Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Olkaamme onnellisia

Perjantai 18.5.2012 klo 18:34


Tiedosta tosiasiat

 

Tarkastelemalla menneisyyttäsi, havaitset oman itsesi ja ympäristön kokemisen välisiä syy-seuraussuhteita.

Olet niitä huomannut, mutta et ole reagoinut mitenkään. Olet kokenut oman voimasi, mutta oletko tiedostanut ja käyttänyt hyväksesi omassa elämässäsi?

Loppuelämäsi riippuu kuitenkin siitä, mitä haluat olla eikä siitä miten annat mennä.

Jos haluat muuttaa itsesi, tee ihmeessä se heti.

Osoita uskosi itseesi  ja valintoihisi muille. Osoita se myös itsellesi.

Koskaan ei ole liian myöhäistä kääntää ruoria. 

 

Kiitos Kreikka ja kiitos Suomi

 

Uhkana on, että Kreikan takauksissa menetetään noin 2 miljardia.

Se on paljon rahaa se.

Suomen valtion velka on noin 80 mrd euroa.

Uusimpien velkakirjojen korkomme on alle prosentin.

Jos korkomarginaalimme olisi 4-prosenttiyksikköä suurempi kuin nyt, maksaisimme vuodessa korkoja 3,2 mrd euroa enemmän. Kreikkavelvoitteet tulisivat maksuun tuolla kaavalla 7 kk 17 pv:ssä.

Kaikki on siis hyvin suhteellista.

Kiitos Kreikka ja kiitos Suomi, että olette taloudellisesti niin erilaisia. Kyllä rikkaat aina pärjäävät.

 

Suomi voitti niukasti USA:n

 

Kaikki on siinäkin suhteellista. 5-0 muuttui 2-3:ksi.

Voitto on aina voitto, niukasti tai rökäleenä.

Tuo voitto kuitenkin osoitti, että kyllä Suomi pärjää, jos se niin tahtoo.

Niin mekin pärjäämme, jos tahdomme.

Kurikka pärjää ja maakunta pärjää, kunhan eivät parjaa.

0208.jpgJykevä puu, jykevät miehet, jykevät ajatukset. Vielä kun Kurikka saa teot jykeviksi, on kaikki hyvin. Nyt pitää alkaa osata muutakin, kuin kuluttaa rahaa meidän Kurikassa. Ne ideat, porkkanat ja rahat pitää käyttää konkreettisiin kohteisiin. Täky pitää olla enemmän kuin tarjottu lounas tai iltapimpalot. Nyt pitää valtuustosta löytyä yksimielisyyttä. Vain siten pääsemme eteenpäin veronmaksajien asiassa ja kuntalaisten palvelutarjonnassa. Siihen tarvitsemme toimivalle johdolle koko valtuuston tuen. 


Kommentit

18.5.2012 19:24  Hannu onnea etsimässä

Ilkka tietää kertoa, että Koiviston Hannnu on päättänyt aloittaa possunkasvattelun jälkeen uuden elämän. Hannu on päättänyt muuttua ja kääntää ruoria.
Tulevat päivät näyttävät tarttuuko Hannun usko itseensä myös muihin.
Ellei näin ole, jatkuu härdelöinti Kurikassa vain entistä kuumemmin kierroksin.
Aloite kaupuginjohtajan erottamiseksi on sen verran vakava asia, ettei sellaiseen pitäsi kenenkään ryhtyä ainakaan ilman päteviä perusteita ja syvää harkintaa. Näyttää siltä, että tokko on paljon harkittukaan ja perustelujen keksimisen Koivisto on jättänyt muiden huoleksi.
Ei kovin miesmäinen teko.

18.5.2012 20:05  paheksun Koivistoa

Sikailu jatkuu nyt tässä muodossa. Epåtoivoisen miehen epåtoivoinen teko. Ei kai tuo julkisuus nyt sentään noin tärkeää pitäisi olla. Hävettää olla kurikkalainen. On aivan ennenkuulumaton teko lähteä toiminaan tällä tavalla. Vaikka kysymys kuntalain mukaan onkin kaupunginjohtajan luottamuksesta, ei täysin perusteetta voi lähteä tälle tielle.
Kyllä nyt taisi Koivistolle tulla liian suuri suupala nielaistavaksi. Syrkeaa touhua.

18.5.2012 20:21  Voi surkeutta

Kyllä Koivisto on nyt astunut sianpaskaan.
Ei kunnanjohtajan erottaminen ole ollenkaan yksinkertainen prosessi. Syyn luottamuksen menettämiselle on oltava asiallinen eli mitä hyvänsä syytä ei katsota riittäväksi kunnanjohtajan erottamiselle.
Luottamuspulan perusteiden tulee olla objektiivisesti tarkasteltuna sellaisia, joiden perusteella irtisanomista voidaan pitää oikeutettuna.
Ei riitä, että Koivisto on astunut sianpaskaan. Haju seuraa kokoomusta, elleivät he välittämästi irtisanoudu tällaisesta puuhastelusta. Ja kaikkein surkeinta on Kurikan saama maine. Ellei sitä ole aiemmin riittävästi pilattu, on lopullinen niitti maineen menetykselle enemmän kuin lähellä.

18.5.2012 21:07  Ei tule helpolla yksimielisyyttä

Kun blogisti toivoo yksimielisyyttä, niin Hannu koiviston blogi ja siihen liittyvä Ilkan uutisointi kertoo muuta. Koivisto ilmoittaa ryhtyvänsä toimenpiteisiin kaupunginjohtajan erottamiseksi. Siihenhä se energia nyt sitten meneekin.

18.5.2012 21:18  Sikamarkkinakatsaus

Kunnanjohtajan irtisanomisen perusteet ovat täysin samat kuin muillakin kunnallisilla viranhaltijoilla. Kunnanjohtaja on virkasuhteessa kuntaan ja hänen irtisanomisensa tulee kalliiksi, ellei todella vahvoja objektiivisia perusteita ole. Toivotaan, että tämä koiviston touhu on yksitysiyritteliäisyyttä ja muita takapiruja ei sitten olekaan. yt on menty selvästi liian pitkälle. Tässä kuviossa ei ole voittajia, on vain häviäjiä. Jos narsismi on sitä, että kohujutuilla pyrkii ja pääsee lehtien palstoilla, keinoja kaihtamatta, ollaan todella syvällä. Ja tässä pitäisi luottamusmiesten kohentaa kunnan julkisuuskuvaa. Eipä taida olla tulossa uusia pyrkijöitä tähän hullunmyllyyn. Kaikkki Kurikan eteen tehty myönteinen julkisuus on nýt menetetty, rahassa sadat tuhannet eurot.

18.5.2012 21:27  Yllyttävä taho takana

Varmasti Hannulla on oma painava sanansa asian takana mutta sen takaa kyllä piruja löytyy. Yllättävältä taholta!

18.5.2012 21:47  toimittajako?

Kuka muu voi olla tässä takana. Mieletöntä touhua.

18.5.2012 21:55  Ei toimittaja

Olisi hyvä nähdä se pitkä lista niistä erottamiseen johtavista syistä. Asioita siis lienee monia mutta olen varma että yhden niistä takaa löytyy henkilö joka neuroottisesti ajaa omia etujaan. Ja tässä Hannu on mennyt lankaan.

18.5.2012 22:00  asiaan

Vihjailut sikseen, Törkeintä tässä on, että nimetään ajojahdissa vainon kohde ja jätetään lukijoiden arvailtavaksi mitäköhän hän on tehnyt. Se on sekä solvausta, että erittäin epämiehekästä toimintaa.

18.5.2012 22:13  Kauno Kyvykäs

Mikäli julkisesti sanoo aloittavansa toimet kaupunginjohtajan erottamiseksi, niin tulee syy toimenpiteeseen selvittää myöskin julkisesti. Kysymys ei ole ollenkaan, niin heppoisesta asiasta, jotta syyksi kelpaa se, jotta vituttaa toisen naama.
Mikäli syy on se jotta Tyrväinen tekee palkkansa eteen töitä ja etsii vaihtoehtoja sellaisiin asioihin, joissa hänellää itsellään ei ole päätäntävaltaa, niin ihmetellä täytyy syytteitä sooloilusta.

18.5.2012 22:30  Jurvasta

Kyllä siellä on jotain vakavampaa taustalla.Tulemme ensiviikolla näkemään.
Nuoremmalla väellä Kurikassa on mitta täysi.

18.5.2012 23:04  tuskin jurvasta

Mitä tämä nuori väki nyt sitten oikein on? Eikö jo saa syyttelyt ja atvailut loppua. Jos on asia-asiaa, niin pohojanmaalla tavatahan sanua suorahan.
Nyt pitää hameskankahia alkaa ettiä näille tyhjänjauhajille. Jos sanomista, niin ei arvuutella. Pian nähdään, ketä muita täs on takana, kun noita 11 aloitteentekevää valtuutettua ettitähän.

18.5.2012 23:05  Kauno Kyvykäs

Paskahousujen touhua vihjailla ja sössötellä kummallisuuksia. Mikäli tippaakaan asian takana on suoraselkaisiä ihmisiä, niin sanokaa suoraan, mistä kiikastaa, vai ollaanko tässä jälleen kerran huhupuheilla järjestämässä lakimiehille miljoonabisnestä.

18.5.2012 23:05  On ollut vain ajankysymys

Kyllähän tämä Tyrväinen on näyttänyt kovasti närästävän Koivistoa merkittävämpiäkin valtuutettuja. Vaikka politiikassa tuntuu kaikki olevan sallittua, on tietenkin vielä epämihekkäämpää, jos on istuttu kusiaispesää vastaleiriä edustavan housuilla. Poliittisesti on kuitenkin onnistuttu huitaisemaan kahta kärpästä samalla iskulla. Asian paljatuttua ilo voi jäädä kyllä lyhytaikaiseksi.

18.5.2012 23:08  Jurvasta

No äläkää nyt tosisanne ottako "aikuiset miehet"

18.5.2012 23:13  Hehheh.

Vielä koittaa päivä, kun kaikki perseet tervataan.

19.5.2012 0:11  Rauno Reva

Kauno Kyvykäs se vihjailee toistuvasti nimimerkintakaisista heitoista!? Sano postiosoittees, kun ei löyry Kurikan kaupungista!!!...Ite paskahousu?

19.5.2012 0:21  Kylmäsen Usko

Taitaa se Hamekangas värkki mennä oikeaan osoitteesen jos laittaa kirjeeseen Kauno kyvykäs Kirkonahde,kurikka. Vai mitä Juhani

19.5.2012 0:37  Vanha Kettu

Hehheh, "vielä koittaa päivä,kun kaikki perseet tervataan." ja metri kyr..ää maksaa maltaita. Kaikkien asioiden oikea toimija on Hannu. Kerrankin Kurikassa on henkilö jolta löytyy selkärankaa toimia eikä vai nimimerkeillä huudella ja ryöhistellä.

19.5.2012 1:08  Kauno Kyvykäs

Tuliko Kettukin taas vinkumaan, saa nähdä kuinka hermo kestää.
Syytä tähän rähinään ei kerro kukaan, taitaa olla hameet päällä vanhoista munauksista ja paskat housuissa.

19.5.2012 7:59  Juhani

Kaunis on sää. Unohdetaan erimielisyydet ja lähdetään ulkoilemaan. Jurvassa juostaan Tainusjärven hölökkä 10.30 ja Seinäjoella 11.00 Seinämaraton. Minä menen jälkimmäiseen. Poika lähti kalaan ja ulkona on paljonkin tehtävää. Omakotitalossa ja mökillä ihan omassa pihassa, mutta luontoonkin on helppo lähteä tällä säällä kun ikikat eivät vielä häiritse.

19.5.2012 9:07  Kukin voi itse arvioida!

Kaupunginjohtajasta voi tietysti persoonana olla montaa mieltä, mutta jos mennään vaan työasioihin.

Katsotaan asiaa toiselta kantilta, mitä hän on johtajana saanut aikaan? Mainitsi lehdessä, että hänen tärkein tehtävänsä on Teuvaliitoksen aikaansaaminen.

Hallintoon hän toi omia reseptejään, miten ne on toimineet?

Kurikan kehittämisestä on vaikea sanoa mitään, koska kukaan ei oikein tiedä kenen vastuulla se on.

Budjetit, no blokisti on sanonut niistä tarpeeksi.

Sitoutuminen Kurikkaan ja kurikkalaisten arkeen? Joku pitää sitäkin tärkeänä.

Mitäs vielä?

19.5.2012 9:13  Kalliiksi tulee kultaiset kädenpuristukset

Hannulla on jatkuvaa viisausvajetta. Politiikka on inhimillistä toimintaa, joten puutteellisia tai vääriäkin ratkaisuja syntyy väistämättä. Ikävää on vain se, kuinka kauan virheiden tunnustaminen ja niiden korjaaminen kestää.


Politiikan pitäisi olla yhteisten asioiden hoitamista yhteisöjen hyväksi, mutta vaikuttaa siltä, että ratkaisuja tehdään liiaksi vain sen hetken tilanteen ja näkemyksen mukaisesti (tai muuten vain juosten lorotellen). Poliittinen tarkoituksenmukaisuus ei ole ihan sama juttu kuin viisas ja pitkäjännitteinen toiminta.

19.5.2012 9:22  Tosi politiikko ei huutele pitkin kyliä , mitä hän tekee seuraavaksi

Mitä tuohon nyt sanoisi. Aikuisilta ihmisiltä voi edellyttää jonkin sortin harkintakykyä ja varsinkin, kun he toimivat politiikassa ja pyrkivät hoitamaan yhteisiä asioita.

19.5.2012 9:36  maanmittari

Hannulla on samaa vikaa kuin monella muullakin ekspertillä. On asioita jotka hän tietää perin pohjin mutta paljon sellaisia asioita joista hän luulee tietävänsä ja on sinisilmäisenä vahvasti muiden johdateltavissa. Kuten hänen viimeaikaisista blokeistaan saa lukea

19.5.2012 10:56  Kurikan onneton kehitys

Samaisessa Ilkassa, jossa Koivisto nostattaa johtajakärhämää, kerrotaan Kurikan kiihtyvästä väestökadosta. Kurikka pitää selvässä johdossa maakunnan piikkipaikkaa. Väkimäärä tippuu tilastokeskuksen tilastoharhoina torjuttuja lukemiakin nopeammin. Puolentoistasadan henkilön vuosivauhtia.

Luulisi tällaisten tietojen herättävän uneliaimmankin vastuunkantajan. Sensijaan, että valtuutetut tarttuisivat johtajansa johdolla härkää sarvista, lähdetään härventämään uutta riitaa vanhan päälle. Koivistokin höynäytettiin jahtaamaan virkamiestä sensijaan, että valtuusto olisi pessyt keskuudessaan pyykkinsä ja etsinyt keinot miten valtuuston johtajiston ja kaupunginjohtajan kekusteluyhteys palautetaan. "Sokea Reettakaan" ei ole voinut olla huomaamatta miten tämä keskusteluyhteyden puuttuminen on lamauttanut koko kaupungin toiminnan.


Vastuu asiantilan normalisoimisesta kantaa aina esimiestaho. Kaupuginjohtajan tapauksessa kunnalliset luottamuselimet.
Silloinkin, kun toisina osapuolina on ylin luottamusmiesjohto, pitäsi pattitilanteen ratkaisuun pyrkiä muin keinoin kuin lähtemällä virkamiehen erottamisen tielle. Luottamusmiesten ja -elinten olisi tunnistettava myös oma vastuu ja oltava valmiit kyseenalaistamaan myös omat toimintatavat.

19.5.2012 10:57  Vanha Kettu

Kuulehan kyvykäs, Hannu toimii oikein, sillä nyt mitataan kaup.joht. luottamustaso ja se on Hannun oikeus.
kyvykäs, kehoitan sinua pitämään naamasi kiinni siitä kirjoitanko blogiin ja mitä kirjoitan, SILLÄ KIRJOITAN OMAN MIELIPITEENI, OMALLA TIETOKONEELLANI, KYSYMYTTÄ LUPAA sinulta joka kuvittelet olevasi hauska ja tietäväsi kaikki kaikesta.

19.5.2012 11:30  Kauno Kyvykäs

Jassoo, jotta Ketulla paloi jälleen kerran pohjaan, vaikka aivan ikiomalla tietokoneella saa kirjoittaa ikiomia typeriä mielipiteitään, lupaa kysymättä keneltäkään. Pitääkö taas hyvinkin pian ruveta pyyhkimään kommentteja pois, jottei ole itku ylimpänä.
Mikäli olen oikein ymmärtänyt, niin Kettu on muuttanut Kurikasta Seinäjoelle, ilmeisesti,kun ei kerran tunnu täällä pärjäävän. Ymmärrettävää on sekin, onhan siellä hoitopaikat lähempänä.
Sanalla sanoen, kaikille tarpeen mukaan.

19.5.2012 11:52  Vanha Kettu

Kuulehan kyvykäs, olen Kurikassa kello 13:10 asemalla, tule sinne ja lausu nuo loukkaavat sanat edessäni, jos sinussa on miestä puheisiisi. kot kot kot

19.5.2012 12:06  Kauno Kyvykäs

Kettu, tuntuu olevan tosi rankalla "vitamiini" kuurilla, on mennyt syvälle hauikseen nämä tropit, varmaan löytyy sellaisiakin "vitmiineja", jotka hauista rauhoittavat, suosittelen sellaisia jatkuvampaan käyttöön. Saattaa samalla pienentyä tarpeet eläimelliseen käyttäytymiseen, joka näkyy kuitenkin olevan sinänsä harmitonta luokkaa.

19.5.2012 12:14  Hoh hoijaa

Onko tämä Kyvykäs Aikuinen Ihminen?
Ilkassa mainostivat näitä Blokeja ja ulkopaikkakuntalaiset tietenkin käyvät lukemassa ja tekevät johtopäätökset.
Lapsellista kirjoittelua Kyvykäs.
Aikuistu jo.

19.5.2012 12:56  Kauno Kyvykäs

Hyvähän se on, jotta kaikensorttiset pölvästit paljastuvat, näkyy kivien alta paljastuvan örkki toisensa perään, onkohan sateiden ansiota. Kuitenkin tyyli johtaa sylttytehtaalle, heipä hei Kettu.

19.5.2012 16:32  Huonot asiat leviävät nopesati ympäri suomen netissä.

Kuka hakee Kurikan kunnanjohtajaksi ?
Ei kukaan .
Miksi hakea kun saa potkut heti....

19.5.2012 16:57  Vanha Kettu

Tulin juuri Kurikan reissulta, olin asemalla 13:10, mutta kyvykästä ei näkynyt, raukkis. Hyvä se on blogissa herjata, mutta ei ole kyvykkäästä vastaamaan herjoistaan kasvotusten, täytyy vain todeta kyvykkään puhekielellä kot kot kot.

19.5.2012 17:03  ???

Kuka tätä Hannua nyt ohjaileee? Ei kai noin pöhköjä omasta päästä keksi.

19.5.2012 17:36  Kauno Kyvykäs

Kyllä Kauno on ollut Kurikassa koko kristuksen päivän, kanoja sen paremmin, kuin kanan matkijoitakaan vain ei ole tullut yhtäkään vastaan, eikä ole sen puoleen, niin väliksikään. Hyvähän se on, jotta Kettu harrastaa säännöllistä "vitamiinien" ottoaikaa, se on muille eduksi ja kaikkia helpottava tieto.

19.5.2012 17:39  Juhani

Toivottavasti moni on nauttinut myös kauniista päivästä. Minä juoksin maratonin ja tuskin kävelenkään enää tänään ;-)

Tässä kommenttisarjassa on yksi kommentti, joka on sisäpiirikommentti. Tiedän kommentin kirjoittajan ja asian johon hän viittaa. Pari vihjettä hänelle. On ihmisiä jotka haluavat pitää yllä epäselviä asioita eivätkä halua että niitä selvitetään. Toinen vihje on se, että kyseinen asian yksityiskohdat ovat tiedossa, mutta toisinkuin Hannu minä en pyydä kenenkään päätä vadille.

Muiden ei tätä tarvitsekaan ymmärtää.

19.5.2012 18:41  Peli on puhallettava poikki

Joo tiedän mistä juhani puhuu, mutta olen toista mieltä tästä vastuunkannosta.
Elikkä kehotan tekemään johtopäätökset.

19.5.2012 21:24  Kun järki loppuu... alkaa

Koska kun politiikassa, tai muussa kädenväännössä, järkiperusteet loppuvat alkaa tunteisiin perustuva retoriikka. Ja sekin yleensä toimii, ns. oikeuden puolesta, vaikka tosiasiassa päätöstenteko hämärtyy tunnepropagandan vallitessa.
Ad hominem - eli asian esittäjän mollaaminen on juuri tälläinen
tunteisiin, ja minusta tuntuu, olen kuullut jotain, yleensä toisten
tulkitsemaa totuutta, joten itse asiaa ei saada edes esille

19.5.2012 21:28  Voiko näin kiltti mies antaa potkut virkalmiehelle?

Hannun vaalimainos :

Hannu on rohkea ja ennakkoluuloton. Hänellä on karismaa ja sosiaalisia kykyjä. Hän kykenee kommunikoimaan erilaisten ihmisten kanssa. Hänen kulttuurituntemuksensa ansiosta hän luovii kansainvälisissä yhteyksissä kuin kala vedessä. Kansainvälinen ja välitön, helposti lähestyttävä farmari on harvinainen pohjalainen. Hyvin monipuolinen työhistoria on opettanut miehelle muista ihmisistä paljon.

19.5.2012 21:38  + ja -

Näin ulkopuolisena haluaisin kuulla perusteluja sekä puolesta että vastaan.
Kaupunginjohtajasta siis?

19.5.2012 21:49  nyt jo rutinat poies

Totuushan tässä asiassa on likimain niin, että Tyrväinen ei ole tehnyt mitään sellaista moitittavaa tai laitonta, mistä voisi laajasti tai edes tarkasti ottaen antaa potkut. Mikäli tällaiseen prosessiin lähdettaisiin, ainoa häviäjä olisi Kurikan kaupunki. puoli miljoonaa olisi pieni raha siinä sodassa. Paavo on todella vahvoilla nyt. Kaikenlaiset härvennykset vailla varsinaista syytä ja aihetta antavat vain lisää mahdollisuuksia syyttää Koivistoa vähintään solvauksista. Tuskinpa tämän takana muita on kuin ne neljä orjantappuraa ja ehkä joku länsikurikan valtuutettu.
Paavoa on syytetty siitä, että hän ei ole kuunnellut valtuustoa. Minusta liikaakin,. Strategiset ohjeet on valmistelussa huomioitu ja jos se ei tyydytä paria valtuutettuja ei voi mitään. Valmisteluhan ei ole pääyöksentekoa vaan siitä vastaavat hallitus ja valtuusto

19.5.2012 22:06  juu

Kurikassa on ilmeisesti vähän samaa tautia kuin Vaasassakin; luottamusmiehet eivät ymmärrä omaa pestiänsä ja ottavat virkamiehiltä myös valmistelijan roolin. Virkamies valmistelee ja luottamusmiehet viimekädessä päättää. Hannukaan ei ole tätä ymmärtänyt. Hannusta on tullut ekspertti vähän joka asiaan. Sitä on kuitenkaan vaikea uskoa kun näitä sen juttuja lukee.

20.5.2012 3:24  Syntipukki on väärä osoite

Minusta tuntuu, että kaupunginjohtajaan puretaan sitä katkeruutta, mikä johtuu siitä, kun kokoomus on jätetty päätöksenteon ulkopuolelle. Voi tietystsi kysyä, kenen aikaan saannosta se on. Mielestäni raukkamaista toimintaa yrittää tehdä kaupunginjohtajasta syntipukkia luottamushenkilöiden keskeisistä kahinoista.

20.5.2012 9:17  Kauno Kyvykäs

Liika sianpaskan haju on vaarallista aivoille, pahimmassa tapauksessa siihen voi kuolla. Paskan oheistuotteena syntyy metaania, joka vaikuttaa aivoihin samalla tavalla, kuten tinnerin tai bensiinin haistelu. Liima-aineet myöskin kuivuessaan tuottavat verestä hapen syrjäyttäviä ainesosia, joten ilmeisesti liian kauan sianpaskaa haisteltuaan ihminen alkaa kuvitella olevansa aivan Tip-top. Nämä hapen aivoista syrjäyttävät hiilivedyt tappavat aivosoluja nopeammin, kuin viina ja kaikki haitat jäävät kanssaeläjien maksettavaksi.

20.5.2012 12:12  hölmöä

Kuka mahtaa maksaa kaiken harmin, mitä nyt on aiheutettu? Kyllä valtuutetullakin jokin vastuu tulisi olla, vaikka, vaikka ei pätevyysvaatimuksia olisikaan.

20.5.2012 14:19  Juhani (Kun tuomi kukkii)

Kauno. Tuomen kukat tuoksuvat paremmalle.

20.5.2012 14:44  Kylän kohoralla komiasti, vaikka mettällä vähän kompuroottooki

Kun seuraava kaupunginjohtaja joskus valitahan, tulee päättäjien kattua notta henkilö on syntyjähänsä eteläpohojalaanen. Asias ei ole mitä sisähänpäinlämpiävyyttä vaan muut ei valitettavasti tuu meirän kans toimehen ja pänvastoon!

20.5.2012 15:39  vaan muut ei valitettavasti tuu meirän kans toimehen ja pänvastoon!

Tässä syy miksi kurikan väkiluku vähenee...

20.5.2012 15:51  future

Seinäjoen kaupunginjohtaja hoitaa kyllä meirän peräkyläästen asiat.

20.5.2012 16:48  Kauno Kyvykäs

Seinäjokiset eivät tee Kurikkalaisille muuta pahaa, kuin hoitava rahattomiksi huutolaisiksi. Eihän siinä nykyään ole mitään vikaa, jos tekee toisten elämän mahdottomaksi, muuttakoot muualle, jos ei huvita elää Seinäjokisten orjana, tämä tuntuu olevan ilmeinen idea.
Nämä Seinäjokisia ihannoivat kuntalobbarit ovat Kurikkalaisten, kuin myös koko maakunnan vihollisia, suoranaisia pettureita ihmisyyttä vastaan koko troikka.

20.5.2012 21:00  Paavo parka

Joko Koivisto on löytänyt perustelut Paavon pudottamiseksi pallilta?

20.5.2012 21:09  Kauno Kyvykäs

Tätä pommin varmaa tietoa tässä on odotellut yksi ja toinen, mutta mitään varmaa tietoa ei ole olemassa. Mitään muuta tästä sekasotkusta ei voi sanoa, kuin heippa sun herpekselle.

20.5.2012 21:28  Onko Kurikkalaiset aikuisia ?

Pohjaltani olen sitä mieltä, ettei ihminen ole aivan aikuinen ennen kuin hän on uinut kaksi ? kolme kertaa omassa oksennuksessaan ja joutunut pyyhkimään itsensä ja siistiytymään parhaansa mukaan ja sitten jatkamaan, vaikka kuinka nolottaa. Joku viisas taisi ilmaista tämän sanomalla, että kun ihminen pettyy perin pohjin itseensä, se on hänelle paljon terveellisempää ja hyödyllisempää kuin pettyminen johonkin toiseen.

20.5.2012 22:34  Aikuinen nainen

Lapset ja nuoret eivät ole vielä aikuisia. Muut ovat.

20.5.2012 23:36  14:44:n ei tartte peljätä

Päättäjillän ei taira olla palijon kattomista. Nykyysenä avoomen tieronkuluun aikana ei näillä näkymin taira olla Kurikan johtajapaikoollen kovan tunkua ulokopualelta. Nykyyset päättäjät on pitäny kyllä erinomaasesti hualen nottei tartte peljätä.

21.5.2012 7:26  Pitääkö väittämä paikkansa ?

Epäilykseni on suuri, että Kurikan väestötappio kohdistuu pääosin entisen Jurvan alueelle. Tilastonikkarit Kurikassa voisivat tämän ajatuksen kumota tai vahvistaa, odottelen mielenkiinnolla, jos jollakin olisi aikaa.

21.5.2012 8:05  Mitä auttaa?/7:26

Väestötappio on niin hälyttävä, että olisi syytä imagomainonnan sijaan panostaa väestötappion syiden ymmärtämiseen ja kyettävä sopimaan toimenpiteistä, mitä tappion pysäyttämiseski tehdään. HETI
Tappio on aivan yhtä kipeä ja tappiokierteen pysäyttäminen yhtä välttämätön kohdentukoompa se mihin kunnan osaan tahansa.

Oma näkemykseni on, että ilman teollisten työpaikkojen luontia ollaan nätisti sanottuna pulassa.

21.5.2012 8:51  ei tuu mittää

Edellinen kirjoittaja on aivan oikeassa. Mutta vaikka mitä tekisi, niin aina muutama poliitikko pilaa asiat.
On turha rakentaa tai yrittää rakentaa Kurikkaa ja yhtään mitään muutakaan, kun jotkut riehuvat, ovat epäluotettavia ja syyttelevät ihmisiä täysin perusteetta, niinkuin nyt tässä kaupunginjohtajan tapauksessa. Tästä kärsii jo koko kurikka ja ennen muuta sen tulevaisuus.

21.5.2012 10:45  Pitää katsoa asioiden sisälle

Ensiksi pitää analysoida västökadon tilanne, mikä ryhmä, mikä alue, syntyvyyden jakautuminen alueella, eli pitää tietää lähtötilanne ja sitten ryhtyä vastaiskuun. Yksi olennainen asia on tietää miltä alueelta väestö lähtee ja väkiluku alenee. otuutta pitää katsoa silmästä silmään, ensin diagnoosi ja sitten lääkitys.

21.5.2012 13:41  liittomies

Liitytään teuvan karijoen karvian honkajoen ja isojoenkans. Kyllä on plusmerkkistä väestökehitystä, ainakin joidenkin laskuopilla. (porkkanarahoolla kehätie näiren kuntien sisälle)

21.5.2012 14:59  Kuinkahan ?

Koivisto on saanut kiitos puheluja uusimman Blogin mukaan.
Vain yksi negatiivinen puhelu.

21.5.2012 18:24  heh

Vain yksi puhelu siis.

21.5.2012 23:36  Juhani

Uusi Suomi poistaa blogeistaan mahdollisuuden kommentoida blogeja nimimerkillä koska nimimerkkikommentoinnin taso on heikkotasoista.

22.5.2012 4:22  ei ihme

Ei ihme

22.5.2012 7:06  Seuratkaa muutkin perässä

Hyvä, hyvä UUSI SUOMI !

22.5.2012 9:46  Sivustaseuraajan havointoja Kurikkalaisista

- Meirän kansalaasvelevollisuus on pitää ittestämmä ja omasta
erikooslaarustamma huolta.

- Jos sä haluat jotaki mitä sullei oo ikinä ollu, sun pitää teheräkki jotaki
mitä sä et oo ikinä teheny.

- Klonasteloo jokahinen, mutta son tyhymä jokei ymmärrä nousta ylähä.

22.5.2012 11:47  Kurikkalaisten asettamat mitat täyttävä?

Sivustaseuraaja on on edellä kuvannut kurikkalaisuutta. Näistäkin lausahduksista henkivä kurikkalainen vahvuus peittyy monesti päällepäin näkyvään "kollouteen". Nämä perityt piirteet ovat läsnä edelleen kurikkalaisesa arjessa. Kurikan ja Pohjanmaan ulkokopuolelta tulevien on vaikea tunnistaa ja erotella näitä kurikkalaisia peruspiirteitä. Asioiden panemista oikeisiin lokeroihin vaikeuttaa vielä se, että paikallisväestön ja päättäjien joukkoon on päässyt livahtamaan autontuomaa porukkaa.

Kurikassa johtajan paikkakin on haastava. On suuri riski, että ennenpitkää seurauksena on jatkuva riita ja nahistelu "kollojen" kanssa.
Aikaisemman kommentoijan mielestäkin kurikkalaiset eivät tule toimeen ei pohjalaistaustaisten johtajien kanssa ja tämä pitäisi pitää mielessä kuntajohtajaa valittaessa.

Kelvollisen pomon löytäminen ei olekkaan helppo nakki Kurikassa.
Edellä kerrotun lisäksi johtajan pitäisi olla ammattiosaaja ja tiukka johtaja. Johtajalla pitäisi olla akateeminen oppitausta. Kuitenkin kurikkalaiset vierastavat oppineita ja jo aikaisemmin muualla kyntensä näyttäneitä "persoonia".

Olisi löydyttävä kovanluokan ammattilainen, joka on valmis kovaankin rutistukseen taustalla mutta riittävän nöyrä antamaan saavutuksista kaiken kunnian "arvon kurikkalaisille".
Valmis peittämään visusti kaiken opillisen ja kokemuksellisen viisauden julkisuudessa. Ja tärkeintä. Erottaa kurikkalinen " juuureva vahvuus" ja "kollous" kaikessa yhteistoiminnassa.
Pitäisi olla pätevä, aikaansaapa, nöyrä,
"kollouteen" sotkeutumaton ja riittävän paksunahkainen kestämään asiakritiikin sijata jatkuvaa henkilöön kohdistuvaa arvostelua.

Tietenkään kurikkalaisten itsensä ei tarvitse kasvaa suvaitsevammiksi.

22.5.2012 15:33  Hannu K

Se on Matti niin, jotta aika vähän kaupunginjohtajaa on henkilökohtaisuuksilla moitittu. Kyllä se kaikki juontaa tekemisten ja sanomisten kommentoitinteihin. Paljon on jätetty sanomattakin, paljon.

22.5.2012 17:29  Lopetetahan tämä ämmämäinen mätystely

Lopetetahan tämä ruraaminen ny kertakaikkiahan. Toretahan reirusti, että nyt tarvitahan enemmän faarttia ja pannahan totehen. Puristellahan reirusti kärestä ja toivotetahan hyvää jatkua molammin pualin ja luvatahan vaihrella kuulumisia jos yhtehen tullahan. Näi jos kurikkallaaset ovat varmoja notta tämä nynnääminen on johtajasta kiinni. Muutoon on syytä panna turvat suppuhun, hätistellä kissat pöyriltä ja mennä lakki kouras Paavon tykö ja kysäästä sopisko yhteistyö. Tämä luattamusmiästen änkyröönnin pitkittämien kolomiakaan vuotta käy hävyttömän kalihiksi tavallisillen kurikkalaasille.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini