Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Elä tätä vappua

Tiistai 1.5.2012 klo 12:00


Henkilösuhteet ovat mahdollisuutemme

 

Ihmissuhteet ovat aina tärkeitä.

Niissä voi harjoitella todellisuuden luomista.

Erilaisilla "harjoitusvastustajilla" voimme nähdä sanomistemme tulokset hyvin nopeasti.

Erityyppiset ihmiset suovat tilaisuuksia, hyvin erilaisia, eikä heistä mikään eikä kukaan ole toistaan huonompi, vain erilainen.

Jos olisi vastassa vain helppoja tapauksia, se rajoittaisi omaa kehitystäsi. Ihmissuhteiden vuorovaikutuksessa on mahdollista kehittyä kaikkein nopeimmin.

Se on niinkuin kielikylpy. Sinne kannattaa sukeltaa syvälle.

Ainoa paradoksi on siinä, että pitää elää itselleen, niinkuin ajan henkeen kuuluu. Mutta toisaalta itseään ei voi kokea kuin toiseen ihmiseen suhteutettuna.  

 

Katsokaa tekoja, katsokaa saavutuksia

 

Perussuomalaiset olivat itsetuntonsa huipulla vuosi sitten.

Nyt on kannatus sulanut lähes kymmenen prosenttiyksikköä. Se oli sellainen kupla.

Vanhat puolueet unohdettiin.

Turhaan unohdettiin. niillä on taustalla paljon hyviä tekoja, sadan vuoden ajalta.  

Mitä kuviteltu muutos toi uudistuksia mukanaan?

Eipä muuta kuin katkeruutta, huonoa ilmapiiriä, haukkuja, epätoivoa.   

Nyt on vuorossa yritysten parjaaminen. Fortum, VR, Tieto, Nokia, Vapo, Talvivaara, moni muu, kaikki ovat kohta saaneet osansa.

Suomalainen kieriskelee heikon itsetuntonsa ja henkisen itseruoskinnan hurmiossa. Tuntuu siltä, että kaikki, mitä Suomi ja suomalaiset ovat saaneet aikaan, on väheksytty ja unohdettu.

Suomi oli ja on huikean elintason maa, esimerkillinen, parhaasta päästä.

Nyt on korkea aika koota voimat, katsoa eteenpäin, uskoa itseensä, kääriä hihat ja alkaa tehdä töitä. Vappu olkoon sellainen työn juhla, että lakataan nyt lopultakin rutisemasta.

0207.jpgMuurahaiset rakentavat pesäänsä ahkerasti ja systemaattisesti. Ne tietävät mitä pesässä kannattaa puolustaa. Voi vain kuvitella mitä tapahtuisi, jos pesän poliittiset olot muuttuisivat sellaisiksi, että erivärisiä lippuja vain heiluteltaisiin. Suomalaisten tärkein tehtävä on alkaa puolustaa Suomea ja suomalaisia. Näin vappuna sen on helppo ymmärtää.


Kommentit

1.5.2012 12:39  Lainaten blokistia..

Kurikkalaisten tärkein tehtävä on alkaa puolustaa Kurikkaa ja kurikkalaisia. Näin vappuna sen on helppo ymmärtää.

1.5.2012 13:52  Näin

Aikamoinen kusiiaaspesä on tuo Helsinki, ainaki vappuna. Kun joskus Kurikassakin näkis jonku ihimisen.

1.5.2012 14:02  Kelpaisinko ehdokkaaksi?

Kurikkaa puolustetaan juuri plokistin keinoin. Katselemalla eteenpäin ja ympärilleen eikä peruutuspeilihin. Omaan napaan ei vain voi tsiikata, vaikka se kaikkein komein olisikin. Sparrausta ja verrokkipohjaa me tarvitsemme tulevaisuutta ajatellen. Ja meidän menestykseen jatkossa vaikuttavat muutkin kuin me itse.

1.5.2012 14:06  Kurikassakin näkis jonku ihimisen.

Helsingissä on sentää sivistyneitäkin ihmisiä; miehillä Armaanin puvut päällä , salkut käsissä, kengät kiltävät.Naisilla hienot puvut, Vuittonin käsilaukut ja kulta kimantelee.Korkeintaam hitusen shampanjaa ja vähän konjakkia ovat ottaneet, pörsistä ja Nokiasta keskustelevat...

- joo Vihreän liiton ihmisiä ja vasureita.

1.5.2012 14:07  nääs

Suomen puolustajia täs jo tovin odoteltukin.

1.5.2012 14:17  Kauno Kyvykäs

Kuvassahan on Jurvalaiset mailmanlaajuiseen, kuuluisuuteen kantaneen muurahaisyhteiskunnan koti, Suomeksi sanottuna kusiaispesä. Kukaan muu ei Jurvassa ole saavuttanut uhtä laajaa kuuluisuutta, kuin kusiaispesässä istuneet sankarit, joiden sankariteko kuitenkin hylättiin dopingsäännösten perusteella. Nyrhisen kauppa koitui näden uljaiden mailmanennätystä jahtaavien urheilijanuorukaisten kohtaloksi.

1.5.2012 15:42  jurfru

Tulihan se sieltä. Jurva on tunnettu ankarasta osaamisestaan kusiaispesässä istumisen saralla. Lisäksi kaikki valitusvirret pyydetään osoittamaan Jurvan kuntaan. Mikä on se puhelinnumero. johon saisi osoittaa ne kaikkein surkeimmat valitukset?

1.5.2012 16:40  Vapun viettoa helsingissä

Kadun kulmassa näin sekalaisen lauman pönäköitä ukkoja ja akkoja rähisemässä , siihen tuli pari poliisin maijaa rauhoittelemaan tilannetta.....

-Kepulaisia johtohenkilöitä olivat, ei niillä mitää riitaa, asiakysymyksiä vain ratkoivat.

1.5.2012 16:46  Suojatyöpaikka ikelle

Mielenkiintoista nähdä kuka on se joka heittää ensimmäisen kiven jos ja kun Kanervan tuomio säilyy hovissa. Ei liene vaikea arvata että kokoomusryhmä tulee äänestämään Kanervan erottamista vastaan mutta riittääkö Ikellä kannatusta muissa puolueissa pysyäkseen eduskunnassa? Veikkaan ilman muuta että löytyy eli Ike ei tule erotetuksi eduskunnasta. En usko että sitä kahta kolmasosaa löytyy joka äänestää Ikeä vastaan. Uskon kuitenkin että asia tulee ajankohtaiseksi ja todennäköisesti joku persuedustaja tekee aloitteen Kanervan erottamiseksi. Ja hyvä niin, olisihan se aika outoa että ehdollisen vankeustuomion saanut edustaja jatkaisi eduskunnassa kuin mitään ei olisi tapahtunut. Onhan se aika outoa itseasiassa jo nyt.

1.5.2012 17:06  Mikä oikein?

Nyt pitäisi tietysti alkaa veikata paljonko Vihriälä saa. Ei siis rahaa ja kunniaa vaan mainetta ja vankilaa. Kaksi vai kuusi vuotta ja onko kuinka ehdotonta.
Virkamiesaseman väärinkäytttö ja lahjuksen otto virkamiehenä. Molemmista erikseen voi saada 2-4 vuotta vai kuinka se on? Eikö olisi viisasta luottamustehtävistä irrottautua tutkinnan ja oikeudenkäyntien ajaksi?

1.5.2012 20:08  hyvä Paula

Nyt meidän Paulasta tulee puoluesihteeri. Näin arvuutteli Ilkka-lehti.

1.5.2012 20:41  Minä en tiedä mitään

Kanervan ?tietämättömyydestä?: henkilö on johtanut Varsinais-Suomen liiton hallitusta vuodesta 1995 ja omien sanojensa mukaan kaavoitusasiat, jotka ovat ko. elimen päätehtävä, eivät kiinnosta häntä tippaakaan. Sukarin Maskun Ideapark -hankkeesta hän tiesi vain sen mitä lehdistä oli lukenut. Kanerva on pidellyt käsissään maakuntahallituksen puheenjohtajan nuijaa kohta 17 vuotta. Onko luottamustehtävän hoitaminen ollut hänelle todellakin näin heppoista hommaa - pelkkää nuijan paukutusta päivät pääksytysten?

1.5.2012 21:03  karu totuus

Näköjään se on noin helppoa eduskunnasta käsin, kun tehtäviä kasataan palkkion ja meriitin toivossa. Siitä niinsanotusti saadaan elanto, ei työn niin väliä. Onhan meillä tuossa lähellä naapurikunnissa eläviä esimerkkejä vastaavista. Samalla lailla ovat kansanedustajat maailman sivu vedelleet kovia palkkioita samalla kun monesti muut ovat hoitaneet asiat ja työt.
Eipä tartte kauas amennä historiassa kurikankaan edustajien kohdalla. Kovat palkkiot on vedelty Fortumeista ja muista tekemättä yhtään mitään sen eteen.

1.5.2012 21:54  Kannatysyhdistystä perustamaan

Eräs luottamushenkilöiden, myös kansanedustajien, kestoselitys nykyään on myös se, että "enhän minä tiennyt/tiedä mistä sitä rahaa tuli...siitä huolehtii kannatusyhdistykseni". Mielestäni viimeistään tällainen kommentti paljastaa, että sillä jonka pitäisi nauttia julkista luottamusta ei ole puhtaat jauhot pussissan, vaan henkilö viis välittää siitä mistä rahaa "minulle" tulee, kunhan sitä tulee. Kysymys on tällöin tietoisesta lahjomien ottamisesta ja pahimman laatuisesta äänestäjien aliarvionnista. Kuka tuollaista "kannatusyhdistysselitystä" uskoo...Ei kukaan peruskoulun käynyt, saati korkeammin koulutettu

1.5.2012 23:07  Kommentti 20:08

Lieneekö riskitön vaihtoehto/vaalit 2007/vaalirahoitus?

2.5.2012 8:01  vai?

Ei kait ole löytynyt mitään salattavaa?

2.5.2012 11:38  eikö vain?

Paula Sihdosta tulisi hyvä puoluesihteeri.
kannatetaan.

2.5.2012 13:29  Onko päätöksiä?

Koskahan tuo kaupungintalo puretaan? Nuoriso kivittää sen pian kivan näköiseksi, ku se jää tyhjilleen!

2.5.2012 14:39  Aivan turhaa puretaan

Aivan turhaa puretaan hyväkuntoinen talo.Uretaanilla nousisi painunut kulma.

2.5.2012 14:58  Uskomatonta

Pitääkö tosiaan purkaa ?

2.5.2012 15:38  Joku vielä epäilee purkamista :)

Juu, tosi hyvänkuntoinen! Kaupungin isät eivät ole muistaneet huolehtia peruskorjauksista vuosikymmenien aikana.

Talossa ei ole mitään hyvää! Ei korjauskelpoinen nykyhinnoilla.

2.5.2012 17:56  saa epäillä

Talossa on alkuperäiset ikkunat ja latttian huopaneulematot ovat myös originelleja. Mitään erityisiä remontteja ei liene tehty. Silti käyttöikää olisi vielä sata vuotta.

2.5.2012 21:04  Juhani

Ei sitä nyt ainakaan ennemmin pureta kun sieltä ovatkin loput ihmiset pois ;-) Minä lähden vaikka viimeisenä... tai kapteenimme Hiipakka... hiiohei... laivasta uppoavasta... hiiohei!

2.5.2012 22:11  Kauno Kyvykäs

Korvasienet pitää keittää suhteessa kuusi litraa vettä ja kilo sieniä.
Saattaa olla muuten normaalia enemmän hiiohei.

2.5.2012 22:47  paljonko?

Paljonko on mennyt näihin siirtelykustannuksiin rahaa tähän mennessä? Ketään ei tunnu se kiinnostavan. Riittääkö milli seikkailuihin? Mitä Juhani sanoo?

2.5.2012 23:15  kaarinatäti

Purkuun vaan ja hoitokotitontiksi!

3.5.2012 1:17  Juhani

22:47 Mitähän tarkoitat siirtelykustannuksilla? Miljoonaa miesten palkkoihin ei mene vaikka kuskaisivat laatikoita koko vuoden ja nyt on kai mennyt pari viikkoa. Yhden miehen palkkaan menee kahdessa viikossa noin 1000 euroa. Olisiko noita laatikon kantajia nyt kuitenkin alle 10 miestä. Jos mukana on pitkäaikaistyöttömiä, niin heidän osaltaan tuo on kaupungille tuloa. Yhtäkkiä sitä laskee että 10.000 euroa + sosiaalikulut + auto.

3.5.2012 7:21  kuinka paljon?

Pitkäaikaistyöttömät on kaupungille tuloa? Mitä vielä? "Yhden miehen palkkameno kahdessa viikossa 1000 euroa". Mistäköhän non halpoja miehiä saisi töihin autoineen? Kolme tonnia on oikeampi luku. Josko joku kertoisi mitä siirtokustannukset remontteineen on maksanut, eikä pitäisi kansalaisia pilkkanaan.

3.5.2012 8:34  Kauno Kyvykäs

Pilkkanaan kansalaisia ovat pitäneet jo pidemmän aikaa, nämä konsulttien satumaisissa haavekuvissa elävät ja unissaan kulkevat virkamiehet sekä luottamusmiehet. Keskustan kehittäminen kaupungintaloineen tulee, niin helvetin kalliiksi, jotta tämän järjettömän hankkeen tiimoilla itkeskelee vielä aikuisemmatkin miehet.
Toistuu täysin sama tosiasioiden käsityksen puute, jonka takia Jurvaan tuli aikoinaan Nikkarikeskus veronmaksajien ristiksi. Kurikan kehityshanke maksaa takuuvastuineen kuitenkin huomattavasti enemmän.
Ihmeellistä on, jotta kaiikki hallinnon tyhmyys yleensä tiivistyy mahdollisimman turhaan rakentamiseen. Valitettavasti näillä pienillä Tsauseskuilla on liikaa valtaa ja näiden aikaan saamat vahingot kaatuvat veronmaksajien niskaan ja vielä kalleimman kaavan mukaan. Pahemmin eivät pyllistä siinä vaiheessa unikuvat, kuin kalliisti maksetut kuvakirjatkaan, joista helpoimmin höynäytettävät ovat hypistelleet sivut puhki.
Kustannukset onnistutaan tälläisissä miljoonahankkeissa pitämään piilossa kansalaisilta, kuten tavallisilta luottamusmiehiltäkin. Vaiheessa, jossa kaikki kustannukset selviävät on menossa yleensä selittelykierros, jossa valitellaan tietämättömyyttä ja yleistä kurjuutta, joiden olemassaolo muutti kaikki loistavat märät unet iljettäväksi sotkuksi.

3.5.2012 10:08  vai kuinka paljon?

Kauno tuntuu olevan oikealla tiellä ja käsityksis asiasta. Nyt tarttis vielä joku kertomaan niistä todellisista kuluista.
Onko miljoona?

3.5.2012 10:18  Tirtääkö kauno

No paljonko maksaa veronmaksajille kun täällä kirjoitellaan työaikana työnantajan koneelta?

3.5.2012 10:29  Ei kaikki lopu

Sikafarmarin testamentteeraa:
"Suomalainen sianliha on paljon kalliimpaa tuottaa kuin muualla Euroopassa. Omalta kohdaltani olen tehnyt päätöksen lopettaa".
Ikävä juttu. Ihmisen kohdalla on murros valtavan iso. Joutuu kysymään, että mitäs nyt.
Ongelma on suomalaisittain samanlainen iso vähän joka alalla. Suomalaisen työn tuottvuss ei enää ilmeisesti riitä.
Taas ollaan tienhaarassa. Kunnnat ovat samanlaisten ongelmien edessä, tehottomuuden ja lisääntyvien kulujen keskellä. Kuntia ei voi lopettaa kuin liittämällä niitä toisiin. Nyt kannattaisi ottaa uusi asento, niin yrityksissä kuin maatiloillakin.

3.5.2012 11:53  Kauno Kyvykäs

Paljon maksaa twitterit, facebookit ja muut turhanpäiväiset sähköpostit, aivan liikaa, puhumattakaan puhelimesta johon lörpöttely työaikana pitäisi kieltää lailla.
Työnantajalle ei kannata mikään muu, kuin työhön liittyvät puhelut ja netin käyttö, on työnantajan omaa tyhmyyttä sallia holtiton ja vapaa harrastelu työaikana.
Tappiota tästä leikistä koituu kaikille, niillekkin, jotka leikkimistä eniten harrastavat.

3.5.2012 12:46  Väkiluku vähenee edelleen Kurikassa

Maaliskuun loppuun mennessä tänä vuonna väkiluku maakunnassa oli eniten vähentynyt Kurikassa eli 48 henkilöä. Jalasjärven väkiluku oli vähentynyt 5 henkilöä. Kauhajoen väkiluku väheni 18 henkilöllä.Teuvan väkiluku väheni 7 hengellä. Ilmajoen väkiluku lisääntyi 20 henkilöllä ja Seinäjoen väkiluku lisääntyi peräti 160 henkilöllä.

3.5.2012 13:22  Maatalousministerin reppu

Sikafarmari kirjoittaa: "Jari Koskinen on mielestäni sellainen maatalousalan diplomaatti, jota juuri nyt tarvitaan. Tapaan hänet huomenna eduskunnassa. Tuon sitten terveiset."

Tietääkö Koskinen kuinka huonosti Hannulla menee?

3.5.2012 14:01  Kärrykartano kiiireesti asialle, vuokra-asuntoja lisää Kurikkaan ja nopeasti.

Vuorkra-asuntoja kiireesti Kurikkaan, västökato on padottava. Kärrykartano asialle ja nopsaan. Kaupunki hoitaa asuntopolitiikan ja nyt tuohon kehitysstrategiaan on tartuttava.

3.5.2012 14:03  Aavistus on, mutta tieto puuttuu.......

Kaupungin tilastoihmiset. Nyt on syytä selvittää ja julkistaa, miltä osa-alueilta väestö on vähentynyt. Päästäisiin asian ytimeen.

3.5.2012 14:31  Minä

Tärkeä olisi Kurikan
muuttovoitto/tappio tieto.

3.5.2012 14:47  Muuttotappiota 22 henkilöä.

Kun Kurikassa oli maaliskuun loppuun mennessä kuollut 26 henkeä enemmän kuin syntynyt, niin paikkakunnan muuttotappio ko. aikana on 22 henkilöä.

3.5.2012 15:17  Vetäjien vaihto

Nyt on lähdettävä toteuttamaan todellisuuteen perustuvaa teollistamis- ja asutuspolitiikkaa Kurikassa. Nämä Alasen hurlumheit ja visionääriset seikkailut hevon kuuseen. Tämä mileikuvamainonta opn vienyt vain rahat konsulttien kassaan. Ketään ei mielikuvilla saada muuttamaan Kurikkaan. Pitää olla todellista työtä ja
edullisia omisttusasuntoja. Vuokralta on liian helppo lähteä seikkailemaan muualle.

3.5.2012 16:41  Juhani

7:21 En tiedä kenen selitys kirjoittajalle kelpaisi ;-) Kirjoittaja on tainnut tottua aika hyvään osaan.

3.5.2012 16:45  Minä

Kurikan keskustan välittömässä läheisyydessä on liian vähän omakotitaloja myynnissä. 1 oli kun äsken katsoin. Tämä kertoo miten kova on ihmisten hinku saada kotinsa keskustaan palvelujen äärelle. Jos ei niitä tontteja tai omistusasuntoja ole kaupan keskustan lähellä, niin mennään mualle. Vuokrakäyttöön rakentamista on turha unohtaa koska kaikki eivät voi ostaa omaa ja kaikki eivät halua leskilaaksoon.

3.5.2012 16:46  Juhani

7:21 Tarkoitin muuten muuttoautoa. Omista autoistahan on menoja pelkästään itselle.

3.5.2012 19:23  tiedoksi

16;45 Mistä katsoit? Omakotitaloja on kyllä myynnissä. Ilmoita ostohalukkuudestasi, vaikka Juhanille, hän välittää tiedot.

3.5.2012 20:52  Kh ja K-kartano, hiio`hoi

Hyviä vuokra-asuntoja Kurikkaan ja vieläpä nopeasti.

3.5.2012 21:24  Nobody

Vuokta-asunto helpottaa lähtemistä. Mutta kukapa välittää- Who cares?

3.5.2012 22:08  pian ilo irti

Koskahan se kaupungintalo on tyhjä, jotta päästään hajottamaan.

3.5.2012 22:09  Minä

19:23

Joo nyt rupes löytymään tupia
kun katsoi useammasta välityspalvelusta....Miksei kaikki voi olla saman takana niinkuin ennen oli...

3.5.2012 22:13  Tarvetta olis krääsälle.

Hei!


Tuli tuossa mieleen että olisiko vanhan kaupungintalon kalusteita ym. tavaraa joka on ehjää mahdollista huutokaupata. Itsekin olisin kiinnostunut. Vai onko ne jo kaikessa hiljaisuudessa jaettu poikien kesken???

3.5.2012 22:57  Juhani

Ei taida olla tavaraa jaossa koska uusiin tiloihin mennään vanhoin kalustein.

Mutta kun tullaan takaisin uuteen, ehkä suhteessa Suomen pienimpään kaupungintaloon, niin sinne ei kyllä mahdu enää yhtään mitään. Se on tosi kaukana ökyrakentamisesta.

4.5.2012 6:48  Asukkaita Kurikkaan

Asuntojen tarjonta luo kysyntää ja sitä kautta asukkaita Kurikkaan. Eli asuntoja tarjolle.

4.5.2012 7:21  Kauno Kyvykäs

Sen lisäksi, jotta Kurikan keskustan toimenpiteet kaupungintalo mukaanlukien on kokonaisuutena arvaamattoman kallis ja hankala, on ratkaisu kaupungintalon kohdalta täysin toimimaton.
Ensimmäinen kitinä tulee olemaan, jotta eihän me tänne mahduta millään. Ilmaiseksi varmaan järjestyy lisätilaa. Konsultit tulevat varmaankin selvittelemään ongelmia, jotka johtuvat eriarvoisista työtiloista ja yhteisöllisyyden puutteesta, nämä kumminkin yhdessä ja erikseen aiheuttavat stressiä ja työkyvyttömyyttä.

4.5.2012 10:13  näin

Asuntoja tarttis jonkun tehdä eikä estellä.

4.5.2012 16:37  Soinin linjaa ei tarvitse enää epäillä

Perussuoamlaisten ja puheenjohtaja Soinin poliittinen agenda ei ole varmasti enää epäselvä kenellekään sen jälkeen, kun puolue valitsi verkkolehtensä päätoimittajaksi maahanmuuttajavastaisen Hommafoorumin perustajan ja Suomen-Sisulaisen Matias Turkkilaisen.
Asiaa on turha selitellä mitenkään sillä, että Turkkilainen kertoo pysyttelevän erossa Hommafoorumista ja Suomen-Sisusta. Mihinkäs se koira karvoistaan pääsisi. Tuskimpa Soinikaan mitään hajurakoa toivoo. Silloinhan tavoite jäisi toteutumatta ja olisi tullut pestattua väärä mies. Näin se vain kovenee taistelu hupenevista kannattajista. Toiset nyt kuitenkin tietävät vetää hajurakoa tähän suomalaiseen äärioikeistolaiseen liikkeeseen.
Saa nähdä millaisen hihamerkin puolue ottaa tunnuksekseen.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini