Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Toiseksi viimeinen kerta

Torstai 10.12.2009 klo 10:40


Uskotko vai et

Valtaako mielesi kyynisyys?

Kallistako korvasi mieluummin kuiskutteluille ja kuunteletko erilaisten meklarien ääntä?

Huomaatko ironian, kun erilaiset kohtalot kolkuttavat ovellasi?  He luulevat tuntevansa tiesi, sinun tiesi. Vaan eivät tunne.

Iskuja sataa, teitpä mitä tahansa tai vaikka et tekisikään.

Sellaiset antavat iskuja, jotka eivät koskaan syyllisty tekemään mitään.

Vain usko itseesi voi torjua kaikki uhat ja iskut.

Joskus usko on muuttanut veden viiniksi.

 

Parasta vain toimia

Näillä sivuilla on jauhettu Kurikan talouden kurjuutta, eikä turhaan.

Vielä on aikaa vaikuttaa ennen talousarvion käsittelyä, ennen ensi maanantaita. Sen jälkeen elämme tehtyjen päätösten pohjalta.

Mikäli siihen olet tyytymätön, keksi itsellesi uusi elämäntarina.

Keskity siihen, että vielä hetken voit vaikuttaa. Kaikki on vielä mahdollista muutoksen kohdalla.

Joku kommentoija oli kiinnostunut roolistani Keskustan valtuustoryhmän puheenjohtajana.

Siinä roolissa laulan niitä lauluja, mitä ryhmä esittää.

Ryhmä esittää oman mielipiteensä siitä, mitä hyvää ja mitä huonoa talousarviossa 2010 on. Millaisia muutoksia suunnitelmajaksolle 2010-2012 halutaan?

Sen kaiken yritän koota kuntalaisten tiedoksi.

Valtuutettuna taas olen yksilö, jonkin verran individualisti, se myönnettäköön.

Haluan siinä osassa tuoda julki oman huoleni tehtyjen karmeiden talouslinjausten vaikutuksista.

Mielelläni kysyn myös, kuka tulevaisuudessa maksaa laskun niistä virheistä, mitä tämä sukupolvi tekee.1232.jpg 

Eero Mäntyranta ja Pertti Teurajärvi olivat edellisen sukupolven hiihtosankareita. He loivat mainetta ja tekivät historiaa. He myös rakensivat pohjaa ja uskoa tulevien sukupolvien menestykselle. Jospa me päättäjät kykenisimme yhtä esimerkillisiin tekoihin kaupunkimme puolesta tulevia sukupolvia ajatellen.  Mukavia ja sosiaalisia miehiä ovat molemmat Lapin äijät.


Kommentit

10.12.2009 11:09  Valon Soturi

Tie ei jatku loputtomiin.
On siunaus saada kulkea sitä jonkin matkaa,
mutta kerran se päättyy.
Ole siis kaiken aikaa valmis jäähyväisiin.

10.12.2009 11:15  ??

Kuka siellä kunnassa päättää? Kaupunginjohtaja, hallituksen puheenjohtaja, valtuuston puheenjohtaja vai joku muu? Osaako kukaan laskea jos menot sattuisivat ylittämään tulot

10.12.2009 11:44  Herra X

Kun blogisti kirjoittaa, että hän laulaa sitä laulua, jota ryhmä soittaa, on se väistely lukijan aliarviointia. Ennen tulevaa tärkeää kokousta kännykällä vielä aina varmistetaan, että ryhmäjohtajan päiväkäsky on otettu tosissaan. Kyllä ne soitot tiedetään ja muistetaan.
Uskon, että blogistia vain imartelee, kun hänen määräävä asemansa yli puoluerajojen tunnustetaan täälläkin .

10.12.2009 12:00  Ope

Herra X tuntuu hyvin tietävän kaikki yksityiskohdatkin. Kuinka uskottavaa tai todenperäistä hänen arvionsa on, voisi joku muukin arvioida. Olnko oikeasti noin, kuin Mister X sanoo? Mitä sanoo Juhani ja Kauno Kyvykäs, nuo kaikkein kaunosieluisimmat henkilöt.

10.12.2009 12:21  Now and ever

And now, the end is near and so I face
the finat Curtain.
My friend I`ll make it clear
I´ll state my case, of which I´m Certain.

10.12.2009 13:41  Herra X

Heitetään lisää huulta. Kuvassa Eero Mäntyranta nostaa sormeaan kuin Pensselisetä. Laulaako tuossa "..no emme peetää, no emme peetää..."

10.12.2009 16:51  Mikäs Hasardi?

Isännöin tänään Kurikan Jurvan kirkonkylässä (muuten aika hyvä nimiyhdistelmä) kohtuullisen arvovaltaista sakkia. Käytiin syömässä Tarina-ravintolassa: aivan loistava ateria, jota kehuttiin vuolaasti, Nikkarikeskuksessa kokous, kahvit ja esittely. Eri puolilta kahta maakuntaa oleva joukko pyöritteli päätään ja ihasteli. Kehuivat upeaksi ja ihmettelivät, että tällainen paikka on yleensä olemassa. Tekivät ostoksia puodista ja Mikki Paajasen taulujen hinnat kiinnostivat. Näköjään pitää tulla kauempaa, että osaa arvostaa. Me ollaan liika lähellä.
Tiloihin joukko suunnitteli jo myös isoa kokousta ja pohdittiin vain majoitustila-ongelmaa, joka Jurvassa tällä hetkellä parinsadan hengen tapahtumien suhteen on. Kokonaismajoituskapasiteetti alueella pitäisi kartoittaa nopeasti, jotta Nikkarikeskuksen auditoriota voitaisiin käyttää paremmin valtakunnallisiin tapahtumiin. Talolla ja kaikella sen ympärillä olevalla hienolla miljööllä on nimittäin laatutietoisten ja maksukykyisten asiakkaiden silmissä arvaamaton lisäarvo.
Säläsjärven rantaan kannattaisi rakentaa motelli-tyyppinen kompleksi, joka palvelisi paitsi erilaisia leiriytyjäporukoita, myös Nikkarikeskusta juuri tästä lähtökohdasta, jolloin keskuksesta saataisiin helposti, edullisesti ja nopeasti valtakunnan tason nähtävyyskeskus.
Voi kuulostaa hullulta, mutta viekää ihan huviksenne sinne ryhmä ulkopaikkakunnilta olevia. He pyörittelevät silmiään: miten tällainen voi olla? Olemme liian sokeita sille, mikä on porraspäässä.

10.12.2009 17:43  jj

Voi voi ja ei ei taas numero uuno, jotta joskus kympin kaupat ja kehuja, halvat eväät.

10.12.2009 19:40  Juhani

12:00 Ope

Tässä henkilökohtaisia kokemuksiani blogistista ja politiikasta yleensäkin. Nyt ei tarvitse julkaista muistelmia ;-)

En ole koskaan ollut keskustan ryhmän jäsen joten itselläni ei ole mahdollisesta puhelinohjauksesta mitään kokemusta.

Joskus hallitusaikoinani minua syytettiin osallistumisesta keskustaryhmän kokouksiin, mutta olisin mennyt vaikka islamistien kokoukseen jos olisi pyydetty. Kukaan ei koskaan painostanut toimimaan vastoin tahtoani eikä vaatinut sitoutumaan tiettyyn päätösehdotukseen.

Mutta täytyy muistaa että edustin silloin kristillisiä ja minulla itselläni oli ystävälliset mutta kiivaat mielipiteet. Ne ovat kyllä nyt hiukan pehmentyneet.

Hallituksessa blogisti istui vieressäni kaksi vuotta. Hän oli paikalla valtuuston puheenjohtajana. Kyllähän hän joskus kuiskasi korvaan, että ehdota tätä, mutta vain ohimennen omana mielipiteenään. Ja aivan turhaan. Ehdotin yleensä ihan muuta ;-) Ja kun ehdotin muuta niin hän ihmetteli miksi tuollaista ehdotin.

Minua blogisti ei siis ole koskaan määräillyt (paitsi kerran sotilasarvoltaan korkeampana kertausharjoituksissa) ja tuskin hänellä on halua määräillä nytkään.

Olemme rauhallisesti tai kiivaasti eri mieltä jos haluamme ja olen samaa mieltä jos haluan riippumatta siitä miltä se näyttää ;-) Siitä olemme varmuudella samaa mieltä että kunnosta kannattaisi pitää huolta ja liiallista viinanlitkimistä välttää. Yhtä varmasti olemme eri mieltä ulkoistamisesta. Kädenpuristuksen voimaa lukuunottamatta tulen hänen kanssaan toimeen aivan hyvin.

Uskon että pohjimmiltaan jokaisella muullakin valtuutetulla kuitenkin on nykypäivänä jonkinlainen oma ideologia ainakin moraalisella tasolla. Jos ei muuta niin haluttaisiin saada aikaan hyvää.

Terve erimielisyys johtaa tilanteeseen jossa pienen diagnoosin jälkeen voidaan päästä hyötymään synergiasta.

10.12.2009 21:34  Niilin Hanhet?

Ei kyllä auennut jj:n ajatusmaailma yhtään. Onko tälle blogille siunaantuneet kaikki vanhan testamentin kiirastulen ja tuomion ihmiset? Voi härdegud!

Kuunnelkaa nyt edes tunnelmamusiikkia rauhoittuaksenne Jordanian tapaan.

http://www.youtube.com/watch?v=Lo_edXUlrT8&feature=player_embedded

10.12.2009 22:06  onnelliset porsaat

Onnelliset porsaat. Hannun sikatilalta näytettiin onnellisia sikoja!. Ne joilla oli vielä häntä, oli häntä suorana. Ennenvanhaan sialla oli häntä kippuras jos oli terve sika. Tämäkin on varmaan kehitystä. kannattaa panna lakki päähän kun menee sikalaan että erottuu porukasta.

10.12.2009 22:41  Hannu ruletti Kurikalle

Ihan puoluekantaan katsomatta Hannu Koivisto pesi, virutti, kuivasi ja mankeloi Anttilan, joka ei edes halunnut antaa kellekään sanansijaa. Hannu on ehkä ristiriitainen persoona, mutta ei häntä voi epäfiksuksi väittää. Hyvin hoiti homman. Tuli boonukset kotiin.

10.12.2009 22:50  Onko blogisti tahdoton valtuustoryhmän puheenjohtaja?

Blogisti kertoo keskustan valtuustoryhmän puheenjohtajana laulavansa niitä lauluja, mitä ryhmä esittää. Onpas naivia puhetta. Voisi kysyä, etteikö keskustan valtuustoryhmän pitäisi vaihtaa puheenjohtajaa, jos sillä on näin tahdoton puheenjohtaja. En nyt oikein ymmrrä, mihin Juhani puheenvuorollaa pyrkii, ellei nyt sitä oteta huomioon, että se on selvää blogistin mielistelyä.
Mielestäni blogisti käyttää tätä blogia provosointimielessä aktivoidakseen kommentoijia sättimään Kurikan talouden tilaa. Sikäli on selvää, että Kurikan taloutta on hoidettu surkeasti, kun vielä Jarvan aikana vuosikate oli mahtavasti plussalla. Mietinkin, mitä tekee Tyrväinen, vaikka hän Kurikkaan tullessaan kehui, kuinka kova talousmies hän oli Luumäellä. Nyt hän ollut talousasiopissa täysin näkymätön.

10.12.2009 23:14  Voi päivää!

"Sikäli on selvää, että Kurikan taloutta on hoidettu surkeasti, kun vielä Jarvan aikana vuosikate oli mahtavasti plussalla. Mietinkin, mitä tekee Tyrväinen, vaikka hän Kurikkaan tullessaan kehui, kuinka kova talousmies hän oli Luumäellä. Nyt hän ollut talousasiopissa täysin näkymätön."

Olipahan mahtava kommentti
10.12.2009 22:50 kirjoittaneelta. Tyrväisen olisi pitänyt olla melkoinen matemaatikko tietääkseen, millaiseen jamaan globaalitalous meidät vie. Ei sellaista voi keltään vaatia. Jos nyt tehdään niin sanottuja korjaavia toimenpiteitä, niin onko nimettömän mielestä parempi seistä tumput suorana ja odottaa pakkasta?
Vanhaan aikaan jyvämakasiinit tehtiin huonoja syksyjä varten, jotta olisi taas viljaa kylvettäväksi ja sitten korjattavaksi. Älykäs isäntä jätti aina aitassa nuorimman laarin koskematta, ellei pakko ollut, samasta syystä.
Kuvitteleeko 10.12.2009 22:50, että mannaa sataa aina kuin lapsen unessa?
Laarit on lastattu sitä varten, että niistä on ottamista huonona aikana ja silloin ollaan paremmassa tikissä heti, kun hyvä aika on huulilla.
Sitä ei tunnu tämä sankari tajuavan.

10.12.2009 23:32  Juhani (Valtuuston kokous 14.12.)

Mielestäni se kävi selväksi että pyrin vastaamaan Opelle ;-)

Mitähän muita pyrkimyksiä tässä voisi olla? Ei oikein mitään muuta kuin elää onnellisena, rauhassa ja terveenä kaikkien ihmisten kanssa mahdollisimman tyytyväisenä kurikkalaisena.

Mutta oli blogistin pyrkimys tai ei, talouden tilaa sätitään täällä laidasta laitaan. Siinä olet oikeassa. Mielestäni asiaa voisi lähestyä toisellakin tavalla.

Ajatellaan että ytimessä on hallinto joka tekee kaikkensa saadakseen talouden kuntoon. Sen sisällä voi olla vaikeaa ja ristiriitaistakin, mutta se tekee päätöksensä.

Ulkokehällä on kuntalainen jonka ei ole mikään pakko olla tietoinen jokaisesta hallinnon sisällä olevasta ristiriidasta tai tapahtumasta. Kuntalaiselle pääasia on saada palveluja ja maksaa niistä kohtuullista veroa.

Näiden kahden välissä pitäisi olla oikein mitoitettu tiedotus. Oikeasti kuntalaiset ovat työttömyyttä lukuunottamatta onnellisessa asemassa muihin kuntiin nähden. Kurikassa on edullista asua ja kaikki toimii.

Kuntalaisten kommenteista näkyy se mikä kuva heille tiedotuksen kautta annetaan. Jos tiedotus on myönteistä, myös kuntalaisen asenne on myönteisempi. Jos se on repivää niinkuin näissä blogeissa, myös yleinen mielipide alkaa olla repivää.

Siksi pitäisi löytää kultainen keskitie hallinnon toiminnalle, arkipäivän elämälle Kurikassa ja niiden väliselle synkronoinnille...

Pessimismi sopii hallintoon luomaan realismia ja toiveikkuus ulkopuolelle luomaan elämäniloa ja elinvoimaa.

No ehkä se taas oli vaihteeksi tässä ... se filosofia... mutta muistakaa maanantaina valtuuston kokous!

10.12.2009 23:47  Juhani

Puskuri, turvatyyny, tunnetilan luoja... siinä kuvauksia tiedotuksesta joka pitäisi saada poliittisen pelin ja oikean elämän väliin... raskas työ voitaisiin palkita hyvällä imagolla. Ja tämä kun vielä onnistuisi ilman salailua.

11.12.2009 8:57  Oppikaa jotain

Voi herr ie. Juhani kuule, mitä virkakunta on tehnyt saadakseen talouden kuntoon?
Jos virkamiesten esittämä raami heti kättelyssä on 6,5 miljoonaa yli tulojen?

Luottamusmiesten, etenkin nykyosaamista edustavan hallituksen edellytykset eivät kertakaikkiaan riitä tekemään mitään leikkauksia tai rakenteellsia muutoksia.
Mitä tulee Jarvan budjetteihin, ne olivat täsmälleen samanlaisia ja ylimitoitettuja miinusbudjetteja. Silloinen aika ja yllättävästi kasvaneet verotulot sekä yhtä yllättävät osingot pelastivat ne budjetit.
Jos Jarvan mukaan olisi eletty, osakkeet olisi myity eikä osinkoja enää olisi. Hesarin mukaan Vihdissä ei näytä käyvän aivan yhtä onnellisesti, onko tuurin lehti kääntynyt?

11.12.2009 11:21  Herra X

Eipäs nyt vääristellä historiaa. Jarva vain ehdotti, että pieni osa osakkeista vaihdettaisiin muihin osakkeisiin. Osakesalkun koko olisi siis säilynyt eikä yhtään olisi pantu käyttömenoihin. On se kumma, että edes blogisti ei oikaise tätä väärää käsitystä Jarvan ehdotuksesta. Täällä puhutaan takanapäin Jarvasta perättömiä oikein nimellä mainiten.

11.12.2009 12:26  Oppikaa jotan

Herra X on yksi takanapäin puhujista.

Niin ovat kaikki muutkin kommentoijat täällä blogin alaviitteessä. se lienee tarkoituskin.
Jos osakesalkusta irrotetaan edes osa, ei osakesalkun koko olisi voinut säilyä täytenä. Mannaa ei todellakaan putoa taivaasta.
Tämän päivän todellisuus osoittaa, että kaikki liikenevät rahat sunnataan käyttömenoihin ja investoinnit rahoitetaan velaksi. Sellainen on kuntasektorin taloudenhoidon mekanismi.
Kaikella ystävyydellä herra hyväuskoinen X.

11.12.2009 12:26  Oppikaa jotan

Herra X on yksi takanapäin puhujista.

Niin ovat kaikki muutkin kommentoijat täällä blogin alaviitteessä. se lienee tarkoituskin.
Jos osakesalkusta irrotetaan edes osa, ei osakesalkun koko olisi voinut säilyä täytenä. Mannaa ei todellakaan putoa taivaasta.
Tämän päivän todellisuus osoittaa, että kaikki liikenevät rahat sunnataan käyttömenoihin ja investoinnit rahoitetaan velaksi. Sellainen on kuntasektorin taloudenhoidon mekanismi.
Kaikella ystävyydellä herra hyväuskoinen X.

11.12.2009 13:06  Ihastellen

Olen käynyt myös 10.12.2009 16:51 Mikäs Hasardi? -nimimerkin tapaan Nikkarikeskuksessa. Upea pytinki. Kurikkalaiset saa olla ylpeitä, että saivat tällaisen edustustilan. Esimerkiksi Ilmajoella, joka on samaa väkimääräluokkaa, ei oo vastaavaa paikkaa, eikä Kauhajoella. Ja sopii uniikkina rakennuksena sekä täysin puurakenteisena alueelle kun nakutettu.

11.12.2009 13:09  Varsinainen hasardi!

Kukahan hommaisi pois tämän yhden miehen vastaanottokomitean Jurvan kirkolta, joka keskaritölkki kourassa häiriköi jokaista keskustassa asioivaa. Eikö tähän tyyppiin saada mitään otetta. Hävetti viedä tuttava syömään paikalliseen ruokapaikkaan, kun tämä räkä suupielessä tulee siihen sössöttämään ja kerjäämään rahaa. Ei tuollaista katukuvassa tarvita. Hankkikaa sille yleisluontoinen lähestymiskielto, joka koskee kaikkia tuttuja ja tuntemattomia.

11.12.2009 14:14  Herra X

Se jäi sanomatta, että esittelijä, eli tässä tapauksessa kaupunginjohtaja ei voi myydä yhtään osaketta. Niistä päättä hallitus tai valtuusto. Jarvan synniksi luetaan se, että hän kehotti hallitusta ja valtuustoa harkitsemaan, mikä olisi parasta. Sekin oli liikaa, pois täältä sellainen virkamies.

11.12.2009 16:38  esko r

Sanomalehti Pohjalainen seuraa asioita tarkasti ja asiallisesti.Pääkirjoituksessaan Pohjalainen 11.12.2009 pohtii valtuuston kokousten julkisuutta mainiten mm.:"Kun Jurvassa kunnallispolitiikka oli kaaostilassa,kunnan muutamat tosiasialliset vallanpitäjät yrittivät kieltää paikalliselta videopiiriltä pääsyn kameroineen kokouksiin ja muihin tilaisuuksiin,joista olisi selvinnyt,mitä kunnassa todella tapahtuu."
Tuolloin kaaostilassa olleen kunnallispolitiikan aikana valtuuston pj. oli Pekka Heikkilä ja hallituksen pj. oli Juhani Mäki,molemmat tällä hetkellä Kurikan valtuustossa.On ihme,että väkiluku laskee ja talous kuralla,vaikka nämä huippupoliitikot ja ideanikkarit ovat vaik(e)uttamassa tärkeillä paikoilla.

11.12.2009 16:48  Juhani

8:57 Herra jie... voi pyhä Sylvi... voi hyvää päivää... voi hyvä isä ja mummovainaa... Holy Cow...

En tarkoittanut virkamiesten vaan luottamusmiesten raatamista ja heidän palkitsemistaan hyvällä kaupungin imagolla.

11.12.2009 18:12  Mitä kunnassa tapahtuu?

Jurvan kunnallispolitiikka oli kaaostilassa nimenomaan Esko Riipisen ja kumppaneittensa ansiosta ja Sanomalehti Pohjalaisen säestyksellä.
Riipisen masinoima vallankaappausyritys epäonnistui surkeasti ja sekös Riipistä harmittaa. Säälittävää!! Valtuuston pj. on luvannut tulla vastailemaan kysymyksiin tänne blokiin, toivottavasti pian! Kysyttävää on paljon!

11.12.2009 19:33  jj

Onneksi sieniä voi pakastaa ja kuivata.

11.12.2009 19:55  jj

Tuntuu kuitenkin aromit säilyvän.

11.12.2009 20:12  öö

Pyykkiä voi pestä ja lingota.
Perunoita voi istuttaa ja nostaa.
Muutenkin viljaa voi kylvää ja puida.
On pitkiä ja pätkiä jne.
Kova sana.

11.12.2009 21:00  savolainen

Asiaan. Riipinen mielipiteineen ei vaikuta täysin tereveltä. Ei kai kukaan yksin tai kaksin saa koko kuntaa hämättyä. minusta Riipinen on käyttäytyy inhottavasti.

11.12.2009 21:53  Kysyvä?

Mistähän tämä kyseinen Ripinen on tullut Jurvaan ilahduttamaan tämän pienen lintukolon kunnalliselämää?
Oliskohan Joroisista tai muualta savosta?

11.12.2009 22:12  ävysyk

Sinne joroisiin vaan moi moi.

11.12.2009 22:17  Nirsku

Jaa,mä luulin jotta Oulusta päin.

11.12.2009 22:25  tehkää

Olis monen muun parempi vetästä alahuuli päänyli ja nielaista, helpottais muitten oloa.

11.12.2009 22:28  jj

Israeliin tuli heinäsirkat ja Jurvaan Riipinen.

11.12.2009 22:42  Eskokollen

Pohjalainenko nuon kirjoitti ja tuoko totta, ivasi taloudeta, väkiluvusta ja mollasi johtavat kuntapoliitikot!?...no kukahan kirjoitti?

11.12.2009 23:14  esko r

Lähipäivinä luen Pohjalaista todella mielenkiinnolla,odotan Pekka Heikkilän (kesk.) ja Juhani Mäen (kesk.) oikaisukirjoitusta ja tällä kertaa omalla nimellä eikä nimimerkillä.

11.12.2009 23:22  nellokse

Sorry ny riepu petteri oot huutavan ääni suos.

11.12.2009 23:33  Kurikka hölmöläkö?

Todella ihmeellistä tämä kurikan yhteiskoulun kaava asia.Lasikäytävä jossa on liukuovi jonka pyöräilijä/kävelijä avaa.Miksei tässä asiassa kuunnella opettajia jotka ovat asiaan parhaiten perehtynyt. Ei mitään ruudinkeksijöitä tunnu olevan valtion kaava asioista vastaavat virkamiehet.

11.12.2009 23:46  Sääliksi käy!

Se vallankaappaushanke on totista totta.
Kirjoittakaapa googleen "jurvan kunnan johdon kaatoadressin luovutus"
Sieltä löytyy mm. Hesarin artikkeli, jossa Riipinen yrittää loistaa maineteoillaan, kuin ylen lautakasareportterit ikään!

11.12.2009 23:53  Ärrän Eskolle

16:38 esko r
Sanomalehti Pohjalainen seuraa asioita tarkasti ja asiallisesti.Pääkirjoituksessaan Pohjalainen 11.12.2009 pohtii valtuuston kokousten julkisuutta mainiten mm.:"Kun Jurvassa kunnallispolitiikka oli kaaostilassa,kunnan muutamat tosiasialliset vallanpitäjät yrittivät kieltää paikalliselta videopiiriltä pääsyn kameroineen kokouksiin ja muihin tilaisuuksiin,joista olisi selvinnyt,mitä kunnassa todella tapahtuu."

Esko Är ei näköjään todellakaan tajua olleensa kunnan palkkalistoilla vittuillessaan suoraan maakuntalehden palstalla omille työnantajilleen. Esko Ärrä kuvittelee kait olevansa jokin Jumalan Lahja tiedonvälitykselle, joka voi tehdä ihan mitä vain. Kun sitten tuli stoppi, onhan se pettymys. Esko ärrän pitäisi nyt ehkä käydä peilin edessä miettimässä asioita oikein syvällisesti, mutta viimehetkisestä frisööristä päätellen, peili on viety. Vai?

12.12.2009 0:02  Kertokaa se hänelle

Oliko siä jonku myymäs paketis mukana ylimääräänen ja pirun kallis mikrofooni, joka oli sitten vohkittu. Pitääkö paikkansa? Siis näitä Res kontramiesten sakkia? Olis kiva tietää, mistä yhden pikkuyrittäjän palkan arvoinen mikki eksyy ihan väärälle paikkakunnalle. Kertokaa, jotka tiedättä!

12.12.2009 0:06  Lusikallinen molempia housuun

Voi pieni piru. Kuulemma Jurvan Essolta on rasvattu köysiki loppunu. Hih!

12.12.2009 0:25  jj

Onhan Jurvasta nussittu kaikki muukin väärille paikkakunille, vittuilut saatu palkaksi.

12.12.2009 0:42  esko r

Kyllä Pohjalainen on maineensa veroinen,erinomainen uutislehti,joka seuraa tarkkaan paikkakuntasi elämää.

12.12.2009 0:48  esko r

Pohjalaista vastaan on yritetty hyökätä perättömillä rikosilmoituksilla ihan Närvijoelta exkhpj:n taholta,mutta mutta,eipä siitä mitään tulut.Ehkä joku havaitsi,että suurin huutaja ei olekaan aina oikeassa kuten perinteisesti.

12.12.2009 0:49  Pohjalainen

...maineensa veroinen...heh heh heeee!!

12.12.2009 0:54  Hä

Kukahan täällä yrittää olla suurin huutaja?

12.12.2009 1:37  ulkoistanut

Naurettavaa touhua koko perjantain kirjoittelu suurimmalta osaltaan, ottakaa järjen hippusesta kiinni ja edes yrittäkää Keskustella, kai teistä on edes siihen. Ulkopaikkakuntalaisten on todella hauska lukea Jurva-Kurikan järjettömyyttä, vai onko se normaalia toimintaa.

12.12.2009 8:37  ope

Tänään pitää puhua kaupungin talousarviosta

12.12.2009 10:49  jj

Joskus kannattaa surra aivan hiljaa, maanantaina valtuuston syytä herätä.

12.12.2009 14:26  Jurvalaiset kommentoivat viime yönä

Olisikohan nuo olleet jurvalaisia, jotka viime yönä kirjoittelivat. Päättelin sitä tekstien sisällöstä. Se ei nimittäin ollut kovin korkeatasoista ja siinä mielessä sopii jurvalaisille.

12.12.2009 14:40  jj

Kuka sinulle niitä on lukenut, äitikö?

12.12.2009 15:47  Ne jurvalaaset!

14.26 pitää näköjään tahdittomuutta, tietämättömyyttä ja näköalattomuutta korkeatasoisena. Jurvalaiset ovat sentään työteliästä ja varsin hyvin toimeentulevaakin väkeä, kun taas Kurikassa tuntuu piisaavan sitä toistakin laitaa. Elikkä yleistäminen "ne jurvalaiset" ei oikein toimi. Kurikassa kuulemma on lukutaidottomien osuus suurempi kuin Jurvassa.

12.12.2009 16:39  VASILI

Voisko joku valaista vähän tätä "MIKKI"-asiaa?
Ulkopuoliselle asia ei kyllä näillä tiedoilla aukea.Vähän niinku tää Vanhasen lautakasa -tragedia.
Kuka on myynyt ja kenelle ja mitä ja onko omistussuhteet ollu selvät?
Ei kai kukaan toisten omaisuutta voi kaupitella?

12.12.2009 18:37  Kommentit poikki !!!!

Lopettakaa hyvät ihmiset nuo älyttömät kommenttinne. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

12.12.2009 18:43  jj

Hyviä olemassa, nämä älyköt.

12.12.2009 21:25  koska

joko pian Heikkilä tulee vastailemaan kysymyksiin?
+ muut johtavat luottamusmiehet.-

12.12.2009 22:10  kommentti

Ehdotus Matille tee välillä blogi, jostain aivan muusta kuin kurikan taloudesta.

Se kun tuntuu kaikissa tapauksissa olevan heikos jamas.

On ylijäämää ja nyt alijäämää.

Olis mukava tietää se todellinen varallisuus, varmaan se jostain asiakirjoista selviää, kait jonkun verran julkista tietoa.

Vois tämän investointi-halukkuuden paremmin ymmärtää.

Jotenkin vaikea ymmärtää että nämä meidän päättäjät vartavasten vahingoittaisivat kaupungin taloutta.

Jotain selkokielistä raporttia kaivataan.
Läheskään kaikki ei ymärrä kaikkia kuntatalouden kiemuroita, ja poliittisia vääntöjä.
Nyt yksinkertainen rautalankamalli.

Koska näyttäis että tämä palsta ei ole mikään asiantuntija raati, itse kaikista vähiten.

13.12.2009 10:43  Pekka Heikkilä

Huomenta kaikille ja rattoista pakkaspäivien odottelua!
Tutustuin kommentteihin ja ajattelin, että aihepiiriä olisi ehkä syytä vähän laventaa. Talousarviosta on puhuttu paljon ja valtuustossa se toden näköisesti lyödään lukkoon maanantaina ilman sen suurempia muutoksia.
Osinko- ja verotulot kaventuvat tulevana vuonna, mutta rakenteisiin ei vielä sen enempää esittelijät kuin valtuutetutkaan halua puuttua. Tulevan vuoden aikana tarkastellaan henkilöstön toimenkuvat ja pureudutaan sitten rakenteisiin jos siltä alkaa näyttää. Kaikki tietävät, että palveluiden karsinta, kouluverkko ym. ovat aina kipeitä aiheita, -päättäjille kuin kuntaialisllekkin.
Olisin tulevana tiistaina iltapäivän/alkuillan aikana näillä näkymillä vapaana yrittämässä vastailla kysymyksiinne.
Ehkä minun täälläkin kommenteissa käsiteltyä videointi-asiaa olisi syytä pikkasen valaistä ensin.

13.12.2009 11:21  Kysymys Heikkilälle:Miksi rakenteisiin puututa jo nyt.

Kysymykseni Heikkilälle kuuluu,miksi jo nyt ei aleta puuttua rakenteisiin, kun vuosikate on miinuksella eli otetaan ns. syömävelkaa. Sitäpitsi toteaahan Heikkilä itsekin se, että osinko- ja verotulot ovat vähentymässä eli mitään esteitä rakenteisiin puuttumiselle ei olisi olemassa.

13.12.2009 12:19  P Heikkilä

Toivottavasti globaali taantuma saadaan nujerrettua ja Suomi saataisiin lentoon nopeasti siinä sivussa. Työllisyystilanteella ja yritysten hyvinvoinnilla on merkittävä vaikutus kaupunkimme tuloihin. Kuluva vuosi näyttää tähän asti vielä ennusteen mukaiselta.
Rakenteisiin puuttuminen tai palvelujen karsinta vaatii syvällisen selvityksen ja poliittisen selkänojan.
Valtuustohan päättää vain valmisteltuja asioita hallituksen esityksestä ja tarpeen mukaan äänestää pohjaesityksestä eriävistä esityksistä.

13.12.2009 13:23  Kysymys P H:lle

Miksi Kurikan henkilöstörakenteessa hallinnossa on niin paljon toimistoPALLIKOITÄ? Eikö olisi parempi päälliköiden sijasta olla muuta suorittavaa porrasta niiden sijaan?

13.12.2009 14:23  P Heikkilä

Enpä ota kantaa siihen, onko päälliköitä liikaa, sopivasti vai liian vähän, kunhan kaikille on puuhaa.
Ensvuoden alkupuolella tehdään ammattihenkilön toimesta ja henkilöstön tuella selvitys toimenkuvista ym.
Tämähän olisi ollut jo hyvä tehdä viimevuoden aikana ennen liitosta, mutta nyt kuvaan saadaan mukaan JIK:in vaikutus ja muutaman vuoden kuluttua mahdollinen sosiaalipuolenkin siirtyminen JIK:in alle.
Viimeksimainittu toteutuu kuitenkin vasta kaikkien JIK peruskuntien yhteisellä sopimuksella.
Nyt lähdemme kyläilemään, eli palataan tiistaina asiaan.
Ps. Kiitos asiallisista lämmittelykysymyksistä!

13.12.2009 17:20  Kauno Kyvykäs

Globaali taantuma on suurilta osin loppumassa, kotikutoinen rahanpuute on vasta aluillaan. Kannattaako tehdä tässä vaiheessa syömävelkaa, järjettömyyksien takia.

13.12.2009 17:31  kysynpähän vain

Mitä tehdään ylimääräisellä henkilöstöllä jos sellaisia löytyy?

13.12.2009 18:11  Kauno Kyvykäs

Niille ei voi tehdä tyhmien sopimuksien takia yhtään mitään, niitä pitää elättää, vaikkei olisi mitään järkevää tekemistä. Palataan asiaan neljän vuoden kuluttua.
Konsulttien elättäminen sen sijaan on vapaaehtoista, niin, jotta sen kannattaisi lopettaa tykkönään.

13.12.2009 18:11  Huoli huomisesta - kenellä ? hallinnollako ?

Hitaasti, hitaasti, hitaasti, katsotaan, katsotaan, ensi vuonna, ensi vuonna, jos sittenkään, tai ollenkaan, katsotaan, odotellaan, ihmetellään, toivotaan, toivotaan, kokoustetaan, kokoustetaan,velkaannutaan, velkaannutaan, kerskataan, kerskataan, katetaan kulkutiet, liukuovilla varustetaan, lasillapa tietysti, konsultoidaan, tehtäviä kurkistellaan... joskus, jos silloinkaan?????????????????l

13.12.2009 18:17  Harkinnan paikka

Heikkilänä harkitsisin kovasti nimettömiin kommentteihin vastaamista. Reilusti kysymykset omilla nimillä. Voisi siistiä kommentteja.

13.12.2009 18:20  Notta, muuten...

Aika ison ongelman rakenteisiin puuttumisen suhteen tuovat nämä liikelaitoskuntayhtymät, joissa on aina kolmen kunnan lusikka samassa sopassa. Yleensä, mitä laajempi päätäntäkoneisto, sitä vaikeampaa sitä laivaa on kääntää. Näille liikelaitoksille on myös sysätty sellaista valtaa, mikä ennen kuului valtuustolle. Esimerkiksi JIK hallinnoi tällä hetkellä noin 60 prosenttia kuntalaisten rahoista ja Kurikan kehitys pyörittää kiinteistöjä, tonttipolitiikkaa jne. Tavallaan näitä asioita ei tuoda enää valtuuston isoon pöytään ja hallituskin vain esittää eri kokouksiin pari-kolme edustajaa. Kurikan päätäntävalta merkittävistä asioista on tosiasiallisesti kaventunut, vaikka en lähde spekuloimaan, onko esimerkiksi JIK:ssä toimittu tehokkaasti tms. Toivottavasti yrittäjämäinen systeemi tuo tehoja ja vaikuttavuutta Seinäjoen ylivaltaa vastaan ja toivottavasti Kurikan kehitys on koko Kurikan eikä vain Emä-Kurikan kehitys. Toimintarahat kun kerätään kumminkin koko alueelta. Nyt tehdyt suunnitelmat kyllä vääjäämättömästi keskittyvät kaupungin Itäiselle laidalle ja jotakin siltarumpuja saa läntinen osa. Esimerkiksi Jurvan kirkonkylän uusi ja hieno liikennesuunnitelma on Tielaitoksen heiniä valtaosin. Kurikalla on sivurooli.
Sitten, vaikka Pekka jo poistuikin, valtuusto voi toki pitää seminaarin ja antaa eväitä hallitukselle, joista tehdä esityksiä valtuustolle. Hallitus koostuu valtuutetuista ja valtuusto on kaupungin ylin päättävä elin. Näin toimien hallituksellakin on vahva mahdaatti ja "selkänoja" esityksiään tekemään.
Muutoin olen sitä mieltä, että porkkanarahat on laitettava tasapuoliseen kehittämiseen ja mahdolliset ylimääräiset siemenperunat elvyttämiseen, aivan kuten täällä on jo aikaisemmin todettu. On turha ajaa Nuffieldiä savikaivoon, vaikka tankki on täynnä. Silloin pitää elvyttää, kun on mahdollisuus saada sillä hyvää aikaan. Turha nuukuus ja pieni varkaus ei ole koskaan kannattanu.

13.12.2009 18:30  Kurikan kummallisuuksia

Omituisen kuvan Kurikasta saa kun lukee näitä kommentteja. Blogistin huolenaiheet ovat ilmeisen todellisia, mutta johtaako niistä kirjoittaminen vain asioiden vähättelyyn ja olankohautuksiin. Maanantain valtuusto sitten lijaa Kurikan toimintatavat pitkälle eteenpäin. Mun mielestä kellään valtuutetulla ei ole maanatain jälkeen mitään mandaattia arvostella Kurikan valtuuston tekemisiä, paitsi silloin, jos on valtuustossa tehnyt hyviä esityksiä ja jäänyt niiden kanssa vähemmistöön. Valtuustoryhmän selän taakse ei kenelläkään ole asiaa, vain omat tekemiset punnitaan. Valtuusto on nyt vedenjakajalla toimintatapojen ja tyylin suhteen. Jälkiviisastelua ei ainakaan minuun uppoa. Sitten tämä julkikuva, muodostuuko se täällä blogissa ja jos niin huono on. Tekemällä kunnon päätöksiä julkikuvaa voidaan parantaa, ei siihen mitään kampanjoita tarvita eikä ainakaan konsultteja. Jos tämän blogin varaan jäädään niin kummallinen tunne syntyy, varsinkin kommentteja lukemalla.

13.12.2009 19:01  Matti ollila

Otsikko "Toiseksi viimeinen kerta" tarkoittaa tässä sitä, että Kurikan Kaupungin taloutta ei näissä blogeissa toistuvasti enää käsitellä, ellei synny jotain erityistä syytä siihen. Seuraava kerta, tänään tai huomenna, on se viimeinen kerta tällä saralla. Siirrymme muihin aiheisiin.

Sen verran 18:30 kommentoijalle sanon, että yksittäistä valtuutettua kannata tuomita sen perusteella, ettei kaikkeen "vääryyteen" pysty puuttumaan. Tämä demokraattinen järjestelmä nyt kertakaikkiaan vain on sellainen, ettei yksin pysty paljoakaan saavuttamaan, ei hyvässä eikä pahassa. Jos ei ryhmässä tai aikaisemmin saa mielipidettään läpi, ei se helosti mene läpi valtuustossakaan. Aikaa kuluu ja kaikkien hermoja vain rassaa.
On suurta populismia esittää valtuustossa kovin montaa sellaista asiaa, josta tietää, etteivät ne saa edes kannatusta. Muut suututtamalla ei yhteistyön henki ja sävel ainakaan parane.
Pelin henki on se, että virkamiehet tekevät valmistelun ja esityksen ja esitys sitten menee läpi tai ei mene.
Kun asiat ovat käyneet ison valmistelukoneiston läpi ja enimmät valtuutetutkin ovat jo esitysten takana, on yksittäisen rivivaltuutetun vaikea enää kääntää isoa laivaa. Vosi puhua tuulimyllyjä vastaan taistelemisesta.
Täällä blogissakin vaikuttaa enemmän, kun saa anonyyminä itseään ilmaista.
Seuratkaa kokousta huomenna.

13.12.2009 19:43  P Heikkilä

17.31:Kysymys / Ylimääräinen henkilöstö
Tässä samalla Kaunolle. Kuntajakolaki määrittelee henkilöstölle 5 vuoden irtisanomissuojan kuntaliitoksissa. Siitä ei siis voida paikallisesti sopia.
Tämän jäljellä olevan neljän vuoden aikana hallinnosta eläköityvien joukkoa on korvattava jokatapauksessa, joten on paikallaan mm. tutkia mitä paikkoja voidaan täyttää talon sisältä. Irtisanomisia ei siis ole odotettavissa.
Aika ja elämä muuttuu ja tarpeet muuttuvat koko ajan. Myös uusia työntekijöitä hallintoon jouduttaneen rekrytoimaan.
Kuluvalle vuodelle oli ta:ssa 10 miljoonan lainanottolupa investointeihin valtuustolta. Penniäkään ei kuitenkaan nostettu, vaan maksettiin 1,8 milj vanhaa velkaa pois. Tämä siksi, että investoinnit eivät toteutuneet.
Yläaste kompastui kaavaan ja Ikarin hallin suunnitelmat muuttuivat.
Tiistaina tiedämme taas enemmän

13.12.2009 20:26  Niin se sitten on ja sillä selvä

Kommentti 19:01 petaa jo etukäteen huonoja päätöksiä valtuustossa.

13.12.2009 20:44  Kauno Kyvykäs

Nämä kuntalait juuri olisi kuntien yhdistymisessä syytä tietää, jottei tulisi kalliita ja tyhmiä sopimuksia.
Toisaalta tyhmyys on säästänyt rahaa ja toivottavasti juuri sellainen tyhmyys pysyy voimissaan.

14.12.2009 12:59  Öö

Niin, Kaunohan on koulunsa käynyt.
Siis homehtukoon kaikki, mitä Kauno ei tartte!

15.12.2009 1:37  Kauno Kyvykäs

Lisääkö sitten pitäisi rakentaa tyhjän pantiksi homehtumaan?
Öö voisi kokeilla vuokrata kaupungilta yhden, tai vaikkapa kaksi hallia, omaksi onneksi ja toisten riemuksi.
Rakentaa pitää tarpeeseen, ei vaivoiksi.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini