Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Taas katoaa

Torstai 7.1.2010 klo 8:08


Miten meni?

 

Mennyttä ei takaisin saa.

Unelmat olivat ja menivät.

Meillä on oikeus epäillä saimmeko aikaan sen, mitä toivoimme aikaan saavamme.

Me teimme parhaamme, emme ehkä riittävästi, mutta kukin ratkaisu tuntui silloin parhaalta kulloiseenkin tehtävään.

Taaksepäin pitääkin siis katsoa vain oppimisen, ei katumisen takia.

Aarteemme, sen mitä etsimme jatkuvasti, odottaa yhä löytäjäänsä.

 

Vuosi 2009 jäi taakse

 

Kulunut vuosi oli “Ollin oppivuosi” sekä suomalaisille, että globaalille maailmantaloudelle.

Yksinkertaiset perustotuudet paljastivat itsensä. Kasvu ei todellakaan voinut jatkua ikuisesti oli ensimmäinen oppi. Velat pitää aikanaan maksaa, on toinen oppi.

Nyt alkaa olla velanmaksun aika. Työmarkkinoilla kuohuu silti koko ajan.

On surullista, jos ei yhteisvastuullisiin ratkaisuihin päästä. Se todistaisi vain sen, että Suomen kansa on kovapäistä kansaa.

Uskon, ettei näin ole.

Kunnissa on turha odottaa ulkopuolista apua mistään.

Kaikki keinot vakauden saavuttamiseksi on itse syytä ottaa käyttöön vilpittömin mielin.koheltajat_024.jpg

 Koheltajat pitivät pikkujoulunsa sosiaalisissa merkeissä.Vuoden hyvät teot kerrattiin. Oli helppo olla enimmäkseen samaa mieltä niinkuin kuvasta näkyy. koheltajat_020.jpg

 "Kavavoommako me sen kaikki?" kahdentoista kilon kinkku tuli "kalavettua" vajaasssa tunnissa. Hyvin maistui. Uusi vuosi, uudet kinkut, siinä on hyvä ohje tulevalle vuodelle.

 


Kommentit

7.1.2010 11:49  JE

Talouden lasku tulee aina yhtä varmasti kuin talven liukkaat, talouselämällä vain ei ole niin tarkkaa kalenteria, silti liukkaat tulee aina yllättyksenä. Oppiminen näistä tapahtumista on monille todella vaikeaa.

7.1.2010 12:03  Faari

mä sitä sanoon!!

7.1.2010 13:59  JJ

Valtion talous on todella syvällä. Parempi olisi valtion pyytää kuntia apuun.

7.1.2010 16:49  Kuvassa varsinaisia mässäilijöitä

Onpa siinä kuvassa varsinaisia mässäilijöitä, joita ei taantuma eikä lama vaivaa. Voisikin sanoa, että jos tuota rataa eletään niin kyllä terveysmenot kasvaa.

7.1.2010 17:29  Tiukkaa saparoa

Tämän päivän kinkku on terveellisempi kuin valkoinen leipä ilman voita. Eihän siinä ole rasvaa nimeksikään. Possufarmaria sakotetaan, jos yrittää saada lisää kiloja sikaan läskistämällä. Näin olen kuullut kerrottavan.

7.1.2010 17:44  JE

Iso miesjoukko pistelee tuollaisen kinkun kostukkeineen alkupaloina, paas laskien 16:49 mitä noteeraa per mies. Oli lama tai noususuhdanne, kerran vuodes pikkujoulu, hyvä homma.

7.1.2010 18:49  simo

Hauskaa olla pittää, se selevä. Ja joskus pitää herkutella kunnolla. Mitätiukkapipoja tootta oikeen.

7.1.2010 19:36  Kysyvä

Kovasti on poijjaat herkutellu. Ovatko saaneet kunnan avustusta? Tietääkö Juhani?

7.1.2010 20:48  Mä lehden luin...

Tämän päivän Jurva-lehres siteerataan Ollilan Mattia, eli tämän blogistia. Hän ei oo kunahtanu, jotenska lienee tyytyväinen huomioon. Tottahan se on, vain eri tavalla, kun silloin taisi moni uumoilla, mutta hyvä näin. Jossakin muussa liitoksessa Kurikka ei olisi yhtään paree, huonompi vain. Nyt on jurva takana, kun asiat vain oikein ymmärtää.

7.1.2010 22:00  Minen oo lukenu

Sanokaa nyt, mitä sen blogistin suuhun on pantu sanovaksi? Eli kertokaa suomeksi?

7.1.2010 22:25  Aika hyvin nähty

Jurvan Sanomien pääkiriootukses oli näin: "Pitkällä tähtäimellä Jurva ei pärjää yksin, eikä pärjää Kurikkakaan." Tämä oli Matti Ollilan sanomana 3 vuotta sitten Nikkarikeskuksesta. Teksti ei ole kenenkään puolella, mutta tuo lause on aika jämerä. oraakkelimainen.

8.1.2010 8:39  Miksi

Miksi K URIKKA ei pärjäisi ?

8.1.2010 11:06  Siksi

Kurikan menot ovat 7 miljoonaa suutemmat kuin tulot v. 2010 talousarvion mukaan. Siksi näin nyt aluksi.
Nyt pitää pohtia Miten pärjätään edes näin yhdessä!!

8.1.2010 13:34  Tekijät esiin !!!!!!

Pärjääminen ei ole KURIKASTA kiinni vaan tekijöistä, tekijät ovat tehneet 7 miljoonan alijäämän, ei KURIKKA.

8.1.2010 15:53  !!

Kyllä se juustohöylä tavoittaa Kurikankin palvelurakenteen. Ompahan sitten taas, mitä itkeä!

8.1.2010 18:08  Valikoivaa juustohöyläystä

Nyt tarttis vain pitää huolta, ettei tehdä samaa virhettä kuin Jurvassa edellisen laman aikana, jotta kun joku eläköityy, vaikkapa nuorisosihteeri, niin ei palkata ketään tilalle. Se ei ole oikeaa juustohyölää. TIetysti, jos on tuplavirkoja, joita nyt tietysti aluksi on, ja toinen eläköityy, niin eikun kultakelloa ja kyseinen virka pois listalta. Juustohöyläämällä ei saa rapauttaa kunnan koneistoa, vaikka säästöjähän pitää etsiä. Onko muuten Kurikka miettinyt vaihtoehtoa, että maksaisi eläkeputken sille porukalle, joka on siinä iässä? Voisi olla viranhaltijalle ja kaupungille, molemmille paras ja mielekkäin ratkaisu. Aika hyvin oli muuten Ollilalta mennyt ennustus purkkiin. Ei tuolloin lamasta ollut hajuakaan.

8.1.2010 18:11  Vajeen syypää löytyy peilistä

Eiköhän se 7 miljoonaa ole meidän valitsemiemme edunvalvojien tekemä "käppi". Elikkä kyllä siinä varmasti ihan veronmaksajat on ollut asialla, kun on toiveitaan päättäjille pistänyt äänensä vastineheksi.

8.1.2010 19:24  Peili paljastaa

Aivan oikein kirjoitettu 18,11, kyllä pitäis tehdä sitä ja sitä, mistää ei saisi ottaa pois, vaan lisää palveluja. Ei menot ole hurjasti kasvaneet, vaan tulot hurjasti pienenneet.

8.1.2010 20:14  Aha

Pannaanko ne toiveet , siihen äänestyslippuun liitteeksi vai miten se menee.
Kyllä nyt vähän vaikuttaa vastuun pakoilulta.
Ei veronmaksajat kaikkia "eduvalvojia" ole valitsemassa.

8.1.2010 20:15  Jäitä ja järkeä

Nyt pitäisi kait. Ottaa se Jurvalais-Kurikkalainen piianpeili kätehen ja lähteä siitä, mikä on tärkeää. Tyrväinen on ollut siinä oikeassa, että pitää tehdä strategiat. TUloskortit tulee strategian peräs, mutta voi toteutua vain, jos markkinat sen sallii. On tehty strategiat ja se on hyvä. Nyt pitää priorisoida, mitä ekana ja miksi, mitä tokana ja miksi jne. Peruspalvelut on tietenkin pakko säilyttää. SInänsähän Kurikka ei ole sen paremmin kuoleva kuin konkurssikaupunkikaan. Nyt pitää vain ottaa kurikkalainen lusikka kouraan.

8.1.2010 20:16  Aha

Kuinka pitkä tämä toivelista mahtaa olla, millä rivillä ollaan menossa.

8.1.2010 20:31  Heh

hyvin pysyit yhdellä:)

8.1.2010 21:06  aha

sulla jo puoliriviä heh.

8.1.2010 21:13  Nyt se on keksitty

Veronmaksajat syyllisiä ? Ja äänestäjät !!!!!!

8.1.2010 21:42  missiot meni

KATSOKAAPA nyt oikein rehellisesti tuota valtuutettujen joukkoa. Ja sen valitsemaa hallitusta. Montako asiaosaajaa löytyy? Onko 1-2? Vai peräti kolme. Missä on osaaminen ja kokemus, kysyn vain?

8.1.2010 21:51  Aha

Pitäs hankkia joku konsultti valkkaamaan ehdokkaat, ja hyvä mainostoimisto. (ja taas rivi:)

8.1.2010 22:42  tt

Jurvasta meille ei tullut kuin yksi osaaja, joka vielä uskaltaa sanoa mielipiteensä, Ylisen Pentti. Muut on hännystelijöitä ja joojoo miehiä ja naisia. Kurikassa asianosaajia on muutamia. Blogistin lisäksi ei monta. Kankaanpään Jarkko ja Kankaan Olli sekä Parkkonen. Sitä suurempi joukko tietämättömiä. Näillä kuitenkin mennään yksi vaalikausi. Itsehän ollaan äänestetty, joten mitä sitä valittamaan?

8.1.2010 22:45  tt

Niin Kankaan Ollihan on myös Länsi-kurikasta. korjaus.

9.1.2010 0:57  niin

Niin tt. Jos saa sanoa ihan mitä vain missä vain. Onko pakko hävittää nimensä ja olla "no mans no"?

9.1.2010 10:22  Äänestäjä

Oliskohan ihan mahdoton ajatus, että ainakin hallituksen jäsenten taloudelliset kytkökset ja taloudellinen tila tutkittaisiin ennen kuin noin määräävään asemaan päästetään. Niinhän tehdään valtakunnallisestikin.
Valtuustoonhan kansa valitsee ja sillä selkeä, mutta hallituksen valitsee sitten valtuusto. Sinne ei saisi päästää oman edun tavoittelijoita eikä sellaasia, joilla on "ryppyjä pakassa", eli omia lehmiä ojissa jne.

9.1.2010 10:40  Hyvä veli

Kunnan virkamiehet pitää sitten kaiketi kaikki poistaa. Niillä pn "oma lehemä ojas" tämän tästä. Erityisesti opettajat eivät yleensä edes tajua omaa esteellisyyttään. Erityisesti silloin on syytä pysähtyä miettimään, kun työpaikalta valitaan edusmies tai -nainen.

9.1.2010 12:08  Esteellisyys ja jääviys on kunnallishallinnon kompastuskivi

Pitää olla luja luonne tehdä oikeita päätöksiä kun oman etupiirin asioista on kysymys ja vielä vaikeampaa on olla esteellinen taustakeskusteluissa ja taustatyössä.

9.1.2010 12:49  Asiat asioina

Oliko se vänrikki Koskela, joka totesi että asialliset asiat teherähän ja muutoon ollaan ku ellun kanat. Siitä voi vetää montakin johtopäätöstä, mutta mun mielestä: asiat asioina ja työ työnä. Kyllä järkevä ihminen pystyy hahmottamaan kokonaisuuksia irrallaan omasta tekemisestä, vaikka olisi sitten missä ammatissa.

9.1.2010 13:29  Atvailija

Asiat korjaantuvat tekemällä oikeita asioita oikein. Kurikassakin.

Kriisiyhteisössä tällainen asioiden ja tekemisten oikea priorisointi on kaiken a ja o.

Kurikan nykynen johto ja kaupunginhallitus ovat nyt vuoden viitoittaneet toimillaan, miten Kurikka heidän mielestään tervehdytetään.

Tehtävähän ei ole kenellekään epäselvä.

Toimenpiteiden tuloksellisuutta seuratessa ei voi välttyä kysymästä: Tehdäänkö nyt oikeita asioita oikein?

Kuten näissä blogiteksteissäkin on todettu, Kurikka ui tosi syvällä ja suunta on edelleen kohti pohjaa.

Miksi ei ryhdytä välittömiin toimiin luisun pysähdyttämiseksi?

Talouden vakauttamisen sijaan tunnutaan virittelevän "hitaalla vaihteella" uusia strategioita ja niiden myötä uudenlaista johtamiskultturia kaikkine tuloskortteineen ym.

Hyviä aioita nekin kaikki tyyni. Kurikan tapaisessa hallinnon ja johtamisen takapajulassa uudenlaisten johtamiskäytäntöjen tulokset näkyvät kuitenkin vasta vuosien saatossa. Jos silloinkaan.

Olisikohan nyt tilannearvion paikka! Näilläkö mennään, vai olisiko vieläkin syytä terävöittää ja kohdentaa aktiivisuus ja energia eri tavoin painottaen nopeavaikutteisiin välittömästi korjaaviin toimiin?

Ettei kurki kuolisi ennen, kuin suo sulaa?

10.1.2010 9:58  JJ

Kylläkurki keväähin kuolee


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini