Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Onko luottamusta tulevaan

Tiistai 8.12.2009 klo 11:55


Mihin voi enää luottaa?

 

Epäilemättä on niin, ettei ehdottomia totuuksia ole olemasssakaan.

On vain oman tiensä kulkijoita, oman totuutensa edustajia.

Sitä vain miettii, onko tarpeen tuhlata aikaa ja voimavaroja tarpeettomaan kinasteluun.

Ongelmat ovat ratkaistavissa, katsomalla eteenpäin, ei tuijottamalla taaksepäin, menneisyyteen.

Kaikki vaikeudet poistuvat ja vaikuttavat hyvin yksinkertaisilta, kun päätökset on tehty.

Kun sen ymmärtää, voi olla levollisella mielellä ja hymyillä koirien haukkumista vankkureiden kitinälle.

 

Talousarviota käsitellään ensi maanantaina

 

Talousarvion luvut kertovat omaa karua kieltään tulevaisuudesta.

Samanaikaisesti kun esimerkiksi kaupungin strategiassa esitetään, että käyttötalouden menot tulisi kokonaan kattaa verotuloilla, valtionosuuksilla ja toimintuotoilla, toimitaan täsmälleen päinvastoin.

 Tavoite vuosikatteesta, mikä olisi vähintään poistojen suuruinen, on äärettömän kaukana.

Ensi vuonna tuo tavoite näyttäisi olevan 6,5 miljoonan euron päässä.

Seuraavina suunnnitteluvuosina sama meno jatkuu.

Voimmeko luottaa siihen , että virkamiehet ja luottamusmiehet yhdessä alkaisivat oikeasti toteuttaa tuota tavoitetta. Jotenkin tuntuu siltä, että vanhanaikaisessa ajattelussa taloudenpidosta olisi opittavaa.

Paulaharjun aikana Kurikassa oli kunniassa periaate ”velaatoon taloo”. liskuvat_011.jpg

Vanha kauppalantalo on tyylikäs rakennus. Varsin pienillä tempuilla on saatu paljon aikaan. Tämä rakennus piti hävittää uimahallin rakentamisen yhteydessä liki neljä vuosikymmentä sitten. Vanhassa on paljon opiksi otettavaa.  


Kommentit

8.12.2009 12:28  JE

Kurikan nykyisen johdon "valitettava mahdollinen" strategia on hävittää vanhaa, eli hävittää pohja pois Kurikan taloudelta. Niinkuin Tyr(p)äinen sanoo "talous kestää pari tällaista budjettia" ja sitten tavoite saavutettu vai onko näin..?..?. Kurikassa on paljonkin hyvää vanhaa rakennuskantaa mihin purkupellet eivät ole päässeet käsiksi. Entäs nämä ympäristö arkkitehdit jotka suunnitelevat uutta uljasta kurikkaa (vai olisko pitäny kirjottaa isolla)?

8.12.2009 14:08  Neste Oil on kohta menetetty....

Jos kaupungin ykkösketju ei tunne huolta kaupungin taloudesta niin ei sitä kanna kakkos- eikä kolmosketjukaan. Huolekkuutta ei ollut havaittavissa budjetin julkistamisen yhteydessä, entä nyt valtuustossa, se jää nähtäväksi ja kuultavaksi. Kaupungin palkkalistoilla olevat eivät ainakaan tule vastuunkantajiksi, sitä on turha odottaa. Pian on Neste Oilin osakkeet menetetty ja sitten alkaa Fortumin nakertaminen ja sen jälkeen onkin vuorossa "itku ja hammastenkiristys", mutta silloin on jo toiset päättäjät paikalla, on Fortumia nykyhinnoillakin sellainen määrä, että se yhden polven kestää luottamusmiehillä. Toivotan hyviä kokouskahveja ja pasteijoita sekä maittavaa päätöslounasta hyvien päätösten kunniaksi.

8.12.2009 14:58  Herra X

Onko tuo Saarakkalan auto?

8.12.2009 22:13  Kauno Kyvykäs

Saarakkala puhuu kerrankin rehellisen tuntuisesti asiaa muslimien uskonnon varjolla tapahtuvasta vapaan yhteiskunnan tuhoamisesta. On islami ihemeellinen uskonto, kun sen varjolla voidaan soveltaa keskiaikaisia lakeja ja silpoa pieniä lapsia, joilla lain mukaan on ruumiillinen koskemattomuus. Yhteiskunta kustantaa lasten sukupuolielimien silpomisen, vaikka sen pitäisi suojella lapsia järjettömältä silpomiselta ja pakanallisten riittien mukanaan tuomilta raakuuksilta. Mikäli vedotaan Jumalaan kyseisten järjettömyyksien kohdalla, niin Jumala olisi asian hoitanut suunnittelu vaiheessa, mikäli viisaudessaan tarpeellisesksi havainnut.
Uskonnon vapautta ei ole se, jotta uskontoon ja uskonnonvapauteen vedoten tehdään raakuuksia ja tuhotaan ihmisarvoon perustuva vapaa yhteiskunta.

9.12.2009 7:47  Onko tosi

Onko niin, jotta burjetin alijäänä on kuus ja puuli milioonaa, vaikka osinkoja ja porkkanarahoja on saman verran viä lisää?
Notta iliman porkkanoota jaosinkoja alijäämä olisi 13-14 milioonaa?

9.12.2009 7:52  !

Saarakkala ansaitsee hatunnoston!
Rohkea ja oikea kannanotto Suomeen rakennettavia minareetteja vastaan.
Maassa maan tavalla, eli annetaan kirkonkellojen soida.

9.12.2009 8:13  Hupsista hei

On mahdottoman helppoa arvostella toisten tekemisiä kaikessa. Islamilaisuutta silpomiskultuuriksi, onkohan Kristinuskon edustajilla puhtaat kädet? Uskonto on aina alistamista soi ne kellot tai joikaa joku minareetista.Samoin näillä talousneroilla, toisia osoitellaan Kurikan talousahdingosta , mutta samaan aikaan itse tuetaan päätöksiä jotka vaikuttavat kaupungin talousmenoihin henkilöstön osalta negatiivisesti ....vai mitä sanoo Matti , pukki kaalimaan valvojana?

9.12.2009 8:49  Sumuun jäi, varmaqsti selviää myöhemmin

8:13 voisitko vähän tarkentaa "päätöksiä jotka vaikuttavat kaupungin talousmenoihin henkilöstön osalta negatiivisesti". Lukijalle tuo ei aukea.....? Viittaako etunimi Matti blogistiin vai mihin. Vai odotetaanko jonkin Matin sanomisia.

9.12.2009 9:02  uteliaisuus heräsi

Sumuun jäi kysyy ihan oikein. "Hupsista vain" tahon heitto varmaan vaatii lsiäselvityksiä. Voisiko hän ystävällisesti kertoa ja tarkemmin selvittää , mitä tarkoittaa?

9.12.2009 9:16  jj

Kristinuskon harrastajilla paljon luurankoja kaapissa, tällä hetkellä islamin varjolla tehdään huomattavasti enemmän lisää luurankoja, kuin millään muulla hapatuksella.

9.12.2009 13:23  Miten blogisti suhtautuu talousarvioesitykseen valtuuston kokouksessa

Kun miettii sitä, että vuosikate on poistoihin nähden miinuksella 6,5 milj. euroa, niin on mielenkiintoista seurata, miten blogisti itse valtuutettuna ja keskustan valtuustoryhmän puheenjohtajana asennoituu tällaiseen kaupungin talouden alasajoon valtuuston kokouksessa. Tätä on syytä odottaa sentakia, että blogisti on varsin useasti blogeissaan puuttunut kaupungin heikkenevään talouteen.

9.12.2009 14:07  ihmettelijä

Islaminusko pitää länsimaisia valkoisina koirina jotka pitää hävittää. Islaminuskoa ja islaminuskoisia levitetään ympärimaapallon järjelmällisesti, miksi, onko jotain ajatuksia johonkin?

9.12.2009 16:45  Hupsista vaan

Hupsista vaan. Tarkoittaa että jokaisen pitäisi omassa luottamustehtåvässään tukea kaupungin työntekijöiden siirtymistä kuntakonserneihin mikäli on jollain halua. Näin ei ole toiminut esin JIK johtokunta antaa mennä vaan kaikki valinnat JOHTAJAN ehdotuksesta läpi. Vai mitä Blogisti

9.12.2009 18:33  jj

Hienoa, Parkkamäellä ja Tyrväisellä synkkaa todella hyvin, että oikein hallittuja rakennemuutoksia. Hieno tapa elättää konsultteja, tämä elvyttävä markkinointi, heippa rahat.

9.12.2009 18:48  niin että hupsis

Kun erilaisia heittoja harrastaa, kannattaisi ottaa selvää, mikä on laillista, mahdollista ja edes sopivaa. Henkilövakinnoista ja niiden perusteista ei ole sopivaa keskustella julkisesti. Riittää kun sääntöjä noudatetaan. Ei kaupunginjohtajaakaan valittu huutoäänestyksellä torilla.

9.12.2009 19:13  Heti esiin

Mitä on tapahtunut? Kuka on valittu ja mihin. Ketä taas ei ole valittu: Salat julki?

9.12.2009 19:26  Juhani

9:16 jj
Luurankoja syntyy uskonnosta riippumatta, myös kristinuskossa silloin kun kyse on harrastuksesta. Harrastuksissa syntyy oikeassaolemisen, asiantuntemuksen, kilpailun ja johtajuuden tavoittelun henkeä. Se voi johtaa toisten alistamiseen.

Mutta jos kyse on siitä mitä usko saa aikaa kun se vaikuttaa sydämessä, niin se voi olla oikean toivon, rauhan ja hyvän tahdon lähde.

9.12.2009 20:00  JE

Aivan Juhani, kuinka haluaa tulkita sanan, harrastaa vai harrastaa. jj:llä ei varmaankaan ollut sanan tarkoitus harrastustoiminnasta kuten esim.postimerkkeily. Pilkun n...ijoita saa olla muttei tahallaan väärin tulkintaa.

9.12.2009 20:27  Kauno Kyvykäs

Uskonsa kutakin auttakoon, mutta kenenkään uskonasiat ei saa häiritä toisten elämää. Meillä on hyvä pääuskonto, kiihkoton ja irti valtiosta. Jumalaan uskoville ihmisille on puitteet suorittaa hartautta, niin paljon, jottei kukaan voi sanoa jäävänsä ilman pelastusta, mikäli siihen tuntee tarvetta.
Kiihkouskontoja käytetään pääasiassa kansankiihotukseen, sortamiseen ja vallantavoitteluun, joten näitä ei tavallinen kansa tarvitse.
Islamin asiaa ajavat huomauttelevat jatkuvasti kristinopin varjolla tehdyistä vääryyksistä, sehän sopii ja on tavallaan hyväkin, ei historiassa tarvitse olla mitään salaamista.
Se mitä kristinuskon varjolla on tapahtunut historiassa ei todellakaan oikeuta tänä päivänä islaminuskoisia tekemään törkeyksiään keskiajan tyylillä.

9.12.2009 21:45  Juhani

20:00 Ymmärsin mitä jj tarkoitti ja ainakin itse mielessäni siirryin inkvisition ja ristiretkien aikaan. Pahaa silti voidaan saada aikan nytkin.

Huomaatteko kuinka helposti saan käännettyä keskustelun pois ikävimmistä asioista ;-)

9.12.2009 21:59  kommentti

Täällä on muistaakseni puhuttu , Kurikan talouden heikentymisestä noin vuosi.

Välillä on ollu mukana Hitleriä ja muita suurmiehiä vilahtanut.

Mitenkäs tämä politiikka nyt menee tämän budjetin suhteen.

Onko siitä nyt sitten kumminkin päässyt päättämään se oppositio?

9.12.2009 22:22  Kuka luottaa mihinkäkin

Mihin voi enää luottaa ? Hyvä otsikko ja panee kyllä ajattelemaan kun kuulee viimeaikaisista päätöksistä, ja niitä voi lukea esim. tämän päivän Kurikka-lehdestä. Voi voi

9.12.2009 22:23  pepe

Sos/kepu linja ei näyttänyt toimivan.Vuosi nysvätty ja alamäki on järkyttävä.

9.12.2009 22:24  Juhani (Valtuuston kokous)

Selitän kokousta 14. päivä omassa blogissani koska voin tehdä sen ylläpitotilassa. Sillä tavalla voi olla mahdollista saada ehkä joukkoon myös kuvia, videota tai ääntä. Yritän kehitellä tuota jollain lailla.

10.12.2009 0:33  Notta...

Olen lähes aina blogistin kanssa samaa mieltä, mutta hän kirjoittaa:
Tavoite vuosikatteesta, mikä olisi vähintään poistojen suuruinen, on äärettömän kaukana.
Ensi vuonna tuo tavoite näyttäisi olevan 6,5 miljoonan euron päässä.

Käsittääkseni kyseinen summa on oikeaa miikkaa 3,5 ja poistoja kolmisen miljoonaa. Jokainen asiaan perehtynyt tietää, että poistoja tehdään eri tavoin. Ei siis Kurikan talous ole edelleenkään kuralla, vaikka muutamat metallihallit ovat tenniskenttinä. Tottakai poistot roikkuvat perässä tekemättöminä töinä, mutta ei kantsi vaipua synkkyyteen. Asialliset työt teherähän ja muutoon ollahan valamiita tekemähän mitä vaan töitä (vapaasti Tuntematonta lainatakseni).
Kurikka-Jurva nousoo! Ja Komiasti!

10.12.2009 0:59  Kauno Kyvykäs

Olisi mukava tietää, mitä Notta tekee työkseen. Optimisti saa toki olla, muttei utopisti.
Nakellahan vain rahaa sinne tänne, eletähän niinku pellos, viäköhön rahat kaikki, jokka kerkiää ja teherähän vain velekaa, maksetahan sitte viälä huanomalla aikaa takaasi ja pelatahan halliis tennistä, ei niin vituta ku saa harrastaa, vaikka joka ainuas hallis.
Rahaa on mällätä, niin tehdään vielä perseliukumäki ja nimetään se Parkkamäki ykköseksi

10.12.2009 7:53  Vai kuinka on?

Kauno, Kauno, älä syyllisty katkeruuteen. Tee rakentavia ehdotuksia. Et taida pystyä.

10.12.2009 9:04  Herra X

Blogisti on suurimman valtuustoryhmän puheenjohtaja sekä keskustan ja vasemmiston liiton luoja. Se liitto on edelleen voimassa, vaikka muutama lipeäminen on ollut. Ei kai kukaan luule, että valtuusto hyväksyy talousarvion, jota blogisti ei ole etukäteen siunannut.
Demokratia ja sananvapaus kuitenkin kukoistakoot. Toivottavasti jokainen saa sanoa mielipiteensä valtuustossa kenenkään sitä ennalta tai paikanpäällä estämättä ja sanomisistaan rangaistusta pelkäämättä. Odotan kieli pitkällä valtuuston kokousta.

10.12.2009 9:06  tt

Hyvä Esko! Esko ei anna kuvata valtuuston kokouksia Alajärvellä.

10.12.2009 9:28  Herra X

Hetkinen nyt, siis sekö Esko Ahonen, joka on muun muassa eduskunnan lakivaliokunnan jäsen? Kyllä sellaisen poliitikon täytyy tietää, mitä Suomen perustuslaki sanoo kuvaamisesta julkisessa tilaisuudessa.
Missä lehdessä asiasta kerrotaan? Paikallislehdessäkö?

10.12.2009 9:57  Blogisti ei voi olla tietämätön talousarviokäsittelystä

Minulla on vähän sama käsitys kuin kommentoija "Herra X:llä". Ei kai entinen pitkäaikainen valtuuston puheenjohtaja ja nykyinen suurimman valtuustoryhmän, keskustan, puheenjohtaja voi olla täysin tietämätön talousarviokäsittelystä. Varsinkin tällaisesta käsittelystä, jossa luottamushenkilöt ovat oikeastaan viranhaltijain esitysten jälkeen lisänneet menoja. Lisäksi investointibudjetti on taloudelliseen tilanteeseen nähden ylimitoitettu. Kurikan tuore väkilukutilasto näytti 124 asukkaan vähennystä eli selvä maakunnan ykkönen (mm.Ilmajoki 82 asukasta lisäystä -Seinäjoen vaikutuksesta).
Tulee tunne, että kun blogisti blogeissaan jatkuvasti esittää huolestumistaan kaupungin taloudesta, että hän esiintyy kaksoisroolissa.

10.12.2009 10:28  Kauno Kyvykäs

Katsotaan sanoi Kauno, tämä täytyy olla ilmiselvästi vasemmiston juoni kurjuuden lisäämiseksi. Kepun peräkamaripojat ja tynnyrissä kasvaneet tytöt yhdessa kokoomuksen vasemmistosiiven kanssa ovat erehtyneet sosialistien vietäväksi. Vasemmisto tulee tulevaisuudessa esittämään pakolaisten asuttamista Kurikkaan, näistä saa kuulemma hyviä äänestäjiä. Tämän seikan takia sosialisteihin on iskenyt sydäntä särkevä ihastus muslimeihin.
Suomi on siitä kummallinen maa, jotta ne joilla on vähiten todellisuudessa kykyä maksaa ja yleensäkin kykyä hoitaa niitä rahanmenoja, joita on esittämässä, ovat siihen innokkaimpia. Tämä sosialistien kokonaisvaltainen köyhyyden ihannoiminen on tullut yhteikunnalle kalliiksi.
Kaikille yliregoiville kanssaeläjille voin jo valmiiksi vastata, jotta voitte te näyttää olevanne muutakin, kuin edellämainittuja sossujen juottilaita, näinkin oikeistolaisessa kunnassa se olisi jopa suotavaa. Mäki, tämä maanmainio letkumies, jo on väläyttänytkin oireita oikeasta suunnasta.

10.12.2009 10:37  Onnistuuhan se

Sivustakin voi ohjata ja yli puoluerajojen sopivat henkilöt valitsemalla.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini