Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Asioiden pitää kehittyä

Torstai 17.12.2009 klo 17:50


Hyvä on pysähtyä edes joskus

 

Kuitenkin he arvostelevat toisiaan surutta, vaikka toisaalta arvostavat yhtä aikaa.

Ja unohtavat kaikki loukkaukset, jos ne nyt sellaisia olivatkaan.

Yhteinen menneisyys kun puuttuu, niin ei voi toisesta tietää. Ennen ei ole edes mahdollista arvostaa toisen vahvuuksia ennen kuin tunnistaa ne heikkoudet ja ne kipeät kohdat.

Pitää tietää kaikki rajat ja kaikki yllättävät elementit ennen kuin lähtee pidemmälle luotaamaan.

 

Konserniohjaus puhuttaa

 

Tehokkaan ja yhtenäiseksi koettavan toiminnan sekä tasapuolisen kohtelun vuoksi kunnan konserniohjaus on tärkeää.

Jokaisen kunnan pitäisi laatia omat konserniohjeensa omista lähtökohdistaan ja tuoda silloin esiin ne keskeiset asiat, mitkä ovat tärkeitä kunnan talouden ja henkilöstöpolitiikan kannalta.

Konserniohjeet soveltuvat kuitenkin vain kunnan joko kokonaan omistamiin tytäryhteisöihin tai sellaisiin yhteisöihin, joissa kunnan osuus omistuksesta on hyvin merkitsevä.

Keskustelussa nousee herkästi hyvin vahvana esiin se, mitä roolia yhteisössä kukin edustaa. Silloin on syytä katsoa, ettei "vahva näkökulma putoa omille varpaille". kuva_1811.jpg

Harva osaa erottaa roolinsa niin hyvin kuin Juhani. Ei ihme että tässäkin on hän kukkia saamassa. Kovan vaivan näki valtuuston kokouksen "imitoinnissa" ja hyvin siinä onnistui. On kova mies harrastamaan ja tekemäänkin. Virkamies päivällä, kuntoilija illalla kaiken lisäksi.

 


Kommentit

17.12.2009 18:52  Kauno Kyvykäs

Tässä kuvassa, ilmiselvästi, rollaattorikisan voittaja ottaa vastaan onnittelukukkaset, entisiltä tyttöystäviltään, satavuotispäivänään.

17.12.2009 20:17  Notta...

Ihmistä ei mitata grammoilla eikä metreillä. Ei edes taakse jääneillä kilometreillä tai kalorimäärillä. Ihmistä mitataan sinä, joka hän juuri sillä hetkellä on ja mikä on hänen arvoperustansa; kantavuus, korkeus ja laajuus.
Maailman älykkäin ihminen ei jäänyt historiaan juostuaan maratonin. Hän lyyhistyi kuolleena sen jälkeen ja jäi historiaan. Se mittareista.
Kurikka-Jurva tai Jurva-Kurikka on kurjassa tilanteessa, kun väkeä ei voi irtisanoa ja talous taantuu. Samassa jamassa ovat monet muutkin kunnat. Kurikalla hyvää on se, että suurin osa on töissä yksityisillä, jotka vaikka kituuttaen pitävät väkensä, jotta laihan ajan läpi päästäisiin. Ei ne firmat ole niitä turhaan palkanneet eivätkä helposti pois jätä.
Tästä lamasta selvitään, se on vissi ja kun näin tapahtuu, hyville työntekijöille löytyy varmasti töitä. Ensi elokuussa jo ihmetellään, miten hyvässä jamassa Suomi on, vaikka äsken surkuteltiin. Onneksi kaikki eivät ole vaipuneet synkkyyteen.
Munaa koneeseen ja synkeydelle pakit, sanon minä!

17.12.2009 20:59  tt

Imitoinnissa pyritään autenttiseen jäljittelyyn. Aika kauaksi Juhanin selostus tästä jäi, valitettavasti. Kahdella sormella ei ehdi niin paljon kuin 10, vaikka urheata oli yritys.

17.12.2009 22:45  Pohtii hän

Miten kauan kurikkalaiset päättäjät viitsivät ottaa vastaan tuollaista ilmiselvää v..lua Kurikka-lehdeltä? Luin sen toisenkin lehden elikkä jusarin ja tekstit oli aivan eri tavalla. Kumpi kokous mahtoi olla se oikea?

17.12.2009 22:59  vastuuuton poliitikko

Olipas erikoinen haukkumiskierros toimittaja Liiterin apulaiselta. Harvoin moititaan noin suorasukaisesti valtuutettuja tomppeleiksi, vai eikö tonttu-nimittely sitä tarkoita? Yhtäkään asialausetta moisessa syyttelyssä eli toimittajan ns. kommentissa ei esiintynyt, mutta ahkerasti hän mollaa.
"Budjettivaltuusto oli varsinaista pelleilyä". "Uutta verta pitäisi saada säännöllisesti". Tällaisia kommentteja toimittajalta.
Voi häntä.
Sekava oli mielestäni toimittajan esitys. Ei päässyt jyvälle olivatko virkamiehet vai luottamusmiehet pahempia roistoja. Rakentavuutta tai eteenpäinmenon henkeä tai positiivista ajatusta ei pätkääkään ollut toimittajan esityksessä.
Huhhuh.
Kuka haluaa tuon löylytyksen jälkeen päättäjäksi?
Vääriä päättäjiä ovat siis kansalaiset valinneet. Kyllä toimittajilla tulisi olla veto-oikeus kaikkiin luottamusmiehiin, vai mitä?

Suoraan sanoen, jos tuo on Kurikka-lehden linja, ja onhan se, niin eipä tästä suosta näytä olevan nousua.
Yhtteenvetona toimittajan näkemys: Virkamiehet eivät kykene tekemään esityksiä ja luottamusmiehet ovat tonttuja. "Helevetti, hävetkää edes".

Luottamusmiehet hävetköön kokouspalkkion hinnalla ja virkamiehet 5.000 - 8.000 euron kuukausihinnalla.

17.12.2009 23:09  Tonttu-lehti

Tämä toimittaja ei siis ilmeisesti ole äänestänyt tai sitten ääni on mennyt väärin? Merkillistä politiikkaa, ettei valtuustossa saisi olla kommunikointia?

17.12.2009 23:15  Juhani

Hävettää oma naama ;-)

Omasta mielestäni onnistuin aika hyvin niissä puheenvuoroissa joissa puheenvuoron "punainen lanka" tuli heti selkeästi esiin.

Esim. kaikki ryhmäpuheenvuorot ja Margitin puheenvuorot tulivat sormien lukumäärästä riippumatta aika hyvin esille. Sen sijaan joillekin ihmisille luontainen nopea puhetyyli ja nopea liikkuminen aiheesta toiseen pudottivat minut aika helposti junasta. Oli vaikea keksiä mihin tarrautuisi kiinni.

Ala-Luovan kohdalla olisin tutustunut asiaan paremmin etukäteen jos olisi arvannut että se tulee vahvasti esille. Kesti hetken päästä jyvälle mistä on edes kyse.

17.12.2009 23:29  Kukaha oli träillä?

Kommenttien perusteella, mitä paikalta olen saanut, Ala-Luopa ei ollut itsekään kaikin aijoon selvillä, mitä puhui. Oli vakuuttunut, mutta ei kuulemma vakuuttanut ja aika murskaluvut kuulemma sai. Nyt kantsii ehkä miehen olla hävikses muutaman tovin. Pitää olla oikia toimittaja, jotta pysyy jyvällä, jos kokouksessa oikein jyllistelöö. Näköjään niiirenki sanat menöö silti ristihin:)

17.12.2009 23:39  Pohtii vaan

Kurikan päättäjillä ei ole siihen asiaan, mitään sanomista.

17.12.2009 23:43  Ei kokousta seurannut, mutta lehtiä lukenut kuntalainen torpan yksinäisyydestä

Älkää nyt hyvät ihmiset (valtuutetut?) hyökätkö toimittajaa vastaan, kyllä hänellä mitä ilmeisimmin on vahvat perusteet mielipiteelleen. Eihän pelkkä hymistely vie asioita eteenpäin. Täydet pisteet toimittajalle ja Kurikka-lehdelle, esitetty asia kuuluu lehdistölle ja sillä siisti. Samalaista palautetta kokouksesta on kuulunut muiltakin, koittakaa kestää valtuutetut ja muutkin.

18.12.2009 5:15  Tonttu

Kurikkalaisen luottamushenkilön on aina ja aina pidettävä huolta omasta kunnastaan .Ei ole merkitystä, mikä tai minkälainen on yhtiö, liikelaitos, kuntayhtymä, liikelaitoskuntayhtymä tai mikä sanahirviö tahansa. Omiensa puolta on pidettävä.Sillä sen lauluja laulat kenen leipää syöt

18.12.2009 7:12  Pukki

Tontunkans täysin samaa mieltä ja Juhani lippu korkealle teit hyvää työtä .Itäkurikan lehdykäisen niin sanottu toimittaja täysin alaarvoinen voi...voi .Lukekaa jusari niin pysyttä aian tasalla

18.12.2009 8:43  J S ja K L

Kyllä Jurvan Sanomat todellakin on iljettävän paljon laadukkaampi lehti kuin Kurikka-lehti. Siellä on sentään jonkinlaiset pöytätavat.

18.12.2009 8:54  Voi voi

Toimittaja Rinta-Nikkolan läksytys oli omaa luokkaansa ja hän takuulla katuu sitä. Edelliseen blokiin oli joku saanut aikaan ihmettelevää tekstiä pari riviä, niin heti oli kommentti "peiliin katsomisesta ja hyökkäyksestä parhaana puolustautumiskeinona".
Kuka ainakaan valtuutetuista kehoittaisi katsomaan itseään peilistä? Kyllä Katja-parka nyt joutuu nielemään omaa lääkettään.
Onkohan Rinta-Nikkola vaihtamassa työmaataan vai oliko muuten vaan viimeinen raportointi valtuustosta? Siltä ainakin vaikuttaa!
Kehtaako näyttää kasvonsa vielä valtuustossa? Jos, niin täytyy olla tosi tonttu itsekkin.

18.12.2009 9:22  Kauno Kyvykäs

Yhtiön hallituksen toimintaperiaatteeksi luetaan toimiminen yhtiön parhaaksi.
Yhtiön toiminnaksi luetaan toimiminen osakkaiden parhaaksi.
Voiko silloin hallituksen jäsen suoraan hallituksessa ajaa jonkin omistajaryhmän etua?
Normaalisti ei, koska silloin loukataan muiden omistajien etua.

18.12.2009 9:34  Kurikka-lehden naistoimittaja oikeassa

Vaikka täällä blogisti onkin kiitellyt Juhania, niin kyllä se osoitti sen, että piäisi saada valtuuston kokoukset videoitua ja nettiin, niin silloin saisi valtuuston kokouksesta selvemmän kuvan. Vai olisikohan niin, että tässä asiassa vaikuttaa Jurvalainen henki.
Täällä blogissa on kovasti höökitty Kurikka-lehden toimittajan päälle, kun hän on kriittisesti kuvannut valtuuston talousarviokokouksen kulkua. Onkohan kurikkalainen mentaliteetti sitä, että kommenteista päätellen jotkut miehet menisivät mielellään antamaan sakin hivutusta naistoimittajalle, kun uskalsi lehdessä tällaista kirjoittaa. Mitä jos toimittaja kertoi sen, mitä suuri hiljainen enemmistö kurikkalaisista ajattelee, että mitähän se sopulilauma siellä valtuusto ehdoin tahdoin ajaa ennen niin hyvää Kurikan taloutta alas.

18.12.2009 10:53  feministi

9:22 Kauno on oikealla asialla. Yhtiön tai yhtymän etu on sen hallituksen käsissä. He tekevät toimia yhtiön parhaaksi. Ei sieltä noukita rusinoita pullasta jonkun yhden osakkaan eduksi vuoksi.

Vaikka Kurikka-lehden toimittaja olisi kuinka oikeassa, ei hän ole esittänyt yhtään argumenttia siitä, missä yksityiskohdassa joku on ollut tonttu. Kiistatta jää selväksi, että virkamiesten taholta ei ole tullut sellaisia esityksiä, jotka olisivat osoittaneet heiltä tahtoa pitää tulot ja menot tasapainoksi.
Jos joku kokee toimittajan esityksen pelkäksi haukkumiseksi, niin sitähän se onkin. Asia on juuri niinkuin täällä on useassa mielipiteessä sanottu. Toimittaja saa maistaa omaa lääkettään ja tuntea miltä oikeassa oleminen ja vain muiden hillitön haukkuminen tuntuu itsestä. Varmaan narsistisen hyvältä Tuo on varmaan sitä tutkivaa journalismia. Sketsi tai vitsi, tai mikä se sitten olikin oli ala-arvoinen, muita ihmisiä tarkoituksella loukkaava ja asiaton esitys. Tämä on minun subjektiivinen mielipiteeni.
Sakin hivutusta tämä ei ole, mutta sillä tavalla puhumalla saadaan keskustelun aihe muualle tuosta surkeasta joulualustoivotuksesta. Kiitos Katja ja Hyvää Joulua sinulle.

18.12.2009 12:47  Ylilyönti!

Kyllä Katjalle on täytynyt tulla äkillinen mielenhäiriö tai joku muu vastaava.
Olikohan hänellä ja mitkä perusteet haukkua kaikki 43 valtuutettua ja virkamiehet siinä sivussa?
Katja ei ole tyhmä, mutta hän toimi tyhmästi!

18.12.2009 13:19  Kauno Kyvykäs

Kehuakkos näitä heikosti asioita ymmärtäviä olisi pitänyt. Kaikki väitti asiat käsittävänsä, muttei ymmärtänyt mitä pitäisi tehdä. Valtuuston kokous oli järjenkäytön kakofonian mestarinäyte.

18.12.2009 13:46  näin on

Tonttujoukko käy kuumana.
Sot sot eipäs haukuta häiriköksi.

18.12.2009 16:54  Margit Parkkamäki

Päättäjät nyt tuskin ovat menettäneet yöuniaan Katjan tekstin vuoksi. Näkemys oli toimittajan oma ja hänellä on siihen oikeus.
Me luottamushenkilöt saamme valtaosaltaan vaan kipakkaa arvostelua , toiset enemmän ja toiset vähemmän. Kiitos sana on todella harvinainen vaikka jotain ekstraa kuntalaisille jaettaisiinkin.Mieleeni muistuu vauvaraha keskustelu , maksatuksen perään kyseltiin monasti ja epäiltiin että sitä ei maksettaisikkaa. Kun 500 e tuli tilitetyksi perheille , lehdessä oli yksi KIITOS . Tällöin mieleeni muistui vanha tarina spitaalisten parantajan kohtalosta.Kymmenen parani mutta vain yksi palasi kiittämään.
Rauhallista Joulua ja Onnekasta Uutta Vuotta 2010 kaikille blogissa kirjoittaville.Tätä on mielenkiintoista lukea. On hyvä että monenlaiset mielipiteet saavat olla esilla , sitä on demokratia.

18.12.2009 17:10  Kestätkö kehumista ilman aihetta

Oliskohan Kurikka-lehden toimittajan pitänyt kiittää ja kumartaa valtuustoa ja jos olisi niin mistä asiasta, hyvästä talousarviosta, hyvistä ja sopuisista puheenvuoroista, talouden tuntemuksesta, menojen ja tulojen tasapainosta, itsehillinnästä, asiantuntemuksesta, yhteistyöstä, vai mistä, vai näistäkö kaikista. Kyllähän pohojalaanen kehuja kestää ja varmaan nyt ylistettäisiin asiantuntevaa toimittajaa. Näinkö valtuutetut.

18.12.2009 18:13  mamis

Jaksamista kaikille päättäjille. Uskon että kaikki kuitenkin lähtökohtaisesti haluavat tehdä hyviä ja kansalaisia hyödyttäviä päätöksiä. Jos ei kaikille ole suotu taloudellsien ajattelun kykyä, ainakaan tahtoa ei puutu. Olemme kaikki subjektiivisesti hyviä.
Niinkuin Margit sanoi, kiitos on arvokasta ja harvinaista ainetta. Helpompi on lyödä kuin silittää näköjään.

18.12.2009 18:13  JE

Kehujako Parkkamäki on lähtenyt luottamustoimesta hakemaan, jos kyvyt ei muuhun riitä niin, anna olla.

18.12.2009 19:08  Kauno Kyvykäs

Aivan mukavaahan se on, kun Kurikka muistaa lapsiaan, vielä hauskempaa, jollei se tapahtuisi velaksi.
Puheenjohtajan kirjoituksesta ei selviä pitääkö hän kuntalaisia pölvästeinä, vai onko itsellä kokonaisuudet ja suuruusluokat hukassa.

18.12.2009 20:04  Kiitos

Kehujen kalastelu on kyllä vähän eri asia kuin kiitos. Kyllä kiitos kuuluu sivistykseen pohjalaisellekin, vaikka se harvinaista onkin. Margit puhui vain kiitoksesta ja sekin vain silloin kun on aihetta. Ei paljoa pyydetty.

18.12.2009 20:09  Margit Parkkamäki

En ole lähtenyt kehuja kalastelemaan , enkä ole niitä vailla. Tiedän myös vajavuuteni ihmisenä ja päättäjänä. Yhtäkään päätöstä ei myöskään kukaan voi voi yksin tehdä luottamusmies organisaatiossa. Ei kehuja kaivata vaan pientä tyytyväisyyttä kun jotain tarpeellista saadaan järjestetyksi. En myöskään pidä ketään pölvästinä jotukut muut täällä kylläkin sitä harrastavat.Seison vakaasti tehdyn budjetin takana kuten valtuustokin teki. Kaunolle toivon lämmintä Joulumieltä ja Rauhaa samoin JE:lle . Itselläni pitkä vapaa töistä ja luottamustoimista. Olo on hyvä ja seesteinen , ei katkeruutta eikä kaunaa. Nautin olostani ja perheestäni.
Oikein Hyvää jatkoa jokaiselle.

18.12.2009 20:46  Valta/vastuu

Tottakai kunnallispolitiikkaan liittyy tietty populismi. Kaikkihan tuon tietää. Joskus jopa ryhmän sisällä sopivat, ettei sitten kukaan kannata tätä esitystä, niin menee kuin vesi hanhen selästä, mutta irtopinnat jää porukalle.
Valtuuston loppuriihi oli luokatonta, mutta sen tajusi sokea Reettakin tehdyistä jutuista. Ainakin minä hoksasin Jurvan Sanomista. Ei siihen tarvittu enää toimittajan omaa "revittelyä". Jos toimittaja tuloo kokoukseen lähtökohtanaan, että täällä on tonttuja, niin mitä tekstiä voi olettaa syntyvän. Hauskaa se voi olla joidenki mielestä, mutta onko se sitten totta ja rakentavaa, sitä sopii miettiä. EIkö toimittajakin ole kuntalainen ja veronmaksaja. Vaikka hänellä on oikeus mielipiteeseensä, niin asemastaan johtuen hänellä on myös velvollisuus nähdä kokonaisuuksia. Se, että kotoa pukkaa tekstaria tenavilta ei saa olla syy torpedoida koko kokousta. Siellähän tuli tosi paljon hyvää ja rakentavaa kannanottoa. Penttilän kommentti taisi olla paras tähän mennessä:)

18.12.2009 21:46  Kuka näki ja mitä näki

Jospa toimittaja näkikin kokonaisuuden; menojen ja tulojen epätasapainon. Näkikö valtuusto ?

18.12.2009 22:34  MOsse

..molempi parempi... liitoksen alussa, mietin monesti, laajennanko katsettani ja tilaan JuSan, monen ilmaisjakelun jälkeenkin asia vain jäi ilmaan..josko sitten joskus, eihän se ole edes, taikka missä nimi KUrikka..nyt joulukuun ilmaisjakelu-lehdessä olevaan tilaustarjoukseen raapustin , että tahtoo tilata, ja tiedän että odotan JurvaSanomia siinä missä Kurikka-Lehteäkin, tasapuolisesti.

18.12.2009 23:02  Matti ensin

Rauhoittukaa Jouluksi .

18.12.2009 23:53  tt

Kuntalaiset ovat ansainneet sellaiset valtuutetut, kuin valtuustossa nyt on. Valtuutetut ovat vastaavasti ansainneet sellaisen palautteen kuin ovat nyt kuntalaisilta saaneet.

19.12.2009 0:32  Tarkkkailija

Hallituksen johtajalla pumppu jyskyttää.
Aika monella kuntalaisellakin jyskyttelee.
Sitten peruspalveluista oli pidetty huolta, nimikin jo sanoo että niistä pidetään huolta.
Puhdasta vettä ja tietäkin aurataan jne.
Mikä on tämä työllistämishanke, tähän asti aika tuntematon hanke ?
(Margit kunnallispolitiikka ei ole henk.koht)

Saarakkalan kommentit suurelta osin totuudenmukaisia, (alkaa olla ammatilainen)

Koivisto sanoo että päättäjillä on keskenään rokkenrollia, toivotaan .

Ja toivotaan että nämä Strategiat on muutakin kuin korulauseita.

19.12.2009 1:04  jj

Onko tämä tarkkailija kenties Saarakkala.

19.12.2009 5:26  Margit Parkkamäki

Elinkeinohankkeet ovat sen laatuisia jotta ne voidaan julkaista vasta sitten kun yrittäjä osakas on siihen valmis.Toivotaan että se voidaan julkistaa mahdollisimman pian, tuo työpaikkoja lisää ja se olisi mielestäni erittäin merkittävä asia.

19.12.2009 13:32  Kauno Kyvykäs

Tahtoo nämä vängellä aikaansaadut elinkeinohankkeet koulutuksineen mennä miinuksille.
Toivottavasti Kauno elää vielä monen monituista vuotta, että ehtii nähdä edes yhden onnistuneen.
Huonoja semmoiset hankkeet, joissa ei kehity mikään muu, kuin selittelykyky.
Pahin mahdollinen tapahtuu silloin, kun konsultit päästetään sekaamaan terveeseen yritykseen ja vakoilemaan yrityksen kuviot. Opetetaan toiminta konsulteille ja nämä lähtee suorittamaan todellisen konsultoinnin, yhteiskunnan rahoilla, sinne jonnekkin jossa virtaa helppo raha, tuotoista ei niin väliä.
Saattaa käydä valmiille toimivalle yritykselle kalliiksi. Pakko on suhtautua varovaisen skeptisesti kaikkiin kehityshankkeisiin, varsinkin alueilla, joissa on valmiiksi yrityksiä ja innovatiivistä toimintaa.
Yhteiskunnan rahoittamissa hankkeissa ei tunneta tiedon varastamista, oli tieto sitten hankittu keinolla, millä hyvänsä. On ainoastaan tiedon välitystä ja opetustoimintaa. Sama koskee yhteiskunnan rahoittamia kartelleja, ei niitä kuulemma ole, on ainoastaan verkottumista, kukaan ei suostu kuitenkaan selittämään eroa.

19.12.2009 13:42  Kuka on pj?

Olisiko sittenkin edes osa kehittämisrahoista, parikymmentätuhatta euroa esimerkiksi, pitänyt laittaa kalkittuskuljetuksen tukeen, eli todelliseen kehitykseen? Mitä se sikaKoivistokin maanjussina tuollaista vastústi?
Monta sataa tuhatta menee nyt ns. kehitykseen. Saas nähdä paljonko on tuloksia ja mitataanko niitä tuloksia edes mitenkään? Mitä sanoo Kehityksen pj. vai sanooko yhtään mitään?

19.12.2009 16:43  Puhutaanko vain lasikäytävistä se on ainakin heleppua

Paljonkahan yläasteen remontiin tuloo valtionrahaa kun sitä hanketta niin kovasti retostellaan. Ilmajoki sai kahteen kouluun ja Kauhajoki yhteen isoon hankkeeseen. Kyllä varmaan Kurikkakin tarvitsee valtionrahat siinä kuin muutkin kunnat. Paljonkohan tuloo, tietääkö kukaan, jos tietää niin voisitte vastata.

19.12.2009 16:45  Hieno homma Palvelutalosäätiö, tuliskohan Vanhustenkotiyhdistys perässä

Oikein hyvä Palvelutalosäätiö, olette hyvin hoitaneet, RAY:ltä iso summa rahaa jo toiseen kertaan. Niin sitä pitää, siitä onnittelut Maurille ja kumppaneille, tervettä taloudenhoitoa Palvelutalosäätiöllä.

19.12.2009 17:54  mettästä mäki oon lähteny

Valtionrahaa ei oo tähän asti tullu ku sitä ei oo eres haettu pitkähän aikahan. Kurikas on omin varoon vuasia tehty koreeta ja kallihia lasipalatsia kouluuna. Nykki meinatahan vain teherä käytäviä ja opettajaanhuonehia. Sitte se lymytetähän se liikenneturvallisuuren ja muun hullun asian nimihin ja opettajat, rehtorit etunenäs teköö ittellensä monumenttia. Kustannuksista viis,pääasia jotta tuloo neliootä ja koriaa. Kyllä on aikoohin eletty,jotta veromarkat ei kiinnosta, ku pitää nappaskengis vain päästä rakennuksista toisihin. Sanokaa palioko on suunnitelmis hyötytilan ja käyttötilan suhure? Ei oo opintohallituksen ohojeeta nouratettu. Hyi hävekkää rahantörsääjät, ketä oottaki. Vähemmälläki päriääs, oottako tullu suuruurenhulluuksi? Ottakaa teki oppia koulukihot nuolta palvelutalosäätiön ihimisiltä.

19.12.2009 17:55  Mosselle

18.12.2009 22:34 MOsse kirjoitti nätisti Läntisen Kurikan paikallislehdestä, jossa muuten on lähes yhtä paljon Kurikka-asiaa kuin Kurikka-lehdessä, joka on aika ohkaanen. Jurvan Sanomilla näkyy olevan erilainen näkökulma asioihin kuin itäisellä kumppanillaan. Ei se ole hampahittomuutta, jos ei vittuile ihan kaikesta etehen tullehesta hevosen ... sta. Joskus voi olla rakentavampaa miettiä ja kirjoittaa sitten vasta.
Olen lukenut Jusaria tosi pitkään ja tykkään sen asiallisesta tyylistä. Välihuomautuksiakin on, mutta aiheesta. Joka lehdelle on tietenkin lukijansa ja kukin tietysti tykkää omastansa.

19.12.2009 18:15  Kokemusta on

Jurvan Sanomat kyllä tehokkaasti sensuroi asioita ja varsinkin omia.

19.12.2009 18:33  Nyt valtion puheille ja sassiin, ei Kurikka niin rikas oo jottei valtionraha kelepaa

Eikö moo eres haettu valtionrahaa yläasteeseen, aivan uskomatonta, ei sitten kannata puhua menojen ja tulojen epätasapainosta, nyt kiireesti valtion puheille ja unohtakaa vähäksi aikaa lasikäytävät, sehän on lillukanvarsia koko asiassa.

19.12.2009 18:40  toinen tonttu

Kurikka-lehti kyllä diktaturiseeraa kaiken aikaa ja ohjaa keskustelua aina negatiivisen kritiikin suuntaan. Jos on hyvin, se on aina väärin. Jos menee huonosti sekään ei oo hyvä. Kurikka-lehden pitääs vain yksinkertaisesti nostaa tasoa. Kyllästyneitä toimittajia ja kuivia käsittelyn aiheita. Ja itsesiittoisia kirjoituksia, joissa kurikkalaisia vähätellään ja mollataan junteiksi. .

19.12.2009 20:19  muualta

18:40, jospa asia onkin niinkuin lopussa kirjoitat.

19.12.2009 21:51  t t

mualta totuus kuullaan. Olkoon sitten niin.

20.12.2009 1:20  Ojasta noustaan

Näitä Norman Bates -toimittajia tietysti piisaa. On helppo kysyä ja vastata, kun saa pitää vielä huolen siitä, ettei omaa mielipidettä vastaista tekstiä pääse leheren päällen.
Kehittävämpää on rakentaa kuin riipiä ja repiä. Totuus on tietenkin se, että Kurikan on opittava nuuka eläminen ainakin neljäksi vuodeksi. Muuten on pakko nostaa äyriä. Kunnan väkeä ei voida irtisanoa, ainoastaan päästää eläkkeelle ja äyritulokertymä on huonon työllisyyden takia jo nyt ojanluiskas.
Mutta. Ei tämä oo ensimmäinen kerta, kun näitä tilantehia tuloo. Gran-konsernin konkka 1986 oli Jurvassa paha katastrofi ja laittoi tien päälle paljon porukkaa. Kurikassa metalli on vetänyt välillä kuin junan vessa ja välillä ollu stopissa. Ojasta noustaan. Niitä perämettiäkin on, mutta ei niihin kantsi nyt ekana turvautua. Ne voi hakata vain kerran. Nyt nuukasti ja yhteen hiileen. Missään konkurssissa ei kaupunkinne ole.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini