Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Sinne minäkin kuulun

Perjantai 1.11.2013 klo 18:30


Ole sinä minäkin

Surullinen on sekä iloa tuntematon, että iloa tuottamaton.

Sentähden ja siksi ja kun ilo ja ilottomuus ovat hyvinhyvin tarttuvia , ei tuollainen kaksinainen tulkinta ole kovin väkevän laatuista tai edes uskottavaa.

Sillä voimme iloita nauramatta, mutta myös nauraa iloitsematta.

Älä siis teeskentele. Lakkaa sanomasta yhä uudelleen, muistuttamisen tai opettamisen tarkoituksessa.

Ole aina sinä minä ja minä sinä. Mutta vain jos tahdomme.

 

Kuntaliitoksesta, kerran vielä

Huhu kertoo, että ministeriössä on Seinäjoen johto käynyt ja vaatinut, että Jalasjärvi on liitettävä Seinäjokeen pakolla.

Vaikea uskoa, sillä jos Jalasjärvi on pakkoliitoksen kohteena, vähin mitä voi odottaa on, että se itse edes saisi lausua, minkä liitoksen haluaa.

Se olisi edes hiukan inhimillistä.

Jalasjärveä on nyt pompoteltu kuin potkupalloa. Syyllistetty on niin kunta kuin ihmiset. Nyt olisi aika kunnian palautuksen.

Avoimesti ihmettelen, miksei kannattaisi kokeilla kuntaliitosta Jalasjärvi-Kurikka, jos valtuustot olisivat sitä mieltä.

Tuskin kukaan epäilee, etteikö tuo liitos olisi varmempi ja parempi lähipalveluiden, Sote-, ikääntyvien ja muiden palvelujen osalta, Seinäjokiliitoksen vaihtoehtoon verrattuna.

Jos ei onnistu, mennään sitten yhdessä Seinäjoen syliin. Sehän olisi Seonäjoenkin etu.

Kurikan agenda taas on saada kokeilla 20-tuhannen asukkaan kuntana , pystyisikö itse edullisemmin järjestämään nämä lähipalvelut.

Onnistuminen olisi kiistatta sekä Kurikan, että Jalasjärven etu.  Monen mielestä samalla varmistuisi Seinäjoki suunta, joskus myöhemmin. 

Ymmärtämisen iankaikkinen vaikeus

02013.jpgLehtitietojen mukaan Seinäjoen elin-keinojohtaja Luukko ei ole irti-sanoutunut tehtävästään, vaikka toimii Jalasjärven kuntajohtajana. Epäilys siitä, että hän toimii Troijan hevosena , on vahvistumassa. Mikäli näin on, ei jatkoura näytä lupaavalta. Jos hän taas ei usko Jalasjärven selviävän missään olosuhteissa, miksi hän vaarantaa sekä uransa, että Jalasjärven mahdollisuudet? On todella epäreilua leikitellä näin isoilla, tuhansia kuntalaisia koskevilla asioilla. Jos pelin politiikan taustalla on Seinäjoen johto, on tapahtumassa vuosisadan puhallus. Kaikki on mahdollista, mutta vaikea ymmärtää. Sitä se on ymmärtämisen iankaikkinen vaikeus.


Kommentit

1.11.2013 20:14  vielä itsenäinen JALASJÄRVINEN

joo epäilys herää ,kamalaa mut ei ovet ole vielä sulkeutuneet onneksi mihin suuntaan ,eikä sulkeudu............... HETKEEN mihinkään päin!

1.11.2013 20:23  Ei Juha Luukko tyhmä ole.

On turha kuvitella, että Juha Luukko olisi lähtenyt Jalasjärven kunnanjohtajaksi sillä ajatuksella, että hän olisi tulevan Kurikan virkamies ja Tyrväisen alainen.

1.11.2013 20:25  tieto tämäkin

Eikös tämä Antikainen jo sanonut, että J-K liitoksesta syntyy synenergiaetuja heti, mutta SJK-liiitoksesta vasta vuosikymmenien päästä?

1.11.2013 20:41  TYRVÄINEN

Eikös tämän vellinhaaskan pesti ole määräaikainen,tienaa 9500 erkkiä tekemättä mitään järkevää.

1.11.2013 21:45  tynmä tai viisas

Mitä sekopäitä tää riehuu? Ei kai kukaa Luukosta mitää orottnukkaa?

1.11.2013 22:21  Juhani (Humalassa)

Hauskaa lukea humalassa kirjoitettuja tekstejä ;-) Sopii hienosti illan kevennykseksi.

1.11.2013 23:02  Ei pikku virheet haittaa

"Cmabrigden yilopitson tuktimusken muakaan ei ole väilä msisä
jäjretsyksessä sanan kijraimet ovat, aiona täkreä aisa on, että
esnimmäinen ja viimienen kijrain ovat oikelila piakiolla. Loput voiavt
olla missä jäjretsyskessä tahasna ja imhinen voi sitli lukea tesktin
ongemlitta, koksa aiovt eiävt lue jokaitsa kijraitna eriskeen, vain sanan kokoniasuuetna"

2.11.2013 0:30  Kurikkalaisia

Blogissa tuntuu, että ollaan jalasjärvisiä.
Niin päälllimmäisenä on tuo asia.

2.11.2013 9:12  Kurikan hyvinvointiin

Blogissa otetaan kantaa päivän asioihin mutta vaikea on sieltä löytyy Kurikan kannalta rakentavia asioita. Vaasan yliopiston professori Routamaa on verrannut Kurikkaa lähikuntiin ja esim. Kauhajokeen verrattuna Kurikalla on kirittävää >Työttömyysaste toiseksi suurin EP:llä Kauhajoella yrittäjät työllistää 2000 työntekijää enemmän ja yrittäjien verotulo kaksinkertainen verrattuna Kurikkaan. Tekstissä esitettiin, historiassa poliittisten päättäjien sokaistuminen Fortumin osaketuloihin. Alueen teollistumisen, infran ja yrittäjyyden sekä kaupan palvelujen tasoa parannettava.

2.11.2013 9:21  muuttotappio seis

Hyvä kommentti Kurikan hyvinvointii. Kun täälä kinastellaan hoitavat kunta- ja yritystasolla muut kohta meidän asiat. Hyvä kun saadaan meille keskustaan laadukas kerrostalo "uusillekin" kuntalaisille. Näyttää että muuallakin yrittämisessä tarvitaan yhteistyötä yli kuntarajojen

2.11.2013 12:48  tekoja puheiden sijaan

Ymmärtääkseni ainakin tämän blogin pitäjä tekee aika laajaa ja merkittävää työyä Kurikan teollistamiseksi ja työpaikkojen luomiseksi. Vai olenko ymmärtänyt väärin?

2.11.2013 13:22  yhs jurvasta

eikun luukosta tulee kurikan johtaja jos joudutaan sinne liittmään näinhän se menee vaan kun ottaa faktat ja järjen käteen..

2.11.2013 14:40  muuttotappio seis

Routamaa on tuonut esille faktoja missä tilanteessa Kurikka on. Mitkä tahot ovat kuntaamme ohjanneet vuosikymmeniä käymällä kyläpolitiikkaa. suuret linjat ratkaisevat.

2.11.2013 15:13  Työvoimaa lisää kehitykseen !

Pitäisikö lisätä Kurikan Kehitykseen lisää virkoja. Ei siitä taida olla kovin pitkä aika kun lisättiin, nyt kannattaisi taas harkita.

2.11.2013 15:56  perskule

Jos Luukosta tuloo Kurikan kunkku, niin puolet kylästä tyhyjenöö.

2.11.2013 18:00  Juhanilta omituinen kommentti

Juhani luulee, että olin humalassa, kun kommentoin blogia otsikolla "Ei Juha Luukko tyhmä ole". En tiedä Juhani, syyllistyitkö solvaukseen. Olin täysin vesiselvä.Tosin nyt aion ottaa yhden grogin Pyhänpäivän kunniaksi, mutta se ei tarkoita, että tulisin humalaan. Paheksun mielipidettäsi ymmärtääkseni jossain määrin uskovaisena ihmisenä.

2.11.2013 19:38  Juhani

Hauska tulkinta mutta väärä.

3.11.2013 10:45  mihnä mielipiteet?

No liitytähänkö siihen Jalasjärvehen vai ei? Kuka on sitä mieltä.

3.11.2013 10:57  itara

"3.11.2013 10:45 mihnä mielipiteet?

No liitytähänkö siihen Jalasjärvehen vai ei? Kuka on sitä mieltä."
Kysymyksen asettelu on väärä. PO. Liitetäänkö Jalasjärvi Kurikkaan?
vastaus: Ei liitetä.
Kauhajoki parempi. Poistaa uhan Seinäjoesta.

3.11.2013 11:57  Juhani

Jos Saarakkala on oikeassa Kurikka-lehden kannanotossaan sote-uudistuksen kaatumisesta, niin nykyinen järjestelmä on paras. Tästä on vaikeaa laittaa paremmaksi millään muulla vaihtoehdolla.

Se kuitenkin edellyttää Kurikalta itseltään aivan erilaista politiikkaa kuin tähän saakka. Jos Kurikka olisi valtio, niin nyt pitäisi järjestää jopa enenaikaiset vaalit.

3.11.2013 12:04  Juhani

Sen verran jatkan edellistä, että käyttötalousmenojen kohdalla säästö- ja kehittämistavoitteet ovat ehkä jopa aika lailla oikeita janiillä palvelut voidaan ehkä pystyä turvaamaan.

Mutta kehiin ei voi tuoda investointien kautta koko ajan lisää käyttötalousmenoja kun niitä nykytilanteesta yritetään kaikin keinoin vähentää.

Koivisto on oikeassa ehkä siinä ettei höyläämällä ja leikkaamalla ole koskaan rakennettu menestystarinaa. Tai ehkä sellainenkin on tehty, mutta sellainen joka kaatuu mahdottomuuteensa ei pääse koskaan menestystarinan tielle. Minä luulen että Kurikka on yksi niistä kunnista joilla menestykseen on parhaimmat avaimet.

3.11.2013 14:47  kuntaliitosten puolesta

Meillä kaikilla on tieto missä ja miten kenen ansiolla työpaikkoja luodaan. Kun vain mennään pintaa syvemmälle tiedämme totuuden. Seinäjoki fiksu Jalasjärven suhteen. Kurikassa taas kyläpolitiikkaa kun Seinäjoki laajenee. Olisko aika jo tehdä yhteistyötä erinomaisen yksilötekojen sijaan.

3.11.2013 15:18  Kuano

Seinäjoki on eräänlaisen kuppala fasismin nihilistinen jäänne, joka vie muilta rahat ja mahdollisuudet satuilemalla niitä ja näitä. Pahalta näyttää tilanne Kurikassa, sillä koulutusjärjestelmät viittaavat siihen, jotta jotain pirullista kurikkalaisten kannalta on sovittu.
Ambulanssit tulevat nykyään Seinäjoelta, kun muistavat ja ottavat kyytiin jos kuskit sattuvat olemaan hövelillä päällä. Paloautoille on aivan turha rakentaa uusia tiloja, sillä ei aikaakaan, kun valkealle kömmitään Seinäjoelta potkimaan hiiliä.

3.11.2013 17:32  kurikan puolesta

Kuano puhuu asiaa miten Seinäjoen valta kasvaa. Taitaa olla viimeiset hetket tehdä jotain. Politikointi ei nyt auta.

3.11.2013 17:33  kurikan puolesta

Kuano puhuu asiaa miten Seinäjoen valta kasvaa. Taitaa olla viimeiset hetket tehdä jotain. Politikointi ei nyt auta.

3.11.2013 21:52  kuka johtaa?

Kuano on oikeasa ja ymmärtää sen, että Paloasema on hukkainvestointi. Saadaan poltettua 3 miljoonaa ennen liitoksia. Hölmöläisten touhua.

3.11.2013 23:06  Juhani

Onnistuin tumpeloimaan tänään niin että sain bensakanisterin kaatumaan jaloilleni ja syttymään. Ensin syttyi kengät ja farkut palamaan ja kun sain farkut alas, niin syttyi kalsarit ;-) Oli varmaan hurjan näköistä menoa tontilla. Onneksi oli vesipiste lähellä ja selvisin ilman vammoja. Tuli vain mieleen ettei palokunta olisi ehtinyt edes aivastaa vaikka autot olisivat kuinka hyvässä kunnossa ;-)

3.11.2013 23:18  Kuano

Avuttomalle toheloinnille ei todellakaan sivulliset mahda yhtään mitään. Jälkikasvun määrällä mitaten Johannes on todellakin nopea riisumaan housunsa, kaikkea etua saattaa olla tälläisestäkin ripeydestä.

3.11.2013 23:20  Juhani (Tulessa on)

Kauno... ne 11 ovat lapsenlapsia, ei omiani !

4.11.2013 8:29  heh

Olipa osuvasti ja hauskasti Kuano lohkaissut Juhanille :-).

4.11.2013 9:45  Voi voi

Jikin kokonaismenot kasvavat taas ensivuonna.

4.11.2013 9:51  Kuano ☺

Se on geeneissä, jotkin suvut säilyvät ja toiset katoavat, niin ja sitten nämä runsastuvat, joiden panos, valitettavasti, ei nykyään jää hyödyttämään kotikuntiaan.

4.11.2013 11:46  hyvä juttu

JIK:n kokonaismenot kasvavat vain alle sovitun kasvuprosentin. Jos on unohdettu jotain, eli tahallaan alibudjetoitu, se on eri juttu. Ensi vuoden kasvu voidaan nollata, jos tilaajalautakunta niin päättää. Vaikka panisi miinuskasvua, eihän siinä mitään. JIK voi hyvin lomauttaa henkilökunnan 2-4 viikoksi, niin saadaan pidettyä kuntien muu henkilökunta töissä.

4.11.2013 12:37  Miten niin hyvä juttu

Mielenkiintoista tämä edellisen kommentoijan esitrys. Kysynpä häneltä, miten sitten hänen suunsa panisi, jos olisi Kurikan terveyskeskuksen vuodeosastolla potilaana ja hoitohenkilökunta olisi poissa lomautuksen takia.

4.11.2013 16:31  Katsokaa viittaa ja ihmetelkää !

Ihmettelen vain, että edelleen ja jo vuositolkulla kirkon risteyksessä oleva kivipaadessa olevat viitat saavat ruostua kaikessa rauhassa. Hävettää kulkea ohi ja katsoa välinpitämättömyyttä. Olisi jo korkea aika jonkun osaavan entisöijän panna viitat kuntoon. Kohde on yksi Kurikan kuvatuimmista paikoista, mutta nyt se on alennustilassa. Katsahtakaa ohikulkiessanne. Tämä sukupolvi voisi kunnoittaa edellisten polvien hienoa käsityötaitoa ja panna viitat entiseen kuntoon, uskon, että osaava tekijä siihen löytyisi. Seurakunta ja kaupunki voisivat yhteistyössä tuon asian hoitaa kuntoon.

4.11.2013 16:42  Pirttikoski kansanedustajaehdokkaaksi !

Seppo Pirttikoski Ilmajoelta lähtee kansanedustajaehdokkaaksi kertoo Ilkan nettisivut tänään. Onnea matkaan.

4.11.2013 17:05  Fani

varma läpimenijä. on hoitanut hienosti ilmajoen asiat.

4.11.2013 17:38  Jari Isohella

Olen 16.31 kirjoittajan kanssa samaa mieltä, nyt viitat ovat aika surullisen näköiset. Itse asiassa asia liippaa minua aika läheltä, sillä äitini maalasi nämä viitat 80-luvun alussa. Hänellä on sabloonat vielä tallella ja olisi valmis tekemään ne uusiksi. Ilmoitinkin tästä seurakunnalle pari kuukautta sitten, mutta en ole saanut tähän vastausta. Alkuperäiset viitat on tietojeni mukaan maalannut taiteilija Iivari Honkola Kuortaneelta, eli äitini isän veli.

4.11.2013 18:02  Hyvä seppo

On todella hienosto hoitanut Ilmajoen ja koko maakunnan asiat.
Hienoa, hienoa, ja hienoa, tervemenoa.

4.11.2013 18:02  Hyvä seppo

On todella hienosto hoitanut Ilmajoen ja koko maakunnan asiat.
Hienoa, hienoa, ja hienoa, tervemenoa.

4.11.2013 18:10  velka on velipoika

Jalasjärvi sai kaksi vuotta lisäaikaa maksaa JAKK_velat. Entä sitten? Se ei pelasta ketään eikä mitään.

4.11.2013 21:17  Toivoa on sittenkin !

Asetan toiveeni Jari Isohellaan !

4.11.2013 22:00  hyvä jutska

Siinä sitä onkin toivo usko ja kaikkeus. Hienoa.

4.11.2013 22:07  Juhani (Enkeleitä toisillemme)

12:37 Se aika usein unohdetaan että kun palvelutyöstä lomautetaan, niin se vaikuttaa konkreettisesti.

5.11.2013 8:00  Jo olisi aikakin

Nythän voisi kiviviitta tulla kuntoon. Mielenkiintoinen historiatieto Isohellalta.

5.11.2013 9:16  Meillä kaikilla on tieto missä ja miten kenen ansiolla työpaikkoja luodaan.

Valtio haaskasi 24 miljoonaa antamalla öljyä GT Tradingille, joka on tunnettu kyseisissä piireissä täytenä huijariyhtiönä omistajansa ja johtajansa aiemman toiminnan takia. Sääliksi käy niitä GT Retailin suojissa omaisuutensa hukanneita huoltamoyrittäjiä. Mutta kuten tapana on, kukaan ei joudu Huoltovarmuuskeskuksessa vastuuseen. Himanen haaskasi 700.000 valtion rahaa, ja kukaan ei joudu vastuuseen. Tätä tämä nyt vaan on.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini