Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Greed on ahneus

Torstai 24.5.2012 klo 18:41


Kivi sydämessä

 

Tässäkö on se kaikki voima ja viisaus? 

Mikä on todellisuutta, mikä on fiktiota?

Voitko varmasti todeta, että sinun todellisuutesi ei ole kivien heittelyä? Et varmasti voi.

Meidän todellisuutemme on ensi sijassa ja mitä suuremmassa määrin ihmissuhteita.

Joudumme kokemaan lähes kaikki tunteemme toisten ihmisten kautta.

Suurin osa ajatuksistamme kohdistuukin ihmisiin ja heidän tekemisiinsä. Ajattelemme, että joku toimii oikein tai väärin. Uskomme, että on hyvä tai huono.

Kaikista asioista voi joku toinen ajatella täsmälleen toisinpäin.

Se kaikki on inhimillistä.

Kokemisemme ja uskomisemme eivät aina kohtaa.

Kysy siis vain: Mikä on minun ihmissuhteeni?

Onko kivi sydämessä vai onko se kädessä?

 

Juhlavia muutoksia politiikassa

 

STM:n kansliapäällikkö Kari Välimäki lähtee.

Hän lähtee Merimieseläkekassan johtajaksi, eli leppoisaan eläkevirkaan.

Se tarkoittaa käytännössä sitä, että SoTe-uudistus takkuaa.

On mahdotonta kuvitella, että kuntarakenneuudistuksen keskeisen toimijan, työryhmän puheenjohtajan vaihtuminen ei ratkaisevasti vaikeuttaisi prosessin etenemistä.

Kunnat saavat olla rauhassa ja pitkään saavatkin, mitään SoTe-uudistusta ei tapahdu hetkeen. .

Jo Tampereen seminaarissa Välimäki useamman kerran toi esille sen, että virkamiehet tekevät esityksiä ja poliitikot päätöksiä.

Nyt Välimäki on kyllästynyt poliitikkojen päättämättömyyteen.

Vahinko sinänsä, ettei uudistuksia tapahdukaan, kun muutosten negatiiviset vaikutukset nyt on koettu ja paljon vahinkoa on ehditty  tehdä terveydenhoidon kentällä.0554.jpg

Melkoinen möhkäle se on. Tämän vuoden satoa ja lähes puolen kilon painoinen. Yhtä suuri möhkäle on kuntarakenteen uudistus ja siihen liittyvä SoTe-uudistus. Ei niitä kerralla nielaista. Onneksi ei, sillä tulevaisuuden suurin vaara on siinä, että terveydenhoitopalvelut karkaavat kauas sairaanhoitopiirin alaisuuteen ja hinnat nousevat pilviin, niinkuin nyt ensihoidon kohdalla käytiin. Laatu ei parane, mutta miljoona lisää tuli JIK:n kustanuksiin vuodessa.  Hallituspuolueiden eniten käyttämä klisee on demokratiavajeen lisääntyminen. Miten on mahdollista, että kolmen kunnan muodostamassa ja viideltä taholta vartiodussa liikelaitoskuntayhtymässä demokratiaa ei olisi, mutta yhä suurenevissa kuntakokoluokissa se demokratia senkun lisääntyy. Näin sitä myydään greediä.


Kommentit

25.5.2012 20:10  :-)

Eihän tässä mitään hätää. Jatketaan niinkuin ennenkin, vai?

25.5.2012 20:20  Hei!

Voisiko Matti rakentaa muutaman vuokrarivitalon keskustan tuntumaan? Tuttava perhe erosi juuri ja äiti joutui lähtemään Kauhajoelle lasten kanssa koska Kurikasta ei löytynyt ainoatakaan sopivaa vuokra-asuntoa. Ei oota vain joka paikassa.

25.5.2012 21:08  Sote uudistus tulee

Välimäki kyllästyi siihen Gutsetsiina-Rikhardssonniin, joka on päästellyt kaikenlaisia sammakoita. Sote uudistus kyllä tulee.Siinähän on määrajat ja se on hallituksen tahto eikä se ole yhdestä miehestä kiinni. Sitäpaitsi kuntauudistuksen jatko edellyttää Sote uudistusta

25.5.2012 21:34  ilmajoen mies

Tämä Välimaki on erikoissairaanhoidon erikoismies. Antaisi vaikka kuun taivaalta erikoissairaanhoitoon. Mutta niin kuin blogisti on ansiokkaasti ilmaissut, nielee sairaanhoitopiiri kuntien rahat ja joudumme pian suureen hätään kulujen karattua hanskasta. En ihmettele että kyllästyi. Keskustelukumppanit ovat tainneet olla vähissä. Sitä paitsi hitauteen ja jahkailuun ei olisi varaa.

25.5.2012 21:35  Blogisti

Vuokrataloja voidaan tehdä muutama, Kurikkaa voidaan kehittää ja teollistaa ja olen käytettävissä ystävällisesti läähes mihin tahansa. Mutta turha kettuilu, puskista ampuminen ja tarkistamattomien huhujen levittäminen pitää loppua. Niin yksinkertaista se on.

25.5.2012 22:14  tosi on

Huutaminen Ihmisille ja käräjillä uhkaaminen pitää loppua.
Niin yksinkertaista se on

25.5.2012 22:30  Juhani

Sain taas äsken palautetta lapsidiscosta. Nyt molo- ja pillulauluja vaihteeksi laulatettiin ala-asteen lapsilla. Kun nuorimmat ovat 7-vuotiaita, niin eikö kaupunki voi kieltäytyä maksamasta avustuksia näille yhdistyksille ja antaa heidän koko avustuksensa vaikkapa lakeuden taitovoimistelijoille tai jollekin muulle yhdistykselle joka tekee hyvää työtä lasten parissa.

Ei tämä ehkä edes pääty kaikkien osalta hyvin. Ala-asteen minihametytöt alkavat olla pikkuhiljaa kuin tyrkyllä ja hulluja piisaa.

25.5.2012 22:51  Kun tuomi kukkii

Jokainen niittää mitä kylvää !

25.5.2012 22:55  No niin

Olet Matti oikeassa. On sitä tullut itsekin joskus täällä typeriä kirjoiteltua. Ihmiset on vaan joskus niin kiivaita kuultuaan huhuja, jotta unohtavat tärkeimmän eli tarkistaa jotta olikohan se nyt aivan noin. Ja kun näitä tekstejä täälä lukee niin tuntuu myös, että jotkut ihmiset purkavat pahaa oloaankin täällä, joka ei välttämättä kunnallispolitiikkaan liity tuon taivaallista.

Nuo talot joita nyt keskustassa rakennat ovat juuri sitä mukavaa poikkeusta, koska ovat hieman erilaisia ja perinteisistä malleista poikkeavia. Toivoisin, että jos teet vuokrataloja keskustan alueelle niin niissäkin olisi ainakin sitä laatua ja edes pientä erilaisuutta, ettei kaikki ole samanlaisia laatikoita. Kyllä Kurikassa imua on jos vain on koteja tarjolla.

Laadukkaammasta huoneistostahan voi pyytää paremman vuokrankin. Varsinkin hyvistä kolmioista tai isommistahan Kurikassa on huutavin pula tai sellaisia ei ainakaan löydy.

Asiahan on niin että edes kaikilla jotka käyvät töissä ei ole varaa tai halua rakentaa omaa taloa. Siinä on pulaa takuista, huolta työpaikasta ym. Sen takia tarvitaan vuokrakohteita.

25.5.2012 23:07  Osmo Kahari

Minä pienten lasten isänä en voi olla olematta samaa mieltä Juhanin kanssa, mitä hän kirjoittaa klo 22.30. Mit' ihmettä tässä tarvitaan, että lasten vanhemmat heräävät.

25.5.2012 23:36  Eherootus!

Jos joku tekee vuokrakohteita niin isoja vähintään kolmioita tarvitaan ja aivan keskustaan palveluuden äärelle. Eli max n.1km Kirkonristiltä. Onko esim. Se entisen Jokiketun vieressä oleva tyhjä heinää kasvava tontti myynnissä. Siinä olisi upea paikka pienkerrostalolle eli max. 2 kerrosta. Sais vain kävellä parisataa metriä keskustaan! Voin kertoa että olisi kysyttyjä asuntoja siinä paikkaa. Uimaranta ja kaikki vieres!

26.5.2012 0:40  pestis

Vuokrataloja vain rakentamaan blogisti. ihan rauhassa. Ihan ystävällisesti. Ja ihan mitä tahansa neuvoja antamaan...onhan vaalityön aika.

26.5.2012 7:40  Kh. ja Kärrykartano yhteistoimintaan

Kaupunginhallitus johtaa Kurikan asuntotuotantoa. Nyt olisi jo tarvittu vuokra-asuntoja ja katseet kääntyvät Kärrykartanon puoleen. Kovan rahan asunnot ovat luku sinänsä ja tietysti niitäkin tarvitaan.

26.5.2012 7:44  ahne elämälle

Sen sanon jotta ne teköö jokka pystyy. Monet kyllä pystyy - ainakin keljuilla, mutta siihen sitten jäävätkin oikeat teot. Blogistia on turha karehtia.

26.5.2012 8:41  Puoluerajaton

En ole kaikesta blogistin kanssa samaa mieltä, mutta en kadehdikaan häntä vaan kunnioitan kaikkia jotka Kurikkaa rakentaa. Jos Matti siinä sivus jotakin tienaa niin eiköhän se ole perkules täysin työllä ansaittua ja verot Siitä vielä kaikkien hyväksi. Ei me kaikki Kurikkalaaset katehia olla :)

26.5.2012 12:27  Juhani

Nyt keskustelussa olleiden asioiden tärkeysjärjestys:

1. Lapset ovat lapsia
2. Vuokra-asuntoja Kurikkaan
...
...
78. Valtuustosali mietintään

26.5.2012 13:57  Toistaiseksi Ilmajokinen Kurikan keskustassa töissä ja autotoon

Joo vuokra-asuntoja ja keskustaan kiitos!

26.5.2012 14:21  Vanha........

Juhani, mikä on tämä typerä ja puusilmäinen yhdistys?

26.5.2012 16:19  Juhani

Näitä järjestävät ainakin Mietaan Nuorisoseura ja Mannerheimin Lastensuojeluliitto.

26.5.2012 18:03  Juhani/22:30

Eikö näihin tapauksiin kuuluisi soveltaa Rikoslain 17 luvun 20 ja 21 pykäliä?

26.5.2012 19:09  Juhani

Varmasti kuuluisi. Ja myös se pitäisi hoitaa ettei senttiäkään verovaroista käytetä tällaisen toiminnan tukemiseen.

26.5.2012 21:31  Ei kai MLL

Mikäli kerrottu on totta, se ei voi olla Mannerheimin Lastensuojeluliiton harjoittamaa toimintaa. MLL:n toiminnan tarkoituksena on edistää lapsen oikeutta hyvään ja onnelliseen elämään.

26.5.2012 21:51  Juhani

Minulle on kerrottu että MLL on ollut järjestämässä discoja Kärrymiehessä. Ehkä täällä joku kumoaa väitteen järjestäjästä ja kertoo kuka on todellinen järjestäjä:

"Hei Juhani! MLL:n arvoihin kuuluu lapsen ja lapsuuden arvostus ja pyrimme edistämään myös lastenkulttuuria. MLL järjestää erilaisia lasten- ja perhetapahtumia, joihin voi liittyä myös tanssia ja lapsille sopivaa musiikkia. Toivomme, että järjestäjät valitsevat tapahtumiin musiikkia, joka sopii lapsille. Parasta olisi ehkä keskustella asiasta tapahtuman järjestäneen paikallisyhdistyksen kanssa."

26.5.2012 21:56  elämä on

22.30/16:19. Eikö siellä MNS:llä ole ihan oma "kyläpoliisi-pj", hoitelee niin viimmosen päälle kyläteiden kulkijoiden tsekkauksenkin, oli ne sitten kylän koiria, dementoituneita kävelijöitä, autoilijoita, maajusseja yms.

Samoilla kriteereillä voisi tarkistella lapsille suunnattua tarjontaa, vaikkapa sitä discoilua.
...samaa mieltä Juhanin kanssa...

26.5.2012 22:03  Ex-Kurikkalainen

Hyvä että täälä on otettu tuo vuokra-asunto tilannekin esille. Meidän perheemme kasvoi tuossa vuosi sitten yhdellä ja koska Kurikasta ei oikeasti löytynyt ainoatakaan vuokra-asuntoa niin jouduimme muuttamaan Kauhajoelle. Sitten te ihmettelette siellä miksi ei väkiluku nouse ja keksitte olemattomia syitä vaikka syy on selvä!! Muutto Kurikasta tai taivasalle kumpikohan?

26.5.2012 22:51  aidosti seuraava

Täällä on nyt purettu kiviä sydämiltä, Toivotaan ja uskotaan, että niistä seuraa jotain ja kaikkea positiivista.
Hyvin oli oikeaan osunut otsikko. Kiitos maltillisista kirjoituksista. "Kivi sydämessä"

26.5.2012 22:52  Noniin

Kärrymiehen ala-asteen discossa Juhani on lapsia, jotka haluaa pitää hauskaa kavereidensa kanssa. Lapsille suunnatatulla tilaisuudessa on omat valvojansa ja siellä on vain lapsia. On vähän erikoista väittää että ala-aste ikäiset, jotka käyvät discossa ikäistensä kanssa ovat jotenkin tyrkyllä.

Djtä voi varmaankin vaihtaa, mikäli menee överiksi. Kysyin omalta tyttäreltäni ja hän sanoi että yksi tällainen biisi on soitettu, sekin on tietty liikaa.

Älä kuitenkaan ala moralisoimaan kenenkään pukeutumisesta tai osallistumisesta lasten diskoon. Se ei ole sinun tehtäväsi. Vanhemmat vastaavat omista lapsistaan ja varmasti kykenevät harkitsemaan itse. Meidän mukululat viedään ja haetaan diskosta, kukaan ei jää kylälle roikkumaan. Huolehdi sinä omistasi vain..

27.5.2012 0:17  Vanha........

Silloin kun sattuu jotain ikävää hyvin nuorten lasten kohdalla 22:52 pitää suunsa kiinni ja vastaa lapsistaan. EI se mene niin, yleensä tuollaisten "lutka" vaatettujen lasten vanhemmat ovat ensimmäisinä huutamassa oikeutta. Mitä olemme oppineet niinsanottujen hyvien perheiden lasten tekemisistä.

27.5.2012 0:32  Kysympähän vain

Mitä tekevät 7-vuotiaat diskossa?

27.5.2012 3:39  semmosta

Siellä ei kyllä niin nuoria ole ollut. No tämä Nygård nyt vain on muoti-ilmiö. Siltä ei voi välttyä ja 4 vuotiaat lapsetkin hoilaavat sitä ilman että vahingoittuvat siitä koska eivät ymmärrä sanoista yhtään mitään. Toki olen kuitenkin samaa mieltä että tällaisessa ala-asteen diskossa ei tartte tuollaista soittaa. Uskon kuitenkin että tuon ohjeistuksen voi välittää eteenpäin ilman suurempaa dramatiikkaa.

27.5.2012 7:57  Juhani

22:52 Tämä koko juttu alkoi siitä, että nämä diskojen innoittamat ja aikuisemmiksi itsensä tuntevat lapset, varsinkin tytöt ovat Kurikassa ryhtyneet kiusaamaan koulussa lapsia jotka ovat heidän mielestään "lapsellisia". Ja onhan netissä esiintyminenkin heti erilaista. Se ei ole turvallista.

Mutta se muiden lapsista, olet oikeassa ettei se minulle kuulu enkä puhu heistä enää tuon enempää. Mutta aivan rauhallisesti ottaen, eikö olisi paljon parempi että kaikki lapset voisivat pitää hauskaa eivätkä vain ne joiden vanhemmat pitävät tuollaista musiikkia hyväksyttävänä?

Eräässä diskossa tunnin ollut vanhempi kertoi että paikalla ei ollut sinä aikana muita aikuisia. Kappaleet olivat järjestään lapsille sopimattomia.

Jos koulut järjestävät discoja, niin ne ovat luvanneet tarkistaa soittolistat. Toivottavasti niin tekevät tästä lähin muutkin tahot.

27.5.2012 8:21  helluntaita

Juhani , olet tehnyt hienoa tyätä. Anna kuitenkin olla heidän, jotka ovat toista mieltä, rauhassa, äläkä ota koko maailman murheita itsellesi. Otetaan katse eteenpäin ja uusiin seikkailuihin. Nyt heilaa katteleen.

27.5.2012 8:27  uhoako?

Kaupunginjohtajan ajojahdista ei ole kuulunut mitään? Joko on keksitty uusia epäluottamuksen "aiheita"? Montako nimeä on koossa? Tuskin kukaan lähtee allekirjoittamaan, eli jääkö solvaaja ypöyksin hallusinaatioineen?
Myyräntyö jatkunee, mikäli ruusujen toimintatapoihin on luottamista. He eivät ole Paasikiven sukua.

27.5.2012 9:29  Olemme sairasta porukkaa

On yhteiskunnallisen keskustelun väärtti, miksi suomalaiset vanhemmat ja perheet ovat kadottaneet terveen ihmis- ja lapsikäsityksen, ja ovat kykenemättömiä kantamaan ja toteuttamaan lasten kasvatusvastuuta?

Yhteiskuntamme on vakavasti sairas. Nyt on luvallista ja syytä tarttua itsekunkin näihin epäterveisiin ilmentymiin. Muutoin vajoamme yhä syvemmälle.

Sitä, että virheellisen lapsikäsityksen omaavat ovat erehtyneet järjestämään lapsille sopimatonta vapaa-ajan ohjelmaa, ei ole syytä hyssytellä muoti-ilmiönä eikä minään muunakaan. Oikeampi toimenpide olisi tehdä vaikka lastensuojeluilmoitus. Muutamaa vuotta vanhempien keskuudessa nämä "muoti-ilmiöt" tulevat esille ihmishenkiä vaativina tragedioina ja olemme voimattomia niiden kohdalla.

27.5.2012 10:55  Kauno Kyvykäs

Tunnetusti valtaa lisää alaisten määrä. Palopäälliköt ovat tunnetusti siinä asiassa rehellisimpiä, kun puhutaan "tulipalojen sytyttämisistä" vallan lisäämiseksi. Monella muulla yhteiskunnan alalla, kuin pelastustoimessa tuntuu olevan itse asia sivuseikka, hallinto kasvaa hallitsemattomasti ja alaset palkataan ainoastaan palvelemaan hallintoa ei tekemään sitä työtä, jonka nimissä ylipäätään toimitaan.
Hassunkurisin puuhaaja on lapsiasiamies, tämän touhujen älyllisyyttä ei kukaan tässä mailmassa ole pystynyt selvittämään.
Lasten ja perheiden siivelle on kertynyt melkoinen joukko alan ammattilaisia ja silti ongelmat vain lisääntyvät ja asteeltaan pahenevat. Kysyä voisi aivan hyvin, jotta onko meillä liian tyhmät alan toimijat vai johtuuko tämä toimimattomuus laiskuudesta. Alan koulutus kuulemma on yliopistojen tutkimusten mukaan mailman huippuluokkaa, näin itse omia touhuja tutkiessa on päädytty näin loistavaan tulokseen.

27.5.2012 11:31  Rahoittukaa!

Kommentti 3.39 pelkistää tilanteen hyvin.

Vai lastensuojeluilmoitus discosta? Nyt on kirjoittajan todellisuuden taju vääristynyt aika pahasti.

Toissapäivänä radiossa haastateltiin alueella pitkään toiminutta uskonnonopettajaa. Nykynuoret ovat paljon fiksumpia ja omaavat paljon paremmat käytöstavat kuin 10-20v sitten.

Ajan suurin ongelma kasvatuksessa on ns. curlingvanhemmuus. Se olisi keskustelun arvoinen asia.

27.5.2012 12:41  ?

Lainnaan kirjailija Tiusasen sanoja;

Olemme "Narutettu Sukupolvi" sitä on harrastettu jo 1980 v. kymmeneltä alkaen.

Tälläkin hetkellä Gallubitkin on opetettu ilmaisemaan muuneltua totuutta ja Hallitus-politiikkojen puheet on yhtä ja samaa sanan helinää.
EU:n toimintoihin kyllä kaivetaan kaikki eurot, eläkevaroista lähtien, lisäveroilla ja hintojen nostoilla loput.

Toivottavasti vielä herätään, että koto-maamme asiatkin pitää hoitaa, eikä odottaa näitä pahimpia seurauksia yhteiskuntamme elämän menoon !

27.5.2012 12:45  11:31on ja ei oikeassa

Olen kommentoijan ja uskonnonopettajan kanssa samaa mieltä, jos ummistan silmät ja suljen korvat. Valitettavasti heterogeenisuus ja eriarvoistuminen on lisääntynyt yleisesti ottaen fiksujen nuorten keskuudessa. Useampi nuori sadasta on tippunut kokonaan rattailta.
Perimmiltään aines on oman ikäkauden aikalaisia fiksumpaa. Tästä huolimatta meillä osalle lasten kasvattajista ja vanhemmista esimerkillisyys ja vanhemmuus kasvattajana on pahasti hukassa. Seurauksena suuri syrjäytyneiden ryhmä. Hekin perustavat aikanaan perheitä. Kaikkien tutkimusten mukaan syrjäytyminen on periytyvää.
Tämän ymmärtäen meidän on syytä kiinnittää huomiota pieneltäkin tuntuviin kasvatusepäkohtiin pahan kierteen katkaisemiseksi.

Meillä ei ole varaa eriarvoistumisen ja syrjäytymisen lisääntymiseen.

27.5.2012 13:18  Vanha........

Taas yhtä kaunopuheista tekstiä täälä kommenteissa kuin ministereiltä sunmuilta "kaikkeen päteviltä" kansalaisilta, ja paskat. Pahat asiat mitä tässä yhteiskunnassa tänään ja nyt tapahtuu, olisi korjaus pitänyt aloittaa jo 20-30vuotta sitten. Kuitenkin sosiaalitanttojen johdolla tilanteet päästettiin käsistä, aloitettiin todellinen päänsilottelu taktiikka, kasvatus jätettiin sillä vanhemmat eivät saaneet nuhdella eikä edes tukkapöllyä antaa ettei vain käräjille haaste iskenyt. Kaikesta pahanteosta syytettiin heikommassa asemassa olevien vanhempien lapsia, jotka muka olisivat jättäneet lastensa kasvatuksen retuperälle ja taas paskat. Niinsanottujen parempien perheiden lapset kasvatettiin rahaa kouraan ja unholaan ja rahallahan sai kaikenlaista mömmöä ja kivaa oli kuinmyös pää sekaisin ja aivot vapaalla, tehtiin mitä sattu ja "vastuuta teoista ei ollut". Kaikenmoiset Nygårdit ja räppäri sekoittavat nuorten päät ja antavat mallia miten ELETÄÄN. Jos muu ei auta niin edes sensuuria julkisiin esityksiin ja sitähän ei voi mikään laki kieltää, toimii jos vain halutaan.Rötöksitä tuomioita jotka tuntuvat ettei tee mieli lisää, pään silittelyt ei auta.
Eiköhän tämä riitä tästä.

27.5.2012 13:59  Dementikko

Merkillistä! Presidentti Niinistö tuli telkkariin ja kertoi, että Hyvinkään surmatyö oli "hyvin järkyttävä uutinen."

Samalla Niinistö kertoi kannattavansa euthanaasiaa, siis armomurhaa, siis ihmisen surmaamista!

Varsin huonosti valittu ajoitus "ideallenne", Herra Presidentti!

27.5.2012 14:10  Vihreiden rofiilin nosto

Tie Helvettiin on päällystetty hyvillä aikomuksilla. Toki eutanasiakin tulee alkamaan pelkkänä "kuolinavun" antamisena. Mutta rajanveto on erittäin vaikeaa, ja kuten kokemus osoittaa, kaltevalla pinnalla tasapainoilu on käytännössä mahdotonta. Lääkärien joukossa on valtava määrä ihmisiä, jotka haluavat leikkiä Jumalaa ja pelata ihmishengillä, ja on erittäin todennäköistä, että kaikki tulee päättymään kuten Natsi-Saksassa: eutanasiaa tullaan käyttämään keinona hankkiutua hyödyttömistä ihmisistä, kuten vanhuksista, vammaisista ja kroonikoista, eroon. Kun pikkusormi annetaan Pirulle, se vie koko käsivarren.

27.5.2012 15:03  Kauno Kyvykäs

Toivottavasti näille, jotka vastustavat eutanasiaa kaikissa muodoissa, tulee oikein vittumainen ja hitaasti tappava syöpä ja sellainen hoitohenkilökunta, joka antaa erittäin säästeliäästi kipulääkettä ja sanoo, jottei voi antaa enempää, sillä muu elimistö muuten kärsii ja saattaa koittaa kuolema.

27.5.2012 16:21  Kauno toivoo toisille pahaa

Salakähmäisesti suoritettu eutanasia on murha.

Eutanasia-asioita valvomaan on nimitettävä viranomainen (jonka on toimittava rehellisesti eutanasian uhalla) .

Eutanasian valmistelu videoidaan ja julkaistaan eutanasia-blockissa ennen toimenpidettä. Jos viikon sisällä ei esitetä perusteltua protestia, toimenpide suoritetaan.
Videolla esiintyvät potilas, lähiomaiset, lääkäri ja lopullisen luvan antanut viranomainen.
Videolla selvitetään potilaan sairaskertomus, omaisuus ja perinnön saajat.

27.5.2012 16:27  Kauno Kyvykäs

Kauno ainoastaan toivoo näille jyrkkämielisille sellaista loppua, jonka nämä haluavat kaikille. Siinä ei pitäisi olla mitään pahaa, jos toivoo niille sitä, minkä nämä haluavat pakolla toisille.

27.5.2012 17:21  Vanha........

Tämän päivän pelko morfiinin tai muiden kovien kipulääkkeiden antamista säädellään kuolemansairailtakin perustellen sairaan riippuvaiseksi tulolla, hittovie en usko kenenkään tulevan kuolemansa jälkeen pyytelemään kipulääkkeitä, kyllä siinä vaiheessa kipu on hellittänyt.
Eläinlääkärikin antaa kuolevan eläimen kärsimyksiin lopullisen helpottavan pistoksen, miksi siis ihmisen, luomakunnan kruunun pitäisi kuolemansairaan kärsiä älyttömistä kivuista.
Miksi eutanasia toimii muualla loistavasti, mutta Suomessa ei toimi mikään?

27.5.2012 18:58  Juhani

8:21 Palaan lapsiasiaan seuraavan kerran vasta jos vanhemmilta tulee palautetta sähköpostiin tai muuta tietä. En itsekseni. Seuraan vain muuttuuko mikään niinkuin moni uskoo. Sen sijaan Kurikka-lehteen saattaa tulla teksti ihan muusta aiheesta, mutta se sivuaa myös tätä.

Uusia seikkailuja oli äsken suunnistuksen SM-erikoispitkillä. Nyt ei jaksa kuin valittaa. Se että siellä meni päin mäntyä, on ihan oma vika ;-) Heiloja ei taida meikäläiselle olla tarjolla ja kun olen naimisissa, niin vaimo saattaa pitää sitä sopimattomana.

27.5.2012 20:49  Ei toimi loistavasti

Väärinkäytösten mahdollisuus on kuitenkin suuri: kunnat haluavat säästää vanhustenhuollosta ja jotkut perilliset hamuavat nopeasti rahoja itselleen

27.5.2012 20:57  Laitan huonon käänöksen

http://news.bbc.co.uk/

Noin 4000 potilasta vuodessa kuolee kautta aktiivinen eutanasia muodossa myrkkyruiskeella joka tappaa muutamassa minuutissa.


BMJ Tutkimuksessa todettiin, että vuonna 1995 lähes kahdessa kolmasosassa tapauksista eutanasia ja lääkäri-avustettu itsemurha meni ilmoittamatta.

Joka viides tapauksissa eutanasian tapahtunut ilman potilaan nimenomaista pyyntöä, ja 17% tällaisista tapauksista, vaihtoehtoinen hoito oli saatavilla vastaisesti ohjeita.

Hollannin lain mukaan potilaat kokea "sietämätöntä kärsimystä" oikeuttaa eutanasian.

Kuitenkin yli puolet lääkäreistä haastatelluista suurin syy antaa potilaille pyyntö oli "menetys arvokkuutta". Lähes puolet sanoi, he ryhtyivät toimeen "estääkseen kärsimystä".

27.5.2012 21:35  Kauno Kyvykäs

Suomessahan lain mukaan saa aivokuolleelta "vetää piuhat irti".
Oli aikoinaan poliittisilta päättäjiltä tavattoman uhkarohkea päätös, kun ajattlee, jotta monestikko heitä sanotaan aivokuolleiksi.

27.5.2012 21:59  Se mikä on toisesta oikein , on toisestä väärin

Jos yksilölle annetaan oikeus itse päättää siitä, onko hänen elämänsä elämisen arvoista vai ei, tämä yksilön päätös jotekin pakottaa muut ihmiset omaksumaan samat näkemykset. Kyvyttömyyttä ja haluttomuutta hyväksyä että terveillä ja täysivaltaisilla ihmisillä voi olla sovinnaisesta poikkeavia käsityksiä siitä, mitä he haluavat elämällään tehdä, kutsutaan autoritaarisuudeksi.

27.5.2012 22:58  Kaunolle ja Juhanille

Voitko varmasti todeta, että sinun todellisuutesi ei ole kivien heittelyä?
Voiko kaikista asioista joku toinen ajatella täsmälleen toisinpäin.

27.5.2012 23:53  Juhani

22:58 Sinultako olen saanut aikaisemminkin nimettömän kirjeen kotiini? Kuulostat samalta henkilöltä.

Lähetä yhteystietosi sähköpostiini, niin voin kertoa miten vakavasta asiasta tässä oli kyse. Puhutaan sitten uudestaan kivistä.

28.5.2012 0:59  Vanha........

Ajatuksia on tasan yhtä monta kuin on taapertajaa tällä pallolla. Kivien heittely on mahtavaa puuhaa kunhan löytää hyvän leipäkiven, matala heittoasento ja heitto pitkällä saatolla ja monia osumia veten pinnalle, se vasta on oikeaa kiven heittoa.
Yrittääkö 22:58 tehdä härkästä ja syyllistää Juhania ja Kaunoa oikeaan ja vakavaan asiaan puuttumisesta. Eutanasia on oikea ja tärkeä asia kuolemansairaalle päästä pois kunniakkaasti ilman helvetillisiä kipuja. Kenenkään joka ei ole kärsinyt epäinhimmilisistä kivuista on turha puhua eutanasiasta mitään, näin on näppylät. Minä tiedän mitä on jatkuva kova kipu, mutta en voi kuvitellakkaan mitä on kipu joka vaatii kovimpia kipulääkkeitä. Ei kannata nyrpistellä.

28.5.2012 6:21  rotia

Joskus tuntuu siltä, että pelkistä vuokrarivitaloista puhuminen olisi viisaampaa. Silloin ei kukaan hairahtuisi liikaa psykolologian puolelle sekaamaan.
Tulee vain väärinymmärryksiä.

28.5.2012 10:15  Kaksinaismoralistien maa

Viimeksi keskustelussa eutanasiasta paljastui, että eutanasian kannattajat perustelivat, ihan tiedemiehiä myöten, mielipidettään omakohtaisilla kokemuksilla: vaimo, mummu tai joku muu vakavasti sairas sukulainen kuulemma kärsi turhaan ilman kivun lievitystä. Kaksinaismoralistien maassa omakohtainen kokemus on yllättävän usein ihan hyväksyttävänä pidetty perustelu, eikä näkemyksiä tarvitse punnita minkään arvomaailman avulla.

28.5.2012 10:38  Asioita liioitellaan

Tuntuu vähän siltä, että täälläkin kovasti keskustellut asiat eutanasiasta ja myös lapsin korville sopimattomista tilaisuuksista menevät ylettömyyksiin, kun kaikki fanaatikot pääsevät asialle.Maailman sivu ovat ihmiset kuolleet ilman eutanasiaa.Meitä ennen lapset ovat kuulleet ja koneet kaikenlaista ja ihmisiä heistäkin on tullut. Tuntuu joskus siltä, että kun ei ole kunnon ongelmia, niin niitä tehdään.

28.5.2012 10:48  Kauno Kyvykäs

Mikäli joku väittää, jottei Suomessa ole ollut "eutanasiaa" ennenvanhaan, niin erehtyy pohjanmaalla nimi vain oli knoppajaaset.

28.5.2012 11:02  kummia kuuluu

Kivipeltoko tekee parhaansa, että Kurikkaan ei kukaan rakentaisi yhtään mitään. On tämä oikein valitusten paratiisi tämä Kurikka. Joku huhuilee, että hallinto-oikeuteen olisi joku yrittäjien ystävä pannut valituksen. Onko tämä uusi hallituksen kyky J Kivipelto vai setänsä J Kivipeltò?

28.5.2012 12:49  voi uskomatonta

10.38 puhuu aivan uskomattomia . Samaa kastia kuin pedofiilit.

28.5.2012 13:48  Väljää sanan käyttöä

En tiedä, tunteeko fanaatikko (12:49), mikä on pedofiili.Sanan käyttö näyttää olevan väljää. Ilmeisesti kuitenkin kansakoulu on tullut käytyä loppuun asti.

28.5.2012 15:27  Jaha

Jaha ja nyt aiheena pedofiilit.
Ehkä se kertoo näille lukijoille jotain.
Ja sitten Koiviston palstalle käymään..

28.5.2012 16:24  Juhani (Minne rakkaus jää)

10:38 Korjaisit nyt tuota tekstiäsi. Kuka on silloin fanaattinen kun vanhemmat pyytävät siistimään musiikkia että voisivat tuoda lapsensa discoon, mutta sitä ei millään voi tehdä?

28.5.2012 16:39  Juhani (Sateenkaaren alla)

Laitoin äskeisen linkin sen takia että tämä porukka esiintyy pienten lasten discojen yhteydessä. Äskeinen kappale oli ylittänyt 119000 katselukertaa. Lapset tykkäävät muustakin musiikista joka innostaa heitä myös itse esiintymään. Millainen esikuva on Nygård?

Tässä vielä toinenkin kappale.

28.5.2012 18:18  no niin...

Nyt Juhani alkaa riittää! Joka ikäluokalla on oma petri nygård-- rollarit ym...

28.5.2012 19:03  Hämillään

Nyt ei tuota ymmärrä erkkikään. Mitä pahaa juhanin kommentissa oli?

28.5.2012 19:20  Juhani

OK. Lupaan etten kirjoita aiheesta enää tässä blogissa. Lopetan Nygårdin lastenlaulujen sanoihin:

Ei ei ei me haluta työtä
Vaan juodaan kokopäivä
Ja nussia läpi yötä
Mä haluun viinaa mä haluun pilluu

Kaljapullon ruiskutus on vesileikki
Ja pillun vonkaaminenhan on esileikki

Oon kieli miehii, puhun pillu suussa Tanskaa.
Mun molo sun huulilla tähän pitäs tarttuu.
Se syylä siinä joo no ei sen kai pitäis tarttuu.

Hanat auki lasit täyteen, rai rai rai!
Paita pois housut alas, nai nai nai!
Heilutan kusipäille, bye bye bye!
Hej! Anna sitä märkää

Hameet ja housut nyt vittuun päältä
Eli vaatteet pois tai lähet vittuun täältä

Okoo jos nyt myönnetää oha se aina eteenpäin ku takaapäin työnnetää
Koko vitun yö vedettiin junaa annoin ämmälle taaki ja edeski munaa
Juodaan tappiin asti nonii mennään loppuun asti no vittu

28.5.2012 19:39  Kauno Kyvykäs

Yksinkertainen totuus on se, jottei näin pimeitä lauluja jaksa kuunnella muut, kuin lapset ja vähämieliset.

28.5.2012 19:50  13:48?????

Mistähän tässä ilmiössä on kysymys? Minä koen, että tässä sairaat aikuiset käyttävät myös seksuaalisesti ymmärtämättömiä lapsia hyväkseen hoilauttamalla heillä näitä Nygårdeja.
12:49 taitaa olla aivan oikeassa.

28.5.2012 20:37  Ohhoh

Joku ei kestänyt noita kahta lastenlauluu mutta kestää ton.

28.5.2012 20:57  juurettomat ihmiset

Kun katsoo mitä maailmassa, Euroopassa ja tässäkin maassa tapahtuu, niin ei se impivaaralainen lintukoto kuulosta enää ollenkaan pahalta. Kyllä minä ainakin kasvattaisin lapseni mieluummin 80-luvun Suomessa, kuin 2010-luvun.

28.5.2012 21:02  Vanha........

Turha on ihmetellä tämänpäivän lasten ja nuorison tempauksia, oppia tulee joka tuutista.Elokuvat, räiskimis pelit ja isommilta otettu oppi tekee ymmärtämättömistä lapsista todella hämmentyneitä kansalaisia. Jotkut vanhemmat kuvittelevat tekevänsä lapsilleen palveluksen antamalla heidän kokeilla alkoholia kotona ja hakevat vielä kemuviinat kullan muruilleen. MIHIN tämä maailma menee ja päättyy, ainakin hyvin suuren nuoriso määrän se vie hautaan.

28.5.2012 21:28  Lauluja on maailma täynnä

Totuus on se, että nykyajan nuorilla on mahdolisuus halutessaan saada esim. netistä vaikka minkälaisia lauluja, joten tämä Nygårdin esitys on vain yksi esimerkki muiden joukossa.

28.5.2012 21:43  Ei tarjoilua

Salaa kuunteleminen on sitä että lapsi ymmärtää sisällön olevan sopimatonta. Kun aikuiset tarjoavat sitä siitä tehdään hyväksyttyä.

28.5.2012 21:45  Vanha........

"28.5.2012 21:28 Lauluja on maailma täynnä

Totuus on se, että nykyajan nuorilla on mahdolisuus halutessaan saada esim. netistä vaikka minkälaisia lauluja, joten tämä Nygårdin esitys on vain yksi esimerkki muiden joukossa. "

Niinhän sitä netistä löytyy mitä vain siis aivan mitä vain, mutta miksi tämä on mennyt näin mustaksi ja pitääkö lasten päästä muille sivuille kuin lapsille tarkoitetuille sivuille, VANHEMMAT, KYSYN VAIN SILLÄ TEILLÄ ON VASTUU MITÄ LAPSET TIETOKONEILTAAN KATSOVAT. Ei tosiaankin, siitähän joku "hyvä" lapsen vanhempi sanoikin kommentissaan, että kyllä he vastaavat lastensa kasvatuksesta. Pitääkö kaikkien hyväksyä kaikki ja jokapaikkaan tuotuna tällaisia Nygårdeja jotka esittävä jokakerta ainavain törkeämpiä ja raflaavampia lauluja, siat. Iltapäivälehdet ynnä seiskat sunmuut törkylehdet tuovat lehdissään esille täyttä sontaa, Ilkkakaan ei ole enää mikään sontasiioni.

28.5.2012 21:51  -

Vanha ota iltalääkkeesi ja mene nukkumaan..

28.5.2012 22:12  pimenee

28.5.2012 21:28 Lauluja on maailma täynnä
Tarkoitatko että se tekee sen hyväksytyksi että se on mahdollista kuulla muualtakin.

28.5.2012 22:39  yllytyksestä pieni sakko

"Voi hyvää päivää." - Vanha jurvalainen sanonta.

28.5.2012 23:28  Vanha........

21:51, mikä ongelma sinulla on, liippaako liian läheltä. Lääkkeeni otot ovat hyvin hallinnassa, mutta entä sinun lääkkeesi mahtaisivatkohan enää edes auttaa, tuskin.

29.5.2012 8:06  Villli ja vapaa temmellyskenttä

Blogeissa voi nimimerkillä kirjoittaa täysin esteellinen, eli jäävi, voi kirjoittaa omassa asiassaan, voi kommentoida omaa kirjoitustaan, voi kirjoittaa satuja, voi kirjoittaa tunnekuohun vallassa, voi kehua/källätä ketä vaan, voi ilkeillä kuinka vain, eli kenttä on vapaa.

29.5.2012 8:21  Margit Parkkamäki lyttää Sika-Harrin ajojahdin Tyrväistä kohtaan

Margit Parkkamäki mielipidekirjoituksessaan lyttää sika-Harrin ajojahdin Tyrväistä kohtaan. Voisiko sanoa, että sika-Harri on lähtenyt veisaamaan sontasiionia.

29.5.2012 8:47  sikailu seis

Kenttä on vapaa ja kaikkea ei kannata ottaa tosissaan. Siksi ja silti sanonkin, että margit on taas kerran oikeassa.

29.5.2012 9:23  Kaikki hyvin

Margitti kehui Kaupunginjohtajan ja lyttäsi Sika H:n.
Kaikkihan on sitten nyt hyvin.Vai onko???

29.5.2012 10:26  ss-mies

Margit todellakin on oikeassa.

29.5.2012 10:33  Nuori.............

Kukahan Margittia mahtaakaan ohjata

29.5.2012 10:46  No, ei oo hyvin

Näinhän se on, asiat pannaan "tärkeysjärjestykseen", ensin EU ja jos jotain jää se hupiloidaan johonkin muuhun tärkeään.

Kun sitten jotain sattuu, kyllä sitten jeesustellaan että mitenkäs tämä nyt näin meni.

29.5.2012 16:51  kp

Sitkeästisiivellä-mies rallattelee muiden mukana.

17.6.2012 20:32  peiliin on aina välillä hyvä katsoa

Kannattais tuon disko-jutun aloittajan katsoa vähän peiliin..ei oo sunkaan jälkikasvus osannu käyttäytyä, vaan on tehny just noita samoja juttuja mitä nois petrin lauluis lauletaan...eli ryypänny ja rellestäny tuolla pitkin kyliä..Mistäköhän on mallinsa saanu, ei varmaankaa petriltä?

29.10.2013 0:47  Esa Kallio

Heipä hei!
Googlen hakukone johdatti tänne Matin blogiin kun pitkästä aikaa etsin mitä Mietaan Nuorisoseuralla löytyy.
Huvittuneena sain lukea jonkun katkeroituneen kommentin itsestäni - "kyläpoliisi-pj:sta". Eipä ole kommentin kirjoittajaa vaikea arvata. :) Kaikilla on kaikesta omat mielipiteensä ja hyvä niin. Toiset välittää, toiset eivät.
Mutta asiaan. Olen vähän pettynyt keskusteluun ala-astelaisten discoilloista. Vaikka tämä tuntuu vaikuttava foorumi olevankin, ei asiat selviä itsestään ennen kuin niistä joltain kysyy. Mielelläni vastaisin ja selventäisin toimintaperiaatteita eri tilaisuuksissamme. Keskustelussa olette poistamassa kuntien avustuksia ja lähes tekemässä rikosilmoituksia ala-astediscojen vaikutuksista. Millä perusteella?
Omien ajatteluiden vai kuulopuheiden?
Soittolistoilla on melkoisen paljon muutakin soitettavaa kuin Nygårdin kappaleet. Ohjeistus soitettavista kappaleista sovitaan aina DJ:n kanssa.
Ottakaa yhteyttä ja kysykää jos asiat painaa mieltänne.
Iloista syksyä toivottaen, Esa


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini