Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Väsyttää joskus

Keskiviikko 7.7.2010 klo 9:50


Kuinka paljon sinä olet väsynyt

Paljonko olen väsynyt tähän kaikkeen?

Elämä on kuitenkin suurenmoinen, koska kaikki sitä haluavat.

Uuden elämän synty kruunaa sen kaiken kauniisti. Kuinka puhdas ja viaton on uusi taimi. Kuinka odotettu onkaan uusi ihminen.  

Puhuttaessa uudesta ihmisestä, löydämme mieluusti sen uuden, joka muuttunut.

Siksi joka päivä uudesti syntyminen on mahdollista meidän jokaisen kohdalla.

Emme pääse mihinkään pakoon itseämme. Siksi täytyy vain kohdata kaikki ne viat ja puutteet jotka meistä löytyvät.

En siis  taidakaan olla yhtään väsynyt tähän kaikkeen.

Väsyttääkö hallintoakin?

Vuodesta toiseen kysytään, olemmeko valmiita jatkuvaan muutokseen?

- Tietystikään emme ole muutokseen valmiita, emme koskaan.

Haluamme vain pitää kiinni kaikesta vanhasta, oli se sitten kyläkauppa, koulu, vakiintuneet hoitotavat, mitä tahansa johon sisältyy muutosta.

 Mistään niistä me emme haluaa koskaan luopua.

Uusia, hyviä palveluja elämän edellytyksiä olemme valmiit ottamaan vastaan. Kiitos niistä jo etukäteen.

Ei ole ollenkaan ihme, jos näiden vaatimusten edessä hallintoa alkaa jo väsyttää, Kurikassakin.

Vaikka onhan Kurikassa sentään ne osingot0322.jpg

Kurikan kaupunki esiintyi edukseen Jurvan markkinoilla. Positiiviset ihmiset luovat positiivisia mielikuvia. Jospa hallinnossa muutenkin päästäisiin sellaisiin Myönteisiin päätöksiin, että voitaisiin puhua linjakkuudesta. Jatkuvat äänestyspäätökset eivät anna kuvaa onnistuneesta lopputuloksesta, eivät ainakaan linjakkuudesta.


Kommentit

7.7.2010 12:19  punaväri kunniaan

Kurikan väri näyttää kovin punaiselta. No sellaisia päätöksiä, minkä värisiä ihmisetkin.

7.7.2010 14:53  Työ kaupungin hyväksi jatkukoon

Raskasta työtä tuo markkinakojussa päivystäminen, kiitokset heille, jotka olivat työvuoroissa markkinoilla Jurvassa. Sattui vielä hellepäivät kaupanpäälle. Vaatii siviilirohkeutta tulla yleisön eteen kertomaan kaupungin asioista. Seuraavan kerran varmaan tavataan Kurikan keskustaajamassa markkinoilla elokuussa, tervetuloa sinne kaupungin edustajat.

7.7.2010 15:30  Olenko vanhanaikainen ???!!!!!

Minuakin informoitiin mainostoimiston lanseeraamasta Kurikan mainoksesta, joka näkyy mm. Kurikan kotisivulla, näin kerrottiin. Uteliaisuus heräsi ja kävin kurkkaamassa ja luvalla sanoen hämmästyin minäkin. Mietin olenko vanhanaikainen kun välittömästi tuli mieleen, että olenko julkishallinnon (kaupungin) kotisivulla, mihin tällä pyritään, luoko tämä uskottavuutta kaupunkia kohtaan ? Heräsi paljon kysymyksiä, miksi juuri tämä kuva on valittu ? En löytänyt vastauksia.

7.7.2010 15:44  muuli

Et ole vanhanaikainen, vaan jotkut ovat menettäneet hyvän maun ja järjen. Kuka uskaltaa tunnustaa ja selittää Mitä tosiaankin on päässä liikkunut kun tuollaisen ovat hyväksyneet (etelän mainostoimistoissa hyvä maku on jo ajat sitten unohtunut).

7.7.2010 19:23  Ongelma

Se on tietenkin harmillista, ettei "haitta"sivustoilta suojatuilta koneilta pääse kaupungin yleisille sivuille, kun ohjelma sotkee Kurikan sivut aikuisviihdesivustoihin.

7.7.2010 20:15  Faari

Blogistin kanssa samaa mielta näistä Hallituksen jatkuvista kokouksista.Päätös ja pulinat pois.ei se niin vaikeaa ole

7.7.2010 20:23  Muori

Voisko Hallituksen PJ vastata:Mistä nämä jatkuvat päättämättämyydet johtuu???Kurikka-Lehden kirjoitukset on oma luku sinänsä.Mummut ja paapat lukee niitä..mutta kyllä tämä Matin blogi on kuitenkin jonkinmoinen totuuden torvi.Niin että mistä....

7.7.2010 20:49  oikein

Totuus, kenen totuus? Totuuksia on monenmoisia, kuka kulloinkin esittää totuuksia!

7.7.2010 20:53  Santeri

On miellyttävää todeta että on muitakin "vanhoollisia" kun minä.Kyllä sietäis ajatella moisia mainoksia suunniteltaessa,mihin asiayhteyteen mainos tulee.Ajatella jos olisi mieltymystä esim muuttaa Kurikkaan,käytyään kaupungin sivuilla tutustumassa,eka sivulla varmasti miettii mihin ollssn menossa.Toisaalta jos koittaas raapia siittä jotain uutta idea,Kurikka lehdessä mainittiin että väkilukumme on yhä sakkauslinjalla.olis varmaan myönteinen vaikutus kun huulien paikalle vaihdettaas kuvat "työkaluista"joilla niitä lapsia rakennetaan,koska lehdessä sanottiin että uusi kaupungin imakon kohotusmainos on suora jatkumo sille farkkuperseelle,niin eikö se jatkuisi siittä luonnollisesti ko vehkeisiin.

7.7.2010 21:23  Lisää lennokkeja

oli hieno ulostulo kaupungilta markkinoilla, joissa ihmiset on. Totuus on kuiteski se, jotta 10 vuoden päästä tarttetaan 1,5 kertaa enemmän hoitsuja, ku nyt, eikä kukaa saa jäädä eläkkeellee siinä välillä. Siinon vbähän miettimistä. Poitsut

7.7.2010 23:00  Juhani (Päättämättömyys)

Tuosta kuvasta tulee heti mieleen kaupungintalon monipalvelupiste ja siellä kahdet aina hymyilevät kasvot.

Jos talon julkisivu onkin onneton, niin se julkisivu mikä oven avaamisen jälkeen tulee esille, on varmaan Suomen parhaimpia. Kaupungin vanha iskulause "Elämäniloa ja elinvoimaa" oli neuvonnassa nähtäviin kasvoihin ja iloisiin persooniin yhdistettynä onnistunut yhdistelmä.

Päättämättömyys -vuodatuksen laitoin omaan blogiin etten kovasti häiritse täällä tätä iloista meininkiä ;-)

8.7.2010 1:04  Kauno Kyvykäs

Kenttäsihteeri tuntuu kannattavan sellaista linjaa vuokralaisten suhteen, joka tarkoittaa, jotta vanhoja vuokralaisia saa kohdella kuin paskaa. Eipä silti, tämähän on kurikan kehityksen virallinen linja ainakin Jurvan puolella.

8.7.2010 11:12  suoraa lainausta.

"Sen takia täsmennän nyt sen verran että yllytän tyytymään ja sitoutumaan yhdessä demokraattisesti tehtyihin päätöksiin. Sitä ei kukaan voi vaatia että kaikki ovat aina kokouksissa samaa mieltä tai etteikö niissä joskus äänestämällä punnittaisi eri vaihtoehtojen välistä painoarvoa. Kurikassahan äänestyksessä on vastakkain aina KAKSI HYVÄÄ VAIHTOEHTOA."

Voi Juhani mitä puhelet, lähinnä höpöttelet. Etkö muka näe asioiden tarkoitusperiä
Muutamat tekevät vain politiikkaa.
Esim Kivipelto on valitellut ja oikaissut kukakuinkin kaikesta. Perusteluna yhdenvartainen kohtelu, mikä milloin. Missä nyt on yhdenvertainen kohtelu, kun eräille Jurvassa annetaan etuuksia muihin yrittäjäsopimuksiin nähden? Sama linja Saarakkalalla. molemmilla puhdasta populismipolitikkaa asioiden hoito. Etkö Juhani sinä näe. Molemmat käyttävät noita keinoja tuodakseen itseää itsekkäästi esiin, kunnan kustannuksella. Siinä ei ole mitään kunnioitettavaa tai edes hyväksyttävää. Fariseuksia molemmat ja siitä rangaistaan vielä, edestään löytävät, kukaan ei luota vaan alkavat inhota tuollaista. Missä vastuullisuus, kyse ei ole mistään luottamusmiehen oikeuksista valittaa ja oikoa, vaan ilkeydestä ja oman edun tavoittelusta

8.7.2010 11:47  ihme ja kumma

Niinvain lentokoneella lennellään auringon voimalla, mutta kuinkas ne autot?


Aurinkolentokone päätti historiallisen koelentonsa
08.07.2010 10:48

Aurinkopaneeleilla toimiva lentokone on päättänyt historiallisen testilentonsa Sveitsissä. Kone laskeutui Payernen kaupunkiin aamulla oltuaan ilmassa noin 26 tuntia.

Lentokone pysyi ilmassa yöllä akkuihin varautuneen energian avulla.

Solar Impulse -konetta on kehitelty kuusi vuotta. Tavoitteena on lentää koneella maailman ympäri ilman pysähdystä vuonna 2012.
STT-AFP

8.7.2010 15:24  Juhani

11:12 En puhunut mitään oikaisuvaatimuksista enkä valituksista, jotka ovat asioita joiden kanssa pitää osoittaa hyvää harkintaa ja epäitsekkäitä motiiveja.

Paljon tärkeämpää on olla rakentamassa ja kehittämässä jotakin uutta asukkaiden eduksi kuin koko ajan korjaamassa muiden päättäjien tekemisiä. Oma tekemättömyys ja ideattomuus hyvien asioiden puolesta tekee moraalisesti jääviksi.

Margit kirjoitti asiasta Kurikka-lehdessä tosi hyvin. On eri asia tarttua toimeen ja esittää kovaäänistä kritiikkiä.

Tämä nyt ei ole kohdistettu mainitsemaasi henkilöön, koska en tiedä hänen saavutuksiaan Kurikan kehittäjänä.

8.7.2010 16:11  Think about that!

Sarvijoelle on tehty suunnitelma, joka osin toistaa jo tiedettyä. Idea talomallista on hyvä ja kenties osittain P.Heikkilän käsialaa. Siitä voisi saada ekologisesti kestävän ratkaisun laajemminkin. Sarvijoelta, kuten muualtakin Jurvasta lähtee autokunnittai väkeä joka aamu töihin Vaasaan. Osa Vaconille, ABB:lle, Wärtsilään jne. Onko mahdoton idea, että vaikkapa koko ajan pörssikurssiaan pöhöttävä Vacon perustaisi käämintäpisteensä Sarvijoelle. Siellä ei teollisuutta hirveästi ole, mutta tekijöitä kyllä. Kaupunki voisi olla tässä konsulttina. Jäisi vaaralliset ajamiset sohjoisilla teillä pois ja työmatka lyhenisi, eurot jäisivät Jurvan kauppoihin, kun ei kannata työpäivän jälkeen lähteä 37 kilsan päähän, kun kauppoja on lähempänäkin. Valtiokin säästäisi, kun ei tarttisi maksaa kilsakorvauksia ja jokaisen työntekijän autonvaihtoväli kasvaisi elikkä se ekologinen hiilijalanjälki, jota nyt sähköautokaupunki -nimellä korostetaan.
Onkohan asian eteen tehty mitään?

8.7.2010 19:01  Emma

Väsyttää , väsyttää kovastikkin jo kun lukee näitä tekstejä. Onni on kuitenkin pienissä asioissa, ei tarvitse todellakaan edes avata näitä paatos sivuja.
Aforimsina : Luota pääsääntöisesti ihmiseen , sillä on helpompaa joskus pettyä kun alati epäillä.

8.7.2010 19:08  saara

Väsyttää , väsyttää. Paljon olisi tekemistä ja kehittämistä. Mutta jaksat kun muistat : Pääsääntöisesti kannattaa luottaa ihmisiin, joskus pettyy mutta varjeltuu ainaiselta epäilyltä.

8.7.2010 19:23  muuli

Usko, mutta epäile!

8.7.2010 19:47  Juhani

Usko, Toivo ja rakkaus. Uskon ja Toivon mittoja en tiedä, mutta suurin niistä on rakkaus.

En tiedä... taitaa muakin väsyttää ....

8.7.2010 19:50  maali

On niin kuuma että olen ihan kuiva!

8.7.2010 20:58  VK

Kunpa saisikin "pienteollisuutta" sarvijoen suuntaan! Erittäin hyvä idea.

8.7.2010 21:18  muuli

Miksei "suurteollisuutta"?

8.7.2010 22:48  paa itteki joinki

Hyvä Emma. kaikenlaisia taivaanrannan maalareita piisaa. Niitä, jotka odottavat aina ja vain muilta tekemisä käsi ojossa.

9.7.2010 1:38  joo

joo joo

9.7.2010 9:16  Kauno Kyvykäs

Amerikkalaiset ja Venäläiset vaihtoivat vakoojia, mikäs siinä.
Homma Amerikkalaisten puolelta muistutti Kurikkalaisdta kunnalliselämää.
Asia valmisteltiin ja päätettiin salassa, pidettiin kuitenkin julkinen oikeudenkäynti, joka ei vaikuttanut asiaan millään tavalla.
Sen verran on eroa, jotta Kurikassa jotkut asiat eivät muutu julkisiksi, kuin vahingossa ja aika hoitaa mahdollisen hälyn.

9.7.2010 9:38  VK

Suurteollisuudella ei taida olla mahdollisuuksia tulla yks kaks "landelle", mutta joku pieni yksikkö tai sivutoimipiste olisi mahdollista ja piristäisi kummasti kylää.

9.7.2010 14:52  Think, think...

Jos ne romppeet kumminkin viedään jatkojalostettavaksi vaikka Poriin tai sitten valmiina suoraan Turun satamaan, niin rekalle ei edes tule koukkausta, vaan jatkojalostuspaikka on just oikeassa kohtaa. Kontrolli on tietysti Vaasan tms. firman, mutta kaikki ylimääräinen jäisi pois. Tällä idealla asia olisi melkein parempi kuin ns. kotiruoka. Hyödyt olisivat enemmän kuin käsin kosketeltavia ja jokainen hyötyy.

9.7.2010 14:56  Momma

Kauno puhuu taas paskaa .Kerroppa yksikin todellinen asia ja lisäksi vielä miten ne salailut on toteutettu ja koska? Kenen toimesta ja miten. Vastaa puheesi lörppähuuli.Nyt on sen aika.

9.7.2010 17:23  Lupaus pitäis täyttäää Pohjanmaalla

Alanen muistaakseni lupasi, et vastaanottohallia harkitaan, jos tulee käyttäjiä, mutta onko niitä käyttäjiä ettittykään? Varmasti löytys, jos joku viittis vaivautua.

9.7.2010 17:41  jessus

Kait niitä käyttäjiä tulis jos ilmaiseksi antais vuokralle. Mutta missä tasapuolsiuus Kivipelto?

9.7.2010 19:17  Kauno Kyvykäs

Mommalla taitaa olla menopaussi käsillä, joten kireys on aivan ymmärrettävää.

9.7.2010 22:40  avoin kysymys

Onko sinne vastaanottohalliin tilossa ketään vuokralaisia vai tehdäänkö se oikeasti nyt tyhjilleen? Onks järkeä?

9.7.2010 23:03  muuli

Huhuilevat järkeä jossain Niinistömaas tai jossain, turhaa!

10.7.2010 0:20  Kauno Kyvykäs

Niin, samassa paikassa, jossa käki pesii.

10.7.2010 8:34  pesäfani

Jurvan metsäkyläs on Vihalaasen pesäsistujaaset lauantaina 31.07.2010 kello 19. Siä tarvitahan nyt zetoria kuljetuksihin. Erinomaanen tilaisuus arpojen ja makkarooren myyntihin samas paikas. kaikki tervetulua..

10.7.2010 9:23  Juhani (Jalasjärven kunnallisanomat)

Ulkopuoliset sekaantuvat järjestäytyneen yhteiskunnan elämään ;-)

Ei vaiteskaan... onnea ennätysyrityksille ja mielikuvitukselliselle tapahtumalle. Suunta-Jurvahan voisi laittaa tuon yhdeksi rastiksi. Pesässä istuttu aika vähennetään lopputuloksesta ;-)

10.7.2010 10:07  Pjotor mietiskeli ystävyydellä

Aisamäen kesäteatterissa menevä Kaunis Veera on kyllä katsomisen ja kuulemisen arvoinen juttu. Mielestäni nämä kesäteatterilaiset tekevät työtä innolla ja tarmolla, yhteistyön avulla on saatu kokoon eheä kokonaisuus. Liikehdintä on luontevaa, näyttämö toimii, musiikki on tarttuvaa, osaksi livenä ja osaksi taustanauha auttaa eikä häiritse, äänentoisto on erinomaista. Kurikkalaiset voisivat tehdä opintomatkan Aisamäen kesäteatteriin (myös kunnallishallinto) sieltä voisi tarttua mukaan yhteistyön voima, yhdessä tekemisen ilo ja riemu, näyttö siitä, mihin hyvällä yhteistyöllä voidaan päästä. Suosittelen tästä näkökulmasta kurikkalaisille lyhyen kurssin opintomatkaa Aisamäen kesäteatteriin ilman päivärahoja, hakemaan tartunnan yhteistyöhön ja tekemiseen.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini