Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Mitä vielä?

Perjantai 20.4.2012 klo 18:35


Sinä vai minä?

Ei ole tärkeää, mitä toinen haluaa tai odottaa.

Merkitystä on vain sillä, mitä sinä olet, pyrkimyksessä ja suhteessa häneen.

Välität toisesta ja annat hänelle siitä syystä lahjan. Saaja ei kuitenkaan mieti enempää, vaan kuvittelee, että odotat häneltä jotain.

Sinä tunnet riemua ja hän pettymystä.

Siinä sitä on aikamoinen paradoksi.

Sama koskee aivan kaikkea. Totuus on siinä, että pitää tehdä toiselle, niinkuin tekisi itselleen.

Välitä itsestäsi, niin et tunne uhrautuvasi toisen puolesta. Välitä toisesta, niin et tunne uhrautuvasi itse.

Vaikeastiko sanottu?

Ole vain varma omista tunteistasi, muuten muutut katkeraksi. Voit olla virheellinen, vain siten olet täydellinen.  

 

Nuoria, naisia ja maahanmuuttajia

 

Sellaisia houkuttelevat ja kaipailevat puolueet ehdokkaikseen. Tuskin moniakaan saavat.

Politiikka on kovapintaisten laji, jos vaikuttaa aiot, valitettavasti. Toinen juttu sitten on, jos hiirulaisena hiljaa istut penkissä vailla varsinaisia mielipiteitä.

Kukaan ei silloin källää, ainakaan aiheetta. Tosiaalta onnistumisen paras merkki on taustainen älämölö.

Sote-ratkaisua etsitään

Sosiaali- ja terveys-rakennetta ollaan hahmottelemassa valtakunnallisesti. Kuulemma kuutisenkymmentä ihmistä junailee asiaa nopealla aikataululla.

Tavoitteena on saada hanke hahamoteltua yhtä aikaa kuntarakenneuudistuksen kanssa.

-Kova tavoite, enkä siihen usko. 

Perusterveyden makuupaikan hinta on siinä 160€/vrk. Keskussairaalassa loikoilu maksaa 670 €/ yö. Siihen väliin sitten istuu uuden SoTe-piirin hinnat.

Ei meillä köyhillä sellaiseen hinnannousuun ole varaa.

Sh-piirin tämän vuoden taksoja alennetaan víime vuosien ylijäämällä. Tuo tarkoittaa sitä, etttä tulevien vuosien tulevien kustannusten korotuspaineet ovat huikeita.

Minun prognoosini Sh-piirin kustannusten kasvusta ensi vuodelle lähentelee 20 prosenttia.

0423.jpgKuka tietää mikä tämä on? Se on hyvä esimerkki ennaltaehkäisystä. Eira Nevanpäään tiloissa valmennetaan nuoria harrastuksen merkeissä. Se kaikki on satsausta tulevaisuuteen ja harrastajan omaan terveyteen. Samalla se estää sairastumisia ja ennakoi oman elämän arvoja. Vierivä kivi ei sammaloidu. 


Kommentit

20.4.2012 20:16  Juhani (Päivän uutisia)

Melkeinpä raamatullisia teesejä tuossa alussa. Mutta harvoin maailmassa parhaiden ihanteiden mukaan silti toimitaan. Iltalehti oli tänään poikkeuksellisen täynnä ikäviä uutisia - ei onnettomuuksia vaan ihmisten tekoja toista kohtaan - siksi kirjoitin siitä blogitekstinkin. Ihmiset mieluummin toimivat itsekkäästi. Sitä olisi syytä muuttaa ja hakea muitakin arvoja omalle toiminnalle kuin oman peremmuuden toista kohtaan.

20.4.2012 20:22  surkea päivä

Nyt on orkea aika miettiä näitä liitosasioita ja muitakin asioita vähän yhtä sydäntä laajemmin.
Oikeasti on ikävää, että Yli-Suomu meni tuollaisen tempun tekemään. Nyt sitten kaikki erimieliset riekkuvat pyhässä farisealaisuudessaan.

20.4.2012 20:28  Valtuutetun sydämellä

20:22 Niin se on valtuutetun selvitettävä nyt itselleen miten äänestää.

20.4.2012 21:52  järki käyttöön

Käsi sydämellä ja järki päässä. Nyt on vielä tilaisuus tuoda loistavia argumentteja liitoksen puolesta. Aikaa on, piisaako järki? Erään kirjoitukset TeJuKa:ssa Jurvan Sanomissa ja Kurikka-lehdessö eivät anna kovin ylevää kuvaa osamisesta.

20.4.2012 22:02  Varma tieto

Turha sitä on enää pähkiä.Teuvalaiset on sanomassa -ei.

20.4.2012 22:17  Hevosmiesten tietotoimisto

Varma tieto näyttää olevan peräisin hevosmisten tietotoimistosta. Itse veikkaan varmaa Kyllä. Teuvalaiset valtuutetutko muka pettäisivät kuntalaiset. Ei tule kuuloonkaan.

20.4.2012 22:22  Onneksi 21:52

Eihän tämä kuntaliitoksesta päättämien vaadi tavallista syvällisempää järkeilyä rivivaltuutetulta kuin muutenkaan. Kuuntelee vain tarkasti puheenjohtajan äänestysesityksen ja äänestää kyllä hallituksen liitosesityksen puolesta.

20.4.2012 22:31  Kyllä muuten mutta..

Sinkkosen väliintulo ja Teuvalaisten ohjeistus oli kuulemma liikaa.

20.4.2012 22:42  Uskokoon ken tahtoo

Lapsellista uneksintaa "Kyllä muuten mutta". Kyllä tällä Nääsneulan piikistä tiirailevalla Sinkkosella on ihan yhtä vähän vaikutusta teuvalaisten tulevaisuudesta päättäville, kuin oli aikoinaan kurikkalaisille hyväksyessään jurvalaiset.
Legedat ovat erikseen.

20.4.2012 22:47  St1

Pitää silti muista, että Paavo on edelleen Johtaja .
Mara on toki terhakoitunut ja on kyttäys asemissa.

20.4.2012 22:54  Samaa mieltä

Olen samaa mieltä 22:42 kanssa. Teuvalaiset valtuutetut ymmätävät kyllä ilman ulkopuolista neuvojaakin kunnanjohtaja Nummelan blogissaan esittämien Teuvaa ja sen tulevaisuutta kuvaavien lukujen merkityksen.
Aikaa ei ole hukattavissa.

20.4.2012 23:08  Piste

Teuva ei tule ikinä liittymään Öykkäri Kurikkalaisten kanssa.

20.4.2012 23:18  Niin

Teuvallahan on valittavanaan liittyä tai tulla liitetyksi.

20.4.2012 23:53  jep

"Sh-piirin tämän vuoden taksoja alennetaan víime vuosien ylijäämällä. "

Mistä näitä ylijäämiä on syntynyt?

21.4.2012 5:50  Kurikan Isäntä

Ei muuta kuin Teuva Kurikkaan arvoisat päättäjät. Mitä pitemmät ovat Kurikan pellot ja suuremmat saappaat, niin sitä tukevammin voimme istahtaa neuvottelupöytiin jatkossa. Kurikan uusi kaupungintalokin olisi liitoksen myötä kovemmassa käytössä.

En myöskään usko, että emä-Kurikka kärsisi Teuvaan menevistä rahoista. Eikai niidenkään taskut nyt aivan tyhjät ole ja veronsa maksavat siinä kuin Kurikkalaisetkin.

Uuden kunnan hallinnollisen keskuksen paikkahan olisi kuitenkin selvä. Sitä on siis turha pelätä. Väkiluku kasvaa/pysyy vähintäänkin samana Wanhan Kurikan alueella ja laskee Jurvan ja Teuvan alueella tehdään muutoksia tai ei.

Liitos kuitenkin antaa Teuvalle ilman muuta lisää elinvoimaa eli suomeksi fyrkkaa ja Kurikka saa vastapainoksi lisää veronmaksajia, lääniä ja ennenkaikkea Kurikan kaupungin sanan paino pohjalaisissa neuvottelupöydissä kokee suorastaan uuden puberteetin muuttuen kitinästä jykevän pohojalaaseksi.

Eikä se Teuva nyt niin kaukana meidän keskuksesta ole. Tuosta linkistä sitä voi tuumata kuinka se siihen piirtyisi ja hyvinhän se siihen sopii..

http://www.webshop.bmol.info/bg-tuote_materiaali/Suomenkunnat2010BMol.pdf

21.4.2012 7:16  St 2

Jos teuvalaiset tulevat kurikkalaiseiksi, tuleeko heistäkin "öykkäreitä"?

21.4.2012 8:38  eteenpäin nyt jo!

Kaikissa foorumeissa olleiden mielipiteiden jälkeen ei Teuvan ole järkevää liittyä mihinkään. Heistä tulisi pässejä joita on vaikea suostutella minkäänläiseen yhteistyöhön. Nyt vain keskitytään omaan lähialueeseen ja oman kaupungin käytäntöjen hiomiseen. Meillä on paljon työtä koulu- ja Päivähoitomaailmoissa. Ajattelua pitää suunnata kustannustehokkuuteen ja samalla asiakaspalvelun laatuun. Annetaan siis Teuvan olla.

21.4.2012 9:09  Isoon laumaan mahtuu kaikkea

Kirjoitustyylin ja aiheen perusteella voisin olettaa, että saatat toimia jopa kaupungin organisaatiossa tai luottamushenkilönä. Näyttää siltä, että olet laatinut kirjoituksesi aivan tosissasi, et huumorimielessä tai provosoiden.

Olet oikeassa siinä, että paljon on Kurikassakin vielä kuljettava, ennenkuin pääsemme irti kolloudesta ja kykenemme kunnioittamaan toisiamme ihmisinä.

21.4.2012 9:29  Teuvalisia nimitellään täällä pässeiksi - kolloutta

Kun täällä kerrotaan, että teuvalaiset ovat pässejä, niin se kommentti kertoo sen jo ennestäänkin tiedetyn asian, että krikkalaiset ovat kolloja. Jos minä olisin teuvalainen valtuutettu, en äänestäisi liittymisen puolesta, koska tietäisin, ettei kurikkalaisten kanssa yhteiselosta hyvää seuraisi.

21.4.2012 10:35  Liitosvastustajien kampanjointia

Nyt liitoskamppailun verkolle on ilmestynyt aivan uusi joukko. Toisiaan kilpaa kolloiksi haukkuvat Kurikassa syntyneet, kuten mainos kuuluu. Mitähän tästä pitäisi päätellä. Eiköhän tämä ole viimeinen oljenkorsi Teuvaliitoksen vastustamiseksi. Ei-kollot teuvalaiset eivät mene näin halpaan.
Kollojen määrähän pysyy liitoksessa entisellään, jolloin kollous laimenee Kurikassakin vähä vähältä. Jälleen yksi syy lisää liitoksen puolesta.

21.4.2012 10:45  liitos

Toivottavasti teuvalaiset liittyvät Kurikkaan, kasvais kurikkalaisten järkevien määrä ja kolloot jäis aina vain pienempään nurkkaan. Taas uusi vaakuna????????????

21.4.2012 10:47  :-)

Henna Virkkunen kaipaa kokoomuksen kunnallisvaaliehdokkaiksi henkilöitä, jotka ovat valmiita uudistumaan. No, tuolta pohjalta Kurikassa kokoomuksella on kovin vähän ehdokkaita seuraavissa kuntavaaleissa.

21.4.2012 10:57  Miten sen tuonkin ottaa

Voihan sen nähdä niinkin, että Virkkusella on loistava edokaspohja Kurikassa. Ainakin kokoomuslaisiksi itseään tituleeraavien (muutoinhan heitä ei kokoomuslaisiksi tietäisi) viimeaikaisen toiminnan ja puheiden perusteella uudistumispotentiaali on valtava.

21.4.2012 11:13  :-)

Missäköhän tuo kokoomuksen uudistamispotentiaali näkyy?

21.4.2012 11:30  Kyllä näkyisi

Kun tähän saakka ovat vain rähisset ja repineet, jo se, että oppisi pitämään suunsa kiinni osoittaisi merkittävää uudistumista.

21.4.2012 13:58  Hämmästyttää!

Ovatko kaikki kommentoijat sosialisteja?? Muut puolueet Kurikassa ovat kuntaliitoksen kielteisesti suhtautuvia!

21.4.2012 14:05  heps

Onko siis kuntaliitos jotenkin puoluesidonnainen. Minusta se on järkisidonnainen. Kun järki seisoo, ei liitytä.

21.4.2012 14:39  Harminpaikka

Hannukin joutuu jättämään leikin tämänkauden jälkeen, kun puolue vaatii ensikauden ehdokkailta uudistautumiskykyä. Ei mahda mies mitään, kun on jo tapissa eikä uudistumisvaraa löydy.

21.4.2012 17:03  voi voi

Hannua käy sääliksi. Parhaansa yrittää, mutta aina tapahtuu jotain odottamatonta. Oikein Kuriakn Sven Duffa

21.4.2012 18:33  Hannu Koivisto kommentoi blogistin haastattelua Kurikka-lehdessä.

Täällä useasti mainittu Hannu Koivisto kertoo tänään blogissaan Matti Ollilan haastattelusta Kurikka-lehdessä. Hän kertoo paneutuvansa asiaan tarkemmin, mutta huomauttaa jo nyt, että haastattelussa Matti Ollila kertoo mm. kokevansa tulleen ajojahdin kohteeksi. Tuntuu hämmästyttävältä. Olisikohan syynä se, hän mm. blogistina on monessa mukana, jos ei eturivissä niin ainakin taustalla.

21.4.2012 19:41  peace

Eikö HK:n olisi viisaampaa keskittyä oman itsensä arviointiin? Ynnä siihen, mitä aikoo kuntapolitiikassa itse vaikuttaa. Vaikuttaminen ei liene sitä, että mennen tullen niin ministerit kuin kaikki muut, jotka johonkin kykenevät, haukutaan ja arvostellaan.

21.4.2012 20:35  Kannattaa käydä Hannun bologissa

Hannu kirjoittaa, että Matti puhuu asiaa. Eikös tuo ole miehen puhetta. Toisin taitaa olla mielipiteen 18:33 esittäjän kohdalla. Tarkoittaako mielipiteesi, että jos on monessa mukana, niin se oikeuttaa jahtaamaan asianomaista? Vain ymmärsinkö väärin?

21.4.2012 20:51  Vanha........

Kylläpä on ristiriitaiset kommentit samasta kirjoituksesta! Eikö ole luettu oikein vai eikö ole ymmärretty oikein, kumpi kommentti mättää??????
Jessus mutta on kivaa.

21.4.2012 21:08  peace

Kaikki toki haluavat uskoa, että Hannu puhuu tosissaan myönteistä, eikä aina viäntele ja kiäntele. Jos positiivinen, niin aivan ok. Nyt on todella Kurikan kannalta aika ryhdistäytyä toimimaan Kurikan puolesta eikä toisiaan vastaaan. Sirkustouhut on unohdettava.

21.4.2012 22:53  kysymys

Mikä on Juhanin prognoosi Teuva-liitoksen lopputulemasta`?

22.4.2012 0:53  Vanha........

Eikö Juhani ole jo moneen kertaan ilmoittanut mielipiteensä, eikö mene perille.

22.4.2012 1:29  Kauno Kyvykäs

Mitkä mahtavat olla Teuvan vastuut yritystoiminnan takuissa, etenkin Teakin?

22.4.2012 10:48  kysymys

Siis Mikä on Juhanin progoonosi äänestuloksesta Kurikassa tiistaina, edellyttäen, että Teuva ensiksi tekee myönteisen päätöksen? 23-20 vai jotain muuta? Ja mikä on Teuvan äänestystulos?

22.4.2012 11:04  Kauno Kyvykäs

On syytä saada tietoon Teuvan vastuut, ennen minkään sortin äänestystä, vai haluaako joku ehdoin tahdoin Sellan kaltaisen käenpojan. Eikö yksi hölmölä riitä kyvyttömien leikkipaikakasi.

22.4.2012 13:37  vai mitä?

Onko Kauno sitä mieltä, että Teuvaa ei oteta? Vastuita on, se on slvä. Mutta ainahan on niin, että valtuusto päättää toimenpiteet.

22.4.2012 13:44  selkis

Nyt selkisi miksi jotkut vastustavat Teuva-kuntaliitosta. Siellä on aika monta, jotka ovat liipasimella pudota pois valtuustosta. Tilanne on hankala kun narsismi ottaa yliotteen yhteisestä hyvästä.

22.4.2012 14:34  Teuvan kuntaliitos ei onnistu

Kun Teuvan keskusta vastustaa ja tarvitsee vain yhden valtuutetun lisää hylätäkseen kunnanhallituksen kuntaliitosesityksen, niin keskustelu Teuvan kuntaliitoksesta on koko lailla turhaa. Täten Kurikka voi jäädä kaikessa rauhassa odottamaan liittymistä Suupohjaan.

22.4.2012 15:25  Kauno Kyvykäs

Onko vai mitä sitä mieltä, jottei kaikkia asioita pidä selvittää, ennenkuin päätetään yhtään mitään kuntaliitoksesta. Ilmeisesti on mukavampi harrastaa jälkipeliä, kuin ottaa huomioon kaikki tosiasiat. Luulisi tämän surullisenkuuluisan Sellan selvittävän sekaisimmankin järjenjuoksun. Mitään ei ole Kurikassa opittu, mikäli kuntaliitosta haaveillaan näin heppoisten selvitysten perusteella.

22.4.2012 15:34  Keskusta vai kuntalaisten valtuuttamat valtuutetut?

Tällaisen prognoosin (14:34) puheenjohtaja on varmasti saanut kilauttamalla piirijohtajalle.
Mitähän, jos päätöksen tekevätkin teuvalaisten valtuuttamat valtuutetut eikä Keskusta. Vai yrittääkö osa valtuutetuista vierittää saamansa henkilökohtaisen vastuunsa puolueen kannettavaksi. Eiköhän tuolla Keskustalla ole muutoinkin tarpeeksi tekemistä ilman yksittäisen kunnan kuntalaismurheita ja huolia. Tuskimpa tuo oppositioryhmä rientää apuun, kun rahat loppuvat jo kuluvalla hallituskaudella. Kannattaa jättää 3.6 miljoonaa ottamatta ja kaatua Kauhajoen syliin saappaat jalassa. "Happamia" sanoi kettu pihlajanmarjoista. Ei kai kukaan unohda, että nämä marjat tarjoilee vielä Matti Vanhasen keskustahallitus.

22.4.2012 16:10  Juhani (Päivän uutisia)

10:48 Uskon että viimeistään Kurikka hylkää kuntaliitoksen. Se päätös on sekä oikea että väärä riippuen siitä mihin päätös suhteutetaan ja miten pitkäksi tarkastelujaksoksi.

22.4.2012 16:50  No kun katsotaan vaikka vuoteen 2025?

16:10?????????

22.4.2012 17:53  selvä

Olen pettynyt Juhaniin. Etkö näe kokonaisuutta?

22.4.2012 18:47  Martti Sinkkonen

Finaali lähestyy. En lähde silti veikkailemaan, mutta availen kylläkin näkökulmia vaaltuutettujen aivosolujen pitämiseksi vireänä maaliviivalle saakka.

Käydyssä keskustelussa kukaan ei ole tyrmännyt vääriksi niitä strategisia etuja, joita olen aikaisemmin liitoksen kuvannut turvaavan sekä kurikkalaisille että teuvalaisille, mikäli kunta vahvistuisi yli 20 000 asukkaan kunnaksi.

Teuva-Kurikassakin kunnan menoista kuusi euroa kymmenestä kuluu kuntalaisten hyvinvoinnin turvaksi järjestettäviin terveyden- ja sosiaalihuollon palveluihin.
Tämän vuoksi ei ole yhdentekevää, millä tavoin kunnassa kyetään huolehtimaan sosiaali- ja terveyssektorin palveluista ja niiden rahoittamisesta sekä miten kuntalaiset voivat vaikuttaa hallinnollisesti palveluiden tuottamistapoihin ja kustannuksiin.

Mikäli kaikki eivät jaksa lukea koko analyysiäni, totean jo etukäteen, että väestöpohjaltaan vahvempi kunta on kaikissa näköpiirissä olevissa terveysmallivaihtoehdoissa nykyisiä Teuvaa ja Kurikkaa sekä nykyisiä ja tulevia naapureitaan vakaampi, itsenäisempi ja kilpailukyisempi.

Valtiovalta on kuvannut tulevia kuntia palveluiden tuottajina seuraavasti:
- kunta kykenee valmistelemaan ja panemaan toimeen päätöksiä
- riittävän väestöpohjan/palveluvolyymin perusteella kunta kykenee valitsemaan vaihtoehtoisten tuotantotapojen kesken
- riittävä väestöpoja suo mahdollisuudet palveluiden painottamiseen kuntalaisten aitojen arvovalintojen mukaan
- riittävän väestöpohjan omaava kunta on kyvykkäämpi yhteistyökumppani
- tarvitaan riittävän väestöpohja jotta kunta kykenee ennakoimaan tulevaa palvelutarvetta ja kustannuksia sekä hallitsemaan ennakoimattomia tilanteita.
- merkittävä palveluiden omarahoitus edellyttää verotuloilla mitattuna vahvaa kuntaa

Näitä hallituksen kuvaamia tavoitteita voidaan peilata sitä vasten miten ne toteutuisivat erilaisissa palveluiden järjestämisvaihtoehdoissa, mikäli kunnat päättävät yhtyä.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin johtaja Rauno Ihalainen kuvailee tämänpäiväisessä Amulehdessä erilaisia terveyden- ja sosiaalihuollon ratkaisuvaihtoehtoja. Ihalainen on myös sosiaali- ja terveysministeriön uutta palvelumallia valmistelevan työryhmän jäsen.

Ihalainen pitää todennäköisimpänä vaihtoehtona vahvojen kuntien yhteistyömallia. Hän arvioi, että Suomeen jäisi lopultakin 150-160 kuntaa. Tällaisen kuntarakenteen Suomessa palvelut järjestettäisiin 20-50 000 asukkaan minimiväestöpohjalta ns vastuukuntaperiaatteella. Tämä tarkoittaisi, että vastuukunnaksi nimetty kunta huolehtii palveluiden järjestämisestä sovitulla tavalla. Ihalainen arvioi, että tässä mallissa isot kunnat saavat hoidettua palvelunsa hyvin, mutta pienille kunnille palveluiden tuottaminen saattaisi tuottaa vaikeuksia yhdessäkin tuotettuna.

TÄMÄN MALLIN TOEUTUESSA
VALMISTELTU TEUVAN-KURIKAN
KUNTALIITOS ON ERITTÄIN
TAVOITELTAVA. SE MAHDOLLISTAA
TEUVALAISILLE JA KURIKKALAISILLE
NS. ISON KUNNAN VASTUUKUNTA-
STATUKSEN.

Toiseksi vaihtoehtoehdoksi Ihalainen
näkee maakuntapohjaisen mallin, missä
maa jaettaisiin 15-20 sosiaali- ja terveyspiiriin.
Isot kunnat vastustavat tätä mallia sillä, että palveluvastuun siirtyessä kunnilta
maakuntatasolle menettäisivät nykyiset
suurkunnat nykyisen kontrollin palveluihin ja kustannuksiin. Tästä johtuen vaihtoehdon toteuttaminen näyttää kovin kivikkoiselta.

TÄSSÄKIN MALLISSA VÄESTÖLTÄÄN
VAHVEMPI KUNTA OLISI PIENEM-
PIÄÄN VAHVEMMASSA ASEMASSA.

Kolmantena vaihtoehtona on sitten nyt
paljon keskustelua aiheuttanut noin 70 vahvan peruskunnan malli. Tämän vaihtoehdon todennäköisyys riippuu siitä, miten käynnistynyt rakenneprosessi etenee. Ihalainen kyseenalaistaa tämä vaihtoehdon kysymällä, että onko Suomessa tarkoituksenmukaista järjestää sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut itsenäisten kuntien toteuttamana 70 eri tavalla.

TOTEUTUESSAAN TÄMÄ MALLI VAATII
NYT VALMISTELLUN KUNALIITOKSEN
JATKOKSI UUSIA LIITOSRATKAISUJA.

TÄSSÄKÄÄN MALLISSA NOPEASTA
KUNTIEN VAPAEHTOISESTA LIITOK-
SESTA EI OLISI HAITTAA.
PÄINVASTOIN.

Lopuksi otan esille vielä tärkeimmän, välittömän kuntaliitosta puoltavan seikan.
Olkoompa kunta iso tai pieni, tulkoompa palveluiden toteutustavaksi valittua mikä malli tahansa tarvitsevat kunna tuloja palveluiden rahoittamiseen. Nykyisellään kummankin kunnan oma verotulokertymä on riittämätön tulevia vuosia silmälläpitäen. Tämä johtuu mielestäni siitä, etteivät kunnat ole onnistuneet pyrkimyksissään erillisinä kuntina työpaikkojen luontiin ja sen myötä asukkaiden ja verotulojen kerryttämiseen.

Kurikassakin päättäjät ovat vuodesta toiseen uskoneet talousarviota hyväksyessään ihmeeseen ja siunanneet mukisematta aivan tuulesta temmatun epärealistiset tulevaisuuden ennusteet työpaikoista ja asukaskehityksestä. Ihmettelen miten tällainen sinisilmäisyys on mahdollista. Valmistelijat olisi aika panna ahtaalle.

Teuvalla toimintakulut ovat kohonneet vuosikymmenessä yli neljänneksellä. Kunta on pantannut ylläpitomenoja ja korvausinvestointeja. Tästä huolimatta kunta on joutunut rahoittamaan menonsa kohoavilla valtionosuuksilla, jotka ylittävät nykyisellään kunnan omat verotulot.

Kuntaliitos ei ratkaise suoraan verotulo-ongelmaa. Kovalla ja määrätietoisella työllä se mikä ei ole ollut mahdollista erillisille kunnille voi olla mahdollista yhtyneelle Teuva-Kurikalle. Tai tulevaisuudessa vieläkin vahvemmalle kunnalle. Kunnanisät näyttävät ohittavan molempia kuntia koskevan työpaikkoihin ja verotuloihin kohdistuvan uhan. Ainakin ilman merkittäviä tomenpiteitä alueen toisen teollisen toimialan työpaikat ovat uhattuina samalla tavoin, kuin nahka-, kenkä- ja vaatetusteollisuuden menetetyt työpaikat. Eivätkä metallinkaan työpaikat säily ja lisäännyt itsestään. Usien työpaikkojen luominen edellyttää tähänastista määrätietoisempaa elinkeinopolitiikkaa. Vahvempi kunta kykenee siihenkin paremmin ja voi toimia itsenäisemmin omista lähtökohdista lähtien.

22.4.2012 19:04  Kauno Kyvykäs

Mitähän vittua nämä Kurikkalaisten ja Teuvalaisten asiat Sinkkoselle paistaa, senkun hoitelee omia asioitaan.

22.4.2012 19:39  Kauno on asian ytimess!

Ei todellakaan yhtään mitään!

Ainoa positiivinen asia kyseisessä henkilössä on se, että puuttumisellaan hän lisää kuntaliitoksen vastustusta!

22.4.2012 19:50  Sinkkosen vuodatukset estävät kuntaliitoksen

Kun Sinkkonen täällä tavalla esiintyy, niin hän lisää kuntaliitoksen vastustusta. On päivän selvää, että hän täällä on liikkeellä jonkun asialla. Minulla on selvä käsitys, kenen asialla. Sinkkosen vuodatukset eivät poista sitä tosiasiaa, ettei niillä ole hänen toivomaansa vaikutusta asiaan -päinvastoin.

22.4.2012 19:59  näin on

Sinkkonnen on viisas mies ja voi vapaasti kertoa oman mielipiteensä. Siitä saa sitten kukin ottaa mitä itse tahtoo.

22.4.2012 20:11  Omituista logiikkaa

Miksi kuntaliitoksen vstustajien pittää hermostua näin, jos he ovat kerran sitä mieltä, että nämä vuodatukset lisäävät liitosvstaisuutta?

22.4.2012 20:47  On hyvä kun pääsee purkautumaan edes blogeissa

Nyt on jäänyt kaipaamaan edellisten liitoskeskustelujen aikaisia kuntalaisten purkautumistilaisuuksia. Nyt ovat jääneet kuulematta niin hengellisten johtajien opetukset kuin raikuvat kättentaputuksetkin.

22.4.2012 21:05  Kauno Kyvykäs

Mitäs pahaa siinä on, jos Sinkkonen haluaa tulla naaluamaan rahaa ja riitelemään lomakorvauksista, sehän on aivan luonnollista ja joillekkin todella normaalia. Tykkönään eri asia on, jotta tarvitaanko tätä Sinkkosta näillä leveysasteilla laisinkaan.

22.4.2012 21:16  voi johtavia luottomiehiä voi

Oli se sentään aikaa kun blogisti ohjaili näitä kuntaliitoskysymyksiä. Ikävä niitä aikoja on.
Nyt on todellakin erittäin kevyesti käsitelty tämä kuntaliitosasiat.

22.4.2012 21:22  Itseohjautuva

Nääs itseohjautuva liitos. Kerkkivää luottomies lomailla.

22.4.2012 21:40  jep

"Kuntaliitos ei ratkaise suoraan verotulo-ongelmaa. Kovalla ja määrätietoisella työllä se mikä ei ole ollut mahdollista erillisille kunnille voi olla mahdollista yhtyneelle Teuva-Kurikalle."

Tähän tahtois vähän lisää konkretiaa, muuten kuullostaa vähän toiveajattelulta.

22.4.2012 21:56  Vahinkoa vain tulee

Lopeta jo hyvä mies.

22.4.2012 22:03  voi pee

Mikä tuo vimppa kommentti oli?
Tuntuu ett vähä yks sun toinen on lomalla.
Kukaan ei tunnu vakavasti suhtautuvan tulevaisuuteen. Kai non niitä hauran partahalla olovia.

22.4.2012 22:05  huh ja huh

Kyllä se Sinkkonen näyttää asiaa puhuvan. Asioiden ongelmatiikka vain on niin mutkikas ja ainakin monimuotoinen, etteivät kaikki ihan pysy perässä. Tällaiset sitten saavat päättää muiden asioista.

22.4.2012 22:59  Kauno Kyvykäs

Tätä Sinkkosen liirum laarun paskaa löytyy tässä mailmassa aivan liikaa, tullaan toimeen loistavasti ilman sitäkin, oikeastaan paremminkin.
Vieläkään ei selkiä mistään todelliset asiat.

23.4.2012 0:01  Vanha Kettu

Voi ne tuntua miltä vain, ne sinkkosen tekstit, mutta uskooko äijä itte mitä kirjottaa. NÄÄS ja nysse tuloo meinaan lähtö. Uusi Kurikkalainen sanonta; lähti ku sinkkonen Kurikasta!

23.4.2012 0:09  Juhani

17:53 En sanonut että minä hylkäisin.

23.4.2012 2:08  Mumma

Maanantai,,tulossa hyvä päivä,Teuva tekee oman ratkaisusnsa,Päästään tästä jauhamistsa ja huomaapisesta-Päätös on varmasti oikea sillä sen tekee Teuvan Valtuusto,meni niin tai näin.Mukavaa maanantaita jokaiselle,

23.4.2012 7:45  Mukana

18.47 Arviot Kurikan asukaskehityksestä ovat olleet vielä paljon heikommat kuin ne todellisuudessa ovat olleet ja samaa koskee työllisyyttä sekä verokertymää. Kolmanneksi viimeinen kappale ei pidä paikkaansa.

23.4.2012 7:46  Onko palkattuna kuntaliitoskonsultti ?

(21:56) onko kuntaliitoksessa konsultti palkattuna, jos on niin paremmin ymmärrän konsulttimaiset kommentit, muuten en.

23.4.2012 9:37  Sekoomuksen propakanta

Laiskoilla "toimittajilla" on ongelma. He eivät juurikaan tehneet journalistin jalkatyötä, eikä heillä ollut aina vainua aavistaa, milloin asiatiedot olisivat olleet tarpeen.

23.4.2012 10:00  Avoin foorumi

Käsittääkseni tämä Matin blogi on avoin mielipide- ja keskustelufoorumi. Blogisti varmasti poistaa vihapuheet ja muun sopimattoman, jos näin katsoo.

Emme vain taida olla riittävän kypsiä aikuisia käymään mielipiteenvaihtoa edes niin vakavasta aiheesta kuin oman kunnan ja naapurin liitos.

Muutamat kommenteillaan sivuja kuormittavat eivät kykene osallistumaan varsinaiseen asiakeskusteluun. He kokevat ilmeisesti, että heille on suotu ylivertaiset henkilökohtaisen vittuilun lahjat, joita ei ole syytä piilottaa vakan alle.

23.4.2012 12:05  Kauno Kyvykäs

Foorumi on avoin, mutta, koska kukaan ei, virallisten tietojen mukaan, ole palkannut Sinkkosta sekaamaan kuntaliitoksessa, niin vähemmästäkin pitäisi tajuta olevansa puhtaasti kuokkavieras.

23.4.2012 12:38  torjuttu

Jokainen on kutsuttú ja jokainen kuokkavieras on toivottu. Kaikki eivät kuitenkaan kutsua kuule, eikä sillekään voi mitään. Olen aika varma, että blogisti on niin laajasydäminen, ettei vieroksu ketään, ei kriitikkoja eikä piuoltajia. Tärkeintä on kai saada keskustella nujertamatta ketään epäasiallisuuksilla.

23.4.2012 13:27  Kauno Kyvykäs

Eiköhän tämä Sinkkosen juhlistelu ole ollut paljon laajempaa, kuin tämä vaivainen blogi.

23.4.2012 13:59  Toivotonta taitaa olla

Kyllä tulee kuntalaisia sääli, jos yhdenkin valtuutetun päätös perustuu siihen, sanooko Sinkkonen jotain asiasta vai ei. Luulisi, että näin isossa päätöksessä luettaisiin kaikki tieto, mitä löytyy.

23.4.2012 14:33  Voi meitä

On nämä niin tunneasioita. Kuinkahan monella päättäjällä on asiapohjaa tunteiden lisäksi. Henkilökohtaiset haukkumiset menevät asiasisällön edelle.

23.4.2012 15:06  faktaa

Taitaa käydä niin, että Teuva liitosta ei synny, vaikka ei ole olemassa yhtäkään syytä, miksi Teuvan ei pitäisi liittyä Kurikkaan. Älytöntä on jos vain tunteet ratkaisevat näin tärkeässä asiassa. Teuva ja teuvalaiset tulevat katumaan ikänsä menettämäänsä tilaisuutta.

23.4.2012 15:23  15-12

Tehkääpä prognooseja vaalin tuloksesta? 15-12 on hyvä lähtöarvaus, liitosta vastaan.

23.4.2012 15:30  Mensa kurikkalaiset valitsevat itse ....

Minusta ei koskaan tule merkittävää blogistia, koska en ole niin hyvä kirjoittaja ja lisäksi olen joutunut viettämään niin paljon aikaa itseäni fiksummassa seurassa, että olen hyvin selvillä tietojeni ja mielipiteitteni hataruudesta. Ei siihen tarvita aina ulkopuolisiakaan. Olen riittävän monta kertaa ponnistellut kovasti ja pitkään ratkaistakseni vaikean kysymyksen ja löytänyt ratkaisun, jonka olen sitten itse huomannut vääräksi. Silloin tekee mieli ryhtyä tekemään jotain kykyjensä mukaista, esimerkiksi tiskaamaan astioita.

23.4.2012 15:38  Vielä älyttömämpää

Teuvan valtuutetuista jokainen ymmärtää miten kunnanjohtajansa blogiin keräämiä lukuja pitää kuntalaisen näkökulmasta tulkita ja mitä pitäisi päättää. Sen vuoksi tuntuu vieläkin älyttömämmältä, jos ratkaisu ei perustu edes omaan kuntaan ja kuntalaisiin liittyviin tunteisiin, vaan tunteisiin keskutapuoluetta ja sen piirin puheenjohtajaa kohtaan.

23.4.2012 15:57  Kaupungin johto hiljaa kuntaliitosasiasta.

On erikoista, että kaupungin johto on asiassa hiljaa. Esim. kaupunginjohtajalta ei liitosasiasta kuule pihahdustakaan. Sen sijaan Sinkkonen hääräilee asiassa aivan niinkuin koko kuntaliitos olisi hänestä kiinni.

23.4.2012 16:03  Toivo hylännyt

Kyllä "Toivotonta taitaa olla" taitaa olla oikeassa. Muuhun tulokseen tuskin tulee, kun huomaa, ettei vastustuksen pääarkkitehtina esiintyvä valtuutettu ole viitsinyt senvertaa perehtyä itse asiaan, että hallitsisi edes yleisimmän kuntia ahdistavan painajaisen nimeltään. Vertaisseurassa voi tietenkin puhella asiantuntevasti aidoista ja aidanseipäistä.

23.4.2012 16:18  hehe

Kyllä taitaa olla niinkin, että vastuu teuvalaisten vastustuksesta kaatuu kapinakenraaliksikin jossain sanotun Teuvan valtuuston puheenjohtajan niskaan ja seuraamukset, eli kustannukset teuvalaisten veronmaksajien kontolle.

23.4.2012 16:20  Paljonko maksaa yksi kunta ?

Nykyään Kokoomus on öykkäriplutokraattien uusliberalistinen puolue, joka myisi vaikka vanhan isoäitinsä ja antaisi pyörätuolin kaupan päälle, jos hinnoista sovitaan. Kokoomukselle kaikella on hinta mutta millekään ei ole arvoa.

23.4.2012 16:35  persujenko tie

Vastuulliset päättäjät miettivät aivan ensiksi kuntalaisia ja veronmaksajia. Vasta kolmanneksi tai viimeiseksi omaa poliittista uraansa.

23.4.2012 16:56  Kauno Kyvykäs

Kurikassa ainakin Perussuomalaisten tie on olla tekemässä kaikki asiat niin, jotta Saarakkala menestyy, millään muulla asialla ei ole mitään merkitystä. Edes sillä asialla ei ole mitään merkitystä, jotta haluavatko muut toimia jonkin asian tai puolueen hyväksi. Hävettää, jotta on joskus ollut niin naivi ja kuulunut tälläiseen diktatoorisen henkilöpalvonnan kaarttiin. Onneksi tilanne ei vielä ole niin paha, jotteiko kaikilla muillakin ole mahdollisuus miettiä asioita uudemman kerran.

23.4.2012 17:34  Juhani

15:30 Kyllä oli hieno kommentti. Paras tässä sarjassa. On aivan turha kenenkään muunkaan täällä luulla itsestään liikaa.

Minäkin kirjoitan kyllä paljon, luen ja tutkinkin aika paljon että tietäisin jotakin ja yritän olla osallistumatta jo olen heikoilla, mutta äkkiä sieltä luulojen taivaista pääsee maanpinnalle.

Kävin koko talven lenkillä ja vuoden ekaan suunnistuskisaan lähdin sillä mielellä että nyt jaksaa juosta. Jaksoinhan minä, mutta tulin viestissä vaihtoon toiseksi viimeisenä kun en löytänyt rasteja.

Sama se on tässäkin. Osa lähtee voimansa tunnossa muka tietäen lopputuloksen. Mutta pummi saattaa tulla yllätyksenä helpolla rastivälillä kun sitä ei osannut odottaa.

23.4.2012 19:17  Juhani

Nummela pitää Teuvan valtuustossa juuri puhetta ja sen jälkeen kuulemma äänestetään. Tällaista informaatiota kuuluu suoraan Teuvan valtuustosta...

23.4.2012 19:31  Eiköpä?

Juhani varmaan kertoo heti tuloksen, kunhan saadaan se selville?

23.4.2012 19:32  Kokoomuksen näköinen mies

Tänään 23.4. vietetään Pyhän Yrjänän muistopäivää ja on Yrjön ja Jyrkin nimipäivä. Karjalassa päivä oli karjan uloslaskemispäivä. Jyrki pisti kellon lehmän kaulaan ja laski talven jälkeen karjan ensi kertaa ulos. Tästä sanonta "Jyrki jyrähti, kello kolahti." Jyrinpäivän aamuna myös lapsille laitettiin lehmänkello kaulaan ja juoksutettiin navetan ympäri. Karhun sanottiin heräävän talviuniltaan juuri Jyrin päivänä.

23.4.2012 19:39  Juhani

Kuntaliitos kariutui äänin 15 - 11 , yksi tyhjä

23.4.2012 19:41  Juhani

Meillä oli sattumalta yhteys myös Kauhajoen valtuustoon, jossa haluttiin erottaa kaupunginhallitus.

23.4.2012 19:43  nyt riemu repes

Näin sinetöi Teuva liittonsa Kauhajoen kanssa ja ikuisen köyhyyden ja kurjuuden. Nyt ei tarvitse enää pähkäillä. Kuriikka olisi varmaan hyväksynyt Teuvan, mutta, mutta nyt se ajatus on lopullisesti poissa kuviosta. harmi kun ei järki voita näissä kuvioissa.

23.4.2012 19:47  Näin

Sitten vain sormukset takaisin taskuun ja Jalasjärvelle. Se olis sentään vähän niinkuin naapurin flikka. Ei se sen kummempaa ole tämä politiikka :)

23.4.2012 19:51  Juhani

Teuva kyllä mielellään ottaisi Mietaankylän koska Kurikalla on antaa hyvät myötäjäiset ;-)

(Ennenkuin joku suuttuu se oli vitsi. Tällaisista on enenkin suutahdettu.)

23.4.2012 19:52  joukko maakunnan puolesta

Näin siinä sitten käytiin. Teuva missasi mahiksensa, lopullisesti. Olemme pahoillamme Teuvan puolesta.

23.4.2012 20:00  Kurikka Suupohjaan

Nyt sitten Kurikka saa rauhassa valmistautua liittymään Suupohjaan.

23.4.2012 20:05  Huh Huh

Huh Huh.tämä on ilon ja onnen päivä.Kiitos !

23.4.2012 20:27  Tolokun sekoomus

Ike se vasta on hassu poika. Ottaa omin lupineen karkin mummon purkista, mutta puolisokea mummu saa kuitenkin vintiön kiinni ja toruu. Ike puolustautuu!

"Olenhan minä ennenkin saanut karkkia, enkä tiennyt ettei mummun karkkeja saa omin luvin ottaa. Jos olisin tiennyt, en olisi kuitenkaan ymmärtänyt olla ottamatta. Ja kaveritkin on tarjonneet karkkia aina kun olen luvannut niiden kurkistaa Elinan hameen alle, vaikka näitä asioita ei pidäkään yhdistää toisiinsa."

Ike sylkäiseen syödyn karkin jämät takaisin purkkiin.

"Tämä on tervein ja ryhdikkäin tapa saattaa asia järjestykseen".

Turussa kaikki hyvin

23.4.2012 20:30  "Suoraselkäistä toimintaa" jörkkä Gattainen

Myös Turun kaupunginvaltuustossa joudutaan pohtimaan Kanervan asemaa. Kaupungin valtuustoryhmät ovat tänään jo pohtineet Kanervan jatkoa. Valtuustosta Kanerva ei aio erota, koska
hänen saamansa tuomio ei millään tavalla liity valtuutetun työhön.
- Turun kaupunginvaltuuston jäsenyydellä ja tällä oletetulla teolla ei ole mitään toiminnallista asiayhteyttä toisiinsa. Ne ovat eri planeetalta.

Vai eri planeetalta! Turku nyt kumminkin sattuu kuulumaan ko. maakuntaliittoon ja on Varsinais-Suomen keskus.

Tyypillistä uhittelua Kanervalta, "oletettu teko." Kanerva on ottanut kyseiset lahjat ja edut vastaan, kyse ei ole olettamuksesta.

23.4.2012 21:24  Ilon päivä!

Kiitos kaikille asianosaisille!!!

23.4.2012 22:05  suoraselkäistäkö?

Teuvalle pyrrhoksen voitto, josta kärsivät vain teuvalaiset veronmaksajat ja köyhät kuntalaiset. Teuvan konkurssi yksinään on kolmen vuoden päässä.
Kurikka ei menettänyt mielestään mitään, mutta sosiaalinen mielikuva on karsea. Tosin Kurikka olisi yksimielisesti hyväksynyt liitoksen. Nyt nämä vastustajat osittivat todellisen luonteensa ja itsekkyytensä. Se oli suorastaan naurettavaa. Lopputulos oli, että Heikkilä ja kokoomus löysivät toisensa. Hyvä niin, sillä varmaan pärjätään.

23.4.2012 22:16  Uusia siirtoja Kurikasta odotellen ja toivoen

Hyvää ja nopeaa tiedonvälitystä täällä blogissa. Nyt on vain kunnioitettava Teuvan valtuuston päätöstä, sehän on kaikkien kunnoittamaa demokratiaa. Nyt Kurikka ideoimaan ja neuvotttelemaan seuraavaa siirtoa. Tuota työtä soisi kaikkien kurikkalaisten luottamushenkilöiden tekevän yhdessä virkamiesten kanssa. Yhdessä tekemällä syntyy hyvää jälkeä.

23.4.2012 22:18  En usko , kokeiltu on

Naapuri kirjoittaa :

"Inhottava vihjailu ja piilovittuilu ovat asioita, joista minä en ole ennen pitänyt, mutta nykyään teen sitä ajoittain ssuurella nautinolla. Ehkä sen vuoksi kun itse olen saanu ottaa sitä vastaan paljon. Sen voi tehdä ilkeyttään tai hyväntahtoisesti. Tai sitten en ole ollut tapeeksi älykäs osaamaan sitä.

Kura mitä saa niskaansa on yleensä ansaittua, vaikka se ei pitäisi edes paikkaansa.
Vittuilu pitää ansaita, aivan kuin kateuskin."

23.4.2012 22:29  ?????????

Mistähän nyt iloitaan? Vahingoniloa, ei kai, se nyt olisi tyhmää! Iloitaanko, että ovet jäivät levälleen joka suuntaan, kuten joku hehkuttaa? Mitähän siitä seuraa? Jos ovien takana ei näy tulijoita, lonkusuvat vain tyhjään tuulessa. Syntyy ristivetoa, mikä voi pilata iloa. Liittyykö tämä iloitseminen jotenkin teuvalaisiin? Iloitsevatko hekin kanssamme yhdessä? Kertokaa nyt ihmeessä mistä pitää iloita! Jatkuuko ilonpäivä vielä huomennakin?

23.4.2012 22:44  Tiedonkulku paranee?

Nyt, kun Heikkilä ja kokoomus ovat kerran löytäneet toisensa, voi kai puheenjohtajan kommenttejakin etsiskellä Hannun blogista. Ei vain kirjoittele nimellä niin joutuu arvaamaan. Mutta haitanneeko tuo mittään.

23.4.2012 23:15  Nukkumalähiö

Nyt taidettiin välttää Kurikan konkurssi. (olis ollut varma Teuva-liitoksen kanssa) Voidaan se tietysti vielä saada aikaan, tehdään Jalasjärven kanssa kuntaliitos! Oli kuinka oli, niin Kurikka muuttuu hiljalleen nukkumalähiöksi. Palvelut vähenevät ja niiden perässä mennään ulkopaikkakunnille Kauhajokeen ja Seinäjokeen, jälkimmäiseen enimmäkseen. Toki Jurvasta taidetaan käydä jo aika paljon Vaasan suunnassa. Eli siinä on Kurikan tulevaisuus, tontit vain edullisiksi (veroäyrihän jo onkin) niin saadaan omakotiasujia Kurikkaan. Voivat sitten käydä Seinäjoella töissä ja kaupassa. Ei tarvita enää kuin Alko, Apteekki, Osuuskauppa ja tietysti R-kioski. Ai niin meinasin unohtaa Siwan, se pitää olla, jotta pääsöö Lauantaisin ja Sunnuntaisin klo kuuden jälkeen kauppaan hakemaan sixpäkin. Näin tulee käymään, oltiin sitten minkäkokoinen kunta tahansa, se on varma!

24.4.2012 0:35  Saara ja taas sai nauraa

Kurikan konkurssi on vakaasti tulossa.Osaavat tehdä; vaikka Teuva ei kulutusjuhlaan liittynytkää.Nyt saapi Teuva olla Kjoen kainalossa.Mutta nyt pitää tyytyä siihen mitä on tilannut sitä saa.Ei aputa poraata isoja persuturva ja sairaalamaksuja.Hyväksi olevat olonsa havainneet , onne ja menestystä valitsemallanne tiellä.

24.4.2012 9:22  Kitkettäviä arvoja

Naapuriblogisti kertoo arvostavansa vittuilevia työnantajia. Varsinainen lemuava arvojen tunkio. Tietenkin lausahdus kertoo kaiken niistä arvoista, jotka ohjaavat hänen käytöstään ei vain yksityisenä kurikkalaisena viljelijänä, vaan myös valtuutettuna ja lautakunnan puheenjohtajana. Koskahan nämä vittuilevat esikuvat ja esimiehet saadaan raivattua suomalaisista työyhteisöistä.

Siteeraan menneiltä vuosilta suuressa Vaasalaisyrityksessä henkilöstön käymää arvokeskustelua. Puhuttaessa toisten kunnioittamisesta nousi yksi työntekijä takariviltä ja kysyi professoriasiantuntijalta: "Tarkoottaako rouva professori kunniootuksella, notta kaveriillen ei parane vittuulla?"

24.4.2012 9:26  kysyn vain

Mikä tämän keljuilevan viljelijän ammatti on?

24.4.2012 9:37  Mitä Sinkkonen nyt tekee.

Minua murehduttaa se, mitä nyt Sinkkonen tekee, kun Teuvan valtuusto kaatoi kuntaliitosesityksen.

24.4.2012 9:39  ok

Eiköhän Sinkkonen jatka niinkuin vireät eläkeläiset muutkin. Sinkkonen on etevä ja talousasiat osaava henkilö. Hyviä mielipiteitä hän omaa.

24.4.2012 10:26  Arvailuja

Kulttuurikriitikko, tuleva vokalisti, kirjailija? Jotenkin tuo kirjailija tuntuu uskottavimmalta. Parhaillaan näyttää olevan työn alla "Hullun päiväkirja".
Älkää sekoittako kuitenkaan Juha Vuorisen "Juoppohullun päiväkirjaan".

24.4.2012 10:31  Kauno Kyvykäs

Hyvän johtajan erottaa konsultista ja huonosta johtajasta se, jotta hyvä johtaja sanoo mitä tehdään ja peräänkatsoo homman loppuun asti. Konsultit ja huonot johtajat sanovat, jotta pitäisi tehdä, täten nämä neropatit siirtävät homman muille, eivätkä kanna lopputuloksesta mitään vastuuta.
Ei tämä välttämättä Sinkkosesta tullut mieleen, vaan tämä on Suomalaisten paskahousuviisaiden kansantauti. Hallintoneuvostot, nämä laillisen korruption kruununjalokivet, edustavat paskahousujen huippukaartia, hyvänä kakkosena tulevat yhteiskunnan rahoittamien osakeyhtiöiden hallitukset. Sanotaan kateudeksi, mikäli arvostelee näitä Brezneviläisiä kasasta syöpöttelijöitä, jotka parhaassa tapauksessa ahtavat makeaa mahan täydeltä, kantamatta mitään vastuuta.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini