Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Mitä mieltä olet?

Perjantai 4.5.2012 klo 17:00


Haluatko todellisuutta vai vain toivoa?

 

Virhe vai erhe, mitä eroa niissä näet?

Jokainen tekee virheitä, mutta ne voivat laimentua erheiksi. Erhe on korjattu virhe.

Millaisen todellisuuden siis haluat?

Tiedostamalla kykysi luoda omaa tulevaisuuttasi, saat avaimet oman elämäsi hallintaan.

Virheesi voit silloin aina korjata.

Ellet omaa korkeampia tavoitteita, kaikki on turhaa.

Joillekin voi riittää pelkät aineelliset päämäärät. Toisia tyydyttävät tekemisen ja menestykseen liittyvät tavoitteet. 

Lopulta sinulle jäävät oikeiksi arvoiksi vain tunteet, kuten ilon, viisauden, myötätunnon,välittämisen  ja vapauden tunteet.

Ne ovat positiivisia arvoja.

Usko niihin elää meissä jokaisessa.

 

Muutoksia tulossa, väistämättä


Talouden muutospaineisiin ja tehtävämäärän lisäyksiin on kunnissa alettava varautua hyvin aktiivisella otteella.

Avainasemassa ovat luonnollisesti esittelijät, kuntajohtajat. Mutta koko johdon, luottamusmiehiä myöten, vastuu on raskas. 

Toimintapojen kehittämisessä ovat ratkaisujen avaimet.

Yksi ratkaisu on palvelusetelin käyttöönotto laajalla rintamalla.

Miksi ei päivähoito voisi järjestää siten? Avoin kysymys tietysti on siinä, että yksityistä toimintaa tulisi olla tälläkin osa-alueella sopivassa määrin sparraajana ja kilpailuttajana kunnalliselle toiminnalle. 

JIK on jo siirtynyt vanhustenhoidon saralla palvelusetelikäytäntöön vapusta alkaen.

Siirtyminen tapahtiuu sitä mukaa, kun paikkoja vapautuu ja uusia ihmisiä tulee hoivan piiriin. Vanhat pisteytyskriteerit säilyvät, mutta asiakas saa käytännössä itse valita hoitopaikkansa.

Se on suopeaa kehitystä se.0454.jpg

Muistakaa sunnuntaina, Jyllinkosken vuolaan virran rannalla perheiden ulkoilupäivä ja lohisoppatarjoilu. It-yhdistys on tehnyt mittavan työn Museon ja tulevan näyttelytilan suhteen. Jyllinkoski olkoon avoimena kaikille, etenkin kurikkalaisille,  niin museona  kuin luomaan hyvinvointia Fortumin osinkojen kautta. 

Historiassa on meidän kurikkalaisten vahvuutemme.  Jk. Luontopäivän myötä Jyllinkosken luonnon-kauniiseen ympäristöön satavuotine patoineen kannattaa tutustua, vaikka ei välttämättä joutsenta näkisikään. 


Kommentit

4.5.2012 17:09  Kauno Kyvykäs

Asiakas saa itse valita hoitopaikkansa, huh huh.

4.5.2012 17:49  Toivotaan että toimii!

Jos toimijoita olisi tarpeeksi, palveluseteli toimisi kilpailuttavana tekijänä. Meillä kun tarjoajia on vähemmän, kuin paikkoja haluavia käy pian toisinpäin. Vanhuspalvelussa asiakas on muutenkin usein siinä tilassa, ettei pysty päättämään hoitopaikastansa itse.

4.5.2012 18:01  Hyvää kehitystä

Suomi ei onneksi ole vanhustenkaan vankeinhoitolaitos, vaan valimnnanvapautta suositaan. Laitosvaihtoehjoja ja erilaisia palvelutasoja on monta, niinkuin on ihmisten tarpeitakin.

4.5.2012 19:38  Kauno Kyvykäs

Vanhukset pääsevät mukavasti ostelemaan lippuja Brezneviläisiin juniin ja oikein palveluseteleillä. Vai olisikohan asia kuitenkin niin, jotta sinne mennään, minne satutaan pääsemään.
Saattaa tietenkin olla niinkin, jotta kynnykset saadaan keinotekoisesti sen verran korkeammalle, jotta onnekkaimmille on jonkin sorttista valinnanvaraa. Pisteytys hoitaa homman tehokkaimmin, mutta kenen eduksi ?

4.5.2012 20:16  kysymys

Kuka järjestää tai oikeammin maksaa tuon tapahtuman sunnuntaina? Minusta hieno asia.

4.5.2012 23:59  ei jaksa aina motkottaa

Kuulkaas, turha on ilkkua palvelusetelille. Se on tätä päivää. Minä ainakin toivon että joku minut pelastaa yksinäisyydestä ennen kuin kaikki ymmärrykseni on loppu. Sitten haluan vaikuttaa siihen, kuka kalliin hoitomaksuni on saava. kaunoseni, mistä moinen tunteenpurkaus. Puolustaisit nyt!

5.5.2012 9:23  KUINKA ON?

PAÄVÄN KURIKKA-LEHDEN MUKAAN HEIKKILÄN TULKINTA PÖYDÄLLEPANON MERSSIJÄRJESTYKSESTÄ OLIKIN TÄYSIN VIRHEELLINEN. KUNTALAKI EI PUHU HALAISTUA SANAA AIHEESTA JA KURIKAN KAUPUNGINVALTUUSTON TYÖJÄRJESTYS KERTOO YKSISELITTEISESTI, ETTÄ ASIAPUHEENVUOROT KESKEYTETÄÄN VASTA, KUN PÖYDÄLLEPANOA ON KANNATETTU. SIINÄ SE JURVAN OSAAMINEN SITTEN OLI. EI OLISI KANNATTANUT TEHDÄ KÄRPÄSESTÄ HÄRKÄSTÄ EIKÄ NIIPAHDELLA TURHAAN.

5.5.2012 9:32  Kauno Kyvykäs

Palvelusetelien ja pisteytyksien avulla saadaan byrokratia kasvamaan sellaisiin mittasuhteisiin, jotta byrokraatit syövät rahat ja vanhukset yksi toisensa perään joutuvat köyhäihuollon piiriin. Eräs takapajuisuuden muoto nostaa päätään, vanhuksia huutokaupataan ja kehdataan sanoa, jotta se on mukamas jokin uusi konsti. Eiköhän tässä olla menossa perse edellä puuhun, palvelusetelin ympärille on hyvää vauhtia muodostumassa Kelaa pahempi yksityis- ja virkamiesbyrokratian tunkio, rahat menee ja ruma jää.
Suomessa ollaan palaamassa aikaan, jolloin kakarat ja vanhukset myytiin orjaksi vähiten tarjoaville ja lesket hoitelevat ruissäkillä kirkkoväärtien naisenpuutteen.
Orvoilta saadaan jälleen mukavasti rosvottua perintö, kun ensin kunnan maksusitoumuksen puuttuessa isä ja äiti saadaan keuhkotaudilla hengiltä. No, ne maat sattuivat olemaan sopivasti kunnanvaltuuston puheenjohtajan tiluksien välissä.
Täysin käsittämätöntä on tämä byrokratian kasvattaminen asioissa, joihin ei raha tahdo riittää muutenkaan. Hallinnon kehittäminen ja toimintojen uudistaminen Suomessa tarkoittaa sitä, jotta jollei kokonaiskustannukset aivan joka vuosi kasvakkaan, niin nolla kasvun aikaan painopistetta siirretään hallinnon eduksi.

5.5.2012 11:14  Juhani

Historiassa on paitsi kurikkalaisten myös koko Suomen vahvuus. Äsken televisiosta tuli englantilainen dokumentti Suomen talvisodasta "Talvisota: Tulta ja jäätä".

Ne nuoret ja aikuisetkin jotka eivät ole sisäistäneet miten suuren teon esivanhempamme ovat tehneet meidän vapautemme eteen, jos nahdollista, katsokaa dokumentti huomenna:

MTV3 Fakta: Su 06.05.2012 klo 17.25

Ja miten Suomi onkaan siitä noussut. Sen rinnalla, vaikka en olekaan kuntauudistusten kannattaja, tällaiset asiat ovat mitättömiä. Karjalaiset joutuivat jättämään kotinsa. Kuntaliitoksissa me jäämme nauttimaan vapaudesta joka on vaatinut historiamme suurimmat uhraukset.

Toki tätä vapautta pitäisi käyttää nyt oikein eikä lähteä poistamaan myöskään kunnallista vapautta hoitaa omia asioita. Ei rakenneta tästä silläkään tavalla suljettua yhteiskuntaa. Sekin on isiemme tekojen kunnioittamista.

5.5.2012 12:47  Samaa mieltä!

Kauno karrikoi.. mut puhuu asiaa!

Palveluseteliä kokeilleissa kunnissa todettiin ettät asiakkaat olivat jo sen verran huonokuntoisia, että heidän kohdallaan palvelusetelin tavoite itsemääräämisoikeudesta ja valinnanvapaudesta ei toteutunut, koska varsinaisen päätöksen teki omainen.

Palveluntuottajia pitää tietenkin olla vähintään kaksi, jotta kilpailullinen etu saavutettaisiin (lasketaanko JIK yhdeksi?). Kuitenkin esim Kurikassa valinnanvapaus on vain lähinnä hypoteettinen, koska palvelua tarjoavissa laitoksissa ei ole tilaa.

Tosin nythän tulee uusi iso palvelun tuottaja, joka muuttaa tilannetta.

5.5.2012 13:48  tosiasia

Palveseteliä ovat halunneet kaikki tahot, sekä käyttäjät että päättäjät. Kurikan kokoomus teki ansiokkaasti jo vuosia sitten aloitteen asian suhteen.

5.5.2012 13:50  luulo ei ole tiedon väärtti

Kaunon olisi syytä mennä kuuntelemaan kun palvelusetelimallista tulee seivityksiä kansalaisille. Asiat on kutakuinkin toisin kuin hän sanoo

5.5.2012 14:17  Palvelusetelit eivät yksistään ole ratkaisu

Palveluseteleistä puhutaan ikäänkuin se olisi ratkaisu on gelmiin. Näinhän asia ei tietenkään ole. Pitää ensin olla vaihtoehtoisisa paikkoja, joihin palveluseteleitä voidaan käyttää. Voikin kysyä, onko Kurikassa vaihtoehtoja tällaisille palveluille. Viimeksi kaadettiin mielenterveyskuntoutujille tarkoitettu vuokratalohanke.

5.5.2012 14:28  Kauno Kyvykäs

Kaikenkarvainen asioiden kaunisteleminen ja suoranainen valehtelu on vissiin loppunut koko Suomesta, vai. Tälläisissä asioissa ei ole olemassa mitään niin suoraa totuutta, ei ainakaan sellaista, jonka konsultit esittävät kirkkain silmin ainoana totuutena. Tässä on tapahtumassa tasan sama, kuin lääkekorvausten kanssa, hiipuu hiipuu.
Sellaisessa maassa, jossa maksetaan loppumassa olevasta tuotannosta eniten veroja koko Euroopassa, käytetään kasvavassa määrin rahaa hallinnon elättämiseen, puhutaan kilpailuttamisen mukanaan tuovista eduista. Melkoisen koninleikin luvatussa maassa eletään, näille puujalkavitsien kertojille ei hymyile muut, kuin ulkomaalaisten rahoitusyhtiöiden omistamien hoiva-alan yritysten edustajat, eivätkä ainoastaan hymyile vaan nauravat räkäistä naurua Suomalaisten nerojen tyhmyydelle.
Tässä on jälleen kerran paljastumassa sellainen paradoksi, joka syntyy siitä, kun liian tyhmiä ja sinisilmäisiä ihmisiä koulutetaan liiaksi.

5.5.2012 15:36  Vaivaistalot

Yksi kammottu asia on vanhuus. Jokin osa jatkuvista puheista vanhusten huonosta kohtelusta ja kamalista laitoksista johtuu haluttomuudesta nähdä asiaa. En ilmoittaudu todistajaksi, koska olen luokkayhteiskunnassamme etuoikeutettu. Kunhan sanon, että runsaan kokemuksen perusteella arvostan syvästi hoitohenkilökuntaa. Pahoittelen heidän puolestaan, etteivät hienoperseet käsitä työn luonnetta. Tietysti porukat joutuvat aamulla odottelemaan märissään. On mahdotonta saada kaikkia potilaita paraatikuntoon kymmenessä minuutissa.

Vanhuuden kammo näkyy tosiasioiden kieltämisenä.

5.5.2012 15:44  Kykyhallitus apuun

Sitä se on meno Suomessa tänä-päivänä, jos Hallitus ei pysty jotakin mieleisekseen päättämään.
Niin muutetaampa "Lakia" sitten kaikki sujuu taas hienosti, naureskelaan vain, että mitähän se oppositio oiken häärää ?

Kun Nyky-Kyky-Hallitus kuitenkin kaiken määrää !
Tämä on tämän-päivän demokr.. anteeks BYROKRATIAA !

5.5.2012 16:06  jep

Kauno on kyllä hyvinpitkälle oikeilla jäljillä.
Kun julkiset palvelut myydään pääomalle,
ei enää ole julkisia palveluita.

5.5.2012 16:51  kaunolle tilaa

Nyt ei tehdäkään mitä Kauno pelkää, vaan tehdään niinkuin hyvä on. Kehitetään palveluja erimuotoisina, ei anneta kansainvälisille rosvoille liikaa tilaa, eikä päästetä ketään eikä mitään monopooliin tai kartelliin. Rosvot kiinni ja päätöksiin järkeä. Kauno voii kertoa, mitä hän aikoo esittää valtuustossa ja muualla. pelkkä torppaaminen ei nyt riitä.

5.5.2012 18:39  Kauno Kyvykäs

Kauno elää siinä mukavassa olotilassa, jottei pelkää yhtään mitään. Eipä ole tullut valtuustossa vastaan päätöksien muodossa palvelusetelin palveluseteliä. Tälläiset asiat päätetään siten, jottei siihen pahemmin pääse vaikuttamaan turhanpäiväisen puolueen varavaltuutettu. Vaatii huomattavasti vakavapartaisempaa meininkiä, kuin ilman ryhmän tukea olevan varavaltuutetun aloite palvelusetelien kaatamiseksi, ehkä ensi vuosituhannella voitaisiin tälläistä aloitetta käsitellä, mikäli nyt tekisi aloitteen.
Palveluseteliä ei lain mukaan tarvitse ottaa vastaan, vaan laki velvoittaa kunnan hoitamaan asiat perinteisesti, mikäli joku kieltäytyy setelistä. Toisin sanoen köyhäinhuolto jää joka tapauksessa kunnan niskoille.

5.5.2012 21:09  :-)

Kyllä Kauno on oikeassa, aina.

5.5.2012 22:17  Nyt kaikki kirjoittelemaan

Kyllä tämä on mennyt Kaunon ja Blogistin yksinpuheluksi.
Vote,Roti,Margitti,Pate ja Pete nyt mukaan !

5.5.2012 22:52  Juhani

Ohimennen: Ruotsin Jukolassa eli Tiomilassa Rasti-Kurikka etenee parhaana suomalaisseurana neljäntenä ;-) Tosin viestiä on juostu vasta 2.9 km. Kurikan tasmaani David Brickhill-Jones on jäänyt kuusi sekuntia kärjestä.

5.5.2012 22:54  Juhani

Joku sanoi ettei Kurikassa tapahdu mitään. Kuinka moni kävi eilisessä Big Band Showssa. Kurikassa on musiikissakin melkoista tasoa!

5.5.2012 23:11  notta

Juhanille !
Kurikkaliset on niin kolloja , notta ajavat tai lentävät isoolle kirkolle ja menevät yhteiskunnan yllä pitämään oopperaan ja on niin tasokasta että.
Notta missä se pik pänri oli ?

5.5.2012 23:21  Juhani

Yläasteen salissa. Ainakin Margitin ja Voiton näin siellä. Huomenna klo 19 show uusitaan Ilmajoki-hallissa. Kannattaa mennä katsomaan. Liput ovella 15 euroa.6.5 km jälkeen Rasti-Kurikka on kolmanneksi paras suomalaisseura. Kaksi sekuntia kärjestä edelleen neljäntenä.

6.5.2012 8:52  Jyllintaipaleelle

Tänäänhän oli se Jyllinkoski-Juhla kello 12.00

6.5.2012 15:38  Mitä Perussuomalaiset haluavat kertoa?

Perussuomalaisten puoluejohto on toistuvasti moittinut lehdistöä siitä, että puolueen itse tehtailenmat viestit eivät ole saaneet riittävää huomiota lehdistön taholla. Sensijaan puoluejohdon mielestä kohtuutonta huomiota ovat saaneet yksittäisten kansanedustajien toistuvat törttöilyt. Parhaiten puolue tunnetaankin solkenaan tehtailluista epäluottamuslauseista, edustajien toilailuista ja kiihtyvää tahtia hupenevasta puoluekannatuksesta.

Ilmeisesti puoluejohto kokee, ettei syntynyt mielikuva vastaa puolueen todellista arvopohjaa ja tilaa, kun on panostamassa miljoona euroa viestinnän tehostamiseen mm. pestaamalla puoluelehden päätoimittajaksi maahanmuuttovastaisen Hommafoorumin ja äärioikeistolaisen Suomen-Sisu-liikkeen keulahahmon.

Ensimmäiseksi Matias Turkkila saaneekin kertoa kansalaisille, miten Perussuomalaisten eduskuntavaaliohjjelmassa markkinoimat rehellisyys, oikeudenmukaisuus, inhimillisyys, tasa-arvo, työn ja yrittämisen kunnioitus ja henkinen kasvu näkyvät puoluejohdon, edustajien ja uuden päätoimittajan arjen työssä ja käyttäytymisessä. Yhtähyvin suhtautumisessa edustajatovereihin kuin eri puolueita ja vähemmistöjä edustaviin Suomen kansalaisiin ja täällä asuviin ja asioiviin ulkomaalaisiinkin.
Vai onko totuus kuitenkin, että rasistisia piirteitä saanut julkikuva vastaakin puolueen todellisia arvoja ja vaaliohjelma oli pelkkää sananhelinää.
Siinä tapauksessa puolueen tummunut kylki ei taida Turkkilan harjaamisestakaan paljon valjeta.

6.5.2012 17:15  Kaunolle

Helsingin sanomien mukaan lääkäreitä vuokraavat yrittävät rajoittaa työntekijöidensä siirtymistä virkaan julkiselle puolelle.
Eli tämän mukaan sopimuksia ollaan laatimassa siten, että tuo siirtyminen toisi sanktion.
Niinpä niin, pelko on näillä firmoilla suuri, että business ei enää tuottaisikaan 30 % voittoa kansainvälisesti jaettavaksi.

Mutta pakkoko tuollaisiin sopimuksiin on suostua. JIK:ssä ei ainakaan suostuta, niinkuin vanhoina aikoina lääkärit vain löivät nimensä valmiisiin papereihin.
Lääkäri- ja muu hankintatoimi on nykyisin JIK:n aikana täysin eri tolalla kuin vanhoina terkkariaikoina. Näin olen saanut kuulla ja tietää.

6.5.2012 20:47  Kauno Kyvykäs

Tämä törkeyttä hipova lääkäripula on lääkäriliiton aikaansaannos. Nämä ihmiskunnan kaikkivoipaisuutta hipovat aateliset ovat kerta toisensa jäkeen torpanneet aikeet lisätä opiskelupaikkoja. Vaikeaa on ymmärtää näin pienen ryhmän oikeutta hankaloittaa kokonaisen yhteiskunnan toimintaa.
Suomalainen sosialismi kouluttaa ilmaiseksi lääkäreitä, valmistuttuaan näistä tulee rosvokapitalisteja, jotka ovat vaatimassa yhteiskunnan rahoittamia tiloja ja laitteita yksityisesti käyttöönsä. Käyttö on kaiken kukkuraksi sitä, jotta toimitaan ulkomaalaisomisteisen rahoitusyhtiön voiton maksimoimiseksi.
Näille laillisille rosvoille kelpaa yhteiskunnan tarjoamat palvelut, mutta mieleen ei juolahda pieninkään yhteiskuntavastuu.

6.5.2012 20:56  Kukahan näistä järjestelmistä vastaa

Kukahan ottaa vastuun siitä, että lääkärit sähläävät 40% päivittäisestä, meidän kallisti kustantamasta työajasta (erikoislääkäreiden oma näkemys televisiossa) kymmenien keskenään yhteensopimattomien tietojärjestelmien kanssa. Niin. Meillähän olisi ylitarjontaa lääkäreistä ilman tätä tuhlausta.

6.5.2012 22:30  Ilkasta poimittua

Kurikassa Jyllinkosken sähkömuseolla on tänään vietetty avoimien ovien päivää. Tilaisuus houkutteli paikalle satoja kävijöitä.


Informaatiotekniikan museoyhdistys on pistänyt vanhaa sähkömuseota parempaan kuntoon nyt parin vuoden ajan.

-Paljon on saatu aikaan, yhdistyksen sihteeri Jussi Seppi sanoo.

Hän iloitsi siitä, että avointen ovien päivä sai väen hyvin liikkeelle.

-Kun ihmiset ovat kiinnostuneita, se on meille palkinto, Seppi totesi.

Tänään 6. toukokuuta tulee kuluneeksi sata vuotta siitä, kun Jyllinkosken sähkö Oy perustettiin.

6.5.2012 22:34  Kaunolle

Eduskunnan vallassa on hoitaa sos.- terveysasiat kuntoon niin, ettei tämä yksi Tietoenator-osapuoli pääse rokottamaan terveyskeskuksia ja sitä kautta veronmaksajia. JIK.ssä asiat on hoidettu poikkeuksellisesti, eli hyvin. Mutta rajat tulevat vastaan, jos ei ministeriö ja Sh-piiri anna mitään tukea.

7.5.2012 9:34  Iso firma ja kohta selvitystilassa

Eräs "nimetön" hallituksen puheenjohtaja sanoi , että yhtiöjohtajien palkat ovat Suomessa huonoa eurooppalaista keskitasoa. Se oli oudosti sanottu. Palkkiot ja bonukset pitäisi maksaa yrityksen liikevoitosta. Julkaistun taseen tiedot on aika helppo muuttaa todellisiksi. Jos liiketoiminta ei ole tuottanut tulosta, ei tule palkkioitakaan. Jos liiketoiminta tuottaa tappiota, johtajat maksavat.

Liikkeenjohto on asettunut palkanmaksajiensa liikekumppaneiksi. Eivät he ole enää mitään johtajia, vaan yrittäjiä. Ja yritystoimintaan kuuluu riski. Kun riski toteutuu, sitä sanotaan tappioksi.

7.5.2012 9:54  Sananvapaus ja Jääkiekko

Arhinmäki viittaa siis sananvapauteen, kun järjestäjät olivat poistaneet yleisön halliin tuomia lakanoita, joissa protestoitiin lippujen hinnoittelua. Arhinmäelle kyse on sananvapaudesta, kun yhdistys vuokraa hallin, myy sinne lippuja eikä salli asiakkaidensa ivallista arvostelua televisiossa vuokraamastaan hallista käsin. Aika absurdia, mutta mitäpä häneltä voi odottaa. Käytännössä tilanne on sama, kuin jos minä vetoaisin sananvapauteeni, jos vaatisin saavani pitää Vasemmistoliiton puoluekokouksessa kylttiä, jossa vaatisin Arhinmäen eroa. Enpä usko, että hän suostuisi, kun ei suostunut kahden puolueensa jäsenen äänestävän läpimätää ja korruptoitunutta europakettiakaan vastaan vaan erotutti heidät eduskuntaryhmästään.

7.5.2012 10:25  Jääkaudelle jämähtänyt Jääkiekkoliitto

En ihmettele mitenkään jääkiekkolippuhinnoittelusta noussutta härdeliä. Sen jälkeen kun seurasin puheenjohtaja Kummolan (ei Kammola) esiintymistä A-talk:issa, pidän mitä tahansa asiaan liittyviä ilmentymiä todennäköisinä, luonnollisina ja tarpeellisinakin. Mukaanlukien ministereidenkin lausumat. Kaikki riippumatta siitä pidämmekö niitä asiallisina ja järkevinä vain emme.

MM-kisoissa on kysymys elämyspalveluiden tarjoamisesta kiekkokansalle. Tavaranmyynnistä poiketen palveluiden yhteydessä asiakkaat, katsojat osallistuvat itse elämyksen tuottamiseen tilaisuuden järjestäjän ohessa. Ilman katsojien omaa osallistumista ei synny elämyksiä, joista ollaan valmiit maksamaan.
Jääkiekkoliitto ja sen johto, Kummola kaikesta päättävänä diktaattorina ei televisioesiintymisensä perusteella ymmärrä hitustakaan nykyaikaisesta elämyksellisestä palvelutarjonnasta.

Ymmärrän karvaan maun fanien suussa.

Jääkiekkoliittokin voi nyt uudistua todellisena elämyspalveluiden tuottajana, kun puheenjohtaja itse käynnisti julkisen härdelin. Kiitoksia Kale.

7.5.2012 10:49  minä itte

Onhan se hauskaa, kun kaikki täällä katsovat olevansa oikeassa, kun katsovat asioita omasta vinkkelistään. Puheenvuorot ovat hyviä, mutta äärettömän yksipuolisia ja omahyväisiä.
Oma minä on tietysti tärkeämpi kuin toisen hyvä.

7.5.2012 10:51  Tosi on

Kokoomuksen ahneus on tullut tiensä päähän.

7.5.2012 11:29  Osallistu keskusteluun 10:49

Kehoittaisin sinuakin 10:49 osallistumaan keskusteluun itse asioiden sisällöistä. Sinunkaan ei tarvitse leikkiä kaikkivoipaa. Riittää kun otat kantaa itse asioihin. Esität vain oman näkemyksesi. Sillä tavoin ne näkemykset ja käsiteltävät asiat jalostuvat, kun erilaiset mielipiteet kohtaavat. Tämäkään blogi ei ole suinkaan ainut, missä hyvin monissa kommenteissa yritetää panna kommentoijia, ei asioita, ojennukseen. Sellainen keskustelu vie hyvin harvoin asioita eteenpäin. Aiheutettu mielipaha vain tyrehdyttää keskustelua.

7.5.2012 12:43  Onko ohjeita?

Millaisia ohjeita mahtanee olla pöytäkirjojen viemisestä nettiin?

Esimerkisi 24.4.2012 pidetyn valtuustokokouksen pöytäkirja on tarkistettu 26.4.2012. Pöytäkirjaa ei kuitenkaan löydy kunnan sivuilta 7.5.2012.

7.5.2012 16:32  Matkailu avartaa ja veronmaksajan piikkiin

Miehemme ovat Egyptissä ja nyt ihan oikeesti eli paikan päällä. Tarkoitan eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan seitsemään jäsentä, jotka matkailevat tällä viikolla (5.-13.5.) Egyptissä, Israelissa, miehitetyillä palestiinalaisalueilla ja vielä Jordaniassakin. Egyptissä suomalaiset tutustuvat arabikevään tuomiin mullistuksiin. Valiokuntaa johtaa itseoikeutetusti Timo Soini ja mukana on muassa kokoomuksen Ben Zyskowicz. Tämän aamun Hesarissa herroista ja valiokunnan retkestä yleensä oli laaja juttu. Lehtikuvassa Timppa ja Beni vierailevat Al-Azharin sunnimoskeijassa vanhassa Kairossa, rennosti paitahihasillaan ja ilman solmiota, kuten kunnon turistien kuuluukin. Kuvassa taempana kuikuileva valiokunnan naispuolisen jäsenen sen sijaan on pitänyt vetää niskaansa sangen hiostavan näköinen ryijy tms. vaatekappale.

7.5.2012 19:31  kuntalainen

Kaikki hyvin, uutta kaupungintaloa ei onneksi rakennetakaan. Osapuolet vetäytyvät hiljaisesti kaikille epäedullisesta kaupasta. Näin toivovat kaikki veronmaksajat, jotka eivät halua rahojaan kivitettävän ylenpalttiseen kerskan rakentamiseen.

7.5.2012 20:41  Miehemme ovat Egyptissä

Siellä meijän poijjaat hanakkana, tanakkana, punakkana, pönäkkänä - ilman krakaa - kertovat kuinka asiat oikeasti ovat, kuin ne pitäisi hoitaa!

7.5.2012 21:54  Selvyyden vuoksi kysymys

Oletkohan oikein ymmärtänyt mitä, miten ja kenen varoilla tuossa ollaan rakentamassa. Vastaa näihin kolmeen kysymykseen, niin tiedämme oletko ollenkaan kuusalla.

7.5.2012 21:55  Päättäjinä asioista tietämättömät ja täysin sivulliset, herätkää kurikkalaiset

Onhan aikoihin eletty, kansalaisopisto ja musiikinopetus viedään Kauhajoelle. Onkohan käyttäjien mielipidettä kysytty lainkaan.

7.5.2012 23:02  kysyn

Kyllä käyttäjät menevät perässä kun vain päätetään. Ylisen Pentti on kuulemma päättänyt, että kauhajokeen mennään. Onko totta?

7.5.2012 23:05  kiusaaja

Saadun tiedon mkaan vanha kurikkalainen käytäntö olisi sittenkin oikeampi kuin uusi jurvalainen käytäntö. Tällä tarkoitetaan nyt asian pöydällepanoa ja kannatusta kokoustilanteessa. Keskustelua ei voida keskeyttää pöydällepanon ratkaisemiseksi ennenkuin sitä on kannatettu.

7.5.2012 23:40  Oletko 21:54 kuusalla

Kuntalainen taitaa olla siinä mielessä kuusalla, että ymmärtää talon nousevan veronmaksajien riskillä, jos nousee.

8.5.2012 6:58  Tervemenoa Kauhajoen säästötalkoisiin, kansalaisopistossa siitä kärsivät aikuiset ja musiikinopetuksessa lapset ja nuoret.

Nytkö sitten kansalaisopisto ja musiikinopetus Kauhajoen säästötalkoisiin. Jo on aikoihin eletty, jos näin suunnitellaan. Siirretään vain resurssit Kauhajoelle, sinne kyllä mahtuu. Toivottavasti järki voittaa, jos se on mennyt sivistyslautakunnalta.

8.5.2012 7:49  Nyt on pää auki, jatkoa seuraa........

Löytyisikö jotakin muuta, mitä voitaisiin siirtää Kauhajoelle, ehkäpä Fortumin osakkeet. Kauhajoeltahan löytyy osaamista ja taitoa talouteen.

8.5.2012 8:05  Kansalaisopistot yhteen vain.

Kun Kurikka liitetään Suupohjaan, niin eikö ole oikein aloittaa kanasalaisopistojen yhdistämisestä.

8.5.2012 15:47  Kovin kevyttä

Kevyttä on 8;05 kommentti.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini