Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Uusi vuosi, vanhat kujeet

Maanantai 28.12.2009 klo 0:07


Uusia ennustuksia

 

Hyvällä ja pahalla on kasvot.

Ulospäin ne näyttävät samanlaisilta.

Silloin tärkeintä on luottaa omaan, sisäiseen arviointikykyynsä, vaistoon ja tunteeseen. Ne ratkaisevat, kun joutuu valitsemaan ja tekemään päätöksiään arvojen välillä.

Arviointi riippuu kyllä valitettavan usein siitä, missä vaiheessa asiat osuvat ihmisen tielle.

Muista sillloin, että järki pelkää tappiota ja vaisto janoaa elämää.

 

Koska alettaisiin päättää asioista

 

Kurikan yläastetta on suunniteltu kohta kauemmin kuin Iisakin kirkkoa.

Paljonkohan on tähän mennessä rahaa tuhlattu suunnitteluun ja turhaan työhön?

Kun kysyin blogissani näitä samoja asioita yli vuosi sitten, sain nimettömän kirjeen ja runsaat haukut myötäjäisiksi. Ryöpytys ei vienyt hanketta ainakaan eteenpäin.

- Kaikkea ne pedagogit luulevatkin.

Nyt joudun kysymään, mitä on tässä välissä tapahtunut?

Minun käsitykseni mukaan hanke on uponnut yhä syvemmäelle suohon. Uusia suunnitelmia tehdään päivittäin, vaikka rakentamiselle tai luvalle ei ole edellytyksiä.

Julkisuudessa, Kurikan kannalta mieluummin kielteisessä sellaisessa, on retosteltu liikenneturvallisuutta, arkkitehti Arne Ervin luoman miljöön merkitystä, vaikka mitä asiaan kuuluvaa ja kuulumatonta.

Enimmäkseen on valitettavasti puhuttu asian sivusta.

Onko siis kyseessä joidenkin johtavien egosta?

Kuinka paljon pitää yhteiskunnan varoja tuhlata ennenkuin hankkeen sisällöstä päästään yksimielisyyteen edes omassa kunnassa.

Sen jälkeen voitaisiin alkaa hoitaa sitä rakentamista ja sitä rahoitusta.24.12.2009_001.jpg

Kuvassa Yläasteen viimeisin variaatio suunnittelupöy- dällä.  Kun käytävät, tienylitykset, opettajainhuoneet ja muut aputilat otetaan pois, paljonko jää varsinaiseen opetukseen ja hyötykäyttöön? Minusta elämme sellaista taloudenaikaa, ettei ole kovin isänmaallista vaatia muuta kuin asialliset opetustilat. Kunnissa tarvitaan rahaa muuhunkin kuin kerskarakentamiseen. Tämän sanon, vaikka saisinkin uuden nimettömän haukkumakirjeen.  


Kommentit

28.12.2009 9:14  koulujakäymätön

eikös ne koulut ole ensisijaisesti oppilaita varten?kahvituvat laitetaan sinne minne ne sopivat

28.12.2009 10:56  Eri tiloja pitää olla, jos halutaan saada valtionosuutta

Lienee kuitenkin niin, että jos aikoo saada rakentamiseen valtionosuutta, niin silloin pitää olla aputiloja ja jonkinlainen opettajienhuone ja mm. opettajien sosiaalitiloja. Vai onko kyse sellaisesta kerskarakentamisesta, jossa ei piitata edes hakea valtionosuutta. Eikös tuossa koulun suunnittelussa päällimmäisen huomion ole saanut se tien tai kadun ylittävä lasikäytävä

28.12.2009 11:54  suosi Jurvalaista

Jos oikein vaikiaksi menöö niin pistäkää oppillaat linja-autoihin ja Länsi-Kurikkaan kouluun ja opettajat polkupyörillä edellä, silloin ainakin opettajat tarviis sosiaalitiloja.

28.12.2009 12:24  Tuskin

Onko muuten valtionosuuksia edes haettu?

28.12.2009 12:33  Koska puhutaan asiasta eikä vain lasikäytävistä

Yläaste tarvitsee tilansa, mutta ei yhtään enempää kuin on tarve. Asialliset tilat, ei mitään uhotiloja eikä yltiöpäisyyttä. Opetus on koulun tärkein tehtävä, eli opetuksen sisältö, sen toteuttamiseksi tarvitaan tilat. Koko suunnittelu pitää lähteä tarpeesta eikä haaveista. Valtakunnallisesti on luotu normit koulutiloille, oppilasennusteet on olemassa tuon tarpeen mitoittamiseksi. Nyt valitettavasti näyttää siltä, että on lähdetty haaveista liikkeelle, saatu kansaneliike sen tueksi, valtuutetut kyyristelevät ympärillä, mantrana hoetaan yläasteen peruskorjauksen aloittamista. Onko tämä kaikki seurausta viimevuosien yltiörakentamisesta, katseet kääntyvät jälleen teknisen toimen puoleen, onko siellä realismia, vai kirjataanko siellä käyttäjien haaveet, halutaanko olla "mukavia". Kuka asettaa yläasteen kohteelle oikeat raamit , oikeat mittasuhteet ?

28.12.2009 12:53  Voiko olla maharollista ?

Ei kai sitä ny iliman valtionrahoja rakenneta, voiko se olla maharollista, on sitä rahaa niin palio ettei valtionrahaa tarvita ollenkaa ???? Äläkää ny eres sellaasesta puhukokkaa.

28.12.2009 13:29  Kauno Kyvykäs

Tässä on ilmeisesti menossa Kaunon aikoja sitten vittuunnuttanut tyyppi projekti, eli suunnittelua suunnitelun riemusta ja vetkuttelua, kun palkka kerran juoksee. Mitä sitä hyvää rahalähdettä tukkimaan, paskat niistä, jotka lystin maksaa.
Ei suurta järkeä vaadi näin yksinkertaista asiaa hoitaa kuntoon.

28.12.2009 17:07  Juhani

Tapasin tänään blogistin. En tiedä tarkoittiko hän sitä todella vai antoiko hän miettimisen aihetta kun sanoi että tiedän kaiken. Joka tapauksessa onnistui jälkimmäisessä.

Korjataan se täälläkin.... olen tutustunut aika laajasti uskontoihin ja henkisiin hörhöihin ihan kontaktienkin kautta. Tiedän ehkä aavistuksen verran keskimääräistä enemmän Kurikan kaupungista. Ja tietysti kartoittamisesta ja kuntoliikunnastakin jonkin verran, mutta en minä kaikesta tiedä kaikkea:

- autoista en tiedä yhtään mitään eikä kiinnostakaan
- naisia en käsitä senkään vertaa vaikka kiinnostaisi
- puheenjohtajana kieli menee solmuun
- kemian teollisuus ja ydinvoimatekniikka ovat hebreaa
- en saa laulamalla ainuttakaan nuottia ulos suustani
- ja on paljon muutakin mitä en tiedä tai osaa

Joten se kaikkitietävyydestäni !

28.12.2009 18:14  Mitä kaikkea blogisti tietää

Sen verran olen utelias, kun blogisti on Juhanille tänään kertonut tietävänsä kaiken, että mitä blogisti on Juhanin käsityksen mukaan sillä tarkoittanut. Onko kyseessä se, että blogisti tietää kaiken yläasteen rakentamisasiasta. Jos taas blogisti yleensä tietää kaiken eri asioista, niin se on jo vähän vaarallista.

28.12.2009 18:20  Juhani

Hah... meni väärinpäin... blogisti kunnioitti minua sanomalla että tiedän kaiken ;-) Vai oliko se ironiaa... hmm...

28.12.2009 19:50  Juhani

Sekoitinko jotenkin nyt koulukeskustelun kun kaikki ovat niin hiljaa?

28.12.2009 19:56  Kauno Kyvykäs

Ei, vaan kaikki hartaudella odottaa, mitä mahtaakaan tulla seuraavaksi.

28.12.2009 20:08  on touhua

Kertokaapa nyt, tehdäänkö niitä kouluja oppilaita vai opettajia varten? Minusta tämä pelleiluy pitäisi jo lopettaa. Vai tehdäänkö kaikki niinkuin opettajat määrää. Minulla on hämärä muistikuva sellainenkin, että aikanaan yläasteen liikuntahallin saneeraus toteutettiin tosta vaan lisätyönä, vaikka se ei alkuperäisessä keittiö- ja saneerausurakassa edes ollut. Oliko näijn ja näinkö kaupungin rahoja aiotaan nytkin käyttää, niinkuin herroille sopii?

28.12.2009 20:46  Juhani (Perustamishankkeet)

Nimilinkistäni pääsee lukemaan yleissivistävän koulutuksen perustamishankkeiden valtionrahoitusopasta. Sen lopussa on myös yläastetta varten laskennalliset tilantarpeet.

Jos joku antaa opetuskäytössä olevien tilojen pinta-alat ja oppilasmäärät nyt ja viiden vuoden kuluttua, niin kaikki muutkin kuin 20:08 saavat pohdinnoilleen suuntaa antavia vastauksia.

Minä olen käsittänyt että nykyiset opettajainhuoneet siirtyvät koulutuskäyttöön muutoksen jälkeen eli opettajien käytössä oleva tila ei välttämättä lisäänny vaan muuttuu järkevämmäksi. Sitä en sitten tiedä miten järkeviksi tiloiksi nykyiset opettajain huoneet muuttuvat ja onko tilatarjontaa jo liikaakin.

Tämä oli kaikin puolin solidaarinen pohdinta koska en tiedä vastauksia.

28.12.2009 21:22  Jotta näin

Opettajainhuoneelle ei saa valtionapua, kun se ei ole opetustila. Olisi järkevämpää pitää opettajat vanhoissa tiloissa ja uusiin sijoittaa luokkatilaa oppilaille, jolloin niihin saataisiin valtionapua. Ja rahaa valtiolta ei voi ennen ilmeiseti hakea, kun on valmis asemakaava ja piirustukset. Tuntuu, että yhteiskoulun tilan tarve on ylimitoitettu. Tulevaisuudessa siirretäänkin kaikki 6 lk yhteiskouluun ja lakkautetaan muutama "pikku" koulu.

28.12.2009 22:05  vai kuinka

Miksei vakavasti harkita sitä lukion siirtämistä ajan kanssa Ammattikoulun kylkeen? Yhteiset keittiötilat jo on, ei tarvitse muuta kuin opetustilat rakentaa. Vai ovatko lukion opettajat ns. toisen, paremman kerroksen väkeä? Uskon, että lukiolaiset ja ammattikoululaiset kyllä pärjäävät keskenään.

28.12.2009 22:32  Hyvä asia kehiteltäväksi

Yllättävän hyvä ajatus kommentissa 22:05. Siitähän tulisikin toisen asteen koulutuske skittymä Kurikkaan, molemmat hyötyisivät ;ammattikoulu ja lukio ja yläaste saisi opetustiloja käyttöönsä ja onhan siellä ammattikoululla hyvä auditoriokin myös lukion käyttöön.

28.12.2009 22:59  Oikein Koulutuske Skitty+mä

Voi, voi! Taas on luettavissa, miten laajoja ja kauaskantoisia kantakurikkalaiset ajattelevat. Jurva on hyvä maksaja eli verotulojen lähde nyt, kun Ruukin pihalla makaa lumi, mutta autuaallisesti on unohtunut - vai onko ollut koskaan tietonakaan, että Jurvassa on jopa ammattikorkeakoulutusta. Vähemmistönä tälläkin palstalla näyttävät olevat ne, joiden maantieteellinen sivistys ei lännen suunnassa lopu Kampinkylään. Voi, voi!

28.12.2009 23:07  Onko koulujen rakentamisessa järkeä enää?

Miksi jatkuvasti puhutaan alakoulujen tuntikehyksestä ja säästöistä oppilasryhmien koossa?
Samanaikaisesti ollaan tyystin vaiti yläasteen ryhmäkokojen suuruudesta: ovatko opettajat keskenään solidaarisia?
Ovatko alamitoitetut ryhmäkoot olleet myös yläasteen rakentamisen laskennallisia lähtökohtia?
Oppilasmäärät vähenevät tulevaisuudessa, se tiedetään varmasti. Millaiset suunnitelmat on tehty ensi vuosikymmenellä yläasteen ja lukion tilojen kokonaistarpeesta?
Onko itse asiassa läpinäkyviä suunnitelmia ollenkaan olemassa koskien Kurikan koulujen tulevaisuutta.

Elämmekö todellisen pysähtyneisyyden ja vaiennetun ilmapiirin varjossa kun tabusta nimeltä "koulujen tulevaisuus" ei onnistuta kehittämään analyyttistä keskustelua ollenkaan. Saati sitten kunnollisia tulevaisuuden visioita.
Yksinkertainen kysymys kuuluukin: rakennetaanko koulurakennuksia ja koulutusohjelmia opettajien tulevaisuuden vai oppilaiden tulevaisuuden näkökulmasta?
Vastatkaa arvon perakookit?

28.12.2009 23:10  maalahtiko sitten

Kyllä se loppuu lähes kaikilla viimeistään Viitalankylään ja hyvä niin.

28.12.2009 23:30  Kauan vielä puhutaan Jurvasta, niin pitääkin, pysykää vain jos haluatte pysyä poteroissanne

Niin kommentissa 22:32 kirjoitetaan toisen asteen koulutuskeskittymästä Kurikassa, huom. toisen asteen.Kommentissa 22:59 puhutaankin ammattikorkeakouluopetuksesta, kaksi eri asiaa. On hyvä, että Jurvan kirkonkylässä on Kurikan ammattikorkeakouluopetusta eikä sitä ollenkaan heikennä toisen asteen koulutuskeskittymä Kurikankylässä, läntisessä Kurikassa. Ei nyt kannata olla noin herkkähipiäinen kuin komentoija 22:59 on, liekö itsetunto alhaalla, käsittämätöntä snoppailua.

28.12.2009 23:36  kurikka

"On hyvä, että Jurvan kirkonkylässä on Kurikan ammattikorkeakouluopetusta eikä sitä ollenkaan heikennä toisen asteen koulutuskeskittymä Kurikankylässä, läntisessä Kurikassa." (itäisessä). Tuntuu tosipahalta sanoa, itäinen Kurikka. Helpompi sanoa Kurikka.

29.12.2009 5:42  Kommentoijalle 23.30

Haarottiko jo silimät? Kommentoija 28.12.2009 22:59 totesi, että Jurvasta löytyy "jopa" ammattikorkeakouluopetusta. Toisen asteen ja vastaavaa opetustahan Jurvassa on annettu jo yli sata vuotta "kotikoulun" eli nykyään Sedun Jurvan yksikön kautta. Ihan vain tiedoksi. Korupuheissa kehitetään koko kuntaa. Todellisuudessa kehittäminen keskittyy parin neliökilometrin alalle Kurikan kirkontornin ympärillä, eikä muuta edes haluta ajatella. Ei kait kurikkalaiset luule jurvalaisia niin tottaviete tyhmiksi, ettei tätä jo kaikesta: sekä kommentoinnista että ihan käytännön teoista ja päätöksistä huomaa? Jos maailman raja on tosiaan lännessä Viitalankylä, ei Jurvalla ole kovin ruusuista tulevaisuutta tässä pika-avioliitossa.

29.12.2009 9:30  Itsesääliin vain kommentoija 5:42

Kurikka on Kurikka ja Jurva on Jurva vielä kauan, eikä siihen pidä mitään liitettä itäinen tai läntinen lisätä. Kommentoija 5:42 saa aivan rauhassa rypeä itsesäälissään sinnehän jäät mutta Jurvan imagoa se ei paranna.

29.12.2009 9:40  Itsesääliä suosittelevalle

Kommentoijalla 9.30 se vasta metka gps on käytössään, kun tietää, mistä kirjoitukset tulevat:)

29.12.2009 10:44  Kauno Kyvykäs

Voiko Jurvalaiset vieläkin olla olla niin käsittämättömän tyhmiä, nyt vasta tajuamalla, mihin kuseen pienempi kunta joutuu kuntaliitoksessa, varsikin, kun hosutaan ja suurin osa neuvottelijoista ei ymmärrä koko asiasta vieläkään yhtään mitään. Tämän koko rulianssin avulla pystyy toteamaan oikeaksi väittämän, jonka mukaan pohjalaiset ovat hämäläisten ja hurrien risteytys. Molempien kantaisien hidas järjenjuoksu on kaiken kukkuraksi tuplaantunut täydelliseksi tyhmyydeksi, josta kärsii kaikki. Näin hidasjärkinen porukka on malliesimerkki siitä, jotta rotuja ei harkitsemattomasti saa seata.

29.12.2009 10:50  homo sapiens

Voi Kaunoa nyt. Rauhootu vaikka olosis savolaanen. Ei ihime, jotta toista tuhatta suomalaasista päättää itte, oman kären kautta, päivänsä vuosittain

29.12.2009 10:55  KURIKKA

Täs nyt alkaa aivan pelotaa, onko pää menny aiva sekaasi. Otetaan nyt alusta, Kurikka ja Jurva liitty yhteen, tehtiin yhteinen vaakuna (joka on helve.in huono esitys, muttein sanota ääneen) mutta sitte kaikki sanookin, että on Jurva ja Kurikka eikä yhtynyttä kaupunkia. Jollain tai joillain on dementia tai joku muu niistä muistihäiriöistä, toivottavasti ei mulla, mun mielestä on yksi KURIKKA, nyt ja iänkaiken.

29.12.2009 11:03  Ihan vain tiedoksi

Kyllä kansa puhuu vielä kauan Kurikasta, Jurvasta, Ylistarosta, Nurmosta, Peräseinäjoesta ja kansa on aina oikeassa.

29.12.2009 12:14  KURIKKA

Tottakai puhutaan Kurikka ja Jurva , mutta toiminnallisesti päättäjienkin ja muiden on ymmärrettävä yhteenkuuluminen.

29.12.2009 13:01  Onko faktaa vai ei

Kommentoijalle 10:55 ; mun mielestä ja tietämyksellä(vajavainen) Jurva liittyi Kurikkaan. On eri prosessi jos kaksi kuntaa muodostaa uuden kunnan. Oikaiskaa jos tieto on väärä.

29.12.2009 13:24  Vanhoilla kurikkalaisilla jokin kompleksi Jurva nimen käytöstä

Olen vähän ihmetellyt tätä ns. vanhan kurikkalaisten herkkähipiäisyyttä siitä, että vielä käytetään sanaa Jurva. Lieneekö tässä heillä jokin alemmuuskompeksi kun sen nimen käyttöä niin pelätään. Vaikka Jurva kuntana on hävinnyt, niin eihän nimi siitä mihinkään katoa. Kyllä kai me edelleen voidaan puhu Jurvan sankarihautausmaasta - vai kuinka- yhden esimerkin mainitakseni.

29.12.2009 14:11  Kolloutta ja kateutta

Kurikkalaasten herkkähipiääsyys johtuu siitä, jotta Jurva on brändi, siis nimi, joka myy ja tunnetaan koko valtakunnas. Kurikkaa ei tunneta kun yhdestä partaasesta halonhakkaajasta, joka hävis Ruottalaaselle hiihtäjälle sadasosasekunnin joskus vuonna näkkileipä ja lapio.

29.12.2009 14:49  käres

Kolloutta ja kateutt a on jatkaa tuota parjaamista. Eikö puhuta vähän siitä koulusta eli yläasteesta, vai mikä rahanreikä se nyt olikaan?

29.12.2009 15:24  häviölle jäätiin

Kaikki on ny korkiammas käres, yläastekki. vai mitä Voitto.

29.12.2009 16:08  Veli

Voitto on voittajan puolella. eli tässä tapauksesa ei hyvävelijärjestelmä enää toimi.

29.12.2009 21:13  Juhani

Varoitus: Jumalattoman pitkä kommentti, suorastaan romaani!

Kun katselee kiihkottomasti Kurikan talousarvion investointeja, niin jurvalaiset näyttävät olevan siinä mielessä oikeassa että pääosa investoinneista tulee Kurikan keskustaajamaan. Jurvaan investoidaan asukaslukujen suhteessa vähän - ehkä alle 20% kaikista niistä investoinneista jotka eivät liity porkkanarahojen käyttöön.

Mutta minä asun 12 kilometrin päässä keskustaajamasta. Laski investointeja mihin ilmansuuntaan tahansa asukaslukujen suhteessa, niin ne ovat samalla tavalla pieniä asukaslukuun nähden.

Poikkeuksen muodostavat vesi- ja viemärilaitokseen liittyvät hankkeet. Yhdysputken lisäksi kokonaisia jätevesijärjestelmiä ollaan suunnittelemassa sekä Koskimäkeen että Sällin alueelle ja tietääkseni myös Niemenkylään on tulossa iso hanke. Niissä vesilaitos on vahvasti mukana.

Muutkin investoinnit taitavat silti Jurvassa ylittää vuosien 2007 ja 2008 tason. Vaikka Jurvassa ollaankin oikeassa, niin mielestäni sielläkin tulevaisuus on eri tavalla turvattu kuin aikaisemmin.

Koko Suomen mittakaavassa esim. viemärijärjestelmät kaatuvat pian saneerattaviksi ja niin Jurvassakin. Kurikassa saneerauksia on tehty jo enemmän valmiiksi. Sama koskee katuvalaistuksia jotka nekin täytyy vaihtaa tiettyyn vuoteen mennessä.

Minun mielestäni me kaikki voimme nyt olla paljon luottavaisempia tulevaisuuden suhteen sekä Jurvassa että Kurikassa.

Se millaisia investointeja Kurikan keskustaajamaan tehdään, on oma lukunsa josta itse olen monesti eri mieltä kuin valtuusto ja valmistelijat. Niistä me varmasti keskustelemme kiivaasti jatkossakin. Mutta muistetaan että mekin käytämme niitä palveluja emmekä karehdi muutenkaan ketään joka saa enemmän kuin ansaitsee.

Mutta mitä jos me nyt valmistautuisimme elämään tyytyväisinä ja nauttimaan elämästä niin kauan kuin voimme. Jos ei olisi tätä saatanallista taantumaa, niin olisihan meillä asiat vielä paremmin.

Tiedän mitä tähän vastataan. Kurikassako muka kaikki hyvin kun tehdään miljoonilla syömävelkaa... en minä sitä puolustele, vaan muistutan vain että meillä on täällä kuitenkin hyvä asua vaikka saammekin keskustaajamaa vähemmän.

Kadunkohan saman tien kun olen tallentanut tämän ;-) En puhu kenenkään muun suulla. Näin olen ajatellut ihan itse. Kaikki sanomani on korjattavissa.

29.12.2009 22:39  Siinähän mietin kaukana katuvaloosta

Yläasteesta vielä. Onko siinä samassa pihapiirissä m yös keskuskeittiö, eikö se ole aika ahtaalla paikalla, olisko ollu joku muu paikka aikanaan käytettävissä, puhuttiinkohan silloin liikenteestä ja ahtaudesta, en kyllä tiedä, mutta ajatteluttaa. Onko Kurikassa niin vähän tontteja, jotta katu pitää sulkea kokonaan, vähiin on tontit käyny, siltä tuntuu. Onkohan kukaa murehtinu rahootusta, onkohan opettajat sitä kovastikin pohtineet. Onko Kurikassa kaksi yhteiskoulua (yläastetta) ja kaksi lukiota, riittäköhän niihin oppilaita. Onkohan jo paljonkin kulunut suunnitteluhun rahaa ja virkamiesten työtunteja, entäs kaavootus, mikähän sen tilanne oikeen on ? Paljon kysymyksiä, tuskin kukaan vastaa, missään eikä ainakaan täällä.

29.12.2009 23:03  tie

Eihän koulujen välinen katuosuus muutenkaan enää varsinaisesti palvele mitään läpiajo sun muita tarpeita. Umpeen koko katu, ympärillä on katuja mitä voi käytää.

29.12.2009 23:39  Hyvä Juhani!!

Nyt pitäisi kait vissiin ihan itkuhun purskahtaa, jotta kun niin hyvin on.

Juhani, se Jumalan ja Ollilan valittu toteaa: Kun katselee kiihkottomasti Kurikan talousarvion investointeja, niin jurvalaiset näyttävät olevan siinä mielessä oikeassa että pääosa investoinneista tulee Kurikan keskustaajamaan. Jurvaan investoidaan asukaslukujen suhteessa vähän - ehkä alle 20% kaikista niistä investoinneista jotka eivät liity porkkanarahojen käyttöön.

Mutta minä asun 12 kilometrin päässä keskustaajamasta. Laski investointeja mihin ilmansuuntaan tahansa asukaslukujen suhteessa, niin ne ovat samalla tavalla pieniä asukaslukuun nähden.

Poikkeuksen muodostavat vesi- ja viemärilaitokseen liittyvät hankkeet. Yhdysputken lisäksi kokonaisia jätevesijärjestelmiä ollaan suunnittelemassa sekä Koskimäkeen että Sällin alueelle ja tietääkseni myös Niemenkylään on tulossa iso hanke. Niissä vesilaitos on vahvasti mukana.

Muutkin investoinnit taitavat silti Jurvassa ylittää vuosien 2007 ja 2008 tason. Vaikka Jurvassa ollaankin oikeassa, niin mielestäni sielläkin tulevaisuus on eri tavalla turvattu kuin aikaisemmin.

Koko Suomen mittakaavassa esim. viemärijärjestelmät kaatuvat pian saneerattaviksi ja niin Jurvassakin. Kurikassa saneerauksia on tehty jo enemmän valmiiksi. Sama koskee katuvalaistuksia jotka nekin täytyy vaihtaa tiettyyn vuoteen mennessä.

Minun mielestäni me kaikki voimme nyt olla paljon luottavaisempia tulevaisuuden suhteen sekä Jurvassa että Kurikassa.

Jos Juhani ihan oikeasti meinaa yönsä viettää iltarukouksensa parissa, niin: Tiedät ihan tasan, että se mitä aluksi kirjoitit on totta. Ja että se mitä sen jälkeen kirjoitit oli henkistä haureutta. Olet jo niin iso poika, että tiedät julkisten investointien tien. Ne ovat pakollisia, eivät lahja. Tiedät myös, että Jurvaan olisi voitu tehdä kaksikin vaihtoehtoista ratkaisua, mutta niitä ei tehty, vaan kallis, pumppujärjestelmällä toimiva kurikantien varteen. Kuka ottaa vastuun, jos paskat valuu pitkin maantietä takaisinpäin ja sadat tai tuhannet autot joudutaan hoitelemaan kuntoon?

Olisikohan jollakin ollut kuningasidea saada Jurva mukaan tähän kylpyvesibisnekseen, jotta siihen voidaan liittää pian JAKK-sotkujensa kautta liitosvarma Jalasjärvi? Kun Jurvan ja Kurikan paskavesi kulkeen samaan, on pakko laajentaa ja silloin otetaan Jalasjärvi mukaan ja siinä sivussa on jo nostettu sopivasti kyrönjoen pintaa, jotta liete laimenee. Miksi ei ole oikeasti aloitettu joen virkistyskäyttömahdollisuuksien kartoittamista tai matkailullista hyödyntämistä. Vähän haiskahtaa. Saako Fortum rahaa, kun paska pumpataan sähköllä ylämäkeen?
Eihän Kurikasta tullut maakunnan paskaimuri ja muutoinkin imuri nro yksi?
Ainakin jopa uskovaisen Juhanin silmin Jurvan investoinnit jäävät onnettomiksi tämän turvallisen ja hyvän Kurikan lämpimässä kainalossa. Voi H...tti!

29.12.2009 23:42  itäjurvalaanen

Hyvä Juhani! Älä sinä turhaan syntiä tee. Juhani on oikealla asialla. Ja sillä on ihan omat mielipiteet, ja hyvät

29.12.2009 23:56  kurikkalaanen

Tää jurvan paskaputki on aivan ufo juttu.
Varmaan kurikan kehityksen idea.
Laskettu että edullisin vaihtoehto.
Niin varmaan , vähän vaikea tarkistaa laskelmia.
Faktoja pöytään , onko joku nähny laskelmat.

30.12.2009 0:18  Voi päivvää!

Joku Juhannus asuu 12 kilometriä keskustaajamasta eli mistä... Kurikasta. Voi päivää!! Jos Kurikka on keskustaajama niin varmasti Mieto on kakkostaajama ja Jurva jokin numero 23 vai?

Mikäs on keskustaajama ja missä on kakkostaajama ja minne niitä palveluja tarvitaan, sinnekö, minne halutaan ja missä on rahaa vain sinne, missä on ihan oikehia ihmisiä?

Oliskohan syytä kaivaa alakoulun ympäristöppi oppikirjat taas esille ja ryhtyä sen jälkeen vasta lausumaan?

30.12.2009 1:02  Juhani (oma puhdistamo)

Olipa hauskoja kommentteja vaikka humalatila tekee niistä hiukan sekavia ;-)

En tiedä onko tuo paskaputki edullisin vaihtoehto enkä ollut edes sen kannalla, mutta enhän minä ole päättäjä enkä oikeasti edes Ollilan juoksupoika ;-) Toisinaan varmasti ärsytän häntä oikein olan takaa...

Nimilinkissä on kaikkien luettavana ne ehdot joita olisi kai pitänyt noudattaa ilman tätä putkea. Rakentaminen ei ole siis puhdistamossakaan ole ainoa kulu. Kannattaa lukea varsinkin lopusta tuo ympäristökeskuksen ratkaisu, jossa puhutaan enemmän noista vuotovesistäkin jonka takia vanhoja putkia pitää saneerata. Samoin laitoksen hoitamisesta. Tosin mukana keskustelussa taitaa olla parempiakin asiantuntijoita ja ammattilaisia kuin minä.

Se kuitenkin unohtuu että jätevesijärjestelyt pitää hoitaa jokaisen kuntalaisen kuntoon tiettyyn vuoteen mennessä. Emmekö me ole onnellisesa asemassa jos ne hoituu mahdollisimman helposti ja kuntalaista oikein paljon rasittamatta?

Tässä on takana ihan jotakin muuta yleistä vihamielisyyttä kuin asiaa. Siis voihan minulle konkreettisestikin esittää sen missä meni pieleen. Minä olen aina ollut jurvalaisten puolella ja olen tulevaisuudessakin.

30.12.2009 1:13  Juhani

0:18 En asu Miedon taajamassa vaan Korvenkylässä joka on kyllä aika paljon Jurvan jälkeen. Tänne ei tule kaupungin vettä eikä viemäriä eikä kyllä kaupungin tietäkään. Ei koulua, ei edes koulupysäkkiä ;-) Ja silti täälläkin on joku ihminen...

Sinne Mietaallekin kuitenkin näyttää olevan kaksi investointia. Rauhankankaan ja Mietaan kuntoratoihin on varattu 15.000 euroa. Molemmat ovat alueidensa pääliikunta-alueita.

30.12.2009 1:22  Juhani

Vielä yksi kommentti ja sitten taidan odotella muiden kommentteja ja uutta blogijuttua.

Ei kannata turhan takia kiihottaa omaa mieltään muita kuntalaisia vastaan. Ei Jurvassa eikä Kurikassa. Minä ainakin toivon että muuallakin asuvat näkevät näistä keskusteluista kuinka hyvin asiamme ovat ja muuttavat tänne - ei niinkään Korpeen vaan esim. Jurvaan! Jos joku minulta kysyy tonttia Sarvijoelta, niin en varmasti vänkää asumaan muualle vaan mainostan Sarvijokea. Tosin Sarvijoella minua jo ehkä uskotaankin.

30.12.2009 10:06  Juhani on rehellinen

Se, että provosoituu, ei ole huono asia, vaan kertoo siitä, että välittää kyseisestä asiasta. Välinpitämättömyys se on kaikkein pahinta. Kunnioitettavaa on myös se, että tuo julki näiden investointien epäsuhdan, jotta niistä päästään keskustelemaan vaikka sitten "tonttujoukossa". Jollakin jakojäännöslaskentakulmallahan näitä yhteisesti kerättyjä verorahoja on jaettava. Totta on se, että Kurikka on ollut vauras pitäjä ja on edelleen ja perinteisesti vakavarainen Jurva viime vuosikymmenen aikana heikoissa kantimissa, mutta viimeiset tilinpäätöksethän olivat jo positiivisia. Jurvalla oli myös myötäjäisinä melkoiset metsävarat antaa Kurikan kassaan. Niitä ei hakattu lentokentiksi, vaikka välillä puusepänteollisuudella menikin vähän heikommin ja veronmaksajilla tietysti siinä sivussa.
Jurvassa on tällä hetkellä myös se ero Kurikkaan, ettei siellä ole mitään yläasteremontteja odotettavissa, kun kaikki rakennukset on hiljattain remontoitu tai muutoin niin hyvässä kunnossa, ettei kunnostamisen tarvetta juuri ole. Muuntoremontteja varmasti joudutaan tekemään, mutta homekohteita tai vajoamis/sortumavaaraisia rakennuksia ei liitoksessa tullut. Yläaste-lukio ja vanhainkoti remontoitiin maakunnan parhaiksi juuri ennen liittymistä ja molempiin saatiin valtion rahoitusta, eli siinäkään ei tehty etukäteisvelkaa Kurikalle. Kotikoulunmäkeä rempataan pikapuoliin koulutuskuntayhtymän rahalla, josta vain joku gramma on Kurikasta ja muutenhan se mäki on tosi hyvässä tikissä.
Jurvassa ei ollut joulun aikana edes yhtäkään nenäsenkka-tohinaa, eli Jurvaa voi mainostaa ainakin turvallisena paikkana, jossa uskaltaa jättää auton ovet auki yöksi, eikä kukaan tuo eikä vie mitään. Tämä vinkiksi niille, jotka unohtivat ostaa lukkosulaa.
Hyvä Juhani! Jatka samalla linjalla!

30.12.2009 12:51  Kauno Kyvykäs

Sellaiset ihmiset ovat kaikkein surkeimpia otuksia maanpäällä, jotka asian ollessa esillä kuuntelevat mieluummin lipeväkielisiä konsultteja ja myyntimiehiä. Järkipuhe, eikä asian tiimoilta selviävät faktat, auta yhtään mitään, mennään asioissa eteenpäin, kuin uskonnollisessa tai poliittisessa hurmoksessa. Jälkeenpäin selitellään suhdanteilla ja ei sitä voinut tietää puheilla.
Tässä kuntaliitoksessakin haisee suuren mailman tyyli, pistetään pienemmän kunnan edustaja liitoksen jälkeen mahdollisimman korkealle, mutta todellisen vaikutusvallan kannalta mahdollisimman mitättömälle paikalle, eli paikalle, josta yksinään ei voi vaikuttaa mitään.
"Eihän tämä yksi Jurvalainen valtuuston puheenjohtajana haittaa pääse tekemään, meillä on kuitenkin enemmistö ja antaahan se yhteistyökykyisen kuvan." "Pystymmehän me kuitenkin tekemmään kaikki, niinkuin ennenkin, ei Jurvalaiset missään pääse haittaa tekemään." "Kurikkaanhan ne porkkanarahat kuitenkin tulevat."

30.12.2009 16:44  Ajattelija ilman konsulttia

Tulooko lisää porkkanarahoja vai meneekö, kun jurvalaisen sosiaalijohtajan työsuhde selviää ja siitä seuraavat taloudelliset velvoitteet? Mitä sanovatkaan entiset jurvalaiset?

30.12.2009 16:55  jj

Arvaa vähintään kaks kertaa.

30.12.2009 17:05  Kauno Kyvykäs livenä ???????? joskus varmaan

Tuo Kauno Kyvykäs olisi mielenkiintoista tavata livenä, tuottelias on viimeisen päälle.

30.12.2009 17:57  Juhani

Tapasin Kaunon tässä joku päivä sitten. Hän on fyysisestikin vähän niinkuin Batman, joka toimii superkonn... konsultteja vastaan. Hänelle voitaisiin laatia ihan oma taivaalle heijastettava merkkinsä aina kun konsultti tavataan itse teossa.

30.12.2009 19:09  titi

Mihinä kuule kaunon tapasit Juhani? Onko se mies vai nainen? BatWoman?

30.12.2009 20:52  Juhani

Eesaun ääni mutta naamio peitti kasvot ;-)

30.12.2009 21:18  Juhani

Oli sillä kyllä pitkät kynnet ja rinnat. Äänenhän saa aina muutettua nykytekniikalla. Mutta antaa salaisuuden pysyä ja katsotaan josko Kauno järjestää joskus tulevaisuudessa mediatapahtuman henkilöllisyytensä paljastamiseksi.

30.12.2009 22:50  titi

Sano nyt Kauno ookko vanhasta Jurvasta kun oot niin fakkiutunu Jurvan puolesta?

30.12.2009 22:54  Haaste

Löytyykö ennen vuodenvaihdetta joku sana, sisäinen henki, ohje, tapa toimia, käsky, ohje, lupaus, lause, johon voisimme kurikkalaisina ja jurvalaisina yhdessä sitoutua ollaksemme yhtenäinen sakki?

30.12.2009 23:26  titi

Vastaus haasteeseen: "Vaadi itseltäsi hiukan enemmän kuin muilta". Ja anna anteeksi itsellesi, ettet olekaan niin täydellinen kuin luulit olevasi.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini