Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Kaamosta kohti

Tiistai 29.10.2013 klo 12:00


Kaikki onnistuu

 

Lehdet putosivat. Matalalta paistava aurinko kiusaa silmiä.

Syksy saapuu ja onkin jo.

Haaveet varisevat ja eläminen vaikeutuu.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että ilman syksyä ei ole talvea, eikä etenkään kevättä.

Alistu, mutta älä nöyristele. Suuruuden paikka on korkeuksissa. 

Eroon rakenteellisistä virheistä

Uuuden Nummen koulukodin rakentaminen kunnan varoilla on virhe, mikäli sellaista suunnitellaan.

Kehittämispäällikkö on kuulemma pannut kaikkensa likoon hankkeen läpiviemiseksi.

Kurikan yritystoiminnan tukemista ei voi olla tilojen rakentaminen kansainväliselle yritykselle palvelutuotannon harjoittamista varten.

Perusteeksi ei riitä työpaikat. palvelutuotanto on aivan samaa kuin toinen toistensa paidan peseminen.

Subventoiminen on aivan samaa kuin tukeminen kilpailun vääristämistä.

Koulukoti olkoon ja tulkoon, mutta ei veronmaksajien rahoilla.

On päästävä eroon rakenteellisesta virheajattelusta.

Onko tulossa kaaos vai kaamos?00617.jpg  Kenpä tietäis sen, näkyykö kuvasta? En usko enää suuuriin teorioihin, puhumattakaan pieniin konsultteihin. Strateginen ajattelu pitää olla jokapäiväistä työtä. En voi kuvitellakaan, että joku tekisi puolestani arkiset yrittäjän työt. Minkä perjantaina taaksesi jätät, sen väistämättä kohtaat seuraavana arkena tai hetkenä kun palaat työhösi. Kukaan ei ole tehnyt elettäkään puolestasi. Siksi suhtaudun skeptisesti näihin kilpailua vääristäviin tukitoimiin. Teollista toimintaa sen sijaan pitää kannustaa ja tukea, yhteneväisin ehdoin ja samalla tavalla kaikkia.  Päivänä muutamana laskimme teollisen yritystoiminan vaikututukset arkeen. Finnkumulla on noin 25 työntekijää. sen välilliset ostot ja alihankinnat työlllistävät lisäksi 73 eli yhteensä 98 ihmistä töissä!! Tästä syystä teollinen toiminta on paikkakunnalle niin ensiarvoisen tärkeä työn ja tulon lähde. Näin on myös Kurikassa. 


Kommentit

29.10.2013 13:08  Jalasjärvi ainut vaihtoehto

Teuvan kans taas neuvotellaan, eikö se kortti jo katsottu?

Teuvan veroprosentti 22 ensi vuonna ja tuskin edes se riittää!

29.10.2013 16:06  kuinka on.

Jalasjärvi on paras, mutta jos ne ei itte halua? Luulovat, jotta isoo on paree.

29.10.2013 16:37  Ei Teuvaa

Ei Teuvaa

29.10.2013 16:43  höh

Miksei Teuva? Vaikka kuka, muttei Seinäjoki.

29.10.2013 20:39  Teollinen toiminta ja palvelut eivät ole kilpailijoita keskenään, vaan molempia tarvitraan.

Tarvitaan kyllä teollisen toiminnan rinnalle myös palveluja. Yleensä yhtälö toimii siten, että teollinen toiminta luo rinnalleen palvelut. Jos on ostovoimaa ja kysyntää, niin kyllä markkinat palveluillaan kysyntään vastaavat. Väheksyä ei myöskään voi eikä saa Nummelan palveluja, Nummelasta kannattaa pitää kiinni, ei tietenkään hinnalla millä hyvänsä, mutta ottajia on kyllä pilvin pimein. Toivon kaupungille menestystä Nummelan kanssa käytävissä neuvotteluissa, pitäkää huoli näistä palveluista ei niitä palveluja niin kovin paljon Kurikassa ole. Toisaalta, jos tarpeettomaan paloasemaan riittää rahaa, niin on vaikea kuvitella, että Nummelasta luovuttaisiin. Huhutietojen mukaan paloasema Jurvassa työllistää kaksi työntekijää, Nummelassa taitaa olla kymmeniä.

29.10.2013 20:49  paloasema yhtä turha

Valitettavasti suurin osa Kurikan teollisista laitoksista ei ole saanut edes lämmintä kättä. Palvelut ovat siitä erilaisia, jota lienee kansalaisen vaikea tajuta, että ne eivät edistä vientiä eivätkä korvaa tuontia. Ne järjestyvät ilman subventointiakin. Ainoastaan kansainvälinen yritys saa paksumman tilin. (Vrt. Attendo medone).

29.10.2013 21:02  Kuano

Onhan se helvetin hyvä, jottei paloasema työllistä täysipäiväisesti enempää. Vielä sitäkin parempi, mikäli se työllistää satunnaisestikin mahdollisimmen vähän.

29.10.2013 21:30  Fanatismia !

Kuano sokeutuu Jurva-innossaan, ei voi mitään.

30.10.2013 9:22  Kuano

Voi vitalis, mikä ääliö.

30.10.2013 9:34  Haaveet varisevat ja eläminen vaikeutuu.

Seuraavissa vaaleissa hallituksen muodostavat Keskustan Sipilä ja Persujen Soini. Apupuolueena on oletettavasti Kokoomus, joka on Sipilälle turvallisempi valinta kuin SDP. Jos Soini saisi päättää, mukana olisi SDP, mutta pääministeri asian ratkaisee. Uudella hallituksella on käsissään tuolloin jo massiivinen rakenneongelma, joka räjähtää väkisin käsiin. Talousmiehenä Sipilä fiilaa, leikkaa ja höylää esikuntineen Esko Ahon - miksi kriisissä maata muuten aina johtaa kepulainen? - oppeja mukaillen taloudelliset raamit eli kehykset julkisen sektorin kutistamiseksi. Tavoitteena on laskea rajusti julkisen sektorin työntekijämäärää, ja vastaavasti nostaa kaikkia mahdollisia palvelumaksuja.

30.10.2013 9:36  Arvatkaa kuka täällä kommenteissa ?

Älyn jättiläinen !

30.10.2013 9:40  itara

Arvaus:Itse Wittgenstein?

30.10.2013 10:45  Faari

9:34 sanoi totuuden.Palveluja tullaan ajamaa alas ennenäkemättömällä tavalla.
Helsingin Roomaani kerjäläisetkin on jo nostanut kytkintä.

30.10.2013 13:35  Monopoliyhtiö toimii itseriittoisesti vailla kontrollia.

Vesi- ja jätevesilaskut sitten saapuivat. Katsokaa ja verratkaa, huikea nousu edellisiin verrattuna. Vesilaitos sitten juhlii muhkeita "voittoja". Monopoliyhtiö, joka itse vahvistaa taksansa, itse päättää ja sitten laskuttaa, jakolasku kyllä osataan. Kaikki tehdään demokratialta piilossa ja kuluttaja maksaa. Monopoliyhtiön on helppo toimia. Osaksi varmasti maksatetaan myös Jurvan putkia.

30.10.2013 13:57  pooli mono

Tämähän on vain seurausta siit, että Tyrtsi järjesti maksettavaa vesiyhtiölle, kun omaisuus siirrettiin velkana. Sitten onnellisesti maksellaan vesilaitoksen korkoja kaupungille. Onnea vain ryöstörahastuksesta. Samaa mallia ollaan tyrkyttämässä kaukolämpöyhtiölle, mikäli olen oikein asian ymmärtänyt.

30.10.2013 15:21  ymmärrys hoi....äly älä .....

Kurikan alueen kaikki investoinnit kahdelta edellis vuodelta yhteensä ? Laskekaa huviksenne kahden seuraavan vuoden investoinnit koko kaupungissa ? Paloasemaa rahoittaa muutes koko E-P

30.10.2013 15:46  Onko osoite tiedossa ?

Kiva kuulla, että paloaseman rakennuslaskut saa lähettää E-P:n Pelastuslaitokselle.

30.10.2013 16:49  Kuano

Kurikka sen maksaa ja vuokralainen on vuokralla, kunnes joku toisin päättää.

30.10.2013 16:54  Voi ymmärrystä

Pakko kysyä, kuka rahoittaa Paloasemaa? Me veronmaksajat rahoitamme koko pelastuslaitoksen, minkä kustannukset ovat reaalitasossa tuplaantuneet sen jälkeen, kun tehtiin maakunnallinen laitos. ME! maksamme myös paloaseman rakentamisen. Yhtälailla saamme palaosemasya vuoratuloja, jotka itse maksamme. Kyseessä on "palolaitosikiliikkuja", joka tienaa ja maksaa. Maksut vain ovat tuplaantuneet muutamassa vuodessa.
Voi voi ja voi

30.10.2013 19:37  Perusteeksi ei riitä työpaikat

Talouselämä-lehdessä (nro 35/2013) kolumnisti Olli Airola viittaa tutkimuksiin, joiden mukaan kuntaliitoksen osapuolten taseista on kadonnut VIIDENNES. Siis 20% kuntien omaisuudesta on siirretty äänestäjilleen suojatyöpaikoiksi. Samalla kun valtiovalta yrittää pakottaa kuntia yhteen, nämä kilvan tuhoavat omaisuuttaan.

30.10.2013 20:22  velax vaan

Tuota tuhoviettiä kutsutaan lopun ajan tuhlaukseksi. Koeteaan käyttää kaikki varallisuus ja tehdään vielä velkaa tulevien sukupolvien maksettavaksi.
Sillä sitten hankitaan kaikenlaista turhaa ja tarpeetonta rakentamista ja palveluja.
Voi tulevia laskunmaksaja polvia, voi.

30.10.2013 21:23  pelasta meidät

Sisäministeriön esitys pelastuslaitosten määrän puolittamisesta yhteentoista yllätti pohjalaiset pelastusjohtajat.


Vielä kaksi kuukautta sitten ministeriö oli todennut, ettei pelastustoimen järjestelmään tässä vaiheessa toteutettaisi muutoksia.

Ministeriö haluaa pelastuslaitoksilta lähivuosina myös tuntuvia henkilöstövähennyksiä.
Onko toiveissa käydä niin, että 3 miljoonaa euroa pelastuu?

30.10.2013 22:39  Juhani (Kunta-alan ammatit)

19:37 Ihan vain tiedoksi että kahden viime vuoden aikana kuntien henkilöstömäärä on pienentynyt 9000 henkilöllä.

Henkilöstömäärä on pysynyt viimeiset vuosikymmenet aika vakiona. 1989 henkilöstöä oli 5000 enemmän kuin nyt.

Tämä vakiotila johtunee siitä, että valtaosa henkilöstöstä työskentelee aloilla joilla vähennystä ei voi elintärkeitä palveluja vaarantamatta tapahtua. Tälläkin hetkellä esim. jonkinasteista hoitaja- ja opettaja-nimikkeitä käyttää yli 50% työntekijöistä.

Linkistä voit tutustua todellisiin tilastoihin palkkoja ja nimikkeitä myöten. Linkistä löytyy myös henkilöstökehitys.

Viimeisten vuosien kehitys on lisännyt tarvetta lisätä hoiva-alan työpaikkoja esim. vanhustenhuollossa. Tämä näkyy myös Kurikan kaupungilla muutaman prosentin kasvuna kun muilla aloilla vastaavasti on muutama prosentti vähennystä.

31.10.2013 7:18  Perätön tieto

Juhani lausuu: Viimeisten vuosien kehitys on lisännyt tarvetta lisätä hoiva-alan työpaikkoja esim. vanhustenhuollossa. Tämä näkyy myös Kurikan kaupungilla muutaman prosentin kasvuna kun muilla aloilla vastaavasti on muutama prosentti vähennystä.

Kaikilla muilla aloilla mm. sivistystoimessa on kasvu ollut huomattavasti kovempaa kuin terveydenhuollossa. Sote-alueella, sosiaalitointa lukuunottamatta on pysyttý niukassa raamissa. Nämä asiat ovat luettavissa tilinpäätöksistä.

31.10.2013 7:36  Kallis oli aikoinaan Kurikan Paloasema, samaa virhettä ei kannata tehdä Jurvassa.

Nyt sitten pelastustoimen, mukaanlukien rakentaminen, meillä ajankohtainen Jurvan paloaseman rakentaminen, välittömästi jäihin. Perustelut löytyy ministeriön linjauksista ja on luettavissa mm. tämän päivän Ilkasta. Nyt ei uhoaminen auta eikä Jurvan paapominen. Rakentamisen perusteluiksi ei enää kelpaa hekilökohtaiset vaalitavoitteet. Pelkät faktat ratkaisevat.

31.10.2013 8:19  Oli tiedossa

Pohjanmaan pelastuslaitoksen Mäki Ilkassa "hämmentävä paperi"

31.10.2013 10:47  Voiko olla totta?

Onpa kumma, että jos valtioneuvoston vähentämistieto ja -kanta on ja kaikkien hallussa, niin silti yhä vain rakennetaan uutta? Sehän jää kunnan käsiin se uusi paloasema elikkä 3 miljoonan autotalli. Eipä ihme, että sillä oli tällaanen kiire.....

31.10.2013 12:50  Hölmömpäänkin on rahaa pantu

Eikä muuten ole kyse pelkästään Nummelan työpaikoista vaan myös hurjasta määrästä rahaa mitä Se jättää Kurikan kauppoihin kun parillekymmenelle nuorelle ostetaan ruokaa, vaatteita, elektroniikkaa, leffalippuja ja myös keilahallia käyttävät. Kurikan mittakaavassa jo firmaa hengissäpitävä vaikutus kun tuolla lössillä pamauttavat Kurikan Kinoonkin.

31.10.2013 16:09  Tä?

Niin pamauttavat Kurikan Kinon?

31.10.2013 16:45  Näin on

No joo todennäköisesti olleet monesti ainoat asiakkaat kinossa. Sääli sinänsä kun meillä niin hyvä teatterikin on Kurikassa. Kyllä tuolla kirkolla muuten meidän omatkin kullanmurut osaavat kulkea pahanteossa. Viimeksi taisi olla joku aikuinen joka riehui ja särki paikallisen ravintoloitsijan kassakoneenkin.

31.10.2013 21:20  Paloasema Jurvaan-ei liike pystyyn !

Annetaan Nummelan edistyä omia aikojaan, mutta Jurvan paloasema pitää pysäyttää ! Paloasema Jurvaan ei- liike aikaansaatava, ei kai meidän yhteisiä varoja niin huonoon kohteeseen voida syytää.

31.10.2013 21:26  Mä putoan kohta

Totta molemmat puolet. Nyt pitää panna järjestykseen tämmä haasjaus- ja tuhlailuinto. Koko kunta putoaa syvälle talosukriisiin. miksei latikkakaan paa kuinkaan?

31.10.2013 22:39  Samaa mieltä

Hyvä kun 50-luvulla tehty paloasema Jurvassa uusitaan!

31.10.2013 22:57  Ei paloasemaa !

Poikakerholle sitten lista. Heti huomenna nimi alle.

31.10.2013 23:11  Hieno ajatus

Antakaa listaan ainaki 500? per nuppi, niin ei mee kaupungin rahoja niin paljoa. Saatta sitte oman laatan autotallin seinälle.

1.11.2013 6:04  Juhani

7:18 Puhutko tilinpäätösten palkkasummista vai henkilöstötilinpäätöksestä?

1.11.2013 8:20  Ilkka kertoo totuuden Jurvan paloasemasta

Jurvan paloaseman vastustjille tärkeää tietoa tämän päiän Ilkassa.

1.11.2013 9:28  Hyvä oikaisu väärinkäsityksestä

Hyvä että oikaistiin väärinkäsitys, Elikkä Kaupunginhallituksen päätös tarkoitti vain rakentamista ei rahoittamista.

1.11.2013 9:49  Toivottavasti myös kust.arvion ylitys laskutetaan Pelastuslaitokselta !

Eli hallituksen puheenjohtaja lähettää rakentamisesta johtuvat laskut E-P:n Pelastuslaitokselle. Hyvä näin. Kurikka vain osaavana rakentajana konsultoi rakentamisen E-P:n pelastuslaitokselle.

1.11.2013 10:42  Piiri pieni pyörii !

Jos tämänpäivän Ilkka on oikeassa niin miksi Kurikan kaupunginvaltuuston piti hankkeeseen myöntää määrärahaa lähes 3,0 miljoonaa, eikö pelastuslaitos varaa tuon summan maksaakseen rakennuskustannukset.

1.11.2013 11:57  Mustia aukkoja

Nämä useiden kuntien muodostamat laitokset ja piirit ovat vihoviimeisiä mustia aukkoja. Yksikään vähemmistönä olevista kunnista ei kykene estämään virkamieskunnan valmistelemia päättömiäkään investointeja. Tästä johtuen kunnat lobbaavat ja ajavat kilpaa hankkeita omalle alueelleen viis välittämättä investointi- ja käyttökustannuksista tai edes hankkeiden tarpeellisuudesta tai muusta kokonaistolkullisuudesta. Kunnissa asioihin perehtymättömille päättäjille uskotellaan, että rahat tulevat "laitoksilta ja piireiltä". On vain harmi, että esimerkiksi Kurikassa hallituksen puheenjohtaja, "pelastusvaikuttaja" taitaa itsekin uskoa, että Pelastuslaitoksella on joku luukku mistä suoltaa euroja ilman, että ne olisiva kunnalta pois. Ei voi kuin ihmetellä hallitusten ja valtuustojen löysäkätisyyttä, kun kuntien rahoja työnnetään näihin mustiin aukkoihin.

1.11.2013 12:05  Näin meitä sokeita viedään, voi kuntalaisparkoja !

Päätöksien ja päättäjien taso Kurikassa taitaa olla mitä sattuu. Päätöksiä tehdään uskomuksien varassa, hölmöläisten touhua luulla, että jokin piiri tai muu vastaava maksaa kustannukset. Näiden toimijat uskottelevat kunnille mitä sattuu ja kun taso on kurikkalais-jurvalaista tasoa niin ei pidä ihmetellä, että mm. pelastuslaitoksen(alueellisen) kustannukset ovat kasvaneet huikeisiin lukuihin verrattuna edellisen järjestelmän kustannuksiin.

1.11.2013 15:12  ??

Mutta mitä tapahtuu Jurvan paloasemalle, jos se rakennetaan, ja sitten toiminta meneekin valtiolle ja sieltä sanellaan, ettei k.o. paloasemaa enää ylläpidetä? Näinhän on käynyt jo poliisille, verovirastolle, työvoimatoimistolle...Ja mikä on se "kassa", josta rakentaminen maksetaan? Eiköhän se summa kerätä veronmaksajilta.

1.11.2013 18:04  taivasten tekijä.

Onkohan Mäki vanhuudenhöperö, kun vakuuttaa , että maakunta maksaa paloaseman?
Maakunta olemme me , kaikki E-P:n kunnat . me maksamme ja son siinä.

1.11.2013 18:27  ymmärtämätöön

Eikös sinne Jurvahan jää joutilasta tilaa kotikoulun mäelle parille paloautolle?Ei kait se palio menua hirasta,vaikka joutuuski ajamahan sirra päällä läpi ruuhkaisen keskustan?


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini