Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Nyt tiedottamaan

Tiistai 1.12.2009 klo 22:07


Tiedosta on apua ja siunausta 

Sitä vain pitää joka kerta olla entistä viisaampi.

Valehtelemisesta ei ole koskaan mitään apua.

Jos puhut oikein, sinun pitää myös elää samalla tavalla. Eilisen tappio on silloin huomisen voitto.

Kunhan vain aina uskaltaa olla ja elää omaa tietään.

Joku voi kehottaa kärsimään tässä elämässä, jotta voisi olla onnellinen seuraavassa. Tuota ohjetta ei kannata noudattaa. Kärsimyksessä ei ole koskaan mitään ylevää. Kärsimys vain lisää itseään.

 Ole siksi pelotta onnellinen.

Sillä onnellisuudessa on  eniten siunausta.

 

Kuntataloutta pitää vahvistaa

 

Suhdanneherkkyys kuntien, myös Kurikan taloudessa on paljastunut kaikessa karmeudessaan.

Kun verotulot nyt ehtyvät taantuman vuoksi, meillä ei ole mitään puskuria millä torjua tuota vaikeutta.

Vuosi sitten varoittelin nyt käsillä olevasta tilanteesta. Voisi kysyä, olinko väärä viestintuoja, kun totuutta ei uskallettu katsoa silmästä silmään eikä toimittu tilanteen mukaan.

Tänä vuonna jo siis käyttötalouden katteeksi on käytetty kaikki porkkanarahat ja osingot, joten ei kannata röyhistellä jos lopullista ylijäämää syntyy.

Nyt kun kuntatalouden tulopuoli ontuu, on pakosta katsottava mistä voidaan säästää kustannuksia ensi ja tulevina vuosina.

Rakenteissa tuntuu olevan varaa muutoksiin.

Sitä osoittaa muun muassa se, ettei kukaan ole mitenkään reagoinut hallintohenkilöstön määrävertailuuni JIK-kuntien kesken074.jpg.

Talousarvion- ja suunnitelman mukaan tilikauden alijäämä tulee olemaan jatkuvaa kaikkina tulevina suunnittelu-vuosina 2010, 2011 ja 2012. Luvut ovat niinkin karseat kuin 6,8 M€, 5,4 M€ ja 4,8 M€ eli yhteensä - 17 M€ . Pian on Neste Oilin osakkeet syöty jos ei toimiin ryhdytä. Ratkaisevassa asemassa esitysten ja päätöstenkin suhteen ovat kuntajohto, luottamusjohto ja yrittäjyys.


Kommentit

1.12.2009 23:04  jj

Tyhmien sopimuksien takia turha ottaa kantaa määrävertailuihin millään tavalla.
Palataan neljän vuoden kuluttua asiaan.

2.12.2009 0:42  Juhani (Kunnioitus)

Se kunnioitusjuttu on valmis.

2.12.2009 1:50  Kauno Kyvykäs

On olemassa protokollan mukainen käyttäytyminen, sitä jäykempi ja synkempi, mitä suurempi mestari vastassa. Protokollan mukaisella käyttäytymisellä ei ole kunnioituksen kanssa mitään tekemistä.
Kunnioituksen voi hankkia monella tavalla, esimerkiksi sopii tämä pieni hiihtäjän rääpäle, joka ennen Kurikassa yritti hiihtää aikamiesten sarjassa. Kerrankin hävisisi kokonaisella sadasosalla olymppialaisissa, vaikka näin reilusti sai takkiinsa, silti jaksoi jatkaa uraansa ja hiihdellä toisten perässä. Tälläistä peräänantamattomuutta tulee kaikkien kunnon suksittelijoiden kunnioittaa, maasta se pienikin ponnistaa.

2.12.2009 9:10  Herra X

So so blogisti, eipäs nyt vihjailla, että kolmen peen eli Pekan, Paavon ja Parkkamäen tiimi ei olisi tehtäviensä tasalla. Meillä ei ole mitään hätää, sillä mainitut ovat blogistin valintoja paikoilleen.
Jos asioita ei aleta hoitaa blogistin toivomalla tavalla, me voimme ottaa avuksi neljännen peen eli pormestarimallin.

2.12.2009 9:22  arvailija

Herra X väittää, etteivät P, P ja P ole tehtäviensä tasalla. Missä ja kuka muu sellaista on sanonut? Pormestarimalli olisikin nyt varmaan paikallaan. jonkun pitäisi selkeästti saada ohjat käsiinsä.

2.12.2009 9:29  Herra X

Kyllä "Arvailija" on nyt lukenut kirjoitukseni kovin hätäisesti.

2.12.2009 9:30  Juhani (Daniel Nylundin teksti kokonaisuudessaan, DOC)

Koska kukaan ei käännä väkisin toisen päätä, niin lopetan kunniakeskustelun lopullisesti tähän lainaukseen, joka sopii hyvin yhteiskuntaankin:

--------------------------------------

Daniel Nylund:

"Ei mikään syö kunnioitusta niin tehokkaasti kuin sukupolvien ja sukupuolten välinen keskinäinen kilpailu ansaituista pisteistä. Jos kunnioitusta annetaan vain ansion mukaan, se hukkuu keskinäiseen kilpailuun pisteitä, eikä kenellekään anneta minkäänlaista kunnioitusta.."

(Kannattaa todellakin lukea koko teksti)

2.12.2009 9:46  jj

Viimeisin kunnon esimerkki päiden kääntämisestä väkisin on Pohjois-Korea, tämä Kurikan perusfyhrerin ihannevaltio.

2.12.2009 10:41  Kapungin talousarvio perustuu hurlumhei-politiikalle.

Blogisin blogiin kaupungin talousarviosta on syytä todeta, että luottamushenkilöt ovat oikeastaan lisänneet menoja eivätkä niitä vähentäneet. Kun vuosikate oli hallintokuntien talousarvioehdotuksen jälkeen miinuksella 2,75 milj. euroa, niin se oli kaupunkisuunnittelujaoston tekemien lisäysten jälkeen miinuksella 3,6 milj. euroa (eli ko. määrä pitää ottaa ns. syömävelkaa). Voikin kysyä, mitä virkaa on sellaisella jaostolla, joka vain lisää menoja eikä tee mitään karsintaa.
Ylijäämää aikaisemmilta vuosilta on 40,7 milj. euroa. Tämän varaan on ilmeisesti laskettu, kun edetään tällaisella hurlumhei-politiikalla. Mitäs sitten tehdään, kun vääjäämättä lähestyy se hetki, jolla ko. ylijäämä on syöty. Ilmeisesti ajatellaan, että silloin ollaan osa suurempaa työssäkäyntialuetta (sen keskus ei ole Kurikka).

2.12.2009 11:23  JE

Jonkun täytyy varmaan hakea toisenlaistakin näkemystä kunnioitus kysymykseen kuin metsää missä kasvaa esim. iso mänty joka on vuosikymmenet seisonut samassa metsässä ja ottanut paikkansa sieltäj, kyllä sitä senverran kunnioittaa että väistää ennenkuin hakkaa päätään siihen. Minäkin väistän sitä metsän yksinäistä mäntyä ja lopetan myös kunnioituskysymyksen käsittelyn.

2.12.2009 12:08  Kauno Kyvykäs

Kurikka kamppanjalla lamantappoon, kirjoitus Jurvansanomissa.
Naivismi mahtuu toki taidesuuntana kuvataiteessa mailmaan, sitä tarvisevien riemuksi, mutta vakavaa asiaa käsittelevän kirjoituksen tyylisuunnaksi siitä tuskin on.
Pitääkö kaupungin johto yrittäjiä täysin ääliöinä.

2.12.2009 14:28  Herra X

Kuvakin Sanomien jutussa on aivan, sanonko mistä. Vai oliko kuvaajan idea nostaa peukalot pystyyn? Ilmeet ovat jotenkin väkinäisiä. Ei tuollaisella lapsellisuudella älykkäitä yrittäjiä vedetä.

2.12.2009 14:34  Henkilöstölaskuri

Hallintohenkilöstön määrävertailu ei voi olla oikein koska Ilmajoen yhteystiedoissa on 27 henkilöä. Lisäksi siellä toimistopalveluvertailusta puuttuu muilla osastoilla työskentelevää henkilökuntaa.

Oikeampi vertailumäärä Kurikkaan verrattaessa on Ilmajoellakin 30-40 henkilöä. Ja vakinaisten osalta Kurikan määrä taitaa olla 41. Suhteellisessa kisassa ollaan kai aika tasoissa.

2.12.2009 15:05  Herra X

Tiedot ovat siis yhtä luotettavia kuin ne olivat Y-talon osalta.

2.12.2009 17:14  Blogistin luvut yllättivät totaalisesti

Talous miinuksella 3 vuoden aikana 17 miljoonaa euroa, voiko se olla totta, eli mummun markoissa 90 miljoonaa (markkaa). Uskomatonta, missä kuljetaan, tekee tosi surulliseksi. Blogissa ei kerrota, miten talous suunnitellaan oikaistavaksi, eihän tuota menoa kestä millään. Olisi hyvin hyödyllistä kuulla, mitä talousarviossa esitetään tasapainottamiskeinoiksi. Järeät pitää olla konstit, mitähän vastuulliset osastopäälliköt ja muut vastuuhenkilöt esittävät ja miten siihen luottamumiesporras vastaa. Hyvät neuvot ovat todella tarpeen. Realisoituiko noissa luvuissa Pietarin ja Härmän matkat, toivotaan niin.

2.12.2009 18:29  JE

Voi Pyhä Sylvi, kyllä on vakavaa. Kaikki menee läpi mitä blogissa kirjoittaa?

2.12.2009 20:58  Edelleen yllättynyt ja blogin lukuihin uskonut

JE, onko blogissa virheellisiä tietoja Kurikan taloudesta, sitä toivoisin todellakin, mutta kerro hyvä JE mitä siellä on virheitä ! Tai voisihan blogistikin kertoa onko hän harhauttanut ja jos niin missä??????

2.12.2009 22:07  JE

Talous on kuralla, sehän on selvä. Mutta miksi???????

2.12.2009 22:17  kommentti

Koko suomen talous on kuralla ja yhä syvemmälle mennään.

Mutta onneksi on tämä Euroopan unioni, ja Globaali kilpailu ja talous.

Nyt päästään vielä ilmastotalkoisiin,
aletaan kurikasakin tehdä pikkusia tuulimyllyjä.

Tämän valtavan eläköitymisen ja huutavan työvoimapulan aikana,
haetaan vaikka Afrikasta lisä-apua.

Kyllä se siitä.

2.12.2009 23:17  luin juuri

Katsoin äsken taöossuunnitelmaa vuosille 2010-2012. yhteensä tappiota 16.968.166 ?uroa. Aika lähelle menee Blogistin arvio. Luku löytyy talousarvio ja suunnitelmaosiosta sivulta 1 liitteestä

3.12.2009 8:52  Trigger

Kannattaisiko sitä veroprosenttia nostaa? Ei se muutama satanen ketään saa tänne muuttamaan, varsinkin kun ilmapiiri on niin tympeä!
Kurikka uuteen nousuun -rahat voisi käyttää paremmin. Eikai tähän aikaa nouse mikään, vaikka mitä maksaisi!

3.12.2009 9:24  Herra X

Eihän kukaan ole kiistänyt blogistin niitä lukuja, jotka löytyvät taloussuunnitelmasta. Lukuja hallintohenkilökunnan määrästä ihmetellään. Juhanilla on varmaan asemansa johdosta tieto määrästä.

3.12.2009 10:18  Juhani (Varo narsismia)

Olen lomalla tämän päivän joten en taida saada varmoja lukuja tänään käsiini. Pyydän ne sähköpostitse jos ne vain lähetetään.

3.12.2009 10:33  JE

Herra X, aivan oikein, siinä on tosiaan ihmettelemistä. Voiko sano, että määrä takaa laadun????????? ja vielä muutama??????

3.12.2009 10:36  Herra X

Ei sun Juhani tartte lomalla töissä olla.

3.12.2009 11:06  Juhani

Olen täällä kansalaisena, en kaupungin työntekijänä. Työajan käyttö harrastuksiin on kiellettyä! Mutta tässä vakinaisten julkinen tilasto:

Hallinto- ja talousosasto 41
Perusturvaosasto 148
Sivistys- ja vapaa-ajan osasto 185
Tekninen osasto ja vesilaitos 127

Yhteensä vakinaista henkilöstöä 501

3.12.2009 11:18  Herra X

Juhanin antama luku hallinto- ja talousosastolta on 41 ja blogistilla 45. Aika lähellä siis luvut ovat toisiaan.
Nyt kun luku on tavallaan vahvistettu, voimme miettiä, onko luku liian suuri. Ei se tavallaan ole, sillä tuon luvun on täytynyt olla etukäteen niiden tiedossa, jotka ajoivat kuntaliitosta. Kun itse leipoo, ei voi itkeä leivässä olevaa kiveä.

3.12.2009 13:02  Jyrkkä ei veroprosentin nostolle

Veroprosentin nosto on avuttomuuden osoitus ja olisi osoitus päättäjien kyvyttömyydestä hoitaa asioita, on sentään porkkanarahat ja ennenkaikkea osinkotulot ja kaikki valuvat käyttötalouteen ja lainamäärää kasvatetaan kovalla vauhdilla. Siihenkö vielä veroprosentin nosto, jonka tuotto katoaisi alta aikayksikön "Moolikin" kitaan.

3.12.2009 13:23  Trigger

No mikä ihmekylä tämä on, jos täälä pärjätään lama-aikana sillä, millä ei muualla pärjättäisi normaalistikkaan. Kaikki pois vaan lapsilta ja vanhuksilta.

Yksi ihminen olisi palkattu jo kaupunginjohtajan palkankorotuksella.
Vähempi pomoja ja enempi tekijöitä.

Ja minkäs sille voi, että täälä sattuu olemaan Ruukki jossa oli paljon työntekijöitä. Eihän se kaupungin vika ole, kun heidän verotulonsa katoaa!

3.12.2009 18:26  Insider

Juhanin listoilta aivan muutama uupuu. Suuruusluokka on oikea. kyse on osaksi tehtävänmäärittelyn rajoista. Osaksi on kyse osan henkilöstön töiden laskeminen suorittavaan portaaseen, vaikka he ovat todellisuudessa johtotöissä.

3.12.2009 23:36  Kauno Kyvykäs

Se on hektistä hommaa, tämä Suomen pelastaminen Euroopan kurimuksesta. Siinä ei paljon vanhat ämmät taksijonossa paina, kun Kim Il Soinilla on kiire. Pari vanhaa ämmää sinne tai tänne, kun Timolla on hätä liihotella pitkin maita ja mantuja, korjaamassa epäkohtia kaikkien riemuksi ja iloksi.
Silloin on suunta oikea, kun on ensin Timo ja sitten vasta vanhat turhanpäiväiset ämmät. Timo tietää ja Timo osaa, naamalle pakollinen hymy ja menoksi, tyhmiä ovat ikävät alamaiset, jotka eivät ymmärrä, jotta kiire on vain politiikan aatelisilla.

4.12.2009 7:38  Ei ole paljonj kerrottavaa lapsille, näinkö Pietarissa ja Härmässä sovittiin

Talousarvio on sittenm niin huono kuin on kerrottu. Todella HUONO, hallitus ja jaosto saavat pitkän miinuksen tekosestaan. Virkamiehet olleet voimattomia, luulisin niin. Luottamushenkilötkö ottavat vastuun.

4.12.2009 8:12  Pää tulee vetävän käteen kaupungin taloudessa

Kurikan kaupunki julkisti nyt ensi vuoden talousarvioehdotuksensa.Vuosikate on miinuksella 3,7 milj. euroa. Ei ole pitkä aika siitä, kun Kurikan vuosikate oli ylivoimaisesti paras koko maakunnassa ja kärkipäässä koko valtakunnassa. Tämä oli tietenkin osinkotulojen ansiota.Kun vuosikate on miinuksella, se tarkoittaa, että jo pelkkiin käyttömenoihin (esim henkilökunnan palkkoihin) pitää ottaa velkaa - ei siis pelkästään investointeihin. Velan määrä lähes kaksinkertaistuu eli kaupunki velkaantuu rajusti.
Sekä Tyrväinen että Parkkamäki puhuvat hallitusta rakennemuutoksesta ja elvytyksestä vuosille 2015-2017 saakka. Tämä sanahelinä ei oikein kerro, mitä sillä tarkoitetaan. Sen Tyrväinen sentää kertoo, että "Kurikka kyllä kestää tällaista 1-2 vuotta".
Ko. kaksikon kommenteista on päteltävä, että kyseessä on tietoinen valinta, jossa mitään ei ole tehty menojen vähentämiseksi. On tarkoituksella ajettu kaupungin taloutta alas. Olemassa olevaa 40 miljoonan euron ylijäämää syödään ja eletään hurskaasti siinä uskossa, että tehdään jatkossa hallittu rakennemuutos. Voisi sanoa, että tällä menolla pää tulee vetävän käteen kaupungin taloudessa.

4.12.2009 9:20  Totta mikä totta

Näillä luvuilla osakeyhtiö tai yritys olisi konkurssissa ja lainahanat olisivat sulkeutuneet. Kaupungilla on lähes 15.000 takuumiestä, joka estää konkurssin, mutta käytännössä Kurikka on konkurssissa, kauniit puheet ei sitä miksikään muuta. Otetaan totuus vastaan totuutena, eikä kaunistella, siinä voisi olla itu uuteen. Nyt puhutaan kauniisti hallitusta rakennemuutoksesta, opittuja fraaseja politiikan kentiltä, juonka alle hukkuu tekemättömyys. Konkurssi on julistamista vaille valmis asia Kurikan taloudessa.

4.12.2009 10:30  jep

Kyllä varmaan nämä investoinnit, nyt elvyttää.
Kaivinkoneelle töitä, ja maakunnasta muutama timpermanni.

4.12.2009 10:53  Kauno Kyvykäs

Kurikan suurin ongelma on yhteiskunnan tuottavaa työtä vieroksuva asenne. Kurikka rakenteeltaan on ollut muita ruokkiva kunta, valitettavast valtiohallinto pitää tätä rikollisena rakenteena. Valitettavasti kaupungin johtoportaan puheissa haiskahtaa sama sosialismin kalmanhaju, kuin valtionhallinnossa. Suomessa on sama ongelma. kuin Venäjällä, politiikan ottolapset, korkeilla virkapaikoilla, harrastaa erilaista toimintaa, kuin mitä on poliittinen suunta.Sosialistit syyttelevät yhteiskuntaa, vaikka se suurilta osin on oma tuotos, mitä Kepu ja hiukan Kokoomus on avustanut vasemmisto siipiensä avustuksella. Sosialismi tämä kaiken ihmisten luontaisern sosiaalisuuden tuhoaja on yhteiskunnan pahin syöpä.
Urpilaisen uhoa kuunnellessa ei voi kuin ihmetellä politiikan pahimman skitsofreenikon oivalluksia. Vasemmistoliitto on onneksi niin pihalla höpötyksineen, jottei niitä jaksa kukaan täysijärkinen loppuun saakkka kuunnella.

4.12.2009 11:47  rannalla

Hankkikaa nopeasti Italiasta pelastusrenkaita. Kurikan johtoporras tarvitsee kaikki keinot millä mennä uppeluksiin ja renkaitte avulla onnistuu viimeistään.

4.12.2009 12:46  ihmettelevä

Sukellus on melko syvä. Hauska kuunnella milllaisin sanakääntein näitä lukuja puolustetaan. Puhutaan elvyttävästä budjetista. Aika moinen vitsi. Jos rahat menisivät todella elvytykseen, mutta kun ne menevät käyttötalouden menoihin eli palkkoihin ja sivukuluihin. Nyt voitaisiin puhua vain kuntaväkeä tukevasta budjetista tai vielä mieluummin "syösykierteinen budjetti".

4.12.2009 16:33  Juhani

Yritän vielä kerran.

Kurikan markkinointiin satsataan tällä hetkellä aika paljon. Olen iloinen siitä että se joillakin realisoituu myös arkipäivässä ja henkilökohtaisessa käyttäytymisessä. Kaupungin johto, tässä tapauksessa Paavo ja Margit käsittääkseni ottivat huomioon sen esiintymisessään.

Aikoinaan kun kirjoitettiin Jerusalemin historiaa, kaupungilla kiersi profeetta joka huusi koko ajan "Voi, voi Jerusalemia". Ja Jerusalem sai ansionsa mukaan, se tuhottiin.

Yritetään nyt kääntää voi-huudot innostukseksi ja elää niin taitavasti kotikaupungin hyödyksi kuin näillä resursseilla on mahdollista.

Aloitetaan kansalaisina siitä että käytetään mahdollisimman paljon tämän meidän oman paikkakuntamme palveluja ja tuotteita niin saadaan pitää niiden tarjoamat työpaikat. Nyt voisi olla siinä mielessä tukitoimien aika. Ne tukitoimet eivät paljon maksa jos maksavat ollenkaan.

Mainittakoon vielä ihan lyhyesti että toimintakulut ovat 80 miljoonaa ja ne henkilöstökulut joita _täällä osoitellaan_ ovat 24 miljoonaa. Täällä tuskin mainitaan palvelujen ostoja jotka ovat 45 miljoonaa ja muuhunkin jää vielä 10 miljoonaa. Mutta ei ryhdytä niistä väittelemään. Tiedän kyllä että ostopalvelutkin ovat palkkoja ja esim. konsultteja.

Olen hiljaa jonkun aikaa. Jatkakaa keskustelua aiemmasta aiheesta, mutta yritetään nyt aloittaa lämminhenkisempikin asuminen Kurikassa.

Voin olla väärässäkin... kiitos ja anteeksi ;-) Jos olen, niin "se on miun syy..."

4.12.2009 16:40  Mikä kunta pistää pohjat talousarvioluvuille ..? alkaako Koolla ????

Pitäisi olla Juhani aihetta lämminhenkiseen toimintaan, mutta kun lukee budjetin lukuja niin kylmät väristykset kulkee selkäpiissä, ole siinä sitten lämminhenkinen...........!!!!!!!!!!!

4.12.2009 17:13  Arvaa ellet tiedä

Kuinka moni päättäjä ymmärtää noita talousarviolukuja, tarkoitan lähinnä valtuutettuja. Yrittäkää arvailla, mun mielest' aika harva? Entä kaupungin palkollisista ?

4.12.2009 17:17  Juhani

Kukaan kurikkalainen ei pidä tätä tilannetta hyvänä, mutta jos pitäisimme elämää Kurikassa sellaisena.

Jokainen ostos, jokainen terveyden eteen tehty teko, jokainen työpaikka ja jokainen syntynyt lapsi parantaa tilannetta ja konkreettisesti tulevien budjettien lukuja vaikka sitä nyt onkin vaikea sisäistää.

Tehdään oikeasti jotakin, ostetaan oikeasti Kurikasta, puhutaan oikeasti Kurikasta muille hyvää! Oikeasti voi, voi -huudot ovat mieluummin haitallisia kuin hyödyllisiä. Uskotaan että olemme valtuuttaneet hyviä ihmisiä valtuustoon päättämään ensi vuoden budjetista.

Jos ehdin ja jos jaksan ja jos joku sitä toivoo, niin yritän olla paikalla raportoimassa kokousta samalla tavalla kuin yhdistymiskokousta netin kautta.

4.12.2009 18:06  tienpäällä

Kova liikenne käy Kurikan ja Seinäjoen välillä, eikä se liikenne ole vain työmatkalaisia. Kyllä kurikkalaiset ostavat oikeasti ja tosi paljon Seinäjoelta.

4.12.2009 19:20  näin on

Juhani on kaupungin palveluksessa, sillä omat vaikutukset tähän lämmin-henkisyyteen ehkä.
Nyt niitä rautaisia ammattilaisia kehiin, millä uutta toimelisaisuutta kurikkaan.
Se Pekkarinen juuri kävi kurikas , jos se sais vaikka siirrettyä jostain sitä työtä tänne kurikkaankin.
Nämä Kaunon mainostamat konsultit ei ole kyllä saanut vielä mitään aikaan , paitsi kuluja.
Tavalliselle kuntalaiselle nämä teidän suunnitelmat ei kyllä anna mitään.
Ne rahat jotka menee erilaisten vihkosten laatimiseen ja julkaisuun vois käyttää toisinkin.
Herätkää täs kurikka uuteen nousuun jutussakin on yrittäjien taholta joku likinäköinen kirjanpitäjä.
Koittakaa ny jumahuta, en usko että tässä auttaa joku väinön poika jotakin.
Aivan uutta verta kehiin.

4.12.2009 19:43  Juhani

Mitkä ne Juhanin vaikutukset voisivat olla? Olen aidosti _kuntalaisena_ tätä mieltä.

Voin kertoa senkin, toisin kuin ehkä moni olettaa; minun budjettini ja minun strategiani olisivat aika paljon erilaisia. Mutta koska en ole hakeutunut päättävään asemaan, niin niistä päättäminen ja niistä räyhääminen ei kuulu minulle. Vastuu ja kunnia kuuuluvat muille.

Omia ajatuksia toki esitän mm. strategian suhteen tämänkin illan tulevassa blogissa. Mutta kunnioitan lopputulosta joka valtuustossa hyväksytään.

4.12.2009 20:26  näin on

Lepo vaan Juhani ei mikään henk.koht.
Uskon vilpittömyyteen.

4.12.2009 20:46  näin on

Näissä plogeissa ei paljon ole loistanu, Kurikkalainen kansan-edustaja Juha Mieto.
Miksi hänestä ei puhuta ++++?
Olen tavannut Miedon kerran suunnistuskisoissa, neuvoin hänet, oikealle parkkipaikalle.:)
Juuri oli esittämässä kysymystä tästä pakolaisten toimeentulosta.
Pisteet nousi yli kepu-rajojen.
Joku joka ajattelee omilla aivoilla.

Kiitos.

4.12.2009 21:13  näinkin on

Niin Juhani, toimintakulut vähennettynä ostoilla on 35 miljoonaa, josta palkat on 24 miljoonaan eli 68,57 %. Ostojen osalta voi sanoa, että ne ovat terveydenhoito-ostoja, joista palkkojen osuus on vielä suurempi. Niin että jos palkoista ei kykene pudottamaan, niin ei mistään.

4.12.2009 22:06  Juhani

Voihan sen noinkin laskea, mutta silloin ei enää saa puhua 80 miljoonasta eurosta niinkuin täällä on ollut tapana.
Annetut mielikuvat ovat vääriä.

Kyseessä on 501 työntekijää joka määrä näyttää nyt tippuvan 486 henkeen.

Eivät he ole turhia ihmisiä. Heistä esim. kuntalaisten lapsia hoitaa 124 henkeä ja 147 toimii kouluilla opettajina tai avustajina sekä 82 kiinteistöillä kiinteistönhoitajina, siivoojina ja keittäjinä jne...

4.12.2009 23:16  tarve

Mikä on tarve? Onko liikaa? Yksi heiluu, toinen puhuu ja kolmas on vain hupulainen.

5.12.2009 1:50  Kaupungin talous ajetaan tietoisesti alas

Tässä vähän istuskelin illalla vähän myöhempään ja katselin kommentteja. Mielestäni Juhani sinun pitäisi kaupungin viranhatijana ja samalla kylä idealistina tunnistaa, että elämän realiteetit painavat aika paljon. Totuus on se, että Kurikan taloutta nyt painetaan alas, jotta jatkossa voidaan puuttua rakenteisiin. Näin minä tämän asian olen alkanut ymmärtää. Ehkä blogistikaan ei ole oivaltanut tätä asiaa. Minusta Juhani sinun puhesi "käytäkäämme omia palveluja" on tietynlaista unelmahöttöä.
Eli kaupungin talous ajetaan tietoisesti alas, jotta saadaan tehtyä kaksikon Parkkamäki ja Tyrväinen "hallittu rakennemuutos"

5.12.2009 8:34  Juhani

Laitetaan hiukan lisää vielä tätä idealismia ;-)

En oikein usko että tahallisuudesta on kyse vaikka ulkoisten kehittämisprojektien määrä on poikkeuksellisen suuri ja entisistä investointien jonotusperiaatteista on luovuttu. Kankaan koulu esim. jonotti peruskorjausta varmaan 20 vuotta. Pysähtyneisyydelle ja kehittämiselle pitäisi olla sopiva tasapaino silloin kun rahat eivät riitä. Kumpikaan ei ole kirosana. Valtuustohan ei vielä ole budjettia käsitellyt.

Eikä rakenteisiinkaan varmasti vihamielisyyden takia tulevaisuudessa puututa tai ei ainakaan saa puuttua. Niitä voidaan korjata yhteistyössä jos se on kaikille osapuolille edullista. Jotkut vain luulevat omia keinojaan edullisiksi, myös siinä pitää olla rehellinen.

"Unelmahöttö" on vakavampaa idealismia kuin kuvittellaankaan. Jos saisin julkistaa nimellä mainiten joidenkin yritysten elämän ja kuoleman rajalla keinumista tämän taantuman aikana niin asia ymmärrettäisiin paremmin. Oman alueen palveluja käyttämällä nämä yritykset pysyvät pystyssä. Jossain Sarvijoella jossa kyse on yhdestä kyläkaupasta, asia ymmärretään varmasti paljon vakavampana. Mutta niitä samalla asiakasperiaatteella toimivia liikkeitä on myös Kurikan keskustassa.

Eikä Isohella olisi varmaan ollut ideoimassa "Kurikka tarvitsee Sinua" -kampanjaa ellei hän ja moni muu kurikkalainen yrittäjä ymmärtäisi samalla tavalla tätä hötön tarpeellisuutta.

Eräskin tuttu yrittäjä laittanee pillit pussiin nyt vuodenvaihteessa vaikka liikkeen pelastamisessa kyse olisi pelkästään läheltä ostamisesta. Asiakkaat ostavat samat asiat toisesta kunnasta.

Nyt alan odottaa valtuuston kokousta. Olisiko sille kommentoinnille tarvetta vai videoidaanko kokous suorana? Annan idealismin hetken levät ja teen töitä ja valmistelen Joulua... ainakin sanon valmistelevani että kaikki luulevat että autan vaimoa.

5.12.2009 9:05  Juhani

1:50 :lle lisäys

Tiedän että oletus siitä että ihmiset olisivat pohjimmiltaan hyväntahtoisia, ennalta luettavia (ei juonittelijoita) ja rehellisiä, on yksi suuri harha (ei kohdistu mainitsemiisi henkilöihin). Mutta kirjoitan kuvitellen sen todeksi. Siitä idealismini kai saa alkunsa että haluan uskoa ihmisistä hyvää.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini