa

Priorisoorahan kaikki tehtäväksi heti ja samantien

19.11.2013 16:55  Kurikalle ei tahdo löytyä mieluisaa kaveria

Vähän huonolta näyttää Kurikan suhteen kaverien löytäminen. Teuvalla on ollut yksi yritys, mutta keskusta kaatoi sen valtuustossa ja niin käynee nytkin.Kauhajoki ottaisi Kurikan avosylin vastaan, jos Kurikassa löytyisi siihen kiinnostusta.

19.11.2013 17:01  Paranna, saarnaa, syytä itseäsi.

"Ainahan on maksettava, eikös juu, mitä meidän poliitikot velkaantuu..."

No rehellisesti sanoen, onhan Suomessa vielä hienoja luontoarvoja, kuten vettä ja puuta ja sitä suota...

19.11.2013 19:48  Kysyn vain

Ei tässä paraneminen auta, kun rahat kohta loppuu. Aikamoista touhua on tämä rahanmeno nykyään. Paljonko mahtaa Kurikka investoida nsi vuonna? 10 vai 20 miljoonaa??

19.11.2013 21:01  Kuano

Tuntuu pahasti siltä, jotta nummelan työntekijät tarvitsevat uutta rakennusta enemmän, kuin nämä perusterveet nuoret, joille pitäisi antaa kunnolla flaskaa ja käskeä niistämään nenänsä. Laitostuneet ja mielenhäiriöistä kärsivät vanhukset, kuten muutkin vanhukset ovat hyvää vauhtia joutumassa heitteille, syy on yksinkertaisesti se, jotta laitokset, joista on näille tullut koti, suljetaan.
Nuoret sopeutuvat avohoitoon paremmin, kuin vanhukset, jotka eivät kykene pitämään huolta itsestään. Tilanne vain on, niin käsittämättömän ihmeellinen, jotta näille terveille nuorille haikaillaan hoitopaikkoja, joissa työtekijöitä on tuplasti enemmän, kuin holhokkeja.

19.11.2013 21:53  rahat kohta loppuu

Turha vedota kuntaan ?
se jatkoi vain untaan
kuin kuorsaava peto.

Tuttu ääni kellossa:
eletään kuin pellossa,
kuin ellun kanat.

19.11.2013 22:49  Loppuuhan se

Kyllä tämä on Kurikka, kaikilla on soppaan oma lusikka. Vaikka on pienikin asia, valittajille se on riemurasia. Valittaminen on ihanaa, perkele ku on sula pihamaa.

19.11.2013 23:36  Juhani (Mikko Vaismaa)

Nyt on hyvä tilaisuus vielä markkinoida Kurikkaa asuinpaikkana. Muutama sata veronmaksajaa lisää niin ei tarvitse riidellä Nummelasta. On parempi houkutella tänne asukkaita kuin houkutella heitä välttämään Kurikkaa näillä puheilla.

Puhallettaisiinko kokeeksi hetken aikaa yhteen hiileen? Se voisi vaikka syttyä!

Mikon mielestä Kurikka on tosi miesten kaupunki.

20.11.2013 7:55  Kylmä todellisuus

Kuano. Melkoinen rimanalitus viimeisin tekstisi. Se on kirjoitettu sillä asiantuntemuksella minkä täydellinen tietämättömyys nuorisotyöstä antaa. Nummelassa on enimmillään ollut n. 20 nuorta. Nuorisotyötä tehdään myös Nummelan ulkopuolella ja käydään nuorten kanssa ympäri Suomea hoitamassa heidän asioitaan myös kotikäynneillä, etsitään karanneita ja kadonneita nuoria. Ohjaajat käyvät heidän kanssaan harrastuksissa ja antavat heille sitä tukea ja välittämistä mitä he eivät välttämättä ole kotonaan saaneet saaneet tippaakaan. Lapset saattavat olla pahoinpideltyjä, hyväksi käytettyjä monin eri tavoin jopa vanhempien osalta. Kiusattuja ja monin eri tavoin henkisesti pahoinpideltyjä. Perusterveet lapset hoidetaan kotona. Tätä työtä tehdään Nummelassa kolmessa vuorossa yötä päivää 365 päivää vuodessa. Kaikki pyhätkin. Työ on myös äärimmäisen raskasta henkisesti työntekijöille. Kirjoituksesi halveksuu tuota tärkeää työtä. Saat anteeksi koska et selvästikään tunne asiaa millään tasolla.

20.11.2013 9:26  Kolikon toinen puoli

Niin ja tämä nuorisotyö bisnestä omistajilleen, oli kuinka hyvä tarkoitus takana tahansa. Rahantekoa. Tämä bisnes tai sen tukeminen ei kuulu Kurikan Kaupungin toimialaan, eikä se todellakaan kuulu meille veronmaksajille.

20.11.2013 9:54  Näin

Sitäkin Se on mutta kylmä totuus on, että valtiolla ei ole omia resursseja tähän. Jos 09:26 Uskoo pärjäävänsä näiden lasten kanssa eikä halua hoidosta korvausta niin ei muuta kuin otat näitä nuoria kotiisi. Kurja tosiasia on, että yksityiset lastensuojelupalvelut ovat huomattavasti valvotumpia kuin valtion laitokset. Joissa myös työntekijät työntekijät haluavat palkkansa. No tämä ei ole tärkeintä vaan Se, että nuoret tulevat hoidetuksi ja valtiolla ei näitä tiloja tällä hetkellä ole riittävästi ja Se ei yrittäjän vika ole.

20.11.2013 10:14  Näinkin on

Kyllä sä Matti tiedät ketkä priorisoinnista Kurikassa vastaa. Talousarvioissa on useina vuosina ollut kohteita, jotka valtuuston päätöksellä olisi pitänyt tehdä, mutta mitään ei tapahdu. Jotkut asiat sitten etenee kuin juna niitä ei pysäytä mikään. Tällekin vuodelle on useita kohteita jotka olisi pitänyt toteuttaa. Rahat kyllä käytetään johonkin muuhun. Talousarvioon laitetaan tarkoituksella kohteita, joista voi rahan helposti siirtää. Luottamushenkilöistä löytyy aina ne samat vahvat , jotka ajavat jotain hankkeita läpi väkisin.

20.11.2013 10:33  Yrittäjän vastuu

Eihän Nummelan rakentamista vastusteta, kunhan yrittäjä rakentaa omilla varoillaan, eikä veronmaksajien rahoilla. Kyllä pankista rahaa saa, pitää ottaa itse riski taloudesta.

20.11.2013 10:34  Kuano

Lopultakin joku viitsii selittää, jotta miksi tätä Nummelaa mahdollisesti tarvitaan.
Kysymys kuitenkin on stttä, jotta nämä sijoitetut nuoret ovat perusterveitä. Miläli joku väittää muuta, niin hän kertoo, jotta kenties sairaala on näille parempi paikka.
Kokaan ei kerro mikä vika vaivaa vanhoja tiloja.
Haiskahtaa pahemman kerran, jotta tässä on menossa suuremman puoleinen, 2000-luvulle tyypillinen sosiaalipuolen rahastus, jolla tehdään tili, sillä uusien tilojen myötä toiminnan arvo kasvaa huomattavasti.

20.11.2013 11:07  Näin

Kiitos Kauno kun ymmärsit. Vastaan myös muihin kysymyksiisi. Elikkä Nämä ovat terveydeltään sellaisia nuoria jotka eivät pärjää mitenkään kotona ja toisaalla heitä ei vielä huolita "törnävälle" Sielläkään ei resursseja ole.

Vanhojen tilojen vika johtuu aluehallintaviraston uusista määräyksistä. Isoin vika on Nummelan kerrostalomuoto. Eli pitää olla yhdessä kerroksessa, että toiminnot voidaan järjestää määräyksiä vastaavaksi. Tämän johdosta Nummelasta on jo jouduttu kolmasosa sulkemaan. Niin kuin aiemmin sanoin niin AVI valvoo ja säätelee Nummelan toimintaa huomattavasti kovemmalla kädellä kuin valtion vastaavia.

20.11.2013 11:14  näin

Ja tosiaan tilanne yhteiskunnassamme on niin vakava, että nämä laitokset tuppaavat tulemaan heti täyteen valmistuttuaan.

Ja näitä lapsiahan ei voi vain hävittää jonnekkin tai unohtaa tai palauttaa johonkin.

20.11.2013 11:49  tilanne yhteiskunnassamme on niin vakava

Kenestä kepulaisesta nyt Kevan toimitusjohtaja? Muistamme vielä, miten Ailuksen edeltäjä Markku Kauppinen (kesk) joutui luopumaan vaalirahoitussotkujen jälkeen pallistaan. Olisiko nyt jo viiimein Mauri Pekkarisen vuoro yrittää, eli pääsisikö Mauri vihdoinkin kultapossukerhoon? Hyssälän Lissu kun istuu jo "melkein Kevan" eli tarkemmin sanottuna Kelan pääjohtajana ja Sirkka-Liisa Anttilallakin alkaa ikä tulla vastaan. Mutta onhan keskustalla takataskussaan myös kaksi entistä pääministeriäkin kärkkymässä Kevan pomon paikkaa: Vanhas-Matti ja Mari Kiviniemi. - Kyllä tämä poliittinen spekuleeraus on sitten kivaa!

20.11.2013 12:16  Kuano

Ehdotan, jotta kaupunki rakentaa Nummelan tilat ja lunastus periaatteella vuokraa tilat toimijalle kahdenkymmenen vuoden lunastussopimuksella, joka kattaa Kurikalle aiheutuneet kulut.
Ehtona kuitenkin on, jotta nykyinen toimija ei saa luovuttaa toimintaa kolmannelle osapuolelle, ilman kolmenkymmenen prosentin korkoa kokonaiskustannuksista kahdenkymmenen vuoden ajalta, sekä loppu lunastushinnasta tulee suorittaa ennen liiketoiminnan luovutusta.
Lunastussopimuksen haltija vastaa kaikista korjaus ja muutostöistä.
Tälläistä sopimusta kutsutaan sitouttamiseksi. Mikäli nykyinen toimija hyväksyy kyseiset ehdot, uskaltaa ajatella hänen olevan tarpeeksi sitoutunut ja valmis toimimaan myöskin nuorten parhaaksi ja auttaa näitä pärjäämään elämässä.

20.11.2013 12:18  Voi aikoja voi tapoja !

Masentavaa on lukea näistä kommenteista Nummelaa parjaavia ja jopa vihaavia asioita.
Elämmekö 1500 lukua, olemmeko ollenkaan sivistyneet.

20.11.2013 12:33  Tänään on lapsen oikeuksien päivä ympäri maailmaa, mutta ei ehkä Kurikassa joidenkin mielestä !

Lapsen oikeuksien päivänä on murheellista lukea Nummelaa koskevia kommentteja. Katsokaa vähän peiliin, ettekö mitenkään voi arvostaa toisten tekemää työtä, onko se noin vaikeaa. Kommenteista huokuu periaate; minä hyvä, nuo huonoja. Mielelläni uskoisin, että olen ymmärtänyt kommentit väärin.

20.11.2013 12:51  terve j'ärki kunniaan

´Jos Nummelaa koskevat kuntalaisten käsitykset ovat virheellisiä, ei se kyllä ole kuntalaisen vika. Jokaisen pitää saada kysyä myös, miksi yhteiskunnan pitäisi verovaroilla yksittäisessä kunnassa, kuten Kurikassa, rahoittaa yksityistä businesta? Kyllä tämä sama laitos on rakentanut itse muuallekin. Miksei siis Kurikkaan? Mutta kun se on riski, joka halutaan siirtää yrittäjältä kunnalle.
Ei pitäisi sekoittaa asioita eikä ajatuksia. Täällä syytellään tavallisia veronmaksajia, jotka ovat ihmeissään, kun heidän rahojaan käytetään mitä kummallisimpiin kohteisiin, mitkä eivät kertakaikkiaan ole kunnan toimialaa.

20.11.2013 13:11  ????

Fortaco ei ole bisnestä ?

20.11.2013 15:07  jess

Fortaco näyttää olevan kovasti huonoa businesta. Ruukki sentään rakensi itse toimitilaansa 10 000 m2 teollisuushallia.

20.11.2013 19:28  Noin

Näin ja näin. Nummelan henkilökunta selittelee parhain päin. Luonnollista toki. Se että Avi tekee työtään ei ole Kurikan veronmaksajien ongelma, todellakaan. Tehkää itse tilanne tai sulkekaa.
Selitäpä se miksi ei. Se että yritys ei halua sitoa rahojaan kiinteistöön on huono selitys. Älä vain sitä. Anna paree ja ole rehellinen.

20.11.2013 20:00  Juhani

11:07 Onko sitä ajateltu että tuo kolmasosa rakennettaisiin vanhan rakennuksen yhteyteen? vai estääkö kaava sen?

21.11.2013 0:29  Mää

Koko rakennus tulisi saada yhteen tasoon, mutta myös minun mielestäni olisi järkevää laajentaa nykyistä kaupungin omistamaa rakennusta yhden osaston verran. Onhan siinä isoo tonttikin. Ei varmaan kauheita maksaisi uuteen verrattuna?

21.11.2013 1:22  Näinkö siinä taas käytiin

Pidän aika varmana, että Nummela siirtyy nyt Seinäjoelle. Eipä ison firman tartte sitä kauaa miettiä kun Seinäjoella otetaan avosylin vastaan ja Kurikka laittoi pöydälle. On Seinäjoki kuulemma jo tarjonnut tontinkin. Sääli. Työpaikat, suuri ostovoima ja verotulot etc menee. Niin ja tietysti nuoret. Niitä on ollut helpompi Kurikassa kasvattaa, kuin Seinäjoen vilinässä.

21.11.2013 5:38  kuinka on tämä asia?

tekeekö Seinäjoki tilat vai toimiiko muuten vain pankkina?

21.11.2013 6:40  Kaikki Seinäjoelle

Taitaa olla neuvottelut vielä päällä Seinäjoella. Mikseivät tekisi jos saa Kurikasta taas vietyä työpaikkoja n. 40 kpl ja saa vielä varmasti rahat korkoineen takaisin. Kyllä tässä olisi Kurikan aika pitää kovasti kiinni Yhdestä Kurikan isoimmasta työllistäjästä.

21.11.2013 7:24  Nummela asialliseen valmisteluun, niin uskonkin.

Näkemiin Nummela. Kurikkako yrittäjäystävällinen kaupunki ? Tottapuhuen, nyt on kyllä iso vastuu kuntapäättäjillä saada sellainen sopimus Nummelan kanssa joka tyydyttää yrittäjää ja kunatapäättäjiä. Tavoitteena tulee olla Nummelan pysyminen Kurikassa. Asiaa ei yhtään auta täällä kommenteissa olevat vihapuheet. Annetaan virkamiesten rauhassa valmistella ja päättäjien päättää, Kurikalla ei ole varaa menettää yhtäkään yrittäjää eikä työpaikkaa. Kommentoijat voisivat vähän hillitä tunteitaan.

21.11.2013 8:19  se selvä

Seinäjokihan ei rakenna eikä rahoita yrittäjille yhtikäs mitään,.

21.11.2013 8:20  Asiaa on puitu

Minusta täällä ei ole vihapuhetta eikä yhtään varsinaisesti epäasiallista kommenttia.

21.11.2013 12:14  Kuano

Matille tuli katkera viesti Jurvan sanomien välityksellä, tuntuu siltä, jotta tämäkin tarmo olisi ollut syytä käyttää johonkin, joka aivan oikeasti tuottaa.
Taitaa Sellan pienet tulonlisäykset johtuvat siitä, jotta kaupunki vuokraa tiloja enenevässä määrin, sekä siitä, jotta Kurikka on tukenut tätä häpeäpilkkua miljoonilla. Sitä tehtävää ei tänä rahan musta-aukko ei ole koskaan täyttänyt pienimmässäkään mittakaavassa, johon se on alunperin perustettu. Jurvasta on nikkarikeskuksen olemassa olon aikana hävinnyt lähes tyystin puusepänteollisuus, sekä alan koulutus on loppumassa. Oikeastaan se porukka, joka nikkarikeskuksen asioista on ollut päättämässä, voi ainoastaan rehvastella sillä, jotta kaikesta sitä palkkioita maksetaan. Todettu monasti, jotta hullu ei ole se, joka pyytää, vaan se joka maksaa, kuka ja ketkä mahtavatkaan hulluja olla tässä kuviossa.
Ei tule mieleen muuta, kuin Talvivaara, joka rikkoi Sellan ennätyksen, siellä tehtiin tappiota enemmän, kuin liikevaihto. Sellassa on yleensä tyydytty tasapeliin, eli on syöpötelty tuplat, mitä on liikevaihto.

21.11.2013 13:32  Taitaa olla

Eikö tosiaan ole, lue uudelleen, kommentoija 8;20.

22.11.2013 6:36  Ihmisvihaaja

Miksi me sitten eläisimme,
ellei sen tarkoitus ole tehdä
siitä helpompaa toinen toisillemme?

22.11.2013 8:13  Kysyn

Nummelako Seinäjoelle ? Mistä näillä kirjoittelijoilla on tietolähteet?

22.11.2013 8:22  Olenko väärässä?

Edellisen kysymyksen vastauksen haluaisin minäkin tietää. Mitä lupauksia voi köyhä Seinäjoki tehdä tai on tehnyt?
Taitaa olla niin, että pokeripelissä Nummelalla on tyhjä käsi ja bluffaus on menossa.

22.11.2013 9:59  Rauha maassa ja ihmisillä hyvä tahto !

Kyllä Nummelalla ottajia on. Reilua suhtautumista odottaisi yrittäjäkaupungilta, eli reilua toimintaa molemmilta osapuolilta niin kaupungilta kuin Nummelalta.

22.11.2013 10:54  Kurikan Isäntä

En usko, että Seinäjoki Nummelalle taloa rakentaa Tosin siitä huolimatta olisi Se Kurikalle iso isku jos Seinäjoella Mahdollistavat Nummelan rakennuksen rahoituksen järjestämällä tai jotain. Kurikan on tehtävä kaikki mahdollinen, että pärjäämme tässä kilvassa ja osoitamme haluavamme pitää vanhoista ja uusista yrityksistä kiinni ja mahdollistaa liiketoiminnan vaatimat puitteet mahdollisuuksien rajoissa ja siten, että Kurikka hyötyy siitä vähintään sen mitä satsaa korkoineen.

22.11.2013 10:57  Nummela

Seinäjoella on sijoittajia eri tavoin kuin Kurikassa.

22.11.2013 10:58  Nummelasta vielä

Edellinen ei siis ole Nummelan kirjoitus, kunhan käytin nimenä epähuomiossa Nummelaa.

22.11.2013 12:05  heh :-)

Mistähän noita sijoittajia löytyisi? Sijoittajien takaisinmaksu aika on 6-8 vuotta, ei 60-80 vuotta.
Jos Nummelalaiset uskovat asiaansa, hankkivat he itse kohteensa. Eihän se ole kuin vuoden liikevaihto Nummelalle ja hyvä sijoitus heille itselleen?

22.11.2013 12:58  Näin

Ai Nummelan työntekijöiden asia hommata rakennus. Voi jessus mitä puhetta. Eiköhän Se taida olla helpompi ihan vain siirtyä Seinäjoelle. Ainoa joka jää nuolemaan näppejään on Kurikka.

22.11.2013 13:16  heh ;-)

Nummelalaiset on sama kuin omistaja....

22.11.2013 13:16  Kuano

Torillekko nämä pistävät teltan pystyyn, taitaa olla Seinäjoellakin kelvolliset tilat hakusessa. Tilojen hommaaminen riippuu työntekijän asemasta, tuskin tässä kukaan, niin ääliö, jotta siivoojia pistää tiloja hommaamaan.

22.11.2013 13:42  Näin

No ei meidän täällä kannata turhia jauhaa ja toisiamme mollata Kunhan pääsisivät molemmin puolin hyvään sopimukseen Kurikan kaupunki ja Nummela.

22.11.2013 16:52  näinkin

Kuano puhuu oikein. Ei kai kukaan niin tyhmä ole, että Nummelasta puhuessa tarkoittaa tavallista työntekijää.

22.11.2013 18:52  rikas on rakas

Lopputulos on, että Kurikan kaupnki ei rahoita. Miksei kysytä yksityisiä rahoitustahoja. Rikkaita Kurikassa piisaa, etenkin länsi-kurikassa.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini