Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Toukokuun tiistai

Tiistai 8.5.2012 klo 9:00


Kestäviä ja kattavia

 

Tyypillistä on, että kysyttäessä olemisesi tilaa, kuvaat sen tunteina.

Tunnehan kuvaa tunnetusti sitä olotilaa tai merkitystä mikä on itselle tärkeä.

Tunteita on tietysti sekä positiivisia että negatiivisia. Rohkeus-pelko, ilo-suru, rakkaus-viha, avoimuus-katkeruus, näitä sanapareja löytyy.

Tunteiden syvää syyvyyhteä purettaessa tekemisiemme motiiveiksi jäävät lopulta aina pelko tai rakkaus.

Uskottelemme itsellemme, että tarvitsemme sitä taikka tätä, materiaalista hyvää, ollaksemme  jotain, ollaksemme onnellisia.

Tämähän ei pidä alkuunsakaan paikkaansa.

Oman hyvän olomme ja onnellisuutemme havaitsemiseksi riittää jo se, kun katsomme ympärillemme. Pitääkö meidän kokea jotain todella ikävää havaitaksemme, että meillä on kaikki hyvin?

Ei tarvitse.

Ole vain oma itsesi ja iloitse elämästä ja siitä mitä sinulla jo on.                         


Saalis vai saalistaja

 

Mikä tahansa ei enää kelpaakaan.

Joskus tuntuu siltä, että mikään ei kelpaa.

Sote-uudistuksen etenemisen myötä on tullut selvitetyksi siinä ohessa ainakin se, että sosiaalitoimi on kiinteä osa terveydenhoitoa.

Tämän on noteerannut konkreettisesti Kurikka. Asiaa valmistellaan Kurikan osalta 2012 loppuun mennessä valmiiksi.

Jalasjärvi ja Ilmajoki vasta hapuilevat asiaa.

Toimintojen järkeistäminen , rakenteiden muutos ja kehittäminen tässäkin asiassa palvelisivat parhaiten yhteistä tavoitetta, eli kuntien säilymistä itsenäisinä mahdollisimman pitkään.

Kun valtiovalta edellyttää erilaisia toimia palvelujen edistämiseksi omalla suunnittelemalla organisaatiollaan, miksi me emme tekisi samaa kehitystyötä, mutta omilla ehdollaimma ja omilla keinoillamme.

Tehdään saalistajasta saalis.

 

Tämän tien varrella

kävi eilen siinä 600 vierailijaa tutustumassa sähkölaitosmuseoon ja Jyllinkosken  luontoympäristöön. Noin 500 hengelle piisasi lohikeitto. Eioota myytiin jo ennen kolmea. Kehuja tuli roppakaupalla, niin järjestäjille kuin "takapiruillekin". Tilaisuuden kustannusarvio oli alle 1500 euroa. Sää suosi tilaisuutta ja kansa viihtyi haitarimusiikin tahdissa.                               

 00212.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vasemmalla

seisova  sini

 

0148.jpg- asuinen mies tietää kaiken Jyllinkoskesta ja sen historiasta. Kaikkein ominta aluetta hänelle on Vanhan sähkölaitosmuseon laitteet ja koneet. Seuraava juhla varmaan järjestetään niissä merkeissä, että vanha varavoimakone pistetään käyntiin tuottamaan sähköä, sata vuotta "vanhaa" valovirtaa.                                                                                                                                                                       


Kommentit

9.5.2012 8:17  Jurvan kunnantaloon ei haluta mennä

Kuka päätti siitä, ettei Jurvan kunnantaloon mennä vajoavan kaupungintalaon alta, kysyy tarkastuslautakunta viitaten valtuuston päinvastaiseen yksityiskohtaiseen päätökseen.

9.5.2012 9:09  Kauno Kyvykäs

Kommonistien ansiosta Kreikkalaisten tulevaisuuden ammatti tulee jälleen olemaan vuohien paimentaminen.

9.5.2012 9:20  Onko totta?

Väistötilajärjestely ontuu kyllä aika pahasti.

Tekniikka on kuulemma menossa kunnalliskodin markille?? Jossa tilojen remontointia vasta aloitellaan?

9.5.2012 9:25  Päivän uutisia

Uskooko joku vielä, että Suomessa oikeuslaitos olisi tolkullinen, puolueeton ja reilu? Ja etttä Suomessa lait ihan oikeasti suojaisivat fiksuja ja kilttejä ihmisiä ja ettei Suomessa kukaan voi joutua vaikeuksiin yhteiskunnan kanssa ilman omaa syytään. Ei. Suomessa yhteiskunta on aina rikollisen ja narsistin puolella ja lait ovat olemassa ensisijaisesti vallan ja vallankäytön legitimoimiseksi - eivät suinkaan yhteisiksi pelisäännöiksi.

Nytkin yhtäläisyydet surullisenkuuluisiin Bodom-murhatutkimuksiin ovat ilmeiset, ja tästä tulee eittämättä Neuvostoliiton teatterioikeudenkäynnit mieleen. Syyttäjä haluaa teilata jonkun, valitaan syytetty, keksitään syytteet ja jyrätään ne läpi vaikka väkisin. Jos puolustusasianajajalla on vähääkään tolkkua, hän repii syyttäjän syytekirjelmän sytykkeiksi parissa tunnissa. Mutta vahinko on jo tehty - Anneli Auer on leimattu ihmispedoksi ihmisten mielissä loppuiäkseen, ja hänen sekä hänen lastensa elämä on lopullisesti pilalla. Olipa hän sitten syyllinen tahi ei, tulos on aivan sama.

Tähän on marxilainen oikeuskäsitys Suomessa johtanut.

9.5.2012 9:47  Aivan tuulesta temmattuja juttuja

Sama se on politiikassa . säätiöitten hallituksissa olevat politiikot ja yhtiöissä olevat Johtajien kytkötset ja Kun nallispolitiikassa "oma etu"
Aivan tuulesta temmattu kaikki nnämä jutut.Mistä se lehdistö näitä keksii ?

9.5.2012 10:02  Kauno Kyvykäs

Mikäli halutaan kaikki Suomalaiset erehtymättömiksi ja kaikkitietäväisiksi, yhteiskunnan kannalta ylivertaisiksi kansalaisiksi, niin kannattaa kaikki lukihäiriöstäkin huolimatta kouluttaa poliiseiksi. Silloin kaikki olisivat oikeassa, vaikka olisivatkin väärässä, ei juuri tulisi vastaan sellaista asiaa, jota tarvitsisi (kannattaisi) lähteä oikaisemaan.

9.5.2012 11:50  Kurikka uhrataan Panula-opiston kasvattamiseksi

Ilkka-lehdessä kerrotaan, että Kurikan musiikinopetus pitää liittää Panula-opistoon, jotta saadaan suuren yksikön edut. Niin, mikä saa, eli Panula-opisto saa, mutta Kurikan resurssit pienennetään olennaisesti kun erotaan E-P:n musiikkiopistosta, jossa on esim. opetustehtävissä noin 115 opettajaa Panula-opiston vastaava luku on noin 15. Kurikka uhrataan, jotta Panula-opisto kasvaa. Samalla Kurikan musiikkiopisto näivetetään. Voisitte päättäjät hieman ajatella.Paras ratkaisu olisi, että Panula-opisto liittyisi E-P:n musiikkiopistoon ja hakisi suuruutta ja laajuutta sitä kautta.

9.5.2012 12:11  haaskoota

Kuinka paljon onmennyt extraa Velsanmäen korjaustöihin?
Kun olis vanha Jurvan kunnantalo ollut valmis kunnantalon paikaksi, niin sinne vain velanmäelle sarat tuhannet.

9.5.2012 13:54  Sote uudistus on vielä levällään

Blogistin mainitsema Sote uudistus on levällään kuin Jokisen eväät, kun se on ministeri Kutsetsina-Rikharssonin hoidossa. Kun lisäksi ns.Paras-laki, johon mm. JIK-yhteisö perustuu, on jäädytetty, kun on tulossa tilalle uusi laki, niin Ilmajoki ei siirrä soisaalitoimeaan JIK:iin.

9.5.2012 14:47  Kirjoitan , kun aikaa on....

Kun syyttäjiä on neljä ja sekä syyttäjät että poliisi tuntuvat ajavan epäillylle tuomiota hinnalla millä hyvänsä, kuin käärmettä pyssyyn, ja kun vielä otetaan huomioon syyttäjäpuolen ristiriitaiset lausumat asiassa, voidaan mielestäni perustellusti kysyä, saako vastaaja näissä olosuhteissa lainkaan puolueetonta oikeudenkäyntiä?

Kaiken huippu oli syyttäjä Valkaman eilinen ulostulo TV:ssä. Hän ilmoitti olevansa varma epäillyn syyllisyydestä ja vihjailee saatananpalvonnasta, mutta kieltäytyy kuitenkin paljastamasta asiasta enempää.

Moisesta median kautta prosessaamisesta asianajaja olisi joko tullut erotetuksi liitosta tai saanut vähintinkin varoituksen.

Miten Valkama voi olla varma epäillyn syyllisyydestä muuten kuin mielikuvitustaan käyttämällä, kun syyttömyyden pois sulkevaa näyttöä ei tähänkään saakka ole kyetty esittämään? Eikö syyttäjänkin tulisi pyrkiä aineelliseen totuuteen, eikä hankkimaan tuomiota epäillylle syyttömyyttä puoltavista seikoista huolimatta? Ei kai tämä näin voi mennä?

Valkaman vihjailut ja ulostulo ovat myös omiaan alentamaan koko syyttäjälaitoksen ja jopa oikeuslaitoksen arvoa kansalaisten silmissä. Syyttäjiähän ei hyvä asianajajatapa koske, ja Valkama näyttää ulosmittaavan tämän edun täysimääräisesti.

Tarttisko jonkun tehdä jotakin?

9.5.2012 16:07  Kauno Kyvykäs

Suomi oikeuslaitoksineen kuuluu siihen harvinaiseen kastiin, jossa syytetyn pitää näyttää toteen syyttömyytensä. Tämä yhdessä stasilaisen nimettömyyteen perustuvaan ilmiantojärjestelmään yhdistettynä takaa sen, jotta "oikeuskäytäntö" ei anna sen uhrille mitään mahdollisuutta saada todellista oikeutta.

9.5.2012 16:10  jess

Kyllä Ilmajoki siirtää tai joutuu vastuuseen toiminnan tasosta.

9.5.2012 16:15  vai saatanan palvontaa

Ovatko nämä syyttäjät tulleet hulluiksi tai vainoharhaisiksi? Tämä syytetty on leimattu etukäteen oli hän syyllinen tai ei. Nyt pitäisi kaiketi hänen kohdallaan toteuttaa eunastasiaa niskalaukauksen merkeissä vertauuskuvallisesti. Tämän ihmisen elämä tässä maailmassa on ohi vaikka hän olisi syytönkin.
Syyttäjät ovat näköjään päättäneet sakinhivutuksesta.

9.5.2012 16:41  Heikoilla on, valitettavasti

Minunkin mielestä syyttäjä on nyt heikoilla. Oikeasti Saatanan palvontaa?

Saatanan palvonta perustuu nähtävästi lasten kertomuksiin.
Aina, kun lasten sepitteet on oikeudessa todesta on yleensä päädytty absurdeihin lopputuloksiin.

Jenkeissä näitä psykiatrien, lasten ja sekopäiden lietsoma pedofiili- ja saatananpalvojavainoja on esiintynyt paljoinkin.

9.5.2012 20:16  Kaikista pahin

Syyttäjillä on kuitenkin vielä takataskussaan kaikkein pahin: Auer on äänestänyt persuja ja kuulunut/kuuluu Suomen Sisuun sekä kirjoittanut anonyymisti Homma-forumille maahanmuuttokriittisiä kommentteja, siis vihakirjoituksia. Auer on myös islamin vastainen.

Kun media saa tästä tietää, se ei enää anna Auerille mitään armoa, vaan murskaa hänet koko suvaitsevaisuutensa voimalla lopullisesti.

9.5.2012 21:35  vinkki

Blogistí oli kirjoittanut Eparissa, Täyttä asiaa ja kannattaa lukea.

9.5.2012 21:39  Näin Hesan lähellä

Siuntion kuntaliitoskiista on saamassa yhä uusia ulottuvuuksia. Nyt valtuusto aikoo erottaa kunnanhallituksen; 14 valtuutettua jätti asiasta aloitteen tiistaiaamuna. He muodostavat enemmistön 27 jäsenen valtuustosta. Aloite tehtiin, koska nykyinen kunnanhallitus kannattaa kuntaliitosvalmistelun jatkamista, mitä valtuuston yhden äänen enemmistö vastustaa. Lue lisää Kuntalehdestä

9.5.2012 21:59  Haloo kurikkalaiset

Kansalaisopiston rehtorilta täyttä asiaa tänään Kurikka-lehdessä, kannattaa lukea ajatuksella. Kantakurikkalaisten olisi aika herätä.

10.5.2012 6:32  pitäisi nähdä isommat asiat

Kuka noita ko rehtorin juttuja jaksaa lukea? Täysin ennakkoluuloisia ja asenteellisia. Jos ajattelee, että rehtori tekee kansakoulupoikien tasoisia kirjoituksia kykenemättä viileään suhtautumiseen ja kokonaisvaltaiseen näkemykseen. Lantatunkio journalismia se on henkilöltä, jonka pitäisi nähdä tulevaisuuteen.

10.5.2012 7:46  Luonnottomat päätökset halvaannuttavat toiminnan

Näin se vain on, että rehtori on asian ytimessä- Jos lukeminen on jaksamisesta kiinni, niin olisi aika katsoa peiliin. Nyt vain yksinkertaisesti on niin, että Kurikka ei suuntaudu Suupohjaan eikä kuntalaisten käyttäytymistä hallinnollisilla mahtipäätöksillä muuteta. Tulevaisuuden hahmottaminen tarkoittaa asioihin lähestymistä kuntalaisen näkövinkkelistä eikä hallinnon lasitornista tähystämistä. Hallinto on kuntalaisia varten eikä suinkaan päinvastoin.

10.5.2012 8:30  Onnea matkaan

Kurikka säästötalkoisiin naapurikuntaan, sehän on solidaarisuutta.

10.5.2012 10:32  Asiaa!

Rehtori puhui asiaa, suupohja on täysin väärä suunta! Kuka puhuu tulevaisuuteen näkemisestä ja suupohjasta samassa lauseessa.. uuh..

10.5.2012 11:01  Vanha........

Eparissa olleeseen ollilan kolumniin; saalistajia löytyy omasta peilistäkin, vaikka kuinka pyrkii katsomaan nurkan takaa. Ensin oma nurkka kuntoon ennenkuin syyllistää muita.

10.5.2012 11:34  Kohtuus kaikessa vanhustenkin hoidossa

Eparin juttua lukiessa tulee tunne, ettei vanhusten hoidossa olisi paljon muita kuin rosvoja saalistuksen perässä liikkeellä. Eiköhän kohtuus kaikessa.

10.5.2012 12:05  yksi saalis

Minusta Eparin juttu kertoi sen ja ne tosiasiat, mitä hoitoalalla on tapahtumassa. Kansainvälisten yhtiöden voittomarginaalit ovat hirveät ja apteekkarit tienaavat tässä yhteiskunnassa kaikkein eniten. Saalistajia siis löytyy ja näyttääpä löytyvän saalistajien puolustajiakin.

10.5.2012 12:30  juu

sialihakin on niin kallista. kyllä saalistajia löytyy.

10.5.2012 15:56  Kiitos rexille

On se sääli, kun joku viitsii tuoda esiin faktaa, niin haukut saa.
Kansalaisopisto jos mikä kuuluu niihin asioihin, jotka ovat vielä Kurikassa kunnossa. Ennen muutoksia kannattaa asiasta tuoda esiin kaikki tieto nykyisestä ja tarjolla olevasta uudesta.

10.5.2012 16:36  Kauno Kyvykäs

Mahtava tämä, kyselytunti Stalinisti-kätyri Virkkunen puolustelee pakkosiirto- ja slummiuttamisohjelmaa.
Onhan tässä menossa Suomalaisen demokratian alasajo vailla vertaa, helpompi on hallita rosvottavaa kansaa kokoamalla nämä slummeihin. Tätä selitetään kehittämisellä, samaa kehittämistä harjoitti Setä Stalin, otetaanko Suomessakin pyssyt käyttöön, vai riittääkö se, jotta kansa köyhdytetään helposti hallittavaksi massaksi.

11.5.2012 6:50  vallatonta menoa

Poliitikoille jaetaan puoluetukea , lehdistötukea ym. pilvin pimein. Rahoja säätiödään kokoomusnuorille, persut ostavat kiinteistöjä. Missä nyt on kriittisyys?
Miksei kukaan esitä näitä säästökohteiksi, noin periaatesyistä edes?

11.5.2012 7:22  Asennetta, asennetta

Kommentoijalla 6:32 on loppunut asiaperusteet kun pitää ryhtyä haukkumaan rehtoria. Rehtori sentään asiaperusteilla tarkastelee ansiokkaasti kansalopistonsa toimintaa, mutta mitä tekee kommentoija 6:32, täysin asiatonta ja mautonta tekstiä suoltaa, asennetta kannattaisi vähän tarkastella. Muuten; hyvin toimivaa Kurikan kansalaisopistoa ei kannata tuhota se sentään vielä palvelee kurikkalaisia.

11.5.2012 8:08  JIK-yhteistyö saa kritiikkiä

Jalasjärven valtuusto on ärtynyt, kun hajonneen röngtenlaitteen tilalle ei hankita uutta. Tässä vähän vastausta blogistille, kun hän JIK:n puheenjohtajana ihmettelee Jalasjärven ja Ilmajoen varautuneisuutta JIK-yhteistyön lisäämiseen.

11.5.2012 8:38  tahallista riidanhaluako?

Mitäköhän yhteistä on hajonneella röntgenlaitteella ja JIK-yhteistyöllä?
Aika pieniä puita ollaan polttamassa, jos valtuustossa yleensä tuollaista asiaa käsitellän? Aika käsittämätöntä, sehän on lääkärien hallussa oleva asia.

11.5.2012 8:41  missä suhteellisuudentaju?

Siiis onko totta? Jalasjärvellä on hajonnut röntgenlaite ja se selittää Ilmajoen ja Jalasjärven varautuneisuuden JIK-yhteistyön lisäämiseen? Siis aikuisesten oikeasti, voiko olla totta? Tuo oli kyllä läheltä piti pohjanoteeraus. Mikä ihmeen neropatti tällaisia puhelee?

11.5.2012 10:28  lehdestä saa tietoa jalasjärven valtuuston käsittelystä

Lehdistähän tuon uutisen Jalasjärven valtuuston ärtyneisyydestä voi lukea eli kannattaa lukea muutakin kuin tätä blogia.

11.5.2012 11:17  Kauno Kyvykäs

Mahtaakohan olla kysymyksessä sama röntgenkone, joka Jurvalaisilta piti rosvota Jalasjärvelle?
Onhan se tavattoman törkeää, kun kukaan ei ole näille kiikuttamassa uutta konetta. Olisikohan Teuvalaisten sittenkin pitänyt liittyä Kurikkaan, jotta Jalasjärvisille olisi saatu uusi kone.

11.5.2012 11:29  outoa asennetta

Mitä noilla röntgenkoneilla monilla sitten tehdääń kun ei tahdo olla henkilökuntaa saatavilla? Vai pitääkö kaikilla olla oma "bemari"?

11.5.2012 12:20  juupajuu

Tietysti Jalasjärvellä pitää olla oma kone, mitä se maksaa kun ajelutetaan ihmisiä pelkän kuvauksen takia Seinäjoelle erikoissairaanhoidon piiriin mahdollisesti aivan turhaan tahi Kurikkaan/Ilmajoelle tkhin koneen perässä. Ennaltaehkäisee turhia erikoissairaanhoidon käyntejä, mikäli tietyt peruspalvelut säilyvät lähipalveluina.

11.5.2012 13:23  heh

Ammattilaisetko täällä oikein kehuvat tietämyksiään sairaanhoidosta, .


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini