Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Tinoja pitää valella

Perjantai 25.12.2009


Ennustaminen on vaikeaa

 

Tulevaisuuden ennustaminen ei ole kovin helppoa, missä on sen salaisuus?

Tarkkailemalla nykyhetkeä ja toimimalla sen mukaan, tekemällä kaikki paremmaksi, voit ohjata kehitystä.

Siten voit ennustaa myös tulevaisuutta, tekemällä enemmän ja paremmin.

Jokainen uusi päivä on itsessään aina ikuisuus.

Huominen ja ylihuominen, mitä eroa niillä on?

 

Moninaisia tapauksia

 

Valtuutettu pystyy vaikuttamaan päätöksiin olemalla aktiivinen.

Se edellyttää kuitenkin asioihin paneutumista.

Moni asia tulee yllätyksenä, kun asia sinänsä tiedetään, mutta sen yksityiskohtia ei.

Virkamiehen ja kaupunginhallituksenhan intressi ei aina ole selvittää kaikkia taustoja.

Selviää helpommin ja vähemmällä, kun ei kysellä turhia.

Kyselijä on aina inhottava ja koetaan opponentiksi.

Niinhän ei saisi olla. Minäkin tein aloitteen Kurikan Kehityksen johtosäännön muuttamisesta, kun pidän sitä huonona, kaavoitusoikeuden suhteen jopa kuntalain vastaisena ja päätösvallan suhteen ristiriitaisena. 

Jo vedettiin vaikka mitä johtopäätöksiä ompeluseuroissa.

Rohkeimmat puheenvuorot enteilevät  valtuustoryhmän johdosta pudottamista.

Siitä vaan, jos ei asioiden asiallista käsittelyä kestetä.

Ihmettelen, eikö asioista saisi avoimesti puhua? Kenellä tekee kipeää?0112.jpg

Tällaiselta aurinko näyttää Kurikassa vuoden lähes lyhimpänä päivänä lounaan suunnasta. Tämä  "valo" ei vielä järin silmiä pakota. Kesää kohti kaikki kuitenkin kirkastuu, toivottavasti. Kevään korvalla varmasti monien silmät avautuvat muutenkin.


Kommentit

25.12.2009 9:36  Luin minäkin johtosäännön ja jäin ihmettelmään

Uteliaisuus heräsi ja kävin minäkin lukaisemassa tuon johtosäännön. Ihmettelen vain jos valtuusto antaa kaavoituksen ohjaamisen ja johtamisen liikelaitokselle vaikkakin se on yksilöity elinkeinopolitiikan osalle, mutta elinkeinopolitiikan alle voidaan tarvittaessa ottaa vaikkapa asuntopolitiikka, liikenneväylät, yleiset alueet, kadut, kouilutus jne. jne., eli tuon kohdan perusteella koko kaavoituksen ohjaus ja kehittäminen olisi LIIKELAITOKSELLA, ihmettelen vain, miten ne on voitu siirtää valtuustolta pois kun se taitaa sittenkin olla lailla säädetty tehtävä valtuustolle ja muutenkin sehän pitäisi ehdottomasti kuulua valtuustolle, nimittäin kaavoituksella yhdyskuntarakentamisen johtaminen. On tainnut jauhot ja vellit mennä sekaisin johtosäännössä. Toinen asia on rakennuttamistehtävät liikelaitoksella, tuntuu ihmeelliseltä, kun rakennuttamisen asiantuntijana pitäisi olla tekninen toimi. Onkohan liikelaitokselle ladattu aivan liian suuret odotukset, vai mistä on kysymys. Liikelaitos voisi tehdä aloitteita kaavoituksesta, mutta ei sitä ohjata, samoin vähänkin isompien kohteiden rakennuttamisesta se voisi tehdä aloitteita. Liikelaitos voisi olla ideoiden tuottaja ei niinkään isoista asioista päättäjä. Vuokratilojen hallinnointi liikelaitoksella on tietysti ok. Kyllä kai johtosääntöä aina voi tarkastella, vai pilasiko asian valtuustoaloite.

25.12.2009 9:53  näin

Jos aloite pilaa asian, niin silloin on kyllä tarkasteltava sekä keskustelujen että keskustelijoiden tasoa.

25.12.2009 10:17  Kukahan pelkää valtansa menettämistä?

Onpa erikoista, että blogistia ollaan pudottamasta valtuustoryhmän puheenjohtajuudesta, kun hän on uskaltanut puuttua Kehityksen johtosääntöön. Eikö jo nyt jäljet peloita mm. Ikarin halliasian osalta. Kun miettii, kuka on blogistia uhannut, niin mieleen tulee se, joka eniten valtaansa pelkää menettävän eli varmaan joku tietää, kuka on Kehityksen johtokunnan puheenjohtaja.

25.12.2009 11:05  voi

Saihan blogisti moitteet aloitteestaan jo heti valtuustokokouksen jälkeen hallituksen puheenjohtajalta. Missä mennään Kurikka. Salailua, salailua, valtavia suunnitelmia. Sana, valtavia=järjettömiä.

25.12.2009 11:51  Liikelaitosmalli tarkastelun kohteeksi

Koko kunnallishallinnon liikelaitosmalli pitäisi ottaa tarkastelun kohteeksi. Liikelaitosten asiat ovat poissa julkisuudesta, poissa demokraattisesta hallinnosta, Liikelaitoksissa valta keskittyy pienelle porukalle, eikä niitä koske kunnallishallinnon julkisuusperiaate. Valtuuston pitäisi tarkasti miettiä, mitä asioita kannattaa liikelaitostaa, koska valtuusto aina on viimekädessä talousvastuussa liikelaitostensa taloudesta. On aivan eri asia, jos esim. valtiovalta ohjaa terveydenhuoltoa entistä suurempiin yksikköihin, niin sillehän ei mahda mitään, mutta oma-aloitteisesti liikelaitostaminen kannattaa aina miettiä tarkasti, haluaako valtuusto todella luovuttaa asioita näkymättömille liikelaitoksille pois läpinäkyvästä kunnallishallinnosta.

25.12.2009 12:23  Blogisti on jo nyt isompi vallan käyttäjä kuin sosialisti Parkkamäki

Tietysti pitää muistaa yksi tosiasia. Blogisti on itse tietyllä tavalla pukkina kaalimaan vartijana, kun hän sinänsä oikeaan asiaa puuttuu vaatiessaan Kehityksen valtaa pienemmäksi. On muistettava, että JIKKy, jonka siipien suojaan blogisti sen puheenjohtajana vaatii myös sosiaalitointa, on liikelaitos ja valtuuston toimivallan ulottumattomissa. Voidaankin sanoa, että jo nyt blogisti JIKKY:n johtokunnan puheenjohtajana on isompi vallankäyttäjä kuin sosialisti Parkkamäki, joka näyttää blogistia moitiskelleen, kun blogisti haluaa asettaa suitset Kehityksen toimivallalle.

25.12.2009 12:31  Eivät kansanedustajat ole veronmaksajien elättejä

Edellisen blogin kommenteista vähän pahastuin näin joulun aikaan, kun joku kommentoija oli sitä mieltä, että jos Saarakkala pääsisi eduskuntaan, niin tämän kommentoijan mukaan siinä olisi yksi elätti lisää.
Pahastustani lisäsi se, kun muistin, että meillä on jo yksi kansanedustaja eli Juha Mieto, jonka avustaja ainakin vielä blogisti näyttää olevan. Oli niin hienoa, kun Jiope Ruonansuun hupiohjelmassa jouluaattona Jope esiintyi Juha Mietona ja samalla pukkina ja varsin hyvin mietomaisesti äänsi meille niin rakasta Etelä-Pohjanmaan murretta.
Täten tuomitsen ne kommentoijat, jotka kansanedustajia kutsuvat veronmaksajien eläteiksi.

25.12.2009 13:07  jj

25.12.2009 12:56 jj
Kaiketikkin sellainen kansanedustaja, jolla ei ole mitään kunnollista siviiliammattia, eikä kunnollista kokemusta työnteosta, saati sitten käsitystä tulonmuodostuksesta on täydellisesti veronmaksajien elätti.
Tälläisten kansanedustajien osuus on kasvamassa ja etenkin puoluejohdot, tahtoo olla tälläisten normaalista yhteiskunnasta vieraantuneiden hallinnassa.
Lehtikirjoittelusta ja sen tasosta on helppo havaita, missä nämä kenkillä loisimaan haluavat ajavat takaa. Syytä olisi ensin tehdä jonkinsortin työura, ennenkuin lähtee kansanedustajaksi sotkemaan toisten asioita.
Jatkuvasti kerrasta toiseen ja lehdestä toiseen jauhetaan samoja mitään sanomattomia asioita, pidetään äänestäjiä pehmeäpäisinä ja sitten oletetaan näiden pehmeäpäisten äänestävän, näitä höpöttäjiä. Jollei mikään juorulehti ole kiinnostunut, niin täytyy edes itse säännölliseti kertoa ikänsä, perhesuhteensa ja mielipiteet, taso mielipiteissä vaihtelee oletetun lukijakunnan mukaan.
Onneksi kaikki äänestäjät eivät ole niin tyhmiä, jotta lähtevät pahimpien satusetien kelkkaan. Muuttuisi muuten yhteiskunta kauheaksi paikaksi asua, valtion rahatkin loppuisivat talven kanssa yhtä aikaa ja kaikki ihmiset pitäisi laittaa pakkotöihin, jotta saataisiin nämä Il Kingit elämään haaveineen.

25.12.2009 14:04  JE

12:31, Sekö tekee kansanedustajasta hyödyllisen jos Ruonansuu imitoi häntä? Suurin osa kansanedustajista on tyhjän huutajia, kansanelättejä, kaikenmoisiin turhuuksiin itseään esille laittaen ja kansaa höynäyttävät. Harva edustaja on tosissaan tehtäviinsä paneutuva Ihminen.

25.12.2009 14:40  voivoi

Ei JIK:llä ole mitään varsinaista valtaa. Se toteuttaa operatiivisesti niitä palveluksia, mitä tilaajalautakunnan kautta kunnat oikeaksi katsovat. Läpinäkyvyys on suurta ja moitetta tulee, harvoin kiitosta.
Sensijaan Kurikan Kehitys saa suhteellsen vapaasti käyttää satoja tuhansia euroja vuosittain oikeastaan vailla mitään erityistä kontrollia. Eli ero on lähinnä siinä, että JIK:n rahat kuluvat käyttötalouden palkkoihin vanhassa terveyden ja vanhustenhoidon toimintaympäristössä. Kehitys taas kuluttaa rahansa huuhaa- hankkeisiiin, joiden tuottoarvoa ei voi mitata millään mittareilla, ei edes yritetä mitata.

25.12.2009 20:15  Metsässä umpihangessa kulkeva

Onko Kurikan Kehitys Oy salaseura, kenelle se raportoi, kuka asettaa tavoitteet, onko tulosvastuuta, julkistetaanko hankkeet ja koska , valtuustoko rahoittaa, kuka valvoo, toimialako epämääräinen. Mitä tarkoitus varten se on perustettu ? Koska se tulee julkisuuteen, aikooko se pörssiin ? Mikä on osakepääoma, mikä on sen oikeustoimikelpoisuus, kaupungin mandaatillako se toimii ? Kyllä on paljon kysymyksiä, tuskin kukaan vastaa, epäilen pahasti, pitänee lukea johtosääntö, jos sieltä selviäisi.

25.12.2009 22:00  voi meitä

Taitaisi olla terveellistä, jos Kehitys astuisi kunnolla esiin. Kukaan ei tunnu tietävän, mitä siellä oikein puuhaillaan. Ei kukaan mistään laittomuuksista varmaan epäile, mutta tarkoituksenmukaisuuskysymykset eri kansalaistahoja varmasti askarruttavat. Eli kysymys kuuluu: Mihin meitin rahoja käytetään?

26.12.2009 9:02  Juhani

Mielestäni kaikkein terveellisin keino olisi perustaa kaupungille oma blogi. Blogin kirjoittajaa voitaisiin vaihtaa vaikkapa päivittäin. Vähintään kerran viikossa vuoro pitäisi olla johtoryhmän jäsenellä. Tekstit saisivat olla vapaamuotoisia.

Kommentointimahdollisuus pitäisi vain olla kokonaan pois. Esim. Teuvalla kunnanjohtaja pitää blogia.

26.12.2009 9:42  Juhani

Kiitos kännykkään tulleesta viestistä keneltä se sitten olikin.

Totta - voisi kaupunginkin blogissa pitää kommentointioikeuden, mutta siitä ei saisi syntyä taistelupaikkaa vaan ymmärrettäisiin sekin palveluna.

26.12.2009 9:51  näin

Kyllä pitää saada kommentoida. Mistäs muuten tietää, mitä mieltä sitä ollaan.

26.12.2009 11:35  Kauno Kyvykäs

Kurikka nykyisellään on konsulttitoimen mestarinäyte surkeimmillaan, yhtenä vaalikautena tehdään velkaa 40-60 miljoonaa syöpöttelyyn, tähän ei pysty, kuin todelliset ammattilaiset. Alkaa pikkuhiljaa tulla uskoa siihen, jotta konsultit ovat todellisia huippuosaajia, tälläiseen suoritukseen ei normaalijärkiset pysty milloinkaan.
Bonuksena tästä huippuosaamisesta on Kurikan kehitys, jonka kautta kätevät konsultit saavat lisäansioita, kunhan automaattista veronkanto-oikeutta saadaan konsultteja miellyttävälle tasolle.
Luulisi kunnassa olevan normaalit verot riittäviä rasitteita kuntalaisille.
Ei Kurikassa täällä perustetaan ylimmälle toimivalle johdolle, eli konsulteille ikioma verotoimisto, jonka veronkorotuksiin ei tarvitse luottamusmiesten haaskata aikaansa. Varsinkin yritystoiminta osaa tästä laillistetun mafian pesimisestä Kurikkaan vetää omat johtopäätöksensä, tuskin kukaan haluaa tälläistä instanssia sekaamaan yrityksensä asioihin. Kurikassa kehitys valitettavasti tulee olemaan erittäin yrittäjävastainen.
Luonnossa isäntäeläimestä riippuvaiset loiset harvoin tappavat isäntänsä, mutta Kurikassa nähdään tämäkin luonnonvastainen ihme.

26.12.2009 11:51  Notta...

Kauno Konsulentin tekstistä punnertaa selkeästi läpi että tuli lasketeltua koulussa silloin kun olis pitänyt laskea. Ei tullut Mattinykästä, mutta ei tullut edes konsulenttia. Konsultti on "Antaa neuvoa" -ihminen. Ilman sitäkin pärjää, mutta ei välttämättä yhtä hyvin. Jos ne maisterin paperit jäi hankkimatta, niin älä nyt sitä tuolla lailla kaikille touhota. Yritä itte!

26.12.2009 12:05  JE

Aattele ite "notta", Kauno on hyvin pitkälle oikeassa asiassa. Ulkopuolinen näkemys asioista hyväksi, mutta Kurikallahan on Pomo muualtapäin ja hänellä on näkemystä. Kurikan kehitykselle potuumet paikalleen heti, muuten tulee tuhoja ja pahoja .

26.12.2009 12:22  Notta...

"Potuumet" eli kakka punttihin?
Ei ulkopuolista viisautta pidä skeetata tai trapata eli kuin tulevaa tai menevää kiekkoa. Se on tyhmyyttä, jos mikä. Jos se vieras oppi on huonoa, se kannattaa jättää arvoonsa. Elämä on ilmiöitä täynnä ja niistä pitää vain poimia olennainen, itselle sopiva ja se, mikä kantaa eteenpäin. Ei jääräpäisyys saa olla arvo sinänsä.

26.12.2009 12:31  JE

Nämä potkurit tarvii hillittimiä, muuten ne tuhoaa koko Kurikan. Ei yksin kaupunginjohtaja päätä uusilla näkemyksillään asioita, oikean suuntaiset pitää ja täytyy toteuttaa kaupungin hyväksi.

26.12.2009 12:35  Kauno Kyvykäs

Jos se, jotta saadaan aikaan 40-60 miljoonan vaatii ulkopuolista tietämystä, niin mieluummin ottaisin sen riskin, jottei velkaa tulisi ollenkaan. On kuntalaisten ja kunnan toimivien elimien aliarvioimista syytää rahaa järjettömiä määriä, pelkän vahingon aikaansaamiseksi.

26.12.2009 12:39  Notta hasaardi

Mistäs hasardi Kauno Kyvyykäs tuollaisen summan loihtii?

26.12.2009 12:54  Uusilla kujeilla uuteen vuoteen

On se vain kumma kun täällä melskataan, onko se osoitus siitä, ettei Pietarissa ja Härmässä opittu mitään, sitten pitää tehdä uusi matka ja hakea osaamista niin kauan kuin tarvitaan tietämystä. Itse kuitenkin uskon, että kaupungilla on kaikki osaaminen niin virka- kuin luottamushenkilöilläkin, ei tämä niin suuri kaupunki oile, ettei ihmisjärki riittäisi. Mulla on ainakin täysi luottamus toimivaan johtoon ja luottamuselimiin, nyt on vain jotenkin talous sokeutunut, ilmeisesti seurausta liian löysästä talouspolitiikasta menneinä vuosina, vaikka silloinkin oli varoittavia lausuntoja julkisuudessa, mutta niistä ei välitetty. Ottaa oman aikansa tottua suhteelliseen niukkuuteen ja esim.siihen, että rakennettaisiin vain tarpeellinen ja haettaisiin myös valtio mukaan, eli maltettaisiin suunnitella ja suunnitella myös rahoitus. Oma asiansa on sitten "kaksikertaisen" organisaation purkaminen, näytti siltä, että konserniin kuuluvat liikelaitokset eivät ainakaan ota peruskunnista henkilökuntaansa, mikä olisi omalta osaltaan helpottanut ylimihitystä, eli konserniohjaus ontuu pahemman kerran.

26.12.2009 13:14  Kauno Kyvykäs

Aivopesua voidaan harrastaa kaikella lailla, sitä voi mennä vaikka Hämään asti aivopestäväksi. Pietari on oikein oivallinen paikka, sillä suunnalla on oikein historian valossa perinteitä, vaikka muille jakaa.
2012 vuoden aikana Kurikassa tulee olemaan kyseisiä velkamääriä, riippu hiukan löytyykö järkeä, vai mellastaako sama viisaiden porukka, kuin viimeaikoina.
Tuotannollinen yritystoiminta tulee hiipumaan edelleen, jollei Kurikan kehitystä lauleta suohon, ei tässä paljon kuvakirjat paina, ne on lapsia varten.
Tälläiset porukat luovat visioita, jotka hääräävät kuvakirjoja ja ja retkeilemällä luovat yhteishenkeä. Onko vähän vanhat opit käytössä kunnan toimintojen eteenpäinviemiseksi, toki hauskat konstit turhanpäiväisyyttä arvostaville.

26.12.2009 13:27  Margit Parkkamäki

Päätin palata Ihanasta Joulu Rauhasta tosi-tv maailmaan. Mistähän Hevosmiesten Tietotoimistosta on tullut ilmi että minä, kh pj olisin antanut huutia M Ollilan valtuustoaloitteesta? Jokaisella valtuutetulla on oikeus tehdä valtuustoaloite mistä asiasta tahtoo. Kehityksen Liikelaitos on kaupunginhallituksen alainen organisaatio. Kehitys ei voi omailla päätöksillään "hussata " miljoonia vaan jokainen päätös tulee myös hallituksen käsiteltäväksi. On asioita joita Kehityksen Johtajalla on oikeus päättä yksin , mutta ne reunaehdot löytyvät liikelaitoksen johtosäännöstä , jonka taasen on hyväksynyt Kurikan kaupunginvaltuusto! Tälle Kosolalle sosialisti Parkkamäki sanoo notta Onnellista Uutta Vuotta. Olen immarreltu jos Nnämä Kosolat ajattelevat että minä olen ylin vallankäyttäjä. On mukavaa ensi kuntavaaleja ajatellen että täältä Matin Blogista löytyy näin valtava käyttämätön älykapasiteetti joka varmaankin toivottavasti tullaan hyödyntämään seuraavassa valittavassa valtuustossa.
Piristävää on myös huomata miten kiihkeästi raavaat miehet kiroittelee ja juoruaa olemattomia , päivä toisensa perään. Agrikolan jälkeläisiä.

26.12.2009 13:49  voivoi

Älä ny Markitti ota turhia hernestä nenähän. Nuota riehujia piisaa muutenkin. Jäitä hattuhun ja käyttäydy aseman tuoman arvovallan mukaan. Ei haukkukaa haavaa tee, mutta aina ei kannata provosoitua. Kuuntele oppi-isä Koiviston ohjeita.

26.12.2009 13:54  voi

Ensin, Margit älä lähde suunsoittolinjalle tälläkään foorumilla, kommentoijat ja lukijat ovat äänestävää kansanosaa, tulee hyvin nopeasti takaisin että paukkuu! Toiseksi, jos muistisi ei toimi kahta viikkoa niin sääli; valtuuston kokouksen jälkeen sanottua . Kolmanneksi, siinähän sitten laitetaan Kehitys ja Kaupungin hallitus samaan potkurien ryhmään. Asioilla on lähteet ja ne ovat asianosaisten suut.

26.12.2009 15:04  Rakentavasti raitilla raikuen

Nykyinen päättäjäpolvi on tosi huonolla ajalla liikkeellä, lama on tosi syvä, tulopohja pettää, vaatimukset lisääntyy, huoli on todellinen peruspalvelujen ylläpitämiseksi. Täällä blogissa arvostelijat voivat nimimerkin suojasta heittää herjaa herjan perään, kommentit ovat kärsineet inflaation, hyvätkin kommentit jäävät herjanheittäjien varjoon. Päättäjien olisi kuitenkin hyvä erotella jyvät akanoista, ottaa jostakin vaarin, jättää herjat sivuun, poimia asialliset kommentit käyttöön. Pitäisi kulkea tyynenä vaikka kiehuukin (luulisin niin). Päättäjät ovat vastuullisessa työssä, teidän tulisi ansaita kommentoijien kunnioitus ja se on mahdollista vain hyvillä päätöksillä, ei millään kampanjoilla. Valitettavasti nyt talous on tuuliajolla siitä ette hyviä pisteitä saa, mitä mieltä itse olette talouden hoidosta kaupungissamme ?

26.12.2009 16:06  jj

Niin ja ainahan voi asioiden vituralleen menon jälkeen sanoa: "Menkööt sosikseen".
Näinhän ne asiat hoituu.

26.12.2009 16:08  ps

Eikä sekään haittaa, jos se on pois omistavalta luokalta.

26.12.2009 16:29  Kauno Kyvykäs

Hip hei, meillä on ihanneyhdyskunta, kaikki pois omistavalta luokalta ja köyhät sosikseen.
Ikävä kyllä näissä ihannevaltioissa on sosiksesta loppuneet rahat, lopuksi pomoiltakin.
Poikkeuksena lienee Kiina, siellä on saatu kommonismin avulla rosvokapitalismi vailla vertaa aikaan.
Kommonismi on aina ollut tavallista sosialismia tehokkaampi tapa ohjata porukoita siihen suuntaan, kun pomojen etu on vaatinut.
Yhtään ei Suomen vasemmistolaiset moiti Kiinaa lapsi- tai orjatyövoiman käytöstä, kummallista tämä valikoiva solidaarisuus. Kuolemanpelko kummasti motivoi tekemään ympärivuorokautisia työpäiviä, olosuhteissa joilla ei ole ihmisarvon kanssa mitään tekemistä.
Täällä itketään omien etujen huonontumista, vaikka kysymys monesti yleisen edun järkeistämisestä, ilman kenenkään todellista toimeentuloa heikentämättä.

26.12.2009 19:18  Notta...

Toisin kuin tällä foorumilla on jo sanottu, pidän tätä hyvänä kanavana vaihtaa ajatuksia jo sen takia, että se on näin käytetty. Suurin osa täällä piipahtavista ei kirjoita riviäkään.
On oikein ja totta, minkä Mollila toi esiin, ettei valtuuston toimivaltaan kuuluvia asioita voi yhtiöidä valtuuston käskyvallasta pois. Valtuustonhan muodostaa äänestäjäkunta, joka on loppuviimetteeksi tärkein päätöksenteon tekijä ja asioiden ratkaisija. He, äänestäjät määräävät käräjäkiville haluamansa miehet ja naiset.
Jos muista syistä, esim. taloudellisista, on järkevämpää koneistaa jokin asia tai toiminto yhtiömuotoiseksi, niin kannattaa tehdä. Näin on tehty jo ajat sitte esimerkiksi Jurvassa, jossa on oma asunto-osakeyhtiö hallinnoimassa kiinteistöjä ja hyvin toimii. Sama voi varmaan toimia JIK-systeemissä, vesi-, lämpö-, energia ja monessa muussa vastaavassa. Lähtökohtaisesti kuitenkin, olen Tyrväisen kanssa samaa mieltä, että kaupungin päätäntävaltaa ei saa päästää luisumaan jonnekkin ojanluiskaan. Sen on näyttävä konkreettisesti siellä, missä nuijalla hakataan pöytää. Onko se valta sitten virkamieskunnan tai vaaleilla valittujen päättäjien, on samantekevää, koska äänestäjät loppukädessä ratkaisevat molempien viran pituuden.

26.12.2009 22:45  St 1

Hyvää Tapaninpäivää. Laskettelijat odottavat huomiseen. On kuulemma luvassa uusia asioita, uusia näkökulmia, ST:llä tiedettiin.

26.12.2009 23:14  Margit Parkkamäki

On kummallista jottei omalla nimellä saa sanoa mitään.Puskista saa kyllä huudella nimimerkin taakse piiloutuen. Rohkeita ovat Pohjalaaset raavat äijät. J a mulle ei tee kesää ei talavea mitä nämä viisahat musta sanoo. Enää en viitsi lukea näitä älyn väläyksiä. Siirry arvovaltaani vastaavaan hiljaisuuteen.

26.12.2009 23:29  Juhani

Nimimerkillä on helppo vaatia viranhaltijoitakin tänne tiedottamaan kunnan asioista. Vain 15 konekivääriä odottaa puskissa päästäkseen ampumaan ;-)

On miehissäkin jokunen rohkea. Mutta minä tiedänkin pääseväni taivaaseen ;-)

Rauhallisia välipäiviä sinulle Margit!

26.12.2009 23:41  voi

Jospa puskista tuleekin totuus ja vain totuus. Turha lähteä Juhani säestämään, duo ei toimi.

26.12.2009 23:56  Juhani

Olen ollut melkein vuoden soittamatta kitaraa. Säestin nyt joululauluja ja heti tulivat sormenpäät kipeiksi. Paljosta säestämisestä sormiin tulee parkkiintunut nahka.

Se täytyy myöntää että te soititte hetken aikaa hyvin yhteen mutta kun en pidä hevistä ;-)

Kyllä minä itse asiassa aika paljon enemmän kunnioitan puheenvuoroja jotka on annettu omalla nimellä. Uskon myös siihen että Margitiin ja muihin päättäjiin voi vaikuttaa keskustelulla paljon enemmän kuin vinoilulla. Tehtyjä virheitäkin voi käsitellä loukkaamatta sillä ketään ja muuttamalla asioita. Kun sehän meillä on pyrkimyksenä, saada asiat sujumaan eikä kuittailu ?

27.12.2009 0:14  voi

Mutta jos totuuspohjalta kirjoittaa ja vaikkakin kirjoittaa nimimerkillä niin silti kirjoitin totuutta. Se jos toinen (meinasin kirjoittaa, vastapuoli) lähtee kyseenalaistamaan totuutta niin silloin tietysti täytyisi lähteä puolustamaan totuutta omalla nimellään, mihin en jostain syystä lähde.

27.12.2009 0:32  Luoja tuli apuun

Viimeisessä valtuustonkokouksessa vaadittiin, että kaupungin pitää ostaa LUMITYKKI. Nyt näyttää siltä, että Korkeinkin on tullut kurikkalaisille apuun! Ei tarvita mitään lumitykkiä, taivaasta saadaan uutta hiilijalanjäljetöntä lunta aivan tarpeeksi. Kovin hitaasti vain näyttävät nämä hiihtofanit reagoivan lumentuloon. Kiertelin päivällä kyseisen poliitikon toimialueella, mutta en nähnyt suksenjälkiä? Oliko tämä lumenpuutteen ruikutus taas vain tyypillistä poliitikkojen ääntenkalastelua?

27.12.2009 1:27  Voi sekä voi!

Kun oikeen hulluja pyytää, niin tietää, ettei saa ketään taaksensa ja voi siellä ST ykkösellä tai muussa kahvilassa brassata, jotta kyllä minä, mutta ku ei nuo muut. Järjetöntä järjenjuoksua ja pelkästään äänestäjien kusetusta ja heidän aliarvioimistaan. Jos tuollaisilla äänillä päästään valtuustoon, niin voi voi!

27.12.2009 2:33  Juhani

0:14
Niin... en itsekään tiedä mitä tarkoitin.

Lähinnä sitä mikä näkyy näistä kahdesta meidän välissä olevasta lumitykki-kommentista. Luulen ettei kiivas tai pilkallinen kannanotto lumitykkiin vaikuta juuri mitään muuta kuin aloittaa loputtoman kiistelyn.

Sen sijaan omilla nimillä annetut vaihtoehtoiset ideat tai perustelut lumitykin turhuudelle antavat puhujille ja asioille yhteisiä kasvoja. Se jo varmaan vaikuttaa jotakin jos vain saa julkisuutta eivätkä esittäjät osoittaudu moraalisesti jääveiksi, esim. liikunnan puutteesta johtuen 150-kiloisiksi.

27.12.2009 6:37  Ei voivotella

Olin siellä Pitkämössä minäkin. Ei näkynyt suksenjälkiä. Muutama kävelijä oli kiertänyt radan, yhdet porkkien jäljet näkyi, valot oli päällä. Ei kovin hyvää hyötysuhdetta. Lumitykkiläisiä ei näkynyt. "Mitähän kunnan pitäisi tehdä?

27.12.2009 8:29  Kauhajoki näyttää mallia...!!!!!!

Kauhajoki on julkisuudessa analysoimassa kuntatalouttaan, aivan asiallisia juttuja tämän päivän lehdessä ja omilla nimillä. Voisi vähän hillitä menoa täällä blogissa, jos Kurikan vastuunkantajat kertoisivat omista ajatuksistaan Kurikan taloudesta. Ei tietenkään täällä blogissa, mutta niissä välineissä, joista kuntalaiset voisivat niitä lukea ja voisihan niitä linkittää tännekin. Nyt kuljetaan "varjojen" mailla ja ilmeisesti odotetaan ihmettä tapahtuvaksi. Julkisuuteen tulleet vähäiset lausumat ovat olleet luokkaa; ensi vuonna katsotaan ja suunnitellaan, nyt mennään näin. Aika kuluu ja vaikeudet kasautuvat, tuntuu siltä, joutilaisuus voi kostautua.

27.12.2009 9:05  Ei voivotella

Miksei Kurikassa ajeta yksittäisiä hankkeita? Niitä piisaa. Saaren risteys, paikallistiet, Yläasteen saneeraus, ja niin edespäin. Kiviä ja kantoja tielle sensijaan asetetaan.

27.12.2009 10:10  Täällä kommenteissa Margitti on suututettu

On kiusallista havaita, että jotkut tämän blogin kommentoijat ovat suututtaneet tämän Margitin. Jotenkin käsitin siten, että häntä suututti tietyt kurikkalaiset raavaat miehet, joiden kommenteiltä hän halusi vetäytyä viisaiden varjoon. Tulee tunne, että hän haluaa olla neito, joka kulkee vetten päällä.
Suuttunut vallassa oleva naisihminen ei tiedä hyvää tavalliselle pulliaiselle.

27.12.2009 10:51  Voivoi

Tottakai Markitti saa suuttua aiva vapaasti Hänellä on siihen täysi oikeus. Me emme saa suuttua häneen, vaikka hän ei aivan asiallisesti suhtautuisikaan. Markitti on yläpuolella. Sen aseman takia hänen kyllä ei saisi suuttuakaan, vaan asioida aivan tavallisesti tavallisten ihmisten kanssa, jotka eivät kaikkea hallitse.

27.12.2009 11:03  Muistetaan joulumieli kommenteissakin

Mun mielestä täällä blogissa ei saisi mennä yksittäisiin henkilöihin, pitäisi pysyä ASIOISSA. Jokaisella on oikeus yksityisyyteen ja jokainen varmasti yrittää parastaan. Jokainen on IHMINEN tuntemuksineen ja tunteineen. Lopetetaan yksityisten ihmisten analysoiminen ja heihin kohdistuva pahantahtoisuus.

27.12.2009 12:27  se siitä

Yksityinen henkilö on yksityinen henkilö kulkiessaan ja ollessaan muussa toimessa kuin hoitaessaan yhteisiä asioita. Kun on kyse asiasta joka koskee henkilön luottamustoimea, silloin henkilön yksityisyys on mennyttä. Kansalaiset eli äänestäjät ovat asettaneet henkilön (ja joka on omasta halustaan pyrkinyt) luottamustoimeen ja oikeus ja kohtuushan on kansalaisen saada tietoa vaikkapa blogin kommenttien kautta luottamushenkilöltä. Niinkuin Niinistö asian ilmaisia, jos poliitikoksi ryhtyy täytyy olla paksu nahkainen eikä suuttuminen äänestäjiin kuulu siihen. 11:03 kukaan ei ole analysoinut YKSITYISIÄ ihmisiä vaan luottamushenkilöitä.

27.12.2009 12:29  Aaro Hakola

Olen seurannut kirjoittelua tällä sivustolla alusta lähtien. Viime aikoina keskustelun taso on noussut erityisesti sen vuoksi, että useat henkilöt ovat esiintyneet tunnistettavina. On ollut kiinnostavaa nähdä, miten he rohkeasti vastaavat itse omista sanoistaan.

Otan samalla lyhyesti kantaa Kurikan Kehityksen toimivaltaan. On loistavaa, että paikkakunnalla on tällainen hallituksen työrukkanen, joka mahdollisesti pystyy pitkän pysähtyneisyyden jälkeen ehkä saamaan aikaan meillä todellista kehitystä.

Yhä useammat mieluiten asuvat kaupungissa, jossa halutaan edistystä tonttipolitiikkaan, rakentamiseen, markkinointiin ja kaikkeen sellaiseen, joka vahvistaa paikkakunnan vetovoimaa.

Kurikan kehittämistä varten meillä on olemassa sijoituksia, joita pitää pystyä hyödyntämään tulevaisuudessa paremmin kuin tällä hetkellä.

27.12.2009 12:30  Juhani (Taantuman peto)

11:03 Olet ihan oikeassa. Hyväntahtoinen ihminen on paljon parempi yhteistyökumppani kenelle tahansa. Joulumieli voisi jatkua pidempäänkin!

27.12.2009 12:52  aarolle

12:29 on periaatteessa oikeassa, että on hyvä olemassa hallituksella työrukkanen. Kunhan vain muistaa roolinsa renkinä, ei isäntänä.
Kiinnostavaa sensijaan olisi kuulla, mitä tai millaista se todellinen kehitys olisi ja millaista tyo pysähtyneisyys on ollut? Kirjoittaja muistetaan kyllä hyvin kehityksen jarruna, valittajana ja näin pysähtyneisyyden edustajana. Olisi hyvä tilaisuus nyt uudistuta ja kertoa mihin tulisi nyt mennä. Yksikin hyvä ehdotus, jossa on konkretiaa. Voisi helposti vanhan mielikuvan panna uusiksi.

27.12.2009 13:00  Onneksi löytyi kehittäjä kentältä

Kehityksen kukkanen 12:29 tuli vihdoinkin esiin, nyt Kurikka on pelastettu ei huolta huomisesta.

27.12.2009 13:36  Kauno Kyvykäs

Konsulttien mielestä he pystyvät hujauksessa muuttamaan Kurikan talouden ja muunkin kehityksen tuhkimotarinaksi. Ihmeellistä puhetta, kun ottaa huomioon, jotta näiden tuhkimoiden aikaansaannosta, suurilta osin on Kurikan nykyinen alennustila. Mitään tuhkimotarinaa ei ole tulossa satuja satujen perään ja lisää rahanmenoa. Näiden satusetien innokkuus johtuu yksinomaan siitä, kun ovat huomanneet, kuinka helppo ilman mikäänlaista vastuuta projekteista on nyhtää rahaa itselle.
Yksikään yritysjohtaja ei pysty olemaan konsulttien kanssa yhtä tyhmä, kuin kuntaelämässä tuntuu olevan mahdollista. Yritysjohja lakkaa olemasta, jos valta siirtyy konsulteille.
Korkea aika päättäjien herätä todellisuuteen ja miettiä, kuinka konsulteista saadaan jotakin hyötyä, jollei kerran omat kyvyt riitä.
Varmaa on, jotta näitä viisaita saa ruokkia mailmanloppuun asti, näiden viisaus pitäisi perustua muuhunkin, kuin siihen, jotta hoksaa olla toisten elätettävänä.
Tuossa ylempänä on juuri sellainen sepustus, jotta täytyy olla konsultti, joka sen on kirjoittanut, täysin fakki-idioottista tekstiä. Näitä vastaavia mitäänsanomattomia höpötyksiä on Kurikassa kuultu paljon ja kuullaan edelleen, mikäli järki ei kanna ylemmäs, kuin nämä konsulttien katekismuksesta raavitut esipuheet.
Puhutaan pysähtyneisyyden ajasta, kumpa se olisikin totta. Parasta aikaa mennään, ihan konsulttivoimin, takapakkia, hiukan miettimällä voitaisiin edes pysähtyä.
Konsulttien näkökannat Kauno tajuaa erittäin hyvin, saa häärätä mielin määrin raha virtaa, tarjottimella tuodaan uutta hyvää, jolla mällää. Kurikan kehitys on vielä senverran keskellä tarjotinta, jotta kunnolla ei kynnet yllä. Toiveissa kuitenkin on, jotta vähän kun tarjotinta ravistellaan, niin kyllähän se sieltä tulee saataville ja sitten alkaa lopullinen rahastus, oivallinen työkalu röyhkeissä käsissä.
Paikkakunnalle tuskin kenenkään kannattaa investoida mitään tuottavaa teollisuutta, mikäli tulevaisuus muodostuu sellaiseksi, kuin miltä näyttää.

Sen verran pitää päättäjien hommata itselleen selkärankaa, jottei tule tippa silmään, kun puhutaan, vaikka jostain puheenjohtajasta, ei sitä saa kääntää henkilökohtaiseksi vinoiluksi. Ensimmäinen oire ammattimaisesta johtamisesta on kyky erottaa asiat ja oma persoona. Mikäli on mielestään, niin vahva persoona, jotta pystyy sen avulla johtajaksi, pitää löytyä muutakin karismaa, kuin itku.
Kurikan luottamuspersoonista ei kovin monta karismaattista henkilöä löydy.
Ei saa olla, niin tanan itserakas, jotta sillä sotkee omat ja etenkin muiden asiat.

27.12.2009 14:02  voivoi

Kauno on nyt kyllä armoton. Montako konsulttia hän tuntee?
Antaa sen Aaron nyt esittää mielipiteensä. Eikös raamatussakin kysytty, että miksi "Aaro nauroi?" Antaa Aaronille nyt tilaisuus, ei syödä eläväötä.

27.12.2009 14:21  Idiootti

Täälä blogissa on kauhea pelko monella kirjoittajalla.Entä jos se Kurikan Kehitys onnistuu?Syntyy työpaikkoja hui kauhiaa.Kurikka kehittyy voi voi.
Olisi se kauhia paikka monelle kehitystä vastustavalle.Miettikää mitä silloin tapahtuu seuraavissa vaaleissa.

27.12.2009 14:24  Nyt se löytyi

Herätys Kurikan päättäjät; AARO armahtaa Kurikan kurimuksesta !!

27.12.2009 14:45  Kauno Kyvykäs

Varmasti Kurikan Kehitys järjestää työpaikkoja, ne vain ei tuota yhtikäs mitään, pääasiassa vain syö veronmaksajien rahoja ja niiden joka joutuu pakosta kyseisen monopolin kanssa asioimaan.

27.12.2009 14:53  tt

Hyvää joulunjälkeistä aikaa itse kullekin, niin miehille kuin naisillekin, vaikka Margit taitaa luulla, että täällä "huutelee ja puhuu rumia" vain miehet. Kyllä naisetkin osaa. Juhani taas näkyy puolustavan Margitin mielipiteitä, joka on ihan ok, mutta mitä hän tarkoittaa, kun kertoo olevansa rohkea ja pääsevänsä taivaaseen? Eikös sinne pääse muutkin kuin vain kauniit ja rohkeat? Lopuksi Onnellista uutta vuotta Kurikalle vuodelle 2010 ja blogistille kiitos blogin pidosta ja muille siihen osallistumisesta! Kaikki ollaan yhtä viisaita, komeita ja kauniita!

27.12.2009 15:31  Juhani

En muistaakseni ole kertonut pääseväni taivaaseen. Epäilen sitä suuresti koska esiinnyn omalla nimelläni. Muilla on helpompaa kun Jumala ei tiedä kuka puskista huutelee. Minä jään omalla nimelläni heti kiinni ;-)

Enkä minä erityisesti Margitia puolustele, mutta voisi sitä toimia niin että selkeät arvostelut kerrottaisiin omalla nimellä. Senhän takia nimimerkkiä käytetään kun hävetään omia mielipiteitä.

27.12.2009 16:33  tt

26.12.2009 23:29 Juhani "On miehissäkin jokunen rohkea. Mutta minä tiedänkin pääseväni taivaaseen ;-)". Harmittaa Juhanin puolesta, sillä joku on sitten kirjoittanut Juhanin nimimerkillä tai sitten Juhanilla on huono muisti. "Juhani" väittää, että Jumala ei tiedä, kuka puskista huutelee ja siksi heillä olisi jotenkin helpompaa. Jumala kyllä tietää ja tuntee kaikki, jotka blogissa kirjoittavat (kts.Luukas 12:7). Sama Juhani väittää edelleen, että nimimerkkiä käytetään siksi, kun hävetään omia mielipiteitä! Juhani, Tolle lege, tolle lege!

27.12.2009 16:49  Juhani

16:33 Tarkoitin sen kyllä tuossa yhteydessä vitsiksi ja siksi laitoin siihen hymiön. Mutta täytyy tunnustaa etten kyllä muistanut edes tuota. Toivon mukaan se pitää silti paikkansa.

Koko taivasajatus on niin vaikeasti hahmotettava että vaikea siihen on tässä vaiheessa ottaa kantaa. Jos se hyvyyden perusteella ratkaistaisiin niin en olisi niitä ensimmäisiä tästäkään porukasta, mutta jos se perustuu anteeksi saamiseen niin sitten !!! Siinä olen paljon ja hyvä !!!

Muita syitä nimimerkin käytölle voivat olla esim. se ettei itsestä haluta jättää minkäänlaisia mielipidemerkintöjä historiaan, pelätään seurauksia, ei haluta että kukaan tuttu tietää, ei haluta joutua silmätikuksi, ei haluta saada henkilökohtaisia haukkuja... olisiko vielä muita syitä. Vai onko siihen muka joku järkevä syy käydä haukkumassa joku ilman nimeä?

27.12.2009 16:55  Naiset voivat olla pahimpia kirjoittajia

Täällä on oltu sitä mieltä (mm.Margit), että hankalimpia kirjoittajia tässä blogissa ovat raavahat miehet. Joku taisi osua oikeaan todetessaan, että kyllä tänne naisetkin krijoittaa. Pitänee paikkansa. Tännehän voi kirjoittaa monenlaiset naiset, talon ehtoisa emäntä, vanhapiika tai muuten vain nutturapää. Täten voi olla niinkin, että pahimmat kirjoittajat saattavat olla naisia.

27.12.2009 16:55  Juhani

tt... Vielä tuosta tietämisestä... siinäkin oli hymiö. Mutta teen parannuksen enkä vitsaile vakavilla asioilla. Jumalahan tietää tulevaisuudenkin. Esim. sen millainen taloudellinen tilanne on vuoden päästä.

27.12.2009 16:57  Nutturapää

Kyllä suurin osa kirjoittajista on miehiä. Tiedän aika monen henkilöllisyyden.

27.12.2009 17:02  Usko jo Juhani

Vielä pitää palatya siihen nimimerkki kysymykseen. Ku on julkisuuden henkilö, ne asiat vain personoituvat nimen kautta ja on sallittua puhua asioista nimen kautta. Tavallinen pullukka ja lallukka on se "tyhmempi" osapuoli ja sitä pitää sääliä hiukan. Ymmärrä nyt vain Juhani ero rvikansalaisen ja julkisuuden henkilön kesken. Sinäkin alat olla jo vahvasti julkisuuden henkilö ja sinusta saa puhua vähän puppuakin. Sínulla on keinot ja foorumit. Ikävä kyllä lehtimiehet kokevat, ettei heistä saisi puhua persoonana ja julkisuuden henkilöinä, vaikka itse solvaavat sekä ihmisiä että poliitikkoja. Sellaisia rötöskäyttäytyjiä on esimerkiksi tämä Kahari

27.12.2009 17:29  Juhani

17:02 Ymmärränhän minä ikiaikaisen historiallisen oikeuden nimimerkin käyttöön eikä siitä kannata luopuakaan. Mutta ristiriita tasa-arvoisen keskustelun saavuttamiseen on ilmeinen...

Mutta jos itsehillinnän kautta sitten...

Varmaan tänne voisi kirjoittaa moni muukin nimellään - ehkä virkamiehistäkin, mutta kun he näkevät esimerkkejä siitä miten nimellä esiintyvää kohdellaan, niin ei heitä oikein helposti saada mukaan.

27.12.2009 17:45  siistiä tulee

Esimerkki nimellään kirjoittajan asiallisesta kohtelusta on tämä valt.pj. Pekka Heikkilä, asialliset vastaukset tuovat kunnioitusta ja kohtelu on sen mukaista. Jos kommentoijia lähdetään tyhmiksi ja valehtelijoiksi sanomaan niin takaisin tulee. Ylimielinen naishenkilö pj. kuin myös mieshenkilö saa kyllä tuta mitä tarvitsee.

27.12.2009 19:36  kommentti

Kaunon kanssa vähinsä samaa mieltä, näistä kehitys-hankkeista.
Niin monta kertaa ne tahtoo kaatua samaan aikaan kun tukitoimet loppuu.

27.12.2009 20:05  Einari

Kauhiaa konkurssiko? Kaunokin samaa mieltä, että kaatuu voi voi.
Kauhiaa ei kannata yrittää sitten nyyh
Ostetaan hamekangasta niih

27.12.2009 20:34  kommentti

Tottakai kannattaa yrittää , ainahan voi onnistuakin.
Tarkoitin vain että näitä huonoja esimerkkejä on aika paljon.
Aivan valtakunnan tasollakin, nämä viimmeaikaiset pekkaroinnit ym.
Älä Einari suutu, en pahaa tarkoittanu;)

27.12.2009 21:14  Kauno Kyvykäs

Yleensä pahin kiusa, minkä nämä koulutukseen erikoistuneet konsultit yrittäjälle järjestävät on yrityksen tiloissa tapahtuva koulutus. Ehdot koulutuksessa ovat aivan erilaiset, mitä puuhailuvaiheessa annetaan ymmärtää, on niin ilmaista ja tuottavaa, että tuntuu tavattoman tyhmältä, ellei tartu syöttiin. Näitä valjenneita totuuksia Kauno pystyisi nimeämään erittäin monta, joissa yritys koulutuksen aiheuttaman muuntautumiskyvyn menetyksen takia on ajautunut konkurssiin. On menossa velkasaneeraukseen hakeutumisia ja täydellisiä vararikkoja tälläkin hetkellä.
Nämä asiantuntijat ja viisaat ihmiset suorastaan narraavat nuoria ja muutenkin alkavia yrittäjiä sellaiseen kuseen, josta ei ole olemassa muuta poispääsyä, kuin kaikki meni eikä piisannutkaan. Vuodessa parissa syntyy sellainen syömävelka, jota maksellaan parhaassa tapauksessa loppuikä.
Koulutuksen jälkeinen elämä yleensä konsulttien toimesta maalaillaan, niin ruusuiseksi, jotta itse prinsessa Ruusunenkin alkaa tuntua noita-akalta.
Isossa yrityksessä pienimuotoinen koulutus tuottaa joskus hyvääkin tulosta, mutta pieni yritys yleensä kaatuu syömävelkaan.
Ken tietää pohjanmaalla laajamittaisesta koulutusohjelmasta hengissä selvinneen pienyrityksen, niin kertokaa toki kaikille, kerrotte nimittäin suuresta ihmeestä. Joulun seutuvissa on kuulemma tapahtunut muitakin suuria ihmeitä.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini