Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Mihin on kiire?

Keskiviikko 21.7.2010 klo 20:10


Odota vähän

Jumala loi ajan, ihminen kiireen.

Yksilöllisestä näkökulmasta meillä on usein kiire, Se on kulttuurikysymys. Länsimaisella ihmisellä ei ole aikaa.

Kiinalaisilla on aikaa ja koko ajan sitä tulee lisää heille, vaan ei ilmeisesti meille.

Kiireinen ihminen on jatkuvassa ylivirittyneessä tilassa. Kiireisellä tilalla on pitkän päälle isoja ruumiillisia ja henkisiä haittoja.

Anna siis uuden asenteen linjata elämääsi ja katso taivaalle. Sieltä voit löytää itsellesi uuden tähden mitä seurata.

 

Kummallisia käsityksiä

 

Suomalaisten asenteita ja arvostuksia eri ammatteihin ja rooleihin on nyt sitten selvitetty.  

Arvostetuimmiksi ja luotetuimmiksi pääsivät ammatit, joiden varassa ihmisten henki tai terveys usein on. Sellaistahan ei uskalleta arvostella, josta oma etu kärsii.

Vähiten arvostetuiksi pääsivät sellaiset ammatit, joista ihmisistä ja asemista kuvitellaan olevan itselle vähiten uhkaa.

Poliitikkoja, toimittajia ja autonmyyjiä voi jokainen kyykyttää ja potkia mielensä mukaan, sillä heidän on vaikeinta puolustautua.

Kummallista on kuvitella, että luotettavuus ja mielikuvat rehellisyydestä tai positiivisesta ihmisestä olisivat ammattiperusteisia.

Minä tunnen lääkärin, joka on mielestäni maailman epäluotettavin ja inhottavin ihminen. Toisen mukavan ja empaattisen henkilön tiedän, joka on automyyjä.  

Rakennusurakoitsijat ja lääkärit tekevät eniten itsemurhia. Ovatko he siis kaikkein onnettomimpia ihmisiä?0114.jpg

"Yhä pelargonia on mummon akkunalla." Eikä kiire ole enää mihinkään. Sata vuotta vanha torppa ja vanhanaikaiset puitteet pysäyttävät miettimään, mikä on tärkeää. 

0245.jpgLauhaa kasvoi pellolla ennen  ja sitä sanottiin silloin heinäksi. Siistiä ja sileää, mutta ei kovin valkuaispitoista, vai mitä sanovat asiantuntijat? Kai se hevosille ja lampaille ainakin kelpasi.


Kommentit

21.7.2010 22:40  Tontti kuntoon ja sillä sipuli

Kovin sekavalta tuntuu tuo Lidlin tonttiasia. Löytyyköhän vastuunkantajia. Siinähän näkyy rehottavan ja kaunis puusto on hakattu pois. Äkkiä alue siistiksi ja omistajan kustannuksella ja puusto takaisin vaikkapa taimien avulla.

21.7.2010 23:31  tieto esiin

Kuka sen kaupan on tehnyt ja valmistellut?Ei mitään sanktiota rakentamatta jättämisestä. Sitäkö on tasapuolisuus yrittäjien kesken?

22.7.2010 1:43  Kauno Kyvykäs

Turha on ihmetellä jotain Lidliä, tämän typerän ja kalliin keskustan kehittämissuunnitelman julkistamisen jälkeen vaatii melkoista halua hävitä rahaa, joka sijoittaa Kurikan keskustaan.
Vaatii harvinaisen tyhmän ihmisen väittämään, jotta ehdotuksen mukainen ratkaisu keskustassa voisi palvella Kurikan etua. Puuttuu kokonaan asutuksen painopisteen ja liikenteen vaikutus käsitteestä "Toimiva keskusta".
Asutus on hajallaan, kaikki toiminta vaatii oman auton, koska joukkoliikenteen lisääminen ei edes teoriassa ole kannattavaa. Kaupungin ympärillä oleville asutusalueille ei ole tarjolla lähiliikennettä, joka suuremmilla paikkakunnilla on autottoman keskustan ainoa mahdollistaja.
Onko Kurikassakin tosiaan tarjolla, niin paljon tyhmiä ihmisiä, jotta näitä Santasalon älyttömyyksiä aletaan tosissaan toteuttaa. Houreet ajavat valitettavasti liian usein järjen ohi, kun kysymyksessä ovat nämä naurettavat konsulttien rahastukset. Toivottavasti päättäjiltä löytyy suhteellisuustajua, ennenkuin nämä Kenttäsihteerin kansankomitean, konsulteilla ryyditetyn, sekoilun tuho alkaa näkyä Kurikkalaisten kukkarossa.

22.7.2010 2:29  Kukkuja

Ja taas vain Kauno tietää mikä on oikein ja kannattavaa. Mahtavaa kun on yksi noin fiksu olento.

22.7.2010 7:06  fiksu tai ei

Kyll Kauno 1:43 puhuu täyttä asiaa. kyllä kaupunkikuvan suunnittele, liikkeiden rakentamisen tarve, kaavoitustoimet ym. vaativat perusteellista pohjatyötä asiakasvirroista ynnä muista perustekijöistä. Kurikassa on lähdetty kevyiden projektien tielle. Niiden tulokset eivät hyödytä ketään eivätkä mitään muuta kuin rahan kerskakäyttöä- Saarakkala on itse mennyt viritettyyn vipuun. Häneltä puuttuu kokonaiskäsitys sekä omista kyvyistään, että projektien tavoitteista ja tarkoitusperiaatteista. Eipä tuota käsitystä ole kehittämispäällikölläkään, puhumattakaan kaiken maailman besserwissereistä.

22.7.2010 8:08  Jotakin tarttis tehdä

Tehtäis nyt jotakin, edes tontin siistimistä, sillä aikaa kun odotellaan "Viipurin pamausta".

22.7.2010 8:10  yksi mielipide

Toisen tonttia on vähän arveelluttavaa lähteä siivoamaan.

22.7.2010 9:59  Kommentoijalle 8:10

Jos omistaja on tiedossa, niin yhteyksiä voi ottaa, vai voiko ?

22.7.2010 10:39  Vanha Kettu

Jos yksi tontti hiertää nuon rajusti, niin tehkää kierros koko keskustan alueella ja katsokaa ympärille ja olkaa hiljaa. Kurikassa on paljon muuta ja tärkeämpääkin tehtävää kuin yksi tontti, KÄYTTÄKÄÄ KURIKAN PALVELUJA niin Lidlkin voi tulla Kurikkaan.

22.7.2010 11:20  Kurikalla huonot laajakaistayhteydet

Lehdessä oli uutinen siitä, kun koko maahan tulisi saada 1 megabitin suuruinen laajakaistayhteys. Tässä tarkoituksessa kerrottiin niistä kunnista, joihin sitä ei voi saavuttaa sen takia, että laajakaistayhteydet ovat huonot. Etelä-Phjanmaalta Kurikka näytti kuuluvan näiden harvojen kuntien joukkoon, jossa on huonot laajakaistayhteydet. Näköjään Kurikka ei olekkaan mikään edityksellinen kunta. Mitähän tästä tuumaavat paikkakunnan yrittäjät. Pitäisiköhän tästäkin asiasta kaupungin panna joku projekti pystyyn ja kutsua konsultit asialle, niin olisi taas yksi projekti lisää.

22.7.2010 11:34  Blokisti

Terve ruusuntekijä. Teetko vielä niitä hienoja ruusuja Aatu. Aina silloin tällöin minultakin kysytään? Terveisiä mökiltä koko joukkueellesi. Hyvää kesää ja terveyttä.

22.7.2010 12:43  Vanha Kettu

Teen, välillä on pitkiäkin aikoja kun nuo lääkärin lantut kieltää, mutta TEEN. Täältä löyty hyvät harrastetilat, ettei tarvii tappaa itseään rosterin raskasmetalli kaasuilla, pienessä, matalassa huonosti tuuletetussa kellarissa. Tuollanen pieni puuhastelu mielenkiintoisen harrasteen parissa laittaa jatkuvat kivut hieman taka-alalle ja jaksaa taas päivä kerralla eteenpäin. Suurta iloa tuottaa myös pieni pojanpoikani, vaikka juuri viime viikonloppuna pojanpojan toinen isoisä nukkui pois pitkän sairauden jälkeen, elämä on tätä valitettavasti.
Mutta kaikesta huolimatta: Hyvää kesä ja terveyttä myös Sinulle ja heimollesi.

Ja vielä kerran, TEEN!!!!!!

22.7.2010 14:30  Kauno Kyvykäs

Kurikastakin löytyy mahdottoman hyvät tilat harrastella, halvat, joskus jopa ilmaiset. Samoihin tiloihin ei pidä erehtyä minkään oikean asian kanssa, johan maksaa. Kurikassa ei tämän tuottavan työn kanssa tunnu kiinnostusta olevan, riittää, kun saa harrastaa, perustaa uusia virkoja ja paijata konsultteja.
Nämä ihmisten maalliset tarpeet tuntuu olevan ainoastaan päättäjille tarpeeton rasite, poissa silmistä, poissa mielistä.
Varmaan Vanhalle Ketullekkin löytyy hyvät tilat Kurikasta, sillä viittaahan tämä peltipönttöjen kolistelu selvästi harrasteiden suuntaan.

22.7.2010 15:03  Kesämopo

Vanha Kettu on laajasti arvostettu taiteentekijä.Harrastelijaksi tuskin voi sanoa.
Minusta tuntuu että Kaunolla tyhjä tynnyri kolisee ja se on Kaunon oma pää. tAI SITTEN EI EDES KOLISE EIKÄ LOISKU KUN TÄYS K......
Vanhalle Ketulle jaksamista ja intoa luoda silloin kun jaksaa.

22.7.2010 15:55  Kauno Kyvykäs

Kauno kerää mukavasti näitä uusia ystäviä, joiden mielessä liikku roisejakin ajtuksia, mutta ulosanti on kristillisen kansanopiston salakieltä. Kaksinaamaisuus on pahinta jakomielitautisuutta, johon ei liity varsinaista hoitoa. Kannattaa muistaa, jotta Joku kuulee ajatuksetkin.

22.7.2010 17:26  Kaunolla on sanomaakin

Turha tyrmätä 22.7.2010 1:43 Kauno Kyvykäs -kommenttia ihan täysin. Jossakin isommassa kaupungissa, joksi Kurikka ei konsaan tule, autoparkkipuistot ja kävelykadut voisivat toimia. Mutta, mutta... Kurikassa ei ole yhtäkään Citycenterin tyyppistä ostospaikkaa, josta saisi kaikki asiat kerralla. Yritykset on hajallaan ja omilla tonteillaan. Kaupunki on rakentunut vähitellen. Se, jotta on parkkitilaa joka firman eres on siunaus sivukylien ihmisille, jotka harvemmin käyvät "kityssä". Ei tule klohnuja toisten autojen kylkiin niinkään, ja tulee sitten käytyä usiammas liikkees samalla reissua, kun ei tartte kävellä lonkkavian kanssa kilometrimääriä.
Johan se nyt on nähty Kurikassakin, että vähänkään sivussa on paljon sivussa, jos sitten vielä parkkitilat viedään, niin arvaa tuon, missä väki on seuraavaksi ostoksilla.
Kyllä käyttäjäkunnan tarpeet ja luontaiset liikennevirrat on syytä ensiksi selvittää, ennenkuin mitään hyberkyber -kaupunkia lähtee perustamaan tänne periferiaan. Ei kalastajakaan laita sinne verkkoja, missä on parhaat maisemat, kun sinne, missä on kalaa. Eikä Mietaankylän muori lähde sito voipakettia hakemaan kilometrin kävelylenkin takaa, vaikka olis miten halapaa.

22.7.2010 17:30  Vanhasta pelargooniasta

Liittyen blogistin alustukseen: Lasten suusta: "Sinä yönä vaari hukkui, mummon kyyneliin..." Väärin kuuleminen tai ymmärtäminen on helppo laji - ja hauska.

22.7.2010 17:49  http://www.kurikanseutu.fi/

Moniko on löytänyt http://www.kurikanseutu.fi/
-sivuston. Sieltä löytyy monenmoista alueeseen liittyvää linkkiä, juttua ja asiaa.

22.7.2010 20:40  Juhani (Satumaista)

Laitoin omankin lusikkani tuohon liiketonttisoppaan ja olen vielä jopa tosissani ;-) Satumaista!

22.7.2010 21:09  Kysymys vain ?????????????????

Onko uusavuttomuutta ympäristökysymyksissä?

22.7.2010 21:10  Niittäjä

Tarkoitatko niittotaitoja?

22.7.2010 21:20  Vastaus vain !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ei tietenkään, ei sinnepäinkään, nimittäin uusavuttomuutta, kaikki hoituu viimeisen päälle hyvin, eikö niin.

22.7.2010 22:03  Kiitoksia Aatulle

Onneksi Aatu auttaa aina kurikkalaisia.

22.7.2010 23:52  jj

Aaru on Kurikan hyvä haltia.

23.7.2010 1:45  Saara

Ajatella Kauno on vieläpä uskovainenkin.

23.7.2010 7:42  Miehestä en tiedä

Älä Saara naura.

23.7.2010 9:39  Hygieniapassi Juhani!

Hyviä ideoita Juhani, muttaa.... kaupungin kloaakkiportsarit kuittaa moiset kohta nopeasti. Pitää olla hygieeniapassia ja elukoilla salmonellatodistus ja ....

Se menee niin.

Tietysti jos on nopea ja näppärä, asia on eri:) Ei sitä ennenkään hygieniapassin kanssa mullin paskaa luotu tai lehemää juotettu ja kaikki tuli autetuiksi.:)

23.7.2010 9:45  Konstit on monet, sano...

Jep muistan, kun yhdes tapahtumas oli pari lammasta lasten iloksi ja niiden salmonellatodistusta kysyttiin jälkeenpäin. Ilmoitettiin, jotta ovat jo teurahina. Ei tullu enempää kyselyjä:)

23.7.2010 10:08  Kotieläinpiha keskellä kaupunkia

Tässä aiemmin mainittu pidemmälle viety versio.

23.7.2010 12:38  blogisti

Voisitteko ilmoittaa. koska olette valmiudessa lähteä tutustumaan mökkiympäristöön Kauno ja Juhani?
Esittäkää sopiva päivä lähitulevaisuudessa, niin käydään kokeilemassa sauna.

23.7.2010 16:26  saara ja taas nauraa

Uskaltaakahan Kauno lähteä miesten kanssa saunaan. Hällä kun on täitä fobioita es homofobia.

23.7.2010 17:17  Löylynlyömä

Kovin valikoiva kutsu, mutta hyvää matkaa Juhani ja Kauno. Mun mielestä Aatunkin pitäisi olla porukassa, ei muiden.

23.7.2010 18:37  Juhani

Etsin sopivan päivän vai onko Kaunolla jo ehdottaa jotakin? Tässä on nyt kolme viikkoa lomaa, mutta nyt vasta menoja onkin... Kaikkein parhaiten sopisi viimeisellä viikolla kun lapset on koulussa ja vaimo töissä.

Mitähän Saara tarkoitit... nyt ei enää paljon naurata ;-)

23.7.2010 20:55  saara

Kauno ei varmaankaan tuu, hän ei ole löylynlyömä. Pikku hupi ajatus vain. Juhania saara ihailee kunnon mies ja fiksu sekä positiivinen.

23.7.2010 23:45  Kauno Kyvykäs

Perjantai 30. tätä kuluvaa kuutamoa on aivan sopiva, saunamestari kertoo tarkemman ajan ja paikan.
Tarpeen tullen Kaunolle sopii kuitenkin muiden aikataulut, selvä peli.

24.7.2010 7:32  Blogisti

Hyvä Juttu. Juhani kertoo mielipiteensä aikataulusta ja asia sovitaan tarkemmin sitten. Otan yhteyttä

24.7.2010 9:25  Juhani (Merenkurkun rastipäivät)

Nyt täytyy vähän funtsia kun olin menossa Merenkurkun rastipäiville tuolloin... Onko Kaunolla muita ehdotuksia? Tosin tuo osakilpailu on kyllä aika kaukana joten voisi sen ehkä väliinkin jättää.

24.7.2010 10:36  Tietääkö kukaan, onko Kauno mies vai nainen

Onkohan Kauno mies vai nainen?

24.7.2010 11:23  Tietoa on

Enpä tiedä muuta kuin että vaimon nimi lienee PIRJO!

24.7.2010 14:11  saara

Ja tämähän ei vielä nykyaikana kerro mitään.Mutta tämä blogi Kauno on mies ei missään olosuhteissa ihminen , siis nainen

24.7.2010 14:20  Kauno Kyvykäs

Ja Bultti Boisseissa vielä naurettiin Omituselle Höpöttäjälle.

24.7.2010 15:18  Asioiden puutetta(ko) ?

Kyllä on kommentoijilla vitsit vähissä.

24.7.2010 17:58  oikein

Taitaa tämä, puuttesa(ko), olla James Ketkupolkka!

25.7.2010 8:00  Osuva nimivalinta "oikein" kaikkitietävälle

Oikein 17:58 taitaapi olla narsistien narsisti tai sitten ei(kö).

25.7.2010 8:14  ..

Blokin taso on laskenut pohjalukemiin...

25.7.2010 10:07  Miten nousisi ?

Aivan oikein, 8;14 kommentissa.

25.7.2010 14:20  -

15:18, 8:00, 8:14, 10:07, älkää kirjoitelko mitään, sillä taso nousee!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini