Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Kaikenlaista humua

Lauantai 3.7.2010 klo 13:26


Tekisi kukin omat ratkaisunsa

 

Ole avoin teoissasi, mutta älä kerro kaikista suunnitelmistasi. Sellaista ohjetta on lupa noudattaa.

Ei kaikkea tarvitse kertoa etukäteen, ainakaan kaikille.

Tottakai muiden sanomisista ja mielipiteistä on suuri hyöty. Mutta lopulta joudut kuitenkin itse päättämään omat asiasi ja kantamaan itse niistä vastuun.

Yhteisöllisessä päättämisessä sensijaan on helppo mennä yhteisön resursseilla hillumaan.

Sellaista vastuuttomuutta ei kenenkään muiden tarvitse hyväksyä.

Toisen leiviskää pitää käyttää niinkuin omaansa, ellei paremmin, eikö vain?

 

Jurvan perinteiset markkinat

 

Jurvan Sanomien päätoimittajan mukaan Jurvan Markkinat rävähtivät käyntiin neljännesvuosisata sitten.

Ajankohta markkinoille on otollinen. Ihmisillä on vielä kesälomarahaa, paikka idän ja lännen välissä on edullinen ja ennen muuta sää on aina suosinut, niinkuin tänäänkin.

Markkinat ovat ennen muuta vireästi toimivan Jurvan yrittäjäyhdistyksen voimannäyttö. 0073.jpg

Jurvalaiset mansikat maksoivat 4 € litra, muut enemmän. kannattaa ostaa kotikuntalaista siis. Mieluusti olisi nähnyt Kurikan yrittäjätkin jossain muodossa paikalla. No ehkä ensi vuonna. Tervemenoa markkinoille, siellä on hyvä meininki. Minä olin siellä jo.

 010.jpgKurikan kaupunki oli kiitettävästi mukana. Sähköauton kanssa oltiin matkassa. Siellä saa kojulla arvioida tulevaa ja mennyttä ja esittää parannus- ehdotuksia kaupungin toimintaan ja sen sisältöön. Kyselylomake oli tosin kummallisesti tehty. Jos kertoi olevansa tyytymätön harjoitettuun toimintaan, ei lomakkeessa eroteltu olikovastaajan mielipiteessä  tyytymättömyyden syy liian vähäinen vai liian massiivinen palvelutuotanto. Minä ainakin olen tyytymätön siihen, että Pitkämössä on hyvät olosuhteet pururatoineen ja valoineen, mutta juuri kukaan ei käytä näitä palveluja.  Sähköautosta ja sen hankinnasta sanon kuitenkin vain sen verran, että sähkökaupungiksi tavoittelun pitäisi olla hiukan muutakin, kuin kalliin leikkikalun eli sähköauton osto.


Kommentit

3.7.2010 17:54  Sunnuntaina Jurvassa lisää ostettavaa

Ensimmäinen markkinapäivä eli lauantai on monillekin se ostosten tekopäivä. Laihian pojat roudasivat mansikkaa ja muuta herkkua niska limassa myyntikojulleen. Samalla käydään Kimarassa ja S-marketissa eikä niitä äiteen maitoja, rahkoja ja muita maitopohjaisia sekä tietenkään isän oluita voi kauaa lämmittää takapenkillä, joka oli tänään 70 -asteinen. On lupa odottaa, jotta huomenna väkeä rynnistää enemmän, kun kojukauppiaita tulee Jurvaan tänään päättyneiltä markkinoilta. Pelkästään Höylänheittopaikalla oli vilskettä ja viime vuonna tappiheiton tehnyt Pekka Heikkilä kiskaisi ensimmäisellään 0,5 senttiä, vaikka väitti, että viime vuoden tulos tuli sattumana:) Hyvä meininki, monipuolisesti myyjiä ja muuta nähtävää ja loistava keli sikälikin, että jos sama lämpö olisi ollut ilman mukavaa tuulenvirettä, olisi varmaan viety harmaapäitä kenomutkalla ambumalanssilla.
Jotenkin Jurvan markkinoilla on rento meininki ja tapahtumapaikka on hyvä. Sielä voi käydä paikallisissa kaupoissa tai ostaa torilta, eikä ole ahtautta ja typerää tönimistä, kuten monessa isommassa paikassa ainakin olen asian kokenut. Hyvää on sekin, jotta alueella on muitakin kuin normaali-myyjiä. Se on paikallista kulttuuria, voimaa ja paikallista väriä. Tosi hyvä!
Kurikan kaupungin mukana olo, vaikka millä repertuaarilla nyt tällä kertaa oli positiivista. Sielä pitää olla, missä ihmiset on. Kuulemma olivat tonttejakin kaupitelleet. Hyvä. Ittellä on jo omiksi, mutta hyvä!

3.7.2010 20:40  sepe

Kaikki kurikkalaiset huomenna vanhaan Jurvan kylän irkolle.

3.7.2010 20:41  sepe

siis kirkolle

3.7.2010 23:34  Viitekate

Eiköhän Fortum ole jo tuonut Kurikkaan sähköä ja säpinää monessa suhteessa. Sähköauto on erittäin hyvää mainosta meille. Se on kuva tulevaisuuden Kurikan kaupunki-ilmeestä. Se on ennustus. näitä tarvitaan lisää katukuvaan. Ja toki muita ennustuksiakin täytyy olla, eikä istua ja miettiä peukaloita pyöritellen. Vaikka auton tekniikka onkin vielä alkutekijöissään (100km ja 8 tunnin lataus), on vain ajankysymys milloin syntyy taas tehokkaampi akku. Heti kun sellainen löytyy, sähköautoja julkiseen käyttöön lisää (postille, kuljetuksiin ym). Kokeiluksi se ei saa jäädä.

Markkinat oli upeat, suosittelen niille, jotka eivät tänään päässeet. Lisää paikallisia myyjiä olisi hienoa saada. Kysymyskaavake oli mielestäni hyvä meille perus kuntalaisille. Itseni ei ainakaan tarvinnut alkaa oikein keksimällä keksimäänkään siitä mitään negatiivista.

4.7.2010 3:47  sivusta seurannut

Jonkin moinen inflaatio tuntuu olevan tämä Blogi.Taitaa olevan narsistin päiväkirja...

4.7.2010 8:09  joo

Hauska kannaotto tuokin. Varmaan siksi täällä pn pakko käydäkin. Sanotaanko vapaaehtoinen pakko.

4.7.2010 8:52  Markkinat

Se, että Kurikka on kuntana mukana Jurvan markkinoilla on hyvä asia. Mutta miksei siitä ollut uutista markkinalehdessä, vai onko joku uutiskönttä hommannut senkin, jotta sitte joskus? Jäi monelta nyt ainakin lauanaita huomaamatta, enkä enää viitti lähteä.

4.7.2010 9:07  Mauno Munakas

Muuten hyvä, mutta kerta kaikkiaan mistään ei löydy aikataulua. Markkinat ovat olleet mm. kaupungin tapahtumakalenterissa aikatauluineen, mutta ainakaan minä en löydä mitään mainintaa enää mistään. Ei kai kalenteri voi toimia niin ettei se näytä enää tapahtumapäivänä mitään tietoja? En itse asiassa löydä mistään netistä aikataulua. Niitä ei ole edes Ilkan tapahtumakalenterissa eikä Jurvan Sanomien sivulla, ei niin missään. En tiedä koska ne alkavat ja ehtisimme paikalle vain aamulla.

4.7.2010 9:56  Mauno Munakas

Maksoin Jurvan Sanomien näköislehden. Aikataulua ei ollut edes siellä.

4.7.2010 10:07  löytyy

Löytyy tietoa Ilkasta ja Jurvan Sanomista

Jurvan Ohjelmassa on perinteiseen tapaan myös höylänheiton MM-kisat.

Markkinat ovat avoinna lauantaina klo 10-18 ja sunnuntaina klo 11-17

sanomista löytyy aikataulu.

4.7.2010 14:02  vähä puskista

Kyllä se Sanomissa ainakin riittävän selkeästi ollut on. Kurikan mukana olo tais tulla ylätyksenä? Sitä olis nyt kantsinut mainostaa ihan aikuustenoikeesti eikä tulla puskasta, mutta oltiinko KenttaMainoksessa lomilla?

4.7.2010 16:02  oikein

No sehän on normaalia, että Kurikassa asiat tulee yllätyksenä lähes kaikille. Tiedottamisen parantamisessa olis Paaville yks tärkeä tehtävä, kuntalaiset olis paljon tyytyväisempiä jos tietäisivät edes tosiasiat eikä arvailuja.

4.7.2010 17:26  4.7.2010 9:56 Munamaunolle

4.7.2010 9:56 Mauno Munakas

Minkäköhän vuoden Sanomat mahdoit tilata? Kyllä aikataulut olivat ihan jetsulleen Jurviksessa:)

4.7.2010 19:16  Vaasalainen

Tunkua sähköautokaupungeissa
Espoon otsikoi 21.10.2008 "Espoosta sähköautokaupunki yhteistyössä Fortumin kanssa"
Klikkaa Googlesta lisää tietoa hakusanalla, Espoosta sähköautokaupunki. Tekniikka ja talous kirjoitti jutun aiheesta 11.6.2010.

4.7.2010 19:17  Vaasalainen

Tunkua sähköautokaupungeissa
Espoon otsikoi 21.10.2008 "Espoosta sähköautokaupunki yhteistyössä Fortumin kanssa"
Klikkaa Googlesta lisää tietoa hakusanalla, Espoosta sähköautokaupunki. Tekniikka ja talous kirjoitti jutun aiheesta 11.6.2010.

4.7.2010 22:03  Populisti

Kurikan sivujen kautta löytyi lisää infoa sähköautosta ja latauspaikoista.

4.7.2010 22:32  Tiistain toritapahtuma torilla

Viime tiistaina oli Kurikan torilla tungosta kun peräkonttikirppis ja Kurikan Pelimannit keräsivät yli 300 ihmistä kultturitoimen tuottamaan toritapahtumaan. Tunnelma oli korkealla ja mieli kesäisen keveä. Ei sen tapahtuman tarvitse olla suurella rahalla runnottu, ihmiset arvostavat myös kotikutoista ja tuttua ja turvallista. Ketään ei rahastettu eikä kukaan rahastanut, tehtiin yhdessä hyvä tori-ilta. Olikohan valtuutettuja paikalla, olis kannattanut olla siellä missä on ihmisiä niinkuin blogistikin toteaa kirjoituksessaan.

4.7.2010 22:40  Juhani (Markkinatutkimus Kurikassa)

Tiistain tapahtumaan todella tekisi mieli tulla, mutta suuri joukko kurikkalaisia juoksee juuri silloin kanssani pitkin metsiä. En sano että tuota pitäisi siirtää pelkästään suunnistajien takia, mutta jos joku muu ilta olisi sellainen ettei olisi yhtäaikaisia isoja tapahtumia tai jos ilta joskus vaihtuisi.

4.7.2010 23:02  Kauno Kyvykäs

Raha ei turmele Johannes Gumpin suuria elämyksiä hänen kirmatessaan pitkin metsiä Kurikkaa maailmankartalle. Ruumiinkulttuurin valta voittaa rahan ja mammonan mukanaan tuoman turmeluksen, josta tavalliset sieluttomat laiskimukset joutuvat kärsimään.
Tahko Pihkala oli paperia, verrattuna kunnon Smirgeli Johannekseen, näin kehittyy tekniikka ja miehet sen mukana.

4.7.2010 23:30  Moljahti mieleen kaikella ystävyydellä ja iltarastien arvostuksella

Juhanille:Alkaako iltarastit jo 17.00, toritapahtuma alkaa 19.00 (muistaakseni), eli ehtisikö menevä(t) ihmiset molempiin ? Tuli vain mieleen.

4.7.2010 23:55  Sössö

Ensi tiistaina näyttäis olevan lapsille suunnattu tapahtuma. Samoin sitä seuraava. Eli kaikki otetaan kesän aikana huomioon :)

5.7.2010 0:29  Juhani

No töiden jälkeen yleensä mukaan tuleva porukka saadaan kasaan klo 17 mennessä ja aika usein keskustan kautta takaisin tullessa toritapahtuma on juuri käynnissä. Niin nytkin tiistaina, mutta kulttuurista nauttisi paljon enemmänä ilman nastareita ja kuraista olemusta ;-)

5.7.2010 0:43  Hmm.....

Kommentti 22.32

Viime tiistaina oli Kurikan torilla tungosta kun peräkonttikirppis ja Kurikan Pelimannit keräsivät yli 300 ihmistä kultturitoimen tuottamaan toritapahtumaan. Tunnelma oli korkealla ja mieli kesäisen keveä. Ei sen tapahtuman tarvitse olla suurella rahalla runnottu, ihmiset arvostavat myös kotikutoista ja tuttua ja turvallista. Ketään ei rahastettu eikä kukaan rahastanut, tehtiin yhdessä hyvä tori-ilta. Olikohan valtuutettuja paikalla, olis kannattanut olla siellä missä on ihmisiä niinkuin blogistikin toteaa kirjoituksessaan.

Voi härdegyydeli! Ihanko tuommonenki määrä!

Eihän kurikan ikikurikkalaiset ole sisäsiittoisia, eiväthän. Tai eivät ainakaan tunnusta. Hmmm.

Jossakin ihan lähistöllä kävi noin 6000 ihmistä omasta tahdostaan, mutta eihän se nyt mitään, kun sisäsiittolassa on käynyt sentään 300 henkeä gyldyyritoimen sisäsiittotapahtumassa. Se on jotakin se! Hmmmm...

5.7.2010 1:20  Juhani

Olipa rumasti kommentoitu hyvää tapahtumaa. Kunnia kaikille jotka tuollaisia saavat vapaaehtoisuuden pohjalta aikaan!!!!

5.7.2010 6:40  Peilikin on keksitty, jos olet huomannut

Kommentti 0;43 Hmm: Olitpa huonolla tuulella kun kirjoitit kommenttisi, hyvä jos sait mielenrauhasi tuon purkautumisen kautta. Ei kyllä ole mitenkään hedelmällistä tuollainen vastakkainasettelu ja syvä kaunaisuus, siitä pitäisi nopeasti päästä pois. Eiväthän eri tapahtumat ole yhteismitallisia, mutta jokaisella tapahtumalla on arvonsa. Oletkohan kaivanut itsellesi poteron, jossa puolustat omaa pientä reviiriäsi ja koet kaikki muuta "vihollisiksesi", ei voi muuta kuin surkutella tilannettasi, siellähän poterossasi läiskit hyttysiä ja omatekoisia vastustajiasi. Hyvää jatkoa sulle vallitsemallasi tiellä.

5.7.2010 6:51  jess

6.40 On ihan oikeassa. Juuri tuolla asenteella loppuu se loppukin. Eli jos jotain tekee, harrastaa ja aktivoituu Kurikassa, vain haukut ja arvostelu on palkkana. Mistä ihmeestä tuo negatiivisyys pulppuaa? Joskus tuntuu, etteivät kurikkalaiset ole ansainneet hyviä palvelujaan. hyvää osinkoonnea eikä mitään muutakaan. Oikeastaan tekis mieli kerran kunnolla kyykyttää tällaista kiittämätöntä poppoota.

5.7.2010 8:11  Yhteinen Kurikka

Toivottavasti tuo 6.40 kommentti ei ole lähtöisin meidän urheilevien ihmisten piiristä. Jos on, niin sitä on syytä pyytää anteeksi.

5.7.2010 10:09  Kauno Kyvykäs

Jurvan markkinoille tule seuraavan kerran pokeriteltta, siellä pelataan intiaanipokeria periaatteeltaan muistuttaa intiaanibingoa.
Katsojaystävällinen peli muut näkevät kortin paitsi itse. Jakajaksi tulee kunnanhallituksen puheenjohtaja, säännöt pääpiirteittään saa keksiä jakaja ja jakaa saa alta päältä, tai vaikka keskeltä.
Tämä pokerin muoto on saavuttanut suuren suosion, etenkin sääntöjen puolesta, koska niitä ei sitovasti ole, pelaajien on tyytyminen jakajan tuomarointiin ja se voittaa , kuka kulloinkin on sopiva voittamaan.

5.7.2010 11:47  Momma

Kauno on toivottavasti Kyvykäs muussakin kun suunsoitossa. Ihan aiheellista olisi näyttää kyvykkyyttään esin miehisyydessä saataisiin väkiluku kasvuun

5.7.2010 12:17  Mystillinen kommentti 8:11. ?

Yhteinen Kurikka 8:11, kerro vähän lisää ajatuksistasi, mikä urheilevien ihmisten piiri- jää mystiseksi huitaisuksi. Oletko lukenut kommentin 0:43 ? Mitä siitä sanot "urheilevien piirin" jäsen ?

5.7.2010 18:14  Kaikille paistaa sama aurinko

Jos Kurikan noin 15.000 asukkaasta yksi prosentti ajattelee ja puhuu aina negatiivisesti, niin heitä kertyy siltikin 150. Muutama heistä on ottanut tämän kommentoinnin omaksi purkautumiskanavakseen terapiassa käynnin sijasta.
Yritetään ymmärtää ja tehdään kaikki muut positiivisia kannanottoja. Positiivisuus on pahimmankin negatiivisuuden paras taltuttaja.
Positiivisuus vie kehitystä eteenpäin, mutta tarvitsemme myös änkyröitä, että huomaisimme arvostaa positiivisuutta.

5.7.2010 19:05  Juhani (Ikäihmisten liikkuminen)

Tänä aamuna Aamu-TV:ssä oli mukana Kurikan erityisliikunnan ohjaaja Niko Savinainen. Aivan loistava ja positiivinen kuvaus Kurikan vanhusten liikuttanmisesta uuden tekniikan avulla. Ja kun melkein heti perään jossain muualta kuului uutinen Kurikan palvelusetelien mahdollisesta käyttöönotosta, niin Kurikka oli hyvin ja myönteisesti esillä.

En löydä tuota essiintymistä enää mistään, mutta samasta aiheesta löytyy nimilinkin teksti.

5.7.2010 19:34  Viitekate

Ja sarvijoki om kovasti ollut taas esillä, mm. ylen paikallisuutisissa! Kurikka maailmankartalle, negatiivisista äidin pikku pojista huolimatta. Pidetään kiinni, siitä vähästä mitä on ja kehitetään uutta pikku hiljaa.

6.7.2010 10:37  kuinka on

No mitenkä se sähkökaupungin rooli nyt sitten oikein kehittyy? Ostetaanko lisää sähköautoja? Laiteaanko lisää pistorasioita?

6.7.2010 12:26  Viitekate

Sähköautoja heti lisää, kun saavat akun latausaikaa rutkasti pienennettyä. Esim. Posteilla tämä on jo ollut kokeilussa. Ei sillä vielä Helsinkiin ajeta, mutta kehitystä vaan lisää ja hyvä tulee! Ainut mikä jarruttaa on se, että akkujen valmistajat ovat öljy-yhtiöiden hallinnassa.

6.7.2010 12:29  Eetu

Laki ollos itsellesi.

Mieti, mik' on sulle hyvä,
tuumi, mik' on sulle paha,
ruma sulle, kaunis sulle:
ole maailma omasi.

Iske itsesi kipunat
yltä, alta, kaikkialta,
enin taistosta elämän.

(Eino Leino)

6.7.2010 17:08  Ihan ookoo

Aurinkokenno-sähköautolla pystyy päristelemään ilman pistokeakkulatausta noin 160 kilometriä. Se riittää monelle jo kahteen suuntaan. Hinta on vielä ongelma, mutta kun kehitys kehittyy tällaisia autoja nähdään tiellä ja niissä saattaa olla aika vinkeä kiihtyvyys. Sähkömoottori kun ei tarvitse vaihteistoa.
Kyllä sähköautolla on tulevaisuutta, se mitä vety- ja muilla kyetään tekemään on sitten eri juttu, mutta tällä hetkellä mahdollisuuksia on. Kurikka on lähtökuopissa, mutta jostakin se pitää aloittaa.

6.7.2010 18:17  oikein

Kunhan Kurikka ei kaiva liian syviä lähtökuoppia odotellessaan. Onhan nyt jo sähköautoja joissa riittää matkat, kiihtyvyydet ja nopeudet!

7.7.2010 1:30  Kurikkalaisele

Onko Kurikkalainen, joka täälläkin toisinaan vilahtaa valtuutettu, joka verhoutuu taikaviittaan ja antaa välillä jonkun muun puhua puolestansa?
Hmmm...

7.7.2010 2:26  Kroisos

12:26! Eikun Fortum myy sähköä että menovettä, siksi ei panosteta akkuihin! Vielä öljy jyrää katteissa.

7.7.2010 8:38  Juha A Kranni

Ei liene sähköautojen kehitys ihan pelkästään Fortumista kiinni. Noin maailmanlaajuisesti.

7.7.2010 11:35  oikein

Eipä tunnu Fortum olevan Sveitsin testeis mukana. Jos autoa ei saada 100km:ä pitempään ajomatkaan latauksella niin johan maailmalla tehdään "ihmeitä", lätkät katolle ja matkaan.


Aurinkolentokone lähti historialliselle koelennolle
07.07.2010 10:33

Sveitsissä aurinkovoimalla toimiva lentokone on lähtenyt testilennolle, jonka onnistuminen olisi historiallinen saavutus.

Lentokoneen on määrä lentää vuorokauden ajan, myös yöaikaan, ilman polttoainetta.

Lennonjohdon on määrä päättää ennen iltahämärää, jatketaanko lentoa yön yli. Luvan antaminen riippuu siitä, pystyykö lentokone lataamaan akkujaan päiväsaikaan riittävästi. Myös tuulten voimakkuus vaikuttaa onnistumiseen.
STT-AFP

7.7.2010 20:20  Pneumatiikka on myös oppi

7.7 1135

Sveitsissä aurinkovoimalla toimiva lentokone on lähtenyt testilennolle, jonka onnistuminen olisi historiallinen saavutus.

Lentokoneen on määrä lentää vuorokauden ajan, myös yöaikaan, ilman polttoainetta.

Onko tämä "oikein" ikinä syventynyt lentoalaan ja missä korkeudessa mahdetaan lentää?


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini