Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Uuden uutukainen vuosi

Lauantai 2.1.2010 klo 9:30


Uusia kipinöitä

 

Paljon on takana, enemmän on edessä.

Tuon tosiasian on syytä kaikkien tunnustaa.

Kävimmekö hyvän vuoden?

Jos pystyt vastaamaan myönteisestisti, voit levätä ja asettua aloillesi. Jos vastaus on kielteinen, on parasta tarttua taas työkaluihin, kuka kirveeseen, kuka kynään.

Hellittämättä pitää jatkaa kuka valaisten, kuka viittoen, yleensä kuitenkin näkijän yksinäistä tietä.

Aika sitten kertoo mitä hävisit ja mitä voitit. Senkin se kertoo, kuka korjasi sadon.

Omaa tehtäväänsä ei sovi kuitenkaan unohtaa.

 

Kirkon miehiä ja naisia

 

Jurvan ja Kurikan seurakunnille ensimmäinen yhdessäolon vuosi lehtitietojen mukaan toi jo paljon hyvää.

Uudessa seurakunnassa ei taloudellinen hyöty ole ykkössijalla, vaikka suurempana yksikkönä sitä runsaasti saadaankin.

Seurakunnan terävin johto kertoo, että etusijalla ja tärkeintä heille on pitää yllä toiminnan korkea laatu. Tuossa asiakaslähtöisyydessä on kunnissakin oppimisen paikka.

Olisiko sillä mitään merkitystä, että seurakunnassa johtoryhmässä kokoontuu myös luottamusmiehiä.

Kaupungin johtoryhmä on sankasti miehitetty, mutta pelkästään virkamiehillä. Siellä tehdään linjauksia ja päätöksiä, joiden läpinäkyvyys on vähintäänkin kyseenalainen.

Olisiko jo korkea aika saada sinne mukaan ainakin hallituksen puheenjohtaja?

Kannattaa muutenkin miettiä, onko kaupungin johtoryhmästä jo muodostunut eräänlainen väenkokous. Erilaisia palavereja pidetään muutenkin runsaasti, mutta onko niillä selkeää tavoitetta?

Missä viipyy johtajuus?008.jpg

Seurakunta näyttää mallia osaamisessa ja päätöksenteossa. Taloudessa pärjätään ilman osinkoja ja ehkä juuri niiden puuttumisen vuoksi. Kirkko on hienossa kunnossa. Jurvan alueen kirkko on vähintään yhtä komea. Positiivisin mielin se lama taittuu, oman tehtävänsä kukin muistaen.


Kommentit

2.1.2010 10:51  Hallituksen puheenjohtajan mukana olo viranhaltijain johtoryhmässä ei tilannetta muuta

Blogisti toivoo virkamiesten johtoryhmän kokouksiin mukaan luottamushenkilön eli hallituksen puheenjohtajan. Se ei paljon tilannetta muuta. Puheenjohtaja on JIK:n palveluksessa oleva henkilö eli tosiasiassa kunnan palkkalainen. Sitäpaitsi edellisessä blogissa joku kommentoija kertoi puheenjohtajan ainoana vastustaneen joidenkin maksujen korotuksia JIK:n johtokunnassa, jonka puheenjohtaja blogisti on.

2.1.2010 11:02  Juhani

Seurakunta antaa maallikoille ja seurakunnan jäsenille ihan erilaisia mahdollisuuksia osallistua kuin kaupunki.

Jos kaupunki toimisi samalla tavalla, niin kylille, kaupunginosille ja erilaisille Kurikkaa jo olemassaolollaan markkinoiville yhdistyksille annettaisiin aivan erilainen rooli osana kuntaa. Kaupunki voisi maksaa yhdistysavustuksiaan jopa hiukan suurempina niille yhdistyksille jotka ovat osa Kurikan markkinointikoneistoa. Raha voitaisiin ottaa siitä rahasta joka markkinointiin on nyt satsattu.

SLEY, Kansanlähetys, Uusheräys ja muut ovat paljon tiiviimmin osa seurakuntaa kuin Mieto, Luopa tai Närvijoki.

Kaupungilla odotetaan johdolta ihmeitä ja kuntalaisille on jätetty pelkkä arvostelijan rooli. Seurakunnassa suhde on rahusti erilainen. Vain harvoin kuulee rajua seurakunnan arvostelua, koska ne jotka arvostelisivat, ovat omassa roolissaan kehittämässä seurakuntaa.

Jos herätysliikkeiltä otettaisiin mahdollisuus olla niin kiinteä osa Kurikan seurakunnan toimintaa, niin sille kävisi samoin kuin kaupungille. Ohjelmaa ja tilaisuuksia järjestäisivät konsultit.

2.1.2010 13:07  JJ

Se tässä keskustelussa on mielenkiintoista, että blogisti löytää koko ajan uusia näkökulmia eri asioihin. Onneksi edes Juhani ruotii niitä suht asialiisesti ja nykyään moni muukin. Valitettavan paljon on vielä kehityskelvotonta suunsoittoa. Sitäkin huumiorimielessä pitää hiukan olla. Mutta asialliset kannanotot aina luetaan. Vuosi on alkanut hyvin.

2.1.2010 13:45  Näköharhako ?

Blogin kuvassa kirkko ja varsinkin tapuli selkeästi kallellaan, vai onko mulla näköharha vai onko kamera ollut kallellaan, kuva näyttää huolestuttavalta, luulen niin, että kamera on ollut kallellaan, muuten kaunis kuva kauniista miljööstä.

2.1.2010 14:12  tuura

Kaikkihan Kurikassa vajoaa......

2.1.2010 14:56  Juhani (Kurikan seurakunta)

Viidennes suomalaisista on mukana Facebookissa. Siellä on mukana myös useita julkisyhteisöjä kuten esim. Kurikan seurakunta. Seurakunnat ovat erikseen nimenneet Suomessa muistaakseni 35 pastoria keskustelemaan internet -yhteisöissä ihmisten kanssa. Useilla seurakunnan työntekijöillä on myös Facebook -profiili ja heihin voi siellä olla yhteydessä.

Monien kaupunkien ja kuntien ryhmissä on tuhansia jäseniä. Oulun yliopistolisen keskussairaalan mielenterveysryhmässä on esim. yli 3000 jäsentä. Facebook -ryhmän perustaminen on ilmaista. Sellainenkin ryhmä kuin KURIKKA - virallinen antikannatusryhmä löytyy.

Nimilinkistä pääset Kurikan seurakunnan sivulle (vaatii Facebook -rekisteröinnin).

2.1.2010 15:03  Juhani (Helsingin ympäristökeskus)

Aivan oikein! Myös kaupunkien virallisilla organisaatioilla on omia Facebook -ryhmiään. Kuten nyt esim. Helsingin kaupungin ympäristökeskus.

2.1.2010 15:40  kaatuko

13:45; maailma on niin suuri ja ihmeitä täynnä! Ihmetellään yhdessä!

2.1.2010 16:21  jj

"Tulikko Kawalla" , on Kaunon pikkuveljen kirjoittama kirja, onneksi suvusta löytyy fiksumpiakin ihmisiä, kuin Kauno.

2.1.2010 16:34  Kauno Kyvykäs

Onneksi on kova nahka, niin kestää kunnon porstaamisen.
On ilo omistaa näin lahjakas veli.

2.1.2010 17:53  Blogisti haluaa asettaa päällystakin kaupunginmjohtajalle.

Kun blogisti haluaa hallituksen puheenjohtajan virkamiesten johtoryhmän kokouksiin, niin kysehän on samalla siitä, että se on blogistin epäluottamuslause johtavia viranhaltijoita erityisesti johtoryhmän puheenjohtaja kaupunginjohtaja Tyrväistä kohtaan, Blogisti haluaisi täten asettaa päällystakin kaupunginjohtajalle.

2.1.2010 18:14  JJ

Minä taas luulisin, että blogisti haluaa tukea kaupunginjohtajan toimia terveempään suuntaan siten, että kuottamusmiehet tulisivat mukaan varhaisemmassa vaiheessa.
Selväähän on, ettei kaupunginjohtaja voi yksin pärjätä tälle kollegiaaliselle tuhlaajajoukolle, jotka ajavat vain omaa virkamiesetuaan. Uskomatonta, että hallinto-osastot talouspäällikön johdolla kykenevät marssimaan kaupunginjohtajan yli 7 miljoonan euron alijäämäisellä budjetilla. Taitaa olla suhteellinen suomenennätys. Kuka asettaa tuolle joukolle suitset, joka kuulemma valitsee itselleen tilapäisen kaupunginjohtajankin ohitse silloisen Lammin hallituksen? Opettipa edellinen kaupunginjohtaja johtoryhmälle erikoiset tavat.

2.1.2010 18:49  Kuka tutkisi ?!?!

Tilastokeskuksen tilastoista voisi selvitä onko tuo 7,0 miljoonan alijäämäinen budjetti Suomen ennätys asukaslukuun suhteutettuna. Kiintoisa kysymys, johon kyllä löytyisi vastaus valtakunnan tilastoista.

2.1.2010 19:38  Juhani

Vuonna 2009 lähimpänä olivat:
Pöytyä 3697 as. -1.543 milj
Sotkamo 10579 as. -4.815 milj

Vuonna 2008:
Korpilahti 5035 as. -2.597 milj

Kurikka on hyvin samaa luokkaa. Muista vuosista en löytänyt tietoja.

2.1.2010 19:51  JJ

Kyllä Kurikka on kaikkein paras ainakin noista luvuista, ylivoimainen. Kun laskee osingot ja porkkanarahat, homma vielä tupalaantuu. tonnin per asuka , melkein.

2.1.2010 20:40  Illan rauha kun maan syliin sulkee

Olet kyllä ahkera mies Juhani, kiitoksia vaan, jälleen kerran asiatietoa. Kyllä se niin on jotta Kurikka on ykköspaikalla taloutensa kanssa, eipä käy kateeksi. Olisikohan johtoryhmällä itsetutkiskelun paikka peilin edessä. Tuntuu uskomattomalta, entäs joasto ja hallitus, valtuustoa nyt ei viitsi mainitakaan. Mitähän blogisti tunnetusti tarkkana miehenä sanoisi noista luvuista ?

2.1.2010 21:46  Faari

Jarva takaisin ja heti!!!Oli ne hyviä aikoja.
Ei ollut johdateltavissa.

2.1.2010 22:07  vai mitä

Faari riepu. Juuri jarva aiheutti tämän sotkun.

2.1.2010 22:29  OHO

Voi sua Faari !

3.1.2010 2:04  Juhani (Kivulla on monet kasvot)

Yritän lopettaa kiistoihin osallistumiset ja kirjoittaa paljon vähemmän tästä eteenpäin. On parempi keskittyä siihen että kaikki sanottu olisi kunnolla harkittua. Vitsailu on mukavaa, mutta saattaa aiheuttaa jollekin kipua tai herättää ajatuksia joita vitsailija ei tarkoita. Ehkä on parasta vitsailla vain omasta itsestä.

Tai voisihan sitä lyödä kunnolla yli ja perustaa kurikkalaisen Chuck Norris -vitsikokoelman vaikkapa blogistista tai jostakusta toisesta kurikkalaispoliitikosta. Olettehan te kuitenkin kuulleet tästä kuuluisasta rangerista kun muut punnertavat etunojapunnerruksia suorana itsensä ylös maasta. Chuck Norris työntää maapalloa alaspäin ;-)

Tai kun muut pitävät teräsmiespaitaa, niin Teräsmies pitää Chuck Norris -paitaa...

...tai kun mörkö katsoo sängyn alle ettei siellä ole Chuck Norrisia...

3.1.2010 9:34  JJ

Kumpi on pelottavampi, Chuck Norrisin kynä vai Juhanin kynä? Veikkaisin, että Juhanin kynä on terävämpi.

3.1.2010 11:56  Juhani (Kurikka ja Internet)

Yritän olla hellä koska voin aina olla myös väärässä. Olen ainakin toista tuntia kirjoittanut blogijuttua Internetin osuudesta Kurikan markkinoinnissa. Toivon mukaan valtuutetut lukevat sen ja miettivät onko siinä heille mitään ideaa vietäväksi eteenpäin.

3.1.2010 21:16  Minä

Nykyinen kh pj ei ainakaan halua mihinkään johtoryhmään , on todella tarpeeksi omissakin töissä.

3.1.2010 22:42  Isossa ryhmässä vastuu katoaa.......onhan ja onko se nähty ja koettu....????

Kyllähän hallintoon aina liittyy kokoustamista ja palaverointia. Liian iso joukko on omiaan hajauttamaan vastuun ja mukanakulkevia tahtoo riittää ainakin virka-aikana. Isossa ryhmässä ei vastuuta tahdo ottaa kukaan, aina voi kuunnella muita ja sitten myöhemmin todeta "meinasin sanoa". Oman ryhmänsä muodostavat sitten "joo,joo miehet ja naiset" jotka eivät vie asioita eteenpäin ja ovatkin ryhmässä turhan panttina. Tehokkaasti toimiva pienryhmällä jäntevyys voi säilyä ja vastuuta ei voi pakoilla samalla tavalla kuin isossa porukassa. Kurikassahan on liitoksesta johtuen aivan liian iso valtuusto ja hallitus ja luultavasti myös lautakunnatkin. Vastuu hajoaa tuhkana tuuleen. Ensi valtuustokaudella on syytä miettiä kokoonpanojen suuruutta ja pyrkiä tehokkuuteen kokoustamisten sijaan.

3.1.2010 22:53  jes

Totuushan on, että hallituksen jäsenten määrä on kirkkaasti liian suuri. Millä sieltä voi päätöksiä syntyä, kun puoliKurikkaa istuu hallituksessa. Jonkunlainen testi saisi olla myös älykkyydestä. Ja kaikki kunnan työntekijät esteellisinä pois, eritoten opettajat.

4.1.2010 9:41  Isorintaisia lisää

Kurikkalainen kunnallispolitiikka on kuin missikilpailu. Siihen osallistuvat aina etunenässä isorintaiset. Kurikassa vain pakkaa olemaan osallistujilla pienet rinnat, mutta pitkät nännit.

4.1.2010 10:03  Minkälaisia ovat kunnallispolitiikkaan osallistuvat miehet

Mielenkiintoinen havainto (9:41) naisluottamushenkilöistä. Olisiko kommentoijalla käsitystä siitä, minkälaisia ovat kurikkalaiseen kunnallispolitiikkaan osallistuvat miehet.

4.1.2010 11:33  jes

Jokainen tietää, että useimmat niistä tarvitsevat bemarin, niistä miehistä.

4.1.2010 13:31  Yx vaan

Loppupeleissä kuitenkin miehen taito ratkaisee, ei koko. Ja sama pätee naisilla rintojen päällimmäisessä käyttötarkoituksessa.

4.1.2010 14:15  TASA-ARVOA LISÄÄ!!!!!!!!!!!!!

Eiköhän (9:41) tarkoittanut rinnoilla päättäjän aivojen kokoa ja nännien pituudella itsetunnon korkeaa tasoa. Jotkut käyvät jäätelökioskilla ilman paitaa, jotta kanssa huomaisi HÄNET!

4.1.2010 14:22  jes

14:15 Käy tulkitsemaan asioita toisten puolseta. Ei kai hän vain sittenkin siteeraa itseään? Joka tapauksessa täällä leijuu nyt suvaitsemattomuuden henki. Onko keisarilla ollenkaan vaatteita?

5.1.2010 5:57  Yäk

Kuvottavaa tälläinen sovinisti kirjopittelu. Ukko parkojen nupis ei taida kehittyä minkäänlaista ajatelmaa ilman naisen eroottisia piirteitä. Possulauma

19.3.2010 9:12  Juuso

Kyllä Kurikan seurakunnalla pyyhkii hyvin kiitos lotto
Yksi asia mietityttää seurakunnan keittiössä häärää 4 palkollista
silti seurakunnan työntekiät käy kaupungilla syömässä

Koskahan seurakuntaan pohjautuu sana ulkoistaminen ja joku joka ymmärtää sanan tarkoituksen
sit saattas jäärä rahaa lumitöihinkin


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini