Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Hyviä ja huonoja asioita

Perjantai 27.4.2012 klo 17:12


Minun hyvä, sinun huono?

Onko minun hyvä sinun huono?

Millaisissa asioissa meillä on oikeus asettaa oman hyvämme toisen hyvän edelle? Sama kysymys pätee molemmin päin.

Onko eutanaasia hyväksyttävämpää kuin tupakan myynti?

Voitko menestyä kilpailematta muiden kanssa?

Miten määritellään sielunrauha rahassa?

Peruskysymys asettuu aina siihen, että onko ihminen perimmältään hyvä vai paha?

Kun kysytään arviota itsekkyyden ja omahyvän merkityksestä ihmiselämässä, on nuo kysymykset pyrittävä tekemään vain itselleen, oman tilanteen arvioimiseksi.

Käsitys itsekkyyden ja omahyvän painoarvosta on suhteellinen.

Siksi ei ole oikeudenmukaista asettua lähimmäisen tuomariksi hänen vikojaan luetellen. Pidättäytyminen kapealla polulla, asialinjalla, voi jouduttaa viemään oikeita asioita eteenpäin.

 

Elämä jatkuu

 

Ammattikorkeakoulun osakepääoman merkintä oli kaupunginvaltuuston listalla.

Minun mielestäni kovin kevyesti oli asia valmisteltu.

Kurikka on vuosikaudet, jo ennen Jurva-liitosta, maksanut ylimääräisiä jäsenkuntaosuuksia AKK:n rakentamishankkeista verrattuna niihin kuntiin, jotka eivät ole jäsenkuntia. Nyt pitää tarkasti arvioida, onko ylipäätään järkevää ollenkaan ottaa osaa mainittuun osakeyhtiöön, joka toimii vain toiminnan keskittämiseksi Seinäjoelle.

Kornisti tarkastellen Kurikka maksaa miljoona euroa siitä, että AKK:n toiminta Jurvanmäellä lakkaa.

Minun "EI" ei ole ehdoton, jos osoitetaan hyödyt mitä sijoituksesta voidaan saada.

Kurikan puolesta toimiminen edellyttää kuitenkin muutakin kuin sanoja. Valtuusto kysyy, virkamiehet vastaavat, yleensä.

 

Tilinpäätös

 

Vuoden 2011 tilinpäätös on vieläkin arvailujen varassa. En tiedä kuka on asiakirjan saanut, en ainakaan minä. Lehdistä saa jotain lukea, valtuutetut viimeisenä.

Ihme jos ei tarkastuslautakunta kysy asian perään, kun toiminta on ollut lähes kuukauden laittomassa tilassa.

Tilinpäätöksenhän olisi pitänyt olla valmis lain mukaan maaliskuun loppuun mennessä. 0484.jpg

Satavuotisjuhla

Tällä alueella järjestää IT-yhdistys Jyllinkosken Sähkön syntymän "satavuotisjuhlan" 06.05.2012 kello 12.00 alkaen. Positiivisesti Kurikkaa eteenpäin koko perheen toimintailtapäivän merkeissä. Vieressä virtaa vanha lohijoki ja sen kunniaksi tarjotaan lohisoppaa, niinkauan kuin yhdestä tykistä piisaa. jk. Lukekaa Eparin juttu aiheesta 24.05.2012. Kaikki kunnat eivät valitettavasti ole toimineet yhtä viisaasti kuin Kurikka.


Kommentit

27.4.2012 18:51  Juhani

27.4.2012 7:33 Jokin mättää ja pahasti

Blogisti kysyy onko "Onko minun hyvä sinun huono?"

Tämä kysymys ja em. kommentti sopuvat hyvin yhteen. Valtuusto on 43 eri "minun" kooste. Enemmistön mieleinen hyvä on tehty ja jos kommentin kirjoittaja haluaa tehdä toisin, niin niiden 43:n joukkoon kannattaa pyrkiä.

27.4.2012 19:36  Kurikan Isäntä

Kyllä ei voi tuohon Juhanin kommenttiin mutta sanoa kuin että justihinkin näin. Voin vain kertoa että tuollaista haukkujaa ja pirun seinille maalaajaa siellä ei tarvita enää yhtäkään.

27.4.2012 19:37  Kurikan Isäntä

Kyllä ei voi tuohon Juhanin kommenttiin mutta sanoa kuin että justihinkin näin. Voin vain kertoa että tuollaista haukkujaa ja pirun seinille maalaajaa siellä ei tarvita enää yhtäkään.

27.4.2012 19:44  Voitko menestyä kilpailematta muiden kanssa?

Eduskuntaryhmässä kyllä ymmärretään, vaikka ei ne kokkarit ole sen viisaamipia kuin muutkaan edarinveijarit, että tämä puoltava lausunto ja jargoni lain "epäselvyydestä" tulee syömään Ilen ääniä seuraavissa vaaleissa. Lausunto oli nimittäin todella ärsyttävä ja meni täysin Ilen ansioksi.

Eduskuntaryhmän kannanotto oli helppo pykäistä kasaan, sillä koko soppa on julkisuudessa nimenomaisesti Ilen nimissä. Puolue ei tässä ole tavanomaista enemmän ryvettynyt.

Tässä poliittisessa näytelmässä, Ile-farssissa, vallan kolmijako-oppi onkin sitten sivullinen uhri, mutta ainahan aitaa kaatuu kun ryskätään. Valitettavasti.

27.4.2012 20:06  Kannustan

Kohtuullisen tasokasta alkua tämän blogin kommenteissa. Hyvä asia, hyvä pojat.

27.4.2012 20:19  hyvä

Miten määritellään sielunrauha rahassa?
Todella hyvä kysymys? Paljonko sielunrauha on euroina?

27.4.2012 20:58  Lähimmäisen tuomari

Nyt jos Jyrki Kataisessa olisi valtiomiesainesta, hän jyrähtäisi ja pistäisi eduskuntaryhmän puheenjohtaja Vapaavuoren aisoihin.

Katainen voisi lausua, että eduskuntaryhmä eikä sen pj voi ottaa kantaa riippumattoman tuomioistuimen antamaan tuomioon. Samalla hänen tulisi vaatia eduskuntaryhmän pj heti vaihdettavaksi. Hän voisi erityisesti korostaa, että perustuslain vallan kolmijako-oppi on oikeusvaltion keskeinen kivijalka ja että Kokoomus on aina ollut perustuslaillinen puolue, jonka periaatteisiin kuuluu tiukasti tukea perustuslain kunnioittamista.

Mutta pääministeri Katainen on vielä poika, ei hänestä ole auktoriteetiksi. Hän on vain puolueensa juoksupoika.

27.4.2012 21:14  Aina voidaa jossitella

Kyllähän puolueen puheenjohtaja voisi tehdä sen, että hän jyrähtäisi ja sanoisi, että "p.r..le Ilkka, nyt riitti.....

27.4.2012 21:39  Kauno Kyvykäs

Katainenhan on Kokoomuksen Elloppi. Katainen vain ei ole onnistunut Kokoomuksen alasajossa yhtä hyvin, kuin Elloppi Nokian kanssa.

27.4.2012 21:48  Faari

Jorma on Matin serkku ..nyt pitää olla tarkkana.
Mä uskon Nokian tuotteisiin tulee uusi nousu.
Ostan Nokian osakkeita.
i phoneen on ihmiset kyllästynyt .
Ihmiset haluaa erottua valta virrasta.
Ei kukaan osta enää i phonea"ai sullakin on sellainen"
Nokia Lumia on se hieno Faarilla

27.4.2012 22:10  Hellyyttävvää huolenpitoa

Voi taivahan vallat! Kokoomuksen eduskuntaryhmän meno alkaa olla villiä kuin turkkilaisessa hieromalaitoksessa. Tolkutonta menoa, saattaisi joku lausua.

Kädet heiluu, jalat heiluu, kenenkään jutuista ei saa mitään selvää kun kaikki puhuvat omiaan ja toistensa päälle eikä kukaan ole kiinnostunut siitä, mistä raha tulee kunhan se vaan tulee. Tai siis näin toimitaan siihen asti, kunnes kaikille saadaan sitä Tolvasen peräänkuuluttamaa "koulutusta".

27.4.2012 22:22  Ollaan parempia vastedes

Peruskysymys asettuu aina siihen, että onko ihminen perimmältään hyvä vai paha?

27.4.2012 22:24  Faari

Faari oli 85` turkkilaisessa saunassa.
Palvelu oli tasokasta, lomsa vietiin jo köökin puolella.
Naiset oli huoliteltuja viikset ajeltu jne..
Tasokasta oli palvelu

27.4.2012 22:25  sydämellisesti :-)

Voisitko Kauno antaa meille jonkun ihanan elämänohjeen? Toisaalta voisi Kauno kertoa mikä mättää, kun niinkin tyytymätön pittee olla jatkuvasti?

27.4.2012 22:37  Taisi kolahtaa, sorry vaan !

Juhani ja Kurikan Isäntä. Oottako koskaan kuullu vanhaa sanontaa:Se koira älähtää, johon kalikka sattuu. Pitäkää vain uskonne, mutta katsokaa lukuja ja jos ette ymmärrä niin kysykää.

27.4.2012 22:49  Anna palaa vaan, Kauno

Kauno pitää tätä blokia pystyssä ja kiinnostavana. Hyvää jatkoa vaan!

27.4.2012 23:19  Juhani

22:37 Vaikea ymmärtää mitä tarkoitit kun en kuulu niihin 43:een enkä mihinkään muuhunkaan valtaapitävään ryhmään. Minuun henkilökohtaisesti kalikka kalahtaa sillä tavalla että veroposenttini on naapurikuntalaisia pienempi.

Jos olet sama kirjoittaja kuin tuolla mainitsemallani kommentilla, niin mielestäni olet ymmärtänyt muutenkin väärin keskustelun luonteen. Kukaan ei tietenkään väitä että Kurikkaa olisi hoidettu täydellisesti ja virheettömästi. Ehkäpä noista valtuutetuista joku siihen olisi pystynyt, mutta kun me elämme täällä yhdessä ja joudumme ottamaan toisemme huomioon sekä elämässä että päätöksenteossa. Emme asu missään Pohjois-Koreassa jossa se yksi ja täydellinen päättää kaikesta. Vaikka niinkin kyllä on väitetty.

Jos olet itse päättäjä niin sinullahan on ollut mahdollisuus vaikuttaa. Jos et ole päättäjä, niin olet huolissasi asiasta jota hoitavat muut. Jos olet pelkkä veronmaksaja, niin myös Sinun kukkarollasi on käyty muita kuntia vähemmän. Mikä siis on se varsinainen ongelmasi? Etkö ole saanut jotakin palvelua?

Yksi mahdollisuus on tietysti että asut muualla ja pyrit leimaamaan naapuria. Se yleensä johtuu jostakin.

27.4.2012 23:34  Juhani (Online -tulosseuranta)

Joudun poistumaan ja palaan luultavasti linjoille vasta sunnuntaina. Olemme lähdössä FinnSpringiin joka on kevään pääsuunnistustapahtuma. Mukana on 21 Rasti-Kurikan suunnistajaa + 1 joka ehkä eksyy.

27.4.2012 23:36  Jep

No niin tämä, AKK:n toiminta tulikin hyvin selväksi näissä kommenteissa.

Puuttuu enää tämä ei Maunon kapulakielinen selvitys Kurikan osalta.

Motiivit tietenkin on olemassa vanhojen vastuiden pohjalta.

Kiitos.

27.4.2012 23:44  Juhani on asian ytimessä nyt!

Kolmas kappale on Juhanin parasta tuotantoa. Siinä on oikeastaan kiteytettynä koko kuntapolitiikka!

27.4.2012 23:49  Jep

Juhani harkitse nyt tarkkaan mikä on se, kirjainyhdistelmä.

Saattaa olla ääni tulossa.

28.4.2012 0:51  Hämärä milli

Tuosta valtuuston AKK-pykäkälästä ei kyllä paljon valkene. Pykälästä ilmenee kyllä päivämääriä ja mahdollisa mukanaolevia kuntia sekä, että on olut työryhmiä ja on kokoustettukin selvittelemässä jotakin. Se, että Seinäjoki haluaa päätösvallan tässä sijoituyhtiössä, on onneksi mainittu.

Itse asian sisällöstä ja perusteluista valmistelussa ei kerrota selkeästi yhtään mitään. Rivien välistä voi päätellä ainoastaan, että ilmeisesti kysymyksessä on jonkinlainen painostus, uhkailu tai kiristys, jonka edessä valtuuston pitäisi antautua.

Ilmeisesti kurikan hallituskin on ollut aikoinaan kovin epäileväinen, kun alkuperäisen kaupunginjohtajan esityksen mukaan asia piti kirjata vain tiedoksi.
Kokouksessa on tullut ilmeisesti esille jotain olennaista, kun on tehty uusi esitys jossa esitetään oitis yhden miljoonan sijoittamista osakepääomaan.

Tämä olennainen sisältyy ilmeisesti hallituksen kuulemien Reeta Hakalan ja Kirsi Kandelinin kertomuksiin.
Se, kertoivatko he jotain asiaperusteluja vai esittivätkö pelkän painostusviestin AKK:n kurikkalaisedustajina vai mitä, mikä sai esittelijän muuttamaan päätösesityksen, ei kerrota mitään.

Blogisti lausui jo aiemmin jotain tämän pykälän valmistelun laadusta. Siihen ei taida olla paljon muuta lisättävää kuin, että tällä menolla valmistelijoille taitaa tulla päivämäärien kanssa kiire, jos aikovat saada rustattua asiallisen valmistelun vaatimusten mukaisen esityksen ajoissa valtuutetuille.

28.4.2012 1:23  Kauno Kyvykäs

Kurikalla on sen takia näin iso joukkue, jotta Juhani löydetään ennen pimeää.

28.4.2012 2:41  Kurikan Isäntä

22:37 Kateuden vihreä peikko nostaa päätään. Kenelle olet kateellinen ja miksi?

Kateushan saa alkunsa vertailusta jossa toisella on jotain mitä itseltä puuttuu tai toinen on ennen sinua tehnyt tai keksinyt jotain mihin olisit itsekin pystynyt.

Kurikassa kateus aiheuttaa ongelmia etenkin valtuuston työskentelyyn. Ei edes nyökätä toisen onnistuessa vaan vähätellään jos sattuu olemaan "väärästä puolueesta", ei auteta toisia vaan pantataan tietoa ja korostetaan omaa paremmuutta. Kateudessa on ikävää, että se kohdistuu sellaisiin asioihin, joista ihmisten onnistuminen ja toisaalta koko Kurikan menestyminen on riippuvaista.

Epävarmuus uudesta valinnasta valtuustoon ja talouden alamäki ovat otollista maaperää kateudelle. Pelko omasta näkymisestä saa aikaan kilpailua oman aseman varmistamiseksi ja valtuustopaikan säilyttämiseksi. Tämä kiristää työyhteisön ilmapiiriä ja lietsoo lisää kateutta. Yhteinen päämäärä unohtuu ja aletaan keskittyä kilpailuun työnteon sijaan. Työkaverista tulee vastustaja.

Kehoitankin sinua hakeutumaan ehdokkaaksi kunnallisvaaleihin vaikkakin tekstiesi perusteella oletan sinun jo kuuluvan joukkoon. Siinä tapauksessa toivon että luit tekstini ajatuksella.

Kurikassa kaikkien pitää puhaltaa yhteen hiileen eikä vain ensin katsoa toisen puoluetta tai muuta ideologiaa sopiiko se itselle.

Tätä taistoa et voita sinä, en minä, vaan me. Näillä ajatuksin kohti kesää.

28.4.2012 7:18  hieno suhde

Juhanilla ja Kaunolla taitaa olla tällainen "herkkä" ja kaunis suhde, että voidaan keljuilla toisilleen sopivalla tavalla. Hienoa näin, että ei helposti suututa.

28.4.2012 10:03  Tolvasen peräänkuuluttamaa "koulutusta".

Kuka sitä korruptio-koulutusta alkaisi opettamaan näille lurjuksille Jonkka.J, vai vetäisikö kakkua saaneet liikemiehet, tai joku maineen ja kunniankin menettänyt kansanedustaja?

Tenttiähän voi sitten käräjillä lopputentti hovissa ja KKO myöntää diplomin.

28.4.2012 10:12  muisteloa

Kyllähän kokoomukseksen piirissä näyttää tuo korruptio rehottavan.
Niinistökin sai aikanaan näiltä tukijoilta rahaa vuoden 2007 ek-vaaleissa. Hän sentään ymmärsi palauttaa tämän ns. laittoman osuuden. Aika moni jätti palauttamatta.

28.4.2012 10:49  Sato vain tallaantuu

Kerittiin käydä pitkästä aikaa Kurikan taloskuvaa kirkastava keskustelu ennen Juhanin tuloa verkolle. Juhanilla on erinomainen taito viedä parilla lauseella talouskeskustelu täysin sivuraiteelle.

Nytkin ratkomme jälleen Kurikan taloutta meille tutuin keinoin syyttelemällä toisiamme kadehtijoiksi, synkistelijöiksi, vastuun pakoilijoiksi, valheiden levittäjiksi, ties miksi. Ompahan tuttu aihe ja valmiit maneerit siellä missä kasi tai kolme kokoontuu.
Samaa mieltä olen me-hengen tarpeellisuudesta. Me-henki ei voi kuitenkaan tarkoittaa sitä, että nujerretaan ensin toisten henkilökohtaiset arvokäsitykset ja oltaisiin sitten niin samaa pataa vaikka Kurikan tulevaisuudesta. Eiköhän tätä henkistä valtataistelua ole käyty jo ihan riittävästi.
Joko olisi opittu, että tällainen rikkaruohojen taltuttamiseen verrattava taistelu ei johda mihinkää senkään vuoksi, kun kitkijöillä on erilaiset käsitykset mitä hyötykasveja pellossa kasvaa.
Sato jää kaikilta saamatta, jos kitkijät teemeltävät lajikkeista riidellesään koko kasvuston jalkoihinsa.

28.4.2012 12:55  Faktaa

Te jotka näette kaiken niin synkkänä ettekä ymmärrä että kyllä me pärjätään. Ottakaa vähän simaa ja yrittäkää hymyillä. Ollilankaan naamalla en ole hymyä nähnyt valovuoteen vaikka bisnekset sujuu. Nyt vähän rennompaa otetta elämään. Se heijastuu muuhunkin arkeen. Niinkuin se on täällä moneen kertaan sanottu niin kurikan talous on kunnossa ja valtavia tärkeitä investointeja on jo tehty ja ne ovat sijoituksia joita ei pörssikurssit heiluttele.

Ja toivottavasti saatte Pian sen uuden liikekeskus/kaupungintalon eteenpäin. Oli noloa kun Kurikan messuilla käveli sisään niin ensimmäisellä kojulla sisustusalan yrittäjä etukulmassa ilmoitti että olivat halunneet Kurikkaan mutta ei ollut ainoatakaan sopivaa modernia liiketilaa vapaana Kurikassa eivätkä ole ainoat asian todenneet. He menivät Ilmajoelle. Yrittäjällä on vapaus valita.

28.4.2012 15:09  :-)

Millainenhan tuo moderni tila Ilmajoella mahtoi oikein olla?

28.4.2012 15:17  Tosi on .. vapaus valita ketä äänestää

Jan Vapaavuori (KOK) (asuntoministeri) tuomio pahoinpitelystä ja varkaudesta sekä rattijuopumuksesta
Taru Tujunen (KOK) (Kokoomuksen puoluesihteeri) tuomio myymälävarkaudesta
Jyrki Katainen (KOK) (Kokoomuksen puheenjohtaja, epäilty pöytäkirjanotteen väärentämisestä
Kimmo Sasi (KOK), kuolemantuottamus
Kari Häkämies (KOK), tuomio kolmesta pahoinpitelystä
Petri Salo (KOK), tuomittu kunnianloukkauksesta 2007 ja törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen 2010
Jari Vilén (KOK) (entinen kansanedustaja), Pro Gradun plagiointi
Harri Jaskari (KOK), laiton uhkaus
Olli Nepponen (KOK), rattijuopumus
Sirpa Pietikäinen (KOK), rattijuopumus
Pia-Noora Kauppi (KOK), törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen
lista jatkuu..

28.4.2012 15:22  Faktaa

15:09
enpä osaa sanoa mutta näin neidit kertoi.

28.4.2012 15:28  Me sekoomuksessa teemme omat säännöt

Eikös tämä ole ihan linjassa oikeistolaisuuden kanssa: Säännöt koskevat muita

28.4.2012 16:17  Vanha........

17:17, vetäseppä kepun listaa esille, ei taitais plarit riittää. Yleensäkkin tuontyyppiset listat on typeriä. Ottaa törkeistä rikoksista listaa, puukotuksia, ampumisia, raiskauksia. Joka paikasta lyö silmille yhteiskunnan sairaus joka vain pahenee. Eikä ainakaan helpota kansalaisten valitsemien luottamushenkilöiden, yritysjohtajien, virkamiesten, jne. jne. jne. tekemien rikosten ja koplausten peittelyillä lievillä pään silitys tuomioilla. Odotetaan vain kun hyvä veli pääsee koplaamaan Nova Groupin rikollisten tuomioita niin siitähän kansa "pitää".

28.4.2012 16:19  Berluskooni

Kokoomuksen käyttäytyminen tässä Kanervan asiassa lähentelee lain ja oikeuden halveksumista. Katainen ja kumppanit luulevat, että he voivat menetellä aivan niin kuin itse tahtovat laista ja säädöksistä välittämättä.
Nyt sitten ruvetaan jo miettimään Berlusconin temppuja, josko säädettäisiin laki, joka suojaisi kokoomuslaisia rikossyytteeltä.

28.4.2012 16:23  malttia

Siksi ei ole oikeudenmukaista asettua lähimmäisen tuomariksi hänen vikojaan luetellen. Pidättäytyminen kapealla polulla, asialinjalla, voi jouduttaa viemään oikeita asioita eteenpäin.

28.4.2012 16:31  Juu, jäitä hattuun

Perustuslain yhdenvertaisuus eli 6 § ei merkitse mitään - toiset ovat tasa-arvoisempia kuin toiset. Tämä on konkreettinen esimerkki ja todiste siitä, että ?se parempi tasa - arvo? toteutuu kun Suomessa henkilöön voidaan liittää lyhenne Kok.

28.4.2012 16:59  Vanha........

16:31 Laita nyt ne jäät hattuus! Mitä tuomioita kepulaiset sai, ne vasta tasa-arvoisia olivatkin.
Ei auta pätkääkään kaivaa malkaa toisen silmästä kun omassakin on tekemistä!

28.4.2012 17:40  Lisää sirkushuvia ennen kuntavaaleja vai vesiperä?

Aktiivinen media on kaivamassa ylös paikallisosuuskauppojen viimeaikaisia Market- ja ABC-hankepaikkakuntien luottamusmieskytkentöjä.
Siinä riittääkin askaretta ympäri suomea. Sen, jääkö haaviin jotain, aika näyttää. Hankkeita on taidettu toteuttaa aika tasaisesti eri puolueiden hallitsemilla seuduilla. Joissakin pohjoissuomen valtatienvarsipaikkakuntien valtuustoissa ei tietenkään noihin aikoihin ollut juurikaan kuin yhden puolueen edustajia.

28.4.2012 18:36  Oian varmaan luemme analyysin.

Olisi todella mukavaa lukea Juhanin analyysi Kurikan kuntataloudesta.

28.4.2012 18:55  luemme analyysin Kokoomuksesta

Kokoomuksen ideologiaan kuuluu olennaisena osana se, että kaikki on mitattavissa rahalla ja myytävissä(terveys, koulutus, tasa-arvo, "kansakunnan etu" jne. jne.) Siitä kertoo useiden kokoomuslaisten sotkeutuminen korruptioskandaaleihin. Sampsa Kataja, Kanerva, Tiura, Linden . Unohtaa ei sovi myöskään Häkämiestä tai Vapaavuorta, joiden vaalirahoista löytyy lisäksi ruotsalaista investointipankkia. Nämä ovat isoja kysymyksiä myös kansantaloudellisesti. Isänmaallisuus ja solidaarisuus edustavat kokoomuslaisille "mennyttä aikaa" - "Globaalisuus" ja "markkinaliberalismi"( lue. ahneus) ovat korvanneet nuo pehmeämmät ja perinteisemmät arvot. Siksi on hyvinkin loogista, että palveluksia vaihdetaan kylmään rahaan ja päinvastoin. Nämä kiittämättömät "oman elämänsä sankarit" ja "nettoveronmaksajat" katsovat saaneensa kaiken puhtaasti ilman valtion tai muiden suomia mahdollisuuksia. Tästä syystä he kokevat olevansa "tasa-arvoisempia" ja etuoikeutetumpia kuin perustallaajat. Nämä esiin tulleet korruptiotapaukset ovat oire kyseisen puolueen arvomaailmasta, jonka vaikutukset näkyvät mm. työntekijöiden oikeuksien heikentämisenä, tuloerojen kasvattamisena, militarismin korostamisena, etuuksien leikkauksina sekä tasaverotuksena eli yksinkertaistettuna suomalaisen hyvinvointimallin lopullisena romuttamisena

28.4.2012 20:14  Sairasta ja huolestuttavaa

Toiset puukottaa sattumanvaraisesti tuntemattomia vastaantulevia hengiltä. Toiset kirjoittelevat omituisia listoja ja referaatteja. Vaikka kansa rakastaakin Kokoomusta, kaikilla ei silti näytä oikein pyyhkivän.

28.4.2012 21:05  Henkilöpalvontaa kurikassa

Vaikka kansasta 25 % rakastaakin Kokoomusta,ei 85 % halua olla missää tekemissä sekoomuksen kanssa.

Kyky- ja korvapuolue, Ylikansallinen Kokoomus? Yhtään korvaministeriä en kyllä puolueen ministeriryhmästä parhaalla tahdollanikaan löydä.

28.4.2012 21:10  Omituisia listoja ja referaatteja

Kaikenkarvaiset populistit sielläkin protestoivat ja kampeavat kokenutta, vahvaan vastuunkantoon jo muutaman vuoden taatulla kokemuksella pystyvää valtionjohtoa syrjään. Vaikka heillä ei ole esittää tilalle kuin sekalainen joukko tuntemattomia ja varmaankin myös täysin osaamattomia luusereita. Ei voi maa sellaisen rupusakin johdolla vastata globalisaation ja talouskriisien ja muutenkin kestämättömän kehityksen asettamiin haasteisiin.

28.4.2012 21:16  Kokoomuksen syy

Nyt täällä ei ole kaikki kotona.
Lukekaa näitä kommentteja viha ja negatiivisuus lyö päin kasvoja.

28.4.2012 21:27  Pitääkö olla juristi

Mutta ihmettelen suuresti, että täytyykö ihmisen olla oikein juristi ymmärtääkseen, mitä lahjonta on? Eikö ehdotus kansanedustajien koulutuksesta kieli siitä, että heiltä puuttuu normaali arvostelukyky punnita, millaista vieraanvaraisuutta he voivat ottaa vastaan ilman että ko. menettely herättää perusteltuja epäilyjä?

Hyvä nyrkkisääntö: jos vastaanotettu vieraanvaraisuus kestää päivänvalon - ennen kaikkea sen, miltä asia näyttää ulkopuolisin silmin, ja edustaja pystyy julkisesti perustelemaan, miksi lahja tai etu on otettu vastaan niin silloin menettely on ok!

28.4.2012 21:48  Sosialisti jörkkä Gattainen

Finnairin tj. Vehviläisen asuntokauppa, promillerajan lasku, yökerhojen aukiolon lyhentäminen, Guggenheim-museo...

Armeijan alasajo, Kreikan tukipaketit, alv:n ja tuloveron korotukset, tulonsiirtojen leikkaukset, kuntien yhdistäminen...

Viime aikojen uutisia. Ensimmäinen lista kertoo aivan toissijaisista asioista ja jälkimmäiset jopa kohtalokkaista, jos Suomea ajatellaan kansakuntana vielä parin sukupolven päästä.

28.4.2012 22:09  kysyn vain

Yhtälailla voi ihmetellä sitä, että omaan pesään paskannetaan koko ajan. Miksi suomalaiset arvostelevat omia suorituksiaan.

28.4.2012 22:39  Olisi mielenkiintoista tietää

Olisi mielenkiintoista kuulla vaihteeksi näiden törkypaskan ulostajien omista saavutuksista suomalaisessa yhteiskunnassa.

28.4.2012 22:58  Kauno Kyvykäs

Parempi huomattavasti vissiin on, kun tuodaan pesään paskantaja Kanadasta asti.
Kannattaa muistaa "Super" Novan yhteyksissä, jotta kyseessä on vasta alkusoitto ja puolueita on muitakin, kuin yksi.

28.4.2012 23:39  Juhani

Kauno, löysin lopulta itse pois metsästä, mutta meni siihen aikaa. Ensimmäinen rasti oli "kiven alla" ja neljä keskeytti jo siihen, mutta minä etsin sen. Tuli melkein nälkä kun ei vielä ole niitä sieniäkään.

10:49 Mitkä pari lausetta ne oli? Toivottavasti en tuossa edellä sano mitään kiellettyä?

29.4.2012 0:09  Juhani

10:49 Kävin läpi kaikki kahteen viime blogiin kirjoittamani tekstit ja keksit kyllä ihan omiasi. Se että ne olisivat johdatelleet esim. toistensa syyttelemiseen on kyllä tosi kaukaa haettu väite. Minä en ole sanallakaan osallistunut esim. kokoomuksen tai sen edustajien tai yleensäkään kenenkään mollaamiseen.

29.4.2012 0:39  Kauno Kyvykäs

Miltäs nyt sitten tuntuu olla kiero, harhaanjohtava ja ilkeämielinen valehtelija?
Ei niin vanhaksi elä, jotteiko aina opi uutta ja ihmeellistä.

29.4.2012 7:02  Analyysia odotellen

Odottelen edelleen Juhanin syvälleluotaavaa analyysia Kurikan kuntataloudesta. Ainakin tähän asti hän on ollut puolustavalla kannalla keskittyen muiden esittämien havaintojen alasampumiseen. Nyt todella oma analyysi esille, jotta uskottavuus säilyisi.

29.4.2012 7:09  noniin

Siis täällä tarkoitettaneen rautalangasta vääntäen: Miten Juhani tasapainotat tulo-menotalouden? Mistä pois, mitä lisää? Kerro vain se "totuus", milllaisena asiat näet?

29.4.2012 10:43  Juhani

Olen omat näkökohtani aika moneen kertaan selittänyt, mutta teen pidemmän katsauksen omaan blogiini jos löydän itseltäni siihen aikaa tämän Vappuloman aikana. Ulkona on katastrofaalinen määrä töitä ja olen luvannut tehdä myös yhteisöllistä työtä. Ja lenkilläkin pitäisi käydä kun tuolla "vuorille" ei kerta kaikkiaan meinaa vieläkään jaksaa nousta.

29.4.2012 11:28  ??????

Nythän tilinpäätös taitaa olla vasta tarkastuskierroksella ja se on ollut
vain sisäpiiriläisten käytössä kommentoitavaksi. Hallitushan ei tietenkään halunnut arvioida mitenkään mennyttä tai sitä miksi tilinpäätös ei valmistunut ajoissa vielä tilinpäätöstä allekirjoittaessaan. Tässä käy tämän aikataulun kanssa vähän kuin naapurikunnan hallituksen erottamisessakin. Aika hoitaa. Hallitus lykkää ilmeisen epämieluisaksi kokemaansa aihetta noin kuukaudella paragraafien edellyttämään aikatauluun nähden. Tämän johdosta aiheen käsittely lykkääntyy kesän kynnykselle, jolloin kaikki miettivät vain tulevia lomiaan. Lomilta palattuaanhan asia on jo unohtunut ja vaalit painavat päälle. Näin menetellen kunnan taloudesta vastaava hallitus pelastaa itsensä viimeiselläkin kaudellaan ilmaisematta kantaansa kunnan taloudellisesta asemasta ja kehityksestä. Jos tilanne on hyvä, luulisi asian kiinnostavan luottamushenkilöitä ainakin näin vaalivuotena.

Juhanille ennakkoon sen verran, että hyväksytää kunnan palvelujen olevan kuntalaisten näkökulmasta ihan hyvässä jamassa. Näistä kertomalla ei kannata siirtää keskustelua pois itse aiheesta, miten Kurikka mielestäsi pärjäilee nyt ja tulevaisuudessa viime ja aikaisempien vuosien tilinpäätösinformaation valossa.
Tietenkin olisi hyvä pohtia tulevaisuuttakin. Onko kehitys raiteillaan esim., jos toteutuu blogistin ennakoima erikoissairaanhoidon menojen viidenneksin kohoaminen jo tulevana vuotena.
Olet useamman vuoden torjunut keskustelut henkilöstön asemiin vaikuttavista toimintojen uudelleenorganisoinneista vedoten henkilöstön luonnolliseen sopeutumiseen eläköitymisen myötä. Näyttääkö näin käyvän käytännössä tuoreimman tilinpäätösinformaation valossa?

29.4.2012 11:53  Tietoa etsiville!

http://www.kunnat.net/fi/tietopankit/tilastot/kuntatalous/Sivut/default.aspx


Tuolta löytyy oikeita lukuja verrattavaksi.

29.4.2012 12:36  Dataa kyllä riittää

Datasta ei ole puutetta Kurikan talousselvittelyssäkään. Taloustilanteen ymmärtäminen onkin aivan toinen asia.

Ymmärryksen syntymiseksi tarvitaan datan päteviä tulkintoja ja niistä tehtäviä johtopäätöksiä. Vasta kun tällä tavoin ymmässämme jonkin asian, voimme sanoa myös tietävämme asiasta jotakin. Olkoon se sitten vaikka Kurikan taloustilanne.

Miten kukin tulkitsee dataa, ja millaisia johtopäätöksiä tulkinnot aiheuttavat, riippuu tulkitsijan asiaa koskevasta ammattiosaamisesta, kaikista aikaisemmista kokemuksista sekä tulkitsijan omasta ennakkovirityksestä.
Tästä johtuen sama data voi johtaa hyvin erilaisiin tulkintoihin, johtopäätöksiin ja erilaiseen "tietoon" ja tiedon pohjalta tehtäviin ratkaisuihin.

Edellä olevasta voi myös päätellä jotain siitä, miten luotettavana esitettyä "tietoa" voidaan pitää.
On todennäköistä että tieto on sitä luotettavampaa, mitä parempi ammattiosaaminen ja monipuolisempi kokemus tulkitsijalla ja johtopäätösten esittäjällä on ja mitä vähemmän hänen omat ennakkoasenteensa vaikuttavat tulkintoihin ja johtopäätöksiin.

Dataa riittää, mutta oikeasta tiedosta on ainainen pula.

29.4.2012 12:51  Juhani (Kurikanseutu päivitetty)

11:28 Palaan asiaan, mutta luulen (en tiedä enkä ole selvittänyt) uudelleenorganisoinnin vaikuttaneen myös tilinpäätöksen valmistumiseen.

Vaikka ammattilainen korvattaisiin vielä paremmilla ammattilaisilla, niin vuosikausien kokemuksella on arvonsa joka yleensä huomataan vasta kun henkilö ei ole käytettävissä siihen työhön josta hän on vahvalla ja itsestään selvällä rutiinilla vuosikausia vastannut. Kuvittelisin että blogisti aavistee samaan suuntaan?

29.4.2012 12:54  Juhani

12:36 Jos olet sama kirjoittaja kuin aikaisemmin, niin voisitko käyttää edes saamaa nimimerkkiä koko ajan? Esim. tässä tekstissäsi on ristiriita 11:28 kirjoitettuun tekstiin nähden.

29.4.2012 13:17  apua jo

Tässä keskustelussa on nyt ainakin yksi iso ongelma. Se on siinä, että tätä paljon puhuttua tilinpäätöstä ei ole vieläkäöän saatavilla. Mikä ihme siinä mättää?
Puhumattakaan, että mitään arvo analyysiä voitaisiin tehdä.

29.4.2012 13:29  mitä säki sillä teet

Jos oot yks niistä joiden mielestä vakea on ollu liikaa niin kestä ny sitte niiku mies

29.4.2012 15:11  Kysyn miksi rakasta sekoomusta ?

Kokoomuksen linjassa ei ole mitään ihmettelemistä, sen sijaan heidän kannattajissaan on. Miksi OAJ ja TEHY ovat kokoomuslaisten käsissä kaiken maailman muista toimistorottayhteenlittymistä puhumattakaan.

Miksi verotuksesta elävät kansanluokat äänestävät kiivaimmin julkisen sektorin huonovointisuutta kiivaimmin kannattavaa puoluetta? SE tässä se mysteeri on.

Isänmaallisten arvojen sisällöstä en tiedä, mutta äänekkäimmin niitä ilmoittaa kannattavansa lyhyttukkainen ja saapasvartinen porukka, joita työelämässä tapaa valitettavan harvoin.

29.4.2012 16:05  Kestää pitää

Jos olet yksi noista yli 660:stä, niin kestämistä siinä tietenkin on.

29.4.2012 16:40  Älä arvostele kokoomusta

Mistä se kertoo, että kokoomus on kannatuslukemien kärjessä. Minusta se kertoo ihmisten vääristyneestä oikeustajusta ja välinpitämättömyydestä ja tosiasioiden kieltämisestä. Mutta jos kerran kansa haluaa saman menon jatkuvan, sehän jatkuu. Nuo gallupit sinänsä eivät ainakaan meikäläisen elämään vaikuta. Minulta on usko mennyt sekä kokoomukseen, ei sitä tosin ikinä ole ollut.

29.4.2012 16:40  Sitä ihmiset rakastavat

Tuorein puoluekannatusta mittaava mielipide taitaa vahvistaa, että ihmiset rakastavat sellaisia puolueita ja puoluejohtajia joiden toimet koetaan linjakkaiksi ja että porukat elävät tässä ajassa. Tämä näkyy myös hallituksen sisäisissä kannatuluvuissa. Kokoomus, SDP ja Vasemmisto näyttävät pitävän pintansa. Kristillisten Räsänen saa periaatejänkkäyksilleen harvoin sympatiaa. Suuri enemmistö on asiassa kuin asiassa eri linjoilla, mikä näkyy kannatuksessakin. Ihmiset rakastava niitä, jotka kykenvät tekoihin vaikeinakin aikoina.
Tämä on mielenkiintoista Keskustan johtajavalintojenkin kannalta. Nurmijärveläinen cityhaikailija ja takkiaan kääntelevä jalasjärvinen, kaupunkilaistunut maalaistyttö olivat tuhota puolueen. Heistä ei vain ollut joukkojen eikä asioiden johtajiksi.

Olisikohan tuosta Sipilän Juhasta puolueen nostajaksi? Miehellä on ainakin kokemusta johtamisesta, eivätkä mielipiteetkään tunnu pöljemmästä päästä olevan vaikka Oulusta onkin.
Pelkkään ikään on vaarallista tuijottaa. Pyrkijäkaartin nuorin, Puumala ei puheittensa perusteella ole pelastaja.
Kun nuoren miehen puheiden keskiössä on tämän päivän poliittisessa tilanteessa Alkio, pitäisi kentän herätä. Kannattaisi seurata vaikka Arhinmäen touhuja.
Paavo osaa kyllä kutitella monen keskustalaisen tuntoja ja saada aikaan
kaivattua paloa. Mutta sittenkin....

Niin se rakkaus kokoomukseen. Sehän on paljon laajempaa, kuin puolueen vajaan neljänneksen kannatus. Hallituspuolueiden keskinäinen rakkaus näyttää olevan molemminpuolista. Seitsemän suomalaista kymmenestä näyttää rakastavan kokoomusta. Siinä on imua.

29.4.2012 16:51  Viimeiset paluumuuttajat

Kannatuslukemien kehitys osoittaa, että persuihin loikanneet kepulaiset ovat jääneet viimeisiksi paluumuuttajiksi.

29.4.2012 18:33  persus

Kyllä nekin sieltä aikanaan tulevat takaisin. Niin aina käy.

29.4.2012 19:10  Rakkaus ja syrjähypyt

Sipilä on äkkirikas ensimmäisen kauden poliitikko, joka on tullut mukaan kisaan vain, koska se on niin kliffaa. Ei hänelläkään ole todellisia mahdollisuuksia kisassa, sillä kyllä rikkaan on yhtä vaikea päästä kepun johtoon kuin sen kamelin mennä neulansilmän läpi, vai miten se nyt tas menikään.

Puheenjohtajan paikasta kisaavat siis Tuomo Puumala ja Pate Väyrynen. Puumala kertoo tähtäävänsä vasta 20-luvulle, joten hänen johdollaan kepu joutuisi istumaan oppositiossa ainakin seuraavat seitsemän laihaa vuotta. Jos kepu haluaa hallitukseen ja pääministeripuolueeksi, pj:ksi on valittava Paavo. Näin se menee.

29.4.2012 19:24  törkypaskan ulostajien omista saavutuksista suomalaisessa yhteiskunnassa.

Kokoomus on tehnyt hyvin vasemmistolaista politiikkaa. Se on korottanut energiaveroja, korottanut yleistä ALV:oa, nostanut kunnallisveron perusvähennystä, korottanut opintotukea, korottanut perintöveron verotusarvoja jne. Jos luettelisin Kokoomuksen saavutukset jollekin tuntemattomalle ja pyytäisin arvaamaan minkä puolueen linjasta on kysymys, vastaukset tod. näk. olisivat SDP-Vasemmistoliitto osastoa. Joten mielestäni Kokoomusta ei millään mittarilla voi pitää oikeistolaisena puolueena.

Unohtamatta tietenkään Kreikka-apua ja monia muita jyrkän linjan uusliberalistisia päätöksiä mitä Kokoomus on ollut siunaamassa. Oikeistolainen Kokoomus, heh heh. Itse asiassa Kokoomus tehnyt paljon onnituneempaa sosiaalidemokraattista politiikkaa kuin SDP konsanaan.

29.4.2012 20:05  Juhani

Laitetaan nyt tännekin linkki tuohon Harman musiikkivideoon. Ovat päässet listoille (tänään myös Verkko-Ilkassa) ja erityisesti tämä sopii tähän blogiin koska kuvassa vilahtaa useaan otteeseen kiistelty aurinkotemppeli.

29.4.2012 20:24  Mitähän ne lapualaiset

Verkkoilkka tietää kertoa, että Jäätteenmäkin on ollut hurjana Lapualla.
Meppi on arvostellut rankoin sanoin Komission budjettikaavailuja.
Jäämme odottamaan mihin lapualaiset ryhtyvät asian tiimoilta.

29.4.2012 20:51  Sitten on laskun maksamisen vuoro

29.4.2012 16:40 Sitä ihmiset rakastavat

"Tuorein puoluekannatusta mittaava mielipide taitaa vahvistaa, että ihmiset rakastavat sellaisia puolueita ja puoluejohtajia joiden toimet koetaan linjakkaiksi ja että porukat elävät tässä ajassa. Tämä näkyy myös hallituksen sisäisissä kannatuluvuissa. Kokoomus, SDP ja Vasemmisto näyttävät pitävän pintansa. "


Niin ehkä 2-3 vuoden kuluttua joku onnistuu laskemaan, kuinka kalliiksi Kataisen pääministerin paikka oikeastaan tulikaan. Pistäkää laskurit jo nyt käyntiin!

29.4.2012 21:02  heh

Sipilä on periaatteen mies, eikä juokse rahan perässä, enää.

29.4.2012 21:02  Osmo Kahari

Minua hävettää ja nolottaa. Minä papparainen heräsin vasta tänään tajuamaan, millainen huippubändi Kurikassa on. Kuuntelin Juhanin linkin kautta sen avaaman kappaleen, ja mulla nousi karvat pystyyn. Jos Harma ei nouse huipulle, se on taivahan ihme. Tuollaista tasoa kuulee tosi harvoin. Antakaa pojat (miehet) palaa. Olen ylpeä teistä.

29.4.2012 21:13  Laskurit hukassa

Nyt on jo pidemmän aikaa voinut laskureista lukea mitä hallitusvuodet 2009/2010 tulivat maksamaan suomalaisille. Kiviniemi on vain tainnut heitättää laskurit jorpakkoon oppositiohingussaan. Persuillehan laskureita ei oltu jaettukaan.

29.4.2012 21:20  Lompsa kunnossa

Tuskimpa miljonääri Sipilä ilkeäisi puheenjohtajanakaan riidellä julkisuudessa nykyjohdon tavoin satasten kulukorvauksista tai natista siitä, että joutuu tekemään ilmaista työtä.
Jotain hyötä siitäkin, että on lompsa kunnossa.

29.4.2012 21:51  Juhani (Video Lintunevasta)

Osmo, tein joskus pari vuotta sitten videon Lintunevasta. Video ei ole niin häävi, se oli vain ajankohtainen silloin, mutta musiikissa on mukana samaa porukkaa ja tykkäsin tuosta toisesta kappaleesta "Teit totta unelmistain". Video on aika suuri. Ei taida avautua kaikkein pienimmillä nopeuksilla. Sain Kemulta luvan käyttää musiikkia tuossa taustalla.

29.4.2012 21:56  Hyvä Osmo

Nostan lakkia Osmolle, kun olet alkanut kommentoida blokeissa omalla nimelläsi.

29.4.2012 22:02  rutupukit

Kehukaa nyt jo välillä Suomea, kokoomusta, Sdp:tä keskustaa ja hiukan persuakin, puhumattakaan suomalaisita yrityksistä, joiden varassa teidän rutisijoiden elintaso kuitenkin on.

29.4.2012 22:19  Kahari

Kommentoin täällä vain omalla nimelläni. Seuraan ammattini johdosta useita blogeja, mutta minä luen yleensä vain kommentit. Riittänee, että käytän tästä eteen päin vain sukunimeäni, kun täällä päin ei ole muita samannimisiä.

29.4.2012 22:23  Juhassa on "presenttiä"

Näin kehuun Anne blogissaan Sipilän Juhaa. Kyllä Anne tietää kun on ollut itse paikalla kuulemassa miehiä. Muista puheenjohtajakisailijoista ei mitään erityiskommentteja.

30.4.2012 5:51  honey or money

Taitaa olla aika Kesksutan muuttaa linjaa selkeästi. Vanhan herran saa unohtaaa. Kynttilä palaa kirkkaaasti, hiukan ennen kuin se sammuu lopullisesti.
Sipilä voi pystyä kunnon aatteeseen, kun ei tarvitse itselleen ahnehtia, honey & money.

30.4.2012 9:04  Juhani (Märkää)

Laitetaan nyt vaihteeksi kysymys täälläkin vieraileville kirjoittajille aivan eri asiasta ja vinkiksi toimittajillekin. Palaan tavallaan vielä tuohon blogistin hyvään ja huonoon.

Tuiskulan Kärrymiehessä ja Mietaalla järjestetään lapsille discoja. Mukana on lapsia ensimmäisestä luokasta saakka ja paikalla on ollut myös useita aikuisia. DJ Nipa soitti discossa mm. linkin kappaleen. Kysymys kuuluu, tämäkö on lasten hyvä? Minusta tässä mennään jo lähellä laillisuuden rajoja vai olenko tiukkapipo.

Kaikkein ihmeellisintä oli että juuri tämä kappale oli lasten toivoma. Sekin herättää kysymyksiä.

30.4.2012 9:27  Vahingolliset esikuvat

Tässä on varoittava ääriesimerkki ajattelemattomista nuorisokulttuurin ilmentymistä. Turha on nipottaa jostain ciiderimainoksesta, jos samanaikaisesti ihannoidaan nuorison osallistuvissa discoissa viinan kanssa rypemistä. Evan Matti Apunen oli viikonvaihteen radiohaastattelussa hyvin huolestunut alkoholin aiheuttamista menetyksistä työelämässä ja alempien sosiaaliluokkien ihmisten 12 vuotta lyhemmästä eliniänodotuksesta. Kehitys seuraailee itärajan takana ihmeteltävissä olevaa viinankiroa. Vaikka en itsekään halua olla tiukkapipo, mutta linkin tapaisesta tulee pakostakin mieleen linkki "Parempi olisi jos myllynkivi ripustettaisiin........"

30.4.2012 9:56  Juhani

No tässä heti yksi kuntatalouden säästökohde jolla tehdään kaksi hyvää kerralla. Näiden järjestäjiltä kaikki kaupungin avustukset pois kunnes musiikki ja käyttäytyminen sopii lapsille.

30.4.2012 10:15  Juhanille

Peukkuja

30.4.2012 10:40  oikea tie vai?

Blogistin sanoin: "Kun kysytään arviota itsekkyyden ja omahyvän merkityksestä ihmiselämässä, on nuo kysymykset pyrittävä tekemään vain itselleen, oman tilanteen arvioimiseksi."
Käsittääkseni tämä tarkoittaa myös sitä, että parempi on itse mennä peilin ääreen kun kehottaa sinne muita menemään.
Sellainen kuitenkin on se omahyvä, oma EGO, isolla E:llä.

30.4.2012 11:05  Juhani

10:40 Kyllähän se märkä minulle sopii, mutta sen tarjoaminen lapsille on silti rikos.

30.4.2012 11:11  Nuorison malli

Lainaus :"Evan Matti Apunen oli viikonvaihteen radiohaastattelussa hyvin huolestunut alkoholin aiheuttamista menetyksistä työelämässä ja alempien sosiaaliluokkien ihmisten 12 vuotta lyhemmästä eliniänodotuksesta. "

Hyvin maistuu viina Pääministerille ja kukkaruukulle .
Puhumattakaan Olli Nepponen (KOK), rattijuopumus
Sirpa Pietikäinen (KOK), rattijuopumus
Jan Vapaavuori (KOK), rattijuopumus

Tässä on varoittava ääriesimerkki ajattelemattomista nuorisokulttuurin ilmentymistä. Vai onko nämä sitä ylempää sosiaaliluokkaa ?

30.4.2012 11:26  Martti/nulikkamainen teko

Ei ole kovin epätavanomaista, kun ollaan niin omalla asialla, ettemme kuule mitä naapuri yrittää sanoa. Siinä vain kaiveskellaan lähekkäin poteroita yhä syvemmäksi. Ei kuulu ääni poterosta toiseen vaikka kuinka huutaisi. Miehet vain kaivautuvat syvemmälle.

Hannun blogissa on opettavainen tarina, miten pienellä miehet voivat nostaa itsensä poterosta, vaikka ei olisi paljon tukkaakaan. Nyt se onnistui kilauttamalla kaverille puhelu ja kysymällä, että "Mitä sulla oli mielessä kun pissasit mun pulloon"?
No tähän nulikkamaiseen tekoon syylistyin, kun totesin viereisen poteronkaivajan kommentoineen sanomisiani vähän hutiloiden. Olipahan vain spontaani palaute. Ei sen syvällisempää.

Nyt yritetähän olla tönääsemättä kaveria takaasin poterohon.

30.4.2012 11:42  Vahingolliset esikuvat...

Eivät nämäkään tapaukset (11:11) mitään hyviä esimerkkejä ole. En puolustele niitä silläkään, että tuskimpa ko henkilöt ovat olleet näiden tissuttelijoiden esikuvina.
"Tissuttelu" ja sen yhteikunnalle kalliiksi käyvät terveyshaitat huonontavat ennenkaikkea alemman sosiaaliluokan ihmisten elämää ja heidän eliniän odotusta. Ongelma ei näytä poistuvan silläkään, että annetaan heidän kuolla pois. Esimerkin voimasta kasvaa aina tilalle uusia tissuttelijoita.

30.4.2012 12:52  äimänkäkenä

Mielenkiintoisia kommentteja, joista ei aina pääse perille. Mitä tuo "märkä" keskustelu oikein meinaa, kun minun koneella ei pääse noihin juutuuppeihin?
Kuka kertois?

30.4.2012 13:14  roope

No se on kappale jossa ryypätään ja naidaan.

30.4.2012 14:12  Ei oikein laatujuttuja tällä hetkellä

Ei näistä nyt pääse kärryille. Onko jotain sisäpiiri juttuja.
Joku Marttikin höpääjää jotain.ei ymmärä

30.4.2012 19:26  Juhani (Sanat)

Joku sanoi ettei näe Youtubea. Linkissä pelkät sanat.

30.4.2012 20:02  . Esimerkin voimasta kasvaa aina tilalle uusia tissuttelijoita.

Tähtitorninmäellä on joka vuosi picnikillä sellaisia vanhempia ihmisiä , joilla on koiran-tai omankusema ylioppilaslakki päässä,hanskat käsissä juovat samppakaljaa , veiset ja haarukan kera syövät lautaselta nakkeja. Shampanjalasillisten välissä ottavat taskumatista tujaukset ja käyvät puskissa kusella.

-Kokoomukselaiset ja demarit siellä... latinankielisiä lauluja laulavat. -Koketteja ja Demuja on vaikea erottaa toisistaan, Demuilla on yleensä enempi partaa.

30.4.2012 20:48  tietääkö Juhani

Kertoisiko Juhani, mitä riitaa se valtuuston pj haastoi tuossa Kurikka-lehden palstoilla? Onko Kurikassa ollut väärät tavat toimia ja nyt on onneksi saatu kunnon pomo, kun hallintösäännöstökin pannaan uuteen uskoon.

30.4.2012 21:32  Voi voi

Aina Junani vastaus -automaatti.
soita Pj:Lle idiootti !

30.4.2012 22:04  vaikeaa

Kyllä Juhani taitaa tietäää, mutta ei sano. Mitäs Kauno sanoo, Kumpi milli menee turhempaan? Sella vai AKK?

30.4.2012 22:05  AY

HYVÄÄ VAPPUA TV: "ruunari" 37 vuoden kokemuksella ilman optioita ja hyväveli apuja pärjää joten kuten

30.4.2012 23:14  Mikää ei onnistu

Ei tullut Martista Kaupungin johtajaa.
Mikä meni vikaan ?
Ei tullu teuvasta Kurikkaa ?
Kun mikään ei onnistu

30.4.2012 23:34  Ei onnaa ei..

Ei tullu Kurikasta Teuvaa?

EI onnistunut Paavo työssään?

Mikä meni vikaan?

30.4.2012 23:45  oLEN KÄYTETTÄVISSÄ

Olis se huvittavaa jos haRMAAPÄINEN MIES OLIS NOSTETTU POTEROSTA "OLEN KÄYTETTÄVISSÄ"

1.5.2012 0:17  Kauno Kyvykäs

Kysymyksessähän on kaksi täysi Brezneviläistä osakeyhtiötä. Sellassa on tyhmyyden takia hävitty oikeastaa kaikki, mitä hävittävissä on, mikäli Sellan kanssa hävitään vielä senttikin, niin toimitusjohtaja ja hallitus on syytä laittaa vastuuseen, eli oma nimi vekseliin. Pistää hidasälyisimmänkin hiukan miettimään, jotta kannattaako entiseen malliin törpötellä.
AKK on todellisuudessa kysymysmerkki, ei ole tietoa yhtiöjärjestyksestä yhtään mitään, sen paremmin, kuin siitäkään, jotta käsittääkö nämä ompeluseuralaiset, jotka siellä Kurikan edustajina kaffuutelleet, koko asiasta yhtään mitään. Ainoa asia, josta jotakin tietoa, on se, jotta Seinäjokiset haluavat pitää osake enemmistön itsellään. Hukkaan menee milli, mikäli yhtiöjärjestys ei ole selvillä ja hyväksi todettu. Ainahan tyhmät maksumiehet kelpaavat porukkaan, jollainen Kurikan rooli tässäkin asiassa ilmeisesti on.

1.5.2012 0:31  Kiinnostunut

Onko sinkkosen asiant untemusta käytetty Selassa kyvykäs??

1.5.2012 0:54  Kauno Kyvykäs

Nikkarikeskus oli pitkälle Juntusvainaan päähänpinttymä. Tämän päähänpinttymän ympärille pesi lauma sellaisia, jotka eivät tajunneet maantieteestä, eikä todellisista ihmismääristä yhtään mitään.
Sinkkonen ei ole esiintynyt tietääkseni tässä sotkussa ollenkaan.

1.5.2012 6:41  :-)

Huomenta vain, uuteen vappuun, kenestä siihen nyt sitten onkin.

1.5.2012 7:54  Luin minäkin säännön netistä. Hyvä Jurva !

Kurikassa väärät tavat toimia hallinnnossa, Jurvassa oikeat, kirjoittaa Kurikka-lehti. Väärät tavat pitää nopeasti muuttaa.

1.5.2012 9:16  Juhani

Tänään muuten Lusan hallin maastoissa saatetaan metsässä tavata. Iltarastit alkavat nimittäin tänään ja metsään saa lähteä klo 17-19. "Jos metsään haluat mennä nyt..." ... muussakin kuin kunnallispolitiikassa ;-)

2.5.2012 10:33  Takatukka Koivisto

Martti: Tuo oli sen verran mielenkiintoinen kommentti, että jatkan dialogia. Tölöviminen ei oo synti, se kuuluu normaaliin kanssakäymiseen. Jos antaa niin pitää ottaa.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini