Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Poliittinen tilannekatsaus

Tiistai 19.4.2011 klo 18:25


Entä jos etsisi itselleen toisen harrastuksen?

 

Vaikka tekisit mitä tahansa tässä maailmassa, minun intohimoni on vahvempi.

Olet hyvä saamaan mitä haluat. Teet sen, vaikka sen vuoksi pitäisi tuhota kokonaisia maailmoja.

Alun näennäinen siunaus kääntyy helposti todelliseksi painajaiseksi. Voittaja ei olekaan yksin, vaikka hänen pitäisi olla.

Se on hirveää.

Yhtäkkiä hänen ajatuksensa kuitenkin kirkastuvat huomattavasti.

Kannattaisikohan näytellä humalaista?

 

Ajan poliittisia ilmiöitä

 

Lea mäkipää (smp) Kihniöltä ottaa kuntaministerin paikan.

Hän panee stopin

Sote-uudistukselle ja Paras-laille.

Sillä laillahan tätä väestön ikääntymistä hoidetaan.

Tehokkuus vain alas niin saadaan kovasti töitä.

Kunpa löytyisi vielä tekijät niille töille.

Kaikki vaalivoittajat ja niukat häviäjätkin haluavat jäädyttää raha- ja vuotovirrat eurooppaan, etenkin Portugalille.

Sehän se meidän ongelmamme ratkaiseekin, lopullisesti.

Suomalaisten eläke- ym. säätiöiden eurooppalaiset sijoitukset ovat jo notkahtaneet 17 mrd. euroa. Pian notkahtavat lisää, saadaan uusi ennätys.

Keskustan notkahdus tiesi myös uutta ennätystä, heikkohermoisimmilta petti kantti.

Nykypolvi on usein sellainen.

Eivät kestä kuulla totuutta, vaan haluavat kuulla vain ”valkoisia” valheita.

Loput sitten ovat todellisia keskustalaisia. He kestävät kyllä totuuden, eivätkä halua kuulla minkäänvärisiä valheita.

Mietaan meno ehdokkaaksi Uudeltamaalta oli syksyllä vahvasti esillä. Sieltä hän olisi mennyt läpi heittäen ja nostanut Väyrysenkin mukanaan. 

Hänen oma mielipiteensä oli kuitenkin hyvin jyrkkä asian suhteen. Se selviää hänen blogistaan. En jaksanut yrittää käännyttää enempää.

091.jpg

Poliittinen kenttä on niinkuin labyrintti. Koskaan ei tiedä mihin päätyy. Muutama saattaa selvitä sieltä uloskin. Suomalaisesta poliittisesta labyrintistä ei pääse koskaan ulos, se seuraa läpi elämän. Koston ja vihan kierre jatkuu hautaan saakka. Huonot häviäjät tietysti riekkuvat kaikkein pisimpään.  


Kommentit

19.4.2011 19:29  Suhteutettuna...

"Mietaan meno ehdokkaaksi Uudeltamaalta oli syksyllä vahvasti esillä. Sieltä hän olisi mennyt läpi heittäen ja nostanut Väyrysenkin mukanaan.
Hänen oma mielipiteensä oli kuitenkin hyvin jyrkkä asian suhteen. Se selviää hänen blogistaan. En jaksanut yrittää käännyttää enempää."
Näin kirjoitti blogisti. Kansa olisi puhunut ihan yhtä lailla, jos Mieto olisi ollut ehdolla Uudellamaalla. Nyt Mieto vain vahvisti Perussuomalaisten vahvaa menestystä, voi voi!
Nyt historia opettaa, että rahan valta vie turmioon ja rajaton rahan valta rajattomaan turmioon. Pienelläkin fyrkkamäärällä mennään railakkaasti eduskuntaan, kuten Kike Elomaa ja Kurikan Saarakkala osviittoivat.
Tällä kertaa ei Kepulla ollut tarjota protestiäänille ketään kunnon kohdetta, vain ryvettyneet taustajalanjäljet ja peli oli pelattu. Populismia, tottakai, tai ei, mutta Persut tervasivat kyllä valtapuolueiden takalistot. Taisto ei tule olemaan Soinille helppo, mutta antoisa. Kyllähän tuolla paikkamäärällä jo tehdään vaikka mitä. Se, ettei Suomen pidä lähteä subventoimaan rupusakkimaiden kansantalouksia ja pankkeja on fakta. Mitä se vaikuttaa koko EU:n alueella pitäisi olla enemmän Ranskan ja Saksan ongelma kuin pienen Suomen. Koskas vaikkapa Ranskassa, barrikadien maassa on noustu niille Suomen puolesta? EI koskaan.

19.4.2011 19:45  Pohjanmaan puolesta

Samaa mieltä edellisen kanssa.Itte tämä maa pitää nostaa jaloille.
Niin jos Mietaa olisi ollut uudeltamaalta ehdokkaana, niin Ojajärvi olisi mennyt "heittämällä läpi" Mietaan perintö äänillä.
Juhan arvo nousi 100% tämän paljastuksen johdosta.

19.4.2011 19:50  Vanha Kettu

Vaalit oli jo!!!!!!!!!!!!!

19.4.2011 20:00  naisäänestäjä

Ei kai Juha olisi uusimaalaiseksi muuttunut, vaan olisi edelleen edustanut eteläpohjalaisuutta. Olisi vain kerännyt uusimaalaisten äänet ja mennyt heittämällä läpi. Siellä olisi ollut vapaita ääniä keskustalle. Nyt meni vain kaksi läpi aikaisemman neljän sijasta, kun ehdokasasettelu oli Uudellamaalla tosi heikko. Miksi Ojajärven ei muuten olisi saanut mennä läpi? Jos olisivat molemmat menneet, niin siinä meillä olisi ollut todellinen parivalvakko edustamaan yhdessä eteläistä E-P:tä. Nyt ei valittu yhtäkään naista, ei ole oikein kunniaksi meille pohjalaisnaisille.

19.4.2011 20:21  Atvailija

Politiikan- ja yhteiskuntatieteilijöiden tutkimuksista voimme vuosien perästä lukea, miten erityisesti maaseudun äänestäjät onnistuivat riskilotossaan.
Onko Iso Jytky uuden menestyksen alku vai todellinen maaseudun naisten ja miesten Wincapita.

En jaksa uskoa, että kovinkaan moni jopa sukupolvien mittaisen poliittisen kotinsa äänestyskopissa hylännyt ymmärsi millaisia seurauksia päätöksestä seuraa. Pohjalaiset ovat olleet herkkiä sijoittamaan rahansa milloin mihinkin. Ketjukirjeisiin, bingoon ja lottoihin, kaverien houkuttelemana.

Iso Jytky oli ketjukirjeisiin verrattavaa
poliittista lottoa. Maakunta sijoitti uhkapeliin kaiken mikä irtosi poliittisesta kodista. Ei välttämättä ymmärretty, että pelattiin uhkapeliä poliittisella perinnöllä.

Ehkä tämäkin heijastaa nykypäivän lyhytjänteistä ajattelua. Sen sijaan, että olisi peruskorjattu ja ehostettu vanhaa, lähdettiin rakentamaan uutta lottoamalla.
Aikaisemmasta Keskustan poliittisesta kodistakin sijoitettiin uhkapeliin poliittisen riskin lisäksi alkavan vaalikauden aikana kymmenkunta miljoonaa euroa. Meni "perämettät" ja mannut kuin aikoinaan talollisilta korttipelissä.
Saa nähdä mistä uhkapelaajat etsivät uutta kotia, jos Iso Jytky osoittautuukin poliittiseksi Wincapitaksi. Koputellaanko nyt rahattomina taloa pitämään jääneiden kotioville?

19.4.2011 21:35  tosi juttuja

Atvailijalta hyvä näkökulma. Onneksi on tällaisia älykkojä aina välillä kommentoimassa.
Onhan tämä tosi laadukas foorumi muutenkin. Kontrastejakin pitää välillä olla.

19.4.2011 22:00  Mr X

Luulen kuitenkin, että kiusaamisen astetta voidaan ainakin joissain tapauksissa mitata, ihan euroina.
Taloni lämpiää sähköllä. Kylmimmän kuukauden sähkölasku oli 480 euroa. Siitä valtaosa oli veroja, siirtomaksuja, perusmaksuja. Itse sähkö taisi maksaa 170 euroa.
Tämän omakotiasujaa kohtaavan kiusan on järjestänyt Vihreät-niminen puolue. Sama, joka ajoi huoltamoille erikoisbensiinin, jota kuluu paljon enemmän sadalla kilometrillä kuin vanhaa ysiviitosta. Juuri ennen romahdustaan puolue suunnitteli uusia "ympäristöveroja", joilla kiusaamisen aste olisi jälleen kerran noussut.
Vihreät, yhdessä RKP:n kanssa, Kepun hiljaisella tuella kiusaavat ihmisiä työkseen. Jokainen tuntee kiusan omassa kukkarossaan. Ei ihme, että vihreiltä lähti kolmannes kansanedustajista ja kepuilta 17, vai kuinka se meni.
Ruotsalaisten määrä parlamentissa säilyy aina samana, onhan se aito luokkapuolue, joka haalii jäsenistölleen kaiken mahdollisen hyvän. Se, että RKP kiusaa suomenkielisiä ei jäsenistöä haittaa. Päinvastoin.
Pakkoruotsi on käsittämätön asia globaaliin maailmantalouteen kuuluvassa Suomessa vuonna 2011. Eräs kiusaamisen muoto sekin.
Vihreiden ja RKP:n voimin on myös perustettu kaksi virastoa, joiden pääasiallinen tehtävä on ihmisten kiusaaminen: tasa-arvovaltuutettu, jonka toimiston sukupuolijakauma (17+1) on silkaa pilkkaa ja irvistystä tasa-arvoa kohtaan sekä Vähemmistövaltuutettu, maassa, joka hoitaa vähemmistöasiansa ehkäpä parhaiten maailmassa.

19.4.2011 22:59  MrX:lle

Minäkin asun sähkölämmitystalossa.
Maaliskuun sähkölaskun loppusumma oli 350,71 euroa.

Sähköenergian hinta ilman veroja koostuu perusmaksuista, energiamaksuista ja siirtomaksuista
(se, että se on jaoteltu eri nimikkeisiin on sivuseikka)
Energina hinta kattaa jakeluyhtiön toiminta- ja investointikulut, voiton ja yritysveron.

Omassa laskussani energiahinnaksi tulee näin 237.11 euroa
ALV:n osuus on 54.34
Sähköveron osuus on58.26

En usko. että sinäkään maksat suhteesa enempää veroja.

Verojen osuus on noin 30%

Sille, ettet osaa lukea sähkölaskua ja olet äänestänyt tämän takia mahdollisesti erehdyksessä väärää puoluetta, minä en voi mitään.

Sähköenergan hinta tulee nousemaan roimasti tulevaisuudessa ja myyjät siirtyvät huippuhintaperusteiseen laskutukseen parin vuoden sisällä.
Tämä merkitsee kohdallamme, että voimme joutua maksamaa talvella kulutushuipun aikana pahimmillaan usempikymmenkertaista maksua nykyiseennähden.
Itse ainakin äänestin samaa puoluetta, kuin aikaisemminkin, mutta harkitsen muunlaista lämmitystä.

19.4.2011 23:27  Kroisos

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2010052711747788_ul.shtml
Koitas Masa tsekata mihin Kreikka laittaa rahaa kriisissä. Kurikka piti edustajapaikan, kiitos siitä.

20.4.2011 0:16  Kauno Kyvykäs

Kunnon Kenttäsihteerin käsikirjan mukaan JYTKY suomennettuna on, Jymäytetään tyhmiä ja kyvyttömiä. Sanaa jytky käytetään aina onnistuneissa jymäytyksissä. Jytky kuuluu samaan ihmisiä aliarvioivaan luokkaan sanan tavis kanssa.

20.4.2011 8:10  Mieto ehdokkaaksi Uudellemaalle?

Mielenkiintoista oli blogissa kerrottu, jonka mukaan blogisti oli yrittänyt houkutella Mietoa ehdokkaaksi Uudellemaalle. Mieto on siitä ryhdikkäästi kieltäytynyt. Ei voi välttyä ajatukselta, että tosiasiallisena tarkoituksena oli Ojajärven läpimenon varmistaminen. Tästähän kielii se, että Miedon avustaja vaihtui. Kun kerrotaan, että keskustan sisällä oli eripuraa, minkä vuoksi Mieto sai niin vähän ääniä Kurikassa, niin olikohan tämä asia yksi osasyy siihen.

20.4.2011 9:05  Päivänselvä

Oli.Valitettavasti

20.4.2011 9:30  Johhoo

Näin

20.4.2011 9:36  jep

Kurikalla olisi nyt kaksi edustajaa, jos ei näin olisi ollut. Osa siirtyi Hautalan, osa Lehtimäen taakse, kun Kurikan kanta hajalla. No kansa muistaa ensi vaaleissa.

20.4.2011 9:37  Mulle kaikki ja heti

Vaalien jälkeisistä kommenteista huokuu samanlaista pettymystä: punaviini- ja dippikastikekulttuuriin vannova eurooppalainen eliitti-Suomi järkyttyi, kun puoli miljoonaa suomalaista uskalsi avoimesti tunnustaa olevansa impivaaralaisia koskenkorva- ja grillimakkarasuomalaisia.

20.4.2011 10:16  Kauno Kyvykäs

Perussuomalaisten mielissä siintelee pääministerin, opetusministerin, puolustusministerin ja sisäministerin pestit. Valiokuntien puheenjohtajuuksia voi vain arvailla. Nämä vähäpätöisemmät valtansa puolesta ja monesti vastuullisemmat ministerin postit eivät kiinnosta. Näillä neljällä ministerillä pystyy suomalaista sisäsiittoisuutta lisäämään kummasti.

20.4.2011 10:18  ps

Nämä sanan paikalla kuuluisi ehdottomast olla mitkään.

20.4.2011 10:53  Valitettavaa!!

Näitten Kurikan keskustan riitojen suurin sijaiskärsijä on Ojajärvi. Hän leimautui ilman omaa syytään Mietaan vastustajaksi. Jos asiat olisi hoidettu toisin, Anne pääsisi seuraavissa vaaleissa läpi, nyt se näyttää mahdottomalta!

20.4.2011 11:13  näin on

joo Hän on pätevä ja Sosiaalinen edustaja.
Mutta ensikerralla sitten.
Kurikkalaisilta Annelle tuki niin menee läpi.
Juha kin saattaa yrittää ävielä.....

20.4.2011 11:40  totuus esiin

Ei Juha enää yritä.
Mutta velkaa hän on Annelle viimekertaisen vaalityön verran. Se on tämä totuus. Saas nähdä onko koskaan velastaan vastuullinen?

20.4.2011 11:41  höpöjä

Ei Kurikassa keskustalla mitään riitoja ole.

20.4.2011 11:42  Näin se meni

Nyt sitten siirretään kunnantalo Jurvan kirkolle. Hallitus on niin päättänyt.

20.4.2011 11:57  kyl mää

Nythän on 4 vuotta aikaa kiistellä, kuka mitä miksi milloin, tyhmää!

20.4.2011 12:09  Kaupungintalon vajoaminen on lisääntynyt

Kaharin jutussa kerrotaan asiantuntijan voimin, että kaupungintalo on vaarallinen ja vajoaminen lisääntyy koko ajan. Minkähän takia ratkaisun teossa koko ajan vitkastellaan. Jurvan entisessa kunnantalossa olisi hyvin tilaa.

20.4.2011 13:53  hä

Keskusta on konkurssitilassa.Millä tällaiset pystyy asiota hoitamaan, kun omatkin retajaa.

20.4.2011 14:20  Uus jako

Louhen akka pois johdosta ja tilalle mukaansa tempaavampi vetäjä kuten persuilla, vasemmistolla ja SDP:llä :D

20.4.2011 14:41  Juha teki oikein

Oishan se Ojajärvikin voinut olla ehdolla Uudellamaalla. Ois menny Kiviniemen siivellä heittämällä läpi.

20.4.2011 15:17  Lopettakaa jo puupäät

Kiviniemi oli ehdolla Helsingistä.

Eikö ehdokkaan vaalityöllä ole mitään merkitystä läpimenossa? Vain silläkö on merkitystä mitä Mollila tekee tai joku kotiranta?

Palveliko äänestäjiään edellisellä kaudella? Oliko kiinnostunut kurikkalaisten asioista? Kävikö kurikkalaisten tilaisuuksissa?

Oma analyysini on, että Mietaan joukot jäivät koukkuun omaan negatiiviseen ajatteluunsa, eivätkä pystyneet tuottamaan mitään uutta tai lisäarvoa Mietaan kamppanjaan. Villapaitaakaan ei viitsitty vaihtaa.

20.4.2011 15:23  Onneksi

tilanteesta löytyy huvittaviakin piirteitä

20.4.2011 15:39  Kauno Kyvykäs

Onneksi perussuomalaisissa on näitä perusviisaita ihmisiä. Todellinen järki puhkeaa kukkaan näissä hiukan monimutkaisemmissa asioissa. Näin runsaalla järjenjuoksulla varustettujen ihmisten huoleksi jättää ilomielin maan asiat.

20.4.2011 16:11  Oppia seuraavaan kertaan!

Olen samaa mieltä siinä, että Mieto jätti tilaisuutensa käyttämättä viime vaalikaudella. Aloitteita, hyviä sellaisia, oli riittävästi, mutta kotikaupunki jäi viimeisen neljän vuoden aikana liian vähälle huomiolle!
Tätä ei pystynyt enää vaalikoneisto muutaman viikon aikana korjaamaan, remmissä oli uudet ihmiset.
Mitä tästä opittiin... ellei kotipaikkakunta ole yhtenäisesti ehdokkaansa takana, on läpimeno erittäin epävarmaa!

20.4.2011 16:11  jep jep

Kyvykäs lääkkeet.

20.4.2011 16:30  Kauno Kyvykäs

Ei ole vieläkään jep jepille antaa lääkkeitä, kannattaa varmaan tilata aika, eikä netissä kerjätä.

20.4.2011 16:46  Kauno Kyvykäs

Pakko on myötää, Kauno oli pahemman kerran väärässä, kun väitti, jottei perussuomalaisia kiinnosta mitättömimmät ministerin salkut. Löytyyhän sitä kiinnostusta kuulemma kulttuuriministeriksi, tottakai, silloinhan Saarakkalakin saa nukkua yönsä rauhassa, ei postmodernismi pääse yllättämään. Pohjois-Koreaan vain kulttuuriministeri opiskelemaan oikeaa ja sopivaa taidetta ja hyvä tulee.
Hieno juttu, Kurikkakin siunataan, Kenttäsihteerin pyhänä kotipaikkana reaalitaiteella, on kuvaa ja patsasta, varmasti heikkohermoista vallan hirvittää tämä ylenpalttinen ja huikaiseva taiteen riemuvoitto.

20.4.2011 17:44  Hyvä Kike

Kuinka voidaan rakentaa mannerlaattojen päälle valtava määrä voimaloita, vaikka maanjäristyksiä on jatkuvasti alueella? Kike Elomaa kirjoitti jo maaliskuussa.
Totta tosiaan, kyllä ydinvoimalat pitää rakentaa kovalle maalle. Eihän siitä muuten mitään tule. Kovalle kalliolle, niinkuin Suomi on. Suomi on kiintokalliota kokonaan, eikä mikään mannerlaatta, mikä uiskentelee ja saattaa pettää koska tahansa. Kalliolle, kukkulalle rakennan mä majani. Ennen maailmassa jo tiedettiin, että kalliolle ja Suomeen saa ja pitää rakentaa, myös ydinvoimaloita. Ei Mihinkään Nipponon maahan.

20.4.2011 18:15  Opiksi, kenelle?

Eiköhä nämä vaalit ole käyty Kurikassakin? Jos vaalit eivät menneet odotetusti, ne, jotka kykenevät, ottavat opiksi. Oppimiskyvyttömät osannevat vetää omat johtopäätöksensä.

Juha Mieto on ylivertaisen tunnettu ja luotettavaksi tunnustettu henkilö. Kike Elomaahankin verrattuna. Juha tuli valituksi loistavan kampanjan myötä Keskustan ja Kurikan edustajana viime eduskuntaan.
Se, ettei Kurikan Keskusta tai Kurikka ole osanneet käyttää vaalikauden aikana tarjoutunutta tilaisuutta hyväksi, ei ole Juhan, Matin ja merkittävän vaalityön tehneen Annen vika. Itsestään tähdestä, Juhasta se ei ainakaan ole ollut kiinni.
Puolueelle ja paikkakunnalle edellisvaaleissa loistavan mahdollisuuden hankkineeseen kampanjaryhmään on suhtauduttu enemmänkin henkilöitä kadehtien. Se, että kunnallisjärjestön puheenjohtaja käy lehdistö edessä lausumassa uuden vaalikampanjan avauksessa muodolliset retoriikat ei osoita kummoistakaan tukea. Tämäkin taisi olla ennemminkin henkilökohtaista imua päästä tunnetun kansanedustajan siivelle. Taas kerran. Toisenlaiseta työstä ehdokkaan eteen ja tuloksesta käy esimerkiksi vaikkapa Kihniö ja kihniöläiset.
Ei kai Juhalla itsellää, Matilla ja Annella ole mittään erityisvelvoitteita Kurikan Keskustaa, Kurikkaa tai kurikkalaisia kohtaan. Vai onko?

On syytä lopettaa rutina ja jälkivaalien käynti. Luulen, että Juha, Matti ja Anne elävät jo huomisessa.

20.4.2011 18:29  eteenpäin elävän mieli

Olipa jykevä ja todentuntuinen lausunto. Sehän om ilman muuta selviö, että tämä uusi joukko, joka oli keräänntynyt Juhan Miedon taakse, oletti itsestään selvänä Juhan läpimenon ja sitä kautta oman Gloorian ja kunnian kasvamisen. Vaalityö tehtiin kutakuinkin yks yhteen huonona kopiona edellsistä vaaleista. Mitään uutta ei keksitty tai tuotu esiiin. Todellakin jäi kaipaamaan viime vaalien raikkautta ja uutuutta. Toki edellytykset ja olosuhteet olivat muuta kuin neljä vuotta sitten, mutta mutta.. Jos tästä jotain opittiin, niin sen, ettei mikään ole niin varmaa kuin epävarma. Ei tarvitse olla erikoinen ennustaja, kun toteaa ettei seuraavia eduskuntavaaleja tarvitse odottaa neljää vuotta. Ripaus populismia olisi nytkin auttanut, mutta kaikki popolulismi maksetaan lopulta kansan kukkarosta. Eteenpäin , sanoi mummo lumessa. Kekusta on tehnyt yli sata vuotta työtä Suomen hyväksi. Ei sitä työtä yksillä vaaleilla murreta eikä nollata

20.4.2011 18:37  Kauno Kyvykäs

Hyvä Kike, kaksin aina kaunihimpi, onko muita yhtä viisaita. Näinhän tämä äly tuntuu leviävän kulovalkean tavoin.

20.4.2011 18:44  17:44 :lle

oikeenko tosisnas luulet ettei suomen kallio ole mannerlaatan päällä?

20.4.2011 18:49  Rahaa voi polttaa ja karistaa

20.4.2011 11:42 Näin se meni
Totesi, että Kunnantalo siirretään Jurvan kirkolle. Ei sitä tartte siirtää, kun Kurikan kaupungilla on Jurvassa jo tiilirakenteinen, helvetin hieno kaupungintalo hiekkapohjalle rakennettuna, eikä nitise, natise. Eikä tule sitä myöskään tekemään. Sisäilme on avara, kaunis ja kaikki infra rakennettu jo ajat sitten kuntoon.
Olen kuullut kerrottavan, että kuntaliitoksen jälkeen kurikkalaiset ovat kitisseet, mikseivät jurvalaiset koe itseään kurikkalaisiksi ja että pitäis olla hiljaa ja tyytyväisiä, kun saivat näin mahtavan kaupungin "pelastajakseen". >Nyt ei pysy edes kaupungintalo pystyssä, ei yhteiskoulu ja monenmoista remppaa kuuluu olevan SEDU:n asuntoloissa ja joka paikassa. Missä se rupusakki lopulta onkaan?
Kurikkalaiset ei pidä jurvalaisia kurikkalaisina. Turha siinä on kärttää avopuolisolta uskollisuutta, jos itte vittuilee, kun vain kerkiää.
Asennevamma - ja luultavasti parantumaton. Jurvalaisethan on aina ollu vähän "jurvempaa", vaikka ovat hoitaneet omat asiansa ilman mitään Fortumin lottovoittoja kuin mies eikä kuten ämmät. Missä muuten piileskelevät ylimmät luottamuspuolen päättäjät, kun pidetään tiedotustilaisuuksia työntekijöille. Ollilan aikana hän oli kuulolla, mutta nyt näyttää, jotta työt on delegoitu. Yrittäjiä taitaa silti olla kumpikin, ett pitäis keriitä yhtä lailla.
Näkymättömiä ei lie kumpikaan, vain toinen lie sanavalmiimpi toista, vapaasti e.leinoa mukaillen.

20.4.2011 18:55  Voiko v...seen kuolla ?

Istuvat kansanedustajat ovat monella tapaa hyväpalkkaisija ja etuoikeutettuja. Onko siinä syy, että sinne niin moni halajaa, sellaisetkin, joilla ei ole minkäänlaisia edellytyksiä.
Pakko päästä,kova pyrky,huonot taustajoukot,huonot neuvonantajat jne.siinä yhtälö joka paistaa läpi.
televisiomainoksilla ei ole mitään merkitystä läpipääsemiseen.

20.4.2011 19:09  Pekka Järvinen

Sisäpiirin tietoa on, että Mietaa pykäsi asemiaan ja osaamistaan hyvin neljän vuoden aikana, vaikka alussa kovin onneton olikin.

Mietaan ääniä karkasi vasemmistolaiselle Saarakkalalle. Liekö teollisuuden lisääntyminen Kurikassa katkaissut ennen niin kunniakkaan oikeistolaisen Kurikan kaulan. Vaan olihan Kurikassa kärhämää vassarien kanssa jo Vapaussodassa, yhtenä ainoista eteläpohjalaispitäjissä.

Suurimman karhunpalveluksen kepulaisille (tai palveluksen muille :)) tekivät ne kepulaiset, jotka päättivät ottaa Jarmo Korhosen ehdoskalistoille. Tuo Polvijärven ja Enon lahja Etelä-Pohjanmaalle karkoitti kahden kepupaikan edestä kansanedustajia persuille; mukaanluettuna Mietaakin. Vaikka filosofian ylioppilas Korhonen keräsi nelisentuhatta ääntä, etäännytti hän tuplaten ääniä muille.

Huuhailtuaan puoluerahoituksella ja vedätettyään kansan silmissä Kepun pari kertaa kölin ali, kärsiköön hän nyt yli 50 M? sakoista, toiselta nimeltään omaan kampanjaansa sijoittamalla rahoituksella.

En ole koskaan ymmärtänyt tuollaista Korhosen hyysäystä; ei isot puheet ja koko tee itäsuomalaisesta suomalaisugrilaisesta eteläpohjalaista skandinaavia, suotakoon tämä rotuerottelu tässä persujen voiton kunniaksi.

20.4.2011 19:34  comments

Se tässä kai tuli selväksi, että vaalikampanja on oltava, uskottava ja tasapainoinen. Vaikka olisi kuinka varma läpimenijä, ei kampanjan merkitystä voi, eikä saa aliarvioida.
Mietaan kampanja ei ollut uskottava, vaan täydellisen huono kopio vain edellisestä kerrasta.
Kannattiko esim. kuuden- seitsemänkymmenen nimilistaa "tukijoukoista" alkaa edes julkaista, kun kukaan ei viitsinyt siihen kerätä nimiä?
Kokoomuksen toilailut kaupunginhallituksessa taas pudottivat puoleen Koviston äänet viimekertaisesta. Siihenhän on Kankaanpää ilmoittautunut itse syylliseksi.

20.4.2011 21:26  Hih

kyllä nyt ottaa lujahan blogistilla.

20.4.2011 21:43  Hyvä Pekka Järvinen

Olet aivan oikeassa. Korhoset ja Kaikkoset ym. vaalirahasotkuihin sekaantuneet olisi pitänyt sulkea ehdokasasettelusta heti alkuunsa, niin keskustan romahdus olisi vältetty.

20.4.2011 21:49  Hyvä Pekka Järvinen

Olet aivan oikeassa. Korhoset ja Kaikkoset ym. vaalirahasotkuihin sekaantuneet olisi pitänyt sulkea ehdokasasettelusta heti alkuunsa, niin keskustan romahdus olisi vältetty.

20.4.2011 22:02  kyl mää

Kaikkonen meni läpi, puhdas? poika!

20.4.2011 22:19  Nyt oli tappion vuoro!

Kyllähän Juhan kampanja oli todella hyvä, verrattuna siihen mikä tilanne siinä alussa oli!
Kenenkäs kampanja sitten oli niin erikoisen hyvä? Ojajärven vai :)

20.4.2011 22:19  erikoista

Kaikkonen on mainettaan parempi. Ja se on totta.
Viime kerran ääniharava Tiura romahti pohjalukemiin ja putosi.
Kummia käänteitä

20.4.2011 22:23  oikealta katsoen

Kun kaukaa katsoo, oli Ojajärven kampanja rauhallisen hyvä ja tasapainoinen. Se nyt on vain kurikkalaisenakin tunnustettava. Eikä JUhankaan kampanjassa mitään huonoa ollut. Kuvio vain oli tismalleeen vanha ja sama kuin 2007. Ei kyetty uudistumaan, puuttuko mielikuvitusta ja innovaatiota?

20.4.2011 22:48  kyl mää

Kamppanja on ollut surkea jos tulee nuon valtava äänten pudotus. Eihän tässäkään blogissa muuta tehty kuin haukuttiin Saarakkalaa, ne haukut oli Saarakkalan laariin, hyvä niin.

20.4.2011 23:17  Pekka Järvinen puhuu asiaa

Viisasta puhetta tältä Pekka Järviseltä ja olen hänen kanssaan samaa mieltä. Ihmettelin kun seinäjokiset Hokkasta myöten "soutulaivittassa" puhalsivat, että nyt keskustan Seinäjoen suurimpana puolueena pitää saada ensimmäisen kerran oma kansanedustaja. Ihmettelin, miten työtön mies pystyi näin kalliiseen kampanjaan. Ehdokaspuheet olivat nykyistä hallituspolitiikkaa arvostelevia, vaikka mies itse on ollut puoluesihteerinä vallan keskiössä asioita suhmuroimassa vaalirahasotkuja myöden. Hän sai senverran ääniä, että sotki toisten kuvioita, mutta ei itse päässyt. Se oli oikein hyvvä asia, koska mitä virkaa olisi ollut Etelä-Pohjanmaalle potkut saaneella oppositipuolueen entisellä puoluesihteerillä.

20.4.2011 23:33  Omansalaiset vaalipiiriläiset

Helsinginsanomien sivuilla voi tutustua valituksi tulleiden kansanedustajien sijoittumista vasemmisto/oikeisto ja arvokonservatiivi/arvoliberaali akselistoilla.
Tutkimuksen mukaan Vaasan vaalipiiristä voi Ruotsalaista kansanpuoluetta lukuunottamatta tulla valituksi vain vasemmistolaisesti ajatteleva patavanhoillinen ehdokas.

Aika erikoista porukkaa itseään maanviljelyn ja yrittäjyyden maakuntana mainostavalle seudulle. Kannattanee kehitellä uusia mainossloganeita.

21.4.2011 0:25  Odotellessa...

Nyt oli persujen aika!
Sitten on taas Kurikassa keskustan ja kokoomuksen aika, kun ko puolueiden ryhmäkokoukset pidetään yhdessä... toivottavasti se päivä on pian!
Tosin se vaatii tiettyjen henkilöiden sivuun jättämistä, mutta eiköhän nyt olekkin sen aika!

21.4.2011 9:18  Kiitos

Epäilen ,että Kyvyttömän Kenttäsihteeri kirjoitukset ratkaisi Saarakkalan läpimenon.
Kiitos siitä !

21.4.2011 10:08  Uusi ehdokas

Onpa Kyvytön etevä ja toimiva. Rekrytoin hänet heti ensi vaaleihin, jos hänet vain saan. Suostutko Kauno.

21.4.2011 10:29  9:18:taan

Toistaiseksi en usko politiikassa ihmeisiin. Se, että Kenttäsihteerikirjoitukset olisivat ratkaisseet Saarakkalan läpimenon, olisi sellainen ja Kaunokin voitaisiin julistaa pyhimykseksi. Ei sentään. Täällä blogeissakin on tuotu esille monia tosiasioita puolueiden, ehdokkaiden ja äänestäjien käyttäytymisestä, mistä läpimenot ja pettymykset johtuvat.

Ns. vanhat puolueethan eivät ole ymmärtäneet lukea ajan merkkejä oikein. Viimeistää viime kunnallisvaalien jälkeen olisi pitänyt herätä. Niin kovasti varoituksen kellot kalskahtelivat. No puolueethan eivät lue mitään, vaan puolueita ja näkemyksiä edustavat ihmiset lukevat jos kykenevät. Kun samat ihmiset näyttävät jälkikäteen hämmästyneiltä, osoittaa sen, etteivät he ole osanneet lukea.

Tapahtunut mikä tapahtunut. Maahan kaadettua maitoa ei kannata yrittää saada takaisin kannuun. Huonompi juttu vanhojen liikkeiden kannalta on tietenkin se, että samat lukutaidottomat hakevat vääriä selityksiä tappiolleen. Kuten nyt tämä Kenttäsihteeriväittämäkin. On sellainenkin mahdollisuus, että jos nämä samat väärien tulkintojen ja johtopäätösten tekijät ja tosiasioiden kieltäjät jatkavat avainpaikoilla, seuraavissakin vaaleissa tulee vielä enemmän takkiin.

21.4.2011 11:33  Tiedoksi vaan

Jurvan kunnantalo ei ole hiekkapohjalle rakennettu, kuten joku tuossa väitti. Savimaata on se. Talo on kuitenkin paalutettu riittävän lujasti betonipaalujen varaan. Ja on hyväkuntoinen.

21.4.2011 11:39  taulapäät

ootte te aika taulapäitä, katsokaa, mitä maaseudulle on tapahtunut, älkääkä ihmetelkö vaalitulosta......

21.4.2011 12:30  kenttäsihteerin etäinen sukulainen

Kauno Kyvykäs on avainpaikalla. Hän on yksi parhaita tämän blogon kommentoijia.
Aikanaan sitten historia kertoo, että Kauno oli oikeassa kun kenttäsihteerillä on vain haaveet jäljellä. Ajan merkkejä voi lukea näinkin päin.

21.4.2011 12:31  Kauno Kyvykäs

Höynäytettävien äänestäjien usko taivaalta satavaan mannaan äänestystuloksen ratkaisi. Tätä mannaa odotellessa mennään eteenpäin, eiköhän nämä turhat kuvitelmat pikkuhiljaa karise. Mielenkiintoinen yhtäläisyys touhulla natsi Saksan juutalaisvainoihin, täällä viha kohdistetaan ruotsinkielisiin. Hengenluomista se on sekin, tulee kansalle kuitenkin ajanoloon helvetin kalliiksi.

21.4.2011 14:31  ??

Ei meinaa tämä v..tus loppua ollenkaa.
Tämä Keskustan tappio vaivaa.
Onko lääkettä olemas ?

21.4.2011 15:18  jep jep

Perutaan vaalit, siihen asti kaikki oli niin hyvin.
Pitäis säätää laki ettei mitä tahnsa puolueita saa äänestää.

21.4.2011 15:23  jes

Sellainen laki taitaa olla jo olemassa, kiellettyjen puolueiden lista.

21.4.2011 15:24  jes taas

Eivät ruotsinkieleiset ole ainoat. Kyllä viha kohdistuu ulkomaalaisiin ja etnisiin vähemmistöihin samalla tavalla.

21.4.2011 15:30  Oppia Impivaarasta

Näyttää olevan Kataisella aivan väärä suunta hakiessaan ratkaisua Portugali-ongelmaan. Sensijaan, että käy neuvotteluja Saksan ja Ranskan päättäjien kanssa, pitäisi ottaa yhteyttä Impivaaralaisiin kansainvälisen rahoituksen globaalin talouden asiantuntijoihin. Yksi näitä aikaisemmin tuntemattomia asuu tämänpäiväisen Ilkan mukaan naapurikunnassa Teuvalla. Kunnanvaltuutettu Ristiluoma ilmoittautui kehiin.

21.4.2011 15:45  kyl mää

En tiedä, oletko Kauno ollut kovin pitkään täysin jonkun ihme manian valtaamana vai? Olen luullut sinun olevan tolkuissasi, mutta nyt jo viimeistään täytyy epäillä luuloani. Palaa normaaliin päiväjärjestykseen, olet silloin mielenkiintoisten tekstien tekijä!

21.4.2011 16:37  Kiinnostunut?

Kurikan väki on vähentynyt mielestäni todella vähän jos otetaan huomioon, että vanha Jurvakin on mukana eli kiinnostaisi tietää miten on alueellisesti esim. mikä on vanhan Kurikan alueen väestön määrän muutostila plussaa vai miinusta? Mites on?

21.4.2011 17:56  Kauno Kyvykäs

Onko nämä hurrivastaiset kannanotot, joita saa lehdistäkin lukea jotenkin Kaunon vika. Pakkoruotsin esiinvetäminen oli erittäin ovela ja tarkoituksenhakuinen tempaus sillä suurinta osaa Suomalaisia on ruotsinopiskelu suoranaisesti vituttanut, mutta vanhemmiten ainoa vaiva ruotsinkielestä ollut, jottei osaa sitä paremmin.
Perussuomalaisilla on pakonomainen vimma päästä peukaloimaan perustuslakia, tulee mieleen 60-luvun vasemmistolaisten touhut. Vaikka Saarakkala on julkisesti puhunut ruotsalaisuutta vastaan, niin silti halu muuttaa vaalijärjestelmää ruotsalaiseen suuntaan on yleisesti tiedossa. Ymmärtäähän tälläisen halun, sillä siten saadan siirrettyä äänestäjien valtaa puoluepampuille.
Mielenkiintoista katsoa perustuslakivaliokunnan kokoonpano uudessa eduskunnassa.

21.4.2011 19:17  Hih

vesa-Matti on hieno mies ja pätevä.
Mahtaa siin Kyvyttömällä ottaa hapen kiinni ku pitää pokkuroora tulevaa Ministeriä.

21.4.2011 20:15  Kauno Kyvykäs

Vanha sanonta, miljoonasta paskakärpäsestä ja siitä, jottei ne paskaa syödessään voi olla kuulemma väärässä.
Näiden surkeiden vaalien kanssa luullaan olevan sama tilanne.

21.4.2011 20:51  Onnea ja menestystä

Missähän tuo Vesa-Matin pätevyys on osoittautunut todeksi?
Kahden viikon työkokemus kaupungin puistotöissä ja suulas suu vaalikentillä. Muutama vuosi filosofisia opintoja, katsotaan nyt käytännössä kuinka käy. Toivotaan kaikkea hyvää.

21.4.2011 20:52  jep jep

Kyvykäs taitaa kuulua tähän kärpästen heimoon.

21.4.2011 20:55  jep jep

Juu olihan se Vanhanenkin jonkun ilmaisjakelulehden toimittelija, ja Katainen ollut puoli-vuotta opettajan sijaisena.

21.4.2011 20:55  Kiitos

Ketunhännät, kentäsihteerit jne..
aikamoinen parjauskamppanja logissa on ollut täällä.
Nyt on tilipäivä !!!!

21.4.2011 20:58  Taulapäät

Taulapäät `++++++

21.4.2011 21:00  Seuraavat neljä vuotta

?niin, onhan teill? !! EI_OLE !! ?.
..äkin omat?!!! EI_OLE !!!!!?ongelmanne?
- tyyppinen argumentointi

ei vakuuta mitään / ketään,

paitsi

Suomalaisen Äänestäjän.

21.4.2011 21:15  Jurvasta

Täällä blogissa Saarakkalaan suhtautuminen on jotain sellaista, mitä voi kutsua apinanraivoksi.
Onko täällä aikuisten ihmisten kirjoittelua vai ?

21.4.2011 21:18  Vaikka kuinka harmittaisi, niin mölyt mahassa.

Voiko vitutukseen kuolla, oli Paavo Väyrynen kysynyt lääkäriltä vuonna 1987, kun silloinen presidentti Koivisto ohitti Paavon eräiden muiden kanssa tekemän kassakaappisopimuksen tulevasta hallituksesta. Lääkäri oli vastannut, että "Voi".Nykyinen punapääpresidentti ei voi enää riisuttujen valtaoikeuksien johdosta vaikuttaa tulevan hallituksen kokoonpanoon. Tämän takia puheenjohtaja Katainen on nyt paljon vartija joutuessaan muodostamaan hallitusta persujen ja sosialistien kanssa, joiden vaalipuheet olivat osittain täysin vastakkaisia.
Ennustan, että esim. persujen hallituskipeys on sen verran suuri, että me löydämme persut seuraavasta hallituksesta. Tämän takia varottaisinkin jauhamasta samaa laulua kuin ennen vaaleja Saarakkalasta. Hän on Soinin luottomies ja hänellä tulee olemaan avaintehtäviä. Ennustan jopa jonkun persuministerin valtiosihteerin paikkaa.Tätn toivoisin, että pidettäisiin suuta soukemmalla, vaikka kuinka vituutaisi. Siihen voi nimittäin kuolla.

21.4.2011 21:21  Mietaa ei enää tule

Olen huomannut, että vaalien jälkeen yleensä vaalimainokset ovat tien varsilta hävinneet. Kiusallista on se, että varsin runsaasti on pylväissä edelleen mainoksia " Mietaa tuloo". Kun hän ei nyt keskustan eripuran johdosta voinut tulla, niin toivoisin, että täällä esille tuotu Miedon hengetön tukiryhmä saisi sen aikaiseksi, että poistaisi nuo mainokset.

21.4.2011 21:32  Maanviljelijä

Hannu Koivisto oli avoimen pettynyt, mutta tunnusti tappion hyvin urheasti. Sanoisin, että tuon esiintymisen myötä hänen pisteensä nousivat monta pykälää.

21.4.2011 21:47  hannuli

Hannulle onnea ja menestystä.

21.4.2011 22:02  hannuli

Hannun vaalimenestys ek-vaaleissa tuo menestystä kuntavaaleissa, eli sata ääntä. Tai sitten ei

21.4.2011 22:12  tota

Kepujen tappion syyt on hyvin pitkälti Kiviniemen ja uuden sihteerin käsialaa.
Ollaan niin city kepulaisia, sanaakaan ei mainittu maaseudusta tai viljelijöistä koko kampanjassa kuin sivulauseissa.
Eurooppaa senkin edestä ja tuki apu vakaus ynnä muita paketteja.
Kerkesipä ministeri kehumaan suomalaisia rasisteiksi ja sukupuolineutraali liitto tietenkin ja pakkoruotsia piti kannattaa.

Mieto ja moni muukin jäi tämän jalkoihin, sanoihan Vanhanenkin että "ei pidä luulla että äänestämällä voi vaikuttaa".

Tietenkin vaaliraha humppa ,Kiviniemikään ei pystynyt kertomaan omasta rahoituksestaan selkokielellä vaikka puhuu avoimuuden puolesta

ym.ja ym.

21.4.2011 22:14  entinen äänestäjä

Mietaalta nyt vain ei tullut mitään uutta eikä hurmaavaa, Siihen pliisuun vaalityöhön se tyssäsi. Sitä on kyllä vaikea saada Kiviniemen tai Vanhasen syyksi.

21.4.2011 22:22  Kaskisen tehdashankkeen alasajon vastustus meni penkin alle

Tästä olen paljon kuullut sanottavan, että kun Kaskisten tehdasta ryhdyttiin ajamaan alas, niin vastustushankkeen vetäjäksi valittiin Mieto. Tällä tavoin toivottiin uutta Kemijärvi-ilmiötä. Tästä vastustushankkeesta ei kuultu mitään eikä Kaskisiin ole syntynyt yhtään uutta työpaikkaa.

21.4.2011 22:35  Kauno Kyvykäs

21,18 on oikeassa, mikäli pahimmat vaihtoehdot toteutuvat, niin perussuomalaisten arvostelijoille koittaa kovat ajat. Historia tuntee paljon tälläisiä yhteiskuntia, joissa asiat on hoidettu tappamalla järjestelmän vastustajat. Näitä yksinvallan tyyssijoja on toki vieläkin, toivoa vain sopii, jottei näitä piikkilankayhteiskuntia tule lisää.

21.4.2011 23:10  -

Nöyrä Saarakkala, paskanmarjat. 80 rossaa Suomalaisista äänesti aivan muita kun populistista paskaa.
Häpeen perussuomalaisia ja heitä äänestäneitä. Kulkekaa laput silmillä ja ajatelkaa vain itseänne.

21.4.2011 23:45  hv

mitä mieltä Kyvykäs kenttäsihteerin päiväkirjasta.
hyviä juttuja nämä kenttäsihteerin päiväkirja jutut.sma mieltä äskeisen kassa

22.4.2011 0:27  21:18???????

Ettäkö pitäisi ruveta harrastamaan itsesensuuria, kuten suomettumisaikoina. Eiköhän ne ajat ole eletty. Täytyy nyt muistaa, että vähemmän kuin joka viides vastaantuleva on Persu.
Voi olla, etteivät suostu kantamaan takinliepeessä Persu-pinssiä, jotta osaisi kumarrella vastaantulessa.
Tilanne taitaa kuitenkin muistuttaa enemmänkin entisaikojen tarinaa maalaspitäjästä, kun isäntä oli tullut valituksi lautamieheksi. Seuraavana sunnuntaina isäntä meni vähän myöhässä kirkkoon, kun väki juuri nousi messussa seisomaan. Siitäkös isäntä hätääntyi toppuuttelemaan, "Ei tokkiisa. istukee vua, ei tarvii miu takkii nousta".

Mutta Me muuthan voimme ottaa käyttöön Ei Persu - pinssit.

22.4.2011 0:35  Juhani

Kalenteri on kääntynyt pitkäperjantaille. Hyvää pääsiäisen aikaa jokaiselle!

22.4.2011 8:51  Eu....

Eiköhän syy keskustan vaalitappioon ja persujen huikeaan äänisaaliiseen löydy kuitenkin eu:sta.
Keskusta oli liityttäessä jyrkimmin eu:ta vastaan ja nyt tuli tilaisuus äänestää "uudestaan".
Eu-vastaisuus konkretisoitui persujen voittoon!

22.4.2011 9:28  Hyvä

Onneksi meillä on Jalonen tohtii arvostella pikku hitleriä !

22.4.2011 10:02  Sanonko mitä?!

Ilkka "on linessä" on juttua blokistin konttorilla käynnistä Jalosen ihmettelyjen kera!
Olipahan taas uutinen!

22.4.2011 10:19  Lukittuun huoneeseen meno ylittää uutiskynnyksen

Viittaan myös Ilkan tämän päivän uutiseen blogistin ja kokoomuksen tulehtuneist suhteista. Voi sanoa, että kovin matalalla tasolla asiat ovat, kun blogistin meno lukittuun työhuoneeseen kaupungintalolla ylittää uutiskynnyksen.

22.4.2011 10:21  kyl mää

Jos Ilkka kirjoittaa tositapahtumasta Kurikan kaupungintalolta niin, hyvä ja oikein. Eihän nyt kukaan ulkopuolinen voi mennä ja määrätä toimistotyöntekijää avaamaan toisen toimistovirkailijan lukittua ovea, Se on rikos. "Olipahan taas uutinen!" Onneksi on henkilöitä jotka tuovat väärinkäytökset ja mielivaltaisuudet esiin. HYVÄ Jalonen!

22.4.2011 10:25  Kahariko kirjoitti jutun ?

En usko , että tapahtuma pitää paikkansa.
kokoomuksen vainoharhaa.

22.4.2011 10:33  kyl mää

Tapahtuma pitää paikkansa! Ollilalle ei noudettu mitään kirjekuorta huoneesta vaan Ollila meni huoneeseen ja jätti työntekijälle lapun pöydälle.

Enkä ole Jalonen!

22.4.2011 10:52  ???

Blokisti myöntää tapahtuneen Ilkan nettisivuilla...
Alkaa olla aika erikoisessa mallissa tämä touhu!

22.4.2011 10:56  ???????????????????????????????

Minä ainakin olen sitä mieltä, että Jalosen juttu lähentelee valheellisen tiedon levittämistä vahingoittamistarkoituksessa.
Itse jutussa Jalonen itsekin myöntää, ettei Ollila ole mennyt lukittuun huoneeseen, kuten nyt kirjoitellaan ja levitellään huhuja.
Kunnan viranhaltija on asian kuultuaan ja asiaa harkittuaan pitänyt oven avaamsta kirjeen noutamiseksi tarkoituksenmukaisena. Ja asia tuli hoidettua.
Avattiin ovi tai ei, minun oikeustajuni mukaan Ollila ei ainakaan ole syyllistynyt mihinkää moitittavaan.
Palkkasihteerin ovi on tietenkin lukittu sen vuoksi, etteivät henkilöiden palkkatiedot joudu ulkopuolisten käsiin.
Paikalla ollut oven avannut viranhaltija oli tienkin vastuussa tästä ja arvioi, ettei tällaista vaaraaa ole.

On ikävää, että Jalosen tapaiset hämmentäjät sotkevat Kurikan hallinnossa ja tekevät suurta vahinkoa kunnassa. Enkä sotkisi tähän Kokoomustakaan.

22.4.2011 11:13  Olen lakannut ihmettelemästä ajat sitten

Jotkut saa näköjään aina vain temmeltää Kurikas kuinka haluavat. Hyvä Jalonen!

22.4.2011 11:21  kyl mää

Älkää sotkeko! Onko Ollilalla jokin virkasuhde kaupunkiin? Kaupungin virkamiesten ja sivullisten kontakti tapahtuu neuvonnan kautta jos virkamies ei ole paikalla. Ollillan touhu, sanotaan mitä hyvänsä, on mielivaltaista. Seppi sanoo, että samanosaston työntekijöillä on oikeus mennä toisen samanosaston työntekijän lukittuunkin työhuoneeseen, mutta kuuluuko Ollila palkanlaskenta osastoon. Kiitos ja näkemiin!

Ps. Jalonen on rehti ja oikeuden mukainen valtuutettu.

22.4.2011 11:36  kyl mää sotkee

Totesit aivan oikein, että Sepinkin lausuman mukaan huoneen ovan avasi saman osaston viranhaltija, jolla oli siihen lupa. Viranhaltijan harkinnassa ja vastuulla. Eihän tässä Ollilan tarvitse mihinkään osastoon kuulua. Haloo kyl mää!

Vaikka tilanne on saattanut näyttää Jalosesta oudolta, ei kannattaisi silti lähteä harkitsemattomasti levittelemään selkoa ottamatta erheelisiä mielikuvia.

22.4.2011 11:49  Lisää adjekttive Jalosesta

Tämän jutun perusteella ainakin harkintakyvytön ja rehdiydestäkin eri mieltä.

22.4.2011 12:07  Vainoharhaisuutta

Virkamiehen on velvollisuus hoitaa aina asiakkaan asia silloinkin, jos joku toinen virkailija ei ole paikalla. Miltä kuulostaisi vastaus "Sorry, paperisi ovat toisessa huoneessa, mee kotia ja tuu uudestaan"?
Olen itsekin töissä julkishallinnon virastossa ja meillä on määräys hoitaa aina jokaisen kävijän asia riippumatta siitä, kuka virkailijoista on paikalla ja kuka ei. Joka ei näin toimi, saa varmasti huomautuksen. Pidän Kurikan kaupungin kannalta hyvin palvelumyönteisenä sitä henkilöä, joka auttoi saamaan asian hoidettua kerralla.
Uskon että näin ajattelisivat kaikki, jotka olisivat asiakkaina samassa tilanteessa. Tässä on nyt taas vain haettu kivenkolosta asiaa saada heittää lokaa blogistin niskaan.

22.4.2011 12:15  Ihana Kurikka

Konttori ei ole kenenkään koti. Se on asioidenhoitopaikka. Sitä todistaa mm se, että esimerkiksi hallintojohtaja Sepin huoneen ovi on aina auki. Ei silellä mitään salattavaa ole eikä saakaan olla.

Olisiko Jalonen saanut olla viereisessä konttorissa, voi kysyä. Mitä hän siellä teki? Oliko yksin?

Hei haloo? Nyt ovat vellit ja jauhot menneet sekaisin.

Enemmin voisi kysyä kysyä, kuinka kauan paikallislehdessä sallitaan tällainen herjaus ja mustaamiskamppanja, jota yksi henkilö harrastaa. Ei ole ihme jos rehellinen yrittäjä vetäytyy hankkeista, jos politiikan takapirut saavat vapaasti ampua puskista. Ei liene epäilystäkään siitä, ketä Jalosta tukevien kirjoitusten takana on. Samat voimat, jotka torppasivat kankaantien voittaneen tarjouksen

22.4.2011 12:17  Jo on touhua

Saa nähdä kuinka kauan ja kenen tukemana Jalosen vaalityö jatkuu. Tervetuloa Kurikkaan kaikki työtätekevät ja työn orjat, raskaan raatajan. Meillä tarvitaan maksajia.

22.4.2011 12:20  Apua

Siis mitä Jalonen teki virkailijan huoneessa? Mitä hän tekee lähes joka aamu henkilökunnan aamukahveella, josnkun kerran veljensä kanssa?

22.4.2011 12:25  !!!!!!!

Täällä heitetetään vihjauksia.
Mitä mieltä on kaupunginjohtaja.
Menkää käräjille ja ratkaiskaa sielllä saako Kuntalaiset mennä viranhaltijan huoneeseen.

22.4.2011 12:25  Miltä kuulostaisi?

Sanomalehti Ilkka uutisoi:

KAUPUNGINVALTUUTETTU JAL0NEN MENI LUKITTUUN KAUPPAAN KURIKASSA

Kaupunginvaltuutettu, yrittäjä Matti Ollila kertoo nähneensä rehtinä tunnetun valtuuston jäsenen Kari Jalosen menemässä lukittuun päivittäistavarakauppaan Kurikassa.

Ja juttu jatkuu...

Ollila oli nähnyt kaupan ohi ajessaan Jalosen odottelevan aamusella kaupan suljettujen ovien takana ovien avaamista päästäkseen sisälle. Ollilan mukaan joku tuli sisältä avaamaan ovet ja mitä ilmeisemmin Jalonen pääsi palauttamaan tyhjät pullot kaupan pulloautomaattiin.

22.4.2011 12:28  Miksi tämä asia on tullut julkisuuteen?

Voisi sanoa, että ulospäin nämä Kurikan hallinnon asiat näyttävät surkuhupaisilta. Voi ensi kysyä, miksi blogistin piti päästä välttämättä lukittuun palkkalaskennan huoneeseen. Toiseksi voi kysyä, miten tällainen asia on vuotanut julkisuuteen ja miksi eli onko kaupungintalossa myyrä.

22.4.2011 12:44  Veronmaksaja

Kesälomien, sairaslomien, työmatkojen ym. vuoksi huoneet ovat kaikissa työpaikoissa yhteenlaskettuna melkein kaksi kuukautta vuodessa tyhjillään. Nykyinen trendi onkin, että ollaan siirtymässä 6-10 henkilön maisemahuoneisiin, joissa kenelläkään ei ole "omaa paikkaa". Työpöydät otetaan saapumisjärjestyksessä ja tietokoneet on luvitettu siten, että jokainen voi käyttää mitä tietokonetta hyvänsä. Näin säästetään huoneistökustannuksissa toistakymmentä prosenttia. Siten säästetään kiinteistökuluissa koko julkishallinnolla veronmaksajien rahoja yli 10%. Voisi ottaa huomioon meidänkin kunnan tulevia työtiloja mietittäessä.
Ei siis pidä kuvitella, että työhuoneet olisivat jotain "omia huoneita". Kyllä ne ovat vain ja ainostaan työn tekemistä ja kuntalaisten palvelua varten. Mehän maksamme sekä huoneistokulkut että työntekijöiden palkat.

22.4.2011 12:44  Huolestunut

Kaupungin johdon on välittömästi ryhdyttävä toimenpiteisiin kuntalaisten kaupungin virastoon pääsyn estämiseksi.

Täällä blogissakin useammat kaupunkilaiset ovat todistaneet, että muutkin ihmiset, kuin virkamihet voivat päästä sisälle kaupunginvirastoon.
Tällainen holtittomuus on anteeksiantamatonta.

Ovet lukkoon ja vartijat oville. Tutkinta pystyyn vastuullisten virkamiesten rankaisemiseksi. Eihä tässä muukaan auta.

22.4.2011 12:54  Onko tämä Jalonen Kokoomuksen valtuutettu?

Jos näin on, tai olkoon minkä puolueen edustaja hyvänsä, on erittäin tärkeää, että sen puolueen valtuustoryhmä sanoutuu irti moisesta mustamaalauksesta.

Tässä ilmapiirissäkö pitäisi varmistaa vanhojen puolueiden jatkaminen kuntapolitiikan keskiössä?

22.4.2011 13:00  Pyydän auttamaan

Kun olet niin hyvä ystävä tämän selvästi harhaisen ja pakkomielteisen henkilön kanssa niin ole niin ystäväälinen ja tue ja ohjaa häntä hoitoon.

Valitettavasti on itsellänikin kokemusta mielenterveyshäiriöisen läheisenä millaisessa tilanteessa potilas on... Toki hän uskoo tekevänsä yhteisölle palveluksen näine 'paljastuksineen'...

Pelottaa jo mihin tämä johtaa. Kokoomuksen valtuustoryhmäkö siunaa tämän toiminnan?

22.4.2011 13:01  kolme kovaa koota

Eiköhän Jalonen edusta ainoastaan ja vain itseään. Kyllä kai nyt on koossa jo vähintään neljäsataa ääntä. Kaikki nyt pyytämään Jalosta ehdokkaaksi, josko hän suostuisi kirkastamaan jonkun muunkin puolueen kuin kokkomuksen kilpeä ja ennenmuuta äänisaldoa. On hienoa, että meillä on tällainen Kurikan tunnetuksi tekijä ja profiili. Eihän tässä muuta kuin tervetuloa tännen Kurikkaan Jalostumaan.

22.4.2011 13:10  selviääkö enää anteeksipyynnöllä?

valtuutettuna kyllä edustaa kaikkea sitä mihin kuuluu. Eli kun poliittisesta, kunnallishallinnollisesta asiasta on kysymys, edustaa myös ryhmäänsä. Siksi odotan kokoomuksen virallista kantaa asiaan.

22.4.2011 13:14  Nöyrä toivomus!

Toivottavasti ensi kunnallisvaaleissa mukana ei ole kumpikaan tähän soppaan sotkeutunut!

22.4.2011 13:29  rasistisia puheita

Nöyrä Toivomus on, että mustamaalattu olsi ehdokkaana ehdottomasti. Hän ansaitsee kaiken tuen. Tässähän on kyseessä työpaikkakiusaamiseen rinnastettava asia. Yhtä hyvin voisi sanoa. että kaikki puskista ampujat pitäisi diskata.
jalonen on aloittanut törky- ja vihakampanjan jo kauan ennekuin tuota termiä edes osattiin tiedostaa.
Vai meinaako 13:14. että ei muuta puhumaan pahaa , niin silloin on epäkelpo ehdokkaana.

22.4.2011 13:44  Mielipiteitä saa olla ja pitääkin!

13.29...

Epäkelpoisuudesta ei kukaan puhunut, mutta jos Kurikka haluaa mennä eteenpäin nimenomaan keskustakokoomus yhteistyön merkeissä, olisi tiettyjen henkilöiden väistyttävä!

Tietenkin, jos halutaan entisen menon jatkuvan, niin mikäs siinä!

22.4.2011 13:47  Mulle kaikki ja heti

Ennemmin tai myöhemmin Kurikkalaiset oppii:


Ennemmin tai myöhemmin viisas ihminen huomaa, että elämä on sekoitus hyviä ja huonoja päiviä, voittoja ja tappioita, antamista ja saamista.Hän oppii, että ei kannata olla liian herkkätunteinen.Hän oppii, että ne jotka menettävät malttinsa, yleensä häviävät.Hän oppii, että useimmat muut ihmiset ovat yhtä kunnianhimoisia kuin hän itse, yhtä älykkäitä tai älykkäämpiä kuin hän itse, ja että kova työ, ei nokkeluus, on menestymisen salaisuus.Hän oppii, että sillä ei ole niinkään väliä kuka saa kunnian ? tärkeintä on se, että menestymme yhdessä, mitä tahansa sitten teemmekin.Hän oppii, että ei kannata huolestua vaikkei aina onnistuisikaan, sillä kokemus on osoittanut, että jos hän aina yrittää parhaansa, tulee onnistumisia kohdalle riittävän usein.Hän oppii, että yhdessä paikassa ei ole sen vaikeampi tulla ihmisten kanssa toimeen kuin toisessa, ja että ihmisten kanssa toimeen tuleminen riippuu noin 98 prosenttisesti hänestä itsestään.

22.4.2011 13:51  heh

Kuka haluaa tehdä yhteistyötä nykyisen Kurikan Kokoomuksen kanssa?

22.4.2011 13:53  Hah

Kuka haluaa tehdä yhteistyötä nykyisen Kurikan keskustan kanssa?

22.4.2011 13:57  Maailma on niin kaunis

maailma on hyvä elää sille, jolla on tilaa ja aikaa unelmille.
On vapautta istua iltaa yksinänsä ja elää omaa elämäänsä.

22.4.2011 13:59  Persu voittaa

niin kauan kun keskusta ja kokoomus jatkavat taisteluaan.

Sitäkö oikeasti halutaan? persuenemmistö myös kurikan valtustoon?

22.4.2011 14:08  hohoi

Kyllä me persut aina yhden kokoomuksen voitamme.

22.4.2011 15:02  Jalosta pitää kiittää

Täällä esille tullutta Jalosta pitää kiittää siitä, etteihän täällä blogissa olisi kommentteja juuri ollenkaan, ellei hän olisi tuonut tätä yhteiskunnallisesti merkittävvää asiaa esille.

22.4.2011 15:56  uusi luku

Kyllä. Totta joka sana. Mistähän saataisiin lisää yhteiskunnallisesti merkittäviä aiheita?
Odotan yhä minäkin kokoomuksen irtisanoutumista Jalosen toilailuista. Sehän voisi olla ihan hyvä uusi alku ja mustamaalauksen lopetus.

22.4.2011 15:57  Huokaus

ei jalosta pidä kiittää vaan sääliä. Kuten myös koko kurikkaa. Takana loistava tulevaisuus!

22.4.2011 17:14  ph

Jostain se siivoaminen on aloitettava. Oma pesä ruotuun ja olen aivan varma, että tälläiset onnenpotkut tuovat ainoastaan esille sen, että hyväuskoisia on enenmmän kuin osaisia. Jatkuvuuden kannalta tulossa oleva koalitio ei voi toimia. Soini tekisi viisaasti kun istuisi kiltisti kepun viereen ja seuraisi tilannetta. Demujen oveluus piilee linjassa joka on niin elastinen että se joustavasti kulkee molempiin suuntiin yhtäaikaa.

22.4.2011 17:26  hehheh

Kurikka tässä tulee surku. Kolmen koon kolleegio luultavasti aina vain luulee blogistin olevan heitä vastaan, vaikka kuuleman mukaan hän on jopa tukenut Koiviston vaalityötä rahallisesti. utta Hannuhan onkin kahden muun työväline vain, samoin kuin Jalonenkin.
Sääli kokoomusta, joka mielletään Kurikassa yhetistyökyvyttömäksi tahoksi.

22.4.2011 17:33  Kauno Kyvykäs

Ookko sä Matti totta ristus menny hoitamahan jotaki asioota, eikö aikuunen miäs jumalauta käsitä, jottei Kurikas saa mennä asioota hoitamahan. Otanny opiksi ja lopeta tällääset touhut eihän tästä tuu ku porua, makaa ja räi kattohon näistäpualin niinku muukki viisahat.

22.4.2011 19:36  Ei lukut oo kaikille!

Itte oon nähäny kun Herra Ollila päästettiin Kurikan Alkoon uudenvuoden aattona klo 24.Päästäjänä oli silloonen Kurikan Alkon johtaja.Elettiin viimme vuosituhatta.

22.4.2011 20:24  ompeluseuralaanen

Kyllä nyt on toresta käyny ohoraasesti. jotta oikeen Alkohon menivät. meniväkkö ostoksille vai ryypyylle.
Äitee pani rasat karteekin taa lymyhyn ja kyllä me poijat nauroomma.

22.4.2011 20:56  kyl mää

Älytöntä porukkaa! Tietäkää ensin tosiasioista ennenkuin lähdette kirjoittelemaan satujanne ja muuta paskaa. Jalonen on aivan oikealla asialla!

22.4.2011 21:02  Olisko syytä vähän rajoittaa

NYT ON PITKÄPERJANTAI !

22.4.2011 22:00  tuota

Alan olla Ollilan kanssa samaa mieltä, uudet kunnanvaalit olis paikallaan.
On niinpal naurettavia nämä tärkeät poliittiset kysymykset.

Kaupunkia koskevat asiat laidasta laitaan, menee naurettavuuksiin henkilökohtaisten eripuraisuuksien takia.
Aina on väärin sammutettu.

22.4.2011 22:20  Persu

Kolme tärkiää asiaa millä tuotteessa /palvelu on väliä:hinta,hinta ja hinta
Suomalainen laatu on harhaa.Suomalainen työmies pyytää herrie palkkaa.Olen kuullut jopa 12? + lomakorvaus.

22.4.2011 22:36  Osmo Kahari asialle!

Jos kommentin 22.o6 julkaisemassa asiassa on totuuden häivää, niin eiköhän totuuden torvi, maakuntatoimittaja Osmo Kahari sen meille selvitä.
Ei kai pohjalainen tunettu yritys sorru ihmisen huiputtamiseen?

22.4.2011 22:38  Persu

? oli valuutta.
tännä jää sähköinen muistijälki.
tulette näkemään valuutta ei ole vuoden päästä ?.Markka is päk meinaan Saksan markka.

22.4.2011 22:54  tuota

22:06
Puhuu täyttä asiaa.
Olen myös miettinyt että onko tässä sovittu yhteistyö, Sukarin kanssa.

Mutta kun ne Suomalaiset työn kustannukset ja sivukulut ei kannata.
Pitäis vähän pekkaroida niin kuin suomisoffaa muutama kymmenenmiljoonaa ja sitten vasta tehdä konkurssi.

Tätä maan mainiota suomisoffaa haettiin velkasaneeraukseen ja samaan aikaan jaettiin reipasta osinkoa.

22.4.2011 23:35  Juhani

Alan pikkuhiljaa palailla blogien maailmaan. Aloitetaan nyt vaikka vielä kerran eduskunnasta.

22.4.2011 23:36  tuota

Nämä unionin vapaat liikkuvuudet ei ole muuta kuin rahan vapaata liikkuvuutta.

Mainitut huonekalukartellit on tappanut suomessa lukemattoman määrän pienyrittäjiä, ja tehnyt heidän toimintansa lähes mahdottomaksi.

Tätäkö me haluamme ei koske vain huonekalualaa.

22.4.2011 23:44  Luottaako

Minäkin luulin ostavani kotimaisia kaluja.
Kyllä tähän pitää selvyys saada!
Ei kai rehti pohojalaanen silmään kuse?

22.4.2011 23:55  !

Juhani: Älä aloita eduskunnasta.
Se on eilistä tällä haavaa

22.4.2011 23:55  ?

Eikös tässä olutkaan kyseessä Sukari ja Masku? Säänöistä piittaamatonta massivista rompemarkkinointia vuosikaudet.
Sukarista voisi kyllä kysyä "Ostaisitko tältä mieheltä käytetyn auton?"

23.4.2011 0:03  Juhanin blogi on mielenkiintoinen

Luin tuon Juhanin blogin, jossa hän kertoo haikeista jäähyväisistään eduskunta-avustajana. Siinä jäin miettimään kohtaa, jossa hän kuvaa, kuinka suosittu ihminen Mietaa oli kansanedustajana, että yhteyttä otettiin ympäri maata. Mielenkiintoista oli se, että Kurikasta oltiin hyvin vähän yhteydessä. Voisi kysyä, miksi.Olisikohan se vanha pohjalainen kolloo perisynti, että karehdittiin niin per--sti, ettei ilietty olla yhteydessä.
Olenkin sitä mieltä, että Mietaa on Kurikassa suositumpi henkilö kuin blogisti.

23.4.2011 0:06  tuota

Niinpä Suosi suomalaista ja suomenliput liehuu kaikissa mainoksissa.
Massakusetusta .

Suomalainen laatu muuten ei kuitenkaan ole harhaa.

23.4.2011 0:17  Mietaa on edeleen valtakunnallinen julkkis

On arvokasta, kun eduskunnasta pudonnut Mietaa saa vielä julkisuutta. Hän näin Pääsiäisenä syö paljon mämmiä. Valtakunnallisen tiedotteen mukaan Juha kertoo:"Mää oon syöny keskimäärin 48 mämmirovesta Pääsiäisen aikaan ja Juhannusta varten paan neljä rovesta pakastimehen.Kun pääsen mämmiropehen kimppuhun, niin sellaiset pettymykset kuin eduskunnasta putoamiset unohtuu"
On tärkeä kuulla Juhan ajatuksia. Samalla on hieno todeta, että hän on edelleen valtakunnalinen julkkis. Oletan, että blogistikin joutuu kadehtimaan tätä, kun hän on vain maakunnallinen julkkis mennessään kaupungintalolle lukittuun huoneeseen.

23.4.2011 0:17  Kyliltä kuultua..

Ehkä yksi syy yhteydenottojen vähäisyyteen Kurikasta, oli juuri avustajien persoonat!

23.4.2011 0:39  tuota

Jos on syöny 48 rovesta mämmiä, seuraavat haastattelut on patologianlaitoksella.

Voihan olla että sen varaan voisi perustaa biovoimalan.
Siitä sitä julkisuutta taas syntyis, Kurikan pieruvoima.

23.4.2011 5:43  Peräkyläänen

Totuus vain on niin, että yhteydet yli puoluerajojen ovat kurikkalaisille aivan mahdottomia ylittää. Siihen ei henkisesti kyetä.
Sen lisäksi Kurikassa kaikki on suhtellisen hyvin, ettei ole tarvetta lähestyä ongelmissa kun ei ongelmia ole.
Kaupungin asioissa taas enemmän ratkaisevat faktat kuin henkilösuhteet. Ja kukapa kuvittelisikenenkään itsetietoisen kaupungin virkamiehen alentuvan lähestyä ainakaan avustajaa.

23.4.2011 8:05  oho

0:17 Siis tarkoittaa, että Ollila ja Eilola olivat niin pelottavia, ettei uskaltanut lähestyä.

23.4.2011 9:37  Kauno Kyvykäs

On ristus hirvittäny tämä Juhani aiva maharottomasti. Kuinka voi miäs olla näin maharottoman kauhistuttava, johtuukahan se siänistä vai mistä. Sen pitää eristää muista ihimisistä, jotta ihimiset tohtii kulukia, ei tuallaasta voi pitää irti, peliättää viälä kaikki kakarakki, niin ja koirakki. Ämmäkää ei mee enää Kurikkahan kauppahan pelekää hyväkäs, jotta Juhani tuloo vastahan ja mitäs sitte teherähän.

23.4.2011 15:07  jep

Koviapoikia ovat nämä avustajat, ja pelottavia kaiken kaikkiaan.

23.4.2011 18:06  Juhani

Kiitos hienosta ironiasta Kauno. En voi kuvitella kyllä ketään aikuista ihmistä joka ei minuun uskaltaisi ottaa yhteyttä. Kukaan ei koskaan aikaisemmin ole sanonut minua pelottavaksi.

24.4.2011 1:33  Santeri nälkä luukku

Voisko jompi kumpi näistä Juhan avustajista kertoa,että mitä se sai aikaan siä eduskunnas? Mua oikesti kiinnostais,että äänestinkö tosiaan väärin!!!!

24.4.2011 11:43  ???

Eikös se ole edustja joka siä istuu? Avustajat tekevät mitä edustaja käsköö.

24.4.2011 11:56  erikoosia kysymyksiä

Usuttaako Santeri avustajia ottamaan omakseen edustajan ansiot ja työtulokset? Eiköpä nuo saavutukset ole kaikkien tahojen yhteistyön tulosta?

24.4.2011 12:06  saa mari

Onko tosiaan niin, että synapsit ei oo kohdalla yläpääs, sillä luetun tiedon ymmärtäminen kangertelee (ja pahasti).

24.4.2011 13:34  Santeri nälkä luukku

11,56 nii mitkä saavutukset,sitä just tiedustelin! Edelleen ,voisko joku valaista mitä hyvää saatiin?

24.4.2011 16:25  per hana

Ei siä yksin kukaa mitää saa aikahan. Tietääkseni Mietaa on ainakin järiestäny Korvan paron rahootuksen. Luopajärven vesistöjäriestelyys son jotaki ainaki seannu. Koululiikunta asioos son ainaki seannu mielettömästi. Mitähän ne muut erustajat on saanu aikahan? Vaikkapa vitspakka, muuta ku rähinää?

25.4.2011 22:30  Santeri nälkä luukku

Jaa,no johonki on edes tää Mietaa vaikuttanu,hyvä juttu! Mutta totta vieköön aika vaisu kausi oli kaiken kaikkiaan,jotain muista sen höpöttäneen kolmostien rahoista jossain vaiheessa hallitus kautta,siis ohituskaistoista ja yleisestä perus parantamisesta! Ja siitä,että linjataanko kolmostie Jalasjärveltä,Sjoen kautta vai Kurikan kautta,voi olla että muistan väärin,että Mieto olis tähän asiaan sekaantunu!

25.4.2011 23:03  kyl mää

Koiviston Justuksen saavutukset Mietaan rinnalla eduskunnas olivat kuulemma vielä hepposempia, eli parannusta oli tapahtunut.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini