Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Reilumpaa suhtautumista toivotaan

Tiistai 22.5.2012 klo 10:30


Uutta otetta

 

Miksi osoitamme vihamielisyyttä toista kohtaan?

Miksi näemme vaivaa emmekä pyri ymmärtämään hänen tunteitaan ja niiden taustalla olevia tarpeita?

Kuulostaako brutaalilta?

Vaihtoehtoja on vain kaksi.

Jos välittämisemme kohdistuu toiseen henkilöön, haluamme osoittaa hänelle ymmärrystä kuulemalla aidosti hänen tekemistensä ja tunteidensa taustoja. Toinen vaihtoehto on, ettemme välitä.

Silloin avoimuuden ovet sulkeutuvat ja mahdollisuus saada arvokasta tietoa, ei koskaan toteudu.

Omakaan hyötysi ei toteudu, sillä se voi tapahtua vain toisen ihmisen välittämisen kautta.

Ellet siis välitä toisesta ihmisestä, et voi rakastaa itseäsikään. Vähitellen kaikki asiat vain kääntyvät itseäsi vastaan.

 

Mitä perusteellisesti vialla?

 

Näin voi perustellusti kysyä, kun on seurannut tuota rajua hyökkäystä kaupunginjohtajaa kohtaan.

 On väitetty hänen menetelleen laittomasti tai sopimattomasti.

Ensimmäistään konkreettista esimerkkiä mistään virheestä ei ole esitetty.

Päinvastoin, monikin on todennut, että hän on hyvin sosiaalinen ja ehkä ainoa alueemme kuntajohtajista, joka on esiintynyt aktiivisesti kuntarakennemullistuksen myllellerryksessä.

Jokaisen pitää tajuta, että virkamiehen erottamiseen pitää löytyä edes jokin muodollinen syy. Sen jälkeen yritetään etsiä ne 11 rohkeaa tekemään aloite hallituksen käsittelyyn. Lopuksi asian päättää valtuusto ja erottamisen vaaditaan 2/3-enemmistö.

Aivan lopuksi tapahtuu tiedottaminen, jos on kunnon aihetta.

Nyt on vain populistisesti tiedotettu, eikä sitten oikeastaan muuta olekaan kuin paljon porua ja vähän villoja.

 

Sairaanhoitopiiri maksattaa

 

Lehtitiedon mukaan SH-piirin talousarvio paisuu max 3,9 % v. 2013 verrattuna vuoteen 2011?

Tämän päälle tulee erikseen Y-talon ja ensihoidon kustannuskatto, joka on yhteensä 20 miljoonaa.

Tuo luku tarkoittaa todellisuudessa 10 %-yksikköä lisää kuluihin.

Kun JIK-alueen maksuosuus on 2-3 kertainen muihin verrattuna, tarkoittanee tämä kaikki sitä, että JIK-alueen menojen kasvu lähentelee 20-prosenttia. Homma on karannut niin sanotusti SH-piirin johdon käsistä.

0222.jpg"Ja kuinka valkovuokot katoaa". Sh-piirin kautta katoavat rahat vuokkojen lisäksi. Niillä menee hyvin, jotka nyppii kunnilta. Uskomatonta kehitystä, jolle ei kukaan ulkopuolinen tunnu voivan yhtikäs mitään. Nähtäväksi jää, miten Kurikan 2-3 miljoonan euron lisäys SH-piirin menoihin vaikuttaa Kurikan omaan budjettiin. Ei pystytä suorittamaan AKK:n osakemerkintää. No, uusi virastotalohanke nyt ainakin menee jäihin, onneksi.  


Kommentit

22.5.2012 12:05  Miljoonat jälkien siivoukseen!

AKK:poistuminen Kurikasta on kunnalle suuri menetys myös taloudellisesti erilaisine seuraamuksineen. Kunnanäitien ja -isien on syytä säästää merkintämiljoonat AKK:n jälkisiivoukseen omassa kunnassa.

22.5.2012 12:22  Ei tokikaan

Ei virastotalohanketta jäihin ole pantu. Blokostilla on taas väärää tietoa.

22.5.2012 13:07  Kannattaisi lukea, mitä on sanottu

Blogistihan toteaa vain sanatarkasti "No, uusi virastotalohankehan nyt ainakin menee jäihin, onneksi".

Lausumasta ilmenee kyllä hänen oma kantansa asiaan sekä miten asian kanssa pitisi talousssyiden perusteella menetellä. Blogisti ei sensijaan väitä, että hanke on pantu jäihin.
Sensijaan kommentti 12:12 on tyypillinen esimerkki huhujen käyttöaineeksi syötetystä väärästa tiedosta.

22.5.2012 14:17  Kauno Kyvykäs

Maakuntamalli teki maakuntien keskuksista, monopolin asemasemassa olevia rahan ja vallan käyttäjiä. Nopeasti on lainsäädäntöä kehitettävä siihen suuntaan, jotta kunnilla on sananvaltaa maakuntakeskuksien kuppausmenttaliteettia vastaan. Nykyisellä menolla tehdään maakuntakeskuksien ulkopuolisista alueista kerjäläisten asemassa olevia huutolaisia. Ihmeellisen epädemokraattiseksi on tämä maakuntakeskuksien itsevaltius muodostunut, setä Staliniltakin olisi säästänyt monta kiloa ruutia, mikäli hän olisi ollut yhtä ovela, kuin nämä maakuntahallinnon diktatuurin kehittäjät.

22.5.2012 14:39  Miksi osoitamme vihamielisyyttä toista kohtaan?

Aikuismaista käytöstä ja toimintaa on, että asiat tuodaan julki niissä ympyröissä, joissa ongelmat syntyvät. Sitten niistä keskustellaan ja neuvotellaan miten toimia jatkossa. Kun neuvottelijoilla on tunneäly kohdallaan ja yhteys omaan sydämeensä, he erottavat ihmiset asioista. Ja jos on halua, kaikki ongelmat ovat ratkaistavissa niin, ettei yhdenkään osapuolen minuutta murreta tai sielua haavoiteta.

Jotta pystymme hoitamaan Kurikan kunnan asioita, meidän tulisi nyt unohtaa ihmisten väliset taistelut, erottaa hetkeksi oma egomme määräysvallastaan, ja alkaa tehdä tosissamme sitä työtä, mihin kuntalaiset ovat meidät äänestäneet, eli miettiä parhaat tavat verorahojen käyttämiseksi monipuolisesti jokaisen kuntalaisen hyväksi, ketään suosimatta tai ketään hylkäämättä. Tämä kirjoitus siksi, että oikeustajuni sanoo, ettei ketään saa laittaa sellaisen ajojahdin kohteeksi kuin Sekoomus on nyt tehnyt

Mielestäni laajaa luottamuspulaa kunnanjohtaja Tyrväistä kohtaan ei ole esiintynyt, joten onko aloitteen tekijöillä esittää faktoja hänen mahdollisesti tekemistään virkavirheistä? Ilman niitä kunnanjohtajan erottaminen ei ole halpa operaatio Kurikan kunnalle.

22.5.2012 15:27  Kauno Kyvykäs

Nopeasti on tartuttava tähän yritteliäisyyden ja vapaan Suomalaisen elämänmuodon hävittäjiin, eli maakuntakeskuksien toimintaan. Ely-keskukset nämä yksisilmäisyyden alttarit ovat valmiita hävittämään kaiken turhaksi katsomansa yritteliäisyyden maakunnasta. Törkeää elättää tälläisiä itsevaltiaita maakunnaassa, jossa nekin rahat tarvittaisiin yritteliäisyyden ja teollisen toiminnan tarpeisiin, joilla aivan aidosti ja tasapuolisesti pystyttäisiin kehittämään aluetta, joka ei edes ole tämä nykyinen rosvomaakunta nimeltään Etelä-Pohjanmaa, joka on täysin Seinäjokisten mielivallan alla.

22.5.2012 15:52  Kauno Kyvykäs

Tämä AKK:n osakemerkintä tarkoittaa sitä, jokka Seinäjokisille annetaan ilman rahaa, eikä ole mitään päätäntävaltaa, jotta kuinka asioita tulevaisuudessa hoidetaan.
Kiitos miljoonasta ja haistakaa pitkä paska, toivottaa Seinäjoki jatkuvasti tyhmille alamaisilleen, joita se saa rosvopäällikön otteilla kiristää mielin määrin.

22.5.2012 17:04  veronmaksaja

Tämä SH-piirin toiminta ajattelemattomuudessaan ja talouden reunaehtojen ymmärryksen puute on huolestuttavaa ja tulee kalliiksi jäsenkunnille. Kuka sitä oikein johtaa?

22.5.2012 19:52  järki apuun

Onko todellakaan mitään järkeä ajatella uusia kaupungitaloja, kun Ruukin tilat ovat valtavan hyvät ja sinne on jo lyöty puoli miljoonaa.

22.5.2012 20:53  missä perusteet?

Joko niitä Paavon virheitä on alettu luetella? Taisi jäädä torsoksi nyt nuo yritykset. Hävetä pitää noin munatonta touhua.

22.5.2012 21:48  Körmy

Voi tätä Seinäjoki vihaa mitä täällä lietsotaan. Onhan se surkiaa kun Jurvasta opinahjo loppuu.
Se nyt vain on niin, että Jurvan ympärillä mettä synkkenöö ja kulukuyhteydet ja palvelut huononoo. kuka sinne opiskelemaan mielii?
Tämänpäivän immeiset tarvii palveluja ja virikkeitä. En minä ainakaan jälkikasvuani Jurvan kouluun lähettääsi vaikka itte turhapuro sielä veistäis.

22.5.2012 22:06  Nimimerkki ?Syksyllä vaalit?

Kunnallisvaalien kautta, eli kuntalaisten äänillä jonkinlaiseen päätöksentekoasemaan päässeet kuntalaiset ovat ottaneet itselleen varsin kyseenalaisia rooleja, kuten Kurikasta kantautuneet uutiset kertovat. Kumma miten joillekin se vähäinenkin valta saattaa nousta päähän ja miten kauas alkuperäisestä tarkoituksestaan ja tehtävistään valtuuston ja hallituksen jäsenet kehtaavat itsensä asettaa. Valtuustoihin äänestämiemme luottamushenkilöiden tarkoitus lienee hyvässä yhteistyössä virkamiesten kanssa hoitaa kunnan ja kuntalaisten asioita näiden etua ja parasta ajatellen, eikä suinkaan sotkea ja haitata kunnan toimintaa ja päätöksentekoa. Tulee mieleen, että pitäisiköhän ehdokkaiksi pyrkiville järjestää jonkinlainen persoonallisuustesti tai muu koe, jolla varmistutaan ehdokkaan terveestä psyykestä ja kyvystä toimia kunnallisessa päätöksentekokoneistossa. Liian usein valituksi tulee henkilö, jonka ainoa tavoite on vain korostaa omaa egoaan ja tyydyttää omaa pätemisentarvettaan. Näillä eväillä ei valitettavasti saada tyydyttäviä tuloksia valtuustossa.

22.5.2012 22:06  Kauno Kyvykäs

Körmy on varmaankin näitä maakuntarosvoja, joiden tarkoitus on hävittää kaikki elämä Seinäjoen ympäriltä. Varmaankin näitä virikkeitä syntyy Seinäjoen ylihintaissa omakotitalo slummeissa.

22.5.2012 22:32  Körmy

Kaunolle tiedoksi ettei Körmy elä rosvoamalla, vaan työtä tekemällä ja körmylle Seinäjoki palveluineen on "vain" 25 min ajomatkan päässä.
Körmyllä on autoja, toisin kuin monella Seinäjokivihaa lietsovilla hevosmiehillä, ainakin tällä foorumilla.

22.5.2012 22:49  Kauno Kyvykäs

Mitähän tämä Körmy mahtaa tehdä töikseen?

22.5.2012 23:42  On se vain kumma

Nimimerkki "Syksyllä vaalit" murehtii kun valtuustoon erehdytään valitsemaan vain omaa egoaan tyydyttäviä tyyppejä ja ehdottelee jonkinlaisia testejä ongelmasta pääsemiseksi.
Tässä vain jää ihmettelemään sitä, miten nämä ego-tyypit onnistuvat hypnotisoimaan äänestäjät vaalipäivänä kerta toisensa jälkeen äänestämään itseään, vaikka monien kohdalla yli kymmenekin vuoden työnäytteet puhuvat aivan muuta.
Ennakkotietojen mukaan näistä egoista ei tule olemaan puutetta tulevissakaan vaaleissa.

23.5.2012 6:39  huhujako Ilkassa

Lehtitiedon mukaan Kurikassa on vireilla kaupunginjohtajan erottaminen. Toimittajan tieto ei voi olla oikea. Sellaista hanketta ei löydy mistään muusta kuin joidenkin vaihoharhaisten puheista. Kenelle tuollainen esitys on tehty ja kenen toimesta?

23.5.2012 7:50  Tyrväinen ei jatka

Ilkassa Margit Parkkamäki kertoo, ettei Tyrväinen jatka määräaikaisen pestin päätyttä 2015, kun ei tiedä, onko Kurikkaa edes silloin olemassakaan. Erikoinen perustelu, kun muistaa kannanotot kuntaliitosesityksiin.

23.5.2012 8:06  ....................

Fiksut ihmiset ei Kurikassa viihdy

23.5.2012 8:40  Itseppä tuo valittiin.

Nykyinen kaupunginjohtaja on vakuuttanut lähinnä työhaastattelussa ei niinkään sen jälkeen.

Tuskin hän mitään virhettä on tehnyt, koska ei oikeastaan ole mitään muutakaan tehnyt.

Blokistin kertoma "aktiivinen esiintyminen" , lähinnä suututtaa kurikkalaisia. No, ehkä se kuitenkin sulatti jurvalaisten sydämet.

Mutta hänen kanssaan on tultava vielä muutama vuosi toimeen. Valitettavasti ne vuodet ovat elintärkeitä Kurikalle. Jos hän lyö ajojahdin jälkeen lopullisesti hanskat tiskiin, se on erittäin huono vaihtoehto, mutta mahdollinen.

23.5.2012 9:29  Kurikassa vastuu on kuulijalla ei politiikoilla

Tarina tapahtuu ja todentuu aina kertojan ja kuulijan välillä ja tarinoista parhaat säilyvät vuosisatoja. Tarinoita on yhtä paljon kuin on kertojia ja usein tarina ruokkii uusia tarinoita. Kun joku näkemys toistuu tarinassa riittävän usein, siitä tulee yleispätevä ?totuus?. Ulkopuoliset muokkaavat mielikuvaansa ja käsityksiänsä tarinoiden pohjalta ja asiat saavat uusia merkityksiä. Tarina on myös kertomus, jolla on alku ja loppu. Kunnanjohtajan kokemusta Kurikassa voi ajatella perinteisen ?Olipa kerran?? sadunkerronnan kautta. Tuntuu kuin virallinen tarina alkaisi sadun ?sen pituinen se? -kohdasta ja siitä puuttuu kokonaan ?Olipa kerran?? -alku ja sen jälkeinen osio. Satua on myös kerrottu koko ajan periaatteella, että vastuu on kuulijalla, mutta kuulijalle ei anneta mahdollisuutta kuulla toisenlaista tarinaa. Sitten kun lapset huomaavat, että sadusta puuttuu kokonaan tuo ?Olipa kerran?? -osuus, he ryhtyvät vaatimaan sen kertomista. Huolimatta siitä, että lapset huutavat lisää, tarinankertoja kuitenkin sanoo, että nyt on nukkumaanmenon aika ja lyö kirjan kannet kiinni. Näin sadusta jää elämään se mielikuva, jonka sen kertoja on halunnutkin jäävän ?viralliseksi toduudeksi."

23.5.2012 9:37  Uudet haasteet

Ajojahdin järjestäneet valtuutetut toteuttivat omat henkilökohtaiset tavoitteensa kuntalaisten ja kunnan kustanuksella. Se, millaisen laskun kurikkalaiset joutuvat maksamaan riippuu nyt Tyrväisestä.

On itsestään selvää, että kaupungin johtaminen ja kuntalaisten etua ajava kehittäminen on Tyrväisen johdolla mahdotonta niin kauan kun ajojahtiin oasallistuneita on missään luottamuselimissä. Näillä kerran jahdin aloittaneilla ei ole tapana unohtaa ja paiskata sovinnon kättä. Uusia närästyksen aiheita kaivellaan hampaankolosta aina tilaisuuden tullen.

Kun jahtaajat saivat palsamia loukatulle mielelleen tyrmäämällä jatkovuodet, he tuskin ovat valmiit vetäytymään omasta ehdokkuudesta. Ovat vain entistä innokkaammin tyrkyllä valtuustoon.

Nyt aloitetun sekoilun jälkeen yksikin riesankivi olisi liikaa Kurika kengässä.

Kokeneista, liitosselvityksiin osallistuneista kuntajohtajista ei ole ylitarjontaa. Vireällä Tyrväisellä on nyt vielä riittävästi vuosia hakeutua uusiin haasteisiin toisaalla. Kolmen vuoden perästä mittarissa taitaisikin olla liikaa vuosia.

23.5.2012 10:37  joku roti

Sähinän aloittaja kertoo, ettei tässä ole mitään henkilökohtaista. Naurettavaa puhetta. ajojahti on mitä suuremmassa määrin henkilökohtainen. Nyt pitäisi aloitteen tekijän pyytää kauniisti anteeksi erehdystään. Mutta siihen hän ei pysty eikä kykene, ilkeä kun on.

23.5.2012 11:04  Margit Parkkamäki

Ilkassa ollut teksti sanomani "onko Kurikkaa edes olemassa". Kuntakenttä on suuressa murroksessa Valtiovallan taholta.Edes valtion johtavat virkamiehet eivät osaa sanoa mikä on oikea suunta liitossuunnitelmissa.Paavo Tyrväisellä on liki kolme vuotta työsopimusta jäljellä, on hyvin aikaa katsoa miten maa makaa silloin kun nkyinen työsuhde on katkolla.Yhteisessä keskustelussamme jatkoaikeista kj käsittelimme myös kuntarakenne asiaa.Kj haluaa että kaupungintoiminta olisi pitkäjänteistä myös henkilöstöasioissa.On ennenaikaista tehdä kovin lukkoonlyötyjä päätöksiä johtavienvirkamiesten työsuhteiden osalta silloin kun on mahdollisuus jättää harkinnanvaraa.On vaikeaa kertoa kantansa lyhyissä puhelinhaastatteluissa lehdistölle, varsinkaan kun on runsassanainen niinkuin minä.Taitava toimittaja oli löytänyt ytimen sanomastani.Eli kukaan meistä ei tällä hetkellä tiedä mikä on kuntatilanne kolmenvuoden kuluttua.Siis keskitytään nyt tähän aikaan ja päivään.Oikeaa työtä ja haasteita on paljon.

23.5.2012 11:39  Jahtivouti ei voi olla yksin

Vaikka Koivisto yrittää miten kertoa olevansa vain yksin asialla, siihen ei kukaan usko. Ei ole sellaista valtuutettua missään kunnassa, joka käynnistäisi yksin näin massiivisen kaupunginjohtajan erottamisprosessin lehdistön avittamana ilman laajempaa tukea . Ei Koivistokaan, vaikka onkin tunnettu värikkäistä liikkeistään. Taustoihin viittasivat useammat vihjailut ajojahdin alussa. Nyt nämä taustahäslääjät ovat kaikonneet kuin pieru Saharaan ja tuskin kirjoittelevat nimiään minkäänlaisiin listoihin.

Sekin, että Koivisto lupaa jatkaa prosessia tulevassa paikallislehdessä todistaa laajemmasta liikehdinnästä.

Koivistolta olisikin miehekäs teko kertoa lehdessä yhtä hyvin näiden tukijoukkojen nimet, kuin oli lähteä savustamaan Tyrväistä olemattomin perustein. Se, että niitä on nyt sorvailtu jälkikäteen viikkotolkulla ei asiaa miksikään muuta.

Näyttää pahasti siltä, että ainoa joka voi enää puhaltaa pelin poikki on itse jahdin kohteena oleva Tyrväinen. Toteamalla "Soromnoo, nyt riittää".

23.5.2012 13:34  turpiin vaan

Uutta otetta, sitä pitäisi saada. Mutta eivät nämä härventäjät saa mitään hyvää aikaiseksi. Kyllä härvennyksen aloittajalla on nyt pallo.
Pitää alkaa löytyä perusteita puheille. Muussa tapauksessa kj:n pitää alkaa kysellä kunniansa perään. Ei kait nyt mitä tahansa tarvitse sietää.

23.5.2012 13:56  Jurvasta

Ei ole tullut härventäjiä esille ketkä ei ole tyytyväisiä Kaupungin Johtoon. Toisaalta ei ole tullut Johdon kehujatkaan esille nimillä.

23.5.2012 16:02  uusia tuulia kiitos

Kurikkalaiset nuoret ja nuoret perheelliset ym mitä tiedän. Me tarvitsemme ja haluamme uuden liikekeskus/kaupungintalon. Tingin mieluummin veroistani ym. Kurikan keskusta tarvitsee uuden liikekeskuksen mitä kaupungin ei tarvitse edes yksin maksaa kokonaan. Nimet julki hankkeen puoltajista. Meistä valtaosa äänestää teitä syksyllä. Nyt kauniin kaupunkimme keskustassa on neuvostoliiton aikainen tyyli.

23.5.2012 16:20  Kauno Kyvykäs

Saattaapi olla, jotta kauniin kaupunkimme keskustassa on Neuvostoliittolainen tyyli. Ihmetyttää vain se, jotta jotkut haluavat haaskata tolkuttomasti verorahoja, jotta kaupungin keskusta saadaan muutettua toimimattomaksi aavekaupungiksi, jollaista ei löydy, kuin Pohjois-Koreasta. Voisiko sellaista miettiä, jotta kaupunkikuvaa kohennetaan tyylillä, joka ei pilaa toimivuutta, vaan mieluummin lisää sitä.

23.5.2012 16:48  veronmaksaja

kyllä Kurikan keskusta tarvitsee uuden liikekeskuksen ja eihän se edes ole kokonaan veronmaksajien rahoilla. Vaaleissa nähdään. puolue on yksi ja sama. Kehitykselle annan ääneni. Vanha kaupungintalon paikka on mainio. Yritetään edes näyttää kaupungilta.

23.5.2012 16:56  Margit Parkkamäki

Luettuani tämän päivän Ilkasta Osmo Kaharille antamani haastattelun Kj Paavo Tyrväisen työsuhteen jatkosta totean että juttu oli niin pahasti pieleen kirjoitettu, että jatkossa en anna MITÄÄN lausuntoa ko toimittajalle Kurikan kaupungin asioista.Kerroin selkeästi että nykyinen työsuhde jatkuu niin kh Pj kuin KJ YHTEISEN näkemyksen mukaan aiemmin sovitusti.Lehtijuttu on populistisesti kirjoitettu ja vahingoitaa Kurikan kaupungin työnantajakuvaa mukaellen H Koiviston alkamaa kaupungin imagoa työnantajana vahingoitavaa linjaa.Paheksun syvästi

23.5.2012 17:41  Paperilla on helppo leikkiä

Kurikan keskustan kehittämiseksi on tehty suunnitelmia 2010. Suunnitelmassa esitetään rakennettavaksi/saneerattavaksi tuhansia neliöitä päivittäis- ja erikoiskaupan tiloja sekä kahviloita ja muita viihtyvyyttä lisääviä tiloja ja puistoja.
Näiden suunnitelmien jälkeen keskustaan on kaupungintalon rapauduttua väännetty lisäksi uutta liike- ja virastotaloa. Ompeluseurapuheissa uutta kaupungintaloa.

Lopputulos näyttää paperille piirreltynä ja väritettynä kauniilta ja viihtyisältä. Varmasti tämä on nuorten ihmisten mieleen, jotka ovat maailmalla liikkuessaan tykästyneet suuren maailman tyyliin rakennettuihin ympäristöihin ja liikekeskuksiin.
Sellaisen Kurikan mekin tarvitsemme.

Vähemmälle huomiolle on jäänyt sen pohdinta, miksi nykyisetkin liiketilat
tuppaavat mieluummin tyhjenemään kuin täyttymään. Tähän taitaa olla vain yksi syy. Kysynnän puuttuessa business ei vain luista.

Kannattaisi haastatella kauppiaita ja kysellä heidän käsityksiään uusien liiketilojen tarpeesta ja uusien tilojen korkeampien tilakustannusten kattamiseksi tarvittavasta kysynnän kasvusta. Jos heillä on uskoa niin uudet tilathan menevät kuin kuumille kiville. Ei synny kustannuksia kaupungille eikä murheita sen paremmin nuorille kuin vanhoillekaan.

Lisäksi pitäisi ymmärtää, miten vanhoissakin tiloissa elämä jatkuu, eivätkä paikat jää repsottamaan ja rapistumaan käytttämättöminä. Muutoin loppunäkymä olisi nykyistäkin lohduttomampi uudesta liikekeskuksesta huolimatta.
Tällaista tuskin nuoretkaan toivovat.

Toistaiseksi kukaan ei ole esittänyt realistisia, kaupunkikeskustan uudistamiseen päätyvää nyky Kurikalle mahdollista ja realistista esitystä.

Ilman mitää Magneettejakaan tähänastisista suunnitelmista voi todeta, että yksi Kurikalta puuttuu ja sen mukana kaikki. Kauppa- ja palvelukysyntä.

Nuoret voisivat ottaa kopin ja lähteä suunnittelemaan Kurikkaa näistä tosiasioiden raamittamista lähtökohdista.
Ryhtyä kehittämään elävää ja viihtyisää taloudellisesti toteutettavissa olevaa kaupunkikeskustaa. Sellaista tuskin vanhemmatkaan haluavat vastustaa.

23.5.2012 18:03  Näin on

Uudet yrittäjät haluavat monesti uudet tilat. Ja kyllä se nyt vain niin on ettei kaupunkikuva pelkillä kukilla muutu.

23.5.2012 18:22  jotain näillekkin

Aukian yhdellä Kurikan komeimmista paikoista olevalle talolle ja tontille pitäisi tehdä jotain. Nyt siellä on vain myrskyn kaatamia puita. Eniten harmittaa abc:n kylmäasema keskellä kaupunkia! K-marketin takana oleva lahoava varasto. Yleensäkin keskustan liikerakennusten surkea kunto ainakin julkisivujen osalta.

23.5.2012 18:29  Kauno Kyvykäs

Kehitystä pitää Kurikassa saada aikaan ja se pitää olla nimenomaan kehitystä, eikä nykyistä haaveilua ja rahanhaaskausta. Konsultit ja suunnittelijat, nämä toimimattomien keskusten monistajat kulkevat, kuin juottovasikat appeella ja Kurikka maksaa, kuten moni muukin tyhmä tätä ennen. Mitään laskelmia todellisuuspohjan luomiseksi ei kukaan koskaan ole esittänyt. Tilanne kannatavuus laskelmien puutteen kanssa on samaa luokkaa, kuin Nikkarikeskuskus munauksessa. Tappiot, jotka menevät kaupungin piikkiin sitävastoin tulevat olemaan paljon suuremmat, kuin tässä edellisessä munauksessa.

23.5.2012 18:32  Tyrväisen pestin jatko katsotaan myöhemmin

Parkkamäen viimeinen kommentti selventää asiaa, kun jutussa oli selvää ristiriitaa hänen ja Tyrväisen kommenttien välillä.

23.5.2012 19:20  Täällä me seurataa kun Kurikkalaiset on pallo hukassa

Kunnalliselämässä luottamushenkilöt eivät ole saaneet kokemusta julkisuudesta niin vahinkojakin tulee. Kunnanhallituksessakin on hyvä sopia, kuka sanoo ja mitä julkisuuteen.

23.5.2012 19:29  Puoluerajaton äänestäjä

Kuka valtuutettu ajaa ja on ajanut eniten uutta liikekeskushanketta eteenpäin? Nimi riittää ja täältä ropajaa syksyllä ääniä ja paljon! Rupeamme myös somessa ajamaan ääniä hänelle ystäviltämme koska niin tärkeänä pidämme tätä kehityssuuntaa.

23.5.2012 19:34  heh heh

Kurikka-lehdessä oli just samanlainen kirjoitus kuin Ilkassa.
Toinenkin Toimittaja kirjoittaa väärin.
Väärin sammutettu.

23.5.2012 20:07  Kauno Kyvykäs

Perustaako puoluerajaton oikein puolueen olemaan puolerajaton puolueeton, joka kokoaa kuntien kaikki pienet Ceausescut rakentamaan uusia upeita hallintotemppeleitä.

23.5.2012 20:13  Osmo Kahari

Täällä on kaksi nimimerkki Margit Parkkamäen tulkintaa jutustani. Ensin sanotaan, että oikein oivallattu, sitten, että kaikki on päin p...tä. Esiintyykö täällä joku Parkkamäkenä? Kumpaa minun pitää uskoa? Minulla on muistiinpanot haastattelusta. Jos jälkimmäinen kuvaa oikein hallituksen puheenjohtajan ajatuksia, hän on pannut työtään tekevän Ilkan ja Pohjalaisen aluetoimittajan boikottiin. Silloin minun täytyy kertoa tämä esimiehilleni, koska me joudumme nyt varmaan muuttamaan käytäntöjä.

23.5.2012 20:14  puoluerajaton

Ei kauno perusta. Ymmärrän sinunkin näkökantasi mutta en populistista puhettasi hallintotemppelistä. Ja eikös Siitä rakennuksesta vain osa tule hallinnon käyttöön. Ihmiset ovat jotkut täällä sellaisia että sitä mitä minä en tarvitse eivät tarvitse muutkaan. Onneksi on muitakin.

23.5.2012 20:17  puoluerajaton

Älä Kahari tee mitään johtopäätöksiä teksteistä jotka on voinut Kuka vain kirjoittaa.

23.5.2012 20:24  Puoluerajaton

Olisiko muuten Matti mahdollista että lisäisit tähän blogiin mahdollisuuden rekisteröidä nimimerkin? Ei tulisi näitä epäselvyyksiä ja toisen nimissä kirjoittelua.

23.5.2012 21:15  heh

Aika lakupelli on tuo osmokin. Aina uhkailemassa muistiinpanoilla.

23.5.2012 21:17  Ei voi väärin sammuttaa

Kyllähän jutut voi oikolukea ennen painoon menoa, ettei tarvi puolustella jälkeenpäin sanomisiaan.

23.5.2012 21:18  Kaharille

Turhaa se on sanomisistaan toimittajaa syytellä!
Toistuvista välilyöntien puuttumisesta huomaa, että sama kirjoittaja on asialla!

23.5.2012 21:23  Tavanomaista lyttäämistä

Olisi piristävää keskustelulle, jos te hallintorakennuksen pusaajat ja rakentajat perustelisitte jotankin hankettanne tai kommentoisitte argumentoiden, missä suhteessa kriittisissä kommenteissa ollaan hakoteillä. Ainoa tapanne on lytätä mielipiteiden esittäjät ei esitettyjä näkemyksiä.

23.5.2012 21:43  Kauno Kyvykäs

Kaharin ja Parkkamäen rakkaus ei todellakaan tunnu kukoistavan, on kuitenkin olemassa käsitäämättömän epäsuhtainen romanssi, joka kestää vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen. Mikäkö tämä kaikki rajat ja esteet murtava rakkaus on, tietenkin västäräkki ja traktori. Haluaisi uskoa jotta suhde platooninen ja etenkin västäräkin puolelta, mutta kuitenkin todisteet puhuvat aivan toista, traktori lakkasi nimittäin starttaamasta.
Täytyy vissiin Juhanilta kysyä, jotta onko tälläinen yliluonnollinen luonnollista, kun traktorikaan ei västäräkin takia halua lähteä käyntiin.

23.5.2012 22:01  Aikoihin eletty

Uskomatonta, että pokerina vain Kurikka-lehden palstalla pystyy väittämään, että kuntajohtaja on tehnyt valmistelua ilman valtuuston päätöstä ja siitä syntyy epäluottamus? Sitten vielä asetutaan tuomariksi siinä, että suhteet Ilmajokeen eivät olisi kunnossa. Tällainen "suhde" on aina kahden kauppa ja sivullisen arviointi siinä on puhdas tunneasia. Aivan uskomatonta, että joku voi asettaa itsensä tuomariksi tällaisessa asiassa. Tällaisen henkilön täytyy olla hyvin narsistinen ja sokeasti itseensä luottava.
Sitten vielä jokin lehti julkaisee tämmöistä puppua jonkinmoisena subjektiivisena totuutena.
Pitäisikö olla siis rähmällään valtuuston edessä ja nuolla sitä ilimajokista ittiänsä.
Tämä juttu on kyllä pohjanoteeraus kaikista Kurikassa tapahtuneista.

23.5.2012 22:11  :)

Nyt jo tuli välilyönnitkin!

23.5.2012 23:32  Kaapo Kyrväinen

Oli miten oli, mutta näin on!

23.5.2012 23:48  Kurikkalainen

21:23 Kyllä täällä on kuule esitetty enemmän maanläheisiä perusteluja puolesta kuin mitä vastaan. Vastustajat täällä ovat enemmänkin kiihkoisina lyttäämässä. En tiedä mikä teitä vituttaa ettekö saa siitä itelle urakkaa vai mikä?? No yleinen mielipide on myös minun tietääkseni että kaupunkilaiset haluavat uutta ilmettä keskustaan ja nimenomaan noita uusia liiketilojakin! Eikä tartvitse tosiaan mistään pilvenpiirtäjistä puhua. Sellaisia rakennetaan juuri espooseen 40 kerrosta ja risat. Jos ei kaupunkimaisuus kiinnosta niin kyllä Kurikas on tilaa ja löytyy yllinkyllin muutakin maisemaa ja käen kukuntaa kuultavaksi omassa hiljaisuudessa.

23.5.2012 23:56  Vaaleja odotellessa

Tuollaiset rakennushankket tuovat aina eloa ja säpinää kaupungin liiketoimintaan. Asiakkaita kauppoihin ja ravintoloihin jo rakennusaikana. Kyllä jukoliste onneksi on vaalit syksyllä. Pitää oikein koittaa kaivaa näiden valtuutettujen mielipiteitä, että ketkä sielä vastustaa näitä hienoja hankkeita. Sama se on saakeli mistä urheilukentästä sun muusta on kyse niin jos ei perkeles itte tarvita niin ei tartte muutkaan ja elämän yleisasenne on kulkea naama vinossa. Onneksi on demokratia.

24.5.2012 0:47  Juhani

Kyllä kaupungin keskusta jää tosiaan aika tyhjäksi jos vaikka tori laajennetaan purettavan talon kohtaan. Jotainhan siihen täytyy rakentaa, mutta ei kaupungintaloa jos siitä tehdään tuollainen lilliputti kuin nyt on suunniteltu. Ainakin yksi kerros lisää jossa ovat myös valtuustosali ja lisää työtilaa.

24.5.2012 8:19  Kuka tätä hanketta vastustaa??

Tietenkin kaupungintalo pitää rakentaa. Juhani on oikeassa valtuustosalista, se pitää ehdottomasti olla, muuten rakennuksesta tulee torso. Tilan sille voi ottaa liiketiloista.

24.5.2012 8:55  järkeä vähän

Tietenkin kaikkea voi hankkia, Jos on rahaa.
Mutta kun ei ole rahaa.

24.5.2012 9:32  Kauno Kyvykäs

Kurikassa pitää ilman muuta olla käytännölliset hallintotilat. Kysymyshän onkin pitkälle siitä, jotta kannattaako rakentaa samaan vellilampeen paremmat perustukset vaativa, epäkäytännöllinen raharysä, joka takuuvastuina kaatuu kaupungin syliin. Parkkipaikkojen puute tulee lopullisesti tekemään keskustasta helvetin epäkäytännöllisen niille, jotka joutuvat tai haluavat käyttää keskustan palveluja.
Tuskin sellaiset elättävät liikekeskusta, joiden on puistomaisessa keskustassa helpompi kulkea puudelin kanssa paskalla.

24.5.2012 9:33  Nyt voisi vähän harkita

Voiko olla turhempaa tilaa, kuin vuodessa lähes yksinomaisesti kymmentä valtuustokokousta varten rakennettu neliöhinnaltaa muuhun tilaan verrattuna lähes tuplahintainen haali?
Varsinkin kun kaupungissa on valmiina useampia valmiita vaaltuustotyöskentelyyn soveltuvia tai vähäisin muutoksin soveltuvia tiloja.
Eiköhän niitä mustia salkkuja voi ulkoiluttaa muuallakin kunnan alueella kuin porstuattoman kirkon naapurissa.
Ei Jurvassa kokontuminen ainakaan heikentäisi kuntaosien tasa-arvontunnetta, mistä siitäkin on kannettu huolta.
Mietippäs Juhani sinäkin näitä asioita ennenkuin pukkaat pontevia näkemyksiä. Vain onko seuraavana tarkoitus rakentaa valtuutetuille majoitustilat haalin oheen. Hehän kuitenkin asustelevat nykyään ympäri kuntaa.
Tämä ei tarkoita, että lilliputtiakaan olisi syytä rustata nykyisillä tiedoilla.
Eikö kuulostaisi hassulta, jos ruvetaan rakentamaan uutta kaupungintaloa sadaksi vuodeksi, kun samaan aikaan eläköityvälle pomollekaan ei herunut kolmea lisävuotta sen takia, ettei tiedetä onko koko kurikkaakaan olemassa muutaman vuoden perästä.

24.5.2012 9:37  Toimittaja tuomarina

Toimittajilla on paljon valtaa. Painettu sana on monelle yhtä kuin totuus. Ja vaikka olisikin eri mieltä, ei muilla ole samanlaista asemaa kirjoittaa ja tuoda esille omaa mielipidettään. Media voi siis olla yksi merkittävä osatekijä ?virallista? tarinaa synnytettäessä tai ?totuuksia? muokattaessa. Kielteinen julkisuus tekee ihmisestä monien mielissä "syylisen". Ihmisillä menevät poliittiset ja moraaliset tuomiot huomaamatta ja tahattomasti sekaisin. Maineen palauttaminen ei myöskään onnistu helposti. Kohu jää helposti ihmisten mieliin, eivätkä he välttämättä edes muista todellista lopputulosta.

24.5.2012 9:43  Kaunolle

Erityisesti tiheästi rakennetuista Aasialaisista kaupungeista löytyy korkeavarastotekniikalla toimivia parkkilaitoksia. Kurikassakin tällainen
10-20 kerroksinen parkkitorni voisi olla käyttökelpoinen ratkaisu, jos on pulaa parkkipaikoista.
Valmistajia löytyy ainakin Ruotsista ja Saksasta. Nyt Alanen vain asialle.

24.5.2012 10:42  Kauno Kyvykäs

Ei sanoa muuta, kuin jotta voihan kristus!
Tässä taas selkisi se, jottei ylläolevalla nerolla ole suuruusluokista mitään käsitystä.

24.5.2012 13:42  Hyvin hoksattu 23.5. 21:18

Eilinen ilta sit menikin taaksepäin vanhoja blokeja lueskellen.

Tuo omintakeinen kirjoitustyyli tuo monta erillaista näkökulmaa esiin..

Alla pari lainaa ketjusta.

2.2.2012 13:50 Koivisto kommentoi blogistin kolumnia Eparissa.
Hannu Koivisto blogissaaan kommentoi blogistin Eparin kolumnin seuraavaa kohtaa "Kurikan kokoomuksen mahtimiehet pohtivat,kuinka mahdollisessa Teuva-liitoksessa varmistettaisiin, ettei vahingossa kävisi niin, ettei jokin muukin hyötyisi osingoista kuin kantakurikkalaiset".
Koivisto käsittelee asiaa varsin maltillisesti eikä tunnista mahtimiehiä.Hän kertoo edellisen johtajan Jarvan yrittäneen esittää osan osnigoista myymistä mutta sai sangon päälleen.Hän vieroksuu blogistin vihjailua ja esittää, että blogisti sanoisi suoraan kenelle osingot kuuluvat eikä vihjaile.
On vähän erikoista, että blogisti Kurikan ulkopuolella leviävässä lehdessä kertoo huonoista väleistään kokoomukseen. Se muistetaan, että Jarvan yrittäessä esittää osan osingoista myymistä ja panemista pankkiin, blogisti sai asian tyrmättyä valtuustossa. Koivisto toteaa nykyään Lappeenrannan kaupunginjohtajasta, että hän oli viisas mies.


2.2.2012 14:01 Hyvä kirjoitus
Blogisti tarkoitti mitä minä ymmärsin Eparin kirjoituksesta, että ei Kurikkalaisten kannata karehtia näitä osinko rahoja ja antaa niistä osan Teuvalle tai Jalasjärvelle.


2.2.2012 16:37 Kyllä viisas osaa rahat pitää
Raha tulee rahan luo, ja se, kenellä on jo valmiiksi pääomaa, kerää sitä nopeasti lisää ja ellei hän ole täysi tomppeli, myös pysyy rikkaana.


2.2.2012 16:45 Ääntä tulee kummastakin päästä
Kurikassa on kauhea hätä,
mahtimiehet ei ymmärrä tätä;
miks' jätetää äänet käyttämättä,
miks' uskota ei demokratiaan?
Mitataan nyt eurossa, sentissä,
kysellää gallupissa, tentissä,
mitä arvoo on vielä presitentissä...


2.2.2012 18:44 Mitä mieltä muut
Kävin lukemassa Koiviston blogin.
Oli hyvä ja yksinkertainen kysymys.Kenelle nämä osinko tuotot kuuluu.
Mielestäni ne on yhteistä hyvää tähän maakuntaan Jalasjärvisille,Jurvalaisille Teuvalaisille meille kaikille esim. Teuvalla on valtavat investoinnit menossa.
Olen samaa mieltä Blogistin epari jutun kanssa.

24.5.2012 15:46  yksi karjalainen

Suhtautuminen ei ole kovin reilua täällä blogin kommenteissa. Kuinka pohjalaiset kirjoittavat kutakuinkin vain nimimerkillä? Sitä ihmettelen.

24.5.2012 16:06  Juhani

Ei ole reilua ei.

24.5.2012 16:23  Yksi Savolainen

Täällä kirjoitetaan ympäri Suomen.
Ei yksin pohjalaiset.

24.5.2012 19:26  Puoluerajaton

Juhanin kanssa samaa mieltä. Kaupungissa oltava kaupungintalo valtuustosaleineen. Kaupungin talon paikka on keskellä kaupunkia. Ja uudet liiketilat tulevat tarpeeseen. Tyhjää tonttia me emme enempää torille tarvitse. Ei muuta kuin vasarat heilumaan. Iso osa keskustan ilmettä ovat myös vanhat liikerakennukset jotka synkistävät yleisilmettä. Näitä voisi saada ehommiksi pienilläkin julkisivuehostuksilla.

24.5.2012 20:49  arkirealismia please

Valtuustosalia tarvitaan, kaiketi, kun kunta maksaa. Se on pois kansalaisten palvelutuotannosta Juhani.
Liikerakennuksia vasta tarvitaan, mutta kuka maksaa? Mitä tehdään vanhoille liiketiloille, jos maksajat löytyvät uusiin?
Mitä ihmeen erikoisliikkeitä Kurikkaan on tulossa? Vastaan itse: Ei yhdenyhtäkään.
Mielikuvituksellisia ajatuksia toisten rahoilla, niitä piisaa, niitä esitetään kaikenkarvaisten itseoppineitten toimesta. . Mistä maksaja, kuka alkaa yrittää, kun vanhatkin yrittäjät ajetaan pois kaikenkarvaisilla valituksilla ja ilkeillä asenteilla. Meiltä puuttuu iso ostotskeskus, jonka yhteyteen lerikoisiiketilat syntyvät kuin sienet sateella. Mutta Kurikan keskusta on aivan liian pieni selaliseen.

24.5.2012 21:01  Tehdää komeeta toisten rahoilla,,,

On se imes ja kumma.

Mutta Laihialla on vieläkin paljon niitä 2 kerroksisia taloja, joissa on on 6 ikkunaa puolellaan 2:ssa kerroksessa. Päädyssä ainakin 5 ja lieneepä voimavirtakin. Ne ei raski purkaa niitä. Nyttemmin jo kuollut isänsä kertoi, että rahaa pantiin paljon ulkoiseen näyttämiseen, vaikka muuhun olisi pitänyt. Komiata piti olla. Näin siis ennenaikaan

24.5.2012 21:39  ihmeellistä mustamaalausta

Syytös, että olisin mennyt henkilökohtaisuuksiin ei pidä paikkaansa. Tämä on hänen tapansa reagoida.

Näin selittelee vainoamisen "mestari". Surkeaa ja ala-arvoista touhua.
Tuollainen syyttely on mitä suurimmassa määrin henkilökohtaista.
Kuntajohtajan pitäisi vakavasti harkita oikeustoimia. Hänen uransa loppu-osa on vaikeaa, koska nämä asiat aina muistetaan väärin.

24.5.2012 21:56  Ei ole tullut vastauskommentteja

Ei ole näkynyt yden yhtykäistäkään täysjärkistä kommenttia uusien liiketilojen tarpeesta. On kyllä todettu nykyisten tilojen ränsistynyt ilme.

Sitäkään, mistä tämä johtuu ei kukaan rakennusintoinen ole ollut halukas kommentoimaan. Luulisin, että jos nykyisilläkin yrityksillä kauppa kävisi ja raha kiertäisi, ne pitäisivät paikat kunnossa. Samoin menestyvät yritykset saavat kyllä tilahankkeet liikkeelle jos tarvetta on ilman kunnan pönkäämistäkin. Valitettavasti Kurikan yleisilme kertoo kovin monen maaseutukylän tavoin kaupan ja palveluiden hiipumisesta asioinnin siirryttyä maakunnan kauppa- ja palvelukeskuksiiin.
Tiloja rakentaessa pitäisi olla olemassa todellisten kaupan ja palveluntarjoajien tilatarve. Se, että Seinäjoelle rahansa kantavat asukkaat haluaisivat uusia rakennuksia keskustaan, ei pitkälle elätä.

24.5.2012 21:56  Puoluerajaton

20:49 Kurikan omilla messuilla oli parikin yrittäjää jotka kertoivat valinneensa toisen pitäjän kun Kurikas ei ollut sopivia hyväkuntoisia tiloja. Kauhajokiset täälä kirjoittelee ja pelkäävät kilpailua. Toiset ovat sitten niiden vanhojen liiketilojen omistajia jotka pelkäävät kilpailua :)

24.5.2012 22:12  huuhaa

Mitähän tiloja nuo "yrittäjät" kaipasivat ja millä hintaa?

24.5.2012 23:20  Juhani

En tarkista nyt kertomiani numeroita enkä siis takaa että ne ovat oikein, mutta ne antavat kuitenkin suuntaa.

Ensiksikin joku sanoi tuolla menneissä viesteissä että tullakseen toimeen Kurikan on saatava paljon uusia teollisia työpaikkoja. Tämä on hyvin sanottu ja täysin totta. Niitä työpaikkoja pitäisi tänäkin vuonna olla tulossa lisää jos kaikki menee niinkuin elokuvissa eikä niitä toisaalla toivottavasti katoa mihinkään.

Edellisissä tämänkin blogitekstin kommenteissa arvioidaan kauppaa ja palveluja. Niiden osuutta Kurikassa ja keskustan alueella mielestäni koko ajan vähätellään.

Yllätys lienee kuitenkin se että palvelualojen ja kaupan työpaikkoja kaikista työpaikoista on 51% eli yli puolet kaikista Kurikan työpaikoista kun teollisia työpaikkoja on vain n. 20%.

Mitä yritän sanoa? Sitä että Kurikkakin kuitenkin elää omien palveluammattiensa, oman kaupan ja erityisesti asiakkaidensa kautta. On oikeasti paljon tärkeämpää kuntalaisille käyttää kurikkalaisia palveluita kuin puhua teollisten työpaikkojen puolesta, joka sekään ei tietystikään ole turhaa.

Se on joskus silmiinpistävää miten pääosin jossain Seinäjoella tai Kauhajoella asioitaan hoitava kuntalainen vaatii Kurikkaan uusia työpaikkoja kun hän itse on niitä viemässä omalla asiakaskäyttäytymisellään Kurikasta pois.

En pidä, enkä usko että kurikkalaiset yrittäjätkään pitävät turhana tilojen saamista Kurikan keskustaan. Tyhjenemisen syy on kuntalaisissa eikä pelkästään yrittäjissä. Voi olla mahdollista että uudet tilat tulevat otetuksi käyttöön samalla kun Kurikan keskusta saa omiin kerrostaloihinsa asukkaita - yksi niistä on tämä virastotalo. Itse kuvittelen että asuntojen puute keskustaajamassa tai sen likilaitamilla onkin yksi syy siihen että keskusta on Kauhajokeen verrattuna iltaisin melko tyhjä ja hiljainen. Siellä asuntotuotanto on enemmän keskittynyt keskustaajaman välittömään läheisyyteen kuin täällä.

Ennenkuin joku ehtii tästäkin jotain murjaista niin en sano mitään pontevasti enkä väitä olevani oikeassa. Osallistun vain vaatimattomalla mitään ymmärtämättömällä (jos niin halutaan uskoa) asenteella keskusteluun.

Kurikkalaiset eivät siis ehkä kuitenkaan käytä tarpeeksi suurella omavaraisuusasteella kurikkalaisia palveluja eivätkä toisaalta palvelujen tarjoajat vastaa kunnolla asiakkaidensa tarpeisiin. Siltikin työpaikoista 51% syntyy siitä että omia palveluja käytetään. Kurikkalaista kannattaa siis suosia vaikka olisimme kuinka kateellisia menestyville naapureille.

Mitä tulee valtuustosaliin ja Kurikan kaupungin palvelutarjontaan, niin tottakai kaikki asiat pitää harkita loppuun saakka. Ei valtuustosaleja rakenneta kenenkään heitteillejätetyn kustannuksella ja kaikki muutkin menot pitää saada kuriin jos Kurikka aikoo tulevaisuudessa elää omillaan. Mutta ei mitään alaa pidä paisuttaa vain sen takia että niiden takana on vahva moraalinen oikeutus. Ei sillä perusteella voi lopettaa koko muuta kaupunkia ja silti vaatia valvontaa, tarkkoja analyysejä ja kehitystekoja tai agressiivista näkyvyyttä ja markkinointia asiassa kuin asiassa kun sellaiseen ei ole ole henkilökuntaa.

Tiloista vielä sen verran, että minä en kannata navetan rakentamista keskustaan. Vielä kun karsinoihin saataisiin oma juomapiste ja pahnat niin voitaisiin luopua lopuistakin oheistiloista ;-)

24.5.2012 23:50  Mistähän näitä euroja sataa?

Hyvin väistelty Juhani. Itsekin myönnät, että Kurikka potee Kreikan tautia. Kurikassa on liian vähän sellaisia jalostusarvoa lisääviä tuotannon ja palveluiden työpaikkoja, joiden tuotoksista saataisiin rahat Kurikan ulkopuolelta.
En tänäkään päivänä ymmärrä miten yhteiskunta voisi tulla toimeen vain kauppaamalla muualla tehtyjä tavaroita toinen toisilleen, peseskellen maksusta toistensa selkiä ja paitoja jne.
Mistä Juhani kurikkalaiset saavat eläkkeiden lisäksi ne ensimmäiset eurot millä ostella palveluita ja tavaroita toinen toisiltaan. Sanoisin, että yhtälö on mahdoton. MOT.

24.5.2012 23:54  Kysymys Juhani

Rivien välistä voinee lukea, että kannatat edelleen uuden valtuustosalin rakentamista. Välittäisit nyt vastata, miksi valmiit tyhjillään olevat tilat eivät mielestäsi käy?

24.5.2012 23:59  Joku kauppias voisi valistaa

Joku kauppias voisi kertoa monenko euron edestä pitää jokaiselta neliöltä myydä vuodessa tavaraa, jotta saa maksettua vuokrat, palkat ja muut liikekulut ja jäisi vielä verottajalle ja yrittäjällekin mitä heille kuuluu.

25.5.2012 0:52  Juhani

23:54 Puhun nyt asiasta josta en mitään tiedä, mutta kun kysyt niin yritän äkkiä keksiä vastauksen:

Valtuuston kokoukseen sopii mikä tahansa valmis mieluiten kaupungin omistama tila jossa on 43 pöytätilaa valtuutetuille, vapaa kulku puhujapönttöön, äänentoisto, videotykki, tarjoilutila henkilökuntineen, ryhmäkokoustilat, äänitys, käytössä oleva talonmies, vasara ja varmuuden vuoksi Arttu.

Kuvittelen että Sella on siihen sopivin ja myös oletettavin tila auditorion paikkoja harventamalla koska siellä on mahdollisuus myös tarjoiluun ja ryhmäkokouksiin ja kaikkeen muuhunkin mitä valtuustotyössä tarvitaan.

Ihan hyvä vaihtoehto siis. Muita hyviä vaihtoehtoja en tiedä.

25.5.2012 1:04  Vihaan lentopalloa

Lentopallokin olisi voitu siirtää monnarilta koulujen saleihin.

25.5.2012 1:44  Jo nyt on

Me Kurikkalaiset olemme jo niin monesta joutuneet luopumaan mutta voin kertoa että kaupungintalosta emme luovu! Yrittäkääpä moista niin jää sato saamatta vaaleissa. Uusi kaupungintalo keskustaan vanhan tilalle ja totta helvetissä sinne nyt yksi valtuustosalin tila löytyy!

25.5.2012 1:57  Nähnyt

Suunnitelma ei sisällä mitään kokouystiloja.

25.5.2012 6:25  Juhani

23:50 Emme puhuneet aivan samasta asiasta. Tuurissa yli 90% on kaupan ja palvelujen työpaikkoja. Eivät hekään tulisi toimeen jos niitä vain toisilleen myisivät.

25.5.2012 7:34  Saman asian valottamista

Kurikan ongelmana on, että erikoiskaupan asiakaskysyntä muodostuu eri syistä johtuen lähes yksinomaan kurikkalaisten omasta kysynnästä. Kurikkalaisten erikoiskaupankysynnästä kohdistunee runsas kolmannes oman kunnan sisälle.
Tämä tarkoittaa asiakaspohjaksi muunnettuna noin viittätuhatta henkeä. Tällainen kysyntä ei elätä monilla aloilla edes yhtä kauppaa.

Esimerkisi Kauhajoki on muodostunut jo vahvemmaksi kaupankeskukseksi, jolloin sen erikoiskaupan kokonaisasiakaspohja naapurikuntalaiset huomioiden on kaksin/kolminkertainen Kurikkaan nähden. Kyllä tällainen ero näkyy kylän raittilla.

Töysä on tietenkin Tuurin Kyläkaupan ansiosta aivan oma lukunsa koko valtakunnassa, eikä Kurikan lukuja kannata esimerkkimielessä mielessä sen vuoksi verrata Töysään.

25.5.2012 7:36  ??????????????????

Onko Jurvan kunnantalon valtuustotilat tuhottu?

25.5.2012 9:42  Valtuutettu

Eikö nykyvaltuusto ole sinne liian iso?

25.5.2012 9:46  +++++

Eiköhän sinne saa muutaman pulpetin mahdutettua. Saattaisi kuitenkin saada uutta salia halvemmalla.

25.5.2012 11:14  Kurikkalainen

Kyllä kurikas käy kuulkaas monet muutkin kaupas kuin Kurikkalaiset. Uuteen kaupungintaloon tulee tehdä kunnon valtuustosali äänestysjärjestelmineen. On tuo kaupunginjohto kuitenkin sen verran tärkeä elin. Juhanilta aivan oikein tuoda esiin, että palvelualojen ja kaupan työpaikat ovat jo menneet reilusti teollisuuden ohi Kurikassakin. Se on tätä päivää ja koska teollisuudellekin on kaupunki uusia halleja tehnyt niin ansaitsee kauppakin uuden liikekeskuksen mutta pitäkää huoli, että se valtuustosali tosiaan tulee sinne. Kyllä ne sen sinne osaa piirtää kun käsketähän. Niin ja niitä VUOKRA-ASUNTOJA KESKUSTAAN LISÄÄ. Tämä on suurimpia syitä miksi porukkaa ei ole. Ei voi olla nuoria muuttajia kun ei ole hyviä asuntoja tai asuntoja lainkaan. Käykääpä vuokraovi.comista katsomassa. Kurikasta löytyi sieltä 2 vapaata vuokra-asuntoa!! Täältä ihmiset niitä asuntoja kuitenkin etsivät. Lukuisia ystäviäni on muuttanut esim. Kauhajoelle lapsineen koska Kurikassa EI OLE asuntoja vuokralla. HERÄTYS!

25.5.2012 11:24  Vanha........

Eikä esim. lapsiperheet ja työssäkäyvät "normaalit" kansalaiset halua johonkin Epontien tai Franssintien kolhoosiin. Rivitaloja ja vielä rivitaloja ja vielä......

25.5.2012 11:32  Mututuntumaa

Kurikkalainen kiivastuu nyt aivan suottenpäitä. Miljoonainvestointeja ei kenenkään ole kuitenkaan syytä lähteä tekemään suinpäin ilman faktapohjaa, mitä Kurikkalaisen näkemys hallinnon ja kaupan tilatarpeista ei ole.

Kaupan asiakaspojat liikkuvat 5-40 000 asukkaan haarukassa. Sitä ei vielä useammallakaan vuokratalon rakentamisella juurikaan muuksi muuteta.

Kyllä liikekeskukset nousevat, jos vain on riittävästi tilantarvetta. Nyt ei näytä olevan.

25.5.2012 11:34  Juhani

Nyt on tullut niin paljon palautetta myös ohi tämän blogin, että palaan aiheeseen viikonlopun aikana.

En kuitenkaan ole sen suunnan edustaja että äkkiä nyt vain ja ollaan hiljaa että rakennetaan edes jotakin. Se on palautteen pääanti.

25.5.2012 11:35  Vanha........

Laittakaa vilkasten valmistuneita SeAMK:sta Jurvasta, mistäpäin mahtavat olla eli Seinäjoen alueelta 12 muualta 13. Yksi mielenkiintoinen huomio moniko on Kurikka/Jurvalaisia Hämmästyin.

25.5.2012 13:31  höh

Asiantuntemattomuus kukoistaa.

25.5.2012 15:04  Suurin murhe- uusi valtuustosali

Suuri murhe näyttää olevan, että saako Kurikka uuden valtuustosalin. Tähän voisi vastata Margit Parkkamäen sanoin: " Emmehän tiedä, onko Kurikka edes olemassa vuonna 2015".

25.5.2012 17:42  Kauno Kyvykäs

Mahtavaa, kun Vanha on huomannut, kuinka mahtava vetovoima Kurikassa ja etenkin entisessä Jurvassa on vallalla. Tasokin on, niin korkealla, jottei Kurikkalaiset meinaa sekaan sopia, siis ei pidä ihmetellä, jotta Seinäjoen nihilistit ovat omimassa Jurvan yksikköä omalle tontilleen. Valtaa hamuavat ja toisten onnistumisilla, saamattomomuuttaan peittelevät ovat juuri niitä, jotka alentuvat pilaamaan toistenkin aikaansaannokset.

25.5.2012 17:57  Puoluerajaton

Pystyykö Kurikka pelastamaan Jurvan yksikköä edes rahalla vai sanellaanko se Seinäjoelta?

25.5.2012 20:22  Yep

13:31 Ja se on kiva sanoa että tulisivat nolatuiksi.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini