Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

"Kroukikki syväätte"

Maanantai 4.1.2010 klo 21:21


Jostain syvältä se löytyy

 

Etsi, etsi niin varmasti löydät.

Etsiminen on hellittämätöntä paloa, sinnikästä ja luovuttamatonta.

Haluatko sinä uhrautua ja sitoutua yhteisösi parhaaksi? Näetkö siinä totuutta?

Jos vaadit etuuksia, mutta et suorita omaa osuuttasi vastineeksi. Jos pyydät, mutta et ole valmis antamaan hiukkaakaan omastasi.

Mitä se sellainen oikeudenmukaisuus on?

Etsi siis uudestaan. Jostain syvältä se löytyy, vaikka oikeudenmukaisuus joskus lujassa onkin.

 

Mistä löytyy kunnallinen itsehallinto ja sen halu oikeasti parantaa asioita?

 

Jotta voitaisiin päästä hyvään asiakaslähtöisyyteen, tarvitaan kuntapäättäjät, joilla on tervettä halua muutokseen.

Liiankin usein on halua ja harrastusta siihen, että valtio tulisi ratkomaan ongelmia. Valtiolta lisää ja valtiolta korvamerkittyjä rahoja, niitä huudetaan.

Kuntalakia muutettiin jo 1976, jolloin silloin  pyrittiin valtion normiohjauksesta pois.

Nyt vaihteeksi taas halutaan luovuttaa itsehallintoa pois.

Erityisesti, kun yhteistyö kuntien välillä kangertelee, pyydetään helposti valtion väliintuloa.

Virheiden tekemisen riskilläkin, kuntapäättäjien pitäisi silti päättää asioista paikallisella tasolla.

Eivät ne muualta tulleet ja kaukaa katsojat meidän ongelmiamme ymmärrä.

Kehittyminen voi kummuta vain paikallistason päätöksenteosta.

Pitää vain luottaa siihen, että me osaamme, ja ainakin luottaa niihin, jotka osoitetusti ja näytetysti osaavat.

Parasta luottaa siis omiin voimiin. Valtion perälauta ei kestä kaikkea.0063.jpg

Omin voimin ja resurssein tätäkin hanketta puurretaan. Kyllä se siitä joskus tulee valmiiksi, syvältä hangesta. Kuva viime viikolta. Nyt taitaa olla lunta jo puoli metriä.

 

 

 

0064.jpg

Äläkää viä keskeneräästä arvostelko. Ikkunapielien laudat puuttuu ja kaikki. Täs se on sivulta kattoen. Hirsi on läpimitalta 40 senttistä, jotta se tupa näyttääs pieneltä ja pieni se onkin. Piilopirtti pitää olla pieni. Kauno Kyvykkähän kyllä sinne käsken, sitte kun on hariakaaset.  liskuvat_001.jpg

Täs järveltä päin. Kuva on kuukau- den takaa. Kyllä arvostella saa, vaikka kuinka.           Kesken on kuitenkin kesken.


Kommentit

4.1.2010 21:46  Notta...

Hyvän näköönen piilopirtti. Näyttää olevan veten rannas. Kun lumituiskulla kynttilän ja takan loimuvalos saa vaharata pihalla möyryävää säätä. On kun olis karhunpesäs. En tarkoota verokarhua. Tiedän tunteen, kun olen sen muutaman kerran kokenut mökillä, keskellä ei mitään.
Blogisti kirioottaa: Nyt vaihteeksi taas halutaan luovuttaa itsehallintoa pois. Erityisesti, kun yhteistyö kuntien välillä kangertelee, pyydetään helposti valtion väliintuloa.
Virheiden tekemisen riskilläkin, kuntapäättäjien pitäisi silti päättää asioista paikallisella tasolla. Eivät ne muualta tulleet ja kaukaa katsojat meidän ongelmiamme ymmärrä. Kehittyminen voi kummuta vain paikallistason päätöksenteosta.
Kuitenkin blogisti on ylimmäinen kuntienvälisen yhteistyön ja mahdollisen yhdistymisen kannattaja ja on sen myös perustellut.
Kuitenkin tosiasia on se, ettei voi yhtä aikaa painaa jarrua ja kaasua. Konet särkyy. On iankaiken tiedetty, että jotkut asiat kannattaa hoitaa maakunnallisesti ja jotkut omassa kunnassa. Ihan niin kuin hampaat kannattaa paikkoottaa hammaslääkärillä, mutta fällyn alla hommat hoidetaan itte. No, niin. Asiaa.
Juuri on noin, ettei paikallista mieltä ja kieltä ymmärretä enää edes poronkuseman päässä, saati jossakin naapurikirkoolla. Pitää olla paikallista näkyä ja pelisilmää, demokratiaa ja pelinappuloita. Jopa ihan oikeita suunnitelmia. Muuten mennään humalaisen lailla reunasta reunaan kuin suomalainen maatalouspolitiikka. Etenee se niinkin, mutta töksyttämällä.
Paikallistason päätännällä on vain aika kapeat länget. Valtaa on sysätty JIK:lle ja muille orgaaneille. Päätännässä oikeastaan tärkeintä taitaa olla yksituumaisuuden synnyttäminen porukalle. Elikkäs; olla yhtä mieltä päälinjoista. Niin pystytään vaikuttamaan myös isojen, meidän veroplootujamme ahnehtivien orgaanien toimintaan.
Kurikkakin vain alkaa olla niin isoo pitäjes, että monenmoista mieltä löytyy suuntaan jos toiseen. Tämänkokoisen paatin kurssaaminen alkaa olla Titanicin tasoa. Onneksi tässä paatissa on Fortum-nimisiä pelastusveneitä enemmän kuin minimimäärä.

5.1.2010 5:54  Kicks

Tosi komea hirsilinna . Kaukana kavala maailma. Hyvää tätä Vuotta

5.1.2010 6:50  Simo

"Kroukikki syväätte" on lainaus, niinkuin sitaateistakin näkyy. Lainaus Juuso Tammelinin ja eräiden muiden masinoimasta Aku Ankka kirjasesta "pohojanmaan murteella". Erinomaanen suoritus sekin oli aikanaan. Kyllä pohojalaasia kuunnellahan, eritoten kun ne on sitä alakuperäästä ittiänsä ja läyttävät sitä murrettansa.

5.1.2010 8:12  Oikeinko luvan kanssa mylläätte lumen liittymiin ???

Jos ei taivaalta tule lunta niin kyllä tekniikan auraajat keräävät kaiken lumen ja kippaavat sen omakotitalojen liittymiin. Mä on luullu jotta lumenkaatopaikka on aivan jossakin muualla, mutta mitä vielä siihen vain mikä on lähinnä tyhyjänä.

5.1.2010 11:00  Salli

Täs kunnallises päätöksenteos on sellaanen ongelma, jotta jotkut luuloo, jotta on toiminu hyvin ja teheny oikeen ku on oikeen lujaa ollu kaikkia vastahan ja vielä nakellu niskoja päälle. Häpeesin, jos olisin sellaasta äänestäny.

En usko, jotta ihimiset haluaa sellaasia vaikeeta erustajia oikiasti nuolle paikoolle. Vastustaminen on niin palijo helepompaa ku asiooren eristäminen kehittämisen henges.

Jos olis kunnon väkiä korkeis tehtävis, voitaas paikallisesti ja naapurikuntien kans saara aikahan vaikka mitä mahtavaa. Mutta evähät pitääs olla hyvät ja luotto luja.

5.1.2010 13:48  Notta sillä lailla insinöörit

Kyllä säälittää, kun huonolla suunnittelulla on pilattu hyvät värkit. Katsokaa nyt tuota päätykolmion ja seinän suhdetta, näyttää kuin rakennus olisi päätykolmiolla lyttyyn lyötynä. Taas on pilattu kaunista järvimaisemaa!

5.1.2010 13:52  uskalletaanko priorisoida?

Vielä 40 vuotta sitten vanhemmat kouluttivat lapsensa, jos eivät pystyneet, niin oli otettava lainaa opiskeluun. Vanhukset hoidettiin pääosin omaisten avulla, korkeintaan viimeiset vuodet elettiin vanhainkodissa tai pitkäaikaishoitolaitoksissa, kun kotihoito ei enää riittänyt.

Luin hiljan Hesarista, että nykysukupolvi on perijöiden sukupolvi. Varallisuutta on enemmän kuin koskaan. Silti yhteiskuntaa huudetaan apuun joka asiaan. Vaikka opiskelisi 30-vuotiaaksi, kaikki pitäisi saada ilmaiseksi vanhempien varallisuudesta huolimatta. Vanhukset pitäisi yhteiskunnan hoitaa puoli-ilmaiseksi, vaikka nykyisin on työeläkkeet aivan toisella tasolla kuin aikaisemmin. Vaikka vahnukset itse olisivat valmiit maksamaankin, tulevat lapset väliin perintöjen vähenemisen pelossa.

Olisiko aika vähitellen hyväksyä sellainen järjestelmä, että ne, joilla on varaa, maksavat itse suurimman osan kustannuksista?

Peruskoulu ja perusterveydenhuolto ovat ne, joihin tulee panostaa. Muita tulisi tarkastella siltä pohjalta, mitä yhteiskunta kestää, ettei loppuisi mahdollisuudet pitää edes näistä peruspilareista huolta.

5.1.2010 14:05  jotta totta

Totta 13:48, jos tehdään hirrestä niin tehdään hirrestä. Pieni asia mutta sotkee kokonaisuutta, mutta sehän ei ole vielä valmis, ehtiihän tuon päädynkin korjata kokonaisuuteen sopivaksi.

5.1.2010 14:32  Saara

Kares Pukki kaakattaa. Komia mun mielestä

5.1.2010 16:19  jotta totta

Ei tarvii olla kateellinen, päätykolmiokin on hirrestä.

5.1.2010 16:23  Notta...

5.1.2010 13:48 Notta sillä lailla insinöörit totesi, että on lättään lyöty. Tosi varmasti tasamaalla, mutta metsän siimeksessä ei jyrkkäkattoisuutta tarvita. Jossakin vaiheessa juuri suosittiin, ettei mökki nousisi liikaa esiin järven rantaviivasta, jolloin se näyttää järveltä/mereltä päin kauniilta ja neitseelliseltä kauas. Tuolloin en pohtinut moista, vaan tykkäsin, jos mökki on komia ja näkyy kauas. Nyt kun itse omistan mökin, kyseinen ajatus on mun mielestä järkevä. Asua voi veden ääressä ekologisesti ja niin, ettei pilaa myöskään esteettisiä arvoja, joita kauniissa luonnossa on ja jotkut osaa kunnioittaa. Sitäpaitsi, jos katto olisi jyrkempi ja palapeltiä, arvaa missä se tuulen jälkeen syksyllä olisi?

5.1.2010 17:25  Notta...

Ja tässä se taas nähdään, että kuva valehtelee enemmän kuin tuhat sanaa. Kyseessähän on ökymökki, lyntatty tai ei:)

5.1.2010 17:26  jotta totta

Tuo lähes täys terassi on hyvä, se toimii. Keskeneräistä ei sais tosiaankaan näyttää hulluille eikä huorille, täs taas nähtiin mitä tapahtu, tunnustaudun ensimmäisiin.

5.1.2010 17:42  Komia on aina komia

Tosi paljon hyvää teranzzipaikkaa talossa ja oikeaan suuntaan, jos kuvasta ymmärsin. Tuosta saa oikean lomanvietto/käske ystävä iltaa istumaan -paikan. Varmasti on tyytyväinen ja huhtikuusta lokakuun alkuun varmaan toimaa. Siinä on aika monta viikonloppua. Ei tosiaankaan paha. Töitä on vielä, mutta ei tuo investointi käsistä ikinä sula.
Voi hitsi.

5.1.2010 18:06  Hyi mittaritaulu

Näinkö väärin, jotta mittaritaulu on mökin ulkopuolella. Mökin ainakin pitää näyttää, ettei sähköä tule ollenkaan. Heti pois se ruma mittaritaulu ja mökistä 1800-lukulainen.

5.1.2010 18:17  jotta totta

18:06, meneppä sanomaan tuo sähköyhtiölle, silti sähkökeskus jää ulos.

5.1.2010 21:13  totta

totta. peitä se.

6.1.2010 0:18  tierän

Tsekkasin tota mökkiä ihan hourehes ja hyvältä näyttää. Vielä on töitä poikinensa. sitten vasta voi vieraita tai tuttuja vastaan ottaa. Oma mökki oli pahasti kesken, kun ensivieraat tryykäs. Ei ollut kivaa. Pitää olla kaikki oortningnis ja sitte vasta ku pyyretään, niin tullaan. Mökkirätinki on vähä näin.l

6.1.2010 11:05  Notta...

Tuossa mökissä jää vängällä silmä tsekkaamaan alapuolen oikeaa pilaria alimmassa kuvassa, että onko se maanvarainen, jolta se näyttää, mutta tuskin on vai liittyykö se alakerran betonirakenteisiin. Siellähän näyttää muutoin olevan pienen pommisuojan verran kylmätilaa. Muuten olen sitä mieltä, että mökit pitäisi ainakin yrittää rakentaa juuri näin, että ne kestää aikaa. Rannikolla kulkiessa törmää turhan usein näihin "ittekeksimä" -virityksiin, jotka laukee viimeistään seuraavan hyväuskoisen ostajan silmille.

6.1.2010 12:47  asiaan osallistunu

Kyllä siellä on alla rossipohja ja "puollilämmin"tai pikemmmin puolikylmä alakerta, perinteisesti rakennettu. Ja sitte viä "kissinluukut", jotta ilmastointi alapohjas pelaa. Muovia ei oo käytetty mihinää. Yläpohjaski on selluvilla. Putket ja muut on huollettavissa ja kellarinkin saa teheryksi kunnollisen. Rinneratkaisu mahdollistaa. Umpisäiliö pn etualalla jo.

6.1.2010 12:48  sama

Jk . Oikianpuolen pilari tuloo pahkapuusta, isoo ja paksu. Son viä asentamattta

6.1.2010 12:50  vanha kettu

Yks asia mistä vois sanoa on, terassin kate vain päätysyvennyksessä on kate, vettäkin sataa joskus. yksi-. Päätykolmion pysty pystylaudoitus on hyvä koska laudoitus jatkuu ympäri huvilan eikä töksähdä vain päätyyn. Matti, kuka piirsi?

6.1.2010 12:54  Matti Ollila

Ossi piirsi ja itte annettihin neuvoja. Terveisiä Aatulle. Kuinka satuinkin nyt vilkaisemaan

6.1.2010 13:09  Notta...

Kyllä terassi, jos se on tehty kestopuusta ja perustettu kunnolla, kestää säitä - jopa merellä. Talvellahan sinne ei ole asiaa, mutta lumi sulaa kyllä juhannukseen. Mulla on itsellä ihan hyvän kokoinen ulkoterassi, eikä se 10 vuoden aikana ole säistä piitannut. Tosin se on sitä "vanhaa kunnon kestolankkua" en tiedä, saako samanvolttista enää. Talvikäytössä jonkun Järboplattanin tai muun muovikatteen alla oleva terassi on tietenkin aivan mahtava jäähdyttelypaikka saunan jälkeen ja takkapuut voi latoa puolimärkinä sinne jo kuivumaan.

6.1.2010 13:15  Huomioita

Alimmassa kuvassa näkyvään kattokolmioon laittaisin kyllä yhden ristivetolaudan lisää, ettei lähde notkahtamaan alas. Tosin, en tiedä, miten ne on ylhäältä kiinnitetty. Kosteus lautamassassa saattaa tehdä syksyllä temput.

6.1.2010 13:47  vanha kettu

Se on Matti telepatiaa. Terassin katteen puutteella meinasin sadesäätä ja omaa päätä, mukava istua sateellakin ulkona sateensuojas ja sais valita mihin ilmansuuntaan laulaa lintujen kans kilpaa.

6.1.2010 14:07  Komia on aina komia

Noin ylipäätäänhän tuosta mökistä voi todeta, että valmistuttuaan ja kun naisen kädenjälki tulee vielä mukaan, niin sisälle näkemättäkin on upea lomanviettopaikka ja tarvittaessa juttutupa bisnekselle.

6.1.2010 21:19  Kurikassa on mahtavia maisemia

Kyllähän Kurikassa on jotain hyvääkin, kun ajattelee sen kaiken marinan keskellä, mitä tässä blogissakin on viime vuoden aikana ollut. Tämä tuli mieleen blogistin ilmeisesti kertoessa mökkinsä rakentamisvaiheesta. Olin yhden tuttuni vieraan Pitkämöstä yläjuoksulle päin hänen mökillään. Totesinkin hänelle, että täällä on mahtavat kanjonit ja maisemat, joita ei uskoisi täällä lakeudella löytyvän, eikä tutun mökissäkään oltu säästelty.
Täten voisikin sanoa, että onhan Kurikassa mahtavia maisemia " eikä niitä minkään puolueen kunnallisjärjestö ole pystynyt pilaamaan". Tämä on humoristinen siteeraus Jakob Södermannilta, joka istui merenrantahuvilansa laiturilla Turun lähellä todeten, ettei tätä maisemaa paikkakunnan suuriman poliittisen ryhmän kunnallisjärjestö ole onnistunut pilaamaan.

7.1.2010 8:14  Plussaa

Kurikassakin on mahtavat maisemat ja rantatonttejakin löytyy. Vaan ei löydy kaikille meren- tai järvenrantatontteja. Tontteka jja maalaismaisemaa kyllä ja hyvät kunnalliset palvelut. Yhteydet hallinnollisiin päättäjiin kannattaisi panna kuntoon, jotta koululuvat saataisiin kuntoon. Mäntylänlammen lupa-asitkin voitaisiin hoitaa, Siitä tarvitaan kuitenkin parempia asianhoitajia.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini