Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Kun työ päättyy

Sunnuntai 18.7.2010 klo 11:15


Päättyykö työ koskaan`

Suoritinko oikein, teinkö kaiken hyvin?

Ei kannata johtaa itseään harhaan, antamalla itselleen liian suuren arvon. Pahansuopaiset kuiskuttelevat kuitenkin takanasi: Miksi tuosta välittää, miksi piitata, ei se ole niin kauhean tärkeää.

Eihän se niin ole. Paras on vain itse arvioida tekemisensä määrä ja laatu. Parasta on itse olla oman itsensä herra. Ei kannata yrittää olla jotain, jos ja kun jo on.

Synny siis uudestaan

 

Feenikslintu on tarujen myyttinen pyhä lintu.

Sen sanottiin olevan häikäisevän kaunis.

Feenikslintu tulee apuun silloin, kun eniten apua tarvitset ja sen kyyneleet voivat parantaa kuolemantaudista.

Oleellista kuitenkin on uudelleen syntyminen. Me voimme joka ainoa päivä itse kukin syntyä ainakin henkisesti uudelleen.

Yhtälailla voimme parantaa ja uusia elämämme tapoja ja elintapojamme toisenlaiseksi joka ainoa päivä.

Miksi emme käyttäisi noita mahdollisuuksiamme hyväksemme?048.jpg

 

 Nuori koivu on uudesti syntynyt vanhan koivun sijaan.

 

 

.0582.jpg

 

 

 

Siinä se on: "Auren Afrodite Venuskukkulalla". Luonnon muovaama merkillisyys.

 

 

 

 

 

 

 

 

0333.jpg

"Veriheltta-seitikki".  On siinä nimellä sientä nakattu. Mutta komiaa villalankaa sillä saadaan värjättyä. Luonnonväriaineet aikaansaavat hillityn ja harmoonisen tunteen.


Kommentit

18.7.2010 13:22  Veritikki

Näinhän se on.Luonto osaa hoitaa asiansa aina kunnolla ja oikein.Siellä ei tapahdu mitään ilman tarkoitusta tai päämäärää.Ihmisen osa se on erilainen , hänen täytyy osata valita ja päättää miten toimia , mikä on oikein.Kasvun edellytyksiä on jokaisella joka tunnistaa oman vajavuutensa ja keskeneräisyytensä. Valintojen ja eri vaihtoehtojen ristipaineessa on hyvä muistaa vanha sanonta "Se mikä ei tapa , se vahvistaa" Omaa tietään on kuljettava ja omasta tuhkasta noustava jos sitä vaan uskaltaa.Toinen vaihtoehto on siipeillä ja pyrkiä miellyttämään kaikkea ja jokaista.Mitä siitä sitten jää, ei mitään, ei edes tuhkaa josta ylös yrittäisi. Ota vauhtia , räpyttelesiiventynkiäsäsii ja lähde lentoon.

18.7.2010 16:02  jj

Muutkin tuntuu tykkäävän sienistä, kuin Juhani.

18.7.2010 19:43  Sei very much tikki

Verihelttaseitikin heltat ovat verenpunaiset, jalka kellertävä. Sieni kasvaa karuissa mäntymetsissä kohtalaisen yleisenä. Verihelttaseitikki ei ole ruokasieni. Sitä käytetään lankojen värjäykseen.
Eli siitä nyt vain kaikki lankomiehet riviin.
Verihelttaseitikistä vahvempi painos on Veri Much helttaseitikki, jolla voi värjätä myös appiukon tai vaihtoehtoisesti anopin, joko nykyisen, tulevan tai edellisen.

18.7.2010 20:20  yksi uniikki

Kivoja kuvia suomalaisesta luonnosta. Mistä nuo aiheet oikein syntyvät. Aika lailla yksilöllinen blogi.

19.7.2010 5:20  Juhanin kuvista Lintulevalta

En kyllä tiennyt, että Lintunevalla on noin kauniita suolampia, vaikka kuvia siitä on ollut lehdissä ja netistäkin löytyy. Tuohan olisi ihan selkeästi suojeltava kohde. Vapolle varmasti löytyys parempiakin paikkoja, jos kaupunki antaa omistansa. Eikö uudella Kurikalla ole neliökilometrejä maata, jos vaihtohalua piisaa. Eikä sitten tartte peliätä, jotta häviää vesivarastot ja kaunis luonto.

19.7.2010 6:36  Juhani (Lintunevan adressi)

Ettei nyt synny väärää kuvaa, niin nuo kuvat taitavat olla norinkyläläisten ottamia. Lintunevan puolesta on avattu myös adressi, johon voi nimettömänäkin (ei siis näy netissä) laittaa nimensä. Sitä en tiedä onko se jo toimitettu eteenpäin. Kyseisellä sivulla on myös kiihkeää keskustelua nevan kohtalosta.

Kuljin lapsena Lintunevan läpi (eteläinen Lintuneva) yhdelle mökille ja muutenkin Lintuneva kiehtoi. Erityisesti järvi joka oli polun varressa jäi mieleen. Se ei näyttänyt soistumalta, vaan pohjattomalta kirkasvetiseltä järveltä, jossa uiskenteli lintuja. Ihmettelin aina kun siellä ei näkynyt yhtäkään venettä.

Koska en tiedä mikä osa Lintunevasta aiotaan ottaa turvetuotantokäyttöön, niin en myöskään ole varma kuvissa olevien lampien kohtalosta, mutta olettaisin niiden kuivuvan vaikka varsinaista ottamista ei juuri niiden alueelta tapahtuisikaan.

Ymmärrän kyllä turpeenkäytön hyvät puolet, mutta lähialueen soista Lintuneva taitaa olla se alue jonka itse soisin säästyvän tuotannolta. Sen vaikukset moottorirataan, Säläisjärveen ja erityisesti Lintunevaan itseensä ovat suuria. Ja tietysti itsellä on hiukan tunnettakin pelissä kun entiset lapsuuden maisemat ikäänkuin raiskataan vaikka siitä työpaikkoja kotikylääni ehkä syntyisikin.

Sen verran kuitenkin haluaisin itsekin Lintunevaan sattua, että Pohjoiskylästä Kiimanevan länsipuolelta tulisi kulkuyhteys Roopakan ja Lintunevan läpi Moottoriradan itäpuolelle. Se lähentäisi todella paljon Jurvaa ja Kurikkaa ja lyhentäisi matkoja Kurikastakin tuolle alueelle. Samalla se lyhentäisi matkaa Norinkylästä Kurikkaan lyhemmäksi kuin matka Norinkylästä Kauhajoelle. Sillä että Teuvan pohjoisosa tulee ikäänkuin osaksi Kurikan talousaluetta, on merkitystä Kurikallekin. Ero on nyt 2 km, mutta se voidaan kääntää Kurikan hyväksi. Moni kävisi jo nyt enemmän Kurikassa jos tieyhteys olisi yhtä hyvä kuin Kauhajoelle.

19.7.2010 6:52  Juhani (Kuvia Norinkylästä)

Sen verran lisäystä edelliseen, että jos alue kaikesta huolimatta vastustuksestani huolimatta otetaan turvetuotantoon, niin Vapon kanssa pitäisi joka tapauksessa sopia tuosta kulkuyhteyden rakentamisesta turvetuotantoalueen läpi.

19.7.2010 8:16  Juhani on oikeassa

Kyllähän Juhanin kommentteihin on helppo yhtyä. Se kulkuyhteys saadaan vaivatta, kuten Kurikantie aikoinaan, kun Tielaitoksen kanssa ollaan yhteydessä. Bitumia tulee ja menee, mutta tuollainen suomaisema ja siihen liittyvät luontoarvot ja arvaamattomat vaikutukset pohjavesille ja Säläsjärvelle, jonne on satsattu todella paljon, ei kyllä kannattaisi tuhota. Mieluummin tehdä Vapon kanssa vaihtokauppa jostakin tuottavemmasta joutonevasta.

19.7.2010 13:20  Vaasalainen

YLE / Pohjanmaa uutisoi, että Seinäjoenseudun ns. suopellot tutkitaan turvetuotantoa silmälläpitäen. Tukimuksessa ovat mukana Helsingin yliopisto, VAPO ja ko. alueen kunnat, mm. Kurikka.

19.7.2010 16:30  Juhani (Jurvan Sanomat)

Lintunevan kuvat oli ottanut norinkyläläinen Krista Hakala. Kuvasatoa saa ihailla myös seuraavissa Jurvan Sanomissa. Jurvan Sanomat on nähtävissä nettiversiona, joten käykääpä tilaamassa näköislehti.

19.7.2010 18:45  veriseitikki

Mitähän se Vapo on mahtanut maksaa noista soista? Turpeesta sentin kuutio vai kaksi senttiä?

20.7.2010 0:48  Blogistilla luonnosta seksuaalisväritteisiä löytöjä

Kovin on bogisti pyrkinyt luonnosta löytämää seksuaalisväritteistä aineistoa. Tulee mieleen vanha etelä-pohjalainen sanonta " Siitä puhe, mistä puute"

20.7.2010 1:35  Kauno Kyvykäs

Niinhän se tahtoo olla, jotta kunnon runkkarille kelpaa vituksi mikä vain.

20.7.2010 2:12  Kaunolle

Meinaako Kauno jotta luonto nais, mutta veri sei tikki?

20.7.2010 2:20  Vaalit lähestyy

Jos asioita niputtaa, niin, vaikken ole hallintoherra, pitää rehellisyys todentaa. Jos hyväksymme kaikkien suojärvien ja alueitten raiskaamisen, niin yhtä lailla keskelle Ilmajoen lakeutta vois pystyttää Eiffel-tornin tai moskeijan Lakeus Kirkon viereen siihen mötikköön. Jalasjärvelle mahtuisi yksi neukkutyyppinen talo siihen kolmostien viereen, museoalueelle. Mitäs senkään on väliä.
Antaa mennä vaaan....
Vaalit lähestyy. Ihmiset terästyy.

20.7.2010 2:36  Mökiltä huureltua

Notta veri seis, luonto salliis, mutta kroppa ei pysty!
Tätäkö Kauno tarkoottaa?:)

20.7.2010 8:25  Kauno Kyvykäs

Tätä se on todellisuus monelle, mutta Juhani haaveilee posliinista. Optimistiset haaveet pitävät mielen korkealla. Ehkä meissä kaikissa asuu pienen pieni Jammu-setä, tai toivottavasti ei sentään. Ammu-täti ainakin on joskus liiankin todellista.

20.7.2010 10:17  Mätäkuun juttuja

Onko nyt mätäkuu, ainakin kommenteista voi niin päätellä. Huvinsa kullakin.

20.7.2010 12:15  oikein

2:20, voi kuinka valitettavan oikeassa voit olla moskeijan suhteen, millä vauhdilla muslimit lisääntyy länsimaissa ja samalla moskeijat lähes joka kylään.

Souvareitten laulussahan jo sanotaan Eiffeltorneja olevan joka kylässä.

20.7.2010 14:29  Norinkylä kiinnostaa

Onko Norinkylä Teuvaa, Kauhajokea vai Kurikkaa, miten se maantieteellisesti asettuu ja kuinka kaukana on Kurikan raja, jos Nori ei ole Kurikkaa. Olisko se ollut aikanaan Jurvaa ja kuntaliitoksen jälkeen tullut osaksi Kurikkaa. Onkohan Norissa vielä palveluja, pitäisi käydä katsomassa, onko esim. kauppaa/koulua/postia/pankkia tms.

20.7.2010 14:50  Juhani (norinkylän omakotitalo)

Norinkylä on Teuvaa. Teuvalle n. 20, Jurvaan 13, Kauhajoelle 23 ja Kurikkaan 25 tai jotain tuohon suuntaan.

Kainasto-Maalahti -välinen päällystetty tie menee Norinkylän keskustan läpi ja kyläkeskuksesta kääntyy tie myös Riippiin, myös se on päällystetty.

Norinkylässä kauppa on vaiheessa, eli velejn avovaimo lopetti sen ylläpidon, mutta jos sinne löytyy uusi pitäjä, niin aivan loistavaa. Pankki, neuvolapalvelut, koulu ja muistaakseni myös lääkekaappi ovat vielä olemassa.

Kylän keskustassa on oikein todella kaunis talo myytävänä. Kyseinen talo löytyy nimilinkistä. Kylässä on myös aika paljon vuokra-asuntoja ja tietääkseni useampi muukin omakotitalo myynnissä tai ainakin ostettavissa.

Norinkylässä on aika paljon teollisia työpaikkoja. Veljelläni on Suomen Muovituote -niminen muovitehdas ja toinen tehdas tekee puisia trukkilavoja. Myös Norin Sahaa hän käynnistelee silloin tällöin.

Yhteistä rajaa Norinkylällä on eniten juuri Kurikan kanssa, mutta Kauhajokeakin vastaan on rajaa. Asukasluku, jos oikein muistan on jossain 400 ja 500 asukkaan välillä.

Toivottavasti kuntaliitoksen myötä Norinkylästä tulee Kurikkaa eikä Kauhajokea.

Mitähän vielä... Norinkylässä on nuorisoseura, painikämppä, tietotupa ja taitaa olla tällä hetkellä tyhjää tuotantotilaakin.

Velipojalla on muistaakseni myytäänä kaksi yhden Euron tonttia...

Eli jos Norinkylä oikeasti kiinnostaa, niin kannattaa ottaa puhelin ja etsiä luettelosta Jarkko Eilola. Ihan varmasti löytyy ainakin edullista asumista.

20.7.2010 15:25  Norinkylä kiinnostaa

Kiitoksia ! Taidan tehdä maaseutumatkan Norinkylään.

20.7.2010 19:11  Kesämopo

Näin kesälomalaisena ehdin vilkaista tätäkin hengentuotosta.Hyi hitto mikä tämä Kauno K oikein on? Blogisti hyvä, poista tälläiset ruokottomuudenilmaisut julkisesta tiedotuskanavasta! Alapäänimitykset ei tänne kuulu, täällä käy varmaan ihan normaaleja ihmisiäkin.

20.7.2010 19:14  saara

Kauno on SEKO. Veet ja Jammut pyörii mielessä. Kas kun ei ala lampaisata haaveilla.

20.7.2010 19:22  Kauno Kyvykäs

Lampaat on säästetty Saaralle, joka on pahojen kielien kertoman mukaan sukupuolisuudestaan epävarma. Saattaa olla, jotta mopo on sekoittanut niin ylä- kuin alapäänkin. Mopo ei sovi kaikille.

20.7.2010 20:07  saara

Voi Kauno Parka sun pitääs kuohia sekä ylä että alapäästä.Mutta pössöö mikä pössöö.Tuollaaselle turha mitään virkkoa.Kun on pikkulusikalla saanut ei voi kauhalla vaatia.Tyypillinen mies jolla ego on suurempi kun eturauhanen.Ei mitään hätää siis, sillä rintamalla.Aina voi luulla ittestään vaikka mitä.

20.7.2010 20:22  Emma

Anna olla saara , tämä K K on mitä tyypillisin narsisti. Puhuu kaikkea paskaa toisista ja sitten kun itseä vähän arvostellaan, repii parahat kalasonkinsa.Tälläsihin ei kannata ruutia tuhulata. Tattotahan uutiset juorahan ehtookaffeet ja mennähän äijämmä vierehen maata. Mukavaa ehtoota ja terveisiä Mollilalle.

20.7.2010 20:53  Norinkylä on melkein osa Jurvaa

Norinkylä on vähän kuin Valkabaut Creek Krokotiilimiehessä. Eli in the middle of nowhere. Se ei ole Kauhajokea, ei kunnolla Teuvaakaan ja ostokset sieltä käydään tekemässä Jurvassa. Jos Kurikka järkevästi laajenisi, niin Norinkylä, Nopankylä ja Koskenkorva pitäisi liittää territorioon. Silloin syntyisi järkevä paketti ja tuskin edes suurta sanankopuakaan. Eikö Karvosen Jani suunnilleen tämmöistä jo ehdotellutkin. Mutta meidän kuntaministerit eivät näitä osaliitoksia kannata, vaikka kaupankäynti- ja työssäkulkualueet eivät kuntarajoista mitään tiedäkkään.

20.7.2010 22:18  Kauno Kyvykäs

Tatto ny Emma kaikes rauhas uutiset. Aivan uusi sana, kun vain viittisit selittää mitä tämä tattominen on.
Pahalla päällä nämä Johanneksen uudet morsiamet. Ehkä se johtuu siitä, kun alapää kuivaa, niin pää hikoaa.

20.7.2010 22:54  Pätkii...

Niin ja miehillä on kuten lapinmiehet sanoo, jotta: mitä harvee latva, sitä kovvee oksa. Vai kuinka se meni?

21.7.2010 5:47  Kilinvillat

Huomenta Matti! Ole kiltti ja tee uusi teksti. Näitä ei viitsi lukea. Taso hipoo miinuksen puolelle. Toivottavasti ulkopaikkakuntalaiset ei lue.

21.7.2010 6:34  Juhani (Uupuminen)

Ennen sitä: Tuo blogiteksti on hyvä kun sitä peilaa nyt käynnissä oleviin kesäloma-aikoihin. Toivottavasti suurimmat stressi, uupumus ja sitä myös huono käytös jäävät sinne ja ihmiset tulevat uudestisyntyneinä lomilta toistensa iloksi eikä taakaksi. Monilla työpaikoilla kiristyneeseen ilmapiiriin pitäisi saada helpotusta ja hyvä mahdollisuus uudestisyntymiseen on nyt kesäloman aikana.

21.7.2010 8:32  Jokin tolkku Lidlin tontillekin

Blogissa lähestytään luontoa ja kommenteissakin sama aihe esiintyy mm. turvesuon asioissa. Ihmetykseni on melko suuri kun katselen Kurikan keskustassa olevaa Lidlin tonttia. Surulliseksi tekee kun keskeisen tontin annetaan rehottaa kaikilla pajuilla,horsmilla, koiranputkilla ym. Kaunis puusto on tuhottu ja tilalla villikasveja rehottava sekamelska. Kaupunki yrittää vieressä olevaa katua elävöittää kukkaistutuksilla, mutta voiton vie kirkkaasti Lidlin tontin villinä rehottava kasvillisuus. Kenen on vastuu, kuka omistaa tontin, kuka valvoo. Jos tontin omistaa sakalaisomistainen yhtiö, niin eikö sitä saada järjestykseen. Kuka tietää, kuka valvoo, kenen on vastuu Kurikan keskustan pilaamisessa.

21.7.2010 8:35  Töihin uudestisyntyneenä

Tunnustautuuko Kauno kaikkien kommenttien kirjoittajaksi, vai kirjoitteleeko nimimerkillä joku muukin? Kysyn siitä syystä, kun välillä on tullut aivan hyvääkin tekstiä. Tämän blogin kommentit aiheuttavat, että Kaunon hyvätkin näkemykset jätetään omaan arvoonsa.
Juhanin tekstiin on hyvä yhtyä. Kun kaikki ymmärrämme muuttaa käytöstämme muita kunnioittavaksi, niin kaikki voivat paremmin. Otetaan rohkeasti kantaa, mutta vain asioihin.

21.7.2010 9:56  Kauno Kyvykäs

Kauno on ihmisten sanomisia ja ajatuksia kaikesta, joten Kaunolle ei varsinaisesti mikään ole pyhää, ei edes entiset koulukiusatut, jotka olivat monesti pahimpia toisten kiusaajia. Nämä jatkavat loistavasti uraansa työpaikkakiusattuina ja yleensäkkin mielestään kiusattuina, miettimättä hetkeäkään paljonko he itse kiusaavat toisia itsekkyydellä ja turhalla valittamisella.

21.7.2010 12:31  kyselenpä vain

Valitetahan vain Kaunoki. Se heleppaa.
Mutta välillä on hyvä olla asiaa. Mitä Juhani sille LIDL:n tontille kuuluu? Se on kuulemma yks harvoja, joilleka ei edellytetty rakentamisvelvoitetta. kuinka siinä niin pääsi käymähän? Oliko se Kankahan Sepon vai Jarvan "ansiota"?

21.7.2010 15:33  Juhani

LIDL:n tontin näkyy omistavan Lidl Suomi. Rakentamisvelvoitteesta en tiedä mitään, mutta esim. blogisti tai joku muu valtuutettu tietää kyllä kertoa enemmän, sillä esisopimus Lidl:n kanssa on hyväksytty valtuustossa toukokuulla 2004. Olisiko rakentamisvelvoite mainittu sopimuksessa? En tiedä. Sopimusta ei löydy näköjään netistä mutta valtuutetujen arkistoista varmaan löytyy.

21.7.2010 16:55  kyselijä

Tuskinpa kauppakirjaa on valtuustossa hyväksytty. Hallitus kaupat hyväksyy esittälijän ehdotuksesta ja Kankaan jo valmistelemana, vai kuinka se on? Älä Juhani harhauttele meitä äänestäjiä.

21.7.2010 17:34  Kauno Kyvykäs

Eipä tule valtuuston päättämiä asioita pahemmin vastaan, taitaa olla Kenttäsihteerin lanseeraama turha vaalikyyditys viimeinen varsinainen valtuuston päätös. No, sai Kenttäsihteeri vähän harjoitella kyyditysten järjestämistä, tiedä paljonko valtaa tulevaisuudessa lohkee, silloin praktiikasta saattaa olla paljonkin hyötyä.

21.7.2010 18:45  Juhani

16:55 Kyllä se valtuuston listalta löytyi - on taidettu käsitellä kahteenkin kertaan, ensin vuoden 2003 puolella ja sitten 2004 toukokuulla. En oikeasti tiedä asiasta senkään vertaa kuin tuolloin valtuustossa olleet - he ovat nähneet sopimuksen - minä en, joten en pysty harhauttamaan ketään. Jos menen huomenna kaupungintalolle, niin yritän kopioida päätöksen tänne kun netissä olevat pöytäkirjat eivät ihan ylety sinne saakka.

21.7.2010 19:01  Juhani

Löytyy se sittenkin netistä. Voi olla että se oli valtuustossa vain 1.12.2003. Linkki on liian pitkä joten en saa sitä linkattua tänne. Hakusanalla LIDL se kuitenkin löytyy.

21.7.2010 22:14  Santeri

Taitaa olla syy Lidlin vetäytymiseen sysissä,ei ole Kurikan taajamassa kasvunäkymiä tulevaisuutta ajatellen.Oletettavasti verättää vähä vasemmalle jos ei näe Kurikan keskustan alueella muuta moitittavaa kuin Lidlin tyhjä tontti.Tehkää polkupyörä-tai kävelyretki kirkkosillan kautta 67;lle ja toista sisääntuloa takaisin,löytyy aikalailla sanomista reitin varrelta.

21.7.2010 23:41  PäläPälä

Jos osaa käyttää internettiä ja hakea YIT:n sivut/ suunnitteilla olevat kohteemme/kauppapaikat/2009, niin saatta jopa ehkä ymmärtää, että lidl "vetäytyi"noin 10 kohteesta suomessa, mukaanluettuina Kurikka, Seinäjoki esim. mainittuina.ymmärtääkseni siellä ei ollut mainintaa "taajamien kasvunäkymistä".

22.7.2010 19:51  Harppu

Ootellaan vai että tulee magneetteja pitkin kylää.Ristus kun ei vanhakkaa pyyrykset pysy pystys,eikä saada uusia yrittäjiä.Tyhyjiä kauppoja,huoltoasemia on kylä täynnä ja uusia vain pitääs saada.Son vissihin sitä pohojalaasta suuruuden hulluutta.Son komiaa kun on kylällä paljon suuria näyteikkunoita ja takana vapaata tilaa.Ei tartte ainakaa karehtia enää lopettanutta yrittäjää.Isoa ja komiaa tarttee olla.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini