Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Heti parasta

Perjantai 30.10.2009 klo 21:50


Parasta antaa heti

Parasta siis antaa ennen kuin ehditään edes pyytää.

- Kun tuon kuulee, toiset huomauttavat heti: Vain tarvitseva pyytää.

Monet tarvitsevat eivät kuitenkaan kykene, eivät yksinkertaisesti pysty pyytämään apua.

Voi siis olla ihmisiä, joiden sydän on hyvin hauras. Heille riittää ystävän lämpö, sitä he janoavat, mutta häpeävät näyttää tunteensa.

Parasta heille on, että heidän kaipuuseensa tulee vastaus.

Välinpitämätön ei voi olla, surkeutta ei saa ruokkia.

Pitää tuntea mukana , jakaa sielun rauha.

Huomenna kaikki voivat paremmin.

  

Surkeutta ei siis kannata ruokkia

 

Taloustaantuma tuo ennen pitkää pakon lisääntyviin kuntaliitoksiin.

Paras -hankkeen toteuttaminen oli onnenpotku tähän rakoseen. Se tulee pelastamaan niin sanottujen JIK-kuntien mahdollisuudet säilyttää taloutensa.

Tosiasia on, että pienille kunnille ei ole yhteistyöstä kuntien välillä juuri mitään hyötyä. Niiden ainoa mahdollisuus kyetä säilyttämään palvelutasonsa on liittyä isompaan kuntaan.

Pitemmällä tahtäimellä Kurikka tarvitsee uusia kumppaneita. JIK-yhteistyö on mainio asia, mutta ei riitä alkuunkaan.

Seinäjoki on kasvanut kaupan ja palvelun keskuksena. Kurikalla olisi sille annettavaa teknologian ja teollisuuden alueella.

Kurikka tarvitsee kuitenkin enemmän ja parempaa.

Vaasan yrityselämä on alueen ydin ja sielu. Sen menestys perustuu kansainväliseen energiateknologiateollisuuteen.

On syytä aloittaa yhteistyöneuvottelut yritystoiminnan kehittämisestä uuden rajanaapurimme kanssa pikaisesti.

Voimme oppia paljon toisiltamme.011.jpg

 Iltarusko on kaunis ja kaihoisa. Iltaruskon kunta emme Kurikkana halua varmastikaan olla. Katseet on silti syytä suunnata auringonlaskuun päin. Siellä siintää Vaasan kaupunki ja isot mahdollisuudet kehittää omien teknologian  yrityksiemme hyvinvointia yhteistyössä. Onhan surkeaa, ellemme itse ymmärrä omaa parastamme.

 


Kommentit

30.10.2009 22:03  yhteistyössä apu

Olipa rohkea avaus. Tätä sietää harkita positiivisin mielin.

30.10.2009 22:06  Kurikka myönteisesti esillä

Mielenkiintoinen avaus blogistilta, siihen on syytä palata kommentoimalla. Mutta ensiksi toiseen asiaan: Tänään julkaistussa Suomen Kuvalehdessä on mielenkiintoinen juttu Kurikan taloudesta, osakkeista ja osingoista. Hyvää mainosta Kurikalle, hyvästä asiasta tehty luettava ja ymmärrettävä juttu. Pääosin haastateltu Matti Ollilaa ja Kari Korhosta. Hyvä pojat myönteistä mainosta Kurikalle arvostetussa lehdessä. Ja vielä totuudenmukainen, sekin hyvä asia.

30.10.2009 22:10  Faari

Ei muuta kuin Paavo ja Prinsessa asialle.Luottamusmiehiltä ei näin tärkeässä asiassa kannata kysellä.

30.10.2009 22:23  Håkan

Olis se hienoa jos saataas Vaasa.Oltaas satamakaupunki.Olisko nimi peräti suur kurikka?

30.10.2009 22:23  Håkan

Olis se hienoa jos saataas Vaasa.Oltaas satamakaupunki.Olisko nimi peräti suur kurikka?

30.10.2009 22:30  hengittäkää syvään

Kyllähän ootta nauttinu vähintään sinilevää ku nuon merellisiä haaveiletta, kyllä se vaikutus haihtuu ja äkkiä.

30.10.2009 23:17  kommentti

ÖÖö Mitäs kurikalla on annettavaa , seinäjoelle teollisuuden ja tegnologian alueella.
Pari vinkkiä noin aluksi ?

30.10.2009 23:31  KURIKKA myönteisesti esillä

Sain myöskin lehden käteeni. Ollilan kommentit olivat kantavia ja rakentavia, mutta ihmettelen, miten kuilua ja parrikaadia on pakko rakentaa sellaisilla kommenteilla, jotta "jurvalaiset saivat huomenlahjan" jne. Vielä istuen jurvalaisilla huomenlahjakalusteilla. Faktalaatikossa oli matkaa Seinäjoelle joku 30 kilometriä ja Vaasaan 70 kilometriä. Oliko mitattu Sarvijoelta vai Kurikan kirkontornista?
Jurvalaisten pitäisi kait järjestää joka aamu kiitosmessu Kurikan rajalle ja pyytää aina uudestaan ja uudestaan kurikkalaisuutta "oikeilta kurikkalaisilta", kun vätykset kehtasivat tulla oikeiden kurikkalaisten vaivoiksi. Jurvalaisten pitäisi tituleerata ylpeydellä ittensä kurikkalaisiksi, mutta kurikkalaisille samat jurvalaiset on "vähä jurvempaa", eli yksinkertaisia, köyhiä ja tyhmiä toopeja, jotka piti ottaa vaivooksi, kun ei parempaakaan siihen hätään löytyny. Sinänsä ansiokas kirjoitus menee muutamalla lauseella metikköön. Paljon pitää vielä Kyrönjoessa vettä virrata ja kurikankirkolla sarvia sahata, jotta naavoittuneet vanhat ja vähättelevät asenteet saadaan kaikilta pois. Ollila oli edukseen ja hänen kommenttinsa loistavia. Samoin Tyrväisen.

30.10.2009 23:32  Justiina

Nyt Justiinan täytyy oikaista Blogistin ja muiden hurmiossa elävien ajatuksia.
Kuntaliitokset eivät ole mikään
patenttiratkaisu.Etuja ei myöskään tule silloin, jos yhteen liitettävät kunnat sijaitsevat maantieteellisesti liian laajalla alueella.Porkkanarahat kuten Kurikka/Jurva naimakaupassa on Käytetty jokapäiväiseen elämään esim palkanmaksuihin jne..ei ole ollut mitään hyötyä.Nyt ollaan vuoden aikana ajauduttu katasfrofiin.Kuntien tulevaisuus on paljon kiinni siitä, mihin porkkanarahat käytetään, ja miten ne saadaan poikimaan.Nyt ei olla yhtään euroa laitettu poikimaan.Paha virhe, jonka historia tulee todistamaan.Mattihan on fundeerannut näitä asioita ja tajunnut(vuoden viiveellä), että vaarana on, että tämä jää sivukyläksi.
siksi nyt puhutaan Vaasasta ikäänkuin visiona.

30.10.2009 23:44  kommentti

Täällähän ei saa vastauksia mihinkään kysymykseen.
Kommenttia kyllä esitetään asioihin joita kukaan ei ole kysynyt.
Päivän hartaus osuus on yleensä paras.
Ei täällä mitään keskustelua kyllä käydä, vaikka siihen olis nyt hyvät mahdollisuudet.
god natt.

30.10.2009 23:51  ?

Ompas justiinalla terävä kieli.En haluaisi olla tekemisissä.Oliskohan kykypuolueesta?

31.10.2009 0:33  lehti

Voi voi kunpa tietäisitte minkälainen totuus juttu Kurikasta, hyvinvointi kuntana oli tulossa Suomen Kuvalehteen, ei paljon naurattais. Nyt laitettiin siisti juttu. Kannattais parantaa vanhusten, sairaiden ja muutenkin vähempi osaisten oloja ettei totuutta tuotais esiin.

31.10.2009 8:28  sarvijokinen

Mitä sanoo Juhani nyt Suomen Kuvalehden jutusta. Voiko Kurikkaa, koko Kurikkaa enää paremmin tuoda myönteisesti esiin. Ja se huomenlahja e i mielestäni ollut paha ollenkaan. SEhän oli se ja se kaikille kurikkalaisille suotakoon. 18 %:n verokanta on loistava juttu. sitä myös vaalittakoon

31.10.2009 8:47  Jussi-Pekka Hakola

Jotakin huolestuttavaa on siinä, että Suomen Kuvalehti ei ole kaupan R-kioskin eikä muiden lehtihyllyjen irtonumeromyynnissä Kurikassa, sama pätee osin Seinäjokeen.

Seiskaa, Hymyä, Apua ja Seuraa myydään kuin metrilakua Kurikan Markkinoilla jokaisessa lehtimyyntipisteessä.

31.10.2009 8:48  Jussi-Pekka Hakola

Jotakin huolestuttavaa on siinä, että Suomen Kuvalehti ei ole kaupan R-kioskin eikä muiden lehtihyllyjen irtonumeromyynnissä Kurikassa, sama pätee osin Seinäjokeen.

Seiskaa, Hymyä, Apua ja Seuraa myydään kuin metrilakua Kurikan Markkinoilla jokaisessa lehtimyyntipisteessä.

31.10.2009 9:02  entinen kurikkalainen

Asia on täsmälleen niinkuin Justus sanoo. Todella hyvä havainto.
Kurikka on kuuleman mukaan älykköjen kaupunki. Suomen Kuvalehti, jota pidetään laatulehtenä, puuttuu R-kisokin valikoimasta! Tuntuu uskomattomalta.
Terveisiä vain sinne R-kiskan älyköille.

31.10.2009 11:10  Saa ärrällekkin

Ei puutu R-kiskan valikoimista. Pitä sanoa vain pomolle ja kyllä löytää hyllyyn. Ostin lehden Seinäjoen Ruukintien R-kiskalta.

31.10.2009 11:47  e k

Kurikasta vaan ei löydy!

31.10.2009 14:31  Blogisti suuntaa katseensa Vaasaan

No niin, nyt blogistikin on siirtynyt kuntaliitoksen kannalle siten, ettei hän enää hamua Jalasjärveä ja Ilmajokea Kurikkaan. Hän ilmeisesti on todennut sen mahdottomaksi, niin kiveen hakattuja ovat mielipiteet sekä Jalasjärvellä ja Ilmajoella. Kun blogisti on tunnettu siitä, että hän ei ole mikään Seinäjoen ystävä, on aivan luonnollista, että hän suuntaa katseensa Vaasaan. Jurvaliitos oli hyvä siinä mielessä, että oikein voi puhua Vaasasta rajanaapurina.

31.10.2009 15:04  filosofi

Se näissä kommenteissa on todella huvittavaaa, että ollaan niin syvästi puolesta tai vastaaan. Ellet ole mun puolella olet vastaan. Asiat henkilöityvät aikä voi mitään sanoa, jottei sitä tulkita heti vastakkainasetteluksi. Näihin keskusteluihin voisi ottaa osaakin, mutta esin 14.31 puheenvuoro on aivan toivoton. Minä en ainakaan ole vielä kertaakaan saanut käsitystä siitä, että blogisti olisi esim Seinäjoen vihollinen vaikka hän arvioi Seinäjoen usein agressiivisia toimia maakuntaa kohtaan. Kyllähän asiat pitää saada sanoa halki siihen enemmälti henkilöitymättä. Nämä Kurikan-Jurvan pukarit ovat keskustelun jäädyttäjiä.

31.10.2009 15:30  tt

Blogisti on ollut aivan oikeassa siinä, ettei niele kaikkea pureksimatta, mitä valmiina pöytään tuodaan. Seinäjoki katsoo asioita ensin Seinäjoen näkökulmasta, sitten vasta maakunnan. Onko tässä jotain ihmeellistä? Olisi ihmeellistä, jos blogisti ei puolustaisi oman kaupungin etua! Vaasan suunta oli häneltä mielenkiintoinen ja rohkea avaus. Siihenkin suuntaan tarvitaan kuitenkin kriittistä ajattelua, joka perustuu vastavuoroisuuteen. Meillä on myös annettavaa. Nyt tarvitaan ennakkoluuloista vapaata, rutiininomaista ajatustoimintaa herätteleviä ideoita.

31.10.2009 16:24  Airi Palo

On totta, että lapsenomainen henkilöiminen, puoluetaustojen vainuaminen, keskustelun ja jopa sen Kuivalehden puuttuminen ovat ankaria merkkejä sivistystason rapautumisesta. Tämän voi hyvin sanoa ääneen - ja kaikki asianosaiset tätä vakavasti tykönänsä miettiä - kun Kurikan(kin) historiaa tutkittuaan tietää, että näin tarvitsisi olla. Näin e i ole ollut: ns. tavalliset ihmiset, tavallinen viljelijä- ja työntekijäväestö, ovat olleet erittäin valveutuneita, hoitaneet omat ja koko yhteisön/kunnan asiat, kouluttaneet lapsiaan, lukeneet itse raskaiden töidensä ohella, jne. Mikä helekutti vieköön meidät on niin raskaasti tyhmistänyt?
Blogisti esittää usein tärkeitä asioita ja huomioita; Vaasa-veto on raikkaudessaan mainio. Kuitenkin heti nousee niin lukuisia vakavia huomautuksia ja kysymyksiä, että lieneekö keskustelun mahdollisuuksia?
I:joen ja J:järven tällä hetkellä junttaantuneelta vaikuttavasta vastustuksesta ei pidä antaa pupun mennä pöksyyn. Tarvitaan aidosti visionaarisia, valveutuneita ja vahvasti kommunikointikykyisiä ihmisiä viemään sitkeästi, pala palalta eteenpäin Kurikan, Ilmajoen ja Jalasjärven yhdistymistä kyllin vahvaksi sekä vastapooliksi että ennen muuta tietysti tasaveroiseksi kumppaniksi Seinäjoelle ja Vaasalle. Muistakaa ennustukseni: juuri tämä siintää edessä, kunhan järki alkaa puhua (ja kaikenlainen pelailu, puliveivaus ja tyhmyröinti vaikenee). Hyvä neuvo matkan varteen: alkakaa ensin ajaa Pohjanmaan maakuntien yhdistämistä; siinä ohessa sitten valkenevat ja selkiytyvät myös kuntien välttämättömät yhdistymisasiat. Kaikkea hyvää Kurikalle ja kurikkalaisille!

31.10.2009 16:25  A. Palo

Korjaus, luonnollisesti: "Näin EI tarvitsisi olla.."

31.10.2009 16:32  Kauno Kyvykäs

Kauno ajattelee lämmöllä ja kiitollisena toivoo kaikkea hyvää niille, jotka ovat vihdoinkin huomanneet oikean suunnan, johon Kurikkalaisten tulee nokkansa kääntämän. Pois maakuntarajat ja konsulteilla ryyditetyt hallinnon ohjaukset. Nykyisestä lamasta pitää päättäjien ammentaa se oppi, jottei kaffuuttelulla ja turhia papereita pyörittämällä pysytä hengissä. Koulutettujen ihmisten panos pitää käyttää tuottavaan työhön, eikä paskan puhumiseen.

31.10.2009 16:53  A.Palo

Kiitos, Kauno K. Haluan vielä sanoa, että olen lähes aina yllättynyt tosi iloisesti kirjoituksistasi: fiksuja ja oivaltavia. Ja mikä tärkeintä: jämeriä ja rehellisiä (mitä eivät, herra paratkoon, kaikki pohjalaismiehet ole, vaikka niin kuvittelevat).

31.10.2009 17:28  Potkut perseelle

Kaupunginjohtaja taas möläytti Kurikka-Lehdessä työttömiä syyllistämällä.Minkäs voit kun Kurikassa ei ole työpaikkoja.

31.10.2009 19:48  jj

Kyllä ihmiseltä jotain pitää edellyttää itseltäänkin. Innovatiivisyyttä

31.10.2009 20:32  Tukirahoisse paikka

Blogistin edellisessä osassa Juhani kertoi ansiokkaasti mahdollisuudesta saada kylähankkeille tukirahaa. Yritin parikymmentä vuotta takaperin kaupungin rakentamaan tievalot Kankaan koululaisia varten Kiskontielle ja Jyllinkoskentielle, eli kouluun johtaville teille. Silloinen kaupunginhallituksen suunnittelujaoston puheenjohtaja (eräs anelma) totesi, että näille teille ei tarvita valoja vaan saman "JYllinkosken-Harjakosken" tiekunnan hallinnoima "Harjakoskentie" tarvitsee valot. Tämä silloin valaistu osuus on kaukana koulusta, eikä ole kouluun johtava tie niinkuin Kiskontie ja Jyllinkoskentie, mutta tämän Harjakosken tien varressa eli silloin pari "valtapuoluevaikuttajaa", jotka molemmat ovat nyt kirkkomaalla. Voitaisiinko Jyllinkoskentien ja Kiskontien valaistushanke ottaa tiekunnan hankkeeksi ja hakea siihen tukirahaa, itse olen valmis talkoisiin ja rahaakin löytyy tarvittaessa (ilman jäsenkirjaa)

31.10.2009 22:12  Tuleeko toiseen kertaan

Jikki sijoittaa atk:n 800 tuhatta euroa. Tuleekohan se potilashallintoon vai yleishallintoon ja talousahallintoon. Mikäli jälkimmäiseen niin se kyllä toisaeen kertaan sijoittamista, koska peruskunnissa atk on jo olemassa ja samoin kyllä potilashallinnonkin atk. Voiko olla mahdollista, että nyt sitten satsataan tuplajärjestelmät, eli pahin mahdollinen, eli ensiksi peruskuntiin ja sitten toiseen kertaan kuntien liikelaitokseen. Kertokaa nyt ihmeessä, koska rahasta on julkisella puolella kova puute.

31.10.2009 22:28  faari

Jikkyyn tarvittaisiin johtajuutta.Tämä kaikki raha on perushuollosta pois.

31.10.2009 23:16  muori

Kyse ei ole tuplasatsauksesta vaan varautumisesta terveydenhoitolain vaatimiin muutoksiin pakon edessä ja lain vaatimien kalliiden ohjelmien ostosta. Toivottavasti ei niitä tarvitse hankkia vielä ensi vuonna ja onnistutaan jatkossakin toimimaan yhtesityössä sairaanhoitopiirin kanssa, jota yhteistyötä sieltäpäin on jo kiiteltykin. Investoinneissa suurinpiirtein pysytään suunniteltujen poistojen tasolla.
Loput investoinnit ovat myös hoidon ja asiakaspelvelun kannalta tärkeiden laitteiden uusimisia.
JIk ei tuhlaile. Kysehän vertauskuvallisesti on samasta kuin maansiirtoalalla nykypäivänä. Lapiot on hylätty ja isot koneet on otettu käyttöön.
INVESTOINNIT OVAT OSA VÄLTTÄMÄTÖNTÄ toimintaa.
Ne eivät ole poissa perushuollosta, vaan täydentävät ja tehostavat sitä ja ovat välttämätön työkalu.
Paljain käsin kun ei voi nykyään tehdä juuri mitään.
Kiitos kysymästä

1.11.2009 0:47  Täti

Jikkyn atk-investoinnit ovat osa kansallista suurta potilastietojärjestelmää.Tässä on tarkoituksena liittää potilastiedot koko maan kattavaksi tietokannaksi jolloin kaikki tarvittavat potilastiedot ovat kaikkien sairaaloiden ja terveydenhuollon yksiköiden yhteiskäytössä.Tämä on osa potilasturvallisuutta. Siis valtion lainsäädännöllä määrätty.samalla paranee tiedonkulku JIK kuntien eri yksiköiden välillä.Toivottavasti silloin dsaadaan myös yksi yhteinen päivystysnumero koko JIK alueelle ja lääkärinvastaanottojen yhteiskäyttö mahdollisuus jolloin asiakkaiden palvelutaso paranisi.

1.11.2009 8:08  JJ

Missä Kauno, vai onko nimimerkki vaihtunut?

1.11.2009 9:19  Äimä

Uusia kirjoituksia "kirjoituksia " osiossa.

1.11.2009 11:35  Matkalla suuriin kokonaisuuksiin

Tässä liitoksien huumassa kannattaisi ajatella Pohjoismaitten muodostamaa liittovaltiota. Saataisiin Norjan öljyvarat ja Ruotsin vesivoimat yhteiseen pottiin ja lisäksi Suomen metsät. Olisi melkoinen pooli EU:n sisällä ja maailmanlaajuisestikin, sananvalta lisääntyisi roimasti, saataisiin EU:n presidentin posti ja vielä ehkä saman organisaation ulkoministerin salkku. Väkiluku taitaisi huidella 25 miljoonaa jos vaikka Tanskakin tulisi mukaan. Kannattaa miettiä liittovaltiota pohjolaan.

1.11.2009 14:10  Kauno Kyvykäs

Reippaaksi retkeilemällä buumi on vallannut Kurikan päättäjien tuulessa liehuvat mielet.
Ei surut paina, kun retki toisensa perään järjestyy mielen virkistykseksi ja päättäjän päivien ratoksi. Tutustuu siinä, toisilleen kauhean vieraat päättäjät, toisiinsa, kun päivätolkulla joutuu istumaan samassa kuumassa linja-autossa. Siinä vaiheessa, kun hajusta oppii toisen tuntemaan on tuttavuus ikiaikaista.

1.11.2009 15:29  Juhani

Otan selvää tiekuntien hallinnoimasta hankemahdollisuudesta tulevalla viikolla. Kyseiset tiet eivät tietääkseni ole millään kaupungin työlistalla eikä niiden valaistus siis suoraan myöskään kaupungin toimialaa.

Valaistustapauksessa tähän liittyy tietenkin myös tulevat kulut eli sähkölaskun maksaja joka lienee hakija.

Kankaan koulun lähelle tulevat hankkeet päivitetään myös kyläsuunnitelmaan, joka ulottuu Pitkämönkylästä Kankaalle saakka. Siinä yhteyshenkilönä on Lasse Mukkala.

Jos alueella halutaan, niin voitte tehdä myös kylänä oman kyläsuunnitelman jossa kaikki alueen toimijat otetaan huomioon. Annan mielelläni ohjeita sen laatimiseen.

Kyläsuunnitelman ideana on selkiyttää ja tuoda esille kyläläisten tahto oman alueen kehittämisestä. Tämä voi kunnolla tehtynä olla hyvä työkalu myös kaupunkiin ja sen suunnitelmiin nähden.

----------------

Samalla pieni lisätiedote: Hankerahaa ei periaatteessa saa minkäänlaisten uusien reittien tekemiseen, mutta vanhojen reitistöjen kunnostamiseen ja parantamiseen kyllä.

1.11.2009 15:51  Juhani (kyläasiamiehen yhteystiedot)

Kannattaisikohan Kankaankylällä harkita kyläsuunnitelmaa joka sisältäisi Kankaan ja Kiven kaupunginosat sekä maaseutumaisemman alueen esim. Juha Mietoon saakka? Ja ehkäpä myös Jokihaaran? Sille alueelle olisi helppo suunnitella yhdessä jo jonkinlaisia jokirantahankkeita ja paljon muutakin.

Ihan vain ulkopuolisena tuli mieleen vaikka en tiedä kuinka yksituumaista porukka olisi. Panttilan alue ainakin tarvitsisi kyläsuunnitelman.

Mutta ei vaihdeta nyt aihetta blogistin aiheesta sivuun ettei siihen kukaan puutu. Mietitään asioita kukin tykönämme ja yhteyttä voi ottaa sekä entisen Jurvan alueelta että Kurikan alueelta! Nimilinkistäni löytyy Pirkko Annalan yhteystiedot. Häneltä saa aina apua.

Myös Pekka Rinta-Hoiska on mukana Liiverin hallituksessa ja näinollen tuntee rahoittajan näkökantoja minua paremmin.

1.11.2009 19:54  JJ

Ikävä juttu, kun ei tähän keksi mitään oikein ilkeää, kun on pyhien miesten päivä ja kaikkea. Ei sa kunnon keskustelua aikaan.

2.11.2009 0:32  Kauno Kyvykäs

Saattaa olla, jotta näemme lähitulevaisuudessa säkenöivän kauniita ja "fressejä" päättäjiä Kurikassa. Härmässä on historiallisestikkin ollut hyvä kirurginen taso ja muutenkin kasvojen muokkaus sujunut mallikkaasti. "Hetki kauneudelle", ihonhoito ja kasvojumppa, saattaa aiheuttaa tunnistamisvaikeuksia meille kaikille, niin rakkaiden päättäjien naamataulujen kohdalla, mikäli hoidot onnistuvat.

2.11.2009 4:41  Huvittunut

Kauno "Rakkaani" olet sinä raasu, kade mies. Päivät pitkä pitää murehtia missä kukin kulkee ja miksi. Olisi paljon helpompaa kun vaan huolehtisit omista asioistasi ja antaisit muiden elää omaa elämäänsä, eli hanki ihan OMA ELÄMÄ

2.11.2009 5:10  JJ

Älkääpä nyt Kaunoa kiusatko.
Kauno koettaa vaan olla lystikäs ja huumorintajuinen ja siinä onnistuukin varsin usein. Enpä usko , että hän pahaa tarkoittaa. Edustaapi hän sitä skeptisen huumorin eteläpohjalaista alalajia, jota täällä paljon viljellään.
Hän haluaisi olla herkkäkin. mutta jokin pieni este häiritsee. Ujous vaivaa.
Lähde Kauno vain sille tielle täysin rinnoin mitä haluatkin.
Unohda ujous ja turka kainous.
Mutta älä horjahda sille, melkeinpä uskonnollisen hurmoksen tielle, mitä ääriainekset. kuten perussuomalaiset edustavat. Se tie on tuhon tie. Kaikkea hyvää ja paljon uskallusta ohdakkeisella tiellä. Voimia tarvitaan sillä tiellä

2.11.2009 8:17  JE

Voi sinua huvittunut "ystäväni", sinähän suorastaan olet poiminut tekstisi Kaunon vanhoista sulo teksteistä, niin paljonko sinä rakastat Kaunoa. Voi tuota tekstin paloa.

2.11.2009 8:37  Harkiten veromarkat käyttöön

Verotiedot tänään julkisia, tirkistely alkaa, mm. Ilkka - lehti julkaisee ääniharavat, jotta saamme ällistellä ja olla aidosti kateellisia. Mielenkiintoista on kuulla kuntien verokertymät, voivat olla vielä melko hyviä, mutta......... seuraavalla kerralla jo jysähtää alaspäin, luulisin niin. Siihen olisi syytä jo varautua Kurikassakin, kaikkia pelimarkkoja ei nyt kannattaisi panna peliin, päähuomio peruspalveluihin ja harkiten uutta ja vielä harkitummin uusia seiniä ylläpidettäviksi ja turhista seinistä pitäisi luopua. Sama harkitsevaisuus myös kaupungin liikelaitoksiin ja yhtiöihin sekä kuntayhtymiin mm. sairaanhoitopiiriin. Päähuomio työpaikkoihin ja ihmisten työllistymiseen, halukkaita työntekijöitä kyllä on, mutta kauanko, muutto on herkässä työpaikan perässä. Työnteko ei ole kiinni halusta vaan työpaikan löytymisestä, se onkin elämää suurempi kysymys Kurikassa.

2.11.2009 8:44  Herra X

Moni on tainnut huomata, että paikallisen keskustan johtaja käytti tuossa alustuksessaan ironiaa Vaasasta kirjoittaessaan. Ironian takia alustus ei poikinut paljon mitään siitä aiheesta. Kun johonkin alueeseen tai aiheeseen liitetään ilmaus auringonlasku, se tarkoittaa mennytty. Aikoinaan keskustaa sanottiin auringonlaskun pulueeksi ja Hesari nimitti Etelä-Pohjanmaata auringonlaskun maakunnaksi. Kyllä blogistin ne täytyy muistaa. Ministeri Kiviniemmikin pitää Vaasaa auringonlaskun seutuna. Auringonlasku on tällaisissa yhteyksissä halventava sana. Kurikan, Ilmajoen ja Jalasjärven kuntaliitos on lähempänä kuin moni luulee. Ainakin Jalasjärvellä sen ajatuksen kannatus nousee kohisten, kiitos blogistin hyvien henkilösuhteiden sinne päin.

2.11.2009 12:09  Maantiedossa huono arvosana

Onko Kurikalla ja Vaasalla yhteistä maarajaa ??

2.11.2009 12:20  tietävä

On

2.11.2009 12:22  Herra X

Missä?

2.11.2009 12:23  JE

12:09, milloin vaivuit koomaan ja varmaan tänään herännyt siitä. Onnittelut heräämisestä! Hyvää jatkoa valitsemallasi tiellä.

2.11.2009 14:39  JE

Kuntaliitos ei vaadi maarajaa, Kurikka kaappaa ensin Vaasan ja sitten on varmaan vuorossa Tampere.

2.11.2009 14:54  Terveiset TE:lle

JE taitaa olla ylivilkas tekstintekijä ja ajatustenlukija.

2.11.2009 18:19  JJ

Kaono ja Juhani, järkeä tänne, täällä hillutaan.

30.4.2014 7:07  sanni

Voi,Voi...
jj jj
opettele kirjoittamaan


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini