Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Kaikki on sallittua

Tiistai 12.11.2013 klo 16:54


Kiellettyä

On ehdotettu, että keskustelu on kielletty. Sitä ei ole vastustettu.

Asia on siis hyväksytty.

Mutta ennenkuin pyydät oikeutta, varmista , ettei sitä jo ole.

Sellalainen kokouskäytäntö onkin vain optista harhaa.

Ihmisellä on taipumus ja ennen muuta halu vaikuttaa asioihin niin, että ne tapahtuisivat omia lakejaan noudattaen.

Oikeuden pyytäjän ja oikeuden jakajan kannat ovat hyvin kaukana toisistaan.

Olennaisin särmä on siinä, että oikeutta jakava edustaa tyranniaa.

Hyvin sallittua

No hyvin sallittua ainakin on edistää kurikkalaista teknistä teollisuutta.

Vahvasti se tuli mieleen, kun Pitkä-Jussissa sai ottaa vastaan onnitteluja Kurikan vuoden yrittäjyydestä.

Uskoisin, että ylivoimaisesti enin osa onnitteluista oli vilpittömin mielin lausuttu. 

Finnkumu edustaa parhaimmillaan alueellista ja kurikkalaista työtä, pärjäämistä ja hyvinvointia. Olemme mielestämme myös kohentamassa vahvasti Kurikan sähkökaupungin haettua ”imagoa”.

Ilolla panin merkille, että myös avauspuheenvuorossaan yrittäjien puheenjohtaja Isohella korosti teollisten yritysten merkitystä siinä, että ne välillisesti työllistävät nelinkertaisesti sen mitä suoraan tuotannon kautta. Hyvin puhuttu, ajattelin mielessäni.

Yksi asia mitä itse pidän korostetun tärkeänä on se, että tuotantomme lähestulkoon kokonaan korvaa tuontia, joten siltä osin toivomme toimineemme mahdollisimman isänmaallisella tavalla. finnkumu_oy_019.jpg

Siinä se on,  muuntamo mallia "Alvar-aalto". Seinäjoelle menee, mutta muutkin ovat tilanneet tätä tyyppiä "kaareva-katto" Suomalaiset sähköyhtiöt ymmärtävät hyvän perään. Heille verkostojen rakentamisen laatu ja elinkaari ovat tärkeitä. Turvallisuus ja verkkojen varmuus paranee kaapeloinnin ja kehittyvien järjestelmien kautta. Kaukokäyttö on enemmän peruslähtökohta kuin mikään hienous. Vanhoja käsikäyttöisiä erottimia uusitaan moottori- ja kaukokäyttöiseksi. Alalla on sekä potentiaalia, että kasvua ja kehitystä. Näillä ajatuksilla yritän viestiä, että kurikkalaiset ovat eteviä ja osaavia. Ei muuta kuin yrittämään.  Pitää tehdä vain pienii uskallusta vaativa askel: Tuumasta toimeen.


Kommentit

12.11.2013 18:08  lisää vain

tätä jatkukoon. Toivottvasti Kurikassa riittää yrittäjiä.

12.11.2013 19:44  Onnea Finnkumu

Hieno on muuntamo! Vielä hienompaa on verot mitä se maksaa tuloksestaan.

12.11.2013 21:46  muuta sano

On tuo yrittäminen helevetin heleppua, kun pari vuotta toimii, niin heti on voittoa 4-5 milioonaa vanhaa rahaa.

12.11.2013 22:20  Juhani (Pöytäkirjat kts. valtuusto 7.11.)

Kaikkihan tämän varmaan jo tietävät, mutta Jalasjärven viime valtuustossa on tehty valtuustoaloite:

"Kuntarakenneselvitys Kurikan kanssa kiirehdityllä aikataululla"

Seuraavassa pykälässä valtuusto kutsui itsensä kokoon käsittelemään kyseistä aloitetta.

12.11.2013 23:06  Kurikan lisäksi

Kyllä Matti ja muut Kumulaaset saavat olla ylpeitä itsestään!

12.11.2013 23:10  Positiivisuus ennen negatiivisuutta

Voitaisiin ottaa oppia pienestä Kaskisten kaupungista. Paljon on sinne tullu lunta tupaan, mutta ei siellä valiteta vaan puhelletaan yhteen hiileen. Yhtenä esimerkkinä vaikkapa varmaan eniten ravintolapäivän kohteita suhteutettuna asukaslukuun.

Onnittelut Vuoden yritykselle ja sen vetäjille ja henkilökunnalle, näytätte hyvää esimerkkiä.

12.11.2013 23:11  https://www.facebook.com/pages/Ravintolap%C3%A4iv%C3%A4-Kaskinen/386701138064879

Tässä vielä linkki Kaskisten ravintolapivän sivuille

https://www.facebook.com/pages/Ravintolap%C3%A4iv%C3%A4-Kaskinen/386701138064879

13.11.2013 7:16  kuinka on?

Nyt kaikki töihin Kurikan hyväksi, jossa sentään lienee maanmaakunnan alhaisin veroprosentti. Onks muuten tietoo, mitä muuta investoidaan kuin elintärkeä paloasema?

13.11.2013 9:11  Perussuomalaisten Alkula valtuustoaloitteen takana

Jalasjärven valtuustoaloitteen, jonka mukaan pitäisi tehdä nopeasti kuntarakenneselvitys Kurikan kanssa, on tehnhyt perussuomalaisten valtuutettu Alkula. Muuten näyttää Jalasjärven valtuustossa olevan varsin nihkeä linja Kurikan suhteen.

13.11.2013 9:15  Oikeuden pyytäjän ja oikeuden jakajan kannat ovat hyvin kaukana toisistaan.

Tulin, näin, voitin, koitin, tuhosin ja menin. (tuntematon toimitusjohtaja eli ns. kiertopalkinto)

13.11.2013 11:14  kaikki mukaan

Luulen, että Jalsjärvi empii ja miettii mikä on edullista heille, niinkuin tietystipitääkin. Kyllä sieltä järki löytyy.

13.11.2013 12:30  Kuano

Varokaa, sillä Auerin häkellyttävästä oikeusfarssista on selvinnyt. jotta mikäli vaimo on käyttänyt miehensä paitaa ja kenkiä, niin ilmiselväähän se on tyhmemmällekkin, jotta silloinhan vaimo murhaa miehensä.
Mikäli pieni lapsi vielä vuosien kuluttua muistaa äitinsä kantaneen pussia, jossa on C-kasetteja, asiahan on täysin selvä.
Mikäli vaimo haluaa murhata miehensä, niin hänen kannattaa, kiinnijäämisen välttämiseksi, ensitöikseen hävittää kaikki pussit, joissa on C-kasetteja ja vähintään tulisi olla näyttämättä pussia pienille lapsilleen, varsinkaan keskimmäiselle.
Aviomiehen kannattaa pitää, murhatuksi tulemisen välttämiseksi, ehdottomasti pitää huolta, jottei vaimo vahingossakaan käytä hänen paitaansa, eikä missään nimessä astele hänen kengillään.
Näiden kertakaikkiaan raskaiden ja täysin selvien toristeiden pimittäminen on tullut Auerin tapauksessakin yhteiskunnalle todella kalliiksi. Edottomasti tulee asettaa syytteeseen hänet, joka on tieten tahtoen salannut näin ratkaisevat todisteet ja pidettävä vangittuna ensi vuosikymmenellä tapahtuvaan oikeudenkäyntiin saakka, sillä muutenhan tässä tapauksessa jää oikeus täydellisesti toteutumatta.

13.11.2013 16:44  martti järvinen

Aallosta puheen ollen. Hän oli vähän nuorempi kuin Kauhajoen kansanopiston suunnittelija Toivo Salervo. Jossain vaiheessa Aalto oli Salervon oppilaana. Saloervo suositteli aallolle toimittajan ammattia.
Itse asiassa Salervo peittoaa Aallon täydellisesti. Varsinkin rakennusten sisätilojen suunnittelijana.
A. onkin muuntajien suunnittelijana parhaimmillaan.

13.11.2013 20:54  kymysyksiä

Olipa kauhia rähinä ja riita syntynyt Kärrykartanaon hallituksen pj:n erottamisesta. Siinäkö kokoomus erotti Mäkysen vai kuka sen teki.?

14.11.2013 7:25  Tuskin prosessi tähän loppuu, eikä tarvitse loppuakaan, kuka väisti vastuunsa ?

Tuntuu oudolta uutisointi kh:n kokouksesta. Kerrotaanko uutisessa hallituksen kokouksen keskusteluja, jotka eivät ole julkisia. Kyllähän osakeyhtiön koko hallitus vastaa yhtiön toiminnasta, menikö muu hallitus pensaaseen piiloon ja syntipukiksi nostettiin hallituksen phja? Herättää kyllä kysymyksiä. Aivan oma kysymyksensä on yhtiön toiminta ja mahdolliset epäselvyydet, tuntuu kuin olisi toimittu paniikissa ja huhtomalla. Mikä yhtiössä mättää, jos mättää, täysin arvailujen varassa. Nyt on sitten uusi tj. ja phja. :aika hurjalta tuntuu.

14.11.2013 10:24  hei haloo

Varsin lahjakkaasti haukkuu valtuutettu Varpula Kurikan ja sen toimenpiteet ja kulttuurin kaikilta osin Seinäjoen Sanomissa. Miksi hän ollenkaan Kurtikassa asuaa, kun ei näe mitään hyvää Kurikassa? Millainen valtuutettu soimaa ja vähättelee omaa kuntaansa? Missä ovat ns. positiivisen imagon rakentajat? Tämä Varpula on irvikuva.

14.11.2013 12:18  Kuano

Kevan toimitusjohtaja on jälleen oivallinen esimerkki laillisesta korruptiosta. Sanomalla, "ettei tiennyt", toimitusjohtaja joko valehtelee, tai kertoo sen jottei ole kykenevä hoitamaan tehtäväänsä.
Nämä laillistetun poliittisen korruption turhakkeet, ovat siitä vekkuleita tapauksia, jotta he heittäytyvät ahneutensa keskellä tyhmäksi ja tietävät selviävänsä kuiville leimaamalla muut kyvyttömäksi arvostelemaan tilannetta.
Juuri tämä seikka tekee poliittisista ym. nimityksistä mädännäisyyden törkeimpiä ilmentymiä.

14.11.2013 14:11  Pöyristyttävää

10.24 puhuu asiaa. Ihmettelin samaa.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini