Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Itsenäisyyspäivän aattona

Lauantai 5.12.2009 klo 9:09


Vapaus

Vapaus on oikeus tehdä omia valintoja.

Haluan ehkä ymmärtää kaiken voidakseni tehdä vertailuja hyvän ja pahan välillä. Haluan ehkä saada mahdollisuuden muuttaa mieleni ennen lopullista päätöstä ja ”saada vielä lisää tietoa”.

Tuollaiseen epäröintiin pitää kuitenkin suhtautua hyvin epäluuloisesti. Vapaudella on aina hintansa.

Suomi 70 vuotta sitten joutui ottamaan vastuulleen sodan seuraukset. Kukaan ei etukäteen tiennyt kuinka siinä käy.

Tuon ajan päättäjät olivat kuitenkin sitoutuneet unelmaansa, itsenäiseen Suomeen. Se vaati noin 23 tuhatta talvisodan uhria.

Nyt meillä on oikeus ja vapaus tehdä hyviä valintoja omaksi parhaaksemme.

Toivottavasti ymmärrämme tuon vastuumme toisistamme niin kutsutun laman aikana.

Hyvää itsenäisyyspäivää.

 

Valintoja, valintoja, valintoja

 

Jokainen tekee päivittäin huonoja valintoja.

Emme huomaa jäädä työpaikalle perjantai-iltapäivänä loppuun asti. Se on kaiken lisäksi oikein, ainakin perhettä kohtaan, vaikkei ehkä työnantajaa kohtaan.

Vakuutamme itsellemme ja uskommekin, että Fortumin osingot ovat hallintoa ja koneistoa varten, ei asiakkaita eli veroja maksavia ja palveluja kaipaavia, vaativia kuntalaisia ja työttömiä varten.

Katsomme televisiosta höppänä-ohjelmaa ja perustelemme itsellemme, että tämän päivän ohjelmassa on lepo, ei lenkki.

Rentouttava kaljoittelu alkaa siinä kuuden maissa. Juominen on tärkeä osa viikoittaista henkistä kehityskoulutusta.

Egomme perustelee meille kiinnostuksiamme. Se pettää meitä tekemään päätöksiä omaksi hyväksemme.

Valitsemme tuskan ja mielihyvän välillä, kukin oman omantuntomme mukaan.

Tuosta tietoisuudesta sanotaan, että ego toimii.

Voimme siis jatkuvasti päättää elämmekö lyhyiden nautintojen vai yksinkertaisen mielenrauhan elämää.0303.jpg

Perjantai iltapävä kello 14.30. Kaupungintalon käytävä ammottaa tyhjyyttään.  Tilanne on hyvin samankaltainen kaikilla työpaikoilla. Ensin on se ego ja sitten on se yhteisön etu. Valintoja me teemme joka päivä. Kurikka on hyvä ja huono esimerkki. Tulevaisuus ei ole muiden käsissä vaan omissa käsissämme.


Kommentit

5.12.2009 9:45  Blogisti on hyvä valokuvaaja

Blogistihan on hyvä valokuvaaja, etten sanoisi lähes taidevalokuvaaja. Sitäpaitsi kuvassa on tiettyä tilannekomiikkaa ja annos syvää huumoria. Pysähdyin miettimään, minne ovat kaikki kaupungintalon työntekijät lähteneet kuin varpusparvi perjantaina kello 14.30. Osaa on taskussaaan polttanut aamulla vaimon taskuun laittama osotoslista. Osa on lähtenyt viinakauppaan ja ostanut ns. perjantaipullon.Osa on saattanut livahtaa tapaaamaan tyttöystäväänsä. Jotkut ovat saattaneet lähteä pois sentakia, että heitä on tympinyt työpaikka ja samalla tämä blogi ja sen kirjoitukset.

5.12.2009 11:23  muutenkin leppoisa

Tai sitten on pahuudessaan joku kytännyt hiljaisen hetken käytävältä, ei kaikki kyttää käytävillä, huoneissa tehdään työt. Häpeällistä tehdä tuollainen juttu! En ole kaupungintyöntekijä enkä edes kurikkalainen. "Aikuinen", toivottavastit, hae siis sinäkin se perjantaipullo ja saat kireyden pois itsestäsi.

5.12.2009 11:51  kaupungin työntekijä

Kyllähän se totuus on työmaalla asenteissa juuri tuo kuin tässä blogissa sanotaankin. Totuus näyttää tekevän kipeää muutenkin leppoisalle. Vaikka tuo 11:23 kirjoitus eii leppoisuutta osoita. kaikkihan sen tiettävät, ettei kaupungintalolla sen kummenkin kuin monessa muussakaan työpaikassa montakaan henkeä paikalla ole perjantain puolenpäivän jälkeen. Sitä en sensijaan ymmärrä, miksei tätä totuutta saisi sanoa. Meillä on asentyeissa aika lailla korjaamisen varaan. Voitaisiinko edes joskus vaikka itsenäisyyspäivänä, olla rehellisiä.

5.12.2009 12:44  "joskus"muutenkin leppoisa

Pitääkö asenteet korjata hyväksymään töistä pinnauksen? Yksityis puolelle ei voi ulottaa pinnaus puheita. Onko Kurikka joku ihme paikka jossa vain pääluottamusmies kaupungin työntekijöistä on rehellinen itselleen ja muille???????????. Jos työpaikalla pinnataan ja lähdetään koskasattuu asia on myös ylempien tiedossa ja käytössä, sellaista kaupunkiyhteisöä ei enää auta kuin ???Paavo??? ja itse pääp..u. 11:51 tunnustan tietämättömyyteni Kurikan suhteen ja jään ihmettelemää.

5.12.2009 13:05  VIIVI JA VAGNER

Tälläinen kuvallinen otos ei välttämättä laisinkaan kerro asioiden oikeaa laitaa.Ko aikaan. Kaupungintalolla on ns liukuva työaika joka mahdollistaa lyhyemmän päivän esim perjantaisin. Aktiivi työaika on jo täynnä voi lähte'ä kotiin.Ei tarkoita töistä lintsaamista.Tyhjä käytävä ? Kyseessä voi olla myös koulustilaisuuden aika, tai jokin muu. Huono sitä on ulkopuolelta arvioida asian todellisuusperää.Eipä näy asiakkaitakaan , ovatko kuntalaisetkin jossain. Vaikkapa Seinäjoella jouluostoksilla? Ulkoakatsomalla voi arvostella ja luulla , pitäisi myös osata luottaa.

5.12.2009 13:13  kyllästynyt

Nyt tuli todellinen ja asiallinen teksti, tosiaankaan sielä ei näy edes asiakkaita haahuilemassa. Pirullisen mielen näpsäyttämä kuva, kuvia ilman yhtäkään ihmistä saa kun painuu pirun kaus metsään ja jää sinne näpsyttelemään sitä maailman parastaan!

5.12.2009 13:34  Mihin kolahti?

Mikä tässä nyt oikein mättää? Lukekaa nyt uudelleen blogi. Siinä ei syyllistetä ketään. Puhutaan vain yleensä meistä kaikista ja siitä, kuinka helppo on aina valita helpoin tie. Jos kolahti itseen, niin eikö se ole vain hyvä, jos panee miettimään valintoja.

5.12.2009 13:55  Juhani

Saahan sitä aina selittää... ;-) Ihmisille jää muuten helposti vääriä mielikuvia.

Jos oikein tarkasti katsotte, niin oikealla puolella kaksi viimeistä ovea on vielä raollaan ;-) Viimeinen on omani. Koska tekniikassa tehdään pääosin pidempää työaikaa (ei toimistotyöaikaa), niin työaika päättyykin perjantaisin klo 14.30. Lähdin talosta klo 15.35 jolloin pihassa oli kaksi autoa.

5.12.2009 14:51  Ei,Ei,Ei ja vielä kerran EI!

Asiahan on niin, että ihmisten asiointi pääosin teknisen edelläkäynnin johdosta on saavuttanut tason, jossa kaikki , lähestulkoon, hoidetaan sähköisesti.Jos sitten virastolla törmää toiseen asiakkaaseen, niin onhan se pirun hyvä jos tapaa lajitoverinsa.
Tyhjät käytäväthän kertovat ensikädessä siitä että henkilökunta voimiaan säästämättä pakertaa yhteisen hyvän eteen, kukin omassa pilttuussaan ja näyttöruutu hikisenä edessä.Vai kuinka Kauno näkee tämän asian?

5.12.2009 15:07  Viivin kaveri

Kylläpä kolahtelee rajusti. Mitä blogissa on sellaista, mikä kolahtaa. Lukekaapa nyt vielä kerran uudestaan. Ei tarvitse mitään selittää kenenkään kuin ehkä sellaisen joka tuntee piston sydämessään. kuka on väittänyt esimerkiksi, että joku lintsaisi? Varmaan lintsaajiakin löytyy.

5.12.2009 15:24  Peruskorjataan kun on tarvetta

Juhani: kirjoitit edellisessä kommentissa, että Kankaan koulu odotti peruskorjausta ainakin 20 vuotta. Koulu on ilmeisesti rakennettu joskus -60 luvulla ja sen jälkeen tehty useita korjauksia. Tuli vain mieleen, että peruskorjaatko ja laajennatko Juhani omaa taloasi 10 vuoden välein, eli se siitä odottamisesta Kankaan koulussa. Peruskorjaus pitää perustua tarpeeseen, eikä unelmien odottamiseen.

5.12.2009 15:26  Melkoinen unelmahöttö Kurikka-lehdessä !!!!

Saavuttiko hallitus yksimielisyyden "sulle-mulle" politiikalla, jos näin oli niin kalliiksi tuli. Kurikka-lehden unelmahöttöä talousarviosta ei kannata kommentoida.

5.12.2009 16:07  veronmaksaja

Kannattaa toki kommentoida "unelmahöttöä". pitää kysyä, mihin johtaa tallainen talouspolitiikka. Tuntuu aivan siltä, ettei ole aikuisen ihmisen touhua tuo näytelmä. Pitää kuntalaisena kysyä, miten te oikein touhuatte minun rahoillani. Kerätäänkö rahaa sen takia, että sitä sitten jaetaan kaikenkarvaisesti rahana edellleen. Olen kuvitellut, että verorahat käytetään kurikkalaisten veronmaksajien palvelujen tuotantoon, eikä mihinkään avustuksiin

5.12.2009 18:06  Juhani

13:34, 15:07 Ihmiset taitavat nähdä ja uskoa aina sitä mitä haluavat ;-) Viivin kaveri ei tainnut huomata että 14:51 teksti oli ironiaa.

Joku haluaa luoda asioista tietyn mielikuvan, joku voi ihan rauhallisin mielin ja sanoin korjata tätä syntynyttä mielikuvaa ja joku kolmas suuttuu siitä kun alkuperäinen mielikuva osoittautuukin vääräksi.

Ei tässä ole blogistin tekstistä kyse vaan ensimmäinen kommentoijan oivaltamasta mielikuvasta.

Ei kai tämä keskustelu nyt niin kamalan vakavaa ole että heti pitää käyttää "kyllä kolahti" -korttia. Onhan se tehokas ja saa vastaisuudessa hiljaiseksi, mutta on se myös lapsellinen koska siinä on jakajansa alaston kuva.

Annetaan kaikille mahdollisuus sanoa ihan rauhassa sanottavansa. Sitäpaitsi jätin sentään kertomatta miksi vasemman puolen ovet olivat kiinni vaikka tiesinkin sen.

Mutta tämä asia voi olla nyt ihan hyvin loppuun käsitelty.

--------------

15:24 En oikein ymmärrä pointtiasi, mutta olin 12 vuotta kristillisten edustajana luottamustoimissa. Ehkä sain sitten silloisen puolueeni kautta hiukan väärää tietoa Kankaan koulusta.

-----------------------------------------

Kukaan ei ole vielä ilmoittanut tarpeesta seurata valtuuston kokousta nettiselostajan kautta, joten siihen ei ehkä liene tarvetta?

5.12.2009 18:07  Juhani

Jatkakaa blogistin ja 16.07 tekstien pohjalta keskustelua.

5.12.2009 18:51  Sen pituinen se siis talous Kurikassa v. 2010

Oliskohan tuo talousarviojuttu sittenkin kommentin arvoinen, vaikka joku täällä väitti tai ainakin esitti, ettei kannata kommentoida. Talousarviossahan ei ole mitään todellisuuspohjaa, se on vain kasa menoja, jotka sitten huitaisten maksetaan velkarahalla kun omat tulot ei riitä. Mikä ihmeen elvytys, kohta jo kaupunki tarvitsee elvytystä kun on henkitoreissaan. Onkohan elvytystä ylimitoitetun koulun peruskorjaaminen alenevalle oppilasmäärälle. Jaoston puheenjohtaja on huolissaan vain oman ryhmänsä kalkitsemisesta se pitää tietysti hoitaa velkarahalla. Ei huolenhäivää kenelläkään, riitti kun saatiin "yksimielisyys", jota Kurikka-lehtikin ihannoi pääkirjoituksessaan. Kalliita vain on lunnaat yksimielisyydestä, hallitus sitten opetti valtuustoa menojen lisäämisessä, orotetaan mielenkiinnolla, miettikää jo valtuutetut uusia menoeriä, hallitus on avannut piikin ja se on auki, huonoa on vain se , jotta maakunta ei maksa vaan kurikkalaaset.

5.12.2009 20:05  jk

18:51 kirjoittaa asiaa. Ei huolenhäivää tunnu olevan hallituksellakaan, joka on tyytyväinen kun selsivi mielestään kohtuullisilla lisäyksillä. Ei puhettakaan. että 6,5 miljoonan aukkoa olisi kurottu umpeen.

5.12.2009 21:56  Juhani

Kuva olikin muuten otettu jo 16.10.2009 klo 14.50. Ei siis eilen niinkuin oletin.

5.12.2009 21:56  JE

Hyvä Juhani, lähes kaikki haluavat sinun nettiselostuksesi kokouksesta, ihmettelen miksi ei ilmaista halua. Edellinen selostus oli hyvä ja oli valaisevaa seurata tekstiä,oli kuin olisi ollut paikanpäällä. Tee ihmeessä selostus.

5.12.2009 22:05  Ei kestä päivänvaloa

Talousarvio on niin huono ettei se ansaitse nettiselostusta.

5.12.2009 23:16  JE

Talousarviosta viis tai kuus ja puoli, mutta muuten kiinnostaa.

5.12.2009 23:22  esko r

Eipä olisi uskonut Mattia noin pikkusieluiseksi prinsessaksi ensi tapaamisen jälkeen.Tekikö ihon herkäksi Kurikka-lehden kirjoittelu missiosta jne?Heh,siinäpä näkijä,missä tekijä?Heikkilässäkö?

5.12.2009 23:50  tt

Kurikan itsenäisyys on nyt uhattuna, jos tällainen taloudenpito jatkuu. Se on selvää. Onko kellään kokonaisuus hallinnassa? Mitä sanoo blogisti? Mitä neuvoksi? Joka tapauksessa nyt tarvitaan viisasta miestä tai naista. Johtajan puute vaivaa Kurikkaa.

6.12.2009 0:09  JE

Blogisti ei sano muuta kuin; mitäs minä sanoin ja jatkaa "salaisilla" kuvausretkillä. Kurikka painaa vielä eteenpäin kuin suonsilmään, osittain hautautuneena ja syvemmälle menee.

6.12.2009 11:08  EU

Joko Kurikassa itsenäisyyspäivän kynttilä palaa, molemmista päistä?

6.12.2009 13:38  PerusVihreä

esko r!Heikkilällekö kaupungin talouden kuntoonsaattaminen kuuluu?
Ettei vai kuntalain mukaan kaupunginhallitukselle?
Naurettavaa kaunaisuutta!

6.12.2009 16:04  Puolittainen vaakuna hämäsi

Itsenäisyyspäivän kunniaksi ajelin kolmostietä pitkin kohti Kurikkaa, tulin Kurikan rajalle ja katse osui vaakunaan, mutta mitä ihmettä, missä on toinen puoli vaakunasta vain toinen puoli jotakin sakaraa kuvaava tuli näkyviin, puolet oli jo haihtunut ilmeisesti tuhkana tuuleen. Voihan se olla näössäkin vikaa, mutta seuraavan vaakunan kohdalla sama ilmiö toistui, vain puolisko vaakunasta oli näkyvissä.

6.12.2009 16:43  JE

Se toinen puolisko vaakunasta on jo suonsilmässä!

6.12.2009 20:43  kyllästynyt typeriin kommentteihin

Olisikohan blogistilla itsetunto-ongelmia, joita pitää tässä hoidella?
Jos on kaikki kunnossa, ei tarvi tehdä selän takana.

6.12.2009 22:05  opo

Hienosti Mietaa esiintyi tv:ssä. Kurikka ja Kurikan Ryhti pääsivät sopivasti esille.

6.12.2009 22:46  Olisko jo huomenna valtuusto ?

Onko huomenna valtuusto ? Jos on niin saas nähärä, mitä valtuutetut sanoo hallituksen esityksestä.

6.12.2009 23:08  jj

Pois, pois työmaalta heti, kun vain kehtaa. Kaupunginjohtajakin pysyy tyytyväisenä, kun omistava luokka ei missään tapauksessa hyödy mitään. Niin ja sosialisteillehan sellainen malli on aina ollut tervetullut ja sopiva.

6.12.2009 23:14  Second

Kellokorttikoneesta puuttuu Nyt kehtaan lähteä -painike.

6.12.2009 23:25  jopo

Jos Mieto vastais siihen mitä kysytään niin.............

6.12.2009 23:44  Margit P

Hyvää Itsenäisyyspäivää jokaiselle tasapuolisesti. Mieltäylentäviä ajatuksia teillä näin Maamme Suurena Juhlapäivänä. Suurta kunnianosoitusta Veteraaneille ja itse asialle.
Kiitollisena!

6.12.2009 23:45  Margit P

Hyvää Itsenäisyyspäivää jokaiselle tasapuolisesti. Mieltäylentäviä ajatuksia teillä näin Maamme Suurena Juhlapäivänä. Suurta kunnianosoitusta Veteraaneille ja itse asialle.
Kiitollisena!

7.12.2009 0:11  Kauno Kyvykäs

Paljon on mailma muokannut lapsiaan. Kuusikymmentäluvulla vasemmistoradikaalit halveksivat julkisesti Itsenäisyyspäivää ja Veteraaneja. Samat halveksijat kättelevät toisiaan ja muita Itsenäisyyspäivän vastaanotolla.
Toivottavasti näiden seremonioiden takana on edes hitunen rehellistä tunnustusta sotiemme Veteraaneille, Miehille Ja Naisille, joiden ansiota on itsenäisyytemme.

7.12.2009 0:34  tt

Kova on ollut kommunistien ja muiden vasemmistolaisten käsi ja sydän sotiemme veteraaneille! Monen moni veteraani sai kuulla tovereilta, että "mitäs läksitte". Vieläkin muistelevat asiaa pahoilla mielin. Toivottavasti edes nyt jokainen Suomen kansalainen tietää miksi lähdettiin!

7.12.2009 12:45  JE

Mihinkähän vai jaetaan veteraanien 87milj., olis pitäny jakaa veteraaneille. Nyt hakevat kohteita kovalla vauhdilla, vielä olis veteraaneja jäljellä. Linnan pippaloiden törkein teko oli, veteraanit hylättyy sivummalle pois eliitin silmistä eri huoneeseen, olis pitäny olla kunnia paikalla punapään kans samas pöydäs.

9.12.2009 15:01  tt

http://www.sotaveteraaniliitto.fi/Ajankohtaista/Tiedote/tabid/5456/ArticleId/1283/language/fi-FI/Default.aspx?Return=3451


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini