Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Pienen pienet askeleet isoiksi

Perjantai 15.11.2013 klo 18:18


Keskeistä menestyä

Niin, kyllä kai köyhäkin voi olla kunnollinen kansalainen. 

Jos vain on nöyrä ja uskollinen orja ja jos on vielä työteliäs ja urhea. Muutenhan sitä olisi moraaliton.

Ja jos vielä on tyhmä. Tekee itse omat askareensa, haluaa hoitaa vanhuksensa ja lapsensa.

Se se vasta rauhan ja onnentekijä on.

Saa heikot luopumaan lopuistakin oikeuksistaan.

Isänmaa sellaista rakastaa ja väistelee. 

Meneekö överiksi?

Aivan uusia Strategisia avauksia Kurikassa

 

Kaupunginhallitukselle esitetään, että kaupunki rakentaisi Nuorisokoti Nummelalle  uudet, 1200m2:n tilat 2,5 miljoonalla eurolla.

Kyseessä on uusi strateginen avaus, jos nyt lähdetään pankiksi palveluyritykselle.

Esitys sisältää erittäin suuren riskin.

Kukaan vastuullinen pankinjohtaja ei anntaisi kiinteäkorkoista 3%:n lainaa yli viideksi vuodeksi.

Uskomatonta ja härskiä sanon minä.

Linjaus edellyttää, että kaikille palvelualan ja kohta kaupankin liiketoiminnalle Kurikassa rakennetaan tilat kaupungin riskillä ja toimesta.

Tervetuloa Kurikkaan kaikenlainen yritystoiminta, mutta omin varoin, omin riskein, myös Nummela.

Aivan riippumatta ketä tahoja on omistajina tai taustalla, kunnan toimialaan ei kuulu palveluyrityksen suora tukeminen, kustannusten subventaatio  tai riskinotto.

Nyt keskustellaan myös tonttivaihtoehdoista. Vaihtoehtoina on vanhainkodin takana, ammattikoulun vieressä oleva tontti tai Tuiskulankylän alueella.

Armahda meitä. 0375.jpg

Tähän asti on kunnissa ymmärretty jossain määrin teollisen toiminnan epäsuora tukeminen. Nyt alan vastustaa kohta sitäkin, kun kuntien varoja häikäilemättä käytetään jos jonkin sorttisten pyydysten omanvoiton pyynnin takuumieheksi. Ei niihin kuntalaisten varat riitä ja lopputuloksena on pelkkä kilpailun vääristyminen. Kummaa touhua kuin paikallisten yritysten omarahoitteisista hankkeista vakitetaan. Sitten raahataan kaikenmoisia tukimuotoja lupailemalla yrityksiä Kurikkaan.  Tärkein kriteeri tuntuu olevan, ettei yritys ole kurikkalainen. Tulkoon sitten jokainen toimiin omillaan. Mitä mieltä on tavallinen kurikaklainen siitä, että investoinnit kohdistetaan kaikkeen muuhun kuin palvelutuotannon rakenteisiin? Kurikan kaupungin strategiana on kiinteistöistä luopuminen. Käytännön toimet ovat päinvastaisia. Kuka tätä johtaa, kuka hyväksyy?


Kommentit

15.11.2013 21:06  kaikkea kaikille

Kurikalla tuota rahaa piisaa.

15.11.2013 23:24  tavallinen

Ei osaa sanoa mistä se johtuu, mutta kyllä tässä kurikkalaisessa kuntahallinnossa/politiikassa jotakin ihme vikaa on.

Joillekkin pöyristyksen aiheuttanut Jorma ei tainnut aivan väärässä olla.
Aika pitkään näin rivikuntalaisena alkaa tuntua että hällä väliä.

16.11.2013 2:08  Kurikkaan verot vielä maksava perhe

Nuorisokoti Nummela elättää minun perheeni lisäksi monta tuttava perhettäni Kurikassa. Niin vakituisia kuin sijaisia. Sehän vastaa myös kulutukseltaan 20 lapsista perhettä. Rahamäärät millä ostetaan noille nuorille vaatteita, huonekaluja ja jo pelkät ruokakulut ovat huikeita.

Meitä on siellä monta perhettä töissä joiden puoliso käy Seinäjoella töissä. Jos Seinäjoki saa todella kovasti haluamansa Nuorisokodin itselleen niin eipä ainakaan meidän perheellä valitettavasti ole enään syytä jäädä Kurikkaan. Eikä tämä ole uhkailua. Muutettava se on jos työt siirtyy Seinäjoelle. Mikä on sääli kun olemme täällä Kurikassa viihtyneet.

Laittakaa vuokra sellaiseksi, että ei tule Kurikalle rahoituksesta kuluja. Eiköhän täällä ole hölmömpäänkin rahaa laitettu.

Kiitos.

16.11.2013 8:02  Hullua touhua

Seinäjoki ei tulisi ikinä hyväksymän tällaista koplausta näillä ehdoilla. Tervemenoa Seinäjoelle yrittämään samaa. Nummelan väki voisi pitää huolta hoidettavistaan paremmin etteivät hilluisi kylillä rötöksiä tekemässä. Ehkä tämä menisi läpi jos näin olisi ollut, mutta eipä ole.

16.11.2013 8:21  Arvostusta edes hiukan Nummelalle, ilkivallantekijöitä taitaa löytyä kullanmuruistakin.

Nyt ei kannata syyllistää Nummelaa. Nummela tekee arvokasta yhteiskunnallista työtä ja siitä saamme olla tyytyväisiä. Nummelan työpaikat ovat arvokkaita Kurikalle ja kurikkalaisille. Kurikka on paasannut rahaa metsiin ja mäkiin, valtion teihin, yksityisten viemäreihin, seiniin ja lasipalatseihin, tarpeettomiin neliöihin, tyhjinä ammottaviin juoksuratoihin, ties mihin. On vain neuvottelukysymys, että Nummelan investointimenoihin saadaan riittävä kate ja tuotto.

16.11.2013 8:51  jätki käteen

Minusta tässä nyt ei pitäisi lähteä syyllistämssn Nummelaa. He tekevät arvokasta työtä. Nyt vain on niin, että yritysten kunnallinen tukeminen on loputon tie. Yksikään muu kunta ei tee tällaisia offensiivejä, mitä Kurikka mokaa koko ajan. Antaa yritysten touhuta ja annetaan kaikille tasapuolisesti yleisluontoisia etuja. Mutta Kunnan tehtävä ei tosiaankaan ole olla pankkina....

16.11.2013 8:54  lisää jätkiä ja järkeä

Kurikka on tosiaan paasannut rahaa metsiin ja Mäkiin. Se ei kuitenkaan saa olla syy jatkuvaan hullutteluun. Jos ei ole ongelma mitä Nummela maksaa, mikseivät neuvottele pankkien kanssa?
Kyllä 2,5 miljoonan liikevaihdolla pitää pystyä tupa tekemään.

16.11.2013 8:58  Pakkohoitoko ainoa keino hulluuteen.

Hulluutta on vaikea parantaa, tuskin JIK siihen pystyy lääkehoidollakaan, koska potilas ei edes huomaa hulluuttaan ja pakkohoitoon tämä yhteiskunta ei halua eikä kykene.

16.11.2013 10:41  Myönteisin mielin

Hei!

En ollut ennen varma kannastani Nummelaa kohtaan. Luettuani perustelut kaupunginhallituksen maanantain kokouksesta totesin että olisi sulaa hulluutta luopua Nummelasta. Varsinkin mielestäni tämä kohta oli merkitsevä

"Yhtiön liikevaihto on tällä hetkellä n. 2,5 milj. euroa ja se käyttää lähes
koko liikevaihtonsa paikallisten tuotteiden ja palvelujen ostamiseen."

Ei helkkarissa! Tuo on aikamoinen ostovoima Kurikan kokoisessa paikassa. Työpaikoista ja kerrannaisvaikutuksista puhumattakaan. Varsinkin kun siitä vielä saa kunnon vuokran niin saa rahat poiskin sieltä.

16.11.2013 12:00  Näin on

Kyllä tuo on tehtävä kunhan saadaan kulut ja tuotto vuokrasta.

16.11.2013 12:10  Näinkin

Uskoisin, että Mattikin tätä ryhtyy tukemaan jos vuokraehdot kattavat kaupungin kulut ja tuottoakin tulee eli Kaupunki menisi miltei samoilla tuotoilla kuin yksityinenkin sektori.

Tietysti kaupunki joutuu huomioimaan jonkin verran yrityksen työntekijöiden verotuloja ja yrityksen Kurikkaan jättämää muuta rahavirtaa.

16.11.2013 13:08  Tasapuolista ?

Kaupungintaloolle nyt kaikki yrittäjät tasapuolisuuden nimisssä lakki kourassa.
Vuorosanat on "jos ette kustanna me lähdetään Seinäjoelle"

16.11.2013 13:21  jess

Näinhä se on, kuin tasapuolinen sanoo. Emme paljon pyydä, mutta joss....Nyt alkoi rahanmeno.

16.11.2013 14:29  Meitähän riittää......

Entäs kuntalaiset, lähdetään mekin pyytämään omiin menoihimme.

16.11.2013 15:56  Tarpeen mukaan

Onpahan Kurikassa laitettu Ruukinkin halleihinkin jonnin verran rahaa. Niin kuin on merkittäviä työllistäjiä syytäkin tukea. Muitakin tiloja on rakennettu ja yrityksiä vähintäänkin epäsuorasti tuettu.

Kyllä siinä saa leffateatterista, ruokakaupoista elektroniikkaliikkeistä remonttifirmoista etc. pian mennäkkin lakki kourassa hakemaan rahaa kaupungintalolta jos nummela lähtee Seinäjoelle.

Nuorisokoti Nummela kun syytää näiden palveluihin pari miljoonaa vuodessa. työntekijöiden verotulot päälle.

Nummela nyt vain sattuu tarvitsemaan (lue pakko saada) uudet toimitilat jostain. Tällainen tilanne ja ison työllistäjän menettämisen vaara ei ole edessä yhdelläkään muulla yrityksellä Kurikassa, että toimitilat on lain mukaan uusittava kokonaan. Yksinkertaisuudessaan se tehdään joko Kurikkaan tai Seinäjoelle. Siinä ei sen kummempia selittelyjä ole.

Kurikkaan tekeminen olisi edullisinta ja vuokra varmasti kohtuullinen Seinäjoen vastaavaan verrattuna. Mutta joo jos näin halutaan niin kyllä Nummela ja muutkin yritykset saa halutessa häädettyä Muualle. Siellä toimitaan missä annetaan yrittämiselle parhaat edellytykset.
Tyylipisteitä ei jaeta.

16.11.2013 17:29  Tasapuolista

Pointti on onko Kurikan Kaupunki pankki ?
Nummela saa tehdä niinkuin muutkin yritykset omalla rahoituksella uuden talon.
Jos Seinäjoki tarjoaa rahoituksen ja uuden rakennuksen kuten edellinen kirjoitti, niin ilman muuta kannattaa tarttua tarjoukseen.

16.11.2013 18:26  Paskapuhe sikseen

Nummela voi mennä Seinäjoelle. Turha laitos Kurikassa. Ja jos joku väittää että pääosa liikevaihdosta menee Kurikan palveluihin ei ymmärrä liiketoiminnasta mitään.

2,5 miljoonan liikevaihdolla tekee talon minne vain, vedätyksen makua.

16.11.2013 18:44  Näin on

Nummela on ns. pakkoraossa tilojen suhteen. Tietysti yritetään saada talo ensin halvalla kaupungilta. Jos uunot valtuutetut menee vipuhun niin hyvähän se on pääomasijoittajille. Jos taas järki voittaa niin tekevät itse vähän kalliimmalla.

16.11.2013 18:45  jo on perskules

Uskomatonta keskustelua. Ettäkö kunta tekee yrityksille tilat, kaikilleko? Kaikkea sitä kuuleekin.

16.11.2013 19:11  joo

No turha sitä on provosoitua. Tuohan on Kurikalle vaikka missä valossa järkevä ratkaisu. Kaikkeen hölömöönkin pannaan rahaa. Tuolla luodaan työpaikkoja tai edes pidetään vanhat. Eiköhän Se paloasema ole tuhat kertaa hullumpi törsöö!

16.11.2013 19:28  Rasismiako ?

Paloasemaa ei voi verrata tähän, paloasema tyhmyyden julistus.

16.11.2013 19:32  Huh HUH

Täällä ei ole muuten kukaan vieläkään selittänyt sitä, että mitä ihmettä. Toistan. Mitä ihmettä se tarkoittaa kun Ilkassa sanotaan, että Kurikan kaupunki ei laita rahaa paloasemaan ja silti valtuuston pitää päättää kolmesta miljoonasta paloasemaan.

Olen vissiin vain helkkarin tyhmä kun en ymmärrä tätä yhtälöä. Ja miksi helkkarissa sitä ei voitu korjata. Ei sen korjaus sitten aivan varmasti kolmea miljoonaa maksa.

16.11.2013 20:09  Et silleen

Ei kukaan muukaan ymmärrä, nimittäin sitä törkeää kusetusta, mita maakunnallinen palolaitos harjoittaa kuntien avulla. Surullista on sinänsä, että Kurikan kaup hallitus, erityisesti puheenjohtajansa johdolla maksatttaa turhat tilat moraalin perään voisi kysellä.

16.11.2013 22:07  Yhteisen edun hakeminen on aika kaukana.

Jotenkin alkaa tuntua siltä, että Kurikkaan pitää tulla joku hengellinen herätys ennenkuin ihmiset alkavat kunnioittaa toisiaan ja nälviminen loppuu.

16.11.2013 22:14  Onko näin

Kurikka ei ole suvaitsevainen kaupunki.

16.11.2013 22:37  Kuano

Kurikassa on nähty sellaistakin, jotta yhteiskunnan tukema hoitolaitos on myyty edelleen ja tuskin ilman huomattavaa voittoa.
Paljonkahan tälläisestä Nummelasta nettoaa, kun kaupunki ensin maksaa viulut ja jokin, ehkä ulkomainen rahoitusyhtiö ostaa yhteiskunnan panostuksen ja puuhamies kuorii voitot päältä.

16.11.2013 22:52  se

Niin siis Nummelan kiinteistöhän jää kaupungin omistukseen vaikka mitä kävis. Nummelahan on vuokralainen.

16.11.2013 22:54  SE

Kolmen miljoonan paloasemaa ei sen sijaan ole vielä ennen Kurikassa nähty.

16.11.2013 23:00  Niin

Älkääs nyt on Nummelassa Jurvastakin työntekijä, Kauhajoelta Seinäjoelta ja Jalasjärveltä myös. Kaiken kaikkiaan isompi tekijä maakunnassa kuin moni tiennytkään. Sijaisineen työllistää suoraan n.40 henkeä. Miltei kaikki korkeasti koulutettua väkeä. Niille ei liikaa töitä ole. Kurikas

17.11.2013 0:12  Kuano

Mikäli kiinteistön kanssa toimitaan yhtä "älykkäästi", mitä Ruukin ja sen "perillisten" kanssa on toimittu, niin pohtimista riittää hamaan tulevaisuuteen ja sadun kerrontaa riittää vielä tulevillekkin sukupolville.

17.11.2013 0:27  Tämä meno vain pahenee

Nokittelu on ottanut vallan ja sen myötä päätöksenteko häiriintyy. Ei tänne kirjoittavilta vahingossa löytyisi ideoita valitusten sijaan.

17.11.2013 7:11  Kummallista ruikutusta Jurvan paloasemasta

Tulee mieleen tämä Jurvan paloasema. Eikös se valtuusto ole hyväksynyt sen käytännössä yksimielisesti.Mikähän se porukka on joka täällä ruikuttaa siitä asiasta päivästä toiseen. Olisivat puhunet aikanaan niille valtuutetuille, jota ovat viimeksi äänestäneet.

17.11.2013 8:13  Paloasema puhuttaa vielä kauan vaika sitä ei rakennetaisikaan. Osoitus kurikkalöaisesta päätöksenteosta.

Paloasema on tyhmyyden huippu, enkä usko, että valtuusto sitä rahoittaa. Täysin turhake paloasema rakennetaan velkarahalla ja sitten vielä sumutetaan kuntalaisia ja päättäjiä, jotta jokin maakuntakassa sen maksaa, On tyhmyys huipussaan, missä on valmistelu, missä on pohdiskelu,, onko missään mitään.

17.11.2013 10:49  Kuano

Paloasema tulee olemaanmuistomerkki suuresta Neuvostoliittolaisesta älystä, joka kukkii paperikukkia rikkaruohojen vallatessa maan.
Kurikan kaupunkiin on palkattu rahalla sellaisia jotka väittävät koulutuksensakin perusteella hallitsevansa ideoinnit. Jokainen voi vain miettiä hiljaa itsekseen, jotta ovatko tittelit sittenkin hippoisia, vai onko oppi mennyt jotenkin hukkaan.
Kuten tämä ruikuttaja edellä toteaa, niin äänestäjien vikahan tämä paloaseman kanssa sekoileminen on. Uskovat raukat vaalien alla kymmenen hyvää ja yhdeksän kaunista.Tuloksena on pirusti tulevaisuudessa lisää veroja ja velanhoitokuluja nuorille, joiden alttius tuottavan työn perään ei muutenkaan päätä huimaa.

17.11.2013 13:55  tyhmää..

Paloaseman tarjouspyynnöt on jö lähetetty, vaikka ei ole mitään tietoa sopimuksesta maakunnallisen palolaitolksen kanssa. Onko näin??

17.11.2013 14:03  Ei kai nyt sentään.

Ei voi olla totta. Paloasemako jo laskennassa, kyllä on draivi päällä, mutkat suoriksi, tehoja löytyy, mutta aivan väärässä paikassa. Nyt paniikkijarrutus ja kurinpalautus päälle.

17.11.2013 17:30  Vasara käteen ja rakentamaan.

Kyllähän se nyt on niin, että ei muuta kuin Pramiat paloasemat ja Nummelalle kiinteistö ja molemmista iso vuokra joka kattaa kulut ja tekee tuottoa.

Nämä ovat molemmat vääriä säästökohteita.

Rakentamalla Kurikka nousuun saadaan! Sitä paitsi siirtäisin katseeni Fortumiin. Kun Fortum saa verkkonsa myityä, niin sen osake pomppaa reilusti ylöspäin. Puhumattakaan, että Fortum saa verkoistansa 5,2 Miljardia!!! On täysin mahdollista ja jopa todennäköistä, että Fortum tulouttaa tästä ylimääräisen osingon omistajilleen. Esim. realistinen 2? osake toisi Kurikan kaupungille rahaa n.12 miljoonaa euroa.

17.11.2013 17:54  pisn entinen keskustalainen jonsei meno muutu

Haaveita ja toiveita, niitä piisaa. Kun sensijaan pitäisi tehdä töitä ja päätökisiä Kurikan puolesta. Missä on vanhanaikainen kurikka-keskeinen ajattelu, jota esim. Kauko Kotoranta edusti.
Nämä nykyiset hallitiuksen keskustan jäsenet ovat suoraa sanotttuna perseestä.

17.11.2013 17:55  helekutti

Aina vaan hoetaan tuota paloaseman vuokraa, jonka me itse maksamme...

17.11.2013 18:23  Tuskin on ja tuskin tuleekaan !

Tietysti Kurikka maksaa paloaseman rakentamisen ja ylläpidon. En ainakaan ole havainnut missään vuokrasopimusta Aluepelastuslaitoksen kanssa.

17.11.2013 19:35  Juhani (Maata näkyvissä)

16.11.2013 22:07 Hengellinen herätys on hyvä idea! Olin viikonlopun nuorten Maata näkyvissä -tapahtumassa. En nähnyt yhtäkään riitaa. Sopisi tännekin.

17.11.2013 19:42  Juhani

...ja kaikilla oli hauskaa ilman viinaa!

17.11.2013 20:50  Juhani

...no... eikö Kuanolla ole mitään lohkaistavaa? ;-)

17.11.2013 21:22  kuano henkinen

Juhani, kun nyt tulitt framille, sano mitä järkeä tässä tilojen tekemisessä kutakuinkin kaikille on?
Samantiean voit kertoa, mitä mieltä paloasemasta?

17.11.2013 21:30  Kuano

Syntymähumala on todella mukava, siitä ei tule krapulaa.
Herätysjuhlissa et todellakaan voi tulla riitoja, sillä kaikki siellä takkuavat samojen pari tuhatta vuotta vanhojen asioiden kanssa, saamatta näistä kuitenkaan mitään lopullista tolkkua.

17.11.2013 22:08  Näin se vain on

Tuo ei ole muuten mitään haihattelua. Jokainen joka ymmärtää sijoittamisesta mitään tietää, että kun Fortum on saanut rahat verkoistaan niin sen on yksinkertaisesti tuloutettava osa omistajille osinkoina. Eli kyllä sieltä fyrkkaa tulee ennemmin tai myöhemmin.

17.11.2013 22:46  Kuano

Venäjälle mahtuu miljardi poikineen, nykyiset investoinnit vasta puolivälissä ja mitä onkaan tulossa.
Taitaapi pyyt pysyä oksalla.

17.11.2013 23:08  Juhani (Kohti unelmaa)

Tiedän mitä mieltä paloasemasta olen, mutta en viitsi hämmentää soppaa johon minulla ei ole valtaa vaikuttaa. Olen tästäkin eri mieltä kuin kukaan muut ;-) Tai no yksi alan ammattilainen on samaa mieltä.

Mutta "minulla on unelma..."

Linkin amispopvideo on kuvattu maisemissa joissa asuin kaksi vuotta. Siellä moni asia on muuttunut, mutta ei vain pelkästään hyvää kohti. Arvaako joku mikä paikkakunta.

17.11.2013 23:34  Veikkaus.fi

Olisko Juhani video kuvattu Rovaniemellä?

18.11.2013 0:36  Juhani

Ei ollut Rovaniemi. Noista rappusista ehkä tunnistaa helpoiten matkailijakin.

18.11.2013 0:46  Kurikan Isäntä

Kuano. Tykkään joskus negatiivisesta asenteestasi, mutta eikö sitä ole jo riittävästi täällä jaettu. Toivotaan nyt, että Fortumin investoinnit Venäjällä tuottavat Fortumille hurjat määrät rahaa ja osinkoja Kurikalle. Toivotaan mielummin sitä, kuin manataan kaikki epäonnistumaan. Koskee myös monia muita kirjoittelijoita täällä.

Vaikka on hölmöä liikoja toivoa niin siltikin Isä vainaa tapasi aina sanoa, että jos aina vain pirua manaa ja pahinta odottaa niin se tulee varmasti. Pidetään siis mieluummin peukut pystyssä Kurikan tulevaisuudelle.

Itse näen tulevaisuuden valoisana. Keskustakin sai valtavan kaupunkimaisen tuntuman joka suorastaan räväytti kun ajoi katua uuden kerrostalon vierestä. Tuli heti oikean kaupungin tuntua.

18.11.2013 0:50  Kurikan Isäntä

Ja rahallahan ei ole muuten merkitystä, mutta hyvinvoinnilla jota sillä Kurikkaan saa on merkitystä vauvasta vaariin ja köyhästä kuninkaaseen.

18.11.2013 1:23  Kuano

Pessimisti ei pety.

18.11.2013 8:05  Guano

Minusta optimisti ei koskaan pety.

18.11.2013 8:17  Kurikan Isäntä

Kaikella kunnioituksella Kuano Pessimisti ei koskaan pety, mutta ei myöskään koskaan voita, koska hänestä asiat voisivat aina olla paremminkin. Itse kannatan realistista optimismia. Vaikka paska haisee, niin Se antaa kasvuvoimaa.

18.11.2013 8:55  Ohitse kaukaa ja lujaa......

Jos paloasema rakennetaan Jurvaan niin ei kyllä viitsi sinnepäinkään kulkea, ohi täytyy ajaa, ettei katse löydä mieletöntä kohdetta, verenpaine vain nousisi ihmetyksestä ja hulluudesta.

18.11.2013 8:56  Kuano

Pessimisti voittaa aina, mikäli jotain hyvää on tulossa. Taivaanrannanmaalarit niitä on, jotka pettyvät, tekevät haaveineen vahinkoa todellisille mahdollisuuksille. Taivaanrannanmaalareista eniten yhteiskunnalle vahinkoa tuottavat märkäkorvaiset poliitikot, jotka lähtevät rakentamaan poliittista uraansa sepittelemällä äänestäjille ruusuista tulevaisuutta. Näitä, ehkä tyhmyyttäänkin häärääviä politiikan superlapsia löytyy joka puolueesta ja tulokset näkyvät kansantaloudessa ilman, jotta kenenkään pessimismillä on asian kanssa mitään tekemistä. Asian vakavuus ilmenee siitä, kun puoluejohdot pullistelevat näitä kansakunnan kuppaajia, jotka edistävät omaa uraansa uhraamalla koko kansan tulevaisuuden.
Ennen realismia politiikkaan haettiin virkamieshallituksilla, nykyään tekemällä velkaa.
Pahimmissa ja aivan todellisissa tapauksissa kansan maksettavaksi lankeaa sekin, kun ahneille surkimuksille "ostellaan" virkoja, niin suomesta, euroopasta, kuin YK:in.

18.11.2013 9:05  Kurikan Isäntä

Optimisti voi olla taivaanrannan maalari. Realistinen optimisti ei sitä ole. Ehkä Se on juuri Se kultainen keskitie optimistin ja pessimistin välillä.

18.11.2013 9:15  Notta silleen

Pelastuslaitoksen lakisääteisiin tehtäviin ei kuulu kaluston huolto ja korjaus, joille nyt Jurvaan tehdään neliöitä tuplasti mitä on ollut. Oman huollon kannattavuutta on perusteltu siitä saatavilla säästöillä, joidenka laskemisessa ei ole otettu kiinteistökuluja huomioon. Pian koittaa se aika, kun huollot on edullisempaa tehdä liikkeessä. No, onhan Jurvassa hallin tarvitsijoita.

18.11.2013 9:20  se on selvä

Blogisti viittaa, että Tuiskulasta olisi tonttia katteltu Nummelalle. Tuiskulan koululleko se aijottaisiin rakentaa? Me haluamme pitää toimivan kyläkoulun.
Onko selvä !

18.11.2013 9:51  Ei vaikuta

Kyläkoulu pysyy tuiskulassa. Ei vaikuta asiaan. Vaatii aivan erilaiset tilat.

18.11.2013 11:14  jatkoa 9:15sta

Päättäjien olisi syytä katsella vähän ympärilleen, miten julkisen puolenkin
kalustehuolloille non käynyt. Ne ovat keskittyneet kilpailutuksen jälkeen huoltoihin erikoistuneille (valatakunnallisille ) firmoille. Voi lyödä vaikka mistä veto, etteikö pelastuskaluston huolloille käy samoin. Tämä on luonnollista ja maksajan kannalta tarkoituksenmukaista. Huoltopalveluihin tarvitaan muutakin kuin lämmintä tilaa ja alaspäin roikkuvia tumppuja. Tarvitaan miljoonien erikoislaitteet ja työkalut, ammattitaitoisia erikoisosaajia, sekä muuta asiakasvirtaa tasoittamaan kysyntävaihteluita ja löysiä. Tämä kaikki puuttuu Jurvasta vaikka hölmöt kunnanisät vielä hölmömmän valmistelun tuloksena hallimiljoonat tuhlaisivatkin. Tämän kehitykse kerinnee vielä kaikkien möhläysten äiti, hallituksen puheenjohtaja, Juhani Mäkikin näkemään. Mutta väliäkös tuolla.
Hän varmistaa tällä operaatiolla henkilöstöltä ja sen lähipiiriltä tarvittavat äänet tulevissakin kuntavaaleissa. Että silleen.

18.11.2013 12:10  Notta silleen

Paloaseman rakennuslupa on ymp.lautakunnan tulevan kokouksen listalla. Joskus osataan toimia nopeasti!

18.11.2013 12:14  se on selvä

Tuiskulassa ei ole kovin montaa kaupungin tonttia johon Nummelan voisi tehdä. Kyllä kyläkoulu pysyy kylässä, mutta onko siinä oppilaita? Nummelalle rakennetaan uusi rakennus. Asia on kaupunginhallituksessa tänäiltana.

18.11.2013 12:40  Tilanne korjattavissa

Äkkiä isännät emäntä sylihin jos Tuiskulan oppilasmäärät uhattuna! :D

18.11.2013 12:40  Tilanne korjattavissa

Äkkiä isännät emäntä sylihin jos Tuiskulan oppilasmäärät uhattuna! :D

18.11.2013 21:29  Missä mennään?

Kaikki on sallittua, mikä ei ole kiellettyä. Kaupunginhallitusko pani Nummelan pöydälle?
Kyllä varmaan löytyy nyt ratkaisuja, kunhan teräväpää saa uuden esityksen puikkohin.

18.11.2013 21:52  Priorisointia

Paloasema rakennetaan kiireellä (2työpaikkaa), Nummela pöydälle (40 työpaikkaa).

18.11.2013 22:10  Meitä ammutaan

Mistä alkaen Nummelassa on 40 työpaikkaa? Ja entäs sitten???
Valheilla jatketaan vain. Valheilla ja petoksilla.
Kuka, ken , mikä?

18.11.2013 22:51  Juhani (Nuorisokoti Nummela)

Ottamatta mitään kantaa itse asioihin, vuonna 2011 suomenyritykset.fi -nettisivusto kertoo että Nummelassa on 30 henkilöä töissä. Saattaa siis hyvinkin olla että Nummela työllistää välittömästi ja välillisesti ainakin hyvin lähelle tuon 40 henkilöä. Tuo 40 ei siis välttämättä ole mikään valhe.

Tuon aiemmin lähettämäni videon paikkakunta oli muuten Jyväskylä.

18.11.2013 23:31  Hyvää päivää

Nummela työllisti n. 40 henkilöä sijaisineen, mutta toimintaa on jouduttu huomattavasti supistamaan tilojen puutteellisuuden takia jotka johtuvat uusista määräyksistä. Tämä taas vähentää suoraan työpaikkoja.

No saadaanpa hallitilaa paloasemalle Jurvaan.

19.11.2013 7:41  Voi asenteita, voi, voi !!!!!

Paloasematietoja saa ja voi vääristellä, Nummelan kohdalla etsimällä etsitään mahdollisia virheitä tai muita syitä, jotta hanke saataisiin torpatuksi. Paloasema onkin erikoissuojelussa kytkösten takia ja ansiosta. Onnea vain tyhjänä kumottavalle uudelle paloasemalle, pian pääsette tavoiteeseenne, jotta Numelankin olisi tyhjä.

19.11.2013 8:53  näin on

Paloaseman rakentaminen on virhe, se on selvä asia. Se kuitenkin kuuluu toimialaan. Sensijaan yksityisten yritysten suora tukeminen ei ole kunnan toimivaltaan kuuluva asia.

19.11.2013 8:53  näin on

Paloaseman rakentaminen on virhe, se on selvä asia. Se kuitenkin kuuluu toimialaan. Sensijaan yksityisten yritysten suora tukeminen ei ole kunnan toimivaltaan kuuluva asia.

19.11.2013 9:01  Outo perustelu ! Hävettää valtuutettujen puolesta.

Voiko ja pitääkö toimialaan kuuluvissa asioissa sallia ja hyväksyä VIRHE/VIRHEET. Toimialako antaa oikeuden tehdä virheitä.

16.5.2018 16:11  Outo kaupunki

Nummela on nyt tyhjä ja kaikki työpaikat menivät Lapualle. Nummelan nykyinen omistaja Mehiläinen olisi mukava yritys muidenkin yksikköjen kanssa Kurikassa. Kurikan maine on kyllä mennyttä ja kurikkalaiset ovat ilmeisen tyytyväisiä, kun ei ole mitään yrityksiä häiritsemässä ja tuomassa miljooniaan Kurikkaan.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini