Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Ei aihetta tyytymättömyyteen

Keskiviikko 23.12.2009 klo 10:26


On syytä olla tyytyväinen

 

Mikään ei ole ainutkertaista.

Saat ylensä monia tilaisuuksia korjata virheitäsi.

Välillä lyöt kaiken pirstaleiksi. Välillä taas on eheyttämisen aika.

Hymyilet tyytyväisenä nähdessäsi sen, minkä haluatkin nähdä.

- Olet lopultakin ottanut vastuun omasta elämästäsi.

 

Virtaa ei voi vaientaa, tuulta ei voi taltuttaa”

 

Elämme ainutkertaisen joulun alla.

Kulutusjuhlat ovat lisääntyneet viime vuodesta. Kysyntä on patoutunut ja vaikuttaa muun muassa asuntokauppaan merkittävästi vireyttäen.

Samanaikaisesti soppajonot kasvavat. Työttömyys Kurikassakin on ennätyslukemissa, lähentelee viittätoista prosenttia.

Joka kuudes on kohta työttömänä. Työttömyys on iso ongelma lama-Kurikalle ja sen taloudelle.

Vielä isompi asia ja henkinen paine syntyy työttömälle jouten olosta ja tarpeettomuuden tunteesta.

Näin joulun alla meidän jokaisen olisi varmaan paremmin aikaa asettua kanssasisarien ja veljien asemaan. Heidän asemaansa, joiden murheet ovat ehkä suurempia, kuin meidän muiden vähäiset huolenaiheemme. 

Otetaan siis lopultakin vastuuta omasta elämästämme huolehtimalla vähän muistakin.auttu_006.jpg

 Nujuuttaa ja pyryyttää. Saarahan kerranki kunnon valakoonen joulu. Elämä menöö etehenpäin, taharoomma tai emmä. Lumimyrsky teköö jotenki rauhoottavan olon. Sille ei voi mitää. On hyvä, jotta on joku joka on kovetumpi ku itte.


Kommentit

23.12.2009 12:51  sää li

Olis kannattanu olla tänä aamuna Etelä-Suomessa niin olisit saanut rauhottavat jo pelkästä lumimyrskystä, sielä jo Oikiat Miehetkin pelekäs ratin takana kun mitään ei nähny, saatikka tuollaaset hujopit.

23.12.2009 14:53  Kim Il Jingjong

Onko ny ollu varmasti joka leheres, jotta Saarakkalasta tuloo apulaispuoluesihteeri, niin ja se on 25v, sekä harrastanu perussuamalaasuutta 17v asti. Mainittakohon vielä, jotta Vesa-Matti ei oo kotoosin poliittisesta perheestä ja on kunnan luattamustoimis pitkinpäin ja poikkipäin, varsinkin poikkipäin, kaks kautta.

23.12.2009 15:08  impi

Hyvä jotta kuki on mitä on. Vesa-Matti kuiteski otti luutuhunsa tuosta tonttusanonnasta, jota ny hojetahan joka paikas. Mitähän kans sanaali olematttomia Ala-Luovan kans. Molemmat oli vain ikiaikaaisia väättyriä. Sitte se Katja vai mikä Tanja se ny olikaa, sanoo ja haukkuu oikiasti valtuutettuja tontuuksi. Mitähän se siitäki hyötyy, källätä muita? Ku ei ne eres teheny mitää muutoksia talousarviohon, ne tontut. Vai oliko se sitä tonttuulua, ku ei tehty mitää? Mitäs teet, ku isoot pukit istuu siä eres eikä antanu tonttuulla.

23.12.2009 15:47  Saarakkalan haukkuminen helpottaa

Olen huomannut, ettäö kuluvan vuoden aikana tästä Saarakkalasta on tämän blogin kommentoijat usein puhuneet, vaikka blogisti on blogeissaan puhunut aivan muista asioista. Olen miettinyt, mistä se mahtaa johtua. Selvää näyttää olevan, että raavahia kurikkalaisia miehiä pistää niin pirusti vihaksi, kun nuori mies on saanut omassa puolueessaan luottamusta. Tämä viimeinen nimitys luonnollisesti kirvelee. Olisikohan se niin, että kun Kurikassa on blogistin mainitsema työttömyys, väkiluku vähenee ja kaupungin talous menee alamäkeä, niin on sentään yksi Saarakkala, jota voi haukkua, mikä varmaan helpottaa.

23.12.2009 16:13  kunnia sille jolle se kuuluu

kateus, HELEVETIN SUURI KATEUS jos joku toinen pärjää.

23.12.2009 17:40  Akka

Perussuomalaasis on heleppo pärjätä jos on vähääkään normaali. Ja Vekuhan on , ja lisäksi myös hyvä tyyppi. Sekaa vain liikaa joka paikas , nuoruuden intoa.Asiat menöö vielä vähän sekaasin , paikallispolitiikka ja valtakunnan vastaava. Kova pyrky eduskuntaan , toivotaan että pääsee.

23.12.2009 21:02  jj

Ei Saarakkalaa kukaan karehdi, huvittaa lähinnä herran touhut, nämä nimitys pelleilyt on lähinnä teatteria, jolla Saarakkalaa yritetään epätoivoisesti eteenpäin.
Se on kovaa hommaa, kun oikea työnteko ei huvita, vaan pitäisi päästä elätiksi eduskuntaan.

23.12.2009 22:36  huvittaa

Aina siellä eduskunnassa niitä elättiä on, nyt aivan liikaa.
Verenvaihto olis enemmän kuin ajankohtainen.
Tämä tapahtuu tuossa 2011 alkupuolella, JJ:n vain rohkeasti mukaan.
Aikaisempikin ajankohta olis kyllä suotavaa.
Saarakkalan poppoolla on ympäri suomen fiksuja ja koulunkäyneitä edustajia, ei kun rohkeasti mukaan.

23.12.2009 23:12  jj

Joo, eiköhän nämä nykyiset nerot riitä, on räksytys kuultu.

24.12.2009 0:03  Notta...

On aika turha antaa asetta ja varsinkaan patruunoita sellaiselle, joka sanoo, jotta tämä sota hävitään. Hän on jo hävinnyt oman sotansa.
On aika turha haaskata edes ruutia ihmiseen, joka toistamistaan on negaatio ympäristölleen.
Meidän kaikkien tulisi olla kehä.
Meidän kaikkien tulisi olla lämmin kehä.
Se Uus-Kurikkalainen kehä, joka antaa voimaa, vahvuutta, kehottaa järkevään nöyryyteen, mutta myös toisensa ymmärtämiseen, auttamiseen: Hillitsemiseen pahassa, rohkaisemiseen hyvässä, nostamiseen ahdingossa.
Jos Uus-Kurikka siihen kykenee, se kykenee ihan mihin vain nyt ja aina.

Hyvää Joulua!

24.12.2009 7:53  impi

Joulua toivotellen. "On hyvä. jotta joku on paree ku itte". Sellaasta se on .

24.12.2009 10:28  jj

Joidenkin kohdalla on valitettavan helppoa muiden olla parempia.

24.12.2009 12:54  impi

Hyväää joulua myös kaikille negaatiolaisille. Hyvää joulua myös Kaunolle, Juhanille ja kaikille asianosaavillle

24.12.2009 17:04  Signe

Gud Jul och Gott nytt Är.

Hyvää Joulua ja onnellista uutta vuotta!

24.12.2009 22:10  Juhani

Taas ehtii käydä koneella mutta parempi myöhään kuin ei silloinkaan. Hyvää Joulua minunkin puolestani kaikille.

24.12.2009 22:49  kommentti

Hyvää Joulua koko torvisoittokunta.

25.12.2009 9:57  Ei kansanedustaja ole veronmaksajien elätti

Vähän pahastuin näin joulun aikaan, kun joku kiihko tämän blogin komentoija peläten sitä, että Saarakkalasta tulisi kansanedustaja, totesi, että siinä taas tulisi yksi elätti eduskuntaan lisää.
Pahastustani lisäsi tietoisuus siitä, että meillä on jo yksi kansanedustaja eli Juha Mieto, jonka avustaja ainakin vielä blogisti näyttää olevan. Oli niin hienoa, kun Jope Ruonansuun hupiohjelmassa Jouluaattona Jope esiintyi Juha Mietona ja samalla pukkina ja varsin hyvin äänsi mietomaisesti meille niin rakasta Etelä-Pohjanman murretta.
Täten tuomitsen ne kommentoijat, jotka kansanedustajia kutsuvat veronmaksajien eläteiksi.

25.12.2009 12:56  jj

Kaiketikkin sellainen kansanedustaja, jolla ei ole mitään kunnollista siviiliammattia, eikä kunnollista kokemusta työnteosta, saati sitten käsitystä tulonmuodostuksesta on täydellisesti veronmaksajien elätti.
Tälläisten kansanedustajien osuus on kasvamassa ja etenkin puoluejohdot, tahtoo olla tälläisten normaalista yhteiskunnasta vieraantuneiden hallinnassa.
Lehtikirjoittelusta ja sen tasosta on helppo havaita, missä nämä kenkillä loisimaan haluavat ajavat takaa. Syytä olisi ensin tehdä jonkinsortin työura, ennenkuin lähtee kansanedustajaksi sotkemaan toisten asioita.
Jatkuvasti kerrasta toiseen ja lehdestä toiseen jauhetaan samoja mitään sanomattomia asioita, pidetään äänestäjiä pehmeäpäisinä ja sitten oletetaan näiden pehmeäpäisten äänestävän, näitä höpöttäjiä. Jollei mikään juorulehti ole kiinnostunut, niin täytyy edes itse säännölliseti kertoa ikänsä, perhesuhteensa ja mielipiteet, taso mielipiteissä vaihtelee oletetun lukijakunnan mukaan.
Onneksi kaikki äänestäjät eivät ole niin tyhmiä, jotta lähtevät pahimpien satusetien kelkkaan. Muuttuisi muuten yhteiskunta kauheaksi paikaksi asua, valtion rahatkin loppuisivat talven kanssa yhtä aikaa ja kaikki ihmiset pitäisi laittaa pakkotöihin, jotta saataisiin nämä Il Kingit elämään haaveineen.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini