Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Yksinkertaisia totuuksia

Tiistai 15.5.2012 klo 10:05


Ole mitä olet


Miksi puolustamme omia näkemyksiämme?

Miksi emme edes kuuntele toisenlaisia ja muiden ajatuksia? 

Emme edes tiedä, mitä toinen ajattelee ja tarkoittaa, kun emme ole kiinnostuneita.

Senkö takia, että luotamme itseemme ja omaan vankkaan vahvuuteen? Vai senkö takia, että koemme toisten mielipiteet ja ajatukset uhaksi?

Jos siis uskomme itseemme, miksemme riskeeraa näkökantaamme halulla kuunnella poikkeavia näkemyksiä? 

Pelkäämmekö, ettei oma näkökantamme kestäkään vahvojen muiden mielipiteiden ristivalossa?

Jospa ottaisimme välillä askeleen sivummalle ja katsoisimme josko olisi jotain sellaista, joka ei anna meille arvoa ja oikeutta olla tuota jyrkkää mieltämme.

Kysymys onkin siitä, että haluammeko olla "virheettömiä" ihmisiä vai haluammeko olla täydellisiä elämälle?

 

Nova Park Ja Magneetti

 

Lapua ja Kurikka jäävät ilman muuta hopea- ja pronssitiloille, kun markkinapaikkoja jaetaan.

Kaupan keskuksen siirtäminen Seinäjoelta muualle ei ole helppoa, se on mahdotonta. Siksi kaupan alalla Kurikassa pitää keskittyä erikoisaloihin, jos aikoo menestyä.

Ilman yksityisiä sijoituksia kaupunki ja sen Kehittämistoimi eivät voi päästä tuloksiin. Siksi Kurikan kannattaa kääntää katseensa elinkeinoelämän muuhun, etenkin teollisuuden kehittämiseen.

Osaajien on syytä tehdä sellaista työtä, joka tuo lisäarvoa  meille ja koko Suomelle.

Kaupanhan tarkoitus on vain siirtää varallisuuta taskusta A taskuun B.  

Kurikan tulevaisuus lepää edelleen kolmen kivijalan varassa. Ne kivijalat ovat Puu-metalli-leipä-akselilla.

01613.jpgRuoka on isossa osassa pääelin-keinojamme. Syödä pitää joka päivä. Kurikassa maatalouden ja ruokateollisuuden osaa on aliarvostettu. Vaikka Sähkökaupungista puhutaan, mutta kannattaa aina muistaa, mitä jo osaamme. Kun uutta poliittista johtoa taas syksyllä valitaan, kannatttaa myös katsoa onko vaikuttavuutta ja kokonaisvaltaista näkemystä.


Kommentit

15.5.2012 11:23  Osaajien on syytä tehdä sellaista työtä, joka tuo lisäarvoa meille ja koko Suomelle

Nähtävästi pääosa Saksalaisten suurpankkien myöntämistä luotoista Kreikkaan on saatu siirrettyä euro-maiden veronmaksajien piikkiin. Siitä päätellen, että enää ei ole lainkaan impivaaralaista pölhöpopulismia puhua Kreikan erosta/erottamisesta euroalueesta.

Jokainen omilla aivoillaan ajatteleva toki tiesi tilanteen ja arvasi lopputuleman jo pari vuotta sitten. Kusetus, jota on hienotunteisesti kutsuttu Kreikan tukemiseksi, oli vain silmänkääntötemppu, jolla saattiin siirrettyä muutaman euroopan mahtimaan pankkien epävarmat saatavat Kreikasta (ja muista ongelmamaista) euroalueen veronmaksajien yhteiseen piikkiin.

15.5.2012 13:57  śiitä vaan

Eilinen Hesari kertoo, että Vaasan sairaanhoitopiirin maksettavaksi tuli yli sadan tonnin lasku, kun se palkkasi vuokralääkärin itselleen ennen kuin puolivuotta oli kulumut siitä, kun po. lääkäri oli lähtenyt vuokrasuhteesta. Kukaan ei voi sanoa, että Mediradix kusetti sairaanhoitopiiriä, vaan Sh-piirin pomo Olle Gull oli pannut nimensä tyhmään paperiin. O G ei halunnut kommentoida virhettään.
Näin se menee kun ei osata yhtikäs mitään. Höynäytettäviä piisaa ja se ei ole enää höynäyttäjän vika.

15.5.2012 20:09  maistuu se

Soppa näyttää maistuvan keittäjälle. Onko suola kohdallaan? Ilmeestä päätellen kyllä.

15.5.2012 21:30  Jörkkä Gattainen vetelät housussa

Eurorahan autuudesta olemme nauttineet vasta kymmenkunta vuotta. Mitä me olemme siitä hyötyneet? Asuntolainojen korot ovat olleet alhaalla, mutta mihin sekin ilo on johtanut. Kansalaiset ovat suurelta osin jo velkareppuja ja loukussa ylihintaisten talojensa ja asuntojensa kanssa.


Köyhempi tavis on nähnyt vain tulojensa tippuvan ja menojensa kasvavan. Siinäpä se, koko autuus. Siedettävän hintaisia vuokrakämppiäkin alkaa olla jo vaikea saada, sillä niiden tarvitsijoita tulee koko ajan lisää.

15.5.2012 22:06  hösseliksi

Ääneen sitä ei saisi lausua, mutta kyllähän tässä valistunutta itsevaltiasta kaivattaisiin. Ei ole kansasta ohjaamaan itseään demokratian kautta. Tulee hintavaksi kansalle itselleen. Sitten hurskaasti lausutaan, että kyllä kansa tietää. Ei kansa tiedä, vaan vetää itseensä narun jatkeeksi noin kuvaannollisesti.

16.5.2012 9:58  kehitys kehittyy

Kehitys on kuulemma retkeilemässä Mäntässä. Mitäköhän lisäatvoa sieltä tuodaanm Kurikan yritystoimiminnan aktivoimiseen?

16.5.2012 20:44  K-joki

Jurvaa ollaan kovasti tarjoamassa Suupohjaan Kurikka-lehden mielipiddepalstalla. Kansalaisopisto puhuttaa.

16.5.2012 22:11  Vain Kurikasta

Kurikka ja Kauhava on häviäjiä Eepee;llä kaupan saralla, lapua ja kauhajoki on voittajia, iso kiitos ko. tilanteeseen alueOsuukauppa eepee toteuttamalla stratekialla, missä Abc, agrimarket, rautamarket jne..näyttää olevan, minne alueosuukaupat suomessa rakentavat ja investoivat niin se mahdollistaa myönteistä kehitystä kaupanpalveluissa yleensäkkin, miksi Kurikka ei kelpaa?

16.5.2012 22:11  Miksi puolustamme omia näkemyksiämme

Kokoomus, demarit ja kepulaiset eivät puhu enää edes suomea.

? En voi käsittää näitä nuoria ihmisiä, Urpilaista, Kataista, Kiviniemeä. He ovat kasvaneet Pohjanmaalla tai Savossa, jossa puhutaan elävää suomea. Mutta kun he avaavat suunsa, sieltä tulee ulos Saksan keskuspankin kantoja. Aivan järkyttävää.

16.5.2012 22:26  Juha Eduskuntaan

Mietaa takaisin Eduskuntaaan.
Sanotahan notta...

16.5.2012 23:49  Juhani

No nyt tuli yksi parhaista ehdotuksista!

17.5.2012 11:30  Kauno Kyvykäs

Kenestäkähän mahtaisi tulla paras avustaja?
Vai, onko kysymys täysin mahdoton vaikeusasteeltaan?

17.5.2012 11:39  tosi on

Juhani hyvin tietää itse, että hän on paras mahdollinen avustaja. Riittävästi nöyryyttä, posittivista, kestää vähempien komentelua.

17.5.2012 13:23  hymuyä

Onko Kurikan kehityksellä mitään uutta kerrottavaa Mäntänretkestä?
Mistä jatkossa rahoitetaan kehityksen toiminta, kun rahat loppuvat joka saralla? kehityksen puheenjohtajahan voisi hiukan avata asiaa.

17.5.2012 13:31  näin kuntalaiset

Kahdeksan kuntalaista kymmenestä tyytyväisiä kunnallisiin palveluihin
Koottu kuvaKuntalaiset pitävät kunnallisia palveluja tärkeinä ja hyvin hoidettuina sekä kokevat niiden saavutettavuuden vähintään keskinkertaiseksi. Kahdeksan kymmenestä kuntalaisesta ilmoitti Kuntaliiton kuntalaiskyselyssä olevansa tyytyväinen kunnallisiin palveluihin. Yleinen tyytyväisyys kätkee kuitenkin alleen paikoin suuriakin mielipide-eroja.
Sivun sisältö
Palveluihin tyytyväisten osuus vaihtelee sosiaalipalvelujen 54 prosentista sivistyspalvelujen 84 prosenttiin. Tyytyväisyys on pysynyt hyvinkin muuttumattomana edelliseen kyselyyn eli syksyyn 2008 verrattuna. Sosiaali-, terveys-, koulutus- ja teknisissä palveluissa tyytyväisten osuudet ovat hieman vähentyneet, sivistystoimessa sen sijaan kasvaneet.

17.5.2012 20:04  kysyn vain

Miksi kurikkalaiset ovat niin keljumaisia? Kukaan ei arvosta toisiaan, mutta nimettömät herjat ja solvaukset täyttävät paikallislehden mielipidepalstat. Nytkin haukuttiin jurvalaiset ja toivotettiin heidät Suupohjan syliin. Onko tämä nyt sitä kurikkalaista sivistystä? Juhani entisenä teuvalaisena? varmaan tietää.

17.5.2012 21:48  Juhani (Kultainen vaskooli)

En ole itsekään täydellinen enkä osannut olla tarpeeksi hienotunteinen tuossa Petri Nygårdia koskevassa asiassa. Ikuisia vihollisuuksia syntyy varsinkin jos puuttuu moraalisten arvojen suhteen johonkin.

Mutta menen lukemaan lehden. En ole nähnyt sellaista juttua....

No nyt näin. Mielestäni kirjoittaja saa esittää mielipiteensä kansalaisopistosta ja musiikkiopistosta. Jurvalaisten sotkeminen asiaan oli täysin asiatonta. Kun päätös kuntaliitoksesta on tehty niin siihen tyydytään ja jurvalaiset ja kurikkalaiset ovat saman paikallishallinnon alla saman kunnan ihmisiä.

Tässä samassa yhteydessä on hyvä mainostaa ja arvostaa Lakeuden Kivikerhon toimintaa. Ne joita asia vähänkään kiinnostaa, menkää mukaan kullanhuuhdontakisaan. Mainos on linkissä mukana. Seuratkaa muutenkin Kurikanseutu.fi sivustoa joskin se saattaa muuttaa toiselle palvelimelle lähiaikoina.

18.5.2012 9:49  Kauno Kyvykäs

Oikeudenmukaisuus ja Suomen etu vaatii Kemiran lannoiteyksikön myynnistä vastuussa olijat pantavaksi vastaamaan valtakunnanoikeuteen maanpetturuudesta ja omaisuuden hävittämisestä.
Ilmeisesti Suomesta ei siihen löydy valtakunnallista poliittista tahtoa, mikäli tälläinen omaisuuden tuhonta sivuutetaan olan kohautuksella, toisin sanoen kaikki Suomalaiset poliitikot, puolueesta riippumatta, ovat täysiä oman edun tavoittelijoita ja paskahousuja, mikäli asiaan ei puututa ja maanpettureita aseteta vastaamaan valtakunnan suurimmasta talourikoksesta.

18.5.2012 11:34  Maanpetturuus vai jälkiviisautta?

Harmittaahan tuo apatiitiin louhintaoikeuksien ajautuminen ulkomaalaisomistukseen.
Esiintymä oli ennen omistusjärjestelyjä kuitenkin pitkään valtionyhtiö Kemiran hallussa. Kaivosta puuhattiin vuosikymmen. Valtionyhtiö ei saanut kuitenkaan kaivostoimintaa aikaiseksi. Ei syntynyt lannoitetuotantoa eikä työpaikkoja.
Apatiittivarannon arvo muodostui vasta ulkomaalaisomistajan ryhdyttyä kaivostoimintaan, mihin suomalainen valtionyhtiö ei ollut kyennyt.
Toisaalta lannoitteiden hintaa harmittelevat maanviljelijät voivat lohduttautua sillä, että lannoitteiden hinnat määräytryvät maailmanmarkkinoilla.
Kaivosyhtiön kansallisuus ei vaikuta eivätkä saa vaikuttaa kuluttajahintoihin. Korkeat maailmanmarkkinahinnat saattaisivat mahdollistaa kyllä suomalaisellekin kaivosyhtiölle hyvän tuloksen. Markinahinnoista ja niiden vaikutuksesta yrityksen hinnoitteluun ja yritysvoittoihin on hyvä esimerkki Fortumissa. Yhtiö nyhtää korkeinta mahdollista, häveliäisyyden rajamailla heiluvaa hintaa suomalaisiltakin kuluttajilta, tahkoaa riskitöntä huipputulosta ja sijoittaa voitot investointeina Suomen rajojen ulkopuolelle.

Ainoa, jota voi ehkä tukistella, on Kemiran valtio-omistaja ja johto, joka ei kyennyt muuttamaan maahan kätkettyjä leivisköjä lannoitetuotannon kassavirroiksi. Ihan vain opiksi ottaen.

18.5.2012 12:58  epäilijä

Yhtälailla Kuula lentää ja Fortum kirotaan jos ja kun yhtiön Venäjän sijoitukset sortuvat ja takkiin alkaa tulla. Toivottavasti kuitenkaan nii ei käy.

18.5.2012 16:25  Halvalla meni tai oikeasti ilmaiseksi

Kirjoittaja " Maanpetturuus vai jälkiviisautta" tietysti yrittää vähätellä ja kummastella olemattomiin myös Kemiran lannoiteyhtiön taannoisen myynnin parilla sadalla miltsillä norjalaiselle Yaralle. Siinä meni heti Siilinjärven hyvin hoidettu ja kannattava fosfaattikaivos, mikä tahkoaa rahaa omistajilleen vielä enemmän kuin yhden vuosikymmenen verran. Siilinjärvi on myös Pohjois-Euroopan ainoa toimiva fosfaattikaivos, minkä tuotteilla on taattu kysyntä.


Samassa kaupassa mennä hurahti se kuuluisa Sokli, jonka pitoisuudeltaan huipputason malmio, 15 - 17 prosenttia, on arvioitu nykyhinnoilla ainakin 20 miljardin euron arvoiseksi.


Soklin hyödyntäminen saattaa alkaa jo vuonna 2015. Omistajalta ja varmaan myös Suomen valtiolta kaivostoiminnan aloittaminen vaatisi yhteensä noin yhden miljardin investoinnit, jalostusratkaisusta riippuen.


Näyttää siltä, että Suomi joutuu sijoittamaan norjalaisten ikioman kaivosbisneksen eteen vielä enemmän kuin sen koko Kemira-kaupasta saadun summan, että saadaan malmijunat kulkemaan jalostamoille. Lohdutukseksi Sokli tuonee myös lappilaisille työtä, ehkä jopa muutaman sata työpaikkaa, noin 20 vuodeksi. Poroisännät eivät kyllä sen kaivoksen avaamista kauniilla silmällä katsele.


Ministeri Häkämies moittii siis jälkiviisaudeksi arvostelua, minkä mukaan hyöty Suomen luonnonvaroista valuu ulkomaille. Niinpä. Valuvathan sentään kaivosten saasteet ja myrkyt, kuten uraanijäämät, ikiajoiksi Suomen ikiomaan maaperään.


Mikähän muuten mahtaa olla ministerin puoliintumisaika?

18.5.2012 17:30  Kauno Kyvykäs

Miksiköhän joku tälläisissä tapauksissa kehtaa puhua jälkiviisaudesta. Kelpaakahan näille neropateille muissakin rikoksissa selitykseksi höpinät jälkiviisaudesta.
Parasta on siirtää talousrikosten tutkimisien painopistettä näihin todellisiin talousrikoksiin, jotka aiheuttavat koko kansakunnalle mittaamatonta tappiota ja siirtää taka-alalle yrittäjien muutaman tonnin konkurssirikokset, joiden merkitys näihin superrikollisten tekemisiin verrattuna on mitätön.

18.5.2012 20:06  Hannu koivisto vaatii kaupunginjohtajan erottamista

Ilkan verkkosivuilla kerrotaan, että Hannu Koivisto vaatii kaupunginjohtaja Paavo Tyrväisen erottamista. Hänen mielestään Tyrväinen sooloilee liikaa. Jutussa ei tarkemmin kerrota missä asioissa. No niin, taas Kurikka saa julkisuutta. Kuvaahan tämäkin tapaus sitä, että Kurikassa voittopuolisesti keskitytään riitelyyn, kun asioissakin olisi tekemistä.

18.5.2012 20:06  jep

"niskalenkki markkinavoimista"
-"me tienataan tällä"
-"tämä on hyvä sijoitus"
-"muu on pölhöpopulismia"
-"vastuullista politiikkaa"


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini