Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Mikään ei unohdu

Keskiviikko 14.7.2010 klo 9:59


Sinut minä muistan hyvin

 

Kaikki muistuttaa, ihan kaikki muistuttaa kesästä 47 vuotta sitten.

Silloinkin tehtiin lämpöennätyksiä.

Mutta ei kannata katsoa taakseen, ei edes sivuilleen. On keskitettävä kaikki voimat nykyhetken tehtävien ratkaisuun.

Ei pidä alistua. Pitää käyttää tervettä järkeä.

Mutta muista ystäväsi vuosien takaa.

Muista symbolit, muista tunnelma, muista kaikki, hulluus ja kesäinen myrsky.040.jpg

Suomen järviä somistavat tällaiset kukat. Vedessä on hyvä liottaa varpaita ja pohtia suuren suuria pilvilinnoja.

 

 

 

 

Suomessa ensi vuonna jopa kymmenen uutta kriisikuntaa

Näin kuuluttavat ja arvioivat sekä kuntaliitto, että valtiovarainministeriö.

Onneksi Kurikka ei kuulu noiden joukkoon. Siitä huolimatta ja siksikin on otettava varteen se tosiseikka, että kuntataloudessa ollaan yleisesti menossa huonompaan suuntaan.

Menojen hillinnän ja tuottavuuden lisäämisen ohella kuntien tulopohjaa pitää vahvistaa. Näin on yleisesti ottaen tilanne. Tulevaisuudessa on syytä arvioida, onko kuntien verotulopohjaa laajennettava vaikka osuudella pääomaverotulosta ja arvonlisäverosta, kenties jäteverolla". Näillä arvioilla edetään.

Toivottavasti näitä asioita noteerataan myös Kurikassa, kun syksyllä uusin voimin palataan lomilta.

Nyt on kesälaitumilla hyvää aikaa pohtia mitä tehdä ennen muuta Kurikkaa vaivaavan työttömyyden eteen. 0012.jpg

Puu/hirsiraken-teisen mökin asujana sitä miettii, onko puurakentamiseen riittävästi puututtu? Asuntoministeri asiaa läheltä liippasi.  Nyt kun puun  ja puuenergian käyttö puhuttaa, olisi tilaisuus markkinoida  ja lobata myös bioperäisen rakennusaineen käyttöä. Kuvan teltta ei ole puuperäinen, mutta maksoa vain 9 €. Sisällä pystyy kaksi ihmistä nukkumaan yön.


Kommentit

14.7.2010 15:25  Vanha Kettu

Kuuma oli 1971 kesällä Padasjoella kaivettaes poteroja, lämpömittaria ei ollut, mutta v..utti ja hiki lensi. Silloin elämäni ensimmäisen ja viimeisen kerran join piimää ja silloin se oli hyvää ja raikasta. Muuten monesko blogisti oli siellä maastojuoksu kilpailus?

14.7.2010 15:50  blokisti

Blogisti ei tarkkaan muista sijoitusta Padasjoen maastos. kymmenne joukos? Mutta RUK:n kisoos vähän ennen, jossa oli koko koulun väki toista tuhatta kaveria, olin kuudes. Se oli "urani" paras sijoitus. Sen jälkeen syksyllä Kurikassa rökitin ainoan kerran elämässäni raimo Törmän puulaakikisojen eka osuudella ja tulin ensimmäisenä vaihtoon. Raimo oli jo silloin ja on vieläkin tosi kova tekijä juoksemisen saralla.

14.7.2010 16:06  Yhä vastauksia vailla

Nythän ollaan kovasti menossa kohti nollasummataloja, joissa sisältä koneista ja ihmisistä syntyvä lämpö vaikkapa takkatuli kierrätetään lämmönvaihtimen kautta ja korvausilma lämmittyy sillä samalla. Ennen, kun talot oli hirrestä ja käytettiin takkaa, ilmanvaihto ja lämmitys tapahtui samaan aikaan ja samalla rossipohja tuulettui ja pöpöt pysyivät poissa.

14.7.2010 17:43  Kymysys

Suomessa on aina osattu tehdä hyviä puutaloja. Hirsirunkoiset 1700-luvun talot on aina vain ihan tikissä. Kuka alkaa myydä tätä osaamista ulkomaille?

14.7.2010 18:37  Kauno Kyvykäs

Suomalaisia puutaloja on viety ulkomaille jo ajat ja mitkä. Kehtaako joku aivan tosissaan sanoa, jotta puutalojen sijasta ulos pitää viedä osaaminen. Telakoilta on ulos viety osaaminen ja laivoja ei ole juurikaan tarvinnut tehdä sen koommin.

14.7.2010 18:55  järki käteen

Suomessa vain nuo normit lämpöeristysten suhteen alkavat tavoitella järjettömyyksiä.

15.7.2010 8:50  Lyhytnäkööstä

Kurikan kaupunki sitten nosti kätensä pystyyn ja risti ne VAPO:n alttarille. Teua sentään teki jotakin ja jotkut muut asiantuntijatahot. Nyt raiskataan Lintuneva, jotta kaupunki saisi Vapolta vähän lisämaata tehdä lisää bitumitietä driftailijoille. Voi sen perkele! Mitähän tästä tuumii Laihia ja Vaasa, jonne vesi valuu samasta keitaasta?
Onko alueella edes ajolupaa enää 20 vuoden päästä, mutta Säläsjärvi on sitten jo pilattu iäksi.
Kyllä on niin lyhytnäkööstä politiikkaa, jotta kannattaa Rinta-Rahkoonkin ruveta myymähän vain osuuskaupan rillejä.

15.7.2010 9:56  Rinta oikiasti rottingilla?

Jurvassa kulukoo tietty porukka rinta rottingilla, hyvä jottei LILJA RULAA -t-paita päällä. Kieltä käännellään ja naamaa väännellään. Muistaako joku, mistä syystä mies hyllytettiin? Se offensiivi, minkä hän väkivaltaisesti teki yksityiseen perheeseen kaatui sekä käräjä- että hallinto-oikeudessa. Molemmista tuli rankat nuhteet silloiselle sosiaalilautakunnalle. KHO:han on kun pikkulapsen perse; tulee mitä kulloinkin, mutta kyseistä em. asiaa kannattaa ehkä miettiä, kun kulukoo rinta rottingilla.

15.7.2010 11:21  jj

Sade on joskus pahasta, se ajaa limaisia ääliö-ötököitä kivien alta muistamaan väärin vai käsittämisestäkö se on kiinni.

15.7.2010 13:23  oikein

9:56, etkö ole tietoinen eri oikeusasteiden kannasta Lilja asiassa????? Joka vanhoja muisteloo se niihin lankeaa! (Eikös ollu hyvä yhdistäminen, pahus nyt kannattais kulkia rinta rottingilla)

15.7.2010 14:27  huolestunut

Tämäkö on kirjoittajien taso.Taitaa Jurvalaaset taas olla tukkanuottasilta

15.7.2010 14:54  Varóvasti aurinkoa jurvalaiset

Eihän jurvalaisilla vain ole auringonpistos ?

15.7.2010 15:05  Pjotor maaseutumatkalla

Olisko mitään tosiasiaa näihin kommentteihin ? Kävin lähimatkalla Jurvan keskustassa ja olin iloisesti yllättynyt. Hyvät kauppapalvelut, koulukeskus loistavassa kunnossa, kotikoulunmäki valmiina syksyn oppilaisiin, Säläsjärvi pullisteli asuntovaunuista, kirkko komeasti mäellä ja hyvässä kunnossa, mansikanmyyjä asemissaan, väkeä tuli ja meni, kaikilla oli jonnekin asiaa, siltä näytti, Nikkarikeskuksen piha oli hiljainen, grillin rappusilla istuskeli kaksi miespuolista asukasta pyörät nojallaan vieressä ja muovikassit pyöränsarvissa, siistit opiskelijaasunnot hyvin maalattuina aivan keskustan tuntumassa, Koskimäellä oli hiljaiseloa, teollisuuteen en saanut tuntumaa, olivat varmaan kesälomalla, enkä osannut niitä etsiäkään, yksi pyöräilijä tuli lähituntumalle ja tupakalle eikä virkannut mitään, lähti omia aikojaan kohti vanhaa osuuskauppaa häviten näköpiiristäni, pari matkailijan näköistä kävi mansikkaostoksilla, mies jatkoi matkaansa ja jätti vaimonsa ostamaan mansikoita, astui autoonsa ja odotteli molempia; mansikoita ja vaimoaan. Näytti ihan selvältä kuntakeskukselta, ihmettelin vain, miksi Jurvan piti liittyä Kurikkaan, oliko se talous vai mikä, kyllä siltä näytti, että Jurvan olisi pitänyt pärjätä itsenäisenäkin.

15.7.2010 16:48  Jurvassa on!

Selkeästi 15.05 novellistin aineksia Sinussa.
Näinhän se menee kesällä. Jurvassa lamaantuu kaikki, kun tehtaat sulkee ovensa viideksi viikoksi. Oppilaita ei ole ja ihmiset käyvät Jurvan ulkopuolella kyläilemässä. Mutta, oletko huomannut miten kaunis keskusta Jurva on? Näin kaunista pitää hakea ja onhan Jurvassa vaikka mitä kesälläkin. On kulttuuritarjontaa ja ne mansikanmyyjätkin on liki, ei tarvi jonotella ja kukkia löytyy, myös elintarvikkeita, mitä vain tahtoo. Ei tule turhaaan hiki.

15.7.2010 19:30  Kauno Kyvykäs

Mikä se on se sakkopäivä, ajattella voisi vaikka poliisia, mutta ei sakkopäivä on ihmeellinen päivä, liittyy terveyden huoltoon. Ehkä joku jikin edustaja voi kertoa, mikä se tämä sakkopäivä on, miksi on olemassa ja paljonko rahaa palaa hukkaan.

16.7.2010 4:46  kesäfani

Nyt viimeiset mansikat ostamaan. kurikan toreilla läytyy säpinää. Toreille ja tutuille, ihmisten joukkoon rynnätään, positiivisin odotuksin ja asentein. kenttä on meidän.

16.7.2010 17:28  herrojen kanssa pellonlaitaa

Hyviä kuvia ja mielipiteitä valtuustoryhmien puheenjohatjien palaverista pellonlaidalta.

16.7.2010 18:37  Riitu

ON se nykyään kummallista touhua Etelä-Pohojanmaallakin ämmät kulukoo kokouksis asioosta päättämässä ja ne Miehet ne pitää ompeluseuroja milloon kaffiloos milloon pellonreunalla.Kaikki maailman ja naapurien ja tuttujen sekä tuntemattomienki asiat puiraan ja tieretään.Paremmin kun ne asianosaaset itte.Karsiaa menoa.

16.7.2010 19:28  ei pyromaani

hyvä esimerkki tiedon kulusta,viikolla sattunut tapaus,rekka paloi Parolassa moottoritiellä.Omistajalle soitettiin,että auto palaa jo ennemmin kuin kuljettaja huomas tapahtuman.Kyllä tieto kulkee nykyään.

17.7.2010 0:17  Kauno Kyvykäs

Sopii hyvin Kurikkaan, kukaan ei päätä mitään joku vain kertoo sen mitä kukaan ei kuulemma ole päättänyt.

17.7.2010 1:46  Juhani

18.37: Joskus asiat ovat sekaisin vaikka ovat näennäisesti jonkun näkemyksen mukaan paremmin.

Mad TV:llä juuri nyt muukalainen
tulevaisuudesta - Terminator - ampuu aina vain uudelleen Juudaksen vaikka Jeesus herättää hänet aina kuolleista. Terminatorhan tietää miten siinä käy ja yrittää vain estää kavaltamisen. Aika surkea esitys kun Terminator ei käsitä mistä todellisuudessa pohjimmiltaan on kysymys. Jeesus yrittää epätoivoisesti kertoa Terminattorille että tappaminen on synti. Voitte kuvitella miten toivoton tehtävä puolin ja toisin. Terminator suorastaan ihmettelee mistä Jeesus puhuu. He eivät puhu keskenään ollenkaan "samaa kieltä".

Näennäisesti hyvä asia ei aina ole hyvä. Onneksi valtuustoryhmien puheenjohtajat ovat opettelemassa toistensa kieltä pelloilla ja kahviloissa. Hyvä idea ensin kokeilla josko oppisi keskustelemalla ja vasta sitten "tulittaa".

Mutta siinä, että naiset istuvat päättämässä asioista ei kyllä ole mitään pahaa. 40% on kuitenkin lautakunnissa oltava miehiäkin ;-) Onneksi on tasa-arvolaki. Mad TV:ssäkin ainakin yksi viisas mies korvattiin naisella.

Nyt varmaan taas heräsi ajatuksia niin että keskustelu kiihtyy.

17.7.2010 16:49  Nyt naatitaan

Kävin tekemässä moottoripyörälenkin sortseissa ja paksunahkaisessa takissa (ei talvifoorausta). Hanskat tietysti. Oli niin lämmin, ettei lämmöstä huomannut istuvansa 100 km/h kulkevan pyörän selässä muuta kuin pörriäisten paukahteluista visiiriin. Visiirillinen customi on toki armelias. Kaikki tavara ei tule syliin ja ajoasento on järkevä.
Pitää sanoa että on nyt NIIN lämmin! Naatitaan!

18.7.2010 1:36  Vanha Kettu

Nyt naatitaan; muista naatitaan sanan pienellä muutoksella ja moottoripyörän pienellä ajo/ajatus virheellä, valitettavasti voidaan saavuttaa naatitaan sanan muutos eli naatti joka kuulluu vihannekseen ja ihmis elämä vihanneksena ei ole minkään arvoinen. Eli ajakaa tarkkaavaisina ja nauttikkaa kesästä.

Mosselokaupungin kokoontuminen oli lauantaina ohjelmaaaaaaaa oli, valitettavasti seurustelu aika jäi hiukan vähiin, mutta muuten oli hyvät kemut Musakalla.

18.7.2010 4:49  Näin se on

Vanha Kettu on oikeassa, ettei ikänä voi olla liian hyvä moottipyörän aisoos. Virheen voi tehdä joku muu, vaikka vain hirvieläin.

18.7.2010 6:41  Juhani (Karhuille mehujäätä)

Eilen olin mittaamassa Huissilla. Hirvieläinten jätöksiä oli metsässä kuin lehmien jätöksiä laitumella. Ja löytyi sieltä karhunkin jätös, mutta tällä kertaa ei itse kontiota näkynyt enkä sitä kaivannutkaan.

Vesipaikat ovat helteillä eläintenkin suosiossa. Yksi pieni suo jossa aikaisemmin oli vettä, oli täynnä hirven jälkiä ja tallattu ihan mudalle saakka ja tuo karhun jätöskin oli leveässä, melkein kuivaksi kuivaneessa uomassa. Nestehukkaa alkaa varmaan olla vähän joka luontokappaleella.

18.7.2010 10:38  Se, kun antaa vaan mennä....

O tempore, o mores. Ensin Ilkka-yhtymän päälehti ottaa kantaa alkuviikolla Nikkarikeskuksen puolesta, kun Seinäjoelle meinataan samanlaista. Kurikasta tai Jurvasta ei kuulu mitää. Sitten AMM herää tekemään samasta aiheesta vatakkaisen jutun, joka sotii lehden linjaa vastaaan. Mistään ei kuulu mitään.
Voi päivää!
Heitetään sitten helevettiin ja savikaivoon kaikki tehty ja väännetty. Seinäjoelle vain kaikki. Siinähän Mietaankylänkin kiinteistöt sen kun nousee pörssissä, kun kaikki R-kioskia myören on pian Seinäjoella, mutta antaa mennä vaaan........

18.7.2010 10:44  Juhanille

Niin että Lintuneva pitää kuivattaa sitte kumminkin?

18.7.2010 12:19  Tyly, tyly

Mielenkiintosta tosiaan, että Kurikasta viedään kulttuurikeskus Seinäjoelle ja pian sitten kait koko AMK-opetus ja muu siinä sivussa. Nythän jo rehtorista lähtien ne istuu jokivarressa ja juovat kahvia keskenään. Hyvää ujuttamista.
Onko Seinäjoen strategia se, että siellä asuu 20 vuoden päästä 40 000 vanhusta ja muutama tuhat nuorta perhettä, joita sivukylien kuihtuvat nurkat sitten elättää jolllakin ihmeen uudella parfyymillä?
Eipä taida onnistua. Seinäjoki tappaa ittensä ähkytautiinsa, mutta sitä se on tehnyt jo yli 20 vuotta. Vain välissä ollut lama vähän hidasti. Seinäjoki tappaa maakunnan, josta väki muuttaa etelään ja itse Seinäjoki jää kitumaan vanhenevan ja vaivaisemman väestönsä kanssa. Kertokaa lukuja, jos olette eri mieltä. Luvut ovat pirun tylyjä, ellei Seinäjoki muuta asennettaan.

18.7.2010 12:45  Juhani (Kuvia Lintunevalta)

10:44 Ei pidä!

18.7.2010 13:00  muuli

12:19, sinunhan ne luvut pitää esittää väitteesi tueksi. Hyvähän se on kirjoitella mitä vain ilman näyttöä!!!!

18.7.2010 13:46  Nikkarikeskus oli alunperin suuruudenhullu hanke

Kyllähän tosi on niin, että Nikkarikeskus oli alunperin suuruudenhullu hanke syrjäiseen kuntaan. Turha sitä on kiivastua (12:19) ja kuolaimia purren Seinäjokea syyttää.

18.7.2010 18:17  Hyvä Juhani

Tosi upeita kuvia Juhanilla Lintunevalta. Tuo, jos mikä pitäisi kyllä säilyttää luonnontilassa!

18.7.2010 18:23  Kyllä se vähän näinkin on

Etelä-Pohjanmaalla on syntyvyyden ja kuolleisuuden ero miinus-merkkinen, kun se on Pohjanmaan maakunnassa plussalla. Jopa Luodon kunnassa syntyvyys ylittää kuolleisuuden, jota Etelä-Pohjanmaalla ei tee kuin Ilmajoki, Lapua ja Seinäjoki.
"Lapissa ja kaikissa Itä-Suomen maakunnissa Kymenlaaksosta Kainuuseen asti väestö väheni 1990-luvulla. Läntisen Suomen maakunnista väestö väheni ainoastaan Satakunnassa ja Etelä-Pohjanmaalla." Suora lainaus Duodecim/terveyskirjasto.
Etelä-Pohjanmaa ukkoontuu ja näivettyy ja tällä menolla entistä nopeammin. Jos "larvoille" ei jätetä elinmahdollisuuksia, ei keskuksiinkaan riitä virtaa. Väki lähtee Seinäjokea edemmäs, Tampereelle, Vaasaan, Helsinkiin ja Ouluun.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini