Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Mistä vapaus

Lauantai 28.11.2009 klo 20:52


Niin on maailma kaunis ja vapaa

 

Jos olet nuori, olet kaunis ja vapaa.

Jos olet vanhempi, olet vapaampi ja maailma on kaunis.

Voit tulla, voit mennä. Mutta missä on hän, joka odottaa?

Aina on joku joka ilkkuu: ”Jos saat vapauden, saatko myös yksinäisyyden?”

Oletko kohta vain yksinäinen?

Siksi varoitan vain, pian toivot voivasi unohtaa. Voit kuitenkin vain muistaa.

Saitko lopulta vain yksinäisyyden, riesaksesi.

Vai saitko myös vapauden muistella vanhoja, vanhoja asioita.

 

Mitä on näköisesi vapaus?

 

Elämässä mielen ja ajatuksen vapaus on tärkeintä.

Toiminnan ja mielipiteiden vapaus ei tunnu olevan sallittua, ei ainakaan luottamusmiehille. Joskus tuntuu kurjalta kun ei saisi edes sanoa tosiasioita.

Sanon silti ja mittaan samalla taas sallittuja rajoja.

Joidenkin vertailujen mukaan talouden, henkilöstön, tietotekniikan ja muun johdon niin sanottua hallintohenkilökuntaa Kurikassa 45 henkeä. Ilmajoella on  22 ja Jalasjärvellä 19.

Vakinaista henkilöstöä Kurikassa on 513. Ilmajoella 571 ja jalasjärvellä 354. Väkeä Kurikassa on 14.749 , Ilmajoella 11.680 ja Jalasjärvellä 8,343.

Paha on sanoa, mutta Kurikan hallintohenkilöstön määrä vaikuttaa  aika isolta.103.jpg 

Kurikan kaupunki ja Kurikan Ryhti järjestivät varsin vapaamuotoisen juhlaseminaarin ja kansanjuhlan  pitkäaikaisen Kurikan mainosmies  Juha Miedon 60-vuotispäivien merkeissä. Kaupunki sai varmasti runsaasti julkisuutta ja positiitivistä lisäarvoa. Kurikan Ryhti sai kaikki Juhalle osoitetut huomionosoitukset rahana käteen tai tililleen. Joskus varmaan saadaan kuulla kuinka paljon saatiin kokoon. (Kuvassa herrat vasemmalta oikealle: Pekkarinen, Pääkkönen, Pakkanen, ministeri, yrittäjä, kansanedustaja.)

 


Kommentit

28.11.2009 22:47  Tosi on

Ojalan lasku opin mukaan kurikassa on suhteutettuna noin 20 henkilöä liikaa hallinnossa.

28.11.2009 22:54  JE

Kiittäkää kuntaliitoksen sopimuksia ja liitoksen sopijoita.

28.11.2009 23:06  Poliitinen it

Parkkamäki ja Heikkilä.Montako henkilöä kurikan hallinnossa on liikaa?

28.11.2009 23:29  Halon hakkaaja

Parkkamäellä ja Heikkillä ei ole taaskaan poliittista pelisilmää.Astuivat miinaan heh heh.
Joku on viestin tuoja,joku kertoo hallinnolle henkilöstön vähennyksistä,joltakin vapautuu paikka, joku täyttää sen.Taitavaa kerta kaikkiaan.Vai olenko älykäs ?

29.11.2009 0:14  jj

Sosialistit elävät jälleen kerran elämänsä parasta aikaa, tulee paljon lisää köyhiä, toiveissa elää kannatuksen kohentuminen.
Ala sinäkin köyhyyden lähettilääksi, varmista ihmisten rahanpuute, silloin sinäkin menestyt kunnon sosialistina.
Olkoon uusi mottomme: "Menkööt sossuun".

29.11.2009 1:50  Hyvää yötä/palataan asiaan Terv PH

Kotiuduttiiiin siinä äsken Jurvan yrittäjien syyskokouksesta. Oli hauska ilta ja on mukava mennä unten maille, mutta ensin. lämmitellään vähän.
Kurikan hallinnossa täytyy olla liikaa väkeä, koska Kurikan hallinto koostuu kahden kunnan hallinnosta.
Ko. tilanteeseen käydään käsiksi ens vuoden alusta, vaikkakin se on jokseenkin vaikea asia.
Uskallan odottaa selvityksen lopputulemasta jotain sentyyppistä, jossa otetaan huomioon eläköityvät ja nimenomaan sitä kautta supistetaan hallinnosta väkeä.

29.11.2009 9:40  JE

Nyt mentiin asialinjalle, porukkaa jatkuvasti askarruttaneeseen kysymykseen heti kättelys selkeää vastausta. Tästä minäkin pidän ja kun linja jatkuis muidenkin osalta.

29.11.2009 10:05  JE

Lisää vuodatusta: Kansa ei ole tyhmää, selkeät vastaukset ja tietoa siitä, että ollaan tekemässä tai ollaan tietoisia ongelmista ja pyritään oikeaan se on hyvä. Kaikki eivät ole tällaisi tunteella ja mutu linjalla kuten minä vaan suurin osa porukasta on todella tietoisia laista ja asetuksista ja muutenkin huolestuneita kunnan tilasta ja omasta ja muiden hyvinvoinnista. Selkeä tiedottaminen yläkerrasta, kerrotaan missä mennään ja mitä tehdään niin turhat arvailut jäävät pois ja asiaat kirkastuvat kuntalaisille. Ja ehdottomasti rehellinen linja.

29.11.2009 10:12  jes

Nyt töihin sitten. Kysymyksiä varmaan piisaa. Joko PH on kovas jännitykses?
Ei siinä mitää, tsemppiä vaan. Koska alakaa? Aidosti eteenpäin vain.

29.11.2009 10:53  Kehuja kehiin

Kurikan kauppala Jurva vietti Yrittäjäyhdistyksensä 60-vuotisjuhlaa lauantaina. Paikalla oli emäkurikasta hyvä porukka ja jälkimaku jäi, että Kurikka kiittää ja kuittaa Jurvan hyvän yrittäjämaineen. Siinä ei mitään vikaa.
Jos yhteistyössä näin voidaan edetä, ei jurvalaisilla ole mitään vastaan pullikointia. Jurva on vanha ja vahva pitäjä. Jos näin Kurikka sen myöntää ja vastaanottaa, se on hyvä. Molempien etu. Jurvassa on omat orgaanit ja Kurikassa omansa. Ei tähänkään asti ole tarvinnut taistella, tuskin siis koskaan.
Kehittämispäällikkö Alanen ja johtaja Tyrväinen ansaitsevat kehut. Juuri noin asioita hoidetaan, ihmisten keskellä.

29.11.2009 15:19  jj

Jurvalaiset ja Kurikkalaiset erottaa kehumahulluuden määrästä.

29.11.2009 16:01  öö

jj:n piti lohkaista. Miksi?

29.11.2009 16:21  jj

Olisikohan tullut siitä mieleen, kun huonoissa hallinnoissa on aina ollut pakko kehua johtajia, oli ne sitten minkälaisia tahansa. Yleensä tälläiset johtajat toimivat "omistava luokkaa vastaan".

29.11.2009 16:55  Juhani

Yhteiskunta ei pyöri kunnolla missään missä auktoriteettaja ja johtajia ei kunnioiteta. Kirjoitan aiheesta illalla oman jutun omaan blogiin nyt kun sain täältä aiheen niin en valtaa tätä tilaa.

Yksinkertaisesti valtuuston ja hallituksen puheenjohtajat sekä myös johtavat virkamiehet ansaitsevat kunnioitusta jo pelkästään asemansa perusteella. Samoin muutkin virkavastuussa ja luottamustoimissa olevat muutkin johtohenkilöt.

Kunnioittamalla heitä myös Kurikka näkyy ulospäin aivan erilaisena kaupunkina kuin päinvastoin toimimalla. Se ei tee meistä yksituumaisia, mutta antaa harkintaa sanoihin ja tekoihin.

Tietysti sama koskee kaupunkia myös toisinpäin. Kuntalaiset; lapset, vanhukset, sairaat ja terveet eivät saa olla syöpäläisiä kaupungille. Jos ylhäältäpäin osoitetaan kunnioittavaa käytöstä kuntalaisia kohtaan, niin myös palveluista tehdään inhimillisiä ja mahdollisimman oikeamielisiä ja hyviä.

29.11.2009 17:35  jj

Johtajuus ja kunnioitus pitää ansaita. Heikko on alaisten asema, mikäli johtajana on sellainen, joka ei pysty asemaansa ansaitsemaam.

29.11.2009 17:39  yks tyhymä

Paa ny juhani vahinkos se kiriootukses tänneki kommenttiihin, niin sua kunniootetahan viä enämpi. Ku tuo keskustelu on tää avattu, niin ei tarttisi hyppiä erestakaasi. Soot kumminki kans joki auttoriteetti. Muttei kaikki kyllä multa saa kunniootusta pelekän aseman nojalla. Auttoriteetti tuloo lopuksi vain tekojen nojalla. Pitää päästä sille tasollen, jotta ihimiset tajuaa, jottei tuo erusta vain sitä omaa pyrkyä erilaasihin paikkoohin.

29.11.2009 19:12  jj

Nykyään tyhminä pidettyjen alamaisten tietämys on lisääntynyt liikaa, enään ei riitä, kun päättäjät sanoo, jotta maapallo on pannukakku.

29.11.2009 19:25  JE

Silloin jos "ihminen" saa kunnioituksen pelkän asemansa perusteella hänen täytyy olla jotain suurempaa, jalompaa jopa Jumal´olentoon verrattavaa,(Ei tarvii käydä esim. vessassa eikä silti ole avannetta). Tällainen tapaus olisi ehdottomasti jotain jota voisi jopa kunnioitaa. Niinkuin jj kirjoitti kunnioitus TÄYTYY ANSAITA, voi kulkea vaikka rentuissa ja silti häntä voidaan kunnioittaa.

29.11.2009 23:29  Juhani

Kunnioittaminen ei edellytä kohteen oikeassa olemista eikä fyysistä täydellisyyttä. Se sisältää johtajan aseman hyväksymisen, tietynlaisen työrauhan antamisen ja hillitympää referointia, joka ei ylitä "vittuilu" sanalle asetettuja normeja.

30.11.2009 0:39  Kauno Kyvykäs

Oikeassa olemista se juuri edellyttää, ei voi säilyttää arvovaltaansa puhumalla täyttä paskaa. Varsinkaan, kun kysymyksessä saattaa olla toisten hyvin hallitsema asia, jota arvon henkilö vasten parempaa tietoaan väittämällä väittää oikeaksi. Nykyään tälläinen ei onnistu, siksi olisikin päättävien ja johtavien tahojen syytä hyödyntää koulussa saamiaan oppeja, joiden perusteella on annettu tutkintotodistus, joka vaaditaan virkaa haettaessa. Virkaan astumisen jälkeen muuttuu oppiarvo kliseeksi ja suojakilveksi, jonka taakse piiloudutaan asioita hoidettaessa. Koulutus ja sen suoma pätevyys on sitä varten, jotta suoraselkäinen virkamies pystyy hoitamaan virkansa kunnialla ja täten ansaitsee luottamuksen ja kunnioituksen kuntalaisilta.
Luottamusmiehiä ei pelasta mikään muu kuin järjenkäyttö, ei pöyhkeys, jota esiintyy luottamuksen karkoittajana, yli puoluerajojen.

30.11.2009 5:06  Aamunvirkku

Onneksi Kauno on niin nöyrä ja oppinut.HahA

30.11.2009 8:11  Herra X

Jotkut aikoinaan lakkasivat kunnioittamasta auktoriteetteina Hitleriä ja Stalinia, vaikka nämä olisivat ansainneet asemasta perusteella lähes rajattoman kunnioituksen alamaisiltaan. Jeesus osoitti puheillaan ja teoillaan, että ei kunnioita keisaria. Kopernikus uhmasi itse paavia teorioillaan aurinkokunnasta.
Jos voisimme palata ajassa taaksepäin, voisimme heristää sormea kolmannen valtakunnan juutalaisille, että Hitler on sentään valtakunnankansleri sekä vankileirien saariston pakkotyöläisille me voisimme muistuttaa, että Stalin on käytännössä uusi tsaari.
Jos Kopernikus olisi tunnustanut paavin erehtymättömyyden, meidän ei tarvitsi sietää sitä kerettiläisyyttä, että Maa muka kiertää Aurinkoa. Kapinoivalle Jeesukselle huomauttaisimme voimakkaasti, että Rooman keisari on monelle Jumala tai ainakin hän itse pitää itseään sellaisena.
Maailman meno säilyy turvallisesti entisellään, kun me kunnioitamme johtajia näiden aseman takia. Auktoriteettien sanojen ja tekojen kyseenalaistamien kun voisi johtaa muutoksiin ja, mikä pahinta, edistykseen. Herra meitä sellaisesta varjelkoon.

30.11.2009 8:44  kiinnostunu

Voi Hitlerit ja juutalaaset, Staalinit.

30.11.2009 8:50  jee

Mikä on näköisesi vapaus? Saada sanoa mitä ajattelee. Täällähän tuo vapaus toteutuu.

30.11.2009 11:34  Kauno Kyvykäs

Unettomuudesta saatta tulla pään alueelle pahempiakin vammoja, niin, että mikä on milloinkin syy ja mikä on seuraus.
Yleensä kuitenkin vanhakansa tapaa sanoa, jotta hyvä omatunto on paras päänalunen.
Varsinainen herääminen ei läheskään kaikilla tapahdu samaan tahtiin, kuin mitä koivet vie aamukuselle.

30.11.2009 12:38  JE

Juhani minkäs nyt teit, mistä aloitat selitykset tekstillesi, vastakirjoituksia on vaikka kuinka ja tavallisen vajavaisenkin järjen omaavana henkilönä täytyy sanoa JUHANI TÄSSÄ KUNNIOITUS ASIASSA OLET PAHASTI HAKOTEILLÄ. Suurempaan ja väkevämpään voimaan uskominen ja usko ovat meille kaikille oma kunnioitettava asia ja se ei koske näitä virkaan valittuja.

30.11.2009 14:55  Pedofiili

Edellinen kuva oli valovuosia parempi.

30.11.2009 15:42  jj

Arvatkaas kuinka Kurikan perussuomalaisille käy, jollei ne hoksaa kunnioittaa niiden perusfyhreriä.

30.11.2009 17:45  Juhani

No onpa kustannuksellani pidetty hauskaa ;-) Ei sillä, kunnioitan Herra X:n ja JE:n uskonnollisia mielipiteitä.

En mielelläni ota uskontoa keskustelun aiheeksi Matin blogissa, koska Matti ei ole tarkoittanut sitä tänne. Mutta sivuan nyt sitä ihan vähän ja lopetan siihen. Muut sen nyt kuitenkin aloittivat. Toivon että Matti antaa anteeksi tämän kerran.

Jeesukselta kysyttiin onko oikein maksaa keisarille veroa. Hän pyysi nähtäväkseen kolikon ja kysyi kenen kuva siinä on. Kun joku vastasi että keisarin, niin Jeesus kehotti antamaan keisarille sen mikä on keisarin ja Jumalalle sen joka on Jumalan.

Aika ovela vastaus, koska ihminen on Raamatussa Jumalan kuva.

Tätä taustaa vasten Hitler otti Jumalan aseman ja Jumalaksi hän oli sananmukaisesti helvetin huono! Hänen asemansa ei ollut olla Jumala, joten ei häntä sellaisena kuulunutkaan kunnioittaa. Ihmishenki kuuluu Jumalan toimialaan, ei keisarin, Hitlerin tai kaupunginjohtajan.

Jokaisella on yhteiskunnallisissa organisaatioissa oma tehtävänsä jota muiden tulisi kunnioittaa. Se ei estä esittämästä uusia ideoita tai mielipiteitä tai kehittämästä organisaatiota.

Valintaprosessit ovat oma lukunsa. Samoin se millä tavalla kukakin meistä tehtävässään onnistuu ja millä tavalla kantaa siitä vastuun.

30.11.2009 17:50  Kunnioitus tulee ansaita

On vähän erikoista, jos johtajia mm. Kurikassa puheenjohtajia ja viranhaltijoista esim. kaupunginjohtajaa ja teknistä johtajaa sekä kehittämispäällikköä pitäisi kunnioittaa pelkästään asemansa perusteella. Tulee vähän sellainen tunne, että Juhani tarpeettomasti nuoleskelee ylempiä esimiehiään (janaisiaan). Kyllä kunnioitus tulee asemasta riipumatta ansaita.

30.11.2009 18:02  Juhani

Olisiko siitä esimerkistä mihinkään, että joukkue on jo valittu. Ne jotka on valittu, ovat saaneet kunnian edustaa Kurikkaa. Siitä on nyt löydyttävä taito ja kyky voittaa ja ehkä jpa joku pelaaja joka tekee hattutemppuja.

Voittaako joukkue jos jokainen juoksee pallon perässä minne sattuu? Kuka on se joka saa maalipaikan syötöstä.

Ja mitä tekee kotiyleisö? Huutaa omilleen pilkkalauluja katsomosta?

17:50 kirjoituksen takia kirjoitan sen omankin blogijutun. Ilmoitan kun se on valmis.

Pitäisikö teidän nyt siirtyä Kurikan parantamiseen?

30.11.2009 18:18  JE

Mitään muuta ei ajatellakkaan kuin Kurikan parasta. Vielä, kunnioittaminen ja Kunnioittaminen voivat tarkoittaa aivan erilaista suhtautumista henkilöön, esimies voi olla Kunnioittamisen arvoinen tekojensa ansiosta, EI koulutuksen Eikä asemansa vuoksi. ISO PISTE

30.11.2009 18:59  Entinen perussuomalainen

Perusfyrerin kannatus Kurikassa on kaiken menestyksen alku ja juuri, se narsismista.
Onneksi on vaihtoehtoja ja paljon, myöskään vapaus ei ole Kurikan perussuomalaisuuden näköinen.
Oikea perussuomalaisuus on aivan jotakin muuta, kuin pakkovallalla esiinpyrkivä perusfyhrer.

30.11.2009 19:55  PerusVihreä

Onko jollakin ongelma?
Valtuustohan on kansan runsaasta tarjonnasta valitsema itsensä näköinen kuva/kuvotus.
Valtuusto taas valitsee hallituksen ja lautakunnat jne.
Kunnioitus kai on tullut kansan valintojen myötä, kai?
Ja palkolliset on tiettävästi valittu palvelutehtävää varten?
Ei tarvita jumalia, ei pieniä eikä suuria, vaan aivan aikaansaapia henkilöitä hoitamaan uuden uljaan Kurikan asioita eteenpäin.
JA.Vaalithan ovat VAJAAN kolmen vuoden päästä.
Jos on heikoiksi tai heiveröiksi todettu niin ei muuta kuin YLI LAIDAN!

30.11.2009 21:05  Juhani

Perusvihreä, sinä kirjoitat mielestäni aika lailla oikein.

30.11.2009 21:14  JE

kunnioitus voi tulla valintojen mukana, KUNNIOITUS ansaitaan ja sekin voidaan menettää.

30.11.2009 21:15  Tuntuu että

Nämä negatiiviset kitinät kaikkea vastaan , on muutaman itserakkaan hörhön näkemyksiä.
Luulevat edustavansa jotakin isoakin joukkoa.

30.11.2009 22:05  Kauno Kyvykäs

Rakkaudesta valtaan, saattaa ihminen ihminen kokea kaiken arvostelun negatiiviseksi. Syytökset Jumalanpilkasta edustavat suurinta ihmisälyn aliarviointia, syystä, että Jumalaa ei voi pilkata.
Jumalanpilkka käsitteenä ainoastaan horjuttaa niiden asemaa, jotka hamuavat Jumalan nimen avulla valtaa ja rahaa, sekä haluavat orjuuttaa muita ihmisiä.

30.11.2009 23:09  Lukuja odotellessa suut suppuun

Odotetaan nyt talousarvion julkistamista ja katsotaan, minkälaiseksi se on muodostunut, onko eletty tulojen mukaan vai yli varojen ja jos niin kuinka paljon, onko sulle mulle politiikkaa. Arvioidaan sitten tekijät, virkamiehet ja luottamusmiehet laidasta laitaan. Ei huudella tuntemuksia tuuleen, katsotaan tehdyt työt ja arvioidaan ja kritisoidaan jos on aihetta.

1.12.2009 9:45  jj

Istuskellaan yli vuoden ja palataan sitten asiaan, tässä sitä todellista viisautta löytyy.

1.12.2009 10:57  hip

Joko se Heikkilä on pian framilla? Sai esittää kysymyksiä.

1.12.2009 13:26  kuntalainen

Mitä asioita on aikeissa rahoittaa porkkanarahoista ensi vuonna 2010?
Kuka tietää? Margit vai kehityksen pj. Mikkila?

1.12.2009 17:20  Mokkamaster

jj sinäkö laittaisit asiat kuntoon kun vain saisit tiedot äkkiä ?

1.12.2009 18:19  jj

Noitaa Kurikka tarvitsee loihtimaan 10 miljoonaa rahaa, kun ei kerran järkeä tunnu löytyvän.

1.12.2009 20:02  Pelkkä asema ei tuo arvostusta

Täällä on lähinnä Juhanin esityksestä virinnyt vilkas keskustelu ihmisen arvostamisesta. Juhanin käsitys on se, että ihmistä pitäisi hänen aemansa perusteella arvostaa. Se istuu erittäin huonosti erityisesti Etelä-Pohjalaiseen mentaliteettiin. Olen samaa mieltä täällä jo esitetyn mielipiteen kanssa, että pelkkä asema ei tuo arvostusta. Olennaisempaa on se, miten hoitaa sitä tehtävää, jossa asemassa on. Olen tuntenut monia esim. kunnallishallinnossa toimineita, jotka ovat halunneet pönkittää omaa asemaansa varsin huvittavilla keinoilla. Varsin tavallista on edellytys tituleeraamisen eli mm. pitää puhutella johtajaksi, ei saa arvostalla tai esittää omia mielipiteitä jne. Aika nopeasti on löydettävisstä henkilö, joka voi nauttia arvostusta tai sitten ei. Pelkkä asema ei siihen riitä. On tietysti selvää, että tietty asemaantaa mahdollisuuden tulla arvostetuksi, mutta siihen pitää olla näyttöä, jolla se arvostus on hankittu. Tämä Juhanin ajatus tuo pakosta mieleen toverit tuolla entisessä itäisessä naapurimaassamme varsinkin näin eräiden asioiden 70-vuotispäivänä.

1.12.2009 20:26  vain

Tulee mieleen Esko Ahon kaipuu arvostuksesta, jos joku tituleeras nimellä tai pelkkällä pääministeri nimikkeellä välittömästi tuli vaatimus, Herra Pääministeri. Kaikkien ministeriötä myöten oli tituleerattava oikein tai.

1.12.2009 21:17  ole hyvä

Tituleeraus on lähinnä merkki siitä, että osataan käyttäytyä hyvien tapojen mukaan. Muodollinenn puhuttelu tuo arvokkuutta aivan samalla tavoin kuin sanat ole hyvä ja kiitos.
Arvovaltaa ja todellisia arvostuksenmittareita ei pidä sekoittaa mitenkään keskenään eikä näiden käytöstapojen kanssa.
Yhtä hyvin voisi siiten sanoa, että silloinko on arvostuksen ansainnut kun osaa käyttäytyä oikein epämuodollisesti, huonosti ja kaikkien tapojen ja protokollan vastaisesti.

1.12.2009 22:18  13.26:delle

Porkkanarahat menevät Nikkarikeskuksen rahoitukseen ja Kurikan uuden Kulttuuritalon hankintaan, kunnostukseen ja pianon hankintaan. Sen lisäksi otetaan lainaa Kyrönjoen rantojen jatkokunnostukseen ja hevosten uittopaikan tuloveden puhdistuslaitokseen ja hevosuittopaikan ympäristön nurmikoiden niittämiseen sekä rantapusikoiden kaatamiseen. Vielä tarvitaan rahaa Kurikan Metsästysseuran hirvikämpän ulkoseinien ja peltikaton maalaukseen. Tarvitaan myös miljoona moottorikelkkaratojen peruskorjaukseen ja lisäalueiden lunastukseen sekä tulevan kaava-alueen raakamaan ostoon Autionmaasta. Tasapuolisuuden vuoksi ostetaan kaavoitettavaa tonttimaata myös Tainuskylästä puolella miljoonalla. Kurikan Tennishallin talousvaikeuksien tukemiseen menee vain satatuhatta. Kaupungintalon katon korjaamiseen ja kallistuksenvakaimen rakentamiseen menee kaksi miljoonaa. Sitten tavitaan vielä miljoonan verra Pitkämön pururadan lumitykkien kylmäkoneisiin, että voidaan Pitkämössä hiintää kesälläkin. Paavalin pururadan pintahakkeen hankintaan (balsapuuta) ja levitykseen tarvitaan vain puolisen miljoonaa. Lisää lainaa tarvitaan vielä Kurikan hiihtoputken suunnitteluun ja Kurikan Jokilaivat Oy:n osakepäomaan. Suunnaton ongelma on tämän jälkeen, että mistä löydetään rahat Aukian talon ostoon, mutta pankista nekin varmaan löytyy. Tämän jälkeen tehdään vielä yksi pieni velka, jolla korvataan kuntalisä ja sillä maksetaan kaikkien kuntalaisten kunnallisvero takaisin.

2.12.2009 0:16  Juhani (klikkaa tästä kunnioitusjuttuun)

Hauskaa ironiaa.

Nyt on kunnioitusjuttu jollain lailla harsittu kokoon. On se vain vaikea tyhjästä nyhjästä, mutta yritä saada juonen päästä kiinni.

Enkä odota että keskustelu enää jatkuisi - enkä oleta etteikö joku voisi puhua minua pussiin. En suostu kuitenkaan nuolemaan ketään ;-) Tuo on niin rehellinen käsitykseni kuin minkä pystyn tuomaan ulos itsestäni.

2.12.2009 22:45  Hmm...

Porkkanarahat menevät Nikkarikeskuksen rahoitukseen ja Kurikan uuden Kulttuuritalon hankintaan, kunnostukseen ja pianon hankintaan. Sen lisäksi otetaan lainaa Kyrönjoen rantojen jatkokunnostukseen ja hevosten uittopaikan tuloveden puhdistuslaitokseen ja hevosuittopaikan ympäristön nurmikoiden niittämiseen sekä rantapusikoiden kaatamiseen.

Nikkarikeskus voisi olla kulttuuritalo. EI mene rahaa grammaakaan. Kurikan ja Ilmajoen kyrönjoen rantatörmät ja niillä viihtyminen vaikka kalastuksen muodossa on sellaista, mitä kannattaa suosia. Hevosuittopaikkojakin, jos, on hevosta, mitä uittaa.

Aukian talokin kannattaa ostaa, jos noin hyvällä paikalla olevalle kiinteistölle vain käyttöä löytyy. Onko paremmalla paikalla olevaa kiinteistöä myynnissä?

Kateus, katkeruus ja mun oma laki tuntuvat olevan aika tuttuja kurikkalaisille. Ei hyvä! Arki on tullut jo teidänkin taloohin. Tottukaa asioohin ja ajatelkaa.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini