Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Elämä onkin ihmeellistä

Perjantai 15.4.2011 klo 10:10


Ongelmat ratkeavat kuin itsestään

 

On helppo huomata kuinka väsyneitä he ovat. Niinkuin olisivat hiekalla kävelleet kengät jalassa.

 

Ennen muuta he ovat väsyneet siitä pelosta, että heidän suunnitelmansa osoittautuvat mahdottomaksi toteuttaa.

 

Tuhotessaan sukupolvien aikana kerättyä omaisuutta ja arvomaailmaa, heidän ihonsa on kihelmöinyt jännityksestä ja pelon sekaisesta tuskasta.

Kuitenkin he katsovat tarpeelliseksi käydä valittu, surkea tie loppuun. Siitäkin huolimatta, että uho ja osaaminen osoittautuvatkin riittämättömiksi.

 

Ajamalla itsensä umpikujaan, muiden ongelmat ratkeavat kuin itsestään.

 

Jokisen eväistä

 

Niistä kirjoitti Kurikka-lehden päätoimittaja kutakuinkin tarkkaan 15 vuotta sitten.

Silloin kinasteltiin siitä, ensimmäisiä kertoja, että pitääkö silloisia Länsi-Voiman osakkeita myydä vaiko ei.

Närpiö oli juuri myynyt ja IVO ym. olivat ostaneet enemmistön L-S-osakkeista.

Olin silloin Kurikan kaupunginhallituksen puheenjohtajana.

Lehti suomi voimakkaasti ”kaupunginisiä”. tapahtuman johdosta.

”Tapahtuman jälkeen Länsivoima Oy:n osakkeet eivät kiinnostane juuri ketään. Osakkeiden myyntiä vastaan olleet kaupunginisät saavat nyt mielestämme kertoa ne muut arvot, jotka kompensoivat 100-150 miljoonan vararahaston ja vuosittaiset noin 10 miljoonan markan korkotuotot.”

Näin lateli Kurikka-lehti 25.04.1996. ja jatkoi vielä väkevästi:

”Varmaa on, että jo penninkin äyrinhinnan alentamisen jälkeen ei tarvitsisi keksiä keinoja Kurikan väkiluvun vähentymisen estämiseksi.

 

Ennustaminen on vaikeaa, erityisesti tulevaisuuden ennustaminen, sillä pahemmin eivät arviot ja ennusteet olisi voineet metsään mennä.

Noiden osakkeiden arvo on tänä päivänä noin kymmenkertaistunut, ollen yhteensä 234 miljoonaa euroa eli noin 1,4 mrd markkaa.

 

Osinkoina on vuosien mittaan saatu pari-kolme kertaa vuoden -96 pääoma-arvo.

Ja mikä kaikkein surullisinta, nyt kun osinkotuotot vastaavat 2-3 veroprosenttia, ei sillä tunnu olevan mitään vaikutusta Kurikan kaupungin väkilukukehitykseen.

 

Tyytymättömyys sensijaan on äärimmäisen suurta Kurikassa ja osingot on onnistuttu kaikki tuhlaamaan hulvattomasti käyttötaloudessa.069.jpg

 

Kohta saadaan kasata piikkilangat kokoon.  Hyvillä konsteilla on enää romuraudan arvo jäljellä.

Kaikkein huvittavin arvio taloudenhoidosta oli taannoisessa Kurikka-lehdessä onnettoman nimettömän kirjoitus: Siellä todettiin, ettei ole hätiä, kun on kymmeniä miljoonia käyttämättömiä ylijäämiä. Niinpä niin, kunpa saisi tuota talousoppia tarttumaan. Suurin osa eli 25 miljoonaa euroa on osakkeina tuloutettua ylijäämää. Se merkitsee yhtä suurta vajetta kassassa. Eli seuraava tie on lähteä omaisuutta myymään tai lainaa ottamaan. Vaikuttaa kovin tutulta ohjeelta vuodelta 1996.0334.jpg

Mielenkiintoinen taistelupari oli To-iltana Vaasassa kuurojen talolla vaalipaneelissa. Anne oli tällä kertaa päätänsä pitenpi Mia-Petraa. M-P aikoi kai käydä pokkaamassa äänet, mutta toisin taisi käydä. M-P sekoili muunmuassa joutuvansa puille paljaille, jos putoaa kansanedustajuudesta.

Ei muistanut, että hiljakkoin säädetty laki kansanedustaja eläkkeestä "ala-ikäisenä" eli sen menettäminen ei koskenutkaan häntä vaan vain uusia edustajia..


Kommentit

15.4.2011 10:34  100v

Ensivuonna tulee kuluneeksi 100 vuotta siitä, kun Kurikkaan tuli sähkö! Sähkökaupungin päättäjät varmaan jo valmistelevat juhlavuoden tapahtumia!

Kuvassa on valitettavasti kaksi pettymyksen kokevaa naista, no ensi kerralla sitten!

15.4.2011 12:40  Kauno Kyvykäs

Seuraavassa kaupunginvaltuuston kokouksessa on valtuustolla mahdollisuus näyttää, jotta kannattako se hallituksen järjetöntä tapaa nakella rahaa taivaan tuuliin. Takanapäin ollaan niin mahdottomasti hallituksen kanssa eri linjoilla, mutta antaapa kokouksen koittaa, niin kaikki yksimielisesti ovat hallituksen esityksen takana.
Tilinpäätöksestä ei ainakaan voi vetää sellaista johtopäätöstä, jotta hallitus toimii, niin älykkäästi ja ammattitaitoisesti, jotta sen esityksiä tarvitsee sokeasti kannattaa.

15.4.2011 13:09  joko tai

Onko Kaupunginhallitus ottamassa taas valtuustolle kuuluvia tehtäviä ja kuuluvaa valtaa. Viittaan tässä kaupungintalon kaavaan ja aittuun rakennushankkeeseen. Ollaanko tekemässä ennnakkopäätöksiä, jolloin valtuusto on päätöksenteossa selkä seinää vasten.

15.4.2011 14:58  joko tai ym.

Eihän tässä Kurikan kaupunginhallituksen ja -valtuuston vastuunkannossa ja päätökseteossa ole mitään ihmettelemistä. Näinhän nämä kunnallisen demokratin puolustjat, kuntalaisten valitsemat luottamuselimet toimivat ja käyttävät luottamustaan yleensäkin. Mitä tästä maan tai Kurikan tavasta kannattaa urputtaa.

Kun lukee näiden luottamusmieselinten pöytäkirjoja, huomaa nopeasti missä mennään. Luottamusmiehet puuttuvat kunnan kokonaisuuden kannalta epäolennaisen kokoisiin asioihin. Asioihin jotka ovat heidän jokapäiväisen käsityskyvyn rajoissa. Tehdään kymmenien miljoonien budjettiin satasien luokkaa olevia lisäys- ja muutosehdotuksia ja äänestellään niistä ristiin rastiin. Ollaan pontevaa rinta rottingilla.

Sitten kun eteen tulee kunnan ja kuntalaisten kannalta merkittäviä asioita, joilla voi olla jopa prosenttiosuuksien vaikutus veroasteeseen, päättäjät ovat voimattomia ja syövät esittelijöiden esitykset karvoineen päivineen.

Luottamusmiehillä ei ole itsellä taitoa ja tarmoa perehtyä asioihin ja vaatia esittelijöiltä edes vertailevia vaihtoehtoja. Käytännössä kuntalaisen kannalta merkittävissä asioissa kunnallinen demokratia on virkamies- ja esittelijädiktatuuria. Esityksiä suitseaa ainostaan virkamiesten yksilöllinen moraali ja häpy. Aika venyviä käsitteitä, kun toisessa vaakakupissa on omat henkilökohtaiset ambitiot.

15.4.2011 15:35  Kaupungintalohankkeesta päätetty suljetussa seminaarissa

Mikäli asia eteenee esityslistojen mukaan suunnitellussa järjestyksessä KH/KV osoitta, että valtuusto on päättänyt tosiasiallisesti kaupungintaloasiasta taannoin pidetyssä suljetussa valtuustoseminaarissa julkisuudelta ja kuntalaisilta salassa, kuten joku epäili täällä blogissakin.

15.4.2011 15:42  Kaupungintalo

Höpöjäkö? Heikkilä saa selvittää?

15.4.2011 19:51  osakkeista

Onko joku joskus aikonut myydä niitä osakkeita`? Ei kai niin pöhköjä voi ollakaan?

15.4.2011 20:04  Hmmm...

Vaikka Jaska onkin vanhaa yrittäjäsukua, ei hänkään voi pörssejä ennustaa. Tuskin enää näin kylmässä maassa avoautoaan pitäisi, jo niin olisi. Samoin itse olin pyöreässä pöydässä 2008, kun yhden firman tiedottaja piti puheensa. Ketuttaa ylen määrin, etten tuolloin heti laittanu ainakin 10.000 osaketta kiinni vaikka lainarahalla. Olisin nimittäin aika paljon rikkaampi nyt. Kettumaisinta on seurata kyseisen firman kurssia ja rahat on toisissa osakkeissa, joiden odotusarvo on hitaampi. Se vain on.

15.4.2011 21:46  Tä?

Mikähän tuo firma olisi ollut?

15.4.2011 23:08  tuota

14:58 joko tai ym.
Juuri näin.
Mikset Mollila lähtenyt itse ehdokkaaksi näihin vaaleihin.
Eikö pyydetty.
Koskaan en ole kepulia äänestänyt, mutta jos se ihme tapahtuisi niin ehdottomasti Anne O, ihana persoona olen henkilökohtaisesti tavannut hänet ammattinsa johdosta.
Nykyisissä olosuhteissa +1 kenttäsihteerille, vaikka pohjoiskorean Kyvykäs sanoisi mitä tahansa.

15.4.2011 23:08  Kannattaa seurata vielä edellistäkin

Tämänpäiväisen blogin ilmestyessä keskustelu kävi vielä vilkkaana ajankohtaisista aiheista edellisessä blogissa, Saako Kurikkaa kehittää. Kannattaa vierailla ja osallistua keskusteluun

15.4.2011 23:41  nääs

Sorry jos sun kusiteoriaa ei kukaan ole lukenut.
Seuraa vaikka saksan keskusteluja!

Lehti on jo käännetty.

15.4.2011 23:58  Kauno Kyvykäs

Kunnon Kenttäsihteerin käsikirjassa on kohta, jossa ehdottomasti kielletään aivokuolleiden kuolleeksi julistaminen. Ymmärtäähän tämän, sillä ilman aivokuolleita ei kenttäsihteerillä ole kannatusta.

16.4.2011 0:03  nääs nääs

Olisi luullut, että Heinäluoma olisi esitänyt Urpilaisen väitteiden puolustukseksi jotain tosiasioita. Muttei esittänyt. Miksiköhän ei?
Vain siitä yksinkertaisesta syystä, että hermostui, kun totesi keskustan Lintilän vihdoinkin esittämät tosiasiat, joita SDP on koko kampanjan ajan vääristellyt.
Että sellaista jauhantaa äänestäjien hämäämiseksi.

16.4.2011 0:06  tuota

Monomaaninen lässytys jostain sihteeristä, ei vain enää nappaa.
Kaunon verpaliikka on aivan pohjoiskoreasta.

16.4.2011 0:10  nääs

Kuka ihmeen Linteri ja mitkä väitteet :))

16.4.2011 0:22  Yhteiskunnan rahat hukkaan

Tämänpäiväistä Saarakkalan vaalisivujutusta voi tehdä vain yhden varman päätelmän. Saarakkala on aivan oikeassa siinä, että yhteiskunta kylvää veronmaksajilta keräämiään rahoja aivan käsittämättömiin juttuihin. Olemme maksaneet omasta pussitamme kurikkalaisnuorukaisen, Saarakkalan koulunkäynnin ja opiskelut silkkaa typeryyttämme.
Populistihan voi ja pitääkin olla kouttautumaton, ei asiantunteva kansanmies. Saarakkalankin kohdalla olisi säästetty vähintäin satakuntatonnia, jos olisi etukäteen tiedetty, että nuori aikoo populistiksi.

Mitenkähän tällaiset tapaukset saataisiin seulottua jatkossa. Säästeltäisiin paljon euroja kunnan ja valtakunnan tasolla.

16.4.2011 0:42  tuota

Kyllä näitä maksajia sitten varmaan vituttaa, ja opettajia täällä kurikassa kun on omasta luokasta tullut kansanedustaja.
Täällä Suomessa ja toistaiseksi Kurikassakin on vielä voimassa demokratia, vai onko?

Yhteiskunnan rahat on mennyt hukkaan aivan muualla, aivan omaa typeryyttämme.

Herra varjelkoon meitä kansanmiehiltä ja naisilta.
Eläköön sivistys kuten edellinen.

Emmehän ole ahdasmielisiä , eikä synkkiä, mikäli Kurikan kunta on hirveesti lihalla Saarakkalan suhteen voin osallistua tappion paikkaamiseen keppanan hinnalla .:))))

16.4.2011 1:54  Kauno Kyvykäs

Kunnon Kenttäsihteerin käsikirjassa näitä turhanpäiväisiä räksyttäjiä, jotka myötäelävät ihmeellisessä huumassa, ei arvosteta ollenkaan. Nämä tuota räksyttäjät tallotaan kivien alle muiden limattien ruuaksi. Kunnon Kenttäsihteerillä ei ole mitään syytä sietää ympärillään hännystelijöitä, näihin ei voi koskaan luottaa. Kunnon Kenttäsihteerin ei ole muutenkaan varaa luottaa entisiin "ystäviin", joten hännystelevät perseennuolijat on syytä hävittää ensimmäisenä.
Valta muokkaa hovin, alamaiset tyytykööt päätöksiin, sillä Kunnon Kenttäsihteeri tekee kaiken aina oikeat päätökset.

16.4.2011 7:10  Sen vain sanon

Että europolitiikan myötä korkotaso on ollut erittäin matala myös perussuomalaisille. Vähemmänkin tienaava on uskaltanut ostaa asunnon / auton jne...

Tämä on ihan oikea asia puhukoot persut mitä tykkää.

Minä en ainakaan halua edestakaisin heiluvaa korkotasoa tähän suomeen enäää ikinä nimimerkillä asuntolainaa 13.5 %

16.4.2011 7:13  Ja jatkan vielä

että jos siitä koron vakaudesta nyt joutuisin teoriassa maksamaan muutaman satasen niin ilolla maksan.

16.4.2011 8:23  Jatkajalle/7:13

Etpä taida olla minkäänlainen velallinen. Velalliset eivät puhu teoriasta, vaan maksavat.

Velalliset puhelevat varovaisemmin. Osalla on vielä muistissa 18.5 prosentin asuntolainakorot 90-luvulta!

16.4.2011 10:10  Persut pyrkivät horjuttamaan yhteikuntarauhaa

Soini ja soinilainen retoriikka pyrkii hyvin salakavalasti verhottuna kiihottamaan ihmisi järjestäytyneitä yhteiskuntarakenteita ja yhteiskuntarauhaa vastaan.

"Nyt on menossa vallankumous vanhojen valtapuolueiden ylivallan murtamiseksi"

"Kyllä kansa tietää"

"Katsokaa, katsokaa tää ei nyt vaan toimi"

Ilman, että olisi tarjolla mitään rakentavaa vaihtoehtoa, lietsotaan kansaa aktivoitumaan nykyisiä kansallisia ja kansainvälisiä yhteiskuntarakenteita ja yhteikuntarauhaa vastaan. Äänestämisen varjolla.

Toistaiseksi persut ovat onnistuneet kiihottamaan ihmiset aktiivisiin tekoihin muiden puolueiden laillista vaalityötä kohtaan sekä tuoneet turuille ja toreille vihan ilmapiirin.

Lieneekö Saarakkalakaan miettinyt perjantaisessa kirjoituksessaan, että tilanne voi riistäytyä käsistä ja vihatoimet voivat kohdistua myös persuihin.

Tuskimpa Saarakkalakaan toivoo, että Kurikassakin pitäisi pimeällä liikuessaan pelätä, että joku kääräisee filtin pään ympärille ja joutuu sakin hivuttamaksi.

Näin voi olla neljän vuoden kuluttua, jos tämä persujen yhteikunnan vastainen lietsonta saa jatkua.

Saarakkala 15.4.2011:

"Heitä tukevat sielunsa myyneet poliittiset suuntaukset ovat paitsi tehneet huonoja päätöksiä, rapauttaneet koko demokraattisen päätöksetekoketjun, ja sekös kansaa vasta suututtaakin. Näitä elitistejä voisi verrata alkemisteihin, jotka luulivat voivansa valmistaa kultaa vähemmän jaloista metaleista"

"Onneksi kansalaiset tulotasosta riippumatta ovat kuitenkin havahtuneet siihen, ettei veroja ole mukava maksaa".....

......"edessä on veronmaksuhaluttomuuden pysyvä aleneminen"....

Mm. edellä olevat Saarakkalan väittämät verojen maksusta eivät vastaa kansalaisten mielipidettä asiasta. Ne ovat vääristelevää lietsontaa. Mielipidetiedusteluissa yli puolet kansalaisista on ilmaissut olevansa valmis jopa veronkorotuksiin.

Äänestäjien olisi syytä ymmärtää, että Soinin ja persujen vallanhimolla ei ole rajaa. Kaikesta näkyy, että pyrkimyksenä on lähes sata vuotta itsenäisenä demokraattisena kansakuntana kehittyneen Suomen yhteikunnallinen rapauttaminen. Vähemmän kehittyneissä demokratioissa, kun yhteiskuntarauhaa on riittävästi horjutettu, ottaa armeija ohjat. Meillä tuskin nyt tätä tarvitsee pelätä, vaikka Soini puolustaakin armeijamäärärahojen korottamista. Meille riittänee Soini.

Kansa valitsee!

16.4.2011 11:19  Voi voi voi

Kylläpäs täällä on hätä persujen valtaan noususta.
Huomenna kansa valitsee ja pulinat pios.

16.4.2011 11:52  siitä vaan

Näkökulma ei ola sama kuin hätä.

16.4.2011 12:24  Paistaa läpi

Voi voi voi haluaisi kieltää kyseisen keskustelun persuista

16.4.2011 15:54  Mitä sitten, kun Saarakkalasta on tullut kansanedustaja?

Tätä blogia seuratessa huomaa, että täällä persuja pelätään tosissaan. Kuinkas sitten suu pannaan, kun Saarakkalasta on tullut kansanedustaja. Voi sitä takinkääntäjien suurta joukkoa, joka Kurikassa on näkyvillä.

16.4.2011 16:22  Kauno Kyvykäs

Nythän se vasta ihmeellinen otus on kömpinyt kiven alta. Ihmeellinen joukkosekoilu antaa ihmislle toivoa paremmasta, mutta pettymys toisensa jälkeen painaa tyhmät entistä syvemmälle suohon.

16.4.2011 16:58  Kaikkea sitä kuulee

Jos Saarakkala pääsisi, niin mitä tapahtuisi? Ei mitään. Mikä takki ja miten pitäisi kääntyä?

16.4.2011 17:21  H -hetki

"Minun ajatukseni on se ja haaveeni on se. Kun me huomenna katsomme vaalivalvojaisia, niin samaa tahtia kun perussuomalaisten pilari nousee, nousee, nousee, niin samaa tahtia vanhojen puolueiden johtajien niskassa punainen juova nousee"
Huomenna kaikki äänestämään Vesa-Matti edustajaksi.

16.4.2011 18:47  :-)

Toivotaan kuitenkin, että järki voittaa sittenkin. Yllä olevassa tekstissäkin varsin vahvasti pelkkä kauna ja vanhanaikainen herraviha nostaa päätään. Kaikenlisäksi sellaiselta taholta tulevat nämä eliittiipuheet, että itse on varsin läheltä sitä eliittiä. Ettei vain itse olisikin.

16.4.2011 20:01  15:54:lle

Niin se vain on, että vaikka kuinka vääntäisi rautalangasta, Persujen on mahdoton ymmärtää ihmisten mieltä.

EI kukaan persuja pelkää. Vaikka elättekin luuloissanne. Enemmistö suomalaisista pelkää kyllä miten omaan hyvinvointiin suoraan vaikuttavat korot, verot sekä terveydenhuolto- sosiaali- ja koulutuspalvelut kehittyvät tulevina vuosina. Toistaiseksi heterogeenisesta persuporukasta ei ole Suomen johdattelijaksi parempaan. Omien joukkojen koossapitäminenkin saattaa osoittautua yhtä mahdottomaksi kuin millä tahansa protestiliikkeillä.
SMP:kin oli tavallaan taustoiltaan yhtenäinen Poutiaisen keräämä joukko. Sekin sihahti sisäisiin riitoihin. Persut ovatkin sitten ihan oma lukunsa. Hajanainen monenkirjava itsensä epäonnistuneiksi kokenut sakki. En löisi edes ehdotettu keskaria likoon sellaisen sakin puolesta.
Turha kieltää, etteikö hyvinvointiyhteiskunnan kehitys mahdollisesti häiriinny, jos riittävän moni äänestäjä kuvittelee suorittavansa huomenna elämänsä uroteon ja antaa äänensä persuille.

16.4.2011 21:22  Kurikkalainen

Toivotaan nyt vain että kaikki kurikkalaiset pääsevät eduskuntaan.

16.4.2011 21:29  suomalainen

Toivotaan, ett' mahdollisimman moni ehdokas pääsee eduskuntaan.

16.4.2011 21:48  Veli Pienimäki

Kaikkien kurikkalaisten iso lottovoitto on Jyllinkosken Sähkö Oy. Aikanaan yhtiön perustaminen loi pohjan paikkakunnan teollistamiseen sähköä käyttämällä. Myöhemmin yhtiö työllisti merkittävän määrän kurikkalaisia, koska päätoimipaikka oli Kurikassa. Nyt, kun yhtiöstä on jäljellä vain muistot, ovat kurikkalaiset saaneet yhtiön osakeperinnöstä aivan mahtavat osingot. Yhtiön työpaikat on menetetty, mutta osa entisestä henkilökunnasta jatkaa vielä eri urakoitsijoiden leivissä verkonrakennustyössä. Aikanaan kun osakkeiden myynnistä käytiin kädenvääntöä, oli blogisti tosiaan kaupunginhallituksen puheenjohtajana ja enoni Kauko Kotiranta valtuuston puheenjohtajana. Kaupunginjohtajana oli Antti Saartola ja kamreerina Pekka Vuorinen. Kyllä minä antaisin näille neljälle silloiselle kaupungin vaikuttajalle 10+ pistettä siitä, että osakkeita ei myyty! Jyllinkosken Sähköstä on vielä pieni pala konkreettisesti nähtävänä, eli Jyllinkosken Sähkölaitosmuseo. Itse ehdin olla Jyllinkosken leivissä 25-vuotta ja sitä ennen neljänä kesänä kesätöissä. Tämän vuoksi tämä Sähkölaitosmuseo on tullut minulle entistä tärkeämmäksi säilyttää kurikkalaisten nähtäväksi kaikkien asukkaiden "rahasampona".
Tarkennus ensimmäiseen kommenttiin. Jyllinkosken Sähkön perustamisesta tulee kuluneeksi 100-vuotta 5.6.1912 ja sähkönjakelu alkoi 16.12.1913.

16.4.2011 23:15  Kesti aikansa

Huomenna onneksi loppuu jännitys.

17.4.2011 8:13  Kuinka se suu pannaan?

Perussuomalaisten vaalimenetys pelottaa minua Suomen tulevaisuuden näkökulmasta. Porukka on täysin hajallaan ja jos he saavat paljon paikkoja eduskunnassa tulee sen työskentely olemaan todella vaikeaa. Ellei mahdotonta. Tämäkin on euroopassa nähty.

Saarakkalaa taas, jos pääsee eduskuntaan, tietysti onnitellaan siitä ja häntä käytetään Kurikan asioissa siinä missä ketä tahansa muutakin kansanedustajaa. Kyllä käytöstavat pitää olla ja ne pitää hallita. Ei siinä ole mistään takin kääntämisestä kysymys.

17.4.2011 8:57  Kalluppi

Nyt jo onnitellaan etukäteen Saaakkalaa.
Kaikkihan sen tajus jo puolivuotta sitten, että Vesa-Matti menee läpi heittämällä.
Mietaa menee läpi äänet vähän tippuu.
Ojajärvi ei mene läpi.
Lehtinen saattaa yllättää.

17.4.2011 9:01  Hyvinvoitia ennen ja jälkeen tsunamin

Vaalityö on tehty. Keskustelut käyty. Nyt Meidän äänestäjien pitäisi kyetä valitsemaan oikein.
Puolueryhmittymät, ehdokkaat ja taustajoukot, ette ole tehneet valintaamme helpoksi. Keskustelu on tahtonut karata Meitä äänestäjiä huolettavista monista arjen asioista ja tavallista ihmistä koskettavista yhteiskunnallisista asioista äänekkääksi meuhkaamiseksi ja vallankumouksen hurmokseksi EU-asioilla, jotka ratkaistaan aivan muualla kuin suomalaisisa äänestyskopeissa.

Viimeistään nyt, tänään Meidän pitäisi kyetä kuitenkin erottamaan hälyn takaa, ketkä poliittiset ryhmät, ei kukaan yksin ja erikseen, pystyvät parhaiten hoitamaan Meille tärkeitä asioita parhaiten tulevana neljänä vuotena.

Ketkä ovat parhaiten kantaneet vastuuta ja huolata tähän saakka ja miten kukin on sitoutunut ottamaan muuttuvat tarpeemme parhaiten huomioon jatkossa. Ketkä kykenevät huolehtimaan syrjäytymisen ja eriarvoistumisen vähenemisestä? ketkä pystyvät sopimaan uudenlaisista sairaiden, terveydenhuoltoa ja hoivaa tarvitsevien palveluiden järjestämisestä uudella, Meidät paremmin huomioivalla ja kustannustehokkaalla tavalla? Ketkä pystyvät sopimaan sellaisita veroratkaisuista, että Meillä ihmisillä riittää työtä ja toimeentuloa?

Hälyn takaa erottuu kahdenlaisia lupauksia. Kuuluu vastauksia, joista henkii todellinen kokemus, vastuunkanto ja halu jatkaa Meidän hyvinvointiamme parantavan yhteikunnan rakentamista.
Näitä ääniä räiskyvämpänä erottuvat lupaukset isosta jytkystä ja vallankumouksesta vailla sisältöä. Luvataan vain suuri pamaus. Tsunami.
Mitä sitten. Palveluiden kehittämiseen tarvittavat rahat menevät jälkien siivoiluun.

Juhlat loppuvat tänä iltana. Oma hyvinvoitimme kehittyy sen mukaan miten toimimme tänään äänestäessämme. Kenelle uskomme äänemme. Luotammeko hallittuun kehittämiseen, vai avitammeko tähän astiset saavutuksetkin ylitse pyyhkäisevää tsunamia?

17.4.2011 9:37  Miettimisen paikka

Niin kurikkalaiset kysyvät tietenkin itseltään ennen äänestyskoppiin menemistä.
mitä nämä Keskustalaiset Kansanedustajat on saanut aikaan.Muuttuuko jokin jos äänestän heidät jatkoon.
Tyhymäkin tajuaa jos sama tahti jatkuu Suomi on konkursissa hyvin pian.
Halutaanko me oikeasti sitä?
Vai kokeillaanko vaihtoehtoa?
Tämä on vakava paikka!

17.4.2011 9:41  vastaus

Edellisiin viitaten ovat saaneet aikaan muun muassa työllisyyden pysymisen melko hyvänä lamasta huolimatta. Matalan korkotason takuun. Tavallisen ihmisen elämässä kaksi aivan ratkaisevan tärkeää asiaa joita en soisi uhrattavaksi nyt uhon alttarille.

17.4.2011 9:42  masentavaa

On vastuunoton paikka. Tänä iltana kello 20.00 viimeistään loppuvat suuret puheet ja uudet edustajat ja puolueet yritettävät kertoa miten tavallisen kansalaisen käy.
Krapula tulee olemaan hirveä. Ennustanpa että Suomi ei ole sama vuoden päästä. Voi käydä jopa niin, että käydään piakkoin uudet vaalit. Suomen ulkomaankauppa vähenee ja tulot sitä myöten. Populistit lisäävät menoja, tuloja ei löydy mistään. Yrittäjät joutuvat lujille ja sitä tietä pian lomautukset ja irtisanomiset alkavat. Yhtäkään lupausta lisäyksistä ei kyetä täyttämään.

17.4.2011 9:49  Annen ajatuksille tuki

Täälläkin blogista kannattaa vilkaista vastuunkantajan ja lämpimän ihmisen blogia.

17.4.2011 9:51  tosi on

Ei suomen tarvitsekkaan olla samanlainen.Ei kai kukaan sitä halua.
Tämä politiikkojen omanedun tavoittelu se on nyt loppu.
Persut tulee tsunamin lailla nöyrytttämään ja kouluuttaman vanhoja puolueita käyttäyttymään.

17.4.2011 10:08  Aivan tosi on

Voisitko 9:15 kertoa meille vielä kopissa käymättömille äänestämään oiketetuille:
ONKO SOINI LUOPUNU OMISTA EDUISTAAN JA LISäETUJEN KALASTELUSTA?
EIKÖ PAIKALLISTASON SAARAKKALA OLE VEDEN SEASSAKAAN OSOITTANUT OMANEDUNTAVOITTELIJAKSI?
KERROTKO VIELÄ VÄHÄN TARKEMMIN, MILLAINEN ELELIJÄ OLET, MITEN OLET ONNISTUNUT JÄRJESTELEMÄÄN ASIASI, JOS TYÖTTÖMYYDEN, KORKOMENOJEN JA VEROJEN KOHOAMINEN SEKÄ JULKISTEN PALVELUJEN HUONONEMINEN EI VAIKUTA SINUN TAI PERHEESI ELÄMÄÄN MITENKÄÄN?
MIKSI HE, JOIDEN ELÄMÄÄN NÄMÄ ASIAT VAIKUTTAVAT, EIVÄ SAISI PUOLUSTAA HYVINVOINTIAAN?

17.4.2011 10:18  Kauno Kyvykäs

Lisääntyy hyvinvointi kenellä lisääntyy, äänestäkää vaikka näitä Kentääsihteerin keppihevosena käyttämiä päteviä naisia, niin ainakin näillä hyvinvointi lisääntyy.

17.4.2011 10:43  heh

Vai käytöstapoja persut aikovat nyt sitten opettaa.

17.4.2011 10:51  Isä Timon "koirakoulu"

Edes koirien opettamisessa nöyryyttäminen ei ole viisasta. Nyt persut uhkaavat vanhoja puolueita Isä Timon nöyryyttävällä koirakaoululla.

Silläkö Suomen asiat ratkaistaan?

17.4.2011 11:00  Kauno Kyvykäs

Kyllä Kenttäsihteeri alkaa opettaa käytöstapoja, kenttäsihteerit ovat mailman sivu opettaneet käytöstapoja ja oppilaat ovat olleet hyvin, hyvin oppivaisia. Suuri osa on muuttunut sellaiseksi, jottei elinaikanakaan ole muunlaisista opeista haaveillutkaan, valitettavasti elinikä sattumalta joskus erittäin lyhyt.
Se on metodeista kiinni, tämä kyky opettaa alamaisilleisille kunnon käytöstapoja.
Äänestä Kunnon Kenttäsihteeriä metodien Suurmestaria, niin et pysty katumaan päätöksiäsi.

17.4.2011 11:01  Äänestämään

Alle 20 prosentin kannatus ei riitä muuttamaan Suomea, ei varsinkaan jos kyseisen puolueen on tarkoitus nöyryyttää muita isoja puolueita. Äänestystulos ei ole mikään nöyryytys, vaan se että puolueen edustamaa politiikkaa aletaan toteuttaa. Tässä tapauksessa se olisi pelottava vaihtoehto Suomen ja kansalaisten kannalta. Mutta kolmen ison puolueen on joka tapauksessa nyt pystyttävä yhteistyöhön kansalaisten ja kansakunnan kannalta tärkeissä asioissa ja siihen pystyvä ehdokas löytyy Kurikastakin.

17.4.2011 11:06  heh heh

Televisioesiintymisen ja lehtikuvien perusteella käyttäytymis- ja tyylikoulutuksen tarpessa taitaa olla itse Isä Timo.
Palttoo levällään rehvastava ylipainoinen asiantuntemusta halveksiva ja muita solvaava päällehuutelija! Varsinainen käyttäytymiskouluttaja.

17.4.2011 12:03  Entiseen ei ole paluuta

Saarakkalan tämänpäiväinen viesti on selkeä. Saarakkala ja todennäköisesti myös Perussuomalainen puolue haluaa, että kansa ei saa käydä keskustelua ja ottaa kantaa itselleen taärkeinä pitämiinsä asioihin. Heidän on tyytyminen politikkojen poliittisiin ympäripyörisiin liturgioihin, kuten ennen vanhaan. Näin Saarakkala, Perussuomalaisten vaaliohjelman laatija.

Siinä Perussuomalaiset ovat tosi perussuomalaisia, etteivät he ymmärrä maailman muuttuneen. 2000-luvun Suomessa ihmiset haluavat osallsitua itse keskusteluun omista aioistaan koko vaalikuden ajan. Politikko joka vastustaa tätä ei ole tästä ajasta. Valtaenemmistö suomalaisista ei kaipaa asioiden käsittelyä poliittisen kähmintäpeitteen alla. Odotetaan selkää asiallista ns. normaalia ihmismäistä asioiden hoitoa myös politikoilta. Ei vääristelyä, ei poliittista retoorista retostelua, toreilla melskaamista. Enemmistö suomalaisista haluaa asua kehittyneessä demokratiassa.
Sovitaanko persut, Maassa maan tavalla!

17.4.2011 13:07  Kauno Kyvykäs

Kunnon Kenttäsihteerin käsikirjan mukaan demokratian ainoa hyvä puoli on se, jotta se on liian haavoittuva vastatakseen diktatuurin haasteeseen yhteiskunnan rajun muutokseen aikaansaamiseksi. Tämähän sopii hyvin kenttäsihteerille ja muille ahneille voimille, jotka haluavat ahnehtia kaiken itselleen.

17.4.2011 13:20  kyl mää

Vastuunkantaja ja lämmin ihminen, kaikkihan ne ennen vaaleja ovat mitä ystävällisimpiä ja ymmärtäväisimpiä ehdokkaina. Kaikki muuttuu vaalien jälkeen.

17.4.2011 14:15  13:20:lle

Lämpimät, vastuunsa tuntevat ja kantavat ihmiset ymmärtävät heikkojakin. Kykynevät olemaan armollisia heikommillekin. Sinullekin. Kannattaa syventyä itselleen.

17.4.2011 16:31  eka

Paljonko Mietaa saa ääniä?
Arvaus pystyyn. Mää sanon 8200?

17.4.2011 16:32  toka

9600

17.4.2011 19:07  kolmas

Mietaa 7900
Koivisto 800
Saarakkala 3300

17.4.2011 19:21  kyl mää

14:15, vaan kun se on niin tosi ja moneen kertaan todettu asia. Niska taipuu ennen vaaleja mutta vaalien jälkeen, etenkin jos pääsee eduskuntaan, niska on kuin terästanko.

17.4.2011 20:13  Huh huh

Kylläpä tuli jytky

17.4.2011 20:58  Kurikkaa edustaa Saarakkala

Äänistä laskettu vaalipiirissä 58,4 % ja Kurikassa ääniä:Saarakkala 1209, Mieto 673 ja esillä ollut Ojajärvi 86. Saarakkala selvästi läpi ja yhtä selvä putoaja on Mieto.Elämä on ihmeellistä

17.4.2011 22:47  Hyvä Vesa-Maati

Onnea Vesa-Matti.
Uskomattoman hieno tulos.

17.4.2011 22:53  Sitä saa mitä tilaa!!

TODELLA MAHTAVAT VAALIT!!!!!!

17.4.2011 23:02  Missä kommentti vaaleista ?

Missä Kauno Kyvykäs ?

17.4.2011 23:06  ?

Juha Mieto 3906
Paula Sihto 3608
Anne Ojajärvi 2341

17.4.2011 23:13  ??????????????????????????????????????????????

Kuinkas ny suu pannahan...

17.4.2011 23:13  Kauno Kyvykäs

Suomen kansa saa nauttia täysin rinnoin joukkohysterian mukanaan tuomasta sekasotkusta seuraavat neljä vuotta. Toivottavasti ei piikkilankateollisuus ala rehottaa, pahalta kuitenkin näyttää.
Soinin kynnyskysymys hallitukseen menossa varmaan on suorat lomalennot Pohjois-Koreaan.

18.4.2011 0:53  jahtipäällikkö

lienee poliittinen ajojahti yltänyt jo etuskuntavaalitulokseen?mitämieltä Blogisti?Kokoomuksensyy...

18.4.2011 0:59  Vanha Kettu

Loistavat vaalit, vaikka oma ehdokkaani ei päässyt isoon saliin. Johan se Kaunokin aloitti ja jatkatko seuraavat 4 vuotta, vai joko uskotko Suomen kansan kyllästyneisyyden vanhoihin poliitikkoihin tuoneen Soinin vaalivoiton! Suomessa on sentään vaalit joissa äänestysprosentti ei kohoa yli 100:n%

18.4.2011 1:29  Juhani

23:13 ?????????????????????????????

Vaalit ovat vakava asia jossa valitaan kansan edustajat hoitamaan Suomen asioita. Suomi on demokraattisesti valinnut edustajansa. Ne voimat on valittu, jotka kansa oikeasti haluaa asioitaan hoitamaan. Se on äänestyksen tarkoitus vaikka vähemmistöön jääneet eivät yleensä tykkääkään enemmistön voitosta. Siinä ei kuitenkaan ole mitään epäselvää eikä epänormaalia. Näin vaaleissa kuuluukin käydä. 200 edustajaa pitää tulla valituksi tekemään Suomen ja sen asukkaiden puolesta parhaansa.

Kurikka menetti edustajansa, mutta tilalle lähtee toinen. Onnea Vesa-Matille sille matkalle. Henkilökohtaisesti toivon että pystyt pitämään Kurikan Kurikkana etkä ole ajamassa mitään ylisuuria kuntakokoja.

Kommentin kirjoittaja käyttäytyy kuin vaali olisi joku pikkulasten leikki jossa on joku keskenkasvuisten voitonriemu palkintona. Ei edustaja eduskuntaan kiusaa mene tekemään niinkuin kirjoittaja ilmeisesti kuvittelee, vaan hänellä on vastuu tästä meidän isänmaastamme.

Nyt vain toivotaan että Suomi saa hyvän hallituksen, joka pystyy turvaamaan maan tulevaisuuden ja joka pystyy pitämään täällä maalla asumisenkin elämisen arvoisena. Kukaan tuskin todella toivoo että Kaunon ennustukset toteutuvat.

Myös asikkalalainen ystäväni James Hirvisaari pääsi eduskuntaan perussuomalaisten listalta. Seuraan mielenkiinnolla myös hänen eduskuntatyötään.

Olen kiitollinen Juha Miedolle näistä muutamista kuukausista, jotka sain olla eduskunnassa avustamassa häntä. Kurikkalaiset eivät taida uskoa miten paljon hänen palveluksiaan ja paikalla olemistaan toivotaan ympäri pohjolaa. Hänet tunnetaan Mongoliaa myöten ja on myös Kurikan tunnetuin henkilö ja yleensäkin tunnetuin asia. Juha on osoittautunut uskomattoman hienoksi ihmiseksi jolla on tosi suuri sydän varsinkin kaikkia vähänkin alistetussa asemassa olevia kohtaan. Minusta hän olisi jatkossakin ollut paras henkilö ajamaan meidän asioitamme, mutta kansa on puhunut. Häntä oli joka tapauksessa ilo avustaa. Sydämelliset kiitokseni!

18.4.2011 1:50  Kauno Kyvykäs

Siinähän tämän vaalituloksen vika onkin, jotta se ei perustu terveeseen järkeen, vaan kansan kyllästymiseen. Yksi suurimpia kyllästymisen aiheita on työnteko, joka vaivaa koko Eurooppaa ei yksin Suomea. Suomalaisten pitää aina kokea kaikki kurjuus, ennekuin hoksataan ryhtyä tosi toimiin. Tilaa on alaspäin, mutta aina on pohja löytynyt.
Pohjaa odotellessa elellään, kuka kuinkin, toiset entistä kurjemmin.

18.4.2011 2:32  Vaalien tuloksesta humaltuneena....

Mietaan äänet kotikunnassa eivät riittäneet!
Syy keskustan hajaannus Kurikassa.... syyllinen?
Hän tietänee sen itse!

18.4.2011 7:41  Pitääköhän huhut paikkaansa

Missä kuljet Kurikan keskusta ?

18.4.2011 8:40  hintriikka

Jonkun kannattais kuunnella tarkasti Peltoniemen Hintriikan surumarssi ja ryhtyä sen mukaisiin toimenpiteisiin...?

18.4.2011 8:51  Kepulaanen

Nyt me kaikki kepulaaset huomio! Painetaan leuka rintaavasten ja lähdetään kohti uusia pettymyksiä! ( Jopea lainaten)

18.4.2011 8:53  Etenpäin

Onnea Vesa-Matille. Juhalle ja Hannulle kiitokset reilusta taistosta.kukaan ei lähtenyt lokakampanjaan.
Toivoin, että Kurikasta olisi päässyt kaksi Kansan-edustajaa.Ehkä ensi kerralla.
Vesa-Matin äänimäärä kyllä yllätti.
Juhan tippumisesta oli merkkejä ilmassa.Porukka ei ollut yhtenäinen.

18.4.2011 9:39  Turha kattella taakse

Jos äänet tippuu kymmenellä tuhannella, on siinä merkkejä muustakin kuin porukan yhtenäisyydestä tai sen puutteesta. Tiuran äänet putosi kymmenellä tuhannella niinkuin Mietaankin. Asia vain on niin, että liikkuvia , mielensä muuttavia ja löyhien lupausten perässä juoksevia äänestäjiä on nyt ja niitä on jatkossakin. Juuri se tekee tästä vaalitouhusta sekä vaikean, että monimutkaisen. Jos kykenee silmää räpäyttämättä toimimaan omatuntonsa vastaisesti niin politiikassa pärjää. Ainahan siinä tulee vastaan lopulta se, miten pärjää itsensä kanssa.

18.4.2011 9:47  jep jep

Hyi hyi tuhmat äänestäjät, muuttanut mieltään.

18.4.2011 11:36  Juu....

Kurikan äänet kuitenkin ratkaisi Mietaan putoamisen. Sama äänimäärä Kurikasta kuin viimeksi olisi varmistanut läpimenon!

Mutta politiikka on tälläistä, pulinat pois ja kohti persumaista maailmaa :)

18.4.2011 12:14  niin

Ja edelliselläkerralla meillä ei ollut vielä edes suurkurikkaa...

18.4.2011 13:06  blogisti vastaa

"Keskustapuolueella on itsetutkiskelun paikka". Näin sanoo Kankaanpää Koiviston blogissa.

Lisäksi hän kertoo, mainitsemastani kokoomuksen ajojahdista allemerkittyä kohtaan.
Samalla hän kehottaa kääntymään peilin ääreen tarjouksen epäonnistumisessa.

Kommentoin tuohon asiaan tämän ainoan kerran.

Virkamiestenkään mukaan allemerkitty ei todellakaan ole "syyllistynyt" muuhun kuin tarjouksen tekemiseen Kankaantien tontti asiassa. Tarjous on laillisesti ja asianmiukaisesti jätetty.
Kuten kirjeessäni totesin, liiketoiminta vaatii saumatonta yhteistyötä eikä venkoilua. Siksi vetäydyin hankkeesta, koska katsoin että politiikka ja Busines on sekoitettu keskenään.
Samalla annoin vilpittömät mahdollisuudet muille tahoille harjoittaa saumatonta yhteistyötä kaupungin kanssa. Olkaa siis hyvät ja tehkää niin.

Olin siis saanut luotettavalta taholta kokoomuksesta tiedon, että kokoomus
tekee poikkeavan esityksen asiassa, en ole syyttänyt henkilönä ketään. Kankaanpää näyttää ottaneen syyn itselleen.
En tahdo ymmärtää miksi tätä vihapolitiikkaa pitää aina vaan jatkaa ja etsiä tekemisilleen sekä pettymyksilleen muita syyllisiä.
Pyydän, että alettaisiin jo puhua asioista eikä henkilöistä.
Todellisia muita syitä kuin kokoomuksen jääminen omaksi oppositiokseen kuntapolitiikassa on vaikea keksiä tämän ajojahdin syiksi.
Kuten sanottu koen, että tuo henkilökohtainen painostus ja vihapolitiikka kohdistuu allemerkittyyn vaikka en todellakaan ole pitkään aikaan edes ollut päätöksenteon keskiössä.
Minusta Kurikalla on aivan riittävästi tekemistä selvitäkseen tulevista haasteista mm. kuntataloudessa.

Mikäli väärinymmärrykselle on mahdollisuus pyydän puhumaan asioista suoraan allemerkityn kanssa.
Asiat selviävät puhumalla.
Kaikella ystävyydellä.
blogisti

18.4.2011 13:29  Selkokieltä.

Selvää ja selkeää tekstiä blogistilta.

18.4.2011 13:47  Kyllä kansa tietää

Joo Kankaanpäältä hyvä kirjoitus.
Aina on jonkun muun syy.

18.4.2011 14:41  Ikävä juttu

Kankaanpää näyttää oikeastikin olevan vihan tiellä.

18.4.2011 15:00  Kokoomus lähtee paalulta

Jännittävät, joidenkin mielestä yllättävätkin aika-ajot on ajettu.

Kokoomus paalulle, demarit toiseen ja perussuomalaiset kolmanteen ruutuun.

Kunhan mämmit on syöty ja änkyrät trullit ovat vetäytyneet piiloihinsa, Kokoomus lähtee paalulta hallituksenmuodostusstarttiin ja aika-ajon perusteella jatkaa kilvanajoa kärkipaikalla. Dermarit kiihdyttävät toisesta ja Perussuomalaiset kolmannesta lähtöruudusta.

Näillä mennään ainakin ensimmäiseen renkaidenvaihtoon. Kokoomus ei missaa ensimmäistä paalupaikkaansa, hetken takarivistä perään lähteneille demamareille kakkosruutu tuntuu enemmän kuin paalulta ja perussuomalaiset tekevä mitä vain, ettei Jytky hyydy lähtöruutuun.

Näin se vain on eilisen perusteella.
Onnea paalupaikan vallanneille sekä kaikille muillekin lähtöruudun varmistaneille!

18.4.2011 17:28  this is business, not personal...

"Miksi vihapolitiikkaa pitää jatkaa" kysyy blokisti.
Niin, olisit vaan vetänyt tarjouksen pois ja jättänyt turhat kitinät lausumatta, niin kaikki olisi päässyt vähemmällä!

18.4.2011 18:49  Eripuraa riittää Kurikassa

Jotenkin tuntuu Kurikan tilannetta ajatellen, etteivät asiat ole kovin hyvin. Täällä blogissa kerrotaan, että Mieto olisi päässyt läpi, jos kaikki keskustalaiset olisivat äänestäneet Mietoa.Asiaa selitetään eripuralla. Ainakin täällä blogissa Saarakkalaa haukuttiin mennen tullen. Nyt hän sai yli 8000 ääntä. Blogisti kertoo ongelmistaan kokoomuksen kanssa.
Voi siis sanoa, että monenlaista eripuraa riittää.

18.4.2011 21:18  Vanha Kettu

Jos, jos sanaa ei olisi niin Mietokin lentäis, vai miten se meni.

18.4.2011 21:37  Oman edun tavoittelijat

Taisi valitettavasti käydä niin, että Juha Miedon kansanedustajan ura katkesi keskustalaisten "äänitorvien" omaneduntavoitteluun. Olin itse sattumalta hotelli Pitkä-Jussissa lounaalla runsas neljä vuotta takaperin ja olin kuulemassa viereisestä pöydästa Miedon käännytyksen kansanedustajaehdokkaaksi silloin. Nyt SAMAT MIEHET olivat naapurikuntien keskustalaisten takana. Miksi???? Sivullistakin "VITUTTAA"

18.4.2011 22:07  myös vaalityössä mukana ollut

Jokainen saa olla tasan sen ehdokkaan takana, jonka takaa olla haluaa. Siinä ei ole nokan koputytamista. Elämmme demokratiassa sentään. 21:37 kirjoittajalle sen verran, että lähes jokainen keskustalainen tietää sen, että Mieto suostui nimenomaan ja vain kun itse pääministeri Vanhanen hänet siihen suostutteli henkilökohtaisesti paikan päällä käyden, ei missään Pitkä-Jussissa. Kyseinen kuuntelija-agentti siis yksinkertaisesti valehtelee.

18.4.2011 23:47  hih hih

13.06 Virkamiestenkinmukaan?

19.4.2011 1:05  sinut tunnetaan

hih hih
Kirjoitit jo neljännen tällaisen lapsellisen kommentin. Et ole enää murkkuikäinen, joten kannattaa käyttäytyä sen mukaan.

19.4.2011 1:17  Kauno Kyvykäs

Mitäpä tuumii eduskuntaneuvos Juhani, kun piianpaikka lässähti, kuin sieni pakkasessa. Elämän voisi todeta todella julmaksi harrastukseksi, mikäli kaiken ottaisi täysin tosissaan. Aina ei voi voittaa, yleensä riittää se, jottei häviä.

19.4.2011 5:46  Hyvä Vesku

Onhan kaikki muistanut onnitella Veskua ?

19.4.2011 8:08  Kauno Kyvykäs

Tästähän tulikikin mieleen, Kunnon Kenttäsihteerin käsikirjan kakkososa onkin jo oikolukuvaiheessa. Ensimmäinen osa alkaa jotenkin aikaa kuvaavasti, eli millä valtaa saatuasi pidät kannattajasi, eli nämä leikkisästi nimitetyt "tyhmät tavikset" tyytyväisenä.

19.4.2011 8:22  Jytky

Huvittuneena olen seurannut tätä kurikan kepun touhua.
Jatkakaa samaan tyyliin .
Hyvä tulee.

19.4.2011 9:12  jep jep

kYVYKÄS.............lääkkeet.

19.4.2011 9:53  Armahda meitä!

Viisas kaupunginjohtajamme oli eilen taas ihan hukassa! Ei tiennyt onko lentolippuja ostettu vai maksettu vai käytetty.... lähtölaskenta on jo aika pitkällä....

19.4.2011 10:44  jytkylle

Armahtakoon ken voi. Aika monen on varmaan vaikea nousta tekemään töitä tällaisen persu-yhteisön eteen. Kaikki pitää muuttaa, mitä se tarkoitaakaan? Tarkoittaako se jarrua kaikelle kehitykselle?

19.4.2011 11:14  9:39 Turha kattella taakse

Aika outoa verrata rehellisyyden perikuvaa Mietoa ja Tiuraa keskenään. Kyllä keskustan olisi pitänyt olla yhtenäisesti oman kunnan ehdokkaan takana kuten Kihniössä persut olivat, että saadaan ainakin yksi ehdokas läpi.

19.4.2011 11:35  Kauno Kyvykäs

Ei ole jakaa jep jepille lääkkeitä, jollei ole varaa ostaa, niin täytyy mennä sosiksen luukulle, mutta ainahan voi kysyä.

19.4.2011 11:50  Mulle kaikki ja heti

Miksi ihmeessä niin moni valitsi edelleen nukkuvien puolueen?

Yhdeksi syyksi epäilen, että puoluejohtajat juuttuivat vaaliväittelyissä kovin korkeisiin sfääreihin verrattuna tavallisen ihmisen arkisiin ongelmiin. Portugalin apupaketti tursui ulos monen äänestäjän kummastakin korvasta, vaikka hän olisi halunnut tietää, millaista tietä pitkin pääsee kirkolle lääkäriin ja onko siellä ylipäätään lääkäriä.

Eläkeikä ja taitettu indeksi pelastivat demarit, mutta ketään ei tällä kertaa tuntunut kiinnostavan sen enempää nuorten asiat kuin maataloudenkaan tulevaisuus.

19.4.2011 12:06  Kauno Kyvykäs

Saarakkala on lukenut Kunnon Kenttäsihteerin käsikirjan ensimmäisen osan hyvin sillä hän hamuaa opetusministerin paikkaa. Opetusministerihän paremman puutteessa korvaa propagandaministerin, joten käsikirjan mukaan mennään. Propag..., anteeksi, oikeusministerin pestihän tarjoaa erinomaisen paikan "hiukan" valistaa kansalaisia oikeaan suuntaan lopullisesti, sillä nykyisen protestihurahtamisen autuus ei kanna pitkälle.

19.4.2011 12:33  Kauno Kyvykäs

Ihan lipsahti samaan sakkiin oikeusministerikin, pienen perustuslaki sekoilun jälkeen opetus ja oikeusministerikin voi olla sama henkilö.
Aivan vahingossa tuli mentyä asioiden edelle.

19.4.2011 13:12  Kultainen kaunaristi tammenlehvin!

Jos kaunasta jotain tiettyä henkilöä kohtaan jaettaisiin arvomerkkejä, olisi Kauno K oikeutetusti kyseisen ristin ensimmäinen saaja!

19.4.2011 13:40  Kauno Kyvykäs

Selitä piruuttaan, mitä kauna sanana yleensäottaen tarkoittaa ja se, jotta mitenkä se liittyy tosiasioihin.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini